"Nechaj sa viesť láskou, nie strachom…"

Dnes budem rozprávať príbeh o jednom ezoterickom “liečení”. Mám kámošku, majsterku reiki, ktorá nielenže pomáha iným, ale je dosť dobrá aj na to, aby vo väčšine prípadov dokázala pomôcť i sama sebe. 😛 Včera ma však totálne zaskočila – potrebovala pomoc. A keď začala rozprávať, nebola by som jej uverila – ale poznám ju príliš dlho a viem, že má nohy pevne na zemi. Pre potreby tohto príbehu ju nazvem Viera. (Nie je Viera. Volá sa celkom inak. 🙂 )

Viera má dospievajúceho syna, jednu z najčistejších duší, aké poznám… No a chlapec sa zamiloval. Do kočky, ktorá sa jej veľmi nepozdávala, ale snažila sa byť tolerantná. (To viete: máte nejaký pocit, pre ktorý nemáte vecné zdôvodnenie. Proste len pocit… a potom jedného dňa sa ten pocit ukáže byť správny. 😕 ) Dokonca pretože sa obe zaujímajú o ezoteriku a dievčina – nazvime si ju Anka – pracuje so SRT a začína channelovať, vzala si ju Viera “pod patronát” a párkrát sa jej pokúsila radiť. S katastrofickým výsledkom… Anka sa vzpriečila, chytila hysterický záchvat a odvtedy trpí predstavou, že jej Viera chce ublížiť… Vierin syn už navrhoval, aby sa všetci traja stretli, pretože Anka sa začala sťažovať, že jej Viera mágiou pôsobí psychické a fyzické újmy, ale sama by s ňou nehovorila za nič na svete… Viera vtedy nemala čas, stretnutie sa nekonalo a neskôr zostalo ticho, takže si myslela, že sa devucha z toho dostala. Syn vyzeral byť spokojný, od Anky mala pokoj a tak sa veľmi nestarala.

Ale pred pár dňami zbadala, že jej syn je čoraz nešťastnejší. Chvíľu jej trvalo, kým to z neho vypáčila, ale zistila, že Anka totálne ulieta! Dostala sa do nejakej divnej ezoterickej spoločnosti, ktorá ešte znásobila jej strachy. Keď sa vypytovala cez SRT na Vierinho syna, vyšlo jej, že ju absolútne nemiluje. Keď sa pýtala na Vieru, vyšlo jej, že sa Viera snaží rozbiť ich lásku. A do toho sa ešte zamiešala i jej učiteľka SRT a začala dôvodiť, že chlapcova láska je zištná a že Anke hrozí nebezpečenstvo od Viery…

No zbohom! Chápala som, že si s tým Viera nevie rady! Chlapec chodil ako telo bez duše a bál sa, že o svoje dievča príde, dievča sa bálo Viery a nedôverovalo už ani jej synovi a hoci bolo nešťastné, že sa ich láska rúca priamo pred jej očami (lebo kyvadlo jej to povedalo), nedokázalo si pomôcť…

“Heli, ako vieš pomôcť?” spýtala sa Viera.

“No, viem urobiť nejakú šamanskú cestu a porozprávať sa s tou kočkou. Ale na to potrebujem vytvoriť si na ňu psychickú linku. Máš nejakú jej fotku?”

“Nie, ale vydolujem zo syna.”

O chvíľu sa ozvala: “Heli, on mi nijakú fotku nechce dať… Sľúbil tej ženskej, že jej fotku nebude nikomu dávať, aby jej nikto nemohol ublížiť…”

Tu už som začala pochybovať o zdravom rozume danej slečny. Ešte som Viere zašemotila niečo také, že pre jej syna bude lepšie, ak sa bláznivej baby zbaví, ale o tom Viera nechcela ani počuť: “Ty nevieš, ako veľmi sa trápi!”

Vzdychla som si. No tak dobre… Robila som podobné veci už v minulosti, ale vždy s psychickou linkou. Tak sa tentokrát bude improvizovať. 😕

Nadránom som sa vydala na šamanskú cestu. Bola som unavená a otrávená, ale anjeli mi potvrdili, že sa do toho mám zaangažovať, pretože inak sa prihodí väčšie nešťastie, tak som sa bez tranzu a obvyklých procesov jednoducho preniesla priamo na svoje silové miesto. Je to pekná čistinka v lese s pníkom, kam volám sily. Ale pretože som nemala jasno, ako mám postupovať, zavolala som si najprv ako duchovnú oporu Gaiu.

Prišla okamžite. Spýtala som sa jej, či pozná situáciu. Zrejme si to stiahla z mojej hlavy, pretože bola v obraze. “Budem potrebovať tvoju pomoc, pretože neviem, čo mám robiť,” povedala som jej. Vzala ma za ruku, zaviedla k pníku, pomohla mi naň vyliezť a prikázala, nech si zavolám Anku.

Len čo som ju zavolala, cítila som v chrbte prítomnosť jej energie. Nedokázala som ju však zhmotniť; unikala mi. Cítila som jej strach či odpor. Bezradne som pozrela na Gaiu, tá ku mne natiahla ruky, nech sa jej chytím a volám Anku znova. Zopakovala som to. Ankina energia bola silnejšia a hoci sa bránila, zhmotnila sa.

Vnímala som ju ako vyššie tmavovlasé dievča so širšou pánvou a nie veľmi inteligentným čelom. Proste takú prírodnú kvetinku, plnú predsudkov a strachov, a strašne mladučkú a nepripravenú… Povedala som jej, kto som a že jej nechcem zle. Že jej neublížim. Že vedľa mňa stojí Gaia, Matka Zem, a že jej chceme ukázať nás a náš svet, aby pochopila, že v ňom niet miesta pre zlo a nevraživosť.

Najprv sme ju viedli lúčkou, kráčala medzi Gaiou a mnou. Potom nás Gaia preniesla k akémusi zelenému údoliu, ktoré sa zhmotnilo presne na kraji mojej lúčky. Bolo tam krásne a nesmierny mier a pokoj, ako býva hore na kopcoch, kde má človek už len nebo nad hlavou… Vtáky lietali a štebotali. Natiahla som ruku a na prst mi sadol drozd. Myslela som, že to Anku poteší, ale vydesila sa, akoby som bola použila nejakú čiernu mágiu! Tak som jej povedala, nech otvorí ruku dlaňou nahor a vmyslí si do dlane cukor – a odrazu priletel motýľ a sadol jej na dlaň. Anka len pozerala, celá unesená, a mala som pocit, že sa jej môj svet začína nesmierne páčiť.

Potom ju začala Gaia nejako spracovávať. Rozprávala jej čosi a mala som pocit, že ma tam ani netreba, tak som sa vrátila späť k jazierku, či tam nenájdem Gabriela. Zavolala som ho a on vyšiel na breh. Vtedy sa Anka  obrátila a zbadala nás. Obaja sme jej zamávali. Nezamávala späť; naďalej hovorila s Gaiou.

Gaia sa s Ankou pomaly vracala k nám. Keď prišli celkom blízko, Gaia Anke predstavila Gabriela. Anka bola celá šokovaná a roztriasla sa, Gabriel si čupol, aby bol menší a nedesil ju, ja som si vedľa neho kľakla a Anka a Gaia sa posadili na zem k nám.

Hovorila som jej, že by si mala zvážiť, prečo sa tak bojí Viery. Nič o nej nevie, ich kontakt bol veľmi krátky, vlastne spolu nemali takmer vôbec do činenia, takže je nezmysel, aby z nej mala strach! Povedala som jej, nech si položí otázku, prečo sa jej bojí… na základe akých informácií alebo zážitkov alebo skúseností. Keďže o zážitky a skúsenosti v našom prípade veľmi nemôže ísť, povedala som jej, nech sa potom spýta, odkiaľ tie informácie o Viere má… a aký úmysel môže mať ten, čo jej ich poskytol… Neviem, či pochopila, ale opakovala som jej to viackrát.

Uvedomila som si, že počas ich rozhovoru ju Gaia uzemnila. Napadlo ma, že by bolo treba ešte prečistiť jej kanál z korunnej čakry, aby sa jej pri SRT doň neplietlo jej vyplašené, zraniteľné podvedomie, a zdvihla som sa, že to urobím. Anka sa nebránila, celkom to očakávala, ale Gaia ma zastavila a povedala, že to urobí radšej ona.

Gabriel Anke rozprával o láske, že sa nemusí báť. Pritom k nej natiahol ruky, že sa jej dotkne. Moja ruka automaticky vyletela nahor, že mu v tom zabránim, aby ju ešte viac nepoľakal, a on sa na mňa tak nejako pobavene pozrel. Uvedomila som si, že on najlepšie vie, čo robí, a spustila som ruku. Dotkol sa jej na tvári a ona sa v tom okamihu prestala báť.

Potom som sa rozhodla, že ju už pošlem späť. Viedla som ju k pníku a povedala jej, nech si naň vylezie. Nevyzerala veľmi potešene, skôr sa zdalo, že sa jej v mojom svete páči a chcela by ešte zostať. Povedala som jej, že túto schopnosť má aj ona, že si môže vytvoriť svoj vlastný svet s bytosťami, v ktoré verí ona, a že má na to použiť šamanské putovanie. Nevysvetľovala som jej veľmi, ako to urobiť – niečo nech sa naučí aj sama, nie? 😛 A potom som jej povedala, že ak ma bude niekedy potrebovať, nech použije ten obraz, čo mám na stránke, a príde doň. Že to vycítim a prídem.

Potom som ju požiadala, aby ku mne natiahla ruky, že jej do nich pustím energiu a cez ňu vložím kľúč, ktorý ju bude otvárať svetu bez strachu. Vysvetľovala som všetko tak podrobne, aby sa zasa nezľakla a nezačala byť podozrievavá. Tentokrát ruky bez zaváhania išli dopredu. Chytila som ich, vpustila som do nej energiu a pritom som jej hovorila „nechaj sa viesť láskou, nie strachom.“ Opakovala som to viackrát, aby si to jej éterická pamäť zapamätala. (Tomu sa hovorí neurolingvistické programovanie. 😛 ) Potom som ešte povedala Gaii a Gabrielovi „teraz potrebujem aj vás dvoch“, oni mi položili ruky na plecia a zosilnili energiu, ktorá programovala Anku. Znova som opakovala „nechaj sa viesť láskou, nie strachom“.

Keď som mala pocit, že stačilo, prepustila som Anku do jej sveta.

Nechápem, prečo si ľudia vytvárajú paranoidné predstavy, že im niekto chce ublížiť… Toto je vesmír, v ktorom každý má šancu zariadiť si svet podľa svojho. Ak si doňho budeme ťahať strach a podozrievanie a budeme dovoľovať iným, aby nám otravovali našu dušu pocitmi, ktoré sa “necítia dobre”, presne taký svet si okolo seba vytvoríme… Spomínam si, ako ma moja učiteľka SRT naučila: “ak ti tá myšlienka nepôsobí radosť a dobre, tak je to ego – a ty ho pošli do kúta!” Spomínam si, ako ma anjeli nikdy nedesili a učili ma pozrieť tolerantne a bez predsudkov aj na tých ľudí, ktorých som práve veľmi nemusela… Taký je môj svet. Dúfam, že “Anka” dostala teraz ochutnávku a bude chcieť si podobný svet vytvoriť aj okolo seba. Svet, v ktorom bude môcť dôverovať svojmu chlapcovi a nebude sa musieť vypytovať kyvadla, či ju má rád alebo nie… Snáď sa nabudúce spoľahne skôr na svoje srdce.

“Anka”, ak toto čítaš, zobuď sa! Láska, radosť a spokojnosť ležia na dosah – stačí si trúfnuť a siahnuť po nich a nenechať si radosť z nich otráviť nijakými zlými rečami neprajníkov, falošných prorokov alebo kyvadiel! Nie vždy, keď sa pýtame Vyššieho Ja, sme naň skutočne aj napojení. Niekedy sa nám ozve naše podvedomie a vykydne na nás tie najčiernejšie strachy, akých sme schopní… Ale sme to len my – len my sami si stojíme v ceste!

Život by bol nádherný, keby sme sa nechali viesť nie strachom, ale láskou.

129 thoughts on “"Nechaj sa viesť láskou, nie strachom…"

  1. súhlasím s tým strachom. Strach je najväčší nepriateľ človeka, ktorý nás brzdí v našom živote. Niekto mi raz povedal, že strach nie je nepriateľ človeka, pretože nám môže niekedy zachrániť život. Vtedy som mu povedala, že to nie je strach, ale naša intuícia. 😉 Ale tiež viem, ak nepoznám strach, nepoznám ani lásku. 🙂

    Láska je strach, strach je láska, láska je strach, strach je láska….

    Páči sa mi

    • Vera,

      láska nemá nič spoločné so strachom… 🙂 … a strach nie je náš nepriateľ! Strach je udička, že si niečo treba všimnúť. Dobrý radca, zlý veliteľ.

      Strach treba počúvať, zvážiť, čo nám hovorí, a ak to nie je vytesané do kameňa, vziať na vedomie a veľmi sa tým nezapodievať. Kto sa bojí, nikdy si na nič netrúfne. A príde o všetky tie úžasné veci, ktoré mohol zažiť. Samozrejme, príde aj o tých pár “menej úžasných”… ale jeho konečný pocit nie je spokojnosť s vlastným životom, ale sklamanie a pocit deprivácie.

      Ak dokážem dať lásku sama sebe, dokážem zahojiť každú ranu, ktorú by mi mohol spôsobiť niekto iný – a preto sa niet čoho báť. 🙂

      Liked by 1 person

      • joooo, a to kyvadlo čo sa tu v poslednej dobe dosť spomína, musím konečne vyskúšať? :-),
        len čo sa ho budem pýťať? :-), niečo vydumám, asi čo bolo skorej vajce či slepica, napr. :-),

        Páči sa mi

      • lilah, ja by som začala najprv meditáciami či cvičeniami na channeling… keď už 😆 (nájdeš ich tu v pravom stĺpci v heslách) 😆 Ja som si práve jedno spravila… 🙂

        Páči sa mi

      • neuznávam tieto praktiky. každý ma svoje. moje posmešky boli mierené k článku. vykladám karty, a sama viem čo to spôsobuje, ked ti nevyhovuje, čo ti ten tarot hovorí, bo furt v tom chcem vidieť svoje. :-),
        co mne neznáš ešte? 🙂

        Páči sa mi

      • Lilah, poznám, však som sa aj prekvapila 😆
        Hej, každý má svoje praktiky. 😉 (k akému článku prosím ťa?!? nie som zrejme v obraze…) A ja radšej niečo najprv vyskúšam, ako to hneď zavrhnem 😉 (Často je treba väčšej odvahy na to svoj názor zmeniť, než za ním pevne stáť…) 😉

        Páči sa mi

      • white, ale ani ja nie? nezavrhujem nič. každý máme svoju cestu. nikto nám ju neuľahčí, len mi to príde trhlé, ked sa niekto silou mocou snaží držať nadprirodzena. :-), podľa mojej maličkosti to nie je vždy o tom, bo by sme len stagnovali, keby sme to furt týmto riešili.

        a článok, písala to helar ako radu dievčaťu ak to náhodou číta, že treba veriť srdiečku, nie kecaniu rozumu do vecí srdca. 🙂

        Páči sa mi

      • ja viem lilah, každému vyhovuje niečo iné 😉 A každý má svoju cestu… To že sa niekto silou-mocou drží nadprirodzena môže byť len signál, že jeho osobný život za veľa nestojí 😉 (teraz nehovorím o sebe, aby bolo jasné 😆 ) Vo všetkom treba hľadať rovnováhu 😉
        A ten článok som pochopila… 😉 Len som tu uvidela jednu udičku, nič viac… 🙂

        Páči sa mi

      • helar,

        trošku s tebou nesúhlasím, pretože strach má predsa niečo spoločné s láskou. Napríklad: Anka chytila hysterický záchvat, čo prejavila svoj strach z Vierky. Vierka mala strach o svojho syna a tak ťa požiadala o pomoc. Čo svedčí o láske medzi matkou a synom. Ale toto všetko sa muselo stať, pretože chlapcova láska bola zištná. Ak by tam nebol strach, bola by tam skutočná láska medzi Ankou a Vierkiným synom? Preto nepovažujem strach ako udičku, ale ako súčasť prejavenia skutočnej lásky.

        Citujem tvoj koment:
        “Ak dokážem dať lásku sama sebe, dokážem zahojiť každú ranu, ktorú by mi mohol spôsobiť niekto iný – a preto sa niet čoho báť. :-)”

        Dávaš aj iným lásku? Lebo si myslím, že je to egoistické dávať iba sama sebe. 😀

        Páči sa mi

      • 13vera13
        ak si si dobre všimla tak hodne tam každý reagoval na základe strachu,
        a strach je opačnou polaritou lásky aj keď tvoria jeden kruh .. hi hi lebo vlastne všetko bytie vzniklo na základe týchto dvoch polarít 😀
        skús si povedať čo prináša strach a čo bezpodmienečná láska
        a spoj to s vibráciami a ktorá čo priťahuje hi hi hi 😀

        Páči sa mi

      • Vera,

        napísala som to tak, ako to vnímam ja – a je mi jasné, že ty to vnímaš nejako inak.

        Ale k tvojej otázke, či dávam lásku… Vieš, ja som taoista, nie kresťan. Taoizmus nemá tú všadeprítomnú ideu “lásky”, ale má ideu “pokory” pred všetkým ostatným. Nemusíme “milovať”/dávať/vysielať lásku. Stačí vidieť iného človeka, zviera alebo vec a uvedomovať si, že je to dokonalé presne tak, ako to je. Že tento svet je dokonalý presne tak, ako sa dnes poskladal, a že na ňom netreba nič meniť… pretože to všetko vymyslel oveľa, oveľa múdrejší Plán ako moja ľudská hlava. A že to, čo ja vnímam ako “nedokonalosť”, je len moja interpretácia bytia/stavu istej veci, zvieraťa alebo človeka. Inými slovami: neposielam nikomu lásku, ale si uvedomujem, že v danom okamihu je každý jedinec svojím vlastným spôsobom ideálny, je súčasťou toho istého mechanizmu ako ja a preto sa pred ním skláňam v pokore…

        Je to dosť zašmodrchané, ale neviem to povedať inak. 🙂 Tak, ako ja “som, kto som”, tak isto každý iný človek “je, čo je”. Každý sme kategória sama o sebe – neporovnateľná a preto nekritizovateľná a nepotrebujúca nápravu. Každý máme nejakú úlohu vo veľkom Pláne – niektorí príjemnejšiu, iní menej príjemnú, ale máme každý nejakú svoju vlastnú úlohu, ktorú nám nikto iný nemôže vyhovárať alebo kritizovať alebo zosmiešňovať. 🙂 Ak takto rešpektujem seba samu, musím rovnako rešpektovať aj každého iného človeka/zviera/rastlinu/vec (a všetko, čo som zabudla vymenovať). Ak slovo “láska” nahradíš slovom “pokora” a “rešpekt”, vtedy ti môžem povedať: áno, snažím sa o to a čoraz viac sa mi to darí. 🙂

        Páči sa mi

      • helar, tak to potom všetko vysvetľuje tvoje komentáre. Sorry, ak sa ťa dotkol môj komentár. Ďakujem ti, momentálne si ma inšpirovala k tomu ako zbytočne vznikajú spory, nedorozumenia medzi ľuďmi. 😉

        Páči sa mi

      • Suhlasim s helar v prvych dvoch odsekoch. Laska a strach su dve rozdielne veci. Nezapodievam sa sice magiou a ezoterikou do takej hlbky ako vy, ale hlavne robim s ludmi a s ich konanim. Laska, strach a hrdost su podla mna tri rozdielne a najsilnejsie ludske emocie, mozu sa ich ucinky krizit, ale v dnesnej dobe nepredstavuju jedno. Co sa mna tyka, ako kazdy clovek mam strach a nesnazim sa ho potlacit- pouvazujem preco ho mam, ci je opodstatneny a ak nie, nevsimam si ho.

        Páči sa mi

    • 🙂 Ak máš dôvod pre svoje pochybnosti (niekto niečo robí/nerobí) a nie len predpoklad (niekto by niečo mohol/nemusel robiť, pretože to robil/nerobil niekto iný), stačí sa jednoducho spýtať. Urobiť z toho tému. Ten druhý nemôže vedieť, čo sa nám deje v hlave… a tak nemôže upraviť svoje správanie.

      Ale podmienkou je vstupovať do rozhovoru bez predsudkov. Teda nepýtať sa “máš ma rád?” vtedy, keď nie som schopná prijať inú odpoveď ako “nie”… vtedy som sama seba odstavila od lásky! A robí to viac ľudí, než si myslíme… nežijeme v danom okamihu, ale v svojej predstave o danom okamihu. Maličkosť – ale niekedy dosť podstatný rozdiel.

      A ako sa dá odlíšiť intuícia od strachu? Jednoducho! Intuícia ti hovorí, ako daná situácia pravdepodobne vyzerá. Nerobí z teba bezmocnú obeť. Strach áno.

      Páči sa mi

      • heli, zaujímavé, dneskaj som niečo podobné napísala jednej osôbke. 🙂
        čo konkrétne? o radosti, či smútku, či čomkoľvek, že to pramení iba z našich predstáv o daných emóciach. :-), takže prakticky, neexistuje objektívne posúdenie stavu iného. :-), pretože ho berieme a porovnávame so svojou predstavou o ňom. 🙂

        zaujímavé, žeby už bola zo mňa origoš bosorka? :-),

        jo, a ja strach považujem v istom zmysle za dobrý. vie dobre zahamovať, zvlášť ked intuíciu prehlušíme “našou” múdrosťou. 🙂

        Páči sa mi

  2. zaujimavy pribeh…. dievca ovladol strach len koli reciam inych neprajnikov :D…
    ja osobne verim len sebe… a nad veciami moc nepremyslam … skor dumem nad tym ci sa pri nich citim dobre alebo zle… a vtedy si vyberam…. 😀

    Páči sa mi

  3. Helar
    Napadlo ma,či sa Ti počas šamanskej cesty podarilo aj zistit to, z čoho pramenil “Vierin” intuitívny pocit,že ta slečna nie je “uplne Ok”…?

    Páči sa mi

    • 🙂 Nezisťovala som. Len som robila, ako som najlepšie vedela – a bez psychickej linky to bola pre mňa premiéra 😀 … Nevedela som do poslednej chvíle, či sa mi podarí dosiahnuť danú osobu. A bez Gaie a jej energie by sa to asi ani nepodarilo.

      Páči sa mi

  4. Snažím sa stále vytvoriť si to svoje prostredie , vlastný svet. Keď som bola menšia , mala som ho ale ako som rástla sttráacal sa mi práve kvôli problémom s mojimi rodičmi a teraz mám ja problém navrátiť môj vysnívaný svet späť pretože sa neviem sústrediť a myšlienky mi zahaľujú myseľ ktorú sa mi nedarí vyčistiť . Prosím vás , pomôžte mi , ako mám navrátiť cestu do môjho sveta , vopred za radu ďakujem

    Páči sa mi

    • Nika
      Nech Ťa nemýli, že počúvaš o tom, že niekto má vytvorený svoj svet na čistinke v lese a niekto na lúke plnej motýľov. Ak si momentálne v stave, že nemáš veľmi dobrú predstavivosť, urob to inak. Začni tým, čoho sa vieš dotknúť. Určite máš nejaké miesto, kde sa cítiš bezpečne a kde Ti je dobre. Dajme tomu, že je to staré kreslo po dedkovi, ktoré si si doniesla domov. Je také vysedené ale Ty by si ho nedala za nič. Rada v ňom sedíš a čítaš. Zmestíš sa doň ako také malé klbko. Tak si zvoľ toto kreslo za svoj svet. Neskôr si ho môžeš v predstavách poobkladať rôznymi vecami, ktoré Ti toto miesto zútulnia. Malý stolček s čajníkom a hrnčekom, veľkou náladovou lampou so strapcami… A prenes si ho neskôr v mysli do prírody. Pod rozkvitnutú jabloň alebo k rybníku. Veď Ty už budeš najlepšie vedieť, kam. Praje Ti krásne tvorenie toho najkrajšieho miesta na snívanie 🙂

      Páči sa mi

      • Milá Valery,
        ďakujem ti za radu. Moje miestečko , kde sa cítim najlepšie , je môj rybník , na ktorom mám strom a na tom strome sa cítim najlepšie. Ten strom , rybník… všetko , čo sa týka toho ,vo mne vyvoláva nádherný pocit bezpečia a lásky ku všetkému. Ale aj napriek tomu neviem nájsť svoje vyššie ja , pretože si nedokážem vyčistiť myšlienky a sústrediť ich na jednu určitú vec , ktorou je skontaktovať sa so svojim vyšším ja . Moje myšlienky sú zamerané na všetky možné veci , problémy a strachy že sa nedokážem sústrediť na tú jednu . Prosím , čo mám robiť?

        Páči sa mi

      • Nika, jediné čo máš robiť, je byť trpezlivá … 🙂
        Valery ti dobre poradila, ak nemáš dobrú predstavivosť, nájdi si fyzické miesto, kde sa cítiš dobre …

        A druhá rada, nehľadaj svoje vyššie ja, lebo čím viac budeš chcieť, tým viac sa budeš blokovať. Nehovoriac o tom, že to nefunguje okamžite, ani za týždeň a u mnohých ani za celé mesiace. Každý sme iný. Niekto má “šťastie” a túto schopnosť má od narodenia, iný si ju vypracujú nevedome počas života a zrazu sú “v tom” :-), ďalší musí na sebe makať viac ako iný ….. je to rôzne, ale isté je, že prílišné chcenie tomu bráni.

        Ak máš také rozhádzané myšlienky, tak sa najprv cvič v tom, aby si na nič nemyslela. Buď na svojom strome pri rybníku a vnímaj to všetko dookola. Len vnímaj, nič nepomenovávaj (nehovor si ani to, že – tam je voda, hentam strom, tam zase vrabec … a pod) Jednoducho nechaj plynúť obrazy, zvuky, vône … bez toho, aby si na nich nechala čo i len jedinú myšlienku …. pre niekoho je to jednoduché, pre niekoho ťažké. Ale dôležitá je trpezlivosť. Nečakať, že hop! a už to funguje. Uvidíš, že keď budeš trpezlivá a nebudeš mať prílišné očakávania, jedného dňa to príde. Pravdepodobne to ani nebude intenzívne, ale postupne sa to naučíš.

        Maj radosť z toho čo vidíš, cítiš, počuješ … nič viac. A – TRPEZLIVOSŤ

        🙂

        Páči sa mi

    • Keď otec zomieral, posledných pár dní som mu v kuse púšťala Secret Garden… Dúfam, že to pomohlo. Ja odvtedy tú hudbu nemôžem počúvať. Ale dovtedy som ju milovala.

      Páči sa mi

      • vieš heli … ja neberiem smrť ako tragédiu …lebo tam je to omnoho ..mnoho krajšie ako toto…. čo sme stvorili tu a už som tam bol aj v tomto živote, tak že možno to bude bláznivé ale ja by som sa radoval…
        a vychutnával tvorenie a slobodu ..netreba smútiť za niekym kto pokročil
        ďalej na svojej ceste 😀 aj keď si ho milovala .. možno to tak nevnímaš teraz ..ale si zároveň aj tam … takže tvoje vyššie Ja je s ním 😀

        Páči sa mi

      • Pre mňa to bol vtedy hodne zlý zážitok… 45 minút sme čakali na záchranku. Silou vôle a neurolingvistickým programovaním som ho držala pri živote… Vtedy som ešte nebola ezoterik, ale tvrdý ateista. A v jednom okamihu potom prehovorila jeho duša k mojej, nech ho nechám ísť, nech nepredlžujem jeho trápenie… a ja som ho pustila… najhoršie rozhodnutie môjho života… a po 5 minútach prišla záchranka… centrála ich zabudla poslať…

        Takže tak. Odpustila som si to. Odpustila som to tým záchrankárom. Odpustila som to celému svetu a nakoniec aj Otcovi, ale spomienku na to už nikto nikdy nevymaže.

        Páči sa mi

      • tak ako smrťou život nekončí a narodením nezačína ..ste večné vedomie v nekonečnom tanci prejavené.. a akonáhle zmeníte ohnisko vášho pôsobenia ..všetka nenávisť,strachy,menejcennosti,obavy v tom momente zaniknú..ste tu preto lebo ste s radosťou prišli do tohto prostredia plného tvorivosti …a možno práve to, ťa posunulo ďalej na tvojej ceste vývoja 😀 hm 😕

        Páči sa mi

      • heli, podobný zážitok mám aj ja. jeden so svokrou, mala som ju rada a druhý s otcom. až po smrti otca som pochopila ( bola som na strednej vtedy) prečo sa so mnou tak lúčil, ked ma vyprevádzal na autobus na intrák. jeho smrť ma, ale priviedla k tomu, že nech je kdekoľvek, nemohol zomrieť. to isté svokra, to isté brat pred 2,5 rokmi. 🙂

        Páči sa mi

  5. viete, ste tvorcovia, a práve vaše stretnutia s protikladmi, vo vás vytvárajú túžby a práve tie túžby priťahujú vesmírnu energiu, lebo túžby sú vibrácie a tie priťahujú nesmiernu energiu, ktorou si vytvárate svoj svet, a všetko čo vytvoríte má svoje vlastné túžby a vlastné zážitky… ozaj helar bola si už listom na strome? paráda … hi hi 😀

    Páči sa mi

      • Čikitet, raz som sa ta pytala, co to bolo za gulu, ktoru som videla . V tomro videu od white82 je velmi podobna v 0.50-01.53min.Slnko. Ale ja som ho videla este krajsie a uzasnejsie, lebo to bolo nazivo. Jupiii! 😛

        Páči sa mi

      • Čikitet
        Astralne. Len som lezala a meditovala, a zrazu som to videla. Ani som nevyliezala z tela, len som videla vnutornym zrakom, tak ako normalne vidim ocami. Bolo to zvlastne a krasne. O chvilu to zmizlo. Bolo to uz dost davno, ale na take veci sa neda zabudnut. 😛

        Páči sa mi

  6. Ahojte všetci,
    White ktoré cvičenia si to mal na mysli? prosím môžes sem dať link? (je ich tam viac než dosť keď hladám cez heslá 🙂

    Čiki tie videjká sú super 🙂

    Páči sa mi

  7. Ahoj Helar
    Veľmi sa mi páčia všetky tvoje články a aj keď sa niekdy o danú tému moc nezaujímam aj tak ma to vždy niečim obohatí. Momentálne sa trochu zaujímam o regres a tam je jedno také pravidlo že ak máš niekomu pomôcť tak ten dotyčný s tým musí súhlasiť. Ak s tým nesúhlasí tak nemôžeš doňho zasahovať. Podľa popisu udalostí v tomto článku to vyzerá že aj keby si sa pýtala Anky či môžeš tak by odmietla. Veľmi ma zaujíma ako to je. Mohla by si mi to prosím nejako ozrejmiť.

    Páči sa mi

    • Adamah,

      je to tak, ako vravíš. Keď s tebou energia nechce pracovať, tak proste nepríde… To sa stalo pri prvom volaní Anky. Ovšem ja mám s anjelmi dohodu, že nikdy nikoho neliečim bez ich výslovného súhlasu (zrejme aby som si nevytvárala novú karmu či čo), a tak som sa vopred pýtala, či smiem – a odpoveď znela, že musím… A bola tam Gaia (=anjel), ktorá to potom umožnila.

      Keby som bola bývala sama, tak ku mne Ankina energia jednoducho nepríde a ja tam môžem stepovať na pni ako bosý Mexičan na kaktuse a nič s tým neurobím. 😛

      Páči sa mi

  8. Ahoj Helar. Priznavam, že som na podobnom blogu prvýkrát, tak bude v poriadku, ak sa ťa spýtam, kto a za akých podmienok ti niekto môže položiť otázku. Keď som si prezeral tvoje/vaše naozaj veľmi kvalitné stránky, povedal som si, že napriek tomu, že nie som ‘patriaci’, tiež sa niečo spýtam. Blúdim, tiež sa hľadám. Veď nechcem robiť nič nikomu ani ničomu. Už vôbec nie zbytočne otavovať a vonkoncom nie si nejak vynútiť tvoje postrehy. Tiež mi je jasné že nie si spasiteľka sveta. Pravdaže to myslím v dobrom. Chcel som len radu. Aj keď viem že ľudia tu majú oveľa vážnejšie problémy ako ja, ja by som bol ochotný za svoj rozvoj dokonca aj platiť, nie peniazmi, ale niečím naozaj cenným, všetkým, keby som vedel, že “autor pomoci” ma popostrčí ďalej.
    Tak to je. Čo myslíš, akú cenu má niečo tak absolutne ako zjednotenie s bohom (vieš ako to myslím)?
    Neviem ako to tu chodí, bohužiaľ,
    Len by som bol nerád, keby si mi odpisala (alebo spolok) na predchádzajúci komentár len vďaka tomuto “podnetu”, no oveľa viac by ma mrzelo, keby som ťa alebo niekoho z týchto stránok niečím urazil, aj keď som to pravdepodobne už spravil.
    Napriek tomu – všetko dobré….

    Páči sa mi

    • Ramon, čo si vlastne chcel zistiť?!? Nerozumiem tomu. 😯
      Otázku môže položiť hocikto, kto hľadá odpoveď a inde ju nenašiel…
      (musím sa priznať, že tá časť o platení za rozvoj ma pobavila… 😛 )
      Pred Bohom je každý rovnocenný, nikto nie je viac ani menej, každý si rovnako zaslúži lásku… 😉

      Páči sa mi

  9. White82,

    ked sa na to tak divam,mam v tom tiež zmatok. Najprv som nevedel, či som písal do správnej sekcie ale vidí sa mi, že som to prehnal, mal som pocit, že helar môj komentár vymazala ako sivá myška bez odovodnenia a nikto sa na nič neobťažoval, No som jej chcel ukazať zrkadlo, že aj ked som cudzí, tak chcel som len názor ohladom

    http://minigrimifaq.wordpress.com/about/praca-s-energiou-a-cakrami/#comment-4273 (link nefunkčný)
    úplne dolu. Bol som naivny a očareny týmito stránkami.Neviem už ako to bolo ale mam dojem, že som to prekombinoval, nestáva sa mi to často. Teraz raz. Nechcel som robiť problémy. Máš pravdu, sme si pred ním rovní, ide o to, že som mal pocit, sa nechcete deliť o krasnu vonu z týchto stránok, inak dobre zapečatenú. A tej časti o platení. Na to už nemám ani slov, ale dostal som viac, ako som ani nečakal w82, a to tebou. Zdvihlo mi to náladu.

    Páči sa mi

    • Ramon,

      jeden tvoj komentár som skutočne asi vymazala, mám pocit, že si na dvoch miestach písal to isté, tak som to nechala tam, kde som to považovala za rozumnejšie. Nie je dobré to isté dávať na viacero miest. Potom nikto nevie, kde kto odpovedal.

      Páči sa mi

  10. Mrzí ma to, sú to tvoje inak vynikajúce stránky. Ako si si všimla, tak druhýkrát to bolo úmyselné. Nevedel som čo si mám myslieť. Asi som to bral príliš vážne. Nechcel som “schválne” provokovať, aj keď to bolo zamerne. Už nechcem oxidovať. Všetkým zdar..

    Páči sa mi

      • Ahoj Helar:-))
        všimol som si zmenu Tvojho obrázku..Dve labuťky-to nebude asi náhoda…hm?
        moc krásne:-)))

        Páči sa mi

    • helar
      ramon sa objavil pri mori pokoja a bol z toho zmätený…. namiesto odpočívania a kladenia otázok, poprosil aby ho vrátili naspäť 😀 asi priveľa strachu ..ale to sa poddá, až zistí, že je to naopak …že tu je na návšteve
      a tam je vlastne doma hi hi hi 😀

      Páči sa mi

    • Čiki, ak si pozrieš jeho dva komentáre nižšie, nedalo mi to… Mala som podozrenie, že čítam Svetlonoša – ale mýlila som sa. Mail bol poslaný z IP, ktorá sa spája s Nraynom a asi ešte dvoma inými ľuďmi tu na blogu. Nemôžem teda tvrdiť, že to bol Nrayn (hoci v inom komentári píše, že má 23 rokov, ako istý nemenovaný mládenec 🙂 ), ale stále si myslím, že spoznávam nenapodobniteľný štýl Svetlonoša… 😛

      Páči sa mi

      • vieš heli musí im niečo chýbať 😀 tiež hľadajú odpovede na to, čo zažili
        ale mám pocit, že namiesto múdrosti sa chcú utvrdiť, že za všetko môže ich nejaký boh ..potrebujú niekoho nad sebou aby ich viedol…preto tie ovečky hi hi ..lebo majú pocit menejcennosti ..a radi niekoho ponižujú
        aby sa cítili múdrejší a viac cenený … 😀 a rád by rozsievali strach 😀

        Páči sa mi

      • Myslím, že tentokrát im trochu krivdíš. Bola som sa pozrieť, emócie už opadli a začínajú s inými diskutovať ako dvaja rozumní ľudia. (A teraz ich rozhodí od jedu, že ich posudzujem. 😛 )

        Páči sa mi

      • vieš heli … ja som ho vtiahol do toho astrálu… kľučom UNTANAS
        ale zas prosil boha ..tak že som usúdil … že to bude chyba a poslal som tú temnotu naspäť 😦 plnú strachu o život… 😕

        Páči sa mi

    • no a … 😀 veď preto tam nie sú mená .. a ja som tomu dal svoje meno..
      tak že, ja to volám more pokoja hi hi 😀 ale nerozumiem tomu prečo sa pýtaš
      ak nechceš odpoveď alebo iný názor na rovnaký zážitok,,,okrem toho strachu čo si mal hi hi hi 😀

      Páči sa mi

    • Miro tu pôvodne uviedol môj mail a ja som ho zmazala. Už som stihla dostať za ten čas velice podivnú 😦 poštu… Zdá sa, že emócie vyvierajú na povrch, kde sa len dá. Pokoj so všetkými, ktorých zmietajú divoké vášne. 🙂

      Páči sa mi

      • Miro, dnes som na teba myslela, lebo som si spomenula na to, čo si dávnejšie písal – a nevedela som si spomenúť, ako to presne bolo… Bolo to tak nejako, že je zlé hľadať niečo v znameniach… a ďalej neviem… bolo to skôr o závislosti alebo lipnutí na niečom… 😕 Takže ak si spomenieš, tak by si to sem mohol hodiť, uložím si to niekde. A keď si nespomenieš, nič sa nestane 😆 Vďaka.

        Páči sa mi

      • White82,
        nie som síce priamo Miro 🙂 ale mám pocit, že by to mohlo byť v komentároch k 19.12.2009 Hymna pre zvýšenie sebavedomia -Som, čo som.

        Páči sa mi

      • Vďaka Moonica!!! Teraz si čítam ten článok a je to presne to čo potrebujem… Ku komentárom som sa ešte ani nedostala!
        P.S. tak ty si teda nepriamo Mirom? 😆
        Vďaka ešte raz. Správne miesto,správny čas a správny článok 😆 😉

        Páči sa mi

      • Hm, tak to si teda musím pozrieť, čo som tam spískal 😀 a čo to tak zaujalo “bielu osemdesiatdvojku” 😉

        😀

        Páči sa mi

      • White82
        Tak som si to prečítal, (ďakujem Moonica, keby ste ma zabili, tak by som to ja sám nenašiel 😀 😀 ), len neviem či si mala na mysli práve toto. Spomínam tam lipnutie to je fakt, ale ty si chcela niečo o hľadaní v znameniach…. a mne sa marí že som kedysi také niečo písal a tuším som to vysvetľoval Helar na príklade keď operuje sama v miestnosti a zrazu jej niekto podá inštrument, ale nikoho nevidí … a také niečo … 😀 😀

        Musel by som si to znova prečítať, či je to to, na čo myslím a vôbec či by to bolo to, na čo si myslela ty … ale kto to nájde ???? 😀 😀 😀
        (žeby znova Monika?) 😉

        Páči sa mi

      • Uaaaa, prišla som na to sama 😆 Od minulého týždňa v sebe cítim silu… Je to asi v srdcovej čakre. Odvtedy viem, že som silná a dokážem všetko.
        A presne moje vnútro mi šepká, že ešte stále lipnem na takých veciach, ktoré vôbec nepotrebujem… lebo s nimi zabúdam žiť. 😉
        (a hej, išlo aj o angelárium… základná otázka, ktorá mi chodila po rozume bola tá, či anjelov potrebujú a keď hej, tak prečo?!? ) 😀 Nič iné a nič viac.

        Moonica – tak to aby som sa radšej pozrela medzi nohy 😆 😆 😆 😉

        Miro – nebol to ten článok, ale tento som tiež potrebovala, len som o tom nevedela… 😆 Hej, to čo si písal o tých znameniach bolo skôr formou básničky – či tak nejako… 😕

        Páči sa mi

      • mohol by to byť aj článok Sú démoni bytosťami ? z 13.11.2009 a komentár skutočného Mira 🙂 k tomu článku zo dňa 18.11.2009 😉

        Páči sa mi

      • moonica, si poklaaad!!! 😀 presne toto som ja myslela!!!!! 😉
        (priznaj, že si matrixovský agent! 😆 – teraz sa ozval démon neužitočného tláchania 😆 )

        Páči sa mi

      • white82,
        až taká supertajná vec v tom nie je 🙂 ja som len po dovolenke, a teda mi to akosi lepšie svitá 🙂 a rada čítam komenty od Mira, lebo v nich nájdem vždy niečo nezabudnuteľné 😉

        Páči sa mi

  11. Nedá mi to nezistiť s čím sa spája Nrayn? Nejaká tajná detektívka tu na blogu? Hoci, 23r mám. Tie trefné ovečky som spojil vo vzťahu s Helar, nie pretože rád niekoho ponižujem aby som sa cítil múdrejší a viac cenený či rád rozsieval strach. Ani svoje stádo nehľadám (že by wordpress?)- ak sa bojíš tohoto, Čiki. Ej, znovu si vedľa. Ale ak sa toho ozaj bojíš, stačí povedať, ani nemusíš priamo, stačí, aby som to pochopil ja. Zdar.:)

    Páči sa mi

    • Nebesa trvají dlouho a země je následuje,
      v čem spočívá tajemství jejích trvání?
      Není to tím, že nežijí pro sebe samé?

      Proto taktéž mudrc ustupuje do pozadí,
      a přesto jej zříme v čele ostatních;
      nedbá o sebe,
      a přesto nalézá jistotu a bezpečí.
      Není to tím, že skrze jeho nesobeckost
      uskutečňuje se jeho Já?
      TAO 😀

      Páči sa mi

  12. Moonica, i ja ti dakujem.
    Ja viem, aspon myslím,: RA (boh slnka) a Moon. Jednota. Aj mne sa to velmi páči, aj ten symbol, vieš. Mám nejaké tapety RA, ide z toho taká egyptská magická sila. Ale aj Moonica je žena mesiaca :)), luna, nie?

    Páči sa mi

  13. PRE HELAR
    Predpokladám, že toto čítaš.
    Predpokladám, že sa čuduješ, prečo píšem.
    Náhodou som tu našiel niekoľko viet o mne.
    Najmä čo písal čiketet.
    Za to musím napísať pár slov.
    V prvom rade ma zbytočne dávate do jedného vreca s Nraynom.
    Pokiaľ si čítala niektoré moje reakcie na neho v niektorom z tém na tvojej stránke, tak si určite zistila, že som to bol ja čo asi najostrejšie vystúpil proti nemu.

    Ale nie o tom chcem napísať.
    Chcem napísať pár riadkov o tom, čo píše čiketet.
    Že …ma vtiahol do astrálu, že som prosil boha, že ma vrátil späť ako temnotu, že mám pocit menejcennosti, že rád niekoho ponižujem, že rád rozosievam strach…atd, atd.

    Vieš, ja som 27 rokov odpracoval v profesii, kde som musel podpísať, že v prípade potreby nasadím aj svoj život.
    Keď potom čítam takéto skvosty ako píše ten čiketet, tak sa len schuti viem zasmiať.
    Strašne rád by som ho videl aspoň raz, jedinký raz v ostrej akcii, ako by sa zachoval, ako by reagoval, a aký by bol hrdina.
    Počas tých rokov som videl a prežil tak veľa násilia, smrti a úmrtí, že by som mohol napísať knižku, ako absolútne nič neznamená titul, moc bohatstvo, keď človeku ide o zdravie, slobodu, život…
    Tých 27 rokov ma naučilo vyselektovať ľudí podľa fyzického prejavu, psychického prejavu, písomného prejavu atd., atd.
    Tých 27 rokov spôsobilo, že dokážem akceptovať jedine tvrdé kapacity a osobnosti, ktoré jednak niečo vedia a jednak niečo už odskákali.
    Ja nemôžem za to, že ten čikitet vo mne navodzuje ilúziu blba.
    Vidím len jeho písomný prejav, a ten vo mne evidentne evokuje blbečka.
    Tak ako sa mám s ním baviť ?
    Vlastne nijako, lebo ja nemám možnosť sa obhajovať, nakoľko som zablokovaný.
    Najhoršie na tom všetkom je, že to čo píše on čítavajú aj iní a myslia si, že je hrdina.
    Hm.
    Myslieť ale neznamená automaticky aj vedieť. Pre tých je potom precitnutie do reality bolestivé.
    Píšeš, že mám nenapodobniteľný prejav.
    Ďakujem.
    Snažil som sa byť v mojich pár príspevkov čitateľný, a z toho dôvodu som tak aj písal.
    Som presvedčený o tom, že niektoré prvky z môjho prejavu ti chýbajú a za to si bola pozrieť na Nraynovej stránke.
    Pred svojim rozhodnutím o mojom zablokovaní si si neuvedomila jednu vec.
    Na životnej púti sa nič nedeje náhodne a tak ani to nebola náhoda, že ja som sa objavil na tvojej stránke a napísal pár ostrých príspevkov.
    V každej chvíli dostávaš to, čo najviac potrebuješ.
    Ty si vtedy najviac potrebovala dvoch takých ako ja a Nrayn.
    Mala si nás verejne zadupať silou argumentov, ale pokiaľ si nemala argumenty, tak si nás jednoducho blokla.
    To je tiež jedno z riešení, ale len dočasných.
    Úlohu si totiž nevyriešila, len oddialila.
    To sa ale týka teba a nie mňa.
    A nemaj obavy, že by som sa prihlasoval z iného počítaču, to by som už mohol dávno a dávno., ale k čomu by to bolo ?
    Ja sa nepotrebujem skrývať, písať v inotajoch, schovávať sa, môj prejav je čitateľný a aj keby som sa nepodpísal, pozorný čitateľ zistí, čo sa skrýva za riadkami a kto ich písal.
    Nežiadam o zverejnenie tohto príspevku, pokiaľ mi chceš niečo napísať môžeš: ogo@rsnet.sk

    Páči sa mi

    • Svetlonoš,

      jedno nikdy nepochopím: prečo človek, ktorý ma označuje za klamárku, si chce so mnou dopisovať.

      Takže radšej nie, dobre? 🙂 Nemám nič proti tebe a tvojim názorom, ale u Nrayna na stránke sa mi páčia viac než u mňa na stránke – práve preto, že k Nraynovi chodiť nemusím. 🙂

      Páči sa mi

      • helar (17:34:39) : Svetlonoš, jedno nikdy nepochopím: prečo človek, ktorý ma označuje za klamárku, si chce so mnou dopisovať.

        Milá helar,
        ty si ma nepochopila, hoci som jasne všetko napísal v poslednej vete: …Nežiadam o zverejnenie tohto príspevku, pokiaľ mi chceš niečo napísať môžeš…

        Myslel som si, že pokiaľ napíšem jasne po slovensky, že si nežiadam o zverejnenie, tak sa to asi tak aj pochopí.
        Keďže si príspevok zverejnila, tak si ma asi vôbec nepochopila, resp. nerozumieš tomu, čo znamená, nežiadať o zverejnenie.
        Tak sa nečuduj, že napíšem že si klamárka.

        Páči sa mi

      • Žiadam – nežiadam, žiadam – nežiadam… Mám pocit, že som na polícii alebo na súde. (Mimochodom, je dosť výrazný rozdiel medzi “nežiadam o zverejnenie” a “žiadam o nezverejnenie”, ó majster hrania sa so slovíčkami! 🙂 )

        Nebuzieraj. Nabudúce už nezverejním nič, pretože jedno tvoje zverejnenie má za následok ďalšie dva neproduktívne komentáre (a z toho jeden rasistický). To sa stáva, keď máš do činenia s nechápavými ľuďmi, ktorí nerozumejú tvojim hlbokým myšlienkam o práve, nároku a slobode neakceptovať ťa na mojom vlastnom blogu. 😛

        Já su blbá. A ty si “z kola von”. 🙂

        Páči sa mi

    • Predpokladal som, že pobyt tam(ten zážitok) ti prinesie pokoj 😀 a pochopenie seba samého , prepáč mi to, bola to chyba. Ale stále je to len o útoku a text čo píšeš hovorí o tebe samom, nie o iných…stále hľadáš nepriateľov a je jedno akého nika použiješ .. je to vec prejavu …práve preto sa hovorí o znovuzrodení, ale nie ako ho poznáte ale o znovuzrodení myslenia, o nepriateľstve, sporoch, menejcennosti a ostatných utrpeniach .. ktoré tam zanikajú … len žitie v radosti a pokoji …hovorím o kráse toho čo môžete tvoriť …a nie o problémovom žití, ktorým sa boríš … lebo podobné priťahuje podobné ,,,svoju cestu môžeš zmeniť ty sám,lebo máš slobodnú vôľu..ale útokmi sa to nepodarí nikdy 😀 ani povyšovaním sa…
      sme rovnocenné bytosti 😀

      Páči sa mi

      • Helar, toto žiadam zverejniť.
        Píšem pre Čikiteta.
        Čikitet napísal: …sme rovnocenné bytosti…

        Milý Čikitet, tak pokiaľ sme rovnocenné bytosti, tak ako je možné, že taký Einstein, Beethoven, Leonardo da Vinci, Galileo atd., atd. sa považujú tak kus nad nich ?
        Resp. ako je to možné, že vlastne nie sme všetci Rembrandtovia, Michelangelovia, da Vinciovci ???

        Zájdi raz na Lumík, tam si vypočuješ o tej rovnocennosti dosť. Akonáhle sú peniaze, sú rovnocenní.
        Akonáhle treba pracovať, rovnocennosť im chýba ?
        Čím to asi je ?
        Ďakujem za odpoveď.

        Páči sa mi

      • Vo svojej podstate sme rovnocenní, čiže svojim duchom. To, že sme tu na Zemi iní, záleží od toho, kto do akej úrovne dokázal vyčistiť svoje vnútro od negatívnych závislostí, zmýšľania, emócií atď. počas mnohých životov. Podľa svojho stupňa vývoja sa preto narodil do takého prostredia, kde môže pokračovať vo vývoji tam, kde skončil. Od tejto úrovne vnútornej očisty záleží aj prepojenie s našim duchom. Tie vnútorné nečistoty sú niečo ako závoje negatívnych energií, ktoré nám bránia vedome komunikovať prostredníctvom ducha s duchovnou sférou a preto je ťažké byť géniom a čerpať odtiaľ inšpiráciu.

        Páči sa mi

      • Takže sa cítiš menejcenný ako Einstein, atď… ? Keby si zaostril svoje poznanie na niektorú činnosť, tak by si tiež bol majster toho, čo chceš robiť a dokázať. Nie je to zázrak .. 😀 múdrosť prichádza rovnako ako prichádzaš k múdrosti…takže si potvrdil moje slová ..cítiš sa podriadený a chceš podriaďovať. Lenže všetci vedci to robili pre potešenie, niečo objavovať nové a venovali sa len tejto vibrácii a táto silnela lebo priťahovala ďalšie podobné ..to je celý zázrak poznania ale pochybujem, že práve títo obľúbenci opovrhovali čo i len najmenším človekom…pripadá mi to ako závisť, že niečo niekto vymyslel 😀 alebo bol v niečom dobrý a mal obdiv iných ľudí ale stále je to len o nepochopení podstaty tvorenia a slobodnej vôle … 😀

        Liked by 1 person

      • ahoj svetlonoš, tvoja duša musela prežiť obrovské otrasy, keď všetko vnímaš tak….radikálne!
        svet je farebný, nie čierno biely:-)
        je tu každá farba pre niekoho, stačí si vybrať, ktorou sa necháš práve ty išpirovať. si príliš zameraný na hmotu, pozri sa von z okna svet je krásny, a zistíš, že sme si ozaj všetci rovný 🙂
        a jo, ešte niečo, asi pred dvoma týždňami som reagovala na tvoje slová u nryana, na helariných stránkach. viem, že si sa rozčuľoval nad nejakou liliah, zlato, neprzni mi meno, dobre? cmuk 🙂

        PS: inak, by s tebou za istých okolností mohol byť celkom zaujímavý pokec :-), rozmýšľam, že ti napíšem normálne 🙂

        Páči sa mi

      • Poznam jedneho muza. Kratko po revolucii stratil zamestnanie a kedze nemal poriadne vzdelanie, (prepadol na zakladnej skole) nemohol si najst pracu. Doma si urobil nejake odliatky, priatelom sa to pacilo, tak ich zacal robit a predavat. Postupne presiel na velke veci z betonu. Teraz je z neho uspesny podnikatel, ma svojich zamestnancov a zakazky aj do zahranicia. Cize netreba mat IQ Einsteina, ale ked budeme robi so srdieckom, bude sa nam darit.
        Svetlonoš
        Ktomu Luniku tolko: Deti su tam od mala vedene k tomu, ze len pytaju a cakaju co dostanu. Ale co oni davaju? Poznaju svoje prava, ale povinnosti nie. Na vine su vzdy len ti druhi.

        Páči sa mi

  14. Ja len toľko… Ten celý „príbeh“ mi pripadal tak rozprávkovo. A inač, trochu nechápem tej „psychickej linke“ (som v tom akože totálny amatér), lebo si nedokážem predstaviť, ako môžem nadviazať kontakt s niekým iným koho som nikdy nevidel, nepočul, nehmatal… :d :d 🙂 V mojom ja si môžem vytvoriť predstavu, že je to ten a ten, ale ako viem, že je to práve on? A ešte niečo… Ten druhý človek to akože cíti (to je teda sprostá otázka)?
    Je to pochopiteľné, nedokážem si predstaviť, že niekto len tak na diaľku si príde a povie, „tak sa budeš správať!“ a je to…Tak napr. dokázala by si ovplyvniť moje ja? Aby som napríklad nepozeral rozumom ale srdcom? Ak napríklad nedokážem to ovplyvniť?

    Páči sa mi

    • Martinfoltin,

      psychická linka je pojem z mágie. Tento celý článok sa opiera o šamanizmus. Ak nemáš skúsenosť ani s jedným, ani s druhým, nečuduj sa, že ti to vyzerá ako rozprávka.

      Páči sa mi

    • čiki, díky 😀
      nádherné…zbožňujem hudbu 🙂 …a hrozne rada sa pozerám na muzikantov, ked hrajú naživo…ako keby nehral len ten nástroj, ale aj oni,celou svojou osobou 🙂 život “tu” je skvelá voľba aj kôli takýmto drobnôstkam 🙂

      Páči sa mi

    • krásne že … a to je to pekné … ten prejav radosti … aj keď viem aj o opačnej polarite ale stále sa snažím hľadať to pekné …to svetlo …a tak prichádzajú aj pekné príbehy do cesty životom.. 😀 človeka to naladí na tú správnu vibráciu
      hi hi 😀

      Páči sa mi

  15. Dobry vecer,prosim vas ci by ste mi nemohli odpovedat na 2 otazky 🙂 Chcem si urobit kuzlo “Nechaj to za sebou”aj ked by sa malo robit vylucne v sobotu,nemozem ho urobit aj ktorykolvek iny den,pretoze skoro ziadnu sobotu nemozem…? A cim sa da fokusovat energia?(dufam,ze som to napisala dobre).Dakujem za vas cas aj rady 🙂

    Páči sa mi

  16. ahojte, vedeli by ste mi prosim poradit ako mam z ezoterickeho hladiska riesit tento problem ? —>>>

    velmi som sa namotal na jednu holku no a byyvalej to nechcem nejak moc povedat tak sme sa rozisli bo sme sa dlho hadali a mne to liezlo na nervy. ona mi ale pise ze sa zabije a take haluze , co mam robit? napisal som jej ze tak si dajme iba nejaku pauzu , ale ona sama nevie ze to asi nic nezmeni . velmi si ju vazim a da sa povedat ze ju stale velmi velmi milujem, ale ja som typicky vodnaar, tak co narobiim. povedzte mi , je lepsie vsetko povedat takto naraz a potom riesit nasledky? alebo to natrahovat a nasledky mozno budu ine? 😀

    tato tema sem nepatri a mozno mi je aj tazke rozumiet bo je to napisane tak hala bala . ponahlam sa idem na bus .

    vopred dik.

    Páči sa mi

    • čo myslíš tým, že ju miluješ??? 🙂
      Pretože, keď ju miluješ, tak si s ňou šťastný. A keď to platí, tak odoláš vábeniu inej. 😛 Ty sa musíš rozhodnúť, počúvaj srdce čo ti hovorí. Je to tvoja voľba… Ale môžeš popremýšľať nad týmto, snáď ti to trošku pomôže:

      O relativite a sile lásky

      Páči sa mi

      • ako si vedel ze toto potrebujem? 😀 kokos, k otazke na ktoru som sa pytal mi to ani moc nesedi ale na toto co si mi poslal sa pytam uz dlhe mesiaceee , ak nie roky 😛

        vdaka.

        Páči sa mi

      • pozriem-vidím 😆 Ten článok má niečo spoločné s tvojím problémom… Ale nie otázkou. 😉 (snažila som sa ti dať to, čo si potreboval a nie to, čo si chcel…)

        Páči sa mi

    • melissa, ja ti bohužiaľ neviem odpovedať, lebo sa tomuto nevenujem… tak snáď niekto bude vedieť poradiť… Alebo sa skús pohrabať v bosoráckom receptári, tam by mali byť nejaké kúzla…
      A to fokusovanie energie – čo si tým myslela??? Jej zvyšovanie? (keď hej, tak na zvýšenie energie sú dobré cviky: 5 tibeťanov, Žam-žung… Nájdeš to na mračnej hore.)

      Páči sa mi

Povedz svoj názor