Všetko je energia

Nový úryvok z knihy Jima Pathfindera Ewinga, tentokrát o životnej energii čchi (on používa jej japonské označenie ki) a o energetickom systéme človeka.

Regulátormi životnej energie čchi v ľudskom tele sú čakry. Cez ne sme prepojení s Univerzom frekvenciami, ktoré sú variáciami frekvencií Univerza.

Pole okolo čakier sa nazýva aura. Toto je univerzálne energetické pole, ktoré siaha niekoľko stôp od nášho tela a je väčšie alebo menšie podľa zdravia a vibračných hodnôt jednotlivých čakier. Naša životná energia čchi kolíše v závislosti od vplyvov v prostredí a od nášho zdravia.

Nič nie “je”

Ľudské telo môžeme považovať za zostavu energetických vzorcov, ale súčasne aj za informačný systém. V každej sekunde tvorí akoby “udalosť”, istý vzorec vzorcov, ktorý produkuje merateľné vibrácie. Keď sa niečoho dotýkame, privoniavame k tomu alebo to cítime, necítime samotnú vec,  ale len “udalosť” danej veci – teda jej okamžitý stav vymedzený celkom presným časovým okamihom. Samotná vec je večný proces a naše dotyky s ňou sú dotykmi len s jej verziou v danom okamihu. 🙂 (Filozofia. Nič na svete nesmie byť jednoduché. Ani v ezoterike. 🙂 ) Vedci vravia, že hmota sa “zapína” a “vypína” do existencie a z nej a že všetka hmota je súčasne vlna i čiastočka… že nič nie je skutočne stále  “tu”; že “tu” je len momentálny stav danej veci. Aj starí Gréci to už vedeli: “Nikdy nevkročíš dvakrát do tej istej rieky.” 🙂

Týmto pulzovaním (“zapínaním a vypínaním”) životnej energie premietame sami seba do Univerza – vytvárame momentálnu verziu nás samých, ktorá sa sekundu od sekundy odlišuje. Vytvárame okolo seba auru, ktorá je produktom nášho momentálneho emocionálneho, zdravotného a mentálneho stavu, našej momentálnej koncentrácie na niečo určité v našom vnímaní. Naša celá bytosť je súčasťou informačného poľa, ktoré nás prepája so zvyškom Univerza.

Ako? Pozerajme na čakry chvíľu ako na drobné, výkonné rádiovysielače, ktoré vysielajú stále informácie o rôznych úrovniach našej existencie. Všetky dokopy vytvárajú určitý presný obrazec – správu. Zo šamanského pohľadu sa v určitej realite ukotvujeme sústavným manipulovaním nášho kotviaceho bodu, ktorý našim zmyslom umožňuje prijímať informácie z toho výseku reality (=tých “silových polí”), na ktorý je naše vnímanie nastavené a ktorý je preto schopné pochopiť a interpretovať.

Energetické telo presahuje hmotnú rovinu existencie. U ľudí siaha až do vzdialenosti 27 stôp od ľudského tela a potom pokračuje do iných dimenzií. Obvykle sa popisuje ako hviezdicový tetrahedrón, ktorého línie prekračujú priestor i čas. Pri šamanských cestách sa vlastne pohybujeme pozdĺž týchto línií.

Vo vesmíre je všetko energia – vo forme častíc alebo vlny. Všetko pozostáva z individuálnych energetických vzorcov. Myšlienka je energia. Stromy, skaly a tráva sú energia. Modlitba je energia. Sme súčasťou tohto holografického vesmíru, v ktorom je všetko poprepájané; čokoľvek robíme, má dopad na všetko ostatné, a to aj vtedy, keď svojim myšlienkam, činom a správaniu nevenujeme pozornosť.

4 thoughts on “Všetko je energia

  1. Helar chcem sa spýtať, ktoré telá môžme vidieť? Ja vidím, teda okrem fyzického eterického dvojníka a vnútorná auru, ktorú mám zelenkavej farby. Už sa mi viac razy stalo, že keď som sa šla sprchovať a pustila som si teplú vodu na nohy, že som videla okolo nich fialkový opar, ale keď som sa zadívala lepšie , tak moja aura bola zelenkavá. Tak isto keď som umývala orgonity a vložila ruky do umývadla, tak som videla, že tá voda mala fialkový nádych. Niekde som čítala , že jedno z našich má fialkovú farbu. Mentálne je svetložlté,astrálne tyrkysovo modré, zelenkavé, ružové, 5 telo je modré, 6 telo je ako svätožiara a 7 kauzálne je fialové. Je možné, že vidím práve toto?

    Páči sa mi

    • Ja neviem, ja mám iné videnie… Fyzickým zrakom vnímam len takú striebristosivú vrstvu na 10 cm od tela a potom vnímam niekedy nejaký farebný obrys na hlave, hlavne na tvári. Niekedy vidím aj také striebristosivé vlákna, ako idú od človeka k niečomu. A vonku v prírode vidím tiež tieto vlákna, najčastejšie od stromov, ale ak zo zeme a niekedy z auta (podľa toho odhadujem, koľko ľudí v aute sedí 🙂 ). No a potom keď stojím žam žung, so zatvorenými očami vidím energiu okolo mojich rúk alebo keď požiadam, že chcem vidieť energiu niekoho iného, tak mám za zatvorenými očami vnemy. Najčastejšie sú to oranžové gule, niekedy šišaté, niekedy vidím rotujúci kríž.

      Takže tvoje videnie je pre mňa niečo nedosiahnuteľné, čo ti tíško (alebo aj nahlas 🙂 ) závidím.

      Páči sa mi

  2. Bude to 6, alebo 7 telo, lebo je to purpurová farba a naše telá majú farby ako čakry. Ale je zaujímavé, že to vidím len v teplej vode a je to asi na 10-20 cm od tela taký oblak.

    Tak jediné čo mi môžeš tíško závidieť je , že sedím na WC, pozerám na svoj tieň na zemi a vidím okolo neho zelenkavú auru, lebo jeden z tých troch sa so mnou zahráva a zvýrazňuje mi ju. 😆 :30: 😆

    Páči sa mi

Povedz svoj názor