Štvrtá meditácia za Gaiu – pridávate sa?

Nastal čas pripomenúť, že tento piatok (t.j. 22.10.2010) medzi 19:00-20:00 prebehne naša ďalšia, v poradí už štvrtá meditácia za Gaiu.

O dôvode meditácií som písala tu a potom sú tu ešte články a diskusie, ktoré uvádzali každú novú meditáciu (druhá, ešte raz druhá a tretia) a niekoľko channelingov, kde som sa dozvedala o tom, čo počas takejto meditácie prebieha: Ako sa dostať do novej Zeme?Čo robia meditácie pre Gaiu?,  Nie ste odkázaní na iných, Krok po kroku sa vráťte späť a začnite znova a nakoniec Šabľozubý tiger, slabosť a strach.

Prvotný impulz k týmto meditáciám dali celosvetové meditácie, ktoré sa spájajú s čakrami. Najprv koreňová, potom sakrálna a potom solárny plexus. Podľa tohto postupu by sme tentokrát mali preniesť energiu do nášho srdca a do srdca Zeme.

Ale nemyslím, že by sme mohli prenášať energiu do srdca, ak nemáme vyčistený solárny plexus – ak máme niekde nejaké nezrovnalosti so sebahodnotou, pocitom vlastného docenenia a pokoja v duši vo vzťahu k iným ľuďom… A tak ma napadlo urobiť túto štvrtú meditáciu ako meditáciu odpustenia. Každý z nás má v živote ľudí alebo zvieratá, ktoré ho desia, odpudzujú alebo znechucujú. Skúsme si počas tejto meditácie vybrať dvoch-troch takýchto ľudí alebo zvieratá. Vykreslime si ich pred vnútorným zrakom i s tými pocitmi, ktré v nás vzbudzujú, a potol si predstavme silný jasný lúč energie zo stredu Zeme, ako ich osvetlí a zmení na bytosti plné svetla… Uvedomme si, že aj napriek tým vlastnostiam, ktoré v nás vzbudzujú nechuť, je daná bytosť to najdokonalejšie, čo v tomto okamihu môže byť – že je produktom istého prostredia a istých vlastných prežitkov a preto je taká, aká je – a že nechce nič iné, než prežiť… Niekedy to možno nerobí v súlade s našimi predstavami, ale veď tiež nežije náš život, ale svoj vlastný… Tak jej odpustime, že je taká, aká je! Keby nemala všetky tie vlastnosti, ktoré nám na nej prekážajú, musel by tie vlastnosti mať niekto iný – a čo ak by sme to boli my?!

Pocíťme vďačnosť za to, že aj takáto bytosť existuje. Odpusťme sami sebe, že nám nie je príjemná. Máme na to právo; a ak sa dá, máme plné právo vyhýbať sa jej. Nepotrebujeme sa kvôli tomu cítiť slabí alebo menejcenní… Každá bytosť pod slnkom má svoje prirodzené prostredie.  Vážka sa vyhrieva na slniečku, kým krtko z neho uteká. Je to tak dobré, pretože to je prirodzené… A aj na nás, aj na tých druhých je prirodzenosť najväčšia hodnota. Dovoľme si byť prirodzení a dovoľme to aj tým druhým. Uzavrime mier s nimi i so sebou.

Takto “očistený” solárny plexus automaticky zdvihne všetku našu energiu až do srdca.

Keď meditáciu ukončíme, silno vydýchnime a všetky zvyškové emócie nechajme zneutralizovať Šanti mantru:

Ak je tento postup pre vás príliš zdĺhavý alebo necítite potrebu nikomu odpúšťať, jednoducho spievajte alebo počúvajte Šanti mantru, meditujte alebo cvičte, ale v piatok medzi 19:00 a 20:00 upierajte svoje myšlienky a emócie na pokoj, mier, lásku a Gaiu, Matku Zem.

A rovnako ako pri predchádzajúcich meditáciách: pre tých, ktorí nemôžu medzi 19:00 a 20:00, otvorím kanál už skôr – tentokrát okolo 9:00 ráno a budem ho udržiavať otvorený až do 22:00.

A rovnako ako pri predchádzajúcich meditáciách, ak sa počas meditácie spýtate Gaie na niečo a dostanete odpoveď (a bude to “mládeži prístupné” 😛 ), napíšte to do komentárov!

Tak čo – pridávate sa znova? 🙂

38 thoughts on “Štvrtá meditácia za Gaiu – pridávate sa?

  1. Prepáčte, je to od veci, ale veľmi by som chcela vedieť, kto vonia ak frézie. Keď chodím do lesa, občas ich cítim, niekedy veľmi intenzívne.
    Ďakujem.

    Páči sa mi

  2. Anjeli mi niekedy vonaju ako prave sa pecuce kolaciky, tiez som citila kolinsku co pouzival otec este ked zil.
    Dnes je magicky datum, nevie nahodou niekto nieco viac? bola by som vdacna.
    Mali sme nejaku Krysu v pocitaci, to musi byt krysa,co to vymysla…vsak som vam chybala? 🙂
    A tiez sa pridavam 🙂

    Páči sa mi

  3. Chcem sa pridať, tak ako vždy doteraz, len trochu váham.. Po tej minulej ste tu všetci písali o krásnych pocitoch, o teple, ktoré vás zaplavovalo.. Ja som meditovala asi hodinu, sústredila som sa na Zem, spievala v duchu Šanti, ale bolo mi nejako čudne. Po skončení som zistila, že som komplet studená ako ľad, hoci som mala celý čas na sebe mikinu, deku a sedela som neďaleko radiátora. Možno som robila niečo zle. Nevie niekto, o čo mohlo ísť? Tie predošlé meditácie boli fajn.

    Páči sa mi

    • Mirka,

      niekedy človek, keď veľmi chce, začne zo seba vyžarovať svoju vlastnú energiu a tak sám seba “vyšťaví”.

      Skús sa pri nejbližšej meditácii nesústreďovať na nič, nič nechcieť, len sa ponor do svojho vnptra (niekde medzi solár a srdce) a zostaň v tom pocite tepla a svetla, ktoré tam ľudstvo nosí. O nič sa nesnaž, len sa cíť dobre a sústreďuj sa na ten pocit. Urobíš tým pre seba i pre Gaiu viac, než keby si odriekala všetky sútry 🙂 .

      Počas meditácie musí byť telo uvoľnené. Z času na čas to kontroluj a uvoľni, ak niekde stuhlo – vtedy totiž začína chladnúť.

      Páči sa mi

      • Ďakujem Ti, Heli, myslím, že si to trafila..mám o čom premýšľať, aj pokiaľ ide o ostatné. Dnes som sa pridala (veď ako inak) a neľutujem. Tentokrát to bolo s príjemným pocitom tepla a ľahkosti od začiatku až do konca. Tak nejako sme si s Gaiou porozumeli. 🙂 Som rada, že toto tu vzniklo a už sa teším nabudúce.

        Páči sa mi

  4. meditovala som s civavkou v naruci, obom sa nam to velmi pacilo:) prudila mnou energia vo vlnach, bolo to krasne. Gaia sa so mnou nerozprava (rozumej – som hlucha:), takze rada si precitam, co posepkala inym 🙂

    Páči sa mi

  5. Vynimocna meditacia,od zaciatku az do konca plna ohna, snad kvoli horucemu srdcu Gaii, som ako fenix,horim a povstavam z popola,ocistena a silnejsia ako predtym

    Páči sa mi

  6. Vcera som videla Gaiu ako strieborno-bielu ziariacu postavu. Chytila ma za ruku, v tom momente ma zacalo fyzicky pichat v srdci – tak som tu bolest transformovala a pomalicky sa jej zbavovala. S Gaiou sme si sadli a nic nehovorili, len sme vnimali jej svet. Nadhera.

    Páči sa mi

  7. Pre mňa bola táto meditácia trochu iná ako ostatné – hlavne preto, že som bola na služobke a nemala som veľmi čas meditovať. Kanál som otvorila ráno okolo 7:00, aby som to stihla, ale nemala som pocit veľkého prúdenia energie (ešte som napoly spala; ja som nočná sova 😦 ). Tak som pre istotu vzala kyvadlo a overila si u Gabriela, či je otvorený a funkčný, a súčasne som ho požiadala, aby ho cez deň udržiavali oni, pretože ja asi padnem poobede už vážne na ňufák.

    🙂 Poobede som už vážne padla na ňufák, večer som bola ako vymetená, ale zdá sa, že anjelskí kanál držali po celý čas. Ja som mala počas meditácie tentokrát nejaké “vízie”, o ktorých ešte celkom dobre neviem, čo sú. Sem s nimi:

    Cestou tam som si v aute podriemkávala a pospevovala v duchu mantru a za zatvorenými očami som mala rôzne videnia: videla som niečo ako svietivého (ohnivého) motýľa s dlhými krídlami a v jeho strede bolo tmavé X s dlhými čiarkami. Poznám jedného takého chlapca (nazvime ho Jano), ktorého energetickú štruktúru vnímam presne tak. Potom sa to čierne X začalo pohybovať pre mňa v smere hodinových ručičiek, rotovalo pomaly okolo svojho stredu, ale súčasne opisovalo aj elipsu – a za ním vznikal tunel, akoby ho “štrikovalo”. Tesne pred tým, než som rozoznala tunel, mal celý útvar tvar oka. Vtedy mi došlo, že aj Jano je portál a že má schopnosť otvárať ho a my s Jožom sme možno tiež začínali “štrikovaním”, než sme sa stali otvorenými portálmi.

    Súčasne mi ten útvar toho motýľa pripomenul video o membránach (článok Elegantný vesmír) – ako keby v strede toho X prišlo k dotyku dvoch membrán a vznikol tak priechod medzi nimi – nie ničivý, ale riadený.

    Potom som mala ďalší vnem: dve X, každé z jednej strany, ale tie tentokrát nerotovali, ale sa len pootočili o 45 stupňov a natiahli medzi sebou obdĺžnik – a z neho vznikol znova tunel/portál, tentokrát bez oka. Tak mi to prišlo ako mužský a ženský nagual, ale neviem.

    Potom som mala ešte jednu vidinu, ktorú si už veľmi nepamätám – akoby som videla planetárny horizont a potom som doňho padla, ale nenarazila som na hmotu, ale som sa len ponorila do nejakého dymu či čoho, bolo to nesmierne príjemné, také teplo-chladivé, prirodzené, bez strachu a bez očakávania, len čistá existencia. Napadlo ma, či sa práve “neprepadám” do Zeme v piatej dimenzii.

    A celú noc sa mi snívalo, ako behám hore dolu medzi dvoma svetmi cez klimatizačnú šachtu 🙂 a prenášam veci z jedného do druhého (len neviem, z ktorého kam). 😀

    Aha… a počas meditovania som sa vysporiadala s Melike a tým so všetkými “ksichtmi” tohto sveta. Nejako som si ich predsa len nakoniec “prisvojila”. 🙂

    Ďakujem vám všetkým. Gabriel povedal, že sa včera účastnilo 23 ľudí. (Toho psíka nespomínal. 😀 ) Ďakujem každému jednému z nich!

    Páči sa mi

  8. Ja som sa skusala pripojit uz cez den, ale v praci som sa nevedela sustredit, tak som aspon pocuvala Shanti mantru. Vecer okolo 21 som sa doma zacala meditovat, pokusala som sa vizualizovat, ako sa energia z mojho solar plexu v podobe svetelneho luca pripaja k energii Gaie a pritom som spievala mantru, citila som zvlastne brnenie v solarnej cakre, bolo to zvlastne a upokojujuce. Polozila som Gaii otazku, ale nepocula som ju, musim na sebe este popracovat:( ale aj tak to bol skvely zazitok, tesim sa na dalsiu meditaciu:)

    Páči sa mi

  9. Konečne žiadna bolesť 🙂
    Bolo to príjemné, ale iné ako ostatné razy.
    Veľa mieru a pokoja som cítil, až som pri tom zaspával 😀 a potom som chodil celý večer ako keby som tu ani nebol. Išiel som cez mesto a pripadalo mi, ako keby som nebol vôbec zúčastnený na dianí okolo mňa. Iba som tým všetkým prechádzal ako maslom…Rozhovory zatiaľ ak sú, tak iba mimo môjho vedomia, ale začínajú sa vracať sny. Zatiaľ ich je pomenej a sú veľmi nejasné, ale sú späť 😉
    Ako keby zase jedno obdobie, alebo kapitola, čo mám za sebou? Zaujímavé

    Páči sa mi

  10. pripojili sme sa aj my (pisem aj za sesternicu) no a tej sa stala zvlastna vec. potom ako sme skoncili, tak popisovala, ze mala pocas meditacie pocit akoby sa jej nejaky utvar pred ocami krutil zhora dole a potom sa jej zacali “krutit” aj oci – nechapal som, ze co to ma znamenat… 🙂

    Páči sa mi

  11. dobrý večer,
    môžete mi prosím napísať, či máte nejaké skúsenosti s “inkvizíciou”? Mám na mysli – keď sa tu nazývate “bosorkami”.
    Veľmi to chcem vedieť.
    Dobrá stránka – ďakujem.

    Páči sa mi

    • Žiadne tabu tu nemáme 🙂
      a ako to bolo myslené s tou inkvizíciou? neprebiehalo to náhoud len v stredoveku, či novoveku, či kedy?
      čo presne potrebuješ vedieť?

      Páči sa mi

      • To by som rada vedela aj ja! Preto sa pýtam. Totiž, písala som na jednu stránku – a dostala som výstrahu (asi od anjelov?) až potom som si uvedomila možné dôsledky.
        Som vďačná za akékoľvek informácie k tomuto.

        Páči sa mi

    • Už sa mi to pomaly ani nezdá ako náhoda: Práve dnes nám učiteľ vravel aj o inkvizícii a aj o tom, že funguje aj dnes. 😀
      -Takže odpoveď už vieme a asi to bude pravda. A spomínal čosi aj o tom, že terajší pápež bol nejakým tým predsedom tej “inkvizičnej rady” či ako sa tomu hovorí.

      Páči sa mi

  12. Ďakujem blackino,
    to ale nie je príliš radostné …
    A to som to už chcela “hodiť za hlavu”. Aj tak s tým už nič neurobím. Sama som si na vine, najskôr som mala rozmýšľať …
    ešte raz ďakujem a pekný večer

    Páči sa mi

  13. Dať si na Deň Zeme náhodný článok a dostať ako odpoveď meditáciu za Gaiu, tomu veru náhoda nehovorím 😀 Aj takto nám môže univerzum, či Boh, či Gaia dávať najavo svoju lásku. Teda, v mojom svete to tak vidím a ďakujem 😀

    Páči sa mi

Povedz svoj názor