Naši spirituálni sprievodcovia

Keď som si naposledy kupovala knihy na Amazone, vyňúrala som jednu knihu od Sonie Choquette: Ask Your Guides: Connecting to Your Divine Support System. Ja mám od nej niekoľko sád kariet a pracovalo sa mi s nimi nesmierne dobre (tu ich nájdete  pod Meditáciami na sebarozvoj) a tak sa vždy rada pozriem, čo nové má.

Našla som medzi recenziami jednu, ktorá sa mi zapáčila, pretože obsahuje podstatu knihy o spirituálnych sprievodcoch – ich rozdelenie. Aj keď už som za touto fázou svojho života 😛 , kedysi by mi to bolo pomohlo a tak to možno pomôže niekomu inému – a mňa to v každom prípade zaujíma, hoci ja už mám len jednu súbornú kategóriu “energie”. (A najčastejšie jej hovorím “anjeli”. 😳 )

Choquette je prirodzené médium, ale verí v to, že všetky energie (“spirituálni sprievodcovia”) sú prístupné všetkým ľuďom – pokiaľ ich do nášho života zavoláme, vpustíme a pripustíme, aby nám pomáhali. A ja som síce totálne neprirodzené nemédium (ako marxista, materialista a ateista 😛 ), ale jedno môžem potvrdiť – že odkedy som pristúpila na hru “anjeli existujú”, začali sa v mojom živote diať zázraky.

A teraz už z recenzie: V knihe popisuje celý ten spirituálny svet (teda svet energií) počínajúc anjelmi a Vyšším Ja. Vysvetľuje rozdiely medzi anjelom strážnym, archanjelmi a čímsi, čo angličtina nazýva Ministry od Angels (“ministerstvo anjelov”), a je to pravdepodobne to, čomu ja hovorím “operená rota” – teda všetci bez rozdielu, nahádzaní na kope a fungujúci bez toho, aby sme ich rozlišovali. 😛 Môj predpoklad. Takisto popisuje, aké je to, žiť pod vplyvom anjelov. (Strašné. Buzierajú. 😕 😆 )

Popri anjeloch a Vyššom Ja popisuje ešte osem rôznych typov spirituálnych sprievodcov:

  • Prírodní spirituálni sprievodcovia. Známi aj ako elementáli. Sú to duchovia zeme, vody, ohňa a vzduchu. Často ich nazývame gnómovia (škriatkovia), elfovia, divožienky, dévovia a salamandre. Každý z nich poskytuje špecifický typ energie podľa toho, s ktorým elementom sa spája. Napríklad elementáli ohňa, salamandre (pozor, nie tie plazy!) milujú, keď ich pozorujeme. Potrebujú sa predvádzať. 😛 Keď ich ignorujeme tým, že odídeme od ohňa, môžu sa postarať o to, že vyhoríme!
  • Bežci. Títo pomocní duchovia nám pomáhajú nájsť stratené a založené veci a spájajú nás s vecami, ktoré hľadáme. Podľa Choquette sú to pôvodné duše, ktoré kedysi obývali oblasť, kde sa práve nachádzame. Američania majú napríklad domorodých indiánskych bežcov kým na Novom Zélande majú maorských bežcov. Pomáhajú nám nájsť výhodné kúpy, parkovacie miesta alebo voľný stôl v reštaurácii aj bez rezervácie.
  • Pomocníci. Sú to duše zosnulých, ktoré sa zjavujú, keď sme zaviazli v situácii, stratili sme odvahu alebo nevidíme východisko. Pomáhajú so špeciálnymi úlohami, projektmi alebo prácami, v ktorých oni boli kedysi odborníci. Tým, že pomáhajú smrteľníkom, zdvíhajú svoju vlastnú vibráciu v posmrtnom živote.
  • Duchovia – liečitelia. Títo podľa Choquette prichádzajú v dvoch podobách: jedni boli liečiteľmi v minulom živote a snažia sa nám pomôcť vyhojiť sa a druhí prichádzajú z vyšších energetických frekvenčných pásiem a pravdepodobne nikdy nemali ľudskú podobu.
  • Duchovní učitelia. Na rozdiel od Bežcov a Pomocníkov sa nezaoberajú každodennými bežnými aktivitami, ale nám pomáhajú objaviť zmysel nášho života, karmu a lekcie našej duše.
  • Zvierací sprievodcovia (alebo aj “silové zvieratá” po slovensky, čo je ovšem nesprávny preklad, pretože ide o silu, ktorú dané zviera stelesňuje, teda o silu zvieraťa 😛 ). Sú to zvieratá, ktoré nás niečo učia, pomáhajú nám spojiť sa s prírodou a v súlade so svojimi špeciálnymi schopnosťami nám radia alebo pomáhajú. Často sa objavujú v snoch, ale aj v náhodných stretnutiach na hmotnej rovine a synchronistických udalostiach.
  • A teraz niečo, čo neviem dosť dobre pomenovať, takže ak niekto pre to máte presný názov, pomôžte: Joy Guides, niečo ako sprievodcovia prinášajúci radosť, ja budem používať smiešikovia. Objavujú sa vtedy, keď sme vykoľajení, ponorení do sebadôležitosti alebo sebaľútosti, keď berieme život príliš vážne. Oblažia naše srdce a vnútorné dieťa a vyvolávajú v nás zmierlivosť, hravosť a akceptáciu.
  • Bytosti Svetla. Tieto bytosti pochádzajú z vysokých energetických rovín a sú tu na to, aby nám pomáhali zvýšiť osobnú vibráciu a vibráciu celej planéty.

Podľa recenzenta Choquette popisuje aj negatívne energie a ako ich neutralizovať, ale tam už kámo nebol až taký zhovorčivý. 😕

14 thoughts on “Naši spirituálni sprievodcovia

  1. Ahoj Heli.
    Chcem sa vlastne s vami všetkými o niečom podeliť.Včera som navštívila jednu liečiteľku,kto je z KE,určite počul o Anežka centrum.Včera bola viac zhovorčivá.A začali sme rozprávať po diagnostike o ezoterike.A že sa neviem pohnúť,atď…Tak sa ma spýtala,či som bola na spoveď.Ja,že nie som ani pokrstená.Jáj,ta tu je problém,povedala.Dokiaľ sa nedáte pokrstiť,tak sa ďalej nedostanete.Pritom ja cirkev,ako takú nemusím.Uznávam Univerzum a jeho zákony.Čiže filozofiu a nie náboženstvo v ponímaní církvi.Povedala mi,že nech nikomu nehovorím,že sa dá komunikovať s anjelmi,že je to blud a vyhlásia ma za blázna.Už som sa radšej nepýtala a keď povedala,že je silná katolíčka…no,čo dodať.Áno,je to o viere,ale nech ma nikto neťahá do nijakej cirkvi.Som slobodná bytosť.Heli,ty už ma trochu poznáš.Tak chcem prosím ťa poznať tvoj názor.Prajem vám všetkým krásny deň.

    Páči sa mi

    • No, Táni, ale toto fakt asi nepotrebuje odpoveď, že nie? Pochybujem, že Budha bol pokrstený – a vzostúpil. Pochybujem, že Mohamed bol pokrstený – a bol prorok. Pochybujem, že Gabriel bol pokrstený – a predsa je anjel… Jedno s druhým nemá vôbec nič spoločné! Len tetucha si to tak nejako poskladala v svojej katolíckej hlavinke.

      Keď sa niekedy zastavíš, tak preto, že si ešte neprijala všetko, čo potrebuješ do svojho ďalšieho kroku. Alebo si už možno v cieli pre tento život… alebo sa ti nechce ďalej. 🙂 Viac ma momentálne nenapadá. 😛

      Ovšem, to ešte neznamená, že daná tetucha je zlá liečiteľka! Jedno s druhým totiž (dosť často) nesúvisí. Má dar liečiť a je na najvyššom stupni svojho vlastného rozvoja – a ten je náhodou nižšie ako tvoj. To značí len jedno – ber ju ako zdroj informácií, ale nie ako nadradenú inteligenciu. Ona vidí len po istú hranicu a ďalej nie – a tá hranica je daná jej vierovyznaním. Ona asi skutočne verí tomu, že pokiaľ sa nedáš pokrstiť, ďalej sa nedostaneš. Neriešme ju; riešme teba. Začni pathworking. Meditácie o svojom živote. S kartami alebo cez channeling, to je jedno, ale začni. Možno prídeš veľmi rýchlo na nejaké obmedzenie, ktoré chápeš mozgom, ale nie srdcom. Tam nasaď a len čo dokážeš “pochopiť srdcom” (Gabriel sa teraz rehoce, že ide spadnúť z obláčika 😛 ), zasa sa to celé dá do pohybu.

      Počkaj do večera, vytiahnem ti kartu, ktorou môžeš začať, dobre? Urobím ti článok Nákop pre Taliarail. 🙂

      Páči sa mi

  2. Ďakujem.Veľmi ma oslovuje hermetizmus,tak z toho všetkého,čo som skúšala a skúšam,asi je to toto.Včakrách sa mi táák pomenili zvieratka,že až…ale o tom možno inokedy..A Gabrielik môj zlatý mi dáva milé informácie cez iných.Tak mu ďkujem.Ja síce akože s nimi hovorím (skôr sama so sebou 🙂 ),ale cítim ich, “iba” na ruke,ale viem,že sú pri mne.Pracujem so znameniami,krásne to funguje.Aj meditujem,ale viem,že niečo…ale neviem čo.Tak si počkám do večera.Srdečná vďaka 🙂

    Páči sa mi

  3. Keby ste skumali vyznamy roznych ritualov a zvykov kazdeho nabozenstva tak sa dopracujete k tomu ze maju nejaky vyznam ktori im za tie starocia unikol atd. a robia to len ako dogmu. Ale ked nieco robime mali by sme vediet aj ako to funguje a aky to ma zmysel. Vsetko je prepojene. Veda, nabozenstvo, poznanie. To vsak neznamena ze je kazda dogma spravna ci zmysluplna, vsetko sa da odhalit a preskumat 😉

    Krst naozaj nie je potrebny no je vykonanavy ako obrad ocisty a to najlepsie svetenou vodou. Ocista tela vodou ako aj vyber mena pre dieta su faktory ktore ovplyvnuju dalsi vyvoj. Voda je zivel ktory ma funkciu ocistovat nielen fyzicky ale aj mentalne a psychicky. Greci mali podobnu vidinu v kalokagatii a vychodne krajiny kladu velky doraz na oboje. Krstenie vodou nielen babetka ale aj dospeleho cloveka ma svoj vyznam. Clovek by sa mal krstit po narodeni alebo pri realizacii ci v zivotnom zlome. Novej ceste. Mozno vas napadne preco sa vola prve meno Krstne meno ? hmm 🙂 Vsetko ma svoj vyznam, ulohu. Voda je zivot, cistota, znovuzrodenie a rovnovaha. Napriklad taky kupel zo solou to je ako maly krst 😉 Deti su este citlive na vsetky vonkajsie energie a preto im krst pomoze. Samozrejme ak je vykonany spravne a uprimne (Ked dotycni vedia co robia). Nemat krst nie je ziaden vacsi problem ani zivotna bariera, skor prehliadnutie jednej z foriem ktora v zivote pomaha.

    Páči sa mi

    • Kupel so solou je uzasny na harmonizovanie rozladenej energie a krst je len predpojate pomenovanie ocistneho ritualu ktory je urcite dolezity. Keby tetula povedala sprav si ocistny ritual problem by to nebol… 🙂

      Páči sa mi

  4. A teraz niečo, čo neviem dosť dobre pomenovať, takže ak niekto pre to máte presný názov, pomôžte: Joy Guides, niečo ako sprievodcovia prinášajúci radosť….

    Ja by som to nazval “Priatelia” 🙂

    Páči sa mi

  5. Včera sa mi snívalo, že v bruchu mi na hniezde z konárov sedí orol s bielou hlavou. Cítila som v bruchu ťažobu. Tak som ho požiadala, nech tam nesedí tak apaticky, prečo neroztiahne krídla, a nejde si polietať? Pozrela som dopredu, a videla som, že hniezdo je na skalnatom brale, a pred nami sa rozprestiera krásna zelená dolina. Orol roztiahol krídla, a vzletel, a hneď som cítila, ako sa mi uvoľnilo napätie v bruchu. Zrazu som videla očami orla, ako letím, mám pocit slobody a vietor mi chladí líca. Potom sa orol rozhodol, že sa vráti na hniezdo. Ako dosadol, hneď som cítila, že ťažoba v bruchu sa znova obnovila. Tak som mu vyčítala, že prečo sedí stále na hniezde, prečo nelieta. Pozrel na mňa, nemal v očiach cit, len neosobný sústredený vtáčí pohľad. Telepaticky som mu odpovedala, že kvôli tomu, že tam sedí a tlačí ma, tak sa neviem definitívne zbaviť pocitu strachu. Vztýčil sa, bol obrovský, mala som pred jeho zobákom rešpekt. Zrazu chytil môj strach do pazúrov a zobákom ho nemilosrdne trhal na kúsky. Hovorím mu, ešte ma obťažuje pocit povinnosti. A zrazu aj to čo musím roztrhal na kúsky. Náramne sa mi uľavilo. Potom na mňa pozrel, a keď videl, že cítim úľavu, a on už svoju robotu momentálne vykonal, tak si išiel krúžiť na oblohu. Aj jemu sa uľavilo, lebo už dávno pred tým nelietal, a teraz mu mávanie krídel robilo dobre, bol to príjemný telocvik.
    Nikdy som nepracovala s totemovými zvieratami, viete mi prosím niečo povedať o orlovi? Ten môj nie je veľký komunikátor a ani nie je prítulný, je neosobný, no nie odmietavý. Budí vo mne rešpekt, ale zároveň pocit, že je dobrý ochranca. Žije v mojom solar plexe. Ďakujem.

    Páči sa mi

      • Niekde píšu, že silové zviera je energia, ktorá je mojou súčasťou, a niekde, že je to energia, ktorá mi chýba.
        Tak ako je to vlastne. Našla som si tie vlastnosti. Sú medzi nimi vlastnosti, ktoré som chcela mať. Múdrosť, sila, nadhľad, harmónia, sloboda….Zaujalo ma ešte, že keď sa na mňa pozrel, a ja som pozerala naňho a videla ten zobák, tak som si uvedomila, že by ma tým zobákom vedel doraziť. A vtedy som si pomyslela, že tieto myšlienky sú zbytočné. Utekať nemá zmysel a ani robiť paniku. Urobí čo uzná za potrebné a správne, a mne sa to nemusí páčiť. Neviem zatial celkom, ako mám spracovať tento sen. Nemala som pocit, že som to ja.

        Páči sa mi

      • Keď sa ti zdal nahnevaný, tak zrejme je v tvojom solár-plexe nejaký blok, ktorý treba odpratať, ale ako si to opisovala, tak sa vám spolu podarilo nejaké tie prekážky rozkmásať na cimpr-campr 🙂 To znie celkom fajn. Treba pátrať ďalej. Pokús sa s ním porozprávať a opýtaj sa ho, čo ho hnevá a čo máš opraviť. Možno tam kde si ho našla nepatrí. Bolo by dobré isť po poriadku od koreňovej čakry, až po kurunnú a postupne pozisťovať, kde máš akého strážcu. Osobný totem, by mohol tvoju dilemu vyriešiť. Mne sa to zatiaľ síce nepodarilo, ale ja nie som veľmi na vizualizáciu, aspoň zatiaľ 😛

        Páči sa mi

  6. Dobrý deň Helar, chcela by som Vám poslať mail ale nemôžem nájsť Váš kontakt. Prosím Vám kde ho môžem nájsť? 🙂

    Ďakujem
    Martina

    Páči sa mi

Povedz svoj názor