Hudba na podporu duše

Posledná noc bola zvláštna. Zobudila som sa 4:55 zo sna, o ktorý by nestála väčšina z vás. Snívalo sa mi, že som na colnici a vybavujem preclenie nejakých šperkov z kameňov. Všetko bolo v poriadku a fajn, ibaže medzi colníkmi bola nejaká žena, ktorá si na mňa zasadla a začala ma sekírovať. Nechala ma vážiť tie veci, merať a podobne. Mala som jej plné zuby, ale ešte som sa ovládala. Nato sa do miestnosti vovalila črieda detí okolo 10-11 rokov a narobila strašný rámus a do všetkého siahala, strkala a plietla sa pod nohy… Nakoniec sa jedno z deciek pustilo vysokým, nepríjemným tónom jačať. Bez nadýchnutia, ale o to hlasnejšie a poriadne, poriadne dlho… A pritom ma prefíkane sledovalo pohľadom.

Pozerala som naň a vedela som, že toto všetko je len test mojej odolnosti. Že všetko je nastavené tak, aby ma to maximálne vytáčalo… a niekto sleduje, ako mu to vyjde! Vzala som tie nedovážené šperky, tresla som ich colníčke na stôl a so slovami, že to je jej povinnosť a mňa do tých priestorov nemali ani len právo pustiť, som odišla… a zobudila sa.

Normálna nočná mora! To jačanie mi ešte stále znelo v ušiach a celé moje vnútro sa triaslo. Vedela som, že už nezaspím… a tak som vzala iPod, že si pustím nejakú audioknihu alebo ukľudňujúcu hudbu. Hľadala som nahrávku, ktorá ma nalaďuje na théta vlny, lenže som už iPod dávno nemala v rukách a zabudla som, v ktorom adresári je. Nakoniec som našla niečo, čo sa volá “Soul Enhancement” (zdokonalenie alebo podpora duše) a pustila som si to…

Hudba bola príjemná: zvuky lesa, vzdialený vodopád, štebotanie vtákov. Na pozadí taká trochu trasľavá hudba, ako pri HypnoticAlpha. Len čo som začala počúvať, začalo sa moje vnútro dávať do poriadku – postupne som sa ukľudňovala. Štýl hudby sa asi po 10 minútach zmenil – bol to oceán a do popredia sa dostalo niečo, čo bolo dovtedy len v pozadí – taktovacia frekvencia. Opakovaný zvuk istej výšky, ktorá sa postupne znižovala. Započúvala som sa doňho. Ťahal moju pozornosť so sebou hlbšie a hlbšie… Bola som zvedavá, kedy ho moje “hluché” ucho prestane počuť. Moje “zdravé” ucho ho už dávno nepočulo, ale moje “hluché” ucho stále, až do poslednej sekundy… upokojujúci, akoby tlkot srdca v našom vnútri.

Potom nasledovala druhá nahrávka a ja som zaspala. Zobudila som sa až na tretej, celkom odpočinutá a taká spokojná, ako už dávno nie! 😀

Vďaka tomu, ako som zareagovala na tú hudbu, rozhodla som sa, že vám sem na ňu nám linku. Možno si ju zakúpiť na stránke Evolution Ezine (stačí kliknúť na obrázok):

Všetky tri nahrávky sú urobené ako brainwave entrainment, teda manipulácia mozgových vĺn na istú frekvenciu. Počúvanie nahrávok vyvoláva pocit hlbokého uvoľnenia (môžem potvrdiť) a synchronizuje obe polovičky mozgu (nemôžem potvrdiť, pretože žiadny mozog už nemám 😛 ) tým, že vyvažuje tok energie medzi týmito polovičkami.

Nahrávky sú tri:

  • Soul Elevation (pozdvihnutie duše) vyrovnáva pravú a ľavú polovičku mozgu a uvádza nás do stavu blaženosti, vraj aj zvyšuje frekvenciu, na ktorej vibrujeme. Väčšina ľudí vraj má pocit, že v nich počúvanie tejto hudby prebúdza intuíciu. Mňa vytrhne z bezdôvodnej depresie (ako počas písania tohto článku 🙂 ).
  • Soul Healing  (liečenie duše) je určené pre ľudí, ktorí sa potrebujú spamätať z “energetickej traumy”, negatívnych jedincov alebo situácií. Pred počúvaním je dobré na papier si napísať úmysel, čo emocionálneho ideme vyhojiť, a pri počúvaní papier držať v ruke. Tiež pracuje s takou roztrasenou hudbou. Z minulosti viem, že niektorých čitateľov rozčuľovala, takže si to najprv treba vyskúšať na HypnoticAlpha (samotné HypnoticAlpha sa tiež používa na odbúranie stresu hocijakej povahy)!
  • Soul Search (hľadanie duše) je tá “trasľavá” hudba, čo spomínam vyššie. Má pomôcť nájsť odpovede na ťažké otázky. Pomocou tejto hudby sa dá napojiť na svoje Vyššie Ja (a cezeň na akašu). Takisto ako pri predošlej hudbe si na papier napíšeme otázku, na ktorú hľadáme odpoveď, a pri počúvaní ho držíme v ruke.

Ja som nemala ani otázky, ani priania (azda okrem “ukľudniť sa a zaspať”). Vedela som, že môj sen bol somarina, že nemá význam analyzovať ho, ale to jačanie v ňom ma celkom vytočilo. Proste som pustila hudbu a počúvala v tom poradí, ako ju mám nahratú – najprv Soul Search, potom Soul Healing a nakoniec Soul Elevation. A už som povedala – výsledok stál rozhodne za to!

Ešte z návodu k nahrávkam: počúvať so zatvorenými očami a uvoľniť sa. Dosiahneme takto rýchlejšie meditatívny stav mysle. Po dopočúvaní je vhodné vypiť pohár vody, aby telo vyplavilo toxíny, ktoré sa pri počúvaní mohli uvoľniť. Najlepšie výsledky sa vraj dosahujú s 1 až 2 nahrávkami denne. A tento typ nahrávok by sa nemal počúvať viac ako 2 hodiny denne.

A teraz k tým vlnám

Už sme si v minulosti písali o mozgových vlnách, ale predsa len malé opakovanie, aby sme sa “zjednotili” 🙂 .

Vzorce mozgových vĺn vyzerajú nasledovne:

Typ vĺn Frekvencia Popis
Beta 13 – 25
cyklov za
sekundu
Tieto mozgové vlny patria k nášmu bdelému vedomiu a ukazujú, že ono práve drží opraty v rukách. Je to stav, kedy rozmýšľame logicky, analyzujeme a konáme – teda naša denná aktivita sa vykonáva v tomto stave. Sme prebudení a duchom prítomní, hovoríme, rozmýšľame, robíme veci, rozhodujeme a podobne.
Alfa 8 – 12
cyklov za
sekundu
Tieto mozgové vlny sú príznakom uvoľnenia/relaxácie a meditácie. Sme uvoľnení, ale vedomí, a tento stav je vhodný pre rýchle učenie sa vecí, ale aj pre netradičné nápady. (Ja na vlastnej skúsenosti som zistila, že celá moja denná činnosť pravdepodobne prebieha v stave alfa – zdôvodnenie je pod tabuľkou. Ak patríte k tomu istému typu ľudí, posúva sa vám všetko o 1 typ vĺn nadol.)
Théta 4 – 8 cyklov
za sekundu
Hlboká meditácia. V tomto stave naplno funguje predstavivosť a kreativita.
Delta 0.5 – 4
cyklov za
sekundu
Hlboký, bezosný spánok, relaxácia a hojenie.

Ľudský mozog je ako gitara. Môžeme si ho naladiť na potrebný tón tak, ako sa nám páči. Brainwave entrainment sa používa na to, aby našu súčasnú mozgovú aktivitu dostalo do “ťahu” prehrávanej hudby (spomínate si na zákon rezonancie?). Podľa Eugenie Bodenhamer-Davisovej z Neuroterapického laboratória Univerzity v Severnom Texase dokazujú výskumy, že ľudia s fyzickými a psychickými poruchami často prejavujú vysokú alebo nízku úroveň istých mozgových vĺn. Brainwave entrainment im pomáha von z depresie, pretože niektoré mozgové vlny zvyšujú produkciu neurotransmitterov ako serotonín, čo je prírodné antidepresívum. Pomáha alkoholikom udržať sa na tej “bezalkoholovej” strane sveta. U ľudí s ADD, ktorí často majú zvýšenú aktivitu théta vĺn alebo zníženú aktivitu beta vĺn (to bude asi môj prípad) sa používa na zmiernenie príznakov ako nepozornosť, impulzívnosť a hyperaktivita (u ADHD).

Mne pomohlo dobre sa vyspať a zobudiť sa do nového dňa s ružovými okuliarmi na nose 🙂 .

22 thoughts on “Hudba na podporu duše

  1. Z ďalekej budúcnosti, bez formy a predsa tvoriaci, prišli ako učitelia detí človeka. Navždy sú oni živí, ešte nie v žití, nepútaní životom a ešte slobodní od smrti. Vládnu oni navždy svojou nekonečnou múdrosťou, pútaní a predsa nespútaní s temnými Sieňami Smrti. Život oni majú v sebe, ktorý dosiaľ nie je životom, slobodní od všetkého sú VŠETKÉMU Pánmi.
    Od nich prišiel Logos, nástroj moci nad všetkým. Šíra je ich tvár, ešte skrytá v drobnosti, formovaní formujúc, známi neznámi.

    Trojka drží kľúč skrytej mágie, tvorcom on je Siení Mŕtvych; posielajúc vpred moc, v rubáši temnoty, zväzujúc duše detí ľudí; posielajúc temnotu; zväzujúc silu duše; riadi negatíva detí ľudí.

    Štvorka je ten, ktorý moc uvoľňuje. Pánom je on Života detí ľudí.
    Svetlo je jeho telo, plameň jeho tvár; vysloboditeľ duší detí ľudí.

    Päťka je majster, Pán všetkej mágie – Kľúč k Slovu, ktoré znie medzi ľuďmi.

    Šestka je Pán Svetla, skrytá cesta, časť duší detí ľudí.

    Sedmička je ten, kto je Pánom nesmiernosti, majster Vesmíru a kľúča Časov.

    Osmička je ten, kto prikazuje pokrok; váži a zvažuje cestu ľudí.

    Deviatka je otec nesmiernej tváre, vytvára a mení z toho, čo je beztvaré.

    Medituj na symboloch, ktoré Ti dávam. To sú tie kľúče, i keď ľuďom ukryté.
    Mier vždy hore, Ó Duša rána. Obracaj svoje myšlienky hore k Svetlu a Životu. Nájdi v kľúčoch čísel, čo ti prinášam, svetlo na ceste od života k životu.
    😀 😕 😀 😛

    Páči sa mi

  2. a teraz moje videnie … 😀
    Prikvitol som do supermarketu, kde bol výber všetkého možného. A čo nevidím, dieťa asi “6 rokov “pri pohyblivých schodoch…
    naobliekané ako cibuľa, a čo vrieska, to vrieska a len, že mu je horko a trieskalo sa o zem až celý modral a všetci pozerali a rozpačito sa usmievali, ale nevedeli kvôli nemu po tých schodoch prejsť.. pristúpil som a milého vyzliekol do naha … a zasa vrieskal, že mu je zima a že sa hanbí atď… a tak som kopu jeho zvrškov odvliekol ku kabínke.. ako to videl bežal za tými handrami. No a keď dobehol, tak som mu povedal nech si oblečie toľko, koľko potrebuje na to, aby mu nebolo horko, ale ani zima 😀 a ostatné nech si zoberie do rúk…ešte sa chvíľku zdráhal ale konečne sa obliekol a kochal sa tovarom v supermarkete … 😀

    Páči sa mi

  3. A znovu prehovorili ku mne Siedmi, hovoriac: „Dieťa Svetla, Ó Thóth, si Ty, slobodne cestuj jasnou cestou nahor, kým nakoniec Všetci sa stanú Jednotou. 😀
    Ďalej boli sme formovaní podľa nášho poriadku: Tri, Štyri, Päť a Šesť, Sedem, Osem – Deväť. Vedz, že toto sú čísla cyklov, ktorými sme zostúpili k ľuďom. Každé má tu úlohu, ktorú má splniť; každé má tu silu, ktorú má ovládať. Ale i tak sme My v Jednote s Dušou nášho cyklu. Teraz tiež hľadáme cieľ. Ďaleko nad ľudskou predstavivosťou, Nekonečno sa rozširuje do ohromnejšieho, než je Všetko. Tam, v čase, čo ešte teraz nie je časom, VŠETCI sa staneme JEDNOTOU ohromnejšou než je VŠETKO. Čas a priestor sa pohybujú v kruhoch. Poznaj ich zákon, a ty, tiež budeš slobodný. Vždy sa budeš slobodne pohybovať cez cykly – prejdeš cez strážcov, ktorí prebývajú pri dverách.“ 😀

    Páči sa mi

  4. Prosím vás, dá sa to odniekiaľ stiahnuť. Aj som to chcel kúpiť, ale na paypal mi nejde karta zaregistrovať. Keby to niekto uploadol bol by som veľmi vďačný.

    Páči sa mi

  5. čikitet, mohli by ste mi prosím vysvetliť, tak po lopatisticky čo je myslené spojením “páni cyklov”? Najskôr som si myslela či to nie je myslené ako osudové (životné) číslo človeka, ale kde je potom jednotka a dvojka? Alebo čo je myslené tými pánmi cyklov. V celku Smaragdovým doskám rozumiem okrem pánov cyklov. Ďakujem

    Páči sa mi

    • Ale co tady blázním ?
      Jsem u tebe smutná
      Kolik je hodin a jaký oheň mě utápí ?
      Je černý nebo jasný ?, nevím
      Moje kůže červená z tvé krve, která teče
      a přímo ke mně
      Tančím a bojuji sama se sebou

      A obtáčím své kotníky kolem tvých,
      ohýbám nohy,
      obtáčím tvé kyčle
      Na mých bocích mi to oplácíš
      Marně se modlím, ale ty ne, mám větší žízeň
      Tančím nebo bojuji sama se sebou ?
      Já nevím, nevím

      Tango, má lásko
      Škodíš mi a můj osud,
      který mě polyká, je správný,
      když kroutím tělem
      Tango, má lásko
      Zvíře nebo matador ?
      Jeden z nás musí být silnější,
      když kroutím tělem

      Ale přichází pochyby
      Cítím se jakoby na koni
      Život mě nutí závodit
      mým tělem, které tě odmítá
      Tvé pohyby mi připomínají, že na mě nemáš
      právo, které ti dlužím, tančím a bojuji sama se sebou,
      ale jak kterému říct, na co, kterému, já vím,
      když z nepatření k tobě je výzva
      a jak ti mám říct, že nejsem tady jako ty
      Tančím a ty se sebou bojuješ
      Tančím a ty se sebou bojuješ

      Páči sa mi

    • Už nesním
      už nekouřím
      už ani nemám příběh
      bez tebe jsem špinavá
      bez teba jsem škaredá
      jako sirota v pokoji
      už nemám chuť
      žít svůj život
      můj život končí když odcházíš
      a má postel
      se mění na nástupiště stanice
      když z něj odcházíš…
      jsem nemocná
      úplně nemocná
      jako když moje máma večer odešla
      a nechala mne samotnotnou s mou beznadějí
      jsem nemocná
      dokonale nemocná
      nikdy nevím kdy se vrátíš
      nikdy nevím kam odcházíš
      a za chvíli to budou 2 roky
      co to děláš
      jako na skále
      jako v hříchu
      jsem na tobě závislá
      jsem unavená,jsem vyčerpaná
      předstíráním, že jsem šťastná
      když jsou tam
      piju každu noc
      a všechna whisky má pro mne stejnou chuť
      a všechny lodě nosí tvoji vlajku
      už nevím kam mám jít, jsi v sadě
      jsem nemocná
      úplně nemocná
      liji svou krev do tvého těla
      a jsem jako mrtvý pták
      když spíš
      jsem nemocná
      dokonale nemocná
      připravil si mne o všechny mé písně
      vysypal si všechna má slova
      i tak jsem měla talent
      před tebou
      tato láska mne zabíjí
      jestli to bude pokračovat
      zemřu sama
      při mém rádiu
      jako hloupá holka
      poslouchajíc svůj vlastní hlas, který bude zpívat
      jsem nemocná
      úplně nemocná
      jako když moje máma večer odešla
      a nechala mne samotnotnou s mou beznadějí
      je to tak jsem nemocná
      připravil si mne o všechny mé písně
      vysypal si všechna má slova
      mám úplně nemocné srdce
      obklopené stěnami

      Páči sa mi

  6. Valery
    obrovská vďaka a pusu na líčko.Užila som si to,je to nádhera a aspon viem,o čom sa v jej piesnach spieva,aj ked ich u nás naspievali viacerí,ale texty si upravili po svojom.

    Páči sa mi

  7. pre mna je hudba základ zivota…. len a len hudba mi este nikdy neublizila…. samozrejme si z nej vyberam moje vlnky :D….

    ja sám som spevák a raper…. nebojte sa nemam ziadne nadávky v textoch a ani odveci texty :D….

    do buducna chcem vdaka hudbe a mojmu hlasu vyjadrit v pesnickach vsetko co sa v oblasti ezoteriky učim….vnimanie sveta, zivota, vesmiru, fungovanie veci..spojitost medzi nimy…. som zvedavy ako na mna bude reagovat verejnost 😀

    koštovka na stiahnutie tu….

    Zaklad Mesta (mc weissko) Feat Ywush – Tato Piesen Tento Rym

    http://www.zakladmesta.sk/mc-weissko/

    Páči sa mi

    • kamaráde, tak ja túto hudbu nesledujem, ale dobré rytmické je to 🙂 …a ked tam dáš zaujímavý text, zaujme ma 😀 …a ešte jedna vec…v tom videu skvele tancujete, veľký obdiv!!! 😀

      Páči sa mi

Povedz svoj názor