Karuna reiki: symbol Rama

Indické slovo Ráma je meno a súčasne aj zvuková kombinácia na vyváženie pravej a ľavej energetickej časti tela – mužskej a ženskej energie (jin a jang). V karune sa Rama používa na ukončenie liečenia.

V karune Rama harmonizuje naše horné a spodné čakry. Tým môžu začať horné čakry naťahovať univerzálnu energiu a inšpiráciu do nášho energetického systému. Tá sa potom pohybuje nadol a my ju dokážeme zhmotniť do každodenného života cez naše spodné čakry. Jeden zo zdrojov, ktoré mám k dispozícii, hovorí, že Rama otvára čakry v chodidlách a to že stiahne človeka späť do tela; ja to viem tak, že otvorenie čakier v chodidlách odvedie negativitu do zeme.

Než to však urobí, otvára a lieči Rama naše spodné čakry, takže nás udržuje vyvážených a ukotvených v prítomnosti (“tu a teraz”). Tým umožní, aby sa energia horných čakier zhmotnila a prejavila vo fyzickom tele. Je výborný pomocník pri dosahovaní cieľov – udržiava nás koncentrovaných a je typický “dokončovač rozrobeného”. Môj druhý zdroj (taký menej oficiálny 🙂 ) dokonca hovorí, že pri práci so symbolom Rama budeme cítiť prítomnosť archanjela Gabriela a iných bytostí. A ja si pamätám, že sa Gabriel označil za “prvého akčného hrdinu” 😛 . Tak predpokladám, že Rama zvyšuje našu pragmatičnosť a vracia nás viac “do reality”.

Keď používame symbol Rama, prinavraciame si všetku našu energiu späť do tela. Mnohí z nás zažili traumy a jedna z reakcií na traumy je, že čiastočne opúšťame fyzické telo, ak sa dostaneme do stavu, kedy nám je niečo nepríjemné alebo príliš bolestivé. Tým sa naša energia triešti a je nekompletná. Symptómy sú, že sa cítime oťapení, nesústredení, apatickí, dezorientovaní a neschopní dotiahnuť veci do konca.

V šamanizme je návrat stratených kúskov duše mocná technika, pomocou ktorej sa privolajú do tela späť čiastočky duše, ktoré sa od tela oddelili počas nejakých tráum a zaviazli v minulosti. Laurelle Shanti Gaia používa miesto toho Usui reiki a karunu vrátane symbolu Rama – vraj je to jemnejší proces.

Ľudia, ktorí potrebujú prinavrátenie kúskov duše, sú obvykle zraniteľnejší a krehkejší. Preto nie je vhodné skúšať to na iných, než si to človek oskúša sám na sebe, aby proces poznal a vedel pacienta cezeň previesť. Okrem toho by sa do prinavracania stratených kúskov duše mali púšťať len liečitelia so solídnymi skúsenosťami z liečenia reiki energiou. Nie preto, že by mohli poškodiť, ale budú lepšie vedieť, akú energiu si privolať na pomoc a dokážu tak celý proces urýchliť.

Rama pomáha aj odstrániť silné blokády v éterickom poli a keď sa použije pri ukončovaní liečenia, navracia pacienta plne do tela. Pomáha prekonať strach z úspechu či neúspechu.

Takisto pomôže, ak sa treba skokovo prispôsobiť – napríklad pri cestovaní lietadlom na veľké vzdialenosti a prispôsobení sa vibrácii nového prostredia. Najlepšie je privolať si energiu, viesť ju celým telom až nadol do nôh  a vizualizovať si symbol Rama v oboch chodidlách.

Symbol Rama možno použiť aj na posilnenie Svetla, napríklad keď vojdeme do priestorov s potuchnutou, ťažkou energiou. Rama pomáha pozdvihnúť nižšie vibrácie a nahradiť ich 100% svetlom. Robí sa tak, že sa kreslí v priestoroch na podlahu, strop a do kútov, alebo sa nakreslí do voľného priestoru a vizualizuje sa, ako z tohto bodu vyviera do strán. Pritom sa sústreďujeme na náš úmysel pozdvihnúť vibračne dané miesto.

Odporúča sa kresliť i pred poradami a brainstormingami, pretože vyvtorí v miestnosti príjemnú, otvorenú a kreatívnu atmosféru.

Kľúčové slová: harmonizovanie čakier, sústredenie, jasnosť, prinavrátenie stratených kúskov duše, naladenie sa na božskú energiu, ukotvenie, čistenie priestorov a znovunabíjanie priestorov energiou a uzatváranie liečenia.

Kamene: ametyst, modrý kalcit, granát, hviezdicový granát a ametrín.

Kreslenie: Najprv sa nakreslia obe fajočky a potom špirála v strede (spolu so začiatkom a koncom má 7 bodov, teda symbolizuje 7 čakier):

8 thoughts on “Karuna reiki: symbol Rama

  1. Heli chcela by som poradiť. Včera som začala cítiť cez ruky na tele kde prúdi energia (teplo)a kde neprúdi, tam cítim chladnú energiu. Ked liečim , tak všetci cítia teplú energiu ako im ide z mojich rúk do tela, len môj syn jediný cíti zo mňa chlad. Keď mu priložím ruky a idem niečo liečiť, tak najskorej cíťi chlad a až potom teplo. Tak isto keď si dá ruky k môjmu telo , tak cíti zo mňa chlad. Viem, že nemáš skúsenosti z touto chladnou energiou, už si mi to písala, len som nikde o tom nenašla na internete. a snekbike sem nechodía ani nemám na ňu mail.

    Páči sa mi

      • anitraM, kazdy citi tok energie inac. Je na nas, aby sme prisli na to, co znamena to co citime. Takze ak tvoj syn citi chlad ked energia prudi, tak je to jednoducho jeho citenie. Ini citia vibrovanie, alebo viac/menej tlaku atd. Ja to mam napriklad rozdelene – pri ludoch citim viac/menej tlaku v dlaniach, pri “volnej” energii – elementaloch citim rozdiel v teplote.

        Páči sa mi

  2. ja to poznám tak, že telom nám po vertikále, preteká energetický okruh, ktorý je rozdelený na 2 časti / kanály
    kanál citu a kanál vôle
    ak mám dominantný kanál citu cítim chlad (od brady, cez hrudník, po rozkrok)
    ak kanál vôle cítim teplo (od rozkroku, cez chrbticu, po koreň nosa)

    Páči sa mi

    • To mi pripomína čínsky mikrokozmický orbit: horúca jangová energia hore chrbtom a dole tvárovou časťou a bruchom studená jinová energia. A striedajú sa v perineu a v hore neviem presne kde – v Treťom oku? V korune? 😕

      Páči sa mi

      • Áno, v podstate je to to isté akurát v 2 rôznych jazykoch.
        Keď to prednášal Jozef Červienka, tak on tomu dal aj české názvy.
        Bol som u neho na rôznych seminároch ohľadom seba-liečenia vlastnou energiou…úžasný človek 🙂
        Naučil nás, že s energiou sa dá krásne hrať a že je tu pre všetkých, len treba mať chuť niečo na sebe meniť a učiť sa nové.

        Tak isto je prevrátený okruh po horizontále, ktorý je v oblasti ľadvín a vytvára okolo nich ležatú osmičku.
        V podstate sa dá jednotlivými povelmi tieto body medzi sebou pekne prepínať a človek krásne cíti ako sa energia v ňom doslova “tetelý” a tečie v ucelených tvaroch…mravčenie, teplo, chlad, tlak a niekedy až bolesť, keď je to dosť intenzívne a cvičí viac ľudí po kope a máme tam niekde pekný ukážkoví blok, tak ako ja v solár-plexe, resp. medzi lopatkami 😀
        Aj by som sa s Vami o to všetko podelil, len je to na dlhšie a nemám povolenie autora…uuups 🙂

        Páči sa mi

Povedz svoj názor