Voodoo bábky

Noira z Carovneho zrkadla poslala Hele link na clanok zo svojej stranky o voodoo babkach. Tu je jeho kopia:

Na této stránce se dočtete o:
Historie magických panenek
Různé typy panenek
Výroba a použití panenek
Jaké použít barvy, bylinky a symboly
Vzorová kouzla s panenkami

Historie magických panenek

Použití panenek v magii je staré jako lidstvo samo. Doklady o něm nalezneme ve starém Egyptě a Řecku. Víme například, že farao Ramesse III. byl terčem úkladné magie od mnoha svých nepřátel, kteří proti němu čarovali s použitím voskových figurín.

Řekové znali panenky kolossoi, které se používaly ke spoutání nebezpečných duchů a božstev a občas také, aby přivedly dva lidi k sobě. Řecké drama, sepsané kolem roku 270 př.n.l. tak popisuje ženu jménem Simaetha, kterou opustil její milenec a snaží se ho přilákat zpět právě pomocí voskové figurky, kterou nechá roztát a shořet.

Typy magických panenek

Lidi překvapí, že tradiční haitské vúdú panenky příliš nepoužívá. Jedná se spíše o součást evropské lidové magie, která přešla do New Orleanského čarodějnictví až zpětně. Různí se soudy o tom, kdy se tak přesně stalo, nejspíše po konc americké občanské války. Co tedy můžeme mít na mysli, když hovoříme o tak zvaných voodoo panenkách?

– panenka, která představuje konkrétní božstvo (Loa) a poutá v sobě jeho sílu
– panenka, která představuje konkrétní osobu, s níž se operuje

V evropském čarodějnictví je typický první druh využití, ve vúdú by to rozhodně byl ten druhý. V Africe se setkáme s tak zvanými fetiši, což jsou předměty posedlé duchy, které věřící používá ke komunikaci s nimi amusí se o ně náležitě starat a krmit je. Tyto fetiše se nosily jako amulety na těle a chránily svého majitele. Jejich moci se báli i bílí otrokáři, kteří jejich vlastnictví trestali smrtí.

Výroba voodoo panenek

Hotové panenky v různých barvách se dají zakoupit v různých zásilkových obchodech s pomůckami na čarování, ale zasvěcené zdroje se shodují na tom, že pokud to s magií myslíte vážně, musíte si panenku vyrobit sami a opatřit ji potřebnými symboly, volty a bylinami.1

Prvním bodem bude volba vhodného materiálu. Fantazii se zde meze nekladou. Pokud s panenkou chcete čarovat a ne ji mít jako dekoraci, funkčnost zde předčí estetiku. nabízím ke zvážení několik typů:

  • vosková figurka (hodí se vosk v barvě pokožky)
  • obrys postavičky, vystřižený z filcu nebo jiné silnější látky, pošitý
  • figurka z moduritu, hlíny nebo dětské modelíny
  • figurka z perníku nebo jiné cukroví (opravdu, je to tradiční záležitost!)
  • klasická panenka z látky, vycpaná slámou, vatou nebo jiným materiálem

Mezi dobré zvyky patří panenku pojmenovat.

Volt – magický předmět nebo úkon, který propojuje panenku s příjemcem kouzla. Mezi tradiční volty patří vlasy a nehty, které si v mnoha kulturách lidé chrání. Podle jednoho současného černého mága je nejsilnějším voltem krev. Ta však bývá zřídka dostupná. Nejsnáze dostupnými volty jsou proto fotografie, podpis nebo napsané jméno a datum narození.

Magické symboly
Cíl kouzla Barvy Symboly a motivy
Prosperita, peníze zelená, zlatá značka dolaru, mince; symboly živlu země – pentakl
Láska červená, růžová srdce, amorek, růže a květiny obecně, spojené kruhy
Zažehnávání, zapuzen nežádoucího černá lebka se zkříženými hnáty, kříž ve tvaru X, výstražné značky
Tvořivost, inspirace žlutá, zlatá, oranžová veškeré sluneční znamení, symboly slunečních božstev a ohně – plamen, sluneční kolo
Ochrana bílá, červená klíče a zámky, plot, štít, jmelí
Duchovní růst, magické schopnosti bílá, stříbrná, fialová, tmavě modrá srpek luny, vodní symboly – mušle, zrcadlo, pohár, kotlík

Co se týče často používaných symbolů při výrobě amuletů a panenek, většina z těch, které jsem viděla, by vás překvapila svojí jednoduchostí. Srdce pro lásku, značka dolaru pro bohatství (použitelný dobře i pro nás, od dolaru se odvozují další kurzy měn), kříž jako znamení bolesti nebo na přivolání mocností hřbitova.

Čarodějnice z našeho prostředí si může vybrat z bohatého repertoáru magických značek. Nejznámější jsou symboly planet a živlů nebo znamení zvěrokruhu. Oblíbené jsou také rozšířené symboly jako pentagram (pentalfa). V různých tradicích existují tajné pečetě konkrétních bohů duchů a diagramy na přivolání určitých vlivů. Mediumisticky nadaní kreslí a vytváří magické značky spontánně. Méně zkušeným lze doporučit používat jenom takové symboly, kterým bezpečně rozumí a jejich významy si ověřit.

Byliny, kameny a materiály

Veškeré použité prvky – materiál, symboly, byliny, barvy by měly být v souladu podle hermetického zákona “Jak nahoře, tak dole, tak uvnitř, tak vně.” K tomu je však nutné říci, že různé tradice se neshodnou v tom, které barvy například se používají k různým druhům magie a které dny a barvy patří různým bytostem. Tady je potřeb spoléhat na vlastní instinkt.

Tipy na panenky

Pro získání zaměstnání

Materiál   zlatý nebo zelený satén

Byliny   heřmánek, zázvor, hřebíček, jasmín

Kámen   sněžný obsidián, sodalit

Léčení

Materiál   bílá bavlna

Byliny   borovice, citronové aroma, karafiát, břečťan

Kámen   heliotrop (krevel)

Při vyrábění této panenky se ujistěte, že jste nějak vyznačili, co se snažíte léčit, ať už je to noha, zánět v krku, vyrážka nebo i zlomené srdce. Zaměřte všechnu svou energii na tento cíl.

Láska

Materiál   červené hedvábí

Byliny   růžové plátky, máta a petržel

Kameny   baryt

Můžete vyrobit panenku, která bude představovat předmět vaší touhy, nebo každého z vás. Pokud se snažíte přitáhnout si určitou osobu, můžete použít růžové a červené šňůrky a svázat jimi panenky k sobě. Pokud se snažíte si pouze přitáhnout lásku, ujistěte se, že se soustředíte na své vyzařování, které bude příjemné a žádoucí.

  1. 1. Jinou možností je, samozřejmě, nechat si panenku vyrobit od zkušeného zaříkávače. Bohužel neznám v ČR nikoho, kdo by se v tomto řemesle vyznal a své služby nabízel. Řada zručných lidí vyrábí panenky jako takové, ale nevyznají se v čarodějnictví, takže zakoupení figurky jsou prostě jen tím, čím je materiál. Pokud vás zajímá afrokaribské tradiční čarodějnictví a kde sehnat pomůcky pro jeho praxi, napište mi, mám kontakty na obchodníky a čaroděje po světě.

Obrázek: Figurka představuje Barona Samediho, pána hřbitova.

49 thoughts on “Voodoo bábky

  1. Tak toto z môjho pohľadu vôbec nie je šťastné riešenie,dať sem takýto článok.V rukách nezodpovedných a neznalých ľudí narobí mnoho škody,ktoré sa len veľmi ťažko naprávaju,ak sa vôbec dajú.

    Páči sa mi

  2. Nesouhlasím. Cenzura a omezení informací nikdy nejsou řešením. Také nesouhlasím s tvrzením, že by člověk, který o těchto věcech píše, upřímně a bez úmyslu někoho nabádat k nemorální činnosti, nesl jakoukoliv vinu. Nepřipadá vám hloupé, že autoři knih dnes musí uvádět doložky jako “autor nenese zodpovědnost za následky užití rad v této knize obsažených”?

    Jsem sama překvapená, že se nakonec hájím za tenhle článek. Zdroje, z nichž jsem čerpala, poskytovaly také recept na panenku určenou k pomstě nepříteli. Po zralé úvaze jsem ho neuvedla. Každý, kdo zná magické korespondence, si složení sám snadno doplní.

    Kdybychom měli dovést do důsledku postoj nedávat lidem informace, kterými si mohou uškodit, museli bychom je držet v naprosté nevědomosti o magii a okultismu – to se ale podobá tmářství! Možná se mýlím, ale zdá se mi že na Slovensku více než u nás převládají negativní názory na magii a čarodějnictví, zejména praktické zaklínání jako je například zde uváděná výroba panenek.

    Páči sa mi

    • súhlasím a nesúhlasím zároveň

      súhlasím, že nedať ľuďom informácie sa podobá inkvizičným metódam v období temna

      nesúhlasím, ale s názorom, že k tomu by sa mali dostávať ľudia bez predchádzajúcej dôkladnej prípravy.

      súhlasím s tým, že istá časť duší sa potrebuje na vlastnej koži naučiť, že sú jednoducho dvere, ktoré by mali zostať zavreté a neotvárať ich len preto, bo je to teraz moderné, pre ich duchovný vývoj je toto bezpochyby dôležitejšie ako pochopenie ozajstneho pochopenia bytia na zemi

      nesúhlasím, pretože práve táto časť dušičiek je ohrozená najviac, pretože si bez predošlej prípravy dokážu vyrobiť niečo, čo má moc 😀
      aj ked moc je v tomto kontexte veľmi relatívny pojem, keďže akú moc čomu prisúdime, takú moc nad nami alebo inými má 😀

      ale, noira, žiaľ prikláňam sa na stranu saltinky, pretože nič čo je získané bez námahy a proti toku energie, nemôže byť na chválu. účel svätí prostriedky, ale v tomto prípade je to príliš ožehavé, 😀

      ved aj ked niekto spácha nejaký trestný čin, tak sa dozvie, NEZNALOSŤ ZÁKONA NEOSPRAVEDLŇUJE !

      Páči sa mi

    • Poznanie som získal o budúcnosti času. Viem, že človek vo svojom pohybe časopriestorom vždy bude v Jednote so Všetkým. 😀
      Vedz, ó človeče, že všetko z budúcnostije otvorenou knihou tomu, kto vie čítať.Všetky následky prinesú ďalej ich príčiny,ako všetky následky vyrástli z prvotnej príčiny.Vedz, že budúcnosť nie je fixná alebo stabilná,ale mení sa ako príčina prináša ďalej následok.Pozri na príčinu, ktorú prinesieš do bytia a určite uvidíš, že všetko je následok. 😀
      Tak, ó človeče, buď si istý, následky,ktoré prinášaš ďalej, sú vždy príčiny dokonalejších následkov. Vedz, že budúcnosťnikdy nie je fixná, ale nasleduje ľudskú slobodnú vôľu ako jej pohyby v časopriestore smerom k cieľu, kde začína nový čas. Človek môže čítať budúcnosť jedine prostredníctvom príčin, ktoré prinášajú následky. Hľadaj vo vnútri príčinnosti a istotne nájdeš následky. 😀

      Páči sa mi

  3. Otvor svoju Dušu, Ó človeče, Vesmíru, a nechaj ho vtiecť ako jednotu s tvojou Dušou. Svetlo je večné a temnota je prchavá. Vždy hľadaj, Ó človeče, Svetlo. Vedz, že vždy, keď Svetlo zaplní tvoje bytie, temnota sa pre teba čoskoro stratí.
    😀

    Páči sa mi

    • To vo všetkých veľkých prejavoch sa má používať písmenko Ó ? Pôsobí to potom zaujímavo 🙂

      Voodoo je inač veľká zodpovednosť a verím že to čo ťa nezabije to ťa posilní ale možno ťa to posilní až keď si uvedomíš že je to na figu 😛

      Ó vedz že poznanie pramení ehm ehm.. dokončite niekto.. 😀

      Páči sa mi

      • Ó vedz človeče, že múdrosť pramení z hĺbky poznania zákona, veľkej duše … VŠETKÉHO 😕

        Páči sa mi

    • vždy keď si prečítam tie ČIkiho múdre slová, tak sa mi strašne uľaví :D, jednoducho krása, zvlášť keď sa nado mnou zas raz zmieta temnota :D, díky ti kámo 😀

      Páči sa mi

  4. Hmm.. zaujímavý článoček. Chcel by som sa spýtať, či je bezpečné experimentovať s liečbou pomocou voodoo (ovšemže pokiaľ to je možné) 😛
    Myslím, že osobe ktorej sa snažím čo aj viem vylličiť ruku.. tak že či mu ju namiesto toho nejakým nedopatrením zlomím 😀 alebo tak nejak.. A posledná otázočka.. existuje niečo ako “príručka pre nováčikov”? 😛

    Páči sa mi

    • Mischoko
      Každý predmet má svoje vibrácie a tie buď, pohlcujú vibrácie určitej frekvencie a nejaké odrážajú a nejaké zosilňujú,a keď vesmír je mentálny tak môžeš sa pomocou týchto predmetov naladiť a sústrediť vibračnú energiu určitým smerom, viď Fyzika “ako dole tak hore” modrý krištáľ, odráža frekvenciu modrého svetla a ostatné pohlcuje a tak je to zo všetkým . Podstatou VŠETKÉHO je ÉTER.. Problémom je strata slobodnej vôle ..lebo sa jej vzdávame vlastne pre hmotné pôžitky …požierame samy seba..hoci vieme žiť aj bez jedenia ..to jediné je otroctvom našej duše 😀 ak sa tohto dokážeme zbaviť máme vyhrané … vlastne sa zmeníme na svetlo samotné, ktoré je tiež vibrácia prapodstaty života prvých 😀
      a práve tieto praktiky vás zväzujú s tými, ktorým to konáte a keď že sme vo svojej podstate jedno, ubližujete samým sebe. Lebo pred všetkým pocítite to, čo ste konali počas celého (celej cesty) života na tejto planéte
      a voodoo sa používa vlastne z neznalosti príčin a ich následkov …stávate sa nepriateľmi samých seba .. 😀 lebo ešte nepoznáte podstatu SEBA vo VŠETKOM .. a zo zákona kybalionu NIET ospravedlnenia 😀 a kto ho pozná
      ten ho vie použiť vo svojom živote na krásne ciele a túžby 😀 hi hi hi 😛

      Páči sa mi

    • Příručka o voodoo pro nováčky – z podstaty existovat nemůže, protože duchů (Loa) je velmi mnoho a zjevují se individuálně, ale v seriálu na Čarovném zrcadle se budu snažit poskytnout úvod pro nezasvěcené, od kterého je možné se odpíchnout. V češtině vyšly dvě knihy, které mohu doporučit: http://www.carovnezrcadlo.cz/voodoo/doporucene-zdroje-recenze

      Co se týče léčení, může použít jakékoliv duchy. To jest třeba i archanděla Rafaela, což je nejlepší léčitel, nebo řeckou bohyni zdraví Hygeiu. Vúdú je práce s duchy – ne jen africkými. Alespoň tak to vidí mí učitelé. Můžeš použít svíčkovou magii, vyrobit si panenku, nebo jenom zaklínadlo na papíře se správnými hesly a symboly a dát jej do obálky – jsou různé postupy. Mnoho lidí se dokáže léčit jen s pomocí práce s energií. Kdyžtak mi napiš osobně 🙂

      Páči sa mi

  5. Noira

    už sme tu mali mladého muža,ktorý chcel pomocou voodoo tiež iba pomáhať a mal čo robiť,aby toho zbavil seba aj svojich blízkych.Takže viem o čom hovorím. Ale postačí,ked si klikneš na bosorácky receptár vpravo na lište a prečítaš si , čo všetko sú ochotní ľudia robiť,len aby uspokojili svoje ego,svoje majetnícke túžby.A to zväčša nemajú ani poňatia o zákonoch vesmíru, alebo o karme.

    Páči sa mi

    • @Saltinka:

      Z toho ale nelze vinit voodoo. Jedině vlastní blbost mágů, kteří s duchy zacházejí jako s onucí a pak se hrozně diví. Pokud bych měla voodoo přirovnat k nějaké místní škole magie, pak by to asi byla démonologie.

      Páči sa mi

  6. Ehm, nezaoberáme sa trocha moc inými ľuďmi? Je to len moja malá úvaha, ale ja som mal tiež asi pred dvoma mesiacmi predstavu že všetko musí ísť podľa mojich predstáv a zrazu som sa našiel v kodependencii :D, ja uznávam len to že človek sa poučí až keď sa spáli a za všetko sa platí, keď niekto Silu zneužije aj za to zaplatí. Je to len prirodzené a cenzúrovanie informácii by bolo naozaj nevhodné, to ľudí, ktorí nemajú žiadne skúsenosti len vyvedie z rovnováhy a skončia u satanistov hmm. Ale keď chcú pomáhať a nepodarí sa im to, je to proces učenia, vďaka ktorému sa to naučia nie?

    Páči sa mi

    • ryuuga
      nie, nie je to len proces učenia, je to tak ako píše čiky vyššie.

      tu nejde len o zaplatenie za zneužitie sily na tom skúšajúcom zvedavcovi, je v tom viac… pomôcť sa dá na tisíc spôsobov, ale toto by som k tomu nepriradzovala… je to narušenie a strata rovnováhy a pri nej trpíme všetci….sila úsmevu a pozitívneho myslenia je väčšia a posúva nás rozhodne viac vpred a všetkých 😀

      tí satanisti sú vlastne kto? zúfalci, ktorí si nedali poradiť a aj napriek varovaniam praktizujú niečo s čím nemajú žiadne skúsenosti? nepríde ti to prinajmenšom “pošetilé” 😀 mne hej 😀

      Páči sa mi

      • Aj môj názor je taký, že pozitívne myslenie a úsmev sú pre mňa najväčším pohonom :D. Ja len nechcem odsudzovať druhých, aj keď som už niečo so satanizmom čítal, nikdy som pri ňom nevydržal dlhšie ako pár dní.. Preto nechcem súdiť to a tých čo nepoznám. Ani woodoo ma nikdy príliš nezaujímalo, mňa najviac zaujala cesta prázdnoty kde som ešte doteraz :D. Vieš všetci ľudia okolo mňa pokladajú za pošetilé zasa všetko ezoterické a to čo nie je kresťanské, takže aj ja sa často pokladám za pošetilca 😀 ale to mi nezabráni ísť svojou cestou, zatiaľ som sa držal dobre :), fakt je že keďže tieto veci nepoznám do hĺbky, je možné že ich primárny účel je poškodenie druhých, a to máš pravdu, tu už treba byť opatrný. Ale napr keď pred rodičmi poviem ezoterika alebo to niekde uvidia, tiež si to spájajú len a len so zlom, preto ja keďže to nepoznám nebudem to ani súdiť :), ja mám svoju cestu a nepotrebujem dokazovaťže cesta niekoho iného je zlá. 🙂 Musím priznáť že tak ako to vnímaš ty (“strata rovnováhy a pri nej trpíme všetci” ) tak som to až nevnímal, ak je to pravda, tak to chápem 🙂

        Páči sa mi

  7. Slobodne, nechaj svoju dušu stúpať vždy nahor, slobodnú od otroctva a okov tmy. Pozdvihni svoje oči k Slnku na priestore neba. Dovoľ, aby bolo pre teba symbolom života. Vedz, že ty si Väčšie Svetlo, dokonalé v tvojej vlastnej sfére, kde si slobodný. Nikdy sa nepozeraj do temnoty. Pozdvihni svoje oči k priestoru hore. Nechaj slobodne svoje Svetlo planúť nahor a budeš Dieťaťom Svetla. 😀
    Načúvaj, Ó človeče, tomu, kto k tebe prichádza. Ale zváž, či budú jeho slová zo Svetla. Pretože sú mnohí, ktorí kráčajú v Temnom Jase, a predsa nie sú deťmi Svetla. Jednoduché je nasledovať ich cestu, jednoduché nasledovať cestu, ktorou vedú. Ale i tak, Ó človeče, dbaj mojich varovaní: Svetlo príde len k tomu, kto usiluje. Ťažká je cesta, ktorá vedie k Múdrosti, ťažká je cesta, ktorá vedie ku Svetlu. Mnoho vy nájdete skál na vašej ceste; mnoho vrchov, na ktoré sa treba vyšplhať smerom k Svetlu. Ale predsa vedz, Ó človeče o tom, ten ktorý zvíťazil, slobodný bude na ceste Svetla. Nikdy nenasleduj Temných Bratov. Vždy buď dieťaťom Svetla. Lebo vedz, Ó človeče, nakoniec Svetlo musí zvíťaziť a temnota a noc budú zo Svetla vyhostené. 😀

    Páči sa mi

  8. Ktokoľvek pozná Boha, neobáva sa ho. Kto však nepozná Boha, ten sa bojí Boha. Kto nepozná nič, teda sa bojí všetkého, zatiaľ čo ten, kto pozná všetko, sa ničoho nebojí. 😀
    KYBAKLION

    Páči sa mi

  9. dobré je také vyznačit to, co léčíte třeba černou nitkou. po dobu kouzla nebo po určitou dobu, která může korespondovat s jinými skutečnostmi, můžete každý den nitku povytáhnout s plnou hlavou vědomí, že lehce a bez obtíží opouští těla terče. až ji jednoho dne vytáhnete celou, prostě ji spalte jako by se nedělo naprosto nic. nemoc j zapomenuta.

    Páči sa mi

    • A tí voodoo démoni sa už tiež smejú, že majú ďalšieho služobníka, ktorý využil ich služby a tak “upísal svoju dušičku” 🙂 No čo už, život je škola a každý má na výber.

      Páči sa mi

    • Tak si prečitaj toto odzadu 😛 Ale je to v Češtine..

      Kobyla má malý bok
      Jelenovi pivo nelej
      Ale jak ta Katka jela
      Báře jede jeřáb
      Drápe gepard
      I zeman ležel na mezi
      Ital klátí
      Na pět šídel hledí Štěpán

      Páči sa mi

  10. odpíšte mi prosím,zať klame dcéru-podvádza je zlý idem robiť voodo,mám jeho ponožky.nemôžem sa dívať na to ako dcéra trpí.dokonca on bojuje za deti a nikdy sa nestaral.dcéra má vysokoškolské vzdelanie on nie.chce ju oklamať aj o majetok.obráti sa niečo zlé proti mne ? ako sa mám očistiť potom.do kedy musí byť bábka v bielom plátne ?

    Páči sa mi

    • Lydia, nestaraj sa do nich. Je to ich zivot, ty mozes tvojej dcere poradit, vyjadrit jej tvoj nesuhlas, tvoje pochybnosti, ale o ostatok sa musi postarat ona sama. Jej sa to tiez nedeje bez dovodu.
      A ano – ak prajes nieco inemu zle, tak sa ti to vrati aj s urokami.

      Páči sa mi

    • Ahoj Lydka 😀
      niečo zo zákona vesmíru… vyslaná energia tebou sa vracia znásobená späť..a súcno nerozlišuje dobré a zlé, jednoducho ti pošle čo žiadaš, nevedome alebo vedome..a jediná cesta von vedie cez pochopenie a lásku bez podmienok 😀
      Vždy ti prinesie len to, čomu si povolila prísť.:D
      Lebo ste tvorcovia, toho čo prežívate ..
      Skús knihu “Slepačia polievka pre dušu” 😀

      Páči sa mi

    • Jozef Bukai ~ Jasnovidec & Liečiteľ,

      1. bábka je bábka – je to len vec. Čo rozhoduje, je úmysel. Anjelska bábka je len bábka, je to len vec. Čo rozhoduje, je úmysel, pretože úmysel je čistá energia.

      2. je dosť odvaha vyhlásiť, že voodoo je “zásadne čierna mágia”. Pokiaľ viem, voodoo sa používa aj na liečenie. Je teda aj liečenie “čierna mágia”? Sú potom aj liečitelia “čierni mágovia”? 😛 A jasnovidci? 😛

      Páči sa mi

  11. Dobry den,ja neviem ci to sem pisem spravne ale neviem na koho sa mam uz obratit potrebujem poradit ohladom kuzla co som robila…dopadlo to opacne …chcela som zamrazit dvoch ludi teda svojho priatela aby ho neotravovala byvala a ju…lenze som to asi spravila tak ze som ich spojila a neviem co dalej mam robit jednoducho on voci mne zamrzol prestal so mnou komunikovat a s nou zacal chodit…som z toho uplne mimo….prosim ak mozte odpiste na mail alebo aj sem moc prosim o radu…dakujem petra

    Páči sa mi

  12. Čikitet,
    aj keď chcem urobiť voodoo kôli láske – tak sa mi vrári zlo? (ako napr.) – keď chcem lásku – či iba vtedy, keby som niekomu ublížila?
    si tu ešte? je to dosť dôležite – takže ak áno,tak sa ozvi budem ti vďačná,

    Páči sa mi

    • Mačka,

      mám dojem, že sem Čikitet už chvíľu nechodí. Tak ti odpoviem ja: záleží od toho, aké voodoo chceš urobiť, nie kvôli čomu. Ak urobíš voodoo, ktoré sa týka len teba a nikoho iného, je to tvoje rozhodnutie a je to možno “nebezpečné”, ale len pre teba. Ak chceš urobiť voodoo týkajúce sa inej osoby, práve sa chystáš časť svojej energie odovzdať do služieb negativity/Tmy (nazvi si to, ako chceš). A ono sa to potom skôr či neskôr pekne zosype na tvoju hlavu.

      Takže voodoo “som láskyhodná a milovateľná a príťažlivá” je OK, voodoo “nech Jano má oči len pre mňa” nie je OK. Proste zásada je nenadraďovať svoju vôľu nad vôľu niekoho iného (a už vonkoncom nie Univerza, ktoré s každým z nás má nejaký svoj plán).

      Páči sa mi

  13. Ďakujem Ti Helar veľmi pekne, rozhodla som sa urobiť tu správnu vec,- že nikdy proti vôli neovplyvním žiadne iné osoby a to vďaka Tebe, chcela som si byť istá:) ďakujem za odpoveď ahoj:)

    Páči sa mi

  14. Mám dosť veľký problém: čo mám urobiť ak ma niekto preklial? Neviem, či to bolo zrovna kúzlo voodoo, čo je dosť možné… ale každopádne potrebujem rýchlo pomoc. dva dni som nespala,ak aj zaspím snívajú sa mi nočné mory, skoro nejem a všetko je to také zvlaštne…viem presne kto to bol ale neviem ako sa mám proti tomu človeku ubrániť!!! skúšala som už veľa vecí ale nič mi nepomáha…asi z toho za chvíľu zošaliem… :((

    Páči sa mi

    • Matuli, ako si na to so sebeláskou?
      Ten človek, čo si o ňom myslíš že ťa preklial, vieš si predstaviť, že by si sa pred neho postavila a povedala mu úprimne: je mi to ľúto, prosím odpusť mi, milujem ťa, ďakujem ti?
      Skús to spraviť v duchu.
      Dokážeš sa postaviť pred zrkadlo a povedať sama sebe: je mi to ľúto, prosím odpusť mi, milujem ťa, ďakujem ti?
      Ja si myslím, že nás nemôže nikto manipulovať bez toho, aby sme mu to dovolili 🙂
      O sebaláske tu toho je popísaného veľmi veľa a omnoho sofistikovanejším spôsobom. Hľadaj a nájdeš 🙂 Držím palce 😉

      Páči sa mi

  15. no ahojte vsetci hladal som takuto stranku dost vela ,chcem vam povedat ze som si par kometarov precital a tiez nechcem niekoho odsuzovat zato co roby a co pise , ale su taky ludia ktory naozaj tu sancu alebo aspon dufat vtom ze mu to trosku pomoze . ja tiez patrim mezi tich co tu pomoc od voodoo potrebuju ,este som nieco take nigdy neskusal ,ale chcem to naozaj urobit lebo sa to tyka lasky a ja nemam inu moznost je toho som velmi nestastni a proste to chcem rysknut nevim ci to neak zaberie prave preto to chcem urobit . tak bi som chcel porosit niekoho ci by mi neposlal neake zarekadlo respective slova na voodoo co sa tyka lasky, chcem abi ma moja laska velmi lubila a abi nigdi odomna neodisla .dufam ze ste ma pochopili a dakujem vopred tak sa majte pekne.

    Páči sa mi

    • Samuel
      Akékoľvek slová a pomôcky použiješ, ktorým nerozumieš, neospravedlnia tvoje sebecké city poháňané hormónmi. To nie je láska, ale len pud, vlastniť osobu, ktorá sa ti páči. Ak sa niekto chce slobodne rozhodnúť s tebou žiť, tak je to na jeho slobodnom rozhodnutí, inak to nemá patričnú hodnotu a je to len trápenie duše a boj proti prirodzenému výberu. Samozrejme to z láskou, ako takou, nemá nič spoločné. Je to len túžba, hnaná hormónmi sa rozmnožovať :D. Ak chceš lásku, tak miluj, ale nesebecky a nezištne, tak aby nikoho nezväzovala a ten kto príde v tej láske sa tiež slobodne rozhodne aj pre tvoju lásku. Najväčšia mágia je láska, ale tá pravá nemá nič s trápením a utrpením …to už nie je láska, ale závislosť na niekom alebo niečom.

      Páči sa mi

    • čiky …

      krááásne, ….
      no áno …. sloboda a Láska sú ako dve siamské dvojčence, kde ide jedna, za ňou druhá ….

      samuel
      nebudem ti nijakým spôsobom oponovať, a ak potrebuješ niečo skúsiť, skús to …
      inému aj tak neublížiš, iba sebe samému …. tak asi to potrebueš ….
      ale?
      skús viac vážiť slová …. napr.
      “chcem abi ma moja laska velmi lubila a abi nigdi odomna neodisla .”

      si si istý že to chceš? lebo univerzum zmysel slov nepozná, pozná energiu, a ked hovoríš nikdy, je to prosto nikdy …..
      teda i na pivo s kamarátmi, kde sa bude príšerne nudiť a robiť ti tam hanbu ….
      i pri pozeraní tv, …. ty budeš chcieť pozerať sa na futbal, a ona na Silu lásky … 🙂 ( či čo to ide teraz v tv )
      ty sa obzrieš, za sexi kosťou na ulici a ona to samozrejme uvidí, šak ako inak, ved si si želal aby ťa nikdy neopustila ….. 🙂

      takže? samuel, páči sa, len smelo do čarovania …… a dostaneš čo si si prial …. 🙂

      Páči sa mi

Povedz svoj názor