Struna praskla

Nemám rada Jamesa Morrisona a jeho muziku. Proste nemám rada chlapov, ktorí večne kňučia – a tie pesničky od neho, čo poznám, boli len také. Asi pred týždňom som počula Broken Strings. Dostala som to ako odpoveď na čosi – a pretože to bolo zas “kňučanie”, odmietla som ju prijať a robila som si po svojom.

Prešiel týždeň – a pieseň sa mi zišla… 

Od istého času sa tu na blogu zastavujú úžasní mladí muži (a sebou užasnutí mladí muži) a hľadajú partnerov do nekonečných diskusií. A ja ich už mám plné zuby. Sú ako energetickí upíri – svojimi dobiedzačkami, doťahovačkami, poučovaním a nekompromisnosťou mi vysávajú energiu. Niekedy, keď čítam ich diskusné príspevky, tak dostávam pocit, že im ani nejde tak o samotnú diskusiu ako o možnosť sebaštylizácie. Ale to je už jedno. Píšem to len preto, aby vedeli, čo si o nich myslím, nie preto, že by to niečo zmenilo.

Mali sme tu Auríka (aj keď ten začínal ako veľmi rozumný mladý muž). Už by som ho bola dávno strávila, ale Osud sa stará, aby k tomu neprišlo. Postupne mi vháňal do cesty nejakého Wind Blowsa, potom JHVH, Nrayna, Svetlonoša, Ramona a nakoniec sa tu objavil nejaký Martin… A viete čo? Mnohí z nich mali ten istý slovník, tie isté obrazy, veľmi podobné myšlienky a chovali nevraživosť k tým istým ľuďom… Hovorím to zas len preto, aby bolo jasné, že nie som celkom slepá. Už na tom nezáleží.

Vyzerá to tak, akoby Osud odo mňa požadoval, aby som sa večne potýkala s istým typom “ksichtov” (=môj osobný pohľad na úžasných mladých alebo nie až tak mladých mužov). A kým s tým niečo neurobím, dovtedy mi ich bude servírovať. Kedysi dávno, to ešte žil Arafat, som čítala v rakúskych novinách jeden nadpis: “Arafat – Reibbaum für Hirsch Gaddafi”. V slovenčine to znamená asi toľko: Arafat – strom, o ktorý si jeleň Gaddafi otiera svoje parožie. A to je presne to, ako som si v posledných mesiacoch prichodila.

Niečo sa snažíte vybudovať, postaviť na nohy, spravíte zo seba dobreže nie “prekladateľa národa”, aby ľudia mali ten istý prístup k informáciám ako vy, a potom prichádzajú úžasní mladí muži a nezaujímajú ich ani tak informácie, ako ľudia, ktorí sa pozbierali okolo tejto stránky… a zastreľujú sa na nich!

Nikdy nepochopím, prečo si úžasní mladí muži nesedia na svojich stránkach a nediskutujú tam, ale chodia otravovať inam. A jedno vám poviem – už to ani nepochopím.

Ak niečo vo mne alebo táto stránka vyvolávajú v úžasných mladých mužoch chuť otierať si svoje parožie a mne sa to nepáči, tak môžem konať. Môžem uzavrieť stránku pre verejnosť. Alebo môžem stránku nechať otvorenú, ale odídem z nej. Nech sa otierajú o hocikoho – ja už k dispozícii nebudem.

Takže toľko. Ja už k dispozícii nie som. Anjeli nechceli, aby som toto tu uzavrela pre verejnosť, ale nemôžu ma nútiť chodiť sem a chytať nervy z ľudí, o ktorých pozornosť nestojím. Poprosila som jedného známeho (mimochodom, totálne neezotericky orientovaného racionalistu), aby prevzal administráciu, teda ak sa nejaký komentár dostane na moderovanie, nech ho uvoľní alebo hodí do koša – jednoducho nech s ním naloží, ako sám uváži. A vlastne s celou stránkou.

Bolo mi s vami dobre – ale struna praskla. 

Dovoľ mi objať ťa naposledy
Je to posledná šanca opäť cítiť
Ty si ma však zlomila,
Teraz už nedokážem cítiť nič

Moja láska k tebe je tak neúprimná
Že už ani sám seba neviem presvedčiť
Keď hovorím, je to hlas niekoho iného

Trhá ma to na kusy
Snažil som sa vydržať, ale príliš to bolí
Snažil som sa odpustiť, ale nestačí to na to
Aby sa veci dali do poriadku

Nemôžeš hrať na prasknutých strunách
Nemôžeš cítiť čosi,
Čo tvoje srdce nechce cítiť
Nemôžem ti povedať niečo, čo nie je reálne

Hoci pravda zraňuje
Lži sú ešte horšie
Ako môžem dať viac
Keď ťa milujem o čosi menej než predtým

Oh, čo to robíme
Premieňame sa na prach
Hráme sa na pár
v ruinách, ktoré z nás zostali

Utekáme späť ohňom
Keď už niet čo zachrániť
Je to ako dobiehať na posledný vlak
Keď obaja vieme, že je už prineskoro

Oh, vieš, že ťa milujem o niečo menej než predtým

Dovoľ mi objať ťa naposledy
Je to posledná šanca znova cítiť

139 thoughts on “Struna praskla

  1. Hela, urcite poznas prislovie: “Reisende soll man nicht aufhalten” = Cestujucich netreba zdrzovat.
    Uplne rozumiem a akceptujem tvoje rozhodnutie (haha co ine mi zostava) a verim ze ako cestujuca sa raz TVOJA cesta znova potkne o tento blog, ale uz z inej zastavky. Der Weg ist das Ziel – cesta je cielom. 🙂
    :-*

    Páči sa mi

  2. Ahoj Helar,

    dlhu dobu iba citam. No chcem povedat len jedno – clovek sa nezavdaci kazdemu. Tvoje stranky su inspirativne pre nekonecne mnozstvo ludi, ktori mozno prave, ako ja iba citaju.
    Osobne by som tychto mladych ludi neriesila nijakym sposobom. Ako vyssie pisem – clovek sa pri svojej najlepsej voly nezavdaci kazdemu. Boj k nicomu konstruktivnemu nevedie.

    Za seba mozem povedat len jedno velke DAKUJEM. Je velka skoda, ze kocis.

    Páči sa mi

  3. Hoci nepatrím k aktívnym prispievateľom komentárov na tejto stránke, ale som pravidelným čitateľom, odoberateľom článkov, ktoré ma tak veľmi fascinujú. A tak teraz (hoci si uvedomujem, že na konci a neskoro) veľmi krásne ďakujem za všetko, čo mi táto stránka dala. 🙂
    Dúfam, Helar, že Vaša cesta sa odteraz bude uberať len tým najlepším smerom… Želám Vám to, pretože si to zaslúžite. Veľmi, veľmi! 🙂

    Páči sa mi

  4. Helar,verím,že to nieje koniec,ved tí ludia sú tvoja vzpruha,preto ti ani anjeli nedovolili to tu uzavrieť,nie náhodou ti dávajú do cesty takýchto ludí,vedia,že najprv sa vzdáš,ale potom zase vstaneš a budeš čeliť,aby si prestala myslieť na svoje problémy a bojovala s niečím iným.To je ich účel.Nenechajú ťa padnúť,vždy ti postavia do cesty niečo,nad čím budeš musieť rozmýšlať a vyberať si to ,alebo ono.Toto nieje tvoj koniec,len pošimranie.Vela zdaru a síl do boja ti želám.A hlavu hore,každý sme iný.

    Páči sa mi

  5. Mne tieto stranky velmi pomohli. Chodim tu takmer kazdy den, a vzdy najdem nieco nove, ale stale mi nieco odtial pomoze. Ja ti, Helar, mozem len velmi krasne podakovat…nebyt teba, nepochopila by som vela veci 🙂 Asi citis, ze si potrebujes dat od tohto vsetkeho pokoj, ale verim a velmi dufam, ze sa tu zase vratis a budes nam pomahat :-))) Este raz, Helar, ti uprimne a zo srdca dakujem 🙂

    Páči sa mi

  6. Uz nejaky cas prichadzam na tuto stranku “nadychat sa cerstveho vzduchu”. Este som sem nepisala, ale teraz citim potrebu podakovat za to, ze tato stranka existuje. Vzdy ked sa citim pritlacena k zemi touto realitou, pridem sem. Spat sa potom vraciam lahucka, a plna optimizmu a dovery. DAKUJEM.

    Páči sa mi

  7. Mňa naučili anjeli nebáť sa tak,že ma niečo čierne chytilo zo zadu za ramená a triaslo so mnou,že som skoro dušu vypustila,aby som neskor došla na to,že to boli oni,ked som sa ich pýtala,prečo mi to spravili,povedali,že keby som nebola vnútorne silná,že by mi to neurobili.Oni poznali,kolko sily mám v sebe a kolko znesiem.Tak isto geinveni a satani a neviem čo ešte sú len a len oni,podla toho,akú náladu a predstavivosť máme.Všetko má svoj zmysel,tak aj títo ludia.Bud ti majú niečo dať,alebo odpútať pozornosť od nejakého nášho problému.Všetko má svoj zmysel.

    Páči sa mi

  8. Helar
    Hoci som sa veľmi nezúčastňovala na diskusiách, tvoju stránku som pravidelne navštevovala. Mnoho som sa tu naučila, dá sa povedať, že vďaka tebe som úplne iný človek. Priniesla si ako taký zmysel a poznanie môjmu životu a preto ti patrí odo mňa zo srdca jedno veľké ĎAKUJEM.
    Prajem ti veľa šťastia v živote ( a v hĺbke duše dúfam , že sa raz podarí strunku vymeniť ) 🙂

    Páči sa mi

  9. hi hi hi mám pre Auríka darček 😛 … tvoju stránku 😛
    vieš Heli ja zas zo skúsenosti viem, že čím si bližšie k svetlu, tým viac dobiedza aj temnota 😀 prosím prosím ..aspoň občas nakukni — z hora 😀 na nás pozemských 😀

    Páči sa mi

  10. Aj ja by som sa chcel Helar velmi poďakovať za všetko čo tie roky robila pre čitateľov, a ja môžem úprimne povedať že tieto stránky mi hodne ale hodne pomohli sa efektívnejšie rozvinúť a prvýkrát v živote som mal pocit že som natrafil na tú správnu učiteľku :), naozaj som sa tu veľa naučil a pred nedávnom mi mračná hora znova pomohla pri vyriešení ťažkého konfliktu, aj keď ste mi už neporadila, ale pomôže aj to sa vypísať, myslím že to neodpovedanie ma práve dostalo ešte do väčšieho zúfalstva a keď už som bol úplne nadne došlo mi že za všetko si môžem len ja sám a moje postoje a presvedčenia a pocit obete a spoliehanie sa len na emócie a nie na rozum a ešte mnoho ďalšich neduhov ktoré mám snáď teraz už viac pod kontrolou a chcem na sebe pracovať aj naďalej :). Moc ďakujem a cením si vašu prácu ktorá mi dala naozaj veľa a verím že sa za týždeň, mesiac alebo trocha neskôr objaví ďalší článok a že stránka pôjde ďalej keďže si myslím že je stokrát cennejšie to keď sa na tejto stránke niekto niečo potrebné naučil alebo proste načerpal pozitívnu energiu ako keď sem niekto prišiel len “škodiť”. Určite sa to oplatilo :). Ehm a dúfam že ja nie som jeden z tých škodcov, ak som napísal niečo nevhodné, tak sa ospravedlňujem, ale nepíšem sem často tak to snáď nebudem :). prajem veľa pozitívnej energie a nech Vás sprevádza Sila 🙂

    Páči sa mi

  11. Mila Helar.
    Tym ze si vytvorila tuto stranku, zobudila si vela ludi. Ja som tu kazdy den od leta a vzdy najdem medzi clankami nieco, co prave potrebujem. Si ako slniecko, ktore mi vnesie svetlo vzdy prave tam, kde potme tapem.
    Velmi ti dakujem za to,co si pre mna urobila. Urcite si sa rozhodla spravne, ale viem, ze kus tvojho srdiecka tu zostava a tx sa k nemu casom vratis. 😛

    Páči sa mi

    • Este musim napisat na margo tych uzasnych mladych muzov:
      Aj na poli s krasnym obilim sa najde burina. Ale to neznamena, ze sa on gazda ma prestat starat.Ty si zasiala, rastie ti krasna uroda a sem-tam najaka burina ti ju neznici. Pride cas, (asi 2,5 roka) a zrele zitko sa od buriny oddeli. 😛

      Páči sa mi

    • heli,
      cítim to rovnako ako blau a dúfam, že toto rozhodnutie bude mať len dočasné trvanie a že sa zasa vrátiš k nám – k Tvojim adoptívnym deckám, ktoré síce nie vždy poslúchajú, ale majú Ťa viac než len radi …
      ĎAKUJEM Ti za všetko !!!

      Páči sa mi

  12. Helar 😦
    Budeš tu chýbať!!! 😦
    Dúfam, že to raz rozdýchaš a vrátiš sa. Je to len medzizastávka, dúfam.
    (teraz mi to pripomenulo článok Z kolien späť na nohy… neviem prečo).
    Myslím na teba 🙂

    Páči sa mi

  13. … “zhora” sa pozera este zhovievavejsie a s vacsou laskou a pochopenim …
    … vsetko ma svoj cas …
    … vdaka … za vsetko …
    … s laskou nech kroky su vedene …

    Páči sa mi

  14. Helar,
    Dakujem Ti za vsetko. Velmi si mi pomohla tvojimi strankami, teda tvojim usilim 🙂 Neviem velmi recnit, ale fakt som ti velmi velmi vdacna 🙂 Drz sa …

    Páči sa mi

  15. Helar,

    Je mi trošku ľúto, že “odchádzaš”, avšak chápem tvoje rozhodnutie. No budem dúfať že sa vrátiš. Táto stránka mi dala viac ako čokoľvek iné. Vďaka tejto stránke som spravil prvé krôčky k svetu, ktorý je lepší-dôležitejší. Za toto ďakujem práve Tebe!

    S pozdravom- Phoenix

    Drž sa, veľa šťastia do budúcnosti:)

    Páči sa mi

  16. Pridávam sa k poďakovaniam – takisto mi táto stránka mohokrát pomohla a hlavne otvorila oči 🙂 Ešte raz Ďakujem a dúfam že sa tá struna bude dať niekedy vymeniť 🙂

    Páči sa mi

  17. Helar,
    aj mne je veľmi ľúto, že odchádzaš … za tých pár rokov odkedy som náhodou objavil túto stánku som napísal nanajvýš 3 komenty a aj to len tento rok 🙂 …. ale nepotreboval som, lebo tieto články mi vždy vždy spravili krajší deň a pomohli mi aj v ťažkých rozhodnutiach aj bez mojich blbých otázok 😀 … nemusel som písať aké sú tieto články nádherné lebo to bolo napísané v každom druhom komente:) ( tie prvé písali tí mladí muži ale ako si ich nazvala 😀 ) … chápem a tolerujem tvoje rozhodnutie…. a chcem ti povedať, že ti ĎAKUJEM NA STO KRÁT za všetky články… a prosím …. nakukni tu občas aby si videla, že sa tu svet zastavil … prosím … pokús sa strunu opraviť …. ešte raz ďakujem ….
    …Prajem ti veľa šťastia a pokoja Helar

    Páči sa mi

  18. Helar
    … škoda že je koniec …
    Toto je tá najlepšia ezoterická stránka akú som kedy navštívil a dala mi skutočne veľa. Ďakujem za všetko a prajem všetko dobré.

    Páči sa mi

  19. Heli,
    jedna struna praskla – to chápem tak, že si sa oslobodila od tej skupiny ľudí, ktorú spomínaš 🙂
    Máš ale ešte ďalšie struny, ktoré sú pre tých ostatných, ktorí sa nechcú hádať, ale potrebujú tvoju pomoc.
    Ak struna praskla, tak si myslím, že jednoducho reaguj už iba na takú otázku, pri ktorej vieš, že tvoja odpoveď na ňu človeka posunie ďalej v jeho vývoji. A myslím, že budeš mať z toho dobrý pocit, navyše ti to dodá ďalšiu energiu.
    Takže oddych ti doprajem aj ja, ale nezabúdaj na tých, ktorí ťa potrebujú. 🙂
    Preto ja sa s tebou nelúčim, lebo ťa nechcem podporiť v tom, aby si to vzdala. 🙂
    Podobne, ako to bolo vo filme Legia z roku 2010 – kde Archanjel Michael nepočúvol príkaz Boha a prišiel na Zem zabrániť Apokalypse. Gabrielovi nato povedal, že Boh stratil vieru v ľudí preto, ako sa správajú… a Michael ďalej vraví, že nedá Bohu to, čo Boh chce (čiže zničiť ľudstvo), ale to, čo Boh potrebuje (aby začal znova veriť v ľudí, ktorí majú v sebe čistú lásku). Gabriel myslel, že Michael bude za to potrestaný, lenže nakoniec bol za to odmenený. 🙂

    Páči sa mi

  20. Helar, je mi naozaj ľúto, že si sa rozhodla skončiť. Tiež som len čitateľka … A pripájam sa .. tiež sa nelúčim, pretože dúfam, že nás budeš naďalej viesť 🙂
    Táto stránka mi mnohokrát pomohla 🙂 takže jedno veľké ďakujem 🙂

    Páči sa mi

  21. Helar, najskôr Ti chcem poďakovať, táto stránka bola (a verím, že bude) mojim svetielkom v tme. Verím aj, že čo k sebe patrí, to sa k sebe vráti, skôr, alebo neskôr – a Ty sem patríš. Tak teda budem len čakať 🙂
    Minne,
    Tebe chcem poďakovať, že si napísal, čo si napísal, lebo je to podobné tomu, čo by som chcela povedať, keby som to vedela povedať tak pekne ako Ty 🙂

    Páči sa mi

    • :-), ja tiež odmietam uveriť, že sa vzdáš svojho dieťaťa. :-), troška poodychuj a pak nech tu máme niečo pekné, podnetné a poučné. Ved vieeš slniečko labuťkové. 🙂

      PS: jo a tá haluzina s tým lečom, to fakt je dobré :-), :-), 🙂 lilah

      Páči sa mi

  22. nedá mi to aby som nepoďakoval Helar, na tejto stránke som našiel veľa inšpirujúcich a hlavne poučných článkov ktoré mi pomohli, i keď som sa moc do diskusií nepridával bol som stálim návštevníkom, veľmi Ty ĎAKUJEM 🙂 , môžem len dúfať že budeš pokračovať v článkoch 🙂

    Páči sa mi

  23. Mila Helar,
    tvoje stranky boli pre mna najvacsou inspiraciou a poskytovali mi bezpecie, chodila som na ne kazdy den uz niekolko rokov a citala som…..je to najhodnotnejsia ezotericka stranka aku poznam.
    Velmi mi bude chybat.
    Stale som obdivovala tvoj nadhlad a tvoju uprimnu snahu pomahat ludom .Urobila si kus prace v dusi mnohych z nas.
    Preto sa Ti aj ja chcem podakovat za vsetko, co som sa naucila vdaka tvojej stranke.
    Nenechaj sa prosim znechutit 🙂
    Krasne Ti to napisali mnohi ako aj Minne …neodchadzaj prosim , lebo je nas tu mnoho ktorí Ta VELMI POTREBUJEME .
    Dufam, ze to bude len pauza a vratis sa .
    Srdecne zdravim a prajem Ti prajem veľa lasky , zdravia,pokoja 🙂

    Páči sa mi

  24. Helar,
    prosím ťa, NEVZDÁVAJ SA, ďakujem ti za tento blog, aj za tvoje rady. Pamätám si, ako si začínala s týmto blogom a teraz chceš skončiť? Predstav si, koľko ľudí si doteraz spojila, ukázala si mi, aj inú cestu, po ktorej môžem kráčať. Vďaka tebe som spoznala ľudí, získala priateľov, aj keď sme sa ešte nevideli. 🙂
    Helar, možno stretneš sa ešte s viacerými aký sú Nryan, JHVh a ďalší, poznám viacerých, takých aký sú oni, ver mi, že sú ešte horší upíri energie ako sú podľa teba oni. Nesúdim ich, lebo by som bola, aj ja súdená. Spoznala som Svetlonoša, Nryana a snažila som sa ich pochopiť a stalo sa. Zistila som, že každý má z nich svoju kultúru, náboženstvo, podľa, ktorej si svoju pravdu zakladajú, aj keď všetci máme pravdu. Škoda, že zbytočné konflikty a nedorozumenia medzi ľuďmi vznikajú iba pre nejaké morálne zásady, pre kultúru a náboženstvá. Skús sa pozerať iným pohľadom, napríklad ako anjeli, neodmietajú, keď potrebujeme pomoc alebo potrebujeme odpoveď, neodsudzujú nás pre naše činy (zároveň by odmietali aj seba, pretože tvoria súčasť božstva tak ako aj my). Anjeli nám dávajú energiu, ak ju potrebujeme, nie sme pre nich takisto upíri energie? Poviem ti, že nie sme, pretože, aj keď niekto im oslabí energiu, vedia, že iný im tú energiu posilní a vynahradí raz toľko ako tú, ktorú stratili. Tak ako tento blog je príkladom, prichádzajú ľudia, ktorí energiu dodávajú prostredníctvom slov, ale prichádzajú ľudia, ktorí túto energiu oslabujú, pretože ju potrebujú. Možno sa potom cítime oslabený o energiu, ale príde niekto nový a ďalší, ktorí nám tú energiu vynahradia raz toľko a posilnia.
    Jedinečnosť spočíva v každom z nás. Keď z jedného stromu semienka rovnako zasadíš, vyrastú stromčeky, aj napriek tomu nie je každý stromček rovnaký a nerastie rovnako s ostatnými, ale aj tak je svojim spôsobom každý jeden stromček jedinenčný, aj keď je odlišný od ostatných, pretože plní určitú svoju “funkciu” tak ako má a pre každého rovnako.
    Dúfam, že nekončíš, ale je pravda, že máme aj tú slobodu rozhodnúť sa, čo v skutočnosti chceme ďalej uskutočniť vo svojej ceste života.

    Páči sa mi

  25. Minnieho Légia mi tiež pripomenula situáciu z mojho obľúbeného anime (Yu Yu Hakusho) kde jednu dievčinu mučili pretože z jej sĺz vznikali perly obrovskej finančnej hodnoty a keď ju nakoniec hlavný hrdinovia zachránili a prosili aby neodsudzovala celé ľudstvo lebo všetco ľudia nie sú zlí a že sa oplatí ešte veriť v ľudí nakoniec povedala že ľudí má vlastne rada, alebo tiež tam bola situácia keď bola na scéne partia veľmi silných ľudí ktorí verili že ľudstvo je úplne skazene a musí byť zničené, tak znova sa hlavný hrdina odmieta otočiť svojim kamarátom chrbtom, aj keď sa zdá nemajú šancu ajtak odmietajú prestať a bojujú za všetkých svojich priateľov a za ľudí a aj keď ich to stálo veľa krvi a sĺz, nakoniec vyhrali :), verím že to tak bude aj tu, treba len znova načerpať silu a nevzdávať sa :), táto stránka mala vždy veľký význam pre mňa a určite pre veľa veľa dalších 🙂

    Páči sa mi

  26. Mila Helar…

    Nepochybujem o tom, ze robis presne to, co citis. Pravdepodobne je to v tomto okamihu najlepsie riesenie.

    Ja Ta nebudem k nicomu prehovarat, ale neda mi nenapisat, ze mi to je velmi luto a v kutiku duse dufam, ze to preboli.

    Chcem sa Ti velmi pekne podakovat za tvoju fantasticku pracu, ktora mi velmi pomohla (a som si ista, ze nielen mne). Nestihla som este precitat vsetky clanky, takze sem budem rada chodit aj nadalej.

    Chcem Ti zo srdca zazelat velmi vela pozitivnej energie, sily, lasky, zdravia a stastia.

    🙂

    Páči sa mi

  27. helar,
    tiez sa pripajam ku vsetkym tymto ludom co ta maju rovnako ako aj ja velmi radi :-D…naozaj si mnohym z nas otvorila srdiecka,naucila nas rozdavat lasku a svetlo vokol seba, dakujeme 😀 za vsetko krasne co si nam dala a co si nas naucila… Zelam Ti vela zdravicka lasky a svetla a verim,ze sa raz vratis…a my tu budeme nateba netrpezlivo zatial cakat 😀 😀 😀

    Páči sa mi

  28. takéto nádherné komenty pokope tu dlho neboli… ak vôbec dakedy 😛
    helar, vidíš, cítiš tú podporu? ak je táto stránka tvojím (trošku neposlušným) dieťaťom, láska nakoniec zvíťazí 😉 každý rodič potrebuje dovolenku – tak si oddýchni, načerpaj energiu a vráť sa k nám 🙂 nie bojovať, ale učiť sa s nami 🙂

    Páči sa mi

  29. Helar, vies, co robis…

    niekedy je cas nechat veci ist, napriek tomu, ze sme im venovali vela casu a usilia. pretoze vsetky znamenia nam hovoria, ze by sme mali… a kto sme my, aby sme ignorovali znamenia? 😀

    mam ta rada 🙂

    Páči sa mi

  30. v niekom vrie hnev. ona sa upokoji, lebo vie ze to je len virtualny svet 🙂
    alebo sa neupokoji ale to jej bude z toho zle, skor ci neskor si ajtak uvedomi ze hnev nikam nevedie 😀

    Páči sa mi

  31. Heli,aj ja ti velmi dakujem 🙂 a nikto nikdy v zivote nebude taky ako ty 🙂 urobila si pre nas vsetkych hrozne vela a sme ti zato vdacny 🙂 dufam,ze to nevzdas nadlho 🙂 ved ked aj ty nam budes chybat tak aj my tebe 😀 no nie? :)este raz dakujeme 🙂

    Páči sa mi

  32. “Človek nikdy nevie, koho cestu skríži, keď ide svojou vlastnou cestou.”

    Helar, ďakujem Ti za skríženie mojej cesty a za túto stránku. Stále pomáha mnohým – mňa nevynímajúc.

    Páči sa mi

  33. Ahoj Helar, patrím k tým čo neprispievajú ale pozorne čítajú. Chodím sem už vyše pol roka. Prečítal som veľké množstvo článkov, ktoré mi dali vždy niečo pozitívne. Veľakrát mi veľmi pomohli a ukázali si mi cestu… za to všetko ti ďakujem. Keď som čítal že odchádzaš dostal som pocit akoby som stratil niekoho veľmi blízkeho. Si super osobnosť a mám ťa veľmi rád. Ak je to tvoj definitívny odchod tak ti želám v živote aj na tvojej ceste len to najlepšie.

    Prepáč že ti tikám ale niekde som tu čítal že sa tu neviká.

    Páči sa mi

  34. Kedysi dávno, keď som o ezoterike vedel len to, že kdesi na západe to robí pár ľudí, som čítal výroky rôznych osobností. Jeden výrok znel: “Každým dňom sa trochu opotrebúvame a preto by sme sa mali každý deň aj trochu opravovať.” Páčilo sa mi to, ale nerozumel som, čo treba robiť, aby som sa opravil. Myslel som, že by to mohlo znamenať učiť sa a pravidelne cvičiť. Omnoho neskôr som objavil rôzne knihy a ešte neskôr aj internetové stránky s duchovnými cvičeniami a osobným rozvojom. Okrem iného aj tieto stránky. Teraz si myslím, že to “seba-opravovanie” znamená učiť sa a snažiť sa pochopiť, pravidelne cvičiť a odpúšťať sebe aj iným :-). A s tým si nateraz vystačím. Ďakujem.

    Páči sa mi

  35. HELAR…
    neviem to inak v tejto chvíli tak len že Ti nesmierne ďakujem…hlboko si vážim všetko čo som tu mohol absorbovať a snáď aj ďalej podať..
    všetko najkrajšie a najlepšie…..
    p.s…dnes keď som cestoval domov videl som z vlaku labuť ako sedela na hniezde…budú malé labuďky:)))))

    Páči sa mi

  36. Som voľný

    Sloboda nie je nadradená nad obmedzením;
    s týmto poznaním si môžem zvoliť slobodu.
    Šťastie nie je nadradené nad utrpením;
    s týmto poznaním sa môžem vzdať utrpenia.
    Hojnosť nie je nadradená nad biedou;
    s týmto poznaním začína plynúť moja hojnosť.
    Nič nie je nadradené nad niečím iným;
    s týmto vedomím vystupujem
    z hierarchie, konkurencie a boja.
    V tomto stave neposudzujem život;
    preto sa necítim od neho oddelený.
    Teším sa z rôznorodosti na svete;
    v jej odraze vidím svoju vlastnú slobodu
    byť čímkoľvek, čím chcem byť.
    Nie sme tu na to, aby sme boli Jedno;
    sme tu na to, aby sme boli mnohí.
    Tým, že si uvedomujeme, že za touto ilúziou sme všetci Jedno,
    oslobodzujeme sa na to, aby sme mohli byť mnohými.
    Nie som pripútaný k žiadnej konkrétne jedinej ceste.
    Som rôznorodý.
    Som stále sa meniaci.
    Som prieskumník Všetkého pravdivého.
    Story Waters..
    Si Boh tak to konečne rozdýchaj… 😀

    Páči sa mi

    • Čiki, ty potvora 😀 tie slová (V tomto stave neposudzujem život;
      preto sa necítim od neho oddelený.) sú aj v mojom článku, ktorý som práve zverejnila… 😆

      a k tej voľnosti ma napadol refrén pesničky Innuendo (Queen):
      You can be anything you want to be
      Just turn yourself into anything you think that you could ever be
      Be free with your tempo, be free be free
      Surrender your ego – be free, be free to yourself
      😉 😀

      Páči sa mi

  37. Milá Helar,
    veeeeeeľmi by som ti chcela podakovať, otvorila si mi (ale aj iným) novú cestu poznania, lásky a všetkého na svete a to len vdaka Tvojím krásnym, poučným článkom. Ešte raz dakujem .Chápem tvoje rozhodnutie a prajem ti viac krásnejších vecí ( i nehmotných 🙂 ) aké si doteraz zažila.Ale v hlbke svojho srdca stále budem dúfať že sa vrátiš a oživíš to tu. Posielam pusu.

    Páči sa mi

  38. Ahoj helar…
    ako milion ďaľších ľudí 🙂 sa ti chcem uprimne podakovat za to co si pre nas ostatnych dobrovolne urobila 🙂 Urcite to chcelo neuveritelne vela usilia aj vsetkeho. Všetci musíme akceptovať tvoje rozhodnutie, no verí, že raz uvidím článok :” A sú nové struny ” :D:D Ja neviem kto presne si ani ako vyzeráš, kde žiješ, ale si fakt výnimočný človek, dostala si dar skutočne pomáhať ostaným, čo dokáže fakt len málokto…netreba to zahadzovať 🙂 Osoby ako si táto spoločnosť potrebuje, a hlavne teraz … ale nech sa deje čo sa deje, vďaka tomuto projektu ,myslím že nie len ja, máme oveľa čistejšie srdcia a krajšie životy…. a je nás naozaj mnoho :)) ..budeme 4ever na teba spomínať, a raz sa možno aj stretneme, možno niekde tam “hore” :)))

    Páči sa mi

  39. dakujem za tuto stranku, kvalitny zdroj informacii pre ludi zaoberajucich sa ezoterikov a inych hladacov 🙂 nech sa Vam dari a verim ze sa vratite spat…

    Páči sa mi

  40. Mila Helar,

    Tvoje stránky čítam už dosť dlho. Aj napriek tomu že zriedkakedy čo to prihodím do diskusie, mi Tvoja stránka poskytla veľké množstvo nových podnetov, inspirácii, utvrdení sa v istých veciach či názoroch, zamyslení sa nad určitými vecami, situáciami. A tiež často krát som tu našla presne to čo som práve hľadala… články o odpustení, o láske, o snoch, o zvyšovaní si vlastnej vibrácie a mnohé iné. Svojim spôsobom si ma posunula ďalej.

    Preto Ti patri jedno veľké ďakujem.
    ĎAKUJEM

    Páči sa mi

  41. Milá Helar, myslím že si dostala plno odpovedí, ktoré ti hovoria zostaň alebo choď, ale všetko sú to ľudské bytosti a ich dušičky ktoré chcú naďalej komunikovať prostredníctvom tvojich článkov s bohom anjelmi s vesmírom…. presne ako to niekto predomnou spomenul, si náš spojenec učiteľ a pre niektorých aj záchranca, nevzdávaj sa len preto lebo niektorí ľudia sa ti nepáčia a trhajú ti struny pre tých tu predsa nie si !!!!. Si tu pre nás a sme tvoje adoptované dietky, ktoré učíš hľadať ten správny a pravý smer. Máš možnosť odstrániť príspevky a ľudí ktorí škodia tomuto portálu – no tak sa pýtam aký je problém ????? Prosím rozmysli si to, každý deň budem chodiť sem opäť a opäť a teším sa na tvoj nový príspevok.

    Páči sa mi

  42. Milá Helar,

    urobila si jeden obrovský krok, keď si sa rozhodla vzdať svojho „dieťaťa“. Myslím, že to na začiatku bude ťažké, ale pevne verím, že sa dokážeš odpútať. Prajem ti veľa pozitívnej energie na ďalšej ceste …

    … keď niečo končí, zaručene iba preto, lebo nás čaká niečo ešte lepšie. Nikdy nám vesmír (Boh) neponúkne menej, ako sme mali doteraz. Pozrite sa na našu matku Zem, všetky bytosti, vrátane jej samej sa dokážu po istom čase odpútať od svojich potomkov … ktorákoľvek matka porodí mláďa o ktoré je treba sa postarať, tak sa stará iba dočasne, kým nezosilnie natoľko, aby mohlo byť samostatné. V tom okamihu ho opúšťa.
    Iba my ľudia sme zvyknutý silno lipnúť na všetkom, čo nám dáva potešenie a nie sme ochotní sa vzdať toho potešenia, napriek tomu, že by na nás čakalo iné, ešte krajšie … A preto trpíme, keď niečo stratíme. Naše pripútanie a túžba po vlastnom uspokojení je tak silná, že sme ochotní uväzniť čokoľvek a kohokoľvek do klietky a zbaviť ho slobody, či už je to skutočná klietka pre zvieratá, alebo pomyselná klietka (nasilu udržiavaná, bez ohľadu na to, či je v nej niekto šťastný, či nie … – medziľudské vzťahy, morálka, zvyky, rodina, náboženstvo… atď.)

    Toto je lekcia pre vás všetkých, ktorí by veľmi chceli Helar späť. Uvedomte si, že aj ona rastie. Prišlo štádium, keď ju jej vlastné „dieťa“ začína obmedzovať. Jej krídla narástli natoľko, že je jej v tejto „klietke“ pritesno. Potrebuje sa oslobodiť, aby mohla vzlietnuť vyššie a preto vás prosím, nechcite aby sa vrátila. Viem že vám bude chýbať, ale taký je život.
    “Je len jediný zákon vo vesmíre, ktorý sa nikdy nemení – že všetky veci sa menia a že všetky veci sú nestále.”
    Každý žiak dospeje do štádia, keď je potrebné opustiť svojho učiteľa (viem, že Helar nikdy si nemala rada tento „titul“ 🙂 ) Iba tak sa dá pokračovať, inak by sme len prešľapovali na mieste. Ukázala nám niekoľko možností, no zďaleka nie všetky. Teraz je rad na nás, nájsť si tú našu … tú, ktorá poteší naše srdce … 😉

    A Helar doprajme to, čo si doprajeme sami sebe – aby mohla ďalej rásť … Raz možno príde taká chvíľa, keď sa sama rozhodne pozrieť sa sem, ale pevne verím, že to nebude z nostalgie, ani zo smútku za „opusteným dieťaťom“, ale preto, aby mohla priniesť niečo zaujímavé čo sa oplatí tu zanechať pre iných. Bude to jej slobodná vôľa, neobmedzovaná povinnosťou vyživovať váš hlad po poznaní…

    (… ja viem, možno som sa nechal uniesť, ale takto to vnímam ja. Navyše som dosť ovplyvnený snom, ktorý sa mi sníval pred týždňom. Teraz som si jednoznačne istý, že to bolo o tomto tvojom rozhodnutí …)

    … a na záver ešte jedno moje veľké ĎAKUJEM. Pomohla si mi dôjsť tam, kde teraz som a to ti nikdy nezabudnem … 🙂

    (… a teraz LEŤ !! 😀 😀 )

    Páči sa mi

    • Miro, zase je tu reč o lipnutí 😉 (pamätáš, ako som hľadala minulý týždeň ten tvoj komentár o lipnutí??? 🙂 ).

      Pekne si to napísal. Helar si za tento krok zaslúži 5 bodov – už len za odvahu. 😉

      A keď tak rozmýšľam, tak teraz je tomu rok, čo som sem dokvitla – ako úplný nováčik. A za ten čas sa mi podaril celkom slušný pokrok 🙂 Aj vďaka Helar a jej článkom a názorom – samozrejme 🙂

      Neviem, či to budeš Helar čítať, ale ráno som na teba myslela a počula som v hlave pesničku: You raise me up… 🙂

      Páči sa mi

  43. “Keď sa jedny dvere zatvárajú, iné sa zas otvárajú. Ale my tak často, dlho a ľútostivo hľadíme na zatvorené dvere, že nevidíme tie, ktoré sa pre nás práve otvorili.”

    Páči sa mi

  44. Na tuto stranku som zavitala pred dvoma rokmi. Mala som velmi tazke obdobie ked mi diagnostikovali rakovinu prsnika. Vyhladavala som si liecive kamene ktore by mi pomohli v mojej situacii. Postupom casu som zacala studovat aj dalsie rubriky. Nasla som tu mnozstvo vzacnych informacii, ktore ma posunuli dalej.Mojim kazdodennym ritualom bolo pozriet si co nam dneska Helar “prichystala”. Chcem sa Ti velmi pekne Helar podakovat. Musim povedat, ze ma velmi zaskocilo Tvoje rozhodnutie – ale respektujem ho. Stotoznujem sa s komentarom Mira – akoby mi hovoril z duse. Avsak v kutiku duse VERIM ZE SA SEM ZNOVA PO NEJAKOM CASE VRATIS!!!!
    Este raz DAKUJEM a prajem vsetko dobre!
    P.S: kam teraz budem chodit pre pohladenie duse?

    Páči sa mi

  45. Nie som mohutny prispievatel ale dlhorocny citatel a cez tieto stranky ku mne vselico prislo. Posielam jedno velke DAKUJEM.
    Mozno preto, ze neprispievam a nesedim cely den na nete, komentare ani fora som necitala, komentare boli urcene pre autora clanku, ten nech ma pravo mazania, a forum odporucam zrusit. Je vela stranok, ktore funguje bez moznosti odozvy a predsa ludom vela davaju. Je skoda ze pridem aj o tuto stranocku, lebo mnoho z nich preslo na platenu formu. Nuz sem tam sem nakuknem a budem dufat, ze Helar zmeni nazor. Este raz dakujem a napriek tomu, ze sme sa nevideli, mam Vas rada.

    Páči sa mi

  46. Helar,
    určite vieš, že takýchto úžasných mladých mužov budeš stretávať inde. nevyriešila si si to tu, budeš to riešiť inde. To si ťa nájde. Tak sa tomu postav. lebo možno nabudúce to bude horšie.

    Páči sa mi

    • valery, z vlastnej skúsenosti viem, že je to ťažké spraviť… tiež mám taký jeden problém, viem o ňom, viem prečo to je… ale odstrániť ho zatiaľ neviem, z času na čas (čoraz častejšie 😛 ) sa ukáže, aby som nezabudla 😛 , ale ešte ma to stále zabolí na duši…

      Páči sa mi

  47. No super Helar, ty vzdy ako na zavolanie si hodila clanok ktory som prave potrebovala a minule som si tak myslela, joj kedy ja to vsetko postudujem, ked ty kazdy den si nieco vyprodukovala, no kvanta zaujimaveho… a ty teraz takto….este raz si hovorim SUPER, ty len pekne oddychni a ja zatial dostudujem vsetko. Dakujem moja, dakujem…daj mi aspon taky mesiac LOL

    … a este nieco… som sa docitala na tvojich strankach co zivi energetickych pozieracov….no predsa ze sa im dame..aj reakcia je linka…. a z toho mi logicky vychadza,,,,ignorovat, igorovat a ignorovat komentare “dotycnych” a oni sami, nezmotivovani a nevyziveni, ci neuspokojeni odidu niekam kde sa lepsie niekto namota…..it’s so simple…..
    uups a prave som si aj odpovedala na situaciu u mna v praci, kde mi piju krv dve kolegyne a ja sa nie a nie odosobnit….kurnik az ked ces poradit druhemu,,,,riesenie pride aj ku mne 🙂

    Páči sa mi

  48. Helar, tvoje stranky citam uz viac ako rok a to co mi dali je tazke opisat slovami, takze aj slovo dakujem je velmi vzdialene od toho co by som chcel naozaj povedat. Ked som si precital tento clanok na Discovery prave davali dokument o ladoborci co siel na pomoc uviaznutemu tankeru a tiez zaviazol. Nepovedali preco tanker zaviazol a ladoborec to ani neriesil proste sa vydal na pomoc. Chapem ze lad ktory musime lamat aby sme sa dostali dalej pripadne niekomu pomohli je obcas nad nase sili, ale je len na nasom rozhodnuti ci pockame kym sa lad trocha roztopi a cesta bude lahsia alebo trocha vycuvame a najdeme si inu cestu. Kazdopadne vsetko je nasledkom nasich vlastych reakcii takze zato ze struna praskla si ciastocne mozes sama lebo si umoznila jej vybracie, ale nieje to prave to preco si tolko ludi motivovala? 🙂 Prajem ti vela zdaru na tvojej ceste a som si isty ze ta tu este niekedy uvidim. 🙂 este raz dakujem

    Páči sa mi

  49. Mila Helar, som skor citatel, ako pisatel. Ale neda mi teraz nenapisat, ani nevies kolkym ludom si otvorila srdiecka a za nas vsetkych velke DAKUJEM. Zelam Ti vela lasky a svetielka, raz sa zase stretneme.paaa

    Páči sa mi

  50. Aj ja cítim potrebu poďakovať sa za podporu, ktorú som našla na týchto stránkach a potrebu postaviť sa do tohto davu ďakujúcich a zároveň vyjadrujúcich Ti podporu.
    P. S. ak sa spojíme všetci, ktorí sme tu chodili (v top čase to bolo aj okolo 5000 pozretí), verím, že vyjde z toho ohromná sila a energia pre Teba – mozno taká, že nám nebude treba potom už ani jadrove elektrarne :). Veľa šťastia!

    Páči sa mi

  51. Helar Ty neodídeš . . . . . . . všetci by sme Ti chýbali !!!!
    A sú nás tisíce, čo tieto stránky denne hltáme a čakáme na nové informácie od Teba.
    Citujem kedysi slobodného Káju Gotta : ” Kvôli jednej žene neopustím
    všetky”
    Otázka na Helar : ” Kvôli pár “úžasným konfrontačným chlapcom” opustíš
    nás všetkých ostatných?
    Tak takto nejako vyzerá vydieranie . . . . . . ale teraz vážne, všetci rešpektujeme Tvoje rozhodnutie a slobodné vôľu. . . . . . len si ešte nechaj prejsť hlavou. Ďakujem aj za to, ako sa rozhodneš.

    Páči sa mi

    • Daria,
      s Kájom si ma rozosmiala 🙂 vďaka

      Kamarát mi raz povedal, keď som mu pobúrene frfľala,ako ma rozčuľujú a privádzajú do stavu zúrivosti istí arogantní jedinci:
      “ber to tak, že je to ako hmyz… muchy, čo lietajú okolo, bzučia a vynucujú si pozornosť.. prileteli, odletia.. na chvíľu ťa otrávia a zas na ne zabudneš..” 🙂

      Páči sa mi

  52. niečo podobné ako Mirove zatvorené/otvorené dvere: človek nemôže získať nič bez toho,aby pred tým niečo neodovzdal. Aby sme niečo získali, musíme sa vzdať niečoho rovnakej hodnoty. To je prvý zákon alchýmie (podľa mňa aj sveta celkovo :)). A zmena je moc a moc dobrá vec :), určite je to obohatenie pre Helar aj pre nás ostatných :), preto rešpektujem Helar aj jej rozhodnutie, jediné čo som chcel povedať bolo ďakujem (ešte raz :)). Viem že keď sa budem snažiť, dostanem odmenu :), lebo aj snaha má svoju cenu 🙂

    Páči sa mi

  53. 🙂 nečakal som že niekto tu pozná Full Metal Alchemist :), je to jedna z mojich srdcoviek 🙂 ale fakt som presvedčený že je to všeobecné pravidlo, aj v klasickej fizyke je zakon zachovania mechanickej energie- nič sa nestráca, všetko sa premieňa. Pre mňa ale vždy malo najvačší význam ono alchimistické aj preto že to považujem za uplny začiatok mojej ezoterickej cesty a “vtedy som skutočne veril, že to je jediná pravda na svete” 😉

    Páči sa mi

  54. Ahoj Helar. My sa síce nepoznáme, ale Tvoje stránky mi nesmierne pomohli a stále pomáhajú. Definitívne ma doviedli k ezoterike o ktorú sa potkýnam hádam od mala a sú zdrojom kvalitných informácií a tiež Tvojich vlastných skúseností. Určite si tomu venovala obrovské množstvo energie a času a ja som ti za to nesmierne vďačná. Tvoje rady pomáhajú mnohým ľuďom a stavím sa, že je niekoľkonásobne viac tých ktorí ťa majú za to radi a sú ti vďační ako tých ktorí “rýpu”. Takže ĎAKUJEM 😉

    Páči sa mi

  55. Ahoj Helar,
    tvoju stránku som našla asi pred mesiacom. Pre mňa to bola stránka inšpirácií a možností. Mala som pocit, akoby si ju tvorila celým svojím srdcom. Preto ma prekvapilo tvoje rozhodnutie, ktoré mimochodom určite nie je ľahké a jednoduché. Ale je slobodné. A to je fajn.
    Chcem Ti popriať, aby Ťa tvoje srdce naďalej viedlo správnym smerom k sile a poznaniu.
    Veľa šťastia na ďalšej ceste!

    Páči sa mi

  56. Tiež by som sa chcela Helar veľmi poďakovať za túto skvelú stránku. Našla som ju asi pred dvoma rokmi a odvtedy ju čítam pravidelne. Pokladám ju za jednu z najlepších z ezoteriky. Tým že si stvorila túto stránku si pomohla mnohým ľuďom, aj ja som vďaka nej našla svoju cestu poznania a veľa som sa tu naučila. Preto Ti patrí moje veľké ĎAKUJEM. Budeš mi tu veľmi chýbať, no dúfam že sa sem ešte niekedy vrátiš. Veľa ľudí si teba aj túto stránku obľúbili, tak to nevzdávaj. 🙂 ..prajem všetko dobré a veľa lásky 🙂
    ešte ma tak napadlo že, sú veci o ktoré nestojíme, ale ony si nás v živote aj tak nájdu, pretože pre nás predstavujú nejakú “lekciu” v živote, ktorá nás má posunúť dopredu.

    Páči sa mi

  57. Pre mna osobne boli prispevky mladych muzov dolezite, nasla som v nich tam mnoho, od nastrah na duchovnej ceste az po presvedcenie kam sa nechcem dostat, coho sa mam vyvarovat. Myslim, ze opacna strana ( ak to tak mozem napisat ) je velmi dolezita na vytvorenie balansu, priblizeniu sa k harmonii. Napriek tomu, ze ma uz aj zacinali stvat povazovala som za dolezite ich tolerovat. Pokial sa im nechal priestor na sebavyjadrenie a po case ( ked nemalo zmysel dalej citat, alebo diskutovat ) sa im zamedzil pristup, povazovala som to za idealne riesenie. Bolo len prirodzene, ze po case pride niekto dalsi. Myslim, si dokonca, ze nevyhnutne. Tak ako den potrebuje noc, aby mohol byt dnom.
    Na druhej strane sa nedivim Helar, ze Ta to vycerpava a preto pomoc v podobe neutralneho asistenta s mocou rozhodnutia a triedenia prispievatelov je super napad. Tym padom usetrena energia by tak mohla ist tam, kde ju naozaj treba:)
    Za dlhu dobu co sem chodievam a cerpam energiu, som si prvy krat uvedomila, ze je nacase ju aj poslat. Preto Helar dakujem a prajem Ti zasluzeny oddych:)

    ” Byl v dokonalé jednotě se vším, co se dělo, takže to nad ním nemělo žádnou moc. Když vzdorujete tomu, co se děje, jste tomu vydáni na milost a okolní svět určuje, jestli jste šťastní nebo nešťastní. “

    Páči sa mi

  58. Helar,
    Ja sa tiez pripajam k ostatnym a pevne dufam, ze sa raz vratis. Chodim na tuto stranku len kratko a nemozem si pomoct, ale zanechala si vo mne nieco dost silne a ja som ti za to velmi vdacny 🙂 tvoje rady mi otvorili oci a utvrdili ma v urcitych veciach. Na tvojej stranke som naberal inspiraciu a pozitivnu energiu, ked mi nebolo zrovna najlepsie. DAKUJEM 🙂

    Páči sa mi

  59. Objavila som túto stránku asi pred rokom a strávila som tu naozaj veľa času pri zaujímavom čítaní. Dovolím si tvrdiť že ma obohatila a pomohla mi pochopiť mnoho vecí. Želala by som si aby pokračovala a napredovala naďalej. ,,Milá Helar,, aj keď je človek niekedy zaťažený momentálnym dianím a potrebuje vypnút, ak môžeš a máš silu s odstupom času ,,ešte to . . .prehodnoť,,
    Vďaka.

    Páči sa mi

  60. Helar, v prasknutej strunke bolo vsetko: sebalutost, skyta agresivita (aj ked nie az tak velmi skryta) a asi aj strach z “uzasnych mladych muzov”. Myslis, ze ta to cele niekam realne posunulo? Preco by malo byt zle diskutovat? Su to iba pismenka, ktore vies prebehnut ocami a neublizia o nic viac ako vulgarne grafiti, ak im nepripisujes skutocny vyznam. V com je zle niekedy plavat proti prudu? Viem, nemal by som sa hrat na zrkadlo pravdy, ale ani ty na duchovneho vodcu. Mozno by aj pri Davidianoch stacilo, aby jeden z nich povedal:”Pan Koresh, ale toto je blud”. Jedine co som tym chcel povedat je, ze niekedy je treba byt skepticky, ale vzdy treba rozmyslat. Predpokladam, ze “mlady admin, ktory sa nezaujima o oblast ezoteriky” vymazes moj prispevok, ale mozno mojim cielom nebolo ta verejne zhodit, ako skor vyjadrit svoj postoj. Dufam, ze sa to nebude nikto snazit sprofamovat ako nizku energiu, alebo energeticke upirstvo, ci nedajboze nevrazivost. Nie, som podla vseobecnych kriterii dospely clovek. Uberalo ti to energiu? Fajn a kolko energie ti potom vezme skutocny grobian na ulici, ktory ta skoro prejde na prechode? To je realny svet a toto je internet so vsetkymi nastrahami. nehladaj v tom viac ako tam je. Nie som vyslanec zla, energeticky upir a ani temnych sil, jednoducho sa zaujimam o dusevno tak ako ty, len mozno tidim ten mur z druhej strany a chcel som sa podelit o to ako ten mur vidim ja a co mi v tom mojom vyhlade na mur zavadzia… Tak prajem naozaj vsetko dobre:-)

    Páči sa mi

    • Martin každá brána ktorá za zatvára je už malá … 😀 a kľúč ktorý sa nájde otvára ďalšiu oveľa väčšiu bránu , nie si príčinou, ale len následok mnohých príčin.. zo zákona vibrácii to pochopíš že ..priťahuješ na čo myslíš.. a nik nie je výnimkou 😀
      helar je tiež hľadajúca pravdu 😀 a určite nie si príčinou … proste je už unavená tým, že dokola treba hovoriť, že strach zväzuje a láska otvára cesty
      a že každý dostáva do života to čo očakáva… či je to dobré alebo zlé ..je jediná pravda a to tá že pri tom vznikajú nové túžby a je na nás aké túžby to budú ..a helar sa už táto túžba naplnila a prišla iná túžba 😀

      Páči sa mi

      • číki, súhlas, nechápem prečo sa tu všetci vzrušujú nad uzatvorením kapitoly života človeka, síce max. vynímočného, ale aj tak.
        ved je to jej rozhodnutie, ktoré treba rešpektovať. mám pocit, že tu ľudia nežijú vlastným životom, ale veľmi radi sa rýpu vo svete a nasúkavajú sa do životov tých druhých 😀
        no poviem vám, vôbec by sa mi nepáčilo, kebyže na mňa sústavne niekto vyvíja takýto podprahový nátlak, keď ja už chcem ísť dalej a lietať!!! tak ako napísal miro, hela a aj vy všetci, len leťte za svojími novými obzormi. 😀 čo najvyššie a najlepšie ako sa dá

        no hold, hela je evidentne majetkom verejným 😀 😀
        veľmi dobre, poznám pocit keď STRUNA PRASKNE , AMEN 😀

        Páči sa mi

  61. Milá Helar,

    tieto stránky som objavila pred rokom, presne v dobe začiatku môjho kontaktu s anjelmi (aká náhoda, že?) a odvtedy mi nespočetnekrát pomohli… či už odpoveďou na nevyslovenú otázku alebo novou inšpiráciou na mojej ceste. Pochopila som tu veľa vecí a veľa kúskov puzzle obrazu sveta do seba zapadlo – práve vďaka Tebe!

    Po prečítaní tohto článku mi aj pár sĺz ukvaplo… no, možno aj viac než pár… Podstatné je, že Ti zo srdca ĎAKUJEM za všetko, s čím si sa s nami podelila.
    ĎAKUJEM za Tvoju existenciu, ktorá zmenila život mnohých.

    Možno sa raz vrátiš, možno nie… tak či onak, je to vždy Tvoje rozhodnutie a máš naň plné právo.
    Ja mám zas právo veriť, že sa vrátiš. A keďže energia nasleduje pozornosť… :))
    Dovtedy s láskou dovidenia 🙂

    Páči sa mi

  62. Martin, pripájam sa k tvojmu názoru. Sama by som to lepšie nenapísala. Som ale smutná z toho, že nových článkov sa asi tak skoro nedočkáme :((((

    Páči sa mi

  63. Lenka84,
    ja si mylsim, ze to prejde a Helar zakceptuje vsetkych navstevnikov a ich myslienky… Ak nie, asi vyhrala pycha, ale osobne myslim ze na to je Helar dusevne privelmi daleko.

    Páči sa mi

  64. martin

    mohol by si nam sem hodit link na tvoj blog, prosim – rada by som si nieco na nom precitala (a mozno nie len ja ale aj ostatni), hovoris, ze mas zaujem o dusevno, tak myslim, ze by to nemal byt problem, co povies?

    Páči sa mi

  65. Všetci sa posuvame dopredu,vyššie, niekto rýchlejšie ,niekto pomalšie,aj tak všetci.Zbavujeme sa minulosti,starých presvedčení,názorov,vzťahov,návykov.Touto stránkou pomohla Helar mnohým ľuďom posunúť sa dalej,vyššie. Má azda niekto pocit, že ona má zostať na mieste stáť len preto,že sa vám to hodí a chcete ju tu?Aj ona sa posúva,rastie, zbavuje toho,čo ju už nenaplňa a robí to dobre.Ja ti Heli prajem,aby si našla všetko to dobré a krásne , po čom túžiš.
    Doprajte jej to aj vy.Články tu zostali,môžete študovať.

    Páči sa mi

  66. Helar
    Tiez som len citatel a stale tu najdem cosi “nove” a dakujem za tento web, milionkrat vdaka…
    Prajem si, velmi, aby tvoje rozhodnutie nebolo az take pevne, ako sa zda na prvy pohlad, snad ho cas nalomi a ty sa vratis…
    Vela stastia nam vsetkym

    Páči sa mi

  67. 😀 A že menej citlivá… nemôže pomôcť ľuďom len preto, že jej pripadajú príspevky ako machrovanie svojou inteligenciou. Machruješ tu svojou inteligenciou, akú máš všímavosť. Takéto machrovanie si dokáže všimnúť každé 12 ročné dieťa s trochu väčším IQ. Keď sa niekto niečo pýta a použije tam veľa odborných slov alebo tam prejaví svoj názor, neznamená to, že chce machrovať so svojou inteligenciou. Ľudia tak môžu lepšie prejaviť svoj názor a spýtať sa na niečo. Ľudia sa stále aj tak vyvíjajú, nemôžu tu všetci za deti a menej vyspelích ľudí. Pesničky, ktoré by prejavovali radosť by asi moc ľudí nepočúvalo, smutné pesničky sú umenie a prinášajú ľuďom dobrý pocit smútku.

    Páči sa mi

  68. Milá Helar!
    Náhody vraj neexistujú, veci sa dejú! Hovorí sa, že rovnaké sa priťahuje.
    No áno, ale prečo sa potom okolo mňa vyskytuje to, čo z duše neznášam v podobe neférovosti, klamstva a povrchnosti??? Jednoduché,poviem si – struna praskla, mám vás dosť, odchádzam! Hm. Skús odísť z práce, pokiaľ nemáš druhú! Alebo žeby práve tá práca bola prostriedkom nato, aby som problém riešila inak ako útekom? Som si totiž istá,že podobné by ma počkalo niekde inde! Chyba je vo mne a viem prečo to negat. priťahujem. Tým že som na niečo alergická, to živím, vlievam tomu energiu.Takže dosť, nechám “dianie” okolo seba, je mi to v istom zmysle ľahostajné a ja to už riešiť nebudem.Každý je zodpovedný za seba . Nechám to plynúť!
    Helar, na začiatku píšem že náhody neexistujú a ja som práve dnes objavila túto stránku, kde čítam že končíš! Je mi to ľúto! Zamysli s prosím nad tým čo som ti písala o sebe!
    Želám ti , aby si sa rozhodla správne!

    Páči sa mi

  69. Helar, podľa mňa je chyba,že si skončila,ale všetko záleží len na tebe. Po jednej stránke je mi to ľúto a po druhej stránke ťa chápem. Niekedy príde proste čas,že potrebuješ zavrieť dvere za sebou a začať nový život,ale nevyriešené vecí,alebo zbabelý útek ťa vždy dobehnú skôr,alebo neskôr. Veľa si mi na týchto stránkach pomohla a za to som ti vďačná a tak ti zo srdca prajem v tvojom živote všetko len to najlepšie.
    P.S. ak mi viete niekto poradiť, poradte mi prosím!!!!
    Už rok, ma sprevádza smola, pred dvomi rokmi som dostala od dcéry kryštál-nádherný, včera mi spadol,mala som pocit akoby mi vyskočil z ruky a rozpolil sa na polovicu. Čo to znamená? Pretína to konečne tú smolu, alebo začína ešte horšie obdobie môjho života? ĎAKUJEM.

    Páči sa mi

  70. Ahoj Leontína..
    pravdepodobne Ti dal ten krištál už všetko čo mal,prípadne je len unavený…
    a možno by si sa mala začať pozerať na budúcnosť s úsmevom..skús to a uvidíš ako sa potešíš…

    Páči sa mi

  71. Helar,
    som dlhoročným a pravidelným návštevníkom týchto stránok…nikdy som sa nezapojila do žiadnej diskusie, ale všetky informácie som priam hltala…skúšala. Dostala som od Teba veľa rád a vysvetlení…a teraz, keď tu nie si, mám pocit, že mi odišla stará dobrá priateľka…verím, že sa vrátiš…že zachytíš naše volanie…:-)

    Páči sa mi

  72. Ďakujem ti aniel,snažím sa pozerať na svet a na živat s úsmevom, ale ked sa ti to stále sype a nevieš to zastaviť ani slzami,ani úsmevom,tak je to ťažké.

    Páči sa mi

    • Leontína, prvý krok máš za sebou, a to: chcieť zmeniť smolu v živote na šťastie. To isté som prežívala pred rokom, až kým som nezmenila myslenie. Tu je druhý krok: zmeniť svoje negatívne myšlienky na pozitívne. K tomu mi pomohli afirmácie anjelov, pomocou nich môžeš nahradiť negatívne myšlienky na pozitívne. Samozrejme musíš si aj veriť. Napr.: Som veselá, spokojná s tým, čo mi život prináša. Akcia vyvolá reakciu. V treťom kroku zistíš, že všetko zlé, je na niečo dobré. Z tmy vychádza svetlo. Po noci nastáva deň…
      Ja si takto kráčam už dlhší čas, ale stále prídu určité situácie do života, keď sa im musím postaviť. Neberiem ich ako smolu, ale niečo, čo je pre mňa neznáme alebo niečo, čo som niekedy nevedela riešiť. No teraz mám silu sa im postaviť a riešim ich, aj keď prinášajú veľké zmeny nielen vo mne, ale aj v okolí. Viem, že tieto zmeny mi prinesú iba pozitívne situácie, pretože ich riešim pozitívnymi myšlienkami. Niekedy je lepšie sa zastaviť a porozmýšľať, čo skutočne chceme.
      Ten kryštál nemá nič spoločné so smolou, skôr je to odkaz, že si máš niečo všimnúť v okolí. Aj keď kryštál bol nádherný, ale dcéra je to najcennejšie.
      P.S.: Verím tomu, že odteraz sa ti bude sypať šťastie, láska, harmónia a pozitívne myšlienky. 😀

      Páči sa mi

  73. Leontína neďakuj-nič som nespravil…ide o to že sám som prešiel podobným a možno aj prechádzam–ťažko povedať…
    ale ak sa človek vzoprie a snaží sa,výsledky na seba nenechajú dlho čakať…krásny dník Vám všetkým:-)

    Páči sa mi

  74. Túto stránku som objavil len pred par dňami … škoda že som nestihol spoznať Helar lebo ako každý tu píše a ďakuje ti tak škoda že už tu nie si a nerozdávaš múdrosť ďalej iným ktorý sa o to zaujímajú

    Páči sa mi

  75. Táto stránka je ako vecne živá učebnica a je fajn, že sa v tej našej malej malebnej krajine nájdu ľudia s veľkým srdcom, čo dokážu takýto skvost vytvoriť.

    Čiki, ale tá myšlienka s Auríkom, nebola vôbec od veci 🙂

    …a čo keby si ty prispel zopár lekciami?
    Som presvedčený, že by sme opäť mali o čom diskutovať a čo to si po trénovať a nebolo by to “iba” o astrálnom cestovaní 😉

    Páči sa mi

  76. Hrozno je kysle a trpke, povedala liska, ked na neho nedociahla :), moj oblubeny vyrok. Nebolo by najjednoduchsie liskam zakazat diskusiu a ostat sa tesit z hrozna :)??

    Páči sa mi

  77. na uvod mojho prispevku by som chcel iba povedat ze som na tejto stranke prvy krat a toto je prvy clanok co som si precital :). som chalan a mam 24..a nepovazujem sa za nejak uzasnejsieho nez ste vy vsetci. k clanku by som rad povedal len tolko ze autorke stranky zivot prinasa ten typ ludi do cesty mozno prave preto aby sa naucila vytvorit si imunitu voci nim. mozno prave preto ze nikto z pritiomnich by nemal mat vybudovanu vacsiu imunitu nez prave ona :). ludia co it znechucuju zivot su pravdepodobne na nizsej urovni nez ty takze myslim ze brat si ich nazory a prispevky prilis k srdcu nieje vobec nutne ;). ak to zvladnes tak nadobudnes vacsiu silu. najdolezitejsie je nevzdavat sa (to ale sama urcite velmi dobre vies).
    co tak skusit pre zmenu bojovat nie hadkami ale laskou? 🙂

    Páči sa mi

  78. Ahoj Helar, prepac ze ta zatazujem nevyziadanym vysvetlenim. Na spevakovi Morrisonovi som si vsimla prepadnute spanky- jeho fnukanie suvisi so zavaznym nedostatkom velmi doleziteho tkanivoveho mineralu- takyto ludia su v podstate 5 minut od nervoveho zrutenia, hysterie, depky, vybuchov hnevu alebo pod. javov. Je este mlady takze mozno nie 5 minut, ale par rokov, ten nedostatok je vsak velmi velky. Pokial je v takomto stave tak necudo, ze Ti vadi jeho hudba, ako citlive a vnimave stvorenie spravne vnimas, ze nesiri radost, relax, ale fnukanie … S pozdravom Ela.

    Páči sa mi

  79. Ahoj Helar,

    bola som pravidelnou navstevnickou tohto blogu, dala som si i odkaz na tvoju uzasnu stranku na moju stranku, vela mi dali indormaie, ktore som tu nasla a posunuli ma dalej. Pravda vsak je, ze po prichode Aurika a dalsich exemplarov som sem chodit prestala, a zvazovala ze link stiahnem, vnimala som ich tiez ako upirov co sa sem vkradli… a iked mi budes velmi chybat, chapem tvoje rozhodnutie, vela krat si mi poradila, a zato ti patri moje Dakujem. Cez inu stranku som sa sem dostala a pri nazve Struna praskla som akosi hned vedela o co ide. Ak sa sem vratis, budem velmi rada, este raz Dakujem, dlho si mi bola Slnkom a oporou.
    Pa,

    Flora

    Páči sa mi

  80. Ahoj helar 🙂 clanok bol pisany dost davno, no hmm celkom ta chapem 🙂 som momentalne v stave CHCEM SADIT STROMCEKY 😀 “trham si vlasky” ako sa mozu niektori ludia zaoberat vecami, ktorymi sa zaoberaju… cudujem sa ako moze ich ego burcovat taka blbost ako ich burcuje… no a potom si uvedomim, ze robim to iste 🙂 pozastavujem sa nad vecami ponad ktore sa mam povzniest a v takom pripade sa zo mna stava ten isty clovek, spustac je iny no podstata ta ista, mozno prave to nam poukazuje na pominutelnost toho co je okolo nas… hod usmev na tvar a verim ze inromacie, ktore nam prinesies nabuduce budu rovnako putave a uzitocne ako tie co uz su tu 🙂 pekny den

    Páči sa mi

  81. Mila Helar,

    nemozem si pomoct ale mam usmev od ucha k uchu ked toto citam… toto je uzasna skusenost co sa ti stala a mala/mas moznost prezivat …. a dostala si taku krasnu spatnu vazbu 🙂 isteze to nie je o tom ze uzasni mladi muzi ti robia zle – robis si sama – a vobec to nemyslim v zlom.

    Mne ked sa nieco take stane tak po case sa nad tym rehocem ako koza… ale s takou vdakou v srdci ze ako ten nas svet nadherne funguje 🙂 uzasne zrkadlo, mozeme sa v nom vyobzerat.

    Páči sa mi

  82. Prave som zistila,ze je tu nejaka Debora26,ale to nie som ja!!! What can I do ? Co mozem robit? Poradi mi niekto,prosim,ako sa da zmenit aspon ten obrazok,dakujem

    Páči sa mi

  83. Hm, tri dni, kam sa pozriem, samý ultimate, silent, violence, ninja warrior. Tak som si na počesť bojovníckych udičiek dala náhodný článok. A, že “struna praskla”…Len mi ešte treba počkať, kým mi docvakne, že v čom 😀 Mám rada, keď sa na sekundy odhaľujú tie neviditeľné súvislosti všetkého so všetkým 🙂

    Páči sa mi

    • 🙂 Mala by som jedno vysvetlenie: nadišiel čas urobiť v niečom radikálny rez. To by vysvetľovalo aj tú violence, aj toho warriora, aj to ultimate, aj tú prasknutú strunu. Nepreťažovať za hranicu únosnosti, lebo sa ti veci vymknú z rúk.

      Páči sa mi

Povedz svoj názor