SRT ako metóda (nielen) liečenia

Dobre, s SRT robím už chvíľku a poznám ho o nejaký ten rok viac… Moja prvá skúsenosť s ním bola, keď sme absolvovali zasvätenie reiki II a reiki-majster v ten istý deň. Nejako nás to odpísalo… Mali sme výrazné zdravotné problémy (tie moje museli doliečovať ešte potom aj anjeli), tak sa kámoška zahlásila k svojej kamarátke Hele Makrócziovej a mňa vzala so sebou.

Hela je viruóz s kyvadlom a nesmierne šikovný liečiteľ. Jej základná metóda je SRT, nad ktorou si dobudovala solídnu nadstavbu zo všetkého možného. Vie poradiť tak v emocionálnych otázkach, ako aj v spirituálnych i pri obyčajných fyzických boľačkách. Čistila ma takmer dve hodiny. A urobila ešte niečo, s čím som sa dovtedy nestretla – na konci terapie sa spýtala kyvadla, koľko mi má účtovať. Vyšlo jej, že nula.

Fakt je, očistila nás vtedy úžasne – až príliš úžasne. Myslím, že sa niekde nechala strhnúť túžbou pomôcť mi a prestala sa pýtať svojho Vyššieho Ja, či je dobré babrať niektoré moje stavy… Domov som sa ledva dovliekla. Dotiahla som sa do postele a mala som pocit, že meliem z posledného… A na to v noci prišiel Otec (nebol to sen, bolo to dvojité vnímanie: fyzická/nefyzická realita jedna cez druhú). Najprv mi znadal ako sirote, že som nemala dosť rozumu a nechala zo seba zlúpať absolútne všetko. Povedal, že svoj vzdor potrebujem, že ten mi nesmú dávať dole, lebo potom som zraniteľná a strácam energiu. Povedal, že to bol aj test pre Helu, či sa zastaví… (Myslím, že jej to moc nepoškodilo, jej schopnosti sú aj naďalej vynikajúce.) No a potom niečo robil na energetickej úrovni a dával ma dokopy. Fakt je, že keď odišiel, fungovala som znova ako drak.

Takže to boli moje dovtedajšie skúsenosti s SRT. Anjeli mi neodporúčali dať sa na to, pretože som mala pomáhať im, nie ľuďom, ale po asi roku zmäkli a dovolili mi naučiť sa SRT. A tu je to málo, čo viem (a čo pragmatik potrebuje vedieť 🙂 ):

SRT je skratka zo Spiritual Response Therapy a našla som na webe túto peknú definíciu, ktorá mi zjednoduší písanie 🙂 : je najnovšia a najkomplexnejšia metóda duchovného liečenia, založená na komunikácii s naším Vyšším Ja, ktoré je súborom duchovných bytostí pridelených každému človeku bez výnimky. Terapia pozostáva z naladenia na Vyššie Ja klienta, jeho prečistenia a hľadania programov (prostredníctvom otázok, na ktoré dostávame odpoveď za pomoci kyvadla a súboru tabuliek) uložených v našom podvedomí, často spôsobujúcich množstvo duševných i fyzických problémov. Po ich vymazaní a nahraní vhodných pozitívnych programov, sa výrazne zlepšuje duševný i zdravotný stav, klienti zažívajú reálne pozitívne zmeny vo svojom vnútri i na fyzickej úrovni. Vibračnou cestou sa odstraňujú všetky príznaky ochorenia, bolesti a zápaly. V porovnaní s hypnoterapiou je táto metóda omnoho  všestrannejšia. Ale je možné tieto metódy aj veľmi účinne vzájomne kombinovať. Zdroj

Na SRT potrebujeme tri veci:

  • napojenie na Vyššie Ja
  • vhodné kyvadlo
  • sadu SRT tabuliek.

Poďme od konca:

Tabuľky potrebné pre SRT nájdete v knihe Robert E. Detzler: Osvobození duše. Odporúčam si knihu kúpiť, hoci sa číta veľmi ťažko a je trochu zašmodrchaná (aspoň na môj vkus). Momentálne nemám tú ambíciu, ale možno ma časom posadne čosi a začnem jednotlivé tabuľky uvádzať a komentovať. Chi lo sa?

Kyvadlo pre prácu s SRT môže byť hocijaké kyvadlo (aj prívesok na šnúrke), ale keďže s ním pracujeme obvykle dlho, je lepšie, ak ho nemusíme držať za retiazku, ale má na konci guličku alebo korálku. Retiazka je obvykle krátka, aby výkyvy boli veľmi jasne čitateľné.

Je dobré, ak je to sklenené kyvadlo. Ak používame kryštál, treba ho z času na čas vyčistiť, lebo sa naň môže kdečo nachytať. Ja som na to došla tak, že vždy na záver práce sa pýtam svojho Vyššieho Ja (budem ho skracovať na VJ), či ešte niečo na mňa má. A jedného dňa mi VJ povedalo: “Daj vyčistiť kyvadlo.” Asi o mesiac-dva som sa u Hely dozvedela, prečo… 🙂 (Celkove odporúčam pri práci sa nechať viesť VJ. Je múdrejšie ako my. 🙂 )

Tu je obrázok s mojimi kyvadlami. Kyvadlo pre SRT je to žlté celkom vpravo. Všimnite si, akú veľkú a pohodlnú korálku má na konci…

No a posledné, ale najdôležitejšie, je napojenie na Vyššie Ja. Toto je tá najťažšia (a podstatná 🙂 ) časť. Samotnú prácu s SRT sa môžete naučiť aj z knižky, ale pri napájaní na VJ by bolo dobre, keby ste pri sebe mali niekoho, kto je už pevne a jednoznačne napojený. Poznám totiž ľudí, čo si myslia, že sú napojení na svoje VJ, ale pritom to, čo ich “VJ” produkuje, sú zastrašovačky a beznádej… Toto VJ nevyprodukuje nikdy. A nikdy vám nebude dávať emocionálne podfarbené informácie. Anjeli mi sem-tam hodia na písmenkovej tabuľke smajlíka, ale VJ nikdy. Proste “studený psí čumák”, verný, tolerantný, spoľahlivý a nesmierne, nesmierne šikovný.

Takže pri prvom napájaní by bolo dobre mať pri sebe “majstra SRT”, ktorý vyčistí váš komunikačný kanál tak, aby ste boli napojení skutočne na VJ a nie na svoje podvedomie. Keď sme my so Snakebite boli na kurze, už sme dlho robili s kyvadlom a mali sme prax, takže to išlo pomerne ľahko a celkom bez čistenia, ale ak ste noví v práci s kyvadlom alebo dostávate občas informácie, ktoré sú nátlakové, kritizujúce, spochybňujúce a zapríčiňujú, že sa necítite v svojej koži dobre, tak si kanál nechajte preveriť!

A teraz trochu k tomu Vyššiemu Ja. Upozorňujem, že nasledovné je môj názor, nie nejaká oficiálna verzia! Ale moje ponímanie VJ je, že nejde o entitu, ale o kanál. Tento kanál je vždy obsadený niektorým z našich spirituálnych sprievodcov a pomocníkov, ktorých máme ako strapec hrozna večne so sebou. Ten, kto je po ruke a má najlepšie danosti na danú vec, sa nanominuje do kanálu. Kanálu hovorím VJ a v mojom vnímaní je to naše individuálne napojenie na akašu – zbernica, po ktorej do akaše dopĺňame údaje a z nej sťahujeme údaje. Takže práca s VJ je vlastne práca s akašou. Ak s ňou pracujeme bez osobných predpojatostí, je vysoko spoľahlivá. Len čo sa nám do práce začne pliesť naše ego alebo predpoklady, máme problém – síce informácie dostávame, ale môžu byť skreslené. A ako v reálnom živote nikdy neviete, či je informácia spoľahlivá alebo skreslená. Takže jedným z prvých počinov, aby sme mohli pracovať s SRT, bude “umóresniť” naše ego a podvedomie.

34 thoughts on “SRT ako metóda (nielen) liečenia

  1. Ahoj Heli som milo prekvapená a zároveň aj rada, že funguješ aj okrem komentárov a Angelária. 😀
    Nad kurzom SRT som už rozmýšlala, len neviem, či je vhodný pre niekoho, kto nemá žiadne iné zasvätenia Reiky a atď. …
    Na jednej stránke by mi to pomohlo vyjasniť si kto je na mňa napojený a možno by som sa tých energií týmto spôsobom konečne zbavila. 😕
    Zaujiíma ma to a chcem od niekiaľ začať.

    Páči sa mi

  2. Mila Helar, mna zatial nepoznate, som pozorovatel na Vasich strankach, ucen a obdivovatel. Vedela som, ze budete mat aj iny projekt, po tej strune, co praskla, dnes som ho konecne nasla!, aka som stastna!
    Drzim palce, dakujem za pomoc a vzdelavam sa dalej.
    S pozdravom a zelanim krasneho dna i celeho leta
    Sonca.

    Páči sa mi

  3. Keby chcel niekto kúpiť knižku “osvobození duše” a aj druhú “cesta ke svobodě” – obe od Detzlera… tak mi dajte vedieť… (s týmto ja asi nebudem nikdy robiť) Knižky sú úplne nové.

    Páči sa mi

  4. Helar, prosím o kontakt na p.Makrocziovu.Kurz SRT a liečenie s vyšším JA , je to isté?
    Bola som na SRT ako klient a odišla som odtiaľ s ťažobou…na odpadnutie…
    Dík za kontakt, Eva

    Páči sa mi

  5. Mila Helar, mohla by si mi prosim Ta poslat kontakt na Helu Makrócziovu? Mam zaujem o kurz SRT.
    Dakujem

    P.S: Tvoje stranky su uzasne a velmi ma obohacuju. Este ma zaujima ci sa nechystas
    robit nejake kurzy / reiki, tarot… / Mala by som zaujem .:-)

    Páči sa mi

  6. Dobrý večer prajem p. Helar,
    veľmi ma potešilo, že som našla tento článok. mohla by som Vás poprosiť o kontakt na p.Makrocziovu, mala by som záujem ako klient.
    Ďakujem veľmi pekne 🙂

    Páči sa mi

  7. Dobrý deň, viete mi prosím dať kontakt na p. Makrocziovú alebo odporučiť niekoho dobrého v BA, prípadne okolí, kto sa venuje SRT? Mám tiež záujem ako klient. Ďakujem pekne 🙂

    Páči sa mi

      • Toto mi pripomenulo reiki. Usui šiel na horu, zameditoval a dostal reiki. Bez certifikátu. Šiel a učil svojich. Bez certifikátu. Tí potom šli, založili vlastné školy s certifikátmi a postupom času bojovali jedna škola proti druhej a potierali sa navzájom, pretože si vzájomne kradli kšefty…

        Minule som sa napríklad potkla aj o dámu, čo má certifikát na to, že je “vyššia bytosť” ako ktokoľvek iný. Zrejme na celej planéte.

        Podľa mňa jediné, čo zaváži, je výsledok. Nie meno, nie škola, nie papier. Už som videla SRTčkárov, čo si vySRTčkovali, že na nich robím čiernu mágiu. Predpokladám, že tiež na to mali nejaký papier. 😉

        Problém je, že nikdy dopredu nepoznáme výsledok, kým to nevyskúšame. Preto rada učím ľudí napájať sa na VJ samých a robiť si SRT samých. Vtedy som spokojná, pretože viem, že nepotrebujú chodiť po ľuďoch, ktorí možno do celej spirituálnej práce vopchajú aj kúsok svojho rozhodeného ega.

        Tie vymazané kontakty… Toto nie je reklamná stránka, ale môj osobný plus komunitný blog. A podráždilo ma to mávanie papierom. Hehe… kto certifikoval Detzlera? 😛

        Takže, Kvetonova, ak máš informácie, ktoré môžeš naučiť iných, napíš článok a ja ho rada zverejním. Len neohováraj iných, či majú alebo nemajú skúsenosti s napojením sa na VJ. Odkiaľ ty vieš, čo niekto, koho ani nepoznáš, má/nemá? A keď to hovoríš, ktorá časť z teba to hovorí? Toto sú otázky, ktoré si tu bežne kladieme, takže rátam, že už nejakým spôsobom na to naše Vyššie Ja napojení možno aj budeme. 🙂

        Páči sa mi

  8. Ahoj 🙂 Helar, prajem krásny den.
    Začalo ma zaujimat SRT, nakolko som začal pracovať s energiami. Mam Reiki a Shamballu asi rok, no citim že ma niečo brzdí.
    Tak premýslam ako to poriešiť a prislo mi do cesty SRT a Ty :-). Vela krát som tu čítal članky a opäť ma to doviedlo sem. Tak ako u energii namiesto liečenia som sa nechal zasvietiť do nich a liečim aj seba a pomaham aj iným, no potrebujem ešte postrčiť tak to cítim ja. Takže radsej by som šiel na kurz a preto ťa prosím o pomoc. Som od Košíc z Jakloviec. Vieš mi poradiť niekoho dobrého v Košiciach alebo tu spomínajú p. Makrocziovú. Prajem ti nech sa ti darí a všetkým okolo a ďakujem za pomoc. Teším sa na riadky od teba Helar 🙂 s pozdravom R.

    Páči sa mi

  9. poznate niekoho kto robi kurzy SRT v Bratislave alebo Trnave? Je mozne urobit kurz aj dialkovo alebo cez Skype?
    Aj keby som mal literaturu kupenu , neviem sa naladit na VJ,stale budem komunikovat so svojim Egom alebo vedomim.

    Páči sa mi

  10. Pekný deň prajem, prosím vedel by mi niekto posunúť kontakt na pani. H Makrocziovu? Cez veľmi dobru známu, ktorá sa zaoberá tiež SRT a absolvovala u tejto pani kurz by som sa chcela aj ja začať tomuto venovať. Nejaké začiatky už za sebou mam, prepojenie na kozmos je tiež len nechcem tu moju známu týmto otravovať nakoľko už má cez 80 rokov. Budem vám veľmi vďačná. Ďakujem krásne a všetko dobre prajem.

    Páči sa mi

Povedz svoj názor