Oltár či portál?

Asi pred mesiacom mi Gabriel povedal, že mu mám vyrobiť oltár. Ako neznaboh som nemala predstavu, čo by to malo byť, a tak som sa pýtala, že z čoho. Dozvedela som sa, že budem potrebovať: brezu, morskú soľ, niečo, čomu nikto neverí a tropické plody.

No fajn!

Tak som sondovala ďalej. Brezu ako drevo, rastlinu či obrázok? Povedal, že to je jedno. Fajn, lebo brezu mám na záhrade a je to môj obľúbený strom, i keď by mohla rodiť broskyne, no ale čo už narobím… Morskú soľ som mala tiež odloženú, takže to bolo v pohode.

Väčší problém bolo “to, čomu nikto neverí”. Chvíľu som špekulovala, ale potom som sa ho spýtala, či by to nemohla byť slovenská koruna 🙂 … Nejaká mi ešte zostala, lebo sa mi ju nechcelo odniesť do banky. Napodiv, Gabriel celkom ochotne súhlasil.

Potom sme sa dostali na tropické plody. Aké plody? Odpoveď: Nejaké. Zas som vedela toľko čo na začiatku. Pýtala som sa Snakebite, ktoré plody sú tropické, lebo v tom nemám celkom jasno, a u Gabriela som zisťovala, či by to mohla byť aj morská hviezdica alebo jež. Vraj mohli. A nemohli by byť aj z čokolády? Nie! 😦 Potom ma napadlo, že mám odložené mumifikované liči, čo by mohol byť dosť tropický plod… Gabriel súhlasil.

Nuž, pred pár dňami som začala dávať oltár dohromady. Brezu zatiaľ nemám ani ako vetvičku, ani ako polienko, ale kúpila som si obraz s brezami a keď som sa pýtala, či by som ho mohla použiť, Gabriel bol za. Takže som vzala svoju starú drevenú vyrezávanú bosorácku komodu, postavila som na ňu obraz a na zvyšnú voľnú plochu som poukladala pekne misku s morskou soľou, 1,- Sk mincu a tanierik s troma liči. Pre istotu som pridala ešte aj Mesačný kameň, ktorý je, ako viem, Gabrielov kameň. Keď som sa pýtala, či je to tak v poriadku, prišla dodatočná požiadavka: viac tropických plodov. Mala som ešte dve ďalšie liči, tak som ich pridala na misku. Už to bolo dobre.

Ale potom Gabriel povedal, že mám dať na oltár ešte aj svoj obrázok. Pýtala som sa, či musí byť čerstvý, ale stačilo mu, ak bude “verný”. Tak som vytiahla fotku spred 10 rokov (našťastie na nej vyzerám rovnako ako dnes) a priložila som ju na oltár pod korunáčku a Mesačný kameň.

Ešte niečo? spýtala som sa Jeho Gabrielstva. “No, bolo by dobré, keby tá breza bola skutočná…” Kde ti ja, synu, teraz naberiem skutočnú brezu, zaúpela som a spýtala som sa, či by nestačilo doplniť ju na jar, kde možno nejakú zo semena na záhrade objavím a dám do kvetináča. Gabriel bol veľkorysý – stačilo by… Bude sa bonzajovať! 😀

Potom som sa ho pýtala, načo bolo treba robiť oltár.
LEBO JE TO PORTAL
Portál pre vstup do hmotného sveta?
NIE
A potom portál pre čo?
PRE AKTIVACIU ISTEHO TYPU ENERGIE
Načo som ho mala urobiť?
ABY SA S TEBOU SPOJILA MOJA ENERGIA
Ja som myslela, že som už na tvoju energiu napojená!
SI
TERAZ TO POTREBUJEME ZOSILNIT
Ako sa to prejaví?
ZOSTANES V TAHU MOJEJ ENERGIE
PRIDEM DO TVOJHO SVETA
Ako čo? Ako myšlienka, princíp, energia…?
AKO CLOVEK
Už zas?!
🙂 TY MI NEVERIS?
Verím. Ak sa ti bude hodiť, tak prídeš. Aj tak vždy robíš len to, čo sa ti hodí.
NEFRFLI A RADUJ SA
No, keď myslíš… Zas budem čakať ako somár a nedočkám sa… ale máš smolu – už som si na to zvykla.
DAR SA NEODMIETA ALE PRIJIMA S VDAKOU
Počuj, a nemohol by si mi radšej darovať niečo iné – napríklad norkový kožuch? 🙂
🙂 MYSLI NA TU NORKU
Takže ani kožuch nebude… Mám to ja s tebou život!
RADOSTNY 🙂
Tie veci na oltár… aký význam majú?
K MOJEJ REZONANCII
A to znamená…
VYVOLAVAJU PRECHODNOST PRE MOJU ENERGIU
A nevadí, že to liči je mumifikované?
NIE
NESKOR HO NAHRADIS ZIVYM OVOCIM
TVOJE TELO NEMA DOSTATOK OVOCIA
TAKTO TA DONUTIM JEST HO 🙂
Ten kameň, čo som tam dala… nenarúša rezonanciu oltára?
NIE
A keby si ľudia chceli na nejaký účel urobiť oltár, ako majú postupovať?
🙂 VYBRAT SI VHODNE SUCASTI
No hej – a aké sú vhodné?
🙂 NAPOVIE SRDCE
Aha… a keby som pridala k oltáru to pierko, čo som včera našla na chodbe, bolo by to v poriadku? (Náhodou som pred obývačkou na zemi našla drobné biele pierko. Neviem, ako sa tam dostalo, ale vzala som to ako nejaký signál. Ja už všetko beriem ako signál.)
ANO

521 thoughts on “Oltár či portál?

  1. Helarik,raz som počúval jednu liečiteľku a vešticu a tá upozorňovala na pierka…je to prítomnosť anielov…vidím ich denne ale stále nedokážem nadviazať komunikáciu..resp. neviem čo mi chcú povedať:-)))

    Páči sa mi

  2. Kniha Exodus – kapitola 20… 1 Potom Boh hovoril všetky tieto slová… 2 “Ja som Pán, tvoj Boh, ktorý ťa vyviedol z egyptskej krajiny, z domu otroctva… 3 Nebudeš mať iných bohov okrem mňa!… 4 Neurobíš si modlu, ani nijakú podobu toho, čo je hore na nebi, dolu na zemi alebo vo vode pod zemou!… 5 Nebudeš sa im klaňať, ani ich uctievať, lebo ja, Pán, tvoj Boh, som žiarlivý Boh, ktorý tresce neprávosti otcov na deťoch do tretieho a štvrtého pokolenia u tých, čo ma nenávidia, … 6 milosrdenstvo však preukazuje až do tisíceho pokolenia tým, čo ma milujú a zachovávajú moje príkazy… 😉 Tak mam taký pocit že ste z tím tvojim Gabrielom nastúpili na zlý vlak… :-[

    Páči sa mi

      • Tak, tak. 😛
        No ale k veci ja poznám Boha ako Lásku, tak si neviem dosť dobre predstaviť ako ma tresce a ešte nebodaj moje deti a vnúčatá…..

        Páči sa mi

      • Citácia z Mojžišovej knihy Exodus, ako spomínaš, sa týka podoby Božej ako modly a ani inú podobu, ktorej sa budeš klaňať. Helar sa tomu oltáriku určite nebude klaňať, takže ?????

        Páči sa mi

    • nie ste troška mimo? prečo by náš Pán mal byť trestajúcim, žiarlivým a čo ja viem akým ešte?
      čo to tu preboha píšete? to mi príde ako blbé synonymum k hlúpym hoolywodskym filmom o rozprávajúcich psoch, mačkách, opiciach a pod.
      aby ste pochopil ako to myslím, prečo sa ľudské vlastnosti pripisujú zvieratám, či dokonca bohu. povedzme si čisto hypoteticky, prečo by ľudia na tejto planéte, ( teda všetci ľudia) stáli bohu za povšimnutie? jednotlivci, možno. ale povyšovať sa na niečo veľavýznamné, je prinajmenšom trúfalé.
      vysvetlite mi to niekto. sme pre boha všetci dietky božie, a ak na to idem svojim úbohým ľudským chápením ( som človek, iné chápanie nemôžem mať) a prirovnám sa k láske k svojim vlastným deťom ktoré mám, nemôžem povedať, že mám niektoré radšej. každé z nich ma fascinuje svojou jedinečnosťou rovnako. každé je iné. každé je jedinečné, a každé tu má nejakú úlohu.
      jhvh33, prečo sem chodíte, keď vás tu svojimi znalosťami prírody poburujú?
      PS: a to som sa vás včera trochen zastávala.

      Páči sa mi

      • My sme ale deti, ktoré odišli od otca, lebo sme mu nechceli slúžiť, chceli sme všetko len pre seba. Preto, síce sú všetci Jeho deti, tie poslušné, ktoré majú záujem ísť späť domov, tak tým pomáha a dáva im rady ako na to. Keď pomáhaš rodičom, starajú sa o teba. Ostatné deti sú nespokojné, lebo sú samé a nikto sa o nich nestará. To je ale raz tak, keď odídeš z domu.. 🙂

        Páči sa mi

      • ešte, že ste tam dal toho smajlíka. dnes som nejaká pribrzdená či čo. 🙂

        PS: čo všetko sme chceli pre seba? ten kamrlík ( síce dokonalý, ale v porovnaní s ostatným vesmírom je naša zem iba kamrlík), na ktorom sme sa tak dokonale dokázali predviesť. veď aj tak skončíme ako hnojivo pre ten kamrlík. 🙂

        Páči sa mi

      • Pozri, analógia. Časť vždy slúži celku. Tvoja ruka slúži tvojmu telu. Chceš sa napiť, tak ruka sa nejde napiť sama, ale poslúži ti, chytí pohár, naleje vodu do úst, tam jej úloha končí. Slúžia ústa, hltan, …, žalúdok..Voda sa dostane rovnomerne do celého tela a nakoniec aj do ruky, tak je uspokojená aj ruka. Nie priamo, ale tým, že slúži celku. My sme ako ruka, ktorá si povedala, že si bude užívať sama, odtrhla sa od tela ( spoločnosti Najvyššej Božskej Osoby ) v nádeji, že uspokojí svoje potreby. Ale čo sa stane? Chvíľu sa motá, namáča sa do vody, ale akosi to nie je ono. Nakoniec odumrie a zhnije. Celý svoj čas hľadá šťastie tam, kde nie je a špekuluje, namiesto toho, aby prijala svoje prirodzené postavenie. 🙂

        Páči sa mi

      • áno. aj moja maličkosť, má tieto skúsenosti, že slúžime nejakému celku, nejakému mozgu alebo srdcu ktorý nás riadi.
        ale, ak to tak je – potom sa prirodzene natíska otázka, nebolo všetko súčasťou plánu? ak áno, použijem vaše vyobrazenie odtrhnutej ruky. ak je to potom tak, tak tá ruka sa v skutočnosti neodtrhla, a ak áno, oddelila sa s vedomím toho mozgu, potom sa v skutočnosti naozaj neoddelila.
        skrátene povedané, všetko čo sa deje je súčasťou plánu
        2, ak to tak nie je, a ruka sa odtrhla pretože si myslela, že je múdrejšia ako ten mozog (teraz to tak vyzerá, že toto je naozaj tak), myslím si, že mozog by tú ruku veľmi rád prijal.
        WHY? lebo mu chýba, s jednou rukou nedokáže vykonávať ostatnú činnosť tak, ako mu bola predurčená.
        takže celé mi to v tejto analógii výjde tak, že aj keď sme drzí spratci, aj tak bohu chýbame.
        mne sa prieči myslieť si, že mu chýbame preto, že je to sebec, vykonávateľ trestu a iné.
        aj keď niečo urobiť musí, pretože sme od neho odišli čistý, teraz sa k nemu chceme vrátiť špinavý. na to slúžia tie reinkarnácie, ale prepáčte mi, ozaj neverím, že sa na budúce prevtelým do prasaťa, len preto, že žijem ako prasa. skôr si myslím, že budem aj v bud.živote nadalej žiť ako prasa, pokiaľ nepríde podnet v akejkoľvek podobe, (svedomie, spomienka na min.život, vyššie bytosti, alebo len uvidí osobu, ktorá ho svojou čistotou očarí) a bude sa jej chcieť podobať. prebudí v ňom zvedavosť po lepšom živote, potom to prasa bude mať o to ťažšie,
        ale čo sa stane, vlastnou snahou, sa dostane na úroveň kde už kedysi bol.
        toľko podľa mojej maličkosti k vašej analógii. 🙂

        Páči sa mi

      • Slobodná voľba nejde dokopy so súčasťou plánu.
        Telu nechýba nič, lebo ako som písal tak to je duchovné telo, odoberieš z neho a ostane celé, pridáš ruku, ostane celé. Pretože je absolútnej povahy. 1-1=1

        “takže celé mi to v tejto analógii výjde tak, že aj keď sme drzí spratci, aj tak bohu chýbame.”
        // Chýbame, aj nie, Jemu nechýba nič.

        Abdrušin: “S požiadavkou stojí Boh pred ľudstvom, nie však s vábením a prosením, ani so žiaľom a smútkom.”

        “mne sa prieči myslieť si, že mu chýbame preto, že je to sebec, vykonávateľ trestu a iné.”
        // nie je ani jedno z toho

        S tým prasaťom, je to podľa mňa možné, lebo keď máte prasaciu mentalitu, tak dostanete to, čo vám vyhovuje. Keď sa zameriavate na zmyslový pôžitok, tak vo zvieracích druhoch sa vám lepšie vyplnia túžby. Taký holub tuším môže kopulovať až 50x za deň, prasa má 30 min. orgazmus a podobne… 😉

        Páči sa mi

  3. Čo znamená nájsť doma pierko: že mam paplóny a vankúše vystlaté z pera a jedno čí viac sa mi nalepili na nohu alebo inú časť tela no a pri chôdzi po dome som to preniesla inde… alebo ako som vetrala vietor mi to doniesol dnuka (poznámka: treba si kúpiť sito na okno)… alebo deti čí manžel to priniesli z vonka dnuka… chodí mi vták do izby to sa konkrétne stalo mojej sestre chytili papagája na záchode hodil tam prenocovať a piť vodu… 🙂

    Páči sa mi

  4. Ahoj Helar,
    predsa som mala pravdu, že sa chce na teba napojiť Gabriel. Mne to isté urobil Rafael. Taktiež som sa najprv zbavila strachu a potom pochybnosti. Keď sa na teba napojí, zároveň sa stávaš archanjelom a využíva zároveň tvoju energiu aj svoju. Nemusíš sa obávať, keď bude využívať tvoju energiu, pretože ju len posilní. Tak ako ti povedal Gabriel: Nefrfli a raduj sa. Rafael mi povedal, že ak sa vytvoria jednotlivé dimenzie, potom sa spoja a vytvorí sa jedna dokonalá energia. Odkedy sa na mňa napojil Rafael, na chrbte cítim akoby som mala krídla, ale ich nemám. 🙂 Rozalka to tiež už nemá ďaleko do cieľa.

    Páči sa mi

    • Hmmm ty sa maš. Moj priatel-anjel ma vola niekedy neflimko, kvoli nedorastenym kridelkam na oboch stranach. On to považuje za srandu ale ja to pokladam za rasizmus 🙂

      Páči sa mi

  5. Minne tak najprv pre teba niečo… Každý rozumní človek vie že biblia sa nemá brat doslovne a Ježíš to pekne prirovnal keď povedal…:nehádžte perli pred svine lebo bi vás mohli pošlapat… Takže keď nechápeš čo som chcel povedať nechaj to tak lebo to nie je pre teba… Anjeli sú duchovne bytosti ,tak ako Boh nie je starý šediví pán ani anjeli nemajú krídla a ani fyzické telo… aby som zašiel hlbšie možno vás to bude šokovať nie sú ani škriatkovia, morské pani či lesné vili… Tak taras sa vrátim že anjeli sú duchovne bytosti a majú funkciu nám radiť alebo učiť nás keď sa otvoríme ich energii… Podotýkam iba Boh nám dáva energiu a anjeli nám môžu dať len múdrosť alebo radu prostredníctvom myšlienky ale keď to vedenie prichádza cez pocit alebo cit tak to nie sú anjeli ale naše Ja (náš duch) ktorý je vďaka nášmu duchovnému rastu prepojení z Bohom… Ja osobne to nevolám anjel ale radca no ma to viac mena… vyššie Ja, učiteľ…atd Na zamyslenie: prúco v biblii je spomenuté že nám anjeli závideli našu moc a slávu… prečo Boh stvoril nás na svoj obraz a nie anjelov… No čo sa stane keď nám niečo alebo niekto vraví postav si oltár ,alebo ja ta budem viest či dám ti svoju energiu budeme pracovať spolu… To sa bavíme z vlastním egom ktoré sa kŕmi tím čo počujeme alebo prečítame on k nám rozprava a nie je o nič múdrejší ako mi ale nás chce zmiasť a oklamať aby nás mohlo ovládať… Tak preto ti vaši anjeli klamu alebo neodpovedajú na otázky lebo to je vaše ego a nevie odpoveď a keď mu to nevyde vyhovoria sa… Ste ako žena ktorá vie že ho manžel podvádza ale preto že ho miluje zatvára oči a verí račej jeho klamstvám ako realite…

    Páči sa mi

    • Jhvh33 kedze aj tak vsetko je boh, tak prenos jeho energie moze ist aj cez anjelov a pod 😉 A niekedy je na naladenie inej frekvencie, alebo pre lepsi prijem potrebne spravit bud ritual, alebo si pomoct znakmi, zvukom, farbami, mandalami, mantrami..atd..alebo prave oltarom.

      Páči sa mi

      • Ahoj Tina. Áno je to pravda čo píšeš ale nezabúdaj na vlastne ego ktoré je tu aby ta oklamalo a zviedlo z cesty… Boh je zdroj a mi sme stvorení na prijem jeho energie aj bez týchto pomôcok… ja som osobne začal používať svojho radcu až keď som si spravil prepojenie z Bohom a tak on dáva pozor aby som náhodou nespapal niečo čo mi pokazí žalúdok… (pošpiní ducha, karmu pridaj si čo chceš) No keď nezbadáš nebezpečenstvo (ako napríklad falošní anjeli- ego) môžeš sa motať v kruhu celí život a budeš žít v takzvanom martrixe svete klamstva… 😦

        Páči sa mi

      • Toto si pekne napísal Jhvh33.
        Ešte otázočka – ak sa držíš Biblie (aj ja sa jej držím), uznávaš reinkarnáciu? – myslím nie do tela zvieraťa, ale že žiješ už niekoľký krát v tele človeka na tejto planéte.

        Páči sa mi

    • Jhvh33
      v Biblii je spomenuté že nám anjeli závideli našu moc a slávu =
      Biblia sa nemá brať doslovne, si vravel.

      vravíš: “Takže keď nechápeš čo som chcel povedať nechaj to tak lebo to nie je pre teba…” = Prečo mi potom hádžeš tie perly, ak to nie je pre mňa a navyše to Ježiš neodporúča? 🙂

      Ja by som nereagoval vôbec prvýkrát, ak by si nenapísal poslednú vetu citujem:”Tak mam taký pocit že ste z tím tvojim Gabrielom nastúpili na zlý vlak… :-[”
      Je to ponižujúce a zosmiešňujúce. Ale ak ťa baví odsudzovanie, ponižovanie atď., navyše na základe tvojho pocitu, je to tvoj život a tvoja cesta. Boží chrám hľadajme vo svojom vnútri.

      Páči sa mi

  6. Jhvh33,

    natrafil si na môj absolútne netolerantný deň a tak prepáč, ak nebudem znieť ako apoštol ničoho okrem môjho podráždenia:

    1. Milujem demagógov. To sú tí, ktorí citujú v jednom komentári Bibliu, aby ukázali, aký som blb, a v druhom komentári napíšu, že Biblia sa nemá brať doslovne – a znova s cieľom ukázať, aký som blb.

    2. Keď hovoríme o Biblii, poviem ti niečo, čo poznám z channelingu: anjeli rozprávajú s každým jeho vlastnou rečou. Ak je ten človek surovec, ich reč je surová. Cieľom je zapríčiniť u druhej strany pochopenie. A preto aj Biblia bola písaná pre vtedajšiu mentálnu úroveň a používa vtedajšie obrazy a odvolávky. Dnes by asi znela inak. Takže ak “boh” hovorí, že bude trestať, tak len preto, že vie, že keby to bol vtedy povedal inak, nik by ho vtedy nepočúval. Toť môj názor na Bibliu a vyhrážky pripisované Bohu.

    3. “prečo Boh stvoril nás na svoj obraz a nie anjelov”: Ako to vieš? Videl si? Alebo to spadá do kategórie “Biblia to tak hovorí”? Tá Biblia, ktorú netreba brať doslovne?

    4. “Anjeli sú duchovne bytosti ,tak ako Boh nie je starý šediví pán ani anjeli nemajú krídla a ani fyzické telo… aby som zašiel hlbšie možno vás to bude šokovať nie sú ani škriatkovia, morské pani či lesné vili…” Mal by si čítať aj staršie články. Potom by si pochopil, že nám prinášaš pravdu, ktorú už hoooodne dávno vieme a nespochybňujeme.

    5. “Tak mam taký pocit že ste z tím tvojim Gabrielom nastúpili na zlý vlak…” Sorry, synu, o mojej ceste vieš lautr nyšt. Ctím tvoje pocity, ale nabudúce ich klaď ako otázku, nie ako konštatovanie, lebo sa ťa znova spýtam: “ako vieš?”

    6. Ak sa chceš udržať na tejto stránke, tak ťa poprosím, aby si svoje názory podával ako svoje názory, nie ako niečo viac. Stačí vložiť “podľa mňa je to tak, že…”. Keď to vtĺkam do hlavy jednému, nemôžem urobiť výnimku u druhého. A ani nechcem. 😛

    Páči sa mi

    • Ďakujem za tvoj názor. 1… ja neberiem bibliu doslovne keby si rozbalil tu myšlienku zistila bi si že som chcel povedať: nepotrebuješ oltár aby si sa napojila na energiu a pracovala s ňou.( ja som to zistil keď som mal 14)… 2… čo to je channeling ? ako to môžeš porovnať z bibliou ? kto ten channeling písal a z čoho mal inšpirácie? Mystici a znalci písma mali oveľa večiu múdrosť v zákonoch ako dnešní svet mi spejeme k nedokonalosti a nie opačne… 3… to je úž choré povyšovať anjelov na úroveň ktorej sa ani nedotikajú. Áno presne z tej biblie ktorá je pre jednotlivcov nemožné pochopiť alebo budeme sa učiť z channelingu…4… OK … 5…nie som tvoj syn…6… Ti si kto že sa mi už druhy krát vyhrážaš ale veď hej každý kto ma Iní názor bude ukrižovaní to si ti ?… vôbec ma to netrápi či sa tu udržím alebo nie…

      Páči sa mi

      • ale áno…Tvoje silné protiútoky dokazujú omnoho viac ako len to čo Ťa trápi…želám čo najskoršie precitnutie,hlboké srdiečko láskou zaliate a myseľ ako studničku krištáľovú:-))))

        Páči sa mi

      • Milý Jhvh33,
        naozaj by si si mal prečítať trochu staršie články, aby si sa dozvedel niečo o channelingu 😀 . Helar te len chcela povedať, že si to mohol napísať ako svoj názor a nie ako poučenie a urážku jej a vlastne aj nás. Ak si si nevšimol, nikto tvoj svetonázor nemení….len ty sa ho pokúšaš zmeniť nám. Rady nie sú príkazy a výsmech. Skús viac tolerancie. 🙂 Pekný deň.

        A Helar …. rozlišujú anjeli aj farbu sviečok? Môžem použiť akúkoľvek farbu alebo radšej nie? je to v Angeláriu? nemôžem to nájsť ….ďakujem a aj tebe prajem pekný a hlavne pokojný deň 🙂

        Páči sa mi

      • Kesu,

        na tie sviečky neviem odpovedať, nikdy som sa na to nepýtala. Ale z bosoráctva viem dve veci, ktoré si priamo odporujú 😀 :

        1. kúzlo je hlavne v tvojej hlave a je jedno, aké pomôcky naň použiješ (ale keď ten Gabriel chcel oltár, zrejme ho z nejakého dôvodu chcel, alebo aspoň chcel, aby som si niečo uvedomila? 😕 )
        2. farba má istú vibráciu a tak nie je jedno, akej farby sviečku berieš; v prípade pochybnosti použi bielu.

        Myslím, že ak použiješ sviečku tej farby, akú vibráciu chceš dosiahnuť, tak sa kúzlo v tvojej hlave posilní. Ja by som dnes farby brala do úvahy, hoci v minulosti som frčala dosť dobre aj bez nich. (Ako chaos-bosorák a rádoby-šaman robím väčšinu vecí celkom bez pomôcok, len mentálnou prácou.)

        Páči sa mi

      • Kesu,
        ja som si nedávno kúpila anjelské sviečky. Michael-tmavo modrá, Gabriel-biela, Jofiel-oranžovožltá. Ostatných si nepamätám, ale mali ich tam veľký výber.
        A tiež si myslím, že každá farba má určitú vibráciu, takže asi to bude dôležité. Ja napríklad vnímam anjelov ako farebnú energiu. Na Jofiela, keďže je môj obľúbenec a asi aj ja jeho 😀 mi tá oranžovožltá sedí. Michael myslím skôr fialová, modro fialová.
        Jáj ešte som si spomenula Azraelova sviečka bola čierna.

        Páči sa mi

  7. Tato téma ma veľmi nezaujíma lebo ma to nevedie nikam… otázka je keď existuje reinkarnácia prečo si nepametame svoje živosti vedome…? No Boh nás už veľa krát prekvapil a nevidíme do všetkých veci len to čo potrebujeme… napríklad načo je vesmír tak veľký keď sme tu len mi ma Boh aj viac podoby života myslím tím (ufo)… a keď všetko je prepojene v Bohu prečo nie sme prepojení aj fyzicky (prečo nemáme s nimy jasni a jednoznační kontakt)… No vrátim sa k tvojej otázke : Ježíš nazval Jana krstiteľa Eliášom ktorý sa mal vrátiť podľa proroctva židov… tak keď vychádzam z toho môže v tom niečo bit..

    Páči sa mi

    • Vidím, že poznáš Bibliu, keď si si všimol túto pasáž s Eliášom. Sú tam ešte dve zmienky reinkarnácie, ktoré si nevšimli pri mazaní niektorých pasáži. Ale ja len tak, mimo rečou a keďže si spravil prepojenie s Bohom, ako tvrdíš, môžeš sa Ho na to spýtať 🙂

      Páči sa mi

      • som prekvapená, že si to niekto všíma. ozaj si nemyslím, že nám jeden život stačí na prežitie celej škály pocitov, emócii. ako sa dá odčiniť niečo v jednom živote, keď ani za ten svet nevidím riešenie? ( furt mám pravdu, furt vidím maximálne dve farby z celého spektra, ) ako to mám v jednom živote zvládať? to by prepáčte mi bolo na psychiatriu.
        ale zas na druhej strane, načo by ste si pán jhvh33 potreboval pamätať svoje predošlé životy? aby ste stagnoval, alebo sa vyvíjal? alebo sa nebodaj chválil, že ste bol v min. živote napr. mozartom? je to zbytočné!!!!
        a jedine to čo vzniklo tu na tejto zemi, sa na tejto zemi môže aj odčiniť. nikde inde! žiadne peklo, žiadne nebo! ( aj keď v tom nemám ešte úplne jasno a isté pravdy, súvsťažnosti a paralely sú mi jemne podsúvané stále)

        Minne: je zaujímavé ako sa doslova slovo božie časmi dokázalo prepísať pre potreby cirkví, vlád a iných mocichtivých pánov.? 🙂

        Páči sa mi

    • Ja by som bola zvedavá ako by si ži s myšlienkou že napr. v minulom živote ťa zavraždila v súčasnosti tak milovaná osoba. – tak pre toto si nepamätáme to čo sme zažili. Tieto “vrátka” nám budú otvorené.. ale až vtedy, keď na to budeme dostatočne pripravení.

      Páči sa mi

      • Jeden čas som hral poker jasne nie o peniaze voľne turnaje ktoré boli zdarma ale sa dali vyhrať peniaze…Raz počas hlbokej meditácie ma napadla myšlienka prečo hrám poker (hral som dosť veľa 6-8 hod denne)… Polozte tie kamene som neviní… A duch ma zaviedol k videniu bol som hráč niekde na divokom západe a pri stole ma zastrelil jeden čo nedokázal prehrať… Neviem či sa to stalo alebo nie lebo ma to netrápi… ale viem že od tej meditácie nehrám poker… Nie strach ale pochopenie že prečo ma ta hra priťahovala ma oslobodila od samotnej túžby zahrať si… Ale to stále vravím neviem o reinkarnácii nic lebo ma to nikam nevedie… Možno príde aj na to čas…

        Páči sa mi

      • Zvlastne mne sa zas stava ze ked si na hocicom vytvorim urcitu zavyslost tak o to jednoducho pridem. A ked si nieco zaumienim tak som potom na tom nalepeny cely den 😛 Ked o take veci clovek pride tak si aj poplace. A ja som veru plakal ale potom som si pustil k tomu fajn smutnu hudbu. A aj ten smutok sa mi zacal pacit. Niekto by si pomyslel ze je nuda nemat zmysel zivota ale podla mna je to fajn. Nemas co stratit a tak dokazes vychutnat zivot lepsie. Bez strachu.

        Páči sa mi

      • ..no fascinujúce, pozrela som si ukážku na you tube, hned ho idem niekde stiahnuť a pozrieť. Ten strom bol niečim ako strom minulosti a poznania a ten netvor nakonci, čo ho operovali ?
        tu je ukážka:

        Páči sa mi

      • ten film si treba pozrieť viackrát, aby si pochopila všetky úrovne, ktoré sú v ňom obsiahnuté.

        Odporúčam pozerať na veľkej telke, alebo premietačke + priestorový zvuk.

        Páči sa mi

  8. Pride doba ked vsetky nazory splynu v harmoniu a pochopenie 😛

    Na pochopenie sveta nepotrebujeme ziadne knihy. Pravdu musime citit vo svojom srdci. Taku pravdu nepotrebujeme nikomu dokazovat.

    Páči sa mi

    • Rozalka v poradni som čítal že tmavomodrá sviečka sa nemá páliť iba tak..vraj to privoláva zlých duchov a negativizmus.AK sa páli pre MICHAELA je to v poriadku??teraz neviem:-))))

      Páči sa mi

      • aniel, neviem nečítala som o tom. Ale ak si budeš myslieť, že modrá sviečka priťahuje zlých duchov, tak to tak bude. Ja som verila, že mi táto sviečka ( Michael ) prečistí byt a a myslím, že sa tak aj stalo. Všetko je v nás. 😛

        Čiki, a nepodobajú sa náhodou na teba? 😀

        Páči sa mi

      • Bosorka,
        my tu máme platený server – rapishare.com a cez neho máš film pri optickom internete za 5 minút.
        Film hľadáš vtedy cez lamky.net alebo ourphorum.com

        Páči sa mi

  9. jhvh33, vies boli tu taki dvaja ako ty. taki namysleni, ktorych komentare boli utocne a jedine to, ako to videli oni, sa dalo povazovat za pravdu, ostatni, ktori nemali tolko skusenosti, boli pre nich smiesni. filip 212 a auraviewer, a ty sa na nich dost podobas. nie si nahodou jeden z nich, akoze pod inym nickom? aj ked ti sa aspon neohanali tak bibliou ako ty. ale ktovie, to sa da nastudovat.

    Páči sa mi

    • Prosím, nebuďme osobní. Jhvh33 nemá čo spraviť s označením “namyslený”. Je skutočne namyslený? Alebo ho len tak vnímaš? Potom by sa hodilo “vnímam ťa ako…”

      Nerada bijem do ľudí, ale keď som začala umóresňovať jedného, musím aj ostatných, aby to bolo vyvážené. (A okrem toho mi to dnes robí dobre. 😛 )

      Páči sa mi

  10. Tuto stránku poznám týždeň… Ale nemal som v úmysle nikoho poučovať alebo sa vysmievať píšem len ako to vidím tak prepáčte všetci ktorých sa to dotklo a kludne si nechajte tie svoje presvedčenia ktoré vás robia štastnimy… No je také porekadlo keď ta to nepáli nehas… asi vás to páli ale to nie je moja vina… neuznávam len jedno učenie (kresťanstvo) ale si myslím že Boh sa ukázal všetkým národom takže všade sa dá nájsť pravda…

    Páči sa mi

      • človek príde na tento blog niečo hľadať a nájde tu ľudí, čo sem prišli niečo hľadať…Keď náhodou niečo vieš a prezentuješ to až príliš suverénne, nie je to dobré, lebo tu sa iba hľadá, tu sa neučí.. 🙂 podľa mňa.

        Páči sa mi

  11. Myslim ze netreba ludi odsudzovat za to aky su. Kazdy sme nejaky na svojej individualnej ceste 😉

    Ale nemozno cakat od druhych pochopenie ani ked ho sami nemame.

    Páči sa mi

  12. Groover
    pravdu musíme cítiť vo svojom srdci.
    Možno po prvýkrát ,ale úplne s tebou súhlasím. Ja som si túto cestu vybrala a zatiaľ ma nesklamala.Za posledné mesiace sa tu stretli rôzne názory,rôzne náboženstvá,hinduisti,rosenkruciáni,jehovisti,ateistickí ezoterici,budhisti,kresťania,hľadajúci…. myslím,že nie je podstatné,kto ku komu patríme,koho pravda a učenie je to správne.Kto má záujem, nech si z každého prečíta a vezme to,čo jeho srdiečko pritiahne, čo pocíti,ako svoju cestu.Čo nie je z jeho súznením,nech len tak prehodí cez plece,nech si to nevšíma.Mnohokrát som reagovala netrpezlivo,nahnevane,kým som neprišla na to,že cesta vedie cez toleranciu a pochopenie, že aj tí druhí majú svoju cestu a právo si myslieť a cítiť,čo chcú.Ale hlavne,nevtláčať ju nasilu iným, iba preto,že sme presvedčení,že tá naša cesta je správna.

    Páči sa mi

  13. Mozno je to preto lebo dostavame podvedome podobne myslienky. Ak je pravda o tom ako funguju energie archanielou na ludstvo tak by v tom mohol byt nejaky povod. Nebude nahoda ze vzniklo tolko ezoterickych blogov.

    Páči sa mi

  14. Mne sa stale paci 1 vec a dokola sa opakuje, az je to celkom mile
    Casto krat rozpravame o tom istom, alebo o velmi podobnych veciach, ale napriek tomu sa stava, ze len kvoli tomu, ze ja nevidim tak daleko, siroko, vysoko (a co ak je aj iny rozmer o ktorom este neviem), tak jednoducho tvrdohlavo budem presadzovat moju “interpretaciu” daneho obrazu
    Je teda dolezity ten obraz, alebo ta “interpretacia” ako ho “ja” vidim?
    Ak ja pripustim, ze mozno je nieco pravdy na tvojom videni tohoto obrazu, je to prejav slabosti, respektu, alebo len jednoducho by som sa mozno rad porozpraval ako ten obraz vidis…
    Opat je to iba “moj” pohlad na danu situaciu v danom momente…ach tie nase ega
    Ten 3 dimenzionalny svet nas skratka nie a nie pustit…asi 🙂

    Páči sa mi

    • Preto by bola najlepsia komunikacia ak by si mohol niekomu poslat cely myslienkovy koncept aj zo skusenostami, lebo bezne si precitas len slova dotycneho a priradis si ich k svojim skusenostiam. Potom by si lahko pochopil preco dany clovek zastava ten urcity nazor a ty zas tento.

      Páči sa mi

  15. Maja
    Filip opustil tieto stránky, aj svoju,pretože mu už nemali čo ponúknuť v jeho napredovaní, a Aurawievwer sa rozhodol pre inú cestu. Ak si mala dojem,že iba ich pravdu presadzovali,tak si nečítala pozorne.To,čo mnohí z nás tlačili do seba kopou kníh a skúšaním rôznych techník,oni jednoducho vedeli ,oni sa s tým vedením už narodili,preto bolo pre nás ostatných také ťažké ich pochopiť a akceptovať.Aurawievra poznám osobne a viem isto,že táto časťjeho života je už za ním.Je to čestný človek a keby videl tvoj komentár,len by sa zasmial s tým,že však ty máš právo na svoj názor.Viem o viacerých na tejto stránke,ktorí,ked im horelo pri zadku zmenili prezývku ,ale to už nevidíš?
    Nemám rada citátorov biblie,alebo akýchkoľvek kníh,zákonov a pod.,ale to ešte neznamená,že ten človek nemôže mať pravdu. Ak sa rozhodnem jeho komentár prečítať,tak mám na výber súhlasiť,nesúhlasiť,alebo len čiastočne súhlasiť,akékoľvek výpady idú už na moje triko.

    Páči sa mi

      • Nryan jeden z nich Aurawiewer/Devalon zverejnil tvoj vulgarny prispevok. Ma ukazkove spravanie, no je s nim sranda. Stare duse uz maju to vedenie v sebe tak by som to nepodcenoval 😉

        Saltinka verim ze to je dobry chlapec no nam sa naskytla moznost spoznat ho iba na blogu a nie na zivo. A niektore citaty z knih ako Biblia a podobne su fakt dobre len sa netreba nimi zas ovanat kazdu chvilu. Radsej sa rozpravam s ludmi a nie z chodiacou encyklopediou.

        Páči sa mi

      • groover – menil mi príspevky, prepisoval obsah..

        cikitet – nepovedala ti helar, nech na mňa nereaguješ? choď si híkať na komentáre svojich spriaznených r***lezov.

        P.S.: helar prepisovala Čikitetovo meno do jeho správnej podoby a jedno slovo cenzurovala. Nechala, čo považovala za potrebné, ale osobné prskania dnes za potrebné nepovažovala. 🙂

        Páči sa mi

      • nevytáčaj ma tými ironickými poznámkami, začínaš mi ho pripomínať.. Ja som na neho nereagoval, ale on na mňa. To, že napíšem, aby na mňa nereagoval je len upozornenie, znova začal on.

        Páči sa mi

      • Ty sa nechas tak lahko vytocit ? Ved predsa milujes diskusie. Ale ne ne.. Idem si prevetrat hlavu. Mal som pocuvnut Sokratesa heh.

        Páči sa mi

      • Rád diskutujem s ľuďmi, ktorí niečo vedia a môžem sa od nich niečo dozvedieť a oni odo mňa. Nemám rád ľudí, ktorí podpichujú, urážajú medzi riadkami, nevedia písať k veci, žijú zo svojho vlastného sentimentu, nevedia si obhájiť názor, priblblo sa chichúňajú, neveria v Boha a sami vyhlasujú, že sú Boh a že sú neobmedzení. To naozaj nemusím a je to môj názor.

        Páči sa mi

      • Treba mat zmysel pre humor. Cikitet ti nemyslel nic zle 😛 Netreba si vsetko tak prekrucat. Lebo svojim konanim si to potom naozaj pritiahnes. Vytvaras si o nom uz imaginarne predstavy. Bojujes sam zo sebou. Je nieco zle na tom ak clovek oslavuje svoju bozskost ? Ved mame v sebe bozsku iskru. Ak sa ti nieco nepaci tak hladaj chybu v sebe a nie v okolitom svete. Si velmy mudry tak vyuzi svoje poznatky a ignoruj ho ak sa ti tak nepaci.. oooom 😀

        Páči sa mi

      • jj 😛 ja som sa naučil brať si k srdcu veci na špagátiku ktorý môžem kedykoľvek prestrihnúť tak pýtam sa prečo nebrať s humorom každý z nich či chcený či cudzí 😀 hi hi

        Páči sa mi

      • Nemá čo na mňa reagovať, lebo som alergický na jeho osobu, a nemôžem mu ani vynadať, lebo to je proti pravidlám tohto blogu 🙂
        Keď sa ti niečo nepáči, tak hľadaj chybu v sebe a nie v mojich komentároch. Ja ho ignorujem, ale nech ignoruje aj on mňa..

        Inak, mám silný dojem, že ZeroIQHerO nie je nikto iný ako CsIQiket..
        Helar, mohla by si overiť IPčky.

        Páči sa mi

  16. Odkaz pre helar od Gabriela prostredníctvom channelingu,
    Ja: Chceš niečo odkázať helar?
    Gabriel: Oltár nech si zhotoví.
    Ja: Je to modla?
    Gabriel: Nie.
    Ja: Čo jej mám odpísať?
    Gabriel: Helar som pripravený prijať tvoju energiu. Som tu pre teba.
    Ja: Je to všetko pravda?
    Gabriel: Áno.
    Ja: Je to spôsobené mojim myslením?
    Gabriel: Nie.

    Aj dnes mi Gabriel potvrdil, že som Rafael a nie dušou. Ja som len zvedavá, čo potom bude nasledovať. 😀

    Páči sa mi

    • 13vera13,

      trochu nerozumiem… Oltár predsa už vyše týždňa stojí! A s mojou energiou to tiež je trochu inak… už z nej nezostalo veľa… zvyšok bol asi pred trištvrte rokom nahradený Gabrielovou energiou, čím som prišla o slobodu voľby (čo mi zas až tak nevadí, pretože tie moje voľby neboli až také víťazné 😀 )… Takže som z toho teraz trochu popletená.

      Páči sa mi

      • Helar,
        nevadí, pokračuj ďalej v tom čo robíš. Možno sa k niečomu podobnému dopracuješ tak ako ja. O slobodu voľby si neprišla, pretože sa každodenne rozhoduješ, no potom neviem prečo ma Gabriel prosí o pomoc a týka sa to teba. 😦 Myslím si, že zlyháva komunikácia Teba a Gabriela. Dnes som ho od pinkala. Sorry.

        Páči sa mi

      • 13vera13,

        no dobre: naznačovala som, ale teraz idem hovoriť na rovinu.

        Posledné mesiace hovorím s Gabrielom denne.

        Je možné, že tvoje informácie sú v mojom prípade nejako zašumené. Môže to byť tým, že si si o mne urobila istú predstavu a teraz sa ti montuje do komunikácie s anjelmi.

        Nechcem, aby ťa to znechutilo! Neviem, ako dlho s nimi už hovoríš, ale ak nie príliš dlho, tak ešte nemusíš mať dosť dobre nastavený komunikačný kanál. A ak už hovoríš dlho, spýtaj sa niektorého z nich, prečo ti dávajú informácie, ktoré nesedia. Mohol by to byť nejaký anjelský test…

        Páči sa mi

      • jhvh33,

        a tento komentár je na čo dobrý? 😯 Obohacuje myšlienkovo – alebo len zosmiešňuje niekoho iného?

        Nemám tento typ komentovania rada. Nikdy nevieš, či si skutočne na tej úrovni, aby si mohol robiť blba z niekoho iného. Veci sú často oveľa komplikovanejšie, než sa nám na prvý pohľad zdá!

        Páči sa mi

      • cirkus je o neskutocne disciplinovananych a nadanych ludoch takze ja by som to bral ako poklonu… 🙂 zjavne niekto este nebol v poriadnom cirkuse, odporucam Cinsky narodny cirkus ktory by mal byt teraz niekedy v KE alebo urcite cirkus Saltimbanco zo zdruzenia cirkusov Cirque du Soleil ktory je od marca v nemecku. Garantujem ze po vzhliadnuti prehodnotite schopnosti ludi a pojdete odtial nacucani energiou ako pijavice… 🙂

        Páči sa mi

      • Ja viem načo to bolo dobre ako som povedal som prút a palica… A ten rozhovor z anjelom to aj slepí vidy z kým sa to rozprava (alebo hluchý počuje) Ta jeho posledná otázka. Jasne vlastne Ego sa ti prizná áno som to ja … Prečo cirkus? Lebo ma to pobalilo. Je to hladne a prázdne ako ego. brisingr do tých Košíc bi som mohol…

        Páči sa mi

      • Helar to je akoby si povedala ciganovy ahoj cigan.

        A on sa jednoducho urazi ze si ho tak nazvala. No ty si povedala pravdu a on je ten kto sa odsudil.

        Kto je potom rasista ? Ty alebo cigan ?

        To iste plati pre tuckov, plesatich atd. Ako moze niekto cakat pochopenie u ostatnych ked sa sam takto odsudzuje. Na to aby ta niekto urazil sa najprv musis urazit ty sama. Ak sa niekto sam neodsudzuje tak nema slabe miesto kde ho mozes urazit. Preto sa da vela beznich viet brat aj ako narazka na nejake ego cloveka. Ten dotycny sa bude odsudzovat ale nechce aby ho odsudzovali iny. Snazi sa pred sebou skryt vlastnu identitu. Nevie sa prijat taky ako je. Preto sa niektore otrepane frazy mozu javit ako narazky na dotycnu osobu.

        Páči sa mi

    • Radca alebo anjel ( nazvi ako chceš )neodpovedá na otázky tipu je dobre že XY urobil toto alebo tamto ( v tomto prípade oltár ). Jasne môžeme otázku inač formulovať mam si urobiť oltár a dostaneme odpoveď. Dôležité a podstatne je že radca je tu pre tvoj osobní duchovní rast aby tvoje svetlo bolo jasne a silne no jeho hlavnou prioritou je posilniť tvoju spolupatričnosť z Bohom ,vesmírom (nazvi ako chceš ). Ale keď niekomu tu odpovedá aj na iné otázky v tomto prípade 13vera13 : mohla bi si sa opýtať čo mam dneska navariť lebo nič mi nenapadá….

      Páči sa mi

      • Jhvh33,

        radca alebo anjel ťa rozvíja. Ak do toho rozvíjania patrí aj to, prečo niekto iný urobil alebo neurobil niečo, tak potom ti povie. A ak ťa to nerozvíja, tak to nepovie ani presný čas.

        My nevieme, čo 13veru13 posunie ďalej. Tak neposudzujme. Ezoterika nie je o jedinom platnom a správnom názore, ale o mnohých “tušeniach”, ktorých poskladaním sa dáva dokopy približne správny obraz sveta, v ktorom sa pohybujeme. To je môj osobný pohľad. (Neosobný nemám. 🙂 )

        Páči sa mi

      • Ďakujem helar za komentár už som si myslel že ma nemáš rada keď si na mňa vôbec nereagovala… 🙂 no pre inštrukcie ktoré som dostal nechcem to rozoberať len toľko že čiastočne z tebou NESÚHLASÍM a podám žiadosť na rozvod…. 🙂 pekný víkend každému…

        Páči sa mi

      • Milý Jhvh33,
        to moje ego je v poriadku, pretože to, čo mi Gabriel potvrdil, že som Rafael. A je to pravda. Dokonca mi to potvrdil aj Otec. Ja si to nenahováram a ani som to doteraz neprijala. Je to robené cez channeling anjelskou tabuľkou a kyvadlo je riadené inou silou. Pretože som skúšala premiestniť na iné písmenko a to mi nedovolilo. Proste je to podobné, ak ti niekto chytí ruku a s ňou manipuluje veľkou silou, ktorú nemôžeš ovládať.
        No neviem, či si sa správne vyjadril, ale ti odpúšťam. 🙂 Prijímam aj kritiku. Čakala som na tvoje komentáre, presne si napísal komentáre tak ako som mala vo videní. Ďakujem ti, potvrdil si mi niečo, čo som očakávala už dlhší čas. Idem trošku pozmeniť budúcnosť. 🙂 Viem o tom svoje. Ak by som sa niečoho nezbavila, tak už dnes tu nie si. Buď rád, že si na Slovensku. Sú určité veci , ktoré je ťažko pochopiť, ale príde čas, keď si niečo popieral, nakoniec s tým budeš súhlasiť. Aby som ti upokojila tvoju dušu, poviem ti, že sú komplikovanejšie veci a to čo ty tu komentuješ, je iba malá sasanka v oceáne, o ktorej už dávno viem. Nepopieram tvoje názory, pretože aj ja som k tomu všetkému pristupovala tak ako ty teraz. 😉
        Navar si čo chceš, na hlúposti sa nepýtam a nesnažím sa ich kontaktovať, ale oni mňa. Určitý čas som neverila v ezoterike, ale je dôvod, prečo som tu a musím sa s tým zaoberať. Všetko má svoj dôvod a príčinu.

        Páči sa mi

  17. takze, za to, ze tu boli uvedene mena, tak to nebolo osobne, boli uvedene ako priklad, pretoze mi ich so svojimi komentarmi a jednostrannym videnim pripominal. a to, ze aky je alebo nie je auraviewer ja neriesim a je mi to uplne jedno, ja som nikde nepisala, ze je necestny, to nikto netvrdi saltinka.

    Páči sa mi

  18. Ahojte ľudia !
    Čítam, čítam občas tieto stránky, diskusie… a vám poviem, že od pradávna som túžil sa stretnúť s niekým, spoznať niekoho kto skutočne niečo vie, myslím tým niečo viac ako sa dokáže naučiť bežná populácia. Proste vie nejaký skutok demonštrovať koľkokrát sa mu len zachce.
    Bohužiaľ som nikoho takého nestetol doposiaľ.
    Videl som len jedného, čo “vedel” a aj to len v televízii. Volal sa Uri Geller.

    Páči sa mi

    • Svetlonoš
      Ja mám zas opačné skúsenosti 😕 stretávam ľudí a vidím ich zázraky a hľadám vysvetlenie na, to čo som zažil a hi hi 😀 spôsobil …. 😀

      Páči sa mi

      • Čikitet,
        ja som niekde čítal, že pokiaľ by sme dokázali zosynchronizovať obe mozgové hemisféry, tak by sme mohli robiť hocičo. Tým sa údajne vysvetľujú všetky “para” javy, pochádzajúce od ľudí. Hm.

        Páči sa mi

      • To viem, že je to synchronizáciou hemisfer dokonca aj frekvencie poznám, ktorá slúži na čo ale tak isto to vysvetľuje aj kybalion a všetko viem aj praktizovať a mnoho z tohoto najdeš v smaragdových doskách a ešte viac pochopíš kto sme a kam sa hrnieme hi hi 😀 a mnoho som už toho aj o tom popísal na tieto stránky… kto dobre čítal pochopil 😀
        som rád ,že si ďalší čo túži byť majstrom života 😀

        Páči sa mi

  19. Uri Geller to je starý show man 🙂 sledoval som jednu show na pro7 kde sa snažili nájsť nového uri gellera a ak to nebolo nafingované tak.. 😕 mávnuť rukou v športovom stredisku tete pred tvárou a na miesto 10 euro jej dať ústrižok z papiera ktorý pred tým nezobrala 😀 vytiahnúť loptu z poza bezpečnostného skla cez noviny a kopnúť ňou na 3 náhodné miesta ktoré pred tým chlapík nakreslil na papier 😡 😛 V show mali dokonca tu Mayskú krištáľovú lebku a dali ju pre divákov nech precítia energiu. Vyslali aj dáku spravu do vesmíru :P:D

    Páči sa mi

  20. Pre nas su zazraky iba to co nepozname alebo nevieme pochopit. V stredoveku by mohli brat aj ako zazrak let balonom 😉 Podla mna je super uz len to ze mozeme hybat rukou. Ked zazrak budes vidiet casto, tak to uz taky zazrak nebude hihi..

    Páči sa mi

  21. ja som niekde čítal, že pokiaľ by sme dokázali zosynchronizovať obe mozgové hemisféry, tak by sme mohli robiť hocičo. Tým sa údajne vysvetľujú všetky “para” javy, pochádzajúce od ľudí. Hm.

    Páči sa mi

  22. maja
    je pravda,že si nikde nepísala o nečestnosti,ale prosím ťa ,povedz mi,ako by si asi nazvala to,ak by sa niekto prihlásil pod iným nickom?U mna by to bola jednoznačne nečestnosť.A ty si sa dosť otvorene spýtala,či jhvh 33 nie je jedným z nich.Odpovedala som ti.Nie je.A ak by ťa zaujímalo, viac ľudí chodí na tieto stránky pod novým nickom,ktovie,prečo sa za svoje pôvodné meno hanbia?

    Páči sa mi

  23. Nrayn
    Devalon ti nič neprepisoval,len najskorej vynechával vulgárne slová,a ako sa tvoja agresivita dvíhala,tak neskôr celé vety,až napokon si dospel do takého varu,že ho to prestalo baviť a nechal tam tvoje posledné komentáre.Všetci videli,ako si sa napokon rozohnil.Aj tu na tejto stránke si viackrát napísal,že keby ti prišiel do rany,tak by si mu jednu uštedril.No neviem,ako sa to dá dať dokopy s tvojím preferovaním Véd,ale sledujem,že aj teraz sa ti agresivita zvyšuje.Helar nemá rada,ak posudzujeme,ale ja si neviem pomôcť,asi ešte nie som na takej úrovni.Čikiteta si znova nazval dehonestujúcim menom,na môj komentár o Aurawievrovi si tiež reagoval pohrdlivo a posmešne.Z môjho pohľadu ti chýba akákoľvek tolerancia,si nekompromisný.To,že si prečítal mnoho kníh a vieš ich aj citovať hovorí iba o jednom,že sa vieš dobre učiť.Tvoje konanie ma zatiaľ nepresvedčilo o tom,že by si všetkých ľudí považoval za rovnocenné duše,hodné lásky,alebo to je vo Védach ináč,ako v ostatných náboženstvách?

    Páči sa mi

    • Blá blá blá. Ja viem ako to bolo, tak ma nepresviedčaj a nenič si klávesnicu, a ani mne. Áno, keby som ho stretol zoči voči a bol by taký drzý ako je na internete, je možné, že by schytil jednu otcovskú, lebo ma to urazilo. Dať sa to dá dokopy s preferovaním Véd veľmi jednoducho, ale to by si musela o Védach niečo vedieť, tak nepíš o tom, o čom ani netušíš, u mňa sa ti to neprepečie, lebo ja nie som tolerantný na klamstvá, polopravdy, irónie a podobné fóriky, ktoré ste podaktorí zvyknutí predvádzať a ty obzvlášť. Čititeta som nazval tak, ako sa mi to hodilo, a ja môžem tiež povedať, že to, čo píše on, alebo ty je dehonestujúce. Helar mu povedala, aj mne, že nemáme na seba reagovať. Už vtedy som jej písal, že je to on, kto reaguje na mňa, bez výnimky. Ja aj keď vidím, že píše tie svoje drísty, nereagujem naňho. On ale potrebuje reagovať na mňa, nevie si to odpustiť, lebo sa správa jak decko. Na koniec ti napíšem to, čo som písal už niekoľkokrát. Ja proti jeho duši nič nemám, písal som o jeho správaní, charaktere, osobnosti. Ja som tolerantný a kompromisný až moc, ale zásadne iba k ľuďom, ktorí si to zaslúžia.

      Páči sa mi

      • no pokiaľ takto prezentuješ védy tak pochybujem, že niekto vďaka tebe bude védy študovať… hodil by si sa ku kresťanskej inkvizícii hi hi hi 😀

        Páči sa mi

      • ty by si sa v tom prípade hodil do ústavu pre choromyseľných. Vieš iba trepať, ale k veci nikdy nič nenapíšeš, lebo nemáš jeden argument.

        Hodí sa mi k tebe jeden pekný výrok od Abdrushina, ktorý ťa pekne vystihuje :

        “Útoky ľudí proti hľadateľom Pravdy, často tak nepochopiteľne nenávistné, ukazujú pri bližšom pozorovaní zreteľne za nimi švihajúci bič temna. Tieto útoky nie sú nikdy vecné a väčšinou sú to skryté alebo i zjavné pošpinenia osoby, hľadajúcej Pravdu. Slovo sa musí skúmať, nie osoba! Už nie je ďaleko hodina, kedy musí začať boj, ktorý tu doteraz chýbal. Jednostrannosť skončí a nastane rázne postavenie sa proti, ktoré zničí každú falošnú domýšľavosť.”

        Páči sa mi

      • Si žena akurát svojimi maniermi. A okrem iného, držím celibát, musela by si byť duchovne vyspelá žena, Áryjka.

        Páči sa mi

      • nrayn, prepac, ale ten vyrok sa mi zda ako usity pre teba , pretoze tu nenavist a falosnu domyslavost citim u teba. 😛

        Páči sa mi

      • Ja s tym problem nemam Mne je to jedno. Iba citam tyoje komentare a obcas nad nimi krutim hlavou. Ale to s tym vyrokom myslim vazne. Skus sa nad nim zamysliet a nad sebou ci vo svojich reakciach nerobis chybu. Si scitany, mas vela vedomosti, ale musis tym aj zit. 😛

        Páči sa mi

      • Chod sa vycikat a spat, zajtra rano mas skolicku. Nezabudni si spravit desiatu, aby si nemusel rano budit rodicov. A daj si odpich, lebo poviem tete helar, ze ma otravujes.

        Páči sa mi

      • Rajka, ocividne ta to trapi, ale nemusis sa bat, ja som vyrovnany a sebareflexiu si robim niekolkokrat denne. Tak ked ti to je jedno, tak si to nechaj pre seba a nestaraj sa o to, ako by som mal zit a nemal. Nesud, lebo budes sudena.

        Páči sa mi

      • Moje polienko do ohňa 😛 : Nrayn, keď niekto o sebe tvrdí “ja som vyrovnaný”, znamená to, že je skutočne vyrovnaný? Alebo len, že sa vyrovnaným cíti/vidí?

        Vieš, mám s ľuďmi jednu skúsenosť: väčšinou veľmi hlasno tvrdia niečo, o čom nie sú až takí presvedčení. Musím priznať, že keď som ten tvoj citát čítala, tiež ma napadlo to, čo Rajku… že by sa to hodilo na viacerých… 😀

        Páči sa mi

      • Ja nekričím, iba konštatujem. Cítim sa byť vyrovnaný. Chodím každý deň k Dunaju kŕmiť labute a kačice… 😉

        Páči sa mi

    • saltinka, reagujem na teba a aj na ostatných pod tebou.
      a vidím, že v prípade nrayna, platí jedno porekadlo.

      NECIKAŤ PROTI VETRU!
      urobíš to raz, dobre si zanadávaš, vyperieš ocikané šaty, a ideš ďalej.
      potom sa zasa dostaneš proti vetru, zase proti nemu ščíš, zasa, zanadávaš, operieš a ideš ďalej.
      potom sa zasa vyskytne situáciia, kde ti je treba, tak si pred cikaním vložíš prst do úst, zistíš, odkiaľ fúka vietor, otočíš sa chrbtom, a cikáš v smere vetra.

      pointa. Pracie prášky su sakra drahé!!!! 🙂

      nrayn- necituj už! vlastné názory sú cennejšie! poučnejšie, a navyše przníš moju obľúbenú knihu. keby si toto robil ešte aj s mágiou od josefa veselého, už by som penila.
      PS: helar sorry, nezdržala som sa!

      Páči sa mi

      • Nrayn
        duchovnosť spočíva v tom, že zistíme čo nepotrebujeme… a ak viem že vesmír je mentálny, ta kabelka by mi starosti nerobila… 😀

        Páči sa mi

      • Ts, ts, mládenci… Nech to nemusím dookola zakaždým omieľať… Ak si chcete ísť po krku, tak si na to vyberte inú stránku, nie tú moju, OK? 🙂

        (A oznámte, kde sa budú uzatvárať stávky.) 🙂

        Páči sa mi

    • Saltinka,
      najlepšie je nereagovať vôbec. Ten chlapec nie je naša vlnová dĺžka, 😛 a zbytočne míňaš energiu. Ja viem hnevá ťa ak niekto uráža tvojich priateľov. (inak sú to aj moji priatelia. Aurík, Filko, Čikitet, mám Vás veľmi rada 😛 ). Ale ty sama najlepšie vieš akí sú ( netreba o tom presviedčať iných ) a ak treba vedia sa obhájiť aj sami. Vieš ja som si zvykla niektoré komentáre ignorovať, keďže mi nič nedávajú.
      Posielam všetkým veľa Lásky.

      Páči sa mi

  24. saltinka,
    ak by sa aj niekto prihlasoval pod inym menom, tak ja by som to nenazyvala nijako. neviem, preco by som to hned mala niekam zaradovat. a to, ze som sa spytala, ze ci nahodou len nepouziva iny nick, tak na tom nic zle nevidim. neviem, preco by som sa nemohla opytat. a ak by si aj ini davali ini nick, tak nech si davaju. aj tak je to nielen o nicku, ale o tom, co napisu.

    Páči sa mi

  25. a ja že prečo ma dnes ráno toto napadlo:

    A bije sa to, bije….
    Kúsok lásky so štipkou irónie,
    motúzik z medu s priezračnou vodou,
    odkvapová rúra s kameňom pod ňou,
    široká sukňa oblieka brata,
    na sestru žmurká cestárska lopata,
    pamodaj lavička máča si nôžky,
    dievčička dávno už nechodí bosky,
    na šnúru dlhov viac sa už nezmestí:
    vyprázdniť cesty, vyprázdniť cesty….

    Páči sa mi

  26. Nrayn
    ak ma niekto bude chcieť okradnúť o kabelku,budeš sa asi diviť,ale zasa by som hľadala chybu len v sebe.Ak by sa mi niečo také stalo,premýšľala by som ,koho a o čo som obrala ja,pretože to by bola najskôr moja vlastná karma,ktorá ma dobehla.A ešte niečo,akosi pričasto sa oháňaš tým árijstvom,čo tým chceš dosiahnuť? Máš pravdu,ja sa vo Védach nevyznám,nečítala som ich,zatiaľ ma nejak valne neoslovili,ale podľa toho,ako sa vyjadruješ,predpokladám,že nám chceš povedať,že jedine Védy nám môžu pomôcť zvýšiť si duchovnú uroveň,vibrácie,proste napredovať.Je to tak?

    Páči sa mi

    • Nie jedine Védy, ale Védy sú na to najlepšie, lebo všetká duchovná filozofia vychádza z nich, takže je to originálny zdroj. Samozrejme, že môžeš vychádzať z čoho chceš neskôr, ale je dobré mať védsky základ.

      Páči sa mi

    • Salatinka poviem Ti čo sa mi raz stalo. Išla som domov a pri činžiaku na zemi 200 Sk. Váhala som zobrať nezobrať, keď ich nezoberiem ja, zoberie ich niekto iný. Mala som hrozne zlý pocit, čo s tými peniazmi, aj som ich chcela odniest do kostola, ale nakoniec som ich minula. O dva týždne neskor som si zabudla v práci schovat kabelku, ked som ju zbadala pohodenú na stole som niečo vicítila, pozriem do penaženky a mojích posledných 200 sk čo som tam mala bolo fuč! Presne som vedela prečo sa mi to stalo a pousmiala som sa.

      Páči sa mi

  27. Archanjel Michael je bojovník a jeho deň je nedeľa. Jeho farba (a aj farba nedele) je červená, oranžová a žltá, tak možno aj farba sviečok by mala byť taká.

    Páči sa mi

    • Ja to zas viem tak, že nedeľa je archanjel Rafael a že Michaelova farba je stredne modrá. Čo autor, to iný názor. A archanjeli sa z nás smejú. 🙂 Každý z nich je všetko a tieto naše “priradenia” nie sú nič iné, iba naše priradenia.

      Páči sa mi

  28. CIT: ” Čikitet (21:02:53) : To viem, že je to synchronizáciou hemisfer dokonca aj frekvencie poznám, ktorá slúži na čo ale tak isto to vysvetľuje aj kybalion a všetko viem aj praktizovať a mnoho z tohoto najdeš v smaragdových doskách a ešte viac pochopíš kto sme a kam sa hrnieme hi hi a mnoho som už toho aj o tom popísal na tieto stránky… kto dobre čítal pochopil som rád ,že si ďalší čo túži byť majstrom života ”

    Čikitet, a keď ťa poprosím, pomôžeš mi ?

    Páči sa mi

  29. Nrayn
    akosi si zabudol zareagovať na otázku,prečo stále spomínaš árijstvo.Ale budiž…Som rada,že je ešte aj nejaký iný spôsob na zvyšovanie si duchovnej urovne.Nenapísal si síce,ktorý,ale je a to je hlavné.Ľudstvo je staršie ako Védy,ak všetka duchovná filozofia vychádza z nich,to dovtedy sa dovtedy ľudia duchovne nevyvíjali?

    Páči sa mi

    • som ti odpovedal, lebo árijec, alebo “aryan”, je človek, ktorý sa riadi zásadami Véd. Písal som Ti, že všetky duchovné smery vychádzajú z jedného zdroja, takže spôsoby sú rôzne, ale základ majú rovnaký. Podľa Véd sú Védy staršie ako ľudstvo, to je prvá vec a druhá vec je, že v minulosti sa ľudia vyvíjali duchovne viac ako teraz, lebo žijeme v temnej dobe.

      Páči sa mi

      • nrayn
        No vidis, takze aj vedy si kazdy vysvetluje po svojom. Kolko ludi, tolko chuti. Arijska rasa – vid Hitler.

        Páči sa mi

      • Nie. Védy sú Zdroj poznania. To, ako s ním naložíš, to je už tvoja vec. Sú védske šástry, ktoré popisujú ako riadiť masu ľudí, ako presviedčať, ako si udržať politickú moc, ako riešiť vojnové konflikty, ako bojovať, ako zostrojovať lietajúce stroje, zbrane, atď., ale to, že to niekto zneužije, s tým Védy nemajú nič. To poznanie je tu. Hitler mal to šťastie, že sa dostal do okruhu ľudí, ktorí vedeli, kde majú hľadať. Takú istú šancu má každý z nás.

        Páči sa mi

  30. Temna doba ?

    Ja by som mohol nazyvat temnou dobou ked nepapkam fajne cokoladky a to ihned neznamena ze je to zle. Jest cokoladu je predsa ovela lepsie ako cakat kym mi zas vyhladne. Temna doba pre duchovny rast. Ale kto povedal ze je duchovny rast dobry ? Ako pre koho. To su spekulacie ze kde moze mat viac ? Co je tvoj ciel. Podla teba je lepsi stav vedomia v duchovnom raste ? Alebo posudzujes iba podla svojej vasne. Budem okrateny o nejaky stav vedomia ale zas nespoznam tento. Mozem sa totiz rozhodnut stratit hlad po cokolade ale potom tu cokoladu ani nikdy nezjem.

    Páči sa mi

  31. Na to árijstvo som sa pýtala preto,lebo v minulosti aj v súčasnosti sa ním dosť oháňali a čo z toho vzišlo,všetci vieme.
    Všetky duchovné smery pochádzajú z jedného zdroja-s tým úplne súhlasím,podľa mna je tým zdrojom Boh,univerzum,dosaď si čo chceš.Takže je podľa mna úplne jedno,ktoré učenie si vyberiem,či budem kresťan,moslim,budhista,hinduista,pokiaľ sa riadim zákonmi vesmíru,boha Alaha,atd. vždy som na správnej ceste.
    Nevidím dôvod na to,aby sa v minulosti ľudia vyvíjali rýchlejšie ako teraz, a teraz žijeme v dobe temna?Čo to je-to temno.Kedy sa k nám dostalo,odkedy v ňom žijeme?S týmto teda nesúhlasím

    Páči sa mi

    • V akej minulosti? Pred 60 rokmi fanatici z Nemecka? A to, že táto kultúra tu je 8000 rokov to ťa netrápi. Áno, všetko pochádza z Jedného zdroja a preto treba čerpať z neho, a nie z jeho plagiátov. Je rozdiel študovať vedeckú prácu a iné je prečítať si o nej zle preložený výcuc v Plus 7 dní. A presne taký rozdiel je medzi tzv. náboženstvami. Nie je vôbec jedno, ktoré učenie si vyberieš. A nemôžeš sa riadiť zákonmi Boha, ktoré nie sú autorizované. Tak sa prihlás k scientológom, lebo oni tiež majú Božie zákony podľa teba. Keď niekto niečo tvrdí, mal by mať dôkaz, certifikát, preukázať pravosť učenia, jednak tradíciou, výsledkami a autenticitou. Až potom, keď si overíš a porovnáš všetky tzv. učenia, potom si môžeš vybrať.

      “Nevidím dôvod na to,aby sa v minulosti ľudia vyvíjali rýchlejšie ako teraz, a teraz žijeme v dobe temna?Čo to je-to temno.Kedy sa k nám dostalo,odkedy v ňom žijeme?S týmto teda nesúhlasím”

      // Tak keď o tom nič nevieš, tak si prečítaj. Šrímad Bhagavatam CANTO 11 a 12.

      Páči sa mi

      • “A nemôžeš sa riadiť zákonmi Boha, ktoré nie sú autorizované.”

        A ktoré sú autorizované? Akým spôsobom? Od koho? A kto všetko je pre teba dôveryhodný zdroj, ktorý môže zákony Boha autorizovať? 😛

        Nehnevaj sa, ale nedalo sa mi mlčať… 😆

        Páči sa mi

      • Védy – Sanatana-dharma, tým, že je ich pravdivosť potvrdzovaná tisícky rokov systémom zvaným parampara, postupnosťou duchovných učiteľov, ačárjov, ktorí realizovali Absolútnu Pravdu, vidia veci také, aké sú, a sú schopní nám ukázať cestu a viesť nás po nej. Sú to čistí oddaní Najvyššej Božskej Osobnosti, veľké osobnosti a svätci.

        Páči sa mi

      • Čiže keď dostatočný počet ľudí dostatočne dlho tvrdí, že niečo je pravda, začne to byť pravda?

        Keď niekto tvrdí, že realizoval Absolútnu Pravdu, začne to byť pravda?

        Keď niektvo tvrdí, že niečo vidí, je to skutočne tam?

        Proste ak si poviem, že uznávam len názor istej skupiny ľudí (z hocijakého dôvodu), uzatváram sa pred všetkými ostatnými názormi. O tomto otváraní a uzatváraní sa si budeme musieť niekedy hodiť článoček…

        Slovo “autorizovať” pochádza od toho, že autor a nikto iný dá svoje “požehnanie”. V tomto prípade sa teda vôbec – ale VôBEC – nehodí… 😕

        Páči sa mi

      • Tam nejde o to koľko ľudí, ale akí ľudia. A áno. Keď niekto niečo tvrdí v nezmenenej podobe tisícky rokov, a vychádza z toho aj moderná filozofia a ezoterika, asi na tom niečo pravdy bude.
        Toto nie je názor istej “skupiny” ľudí. Je dokázané, že toto je prapôvodná kultúra a vtedy to bol svetonázor celého sveta. Ešte doteraz tomu verí 1,5 miliardy ľudí, aj keď tých, čo to praktizujú je veľmi málo. Princíp nie je v tom, že tomu veríš a zároveň sa uzatváraš niečomu inému. Keď dostaneš 95 % informácií, tých roztrúsených 5 % medzi ostatnými filozofiami, smermi, môžeš študovať pozvoľne, keď chceš. To robím aj ja, nie som uzavretý ničomu, naopak, všetko mi pekne zapadá. K tej autorizácii. Sám Boh to autorizoval a vyriekol. Keby si to čítala, nemala by si o tom pochýb. Ale keď chceš certifikát pravosti s Jeho autogramom, asi ťa nepoteším. 🙂

        Páči sa mi

      • Nrayn,

        🙂 Prečítaj si ešte raz moje otázky a svoju reakciu na ne! Každý si melieme to svoje. Vieš, u mňa dialóg je vždy striedavo o hovorení a počúvaní. Ja sama toho počúvania veľa nenarobím, ale nečakala som, že nájdem svojho majstra… 😛

        Nevadí. Každý sme na tej úrovni, kde máme byť. Je to tak dobre. Pre každého z nás je ekologické iné videnie sveta. Absolútne s tebou nesúhlasím, ale to tiež nevadí. Máš právo povedať, čo povedať chceš. Ak to nedáva nič mne – možno to dá niečo niekomu inému… 🙂

        Ak by som si niečo mohla priať, tak je to to, aby si čo len na milimetrík pootvoril svoje pancierované dvere. Už tá kŕčovitosť, s akou nie si ochotný pripustiť nič iné než svoje videnie, je totiž neprirodzená…

        Keby Boh chcel, aby sme nerozmýšľali, nedal by nám mozog. A keby chcel, aby som nadarmo mlela pantom, urobí zo mňa mlyn a nie človeka. 😛

        Páči sa mi

      • Moje pancierové dvere sú to, čo ma ochraňuje pred názormi, ktoré sú mi na škodu. V dnešnej pluralitnej zglobalizovanej dobe sa na nás rútia tisícky informácií a svetonázorov. Nie je ľahké selektovať a nestratiť sa v tom balaste, ktorý prichádza z každej strany. Väčšinou ale ide o podomácky vyrobené oštepy, neopracované tehly, alebo šípy domýšľavosti, takže brána to vydrží. Ja som vďaka veľkej milosti, po tisíckach životov našiel diamant, a niet divu, že si ho strážim. Nie je to obyčajný diamant, je to duchovný diamant, ktorý je neobmedzený. Preto môžem hrdo vyjsť na svoju pancierovú vežu a strieľať diamantové argumenty kam je treba, a viem, že vždy prerazia všetky brány. Ľudia s drevenými bránami a s lacnými bránami z papundeklu sa ale sťažujú, že im moje diamanty prenikli za bránu a trafili ich priamo do srdca. Nie že by uznali ich silu, pozbierali ich a tiež išli hľadať duchovný diamant, išli ku zdroju, ale bránia sa im a s krikom sa sťažujú pred mojou bránou a navzájom sa spolčujú, proti tej hroznej neprávosti, čo sa na nich pácha. Pravde sa ale nikdy nič nevyrovná. 🙂 Nie som ale sám. Často sa stretávam s ľuďmi, ktorí majú tiež diamanty a navzájom sa nimi obdarúvame, lebo sú neobmedzené. Duchovné diamanty. Sanatana-dharma. Hari Bol 🙂

        Páči sa mi

      • Majský kalendár teraz ukončuje 104 000 ročné obdobie a nrayn sa tu oháňa 8000 ročným náboženstvom …kam sme dospeli ? 😀 nemám proti védam nič, ale niečo nie je v poriadku. Ak toto spravili nrayanovi a aj iným národom, je tam niečo scestné, čo bráni pokroku a udržuje ľudí v strachu a nedôvere. 😕 Stále je to len o tom, ako niekoho ovládať a podrobiť si, zdá sa že to má špatný vplyv na slobodu mysle… 😀

        Páči sa mi

      • P.S. : Vedecké záznamy majú cca. 8000 rokov. Védy sú ale staré niečo cez dve miliardy rokov, ale to som sem nepísal, lebo to väčšina z vás nestrávi.

        Páči sa mi

  32. Je to zlé, lebo fajné čokoládky obsahujú fajne veľa chemikálií a zvyšky živých organizmov. Táto doba je chudobnejšia aj duchovne aj materiálne. Kedysi tu bola úžasná technika, ktorá je popisovaná dávno dozadu. Ľudia boli nábožensky založení a dodržiavali varnášrámsky systém. Všetko fungovalo a bol blahobyt. Každý mal prácu, nikto nehladoval, nebola takmer žiadna kriminalita. Stavali sa monumentálne stavby, paláce a mestské ulice vykladané zlatom a drahokamami. Čo máme teraz? Nič, oligarchickú kapitalistickú spoločnosť založenú na vykorisťovaní pod záštitou falošnej demokracie, pomocou ktorej si máš možnosť voliť šúdrov, pracujúcu triedu, ktorá netuší ako sa má riadiť štát a spoločnosť a ako priviesť ľudí ku skutočnému šťastiu. Tak mi tu nehovor, aká je dnešná doba dobrá. Kali-yuga je tzv. železná doba, plná hádok, nevedomosti a pokrytectva. Neustály strach.
    Tvoj komentár nemá význam, tak kľudne degraduj na úroveň zvieracieho života, aspoň si vyskúšaš aké to je, aby si nebol náhodou ukrátený o niečo.. 🙂

    Páči sa mi

    • Clovek uvedie cokoladu ako priklad a ty tu zacnes vypisovat jej zlozenie 😛

      Ano konzumna spolocnost. Ale kto ju vytvoril ? Ludia. Myslis ze sa nieco napravi ak budeme na nu takto kydat ? Tato doba ma svoje kladne aj zaporne stranky. Neda sa povedat ze by bolo nieco len zle. Materialna stranka veci sa v tejto spolocnosti kladie na prve miesto ale to neznamena ze sa duchovny charakter stratil. Naopak tato doba ho potrebuje ako nikdy predtim. Ludia by neprezili keby chodili po svete iba ako kus masa. Niekto moze prejavovat zaujem presne o tieto veci ale za to ho neuklincujeme. Nech si ziju. O tom je slobodna vola. Vsetky krute rezimy slubovali blahobyt a skoncilo sa to este horsim sposobom zivota. Ak chce niekto prestat povodny sposob zivota nech zije normalne v laske a toleranciji ale timito revoluciami a snahov zmenit system a urcovat presne pravidla vedie takmer vzdy k tomu istemu zaveru. Ako chces premenit zem na laskyplne miesto ak ju sam povazujes za miesto nevedomosti,pokrytectva a neustaleho strachu ? Nemusis menit cely system. Staci zmenit seba.

      Páči sa mi

      • No a? 🙂 Veď napíšem, keď viem. Preto čokoládu nejem, radšej si dám karob.

        Ale k veci. Konzumnú spoločnosť vytvorila úzka skupina ľudí, ktorí boli a stále sú pri moci. Stádo sa iba prispôsobilo, lebo nemalo a výber. Ponuka a dopyt. Chcete zmyslový pôžitok v balení? My vám ho ponúkneme, ale budete od neho dobrovoľne závislí. Tak to funguje. To, že doba potrebuje duchovný cieľ je jasné každému, a práve preto, že sa stratil. Tými svojimi rečami o šírení tolerancie, lásky atď. sa kľudne kŕm aj naďalej. Tieto veci ale sú sprievodný jav dobre fungujúcej spoločnosti, ktorá má systém. Myslíš, že sa veci zlepšia, keď sa zo všetkých stanú hippiesáci? Umrú od hladu. Preto Védska spoločnosť má presné pravidlá ako sa má systém riadiť. Po hospodárskej stránke, v grihasta ašráme to je – Náboženstvo, hmotný pokrok, zmyslový pôžitok a oslobodenie. Novodobí ľudia sa o to snažia, ale nevedia ako na to, lebo si vymýšľajú vlastné cesty, vlastné metódy. Preto keď je kapitalizmus, sú presýtený zmyslového pôžitku a hľadajú oslobodenie – socializmus, komunizmus. Keď majú dosť toho, tak znova chcú kapitalizmus, hmotný pokrok atď. Stačí zaviesť Védickú spoločnosť tak, ako fungovala predtým a všetci budú šťastní, ver mi. V tejto dobe sa to ale nedá, je to iba ideál. Preto jednotlivci, ktorí realizovali pravdu sa majú snažiť žiť podľa hesla jednoduché žitie a hlboké myslenie, a o to sa aj snažia. S terajším systémom sa nedá bojovať, lebo je to chobotnica, ktorá je príznačná pre Kali-yugu, a ver mi, bude to ešte oveľa horšie, lebo sme len na začiatku. Posledný diel Bhagavatamu opisuje čo sa bude diať a ver mi, nechcel by si vtedy žiť.

        Páči sa mi

      • Heh Suhlasim. Nuz ked sa rozhodnes zit po svojom tak si riadne ztazis zivot. Iba v niektorich civilizaciach na vychode ziju este niektore spolky ludi co sa nesnazia vsetko masivne produkovat. Ziju z pestovania ryze a podobnych plodin. Davali to myslim na spektrume.

        Páči sa mi

      • My máme najväčšie biofarmy po celom svete. Máme aj projekt Food for life, cez ktorý rozdávame jedlo chudobným. Doposiaľ cca. 800 mil. porcií vegetariánskeho jedla.

        Páči sa mi

  33. Prišli sme na túto zem niečomu sa naučiť-ja si myslím,že celý náš život je o vzťahoch,vzťahoch k ľudom, prírode , sebe, veciam okolo nás,vesmíru,bohu,kto v čo verí.Prišli sme sa naučiť nájsť vo všetkom našom konaní,myslení a cítení harmóniu-rovnováhu.Opačným pólom lásky je nenávisť,hranica medzi nimi je veľmi nepatrná.Zamilovať sa do jedného učenia až tak,aby som si z neho vytvorila závislosť? To už nie je harmónia,dakujem,ale nie som ochotná byť otrokom jednej viery.
    Dala som ti šancu,aby si ma presvedčil ešte o svojich dobrých úmysloch,hoci som predpokladala,ako zareaguješ.Máme diametrálne odlišný pohľad na život.
    Vnímam ťa ako agresívneho,nekompromisného,netolerantného a keby sme sa stretávali osobne(myslím ľudí z minigrimi) asi by sme všetci od teba schytali.To je tvoja viera,tvoja láska k blížnemu ako to vidím ja.
    Už nebudem reagovať na tvoje komentáre,čo som mohla a chcela som povedala.

    Páči sa mi

    • Dobre, konečne 🙂 Tak si ži pokojne so svojou harmóniou, a ver si všetkým svojim vieram. Dúfam, že svoje predsavzatie neporušíš a nebudeš reagovať na moje príspevky. However, nikdy som sa ti o to neprosil. Inak proti tebe nič nemám, aby si si nemyslela. Maj sa pekne. Pa.

      Páči sa mi

  34. Ahoj helar. Som dost v šoku ked ste napisala tento článok, pretože ja a moj priateľ sme videli niečo divne. Ale po poriadku. Kedze ma zaplavu denne 100 e-mailov (cca) tak newm ci ste mi nejakí napísala ( 🙂 som lenivy), pretože sa cez to prehrabat by trvalo večnosť. Chcel som porozprávať s Vami o tom že anjeli, sú v našej sfére, ako ludia. Povodne som sa chcel spytat že čo ma medium robiť aby sa zlepsovalo avšak už je to zbytočné. Povedzme že medium až tak nie som. Ide o to že moj priatel, ktorý je anjel, čakal cca 2,5 roka dokým zistim že som nefilim. O tom že je anjel niet u mna pochýb zazil som z nim svoje od plameňa co neustale horel, od dvere co sa otvoril bez ruk, od predtuch cez diabolske monstra. Avšak zaujimave je že pišete prave tento članok. Viete Gabrielova planeta či ako to nazvať je mesiac. O 11 v noci, pred niekolkimi dnami sme videli ako sa oblaki stacali okolo mesiaca. Moj priatel videl predtym Jezisa opierajuc sa o neba a sledoval co sa deje. Vtedy mal moj priatel (anjel) predtuchu že nám (ludom) ´´niečo´´ poslali. Spytal som sa cez karmicke karty Boha či to bol portál z neba a vyšlo mi áno. (inac vrelo odporpúčam tento výrobok, je velmi vhodne s nimi zacat pretože sa možu napajat na rozne bytosti hoc su urcene na vase vyssie JA. Autorom kariet je Monte Fabrer.) No a v kartach mi vyslo ze mam zistit kto bol poslany z neba a ze budem mat s nim docinenia, a tak vam chcem podakovat za tento clanok, a prosim vas o pomoc, aby ste mi pomohli otvorit a naucit sa ovladat niektore moje schopnosti. Napr.: až teraz som zistil že som fungoval ako energeticky upir (a ja ako hlupucka ovecka som nebral varovanie mojho priatela-anjela v uvahu 🙂 , lebo cely cas mi hovoril že ho sajem jak pijavica, a ja som si myslel že ho sajem len kvoli tomu že mam zdravotne problemy, ktore som ani nemal, ale ako tak som to ovladol a nesajem uz nic, sice nejaka ta energia z okolia preklzne ale byt ´´biblickym obrom´´ hoc mam 180cm, je tazke ). Preto vas aj prosim, ci by ste sa nemohla spytat anjelov vsetko co vedia ohladom mna a mojho priatela-anjela (je to ich kolega takže určite budu vediet o kom je reč 🙂 )a zaslala mi to na mail. A ešteraz Vam velmi dakujem za clanok. Vdaka :3
    P.S.: Cez karmické karty mi vyšlo že Gabriel je u nás, čiže v Snine. (Doslovne, Gabriel si tu v Snine ako vtelený anjel? 2xAno, je to prekrasne,)Len chcem upozornit na to že ista doreen Virtue uvadza vo svojej knihe Liečenie s anjelmi , že existuje princip novej duše. Je to duša ktora chce preskočiť cyklus Reinkarnaice a chce vhupnut hned do dalsieho zivota tak že sa vymeni s povodnou dušou čo bola v tele tu na zemi. Vkartach mi vyšlo že umrel niekto vytznamny, takže predpokladam že ´´ten onen vyznamny´´ už je Gabrielom. hh 🙂 teraz som si spomenul že som chcel Gabriela za strážca mojho rodu…:)

    Páči sa mi

    • Geri napísal:…Cez karmické karty mi vyšlo že Gabriel je u nás, čiže v Snine. (Doslovne, Gabriel si tu v Snine ako vtelený anjel…

      Zvláštne, Geri. Mne presne podľa tých istých kariet vyšlo, že Gabriel je momentálne v Komárne. Hm.

      Páči sa mi

      • Vtelený anjel, ak to dobre chápem, je energia anjela v ľudskom tele. Ja tomu hovorím “ľudský život anjela”. A napriek tomu, čo mi kedysi povraveli, môžu ich mať otvorených niekoľko. Takže kdekto môže byť energia Gabriel v ľudskom tele a takýchto “Gabrielov” nájdeme potom po Slovensku viac, po svete ešte viac a po dimenziách úplne najviac 😛 !

        Alebo sme “Gabrielom” všetci – pretože aj Minne má pravdu 🙂 … Z ezoterického hľadiska sme všetci všetkým, len si to neuvedomujeme. To je aj to známe “si Boh”. Žiaľ, platí to aj opačne: “si ploštica”, “si psie hovienko na ceste”, “si stojatá voda v bažine”… takže zasa by som sa veľmi nenaparovala. Časť z toho celku, ktorého súčasťou sme, nie je až taká žiarivá ako anjeli a jednorožce! 🙂

        Páči sa mi

  35. nrayn
    vsetko je zle, a bude este horsie, ludia bojte sa, laska vam nepomoze nic vam nepomoze… bu bu bu, nieco mi to pripomina 🙂 naco su dobre taketo tvrdenia? a doraz je na slove dobre, nie na slove naco… 🙂 stado sa neprisposobilo ale ta uzka skupina ludi to predostrela tak sikovne ze ostatny svoje otroctvo s radostou privitali, to mi tiez nieco pripomina… 🙂 ale to cele neznamena ze je to stav ktory sa neda zmenit. Uplne teoreticky uz len keby sa ta skupina vyvolenych zrazu uplne nelogicky rozhodla prerozdelit vsetko svoje bohatstvo ktore aj tak niesu schopny minut ani za tisic rokov, medzi vsetkych ludi sveta tak cela planeta spieva od radosti… 🙂 zrazu by peniaze stratili hodnotu a cely penazny system ktory z nas robi otrokov by skolaboval. Stav technologii ktorym disponujeme nam uz davno umoznuje zivot ako v raji len je tu to ale, peniaze… 🙂 nastastie peniaze su aj napriek svojej moci velmi zranitelne.

    Páči sa mi

    • Nj kvoli peniazom sa ludia dostavaju do stavu strachu. Ale preco naskytla tato situacia ? Keby vsetci poznali svoj skutocny duchovny potencial tak by si nemuseli budovat tieto zlozite struktury obohacovania. Spekulanti na trhu s ekonomikou a podobne 😛 Proste takyto typ podnikania nedava skutocne ziaden realny zmysel pre dobro zeme. Da sa skutocne super zit aj s dnesnymi technologiami len ich treba obratit na spravny smer. Priklad: Sud v Amerike zamietol pouzivanie aut pohananych na elektrinu a zosrotovali ich. Taketo veci sa deju denodene. A uslachtile myslienky sa tak stavaju zamienkou pre politicku vojnu. Uz od narodenia sa ucime tomu aby sme sa presadzovali vo svete a dobijali sa krvou az k tomu aby sme dosiahli to co chceme. To je presne ten typ zivota ktory niektory proste miluju. Takze aj ked sa to moze niekomu zdat hrozne tak ma to svoj vyznam. Skusenosti kazdeho typu su neocenitelne.

      Páči sa mi

    • brisingr:
      Dôkladne som si prečítal tento tvoj diskusný príspevok a priznám sa, že som neprišiel na to, čo ním vlastne chceš povedať.
      Či Nrayna haníš, alebo s ním súhlasíš, či filozofuješ nad tým, čo by bolo, keby to bolo… proste fakt neviem, čo básnik chcel povedať.

      Čo sa ale týka súčasného stavu sveta, ja by som skôr dal za pravdu Nraynovi. Je to zlé, veľmi zlé, a vôbec sa mi to nepáči. Mám svoj vek a tak viem porovnať niekoľko desaťročí smerom dozadu.
      Je potrebné si priznať pravdu, že v súčasnosti niekoľko jedincov vlastní planétu Zem, a tak môže diktovať čo sa na nej bude diať. Tiež je potrebné povedať, že to čo robia, to je majstrovstvo na najvyššej úrovni, lebo zotročili obyvateľstvo politicky, nábožensky, finančne, aj svetonázorovo. Za to je na svete také kvantum rôznych náboženstiev, lebo na každý typ ľudí treba iné presvedčovanie. Náboženstvo vo svojej podobe je vlastne len nástroj na ovládanie. Ježiš Kristus hlásal iné veci, ako pripúšťala vtedajšia moc a z toho dôvodu skončil tak neslávne na kríži. A to ho tam dali pribiť vlastní, lebo mali na výber, či tam pôjde zločinec alebo Ježiš, ale vlastní súkmeňovci odporučili Rimanom, aby tam priklincovali Ježiša, lebo nedokázali stráviť jeho pokrokové myšlienky.

      V súčasnosti tiež veľmi rýchlo umlčia človeka, ktorý vyčnieva z radu. Mnoho vynálezcov jednoducho zmizlo, lebo vynašli lacný zdroj energie, lenže potom by ropní magnáti nemali z čoho bohatnúť.
      História Zeme je poprekrúcaná vedeckými “autoritami” dokonca tvrdia, že sme vznikli z opice. Evolučná teória v samom svojom základe je hlúposť. Tvrdí, že evolúcia spôsobila, že rokmi sa z jednoduchších organizmov vyvinuli zložitejšie, až nakoniec sa tu objavil človek. Tak ako je to možné, že evolúcia si vyselektovala nejaké opice, z ktorých vznikol človek, a živočíchy staršie o milióny rokov sa jednoducho nevyvíjali, a ostali v pôvodnej forme ??? Však podľa teórie evolúcie by to mali byť samé najdokonalejšie bytosti a za tie milióny rokov by už tie staré nemali by tu vôbec čo byť !!! Jednoiznačne je to humbuk, politická objednávka na balamútenie tej skupiny ľudí, ktorí sa takto balamútiť nechajú.

      O spôsoboch masírovania našich mozgov vládnicimi elitami by sa dalo pokračovať ďalej ale nemá to zmysel. Ja osobne neverím tomu, že súčasné ľudstvo má na obrodenie. Typický príklad USA. Tam ich zdiera FED, lebo amíci dovolili súkromníkom tlačiť peniaze a teraz ich nevedia zastaviť.

      Neverím, že súčasné ľudstvo má na obrodu. Pokiaľ nepríde pomoc mimo nás, tak sme v peknej sračke. Slučka okolo našich krkov sa stále viac a viac zaťahuje a pod pláštikom demokracie sa nám uberá z práv. Kam to asi povedie ? Že by Nový Svetový Poriadok ? Ale to nebude nič príjemné. To bude len veľký košiar a okolo nás budú vlci. A ktorá ovca bude inakšia ako ostatné, po tej prvej pôjde vlk.
      Náboženstvo by nás malo chrániť pred mamonom, no zdá sa, že zlyhalo.
      Ježiš vyhnal z chrámov kupcov a predavačov, a povedal, že Boží chrám má slúžiť na Božiu oslavu a nie peleši lotrovskej. Do dnešného dňa je to aktuálne, a miesto toho aby kresťanská viera rázne zakročila, má sama problémy zo sexuálnym zneužívaním detí.
      Náš systém má značné medzery, dostal nás do pozície väčných dlžníkov,
      náboženstvo nás neuchránilo pred konzumným spôsobom života.
      Čo činiť v takomto prípade ? Dať sa na nové náboženstvo ?
      Pohľadať si nového silnejšieho Boha ?
      Dať sa na novú silnejšiu vieru ?
      Alebo sa nakoniec spoľahnúť sám na seba.
      Tož otázka aktuálna jest.

      Páči sa mi

      • Ked chces zmenit svet k lepsiemu, zacni u seba. Keby sa ludia drzali tohoto hesla, bol by tu raj. 😛

        Páči sa mi

      • ja som reagoval na tento komentar nrayn (18:26:07) : len sa to cele posunulo, to co pises ty je v podstate to iste co som napisal ja akurat s tym rozdielom ze ja suhlasim s tym co napisala Rajka. Keby kazdy zacal u seba raj na zemi je mozny…

        Páči sa mi

  36. nrayan vydrzalo ti myslim tyzden nepruzit ludi na tomto blogu a uz je to tu zas…
    diky za trenovanie mojej vybusnosti 😉 si mi dobrym ucitelom

    Páči sa mi

  37. Ahoj Geri,
    ďakujem ti za tvoj komentár, aspoň niekto si tu všimol niečo nové na tomto svete. 😉 Už som si myslela, že všetko je beznádejné. A ja som zvedavá, kto nám bol poslaný z neba. 🙂

    Páči sa mi

  38. Čiki
    to s tými Maymi aj mna napadlo,ale aj to,prečo by niekto ,ak by chcel mať pre celý svet jednotné duchovné učenie ho osadil do tak ohraničenej geografickej oblasti.To by potom Krováci,Pygmejci,amazonskí indiáni,Jakuti,Nenci,Laponci a ktohovie kto ešte nemali vôbec šancu na duchovný vzostup po celé tisícročia.
    A ak sa prezentujú v Indii Védy taká dlhý čas,prečo sú tam takí chudobní,úbohí,celé rodiny žijú z otrockej práce malých detí? Logické by to bolo,keby tam už mali raj na zemi.

    Páči sa mi

    • Védska civilizácia bola celosvetová, je to dokázané. Aj slovenčina pochádza zo sankritu, tak o čom sa chceš hádať. Mňa ale nebaví vám vysvetľovať a vyvracať vaše špekulácie. India je úbohá? India je jedna z najvyspelejších ekonomík, je tam viac bohatých ľudí ako v celom USA.

      Páči sa mi

      • Nrayn,
        priateľu, nerozčuľuj sa, neplytvaj energiou. Ešte zrejme neprišiel tvoj čas. Zasial si semienko a teraz trošku počkaj, čo sa bude diať.
        Radšej mi poraď, čo s tým meteoritom budeme robiť a či to vôbec bol meteorit.
        A aj Gerimu (Geri (19:53:21)) treba poradiť.

        Páči sa mi

      • Nrayn,
        akú knihu píšeš? Stihneš to do decembra 2012? 😀 Dnes som pozeral ten film, tak ma to napadlo – mali pripravené archy a zachránili časť ľudstva a zvierat pred potopou sveta. Pekné efekty tam boli, ešte dobre, že sa to nás netýka 🙂 a potopa bude maximálne vnútorná

        Páči sa mi

      • Knihu, kde dám dokopy dôkazy o tom, že kedysi tu bola celosvetová védska civilizácia. Dôkazy na to v podstate sú. Boli na túto tému aj vydané vedecké publikácie. Moja obľúbená kniha na túto tému je

        Neviem či to stihnem do 2012, ale keď nie, tak sa nič nedeje, dokončím to neskôr. Kali-yuga trvá 432 000 rokov, a momentálne ubehlo 5000, takže máme čas. Civilizácie sa síce môžu vystriedať medzitým a pravdepodobne sa to tu ešte veľakrát zbúra a postaví, tak ako sa to dialo v minulosti, ale to už nebude môj problém 😉

        Páči sa mi

      • Všimol si si tú postupnosť vývoja? – boli aj staršie civilizácie, ale – Atlantída potom – Afrika (Pyramídy) – Ázia – Európa – Amerika a teraz nasleduje Ázia však? podľa poradia mi tam chýba Afrika, ale možno som niečo splietol, môj dejepis je slabý.

        Teraz máme konfederáciu Európskych štátov, potom bude to jedna federatívna republika ako USA, tam sa chystá vytvorenie jedného amerického štátu a pripravuje svetová konfederácia a potom nakoniec jeden svetový štát s jednou vládou na čele s Pápežom 😀 (Posledné dve slová sú sranda) čiže na čele s ficom

        Páči sa mi

      • Ten nový poriadok bude na čele s nejakým prezidentom alebo čo, určite nie pápežom, lebo novodobí sionisti sú v podstate satanisti. Čítal si protokoly sionských mudrcov? Ja osobne nemám nič proti New World Order, nič sa nezmení, akurát to bude transparentnejšie všetko. Očipovaní sme už teraz, tak neviem čoho sa ľudia boja.

        Páči sa mi

      • Zaujímavé – židia: Po celej Európe a vo všetkých čiastkach sveta musíme vyvolať kvasenie a nepriateľstvá. Toto prinesie nám dve výhody: po prvé: budú nás rešpektovať všetky štáty, dobre vediac, že hocikedy môžeme vyvolať nepokoje, alebo poriadok. Všetky tieto štáty zvykli si vidieť v nás nevyhnutný tlak. po druhé: Intrigami zapletieme všetky nitky, pretiahnuté do všetkých štátnych kabinetov politikov, hospodárskymi zmluvami, alebo dlžobnými úpismi. Aby sme toto docielili, je potrebné, aby sme sa vyzbrojili veľkou prefíkanosťou v čase vyjednávania dohody; v oficiálnom jazyku budeme sa držať inej taktiky: budeme sa pretvarovať, že sme čestní a zhovorní. Týmto spôsobom národy i vlády Gójov, ktoré sme naučili vidieť len reklamu, vonkajšiu stranu toho, čo im predstavujeme, ešte nás prijmú ako dobrodincov a Spasiteľov ľudstva.

        Páči sa mi

      • Ja som sa nad tým všetkým, čo sa tu deje veľakrát zamýšľal a dospel som k záveru, že aj tak v konečnom dôsledku je všetko tak, ako to má byť. Materialisti budú mať iba to, po čom túžia. Pokiaľ nie si pripútaný k hmotnému zmyslovému pôžitku, tak nemáš problém. Karma funguje. Sionisti pripravujú zotročenie ľudí, ale nanešťastie nevedia, že to budú práve oni, ktorí budú tými otrokmi v ďalších inkarnáciách 🙂 Smejem sa na tom, keď si to tak vezmem.

        Páči sa mi

      • Zotročia tých, ktorí majú byť zotročení a za to budú zotročení potom oni – náhoda to nebude. Všetko podľa plánu.

        Páči sa mi

      • a stále je to len o negativizme a tvojej pravde ale úbohosť prímestských častí v Indii nevidíš 😀

        Páči sa mi

  39. Rajka (21:08:38) : Ked chces zmenit svet k lepsiemu, zacni u seba. Keby sa ludia drzali tohoto hesla, bol by tu raj.

    S ú h l a s í m .

    Páči sa mi

    • Toto myslíš?
      Prečo vidíš smietku v oku svojho brata, a vo vlastnom oku brvno nezbadáš? Ako môžeš povedať svojmu bratovi: »Brat môj, dovoľ, vyberiem ti smietku, čo máš v oku,« keď vo svojom vlastnom oku brvno nevidíš? Pokrytec, vyhoď najprv brvno zo svojho oka! Potom budeš vidieť a budeš môcť vybrať smietku, čo je v oku tvojho brata.

      Páči sa mi

  40. Minne,
    ten výbuch nad Slovenskom 28.2. nebol meteorit, ale prejav silných očistných energii, ktorý by sa mal vraj opakovať každú noc tesne pred splnom.
    A čo keby ste sa tu prestali dohadovať a pripojili sa k meditáciam, ktoré sa chystajú 3 dni pred každým splnom o 21.hod, viď http://www.petr-chobot.eu/novinky.
    Čím viac nás bude, tým lepšie pre celý svet.

    Páči sa mi

  41. Je to mimo tému, ale nechápem ako sa môžu takto správať duchovne vyvinutý ludia (čikiket a nrayn), prečo si naschval jeden druhému leziete na nervy, a píšete komentáre tak, aby ste niečo vyprovokovali. Čítam všetky témy a všetky kometnáre v nich (z tých sa dá väčšinou vydolovať viac informácií ako zo samotného topicu.) a tie vaše to tu dosť špatia (tie v ktorých sa navzájom urážate). Ako povedala pani Helar asi by bolo lepšie keby ste si to išli prediskutovať niekde inde.
    Tiež som názoru že jhvh33 sa tu snaží dosť nepríjemným spôsobom presadiť svoj názor. Biblia bola veľakrát prepísaná za účelom spraviť z nej mocenský nástroj ktorý udrží ovečky v košiari. Neviem či strašiť ľudí že ak sa nebudú kývať ako sa píska tak pôjdu do pekla je pozitívne… evanielijum podľa Henocha opisuje kontakt človeka z mimozemštanmi ( samozrejme je to písané aby to chápali ľudia v tej dobe). Prečo ho vyradili z biblie? Myslím že každý má právo na svoj názor, zato že tebe dáva biblia čo potrebuješ nemusíš nadávať na channeling.

    Páči sa mi

    • Podľa Biblie aj Eliáš odišiel s UFO:
      2Kr 2
      11­A ako išli v rozhovore, zrazu ich oddelil od seba ohnivý voz a ohnivé kone a Eliáš vystúpil vo víchrici do neba.

      O Henochovi ostalo v Biblii, že chodil s Bohom a ten ho vzal so sebou – takisto nezomrel a ani telo nenašli – čiže…

      Páči sa mi

      • neviem síce čo to je, ale keď mám hádať, tak to bude asi slúžiť ako antigravitačný pohon? Doslova tam nič také nie je, ale ich lietajúce stroje fungovali na rôznych princípoch. V technologickej ére to bola nejaká tichá energia, ale na fyzikálnom princípe. V Satya yuge, boli vimány – ktoré fungovali čisto na vibrácie, ovládali sa pomocou myšlienok a mantier. Boli schopné letieť rýchlosťou myšlienky.

        Páči sa mi

  42. Minne (21:27:06) : Svetlonoš, a čo ak je v každom z nás?
    (Božská energia Gabriel)

    No, ja rád uverím pozitívnym veciam. Ale skôr by som bol za pozitívnu
    demonštráciu tej sily. Hm.

    Páči sa mi

  43. Minne (22:58:19) : Podľa Biblie aj Eliáš odišiel s UFO:2Kr 2 11­A ako išli v rozhovore, zrazu ich oddelil od seba ohnivý voz a ohnivé kone a Eliáš vystúpil vo víchrici do neba.
    O Henochovi ostalo v Biblii, že chodil s Bohom a ten ho vzal so sebou – takisto nezomrel a ani telo nenašli – čiže…

    Minne: Ale to nebol BOH, ale nejaký Ufáň, s vyspelejšou technikou…a Heňo si myslel, že to je BOH.

    Páči sa mi

    • Však aj teraz koľko ľudí prijíma informácie od neviem koho a potom píšu knihy, že rozprávajú s Bohom. Keby si prišiel teraz medzi nejaký zabudnutý kmeň s mobilom a pustíš videohovor, už budeš minimálne mimozemšťan 🙂

      Páči sa mi

  44. Evita napísala: evita (22:17:47) : Minne,
    ten výbuch nad Slovenskom 28.2. nebol meteorit, ale prejav silných očistných energii, ktorý by sa mal vraj opakovať každú noc tesne pred splnom.

    Evita: Sú 2 znepriatelené kmene, dajme tomu niekde v Amazónii, ktoré sa nenávidia, zabíjajú. Príde búrka, povodeň, ktorá koplet spláchne jeden z tých kmeňov.
    Ten druhý si povie: Prišla očistná energia, a spoláchla môjho nepriateľa.
    Absurdné prirovnanie, ale sedí.

    Páči sa mi

  45. Minne (23:08:29) :
    Však aj teraz koľko ľudí prijíma informácie od neviem koho a potom píšu knihy, že rozprávajú s Bohom. Keby si prišiel teraz medzi nejaký zabudnutý kmeň s mobilom a pustíš videohovor, už budeš minimálne mimozemšťan

    Však práve TO ! Vojdeš do kníhkupectva, že si ideš kúpiť nejakú fajn knižku a zrazu sa nevieš rozhodnúť, lebo je tam milionpäcto titulov, jeden zaručene lepší ako druhý a základ, ten Základ, skade autor čerpal, je kde ???

    PS: Píšem takto, lebo pokiaľ dám odpoved do “odpovedať, tak to nie je pod sebou v strome.

    Páči sa mi

  46. Minne (23:11:38) : Lenže tu išlo o špeciálnu očistnú energiu – ktorá je duchovná, čiže nehmotná, lenže sa zhmotnila v atmosfére

    Aha ! Chápem. Hm.

    Páči sa mi

    • co sa mna tyka, tak si trafil do cierneho. chodim sem, rada si precitam clanky, prvych par komentarov a potom uz len komentare a natahovacky dvoch popr. troch opakujucich sa prispievajucich. slovny ping pong, v ktorom jeden vycita, odsudzuje a dokazuje druhemu za kazdu cenu. navyse nejlepsie je ked sa pritom ohana Bohom, laskou….nemam dovod do tohto vstupovat, nic mi to nedava a fakt je, ze to unavuje, lebo sa to deje poslednych niekolko clankov. urcite to ale niekomu prospieva a ma zmysel, ktoremu ja nerozumiem. takze pohoda. je to len moja zalezitost. 🙂

      Páči sa mi

      • Alexa,
        máš pravdu, to sa volá rovnováha 🙂 niekto odíde a ďalší príde a stále dookola 🙂 Ty nám prispej tou láskou, nech je nás viac 🙂

        Páči sa mi

    • vieš nie som stvorený pre strach, zo židov alebo z arijskej rasy ale všetky tieto vlastnosti mysle vás sťahujú do strachu a chorôb a pochybujem o tom že sa ti chce byť chorý, nechceš žiť šťastnejšie a bohatšie ? 😀
      Veď toľko prorokov bolo na zemi čo hlásali blahozvesť a ukazovali cestu
      a stále sa kúpete v strachu a bolesti 😕 Rýpete sa v svojich ranách a držíte sa hmoty …ste tvorcovia toho čo prežívate …
      a ak si nrayan myslí že india je navyspelejšia…. tak možno na jeseň pochopí 😀

      Páči sa mi

      • ja som nepísal, že je najvyspelejšia, tak si nevymýšľaj. Keď vyrastieš, možno pochopíš, že život nie je len láska – mier, ale bude ťa sácať zo strany na stranu, a preto budeš musieť stáť pevne, aby si nepadal na hubu. Podľa mňa ťa život tresce už teraz, ale vyvinul si si obranný mechanizmus, zaliezaš do svojej snovej ríše, kde si tvoríš zidealizované predstavy. Vo vnútri si ale veľmi deprimovaný človek, ja to vidím, neboj. Môžeš klamať seba, aj ľudí na fóre, ale ja viem jak to je. Cítim to z tvojich príspevkov. Keď sa takto chováš v takom mladom veku, nechcem vedieť, čo budeš robiť keď vyrastieš.

        Páči sa mi

      • Čikitet,
        Ja osobne sa z teórii, z ktorých by sme mali akože mať strach smejem. Sme nesmrteľní, tak aký strach – úprimný smiech je najväčší nepriateľ temnôt. Jeden mudrc povedal, že on sa vo svojom vnútri smeje 24 hodín denne, ja zatiaľ iba 20 🙂 Čoho sa báť, že mám odísť do inej dimenzie? Veď na to teším, tak ako ty sa tešíš, keď si ideš pocestovať inam a zažiť tam niečo nové.

        Páči sa mi

      • Nrayn,

        “Môžeš klamať seba, aj ľudí na fóre, ale ja viem jak to je.” Ktokoľvek povie “ja viem, ako to je”, hovorí: nič mi nevravte, všetko, čo sa nekryje s mojou individuálnou pravdou, je globálna nepravda… Tak uzatvorený nemôžeš byť dokonca ani ty!

        Mimochodom, Čiki má asi 2x toľko rokov (a detí) ako ty, tak to už predýchaj a začni žiť. A pamätaj: tvoja realita je celkom odlišná od našej reality – ale to neznamená, že jedna alebo druhá sú falošné. Podľa mňa existujú na inej vibračnej rovine.

        Páči sa mi

      • som šťastný ako dieťa, rozmýšľam ako dieťa 😀 lebo je napísané (Buďte deťmi a budete spasený… 😀 ) čo povieš … minne ? kto čítaš, pochopíš z nepochopeného že práve šťastná myšlienka tvorí šťastné a radostné veci.. a já sa mám od koho učiť hi hi hi 😀

        Páči sa mi

      • Čiki, díky, Ty vieš ako od srdca potešiť 🙂 Snažím sa čítať to množstvo komentárov, ale nejako je toho príliš 🙂 a tak som si radšej dala meditáciu v pohybe = rúčné umývanie izbových rastlín lístok po lístku, no a v prestávke nájdem od Teba tento balzam 😉

        Páči sa mi

  47. Úúúúha…tak tieto komentáre ma dostali. Irónia a humor je dobrá vec, ale chýba mi tam trochu aj tej sebairónie. Nečakala som, že na tomto blogu sa bude vysmievať jedna skupina z druhej. A máme to tu…všetko je jedno a zrazu toľké delenie.

    Minne ak môžem povedať sama za seba, tak ja som ťa vždy brala ako človeka, ktorý si je vedomý svojho presvedčenia, no váži si i ľudí, ktorí majú iný názor, poprípade ich aspoň toleruje. Myslela som, že ak sa ti niekoho komentár bude zdať smiešny tak mu to buď povieš narovinu, alebo odignoruješ a nie, že si zrazu začneš robiť srandičky pomaly už z každého, čo sa nezlučuje s tebou. Ja neviem, či je to správne a čo je správne, ale uťahovačky takéhoto rázu ma trochu desia.

    A ešte jedna vec. To o tom sionizme. To máš Nrayn ako podložené fakty? Nešpiň na inú vieru. Kedysi takéto texty slúžili ako špinavá propaganda a prečo mám pocit, že ich zase nejaká skupina chce použiť na svoje vlastné účely. A takéto strašenie ľudí a špinenie na druhých sa mi zdá trošku odveci na tomto mieste.

    Fuj a už i ja mám útočné komentáre 🙂 .

    Páči sa mi

    • Minne, za mňa: http://***.wordpress.com/2010/03/03/oltar-ci-portal/#comment-29512 (nefunkčná linka)

      Vyzerá to ako tvoj názor. Ak si len vypisoval, bolo by dobré dodať uvodzovky a nejaké tvoje stanovisko k tomu… Dosť ma to narovnalo, to ti poviem, len som čakala, či to narovná ešte niekoho iného okrem mňa.

      Ja tieto “sprisahanecké” teórie naozaj nemusím. Niekedy mám pocit, že ich vymýšľajú ľudia, ktorí sa tých ostatných boja. Ergo, majú pohľad upretý nie do svojho vnútra, na svoju podstatu, ale na svoje prostredie… a odtiaľ berú svoju sebahodnotu. Ergo, ešte majú pred sebou dobrý kus cesty. Najkrajšie na týchto teóriách je, že tá druhá strane nemá inú možnosť, len to všetko poprieť – a to nezávisle od toho, či to pravda je alebo nie. A my to vieme a tak nech povedia čokoľvek, proste tomu neuveríme… Začarovaný kruh nenávisti a komplexu menejcennosti, ktorý len živí strach a nedôveru medzi ľuďmi.

      Keď človeka kúše komár, tiež za tým nehľadáme sprisahanie, ale ho jednoducho rozplesneme. Nema problema. 🙂

      Páči sa mi

      • Ja nechápem ľudí, čo nedokážu zrátať 2 +2, a uvedomiť si isté veci. To, že tomu niekto dá nálepku konšpiračná teória a podobne, to neznamená, že to nie je pravda. Odporúčam si pozrieť dokumenty, ktoré som vypísal o koment vyššie.

        Páči sa mi

      • Realita je to až vtedy, keď to stojí predo mnou a núti ma to čeliť tomu. A vtedy treba vziať najbližšiu panvicu a doooobre to ďufnúť panvicou medzi oči. Zatiaľ to zakaždým zabralo. 🙂

        Ale ten strach, nervozita, obava… neznášanlivosť… znižujú našu vibráciu, nezvyšujú ju. Robia svet horším, než skutočne je.

        Ale moja realita je asi iná ako tvoja realita. Žijem to, čo si zo sveta poskladám. V mojom svete nie sú sprisahania, nikoho sa nemusím báť a keď ma niekto aj fyzicky napadne, zabojujem a doteraz som to zakaždým ustála. Môj svet je akcia – reakcia, nie predpoklad – strach – bezmocnosť. Jedného dňa sa tá akcia – reakcia skončí smrťou… ale čo chceš žiť večne? 🙂 (Citát z Conan Barbar.)

        Páči sa mi

      • Na to sa spolieha veľa ľudí, že smrťou všetko končí, a ich činy sa im prepečú, že ostane nevyrovnané konto a odídu z baru bez zaplatenia, ale našťastie to tak nie je. Ja nehovorím, že sa treba obávať, ale treba s tým niečo robiť. Akokoľvek sa môžeš cítiť vo vlastnej realite, stále narazíš na realitu, ktorú ti podsúva istá hŕstka ľudí. Už len to, že musíš pracovať za peniaze, ktoré oni pustili do obehu, v istom množstve, musíš odvádzať dane, platiť odvody,.. inými slovami živiť tých, čo sú hore. Väčšina ľudí je nútených robiť celý život pre niekoho iného, nie pre seba.

        Páči sa mi

      • “Ja nehovorím, že sa treba obávať, ale treba s tým niečo robiť.” S čím, ak sa ničoho netreba obávať?! Ak vidíš zajace pásť sa na lúke, tiež s nimi nemáš potrebu niečo robiť. Patria k veci ako všetko iné.

        Páči sa mi

      • Nizsia vibracia/ Viac nevedomosti nie je o nic horsia ani lepsia ako vysoka vibracia. Menia sa nam nadhladi na vec. Je to ako kolobeh zivota. Pri vysokej vibracii prides o niektore dobre a zle emocie a dostavas sa pomaly k jadru veci a pokoju/jednoty . Prestava sa rozlisovat, a veci sa akoby zblizuju. No ked dosiahneme najvyssiu vibraciu nase vedomie sa zas rozhodne prejst cely kolobeh znovu. Tak si dokazeme uvedomit jednotne aspekty bytia. Kazdy z nas je na ceste za vyssiou vybraciou ale pocas tejto cesty nebudeme okrateny o nic oproti vyssim vybraciam inac by tento kolobeh zivota nemal ziadny zmysel.

        Páči sa mi

      • Minne, máš to trošku pomýlené, tomum, čo píšeš neveria ani tí tvoji buddhisti. Človek sa snaží dospieť do svojho pôvodného postavenia na duchovnej úrovni nie preto, aby sa potom inkarnoval do dážďovky, alebo do stromu. Ten kolobeh, čo opisujše funguje tak dookola iba v prípade, že si robíš čo chceš podľa svojej nálady, a nedodržiavaš zákony stvorenia. Potom ťa to hádže ako handru medzi 8 400 000 živočíšnymi druhmi a bude ti trvať miliardy rokov, kým sa dostaneš do ľudského zrodenia a tam to potom zas do..pokazíš.

        Helar, keď tvoje deti budú nútiť spievať hymnu v škole, keď ti oznámia, že nebude žiadny dôchodok, lebo na neho nie sú peniaze, keď nedostaneš kúpiť v obchode nič, čo nie je chemicky upravené, keď ti znížia plat, z ktorého nevyžiješ, kvôli vymyslenej kríze, keď budeš musieť platiť za lieky a zdravotníctvo toľko, že si to nebudeš môcť dovoliť, keď začnú cenzurovať internet, keď ti zakážu vyjadrovať svoj názor.. Sama si žila v socializme tak asi vieš, že veľa vecí nezáleží od teba.

        Páči sa mi

      • Nejde o to zmenit realitu alebo sa snazit premenit na nejaku duchovnu bytost. Kazda jedna bytost ma nieco co by som nazval rovnovahu zazitkov ktora je urcena jej karmou a je jedno ako dlho jej bude trvat kym si zvysi vybraciu. V skutocnosti na tom ani vobec nezalezi lebo nema co stratit. Je to vecna bytost. Aj keby sa jej energia dostalo do takmer absolutnej nevedomosti raz sa ajtak prebudi. Ak chapes tuto podstatu tak mozes prezivat emocie nizkych vibracii ale v tvojom srdci najdes pokoj a uvedomis si harmoniu zivota hocikde na svete. Tuto vec si nesieme vzdy zo sebou a nikdy ju nestratime. Sme celok a zaroven jednotlivci.

        Páči sa mi

      • Nrayn,
        ja som písal iba o smiechu, čiže o jednej zo skutočností a tie ďalšie – čiže spôsob života, myslenie, konanie atď. som nepísal, preto neviem, z čoho si spravil taký záver 🙂
        PS: Nie som budhista a ani nie som závislý na žiadnom náboženstve

        Páči sa mi

      • Nrayn,

        žila som v socíku a nebrala som to ako krivdu, ale ako prostredie, ktorému je moja úloha prispôsobiť sa. Keď mi minulý rok znížili plat tak, že z neho nevyžijem, poobzerala som sa po dodatočných príjmoch. Keď za lieky dávam toľko, že ich neviem utiahnuť, tak som sa začala liečiť iným, nechemickým spôsobom. Keď v obchode dostať len chemicky upravované potraviny, tak ich jem a snažím sa to, čo svojmu telu tým robím, vyriešiť “opravnými” (=vibračnými) prostriedkami. Keď mi pred 4 rokmi povedali, že mi zostávajú už len nejaké 3 mesiace života, tiež som to vzala ako fakt a začala ošetrovať “opravnými” prostriedkami. Proste sú to fakty a ja sa nad nimi nerozčuľujem. Možno nedokážem zmeniť samotné fakty, ale rozhodne dokážem zmeniť spôsob, akým na ne reagujem. Mám to v svojich rukách – som tvorca svojho vesmíru. A “hovadiny” si doňho nepúšťam.

        Páči sa mi

      • Myslel som smiech z teórií ako napr. kauza 2012 – tam sú desiatky teórií ohľadom toho roku a preto sa báť alebo sa smiať?

        Páči sa mi

      • Groover, nemusíš sa meniť na duchovnú bytosť, lebo ňou už si, ale musíš sa zabviť hmotného tela, to je všetko. Áno, z hľadiska existencie nemá čo stratiť. Keď sa dostaneš pod úplnú kvalitu nevedomosti – tamas guna, tak ti bude trvať nepredstaviteľne dlhý čas, kým sa dostaneš vyššie, to ti ale nezaručí, že pôjdeš hore, môžeš takto blúdiť celú večnosť, nie je žiadna záruka, že sa dostaneš z tohto kruhu. V hmotnej kvalite vášne a nevedomosti nikdy nenájdeš pokoj, ani harmóniu, lebo ten proste neobsahujú. Zvierací život je plný utrpenia, neustáleho strachu o vlastné prežitie, neistoty. Ľudský život v kvalite vášne-rajas, je tak isto plný neistôt, o akej takej harmónii môže byť reč iba v kvalite dobra a potom absolútne mimo hmotného stvorenia.

        Minne, prepáč, to bolo Grooverovi..

        Helar, áno, bolo to súčasťou tvojej karmy, že si vtedy žila, ale to neznamená, že to bolo dobré. To, že ti niekto zníži, zvýši plat, je len jeho voľba, nie tvoja, takže si závislá od rozhodnutí cudzích ľudí, a potom musíš hľadať ďalších ľudí, aby si to vykompenzovala, takže o nezávislosti nemôže byť reč. Keď si zlomíš nohu a budú si od teba pýtať 2000 eur za ošetrenie, tak pochybujem, že si ju sama narovnáš a zadrôtuješ. Prečo by si mala ošetrovať niečo, čo si si sama spôsobila? Najlepšie je vyhnúť sa ničeniu organizmu úplne, a nie najskôr sa zahumusiť a potom to čistiť, to nemá význam. Máš pravdu v tom, že človek dokáže vnímať veci podľa seba a spracovať si ich ako ponaučenia, atď., ale to nič nemení na fakte, že tie veci tu stále sú, a netreba sa tváriť, že sa ťa vôbec nedotýkajú. To je úroveň brahma-bhuta, keď ťa nerozruší ani dobro ani zlo, ani šťastie ani nešťastie. A na tú úroveň je pomerne zložité sa dostať, to je jedna úroveň pred oslobodením sa z mayi. Si tvorca svojho subjektívneho vesmíru akurát tak zatiaľ.

        Páči sa mi

      • Nrayn,

        “To je úroveň brahma-bhuta, keď ťa nerozruší ani dobro ani zlo, ani šťastie ani nešťastie. A na tú úroveň je pomerne zložité sa dostať, to je jedna úroveň pred oslobodením sa z mayi.” 🙂 Ďakujem… Chcela som, aby si na to prišiel sám… 😛 😆

        Páči sa mi

      • Povedal som ja. Táto úroveň má totiž veľa sprievodných javov, ktoré neprejavuješ. Môžeš sa o tom dočítať, keď chceš.

        Páči sa mi

      • A z akého titulu si myslíš, že môžeš niečo podobné o mne vyhlásiť? Nepotrebuješ aj ty oltár? Práve si sa nominoval na Boha 😛 alebo sa aspoň šplháš do nesmiernej výšky. Dúfam, že ťa tvoje sebavedomie bude dobre chrániť, ak by si sa náhodou pokĺzol a začal padať…

        Je úžasné stretnúť (aj keď len na internete) tvora, ktorý o ostatných všetko vie bez toho, aby poznal ich alebo ich život.

        Ale je hanba, že ťa dostala ženská, ktorá ani nečítala Védy, Nrayn. 😦

        Páči sa mi

      • Helar,

        😀 😀 😀

        Nrayn,

        kamoško, s tými védami tu už fakt moc krútiš…aj s tým hodnotením každého…nemohol by si sa trochu mierniť?hm?…ani ja som védy nečítala, ani kopec iných kníh, ktoré tu ľudkovia spomínajú…a nezdá sa mi, že som blbšia ako ty alebo tí ostatní, čo sem chodia 🙂

        skús si založiť vlastnú stránku, blog, alebo ako sa tomu nadáva a tam potom môžeš takto tvrdošijne, ako tu, presviedčať aj odsudzovať ľudí 😦

        hovorím ti len návrh, neber to ako osobný útok… 😀
        pekný deň všetkým 🙂

        Páči sa mi

      • Helar, bavili sme sa, či si na úrovni brahma-bhuta, a ja ti vravím, že nie si. To si môžeš sama potvrdiť, keď sa o tom dačo dočítaš, alebo sa môžeš opýtať kvalifikovaných ačárjov a potvrdia ti moje slová.
        Dostala si akurát tak sama seba. Ani nevieš čo to je brahma-bhuta, a keby ti nenapíšem, tak o tom nevieš vôbec nič, ale hlavne, že hneď vyhlasuješ, že si na tej úrovni. Trošku detinské nemyslíš?

        Aatina, nie som tvoj kamoško. Tak sa môžeš baviť so svojou rodinou a kamošmi, nie so mnou. Bavíme sa tu o konkrétnej veci, tak keď o nej nič nevieš, tak sa k nej nevyjadruj. Na tomto fóre je taký blbý zvyk, že sa ľudia vyjadrujú k veciam, o ktorých nemajú ani šajnu. Ja svoj blog mám, a jeden aj na wordpresse – odpovede.wordpress.com. Ja nikoho neodsudzujem, len hovorím, ako sa veci majú. Pekný deň aj tebe.

        Páči sa mi

      • Nrayn,

        tak aby bolo jasné: ja ti popíšem svoj postoj k svetu (10:55:19 a 11:33:00). Ty to nejako nazveš (11:46:28) a je to v môj prospech, ale to si asi prehliadol 🙂 . Ja ti poďakujem (11:56:47). Nato ty vyhlásiš, že ale tam nie som (12:02:45). Ja sa ťa spýtam, ako to vieš (12:15:05). A ty prejdeš do tvrdenia, že vyhlasujem, že som na tej úrovni (16:47:41).

        Takže to, čo si tak podľa indikácií nazval, to nie je, pretože niekto ako ja tam predsa nesmie byť… Alebo sa mýlim? 🙂

        Máš pravdu – neviem, čo to izé je a vôbec neviem, či tam som alebo nie… Viem len to, že som za počítačom a ťahám ako kôň veci, ktoré trvajú 10 dní a mám na ne 2 dni aj s cestou. A keby som hneď vedela, čo to izé je, nie som si istá, že by som tam chcela byť… mne je dobre tam, kde som teraz. It’s a wonderful, wonderful life… 😛

        Horšie je, že nevieš prehrávať – a to je zlé znamenie. Keď nedokážeš prehrať ani maličkú šarvátku, kde o nič nejde, ako chceš ustáť bitku o svoju dušu?

        Páči sa mi

      • Davat si menove oznacenia na duchovne pokrocenie je podla mna dost blbe. Kazdy proste ide svojou individualnou cestou a neexistuju iste hranice kedy nieco si a kedy nie si. Niesme predsa pokemoni 😀

        Páči sa mi

      • Nrayn,

        aj tento tvoj komentár je útokom 🙂
        je to tvoje rozhodnutie a ja sa tým daľej zaoberať nebudem…vyslovila som svoj názor,na to právo mám…aj ty to tu stále robíš 🙂
        oslovenie “kamoško” bolo myslené v dobrom a úprimne…za kamarátov beriem všetkých ľudí tu…ale ak nechceš byť môj kamarát, beriem na vedomie…v konečnom dôsledku, všetko je tá správna voľba 🙂

        Páči sa mi

      • Helar, ten tvoj komentár 10:55 nemá nič spoločné s tým, čo som opisoval neskôr ako brahma-bhuta. Určite tam nepatrí búchanie problémov panvicou, ale práve naopak 🙂

        11:46 “To je úroveň brahma-bhuta, keď ťa nerozruší ani dobro ani zlo, ani šťastie ani nešťastie. A na tú úroveň je pomerne zložité sa dostať”

        // Tým som naznačil, že existuje úroveň, kde ťa nerozruší nič, nepísal som nič o tom, že by si bola na tej úrovni. Nenájdeš tam nič také. To si asi prehliadla ty. My sme sa bavili o tom, že nemôžeš prehliadať veci, ktoré sú okolo teba a tváriť sa, že sa ťa netýkajú. Týkajú, na fyzickej úrovni. Takže došlo asi k nedorozumeniu. Byť odpútaný, mať nadhľad, neznamená byť na úrovni brahma-bhuta. Si v istom štádiu, ale nie v to chce úplne kľudnú myseľ, úplné odpútanie sa od príčin a následkov a zahŕňa ďalšie faktory, ktoré ale nechcem rozoberať.
        Myslím si, že si pomerne vyrovnaná, ale to je veľa ľudí, hlavne flegmatici, to je ale všetko, netreba si to spájať s ničím duchovným. Zmieriť sa s hmotným svetom nie je to isté, ako transcendentovať jeho kvality.

        S tým prehrávaním, ok, priznávam, asi som sa zle vyjadril. Nerád prehrávam, to je fakt, lebo som perfekcionista, ale keď sa pomýlim, tak nemám problém si to priznať.

        Páči sa mi

    • isia,
      možno máš taký pocit, lenže v každej myšlienke sa dá nájsť dobrý úmysel ale aj zlý úmysel. Koľkokrát nechápeme, prečo sa deje niečo zlé a neskôr pochopíme, že to vlastne bolo dobré.
      Ja sa snažím hľadať v každej myšlienke a v každej bytosti to najkrajšie, lenže ako si si všimla, tu sa často čaká, kto spraví chybu alebo sa využije to, že sa niekto nepresne vyjadrí a je z toho dráma 😦

      Páči sa mi

      • Minne,
        nie, nie…ja som na žiadnu chybu nečakala. Len ma tak niektoré veci zamrzeli, lebo som si vždy veľmi vážila tvoje názory. Či sa zhodovali s mojimi, alebo nie, páčila sa mi tvoja viera, pokoj a láska. Možno som to nesprávne pochopila.

        Ale radšej vyjadriť svoj názor a prísť možno na to, že nebol úplne správny, ako byť ticho a nikdy neprísť na to, ako sa veci majú 🙂 .

        Páči sa mi

  48. Ludia sa boja prijat svoju negativnu stranku a svet delia na dobro a zlo. Vsetko je len to. Aj keby sme zili v dualnom svete tak to nie je ziadna vyhoda. Prave kvoli tejto nekonecnej oddelenosti vznikaju tuzby, laska a miliony krasnych pocitov. Nesnazte sa bojovat s akykolvek pocitom. Je to prijatie skutocnosti. Ked dokazeme prijat zlo ako cast skutocnosti zacneme ho uzatvarat do jednoty a to je to co sa nazyva vyssia vybracia. Ak sa budeme snazit veci selektovat do skupin tak nase vnimanie zostane dualne. No kazda dusa dychti po niecom novom a pre to by si mala vybrat to co jej lahodi. Niektori ludia si totiz myslia ze dosiahnu nieco viac ked pojdu za svojim cielom. Je to len zmeneny stav. Teraz toto co zazivame v kazdom momente je nase bozstvo, cela ta cesta tak si to vychutnajte. Daskalos sa tiez vyjadril ze svet je krasny kvoli kazdej jednej veci a netreba ich selektovat, ich nadhera funguje iba ak sa ich snazime pochopit take ake su a neutvarame si o nich imaginarne predstavy. Preto dobro si nevyselektujes bez zla. Ale dokopy tvoria uzasny celok ktory teraz prezivas.

    Páči sa mi

    • Groover
      to si napísal pekne ďakujem a za Daskalosa …večer som sa s ním stretol…sedel s Jánom 😀 vytvorili akési skupinky učeníkov pravdy zákona…
      chcel som predostrieť nejaké vyššie pravdy.. ale že vraj ešte nie je čas….
      takže … 😕

      Páči sa mi

      • Čikitet,
        takže ty chodíš na pivko s Daskalom 🙂 ešte stále má taký zmysel pre humor ako na Zemi? Tiež sa držal pravidla, “buďte ako deti, inač nevojdete do kráľovstva nebeského” – prečo deti? To pravé Dieťa robí všetko srdcom a nie s rozumom, – nezávidí, neodsudzuje, nevidí rozdiel v škôlke medzi farbou pleti ako dospelí … žije v prítomnosti, však poznáte deti…..

        Páči sa mi

      • Minne,

        ja som posledné dva dni dostala krásnu lekciu o “bytí dieťaťom” a egu… Bola som v kontakte s jednou úžasnou ženou, ale stále to bolo ja… ja… ja… Aj som rozmýšľala, keď tvrdila, že nemá ego, že ako potom môže takéto veci púšťať z úst… Ale tie jej egocentrizmy neboli EGO, ale jednoducho detská zanietenosť, kde dieťa je centrom svojho vesmíru! Keď robila, robila celkom bez vlastného záujmu, bez vkladania svojich predpokladov a očakávaní do práce s kyvadlom… Bolo jedno, čo hovorí, lebo stav, v ktorom duševne (a duchovne) bola, bol stav “dieťa božie”, pre ktoré je každý okamih zážitok a malý zázrak!

        Od včera viem, ako by to malo vyzerať, keď človeku ego nestojí v ceste. 😛 Takže Daskalos dobre vedel, čo vraví… 🙂

        Páči sa mi

      • Aha, ja že prečo čakám odpoveď na môj email už 3 dni a ty si bola dva dni v kontakte s tou úžasnou ženou. 🙂 a ja nič 😦

        Páči sa mi

      • idem pozerať Heri Poter

        S Daskalom sme pozerali na jedného učiteľa…
        žiak mu priniesol dve vzácne perly a ako mu ich podával,jedna spadla do rieky. Žiak sa hodil do rieky a hľadal perlu až do vysilenia … ale nenašiel.
        Potom sa vrátil k učiteľovi a vraví, ” majstre ty vieš kam tá perla spadla..”
        Učiteľ zobral druhú vzácnu perlu a hodil do rieky… “presne tam ” hi hi hi 😀

        Páči sa mi

      • Aky odfajk “PWNED” po moderne..

        Akurat sestra pozera Harryho. Ja som sa uz nabazil z knih. Pred par rokmy som precital kazdy diel 2x 😀 Zhltnut knihu za 1 den je uzasne.

        Páči sa mi

  49. Ahojte. no to som zas ja 🙂 . Ohladom tých karmických kariet, povedzte najprv, ja to volam ´´zaklinacu formulku´´ (hoci to zaklinacia formulka nie je pretože je to rozhovor) napr.: prosim ta Bože rozpravaj so mnou cez karty len ty a nikto iny….a pod. Karmicke karty zas netreba neustale vyuzivat pretože riadit si život kartami nie je rozumne. Može sa stat že pri castom použivani (ako mne 🙂 , ale ta otazka ohladom Gabriela bola polozena po 6 dnovej pauze) sa začnú s Vami hrat. Stava sa ja situacia, že ak Vam ´´vyskoci´´ karta pri miesani, je to spravna karta na vasu odpoved. Karty netreba zneuzivat ale vyuzivat na dolezite rozhodnutia, a otazky ovplyvnujuce Vas zivot. Nebudete sa predsa kariet pytat ci vstanete z lavou alebo pravou nohou z postele? (myslim ako priklad). A ohladom toho nebeskeho portalu. Nie nemyslel som ten zablesk ktory dopadol na SK-HU hranice (ktory i tak nebol meteorit). Myslel som ten ukaz ako som už pisal. Mesiac proste obtáčali mraky ako keby bol na dne jamy a oblaky don padali. Nejako takto to približne vyzeralo.

    Páči sa mi

    • Geri,
      som rád, že si napísal, lebo so si včera myslel, že si niekto robí srandy – že zasa niekto niečo napíše a už sa nevráti.
      Zaujíma ma niečo:
      Ten plameň – ktorý neustále horel – to čo horelo?
      Tvoj priateľ anjel – to je fyzický človek, v ktorom je vtelený anjel a alebo duchovná neviditeľná bytosť?

      Páči sa mi

      • Je to fyzický človek, ktorý je vtelený anjel. Jeho duša je anjel. A ohladom toho, ten plamen co dlho horel, bola proste zapalovac, v ktorom nebol žiadny plyn, No jasne , šak vypari, ale odkedy vypary horia hodinu? Alebo stala sa mu nehoda že pracoval na dvore u starého otca a vybuchol nanho benzin. Horel cely tak 3 minuty a bunda mu zhorela. Avsak on nemal ani spalene obocie a ani vlasy. A vraciam sa na tu stranku pravidelne lebo potrebujem od Helar pomoc ale nejako sa neozyva. Ešte jednu otazku by som mal. Ako si vteleny anjel otvori rychlo schopnosti lebo casu je malo.

        Páči sa mi

      • Ano schopnosti má. Ale nie všetky má ich otvorené, ešte všetky neotvoril, takže ako keby ich ani nemal. A ohladom toho ´´málo času´´, mám o tom ešte mlčať.

        Páči sa mi

    • Geri,
      pozri sa aj na Angelárium – je to stránka spojená s touto, na ktorej sú ľudia, ktorí pravidelne komunikujú s anjelmi a možno Ti pomôžu – skús poprosiť daeduwen.

      Páči sa mi

  50. Pár slov musím napísať k tým konšpiračným teóriám. lebo bolo napísané toto: ( časť z výroku helar (10:55:19)

    …”Ale moja realita je asi iná ako tvoja realita. Žijem to, čo si zo sveta poskladám. V mojom svete nie sú sprisahania, nikoho sa nemusím báť a keď ma niekto aj fyzicky napadne…

    No. Takto. Zrejme každí z nás žije tak, že sa snaží to zlé zo svojho života čo najviac vytesniť. Logické. Lenže pokiaľ sú overené dôkazy, že tá a tá konšpiračná teória v podstate nie je vôbec konšpiračná, ALE je pravdivá, tak to už veci dáva iný zmysel. Konšpiračnými ju nazvali tí, ktorých sa to týka, aby ju zosmiešnili=znemožnili vyšetrenie.
    Aj udalosť 9/11 bola vyšetrovaná oficiálnou vyšetrovacou komisiou, akurát oficiálna vyšetrovacia komisia pracovala v príkrom rozpore so všetkými zaužívanými vyšetrovacími metódami obvyklými v takýchto prípadoch.
    Výsledok je potom samozrejme poplatný tomu.
    Prečo Bush zakázal ďalšie vyšetrovanie ? Prečo nariadil, že prípad je už dostatočne vyšetrený a zakázal dalšie vyšetrovanie ?
    Netreba ísť ďaleko. Aj u nás niekto uniesol prezidentovho syna. Aby sa vec nemohla vyšetriť, niekto celú vec amnestoval. No je to konšpiračná teória, alebo nie je ? Uniesli ho, alebo to bola len teória ? Na čo potom zakázať ďalšie vyšetrovanie amnestiou ?

    A čo týmto všetkým chcem povedať ? Zrejme každý z nás chce žiť v peknom svete. Z toho dôvodu si do toho svojho nevpúšťame negatíva. Čo ale neznamená, že pokiaľ ja si ich do svojho mikrosveta nevpustím, že oni reálne neexistujú !!!
    A to je ten problém. Takto nás žijú tisícky. Zatvárame oči pred problémami, tvárime sa, že neexistujú, alebo nás sa netýkajú, v najhoršom ich pomenujeme že sú konšpiračné…tak ako sa tvárime, že sa to netýka nás, takisto to potvrdia aj druhí, tretí, entí, nakoniec to nebude nikoho trápiť v štáte, kontinente, planéte, ale ono tu je ! Tým, že si to nepripustíme, to neznamená, že to tu nie je ! To je celý problém. A z toho ťažia tí, čo sfinalizovali 9/11 a ostatné akcie.
    Len toľko.

    Páči sa mi

    • Pri týchto veciach si vždy spomeniem na Murphyho zákony: “Staraj sa o krtince – hory sa už pretlčú samy.” (alebo sami? teraz fakt neviem… ešte slovenčina uznáva životné a neživotné?) 😕

      Logika za tým: keď sa trápime nad horami, ktoré nevieme zmeniť, tak sa trápime – a s nulovým efektom. Iba čo naša vibrácia sa znižuje, tým sa znižuje vibrácia nášho okolia a tým sa zasajrajtí celý astrál a znižuje sa vibrácia Zeme. Keď to urobí dostatočne veľa ľudí, môžeme napevno rátať s návratom späť na stromy, ak ešte nejaké budeme mať!

      Ak budem žiť život vo vysokej vibrácii, budem si ju tvoriť, budem ju šíriť okolo seba a moje okolie sa automaticky pozdvihuje.

      A zasa: ak to urobí dostatočné množstvo ľudí (nadkritická masa), astrál sa začne čistiť a prestaneme brzdiť vibráciu Zeme.

      Je to asi mesiac, čo som mimotelovo zistila, že to už nastáva. Videla som, ako sa astrál čistí… ako ho my čistíme… Tak mi sem teraz nelezte s konšpiračnými teóriami! Jajkať nad tým, že niekto iný má moc nad nami, znamená odovzdávať moc niekomu inému. Chcete to?

      Páči sa mi

  51. Suhlasim s tebou Helar. Su veci ktore mozeme ovplyvnit a ktore nie. Treba sa zamerat na tie prve. Vsetko je so vsetkym poprepajane, takze v konecnom sosledku mozeme ovplyvnit veci ktore nemozeme ovplyvnit priamo, ale tym ze ovplyvnime tych, ktori ich mozu ovplyvnit. Tym ale nemyslim manipulaciu, ale dobry priklad. 😛

    Páči sa mi

  52. Mne sa na to paci pribeh o kvapke ktory tu uz raz bol uvedeny pod clankom 😛

    První příběh
    Byla jednou jedna kapka v moři, která tvrdila, že moře nikdy neexistovalo. A stejně tak je to i s mnohými lidmi. Stojí ve středu Boha a tvrdí, že Bůh nikdy neexistoval.

    Druhý příběh
    “Chci svoji svobodu,” dožadovala se jedna kapka v moři a moře ji ve své milosti vyzdvihlo na svůj povrch. “Chci svoji svobodu,” dožadovala se zase kapka. A slunce bylo plné milosti a vyzdvihlo ji do oblak. “Chci svoji svobodu,” dožadovala se stále kapka. A oblaka byla dobrotivá – spustila ji zase dolů. A tak byla opět v moři.

    Třetí příběh
    Intelektuální kapka je intelektuální kapka vody, ne moře.

    Čtvrtý příběh
    “Všechny tyto kapky v moři za nic nestojí,” řekla kapka v moři.

    Pátý příběh
    “Bezpochyby, jednu věc už jsem poznala. Jsem o něco důležitější než moře.”

    Šestý příběh
    “Asi se nikdy nepotkám s mořem,” povzdychla si kapka v moři.

    Sedmý příběh
    “Ale, co je mně po moři,” řekla kapka v moři.

    Osmý příběh
    Jedna kapka vody bojovala se svým osudem. I když byla uprostřed moře, nechtěla o moři nic vědět.

    Devátý příběh
    Jedna kapka v moři svolávala ostatní kapky, aby mohly udělat povstání v moři.

    Desátý příběh
    “Z titulu mé moci,” řekla kapka druhé kapce uprostřed moře, “z titulu mé moci jsi od tohoto dne vyloučena z moře.”

    Jedenáctý příběh
    “Jsi v mé lásce,” řeklo moře kapce vody. Ale kapka moře neslyšela, protože byla naplněna láskou k jiné kapce.

    Dvanáctý příběh
    “Kdyby se mi podařilo”, uvažovala kapka vody, “aby každá kapka v moři byla v mé lásce, stala bych se celým mořem.” A tak začala zahrnovat jednu kapku za druhou do své lásky. Byla tam však jedna kapka, která jí jednou velmi ublížila. Způsobila jí největší utrpení v životě. A tak ji přes všechnu svou lásku nedokázala odpustit. Jen proto, že nezahrnula jednu jedinou kapku do své lásky, jen jedna jediná chyběla – nestalo se z ní moře.

    Poslední příběh
    Byla jednou jedna kapka vody, která hledala ticho moře, dálku moře a lásku. “Ty jsi já,” řeklo moře, “a já jsem ty.” Otevřelo svoji náruč a přijalo kapku. A to, co patřilo moři, patřilo od té chvíle i kapce. Stala se tichem, stala se dálkou moře a její hloubka byla požehnáním pro tento svět.

    Páči sa mi

      • A čo ak povieme, že “kvapka” ako taká neexistuje – že je to len naša individuálna, separovane sa vnímajúca časť celého veľkého univerzálneho vedomia? Klk v čreve, ktorý si myslí, že nie je súčasťou čreva? 🙂

        Ak vezmem paralelu so snívaním a my sme len figúrky v nejakom sne, tak nie sme figúrky, ale energia snívajúceho, ktorá dočasne dostala podobu figúrky, ale predtým bola niečo iné a potom bude zas niečo iné – ale vždy ako súčasť energie snívajúceho. Dnes je figúrkou, zajtra bude snívať sama.

        Alebo z druhej strany: Kvapka nikdy nemôže byť celé more, pretože more neexistuje. Existuje len množina kvapiek, ktorá tvorí more. Smola, že tá rozumná identita je naviazaná na “more” a nie na tú “kvapku”… 😛

        A naposledy, aby som dorazila aj toho posledného, ktorý tomu ešte rozumie 😛 : existuje len Všetko-čo-je. Časť toho Všetkého-čo-je si prichodí oddelená a samostatná. Vníma to tak a pre ňu je to jej individuálna realita, ale nie je to realita Všetkého-čo-je, pretože to ju vidí ako časť seba samého. A preto nás Všetko-čo-je neposudzuje a neodsudzuje, pretože by tým muselo posudzovať a odsudzovať seba samé. Preto nás “(ne)má rado”, pretože je nezmysel nemať rád svoje cievy v ľavom predkolení. Sme Jedno a časť z toho Jedného si to uvedomuje, kým iná časť nie. A tá “uvedomujúca si” časť sa ešte podľa mňa delí na centrálny procesor (Univerzálne Vedomie, pre-mňa-za-mňa “Boh”) a operačný systém (energie, anjeli, jednorožce, nosorožce a lietajúce ružové slony 🙂 ), v ktorom tá “neuvedomujúca si” časť vegetí a myká bicepsom, aká je samostatná, sebestačná, pohyblivá a ako jasne a ostro vidí všetko ostatné okrem seba.

        Páči sa mi

      • To nemôžme povedať, lebo dobre vieš, že existuješ, vnímaš sa individuálne. Oceán síce vie všetko o jednotlivých kvaplách, ale ty vieš iba o sebe, nevieš nič o ďalších kvapkách. Si znalec iba svojho poľa pôsobenia. Môžeš sa zaradiť medzi ostatné kvapky a byť s nimi v symbióze, ale tvoje vedomie sa nikdy nerozdvojí, alebo neznásobí.

        To s tými figúrkami je zaujímavé, ale nepresné. Pretože existuje XY snívajúcich a XY snov. Keď sa všetci snívajúci prebudia, nebudú jeden, ale budú každý sám v svojom prirodzenom postavení.
        Buddhisti zatrpknuto tvrdia, že sú Bohovia, ale momentálne sú podmienení hmotnou energiou. To je základný zlý predpoklad. Boh nemôže poklesnúť, lebo je Absolútny, je to Celok Sám v Sebe, je neomylný, dokonalý, atď, preto myslieť si, že sme Bohovia je omyl. To si myslia iba ľudia, ktorí sú namyslení a chýba im pokora. Pochádzame síce z kvalitatívne rovnakej energie ak On, ale my nie sme zdroj.

        Takže kvapka nikdy nebude mať vedomie mora. More existuje, ale nie v tom zmysle, že sa skladá z kvapiek. Kvapky sú jeho oddelené časti, ale more je absolútne, môže sa expandovať do nekonečna veľa častí a stále ostane celé. To je filozofia acintya-bheda a vzájomnej totožnosti a odlišnosti. My sme v Bohu, ale On nie je v nás.

        Tá analógia s tými cievami. Keď budeš mať odumretú ruku, ktorú nepotrebuješ a je ti na nič, lebo ti neslúži, tak si ju usekneš. Keďže Je absolútny, tak mu narastie ďalšia ruka a pôvodná bude stále existovať ale v hmotnom svete. Stále má šancu vrátiť sa na pôvodné miesto, ale musí chcieť.

        S tým koncom súhlasím celkom.

        Páči sa mi

      • Clovek je stav vedomia. Boh je tiez stav vedomia. Bezia na rovnakych principoch. Nase vedomie nie je stale ale meni sa. Dokaze sa rozsirit dokonca na viac osob alebo aj na cely kontinent. Daskalos napriklad dokazal rozsirit svoje vedomie na osoby pri nom. To ze bezni ludia su uzavrety v svojom vedomi neznamena ze nase vedomie je skutocne uzavretene v muslicke. Je to len docastny stav.

        Páči sa mi

      • Človek je stav vedomia. Boh nie. Boh nemá stavy, lebo je úplný. Tak isto my sme duše, sme kvalitatívne totožní – večne duchovní. Bežíme na rovnakých princípoch, ale my sme časť, On je celok – ale ten celok nepozostáva z jednotlivých častí. My ako jeho časti sme expanzia, nie sme časť Jeho. Je to zložité pochopiť, ale dáva to logiku. Tvoje dieťa je časť teba, je to tvoja expanzia ( obrazne povedané ). Dieťa je tvojou časťou, ale ono nie je časťou teba.

        Tvrdíš, že sa dokáže rozšíriť, ale to je len tvoja špekulácia. Dokonalí jogíni dokážu expandovať svoje vedomie na 8 častí, byť na 8 miestach naraz, ale stále je to jedno vedomie, robia to isté, nie sú to rôzne vedomia. Kdežto Boh sa dokáže expandovať do nekonečne veľa úplných častí. Napríklad keď tu bol Krišna ako posledná priama oficiálna inkarnácia, tak sa expandoval do 108 podôb. Každý z nich bol úplný Boh. Pre nás je to nepochopiteľné, preto sa nad tým nemusíš ani zamýšľať, to len na ilustráciu.

        Páči sa mi

      • Podla mna je vsetko jeden celok v nevedomich individualitach a zaroven si dokaze udrzat vedomie vsetkeho naraz cize absolutna dokonalost. A to jedno vedomie chape presne tie vsetky “srandy” ktore vznikaju napriec nevedomosti individualit 😉 Jedine co ich deli je ta rozdelenost. Ale ta rozdelenost nie je vecna ale iba docasna.

        Páči sa mi

      • Akých nevedomých? Si vedomý, či nie? Rozdelenosť na hmotnej úrovni je dočasná, ale na duchovnej úrovni večná. Zmier sa s tým, že nikdy nebudeš Boh, nikdy si Ním nebol. Vedomie všetkého naraz nemá s dokonalosťou nič. Dokonalý je iba duchovný svet, hmotný je pravý opak. Hmotný svet je síce energia, ktorá je dôsledkom Jeho vôle, ale On s ňou nemá nič spoločné. – je to výsledok našej slobodnej vôle. To je ako keď Otec dá synovi zbraň, lebo ho má rád, ale to, čo s tou zbraňou syn spraví, to sa už otca netýka. Nie je mu to síce jedno, ale má syna natoľko rád, že mu dáva úplnú slobodu rozhodovania.

        Páči sa mi

      • Ach, Nrayn,

        nerada, ale predsa… Nepíš mi “s tým koncom súhlasím”, pretože ja som len trikrát po sebe povedala inými slovami to isté. Nemôžeš nesúhlasiť s dvoma verziami a súhlasiť s treťou… Poprosím o trochu viac dôslednosti! 🙂

        Mimochodom, spomenul si niekde, že v hmote sme dočasne oddelení a v duchu naveky.

        Boli sme niekedy v duchu oddelení? Ak áno, ako mi vysvetlíš, že cez akašu sme všetci spojení aj cez čas a inkarnácie? A že tvoje Vyššie Ja sa napojilo na moje a ukazovalo mi obrazy zo stretnutia v minulom živote?

        Mal by si viac experimentovať. Asi by si odhali množstvo situácií, ktoré tak trochu nezapadajú do tvojho prísne rozškatuľkovaného sveta, a možno by si na niektoré veci nadobudol iný pohľad.

        Páči sa mi

      • helar tam je to všetko jednota…. v tomto nrayn nemá pravdu… nikde a nikto nie je odddelený…len nrayn ešte nechápe že v nekonečne a večnosti nemôže byť nič oddelené…je moc pripútaný k zemi preto tie extrémy
        a zlyhania ktoré si nechce priznať..radšej sa bude krútiť ako červík hi hi hi 😀

        Páči sa mi

      • Ach, helar,
        jasne, že nesúhlasím, ale asi tam bola čiastočná pravda, možno preto, že si to napísala trochu inak. 🙂

        My sme stále v duchu oddelení, lebo sme samostatné duše – individuality. V hmote sme dočasne oddelení, lebo keď umrieme, tak sa naše telá rozložia a budú pekne vedľa seba hniť, až vznikne jedna rovnorodá hlina, prach, atómy.
        Akáša je jemnohmotná realita, nie je duchovná. Hrubá hmota, ktorú ovládajú naše duše zanecháva v akáši svoje stopy, odtlačky, to nemá s duchovnom nič spoločné. To, že sme spojení cez čas a rôzne inkarnácie je preto, lebo sme podmienené duše a fungujemu v materiálnej prírode, ktorá nás obmedzuje – všetkých rovnako.
        Moje vyššie Ja, keď mám brať tvoj slovník, je Paramátma, a to nie som ja, ale jeden z troch aspektov Boha vo mne, v každej živej bytosti. Paramátma je znalec všetkých polí a preto vie o všetkom a všetkých, ale to je na dlhšiu debatu. S tým bývalým životom nič neviem, ale keď chceš, môžeš mi o tom porozprávať dačo. Mne jedna védska astrologička hovorila, že som bol v minulom živote buddhistický mních – ale našťastie som sa upgradoval konečne 🙂 Neviem, či tomu verím, a v podstate ma to ani moc nezaujíma, lebo je mi to na nič.

        Ja experimentujem dosť, a všetko zapadá, vďaka Pánu Bohu. 😀
        Keď mi niečo prestane zapadať, budeš prvá, ktorú o tom budem informovať… 😉

        Páči sa mi

  53. Takych clankov su na nete tisicky ? Tak preco ich nikto nezobral na vedomie. Kratky uryvok:

    Jsou dva způsoby, jak lidé podporují systém, podle kterého teď funguje svět.
    1. líbí se jim a souhlasí s ním, protože se bojí, že bez něj by zde bylo něco horšího nebo 2. nelíbí se jim, protestují a bojují s ním, protože se bojí, že už to nejhorší je zde. Oba způsoby vycházejí z morálního soudu, kdy věci či lidi dělíme na dobré a špatné, pravdivé a lživé, černé a bílé. Ale existuje ještě jiný způsob vycházející z vědomí jednoty všeho, díky kterému můžeme z tohohle systému vystoupit.

    Teď jsme zavaleni obrovským množstvím zpráv, které „odhalují“ různá spiknutí a konspirace, varují před nejhorším, varují před lidmi či věcmi, na které si máme dát bacha. Ovšem pozor. Každá taková zpráva, která přiživuje strach je součástí systému, každý informační zdroj, který šíří nedůvěru, je součástí systému. Každý bojovník proti systému i každý odhalovač konspirací podporuje systém a je jeho nedílnou a integrální součástí. Tenhle systém potřebuje lidi, kteří ho nenávidí, protože pak je stále silnější a mocnější, potřebuje lidi, kteří mu nedůvěřují, potřebuje lidi, kteří se ho bojí, protože kdo se bojí, ten je snáze manipulovatelný.

    Páči sa mi

    • To mi pripomína môj nedávny kurz SRT, kde som sa dozvedela: Každá myšlienka, ktorá ti neprináša radosť, je ego. Každá myšlienka, ktorá ti prináša radosť, je tvoja božská podstata. A tak vždy, keď sa vynorí myšlienka, čo ti neprináša radosť, pošli ju “na miesto”, tak ako keď učíš psa. Ego si potrebuje zvyknúť, že počúva ono teba a nie ty jeho… 🙂 A keď si zvykne, tak máš kontrolu nad svojimi myšlienkami a dostávaš sa spod kontroly ega.

      Dáva mi to zmysel, pretože väčšia časť ega je do nás vovychovávaná a učí nás reagovať stádovým spôsobom.

      Páči sa mi

      • Este vcera som si myslel ze zlo je nutnym vysledkom dobra. Ale potom mi doslo ze skutocne stastie a dobro plynie z toho ze ich zahrnieme dokopy a tak ich pozdvihneme na vetsiu uroven chapania ako celku.

        Páči sa mi

      • Vidis iba to co chces vidiet. Tu nikto netvrdil ze niektore z tich teorii nie su pravda. Tim clankom sa snazia vysvetlit to ze ked proti niecomu bojujes tak to len posilnujes. Myslim ze sa to spominalo aj v The Secret.

        Páči sa mi

      • Kde by bol Hitler keby sa ludia citili jednotny ? Vojnu zapricinila negativna energia posudzovania kto je lepsi. Laska mohla takymto veciam zabranit 😉

        Páči sa mi

      • Ja o voze, ty o koze. Reč bola o nebojovaní s negatívnou energiou, a teraz píšeš niečo o príčine negatívnej energie. A okrem toho, práve “jednotnosť”miliónov ľudí spôsobila, že vznikla II.sv.vojna. Takže len v pocite jednotnosti to nie je.

        Páči sa mi

      • Kto teraz toci o inom ? Jednotnost vo vsetkom. Nie jednotnost v tom ze zidovska rasa je podradena. Neskusaj na mna to slovickaranie..

        Páči sa mi

      • Hovoríš o tom, že netreba bojovať proti zlu. Potom napíšeš, že treba, aby boli všetci jednotní. Inými slovami by sme všetci mali jednotne nebojovať proti zlu. Nie si ty satanista? Zlo tu je, nežijeme v dokonalej spoločnosti, a už len slobodná vôľa zaručuje to, že každý sa môže rozhodnúť podľa seba, a teda, aj konať proti celku. Ale ty vravíš, že netreba proti tomu bojovať. To je klasický prípad Tibeťanov, už nemajú ani svoju krajinu, žijú v exile, rozdelili sa na rôzne sekty, a to všetko vzišlo z ich “nenásilia”..Násilie je dobré, keď háji správnu vec. Polícia napr. ochraňuje ľudí, ktorí sa sami obrániť nevedia, starých ľudí, ženy, atď., to je násilie, ale oprávnené.

        Páči sa mi

      • Tak aj tu to trochu “prehrábnem” – keby každý vzal tú moju obľúbenú panvicu a bacil medzi oči všetko, čo ho obmedzuje (ale teraz myslím skutočne každý), keby nebolo komplexov menejcennosti skrytých za kabátik velikášstva, nebol by Hitler pozbieral takú silu, aby s ňou bolo treba bojovať. Jeho ideológia bola postavená na nenávisti. Keby sa ľudia neboli nenávideli, mohol by vykrikovať, až by zachrípol, nikto by ho nebol počúval.

        To je to, čo sa snažime povedať (aspoň ako ja chápem Grooverove príspevky). Nenávisť, komplexy menejcennosti a strach rozdeľujú a vyhládzajú cestu pre násilie. Keď prevláda medzi ľudom vyrovnanosť, nereaguje na tieto veci a žije si svoj život podľa vlastného uváženia.

        Drobné zlyhania vždy budú (alebo aj nie, čo ja viem?), ale nízke vibrácie dláždia cestu obrovským zlyhaniam.

        Páči sa mi

      • Tu sa uz nase nazory delia. Podla mna zlo vznika ak mas proti comu bojovat. Nechapes jednotu zla a dobra. Vojna sa nevyriesi ak zabijes druhu stranu ale ked pochopis ze cely boj je zbytocny. Policia je sama nasilie a nasilie plodi len dalsie nasilie. Zacarovany kruh ktory neskonci pokial nepochopia svoju univerzalnu jednotu.

        Páči sa mi

      • A práve preto, že mu Hitlerovi všetko tolerovali a nikto sa proti nemu nepostavil a nestrelil mu guľku medzi oči, práve preto to zašlo až tam, kam všetci vieme. Falošná solidarita je cesta do pekla. Tolerovať zlo je podporovanie zla. V človeku je vždy láska aj nenávisť bok po boku, ale treba rozlisšovať medzi dobrom a zlom. Aj nenávisť sa dá využiť na dobro, keď ochraňujem a bojujem v mene dobra a nenávidím zlo, to je pravý význam nenávisti. Samozrejme, keď nie je proti čomu bojovať, je nenávisť a hnev zbytočná. V tomto veku hádok a pokrytectva je ale nutné sa hnevať, hnevať na spoločnosť, a to je základ duchovného pokroku, nespokojnosť so svojim terajším postavením. Myslieť si, že medzi ľuďmi bude prevládať vyrovnanosť je omyl. Určite nie v tejto spoločnosti. A ľudí nezmeníš tak, že im povieš, aby boli dobrí. Preto v právnom štáte fungujú tresty, aby ľudia, ktorí sú sebeckí a majú potrebu sa obohacovať na druhých sklopili ušili. V ideálnej spoločnosti to nie je nutné, a v minulosti nič také ani nebolo.
        Podľa jednej stotry z BG boli počas Satya-yugy démoni iba na nižších planetárnych systémoch, v Treta-yuge boli na niektorých kontinentoch- konkrétne v Amerike napr. – v Dvapara-yuge, boli už vrámci jednej spoločnosti, dokonca jednej rodiny a momentálne v Kali-yuge – sú v jednej osobe.

        Groover, nechápem jednotu zla a dobra, a nechápem ani jednotu všeobecne, asi máš pravdu. Jednota existuje totiž iba na duchovnej úrovni, nie na hmotnej. Je rozdiel medzi hmotným dobrom a zlom, medzi levom a dážďovkov, ale keď si myslíš, že je to jedno a to isté, tak budeš stále tápať. Na čo ti je počas vojny pochopiť, že boj je zbytočný, keď to nechápe druhá strana? Budeš to chápať a smiať sa a príde nepriateľský vojak, znásilní ti manželku a dcéru a potom ťa rozstriela. Nie je to začarovaný kruh, zlých chlapcov treba zabiť, a bude pokoj. Ale nespokojnosť dnešnej doby je niekde inde, vojny sú len dôsledok, príčina je v tom, že nemáme vedomie Boha. Myslíme si – to je moje, hento je moje. Kdežto všetko patrí Bohu a mali by sme uspokojovať Jeho potreby a až potom svoje.

        Páči sa mi

      • nrayn
        Zákon kybalionu vraví, každý dostane čo očakáva ,koľkokrát spôsobíš,
        bude ti spôsobené …a tomu sa nevyhneš..čo si priťahuješ dostaneš 😀

        Páči sa mi

      • čikiket, prečítal si si jednu knižku, alebo ako to mám nazvať, a teraz sa snažíš ohurovať. Prestaň na mňa reagovať, koľkokrát ti to mám povedať, aj helar ti to píše, si nechápavý?

        Páči sa mi

  54. Preco by si sa mal branit ? Bojis sa o svoje hmotne telo ? Nech ta rozstrielaju. Ak vytiahnes na boj proti nim tak zas sposobis len zlo. Kazde zlo prameni z toho ze nefungujeme ako celok jednota. Ludia si nedokazu uvedomit ze iny clovek ma tiez svoje vedomie a prezitky. Kazdeho cloveka ktoreho zabijes je to iste vedomie ako ty. Ta ista individualita v inom tele s inymy skusenostami. Prva svetova vojna vznikla presne takto ! Retazova reakcia narodov. Kazdy si myslel ze kona v sile dobra a ochrani svoj narod. Och sme hrdinovia ! Chranime dobro. Bojujeme za dobru vec. Figu borovu. Sposobili si len utrpenie vdaka nevedomosti.

    Páči sa mi

    • Nebojím sa o hmotné telo. Keby si čítal Gítu, tak by si to chápal. Krišna povedal Ardžunovi, že jeho povinnosť je robiť to, čo mu povie On, nemá sa snažiť sám si vymýšľať svoju dharmu, lebo dharma je určená. Kráľ má spravovať krajinu, povinnosť bojovníkov je bojovať, atď. Človek sa narodil na Zemi, aby tu konal činnosti, ktoré má predpísané, má svoj cieľ, svoj osud. Dostal si od Boha telo a to telo je Jeho chrám. Máš ho ochraňovať, pokiaľ si ho necháš zničiť, tak nedostaneš ďalšie, je to vlastne to isté ako pri samovražde. Spravodlivý boj nie je zlo, to sa veľmi mýliš. Tvoj imunitný systém bojuje proti vírusom, keby to nerobil, tak umrieš, to ale neznamená, že biele krvinky páchajú zlo. 🙂

      “Kazdeho cloveka ktoreho zabijes je to iste vedomie ako ty. Ta ista individualita v inom tele s inymy skusenostami. ”
      // TAK TO NIE JE ALE JE ZBYTOCNE TI TO VYSVETLOVAT.
      SKUS SI ZISTIT VYZNAM SLOVA INDIVIDUALITA A MOZNO SI PRESTANES ODPOROVAT.

      “Prva svetova vojna vznikla presne takto ! Retazova reakcia narodov. Kazdy si myslel ze kona v sile dobra a ochrani svoj narod.”

      // TO NIE JE PRAVDA, BOLI DOBRI A ZLI. JEDNI CHCELI VIAC AKO MALI, TAM TO ZACALO.

      Páči sa mi

  55. /Tvoj imunitný systém bojuje proti vírusom, keby to nerobil, tak umrieš, to ale neznamená, že biele krvinky páchajú zlo/

    Ano lebo zijem na zemi a v dualite chapania. A da sa to chapat ako zlo pokial neocenujem kvalitu foriem zivota naraz. Ich zavyslosti voci sebe.

    Ak uvidim nepravost zakrocim voci nej ale nebudem to robit stylom zabit alebo sam zomries. V akej dobe to zijeme ze si potrebujes vsetko presadit nasilim. Ak bude vetsina ludi rozmyslat podobne a nie len nasilim tak nebude mat kto bojovat. Naco vlastne ? Ak by niekto vyhlasil vojnu tak by ho jednoducho odignorovali. V stave nasilia by to pokracovalo do nekonecna. A toto nie su ubohe iluzie a fantasmagorie ale da sa to realne aplikovat.

    Páči sa mi

    • Áno, a práve preto, že tu žiješ, tak ber veci také, aké sú a nelietaj v oblakoch a neteoretizuj. Keď sa chceš dostať vyššie, tak si splň svedomite to, čo máš robiť tu, lebo nie si tu náhodou, a ani zbytočne. To, čo píšeš ty o tej teórii mieru nefunguje, lebo opakujem, žijeme v dnešnej spoločnosti. Nemôžeš hrať podľa pravidiel, ktoré neplatia. Ty hovoríš o ideálnej situácii, ja s tým súhlasím a viem na čo narážaš, ale nie je to aplikovateľné tu – a – teraz, a dlho ani nebude. Minimálne ďalších 427 000 rokov 🙂

      Páči sa mi

  56. Nrayn,

    teraz ma mrazí… ” nikto sa proti nemu nepostavil a nestrelil mu guľku medzi oči” Niekedy ľudský mozog nedokáže odhadnúť súvislosti, v akých sa veci dejú. Ak použiješ ľudský mozog na posúdenie iného človeka a vpáliš mu guľku medzi oči, pokiaľ na teba priamo neútočí a neohrozuje ťa na živote (a bolo by dobre, keby to skutočne aj robil a keby to nebola tvoja interpretácia deja), berieš mu to jediné, bez čoho neprežije – život…

    S takýmto prístupom má zelenú každý úchyl, ktorému “boží” hlas našepkáva, že má znásilňovať a podrezávať deti – čo ak zabránil tomu, aby z nich vyrástli vrahovia?

    Prepáč, ale z tej ľudskej prepotencie sa mi zdvíha žalúdok. Ako ja – ty – ktokoľvek môžeme o niekom povedať, že si nezaslúži žiť?!

    Páči sa mi

    • Keď niekoho zabiješ, lebo ťa ohrozuje, tak zabiješ iba jeho telo a zabrániš, aby ďalej ubližovať. Život mu nikdy nezoberieš. Pokiaľ ti on dlžil tú karmu, tak jeho zabitie tak malo byť a koniec, nevráti sa ti to. Keď to ale nie je dôsledok minulého konania, ale zabiješ proste len tak, tak máš karmu za zabitie. Bavíme sa ale o extrémnej situácii, v prípade vojny atď. Ja sa spolieham na to, že každý vždy dostane iba to, čo si zaslúži. Smrť nie je vždy zlá, v podstate nie je vôbec zlá. V prípade, že si splníš všetko v tomto živote a Boh ťa bude chcieť povolať inam, k Sebe, tak za tebou proste pošle nejakého “úchyláka”. 😀 V tom prípade, keby to bola naozaj Božia vôľa, tak on za to nebude mať karmu. 😉

      “Tak, ako vtelená duša prechádza v tomto tele z detstva do mladosti a do staroby, prechádza tiež duša v okamihu smrti do iného tela. Múdry človek sa touto zmenou nedá zmiasť.” BG 2.13

      “Vedz, že to, čo preniká celým telom, je nezničiteľné. Nikto nemôže zničiť nehynúcu dušu.” BG 2.17

      “Nevedomý je ten, kto si myslí, že živá bytosť môže zabiť alebo byť zabitá. Kto dosiahol poznanie, vie, že duša ani nezabíja, ani nemôže byť zabitá.” BG 2.19

      “Duša sa nerodí, ani nikdy neumiera. Nikdy nevznikla, nikdy nevzniká a ani nikdy nevznikne. Je nezrodená, večná, trvalá a pôvodná. Nezahynie, keď je telo zabité.” BG 2.20

      “Ó, Pártha, ako môže človek, ktorý vie, že duša je nezničiteľná, nezrodená, večná a nemenná, niekoho zabiť alebo dať niekoho zabiť?” BG 2.21

      “Pre toho, kto sa narodil, je smrť celkom istá a ten, kto zomrel, sa celkom iste narodí. Preto by si nemal bedákať pri plnení svojej nevyhnutnej povinnosti.” BG 2.27

      “Bojuj, lebo to je tvojou povinnosťou; bojuj bez ohľadu na šťastie alebo nešťastie, zisk alebo stratu, víťazstvo alebo porážku; tak na seba neuvalíš hriech.” BG 2.38

      Páči sa mi

      • Vôbec. Môžem robiť to, čo chcem, a beriem následky. Môžem robiť v súlade s vyššou vôľou a následky nemám. To máš ako keď si živnostník, alebo robíš pre štátnu správu. Ako živnostník zodpovedáš za všetko a môžeš o všetko prísť a dostať sa do basy, ale v štátnej správe sú zodpovední tvoji nadriadení 🙂

        Páči sa mi

      • S božou vôľou to nezlučuj..nie je to moja vôľa …vôľu máš slobodnú
        a mňa do svojich rozhodnutí neťahaj a ak sa jej zdáš pre nejakú ídeu alebo náboženstvo je to len tvoja slobodná vôľa ale nič iné… ostatné rieši kybalion… pochopil si 😀

        Páči sa mi

  57. Helar nemôžeš druhým robiť hoci čo …. lebo pocítiš, aj to čo si niekomu spôsobila … a to do najmenšieho detailu a aj jeho pocitov …lebo kto miluje mňa miluje aj mojich najmilších a najmenších… lebo toto je prada … preto umierate aby ste sa mohli vyslobodiť …. z múk, ktoré ste si privolali svojim nedokonalým myslením … preto hovorím o šťastnej myšlienke ..aby ste žili šťastne a v láske
    a nie sa kŕmili … blábolmi o zmysle vojny… zabíjania a akejsi nadradenosti rás
    😀

    Páči sa mi

  58. Ja budem verit kazdemu kto hlasa uprimnu lasku a sam ju rozsiruje dalej. Lebo v tejto veci si mozem byt isty 🙂 A na to veru rozum netreba.

    Páči sa mi

  59. Takže z toho všetkého som pochopila:
    Karma je niečo iné ako to, čo má na starosti kauzálne telo – telo len spôsobuje, že sa Ti všetko vráti – zlé za zlo, dobré za dobro. Karma je zážitkový systém, ktorý sme si v rámci nášho vývoja vybrali – zažiť celú škálu zážitkov. Ale čo sa stane zavedením kauzálneho tela? V spojitosti s egoitami? Poznám veľa príkladov, kedy sa konflikt stupňuje len tým že každý má pravidlo „zub za zub a ešte pridám niečo navyše, nech mám pocit víťazstva“… A to je to, čo vytvára veľa zla na Zemi… Ak niekto vykoná zlo, Boh ho potrestá. Ale ako vieme že sme vyvolení Bohom, aby sme mohli trestať vinníka? A tak ho väčšinou potrestajú aj iní – samozvaní sudcovia – a veľakrát viac ako si zaslúži. A to vytvára nadbytočný potenciál, zlo plodí zlo – nie je to riešenie ničoho. Pretože napríklad zapojením sa do hádky pridávaš energiu bytosti hádky, až kým tá bytosť nie je dostatočne silná, aby niekoho z nás ovládla, posadla a vybila svoju energiu – napríklad tým že jeden „vyhrá“… Ten prvý má chvíľu opojný pocit víťazstva, ten druhý pocit bezmoci, pocit že je bez energie, plače, má depresiu. Ale pocit víťazstva pominie, a človek je „vyčerpaný hádkou“… Je to dobre? Nie. A tak vznikajú napríklad bitky a vraždy počas hádok – poznáš spojenie slov „posadol ho amok“? Ale to väčšina ľudí nevie pochopiť – kým sú ovládaní egoitami – najmä potrebou vyhrať, ješitnosťou – a podporujú negatívnu energiu takýmto spôsobom…Riešenie hádky je poslať energiu lásky, vnímať bytosť hádky a riadiť jej energetické vymiznutie…
    A zároveň som pochopila:
    Tým že sa snažím pochopiť cestu iného, postupujem sama. Tým že ho zosmiešňujem, strácam čas a spomaľujem seba neschopnosťou a neochotou pochopiť. A druhého spomaľujem takisto – tým že začne pochybovať a možno prestane s akoukoľvek činnosťou v tomto smere. Tým že pochopím cestu druhého získavam nadhľad, a možno aj na svojej ceste uvidím skratky a krásne miesta, ktoré by som inak nevidela. Aj jemu môžem pomôcť tým, že mu objasním príčiny toho prečo to tak je – ale len ak on sám chce – inak to nepochopí a vysmeje sa mi.
    Proste – každý máme inú cestu a nemali by sme sa vysmievať ceste iného, pretože sa iní môžu vysmievať ceste našej.

    Páči sa mi

    • Zaujímavé na karme je, že funguje tak, že súčasťou “trestu”, ( alebo odmeny ) je aj druhotný fakt, že nás núti zopakovať to isté- príčinu. Teda tým, že sa ti niečo stane ako odpoveď karmy, je pravdepodobné, že ti to dá impulz, aby si zopakovala tú istú chybu. To nie je o tom, že by sme si karmu vybrali, karma je v podstate zodpovednosť, my sme si pôvodne vybrali nepripútanosť k duchovnej energii, ale to v sebe nesie automaticky pripútanosť k hmotnej energii, ktorej súčasťou je guna/karma/kala – kvality hmotnej prírody / kauzalita / čas. Teda nie len neobmedzené možnosti, ale aj neobmedzená zodpovednosť. To ide ruka v ruke.
      V spoločnosti, ktorá kedysi fungovala, mali tresty, aj keď nebol dôvod ich uplatňovať, lebo každý sa snažil vyhýbať hriešnemu konaniu, na to, aby sa previnilcovi pomohlo odčiniť si karmu. Keď niekoho zabil, tak tým, že ho spoločnosť odsúdila a dala popraviť si tú karmu odtrpel, a nemusel umrieť v ďalšom živote. To ale ber ako prípadovú štúdiu, v skutočnosti je karma oveľa zložitejšia.
      K tej druhej časti, áno je svojim spôsobom tak, ale vždy sa treba držať radšej zdravého “sedliackeho” myslenia, ako veriť niečomu, o čom nie som presvedčený. Lepšie neveriť ako veriť polopravde.

      Páči sa mi

    • 13vera13
      A to je to, čo vytvára veľa zla na Zemi… Ak niekto vykoná zlo, Boh ho potrestá.
      to nie je pravda…je to lož … trestala by si svoje deti ktoré ľúbiš …
      ak by som vás trestal… nedal by som vám slobodnú vôľu… jednoducho na to prídeš, že to je len …. náboženský výplod túžiaci po ovládnutí ľudí… 😕 😀

      Páči sa mi

      • Opakujem, to, že sa rúhaš ti zapríčiní veľmi ťažké karmické reakcie na niekoľko životov, tak s tým prestaň.

        Rodičia trestajú svoje deti, aby ich niečomu naučili, a preto, že im na nich záleží. Tak funguje výchova, keď niečo nejde po dobrotky, tak ide po zlom. Tak funguje aj bolesť. To nie je trest, aby ľudia trpeli, ale má signalizovať, že nie je všetko v poriadku. Oheň ťa nepáli za trest, ale naopak, aby si si neublížil.

        Páči sa mi

      • a videl som učiteľa, ako chodil po žeravom uhlí … hi hi hi 😀 a určite ho tam nedohnal pocit trestu alebo hriechu hi hi 😀

        Páči sa mi

      • Majú svoje klady, ale poväčšine sú deti zákerné a majú akurát základné pudy. Majú silné falošné ego, žiadne poznanie, vynucujú si veci plačom a krikom, nemajú žiadne sociálne cítenie. Až výchova a kultúra z poniektorých spraví skutočných ľudí. Väčšina ostane “deťmi”, ako napríklad aj ty.

        Páči sa mi

  60. Ahojte.
    Opäť som si našiel minútku času, ale ináč žasnem, že VY toho času máte veru dosť !
    No a prečo som sa tu zase objavil ?
    Lebo som našiel článoček helar (08:59:48) : z ktorého teraz vypichnem niekoľko viet a skúsim na ne zareagovať, lebo som bol dosť prekvapený alibizmom, vyplývajúcim z tých pár riadkov.
    Tiež zároveň sa dopredu ospravedlňujem inkvizičnej lige tohto fóra, pokiaľ by som niekoho urazil.
    Takže:
    Cit:“ Logika za tým: keď sa trápime nad horami, ktoré nevieme zmeniť, tak sa trápime – a s nulovým efektom. Iba čo naša vibrácia sa znižuje, tým sa znižuje vibrácia nášho okolia a tým sa zasajrajtí celý astrál a znižuje sa vibrácia Zeme. Keď to urobí dostatočne veľa ľudí, môžeme napevno rátať s návratom späť na stromy, ak ešte nejaké budeme mať!…“

    Re: Trefa do čierneho ! Bohužiaľ to platí presne naopak ! Režiséri 9/11 to vedeli. Bolo potrebné vyprodukovať veľkú akciu, aby reakciou na ňu bol strach a tak tie tzv. „vibrácie“ klesli. Tak sa aj stalo. Zakrývať si oči pred týmto, snažiť sa nepripustiť si to, vytesniť si to zo života, napriek tomu, že sa to stalo, že bolo zabitých tisíce ľudí, je u mňa alibizmus hrubého zrna.

    Cit: …“Je to asi mesiac, čo som mimotelovo zistila, že to už nastáva. Videla som, ako sa astrál čistí… ako ho my čistíme… Tak mi sem teraz nelezte s konšpiračnými teóriami! Jajkať nad tým, že niekto iný má moc nad nami, znamená odovzdávať moc niekomu inému. Chcete to?…“

    RE: Hm. pani pisateľka ! Ospravedlňujem sa, že som si dovolil oprášiť tému 9/11, ktorú tu Vy nazývate konšpiračnou teóriou. Ale je mi ľúto, tých zmarených niekoľko tisíc životov, a veľmi ma prudí, že ešte aj v r. 2010 sa nájdu persóny, čo to volajú konšpiračnými teóriami ! Amen vravím vám s takými ľuďmi.
    Jajkať nad tým, že niekto iný má moc nad nami len asi podľa Vás znamená odovzdať moc niekomu inému.
    Nie podľa mňa.
    Osobne považujem za nebezpečnejšie, keď si niekto nechce pripustiť už odohranú skutočnú udalosť, lebo by mu mohla ohroziť výšku vibrácií !
    Pripomína mi to nepomôcť zranenému, len preto, lebo by si tým ušpinil ruky !
    Jajkať nad tým, že niekto iný má moc nad nami, je už základ na to, že ten kto jajká, si je plne vedomí situácie, v akej sa nachádza.
    Pokiaľ som si vedomí situácie, v akej sa nachádzam, môžem začať plánovať ako niečo proti tomu spraviť.
    Je jasné, že sa stále nájdu ľudia, ktorí si to radšej ani nepripustia aby nedajbože im nepoklesli vibrácie, či preferencie ?
    Neviem, či som použil správny výraz.
    Ale nájdu sa aj takí ľudia, ktorým nie je jedno, že sa pácha neprávosť, ktorí si nebudú strkať hlavu do piesku pred problémom, ale hoc jajkajúc sa postavia na odpor.
    Chcem tým povedať, že tu darmo sa bude operovať mierumilovnými slovami, pokiaľ ste nepostrehli, vonku zúri vojna.
    Môžete si namýšľať, že pokiaľ si XY pred prebiehajúcimi skutočnosťami schová hlavu do piesku, tým je z kola von, ale to je omyl. Momentálne sa nachádzame v džungli, kde neplatí ani oko za oko, zub za zub. Platí pokiaľ nezoberieš, nemáš !
    Mám pocit, že zbytočne pranierujete Nrayna, pokiaľ vám niečo ostrého naservíruje.
    Všeobecne.
    Áno, aj ja som na neho vybehol, ale na spôsob prejavu, lebo argumentačne by ma zrejme schoval.
    Za to som vybehol, lebo som nadobudol pocit, že jeho prezentácia je urážlivá.
    Teraz píšem toto, plne si uvedomujúc, že takisto aj ja môžem padnúť do nevôle diskusného publika.
    Ale nech.
    Každá akcia vyvoláva reakciu.
    Moja reakcia je len tá, že mi robí zle alibizmus a pštrosia politika a to najmä vtedy, pokiaľ zahynú nevinní ľudia.
    Nič viac a nič menej.
    Zdraví vás Svetlonoš.
    Prajem vám kus svetla do tých vašich vibráciami zadubených hláv.

    Páči sa mi

    • Pekne si to napísal. Ja len toľko, že keď sa niekto oháňa tým, že sa vyhýba nízkym vibráciám, a zároveň je mäso, tak to je teprve ten pravý alibizmus. Jedenie mäsa si so sebou berie jednu z najnižších vibrácií, aké len existujú, pitie alkoholu, fajčenie a podobne je oproti tomu vibračne ďaleko vyššie. Mäso, to je vibračné dno, a potom nech sa ľudia nedivia, že sa na nich napájajú nízkovibračné energie. A ešte keď si myslia, že hovoria s Bohom, lebo ich o tom presvedčia.

      Páči sa mi

      • Nrayn,

        už som sa ťa dávnejšie pýtala, prečo sa sem stále vraciaš, keď ti tak nesedím(e). Vlastne som na teba už chcela prestať reagovať. Tá guľka medzi oči ma definitívne dostala.

        Páči sa mi

      • Tu nejde o to, či mi niekto sedí, či nie. Riešim názory, niektoré mi sedia, niektoré menej, a podaktoré ružové vôbec 😉 S tou guľkou, ja by som nemal problém zabiť Hitlera, keby som vedel, že to zachráni veľa životov. Väčšina z vás by to asi riešila posielaním pozitívnej energie, čo je veľmi pekné od vás. Ako sa asi tak udržujú vysoké vibrácie v plynovej komore..

        Páči sa mi

      • Nrayn,
        ale ak by si zastrelil Hitlera, ako by to pokračovalo ďalej? Už by sa nestala tá náhoda? 2.sv.vojna? Alebo čo by nasledovalo? Mier?

        Páči sa mi

      • ty neješ mäso a stále vibruješ na nízkych vibráciach … buď klameš
        a tom mäse ale aj ty ješ mäso 😀

        Páči sa mi

      • Aká náhoda, nič nie je náhoda. Keby som ho zastrelil, pravdepodobne by to zmenilo históriu k lepšiemu. Morálka národa a vojska by padla natoľko, že by vojna skončila skôr ako začala. To je jedna možnosť, ale je to reálnejšie, ako keby si mu poslal lásku a on by sa ti vyplakal na ramene a spomínal, aké má komplexy z detstva, rozpustil ríšu a dal sa na dobročinnosť a stal by sa poslom lásky a rasovej tolerancie.

        čikeket ty šaško.

        Páči sa mi

      • čiže tá vojna nemala nič spoločné s karmou? A potom tí mŕtvi ľudia boli v tom nevinne, čiže nezaslúžene zomreli? Potom mi to nesedí. Alebo máš k tomu nejaké logické vysvetlenie, lebo mne to nejak nesedí…

        Páči sa mi

      • Mala, a práve preto sa to stalo tak, ako sa to stalo. My sa tu bavíme o hypotéze, keby to bolo inak. V tom prípade by tí, čo mali umrieť umreli tak či tak, nie vtedy, ale inokedy. Prišiel by iný Hitler, alebo by sa narodili v Rusku na Sibíri a skončili by v gulagoch.

        Páči sa mi

      • Zapnite si televiziu “doma” druhy kanal televizie markizy. To je presny priklad ak si niekto mysli ze kona v laske a pre dobro ale rozum robi debiliny.

        A pre Nryana. Hitler sa nerovna 2. svetova vojna. Druha svetova vojna by bola aj bez Hitlera. V ovzdusi bolo tolko negativnej energie ze by sa to prejavilo tak ci tak. A to presne kvoli tomu lebo ludia zastavali odpor voci inej rase.

        Páči sa mi

      • Tak, ako búrka vzniká pri veľkých teplotných rozdieloch…tak aj vojna vzniká pri veľkých rozdieloch v dostatku a nedostatku ( jedlo, peniaze, a ostatné vymoženosti doby) a nik by to nezastavil zastrelením diktátora …
        vzniká na základe súhlasných pocitov ľudí v domienke, že sa budú mať lepšie… protipól bol v RUSKU. Tak, že predpoklad Ďalšej vojny je India a Izrael tam sú najväčšie sociálne rozdiely …Tak že na základe strachu z komunizmu vznikol sociálny nacionalizmus v Nemecku … a je omyl zabiť
        vodcu lebo prvá vojna vznikla na základe “Zabili nám Ferdinanda” 😀 😀

        Páči sa mi

      • To nemôžeš vedieť, či by bola, či nie. Každopádne, masy sa dajú manipulovať ľahko, keď vieš ako.

        Páči sa mi

      • dobre …tak že čo… prvá vojna …vodca zastrelený bola vojna… 😦
        druhá …vodca nezastrelený bola vojna… 😦
        tretia vojna atentát na štyroch vodcov…
        čo ty na to ? a pre istotu dokvitne až po Dunaj … cítiš sa v tomto strachu lepšie?

        Páči sa mi

      • cítil by som sa lepšie, keby si ma prestal obťažovať svojimi vyjadreniami. Nechápem, prečo máš potrebu sa mi vtierať do pozornosti.

        Páči sa mi

  61. Nečítal som vaše názory na tú karmu, tak možno napíšem to, čo už niekto tu napísal. Podľa môjho pochopenia a vychádzajúc z faktu, že Boh je láska:
    Boh ako láska neovplyvňuje našu slobodnú vôľu. My máme slobodnú vôľu v určitom rozmedzí od – d, a to podľa stupňa nášho vývoja. Všetko funguje v súlade s Božím zákonom. Ak nesprávne zmýšľame a preto aj konáme v rozpore s božími zákonmi, udržiavame v sebe tieto konkrétne negatívne energie a tie k nám pritiahnu rovnako zmýšľajúcich ľudí, ktorí napríklad tú krádež, ktorou sme sa previnili, vykonajú na našom majetku – nepošle ho Boh – on nenavádza na zlo, ale zlodej to spraví zo svojej slobodnej vôle od – do = čo znamená, že neokradne nevinného.. Ale, ak sa zbavíme zlozvyku “kradnúť” , čiže sme to vnútorne oľutovali a vyrástli z krádeží, tých negatívnych energií sme sa tak zbavili a už k sebe nepritiahneme zlodeja.

    Páči sa mi

    • lenže aj strach o majetok… priťahuje zlodeja ..lebo myseľ na zlodeja myslí hi hi hi… vytváraš vibráciu a tá priťahuje podobné vibrácie hm? 😕 😀 čiže priprav mu mlieko a sušienky 😀 😛

      Páči sa mi

      • jasné, strach privolá to, čoho sa bojíme. Keďže sa bojíš krádeže – držíš v sebe myšlienky krádeže, čiže energie, ktoré pritiahnu zlodeja. Rovnako, ak sa bojíme choroby…

        Páči sa mi

      • energia nasleduje pozornosť, a preto majme v pozornosti 🙂 príchod jarných dní a podobné radostné udalosti 😉

        Páči sa mi

      • všetko tu funguje na láske a strachu sú to dve strany jednej sily …v tomto polarizovanom živote ..preto žijete presne to čo vlastnými vibráciami vytvoríte … lebo ste tvorcovia …. 😀 a spolutvorcovia hihihi 😀

        Páči sa mi

      • mne skôr sedí láska proti nenávisti a strach proti odvahe, ale výsledok sedí, čo chceš povedať – strachom materializujeme to, čo nechceme, lebo v mentálnom svete slovo “ne” nemá význam – čiže “nechem” znamená “chcem” – ja ked nechcem byť okradnutý, tak vidím tých zlodejov, ako ma okradli a bojím sa toho – preto si ich vytvorím a oni prídu. Ak nechcem nádor, tak si predstavujem nádor v niektorom orgáne, hoci ho nechcem – ale zhmotním si ho, preto si stále prestavujme iba zdravé telo.

        Páči sa mi

      • nenávisť je odnož strachu …polož si otázku prečo nenávidíš ?
        odvaha … tú neviem zaradiť… lebo ak si poviem som boh … a vyskočím z mrakodrapu..a nebudem vedieť lietať hihihi.. :D.. tak to bude bolieť 😀
        ale ak položím na choré miesto ruky a v mžiku ho uzdravím …tiež odvaha ale v dobrom 😀

        Páči sa mi

  62. Ked urobime druhemu nieco velmy zle a ublizime mu na vedomi tak nasa dusa si to bude pametat a boli ju to. Nepotrebujeme ziadneho sudcu. Nikto nesudi nase konanie iba my samy. Mozno sa dokonca aj vedome klamat ale raz narazime na stlp a povieme si aha tu som robil chybu. Vela zla sa pacha v mene dobra lebo si neuvedomuju aky strach sposobuju inym ludom. Dusa v skutocnosti nema ziaden dovod robit hocijake zlo. A nepoznam takeho zkazeneho cloveka ktory by naozaj robil veci naschval zle. Kazda dusa sa snazi dosiahnut v sebe dobro. Ale uz len to ze hmotny svet funguje v individualnych bytostiach vytvara to ze sa zem deli na tieto dva aspekty chapania. Vsetky formy zivota na zemi funguju navzajom na sebe a nemozu existovat bez seba. Funguju ako celok. Preto aj ked lev ulovi svoju korist tak je to princip zivota na zemi a ista forma vyjadrenia lasky v kolobehu zivota. Ja vidim v tom chaose koexistovania bytosti urcity typ krasi ktory sa tazko opisuje, ale ma svoj zmysel.

    Páči sa mi

    • Ked urobime druhemu nieco velmy zle a ublizime mu na vedomi tak nasa dusa si to bude pametat a boli ju to.
      ….toto tak nefunguje… ja keď som umrel, tak mi bolo dané pocítiť všetko
      čo som komu urobil zle… aj s jeho pocitmi či bolesťou… to je to pravé orechové a hneď nato ma vedomie vrátilo do tejto schránky hm? 😀

      Páči sa mi

      • Áno, bol som mŕtvy …. a išiel som do svetla plného lásky a tam som pochopil….. ale to je na knihu 😀 a ver že niet krajšieho pocitu ako kúpať sa v tom svetle 😀 odvtedy viem, že nič neumiera v pravom slova zmysle
        a všetky vaše skutky sa stanú len skúsenosťou hi hi hi 😀

        Páči sa mi

  63. Ešte k vojne, svetovej vojne. Áno, možno vo všeobecnosti tvrdiť, z ezoterického hľadiska, že tam prevládali také a také vybrácie, také a také energie, atd.
    Ale z hľadiska pozemského, materiálneho, politického je jasné, že vojna (vojny ) vznikla z ekonomických dôvodov.
    Vojna je drahý špás a zrejme viete že Nemecko bolo dosť zdecimované už po I. svetovej vojne, muselo platiť ťažké vojnové reparácie a ked chcelo rozpútať II. sv. vojnu, tak z niekadiaľ museli mať kapitál na ozbrojovanie nie ?
    No a ten im dodali finančníci, napr. Rottschildovci end kompánia, dlžno povedať aj to, že zručne finančne pomáhali aj druhej strane, teda sovietom, a potom si pekne namastili vrecká. Bez financií by sa mohli biť papekmi, rukami, hádzať snehovými guľami a podobne.
    Ale veľká vojna ona nevznikne len tak z ničoho nič. Ona sa roky pripravuje a plánuje. Má stratégov na najvyššej úrovni.
    Máte pocit že USA svojimi M-16 doniesli do Afganistanu, Iraku, Vietnamu demokraciu a mier ???
    Viete o tom, že OSN do dnešného dňa nedala súhlas na vojnu pre USA po 9/11 ???
    Viete o tom, že správy CIA, že Irak vyvíja ZHN ( zbrane hromadného ničenia )
    boli falošné ?
    Viete o tom, že posádka ruskej ponorky zachytila signály z USA prístroja na vyvolávanie tektonických porúch a chvíľu na to zemetrasenie zdevastovalo Haiti ?
    Viete o tom, že vtáčia chrípka, pracačia chrípka, šialené kravy, atd. sú umelé vírusy vyvinuté USA konglomerátmi a pravidelne aplokované na populáciiza účelom finančného zisku ?
    Viete o tom, že v najdemokratickejšej zemi sveta sa chystá načipovanie obyvateľstva a kto odmietne riskuje väzenie ?
    Toto je skutočnosť !
    Toto nie sú výmysli !
    Toto sa týka nás všetkých !
    Dalo by sa pokračovať o tom dlho.

    Páči sa mi

  64. PRE HELAR:
    Ak toto :

    „helar (20:08:10) : Ctím tvoj názor. Nezdieľam ho. A tykáme si, takže sa toho kľudne drž. Alebo aj nie.“

    patrilo mne, tak ďakujem za prístup.

    A kratučká poznámka k tomuto: helar (13:39:08) :

    Cit: …“S takýmto prístupom má zelenú každý úchyl, ktorému “boží” hlas našepkáva, že má znásilňovať a podrezávať deti – čo ak zabránil tomu, aby z nich vyrástli vrahovia?…

    Ten takzvaný „úchyl“ sa dá v histórii ľahko vystopovať. Zastával funkciu pápeža. Vysielal križiakov do svätej zeme aby tam zabíjali „neveriacich“ Bolo tam zmasakrovaných v mene boha mnoho desiatok tisícov nevinných ľudských životov. Teraz sa mi nechce hľadať, ktorý pápež to bol, ktoré roky, ale dá sa to nájsť. Dokonca po jednej z výprav rytieri poslali pápežovi posolstvo, že krv neveriacich siahala ich koňom po kolená. No čo na to ? Dúfam, že to nezaradíš medzi konšpiračné teórie.

    Páči sa mi

  65. Podľa mňa pravá Láska v sebe zahŕňa aj protikladné vlastnosti, napr. mlčanie-rozprávanie, schopnosť bojovať-mier ….
    Lenže aj bojovať môže byť božská alebo satanská vlastnosť, podľa toho, kedy ju použijeme. Ak budeme bojovať s niekým, aby sme zachránili život priateľa, syna… tak bude použitá správne. Ak mlčíme, kedy máme rozprávať, napr. tiež slovom zachrániť niekoho, tiež mlčanie je satanská vlastnosť, ale ak mlčíme v dobrej veci -….. viac tu od Ptahhotepa:
    http://cestalasky.wordpress.com/2009/07/10/zasvatenie-do-dvanast-blizeneckych-vlastnosti/

    Páči sa mi

  66. nrayn (21:35:16) :

    Kľud bratmmm, nikto netvrdí, že netreba veci vyšetriť, ale ide o podstatu. Karma funguje aj takým bezprostredným spôsobom, že človek sa reinkarnuje do takého postavenia, aké zažíva, resp. na čo myslí v momente smrti. Keď Nemci strašne nenávideli židov, tak na nich mysleli v posledných chvíľach života a narodili sa ako židia, ktorí potom robili vo wtc…. Rusi na fronte ako Nemci a Nemci ako Rusi..napr.
    :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

    OK., OK, tu to tak môžeme tvrdiť, ale vonku platí právo !
    Bratmmm, poviem ti jeden pravdivý príbeh, nie je ani veľmi starý…mal som raz jeden prípad, vysokoškolsky vzdelaná mladá vzhľadná pani, no začalo jej zrazu „prepínať“ tvrdila, že má vidiny, že počuje to, aj ono, že ju ovplyvňujú cez TV, rádio, atd, proste veci, medzi nebom a zemou. A cítila sa poškodená, mala strach o svoje zdravie, život a majetok a tak začala podávať trestné oznámenia. To zo zákona zákonným postupom musíš vyriešiť, nemôžeš hodiť do koša, ide to cez OP ( Okresnú prokuratúru ).
    Ja som vedel, že kľudne sa jej mohlo niečo v hlave otvoriť, že kľudne sa mohla naladiť na nejaký signál, kanál, frekvenciu, ale bohužiaľ orgán činný v trestnom konaní sa musí riadiť striktným postupom zo zákona ( Trestný poriadok )
    Pokiaľ ezoterika nebude zakomponovaná ako seriózna veda, o ktorú sa bude možno oprieť v súdnej praxi, dovtedy smrť reinkarnovaných fašistov vo dvojičkách môže byť len témou na diskusných fórach a naša justícia ju nie že neuzná, ona sa ňou nebude ani zaoberať.
    Nie je tým povedané, že to tak nemôže byť, ale súčasná justícia sa opiera o hmotné právo a nie o ezoterické teórie.
    Toľko len na vysvetlenie, že prečo som citlivý na niektoré témy.
    A na záver, viete ako dopadla naša pani ? Súd nariadil ústavné liečenie psychiatrické, prepláchali jej mozog, tabletkami ju nastavili na „normál“ a po čase ju pustili domov. Vídavam ju 1-2x do mesiaca, zdravíme sa, ale jej vidno na očiach, že jej duša blúdi.
    Dobrú noc Vám prajem !
    Svetlonoš

    Páči sa mi

    • Našťastie ezoterické právo rieši karma, nemusíš sa spoliehať na skorumpované právne prostriedky 🙂 Ten príbeh je zaujímavý. Keď sa človek zahráva s vecami, o ktorých nič nevie, vyvoláva duchov, neprirodzene si otvára vedomie vyšším frekvenciám a podobne, tak stratí akúkoľvek prirodzenú ochranu pred vedomím, z ktorého ti jednoducho ľudovo povedané prepne. Tvoje vedomie jednoducho nebude schopné prijať ten nával mimozmyslových informácií.

      Páči sa mi

      • Som si hladal vyznam slova Blazon: naslo nejaky tarot 😛

        Blázon vychádza z potenciálu nula a reprezentuje nejemnejšiu a najvyššiu vôľu ducha. Blázon sa volá preto, lebo aj keď mu ublížite, stále vám dôveruje. Ublížite mu mnoho-krát, aj tak vám neustále dôveruje. Uznajte, že takého človeka by ste istotne označili za blázna. Taký blázon môže byť iba duch lásky Boha. On Vám verí až do posledného okamihu. Tak svet označuje ducha Otca za blázna.

        Duch túžil rozšíriť svoju lásku na nás a učinil odvážny krok, rozbil svoju jednotu a zahájil odvážne dielo stvorenia. Dobre vedel od začiatku, že so slobodou sa istotne objaví aj zlo, ako zákonitá možnosť protirečenia. Duch obetoval jednotu a dokonalosť, aby sme my získali účasť na jeho dielach. Nech láska opäť spojí to, čo bolo rozbité!

        Karta Blázon nás nabáda, aby sme rozšírili svoju lásku a poznali sami seba (vyššie JA) a Boha.

        Vychádza z potenciálu nula (nič) a smeruje k jedna, čo znamená: svetlo, jednotu, začiatok, vôľu ducha, poskytovanie inšpirácie a múdrosti, nadanie, optimizmu. Nabáda nás, aby sme išli vlastnou cestou a skočili do rieky života, aby sme získali pochopenie lásky a múdrosti.

        V negatívnom slova zmysle to môže znamenať: nevôľu, neznalosť, pomoc babráka, šaškovanie, výsmech, chaos, bláznivý optimizmus, nežiadúcu odvahu.

        Takze aj ja chcem byt blazon prosim… 😀

        Páči sa mi

      • ďakujem… každý kto je na vysokej vibrácii … pripadá ako blézon tým čo vibrujú v temnote 😀 hi hi hi 😀 ešte ráz dík za pochvalu…

        Páči sa mi

      • Groover,
        Blázon je najucelenejšia karta Tarotu, lebo v sebe obsahuje všetky zvyšné karty celej tarotovej sady a naviac čistý a nekonečný potenciál samého seba 😉

        Páči sa mi

      • Ja viem preto ju mam rad 🙂

        Ale ako denna karta mi vychadza iba obcas. Ked je niekto stastny tak si zacina premietat svoje obrazy do okolia a akoby sa to k nemu naspet odrazalo..

        Páči sa mi

  67. Už som pochopila aj to, prečo Otec nechcel, aby sme sa zaoberali minulosťou a budúcnosťou, ale žili v prítomnosti. 🙂 Pretože sú to časti cesty, ktoré nás brzdia v našej ceste života. 🙂 Ako hovorím: Všetko má svoj dôvod a príčinu. Pričom dôvod nepoznáme, ale vidíme iba príčinu. A naopak, ak dôvod poznáme, ale nevidíme príčinu. Zároveň si kladiem otázku: Ak poznáme dôvod aj príčinu, prečo vznikajú medzi nimi rozdiely, ktoré sa nám zároveň rozchádzajú? Potom nikdy sa nedozviem, či je ten pravý dôvod, tej istej príčiny a naopak.

    Páči sa mi

  68. Svetlonoš,
    zapamataj si túto vetu: nikdy nezahynú nevinní ľudia. /pokiaľ viem, v dvojičkách zahynuli tí, ktorí sa v II. svetovej vojne podieľali aktívne na bombardovaní civilného obyvateľstva./ Svoju karmu vyrovnali a nám neprislúcha nič iné, len ich nechať s láskou odísť.
    Načo sa neustále vracať k negatívnym emóciam, čas nevrátiš aby si niečo na tom zmenil. Ty žiješ tu a teraz a máš neskutočnú moc v prítomnom okamihu pritiahnuť k sebe to, čo chceš prežívať.

    Páči sa mi

    • Ano, Editka, máte pravdu.
      Vašu vetu si zapamätám.
      Síce doposiaľ som sa nikde nestretol s takým tvrdením, že vo dvojičkách zahynuli ľudia ktorí sa v II. svetovej vojne podieľali aktívne na bombardovaní civilného obyvateľstva, ale budiž, ked to tvrdíte, zrejme to máte nejak argumentačne vydokladované, a zrejme aj v USA to isto iste vedia, a tak tie veľké smútočné sprievody, štátny smútok, bola len asi kamufláž.
      Mamuty zrejme tiež za to vyhynuli, lebo zožrali Eskimákom seno.
      Prepáčte mi Editka, ale ja som 27 rokov odpracoval v profesii, kde sa vyšetrujú trestné činy. A pokiaľ sa stal zločin, tak ho treba vyšetriť.
      Prial by som Vám, aby ste mohli vaše tvrdenia obdobného kalibru povedať osobne pozostalým hocijakého zločinu., a nie len tu na internete.
      Potom sa môžeme porozprávať ako ste dopadli. Dobre ?

      Páči sa mi

      • Kľud bratmmm, nikto netvrdí, že netreba veci vyšetriť, ale ide o podstatu. Karma funguje aj takým bezprostredným spôsobom, že človek sa reinkarnuje do takého postavenia, aké zažíva, resp. na čo myslí v momente smrti. Keď Nemci strašne nenávideli židov, tak na nich mysleli v posledných chvíľach života a narodili sa ako židia, ktorí potom robili vo wtc…. Rusi na fronte ako Nemci a Nemci ako Rusi..napr.

        Páči sa mi

    • a čo údržbári a hasiči…. deti na výlete a cestujúci v lietadle …. ako týchto vysvetlíte… múdre hlavy 😀 zase ste na nízkych vibráciach ….. 😀

      Páči sa mi

      • Čikitet, zaujima ma tvoj nazor na moj komentar na Duchovno, dnesny clanok. Ak ta to nebude zatazovat, tak prosim odpis.

        Páči sa mi

      • Tým že myslíte na vojnu .. privolávate, to čoho sa bojíte … vaše strachy privolávajú realitu ktorú vytvárate sami sebe… a nme stačí len konštatovať to, čo ste vytvorili …aby ste skúsenosť zažili … nemôžem za to, že si tvoríte ďalšiu vojnu 😀 …ja len vidím čo ste si už vytvorili … stačí už len prijať vytvorené hi hi hi 😀

        Páči sa mi

  69. Ešte vám chcem oznámiť, že som sa rozhodol argumentačne konkurovať Nraynovi, a tak som si zaobstaral na začiatok niekoľko knižiek z oblasti, ktorú on zvykne spomínať.
    Takže sa kľudne môže stať, že tu budú už Dvaja, Ktorí budú mleť korenie pod nos tu na diskusnom fóre.
    Ale nie je dobré, pokiaľ by sa tu nejak rozdelil Klub na Pre a Proti.
    Vraj štipka kvasníc má veľký účinok aj vo veľkej nádrži.
    Čo tak sa pridať aj niekto z vás ?
    Viac hláv viac vie !
    Hare Kršna !

    Páči sa mi

    • Hare Kršna. Osobne nepoznám nikoho, kto by sa po prečítaní Bhagavad-gity na niečo sťažoval, alebo mal dačo proti. Každopádne, patrí to do širšiehoo akademického vzdelania.

      Páči sa mi

  70. Svetlonoš,
    ja o voze, ty o koze.

    Nrayn,
    bolo to dávno, čo sa tieto informácie ku mne dostali, ale keby to nebolo zo spolahlivého zdroja tak to tu neuvádzam.

    Páči sa mi

  71. No to je dobre vediet kde je problem. Ale ako by ste ho vyriesili ? Ak kazdy bude vediet co sa deje tak cakate nejaku revoluciu alebo co ? Dalsie nasilie.. Alebo si myslite ze sa tieto veci daju riesit diplomaticky ? Neviem ale ja uz fakt neviem co je spravne a co nie. A ked sa pre nieco rozhodnem tak by som sa mohol rozhodnut zle. Chyba mi nejaka istota o ktoru by som sa oprel. Preco sa vsetky nazory musia tak zapeklito delit. Nechcem vidiet ziadne posudzovanie. Vsetko je uzasne uz tak ako je.. toto je temna doba ? Ludia sa raduju aj trpia rovnako. Tie pocity sa miesaju halabala. Kde je unik od toho vsetkeho ? V podstate je cely zivot rovnako zaujmavy. Ja mam rad tie problemy. Nechcem poriadok a zivot bez problemov. Mozem vam osra*.. 🙂 Naco hladat nejake bozstvo alebo mudrost v uslachtilich myslienkach ked ju mame stale pri sebe..

    Páči sa mi

    • Ty možno nevidíš problémy, lebo stredná, západná európa a časť USA si žijú relatívne na úrovni. Zvyšných 90 % pomaly nemá čo jesť a piť, denne umrie od hladu 34.000 detí, prebieha asi 10 vojen, krásna doba, fakt, čisté osvietenstvo. 🙂

      Páči sa mi

      • Kludne sa vymenim z hocijakym z tich deti.. 😀 Myslis si ze tvoj stav vedomia je zavysly na tele alebo na dusi ? Vidis Karmu vo fyzickom konani alebo v dusevnom.. ?

        Páči sa mi

  72. Čikiet,
    “neodídete odtiaľto, pokiaľ nezaplatíte do posledného haliera” … ja viem, že biblia bola napísana tým štýlom, aby jej porozumeli ludia tej doby, ani sa nedívam na karmu ako na trest, ale vždy platilo “čo dáš, to dostaneš”, alebo iným jazykom “energie musia byť vyrovnané”.
    A bolo by fajn, keby už boli, lebo to už by sme snáď boli konečne v 5D.

    Páči sa mi

    • Predstav si 5D rubikovu kocku.. Parada co ? 😀 Podla mna je to uz skoro tu. Je to taka jednoducha samozrejmost. Prestavame nieco vnimat hmotne ale vnimame to iba ako myslienkovu formu co si o tom tvorime. Nezijeme vo fyzickom svete ale vo svete myslienok ktore zahrnuju aj fyzicky svet. Kto si uvedomy tuto skutocnost tak uz nezije v 3D. Nasa mysel prave bojuje s tim co nazyvame hmota. Lebo mysel je nad hmotou a nie hmota nad myslou. Fyzicky svet sa ti bude zdat iba ako jedna z moznosti. Neviem preco, ale ja to doslova citim ako nevyvratitelny fakt. Ide to postupne krocik po krociku tak ze si to ani neuvedomis. Je to ako ked decko narastie na dospeleho. Vysledny faktor ziskas az po dlhej dobe nie zo dna na den. A budes to brat ako samozrejmost. Ziaden zazrak. Mysel posoby na cele okolie.

      Páči sa mi

  73. a neplatíte do posledného haliera …. myslíte na špatné … dostávate špatné
    myslíte na lásku dostanete lásku.. aké jednoduché…myslíte na trest? nech sa páči …všetko splním … všetky vaše myšlienky tvoria aj ktoré si neuvedomujete 😀

    Páči sa mi

    • To nevyzera na svetlu buducnost. Ale dalo sa to cakat. Uz teraz su zadlzene vsetky staty. Slovensko si oproti EU dokaze aspon tento dlh korigovat na mensej urovny ako ostatne krajiny.

      Páči sa mi

    • No…na to, že je to proroctvo z palmových listov, tak je to dosť zovšeobecnené. Veď palmové listy dávajú presnejšie informácie a nie len…v Európe bude zle, bohatý budú ešte bohatší a chudobný budú ešte chudobnejší a pod. Nie tam spomenuté nič konkrétne.

      A čo viem, tak knižnice palmových listov dávajú informácie o osude človeka len tomu, kto ich vyhľadá a nie, že si príde nejaký človek, popýta si info o celej Európe a potom to zverejní.

      Mne sa to zdá skôr ako ďalšie strašenie ľudí. Ďalšie ovládanie. Lebo tam nie je spomenuté nič pekné. Len samé desivé veci. A nikto…žiaden človek, žiadna krajina, či kontinent nemá vo svojom osude len zlé veci, ale i krásne a šťastné. Také dlhé obdobie temna. Ak by sme sa nad tým zamysleli, tak v každom období sa hovorilo to isté: je vek temna a preto sa bojte a robte to, čo vám poviem ja!”

      Veď je toľko krásy všade naokolo. Prečo nemám žiť dneškom, ale mám sa báť zajtrajška a rokov, ktoré prídu? 🙂

      Páči sa mi

  74. satya juga

    Minimálne ďalších 427 000 rokov ?

    A tam pisu ze nastane v roku 2049

    A udajny vzostup sveta 2012 ( tam sa pise krach ekonomiky, totalne )

    Cize ak si chces nejake informacie potvrdit naozaj musis si to prezit na vlastnej kozi 😛

    Páči sa mi

    • 1. Každý normálny človek verí zdroju, nie článkom.
      2. píše sa tam :

      “Období od roku 2049 se ponese ve znamení počátku nového spirituálně orientovaného věku, nadcházející satya jugy.”

      // NEPISE SA TAM, ZE POTOM NASTANE SATYA YUGA

      3. Keď ku všetkému pristupuješ tak domýšľavo a povrchne, tak sa nediv.

      Páči sa mi

  75. Dnes ráno som sa pýtala Gabriela, čo na mňa má. Povedal: OPRAV OLTAR. Pýtala som sa, čo presne, a prišlo: ODSTRAN MINCU. Takže “to, čomu nikto neverí” šlo z oltára dole… Myslím, že začínam vidieť zmysel toho procesu!

    Páči sa mi

    • Helar,
      bližšiu infošku k tomu nepovieš?…mňa to veľmi zaujíma, ale z tohto nie som veru múdrejšia 🙂 …cítiš už väčšie prepojenie s Gabrielom, ked si mohla dať tú korunku slovenskú preč?…alebo si na niečo podstatné vo svojom živote prišla?…ak je to veeeeľmi súkromné, nič som sa nepýtala 😀 😀 😀

      Páči sa mi

  76. furt som rozmýšľala akú mincu, že tam žiadna nebola, ale tá slov.korunka ma nenapadla.
    neviem, ale pokiaľ si pamätám, tá tam bola ako niečo v čo nikto neuverí!? ak to bolo to, potom to možno z časti chápem. aj keď to je osobné 🙂

    Páči sa mi

  77. Presne to som chcel napísať, čo lilah 🙂 Ja som nad tým rozmýšľam, či to napíšem a Lilah to napísala miesto mňa 🙂 Prečo by nemal niekto veriť v slovenskú mincu, veď každý vie, že existuje, hoci je neplatná 😦

    Páči sa mi

  78. Pardón, moja blbosť… 😕 Ten oltár podľa toho, čo si teraz myslím, funguje nasledovne: Tá koruna, ktorej “nikto neverí”, tam bola kvôli môjmu vlastnému nedostatku dôvery. Bola tam tak dlho, kým na mňa nezačala pôsobiť. Napriek všetkej práci na sebe sa vo mne v posledných dňoch stále stupňovala nedôvera, až som včera večer cítila, že hoci nemám nijaký dôvod, už zasa sa odpájam a prestávam im veriť. No a ráno prišlo toto… A odkedy som ju dala preč, už som zasa v pohode. Navyše som na oltár neskôr pridala jednu tarotovú kartu, ktorá bola presne v zmysle toho oltára, a tá koruna ležala z nejakého dôvodu priamo na nej… Keď som ju dávala preč, mala som silný pocit, že som práve zrušila poslednú bariéru zhmotnenia danej veci.

    Ak je to napísané zmätočne, som sorry, ale nie som v svojej koži. Keby mal dnešný deň 50 hodín, aj tak nestíham… 😕

    Páči sa mi

    • Helar,
      Poznám aj takých, ktorí keď vedia, že niečo nemôžu stihnúť, lebo majú toho veľa, vykašlú sa na všetko a idú oddychovať alebo sa opijú 🙂 Lepšie ako dostať infarkt z prepracovania.

      Páči sa mi

    • helar, si na tom ako ja, 🙂 pre mňa ma deň tiež málo hodín 🙂

      nie, nie je to zmätočné, je to jasné. a ako to vyzerá gabriel asi vedel čo robí, keď ti ju tam dovolil dať. 🙂 skúšal tvoju vieru, keď si začala pochybovať, zasiahol. :-), múdre, :-),
      ak to zasa ja nechápem správne, oprav ma pa, 🙂

      Páči sa mi

  79. decká,
    viem, že SK už neexistuje, a všetci veria a vedia, že tu bola…ale, čo sa u Heli vlastne zmenilo, ked ju už mohla odstrániť? hm? 😀 …ja by som toto chcela vedieť…tak to prezrad lilah…ty tajnostkárka 😀

    Páči sa mi

      • teraz som to tam doplnila, 🙂 , sorry, ale na toto musela odpovedať ona.
        to bolo jej tajomstvo, a aj keď sme ho možno mi pochopili, povedať ho musela ONA. si zlatá, že tajnostkárka 🙂

        Páči sa mi

  80. Tak já som robil fašírky skôr ako helar … tak kto po kom opakuje? …alebo sme fakt v jednote ? kto toto vysvetlí …. 😀 tie vibrácie majú ďaleký dosah hm
    práve teraz som dočítal niečo v čom sa píše, že ak sme vo vibračnej zhode s najvyšším JÁ, tak naše já má veľmi dobrý pocit… 😀 a ak sa vzďaľujeme od tejto energie (VŠETKÉHO) tak máme negatívne pocity čo vy na to? 😀 😕 hm..

    Páči sa mi

    • Myslím, že to tak je. Cez VJ sme totiž napojení na Všetko-čo-je a tak keď sme v rezonancii, mali by sme sa cítiť súčasťou a mali by sme začať strácať hranice seba… Niekedy som mala taký pocit, ale nevedela som, o čo ide. A žiaľ, nebýva veľmi častý… väčšinou keď channelujem alebo som v prírode a zabudnem myslieť. 😛

      Hehe, a s tými fašírkami… možno si ich robil skôr ako ja – ale rozhodne sa ti pri tom tak netriasli ruky ako mne! (= Robila som ich 1x a napodiv vyšli… 😀 )

      Páči sa mi

  81. Len tak som rozmýšľal nad tým oltárom ….. 😀 stretávam sa s týmto javom v rôznych knihách ( väčšinou, písaných o rôznych náboženstvách) a celkom je jasné, že oltár sa snami vlečie od nepamäti … spája sa s tým obeta … ale stále nie je jasné …alebo je kontraverzné k čomu je to potrebné 😀 .. viem si to predstaviť ako prestretý stôl ( lebo duša túži jesť … čo je vlastne jedenie ? čuch je vnímanie vibrácie plynov, hmat je vnímanie vibrácie pevných látok, očí vnímajú vibráciu svetla, sluch vníma zvuky,reč hudbu…príjemné šepkanie 😀
    a chuť …mňám ..všetky, jemné aj ostré… sladučké aj kyslé… horké a tisíce iných chutí … já mam pocit, že práve chuť ovocia nám bola osudná hi hi hi 😀
    a preto si myslím, že oltár je na to, aby prilákal pozornosť veľkej duše v nás
    lebo práve jedlo je otroctvom našej duše hi hi hm 😕 😛 alebo sa mýlim ? 😀

    Páči sa mi

    • Čiki, sklamem ťa – anjel postavil pascu na … čo? Mňa by nikdy v živote nenapadlo stavať oltár, na to som až prílišný materialista, ateista, alibista a filatelista. 😀 Bolo to na príkaz anjela 🙂 a až postupne začínam rozumieť tomu, čo sa okolo toho oltára deje…

      Oltár mám vedľa telky a ako som včera pozerala telku, cítila som, že som v toku nejakej veľmi príjemnej, silnej energie. Cítila som to aj v noci – smiešne, spím vo vedľajšej izbe presne v línii oltára… Uvidíme, či to bol len jeden deň (môžem si to aj navrávať), alebo to bude pokračovať naďalej. Až zistím, doplním.

      Páči sa mi

      • ty si fakt neveriaci tomáš? :-),

        dík aj za tú odpoved pre veru, je dostačujúca.
        my ľudia sme fakt hlúpe tvory.

        Páči sa mi

      • Nie sme hlúpi, Lilah. Sme najmúdrejší, akí v danom okamihu môžeme/dokážeme byť. 🙂 Ber to tak: nikdy nerobíš náročky hlúposti. Robíš ich preto, že si v danom okamihu nevedela lepšie. 🙂

        Páči sa mi

  82. Ahoj helar,
    podľa mňa sú to “štyri živly”: 1. breza, 2. morská soľ, 3. niečo, čomu nikto neverí, 4. tropické ovocie. Štyri živly sú nástroje fungovania univerzálnych síl mága teda univerza. “Niečo, čomu nikto neverí” si nahradila tarotovou kartou namiesto mince. Do oltára si môžeš vkladať rôzne veci, to je tvoj vlastný výber, to čo ti je najbližšie. Zaujímalo by ma, aká je, tá tarotová karta. 😉 Podľa mňa usmerňuješ sily do služieb svetla, ale o mágii živlov určite toho vieš viac. Momentálne mám rozčítanú knihu o mágii a tak ma to teraz náhodou napadlo. 😀
    P.S.: helar, povedali ti niekedy anjeli, že zomrieš? Neboj sa, netýka sa to teba, ale niekoho iného.

    Páči sa mi

      • asi som to zle adresovala.

        to čo sa pýtala vera, by zaujímalo aj mňa helar. či by ti povedali anjeli niekedy že zomrieš.
        🙂

        Páči sa mi

      • Povedali by mi to, keby vo mne chceli vyvolať obrovskú, nekončiacu a ničím nehatenú radosť. 😛 (Ovšem netvrdím, že by to aj dodržali.) 🙂

        Páči sa mi

    • teraz to asi vyznie ustipacne, dievcata, ale aj keby to povedali, tak to bude len cista pravda… kazdy z nas zomrie za svoj zivot aspon raz 🙂 a casto viackrat v tych procesoch zmien; ved to vsetko je vlastne smrt nejakeho stareho Ja a nastup noveho

      Páči sa mi

      • áno, súhlas. a nie je to vôbec uštipačné je to fakt. :-), za život zomrieme nielen raz!!!
        neviem ako vera, ale ja konkrétne som sa pýtala na fyzickú smrť. ( neviem, nechcem to tuto riešiť dokola ako ťuki, 🙂 furt, vo štvrtok som mala autonehodu. som celá, ale predsa niečo vo mne zomrelo :-),) ale toto bolo z mojej strany výlučne o smrti fyzickej.

        Páči sa mi

      • lilah,

        ty chceš vedieť, kedy fyzicky zomrieš?a prečo?…ak smiem vedieť 🙂

        o tom “zomretí” niečoho v nás viem tiež svoje…aj ja som mala nehodu, spadla som na schodoch tak nešikovne, že som od bolesti stratila vedomie…hrozná bolesť a vzápätí nekonečná blaženosť…ak je každá smrť takáto, tak sa jej vôbec nemusíme báť…a vtedy sa vo mne narodilo niečo nové…je to omnoho pokojnejšie a aj pokornejšie…viac si odvtedy dokážem vážiť prítomnosť, aj ju intenzívnejšie prežívať a na všetko sa pozerám inak…a čo je pre mňa najskvelšie, cítim iné energie 😀
        krásny deň všetkým 😀

        Páči sa mi

      • aatina, nie! aj keď pár pokusov už bolo. :-), môj najbližší termín je o tri roky.
        natíska sa otázka, či tomu verím. nie, osobne si myslím, že sa dá zvrátiť všetko, tým správnym postojom.
        a prečo ma to vlastne zaujímalo? :-), xi, to keby som vedela. dobrú nezmyselnú otázku som tu hodila do pléna. 🙂
        čo to o tej hlúposti si písala helar, xi :-).

        ale teraz vážne, niekto mi to zaželal. niekto veľmi blízky, tak som reku, že či by sa to aj mohlo splniť.

        Páči sa mi

      • lilah,
        “nie! aj keď pár pokusov už bolo. , môj najbližší termín je o tri roky”…pár pokusov a najbližší termín?…ako si to, prosím, myslela? 😕
        ak ti niekto želal smrť, neznamená to, že zomrieš…ak to ale budeš brať ako samozrejmosť a očakávať ju, tak asi aj príde 🙂
        a nemyslím, že by to bola nezmyselná otázka…je to súčasť života, aj ked o nej moc nevieme…má tú “nevýhodu”,že ju možme zažiť len raz…riadne čierny humor…hihi
        krásny deň všetkým 😀

        Páči sa mi

      • pár pokusou o predpoveď moje fyzickej smrti. 🙂

        považujem to, ale za šarlatánstvo, nič viac. 🙂

        a ak mi niekto želá smrť viem že sa to nemusí splniť. , ale ide o to kto ti to želá, chápenzi.

        a áno, máš pravdu, môžem to zažiť len raz.
        a má to jednuu nevýhodu ešte, nevieš o tom spoľahlivo podať svedectvo tým ostatným živým. :-), furt sa nájde niekto kto pochybuje.

        Páči sa mi

    • Vera,

      nie, anjeli mi nikdy nepovedali, že zomriem. Otec mi to sľuboval, keď som ho prosila – s dobre známym koncom: “nakoniec sa mi to nehodilo” 🙂 . OK, je to jeho potreba a ja sa štorcovať nebudem. (Akosi má väčšiu moc ako ja, hoci sa snažím nepripúšťať si to. 🙂 )

      Jediné, čo mi anjeli povedali, že ma transformujú.

      Nemyslím, že ich zaujíma niečo ako smrť. Oni nás vidia nie ako fyzické osoby, ale ako energiu (dušu) a tá je nesmrteľná, takže niekedy nechápu, prečo chceme všetky skúsenosti napchať do jediného ľudského života.

      Tá tarotová karta je Univerzum. 🙂

      Páči sa mi

      • Ahojte,
        dokonca mi povedali kedy aj o ktorej zomriem a Otec mi to aj potvrdil, ak sa nebudem ozývať po Veľkej noci, tak už som v inom svete. 🙂 Ale neberiem to až tak tragicky, možno ma len čaká zmena v živote. Uvidím, čo sa vlastne stane, aké majú som mnou plány. 😉 Mala som s nimi veľmi dlhý channeling, dokonca mi potvrdil svoju prítomnosť Otec s týmto:
        Tá hora lásky radosť prináša,
        srdce svetlo otvára,
        radosti a hojnosti dostávaš,
        s milosrdenstvom bránu otváraš,
        múdrosť v sebe nachádzaš,
        lásku potom rozsievaš.
        Mala som sa s týmto chuť podeliť s Vami. 🙂 Aj v tarotových kartách mi vychádza karta smrť – zmena.
        Helar, už len ten Éter (Ákaša) a môžeš fungovať cez portál. 😀

        Páči sa mi

Povedz svoj názor