Čo robiť proti “energetickým upírom”?

A ďalší článok z poradne na energetickú tému, ktorý bol publikovaný pôvodne 27.9.2008:

Lucia sa pýtala: “Písali ste o upíroch sajúcich energiu. Dá sa proti nim chrániť? A ako pomôcť im, resp. čo použiť, aby to prestali robiť?”

Proti “energetickým upírom” platí jedno – vyhnúť sa im, nepustiť ich do svojho života. To je najspoľahlivejšie. Len čo zistíte, že nejaký taký sa obšmieta naokolo, rozlúčte sa s ním! Inak prídete o pokoj a šťastie – a to všetko len preto, že máte dobré srdce!

Ak už ste si nejakého “upíra” nahonobili a nemôžete sa ho jednorázovo zbaviť, máte na výber dve cesty – psychologickú a “kamennú”. Začnem tou kamennou, lebo je stručnejšia.

Dobré sú všetky kamene, ktoré nás stabilizujú a ktoré uzatvárajú našu auru proti vplyvom zvonka. Napríklad taký prehnit a labradorit, ale aj lapis lazuli, acháty alebo rozmarný jaspis alebo jaspis Kambaba. No a absolútna jednička je bastnäsit, ale ten sa dosť ťažko zháňa (zato o to spoľahlivejšie funguje). Niekedy pomôže aj dúhový fluorit, ale lepší bude ametyst a ametrín.

Psychologická cesta spočíva v tom, že sa nenecháme zatiahnuť do drobných životných “drám”, ktorými z nás upír vysáva energiu. Bývajú to ľudia, ktorí od nás čakajú, že budeme počúvať ich náreky a nespokojnosť, prídu si vyžiadať radu, ale čokoľvek im povieme, okamžite majú protinámietku, alebo jednoducho chcú, aby sme miesto nich bojovali ich drobné šarvátky. Nesmieme sa na to dať. Musíme povedať veľmi rozhodne “chápem tvoju situáciu a úprimne ťa ľutujem, ale JA miesto teba nemôžem urobiť nič – to musíš urobiť za seba TY sám/sama…” Keď upíra takto párkrát “uzemníte”, prestane vás vyhľadávať.

A výber z diskusie:

Luci napísala:

Moze byt energetickym upírom aj clovek , ktorý sa neustále stažuje , ludia sa mu snažia pomoct a namiesto dakujem , su stale s niecim nespokojní? a za vsetko aj za svoju situáciu vinia druhých namiesto toho aby pozreli kriticky na seba a priznali , že urobili chybu? pretvaraju skutocnosti ako sa im práve hodí ,a ked ich na to upozorníte ,že hovorili nieco ine tak to uz nie je pravdou, čo s tym ,ako sa branit? a ako im pomoct?

Sedmička doplnila:

luci, drzim palce. Viem o čom hovoris. Mam takeho človeka na krku na cely zivot 😦 Skus sa nanho cim skor nejako vykašlat. Lebo nakoniec ty budes ta najhorsia a za vsetko bude nakoniec vinit aj teba a len teba.
Nesnaz sa mu pomoct. Takemuto cloveku niet pomoci. Mozes sa zanho len modlit.

A helar v apríli 2011 dodáva: Myslím, že hocijaká závislosť na energetickej výmene s okolím je forma “vampirizmu” (nechápem, prečo sa u nás hovorí “upír”, ale “vampirizmus” 😕 ). Jediná možnosť, ako sa ubrániť, je nenastúpiť do energetickej výmeny – nenechať sa vtiahnuť do drám takejto osoby a nereagovať na skryté udičky, ktorými nás bude loviť. To sa ovšem ľahšie povie než urobí… Za posledný rok som týchto skúseností mala viac, než mi bolo príjemné. A naučila som sa jedno pravdilo:

Na to, aby sa do vás nezadrela nijaká skrytá “udička” energetického upíra, potrebujete byť sústavne v rovnováhe – citovej, rozumovej i spirituálnej. Nesmie vám o nič ísť. Vtedy je vysoko pravdepodobné, že si “záder” ani nevšimnete.

Keď však už k “záderu” došlo, teda nás udička ulovila, potrebujeme sa čo najrýchlejšie presunúť “na balkón” a z tohto balkóna sledovať typ energetickej výmeny, ktorý medzi nami a upírom práve prebieha. Snaží sa nás manipulovať? Obmedzuje nás? Vyvoláva v nás pocity previnenia, neschopnosti alebo nevyhovovania? Prikrmuje našu sebadôležitosť? Stavia nás proti iným ľuďom? Manévruje nás tak, aby sme bojovali jeho bitky miesto neho?

Len čo si typ energetickej výmeny vyjasníme, zrušíme ho tým, že si povieme “už nie som pre toto k dispozícii; končím tému”. Povieme si to v duchu a povieme to aj nahlas. A potom si okolo seba vizualizujeme ochrannú bublinu svetla, ktorá spaľuje všetky upírove pokusy napojiť sa na našu energiu.

Ak to nezvládame vlastnými silami, máme aj ďalšie východiská:

    1. Opustíme danú situáciu a osobu (dajme tomu aj s výhovorkou “juuuj, strašne mi treba ísť na záchod”) a hodne dlho sa nevraciame. Ak na nás situácia zanechala nejaký energetický šrám, okamžite ju na tom záchode odrekapitulujeme.
    2. Zavoláme si v duchu archanjela Michaela a požiadame ho, aby porozsekával všetky energetické prepojenia medzi nami a upírom.
    3. Obložíme sa labradoritmi a lapismi lazuli 😀 (moja obľúbená sebaobrana).
    4. Zahráme upírovi zrkadlo. (Hovorí sa tomu mirrorring: premietame mu späť jeho slová, pohyby, emócie, akoby sme ho parodovali. Ale vyžaduje si to už istú prax a zručnosť!) To znamená: ak nás on zamanipuluje, zamanipulujeme my jeho. Proste rozbijeme jeho totálnu koncentráciu na nás a našu manipuláciu, lebo ho donútime časťou svojej energie sa venovať tomu, aby nebol manipulovaný on.
    5. Ak poznáme hru, ktorú s nami hrá (Eric Berne o tom napísal peknú knižku: Ako sa hrajú dospelí), tak mu ju pomenujeme a rozpitveme to s ním. Síce treba rátať, že nám upír nechutne nagrobiani, ale druhýkrát si bude hľadať inú obeť, pretože “padla kosa na kameň” 😛 .

 

A ďalšie tipy sú v tomto článku.

A iné reakcie:

Sonicka:

co sa tyka upirov …sa na nich specializujem osobne som sa z niektorimi energetickymi upirmi stretla a povedala som im do oci ze co su zac ze nech ma nevyhladavaju lebo mam silnesie schopnosti nez oni.Vyvalili na mna oci ze ci som normalna …ale ja mam na nich svoje triki spytala som sa ich tieto otazky:Si veriaci?(samozrejme odpoved bola nie), Preco ma tak casto navstevujes?(odpoved bola ze si jediny clovek ktoremu sa mozem zverit so svojimi problemami.) ,Aku farbu najviac nemas rad?(povedal ze bielu a zltu ) , Preco prave tieto farby? ( lebo vyjadruju bozie svetlo a ja niesom veriaci ) Spozname ich aj podla toho ze velmi odbocuju od temy :nabozenstva, jedlo samozrejme nadprirodzene bytosti…nerteba sa ich bat oni vam urobit nic nemozu pokial pouzijete svoj rozum a chytrost ako ich i obalamutit.No ak sa aj napriek tomu bojite im to povedat v takom pripade si obviaste cervenu snurku okolo zapestia a noste vsade so sebou krizik.ci uz si ho nakreslite na ruku alebo kriedou na dvere ci na postel…pokial to zajde az do neprijemnych az vnucujucich sa navstev jedna ochrana je to ak si zavesute kriz oproti dveram tak aby ho bolo vydno od prahu dveri.POZOR!!! vsak nie kazdy energeticky upir vie o tom ze co je … nemusi mat o tom ani tusenia!ak vam takyto clovek bude zvonit ani mu radsej neotvarajte ak bude volat nedvihajte a budete mat svety pokoj.

Trinuska:

Ahoj Sonicka,
aj ja som sa stretla s energetickým upírom a poviem Ti že to nie je nič príjemné a najhoršie na tom je, že je to môj šéf s ktorým sa stretám každý deň v práci a musím s nim pracovne spolupracovať. Ja som sa rozhodla , že vždy keď príde do mojej kancelárie pálim sviečky aby pohltili tu jeho negatívnu energiu. Neviem či to je ten najsprávnejší postup ale nič iné ma nenapadá. Čítala som tu na stránke, že aj kamene majú veľkú silu ale zatiaľ som nič takého neskúšala. Máš pravdu, že sú to ľudia, ktorí odbočujú od témy. Najhoršie na tom je, že do očí sa mu bojím niečo povedať pretože by to asi nedopadlo dobre a preto aj trpím.

Skini:

Trinuska, chapem ťa ja som mala tiež taku šefku. Donekonečna sa sťažovala, jajkala, ohovárala……………………….A ja som sa citila bezbranná. Musela som to počuvať 11 rokov. Ked som prichádzala z práce domov, bola som ako vyžmýkaný citron. Tiež som ku koncu palievala biele sviečky, skušala som vonné tyčinky. Nakoniec sa mo podarilo zmeniť zamestnanie. Držím palce……

Dusan:

Ahoj chcem sa spytat… Ked existuju energeticki upiri…. su aj normalny? taky co skutocne piju krv… vie mi na tuto otazku skutocne a pravdivo odpovedat na zaklade nejakych dokazov… Tato tema ma moc zaujala… nasiel som si uz nejake veci na nete ale vsetko je to iba obkec.. a ani v anglictine som nic konkretne nenasiel len same dohady… lebo niektori ludia veria ze su ini zase nie… aj ked je tam vela veci pisanych o tom co sa okolo deje ale aj tak by som chcel pocut nieci nazor kto sa tymto zaobera dlhsie ako ja.

 

 

79 thoughts on “Čo robiť proti “energetickým upírom”?

    • Ak nevies ze je niekto upir a ani necitis ze ti berie energiu, tak si sa bud nestretla s niekym takym, alebo si silna osobnost a upir ta jednoducho nevyhlada

      Páči sa mi

    • Dobrý deň, ja sa už niekoľko rokov trápim z únavou, prestalo to keď som odišla z domu, potom mi narodili dcérky a zomrel mi manžel, vsetko sa zacalokedzacaloprisla som o pracu,nedarilo sa mi a td….dokonca vsetko co som robila, musela som nato vynaložiť ovela ovelazovelaenergie ako ostatný. Asi 2roky som si nevedela najst pracu, potom som robila v obchode celkom sa mi začalo dariť, no nie dlho…prelozili ma na miesto a taminetam závisť bola prítomná,citila som ako keby zomna brali energiu a silu, do tretieho roka som vazne ochorela, lekary mi mevedeli prist nato co mi je, mala som pocit ako keby ešte aj oni boli proti mne. Mne bolo ustavične zle, zachranky sa tu nachodili skoro každý druhý deň a moj lekar mi vravel: že mi nic nieje nech idem do prace….hmm nechapala som to:/ vravela som si, ako to keď mi je zle, co s tým nič nerobia…po roku a pol, ked som nastupila do prace,preradili ma na predajnuo nebolo o nic lepsnicdlepsiec mala som tam taklegyne oslova hadzaliona hy…a tak som si povedala ” DOSŤ” dala som výpoveď a konečne som sa začala pomali zbieraťby som aj nide robit, nedari sa mi nájsť si pracu. Čítala som tieto diskusie a tak som sa v očistci, možno mi to pomôže, čo vy nato???

      Páči sa mi

  1. Raz na nete som našiel návod, ešte som nemal príležitosť to vyskúšať.
    Otvoríš dlaň, vystrieš prsty, spojíš ukazovák a palec. Malíček s prsteníkom skryješ do dlene. Ak ukazuješ na upíra malo by ti v ruke brnieť. 🙂

    Páči sa mi

  2. a čo ak som ja ten upír ? .. ako prestanem byť takýmto upírom ? … zistila som, že aj ja sa občas tak hlúpo správam a nevedomky beriem ľuďom energiu, ale nechcem to ..

    Páči sa mi

    • Ak berieš energiu, tak to asi potrebuješ… Možno jej priveľa strácaš.

      Máš tri možnosti: obmedziť svoje vlastné energetické výdaje (napr. cez stalkovanie; článok k tomu je naplánovaný na 21.4.), dostať svoju energiu pod kontrolu cez cvičenie (odporúčam najviac žam žung) alebo najrýchlejšie – začni nosiť labradoriť s ruženínom (to sú oboje kamene). Stále.

      Alebo to skombinuj a urob všetky tri veci. 🙂

      Páči sa mi

  3. Dobry den. S predmetom tejto temy mam dlhodobe problemy. Neviem sa zbavit sustavnych utokov. Nejedna sa o telefonaty, ci otravovanie. Uz som pochopila, ze ide o vedomu, programovane orientovanu cinnost. Snazila som sa aj podnikat kroky proti, no ziadna slava. Hladam pomoc. Vedeli by ste mi poradit na koho sa obratit? Dakuejm.

    Páči sa mi

  4. Aj ja mám skúsenosti s takými ľuďmi , vychádzam však z teórie o dávaní a prímaní – Ak dávaš a necháš si brať,si si na vine,že si si nachytal Vampíra. Druhá vec – potrebuješ prežitok – skúsenosť.A 3. nebojuj neodmietaj nevytváraj odpor – Prími zisti dôvody a vyšli lásku.
    Poznala som jedného nemenného – prestala som sa s ním stýkať. ( Viacero dôvodov. )
    Potom druhého s tým som otvorene pokecala a hneď to prestalo.
    Zosúladili sme sa veľmi dobre – akoby to proste mal dostať iba do vedomia. ( Pochopil kedy sa nastavil do role obete v živote a začal cicať. )
    A tretím je moja terajšia spolubývajúca,ktorá nás všetkých riadne saje a teraz keď s ňou sme skoro denne to cítime.
    Niekedy viac inokedy len málo. Archanjel Michael mi pomohol vždy,no chcem použiť aj ostatné metódy postupne ako to bude potrebné.

    Držím vám palce 😉
    V.

    Páči sa mi

  5. dobry den, a ako sa mám brániť proti utokom od vl. matky? ked som pri nej, neustale si dačo na mna negativne najde, neustale zhadzuje ludí, kt. mam rada, ze premna niesu dost dobri, aj po vl. manželovi neustale repce, nič nikdy nedosiahneme s bratom a nič nebud. mať…..mimochodom, nic nerobi uz dlhe roky, len sa dokola stažuje na vsetko a všetkych, z bytu vyjde tak dvakrat za tyzden. ale zato všetkych členov rodiny komanduje cez telefon, horekuje, bedaka, ako umiera, ale podotykam umiera uz 30rokov podla jej slov, vkuse je negativistická, rozhnevana na vš. okolnosti v jej a nasom živote, vš. čo spravi pre nu človek je zle, ona by to urobila inak atd. atd, a myslim, že to ona privadza taku strnulost, nepohnutie sa dalej v našom zivote dalej, smola sa mi lepi na paty, čim dlhsie som pri nej,,,podotykam, ak niesom pri nej, pracujem ale ona ma vola naspat, vyhraza sa, bedaka ..5krat denne telefonuje,,,,čo s takymto pripadom? to uz miestami fakt zachadza do takych vypatych situacii, že sa az bojim nekedy…

    Páči sa mi

    • Mirabelka , aj ja mám ten istý problém ako Ty.Moja matka je tiež energetický upír,robí mi to isté ,čo Tebe tá Tvoja.Neviem si pomôcť,Poradil Ti niekto ak áno poraď aj Ty mne.

      Páči sa mi

      • Irena, môj názor je taký, že nikto mi nemôže vziať niečo bez môjho súhlasu, resp. z mojej skúsenosti môžem stretnúť človeka, ktorý krátkodobo cucne z mojej zásoby energie, ale túto si viem potom bez problémov obnoviť. Deje sa to vždy, keď sa stretnú ľudia s rôznym energetickým potenciálom. Ten s tým nižším sa proste na chvíľu ako keby “zvezie” 🙂
        Iné to je, ak tieto situácie vedome “prikrmujem”. “Bahnenie” si v pocite “ach, ako mi len ubližujú, resp. pijú nervy/energiu”, je jedna z možností, ako “upíjanie” = zvyšovanie vlastnej spotreby, aktívne podporovať.
        Sú tu konkrétne “návody” a nasledovné diskusie o tom, ako rozumne a hlavne vedome hospodáriť so svojou energiou a ako robiť údržbu svojho energetického systému. Ako sa zbaviť strachov a ako začať byť seba-vedomí. Seba-rozvoj a seba-spoznávanie je kreatívny proces a veľmi dôležitá je pri tom seba-láska.
        Svoj problém môžeš vyriešiť tak, že začneš riešiť (spoznávať) seba 🙂

        Páči sa mi

    • Mirabelka
      musíš zmeniť seba…. to čo priťahuje tvoju pozornosť, to prichádza …zaoberaj sa niečim pekným a ak budeš počuť sťažnosti…polož …otoč sa …stras prach zo svojich topánok a choď tam, kde je niečo pekné 😀 pracuj na tom čo ti prináša radosť,poriadok, a silu 😀

      Páči sa mi

      • dobry večer, dakujem za radu Čikitet ! pokusim sa na sebe zapracovať teda..mimochodom momentalne som zmenila prácu, som dalej od domova čo je super a viac ma život začal baviť, bo sa učim dobrovolne – povinne nové veci..

        Páči sa mi

  6. zdravím. chcem sa opýtať (čítala som si vaše rady a pomoc), neviem ako sa mám zbaviť energetického upíra keď je ním človek do ktorého som svojím spôsobom zaľúbená. mám pocit, že ma príliš ovláda (buď on alebo niečo vo mne ma to k nemu veľmi ťahá, neviem čo by to mohlo byť) a aj keď sa snažím od neho odtrhnúť,nejde to. keď si už myslím, že sa mi to podarilo, on povie alebo urobí niečo a ja som zas späť, tam kde som bola. fakt si neviem dať rady, čo s ním robiť a hlavne čo robiť so mnou. ďakujem

    Páči sa mi

    • Možností je vždy viac a jedna z nich môže byť tá, na ktorú odkazuje Proste Ja nižšie. Ja si napriek tomu stále myslím, že energetický upír neexistuje. Nikto mi nemôže brať energiu bez môjho súhlasu (vedomého, alebo nevedomého).
      Ak máš problém odpútať sa od niečoho, môže to byť aj tým, že máš v sebe 2 protichodné “dohody”. Jedna tú situáciu chce udržať v chode a cíti sa s ňou “dobre” a tá druhá ju nechce a snaží sa z nej odísť. Mám pocit, že na to, aby si zistila, čo sa v tebe deje, je potrebné začať hľadať a pátrať, ale jedine ty vieš nájsť (poznáš odpoveď na to), čo treba spraviť.
      Prvý krok u mňa bolo rozhodnutie – odhodlanie a zameranie pozornosti na to, čo chcem.
      Skús prestať venovať pozornosť tomu, čo nechceš. Ak sa sústredíš na to čo nechceš, tak to zhmotňuješ, lebo tomu dávaš svoju pozornosť a kŕmiš to svojou energiou.
      Potom ešte môžeš začať paralelne hľadať nástroje, ktoré by ti zvýšili hladinu energie.
      Malo by to pomôcť zistiť, prečo so situácie nechceš odísť. Nikto iný o tom rozhodnúť nemôže, iba ty. Tu a aj inde na internete nájdeš veľa užitočných rád ako sa stať šťastný človek, plný sily, zameraný na to čo chce a tvoriaci si vedome šťastný život a svet. Buď odhodlaná nájsť a nájdeš. Veľa šťastia 🙂

      Páči sa mi

      • hm keď to takto čítam, zrejme máš pravdu (aspoň z časti určite). na jednej strane, viem aké to má chyby, ako je to zlé, čo robím zle a podobne, no na tej druhej, niečo ma k dotyčnému ťahá ako som už písala….netvrdím ani, že mi je s ním strašne zle, práve naopak, ale potom doma….psychicky ma to deptá a aj on ak niečo povie…proste nie je to dobré ale aj je…a keď to takto po sebe čítam, uvedomujem si že sa to nehodí do tejto témy, no popravde neviem kam by som to šupla…nie som schizofrenik, to určite nie, len sa neviem rozhodnúť a stojím na dvoch brehoch naraz…proste on mi akoby zasadil do hlavy “diabla” ktorý ma motá a nenechá ma ísť ani na jednu ani na druhú stranu. hm čiže pomocou čoho by som mohla objaviť svoje vnútro?zistiť čo vlastne chcem, veriť si a nejakým spôsobom aj duchovne povyrásť?…ale inak ďakujem 🙂

        Páči sa mi

      • Nikto do teba nemôže nič “sadiť” okrem teba. Ak to čo ťa trápi (čoho sa bojíš) vnímaš ako niečo negatívne z vonka, skús porozmýšľať prečo to tak je, aký vzorec myslenia (tvoj vlastný – prevzatý program) za tým stojí. Môžu to byť ale aj prevzaté “programy” z detstva. Na toto je celkom fajn kniha od M. Ruiza – 5 dohôd a tu o tom nájdeš rozsiahle diskusie a veľa článkov. Skús si položiť otázku, Čo chcem? Zober si kľudne papier a pero a začni písať všetky pre a proti.
        Pre mňa malo zmysel začať s energetickým čistením čakier a tela ako takého, resp. spoznávaním ľudskej energetiky a čítaním literatúry o sebaláske, ale pre teba to môže byť niečo iné, čo je pre teba vhodnejšie.
        Skrátka, keď zistíš čo chceš (ja som chcel vyzdravieť), tak začneš nachádzať nástroje na realizáciu svojho zámeru a zároveň začneš aj vedome rásť, ale rástla si aj to teraz, len môžno nie celkom vedome 🙂
        Takže, čo chceš a čoho sa vlastne bojíš? Strach je najväčšou prekážkou v sebaspoznávaní a preto je dobré začať v analyzovaní svojho vlastné ho strachu.
        Prečo tam je, ako sa tom dostal, čo sa ti snaží povedať a čo je potrebné všetko na sebe upraviť-zmeniť, aby sa dal nahradiť láskou a svetlom.
        V tebe je kľúč a odpoveď na každú tvoju otázku 🙂

        Páči sa mi

      • ďakujem ešte raz, tú knihu si pozriem a uvidím….posnažím sa. viem, že mi pomáha čítať takéto diskusie a rady. snáď pomôže…

        Páči sa mi

  7. Zoya ja mam ten isty problem…chodila som s nim dva mesiace, mam pocit ze ma len vyuzival,mam ho v skole kazdy den…a vzdy ked ho vidim mam neovladnutelny pocit byt s nim…ked s nim niesom stale na neho myslim…povedala som mu ze sa citim velmi slabo ked som s nim dal si na ruku zltu gumicku a tvrdil ze to pomoze…neviem prestala som sa s nim bavit…ale strasne tym trpim…pri tom som sa vratila k svojmu ex..nepomaha, vobec nic…som nim ako posadnuta…a mam pocit ze sa z toho zblazdnim…trva to uz rok…a ja uz fakt nevladzem…ma zvas niekto nejaky recept?prosim

    Páči sa mi

  8. Mám energetického upíra, ktorého sa neviem zbaviť. Je to moja kolegyňa. Naštudovala som si na nete, čo všetko by mohlo pomôcť, ale… Všetka teoria mi je nanič. Ak som v jej blízkosti nedokážem sa koncetrovať, pochytíma ma panika, strach a vôbec nič nepomáha. Žiadne zrkadlo, či iné predstavy, ktoré by ju mohli zastaviť. Musím povedať, že som na tom trochu lepšie, ako v čase, keď som nevedal čo s tým. Povedzme lepšie o 20%, čo je málo. Stalo sa mi napríklad, že som kráčala po chodbe(to bolo ešte v čase, keď som nevedla , čo mám robiť).Zazrela som ju na konci chodby, okamžite som sa jej snažila vyhnúť. Otočila som sa a kráčala späť, mysliac si, že si ma nevšimla. Keď som minula jej kanceláriu, kráčala som ďalej a dúfala, že ide tam. Nestalo sa tak. Kráčala som dosť rýchlo, nepočula som jej kroky. Zrazu ma chytila pod pazuchu, pritiahla ma a zastavila snažiac sa mi povedať zas akúsi klebetu. Vôbec som nevnímala, čo hovorí. Už jej prvý dotyk ma úplen odrovnal. Od hlavy po päty sa mnou prehnala úzkosť, doslova mi stuhlo celé telo. Čo mám robiť? Už nevládzem.

    Páči sa mi

      • iskierka

        toto ma zaujalo …
        podľa odpovede predpokladám, že ty si myslíš, že niečo také ako energetický upír neexistuje …
        ak som to pochopila správne, … odpovieš mi prosím, prečo si to myslíš, že neexistuje?

        ďakujem vopred za odpoveď …

        Páči sa mi

      • Lilah, myslím si to preto, lebo bez môjho súhlasu-rozhodnutia, mi nikto nemôže “vziať” energiu, resp. vziať sa nedá, môžeš len dobrovoľne dať – odložiť – uviaznuť.
        Nedá sa vziať niečo, čo nikomu nepatrí. Energia je všade naokolo a jej absolútny dostatok.
        Takto tumu momentálne rozumiem 🙂

        Páči sa mi

      • Pisem odpoved pre vsetkych, ja sa jednoducho uz len modlim ku Kristovi mojmu Panovi, ked viem, ze idem k ludom, ktory na mna negativne posobia. Tolko vela sa u mna zmenilo, odvtedy co som tu bolla a to vsetko Kristus u mna vykonal. On je zivy a mocny. Myslim toho Krista ukrizovaneho a ktory vstal z mrtvych. Papate, majtemsa dobre.

        Páči sa mi

    • Na SLOVENSKU je 90% všetkých ludi energetickými upirmi.Je to žumpa sveta! Nikto nedopraje druhemu,každy je len na prijme a odmiata zo seba niečo dat.Taka je realita : -)Komplex tohto naroda sa prejavuju všade-vačšina je nastavená okamžite ktorizovat druhych a teda byt v dominantnej pozicii.Aj ezotericka sfera je prevažne domenou frustrovaných zakomplexovyných žien a so skutočným duchovnom ma len pramalo spoločne 🙂

      Páči sa mi

      • Kerenhatuch,

        🙂 ctím si tvoj názor, ale nesúhlasím s ním. Čo hľadáš, to nachádzaš (a teda zhmotňuješ). Energia nasleduje pozornosť. 🙂 Viac ezo-poučiek mi momentálne nenapadá, mám sklerózu 😉 – alebo aj nie.

        Páči sa mi

      • 90%… žumpa sveta…nikto nedopraje druhému… komplex národa… kritizovať druhých… byť v dominantnej pozícii… frustrované zakomplexované ženy…
        Karen, čo tak utrieť si zrkadlo

        Páči sa mi

      • Energo upir je tiež Entita/Individum ktore je nonstop na prijme s nastavenou dlanou či otvorenou pusou…:-)čaka na energiu to je jedno aku,napr aj na tieto stranky ich chodi hodne,čitaju ale nikdy zo seba nič nevysypu!
        je ich ked nie 90 tak 80% …a ešte to zhoršuje aj to čo spominam vyššie,že Slovač sa velmi rada navzajom pardon” zdrbava”-čiha sa na kažú sprostu chybičku- je to narodny komplex-takže aby neboli skritizovaní radšej sa iba priživuju a su ticho.Su tu blokady zo všetkých stran-chyba normalny feedback …Neprajnost,..atd.a to ešte zhoršuje plynulý tok energii

        Páči sa mi

  9. Keren a v Amerike je lepšie??
    už tým ako píšeš to čo píšeš podporuješ to čo kritizuješ…

    Váhavá..
    Ty si skús spraviť meditáciu kedy tej dotyčnej odpustíš a podakuješ sa jej za skúsenosť,tiež si povedz že (Toto už pozným,už to nepotrebujem zažívať)..prípadne jej vysvetli že jej spôsoby Ti sú cudzie,teda spolu riešte iba pracovné záležitosti 🙂

    Páči sa mi

    • Aniel prešla som v tejto krajine všetkými možnými “ezoterickými “formami…
      S badanim som začala pred ca 7 rokmi.Mala som aj “komerčnu” veštiaren dostupnu verejnosti,takže za 2 roky poskytovania služieb čarodejnice, presne viem kam je tento narod nasmerovany a ako je naprogramonaný.Nemala som skusenosti so ženami velmi,lebo s nimi celkovo nevibrujem a su mi bližšie mužske racionalne energie,no ale do Čarovne chodili prevažne ženy-takže aj tuto kapitolu som prečitala.Za tie roky som bola prestavena do Modu, kde bolo naozaj potrebne aj otvorene zvladanie negativnej energie!(nie jej zamerne používanie!)Musela som! Čarodejnica potrebuje ovladat OBE POLARITY aj v terene/praxi!!Na SVK sa inak ani neda:-)Bez toho negativneho polu nie je nemožne prežit tu v rovnovahe!Je to zablokovane na zopar generacii. Ano slovo ŽUMPA SVETA je prisilne ale je to presne tak!

      Páči sa mi

      • Ešte by som rada podotkla že Intelekt a Duchovno maju spolu len pramalo spoločne.Je bežne, že aj celkom simplicitný človek,ktorý nie je nastavený možno ani na to aby,napisal ucelenu vetu s nejakou zdanlivou hlavou a patou, taký však može byt na prijme signalu z Univerza viac ako Mudrlant ,ktorý v texte či vyjadrovani nema jedinu pravopisnu či štylisticku chybu-ale inak je pusto….prazdno…nevýživne…školene až nudne.

        Páči sa mi

      • Kerenhatuch,

        len malá spätná väzba: píšeš “Ano slovo ŽUMPA SVETA je prisilne ale je to presne tak!” A vo mne sa ozýva to moje rácio: tak buď je prisilné a vnímaš ho ako prisilné, alebo “je tak” a vnímaš ho ako správne! Je to, ako keby si povedala “je to síce celkom inak, ale je to presne tak”.

        Ja v tvojich slovách vnímam priveľa emócie. Nespokojnosť. Rozdiel medzi “je” a “malo by byť”. Skús trochu viac dôverovať Bohu, že si už niečo pri tom myslel, keď umožnil, aby sa to tu tak poskladalo.

        Páči sa mi

  10. Ano Helar suhlas!
    Univerzum malo iste nejaký “zamer” prečo sa to tu nakumulovalo/a poskladalo všetko takto a sem.A chapem aj prečo ja som(bola) v tejto lokalite.Potrebovala som presne tento duhu “žumpovej” energie nasat! Keby sa tak nestalo,dnes by som sa nevyjadrovala/neprecitovala by som všetko presne tak ako to ide zo mna von.Žila som tu po navrate z cudziny 10 rokov!Takže to presne aj objektivne precitujem vzhladom k faktu, že som vnimala/nasavala a energie iných kultur….
    Ano aj so mnou malo Univerzum zrejme nejaký zámer.Pozor, ja sa nestažujem/nekritizujem som len pozorovatel, ktorý ma tieto vnemy a oznamujem ich v priestore, kde predpokladam,že energie cirkuluju/vibruju inak ako na ulici či v kancli kde sa navzajom žerkaju sliepky!

    Páči sa mi

    • Ano a ta žumpova energia mi nie je “vlastna” preto s nou vo svojej podstate nesuhlasim,ale potrebovala som ju vstrebat/spracovat, aby som sa ako bosorka naučila používat AJ negativitu!Tu som nedokazala v praxi uplatnit NIKDE NA SVETE až TU na SVK! Ano, vlastne-Vdaka Ti Univerzum(Bože!)

      Páči sa mi

      • Tiež som bola aj chodím do sveta, žijem občas medzi cudzincami a zistila som, že voda je mokrá a krava dáva mlieko všade. Videla som to, čo som chcela vidieť, vo svete aj doma. Ľudí, ktorí milujú a pomáhajú aj tých, ktorí si idú za svojím aj cez mŕtvoly. Niekde ich bolo viac, niekde menej. Všetci si na tomto svete plnia svoju úlohu. Ak tu mala byť energia “Kristus”, mala sa objaviť aj energia “Judáš”. Pozitívno a negatívno chodia všade spolu a je len na mne, ako sa s tým vyrovnám.
        Aj taká sliepka v kancelárii má svoj život a city, ktoré my nepoznáme a je pre Boha rovnako dôležitá, ako tibetský mních.

        Páči sa mi

      • Kerenhatuch,

        z môjho pohľadu ti nerozumiem, pretože u mňa všetci máme v sebe všetky energie, a tak každá energia je nám “vlastná” – aj tá “žumpová”. Ja by som sa z tej “žumpy” nevynímala. Už len tým, že ju vnímaš (a mám pocit, že sa na ňu dosť sústreďuješ), ju posilňuješ, teda k nej prispievaš.

        Okrem toho píšeš, že si tú žumpovú energiu potrebovala, lebo bez nej by si dnes nepreciťovala tak, ako preciťuješ. Uvedomuješ si, že to sa dá povedať o úplne každom človeku, pravda? Aj ja by som dnes nepreciťovala tak, ako preciťujem, keby som nebola prežila to, čo som prežila.

        Ak ti tá “žumpa” prekáža, skúsila by som sa na ňu pozrieť nie emotívne ako na “žumpu”, ale ako na logický spletenec súvislostí. Tým 1. “žumpe” uberieš z energie, ktorá ju vyživuje, 2. dostaneš emocionálny odstup a 3. začneš vnímať kauzalitu, vďaka ktorej sa poskladala do svojej dnešnej podoby – dostaneš sa o krok bližšie k Bohu.

        Páči sa mi

      • Keren je to hlavne o rozhodnutí v každom z nás.Ak príde ku mne do praxe žena, chce aby som bosoroval a používal negatívnu energiu,je to výlučne na mne či sa k tomu podujmem..A ak žiada niekto aby som použil negatívnu energiu,je na mne aby som mu vysvetlil jej následky a ukázal jej ako sa pracuje s energiou ako takou 🙂
        Vždy máme na výber..aj keď to tak zdanlivo nie je 🙂

        Páči sa mi

    • Zaujímavé fakt, vnímame asi okolo seba len to, čo chceme… Ty si tu žila v žumpe, ja nie. Ty si sa tu stretávala vacsinou len so zlom a sliepkami, ja nie. A to som precestovala podstatnú časť sveta a môžem porovnávať. Všade sú rovnakí ľudia, podľa mňa.

      Páči sa mi

      • No a pozrite ako dopadol General Štefanik,ktorý tiež precestoval celý svet a Francuzsko mu bolo druhým domovom.Je celkom pochopitelne,že francuzska kultura by mohla byt velmi krasne uplatnitelna a potrebna aj tu na SVK ktore ma v “mentalite” podobne prvky ako Francuzi-Nacionalisti.General tiež celkom isto cez to jeho hvezdarstvo prešiel aj INYMI a všetkým potrebnymi Univerzalnymi iniciaciami( v jeho čase na zemi ešte “Ezo “nebolo tak aktivne)
        Ale v Žumpe nebol žiaduci-prečo asi?!!!!!!

        Páči sa mi

      • dievčence

        viete čo zaujalo už včera mňa?
        pozrela som si gravatar, … a ten citát v ňom od einteina …
        je múdry, o tom potom …
        ale?
        podľa rétoriky i energie keren ( neodsudzujem,, len píšem čo ma zaujalo ) … že sa keren tak veľmi chce odlišovať ..
        .. ale nejako ja vidím, že sa od tých 90% večne nasraných ľudí ani veľmi nelíši …
        hrubosti, nadávok, nepekných označení …

        a prečo? na prostredie v ktorom predpokladám vyrástla?
        nevidieť krásu rodiska, pre mňa znamená nevidieť krásu seba samého …

        v jednoduchosti je prosto krása … a výnimočnosť …

        keren, nič v zlom, ( nie je to osobné a tí ktorí ma ozaj poznajú vedia, že nie som žiadna krehotinka … )
        ale
        Vás by som sa bála … ( nie fyzicky, … )

        hm …

        pekný deň želám 🙂 všetkým …

        PS: a nejde mi nepozrieť sa na symboliku, síce snovú, ale predsa len symboliku žumpy, ktorú tak rada keren spomína
        Žumpa
        – je důraznou výzvou k práci na vlastním sebezdokonalování, která bude více než těžká
        – pád do žumpy: nejčastěji postihuje citové personifikace (například sourozenci), které tak snícímu ukazují morální pád citových obsahů psýché do negativních vlastností či závislostí
        – topit se v žumpě či tento obraz vidět: některá z negativních vlastností snícího zcela ochromuje, proto by se měl každý člověk, jemuž se podobný sen objeví, zamyslet nad svým konáním, cítěním a myšlením
        – v emotivních snech může znamenat negativní vlastnost či závislost snícího nebo lidí v jeho okolí; většinou přímo ve snu lze některou z těchto negativních vlastností či závislostí pochopit a asimilovat vyššími zřeteli

        – vybírat, čistit: mírou znečištění a množstvím nečistot nevědomí snícímu ukazuje objem očistné práce, s nímž se bude muset snící v blízkém období vypořádat

        takže? podľa tohto, by som skôr za tu žumpu bola vďačnou, prijala ju, … a sloboda je tu …

        ešte raz pekný deň želám 🙂

        Páči sa mi

      • Keren, zober si milióny ľudí, ktorí z rôznych dôvodov odchádzajú zo svojich krajín inam. Už len keď zoberieme exodus Európanov (aj Francúzov) z kontinentu do US v predchádzajúcich storočiach. Nebolo za tým vždy ekonomický dôvod. Rovnako nevravím, že tu je raj na zemi. Preto odtiaľto veľa ľudí odchádza žiť inam. Podľa mňa je však dôležité nezamerať sa na jeden výsek reality. Pripodobním to k Rómom. Ak stretneš jedného, dvoch a akurát ti urobia zle, je tendencia odsúdiť ich ako celé etnikum. Sú viaceré možnosti – buď ich budeš vedome stretávať viacerých, aby si stretla aj tých dobrých, odsúdiš ich ‘en bloc’ alebo si povieš, že tak ako sú aj medzi ne Rómami dobrí a zlí, tak sú aj tam. Alebo budeš vnímať skôr to dobro, lebo s tým zlom nič nenarobíš. Predstav si, že by sme si napríklad urobili obraz o Tebe len by základe týchto komentárov. Taký maly výsek Teba a mohol by Ťa niekto titulovať ako nahnevanú, nešťastnú a zatrpknutú.

        Páči sa mi

    • Karen, znova vidíš len to, čo chceš vidieť. Nikto z nás si nemyslí, že si zlá a ani ti to nenapísal. Iba poukazujeme na to, aby si sa nezameriavala len negatívne stránky. Skús o tých istých ľuďoch povedať niečo pekné. Ak ti to nejde, to neznamená, že na nich nič pekné nie je, ale vypovedá to o tebe, že to nevidíš či nechceš vidieť.

      Páči sa mi

      • Ok zareagujem.
        Mám pohlady na “žumpu” zo všetkých aspektov už za sebou.
        (Aj zo štitov našich velhor z mojho rodiska prenadherných Tatier:)
        PRA-SILA PRIRODY je neovplyvnitelná!
        Ale nie, ja už naozaj NIČ z ludi ako celku-slovenskeho naroda necitim-teda už nič take, čo by som potrebovala do seba ešte pri-absorbovat ! A aj tu žumpu som zvladla,no a iste je to zo mna citit :-)!

        Páči sa mi

      • Necítiť, ak by si ju naozaj zvládla, nemala by si potrebu ju stále vyťahovať. Už by ti to bolo jedno. To je len môj názor. A my, ktorí reagujeme ju potrebujeme tiež spracovať, s tým rozdielom, že sa tomu nebránime.

        Páči sa mi

    • Veru, to je akoby lekár v ordinácii povedal, že celý svet je chorý a učiteľ v triede tvrdil, že všetci sú sprostí, lebo potrebujú chodiť do školy.

      Páči sa mi

      • 🙂

        no! ..
        dievčatá, a teraz popravde neviem ako mám reagovať … 😕
        naozaj, toto je moja lekcia, naučiť sa prijímať aj toto …

        ale?
        ĎAKUJEM … a verte či nie … ♥

        tak ešte raz pekný deň želám 🙂 všetkým 🙂 … a šup variť, či to len ja “chúďa” sa s týmto potýkať musím? 😀

        Páči sa mi

  11. Keren, vďaka. Uvedomila som si pri tých komentároch, ako to tu mám veľmi rada. Aj keď si tiež pofrflem na vládu, dane či premávku 🙂 Asi mám šťastie na ľudí okolo mňa 🙂

    Páči sa mi

  12. :)…..som sa chcela zapojiť do debaty……čas bol rýchlejší, ako ja…..jediné konkrétne, čo ma v tejto chvíli napadá, je že vďaka za rady vám, čo radiť ste sa snažili…..prečo ten úsmev?…ani neviem…..žeby slepačí?….:P

    Páči sa mi

  13. Ja momentalne s takym upirom byvam. Cely semester som sa s nim citil na izbe neprijemne. Mal som velmi narocny semester a ked som si konecne chcel oddychnut cez vikend, boli sme spolu na izbe. Cez skuskove tu nebol, bol som tu len s druhym spolubyvajucim. Ozil som, normalne som rozkvitol, vratil sa do mna zivot, spravil som vsetko do skoly, zacal som rozbiehat novu pracu. Potom prisiel on. Za 4 dni bola zo mna neuroticka troska. Potom som tyzden nespal na izbe a vsemozne som sa mu vyhybal. Prespaval som u znamych a aspon som ich vsetkych ponavstevoval. Riesim prestahovanie, kazdy den spravim nieco pre to, aby som sa co najskor odstahoval. Jeho praktiky su napriklad, ze vyvolava domov hodiny, ma rodinne problemy a tak som nuteny pocuvat cely cas jeho problemy. Uz len pri pomysleni, ze mam ist na vlastnu izbu mi robi zle. Teraz uz len cakam, kedy sa uvolni nejaka izba a sam aj aktivne hladam a vyhybam sa mu, ako je to len mozne. Pomaha to, ale uz chcem konecne pokoj na pracu a rast. V zivote som sa zbavil uz vela upirov v praci aj v partnerskom zivote. Ked vam ale do zivota vojde niekto, koho sa len tak lahko nejde zbavit, lebo intrak zas nemozte menit ako sa vam zachce, treba hlavne pracovat na sebe. Co som aj robil, cely semester velmi poctivo. Dufam, ze cim skor sa situacia vyvynie konecne v moj prosech.

    Drzim palce vsetkym, ktory maju podobny problem a hlavne sa tomu nepoddavat, ak vas to zacne ovladat, tak rychlo prec, pustit si hudbu oblubenu a podobne. Ked nevola, velmi pomaha hudba, ak vola, radsej idem prec. Tak ci tak, som ako na ihlach, ked je so mnou na izbe a on je tu skoro stale … je to neznesitelne, neda sa takto studovat. Uz nech som prec.

    Páči sa mi

  14. Poradte co mam robit ak je takymto energetickym upirom moj partner..
    a obavam sa ze tou dituaciou trpi aj nas syn pretoze pri synovi uz zvazujem navstivit detskeho psychologa…

    Páči sa mi

  15. Žiadny energetický upír nevie, že je e. upír.

    Vycucávač vycucáva emócie- energiu, ktorá nu chýba.
    Podvedome si tak ošetruje samonastolené obmedzenia založené na dohodach.
    Aj preto je doležitý vzostup ľudstva,
    aby už ľudia nevychovávali upírčekov. 🙂

    Páči sa mi

Povedz svoj názor