Pracujeme s energiou: kyvadlo

Informácie v tomto článku sú vyskladané zo stránky Aine Belton a z videí Amy Scott Grantovej a doplnené mojimi vlastnými skúsenosťami.

Kyvadlo môže byť používané na získavanie odpovedí “áno”, “nie” a “možno” od svojho Vyššieho Ja, hovorí Aine Belton. Ja dodávam: ak máte vhodnú písmenkovú tabuľku, tak tých odpovedí viete získať oveľa viac… 😛 A navyše pomocou kyvadla môžete čistiť čakry, otvárať a zapečaťovať aurické pole pri práci s energiou, viete pomocou neho hľadať stratené predmety, robiť jednoduché rozhodnutia a rozprávať sa s ksichtmi od výmyslu sveta. (Pozor, niektorí nie sú až takí pozitívni, takže je dobre preverovať. 🙂 )

Dobre, a teraz seriózne: Aine Beltonová hovorí o Vyššom Ja (VJ). Predstavte si ho ako energetickú zbernicu, ktorá z vášho vnímania vedie ku Všetkému-čo-je. Nie je to “osoba” ako anjel strážny s vlastnou “povahou”, ale je to energetický útvar, v ktorom sa môžu striedať rôzne energie. To je Vyššie Ja, ako ho ja vnímam dnes – a tento svoj názor som s ním vôbec nekonzultovala, takže mi ho moje Vyššie Ja môže ešte parádne škrtnúť… 🙂

A teraz už veselo ku kyvadlu:

Ako si vybrať kyvadlo?

Vyberáme si podľa toho, čo nás priťahuje. V podstate môže ako kyvadlo poslúžiť čokoľvek, čo má svoju váhu a visí na nejakej šnúrke. Keď nemám so sebou kyvadlo, použijem prívesok alebo prsteň, ktorý natiahnem na nitku. Niekedy miesto nitky použijem gumičku, ale vtedy má kyvadlo svoj vlastný život a ukazuje plus-mínus-autobus, pretože gumička sa správa inak ako šnúrka. Ale ak máte dostatočne ťažké závažie, tak aj s gumkou viete zisťovať odpovede na jednoduché otázky. Na písmenkovej tabuľke ale asi budete mať problémy s nepresným ukazovaním…

Obvyklé kyvadlo vyzerá ako špicatý alebo okrúhly kameň alebo sklo zavesené na retiazke. Retiazky bývajú rôzne dlhé. Je dobré, ak na konci majú nejaké zhrubnutie (korálku, iný kameň) na uchopenie – vtedy sa prsty menej unavujú. Ale v podstate je celkom jedno, ako bude vyzerať.

kyvadlo-rozne-typy

Rôzne typy kyvadiel, ktoré používam: zľava kompenzačné kyvadlo na liečenie (na nič iné sa veľmi nehodí), channelingové kyvadlo z aqua aura quartzu, ruženínové kyvadlo na prácu s aurou a čakrami (na konci má ruženínovú guličku na ľahšie uchopenie) a sklené kyvadlo na SRT (na konci má korálku na uchopenie).

x

 

x

 

Keď som začínala s SRT, nechcela som používať kyvadlo, ktorým channelujem. Nejako mi to v hlave nešlo jedno s druhým dokopy. Tak som sa pýtala svojho VJ, ako by si predstavovalo svoje kyvadlo. Dala som mu na výber z rôznych kamenných príveskov: imperiálny topás, smaragd, horský krištáľ s chloritovým fantómom a ametyst. VJ si vybralo smaragd. Ten som potom dala na kratučkú guličkovú retiazku od kľúčov a aby sa mi lepšie držala v ruke,  zavesila som ju na uško zo starej náušnice. VJ bolo spokojné a ešte dnes s tým kyvadlom pracuje najlepšie. Nevýhoda tohto kyvadla však je, že kamene naberajú vibráciu a treba ich čistiť. To som sa dozvedela tak, že jedného dňa po práci som sa ako vždy pýtala VJ, či odo mňa ešte niečo očakáva. Vypýtalo sa na písmenkovú tabuľku a povedalo, že mám kyvadlo dať vyčistiť. Čudovala som sa, ale urobila som to a fungovalo lepšie. No a asi po pol roku som sa dozvedela to o naberaní energie… 🙂

Tým sme sa dostali s čisteniu kyvadla:

Čistíme kyvadlo

Kyvadlo zo skla netreba očistiť, ale ak máme kyvadlo z kameňa alebo kovu (najčastejšie sa predáva mosadz), je dobré očistiť ho na začiatku, keď si ho prinesieme domov. No a potom ho priebežne čistiť – asi tak raz týždenne pri dennej práci s ním. Kedy, to zistíte, pretože začne chodiť horšie.

Ako sa čistí kyvadlo? Najčastejšie pod tečúcou vodou, nadymením nad očistným kadidlom (biela indiánska šalvia je najlepšia), zahrabaním cez noc do morskej soli (ale pozor, nie každý kameň to znesie), vystavením mesačnému svitu cez noc alebo zahrabaním do zeme na 24 hodín (nie do kvetináča, ale do normálnej zeme). Alebo ak máte hematitovú drť, tak ho môžete vyčistiť cez noc na hematite – tak čistievam ja svoje smaragdové kyvadlo.

Je ešte jedna technika – vizualizácia. Dá sa použiť na očistenie i naprogramovanie. Vezmete kyvadlo do dlaní, ruky zopnete ako pri modlitbe, podržíte ich pred srdcovou čakrou, predstavíte si biele čisté svetlo, ako zo srdcovej čakry prechádza do kyvadla a čistí ho, a súčasne môžete povedať niečo ako “čistím ťa, kyvadlo”, prípadne niečo, na čo chcete kyvadlo naprogramovať.

Nalaďujeme sa na kyvadlo

Takže: vezmeme kyvadlo (najčastejšie medzi palec a ukazovák, ale nie je to zákon), oprieme si lakeť o nejakú pevnú podložku a pozeráme sa, či sa kyvadlo začne hýbať.

Pre začiatočníkov je dobré mať chrbát vyrovnaný a nohy opreté o zem, neprekrížené. Nie je to však nutné. Dôležité je, aby sme boli uvoľnení, aby sme nemali napätie v šiji, čeľusti či ramenách, pretože to zhoršuje pohyb kyvadla.

Sú ľudia, ktorí keď vezmú kyvadlo do ruky, vôbec sa im nepohne. A sú ľudia, ktorým behá takou silou, že ťažko usledujú, čo ukazuje. Ja patrím do stredu a keď mám na kyvadle nejakú energiu, zistím to tak, že začne pomaly krúžiť. Najčastejšie mi ide proti smeru hodinových ručičiek, ale niekedy aj naopak. Pýtala som sa Gabriela, čím to je, a dozvedela som sa, že jeden pohyb ide cez rozum (a zvyšuje možnosť zašumenia informácií) a druhý ide priamo cez srdce, ale je pomalší. Žiaľ, nezapamätala som si, ktorý pohyb je ktorý, ale myslím, že po smere hodinových ručičiek bolo “cez srdce”.

Prvá podmienka práce s kyvadlom je absolútne uvoľnenie a vyprázdnenie hlavy.Môžeme to dosiahnuť rôznym spôsobom – ja na to používam mantrovanie. Jednoducho omieľam mantru tak dlho, až sa kyvadlo začne hýbať.

Keď sa kyvadlo pozvoľna otáča, vieme, že s nami chce komunikovať. (Podľa toho, ako prudko a s akým výkyvom sa točí, vieme odhadnúť, aká silná energia preteká naším komunikačným kanálom.) Ak chceme kyvadlo podporiť, môžeme si zavolať jeho správcu a dohodnúť sa s ním, že nám bude pomáhať. Z channelingov viem, že kyvadlá obhospodáruje energia KET. Takže ak máme problém roztočiť kyvadlo, sústreďme sa do svojho vnútra a volajme KET. Snažme sa čo najviac uvoľniť, aby energia nemusela prekonávať nijaké stuhnuté svalstvo a zaseknutú vôľu.

Ak sa nám kyvadlo ani potom nerozbehne, je dobré požiadať niekoho, aby nám vyčistil komunikačný kanál. Vie to urobiť hocikto, kto už má dobré napojenie, alebo sa to dá dosiahnuť cez SRT. Dôležité je, aby sme chceli, nech sa kyvadlo rozbehne. Ak sa toho budeme obávať alebo budeme mať pochybnosti, budeme mať aj problémy…

A keď sa nám kyvadlo už hýbe, je dôležité vedieť, čo ten pohyb znamená.

Obvykle sa kyvadlá pohybujú sprava doľava, spredu dozadu, prípadne opisujú kruh (po a proti smeru hodinových ručičiek).

Zistime si, ako naše kyvadlo bude ukazovať “áno”. Dosiahneme to tým, že ho požiadame “ukáž mi jasný pohyb pre ANO, prosím” a sledujeme, aký pohyb bude robiť. Kyvadlo pritom držíme približne vo výške srdcovej čakry.

Iný spôsob je, že sa sústredíme, povieme si párkrát presvedčivé “áno, áno, áno” a sledujeme, ako sa kyvadlo rozkýve.

To isté urobíme pre “nie”.

A potom ho požiadame, nech nám ukáže neutrálnu odpoveď.

Keď už sme sa nakalibrovali na naše kyvadlo, ideme si kalibráciu overiť a zdokonaliť. Začneme klásť otázky, na ktoré už vieme odpoveď, a overujeme si, ako sa nám kyvadlo hýbe.

Naše kalibrácie môžu byť rôzne. Niekto dostáva “áno” cez krúženie v smere hodinových ručičiek a nie cez krúženie proti smeru hodinových ručičiek a pohyb v línii značí “neutrálny”. Iný dostáva “áno” ako pohyb spredu dozadu, “nie” ako pohyb z boka na bok a “neutrálny” ako krúženie. Musíme si nájsť náš vlastný spôsob odpovedí.

(Amy Scott Grant v prvom z dolných videí miesto neutrálnej odpovede žiada znamenie pre “potrebujem viac informácií”. Zdá sa mi to rozumný prístup.)

Keď sa ideme kyvadla pýtať, máme záujem, aby nám odpovedalo naše VJ. Môžeme to dosiahnuť tým, že požiadame, aby na kyvadlo nemohol ísť nik okrem nášho VJ, alebo každú otázku začneme oslovením “Vyššie Ja, ….”

Ale pripravme sa na to, že len čo začneme dobre fungovať, začne náš komunikačný kanál priťahovať všelijaké entity, takže je dobré na začiatku každej práce s kyvadlom vyhlásiť, že budeme hovoriť len so svojím VJ.

Pýtame sa kyvadla

Kvalita odpovedí kyvadla závisí od kvality otázok, ktoré mu kladieme. Naše otázky by mali byť formulované tak, aby sa dali jednoznačne zodpovedať cez áno/nie. Vyhýbame sa posudzovaniam (dobrý/zlý) a formuláciám “mal(a) by som” alebo “mohol(a) by som”, napr. “mala by som ísť v apríli na dovolenku do Turecka?”

Použime radšej nasledovné a podobné formulácie:

  • Je v mojom najvyššom záujme (alebo: optimálne)  ísť v apríli na dovolenku do Turecka?
  • Je pre mňa vhodné ísť v apríli na dovolenku do Turecka?
  • Je pre mňa ísť v apríli na dovolenku do Turecka optimálne rozhodnutie?
  • Prinesie mi rozhodnutie ísť v apríli na dovolenku do Turecka niečo pozitívne?

Buďme pripravení, že sa budeme na jednu vec musieť pýtať viacerými otázkami:

  • Je v mojom najvyššom záujme ísť s Mišom a Jožom na rybačku tento víkend? “nie”
  • Je pre mňa vhodné ísť tento víkend? “áno”
  • Je pre mňa vhodné ísť tento víkend na rybačku? “áno”
  • Je pre mňa vhodné ísť tento víkend na rybačku s Mišom? “nie”
  • Je pre mňa vhodné ísť tento víkend na rybačku s Jožom? “nie”

Výsledok – rybačka je OK, ale bez tých dvoch.

To isté môžeme robiť, ak nám vyjde, že nejaká potravina pre nás nie je dobrá. Pýtajme sa na jej súčasti. A pamätajme si: čo je dobré dnes, nemusí byť pre organizmus vhodné zajtra.

Amy Scott Grant používa ešte jeden trik: keď sa kyvadla pýta, pridáva k otázke “pri zohľadnení všetkých aspektov”. To znamená, že sa pýta nielen na náš uhol pohľadu a to, čo je dôležité pre nás, ale navádza VJ, aby zohľadnilo všetky aspekty danej veci a odpovedalo až po ich zohľadnení.

Jej návod, ako klásť otázky: “pri zohľadnení všetkých aspektov, je pre mňa optimálne…”

Medzi otázkami

Dbajme na to, aby sa medzi jednotlivými otázkami kyvadlo celkom zastavilo. Tým sa vynuluje všetka zvyšková energia z predchádzajúcej otázky, ktorá by mohla skresliť novú odpoveď.

Niekedy prejde medzi jednotlivými otázkami kyvadlo do “neutrálneho” pohybu. Vtedy sa môžeme pýtať ďalej – kyvadlo čaká na otázku.

Ak sa začneme cítiť unavení alebo podráždení, radšej kyvadlo odložme, pretože naše podvedomie môže začať ovplyvňovať odpovede.

Takisto sa nepýtajme na veci, kde nie sme odosobnení. Vtedy je spoľahlivejšia odpoveď, ktorú pre nás vykyvadluje niekto iný.

Snažme sa počas kyvadlovania byť otvorení a “na príjme”. Nečudujme sa, ak po čase budeme vedieť odpoveď tesne predtým, ako nám ju ukáže kyvadlo. To značí, že začíname počuť ten tichý hlások v našej hlave, ktorý sa inak musí ešte premietnuť do pohybu kyvadla.

Doplnky od Amy Scott Grantovej

Začíname pracovať s kyvadlom:

Ako reagovať, keď kyvadlo potrebuje viac informácií?

Keď nám kyvadlo ukáže znamenie pre “potrebujem viac informácií”, obvykle to znamená, že otázka nie je dobre naformulovaná, alebo že pre nás nie je vhodné pozneť práve teraz odpoveď na ňu.

Pri nevhodne formulovaných otázkach sa môže stať, že časť otázky je platná a časť otázky by bolo treba zodpovedať pomocou “nie” a kyvadlo sa nemôže rozhodnúť pre správnu odpoveď. V takom prípade je vhodné rozdrobiť jednu veľkú otázku na množstvo menších, ako je to ukázané hore v texte.

Niekedy sa snažíme z kyvadla vytrieskať predpovedanie budúcnosti – a vtedy tiež môžeme dostať odpoveď “potrebujem viac informácií”. Je to dané tým, že budúcnosť existuje nie ako vopred nalinkovaná cesta, ale ako vejár rôznych možností a kyvadlo nemože vedieť, ktorú z nich si zvolíme.

Ako klásť otázky na viacero možností:

Túto formu kladenia otázok Amy používa na objednávanie v reštaurácii 🙂 : vraví, že ak si takto objednáme, vyberieme si niečo, čo by sme si nikdy nevybrali a napriek tomu budeme nadšení. 🙂

Metóda vyzerá nasledovne:

Nekyvadlovú ruku položíme na plochu. Roztiahneme prsty a každému prstu prisúdime nejakú môžnosť. Palec používa na “nič z tohto”. Takže ideme kupovať darček priateľke (2:39) a nevieme sa rozhodnúť, či kvety, jedlo, niečo na seba alebo niečo do domácnosti (štyri prsty ruky) alebo nič z toho (palec).

Kyvadlo nastavíme nad stred chrbátu ruky a pýtame sa: “Pri zohľadnení všetkých aspektov, čo je optimálny darček pre moju priateľku na narodeniny?” Kyvadlo sa pohne smerom k jednému z prstov.

Predpojatosť:

Niekedy nám záleží na odpovedi. Chceme počuť pravdu, ale silno dúfame, že bude taká-a-taká… Ak kladieme otázky s istou predpojatosťou, sabotujeme tým celú prácu s kyvadlom.

Predpojatosť sa prejavuje viacerými spôsobmi:

  • niekedy to proste o sebe vopre vieme, že chceme počuť istú odpoveď
  • inokedy dostaneme odpoveď, ale veľmi jej nedôverujeme (“hovorí ANO, ale nie som si taká istá, že skutočne hovorí ANO”)
  • inokedy jediným znakom predpojatosti je to, že odpovede sa nekryjú. Mimochodom, nie je dobré pýtať sa kyvadla tú istú vec viackrát, pretože to ukazuje na nedostatok dôvery. Ak kyvadlujeme v skupinke a niektorí ľudia dostávajú iné odpovede, tiež je to signál existujúcej predpojatosti.

Čo s tým? Ak ideme klásť otázku a vieme, že sme predpojatí, začneme tým, že rozkýveme kyvadlo spôsobom, ktorý nie je žiaden z našich signálov (2:40). Potom zavrieme oči, položíme si v duchu otázku, sústredíme sa na ňu a sedíme tak sekundu-dve, potom otvoríme oči a kyvadlo sa už kýve spôsobom, ktorý nám dáva nepredpojatú odpoveď.

Iný spôsob je jednoducho položiť otázku a dodať “prosím, ukáž mi jasnú a nepredpojatú odpoveď”. U väčšiny ľudí to funguje, hoci niektorí aj tak ešte ovplyvňujú kyvadlo svojimi túžbami a strachmi (hlavne v začiatkoch práce s kyvadlom často skresľujeme odpovede).

Ak sme položili otázku a dostali odpoveď, ale je nám nejaká podozrivá, môžeme sa spýtať “je to pravdivá a nepredpojatá odpoveď?” Ak máme istú predpojatosť, dostaneme ako odpoveď “nie”. Vtedy je čas zavolať niekoho iného, nech sa spýta miesto nás. Dokonca sa nemusí ani dozvedieť samotnú otázku: jednoducho sa ho spýtame, či to pre nás urobí, položíme si v duchu otázku a on to vykyvadluje.

Ešte iný spôsob je rozptýliť sa pri čakaní na odpoveď. Položíme otázku a potom myslíme na niečo celkom odlišné (len pozor, nech to nie je otázka typu áno/nie, lebo by sme nevedeli, na čo sa naša odpoveď viaže). Ja ako rozptýlenie používam televíziu (a často pritom zabudnem, čo som sa pôvodne pýtala 😛 ).

A čo s otázkami, kde zúfalo potrebujeme istú odpoveď? Najjednoduchšie je položiť otázku a potom sa zamyslieť, čo budeme robiť, ak bude odpoveď opačná. Tým sa uvoľňuje naša závislosť na istom výsledku.

43 thoughts on “Pracujeme s energiou: kyvadlo

    • Áno. Lepšie sú kyvadlá so špicou, pretože je ľahšie vidno (aj na drobných písmenkových tabuľkách), kam špica kyvadla smeruje. Ale v podstate to ide aj s okrúhlym kyvadlom.

      Páči sa mi

  1. Ja kyvadlo len občas opláchnem,všetku ostatnú prácu nechávam na moje VJ.Kyvadlo mi ide pomerne ľahko a rýchlo,ale moje VJ neznesie akúkoľvek kontrolu,pokiaľ nie som ochotná uveriť na prvýkrát,tak sa zatne a viac sa mi kyvadlo ani nepohne.Proste musím dôverovať.Vždy viem,kam mi kyvadlo ukáže,či sa dívam,alebo nedívam,či som sústredená,alebo nie.Aj preto vždy pri začiatku práce požiadam,aby počas práce moje VJ znížlili moje ego na najmenšiu možnú mieru.

    Páči sa mi

  2. Helar, resp. ktokolvek znaly problematiky,
    je bezpecne pre laika ‘hrat’ sa s kyvadlom? Alebo je nevyhnutne vediet a oboznamit sa s nejakymi zakladnymi pravidlami (okrem vyssie, v clanku, spominanych)?
    Dakujem za akukolvek odpoved (resp. info na zdroje)

    Páči sa mi

    • lipa
      síce nie som skúsený ale s kyvadlom občas robievam…keď som začínal, tiež som sa len tak hral a až neskôr mi začalo fungovať na 100percent ….neviem, či je to hore napísané ale rozhodne ho nepoužívaj v noci …. vtedy je vraj veľa zlých duchov ….kamarátka to skúšala o 2. ráno a 2minúty na to jej spadli všetky poličky v bite….do jednej….takže asi tak

      Páči sa mi

      • lipa ..ahoj.Som “kyvadielkový typ ” už cez 8 rokov, a 2 roky mi trvalo kým som sa ho naučila používať.
        ad.1:kyvadlo sa laikovi vie rozhýbať aj samé ,proste od nedočkavosti to nejak vzdy “urobíš”
        ad.2: ked nie toto, tak príjdeš na to,že sa dá odpoved “ovplyvnovať ” vlastnými myšlienkami (ja používam kyvadielko spolu s písmenkovou tabulkou)
        Tu niekde je asi ten bod “zlomu” ked si povieš že ťa to nebaví,lebo to nieje seriozna odpoved…opovážim sa dodať,že na to aby kyvadlo “hovorilo pravdu” pri sebe potrebuješ “duchovneho vodcu” (anjela,s ktorým komunikuješ)
        -lebo to može dopadnuť akou istej mojej známej,-odpovede boli hluposti,dnes je z nej pár rokov “schizofrenický typ” ale ona dodnes verí ,že svojho anjela strážneho POCUJE..Kyvadlo nebolo to čo ju schizofrenikom “urobilo”,ale pre duchovný pokrok proste potrebuješ správne informácie a vedenie..Nemusíš byt ona,ale psychicky problem ti to kludne sposobí .Myslím,že nepovolaným by nemal patriť do rúk žiadny takýto “predmet”,lebo to nieje na zábavu.-podobne ako mágia,woodu babiky atd…
        kesu….kamaratke iba “niekto “pohrozil,aby to odložila,lebo to nieje hračka 🙂

        Páči sa mi

    • Lipa,

      ako hovorí Kesu, dôležité je byť celkom v pohode – aspoň spočiatku. Nemať nevyriešené problémy v podvedomí. Pretože niekedy kyvadlo dokáže vytiahnuť dosť nechutne aj veci z podvedomia.

      Ešte jedna vec: ak sa bojíš a nechceš sa za nič na svete stretnúť s nejakou negativitou, použi jeden trik z tohto článku https://eprakone.wordpress.com/2008/12/30/co-sa-to-s-nami-deje/ (bod 8). A najradšej hovor len s Vyšším Ja. Spočiatku sa ti tam asi nebude nikto pliesť a neskôr, keď už budeš mať komunikačný kanál dosť silný, tak si s každým zákerníkom VJ rýchlo poradí. Vždy sa pýtaj, s kým hovoríš, a daj viacero možností: VJ, bytosti svetla alebo iné bytosti. A drž sa len toho VJ, je to najistejšie a dostanú sa k tebe len informácie, ktoré skutočne dokážeš aj spracovať.

      Páči sa mi

      • Dobry den, zacala som pracovat s kyvadlom, ktore som si sama zhotovila z koralok a nitky asi pred tyzdnom. Medzi tym som si prestudovala nejake veci o praci s kyvadlom. Vytvorila som si pismenkovu tabulku pomocou ktorej som sa snazila zistit nejaku odpoved.
        Vzdy ziadam o odpoved moje VJ, no to vedelo iba spravne vyhlaskovat moje meno. Tak som dalej studovala na nete a tam pisu, ze pri praci s kyvadlom sa na teba mozu napojit rozne entity, ktore ju rusia..napr. ak sa ti odpovede zdju nejasne, nezrozumitelne, tak samam spytat toho s kym komunikujem “Pochadzas zo svetla?” alebo “Miluješ svateho ducha?” a ak odpoved je NIE, tak je to nejaka negativna entita a mam poziadat moje VJ “Moje VJ mohol by si tuto negativnu dusu, entitu zobrat do svetla?” To som spravila, ale mi to nefunguje, stale je tam ta entita, ktora mi neumoznuje komunikovat s mojim VJ. Na zaciatku prace prehlasim “Teraz budem hovorit len smojim VYSSIM JA!” kyvadlo odpovie ANO ale ked si to potom overim, ci komunikujem s mojim VJ odpoved je Nie! Moze mi niekto poradit, prosiiiiiiim? Dakujem.

        Páči sa mi

  3. Veľmi veľmi Veľmi pekne ďakujem za tento článok , akurát som si totiž zohnala nové kyvadlo a chcela som sa s ním naučiť pracovať, ale ako inak, všetky ostatné stránky sklamali 😀

    Páči sa mi

  4. S tou telkou to funguje aj mne. Keď kyvadlujem pozerám čo dávajú, aj keď celkom nesledujem dej ale akosi ma to ťahá pozerať sa tým smerom a nie na kyvadlo. A teraz sa tu dozviem, že je to vlastne pomôcka na rozptýlenie. Ďakujem.

    Páči sa mi

  5. Dobrý deň , prosím vás , môže byť kyvadlo aj môj karneolový nahrdelník , ktorý nosím stále pri sebe? A ako sa môžem skontaktovať s mojim vyšším ja?

    Páči sa mi

    • Je to jedno… Pre začiatok je dobré pýtať sa nahlas, aby sa človek počul, ako otázky kladie a či sú jasné, jednoznačné a vedú k cieľu. Ale channeling cez kyvadlo je vlastne vnútorný dialóg, takže pri tom možno byť aj ticho.

      Páči sa mi

  6. vďaka za krásny článok.. včera ku mne prisšla mamina a dala mi web na výklad podla anjelských kariet..tak som začalatrošku v tento problematike vŕtať, až som našla túto skvelú stránku.. už som aj odskúšala kyvadlo.. resp. využila som naň moj prívesok z horského kryštálu, myslím, ýe pre začiatok to fungovalo perfektne, veľmi sa túžim stretnúť so svojim anjelom strážnym..tak snáď mi bude táto stránka nápomocná, teda čo s atýka nejakého návodu a nasmerovania.. takže veľká vďaka… prajem vám všetkým krásne a pokojné dni =)

    Páči sa mi

  7. Som absolutný začiatočník . Vyskúšala som návod a zdá sa, že funguje. Len aby som vedela rozoznať,ak by sa na odpovede napojil niekto negatívny. Budem určite skúšať, učiť sa ďalej. Ak by som bola v neistote dúfam,že mi poradite Helar.
    Ďakujem.

    Páči sa mi

  8. Ahoj Helar,
    dík za skvelý článok, vcelku ma to nakoplo. Nemám veľa skúseností s týmito záležitosťami a teraz, keď začínam kyvadlovať, strašne ma bolí hlava. Navyše mám pocit, že sa s tým kyvadlom chcem hrať vkuse 🙂 (dosť nanič keď sa musím drviť na zápočty), na druhej strane, bojím sa, čo sa mi z toho kyvadla “ozve”, nemám pocit, žeby som bola nejako pripravená na komunikáciu (: Chcem v tom pokračovať, ale neviem ako, pretože mám strach (no proste som srab na to aby som sa pozrela pravde do očí 😀 ) … Myslíš že to má zmysel? Ďakujem, dúfam, že ti nevadí, že ti tykám 🙂

    Páči sa mi

    • Shadel a Maja,

      skúste si robiť prípravné cvičenia na komunikáciu s vyššou inteligenciou (nájdete v kapitole Kontaktujeme vyššiu inteligenciu).

      A najprv zápočty, až potom kyvadlo. 🙂 Vyššia inteligencia “promine” 😛 .

      Proti negatívcom vraj pomáha vltavín na kyvadlujúcej ruke, ako mi radili anjeli.

      Páči sa mi

  9. Ahojte,
    pred rokom som na podnet kamosky bola na kurze nazvanom Vertikalita. Bol to kurz cislo 1, kde nas jeden velmi charizmaticky pan naucil zaklady prace s kyvadlom. Naucil nas zakladne pravidla, aby sme vedeli komunikovat prostrednictvom kyvadla, ale aby sme sa aj ochranili pred negativnymi vplyvmi. Kurzy su od Vertikalita I. az po Vertikalita IX.
    Tu je link na stranku, kde najdete kadeco. Nie je toho vela, ale ak Vas to zaujme, tak kurz naozaj stoji za to.

    http://www.vertikalita.sk/sk/vertikalita.htm

    Uz pocas tohto prveho kurzu nam povedal, ze kazdy za nas potrebuje ocistit a toto cistenie zacalo prebiehat uz pocas kurzu. Z toho dovodu bolo potrebne si doniest vodu a kazdy nas ju pil v extremnych mnozstvach, cim sa zacalo cistenie. Sucasne povedal, ze voda, cista vodovodna voda je vlastne vodic, cez ktory lahsie prudi energia a teda mozme komunikovat. Sama som neverila, ze dokazem pocas 7 hodin, ktore trvat kurz vypit uplne bez problemov 7,5litra cistej vody. Vodu je potom potrebne pit aj pred kazdou pracou s kyvadlom, jednak pre ocistu a jednak, aby clovek mal tok energie.
    Tak ako bolo aj uz uvedene v clanku vyssie, je potrebne sa presne pytat a slovicko “mozem” sa vobec pri praci nepouziva z jedenho zakladenho dovodu. Mozte uplne cokolvek, len je otazne ake to bude mat na Vas dosledky a tie si musite znasat sami.
    Po tomto zakladnom prvom kurze sme sa dozvedli, ze pokial nie sme dostatocne skuseni a nevieme, nemame schopnosti sa obranit a ochranit pred negativnymi vplyvmi nesmieme sa pytat na druhe osoby, jedine ked sa na to priamo spytame kyvadla a povoli nam to. Dovod: kazdy z nas (cest vynimkam!!!) ma nejake problemy, traumy…a pytanim sa na neho sa kontaktujeme s jeho VJ a napojime sa na jeho energiu a teda mozme na seba pritiahnut jeho problemy, strachy atd. Taktiez je zakazane sa pytat na seba v minulych zivitoch, nakolko by sme tak isto mohli na seba prevziat veci, ktore sme uz v minulych zivotoch odstranili a privolali by sme ich spat. Posledna z tych najzakladnejsich zasad prace s kyvadlom je, ze sa nesmieme pytat na svoju buducnost.
    Toto su zatial zakladne pravidla pre zaciatocnikov ako som napriklad aj ja. Mozno sa Vam zda, ze su to velke obmedzenia, ale aj napriek tomu, ze ich dodrziavam je mozne velmi pekne pracovat s kyvadlom a zistit o sebe, svojej dusi, tele, VJ vela zaujimavych a potrebnych informacii, s ktorymi je mozne dalej pracovat.
    Samozrejme po absolvovani dalsich urovni kurzov je clovek schopny pracovat aj na veciach, ktore su pre neho po prvom leveli tak povediac nedostupne.
    Sama som sa chcela prihlasit na dalsie kurzy, ale ten pan je dost vytazeny. Robi kurzy po celom Slovensku, konzultacie, pracuje aj cez telefon. Aj na jeho stranke je zoznam kurzov, tak verim, ze coskoro sa mi podari dostat sa na Vertikalitu II. a dalej.
    Tak hadam Vam pomoze ta troska ktorou som mohla prispiet k tejto teme.
    Verim, ze aj to co som tu napisala nebude prekazat tomu panovi, nakolko sam na na kurze povedal, ze on informacie z kurzov a svoje prednasky neuvadza na internete, nakolko to moze byt rozne interpretovane a najlepsie je to vsetko skusit osobne. Taktiez sa dozvedel, ze nejaki ludia z Ciech, kde robil kurz tieto jeho poznamky a prednasky dokonca predavaju za peniaze cez internet.

    Tak pekny den prajem vsetkym.
    Maťa

    Páči sa mi

    • Maťuša táto vertikalita má jeden zásadný nedostatok: pokiaľ pravidelne nepracuješ s energiami a poriadne sa nechrániš, môže sa ti to celé pekne vypomstiť (skúsenosti).
      Omnoho väčšiu cenu má Vertikálna realita Davida Wagnera (ktorú zrejme ten slovenský pán mierne okopíroval…), kde sa ide riadne do hĺbky a čo je najdôležitejšie!!: si chránená Tachyonizovaným kryštálom Vortex Pendant, ktorý okrem toho energetizuje, udržiava čakry v polohe, v akej majú byť a celkovo harmonizuje nielen samotného nositeľa, ale aj všetko s čím prichádza do kontaktu.
      Tých stupňov je tam menej, seminár je intenzívnejší. Mňa aj ostatných posunul o mega mega kusisko ďalej v duchovnom vývoji. Od druhého stupňa je to už dva roky a chystám sa na ďalší stupeň (aj s dcérou).
      Tiež o tom nie je veľa info na nete, niečo málo sa dá prečítať tu: http://www.planet-tachyon.com/CS/Dom%C5%AF/tabid/315/language/cs-CZ/Default.aspx
      samozrejme to zahŕňa omnoho viac, ako je k tomu napísané.
      Všetkým krásny deň a veľa úspechov s kyvadlom (ja už idem cez Akašu 🙂 ).

      Páči sa mi

    • Marťuša…po 7l vody by ma už odnášala záchranka-nohami vpred 🙂 Obdivujem ,že si to zvládla.Vieš,niektorí ludi si myslia, že “duchovno” sa dá naštudovať a potom vyučovať na komkolvek a za pekne peniažky ti strčia do ruk ešte aj “maturitny list”,Niesom proti,ale to je ako keby chcel od Boha lusknutím prsta ostať jasnovidny len preto,že sa mu to páči.Isté dary si treba “zaslužiť” (nie doslovne ) a su dané zhora,nemože sa stať takým každý .Je iba vek vodnára,a zrazu su tu informácie kazdý sa može o duchovne vela dozvedieť.Neviem si celkom predstaviť čo na tých 9 kurzoch tolko učí.Vieš kolkým ludom mohol tým “pitným režimom” vážne ublížiť???

      Páči sa mi

      • Majka, ja sa toho nebojím 🙂 Zažil som už všeličo a pri intenzívnom čistení môže byt pitie veľa vody veľmi nápomocné. Napr. pri veľkej fyzickej záťaži, vypijem za hodinu 2 litre vody ako nič. Kto vie, akú záťaž zvládajú naše telá pri čistení? Meranie koľko je veľa, nám sem tam možno pomáha sa orientovať, čo som všetko potreboval spraviť, aby som sa dostal z bodu A do bodu B a je to veľmi individuálne vnímanie. No a kto som ja, aby som mohol hodnotiť-súdiť (posudzovať), aké nástroje a úsilie potrebuje niekto iný použiť/vynaložiť, aby prešiel svoju časť cesty, resp. či sú pre neho vhodné, alebo nie 🙂 Ja si myslím, že to povestné lusknutie môže byť veľmi nápomocné a aj zábavné a že pri tom lúskaní a radosti z jeho rytmického znenia, sa mi vždy veľmi zíde trpezlivosť, pretože vždy sa všetko deje presne tak, ako sa má diať. Niekedy rýchlejšie a niekedy pomalšie a akýkoľvek pocit / potreba kontroly tohoto procesu, resp. strach z jej straty je iba ilúzia, ale aj to je úplne v poriadku 🙂

        Páči sa mi

  10. Ahoj Maťa,

    super koment.. ten kurz ma celkom zaujal..našla som si teda ten web, ale mám otázku, ten pán mi prihlášku aj potvrdí ? a čo cena ?
    ďakujem za odpoveď a želám krásny deň =)

    Páči sa mi

    • Ahoj,
      jasne ma mozes kludne kontaktovat mailom: brmbolcek@centrum.sk.
      Na tej stranke je prihlaska a po zadani vsetkych potrebnych udajov Ti potvrdia ucast.
      Obsah jednotlivych casti kurzov najdes tiez na tej stranke a pri kazdej casti je uvedena aj cena.
      Tu je link, kde to vsetko najdes:

      http://www.vertikalita.sk/sk/vertikalita.htm

      Tu je zatial pre kurz Vertikalita I., II. a III.
      Prehľad jednotlivých tém kurzov
      Kurz 1: Vertikalita I.

      * Čo je to Vertikalita?
      * Ako vznikajú choroby
      * Čakry a ich funkcie
      * Metóda T.O.T.
      * Čo živí naše telo?
      * Práca s dušou
      * Kyvadlo a práca s ním, čo sa môže a čo nie – teoretická a praktická časť
      * Energie v ľudskom tele
      * Čo je to akáša? Akáša – práca s ňou.
      * Odblokovanie I. – teoretická a praktická časť
      * Ľudské telá I. časť
      * Kliatby – čo s nimi a ich odstraňovanie
      * Karma, jej rozdelenie a funkcia
      * Negativita a jej vplyv na ľudské telo a celý energetický systém človeka
      * Odblokovanie II. – teoretická a praktická časť
      * Pocity a Pravda
      * Duša človeka
      * Akáša – čo je povolené a čo nie
      * Zmluvy a čestné slová
      * Metóda T.O.T. v praxi – ako na to?
      * Vplyv metódy T.O.T. na zdravie človeka
      * Vertikalita prakticky
      * Kundalini Shakty
      * Vibrácie po novom I.
      * Singulárny svet
      * Strom života
      * Človek v spojení so singularitou

      Pozn.: “Potrebné je doniesť si so sebou kyvadlo, písacie potreby a vodu na pitie
      cca 2 litre.”
      Cena 50.00 EUR

      Kurz 2: Vertikalita II. (pokračovanie)

      * Práca s Anjelskou ríšou
      * Vertikalita prakticky – 9 možných oblastí odblokov
      * Disharmonické energie a programy
      * Čo nás brzdí v živote – ako na to?
      * Životné poslanie

      Cena 55.00 EUR

      Kurz 3: Vertikalita III. – Človek v 5. dimenzii (pokračovanie kurzu Vertikalita I. a II.)

      * Regenerácia organizmu
      * Ozdravenie vlastného tela

      Cena 65.00 EUR

      Kludne sa pytaj na cokolvek ohladom toho kurzu, rada odpoviem 🙂

      Tiez prajem kraaaaaaasny den.
      Maťa

      Páči sa mi

  11. Kupila som si prvy krat v zivote kyvadielko…nasledovala som vsetky rady spomenute v tomto clanku, a ono to fakt funguje :-))) Je to prekvapive, ze to kyvadielko mi dokaze dat odpovede…funguje fakt vyborne 🙂
    Vcera sa mi ale stala taka vec…vzala som kyvadielko do ruky, a to sa hned po predneseni otazky zacalo tak dost silno chviet. Na otazku odpovedalo ukazkovo, ale potom sa mi este par krat stalo to iste. Viselo na retiazke, ale dole sa triaslo, akoby mu bola zima….co to mohlo znamenat? Neviete mi to niekto vysvetlit?
    Dakujem 🙂

    Páči sa mi

    • Interferencia. Na kyvadle boli dve vzájomne nesúladé energie. Buď to bola tvoja vlastná (napríklad želanie istej odpovede alebo strach z istej odpovede), alebo sa nejaký negatívec alebo iná mimofyzická bytosť snažila dostať “k šteku”.

      V takom prípade je dobré chvíľku zameditovať a ak sa to opakuje, požiadať nahlas, nech to prestane, že chceš hovoriť len s Vyšším Ja.

      Ja to ešte robím tak, že cez kyvadlo tlesknem (odplašuje negativitu) alebo ho roztočím a žiadam, nech všetko, čo tam nepatrí, z neho zmizne. Zatiaľ to ešte ani raz nepomohlo. 😀

      Páči sa mi

  12. Ahojte,

    ja som si svoje kyvadlo urobila z vltavinoveho privesku. Nie je sice spicaty, ale dlhsi a uzsi. Tak dufam, ze ma ochrani od negativcov 🙂 No aj tak som kazdu otazku zacinala slovami: “moje vyssie Ja..” tak ako to hore radila Helar. Mam vsak otazku, kedze som v tomto zaciatocnicka. Je mozne, aby som pocas kyvadlovania citila prival energie do srdcovej cakry? Alebo som robila nieco nespravne? Lebo odpovede mi vychadzali vcelku zrozumitelne. Dakujem za odpoved aj za tuto skvelu stranku 🙂

    Páči sa mi

  13. Ja by som len doplnil veci, ktoré mi môj anjel strážny podal cez kyvadlo. Že v žiadnom prípade sa s tým nehrať počas búrky, takisto žiadny iný channeling ani astrálne cestovanie cez búrku nemá byť. Počas búrky astrálne cestovanie môže viesť k pretrhnutiu “striebornej šnúry”. Tak mi bolo povedané. Pýtal som sa, že či na to anjeli cestovateľa neupozornia. Že upozornia,ale nie každý by si to mohol brať k srdcu.
    A čo sa týka kyvadla,napr. včera večer som sa hral s kyvadlom, akurát začínala búrka,ale nevedel som ešte o tom vplyve,tak ma anjel upozornil, že by bolo načase prestať, v tej chvíli paradne šľahol blesk a kyvadlo v momente zastalo a potom sa už len tažko rozhýbavalo. Tak to moja rada, bacha na to, ja si pozor už určite dám 😀

    Páči sa mi

  14. Ahojte,

    nies som uplny zaciatocnik s kyvadlom, ale zase som ani nepresla dakymi kurzami. Jednoducho mi vacsinu casu veci vychadzali, ak nie nechala som to tak, alebo ak zacalo vraviet hluposti. Mam otazocku, vyssie som citala, ze sa nema pytat na svoje minule zivoty a ani v mene inej osoby. Uz som to urobila. Aj jedno aj druhe (druha osoba bola moja mamina), je nejaky sposob, ako sa ocistit, respektive ako sa zbavit pripadnych vplyvov alebo niecoho co som mohla na seba natiahnut??? Kazdy vecer si zvyknem robit ochranny stit od arch. Michaela, ale neviem ci to staci. Ale aj tak by som rada spravila este daco, aby som sa zbavila, ak sa na mna daco nalepilo, respektive ak som si daco na seba stiahla z minulych zivotou (neviem, nakolko je info hore o takomto vyklade pravdiva)…..este mam jednu otazocku – davala som kyvadielku novy sat, bolo pred tym na snurke, teraz som tam primontovala retiazku a trasie sa mi, moze to byt sposobene tym, ze som je retuazka pripevnena cez snurku, alebo ako je kyvadielko zostrojene je uplne absolutne jedno?
    dakujem krasne, ak mi dakto poradite…

    Páči sa mi

Povedz svoj názor