Ako bojujem so sebadôležitosťou

Tento článok ide síce celkom mimo poradia a možno aj mimo témy, ale keď som sa dnes ráno dočítala tento citát, zasa som si len potvrdila, že Castaneda a ja sme z jedného cesta 😀 :

Don Juan sa mi len smial a nazval ma skrytým egomaniakom, ktorý predvádza, ako bojuje so svojou sebadôležitosťou, a pritom si vedie podrobný superosobný denníček s nadpisom “Moje sny”.

Čo vám budem hovoriť – in flagranti. 😆 Ale svoj milovaný “denníček” aj tak nezruším! 😀

18 thoughts on “Ako bojujem so sebadôležitosťou

  1. Áno. Možno preto sa nevieš zbaviť sebadôležitosti, že sa tak strašne snažíš, Skús si povedať že na tom nezáleží, a niesi až taká dôležitá, aby si sa musela zbavovať svojej dôležitosti 😀

    Páči sa mi

  2. hi hi hi … mne sa zasa páči iný uhol pohľadu … čo tak povedať si …. že Ja som predsa až taká dôležitá, že je mi lauter jedno či sa svojej dôležitosti zbavím alebo nezbavím, ale v čom som si naprosto istá je to, že aj napriek svojej dôležitosti mám milovaný denníček a toho sa nezbavím … 😉 😀 😀 😀 ..

    Páči sa mi

  3. 😀 Mne je jedno, či som sebadôležitá alebo nie! Keď som, tak sa anjelskí postarajú, aby som padla na papuľku… takí sú to kamaráti.

    A denníček mám, lebo sa ľúbim. To je snáď dovolené, nie? 😆

    Páči sa mi

      • Miro, tak načo oponuješ? Veď je to len taký môj názor (aj keď nie úplne celkom presne vykreslený). Aj oponovanie a vyvracanie je boj 😀

        Páči sa mi

      • Tomáš, zabudol si na pravidlá stalkingu? – napríklad – kontrolované bláznovstvo … 😉

        “Kontrolované bláznovství je technika, kterou bojovník vstupuje do běžného světa lidí, zajímá se o různé věci a dělá svou práci s obrovským zaujetím, jako by mu na ní sebevíc záleželo. Prostě tak, jako to dělají všichni ostatní lidi. Vtip je v tom, že bojovníkovi na té práci vůbec nezáleží, pouze svůj zájem předstírá. Předstírá také své chyby a slabosti, může se rozčílit, aniž by byl opravdu rozzloben. Tím se může běžně stýkat s lidmi a se světem, aniž by na něm kdokoli poznal, že je čarodějem.”

        🙂

        Páči sa mi

      • Ježííííš, Miro, teraz si mi hodne napovedal… Už som na kontrolované šialenstvo dávno zabudla a nevedela som, ako ten stav, keď nastalkuješ hnev bez toho, aby si ho cítil, nazvať… 🙂 Díky!

        Páči sa mi

    • Hm, takže mi chceš povedať, že už od malička vieš, že celý tento svet je jeden sen, že všetko okolo teba je len ilúzia, že nič nie je skutočné?
      Tak to ti gratulujem … Mne to došlo iba tak cca pred 2 rokmi … 😉

      Páči sa mi

      • Nie, odmalička stalkujem, a ani som o tom nevedel. Áno, nieje to celý život, ale myslím že celkom podstatná časť.

        Páči sa mi

      • hi hi hi … svet je len sen, nič nie je skutočné , hm, hm, … neo z matrixu to istííí … 😀 …

        😉 .. hm, hm,.. 😀 to kontrolované šialenstvo je dobrééé, … musím byť, ale opatrnejšejšia .. 😀 .. bo, .. ešte chvíľku a už by na to poniektorí takmer prišli .. 😀 😀

        Páči sa mi

  4. ale vlastne to, že nič nieje skutočné som možno vedel už od malička. Pamätám sa, ako som sa hrával na mimozemšťana, a ku všetkému som pristupoval ako k neznámemu. Dodnes to robím 😀

    Páči sa mi

    • tak to je toto??? 😆 Fajn, ja som to robila so slovami – povedala som si, že: slimák 😆 a keď som si predstavila, že ako nezmyselne to slovo znie pre japonca, tak som sa začala rehotať… (ale to slovo bolo po maďarsky – čiga 😆 )
      Hm, vždy som vedela, že mi šibe. 😕 😆

      Páči sa mi

Povedz svoj názor