O smrti, hmote a vedomí

Autor obrázka: AmirKian M.

Tento channeling patrí tak napoly do tohto blogu a tak napoly na Angelárium. Ale je “o živote v hmote”, takže som sa rozhodla dať ho sem i tam 🙂 .

Gaia, Gaia, si tu? Ešte ma počúvaš?
🙂 A bolo to už inak?
Nie… Nikdy. Ty si vždy prišla, keď som ťa volala. Mám otázku. Už som ju nahryzla, než som začala písať. Prečo zomierame?
🙂 Ale vy nezomierate. Nikto z vás.
Viem, hovorila si, že sa nemáme identifikovať s tým, čo sme momentálne – s vedomím v tele.
To je len vaša momentálna podoba. Nie je prvá ani posledná. Boli ste tu dávno predtým a budete tu ešte dlho potom. Je to tak, ako to už vieš – vibrácia premieňa sama seba na stále vyššiu. Najprv ste boli nízka vibrácia a život od života sa vaša vibrácia zvyšuje.
Počkaj… ale to mi celkom nesedí so spomienkou, že moje ľudské inkarnácie boli prerušené jednou mačacou…
Vyššia vibrácia. 🙂
Môže byť mačka vyššia vibrácia ako človek?
🙂 Ak vibruje vyššie, môže. 🙂
Počkaj! Teraz si ma totálne poplietla!
Nepovažuj mačku za niečo „menej“. Nie je „menej“ – je „iná“. Nie je to priame pokračovanie tvojej pôvodnej vibrácie, ale „odbočka“ – lenže ešte stále vibračne vyššia.
Ktosi mi povedal, že som to potrebovala na to, aby som ustála tento život.
Nie. To je nezmysel. To by znamenalo, že budúcnosť je pevne a nemenne napísaná. To by potom celý systém nemal zmysel… Keď dopredu poznáš výsledok, nepotrebuješ ho udržiavať v chode, nie?
Je to inak. To, že si išla cestou „odskoku“ znamená, že v tvojom poslednom živote nastalo nejaké trvalé poškodenie, ktoré bolo treba pomocou „odskoku“ opraviť. Ty si svoj predposledný život nepamätáš, že nie?
Nie.
Nebol na tejto zemi… 🙂 A to je všetko, čo ti môžem povedať. Nehľadaj v svete ľudí; tam ho nenájdeš.
A tak čo som bola? Drak?
🙂 Ani to netrvalo dlho!
To preto, že si ešte aj toho Draka pamätám. A tú mačku. Miestami ma ešte ovládnu.
Pamätáš si oveľa viac, len to neprežívaš tak intenzívne ako mačku a Draka. Ľudské životy ti veľa nehovoria. V tomto si taký pokrivený Nemezis.
🙂 Nehovor, že to neukontroloval…
A ako? Išiel do hmoty a prestal mať kontrolu. A jedna jeho časť sa začala túlať po iných svetoch. Poznala si všeličo, než si sa našla späť v hmote. Pre teba to bol krok späť.
Za trest?
🙂 Povedzme to tak: nebola si najpríjemnejší jedinec.
Čo som postvárala?
Rozkladala si zvnútra.
Rakovina?
🙂 Takže už zasa chápeš viac…
No pánabeka, tak to teda nie!
🙂 A prečo nie? Niekto musí byť aj rakovina.
Má aj rakovina nejaký zmysel?
Má. Testuje organizmus, či z neho nedokáže urobiť niečo lepšie.
Heeee… 😀 Teraz sa cítim hneď lepšie!
🙂 A niekedy jej to nevyjde a zlikviduje to, čo testuje, i sama seba.
No fajn. Takže ja som zjavne bola babrák rakovina? 🙂
Až ku koncu. To predtým bola dosť dlhá séria úspechov. Robila si nám starosti.
A tak ste ma šupli do hmoty.
Skrotilo ťa to, nie?
Ďakujem… Ďakujem… Myslím, že začnem hrýzť!
🙂
Gaia, pýtala som sa ešte jedno. Čo s nami bude po smrti? Čím sa staneme, keď dokončíme ľudské inkarnácie?
Najbližším stupňom.
A to je čo?
Teraz ste vedomá hmota. Čo by bol podľa teba ďalší stupeň?
Ne-vedomá ne-hmota?
To nie. Celé inkarnačné pravidlo je o zvyšovaní vedomia. Nemalo by význam klesnúť späť do ne-vedomia. Hmota/nehmota je o výške vibrácie, ale vedomie musí zostať zachované. Začínate ako ne-vedomá hmota, lebo to je najťažšia vibrácia. Tam si zvykáte na hmotu ako takú. To nie je život, to nie je inkarnácia, ale len zahrievacie kolo. A potom ste prepustení do vzostupového cyklu a vaše vedomie začína tvoriť. Najprv na nízkych vibráciách, ale stále sa učí ovládať vyššie a vyššie vibrácie a tak tvorí vyššie a vyššie bytosti.
Keď hovoríš „vedomie“, myslíš tým dušu?
Áno.
Takže ak teraz sme vedomá hmota, tak najbližší krok je vedomá ne-hmota?
Iste… 🙂 Ale rátaš s tým, že tej „nehmoty“ je viac, tak ako hmotných vibrácií je viac?
Počkaj… Hmotných vibrácií je viac?
Je základná hmotná vibrácia. Tú má hmota, keď nemá vedomie.
Skala?
Dajme tomu… Si si istá, že skala nemá vedomie?
Nie, nie som si istá. Viem, že môže mať tak spomalený cyklus, že mne prichodí neživá. Asi aj ja prichodím neživá takej drozofile.
Úplne základná vibrácia hmoty je vibrácia prvkov. Zvyšok je už „nadstavba“, vyššie hmotné vibrácie. Ešte stále nemajú presne to vedomie, aké v nich hľadáš ty, ale už majú svoje „vedomie“ – majú „program“, podľa ktorého fungujú. Prvky nie. Prvky len „sú“.
A zasa sme v oblasti, kde som v škole chrápala. 😦
🙂 Možno keby si nebola chrápala, nemusím ti to dnes vysvetľovať.
OK. Beriem. Ale aj tak sa mi dobre chrápalo. 😀 Takže späť k vibrácii. Hmota má viac vibrácií.
Spája sa to s kombináciou hmoty a vedomia. Čím vyššie vedomie, tým vyššia vibrácia hmoty.
A je človek najvyššia vibrácia hmoty na Zemi?
🙂 Nie. Ale je najvyššia forma dosiahnuteľného vedomia. Teda vedomia, dosiahnuteľného na Zemi a v hmote. Sú stupne vedomia, ktoré nie sú nutne nižšie, sú len „iné“ – a tie majú vyššiu vibráciu ako človek.
A všetci sa stále zvyšujeme.
Tak.
Takže keď už vibrujem ako človek najúžasnejšie na tejto Zemi, čo sa so mnou stane po smrti?
🙂 To je tvoje rozhodnutie a záleží od toho, aké životy si mala za sebou. Môžeš ísť vyššie a stať sa vedomím, ktoré je len čiastočne viazané na hmotu. Potom, neskôr, nebudeš hmotu potrebovať vôbec, budeš len čistá, vedomá individualita. A ešte neskôr už nebudeš potrebovať ani tú individualitu a budeš len čisté vedomie.
A potom?
Potom sa môžeš rozhodnúť, či sa chceš vrátiť do Zdroja, alebo či chceš pokračovať za vibráciu tohto vesmíru.
Je to možné?
Je to možné, nie je to obvyklé. Ako súčasť Zdroja sa aj tak pohybuješ za hranicou tohto vesmíru, takže málokedy sa čiastočky vedomia rozhodnú pokračovať ďalej samy. Navyše už nemajú individualitu a to rozhodovanie im nepadne až tak ľahko. Väčšinou sa zhluknú a vytvoria nový útvar, niečo ako „náhradnú individualitu“, a s tou potom pokračujú.
Existujú „skratky“?
Narážaš na bosorákov? Nie, neexistujú. Bosoráci, ako ich poznáš, nedokážu nikdy opustiť tento systém. Vzdali sa všetkého, čo im v tom mohlo pomôcť.
A aké je to „tam vonku“?
🙂 Iné. Čo sa pýtaš? Videla si… Síce len raz, ale videla si.
Moc sa mi to nepáčilo.
Bolo to príliš iné na teba. Ty si tiež tak veľmi hmotná, naviazaná na mňa. Bezo mňa neprežiješ. Nemôžeš opustiť tento systém.
Nemôžem, alebo nechcete, aby som opustila?
🙂 Nechceme. Nie som si istá, či by si to nedokázala. Rozhodne by si sa vedela o to pokúsiť. Ale nemyslím, že by ťa s tvojou bezhlavosťou prechod prepustil na druhú stranu. Ak aj áno, dávam ti tri sekundy. 🙂
To je o dve sekundy priveľa, Gaia. Ja nikam nejdem. Tu som a tu zostanem. 🙂

15 thoughts on “O smrti, hmote a vedomí

    • Podľa Gaie je to presne o tomto.Kedysi som bola za Castanedom a potom som s anjelmi (alebo Otcom) hovorila o ňom a bosorákoch a dozvedela som sa, že existujú v nejakom “medzipriestore”, dočasne mimo systému. A keď ich to omrzí (alebo keď to omrzí Otca), tak ich vrhne späť do systému. 🙂

      Nech je to hocijako, oni nám už pomôžu, ak náhodou niečo zblbneme.

      Ale celé toltécke učenie má obrovský význam vo vzostupe, je vlastne cestou pre vzostup (jednou z možností). Len sa netreba zrovna pechoriť na konci “na druhú stranu”, čo aj ide dosť ťažko, ak človek nemá naguala (vo význame: dvojitá bytosť) a jeho ženský protikus. 🙂

      Páči sa mi

    • MOŽNO by vám mohla trošku pomôcť jedna kapitola z knihy od “Gato”.
      (prepáč Heli, je to trochu dlhé, ak ti to vadí urob s tým niečo – nechám na tvojej fantázii 😀 )

      Co na to (nagualské učenie) buddhističtí velmistři

      Buddha je buddhou také proto, že ví o všem všechno. Rovněž jeho následovníci, kteří dospěli do stavu buddhovství, jsou s to skrz na skrz proniknout myslí i záměrem druhých a zřít jejich cestu, příčinu i následek každého činu.
      V buddhistické tradici se objevují bytosti zvané pratjékabuddhové. Jsou to bytosti, které došli až na nejzazší mez na cestě poznání – takzvaní osamělí buddhové neboli samoprobuzení. Jsou to bytosti, které byly tak znepokojeny koloběhem života a smrti, svojí dočasností a pomíjivostí, že všechny síly vložily do překonání této pomíjivosti a smrti. Dospěli až do nejvyššího stavu vědomí. Od buddhů se liší hlavně tím, že dosud nenalezli svoji pravou podstatu a tak nedosáhli konečného spočinutí. Buddha Šákjamuni o nich prohlásil: „Buddhovská podstata (všeho) je něčím neznámým pro samostatně osvobozené a samoprobuzené.“
      Tito samoosvícení věnují všechnu energii individuální cestě k překonání smrti a je zcela mimo jejich rámec starat se či poučovat druhé. Osobně se domnívám, že Nagualové by byli na Východě označeni právě tímto termínem.
      Pokud důkladně rozebereme učení Nagualů, zjistíme velkou shodu s východními naukami. Zásadní rozdíl je pouze v tom, že například žák buddhismu ví hned od začátku, že pravá podstata jeho i světa je podstatou buddhy. Je tedy stále vše v pořádku, stačí se zbavit falešných názorů a myšlenek. Čarodějové, kteří to pochopitelně neví, pak musí rozpracovat nejrůznější techniky, ale nikdy nepřekročí rámec boje o své vlastní vědomí. Nedostanou se z pasti duality. Buddha, poněvadž si uvědomil svoji podstatu, mohl prohlásit: „Život a smrt jedno jsou.“ Vyřešil problém pomíjivosti a smrti už během života.
      Podobně jako čarodějové tvrdí, že totální uvědomění je konečným cílem existence, Buddha totéž obrací do věty: „Jedinou poskvrnu, kterou na vás vidím, je nevědomost.“
      Starý buddhismus také zná něco jako definitivní cestu. Světec na velmi pokročilém stupni byl s to překonat koloběh samsáry – života a smrti – tím, že se reinkarnoval do nadsamsárických, božských světů (čili do světa neorganických bytostí), které vědomi si stále sami sebe, kráčeli za nirvánou.
      Pojem zření je rovněž znám buddhistickým mistrům a Buddha doslovně vyvrátil představu, že probuzení s sebou nese i schopnost vnímat jemnou energetickou podstatu světa. Sám však tuto schopnost měl a navíc i několik dalších druhů zření, například rozpoznal příčinu a následek každého činu. Schopnost zření je známá rovněž v Tibetu: vidět místo, druh, způsob a podobu zrození každé bytosti.
      Čarodějové vše podřizují svému cíli – svému mýtu. Každý žák kráčí v jasných šlépějích svého mistra. Bez opakování nagualovského mýtu by byl ničím. Čarodějové jsou zcela vyladěni na vibraci své nauky a nemohou z ní sejít. Castaneda až do smrti citoval dona Juana. Naproti tomu mistr zenu v určité fázi výuky odhání svého žáka. Chce, aby se žák zbavil všeho přejatého, veškerého cizího vlivu, aby se stal sám sebou ve své takovosti – Tathagátou.
      Buddha pochopitelně znal důsledky praxe takových procedur a technik, jaké používají čarodějové a různí jógini, avšak svobodou a osvobozením myslel něco jiného.
      Sútra o tom říká: „Může být, že tu nějaký mnich, zcela vzdálen žádostem, vzdálen nesvatých věcí, v klidu ponořen do přemýšlivě zvažující, v klidu zrozené jasnosti, dosáhne zasvěcení prvního zření a pomyslí si: >Osvobozuji se.< Avšak to se v řádu Buddhy nenazývá osvobozením. V Buddhově řádu se to nazývá viditelným blahem.“
      Takto onen milý chlapík, který si myslí, že se osvobozuje, dosáhne druhého, třetího, čtvrtého zření, pak dosáhne říši prostoru bez hranic, pak i říši nebytí, pak hranici možného vnímání. Buddha však stále trvá na tom, že se jedná o viditelné blaho, nikoli o osvobození. Konečně pak Buddha řekne, co je osvobozování: „Ostatní budou upadat do vzteku, my ne. Tak se učí osvobození. Ostatní budou brát, co jim nepatří, my ne. Tak se učí osvobození. Ostatní budou lhát, my ne. Tak se učí osvobození.“ Podobným způsobem Buddha jmenuje další tucty věcí, jejichž nekonáním se člověk osvobozuje. Sútra pak samozřejmě pokračuje dál a vše rozvádí. Doufám však, že to pro ilustraci stačí.
      Je ještě jeden velký rozdíl, kvůli němuž učení Nagualů zůstává lapeno v síti duality, plně v zájmu o vlastní spasení. Podle Šutry srdce je stav buddhy dosažen mimo sféru vědomí. Tedy ve stavu, který je mimo cokoli, co by mohlo být rozlišováno, i mimo kohokoli, kdo by mohl rozlišovat. Tímto je základní buddhistická dharma postavena na nerozlišování, nedualitě.
      Nagualové, podobně jako mnoho joginských škol, svá učení staví na stálém rozšiřování vědomí. To je proces tak rozlehlý a nekonečný jako „vesmírné pláně pratjékabuddhů“.

      Páči sa mi

      • Miro,

        ak ti to nevadí, vzala som text a vkopírovala som ho na Šamanskou cestou. Tam je to vhodnejšie na rozoberanie. Preskupila som plán 🙂 a článok (s mojimi komentármi) sa objaví 20.8. Potom ťa ale poprosím zapojiť sa, pretože ja o budhizme viem lautr nyšt. 😦

        Samuel,

        ja som to vzala tak, že sa vzdali toho, čo človeka robí človekom – ľudskosti. Ale to je len moje vnímanie. Do toho 20.8. sa to pokúsim ešte s niekým rozchannelovať, ak stihnem.

        Páči sa mi

  1. 17.8.2010

    Očista

    Mnohé dny byly nyní prožity ve velikém napětí a úzkosti. Vše, co Zemi potkává, však pochází od lidí. A Země se pouze brání ve snaze o přežití, tak jako lidé sami. V těchto dnech mnozí ztrácejí naději. Avšak tyto události opravdu měly přijít. Je mnoho vody, ale také oheň, větry a další přírodní jevy. Vše přichází velice rychle a odchází ještě rychleji, zanechávajíce za sebou mnoho slz a starostí. Avšak také odchází mnoho negativních emocí a „vzduch se čistí“. Energetické změny přinášejí velikou proměnlivost situací – počasí a vztahů. V obojím probíhají silné bouře. Avšak po bouři se vyčasí a vzduch krásně voní. Vztahy se dořeší a přichází láska ke každému z vás. Stává se mnoho událostí, které na první pohled vypadají děsivě. Avšak při pohledu shůry je vidět radost a štěstí z nově nabytého uvědomění a vyššího poznání. Lidé bojují o základní životní prostředky, o své životy. Avšak ten pocit úlevy při uvědomění si, že stále ještě existuje vzájemná pomoc, láska a solidarita. Vše toto je obsaženo v dějích kolem vás. Dennodenně vidíte příklady lásky a pomoci a na druhé straně mnoho příkladů zloby a negativity. Toto vše je součástí vás samých. Odráží to, co nosíte uvnitř sebe. Také si toto přitahujete do svých životů. Vše, co se děje, vzniká uvnitř vás samých. A velice rychle se vše materializuje. Všechny vaše myšlenky podpořené silou rozhodnutí, vstupují do hmoty a přinášejí výsledky v podobě materializace všeho, na co pomyslíte. Očista probíhá všude. Jak kolem vás, tak uvnitř vás samých. Čistí se myšlenkové pochody, vaše tělo, zkrátka vše. Vše odchází, aby udělalo místo novému. Mnoho z vás se stále diví nad tím, co sami vysloví, co udělají a jakoby to ani nebyli oni sami. Toto je moc jejich intuice, která je vede na jejich cestě. Hlas intuice je hlasem vaší duše, která si přeje být šťastná a zažívat lásku. Vše je v procesu učení a získávání zkušeností. Ať v pozitivním, či negativním směru. Pouze tyto zkušenosti zhodnotíte, jakmile opustíte toto pozemské tělo, ostatně jako všechny ostatní zkušenosti, které jste si přinesli z jiných životů. Vše je učení. A učení lze zvládat jen na základě lásky k sobě samým. Pečujte o sebe jako o své nejmilovanější. A ještě daleko více. Vy jste ti, kteří jste sem chtěli přijít a učinili jste rozhodnutí. Není na Zemi bytosti, která by se sbírání zkušeností vyhnula. To je smysl inkarnace. A toto se také vztahuje k tomu, co se děje kolem vás. Velice silné dny jsou nyní součástí vašich životů. Ale vše se postupně začne uklidňovat. Mnozí si velice oddychnou. I když nebude mnoho klidných dnů, všechny situace lze zvládat, nic není tak těžké, že byste to neunesli. Máte vždy možnost volby. Vaše duše je s vámi a nikdy nejste úplně sami. Pamatujte na to v těžkých chvílích a pocítíte úlevu. Buďte s Bohem. Ámen.

    Páči sa mi

    • Miro036,

      🙂 Je to rôzne. Niekedy cez kyvadlo (vtedy píšem verzálkami), niekedy jej v hlave hovorím a “viem” jej odpovede (obvykle potom ešte cez kyvadlo kontrolujem, nakoľko to bola ona a nakoľko ja, hoci zrovna u tohto článku som to nespravila) a niekedy si urobím šamanskú cestu (či čo to je) a idem za ňou v polosne. Z toho si potom zapíšem len to, čo si zapamätám.

      V podstate je to rozhovor “seba so sebou”, pretože keď ťa použijú ako kanál, tak vlastne reagujú cez tvoju vlastnú hlavu a tak je to tvoj jazyk, tvoje obrazy, tvoje skúsenosti a tvoja hlúposť/múdrosť 🙂 . Všetko mimo toho ti do hlavy dostávajú len veľmi ťažko, u mňa väčšinou cez kyvadlo. Včera ma napr. Gabriel “učil” 🙂 nejaké slová v jazyku Kerubov, pretože si zo mňa uťahoval. (No dobre, koledovala som si o to. 😕 )

      A je ešte jeden spôsob. Robila som to už od nepamäti, ale až minule ma Miro upozornil, o čo vlastne ide: proste odrazu začneš nejakému neprítomnému a možno neexistujúcemu človeku niečo vysvetľovať, na čo hľadáš odpoveď. A väčšinou sú to veci, že sám nad sebou žasneš a v “normálnom” stave by si na to nikdy neprišiel… Vtedy ti “napovedajú”. 🙂

      Páči sa mi

Povedz svoj názor