Obete poslednej diskusie

Tie nekonečné diskusie pri posledných článkoch ma včera už vážne unavili. Stále to isté dokola a – páni prepáčia – spory o to “kto má väčší”… 😦 Táto situácia tu trvá už hodne dlho – pridlho na mňa. Spočiatku som sa snažila Nrayna pochopiť. Svojím spôsobom ho mám rada, ale včera ma nejaký jeho výrok dobil natoľko, že som začala na vec pozerať nie z citového hľadiska, ale z hľadiska prínosu.

Myslím, že Nrayn už povedal všetko, čo mohol povedať, a že sa v argumentácii opakuje. Jeho postoj k veciam už väčšinou poznáme a kto ho nepozná, odporúčam mu prečítať si diskusiu k článkom Oltár či portál a Kde pre anjelov končí budhizmus.

Jeho štýl komunikácie mi nesedí: je útočný a nadradenecký. Bola by som ho už dávno “odmoderovala” zo stránky, ale mali sme spolu nejaké nevyčistené veci z minulých životov a jeho Vyššie Ja ma kontaktovalo a prosilo o vyrovnanie dlhu, takže som nechcela zasahovať skôr, kým to neurobím. Minulý týždeň som to konečne dotiahla do konca. Už by ho na stránku nemalo nič viazať.

Spozorovala som ešte jeden jav – spôsob diskusie, ktorý sa tu vďaka nemu rozpútal, začal v iných vyvolávať “uvoľnenie mravov” a priťahovať iné podobné typy diskutérov (Svetlonoš promine). Nemienim stránku, ktorá mala slúžiť Svetlu, premeniť na jatky alebo sektu fundamentalistických hinduistov, keďže už aj Svetlonoš sa kasá, ako nám to tu “nandá”… A tak som urobila rozhodnutie, ktoré možno so mnou neponesiete, ale to už je riziko rozhodovania: dávam Nrayna i Svetlonoša na moderáciu.

Čo to znamená pre nich? Že budem čítať každý ich príspevok a tie, ktoré nebudem považovať za myšlienkové obohatenie ALEBO budú obsahovať útočné prvky ALEBO budú postavené na šírení negatívnych emócií, bezmocnosti a komplexu obete jednoducho neprepustím. To znamená, že skoro žiadne.

Čo to znamená pre iných? Snáď sa skľudníme a prestaneme si dokazovať, kto má hlasnejší hlas a vládne väčšou záplavou slov. (Seba z toho nevynímam.) A snáď zasa budeme hovoriť o veci. Ak vám budú nraynovské diskusie chýbať, kliknutím na jeho meno v komentároch vás to vezme na jeho stránku a tam sa s ním dá diskutovať naďalej. To je aj smerovka pre Svetlonoša – keď nemôžeš pokračovať tu, môžeš pokračovať u Nrayna na stránke.

Nebolo ľahké urobiť toto rozhodnutie. Nrayn, napriek všetkému ťa mám rada – nemôžem inak teraz, keď už poznám tvoju (a moju) minulosť. Už chápem, prečo sa tak kŕčovito držíš Krišnua a prečo sa tak zúfalo uzatváraš pred väčšinou ľudských skúseností. Máš na to dôvod a právo… Dúfam, že sa to teraz pohne vpred. Držím ti palce.

🙂

210 thoughts on “Obete poslednej diskusie

  1. Helar
    vieš, v poslednom čase som zo všetkých komentárov na tejto stránke cítila obrovské množstvo negativity.Prejednávali sa tu veci,ktoré vôbec nepozdvihovali,naopak zasievali semienka nedôvery,strachu,agresivity, a to nehovorím o Nrayanovi,mám pocit,že okrem Čikiteta to stiahlo dole všetkých.Na tvoje stránky chodia ľudia(aj ja) pre balzam na dušu,pre radu a pomoc,pre nové,alebo rozšírené videnie toho,čomu hovoríme duchovný život a transformácia(vzostup do 5.dimenzie).Tvoje články boli vždy podnetné,praktizovali sme rôzne veci,zrazu však sú tu skupiny z takých alebo hentakých náboženstiev,hnutí,každý je presvedčený o tom,že len to jeho je to pravé.Tolerancia spadla na nulu.Predtým nám bolo jedno,kto akým spôsobom ide svojou cestou,bolo dôležité iba to,čo má v srdci a ako môže obohatiť aj iných. Možno je niečo pravdy na tom,že sú záujmové skupiny,ktoré sa snažia o rozvrat duchovna ,a ak to nejde zvonka,vlastným vnútorným rozložením,rozpormi vo vlastných radoch sa to dá skôr dosiahnuť.Neviem,toto neviem posúdiť,sú to len domnienky a predpoklady,alebo už nahlodané úvahy.Ešte niekedy na jesen si dala výzvu pre všetkých,aby sa vyjadrovali a komentovali len k veci,ak majú čosi iné na srdci,nech použijú múr nárekov…
    Spýtaj sa,či niekto ešte tejto Zemi spieva Šantí,či niekto posiela svetlo a lásku mocným na tejto planéte,alebo ,čo i len jednému človeku.Koľko lásky,dobra vieme vyprodukovať ak nás ovláda velikášstvo,nadutosť,pýcha,netolerancia,agresivita?Myslím,že by sme sa mali vrátiť o skoro rok zpäť,aby sme nadviazali na radosť,lásku,ktorej sme mali aj na rozdávanie.Prajem nám všetkým,aby sme sa mali radi,aby sme našli v sdrciach toľko lásky,až bude prekypovať,aby sme vedeli láskou naplniť celú túto zem.

    Páči sa mi

  2. Aspoň toto prosím zverejni, mal by som mať právo na poslednú odpoveď :

    1. zablokovať niekoho, lebo má iný názor, to je iba Tvoja vizitka ako ku
    veciam pristupuješ, asi sa bojíš, aby sa to tu názorovo proti tebe neotočilo,
    lebo ty potrebuješ žiť z homogenity názorov a posilňovať sa rovnakými.
    2. reči o mojom vyššom ja, ako ťa kontaktovalo – prebuď sa už, to, čo píšeš je smiešne.
    3. moju minulosť nepoznáš, tak si nevymýšľaj ; genitív od Krišna- je Krišnu, nie Krišnua..
    4. želám veľa šťastia pri kontaktovaní duchov a hlasov v hlave…veď raz na to možno prídeš..

    HARE KRIŠNA

    Páči sa mi

  3. Prečo? Ja som už len čakal, kto koľko vydrží. Kto má koľko tej konkrétnej energie, ktorá dokáže viesť takýto mnohológ 🙂 Ja som mal málo tej energie, odpadol som na začiatku 🙂 A čakal som na ďalších maratóncov, ktorí odpadnú – je to ako v očistci, alebo v inom učení duší – sú teórie, že po fyzickej smrti napríklad zlodeja, sa on dostane do sféry nie fyzickej, kde sú si podobní a tam sa budú všetci navzájom okrádať. Ak to niekoho už prestane konečne baviť, a túži po lepšom živote, bude zachránený bytosťami z vyšších sfér a pokračuje vyššie vo vývoji buď na zemi, alebo v iných sférach, pokiaľ sa opäť vráti na Zem. Rovnako je to s vrahmi, stále zabije iného a aj jeho zabijú. A ráno odznova dookola 🙂
    Ale možno prišiel čas, ako Helar vraví, aby to nebolo nákazlivé 🙂

    Páči sa mi

  4. Helar,
    je to Tvoja stránka a Tvoje rozhodnutie – ktoré Ti vôbec nezávidím 😉
    A nie si sama v tom, že máš nrayna rada, aj ja mám nrayna svojím spôsobom rada. Vnímam to tak, že ak by nám nrayn dával trošku miernejšiu spätnú väzbu, po tomto rozhodnutí by si nemusela siahnuť, lebo atmosféra by sa nevyhrotila. Jedným z častých nraynových argumentov bola karma, takže uvidíme, čo prinesie blízka budúcnosť. Dúfam, že udalosti sa budú vyvíjať pozitívnym smerom, lebo – úplne celkom bez nrayna – si to momentálne neviem predstaviť 🙂

    Páči sa mi

  5. Neviem ako vy, ale ja som si tu diskusiu uzil 😉 Akurat by sa to dalo aj v trochu jemnejsom tone. Hlavne ak na Cikiteta padali caste urazky a podobne. Ale myslim si ze si s tim hlavu nelamal pri jeho pozitivnom naladeni 😛 . A dalsia vec je nepresadzovat svoje nazory ako absolutnu pravdu ked vieme ze nie kazdy ju zastava a tak dat priestor na tolerantnu diskusiu.

    Páči sa mi

  6. Ahoj Helar,
    ja poviem len toľko, že tvoje rozhodnutie plne akceptujem. Každý máme vlastnú cestu a vlastný názor. Pokiaľ ma informácie získané na tomto fóre môžu posunúť ďalej a dokážem sa s nimi stotožniť potom mi neprekáža ani poopraviť svoj názor, ak mi niečo nesadne a neviem to v danej chvíli prežuť – tak to nebudem riešiť a označovať ako dezinformáciu či klamstvo, môžem poskytnúť len svoj uhol pohľadu. Nie som predsa jediná kto sem chodí a niekomu inému tieto veci naopak pomôcť môžu.
    Majte sa tu všetci pekne a nech sa vám darí krok za krokom postupovať každý svojou cestou k “spoločnému cieľu”.

    Páči sa mi

  7. helar,

    ospravedlňujem sa, za to čo ste si musela prečítať. ( moju včerajšiu komunikáciu s nraynom), ale tento pán mi tak silne pripomína radikálne správanie mojho pokrvného príbuzného, že keď sa naskytla možnosť ho troška argumentačne nalomiť, neodolala som. ale je pravdou, že mi to nič nedalo, a okrem virtuálneho cmuku pre minneho 🙂 som si z nevzala nič pozitívne.
    prepáčte mi, ale vytáčajú ma ľudia ( nie vždy) ktorí veľmi radi citujú z múdrych kníh, pričom sa podľa toho ani nesnažia riadiť.
    príjemný deň.

    PS: a nevedela by ste zistiť, prečo som tie vaše stránky objavila práve na štedrý deň a prečo v nich furt hľadám útechu? som v dosť zložitej životnej situácii a v zúfalstve hľadám odpovede ako z toho von. potom by som sa aj ja ako nepríjemný diskutujúci vytratila z vaších stránok.

    OSPRAVEDLŇUJEM SA!

    Páči sa mi

    • vidím, že sú tu rôzne názory. je pravda, že sloboda prejavu je dôležitá, že povedať si čokoľvek je dôležité, ale ono za to treba aj niesť následky!
      žiaľ alebo chvalabohu!
      osobne si myslím, že na svete sme hlavne preto, aby sme si navzájom pomáhali, a ak som správne pochopila, hlavnou ideou tejto stránky, je toto poslanie. preto sa nečudujem, že sa helar rozhodla určité veci kontrolovať! ak ju niečo poburuje, čo aj poburovalo, má právo si nenechať ničiť svoju prácu.
      a aby bolo jasné! OSPRAVEDLŇUJEM sa, nie však preto, aby som sa tu snáď niekomu chcela zapáčiť, ale preto, že som zlyhala a nechala sa vtiahnuť do debát, ktoré mi nič nedali, len mi vzali. trvalo mi roky, kým som sa naučila ovládať sa a zrazu dôjde niekto kto ma ľahko vytočí! nie je to o nryanovi, svetlonošovi, a čo ja viem kom ešte, je to o mne, o každom z nás.

      Páči sa mi

      • 🙂 Myslim si, ze vacsina z tych, co sem chodia citat a sem-tam aj prispievat, tu haldaju mier a klud duse bez toho, aby hned museli najst nabozenstvo a preto sa vacsinov vieme absolutne tolerovat v roznych nazoroch na tie iste veci.
        Kazdy z nas je samostatny jedinec s vlastnou zbierkou nazorov a skusenosti.
        To co sem ale podla mna privadza vsetkych, je tuzba najst lasku a poznanie preco ju hladat stale viac a viac.
        Moze byt, ze clovek, ktory este nieje uplne rozhodnuty, ze ju chce najst, sa tu moze citit v dost velkej nepohode, ale napriek tomu ich sem moze lakat pestrost nazorov a prispevkov, ktore su tu pravidelne prezentovane, velmi kultivovanym sposobom. Svetlo ma jednoducho svoje caro a klud duse, ktory v kombinacii s laskou prinasa, je pre mna doslova omracujuci 🙂

        Páči sa mi

  8. Ja som začala byť z tých diskusiíí tak zvláštne unavená,že som ich prestala v poslednej dobe čítať úplne 😦 !

    Už som dokonca nemala ani žiadne “podľa mňa” a rezignovala som !

    Energie sa zrejme “neprelievali” rovnomerne.

    Ale je celkom možné,že mladšie ročníky pánov si tieto slovné súboje naozaj užívali 🙂

    BTV- každému vyhovuje iný spôsob dobíjania si bateriek,nuž- mnohokrát na úkor iných ,ale to je “podľa mňa” “vampirizmus” ktorý, keď “zavetrím” :-),
    sa ja osobne dekujem včas do “lesa” preč ! 🙂

    Páči sa mi

  9. Ľudkovia moji, naše prostredie je nám zrkadlom… 😀 A táto stránka tiež… 😉 Mali by sme byť vďační za to, že nám umožňuje spoznať každú stránku nášho bytia. 🙂 Je len na nás, čo s tým potom spravíme… 🙂

    Páči sa mi

  10. Helar, myslím si, že ste urobili, čo ste museli.. Nryan sa teraz v tomto príspevku prejavil dosť nepriateľsky..ja som vďačný za túto stránku, pretože úplne súhlasím so Saltinkou. Väčšina sem ide po radu alebo po nový uhol pohľadu, ale to neustále dohadovanie hlavne v článku ,, kde pre anjelov končí budhizmus ma totálne dostalo 🙂 Priznám sa že máte môj totálny obdiv, lebo vedieť také kvantum informácií v toľkých sférach – to sa len tak nevidí..a ja si vždy rád zájdem pozrieť čo je tu nové 🙂

    Páči sa mi

  11. Helar,
    si podľa mňa neuveriteľne trpezlivá…ja by som tie jeho komentáre asi nevedela tak dlho čítať 😀
    perfektnú pesničku si sem dala, skvele rytmickú 🙂

    Páči sa mi

  12. Neviem, či sa to sem dostane takže budem reagovať stručne a heslovite

    1/
    Na tomto fóre som prakticky nový, a tak sa stalo, že až teraz som sa dozvedel, že osoba, ktorá vystupuje ako „helar“ vlastní túto stránku a tak prakticky môže cenzurovať jej obsah

    2/
    Nezaregistroval som, že by ma moderátor, admin, alebo majiteľ tejto stránky verejne napomenul, že svojimi diskusnými príspevkami prekračujem pravidlá slušnosti, tolerancie, a tak ma mohol včas umravniť, prípadne dať výstrahu, že pri opakovaní sa tohto javu budem z diskusie vylúčený

    3/
    Miesto toho som sa dozvedel, že:
    – nekonečné diskusie ju unavujú
    – že si vraj dokazujeme, kto ho má väčší
    – že štýl komunikácie Nrayna jej nesedí,
    – že Nraynovo vyššie ja ju kontaktovalo,
    – že sa Svetlonoš kasá že tu nandá
    – atd., atd.

    Proste plno rečí ako odôvodniť, že nás vylúči z fóra, miesto toho, aby som dostal napríklad konkrétne JA osobne verejné vyzvanie na fóre, že čoho som sa dopustil, koho som konkrétne čím urazil, aký kódex diskutujúceho som porušil.

    Proste nič takéto sa neudialo, jednoducho v r. 2010 som bol zablokovaný na voľne prístupnom fóre bez predchádzajúcich právnych úkonov.

    Vyjadrujem svoju ľútosť, že aj v r. 2010 sa nájdu ešte takéto osoby, ktoré sa snažia umlčať nepohodlné hlasy bez predchádzajúceho verejného napomenutia a konkretizovania čoho sa dopustil a čo bude nasledovať, pokiaľ dotyčný nebude akceptovať verejné napomenutie.

    Nemyslite si, že budem ľutovať, že mám zablokovaný prístup. Ja som predpokladal, že ma postihne takýto osud. Totižto za pravdu sa každý nahnevá, a tak ju treba radšej zablokovať a nazvať ju všelijakými prídavnými menami, ako zámienku prečo bolo potrebné diskutujúceho zablokovať.

    Áno, pripomína mi to temný stredovek, a osud pána Ježiša Krista, ktorý si tiež dovolil hovoriť také veci, ktoré sa nepáčili vtedajším „moderátorom“.

    Som Svetlonoš, pokiaľ Vás to nenapadlo, napadne Vás neskôr, čo som chcel povedať.
    Spite ďalej svoj iluzórny život, a súhlaste so všetkým, čo vám servíruje moderátor, lebo ináč vám hrozí zablokovanie.
    Pokoj s Vami !

    Páči sa mi

      • ani náhodou …ale má môj obdiv … 😀 je to človek, čo niečo dokázal v zábave pre ľudí 😀

        Páči sa mi

      • V mojich očiach sa ešte trbliecu svetlá diaľníc a veľkých miest,
        len teraz som zapol svetlá domova,
        spláchol som pot a prach predlhých ciest,
        a než svitne ráno snáď začnem od znova… 😀
        počúvať šum kolies o podlahu ciest
        snáď Nitra obzor zaplní
        jedno z krásnych južných miest
        a než sa obzor znovu zavlní …
        ja domovom pozdravy budem rozdávať tiež 😀

        Páči sa mi

      • v podstate hej, kúsok južnejšie… no ale pár kilometrov hore dole 😀
        Počúvaj Čiki, brúsim si tu na teba zúbky s dvoma otázkami…
        Čo preboha znamená ten výrok, že keď nemáš svetlo, tak ťa zajmú kustódi a keď svetlo dosiahneš, tak ťa prepustia… 😕
        No a po druhé, niekde si písal, že tvoj syn má byť strážca… Ako sa to prejavuje v jeho svete? 😀 (ja viem, som zvedavá… 😛 )

        Páči sa mi

      • človek je hviezda …ukrytá v hore
        Potom zo svojho trónu zostúpil jeden z Majstrov, berúc moju ruku a vedúc ma vpred, naprieč všetkými Sieňami hlboko ukrytej zeme. Viedol ma Sieňami Amenti, ukazujúc mystériá, ktoré sú človeku neznáme. Cez tmavú chodbu, klesajúc, viedol ma do Siene, kde sedí tmavá Smrť. Rozľahlá ako vesmír, ležala predo mnou ohromná Sieň, obmurovaná tmou, no predsa naplnená Svetlom.
        Predo mnou povstal ohromný trón temnoty, zahalená závojom sedela na ňom postava tmy. Temnejšie než temnota sedela ohromná figúra, tmavá z temnoty, nie tmy. Pred ňou potom Majster zastal, hovoriac Slovo prinášajúc nablízku Život, vraví: „Ach, pán temnoty, sprievodca cestou Života za Životom, pred teba prinášam Slnko rána. Už sa ho nikdy nedotýkaj silou tmy. Nevolaj jeho plameň do temnoty tmy. Poznaj ho a pozri na neho, jedného z našich bratov, pozdvihnutého z temnoty do Svetla. Prepusti jeho plameň z otroctva, nechaj ho voľne blčať cez temnotu tmy.“
        Pozdvihol ruku postavy, ďalej dosiahol plameň, ktorý vzbĺkol čistejšie a jasnejšie. Opona temnoty sa rýchlo zvinula, odhaliac Sieň z temnoty tmy. Potom na nekonečnom priestore predo mnou vyrástli, plameň za plameňom, zo závoja tmy. Nespočetné milióny poskakovali predo mnou, niektoré plápolali ďalej ako kvetiny ohňa. A boli tam i iné s tlmeným svitom, žiariac z tmy iba matne. Niektoré z nich slabli rýchlo; iné zas rástli z malých iskričiek svetla. Každý obklopený vlastným tlmeným závojom temnoty, predsa však blčiaci svetlom, ktoré nemôže byť nikdy uhasené. Prichádzajúc a poletujúc ako svätojánske mušky na jar, naplňujúc priestor Svetlom a Životom.
        Potom prehovoril hlas, mocný a vážny, hovoriac: „Tieto svetlá sú dušami medzi ľuďmi, rastú a slabnú, jestvujúc večne, meniac sa a predsa žijúc, skrze smrť do života. Keď rozkvitli do kvetu, dosiahnuc zenit svojho života, rýchlo som vyslal môj závoj temnoty, zahaľujúc a meniac do nových foriem života. Pravidelne smerujú nahor naprieč vekmi, rozpínajúc sa do väčšieho plameňa, presvetľujúc temnotu s ešte väčšou silou, zhášané a predsa nezhasiteľné temnotou tmy.
        Ja, Smrť, prichádzam, a i keď nezostávam, pretože vo VŠETKOM existuje život večný, len prekážkou na ceste som, rýchlo podrobenou nekonečným svetlom. Zobuď sa. Ó plameň, čo horíš vždy vo vnútri, blčíš vpred a premáhaš závoj tmy.“ 😀

        Páči sa mi

      • 😯 no fajn… Zobuď sa, ó plameň… Nevolaj jeho plameň do temnoty tmy.
        Rozmýšľam, čo to môže byť. Zatiaľ mi to najviac sedí na vedomie ?!? 😕 Keďže človek nemôže byť nesmrteľný (myslím fyzicky), po smrti zabudne čo prežil – ale v tomto prípade možno nie? 😕
        A ako viem, či sa mi môj plameň zobudil alebo nie??? 😆 (Elektrina je stále drahšia a drahšia… 😛 )
        Môže to mať niečo spoločné s pamäťou? Keď si veľmi veľa pamätám aj z raného detstva? 😕

        Páči sa mi

      • Ja mám zase podozrenie, že si pamätám, že som sa bola pozrieť na budúcich rodičov… cca 2-3 mesiace pred mojím počatím. Musím si to preveriť, lebo detská fantázia niekedy dokáže zázraky. Ale fakt to mám pred očami. 😕

        Páči sa mi

      • Raz prehovorili ku mne: „Ó človeče, chcel by si získať múdrosť? Hľadaj ju v srdci plameňa. Chcel by si získať poznanie sily? Hľadaj ho v srdci plameňa. Chcel by si byť v jednote so srdcom plameňa? Potom hľadaj vo vnútri svoj vlastný skrytý plameň.“ 😀
        Túžiš poznať hĺbku, skryté tajomstvo? Pozri do svojho srdca, kde je poznanie pútané. Vedz, že v tebe tajomstvo je ukryté, zdroj všetkého života a zdroj všetkej smrti… 😀
        Vedz, ó človeče, že tvoja forma je duálna, vyrovnaná v polarite, zatiaľ čo je tvorená vo svojej forme. Vedz, že ak tvoja Smrť sa rýchlo blíži, je to iba preto, že tvoja rovnováha je oslabená. Je to iba preto, lebo jeden pól sa stratil. 😕
        Vedz, že ak bude tvoje telo v dokonalej rovnováhe, nikdy nebude dotknuté prstom Smrti. Áno, dokonca nehoda sa môže priblížiť, keď sa rovnováha stratí. Ak si v rovnováhe vyváženosti, budeš žiť ďalej v čase a nezakúsiš Smrť. Vedz, že ty si vyrovnaný celok, existujúci kvôli svojej vyváženosti pólov. Ak je v tebe jeden pól stiahnutý nadol, rýchlo od teba odchádza rovnováha života. Potom k tebe prichádza studená Smrť, a zmena musí prísť do tvojho nevyváženého života. 😀

        Páči sa mi

      • 😀 tá prvá časť je krásna 😉 Rozumiem.
        Ale tá rovnováha… 😕 Čo tým chcel básnik povedať?!?!?! 😕 Rovnováha čoho??? Hmotnej a nehmotnej formy? Alebo polarita ako dobro a zlo? Kedy si v rovnováhe??? Keď si v strede??? A keď si v strede, tak si v srdci?!? 😛

        (Ak si v rovnováhe vyváženosti, budeš žiť ďalej v čase a nezakúsiš Smrť.) Toto je myslené ako preboha?!? Čo v tomto prípade znamená Smrť?
        Jajjj, ale tie póly a ich vyváženosť… 😕 Prosím si vysvetliiiť.
        Cmuk za námahu 🙂

        Páči sa mi

      • white82,
        je to rovnováha ducha a duše. V srdci plameň je “duchovná iskra”, čiže duch.
        Duch je dokonalý a duša sa vyvíja postupnými inkarnáciami a tak naberá skúsenosti. Keď sa očistíme od emócií, starých bolestí, zlozvykov, závislosti atď., vtedy sa duša očistí, a potom môže dôjsť k tej duchovnej svadbe ducha a duše a človek sa stáva “dokonalým” alebo “božím synom” a vtedy je nesmrteľný, už nepodlieha neustálemu zomieraniu a rodeniu… Vtedy sú odkryté všetky závoje, ktoré doteraz zakrývali ducha – zdroj lásky, múdrosti a pravdy. Duch je božskej podstaty a on žije nielen v našom tele, ale zároveň aj vo svojej sfére, na ktorú je napojený – preto potom je človek liečiteľ, prorok, učiteľ atď… “dosiahol kristove vedomie” .

        Páči sa mi

      • Tajomstvá a múdrosť priniesol som svojim deťom; poznanie a silu zdedenú od starších. Nevieš, že všetko sa otvorí, keď nájdeš jednotu všetkého? V jednote budeš s Majstrami Mystéria, Premožiteľmi Smrti a Majstrami Života. Áno, dozvieš sa o kvete Amenti, rozkvete života, ktorý žiari v Sieňach. V Duchu dosiahneš tie Siene Amenti a prinesieš späť múdrosť, ktorá žije v Svetle. Vedz, že brána k moci je skrytá. Vedz, že brána k životu vedie cez smrť. Áno, cez smrť, ale nie cez smrť, ktorú poznáš, ale smrť, ktorá je život a oheň a Svetlo. 😀

        Páči sa mi

      • čikitet
        pekné. čítala som len o tom plameni. nie viac.
        ťažké, dobré, a pre bežného človeka veľmi ťažko realizovateľné.
        prečo ťažké? ľudia nemôžu pochopiť, len obyčajnú kristovu vetu, smietku v oku iného vidíš, brvno vo svojom nevidíš!
        toto dokáže len človek, ktorý skutočne ten plameň sviečky vo svojom vnútri hľadá, a to ešte neznamená že to ozaj pochopi.

        zjednotiť múdrosť ducha, s dušou a s myslením človeka ovplyvnené životom na tomto prekrásnom kamrlíku, ktorý ponúka tie najrôznejšie pokušenia :-),
        viem, čo chceš povedať, neviem to napísať, to sa mi často nestáva. 🙂

        Páči sa mi

      • lilah,
        použila si trefný citát Biblie, lebo niektorí z nás boli pokrstení svätenou vodou – raz a v takom veku, že sme si ani neuvedomovali, či to chceme alebo nechceme 🙂 ale podstatné je to, aby sme vedome a nie raz prijímali aj krst ohňom – vyživujúcim ohňom života večného = Nekonečným Duchom 😉

        Páči sa mi

      • Minne, si poklad. 😀
        Čiki, moje mozgové bunky ti ďakujú 😆 konečne sa cítia byť využité… 😆 Ten posledný komentár – kvet života… to som už niekde počula, len neviem kde 😕 Takže cez bránu sa dá dostať pomocou (života), ohňa a svetla? 😕
        Moonica, vďaka za ten oheň… to by ma tak ľahko nenapadlo. 😀

        Páči sa mi

      • white82,
        s 🙂 a vďačne 🙂 a možno si ten kvet života zaregistrovala v súvislosti s Pradávnym tajomstvom kvetu života 1 a 2 od Drunvalo Melchizedeka 😉

        Páči sa mi

    • čikitet, helar, prepáčte, že kradnem venovanie inej osobe, ale tá skladba je o mne, ešte aj knihu čo píšem píšem o vlkoch, ľuďoch o vlkoľuďoch.
      vie mi niekto vysvetliť, že odkedy som sa začala zaujímať o mágiu, priťahujú ma vlci?

      Páči sa mi

      • díky. inak sú to neskutočné zvieratá, v živote som sa neodvážila sama do lesa a ešte po zotmení, aj keď mám les s potokom za domom, ale teraz sa túlam a najradšej sama.

        Páči sa mi

      • Podľa Weinfurtera:
        šakal: Symbol Egyptského Boha podsvetia Anubisa. (viz pes, cerbeus atd.)
        Pes: symbol vstúpenia do pekiel. Pes je onou mnohými okultistami obávanou strážkyňou Prahu. Pravým strážcom Prahu je boh Ptah, ktorý má psiu hlavu.
        Vlka nemá napísaného, ale tiež je to psovitá šelma, dravec, lovec, samotár, inteligentný……
        Ale to sú snové symboly… 🙂

        Páči sa mi

      • anúbis, ako boh podsvetia, je jeho strážcom. cerberus, je niečo podobné z gréckej mytológie, aj keď je zúrivejší, škaredší a iba plní príkazy. ( pokiaľ hovorím správne, táto stránka mi zvykne dobre prevetrať moje vedomosti, tss)
        majestátnejšie znie ale anúbis a aj ked sa mi obe bytosti v zásade protivia, sú typický pre koniec, zrod nového, a svojim spôsobom chránenie pred zlom.
        ale, ja mám na mysli vlkov, ako svorku. ich inteligencia ma fascinuje, a z tohoto pohľadu mi je sympatickejšia indianska predstava o totemových zvieratách. ja ich mám v úcte. ich dokonalá hierarchia, múdrosť alfa samcov, schopnosť prispôsobiť sa, inteligencia, samostatnosť nie však osamelosť.

        Jo, a začali sa ma báť mačky. ( to som ich doteraz považovala za naj zvieratá) divné. fakt. 🙂

        Páči sa mi

      • veľa ezo ľudí si moju lilah zamieňa z lilith. partnerka lucifera, robí si čo chce, mimoriadne obľúbená feministkami :-),

        je to taký čudný príbeh, pomenoval ma tak jeden bosorák, že vraj je to moje duchovné meno. vraj moja životná cesta bude plná útrap a pri mne či už vedome alebo nevedome sa začnú ľudia, veci a všetko okolo deliť. na pravé alebo ľavé, na zlé alebo dobré. neviem, či som tomu dostatočne uverila, je to asi dvadsať rokov, ale za tých dvadsať rokov sa pri mne ozaj všetko, všetci akosi vždy vyvŕbia. poviem ti, som z toho aj dosť unavená.
        2, mne sa to zapáčilo, teraz to používam všade, dokonca, keď sa mi podarí vydať knihu, bude to práve pod týmto pseudonymom.

        jo a ešte k tomu menu lilah, mám byť svetlá a strážca divých zvierat. (snažím sa, ale či to tak je, neviem, ) dúfam, že áno, pretože rada filozofujem, diskutujem, a ako vždy som zle chápaná. teraz som na tom tak, že sa hľadám.
        divné, nie?

        Páči sa mi

      • Lilah – meno sa mi veľmi páči, akoby som niekedy poznal už nejakú Lilah. V tomto živote som ešte nepočul meno Lilah, ale keď si sa tu zjavila, hneď mi to dačo pripomenulo. Neviem, ale dačo na tom bude.

        Páči sa mi

      • možno sa to dozviem, možno to už viem, len sa tomu bránim. ťažko povedať. ale s tým delením je to ozaj tak. už sa mi priznali kolegovia v práci, že odkedy sa s nimi stretávam, rozprávam ( o bežných veciach) akosi jasnejšie vnímajú iných a či dianie okolo seba. ( ako keby sa im otvorilo tretie oko :-), neviem, je to ale niekedy dosť náročné)
        asi na tom fakt niečo bude. 🙂

        Páči sa mi

      • lilah, tiež si ma zaujala… hm, veci sa dejú v správnom čase… to s tým tvojím vlkom je pre mňa udička sama o sebe… V nedeľu som si hodila šamanské karty, a hádaj aká mi padla??? Jasné, vlk 😉 Myslím, že sme sa už “niekedy” stretli… A teraz začínam tuho rozmýšľať, či si to nebola ty v tom mojom sne, ktorá sa ma pýtala, či nie som citswa (mimochodom, našla som jeden indiánsky zdroj, kde titwa je niekto, kto sa vie premeniť na nejakú psovitú šelmu, vlka, či podobné) a čerešnička na torte je, že v tom mojom sne – potom čo som povedala, že som – si tá pýtajúca začala holiť bradu, lebo celú hlavu mala vlčiu… Takže toľko o tom 😆
        a tu sú tie šamanské karty:
        http://www.ranka.cz/medicina/all.htm

        Páči sa mi

      • keď si sa pýtala na to slovo včera, nevedela som ti odpovedať. a ani teraz neviem, ale pocit z toho slova bol a stále je, že je to niečo v spojení s indiánmi a ich kultúrov. nechcela som to, ale písať.
        neviem to vysvetliť, ale určite poznáš pocit, že si na niečo nevieš spomenúť aj keď sa neviem ako snažíš, a keď to prestaneš riešiť, tak sa ti odpoveď ukáže pri úplne obyčajnej činnosti.
        čo sa týka toho sna, v poslednej dobe mám toľko snov, toľko pokusov o napojenie, že si to bohužiaľ ešte neviem vysvetliť. 😦 je mi, ale jasné, že niekto niečo chce, alebo mi musí odovzdať. zatiaľ som to nepochopila

        Páči sa mi

      • minne, jeden som už napísala v kde pre anjelov končí budhizmus, nikto mi neodpovedal. 😦
        skús sa pozrieť, a potom ti napíšem viac.
        aj k tomu snu a aj k tým čo mávam v poslednej dobe.

        Páči sa mi

      • tak keď dokončím svoju robotu, ( tak ti to napíšem, ak súhlasíš, na tvoj majlos, čo si mi ponúkol na zoznamenie pri šampanskom) ok.
        lidičky, beriem vás tu ako oddychovku, ale práca mi stojí, a zajtra to má mať šéfino na stole, tak pá.
        a čo sa toho sna týka, možno je jednoduchý, ale je tak jasný, že je pre mňa sklamaním, nic víc.
        a dík za pokus o vyvrátenie, alebo potrvdenie 🙂 toho sna,

        Páči sa mi

      • VEĽKÉ Ď 🙂

        a ešte cmuk, aby sa ti dobre spalo, keď tu už nem budem, xi, 🙂

        fakt som už unavená!

        Páči sa mi

      • Pozrela som si tie samanske karty, a hadaj co mi vyslo? Pes /vlk tam nieje/. Nejaka svorka sa tu zacina zbiehat. 😛

        Páči sa mi

      • ja som to tam našla, krásne tam zavýja na mesiac. namojveru, cítim sa rovnako. tie karty musím mať.
        neviem ako vás ľudkovia, ale mňa nikdy nepriťahovali miesta ako je napr. new york, či paríž, o niečo lepšie je na tom londýn, ešte lepšie škótsko ale keď raz budem nechutne bohatá, zbehám všetky pamiatky, rezervácie od chile, cez peru až po kanadských indiánov.

        Páči sa mi

      • no hovorím, ja sa tam určite dostanem!? no videl niekto väčšiu nádheru?
        díky, už aj sťahujem do PC 🙂
        ja tým vlkom, žiť v takomto prostredí, no super.

        Páči sa mi

      • zabudla som dopísať, byť tak tým vlkom.
        no super!
        🙂 helar, a v ktorom kúte tohoto krásneho karmlíka ( naša planéta) sa nevraždia ľudia. určite je toho menej tam ako niekde v meste.

        Páči sa mi

      • Vrazdit sa budu ludia dovtedy pokial neuznaju svoju jednotu. Ved naco by si zabil seba sameho v inom tele ? Ked je niekto smutny alebo v depresiji TAK NECH SA PREBERE A NEROBI TO Z COHO MU JE ZLE.. hehe 😛 Treba robit to co nam prinasa skutocnu radost.

        Páči sa mi

      • súhlas! žiaľ, ako to vyzerá, ešte to troška potrvá, kým ľudia toto pochopia. a možno nie, možno to pochopíme skôr ako si myslíme 🙂

        Páči sa mi

      • minne má pravdu … je to strážca tohto cyklu , tam síce nie sú tvary ale vibrácie prahu sú podobné štekotu psa a zavíjaniu vlka, ktoré sa prelína ťahavým zvonením diaľok , ak astrálne vycestujete a budete počuť tieto zvuky …nekráčajte do hmly … kustódi sú pripravený zajať, každého odvážlivca ktorý chce prekročiť hranicu cyklu, bez vlastného svetla … 😀
        Kustódi a strážcovia sily ľudského otroctva, pripravení povoliť, keď bolo dosiahnuté svetlo. Prvá a najmocnejšia, sedí Závojom Zahalená Prítomnosť, Pán Pánov, nekonečná Deviatka, nad ostatnými z každého Kozmického cyklu, vážiac a pozorujúc pokrok ľudí. 😀 😛
        a môj syn je strážca …. žiadna vedma mu nevidí knihu osudu hi hi hi 😀

        Páči sa mi

  13. Ahojte,
    Po dlhej dobe som opäť tu.Bol som tu už pár dní predtým, ale pozeral som si iba určité veci o tarote nejako som sa nestaral o komentáre ani o nič iné.
    Stala sa istá vec a začalo ma to ťahať na túto stránku rozhodol som sa, že teda prídem, ale keď som prišiel vidím, že tu je taká istá situácia ako kedysi a to ma odrádza vrátiť sa tu.
    Píšete, že z komentárov ktoré tu v posledných dňoch boli bolo cítiť veľa negativity a už iba to ma odrádza vrátiť sa.
    Iba z komentárov na tejto stránke od Svetlonoš a nrayn je cítiť istú negativitu ktorá je pochopiteľná keď sa egu nepáči, že boli zablokovaný.
    Prosím zamyslime sa nad sebou táto situácia sa opakuje už 3x (ak si dobre pamätám články ktoré som kedysi čítal) Svetlonoš a nrayn skúste sa nato pozrieť s nadhľadom a nenehajte ego vyhrať som si istý, že to dokážete,
    helar – Áno asi si sa ich dotkla je to dosť pravdepodobné, ale tým, že si to napísala si iba nehala vyblázniť svoje ego a zaistila si si istú dávku negativity od Svetlonoša.
    Prosím neberte to ako posudzovanie alebo odsudzovanie oto mi fakt nejde snažím sa iba zastaviť kolobeh ktorý tu je už 3x a stále sa rieši skoro rovnako.Keďže sa opakuje tak sa z tejto situácie máme asi niečo naučiť a možno pomôže aj odlišné riešenie.
    Samozrejme chápem, že chceš aby to tu vizeralo čo najlepšie a nenecháš si písať negatívne komentáre na stránku ale skús sa nato pozrieť aj ty aj vy ostatní z odlišného uhla pohľadu.
    Ak som niekoho týmto komentárom urazil ospravedlňujem sa naozaj mi nešlo oto ale iba sa snažím nájsť riešenie tejto situácie, a chcem ešte upozorniť nato, že neviem čo všetko sa tu stalo nepoznám nrayn ani Svetlonoša a aj vy ostatní ste sa určite zmenily a posunuly (snáď vpred) preto ak je tento komentár zlý prosím helar zmaž ho.
    Želám Vám aby Svetlo pretrvávalo vo Vašom živote, aby sa vyriešil tento i iné problémy a aby tu opäť zavládla priateľská atmosféra.

    P.S. Neviem prečo so mto napísal, prečo som to napísal tak ako som to napísal, ale mal som potrebu urobiť to.

    Páči sa mi

    • Vieš, čo ma prekvapilo? Už hoodne dlho (ešte pred príchodom Nrayna) tu nikto nehovoril o “helaristoch”… A toto označenie som nevymyslela ja… Keby som to nevedela lepšie, dostanem isté temné podozrenie… 😛 …a povedala by som si “a sme doma!” 😆

      Páči sa mi

  14. Helar,
    Ale ak som dobre pochopil, oni nemajú zákaz prispievať, iba majú moderované príspevky, čiže pred zverejnením sú kontrolované, či nie sú náhodou útočné proti nejakej konkrétnej osobe. Ak som to správne pochopil. Alebo sa to zmenilo? Lebo keď mňa aurík zablokoval na 3 blogoch, tak môj príspevok, hoci to bola dobrá rada, sa neukázala ani po mesiaci 😦 Ale som mu za to vďačný, lebo to bolo na viacero vecí dobré – jedna z nich je, mám vlastný blog odvtedy 🙂

    Páči sa mi

    • Minne,

      nemýliš sa – sú len na moderovaní, nehádžem ich do koša. Pokiaľ ovšem nebudú útoční alebo “paranoidní” (moja interpretácia, nie ich pohľad na vec) alebo vampirizujúci (a toto budú musieť nechať čitatelia na môj osobný pocit – alebo ego, ako to kto nazýva).

      Nechápem, prečo tu musíme rozoberať hinduizmus, keď na to existuje Nraynov blog.

      A – hoci sa teraz obhajujem, čo srdečne neznášam – som si dobre pozrela príslevky Svetlonoša, než som ho dala na moderovanie, a zistila som, že vyhľadáva situácie, do ktorých by mohol zaryť, pričom nie vždy preto, že má iný názor… To bolo to, čo som spomínala: istý typ komentátorov sa začal zoskupovať, keď tu vládla taká atmosféra.

      Hergot, ale ja sa fakt nepotrebujem obhajovať! Robím rozhodnutia a znášam následky – s podporou alebo bez nej.

      Páči sa mi

  15. Skúste sa pozrieť na to aj z inej stránky: administrácia webu či fóra, nie je vôbec ľahká záležitosť, je to dosť náročné aj kvôli času, už párkrát som sa aj ja stretla s takouto situáciou a bola som dokonca nútená dať aj zopár banov, nie je to ľahké rozhodnutie….

    Koľko ľudí toľko chutí…nedá sa každému vyhovieť…

    Páči sa mi

  16. musím napísať SUPER!!!
    aj keď som komentáre spomínaných nečítala… a asi nás je viac takých,ktorí sem prídu hľadať nakopnutie na riešenie svojich problémov ,ako sa nechať zaťahovať do ďalších…a zbytočných 🙂

    Páči sa mi

  17. Stale neviem pochopiť :
    Ak niekto zjavne nevyhovuje atmosfére a témam etc. na niečom blogu,prečo nedokáže prijať fakt,,že má ísť sktrátka o “dum dál” a ventilovat si svoje potreby tam,kde nájde seberovných oponentov!
    Načo to ešte rieši napr. na svojich osobných stránkach…a nechutne sa v tom stále hrabe?To už nie je zaležitosťtou neskroteného a nezrelého Ega resp.potrebou niečo objasniť.
    Je to úmyslené, cielné a “bohapusté” vysávanie Energie pre svoje potreby a to sa deje neustálym provokovaním a zabŕdaním.

    “PURE” Vampirizmus!

    Páči sa mi

    • maybe?! mne to skôr pripadá ako akýsi druh volania o pomoc. ale aj tak je dobré, že je vyčlenený, kto chce, má možnosť s ním komunikovať, kto nie zdržiava sa tuto a hľadá pomoc a odpovede

      Páči sa mi

    • 🙂 Bola som sa na to pozrieť, síce som to nečítala, len preletela pohľadom, ale napísala som mu “cmuk” (to ma naučil Čiki).

      Aj tak ho mám rada. 🙂 Je to komické, ale je to tak.

      Páči sa mi

      • priznám sa bola som sa tam tiež pozrieť, ale prvé čo ma odradilo, bol ten dlhý článok. zarazilo ma to, keďže tvrdí že sa písaním čiastočne živí, došla som po náznak slova ironizmus či čo a už ma to prestalo baviť. možno, keby že sa s ním nedohadujem celú nedeľu, tak by som si to možno prečítala, ale nemá tam nič nové, tak ma to nebavilo. sorry nryan.
        🙂
        PS: toho hinduizmu sa drží ako kliešť, neviem, počula som o fanatických kresťanoch, radikálnych moslimoch, bláznivých jehovistoch ale hinduisti boli vždy za mierumilovných. po kom to podedil? 🙂

        Páči sa mi

      • Helar to vôbec nie je komické, ale potvrdzuje to, čo tu mnoho ľudí dávno vie, že si tu nepotrebuješ nič dokazovať a túto stránku si vytvorila nato, aby si ľuďom pomáhala a usmernila ich na ceste, ak o to stoja . . . . a ešte jeden “detail” sa skrýva sa Tvojou vetou :
        “Aj tak ho mám rada “, že to hovoríš s otvoreným srdiečkom, teda cez svoju srdcovú čakru . . . . ak to NRAYN raz zažije, ten nádherný pocit, aký máš, keď si “zaľúbená do života”, vtedy pochopí Teba aj všetkých, ktorí na túto stránku radi chodia. Prajem Ti , aby si srdiečko mala stále otvorené !!

        Páči sa mi

  18. … len tak citam a “zaujalo” ma sice viac veci, ale nemienim viac, iba co napisem … … ze naco je komu potrebne tu “riesit” iste “veci” a slovne … citit z toho nie to, co sa popisalo, a ako to ma vraj vyzerat a co to ma vraj povedat (v slovach – len v slovach) … no, vsak moje citenie je len moje citenie, iste je (ako vsetci vieme) skreslene mnou samou … len sa citajme/-te a precitujme/-te , uff …

    Páči sa mi

    • viem čo chceš asi povedať, cítim rovnako 😉 a tebe by bodol ten atlantský jazyk či aký – kde v tých písmenách (či kde) sú rovno zamiešané aj pocity či nálady či čo 😀

      Páči sa mi

      • … tak … na to, ze tusim, ze citis, co citim, ach jaaaj … k tomu druhemu, netusim, momentalne sa tym nezaoberam, ale iba to citim 🙂 🙂 🙂 ( 😦 )

        Páči sa mi

      • a to je zlé? čítať očami. 🙂
        samozrejme že som pochopila, zaujalo ju viac, ale napriek tomu to čo ju skutočne zaujíma nemá záujem to povedať, ale nemáme sa zaujímať o slová a pocity pretože sme každý individuality.
        preto som napísala, že nem mirtem ( mimochodom to je jediné čo viem po maďarsky) lebo mi to vlastne nič nedalo.
        v skratke, ja osobne som si z toho príspevku zobrala iba jedno, mierne vyhrešenie neposlušného dieťaťa od láskavej tetušky 🙂

        PS: ty karty šamanské, sú super, videla som ich po prvý krát, ale sú fajnove. no a na tej stránke sa píše, že medicína dňa, či čo, klik na to, a vyšiel mi jaguár. potom som nem vedela čo s tým mám robiť, tak znova klik na to, a vyšla mi vydra. to čo, som z toho osol.
        a kde sa to dá kúpiť na slovensku? díky , a cmuk za tie karty 🙂

        Páči sa mi

    • zasa medzi riadkami? xi, samozrejme že som milá. som najmilšia, xi, najsamilšia. 🙂
      nie, ale vážne, asi začínam byť unavená, možno pôsobim nevrlo, ale nie je to tak. ak som nepochopila, sorry, ale myslím si že mi to zvyčajne páli.
      čistá skromnosť 🙂

      Páči sa mi

      • … medzi riadkami je to najdokonalejsie, pre mna, teda, a kazdy si berie to, ako a co potrebuje, v tom je caro celeho (ak hovorime o uceni sa a zrkadlach), podla mojho nazoru … nie, je este cosi – bez slov komunikovat, to som zazivala a verim, ze i nadalej budem, ale to chce total rovnaku vlnovu, ci ako by som to jednoducho nazvala 😉 … nepochybujem o tvojej inteligencii a nemas sa za co ospravedlnovat 😉 …

        Páči sa mi

      • jana, ja som tu oproti vám všetkým pouhy amatér. riadim sa čiste iba intuíciou, srdiečkom. takže občas tresnem volovinu. vám všetkým to možno príde smiešne, čo je aj pochopiteľné aj nie. každý raz začína.
        nechcem nikomu krivdiť, ale občas to tu z tých príspevkov cítim. :-),
        čo sa inteligencie týka, hrdím sa istým číslom, ktoré je troška nad hranicou, ale žiaľ, z hľadiska duchovného bohatsvtva a duchovnej inteligencie, normálnu inteligenciu považujem za zbytočnú.
        keď po smrti odídem do iného sveta, asi ťažko predložím doklady o vzdelaní, ale isto budem predkladať, ako som sa k ľuďom správala. 🙂

        Páči sa mi

      • Lilah,
        ty a amatér? Odkiaľ toľká skromnosť? Kto dokázal preštudovať abdrushina a ho aj pochopil, tak to je u mňa vysoká škola.

        Páči sa mi

      • Ďakujem, osobne si myslím, že čítať abdurishina nebolo práve najľahšie čítanie, ale keď sa do toho správne vložíš, ide to.
        niekedy jednu stranu aj dvakrát, ale dá sa. 🙂

        Páči sa mi

      • ja som ju tiež čítal 2 krát celú a ešte tretí krát ťažšie pasáže a stále som nové objavil. Pritom kniha má cca 800-900 strán 🙂

        Páči sa mi

  19. 90% komentarov sa netoci okolo nicoho ineho nez samotneho posudzovania a teraz tam spadol aj moj komentar 😛

    Ak niekto citi negativitu s komentarou tak ma “citlive miesta” na nieco. Uplne otvoreny clovek sa nemusi bat nicoho ak nemas co stratit tvoja dusa nic neutrpi. Rozsypat sa moze iba to co sme si poskladali. Jedna a ta ista vec sa dokaze chapat zle aj pozitivne. Ak si vybereme tu negativnu cestu tak sa potom nemozme stazovat ze si pritahujeme negativnu energiu. Ak vam nieco vadi tak mate “perfektne predstavy” elementalov celozivotnych skusenosti ktory vravia takto to citim “Ja” a tichto elementalov si strazime ako oko v hlave. Vzdat sa takichto veci je bolestne. Zmenit nazor by bolo naozaj lahke. Lenze na kazdy nas nazor sa viaze urcita minulost cize aj zavyslost a celkova hodnota pre nas. Nazory ziadneho cloveka sa nedaju zhrnut do jednej vety ! V niecom ma pravdu v niecom nie ale neda sa povedat proste: Trepes somariny.. To je uz posudzovanie ktore nevychadza z urciteho nazoru ale z obrannej reakcie voci inemu nazoru. Ak ma pre niekoho iny nazor vypovednu hodnotu tak si upravy svoj nazor a s tim co nesuhlasi necha tak. Odsudzovat to comu nechapeme je bezny prejav ked sa stretnu 2 nazory ale to funguje iba pre to ze berieme vyznam ineho nazoru dost extremisticky a neuvazujeme na spolocnich kvalitach nazoru. Nazory nie su na to aby sa pretlacovali ktory je silnejsi alebo sa da podlozit ci dobre argumentovat ale na to aby sme si dokazali tie svoje obohatit o skusenosti inych. Z tejto polievky nazorov si jednoducho naberieme iba to co nam chuti a ostatne nechame tak. A tiez mame pravo si obhajovat to co chuti nam lebo kazdy mame ine chute 😉

    Páči sa mi

  20. Zalezi od uhla pohladu. Koho sa vec tyka, citi sa dotknuty. Prepac, ze sem miesam politiku, ale je to dobry priklad. V Bratislave skupina zien vratila Ficovi ruze, pretoze sa ich dotkli jeho vtipy. V Hlohovci to jste bralj zeny ako dobru zabavu. 😛

    Páči sa mi

  21. Ahoj helar,
    posledné komentáre nrayna, neboli voči mne pozitívne, ale ja mu odpúšťam, pretože všetko zlé je na niečo dobré. 😉 Ale to už neriešim, pretože odpovede som dostala zo Smaragdových dosiek. Bola som na nich upozornená v najbližších dňoch. 🙂 Boli určité veci, ktoré sa ma osobne dotkli, ale brala som to s nadhľadom na jeho svet. Zároveň sa ti chcem poďakovať, že si sa za mňa zastala. 😀 Musím sa ti priznať, že nrayn mi bude trochu chýbať, ale budem navštevovať aj jeho blog.
    Všetko naj v tvojom blogu a posielam veľa pozitívnej energie. 😀 😀 😀
    P.S: Chcela by som sa ťa spýtať: Ako sa zbaviť bolesti, ak prenesiem ju na seba od druhého nechtiac teda nevedomky? Pritom sa ten druhý uzdraví. Môžeš mi poslať na e-mail: vera13@centrum.sk

    Páči sa mi

    • Vera, ak liecis cez tvoje organy (chcene ci nechcene), musis si potom cele telo ocistit – bud vizualizaciou, meditaciou – cim kolvek co poznas. Mozes si spravit dychacie cvicenie, ked kazdym vydychom davas energie tebe nepotrebne zemi pre transformaciu.

      Páči sa mi

    • 13vera13,

      máš niekoľko možností. Najbezpečnejšia je stáť čchi-kungový strom “jednotku” (v žam žungu je to cvik “držanie brucha”, nájdeš na Mračnej hore). Tento cvik sa bez pohybu stojí 30 minút a viac. Počas tohto času obmieňaš svoju energiu a ak tam bolo niečo negatívneho, tak to proste odtransformuješ. (Aspoň ak si to pamätám správne. Ach, tá skleróza! 😕 )

      Alebo sa postavíš, natiahneš ruky dlaňami k nebu, trochu od tela, a predstavuješ si, ako cez dlane do celého tela nasávaš svetlo. Potom ruky zopneš vo výške hlavy a celé svetlo pretlačíš cez seba až do zeme. (Funguje to aj s predstavou svetelného stĺpa.)

      Tretia možnosť, čo poznám, je kompenzačné kyvadlo. Štvrtá možnosť je SRT. Asi toho je viac, napr. to, čo popisuje Tina, ale ja mám momentálne sklerózu. 🙂

      Páči sa mi

      • Súhlasím s Filipom. Raz som pomocou kompenzačného kyvadla ťahala bolesť z GabyBaby. Nato som ju dostala ja a ona použila kompenzačné kyvadlo, aby ju dostala zo mňa… a bolesť prešla na ňu… No prdúskali sme sa vyše hodiny, než sme toho “ksichta” zlikvidovali. Bola to nejaká negatívna energia, normálne som ju nahmatala, pichala do ruky ako fras a už si vôbec nepamätám, ako sme ju dali preč, ale je možné, že sme kombinovali všetko, čo sme si pospomínali… 🙂

        Páči sa mi

      • ak si ťahala bolesť z niekoho, beriem to tak, že si vedome ťahala bolesť, hoci si nevedela, že to prejde na teba – to je v súlade so zákonmi – následok.
        Ak by si cestovala v autobuse a od niekoho by na teba prešla bolesť iného, to by som bral, že nevedome.
        Ale ak kradnem v obchode a neviem, že ma za to môžu odsúdiť do väzenia, tak to nie je nevedome 🙂
        Tam sa porušil minimálne zákon karmy 🙂
        Ale to je jedno, aj tak to nerieši odpoveď na otázku, ako sa zbaviť tej bolesti, sorry

        Páči sa mi

      • Ešte ma napadla iná vec – ako empat som preberala nie vyslovene bolesť iných (niekedy aj to, pokiaľ išlo o bolesť duševnú/duchovnú), ale ich emocionálne stavy. Trvalo strašne dlho, než som sa naučila obrniť sa proti tomu. Ale keď som unavená, tak zasa “nasávam” ako špongia. (A ak si spomenieš na ten môj sen, kde som do seba nasala ropnú škvrnu, tak to bolo práve o tomto. Je to moja nejaká “schopnosť” či čo.)

        Páči sa mi

      • Mne pomáha predstavovať si ako sa mi presvetľujú ruku cez ktoré to domňa ide a všetko negatívne ide do zeme a transformuje sa.A aj nejaký kameň by nebol na škodu :).

        Páči sa mi

      • Ked si unavena tak si pospi aj keby ta mali z koze zodrat.. Unaveny clovek musi spat inac organizmus upadne do stavu apatie a to len pritahuje negativne energie. Akoby si sa vystavila nejakej jedovatej latke. Uz som to zazil.. 😛

        Páči sa mi

      • Filip, tebe to myslí! Všetky čierne kamene vyťahujú negativitu z organizmu. Záhneda uzemňuje a odvádza. Proti bolesti je výborný turmalín schorl/skoryl alebo obsidián. A pri liečiteľskej práci je dobré používať labradorit ako ochranný štít a karneol alebo rubín na energetizáciu organizmu a očistu krvi/lymfy.

        Ja som celkom zabudla, že existujú aj kamene! 😕

        Páči sa mi

  22. 13vera13, nie som síce Helar, ale možno ti to pomôže. Mávala som podobné problémy s prenesením bolesti. Poriešila som to veľmi jednoducho. Vždy keď niekomu pomáham od fyzickej bolesti, poprosím svoje Vyššie Ja o vyčistenie aj môjho tela a duše od akýchkoľvek blokov, negatívnych energií, entít…. Znie to jednoducho, ale pomáha to, teda aspoň mne. Tiež predtým, ako chcem niekomu pomáhať si vytvorím okolo svojho tela obal z bieleho svetla ( niekto používa aj modrobiele svetlo, prípadne iné, ktorému verí ). Toť môj pohľad na vec. určite ešte niekto poradí.

    Páči sa mi

  23. lilah (19:15:09) :
    … som v plienkach a stale a stale sa iba ucim, mila 🙂 … tresnem tych volovin neurekom, ale chyba je na to, aby som si ju uvedomila a isla dalej, o to ide, a ano, aj ja, len srdcom a intuiciou, iste veci sa “same” otvarali/-ju 😉 … vdaka za ne … ides tou svojou a na tej ti “ukaze” cestu iba a len to, co si sama zvolis a bude v sulade s tebou samou, nic nie je zle ci dobre 😉 … ako pises, srdce a intuicia ta vedu 🙂 …

    Páči sa mi

    • jana, toto je oblasť tak veľká, tak fascinujúca, že sme v plienkach všetci, nie len ja, úplny amatér, ale aj najväčší majstri.
      myslím že to povedal sokrates, : viem, že nič neviem!
      ja to cítim rovnako, čím viac sa snažím toho dozvedieť tým viac toho je.
      a to je na tom práve to najkrajšie, nie?

      Páči sa mi

  24. Tina, Helar a Rozalka,
    ďakujem Vám za radu, vyskúšala som aj s vizualizáciou aj s meditáciou. To aj mňa napadlo, ale iba zmiernili intenzívnu bolesť. Vyskúšam to so svetlom, aj o požiadanie Vyššieho Ja, trochu mi to pripadá ako EFT efekt. Ak už ani to nepomôže, zostáva mi iba Mračná hora a cvik. No neviem, či vydržím 30 minút a viac. 😀 Dôležité je, že mi zostáva pozitívna energia aj napriek bolestiam. 😀 Tú môžem aj rozdávať. 😀 Posielam Vám ;-D veľa pozitívnej energie.

    Páči sa mi

  25. 13vera13
    Podľa mňa, ak si od niekoho niečo odobrala, či už vedome alebo nevedome, to nieje až také podstatné. V žiadnom prípade sa neporušil židny zákon karmy, pretože ak by si tú bolesť nemala zažiť, tak sa Ti to nestane. Porozmýšľaj nad tým, ako Ťa to obmedzuje a čo Ti to chce povedať. Ak prídeš na duchovnú podstatu problému, bolesť sa stratí. Už nebude potrebná. Nič nieje náhoda a v živote si pritiahneš len to, čo práve potrebuješ alebo čo si vypýtaš. Choroba je spôsob tela, ako zachrániť dušu. Odporúčam knihu Nemoc jako cesta od Rudiger Dahlke.

    Páči sa mi

    • Ja si myslím, že ak je človek chorý, ako si naznačila, má sa vyliečiť sám. Je to prirodzený spôsob – nájsť duchovnú príčinu a odstrániť ju, ak to dokáže. Ale ak to nedokáže a použije násilné prostriedky – či už lekár niečo vyoperuje, alebo liečiteľ vytiahne tú negatívnu energiu, hoci neprišiel čas na vyliečenie, pretože choroba nespravila svoju prácu – čiže neprebudila človeka a nedostala ho na tú správnu cestu – potom toto považujem za čin proti prírodným zákonom, ktorý aj tak nakoniec nepomôže – to je porušenie zákona karmy chorého človeka – niekedy mu vtedy viac škodíme ako pomôžeme – preto dobrý liečiteľ najprv zistí karmickú príčinu a potom sa rozhodne, či to môže liečiť bez pričinenia pacienta. Ale aj tak to málo ľudí pochopí 😦

      Páči sa mi

      • Je to celkom dobre chapatelne Minne :),….sama som bola v obdobnej situacii len nedavno, ked som sa viac ako polroka nevedela dat dokopy po “odchode” mojho otca, ktoreho som (alebo aj chap “sa”) vyliecil z rakoviny a potom nasledne nahle zomrel na zapal pluc. Bola som z toho permanentne mimo, bez energie a pod. a skusala som vselico mozne, no nic nezaberalo a so mnou to islo dole vodou.. az mi jedna liecitelka zdiagnostikovala ANEXIU, z ktorej ma dostal jeden neokybernetik (myslim ze je to nieco take ako SRT, ale nie som si ista). Vraj som sa velmi identifikovala s otcovou chorobou, navyse som aj empat. Teda vsemocne som sa snazila otcovi pomoct, vyhrabala som prenho liecbu: Metabolicku terapiu B17 na liecbu rakoviny, prekladala som to po nociach, bojovala s lekarmi a s veternymi mlynmi, atd atd…..ZABRALO MU TO a vyliecil sa , vsetky CT ciste a navyse aj patolog to potvrdil(sorry)…. a aj tak mi to bolo platne nic, kedze otec “musel odist tak ci tak” kedze ako mi bolo povedane, sancu dostal……
        Dlho som to nevedela pochopit preco musel odist, ked sa po tom tazkom boji vyliecil……
        a vsetko mi to dopalilo az nedavno. To, ze som mu nasilu chcela pomoct, nepomohlo ani jemu ani mne. Ja som na oplatku schytala moju Anexiu (chap nedobrovolne napojenie na inu osobu).
        Tym som len chcela povedat, ze to funguje aj v praxi……..hawk

        Páči sa mi

      • no, poznám také prípady, niekedy je aj zbytočné hľadať príčinu, pretože príčina nemusí byť chybné správanie človeka, ale môže byť aj “naplánovanie takejto smrti formou utrpenia”, ktorá má dôležitý význam pre duchovný vývoj človeka.

        Páči sa mi

  26. Vera, proti nasavaniu energii ktore nechces sa mozes obrnit jednak tym, ze si zavries cakry na tebe vyhovujucu velkost (t.j. nepremavat sa v autobuse s cakrami na 3 metre otvorenymi). K tomu si mozes spravit ochranne stity, nosit pri sebe nejaky kamen, mandalu, znak..atd. Ak vies cestovat telom, chod sa pozriet co ta bolest “chce”, lokalizuj ju a vyhod (t.j. predstav si ako odchadza a transformuje sa). Viem lahko povedane, ale za pokus to stoji 😉

    Páči sa mi

  27. Ďakujem Vám všetkým, bolesti som sa zbavila pomocou Svetla po 10 minútach. Mám pocit, že som si pomýlila povolanie, pretože ma anjeli oslovujú ako Rafael a dokonca cez šamanské karty mi vyšla karta kôň, ktorá nebola obrátená. Možno ma anjeli preto takto oslovujú, pretože asi mi naznačujú, že mám kvocient podobných schopností ako on. Myslím, že je to znamenie na zmenu v mojom osobnom živote. 🙂 Tá druhá osoba trpela s bolesťami už rok, nepomáhali ani lieky ani mastičky. Pri svojej práci ruky potrebuje, možno aj to bol dôvod jej stretnutia so mnou, neplánovaný.
    Želám Vám, aby ste našli to dokonalé Svetlo, ktoré je v každom z nás, veľa lásky, šťastia, pozitívnej energie a múdrosť, nech Vás sprevádza po celý život. Ľúbim vás všetkých z celého srdca, z celej duše, z celej sily a mysle. Posielam Vám veľké objatie plné lásky, šťastia a harmónie. 😉

    Páči sa mi

  28. vďaka za to 🙂 …že ste….

    keď som si dnes prečítala túto diskusiu, cítila som sa nádherne… 😀

    Opäť krásna, modrá obloha… 🙂

    Páči sa mi

    • white82, zjednotenie by som vtedy cítila, ak by sa spojilo Svetlo s Tmou. To že nrayn nie je tu, beriem to za zlyhanie Svetla prijať brata, ktorý aj keď roznášal negatívnu energiu svojimi komentármi, ale vždy som to brala s nadhľadom, pretože on sa pohyboval v inom smere. Určité veci pre neho neboli tak dôležité ako pre nás. Ako môžeme spoznať Svetlo, ak nepochopíme Tmu? Ale je to každého osobná vec. Keď tu nrayn prestal komentovať, cítila som prázdnotu a sklamanie, akoby som stratila časť spoznania sama seba. Ale aj napriek všetkému, čo sa tu udialo, Vás všetkých ľúbim ako aj nrayna a ďalších. 😀

      Páči sa mi

      • 😆 a kto ho neprijal??? Ja ho mám rada takého aký je… A vo veľa veciach má pravdu… Len toľko k tomu. Teraz kto je svetlo a kto je tma??? 😀
        To zjednotenie som myslela na tých čo tu ostali…

        Páči sa mi

      • Ja si myslím, že tma neexistuje, je to iba nedostatok svetla. Preto aj tma nemôže pohltiť svetlo, ako Biblia píše.
        Preto hoci len malý plameň sviečky horí, žiadna tma nazatemní jej svetlo. Ak pridávame svetlo, tma sa stráca, ale nemôžeme pridávať tmu na slnko, lebo žiadna nie je, a stále bude svietiť svojou silou (nemyslím tým mraky – to nie je tma).
        A tak je to aj s láskou – zlo neexistuje, je to iba nedostatok lásky. 🙂

        Páči sa mi

      • inak keď tak nad tým rozmýšľam, tak som možno zvolila nesprávne slovo na ten pocit (zjednotenie)… 😕 mea culpa… Ale momentálne ma nenapadá lepšie to pomenovať…

        Páči sa mi

      • Jóóój, ale veď načo toľko smútku? Radšej sa tešiť z toho čo je, no nie? A žiadne starosti, Nrayn sa čoskoro vráti, ani sa nenazdáte. Možno nie v tej podobe v akej doteraz, ale isto opäť príde 😛 . Aj keď, musím sa priznať, mne veľmi nechýba 🙂 .

        Páči sa mi

  29. Ano,cítiť pozitívnu energiu,konečne je to znova v tom štádiu priateľstva,snahy pomáhať si, učiť a rozvíjať sa,ved preto sme asi sem začali chodiť,kvôli tej spolupatričnosti na ceste aj ked pri rôznorodých názoroch.Posielam vám všetkým lásku a svetlo,dnes by som spievala

    Páči sa mi

  30. Na ABC-čku majú odvčera po dobu troch dní 25% zľavy. Idem dáke knižky objednať. 😀 A kartičky od Doreen, teším, teším. 😀
    Ešte ak by mi vedel niekto poradiť dáku dobrú knižku o duchoch stromov, vílach, škriatkoch…., bola by som vďačná.

    Páči sa mi

  31. som absolventkou Silvovej metódy mám nejaké skúsenosti s programovaním a zaoberám sa aj liečitelstvom rada sa podelím o nové skúsenosti čo sa týka budúcnosti,či vykladadania kariet všetko ovládam,ale chcem sa podeliť s vami o výsledkoch našej práce s liečitelstvom prípadne pomocou blízkym . Rada uvítam komentár na túto tému . Som ochotná poradiť a pomôsť s problémami ktoré sa daju riešiť

    Páči sa mi

      • Ak je to isté vývojové štádium tak si myslím, že je…A nič neni len tak bezdôvodne :).Možno si potrebujeme aj oddýchnuť a potom sa to možno znova celé spustí :D.

        Páči sa mi

  32. Musím priznať, že sa mi tá vaša harmónia a súdržnosť zapáčila, ale možno ju svojím príspevkom trocha naruším. Určite nie som taký sčítaný ako väčšina z vás, ale nemyslím si, že sa bolesť dá nevedomo preniesť na seba, už len z jediného prostého dôvodu a tým je to, že by ste nemohli vedieť, že dotyčná osoba trpí nejakými bolesťami. Teda pokiaľ som to dobre pochopil. Možno máte na mysli nevedomé prenesenie ako formu “viem, že trpí” a prenieslo sa to nechcene na mňa, čo by znamenalo, že ste si pripustili niekoho slová a pocity. Avšak táto vlastnosť nie je dobrá, pretože pripúšťanie si slov druhých osôb je, že si všetko beriete osobne, čo automaticky vytvára domienky a nasledujú iba konflikty, ktoré ako som mal možnosť si všimnúť za týmto účelom vznikli aj na tomto peknom blogu. Osobne nevidím zmysel v prenášaní bolesti. Tým že niekoho zbavíte bolesti, ho nezbavíte choroby, ktorá bolesť zapríčiňuje a zároveň hazardujete so svojím vlastným zdravím. Pokiaľ už chcete niekoho liečiť, využívajte iné možnosti, než akými sú prenášanie bolestí a chorôb na seba a radšej umožnite chorej osobe objaviť v sebe príčinu a silu bojovať s chorobou. Veľmi veľa sa tým naučí a určite ju to posunie dopredu. Prajem všetkým príjemný neskorý večer.

    Páči sa mi

    • asmoniel,
      ja som im to tiež vravel :-), ale nakoniec som zistil, že problém v nepochopení bol zrejme v slove “nevedome”. To, čo iní považovali za nevedome ja som považoval za vedome, ale v tom zmysle, že “neznalosť zákonov neospravedlňuje” a predpokladá sa, že ak človek je na duchovnej ceste a zaoberá sa aj liečením, potom musí vedieť, čo všetko mu hrozí, hoci to tak nechce. Napríklad, ak zmýšľam určitým spôsobom a mám otvorené čakry na príjem rôznych cudzích energií, hoci o tom neviem, tak to považujem za vedomú nedbanlivosť – vie o tom, čo sa môže stať, ale predpokladá, že sa to nestane 🙂 – čiže prenos bolesti alebo emócii z inej osoby na seba.

      Páči sa mi

  33. nedá mi nereagovať….stojím za Helar a jej rozhodnutím….koniec koncou nikoho z nich nezablokovala, len upozornila, že ich bude cenzurovať
    A ešte niečo …svetlonoši sa takto nechovajú…

    Páči sa mi

  34. To co dokaze urobit z hocijakej hudby bozsku melodiu je sila nostalgie 😛 Kombinovat rozne emocionalne varianty je uzasne. Alebo urcita rezonancia medzi nasou vnutornou naladou a zmyslovym vnimanim.

    Páči sa mi

  35. Túto stránku som vnímal vždy ako plnú svetla… Že každý je ochotný každému pomôcť bez hádok, bez nepríjemných pocitov…
    Dúfam, že sa to tu po tomto všetkom upokojí 😉

    Páči sa mi

  36. Veci sa deju 🙂 aj ked tu vo vacsine surfujem ako pasivne uciaci sa navstevnik, uz som tu nebola dlhsi cas, no dnes som mala konflikt s jednou osobou a chcela som si precitat nieco pozitivne a hned prvy clanok, ktory sa ku mne dostal bol prave tento. Znie to zvlastne ale pomohlo mi to necitit sa zle, vinna z toho, ze som dotycnej osobe nepomohla viac…. Veci obcas skoncia inac ako by sme si zeli my, nase srdiecka a to nas zenie este k vacsej laske… pekny dnik a harmoniu 🙂

    Páči sa mi

  37. chcela by som len v kratkosti zareagovat na poznamku 13vera13… Svetlo a tma su to iste… podla kybalionu – tma a svetlo su subjektivne vnimane statusy toho isteho 🙂

    Páči sa mi

  38. Prepacte, ale preco sa tu zacina na tejto stranke sudit? Mame na to pravo? Po kratkej dobe uz poznam 2 odsudene bytosti na tejto stranke….skoda….

    Páči sa mi

    • Ivet nikto im nezakazal pisat. Moderovane komentare su tu na to aby nepadali sproste slova, mne to osobne velmy neprekaza ale ma to svoje hranice a viem ze je tu vela ludi ktory su na to citlivy a maju pravo sa tak rozhodnut. Odsudili sa sami tim ze napadali kazdy jeden vyrok kazde slovo bez toho aby si ho poriadne precitali. Svoje nazory treba presadzovat rozumne a s toleranciou.

      Verim ze Helar ma dobre srdce a ak by ju Nrayn uprimne poziadal o navratenie normalneho statusu tak by sa tak stalo. Ale jeho ego a presvedcenie mu to nedovoli 😉

      Páči sa mi

    • ivet 17, nie nemáme právo na súdy. ale máme právo komunikovať pokojne a hlavne s toleranciou ktorú si hlavne táto téma preberaná na týchto stránkach vyžaduje.
      sme tu pre poznanie, pre pocit učenia sa a nie diktátorstva. 🙂

      sakra, teraz som spadla do skupiny, helarista, xi, no čo už, že 🙂

      Páči sa mi

      • Ziadne skupiny a podobne 🙂 Oci treba mat otvorene pre vsetko a nevytvarat si zbytocne predsudky. To ze nad niecim kyvneme hlavou neznamena ze to druhe odsudzujeme.

        Páči sa mi

      • sak práve preto mám za tou vetou smajlíka, ne? :-), že sa necítim byť v žiadnej skupine, iba sa snažím žiť úprimne, hlavne k sebe :-),
        a to s tými helaristami, bolo pre istého človeka na tomto blogu.
        xi, on vie čo som tým chcela povedať, stačí :-),

        Páči sa mi

  39. Hm je mi len luto, ze predsa sa len nechame pohltit negativizmom inych….asi by bolo menej bolestive pre uplne vsetkych na to nereagovat vobec a zmazat ich…nepreberat to zbytocne do hlbky…je to tu casto uz len o tom a mne je smutno za tou povodnou podobou tejto stranky….

    Páči sa mi

    • To je prirodzený vývoj, netreba nič ľutovať 🙂 A všetko sa vyvíja – aj táto stránka aj ľudia na nej… 🙂 Nemôže to ostať tak ako to bolo – už len kvôli dynamike vývoja. A aj takéto “reakcie” (ktoré popisuješ) sú pre niekoho dobrou lekciou.

      Páči sa mi

    • Ivet17,

      “asi by bolo menej bolestive pre uplne vsetkych na to nereagovat vobec a zmazat ich”

      Veď to sa deje. Chlapci sú na moderovaní a miesto “zmazať” si dosaď “neuverejniť”. Ale rozhodne to nie je ideálne riešenie. Jeden človek rozhoduje za ostatných, čo je pre nich zaujímavé alebo prínosné a čo nie. Nepáči sa mi to. Ale ešte menej sa mi páčilo to, k čomu som dospela extrapoláciou minulého stavu. O takú budúcnosť som nestála.

      Pre tých, čo sa boja, že tým moderovaním o niečo prišli 🙂 : ak si správne spomínam, Nrayn už nenapísal nič a Svetlonoš nám napísal ešte jeden komentár, kde nás pozdravuje ako náš Boh. Tak som si povedala “synak nám tak trochu uletel” a neuverejnila som ho. Psychiatrie sú plné ľudí a nie všetci sú lekári. 🙂 Ale ak by ste “svojho Boha” predsa len chceli pozdraviť 😛 , nájdete ho na Nraynovej stránke. Nič na svete sa nestratí – len to zmení miesto alebo majiteľa. 🙂

      Páči sa mi

      • heli, nejaká nabručená si vstala dnes :-), ja ivet chápem, aj my všetci sme mali pocity viny. :-), :-), 🙂
        ( inak toto neznášam, hanbiť sa za niekoho iného, horšie to byť už ani nemôže)
        cmuk, krásny deň prajem a daj ešte nejaký taký debat jak včeraj :-),
        som skeptik, ale toto sa mi ľúbilo. 🙂

        Páči sa mi

      • 🙂 Nie som nabručaná, len si uvedomme, že miesto toho, aby sme sa pohli ďalej, stále sa k tejto téme vraciame a znova ju otvárame… Myslím, že na tejto stránke je oveľa viac lepších článkov ako tento! Ale ak si všimneš hodnotenie, tak je hodnotený hviezdičkami až kdesi “na strope”… Nerozumiem ľuďom. Už som to vzdala.

        Inak, Gabrielovi ešte visím tých zvyšných 15%, ktoré sa mu včera cezo mňa nepodarilo predupať, takže dohoda je, že pokračujeme. Len neviem, kedy. 🙂

        Páči sa mi

      • ja osobne zabudla na tento článok, :-), ale keďže som neandrtálec, tak rada rýpnem, ľudí to podnecuje k rozmýšľaniu , xi, :-), a mňa též, koniec koncov. 🙂

        jo, :-), ak tým zviozdam, :-), ja som si ich až včeraj všimla, xi, a prvý hlas bol môj, :-),

        cmuk, príjemný deň

        Páči sa mi

      • Ja som Ivet17 pochopil tak, že lepšie je zmazať tie staré negatívne príspevky, aby sa ľudia k tomu nevracali a hlavne tí noví, čo tu neboli v tom čase.

        Páči sa mi

  40. Ivet 17
    kde si bola doteraz? Táto téma je už dávno uzavretá,bolo to pre teba také dôležité sa k nej vracať? Čo dobrého si nám priniesla?

    Páči sa mi

  41. Vlastne nic som Vam nepriniesla…skor som to cakala ja od tejto stranky pre klud mojej duse….mavajte sa tu krasne a prosim uz nereagujte na moje slova….

    Páči sa mi

    • ivet 17, kašli na všetkých kuvikov, vrátane môjho hlasu!!§ ak to niečo prinieslo tebe to je dôležité, 🙂

      saltinka, nerozumiem tej kritike? to ťa tak poburuje keď sa ľudia pýtajú?

      ( práve ja viem že nie? takže som prekvapená dnes.) 😦

      Páči sa mi

  42. Ivet 17

    prepáč,isto som ťa nechcela uraziť ani ti nijak ublížiť.Ja sa len obávam,že sa znova rozpútajú tie nekonečné komentáre plné negativity.Odvtedy je tu už mnoho iných článkov aj komentárov,myslím, že aj dosť podnetných,prečo sa nebaviť o nich? Táto téma nikomu z nás neprinesie nič dobrého ani podnetného

    Páči sa mi

Povedz svoj názor