Čo znamená pre bosoráka snívanie?

Z rozhovoru Taishe Abelar pre Magical Blend Magazine 40 z októbra 1993:

Ako vnímajú bosoráci snívanie?

Taisha:  Snívanie je posúvanie kotviaceho bodu, ktoré celkom prirodzene robíme počas spánku. Je to náhodný pohyb nášho energetického tela. Snívanie pre bosoráka znamená kontrolu nad svojimi snami. Potrebujete stalkovať svoje sny, čo nie je nič iné než úmyselné, cielené posunutie vášho kotviaceho bodu na nové miesto a udržanie ho na tomto mieste tak dlho, ako vám to vaša snívacia energia umožní. Keď sa nájdete v sne, chcete ho udržať v tom stave a preskúmať, než sa snová krajina znova zmení na niečo iné.

Ak ste veľmi skúsený stalker a snívač, tak táto realita sa môže stať vašou jedinou realitou. To sa stalo starým bosorákom, keď zostali zavrznutí v inej realite a nedokázali sa z nej vrátiť späť do našej normálnej reality. Čas v podstate vymazal realitu, do ktorej sa narodili. Pretože v novej realite dokázali svoju energiu udržiavať po dlhú dobu – hovoríme o stovkách rokov -, neboli schopní vrátiť sa do tej ich, pretože tá sa medzičasom stratila.

Keď stalkujeme naše reality, žiadnu z nich nedržíme ako primárnu. V tom okamihu, ako si o niektorej z nich povieme, že je primárna, uviazneme v nej nezávisle od toho, kde sa táto realita nachádza.

🙂 Práve mi došlo, prečo tento svet nechápem. Už nie je moja “primárna” realita. 🙂

2 thoughts on “Čo znamená pre bosoráka snívanie?

  1. A aj tu sa spitam 😀 Ked vravime o “realitach” a o tom ze stari bosoraci uviazli v nejakej realite co tym mame na mysli? Samozrejme ze asi videli hmotny svet, klasicky, len mali na neho iny uhol pohladu = inde kotviaci bod, inde posunute vniumanie sveta. Alebo ho nevideli “klasicky” ? Alebo tieto “reality” o ktorych tu hovorime su len nejake odrody snov a ich kontroly….
    No, nemam zadefinovane co je realita… 😀
    Lebo napriklad ja, by som “prepinanie medzi realitami” chapal ako prepinanie medzi videnim a pozeranim. Ked vidime, mame uplne inu realitu – uplne iny uhol pohladu, kde nam nic nepride ako vtipne, ale ani ako smutne, jednoducho ultimatna realita. Je to tak?
    😕

    Páči sa mi

    • Ked cestujes inymi realitami, nie je to len iny uhol na tuto realitu. To, co myslim, ze nazyvas touto realitou, je svet okolo, kam mozes cestovat a realne ho v kazdodennosti zazivas. Ked cestujes do inych realit, tak nie si obmedzovany priestorom ani casom. Cize sa mozes dostat na miesta v priestore a case, na ktore by si sa v tejto realite nemal sancu dostat kvoli obmedzeniam bytia v tele. Tym padom to je vec posunutia bodu vnimania, ale zaroven bez obmedzeni touto realitou, takze to urcite nie je len iny uhol pohladu na to, co bezne nazyvas, ale ovela ovela viac. Pytas sa, ci su ine reality odrody snov. Su, rovnako ako tato realita, ktora je tiez len odrodou snov. To, ze ju vnimas vyraznejsie, ako napr. sny pocas spanku je len vecou pozornosti, ktoru mas primarne v tomto beznom sne, beznej kazdodennej realite. Ak by si presunol vacsiu cast pozornosti do ineho sna, tak sa stane realnejsi. Cim vacsia pozornost-tym relnejsi sen. Skus si len napr. povedat, ze si budes tyzden zapisovat nocne sny a uvidis, ako sa cele premenia a okolko relnejsie budu. Len na presuvanie pozornosti do inych snov, ako do toho kazdodenneho, tak aby si si dokazal udrzat vedomie sameho seba, treba vela energie, sily.

      Páči sa mi

Povedz svoj názor