Najprv rozdeľuj, potom spájaj

Keď som minule videla [na Angeláriu] Ninino rozdelenie archanjelov, nezostala som z toho veľmi hepi 😦 … Nevedela som, čo mám urobiť, pretože ak napíšem komentár, môžem tým niekoho poraniť, ale niečo som robiť chcela. Tak som vzala kyvadlo a spýtala sa Gabriela. Ten pôvodný rozhovor prebiehal takto nejako:

„Vieš, Gabriel, nie som šťastná z tých článkov na Angeláriu. Zasa sa tam robí rozdelenie a chlievikovanie anjelov… A navyše medzi archanjelmi sa už vyskytuje aj Efniel a dobre vieme, že to žiaden archanjel nie je… Ja viem, niektorí ľudia potrebujú toto chlievikovanie, ale ak ho nebudem komentovať, môžu ho ostatní považovať za správne a teraz neviem, čo mám robiť. Uvedomujem si, že niektorí ma berú ako „kapacitu“ a blbá reakcia z mojej strany dokáže ublížiť… ale je mi proti srsti mlčať.“
„Napíš svoje stanovisko.“
„Ako komentár?“
„Ako článok. Budeme písať spolu.“

Takže tu je to, čo ma trápilo, vo forme môjho rozhovoru s Gabrielom z 30.1.2010:

Gabriel, kedysi som sa tiež snažila robiť „interview“ s vami, ale nedostala som sa realite o nič bližšie… Keď s vami hovorili Tina alebo Daeduwen, mali úplne protichodné vnemy a informácie. To bol jeden z dôvodov, prečo som na Angelárium zanevrela. Nedokázala som spracovávať to, že vždy je všetko nejako inak. Nedokázala som spracovať tú nedôveru, čo to vo mne vyvolávalo.
Neskôr som pochopila, že to nie je „biela alebo čierna“, ale „biela a súčasne čierna“. Lenže, samozrejme, to je to, čo si myslím ja. Ale je to aj bližšie k realite?
Je to tak blízko k realite, ako sa dokážeš teraz dostať.
Takže ak moje vnímanie anjelov je, že každý v sebe má všetko, zatiaľ to sedí?
Áno. Každý má všetko a každý má nejakú „pikošku“.
Tie „pikošky“ sa menia, alebo sú konštantné?
Konštantné. To som ti už kedysi hovoril, ale zrejme si na to zabudla, alebo zasa overuješ moju pravdovravnosť 🙂 …
Nie! Zabudla som.
Takže ako to vnímaš ty?
Mám pocit, že ste všetci rovnako „dobrí“ a „šikovní“ na rôzne veci z nášho života. Viem, že keď chceš, vieš mi pomôcť aj s liečením.
Mimo migrény. O to nech sa stará Rafael.
Má význam rozprávať sa o pikoškách?
Najprv sa rozprávajme o podstate, až potom o odchýlkach.
Takže ako to vnímam ja, ste jedna energia. Sme jedna energia. Sme len rôzne úrovne vedomia.
Nie je to celkom tak. Ste trochu iná energia. My sme vznikli ako silné energie, vy vznikáte ako drobné iskričky. Ale cez tú spoločnú časť sme spojení.
Vy, anjeli, máte spoločné vedomie.
Zasa to nie je celkom tak. Zdieľame vedomie Otca. On má vedomie a my sme naň napojení. A potom máme každý ešte svoje individuálne vedomie. Nie také, ako u ľudí, ale funguje podobne. Uvedomujeme si sami seba. Na rozdiel od vás nemáme záujmy. Nie sme obmedzení priestorom a časom. Tieto veci nevnímame – alebo aspoň nie tak presne ako vy.
Čiže keď hovorím s tebou, hovorím vlastne so všetkými, nie?
Vo svojom vnímaní hovoríš so mnou. V mojom individuálnom vedomí hovoríš so mnou a s mojou skupinou anjelov. V konečnom dôsledku hovoríš s Otcom cez kanál, ktorý sa volá Gabriel.
Aký význam má potom rozdeľovať vás na Gabriela a Michaela, a Jofiela a Zadekaela a čojaviemkohoešte?
Len malý… Môžeš hovoriť so skupinou energií Gabriel bez toho, aby sa do toho museli zapájať iné energie. Ak budeš potrebovať niečo od nich, skupina energií Gabriel to zariadi. Nemusíš vedieť, čo kto robí. Nemusíš poznať naše pikošky. Stačí, keď máš jedného anjela, s ktorým môžeš hovoriť. A to má každý z vás…
Dobre, ale… teraz si použil „skupina energií Gabriel“. Tak s kým to vlastne teraz hovorím?
So mnou.
A kto je „ja“? 🙂
🙂 Ja, vedomie Gabriel.
A čo je „skupina energií Gabriel“?
Moje odštiepky. Majú svoje vlastné mená, ale sme naveky spojení. Ako keď sa tvoje éterické telo oddelí od tvojho fyzického tela. Obe si naďalej nesú vedomie toho istého a obe sú ty, len v inej forme. Tak je to s nami a našimi odštiepkami.
A môže sa niekedy tvoj odštiepok predstaviť ako ty?
Nie. Má svoje vlastné individuálne vedomie a svoje vlastné meno. Môže povedať, že je Gabrielova energia, ale nikdy nemôže povedať, že je Gabriel. Gabriel je energia, ktorá stojí na začiatku tohto reťazca.
A keď tvoje odštiepky urobia svoje vlastné odštiepky? Vieš, pre mňa ste niečo ako gigantický multilevel marketing.
Odniekiaľ ste to museli mať, nie? 🙂 Odštiepky mojich synov majú svoje vlastné individuálne vedomie, zdieľajú moje individuálne vedomie a spoločne zdieľame Otcovo vedomie.
Čiže tvoj „vnuk“ nie je napojený napríklad na Michaelovho „vnuka“?
🙂 Je. Sme napojení všetci na seba v každom okamihu.
Tak teraz začínam nerozumieť.
Vezmi si to ako vaše Vyššie Ja. Vyššie Ja je niečo ako výbežok akaše končiaci v jednom individuálnom vedomí. Miesto, kde sa všetky výbežky akaše stretávajú, je niečo ako obrovská databáza. To je samotná akaša. Používam slovo „miesto“, hoci to žiadne miesto nie je… ale nejako si to musíš dať do obrazu… Takže nad vašimi individuálnymi Vyššími Ja je ešte jedno spoločné Vyššie Ja, v ktorom sa ukladajú informácie, myšlienky a emócie všetkých napojených duší. V tom okamihu, kedy vznikajú. A ukladá sa v nich ešte aj niečo navyše, z našej časti sveta – údaje o prístupných možnostiach. Keby ste mali tieto svoje napojenia priechodné, boli by ste veľmi podobní ako my. My máme prepojenie absolútne priepustné všetkými smermi. Čokoľvek jeden z nás pomyslí, povie, urobí, je hneď k dispozícii ostatným.
Messiel a Yovmiel mi kedysi hovorili niečo o „odpojení“.
Odpojiť sa môžeš dočasne alebo ťa môže odpojiť Otec. Mohli by sme sa aj sami odpojiť, ale to nijaké súdne zdieľané vedomie neurobí… Jediný blázon, ktorý sa stále odpájal, si bola ty. A to tiež len preto, že ti ešte fungovalo individuálne vedomie.
To mi funguje aj teraz, nie?
Myslíš?
Pozri… viem. Mám problém napojiť sa na teba a nieto ešte na ostatných…
Lebo ti to neumožňujeme. Ešte nemáš dostatočne priepustný kanál.
70 zo 100?
🙂 No, možno 75 alebo 80… Vyvíjaš sa. Ale až to bude 100, prestaneš byť sama sebou – a to zatiaľ nie si ochotná dopustiť.
Ja už dnes mám pocit, že nie som sama sebou…
🙂 Ale nariekať ešte vieš, čo?
OK, nevychovávaj. Ja ťa už tiež nevychovávam, Veliký. Ale ak ste všetci jedno, len jeho rôzne aspekty, prečo vás máme takú silnú potrebu pomenovávať, chlievikovať, kategorizovať, katalogizovať a už viac ma nenapadá…
🙂 Lebo vaše vnímanie je separované a tak sa snažíte skúmať aj svet separovane. Ale vezmi si vodu. Časť je slaná, časť je sladká. A v mieste, kde sa stretajú… ktorá z nich tam je? Voda je voda. Slaný a sladký sú vlastnosti, niekedy dočasné, inokedy trvalé. Závisí od toho, aká iná voda je v ich okolí.
Čiže keby som dala Camaela k Razielovi, nabral by jeho neúprosnosť?
Tí sú obaja hodne neúprosní… 🙂 Zlý príklad.
Neviem vymyslieť lepší. Už mi navzájom splývate.
To je dané tvojím stupňom poznania. Cítiš sa menej oddelená. Ale ľudia, ktorí sa cítia oddelení, si potrebujú robiť „hierarchie“.
Ty, to je dosť neláskavé, najmä voči tej dievčine, čo ma vyprovokovala k článku…
Tak si pozri, kedy si písala tie svoje interview. Bola si presne v tom bode, v akom je ona teraz. Je to len jeden bod na ceste. Najbližší krok ju povedie ďalej, začne cítiť spolupatričnosť a prestane nás vnímať oddelene. To, že dnes to vyjadrenie vyzerá neláskavo, je len predohra k tomu peknému, čo čaká za rohom… Podstatné je nezastaviť sa, nehodiť sa o zem ako ty, ale ísť ďalej.
No a toto bolo neláskavé voči mne.
A tvoje hádzanie sa o zem bolo neláskavé zas voči mne.
Myslím, že sa hodím o zem… 🙂
🙂 Ešte k tej neláskavosti. To, že niekto sa snaží pozbierať si informácie o anjeloch a vytvoriť si nejakú ucelenú predstavu, je výrazný krok vpred. Mnoho ľudí len slepo kopíruje to, čo sa o anjeloch niekde dočítali. Cirkevné delenie a popisy, ezoterické delenie a popisy. Tým ezoterickým, ktoré často spochybňuje to cirkevné, sa vlastne začína cesta za anjelmi. Najprv sa snažíš veci pochopiť. Keď už máš isté množstvo poznatkov, odrazu zistíš, že ten prístup ťa nikam nedovedie…
… a hodíš sa o zem.
🙂 A potom vstaneš a začneš na anjelov pozerať trochu inak. Takže to chlievikovanie nie je hlúposť alebo zaostalosť, ale naopak krok vpred k poznaniu. Potom urobíš ďalší krok vpred k poznaniu a začneš nás vnímať ako jedno. Potom urobíš ešte ďalší krok a mnohé veci ti prestanú dávať zmysel…
… a hodíš sa o zem.
🙂 A potom vstaneš a ideš ďalej.
Hej, chápem. Takže to, že ešte nie je v cieli, je len signál, že ide po správnej ceste a pár krokov ju čaká? Ju… mňa… nás všetkých?
Presne. Len sa nesmiete zastaviť. Vaše vnímanie bude často kolidovať s vašou predstavou. Držte sa vnímania a kašlite na predstavy.
A chlievikujte, aby ste potom mali čo rušiť 🙂 .
Nebuď hlúpa… to tvoje chlievikovanie a obrázky, ktoré sme robili, pomohli mnohým ľuďom nájsť si k danému anjelovi vzťah. Bolo to márne?
Nie, Veliký. Skláňam hlavu v pokore. 🙂
Hlbšie! Hlbšie! 🙂

14 thoughts on “Najprv rozdeľuj, potom spájaj

  1. No tak toto ma naozaj zarazilo. Ani vo sne by som si nepomyslela,že mojimi článkami niekomu ublížim. Na Efniela tiež nemám čo povedať…Proste prišiel za mnou Uriel s tým,že mi bude hovoriť o postavení archanjelov v hierarchii. Ja som ho o to neprosila,prišiel sám,ale samozrejme,že som sa tomu tešila. Kto by sa netešil? Začala sa moja cesta ešte väčšieho rozvoja. A ako tak mi diktoval, tak sa tam objavil aj Efniel. Ale myslela som si, že keď mi to hovorí on, tak to tam aj musím dať. Nesmiem to vymazať len preto,lebo sa mi to nezdá alebo si o tom myslím svoje. O zem sa určite nehodím 😀 A ak Uriel bude chcieť, tak to delenie aj dokončíme (dúfam, že sa nenahneváš). On dobre vie,prečo mi to hovoril tak ako to hovoril.Tiež vie, že si ich potrebujeme deliť, zo začiatku.A či ich chápem oddelene?No už aj to sa začína meniť.Ale tvoj článok mi tiež pomohol. Priznávam, že nie vždy mi napadne spýtať sa na isté veci. Hovorím s ním len niečo vyše týždňa,tak dúfam, že je to ešte odpustiteľné.I keď mi počas čítania skoro vyskočilo srdce či ma s Gabrielom idete zadupať do zeme.Ale ani nie 😀

    Páči sa mi

  2. Nina, neber to osobne… Bol to môj boj so mnou samou 😛 … a Gabriel mi dal východisko, aby som rozporné informácie dokázala lepšie spracovať. Takže channeling nie je o tebe, ale o mne… 🙂 Vedela som o tomto boľavom mieste, ale nebola som schopná s ním zatiaľ niečo robiť. Možno preto si musela napísať svoje články, aby ma to nakoplo k práci na sebe…

    Viem len to: si na správnej ceste a v dobrých rukách 🙂 . Nechaj sa Urielom viesť – urobí všetko pre to, aby tvoje napredovanie bolo bez veľkých drám 😛 … A na mňa a moje problémy kašli. Nikto nikoho nikam zadupávať nebude. 🙂

    Páči sa mi

  3. ja som sa pobavila na tomto:

    H: “Skláňam hlavu v pokore. :)”
    G: “Hlbšie! Hlbšie! :)”

    vtipalek… 😀

    a pripajam sa k tomu, ze aj Kamael (mne sa pise takto 🙂 ) aj Raziel su neuprosni… ale to je koniec koncov aj Gabriel, Michael, Jophiel, Asrael, Uriel… atd 🙂 v podstate vsetka ta okridlena haved… ak im o nieco ide, tak sa mozes hodit o zem desatkrat a aj tak ti to nepomoze, lebo nakoniec presadia svoje 😀

    Páči sa mi

  4. Nebrala som to osobne, je to v pohode 😀 V poslednom čase beriem veci všelijak. Tak oveľa pokojnejšie. To zadupanie som tiež myslela so smajlíkom 😀 Ale to ,,na mňa a moje problémy kašli” sa mi nezdá. Sme tu preto, aby sme si navzájom pomáhali. Takže ak by som ti vedela nejako pomôcť,kľudne povedz. I keď si oveľa ďalej ako ja…ale to vieš,ani kávu nepijem a som naštartovaná 😀

    Páči sa mi

  5. mna to tiež prekvapilo … že hierarchia, že sakra aka, ked sme si všetci rovny … a nakoniec mi to ako hierarchia vôbec nepripadalo… pre mna to bol skôr základný popis ich základných úloh … a nebral som to ako vymedzenie toho čo vedia, ale ako niečo čo je ich uloha a zaroven dokažu všetko čo ty ostatny 🙂 napr. ja som sa učil liečiť s energiou Otca a Gabriela … a nevnimal som nejake rozdieli, aj ked vtedy som to robil intuitivne (v 13 rokoch myslim 🙂 ), citil som že ma niečo ku Gabrielovi viaže, tak som sa automaticky snažil kontaktovať jeho …
    čiže rozhodne to nie je to čo vedia, ale ako niečo čo su ich zakladne ulohy je to celkom fajn myslim 🙂 teraz ako pozeram stojim na oboch stranach 🙂

    Páči sa mi

  6. To napadlo aj mňa,dočítala (nedočítala) knihu od Doreen Virtue Poslovia svetla….nejak mi nesedela,a to rozdelenie Archanielov bolo podobné ako od Niny…vnímam to akosi ináč…. 🙂

    Páči sa mi

  7. Doreen má podobné rozdelenie ako mne diktoval Uriel?Wow,to je zaujímavé.Ja o archanjeloch nič neviem,ani som o nich moc nečítala,všetko čo som napísala mám od Uriela.Ale keď je to podobné, potom to znamená, že mi hovorí pravdu 😀

    Páči sa mi

  8. K tým odštiepkom archanjelov. Neviem ako Gabriel, ale so mnou stále komunikujú Uriel , Messiel, Rafael, celý deň. Stále sa mi pletú do mojích celodenných aktivít až pokial nezaspím. Našťastie už v noci mám klud a môžem spať. Ak sú to ich odštiepky a mám ich celý deň pri sebe a kecajú mi do všetkého, prečo sa potom predstavujú ako oni a nie niekto iný? Pochybujem, že by sa až tak nudili a len tak sa mi vykecávali, lebo mne už idú na nervy a neviem ako sa ich mám zbaviť. Ja som to vnímala tak, že dokážu komunikovať s viacerými naraz skrz ich energiu, ktorú k nám vysielajú a tá sa vracia k pôvodnému zdroju. Tým, že by si sedela s niekym v miestnosti a obe by ste sa pýtali myšlienkami Gabriela na niečo,(nezávisle od toho, že by ste sa na tom dohodli a vedeli o tom, lebo to by si on potom našiel vo vaších myšlienkách), tak by ste zistili, že by sa vám obom ozval ten istý, teda časť jeho odštiepku energie a teda on. Každej by povedal, že je to on Gabriel.
    Hela nespýtaš sa prosím Gabriela ako sa ich mám zbaviť??? Nefunguje ani po dobrom, ani po zlom a ja už neviem ako na nich.
    Ja sama už nechcem volať žiadneho, stačí, že tu mám tých troch!

    Páči sa mi

  9. Zase som si raz onikala…xixi…zajtra sa pozriem na to rozdelenie a napíšem či ste sa zhodli….a nakoľko… 🙂
    Ale pokračuj ďalej,mňa zaujíma Nathaniel (Nathanael)…viem,že je archaniel,ale nič viac….tak ti držím prsty v ďalšej komunikácii s nimi.

    Páči sa mi

  10. S tou hierarchiou som mala tiez moj problem. Nakoniec som to brala ako Wolver, zakladny popis “specializacie”. V podstate sa mozme dostat cez jedneho ku vsetkemu. Ak si zavolame napr. Uriela a on vie ze ina energia nam moze s problemom ovela lepsie pomoct, posle nam ju (ho – anjela :-)).

    Páči sa mi

Povedz svoj názor