12-čakrový systém

Nasledovný článok máme od Blackina a s jeho láskavým dovolením 🙂 a mojím láskavým pridávaním z originálu (linka je na konci):

Pokročilý duchovný systém dvanástich čakier

Okrem základného systému siedmich čakier existuje rozšírený systém čakier, ktorý práve teraz prichádza do povedomia ľudstva. Tento energetický systém je “viazaný” u väčšiny ľudí, ale ak ľudia praktizujú meditáciu, či sa viac duchovne orientujú, tak sa tento nový energetický systém začne tvoriť aj v ich éterickom tele (mimo fyzického tela). Tento rozšírený systém je ďalším krokom k vzostupu planéty. Raz, kedysi dávno, mali Veľkí majstri prístup k tomuto mocnému energetickému systému – a teraz nastal čas pre ostatných, aby sa dozvedeli o tomto systéme a začali ho využívať v každodennom aj duchovnom živote.

No a tým pádom som si konečne ujasnil, aké čakry to vlastne máme…

(Ideme od spodu hore)

Muladhara ~ Koreňová čakra (červená)

Swadhisthana ~ Sakrálna čakra (oranžová)

Manipura ~ Solárny plexus (žltá)

Anahata ~ Srdcová čakra (zelená)

Vishuddha ~ Hrdelná čakra (modrá)

Ajna ~ Tretie oko (indigová)

Sahasrara ~ Korunná čakra (silno fialová )

Prepojenie s božským, obsahuje programy, ktoré bude využívať 8. čakra, vrátane základných psychických schopností: telepatia,videnie aury, lucidné snenie, astrálne cestovanie, liečiteľstvo

Čakra 8. – Energetické centrum božej lásky, súcitu, obsahuje naše “karmické zvyšky” a aktiváciu duchovných schopností obsahnutých v siedmej čakre

 Čakra 9. – “Odtlačok duše” ~ Sú tu obsiahnuté všetky individuálne schopnosti a zručnosti nadobudnuté počas všetkých našich životov

 Čakra 10. – Čakra božskej tvorivosti, synchronicita života, miesto zlúčenia ženskej a mužskej energie, odblokovanie zručností obsiahnutých v 9.čakre

 Čakra 11. – Prístup do duše, schopnosť jedinca získať vyspelé duchovné schopnosti ~ Cestovanie za hranice času a priestoru, teleportácia, bilokácia, okamžité zhmotňovanie myšlienok, v niektorých prípadoch aj telekinéza

 Čakra 12. – Napojenie na monadickú úroveň existencie, rozšírené duchovné schopnosti, vzostup, napojenie sa na kozmos

…Možno ste si všimli, že je to miestami trošku besne napísané… Prekladal som to z angličtiny (samozrejme mi pomáhal gúgl translator) takže sa ospravedlňujem za nedostatky .

Anglický originál je v jednej skupine na facebooku: TU!

Toľko Blackinov článok. A ja ešte doplním tú časť, ktorú Blackino preskočil:

Rýchla kontrola čakier

  1. Nakoľko čistá (nezablokovaná) je daná čakra?
  2. Koľko nedoriešenej karmy daná čakra ešte obsahuje?
  3. Aký je pomer ega a Univerzálneho vedomia v danej čakre?
  4. Koľko vedomého úsilia sa vynaložilo na spirituálne posilnenie, rozvoj a transformáciu danej čakry do jej dokonalého stavu?

Čakry sú zobrazené ako postupnosť (odspodu nahor), pretože nemožno aktivovať ľubovoľnú čakru: najprv musí byť plne funkčná čakra pod ňou, teda začíname u koreňovej čakry a prepracovávame sa nahor.

Pre mňa to znamená, že hovoríme o dvoch rovinách aktivity čakier – o fyzickej, viazanej na jeden ľudský život, a o spirituálnej, viazanej na jednu “dušu”. Fyzicky u nás fungujú viac-menej všetky čakry (inak by sme nefungovali ako plnohodnotné živé tvory), len sú zaprasené a zanesené všelijakým balastom predpokladov, dohôd, predpojatostí a samonastolených obmedzení. A tak energia ako-tak preteká, ale smiešne oslabene a v divotvorných vzorcoch, čo vidno pri výbojoch vedomia v aure ľudí.

Spirituálne to už také ružové nie je. Autor pôvodného textu hovorí, že:

Väčšina ľudstva vraj trčí v spodných dvoch čakrách, “osvietení” jedinci vraj sa nachádzajú v tretej čakre a zopáe ľudí funguje zo štvrtej čakry. 12-vláknová DNA sa začína aktivovať v štvrtej čakre a nadradených.

Dobrý prostriedok na obnovu, ale aj zvýšenie energie a naladenie sa na vyššiu vibráciu, ako v súčasnosti máme, je meditácia.

Ďakujem Blackinovi za článok, hodne mi napovedal… Síce nesúhlasím s tým, ako biedne vidí autor pôvodného anglického textu ľudstvo, ale to je len môj individuálny pohľad… 🙂 Môj svet je krajší a pomerne veľa ľudí sa v ňom prepracováva zo solárneho plexu do srdca a vyššie. 🙂

Toto je proste úžasný svet plný možností. 🙂

26 thoughts on “12-čakrový systém

      • Dobry den, Helar, pozdravujem Vás! Prosím, ako sa môžem dopátrať k odpovediam na otázky v “Rýchlej kontrole čakier”? Teda vlastne zistiť na čom som? Respektívne, z ktorej čakry/čakier fungujem? Viem, že treba na tie čakry ísť komplexne – cvičiť s nimi a pracovať na nich a teda vlastne na sebe, ale predsa, takto “z voleja” si na tie otázky neviem odpovedať. A rada by som.
        Ďakujem!
        Sonca
        P.S. Môj manžel tvrdí s úsmevom, že vzhľadom na moju potrebu spánku /cca 8 hodín až 8,5/ odhaduje moje fungovanie tak od kolenných čakier… 🙂

        Páči sa mi

  1. ahoj Heli 🙂
    ja by som mal záujem ,ak budeš ochotná 🙂
    Mimochodom toto sú veľmi cenné informácie a myslím že tak trošku aj súvisia s nedávnym vzostupom nás všetkých…

    Páči sa mi

    • Tu je linka, je to PDF, treba si to stiahnuť: http://helar.files.wordpress.com/2010/11/12-cakrovy-systemc.pdf.

      Ak je s tým formátom problém, viem z toho vyrobiť aj JPG.

      Tie sivé políčka znamenajú samostatné tvorenie/zhmotňovanie: prvé na úrovni predstavy (teda viazané na istú formu/hmotu; vizualizácia, kozmické objednávky a pod.) a druhé je na úrovni pocitu, teda bez predstavy a väzby na hmotu.

      Inckí a mezoamerickí šamani zlučujú rovinu “Boh v nás” a “plán duše” do jednej čakry a tie zvyšné do druhej čakry, takže robia len s deviatimi, pričom tá deviata je umiestnená “fyzicky” v prepojení na zátylku človeka (dá sa tam vyhmatať).

      Páči sa mi

  2. Ahoj, děkuji, vypadá to, že 12 čakrový systém je nyní dost důležitý, mám vyzkoušenou meditaci od Diany Cooper – otvírání a ladění 12 čaker čaker s archanděly, čerstvá kniha Budíček lidstva. Zkusím “kývat”, práce s energií čaker též uvádí Barbara Brennan a 9 čakra mi připomíná jeden z bodů mikrokosmické dráhy – medula oblongata- dle čínského TAO.
    Vzhůru k výškám…..hezký den

    Páči sa mi

  3. Zaujímavý članok…. chel by som si vyčistiť čakry otvoriť a podobne…. len nepoznám nikoho kto sa tým zapodieva osobne mohly by ste ma niekto kontaktovať a dakedy sa porozprávať o tom ? vopret vám ďakujem

    Páči sa mi

    • Na tvoje čakry by sa mohol pozrieť nejaký Reiky liečiteľ, určite sa najaký v tvojom okolí nachádza. Povie ti v akom stave ich máš, ktorá pracuje viac, či je spomalená a môže ti ich zharminizovať a vyčistiť.

      Páči sa mi

    • Zoli,

      skús si tu pohľadať články o osobnom toteme a pracovať s čakrami sám. Je tam návod, ako to robiť. Nájdeš ho cez Index článkov (na lište horného menu pod Iné).

      Páči sa mi

  4. Ahoj Hejar. Prosím Ťa vedela by si mi povedať niečo o zasvätení do Shambally a hlavne čo to neskôr obnáša. Všetci sú nadšení po zasvätení, ale nikto nepíše aké majú skúsenosti po nejakých rokov neskôr. Ďakujem.

    Páči sa mi

    • Ahoj Medovka1
      Kamarátka má zasvätenie do Shambally, Aj reiky 3 stupeň, Kuarunu, ale Shambalu využíva len pre seba ako samoliečenie.

      Shamballa 1024 zvyšuje naše vibrace a tím připravuje naše tělo na zbavení se nemocí všech typů. Léčí se bolavá místa na fyzické i psychické úrovni. Škodliviny odcházejí z těla podle Heringových zákonů: zevnitř ven a shora dolů, příznaky nemocí se projevují v opačném pořadí, než se objevily. Tyto změny nám umožňují žít své životy ve štěstí, zdraví a lásce.

      Páči sa mi

  5. Helar ďakujem za odpoveď. Ešte by som sa chcela spýtať, stále skúšam nadviazať kontakt s anjelmi, ale vôbec nič, absolútne sa mi to nedarí. Skúšala som všetko možné čo som sa dočítala, ale teraz si myslím, že k tomu asi musí byť tiež zasvätenie, abo niektorí ľudia už asi majú od narodenia otvorený kanal na komunikáciu. Už to pomaly vzdávam a veľmi ma to mrzí, lebo som strašne túžila skontaktovať sa s anjelmi.
    Prajem pekný deň.

    Páči sa mi

    • Medovka1,

      mne skutočne komunikačný kanál “odprasilo” až vyladenie reiki. 🙂

      A to “chcenie”…Veľmi často nám v ceste stojí náš čulý vnútorný monológ. Ale sú aj ľudia, ktorí anjelov počujú odjakživa, len si neuvedomujú, že ide o anjelov, a myslia si, že hovoria “sami so sebou”. V reáli to vyzerá tak, že večne v duchu niekomu, kto tam nie je, niečo vysvetľuješ. Tak to vtedy nie si ty, ale oni. Keď v duchu hromžíš alebo sa cítiš ukrivdená a niekomu frfleš, tak to zas nie sú oni, ale ty – egúšik, ktorý sa dostal k “šteku”. 🙂

      Páči sa mi

  6. medovka1, mne prisla Shamballa do cesty pred pol rokom, bola som na 1. a 2. stupni v jeden den, cca pred tyzdnom som si to zopakovala a pridala SH3. Ale podstatne je, ze som za ten polrok posunula k vacsej radosti, otvorenosti, schopnosti tesit sa z malickosti, byt ovela vnimavejsou….aj ja som skusala napojit sa na anjelov/ svojich straznych, lebo som mala pocit, ze sa uz potrebujem s nimi zoznamit a predchadzalo tomu nocne budenie v urcitom case ,az som isla do meditacie a citila ,ze su tam boli dvaja a jeden sa na mne smial, v ruke drzal zvoncek a ked som sa pytala na co ho ma, takze ma nim uz budil… niekedy uz mame vsetky informacie ktore potrebujeme, ale tak velmi schceme, ze sami sebe zavadziame… staci sa uvolnit a nechat sa unasat v dovere ze pride, oc prist ma…tak neviem, ci som ti pomohla, ale napajam aj svoje deti na SH a mam pocit, ze ich to harmonizuje

    Páči sa mi

    • Ahoj mofe. Veľmi som sa potešila, keď som si to prečítala. Ani nevieš ako si mi pomohla. Rozhodujem sa o zasvätení do Sh a čo som sa dočítala, veľa zasvätených písalo, vraj sa im zmenili vzľahy s pratnermi. To ma pribrzdilo, lebo vťah mám naozaj dobrý. Prosím Ťa, si veriaca a ak áno, ako je to ďalej.
      A ešte by som mala jednu otázku, neprekáža Ti Sh v práci, myslím či Ti nechodia info akurát keď sa potrebuješ sústrediť…..Ďakujem za odpoveď.
      Páááááá

      Páči sa mi

      • medovka1, az teraz som zistila, ako mam komentovat prave teba, sorry, aj ked chodim na helar uz viac ako rok, az ty si ma akosi podnietila napisat prvy koment, dakujem 🙂

        Páči sa mi

  7. nie som veriaca v klasickom zmysle slova, kostoly oblubujem skor prazdne. Co sa tyka vztahov…KTO v tebe má obavy zo zmeny? Ostatní nám robia zrkadlá, takže ak sa v obávaš zmeny svojho vzťahu, chceš ho mať celý život statický? Bude sa vyvíjať tak či tak…. možno sa iba obávaš skúšok, ale tie prichádzajú na to, aby si ich zvládla… mne osobne sa vzťah s manželom zlepšil, lebo som sa zmenila ja, ja som tá, čo si vyberá svoje pocity voči ostatným….. a s tým vyrušovaním… nie, lebo som postupne integrovala v svojom živote to pozemské s tým nad/za, nemám už v tom rozpor, žijem to súčasne

    Páči sa mi

    • Ahoj mofe. Tak to je náhoda. Aj ja asi tak rok chodím sem na stránku a len čítam. Veľmi sa mi páči. Nikdy som neprispivala, teraz to bolo prvý krát…xixixi. Helar si zaslúži veľmi veľkú pochvalu a vďaku za takúto super stránku. Mofe mohla by si prispieť Tvoje skúsenosti so Sh. Určite by sa potešilo viac čitateľov…a hlavne ja. Ďakujem!
      Pááááá….

      Páči sa mi

Povedz svoj názor