Tarotové rozklady: (9) Rímsky rozklad (s cvičením)

Na jednom poľskom fóre som našla niečo, čo nazývali “rímsky rozklad”. S trochou šťastia a rozumu a hlavne s googlovským prekladačom som to dostala do pre mňa pochopiteľnej podoby 😛 …

Rímsky rozklad podľa toho, čo som videla, patrí k všeobecným rozkladom, ktoré nemusia (ale môžu) pracovať s konkrétnou otázkou. Môžme ho robiť výlučne s kartami Velkej Arkány alebo (a to sa mi zdá výpovednejšie) s oboma Arkánami súčasne. Predpovedá budúcnosť na pol roka dopredu. Rozklad vyzerá nasledovne:

A tu je význam kariet ešte raz:

  • 1, 8,15 – nedávna minulosť
  • 2, 9 ,16 – city a láska
  • 3, 10 ,17 – túžby
  • 4 ,11, 18 – to, čo príde
  • 5,12, 19 – to, čo nepríde
  • 6,7,13,14,20,21- to, čo sa podarí v najbližších 6 mesiacoch.

Karta 11 dáva charakter a význam celému rozkladu.

A cvičenie:

Tento rozklad som robila pre jedného mládenca. Nemala som špecifikáciu situácie, takže je to “všehochuť”. Rozklad sa zle fotografoval – tu sú obrázky (Divine Legacy Tarot od Cira Marchettiho) a dole nájdete rozpis:

Rozklad v kuse:

Jeho horné karty:

Jeho spodné karty:

Rozpis:

  • 1, 8,15 – 8 Mincí, 5 Palíc, Eso Mincí
  • 2, 9 ,16 – 10 Palíc, 7 Palíc, 6 Palíc
  • 3, 10 ,17 – 5 Mečov, 8 Mečov, 3 Palíc
  • 4 ,11, 18 – Páža Palíc, Kráľ Mincí, Blázon
  • 5,12, 19 – Veža, Kráľ Pohárov, Páža Pohárov
  • 6,7,13,14,20,21- 3 Pohárov, Rytier Palíc, Eso Mečov, 5 Pohárov, 7 Pohárov, Kňaz.

92 thoughts on “Tarotové rozklady: (9) Rímsky rozklad (s cvičením)

  1. Prajem Vam prijemny den!

    Nahodne som objavila Vasu stranku a musim povedat, ze ma velmi zaujala. Vyklad jednotlivych tarotovych kariet je velmi vystizny a obsahovo ma vysoku vypovednu hodnotu:o). Na temu tarot som uz precitala nejaku literaturu, ale aj tak som v nej nenasla to, co som nasla na Vasej stranke. Este raz velka vdaka, pomohlo mi to v mojom dalsom “studiu tarotu”, ak to tak mozem nazvat :o).

    Zaroven by som Vas chcela velmi pekne poprosit o kratku interpretaciu kombinacie kariet : Veza, 3 poharova . Kedze mi to nedavalo zmysel, tak som si vytiahla ako doplnkovu kartu paza mecov. Ale aj tak som nie je mudrejsia….

    Robila som si vyklad na cely rok a toto je vlastne interpretacia mesiaca august. Nemozem na to prestat mysliet, dost ma to vylakalo. Ak by Vam to umoznil cas, budem velmi vdacna za Vasu interpretaciu.

    S pozdravom A.

    Páči sa mi

    • Veža znamená zmenu, zrušenie starých štruyktúr a vytvorenie nových. Asi to nebude najpríjemnejšia skutočnosť, ale nič strašné. To by mohla byť tá 3 Pohárov. Alebo, ak vezmeme všetky tri dokopy, tak končí roztopašné obdobie a začína obdobie, kedy budeme viac musieť namáhať hlavu, lebo dovtedy výhodná situácia sa nám skomplikuje.

      Možno odchod zo zabehaného prostredia (domov, škola) a začiatok pracovného nasadenia.

      Páči sa mi

      • Dobry den Helar, chcela by som sa poradit ohladom kariet ktore som si vylozila na rimsky rozklad.Som zaciatocnik amater takze mam trocha problem pospajat vyznam jednotlivych kariet.
        1,8,15- smrt, hole8,princ diskov
        2,9,16- hole6,disky3,veza
        3,10,17- pustovnik, mece6, mece8
        4,11,18- hole9,disky9,disky8
        5,12,19- velknaz, sud, princ poharov
        6,7,13,14,20,21- hole4, eso mecov, 2pohare, slnko, mince4, rytier minci.

        Nerozumiem ako by som mala chapat kartam 5,12,19? dakujem za odpoved, stranka je super 🙂

        Páči sa mi

      • Annuka, aj by som ti skúsila trochu preložiť tento výklad, len neviem, či “princ” je páža alebo rytier, resp. nižšia či vyššia karta? u mňa za X nasleduje páža, potom rytier, kráľ, atď, tak sa chcem uistiť. asi to bude rytier, ale preistotu 😉

        Páči sa mi

      • tak to skúsim aj tak 😉
        minulosť: (prvá) veľká zmena v živote, asi vlastnou iniciatívou v oblasti práce, financií, obchodu… zmena určite pozitívna, zrejme pracuješ na dosiahnutí vlastných cieľov, plánov 😉
        city, láska: emócie sústredené na prácu (predchádzajúci bod), pozitívne správy, radosťzo situácie; emócie a láska celkovo asi súvisia so zmenou v minulosti, neviem to dobre vysvetliť 😦 možno sa niečo zničilo, aby mohlo prísť nové
        túžby: opäť súvis s predchádzajúcimi bodmi, všetko sa točí okolo veľkej zmeny v minulosti. buď bola, alebo ešte stále je (hlavne v oblasti emócií/lásky) osobná kríza, pocit neúspechu možno, treba ale získať nadhľad, nič nie je tak zlé ako sa zdá a všetko “zlé” je na niečo dobré. si na novej ceste, ktorá je nevyhnutná, zmena je život, stagnácia = smrť. táto cesta je len a len tvoja, problémy si musíš vyriešiť sama, budeš potom silnejšia.
        nastane: všetky prekážky prekonáš, bude to síce ťažké a vyčerpávajúce, no bude to stáť za to 😉 po noci slnko vyjde… 😉 pravdepodobne sa to týka práce, obchodu, príp. školy, ako som už predtým spomínala. po ťažkej práci si budeš môcť vychutnať zaslúžený odpočinok a ovocie 🙂 tvoja vytrvalosť, cieľavedomosť, prinesú úspech, získaš navyše nové vedomosti, zručnosti, skúsenosti.
        nestane: tvoj úspech bude výsledkom tvrdej driny, ale trošku chýba pochopenie duchovných príčin, zákonitostí, ktoré sú hnacím motorom v pozadí udalostí (nič vážne 😉 ). asi sa ti nepodarí dať neželané emócie úplne bokom, no kým nenecháš minulosť minulosti, nepohneš sa skutočne ďalej. treba si zobrať ponaučenie a pokračovať na ceste životom. zrejme sa objaví priateľ, či dokonca partner, ktorý ti v tvojich plánoch pomôže.
        najbližšie mesiace:
        – radosť, šťastie, zaslúžené zbieranie ovocia z predchádzajúcej tvrdej práce
        – “víťazstvo” dosiahnuté rozumom, vyriešenie osobného sporu. no skutočne “čistú myseľ a srdce” dosiahneš len počúvaním svojho vnútorného hlasu. a v tom karty predtým ukazovali nedostatky, treba popracovať 😉
        – radosť z partnerstva, spojenectva, ktoré je pre teba dôležité (opäť – predtým bol taký malý výstražný pršťok hore v súvislosti s láskou, nehľadaj svoje šťastie v láske k inému človeku alebo v jeho láske k tebe, skutočné šťastie pramení z lásky “všeobecnej” v tvojom vnútri)
        – všetko je krásne, slnečné, si šťastná a to ani nemusíš brať žiadne omamné látky 😀
        – spokojnosť a úspech pokračuje, situácia je stabilná – týka sa práce a financíí (príp. školy)
        – práca na vlastných plánoch a dosiahnutí cieľov pokračuje, avšak všetko má svoj čas, netreba zbytočne “tlačiť na pílu” 🙂 treba nazbierať po ceste životné skúsenosti 😉 je možná aj pomoc zvonka (priateľ/partner)

        tak, skúsila som, aj s následnou opravou – princ je očividne páža u mňa 😉 dúfam, že som sa aspoň trochu trafila a pomohla 🙂

        Páči sa mi

      • Dobrý deň, ja by som chcela poradiť ohľadom výkladu..Skúsila som si urobiť tento výklad,samotným kartám ako tak rozumiem,ale vôbec nenachádzam súvislosti medzi jednotlivými kartami. Výklad som si robila na môj vzťah, ktorý bol pred mesiacom ukončený nie z mojej strany a teraz neviem či mi to ukazuje napr. moje city a túžby – alebo partnerove,a to čo príde a nepríde,či sa to týka toho nevydareného vzťahu,alebo sa to týka mojich budúcich vzťahov,alebo ani nie vzťahov proste všeobecne?..mám v tom guláš 🙂 a to čo sa podarí najbližšie mesiace – či to je odpoveď na to čo sa podarí v tom vzťahu alebo celkovo v mojom živote?..neviem na čo je to zamerané,no pri vyťahovaní kariet som myslela na ten môj vzťah a na partnera,ktorý to ukončil…Skúsim napísať ako mi to vyšlo,ak mi poradíte budem veľmi rada..
        1,8,15 – Rytier pohárov, 3 holí, Spravodlivosť
        2,9,16 – 2mincí,Kráľ pohárov, 10mečov
        3,10,17 – Kráľ mečov, eso mincí,7pohárov
        4,11,18 – Rytier holí, 10pohárov, Miernosť
        5,12,19 – 4pohárov,eso mečov,4holí
        6,7,13,14,20,21 – 3mečov,6mečov,Hviezda,9pohárov,mesiac,6mincí

        Páči sa mi

  2. Jeej, tak to ste ma potesila a upokojila zaroven. V tomto pripade to dava zmysel. Pretoze prave v auguste sa vydavam. Preto ma tento vyklad kariet velmi rozrusil.
    Predsa len, veza nie je pozitivna a ja by som taaaaaak velmi chcela aby sa to vsetko podarilo :o))

    Velmi pekne Vam dakujem.
    A este jedna otazka, kedze sa zaoberate tarotom, robite aj tarotove kurzy?

    Páči sa mi

  3. Uplne sa Vami suhlasim anjel. Helar som nedala vsetky info. Keby ma skor napadlo uviest, ze sa vydavam, urcite by bola este konkretnejsia. Takze z mojho uhla pohladu neslo vobec o “prvacikovsku chybu” :o). Prave naopak :o).

    Tento vyklad som konzultovala aj s par priatelkami, kt. sa tymto zaoberaju a kazda z nich mi opisala hrozostrasny scenar veduci az k padu svadbu, hadke, nestastiu atd. Dokonca, ze mi ma moj drahy nieco zamlcovat. Tak som si ho pekne krasne podala, ale to chudatko o nicom nevedelo….:o) Ale povedal, ze ak tak velmi chcem, nieco si vymysli :o)

    Takze o zabavu postarane. Az do vcerajska, ked sa niekto nasiel, kto mi pomohol pozriet sa na to spravne :o) a bez predsudkov.
    Predsa len, kazdy vie, aky je to pocit ked ho caka nejaka dolezita skuska, pohovor do prace, udalost a jemu sa vo vyklade objavi veza….

    Prajem prijemny vikendik :o)

    Páči sa mi

  4. Pekny zasnezeny den :),

    dakujem za podnetny rozklad, samozrejme som ho aj hned vyskusala :).
    A hned mam aj jednu otazku.
    V riadku 3, 10, 17 mi vysli – Rytier mecov, 8 poharov a 7 minci.
    Mne sa skor vidi, ze to su moje obavy, nie tuzby.
    Da sa na tento riadok pozerat aj tymto pohladom?

    Dakujem za radu…

    Páči sa mi

    • Asi áno. Výpoveď mi vyzerá tak, že začínaš pociťovať nejaký vnútorný nekľud, nespokojnosť s tým, že veci nie sú tak, ako by si si priala: možno výsledok necháva na seba dlho čakať, možno sa veci zabrzdili a neprichádzajú nové podnety a v tebe hlodá pochybnosť, či ešte niekedy prídu. Môže sa stať, že opustíš niečo (nejaký projekt) ešte skôr, než ti to prinesie žiadúce výsledky – a tá obava je mentálna (Rytier Mečov + strata záujmu v 8 Pohárov), teda ťa môže vohnať do neopodstatneného konania. Tvoja túžba sa viaže totiž na materializáciu nejakého konkrétneho výsledku (7 Mincí), ktorý sa však oneskoruje (Rytier Mečov je hodne netrpezlivá karta) a ty celej situácii pridávaš ešte na energii tým, že ju rozoberáš. Akosi sa ti nepáči to, čo si dosiahla (8 Pohárov) – a môže, ale nemusí to byť medziľudská záležitosť. Skôr mi to vyzerá na “vták v klietke”, ktorý túži po slobode a bezpečí súčasne, ale to je len taký nápad a neviem ho veľmi oprieť o žiadnu z kariet 🙂 …

      Páči sa mi

  5. Dakujem, je to uplne vystihujuce, hlavne ta netrpezlivost, nedostatok novych podnetov a pochybnosti.
    Vtak v klietke, ktory tuzi po slobode a zaroven po bezpeci – to je uplne trefne… Konecne to mam pomenovane 🙂

    Velmi pekne dakujem 🙂

    Páči sa mi

  6. Tarotovy rozklad ako ho vidim ja:
    Minulost: usilovne tvrdo pracoval, vyuzil vsetky svoje sily, nadanie na dosiahnutie vytuzeneho ciela, ale musel vynalozit dost energie na prekonanie prekazok a celit odvazne vyzve.Vysledkom je, ze dosiahol vytuzeny ciel-predpokladam ze v materialnej oblasti.
    City, laska: mam pocit ze nie je vo vztahu spokojny, skor ma pocit ze nesie na svojich pleciach tazke bremeno. Preto sa rozhodne konat-vyriesit to co ho tazi a to k jeho osobnej spokojnosti. /to co by chcel a ako by chcel dosiahne/
    Tuzby: nechce zostat zviazany bez moznosti slobodnej volby-prehrat boj, ustrnuty na jednom mieste.Tuzi po novych moznostiach do buducna./ pripada mi ze jeho tuzby suvisia s citmi/
    Nastane: zacne vsetko odznova, bude mat tvorive napady,ktore bude chciet zrealizovat.Bude na tom tvrdo pracovat, financny uspech,slubny vysledok v tom co si zaumieni i ked mozno bude musiet aj zariskovat-novy zaciatok.
    Nenastane: neistota, nestabilita v citovej oblasti -priatelstva, vztahy…
    Co sa podari do pol roka: to mi dalo dost zabrat, nakolko pozitivne karty na zaciatku sa zmenili na nie celkom prijemne ku koncu.Tazko som to nejak sklbila: caka ho nejaka radostna udalost,bude to obdobie pohybu a zmien.Bude mat dostatok energie na dosiahnutie toho co si predsavzal. Avsak hrozi mu aj nejaka strata-preto by si mal zvazit ci sa mu nenaskytuju aj ine moznosti riesenia a nezostat v beznadeji.Mal by sustredit pozornost na to ako sa to da vyriesit.Nemal by sa nechat zaslepit nerealnymi iluziami ale rozumne zhodnotit veci a spravne sa rozhodnut.Tu by som povedala ze je mozne ze mu situaciu pomoze vyriesit ina osoba./karta knaz/

    Tak to asi tolko k tomu.
    Helar, bola by som rada keby si napisala svoj nazor ci som aspon trocha vystihla situaciu. Som v tarote zaciatocnicka, a velmi si cenim kazdej rady.
    Dakujem

    Páči sa mi

  7. Toto bola moja interpretácia vyfoteného rozkladu (je písaná priamo pre človeka, ktorému bola určená, takže “ty”):

    Nedávna minulosť: robil si nejakú prácu, hodne si sa s ňou namakal a mal si problém dať jej konečnú podobu, lebo si bol večne s niečím nespokojný, ale teraz začína prinášať ovocie

    Citová stránka: naložil si si na seba priveľa a budeš musieť urobiť všetko pre to, aby sa ti veci nevymkli spod kontroly, ako sa teraz chystajú, ale po nasadení a vytrvalom úsilí sa ti podarí dostať všetko znova pod kontrolu

    Túžby: vyzerá to, akoby si mal pocit, že sa ti nedarí presadiť si svoje, alebo akoby si si chcel presadiť svoje za každú cenu – pozor, za niektoré veľké víťazstvá sa platí menšími prehrami a ak chceš mať vždy svoju hlavu, môžeš prísť o priateľov; navyše to vyzerá, že ťa láka niečo neoskúšané, buď nejaké cestovanie alebo bejaký projekt s ďalekosiahlymi dopadmi

    Môžeš čakať: tvoje kreatívne a sebautváracie schopnosti sú v podstate ešte len v plienkach a treba im venovať pozornosť a rozvíjať ich do ich plnej sily, lebo inak sa uspokojuješ s menej, než čo by si mohol dosiahnuť; treba mať odvážne plány a nasadenie realizovať ich, ale neslobodno zabúdať na pragmatizmus; táto kombinácia môže viesť k dosiahnutiu a stabilizovaniu pekného a udržateľného blahobytu; zasa to vyzerá na štart nejakého nového projektu

    Nenastane: Nemusíš sa obávať žiadnych náhlych otrasov alebo zásadných zmien. Hlavne v citovej oblasti je to nastavené dobre, na stabilitu a maximálny pôžitok, hoci si možno budeš musieť dať pozor, aby si v spokojnosti z dosiahnutého nezačal chcieť viac; pozor na nediplomatické konanie

    A teraz najbližších 6 mesiacov:
    01: veselý, družný čas a citové nové začiatky, 02: zvládanie nových vecí pracovných alebo sebarozvojových, 03: racionálne obdobie s množstvom dobrých nápadov, ale aj s nepríjemnou jasnozrivosťou a prehliadnutím pretvárky iných, 04: pocit citovej újmy, plač nad rozliatym mliekom, hoci ešte zostalo hodne, z čoho sa možno tešiť – depresívne obdobie, ktoré také nemusí byť, ak si to uvedomíme, 05: veľa možností, z ktorých si treba vybrať, veľa plánov, ale len jeden stojí za realizovanie, 06: dôveruj, drž nohy na zemi a hlavu v oblakoch a všetko sa na dobré obráti. Podrží ťa niekto z tvojho prostredia alebo nejaká autorita (otec, učiteľ…)

    Páči sa mi

  8. Zdravím Vás,
    v sobotu som si urobila Rímsky rozklad a vzhľadom k tomu, že som úplný začiatočník, potrebujem pomôcť s výkladom.
    Ak Vás môžem poprosiť môj rozklad bol:
    XIII- Smrť, XV- Diabol, XII- Obesenec
    IV Mečov, Rytier Pohárov, XVI- Veža
    IV Pohárov, Páža Pohárov, VIII-Sila
    Eso Pohárov, VI – Milenci, IX -Palíc
    III Palíc, XI – Spravodlivosť, V Mečov
    II Pohárov, XiX – Slnko, IV – Cisár, X- Koleso šťastia, VI-Pohárov

    Vopred vďaka.

    Páči sa mi

    • Ľudmila,

      ešte počkáme, či sa niekto nepokúsi o interpretáciu, ale aspoň ten posledný riadok (mesiace sú označené číslami): 02: láska, city, nový partner, oživenie existujúceho vzťahu, 03: všetko je nastavené na úspech a spokojnosť, 04: situácia sa začína stabilizovať, začína sa vytvárať pevná štruktúra, 05: problémy, zvrat v situácii, 06: čerpanie spokojnosti z vlastného vnútra a spomienok, znovuobjavenie dieťaťa v sebe prípadne dieťa ako produkt lásky 🙂 , resp. na obzore sa vynára príjemná osoba z našej minulosti

      Páči sa mi

    • Ľudmila,
      aspoň stručný prvý dojem :
      blízka minulosť je ovplyvnená tzv. vyššími silami, ktoré sa mohli prejaviť ako skúšky, trápenie, stagnácia, ale zároveň aj získanie nového pohľadu a počiatku vyslobodenia sa zo situácie, ktorá nielen chránila, ale aj väznila … obrat a transformácia – uvedomenie si,
      na úrovni citov by sa ešte niečo malo riešiť – situácia akoby ticho pred búrkou, ale búrka veci očistí a zostane zdravý a pevný základ pre túžby, ktoré sú plne spojené s citmi a ktoré sa v budúcnosti aj prejavia – takže túžby by sa mali stať realitou a z minulosti sa treba iba poučiť, ale nenechať si minulosťou spôsobovať hlavybolenie 🙂

      Páči sa mi

  9. krásny dník HELAR:))))
    chcel by som sa Vás spýtať,aký máte názor na veštenie cez telefon v televízií..teda či je možné takýto výklad považovať za dôveryhodný,keď to ide všetko cez tú techniku a bez osobného kontaktu alebo fotografie.
    ďakujem

    Páči sa mi

  10. ahojte, potrebovala by som poradiť – vyložila som rímsky rozklad známemu a v riadku city a láska mal nasledovné karty: 6 palíc, hviezda, veľkňaz.
    Je to nový začiatok, povzbudenie, že snaha prinesie ovocie… Ale s tým veľkňazom som zaskočená, neviem či to mám vyložiť, ako osobu, ktorá bude pri ňom stáť a podporí ho… (alebo mi tu niečo šepká do uška, že by to mohla byť i svadba).

    Páči sa mi

    • white82,
      veľkňaza je možné vyložiť aj ako svadbu = legalizácia vzťahu tzv. pred ľuďmi i pred Bohom 😉 a je možný aj výklad, že ten citový vzťah bude napĺňajúci a bude mať aj významný duchovný rozmer …

      Páči sa mi

      • 😀 Ďakujem moonica!!! Takže predsa som mala dobrý “tušák” 😀
        (len sranda je, že ten dotyčný zatiaľ s nikým nechodí 😆 tak mi zatiaľ neverí…)

        Páči sa mi

  11. White82,

    pripojím sa aj ja… 6 Palíc je víťazstvo, vynakožená námaha dala viditeľný výsledok, ktorý napĺňa spokojnosťou. Viaže sa to k materializácii nejakej predstavy (Hviezda) a ten Veľkňaz potom môže znamenať aj štruktúru, stabilitu, začlenenie sa do existujúceho spoločenstva, vytvorenie pravidiel, ktoré sú akceptované a podľa ktorých sa dá žiť, ale aj tradíciu, zabehané a neotrasiteľné. Málokedy čítam Veľkňaza ako osobu. A keďže ide o oblasť láska a viem, že známy nemá nikoho, povedala by som, že sa mu podarilo dostať svoj život do štádia spokojnosti s existujúcim stavom, kde ho veľmi netrápi absencia partnera/ky. Proste citová vyváženosť a uspokojenosť. Možno sa venuje momentálne iným oblastiam života – treba si pozrieť, aké karty má v riadku “túžby”.

    Ale nemohli by sme poradiť aj Ľudmile? 🙂 Je začiatočník…

    Páči sa mi

  12. Ďakujem za pripomienku 🙂 Lenže túžby mal tieto karty: obesenec, páža pohárov, miernosť… (alebo to mám brať tak, že sa týchto vecí chce dobrovoľne vzdať?)

    A jasné, hneď bude aj pre Ľudmilu, len neviem kam skôr skočiť 🙂
    Zatiaľ hádžem prvý riadok:
    Blízka minulosť:
    Koniec sebaobetovania. Možno ťa niekto využíval. Ale urobila si tomu koniec. Ten diabol by tam mohol znamenať, že si sa odviazala, prekonala sa a odstránila si blokády, obmedzenia či zablokované pocity…

    Páči sa mi

    • White82,

      z týchto “túžob” mi vychádza, akoby sa snažil vidieť v citovej oblasti (Poháre) niečo mimoriadne, čo doteraz nevidel (Visiaco muž), akoby v nej hľadal nejaký prejav, ktorý by si tam prial a nemal doteraz takú skúsenosť (Umiernenosť).

      Alebo to môže byť interpretované tak, že sa zaplietol do nejakého citového výkyvu (Páža Pohárov), ktorý ho vyhodil z vychodených koľají (Visiaci muž) a on teraz túži dostať sa späť (Umiernenosť).

      To sú dve veci, čo ma napadli. Tých zvyšných desať nech napadne niekoho iného 😛 …

      Páči sa mi

      • Helar, ten tarot sa mi začína vážne páčiť! 😛 Začínam prichádzať na jeho chuť. 😀 Takéto cvičenia sú rozhodne prospešné! 🙂
        Čo sa týka týchto dvoch možností čo si načrtla, klobúk dole, môžu byť (hlavne tá prvá časť). Teraz rozmýšľam, či takéto “videnie” v kartách je danosť, alebo sa to dá aj naučiť… 😕

        No idem sa zahryznúť do Ľudmily 😀 Snáď to stihnem skôr ako sa malý zobudí.

        Páči sa mi

  13. Ahojte.
    Tak som sa aj ja pokúsila urobiť si tento rozklad. Tarot síce mám už dávno, ale viac menej je to zberateľská vášeň, takže výklady mi veľmi nejdú. Aj keď priznám sa pokusy nejaké boli. Ak by ste mi pomohli s interpretáciou bola by som vďačná. Vopred ďakujem za každý názor.
    1,8,15 – cisár, 7 mincí, 9 palíc
    2,9,16 – spravodlivosť, 7 pohárov, 6 mincí
    3,10,17 – cisárovná, 6 pohárov, 2 mincí
    4,11,18 – smrť, 5 pohárov, rytier mincí
    5,12,19 – 4 mincí, 8 mincí, 10 mincí
    6,7,13,14,20,21 – 9 mincí, koleso šťastia, diabol, veľkňaz, 8 mečov, 8 palíc

    Páči sa mi

  14. k tej ludmile, skusim, aj ked som aj ja zaciatocnik:

    ma tam vela poharov, asi si robila rozklad kvoli vztahom…
    takze minulost-ukoncila nejaky vztah, ktory bol hlavne o vasni, pritazlivosti a vysla z tohoto vztahu poucena, ziskala iny pohlad na vec, vztah, chlapov..
    city-je unavena zo vztahov, “jej rytier” prisiel a odisiel, narobil burku emocii a siel dalej, ona stratila o nom kopu iluzii a asi nielen o nom..
    tuzby-opat laska, tuzba po niecom lepsom, mozno nerealnom, tuzba po zaciatku vztahu (alebo toho isteho?) ale je tam aj odhodlanie byt silnejsia, viac ovladat svoju zivocisnost..
    co bude- zase laska ako inac, ale bude uvazovat, ci do toho ist, ci je to spravne, moze ju to unavovat..
    co nebude-… neviem, nieco take ako ze nebude musiet riesit kompromisy, snazit sa vyhrat za kazdu cenu..
    a buducnost 6 mesiacov- no vsak ta laska, spokojnost, vyrovnanost, rozumnost. a osud rozhodne ci to skonci ako kamaratstvo a “minulost.”

    co ty na to helar?

    Páči sa mi

  15. ľudmila:

    Blízka minulosť:
    Koniec sebaobetovania. Možno ťa niekto využíval. Ale urobila si tomu koniec. Ten diabol by tam mohol znamenať, že si sa odviazala, prekonala sa a odstránila si blokády, obmedzenia či zablokované pocity…
    City:
    Rozjímanie. Možno rozmýšľaš nad novým vzťahom, ktorý by ti zmenil život od základov. (i keď rytier pohárov je aj karta dieťaťa, tehotenstva- takže teoreticky by si mohla rozmýšľať aj o tomto). Alebo si niečo/niekoho stratila a rozmýšľaš čo ďalej…
    Túžby:
    Páža pohárov tiež predstavuje nový vzťah alebo dieťa. Sila je spájaná s odvahou, dôverou vo vlastné schopnosti. vnútornou silou. 4 poháre – zahĺbenosť do seba, kvôli čomu nevidíme, že nám život ponúka ďalšiu alternatívu… Alebo to môže byť túžba po novom vzťahu – ale len ako náplasť na našu samotu… Karta Sila tu môže znamenať, že túžiš byť odvážnejšia, dôverovať si, prebrať kontrolu nad svojím osudom. Ale spojená s kartou 4 poháre môže znamenať aj načúvanie vnútornému hlasu a riešenie problémov či zhodnotenie nových možností…
    Nastane:
    Pred tebou je posledná prekážka, ktorú treba prekonať skôr, než ti to prerastie cez hlavu (ale opatrne, lebo by si sa mohla zraniť – fyzicky alebo emocionálne). Možno to bude prostredie, ktoré ťa chce od niečoho odhovoriť.
    Treba spraviť morálne rozhodnutie a je možné, že sa budeš musieť postaviť proti svojmu okoliu, keď budeš chcieť hájiť vlastné záujmy (láska, dieťa…). Eso pohárov len potvrdzuje nový vzťah (tehotenstvo) alebo posilnenie existujúceho vzťahu (neviem ako si na tom v tomto smere).
    Nenastane:
    Tak toto je ťažký oriešok 😕 Neviem to sformulovať do zmysluplnej vety. No ale skúsim.
    Možno sa bojíš, že tvoje úsilie vyjde nazmar a bude to prázdne víťazstvo (čo sa týka boja s tvojím okolím) a že to tvoje okolie bude (alebo je) neférové.
    (Helar, tento odsek je ťažké formulovať kvôli tomu slovíčku – nenastane. Tak ja neviem ako to mám písať. Som zmätená! 😛 )
    1.mesiac – harmónia v existujúcom vzťahu, alebo začiatok nového vzťahu, príp. „udobrenie sa“ (alebo aj zásnuby, sobáš)
    2.mesiac – slnko znamená spokojnosť, šťastie… Budeš sa tešiť zo života.
    3.mesiac – čas zmeniť nejaké veci v živote, hlavne čo sa týka materiálnych vecí. Alebo to môže byť aj hore-spomínaná konfrontácia s okolím (možno to bude otec, brat, manžel, s kým si bude treba niečo vyjasniť).
    4.mesiac – prichádza zvrat (tu sa mi to zdá, že ešte nie je nič dopredu prehrané, či vyhrané – možno to bude súvisieť s tým okolím, že ako zareaguje)
    5.mesiac – možná melanchólia, spomínanie na dobré časy… ale aj varovanie, aby sme sa nestiahli dovnútra a nežili len v minulosti…

    Páči sa mi

  16. ešte mám 2 otázky: či záleží na poradí kariet v jednotlivých riadkoch a tá prognóza na 6 mesiacov sa od ktorého mesiaca ráta – či je prvý mesiac ten, v ktorom sme teraz…

    Páči sa mi

    • Ja tie karty beriem ako jeden celok, jednu výpoveď, teda kombinujem ich významy nezávisle od poradia. Ja som proste “príbehová”. 🙂

      Mesiace sa počítajú od dňa výkladu tarotu. 🙂

      Páči sa mi

      • Ďakujem helar, presne kvôli tomu som sa pýtala 🙂 Tiež v tom výklade vidím príbeh…
        A čo si nižšie písala o vyskakujúcich kartách, dobre vedieť, že majú obrovský význam!!!

        Páči sa mi

  17. ROZALKA

    Minulosť: Žeby veľa práce na budovaní kariéry? Zmotňovanie predstáv. Bolo treba trošku sa zastaviť, prehodnotiť situáciu, zvoliť vhodnú taktiku, pretože v ceste bola prekážka, ktorú bolo treba prekonať.

    City: Po tvrdej práci by ti dobre padla pochvala či ocenenie (spravodlivosť), ktorá by mohla prísť aj vo forme zvýšenia platu (6 mincí). 7 pohárov – nutnosť spraviť dôležité rozhodnutie z viacerých možností (a nie všetky majú finančný charakter, asi práca vs. rodina)
    Zaujímavé je, že Spravodlivosť a aj 6 mincí majú rovnakú symboliku – zachovanie rovnováhy. (mám rider-waite tarot) Možno to poukazuje na potrebu nastolenia rovnováhy v tvojom živote (keď veľa pracuješ, musíš si nájsť čas aj na rodinu).

    Túžby: Cisárovná (materstvo alebo žena na vysokej pozícii), túžba znovu zažiť krásne chvíle detstva a mladosti, ale teraz možno z pohľadu matky 🙂 (6 pohárov). Taktiež túžba spraviť správne rozhodnutie medzi kariérou a rodinou (2 mince). Možno je príliš veľká motivácia na oboch stranách a túžiš sa dostať z rozbúrenej situácie (teda, aby sa situácia upokojila).

    To, čo príde: Zmena, ktorú nebude možné riadiť či kontrolovať. Tvoje skryté túžby budú musieť ísť bokom, z čoho budeš dosť sklamaná. Dôraz ostane na peniazoch a finančnej stabilite, putovanie za životnými (pracovnými) skúsenosťami.

    To, čo nepríde: povýšenie v práci (8 mincí), možno kvôli tomu, že sa brániš zmene (4 mince). Nepríde ani stabilita a istota v práci a doma. Možno nie si pripravená pohnúť sa vpred a odsúvaš plány na neskôr. Keď nič neriskuješ, nič nezískaš!!!

    1. máš dosť zdrojov na vytvorenie harmonického domova či pracovného prostredia. Treba dotiahnuť do konca všetky plány a skúsiť predvídať možné následky.
    2. zvrat v situácii. Keď príde príležitosť, bude treba rýchlo konať, inak bude neskoro.
    3. Je možné, že príde príliš veľké pokušenie, kvôli ktorému sa zbytočne natiahne tvoje rozhodovanie sa. (alebo sa bude treba zbaviť strachu a obáv z budúcnosti)
    4. spirituálne veci, alebo aj potrebu včleniť sa do nejakého kolektívu.
    5. kríza, na prvý pohľad bezvýchodisková situácia. Treba odstrániť šatku z očí, ktorá ti nedovolí vidieť skryté možnosti. (možno je to len tvoj strach)
    6. Čas konať, predviesť sa v najlepšom svetle, ohúriť okolie. Môžeš sa veľa naučiť, môžu prísť nové nápady alebo si uvedomíš, že to nie je vôbec také zlé, ako to najprv vyzeralo 🙂

    Páči sa mi

    • Rozalka, ešte ma k tým túžbam napadla jedna vec: keď to nebude to materstvo, tak to môže byť aj túžba po vylepšení vzťahu s vlastnou mamou, tak ako to bolo za dávnych čias…

      Páči sa mi

      • Vidíš dieťa ma vôbec nenapadlo. Ja deti zbožňujem, ale myslím, že som na materstvo už dosť stará. ( možno vnuci za pár rôčkov 😀 ) Aj keď nikdy nehovor nikdy. 😀
        S maminkou sme vychádzali veľmi dobre, dokonca aj teraz keď už nie je pri nás v tomto fyzickom svete, často ma navštevuje.

        Páči sa mi

      • Ďakujem za odozvu 😀 Je ťažké vykladať, keď o človeku nevieš vôbec nič (ani vek, ani zámery 😆 ja som si myslela, že môžeš mať tak okolo 30 :-D) Inak priznám sa, že ma napadla aj tá možnosť, že tvoja mamka už nie je medzi nami a možno by si ju chcela mať pri sebe ako za starých čias (len to som sa neodvážila napísať…)
        Takže to čo sa týka práce vs. rodiny, ma teraz napadá ešte niečo, či si nerozmýšľala o tom, že odídeš z práce a budeš sa venovať len rodine, neskôr vnúčatám (zase neviem tvoj vek, tak neviem koľko máš do dôchodku… keď blízko, tak či si nerozmýšľala napr. o predčasnom dôchodku… atď.) Ale zase neviem ako je to s tým výkladom, možno to túžiš zažiť až v budúcnosti…

        Páči sa mi

      • white, priznám sa áno rozmýšľam nad tým, že sa budem venovať len ezoterike a pomoci iným ( možno deťom, možno opusteným zvieratkám ešte neviem ) a prácu budem mať iba ako koníčka. Šéfku mám celkom fajn 😀 občas sa bijeme :D, ale to bude tým, že v jednom tele sa ťažko funguje dvom osobám :D. S tým materstvom si sa moc nepomýlila, my sme totiž nad tým uvažovali, ( žiaľ nevyšlo to ) a ja to ešte stále držím v hlave. Ja som si to ale vážne neuvedomila pri tom výklade, až keď si to napísala ty aj to som si musela nechať prejsť hlavou, lebo je to veľké pokušenie. Nedávno sa narodilo krásne dievčatko mojej spolužiačke, takže aj v 40- tke sa to dá ak sa veľmi chce ( to len ja si myslím, že som na to už stará 😛 ).
        White, Ďakujem moc za výklad veľmi si mi pomohla. Prajem ti aby sa ti darilo, lebo ako vidím ide ti to veľmi dobre.

        Páči sa mi

    • white, ďakujem krásne. Mne sa podaktoré karty podarilo inak vyložiť, ale keď tak nad tým rozmášľam vo veľa veciach máš pravdu. Iba tá kariéra sa na mňa moc nehodí. Ja som skôr rodinne založený človek. 😀 Ale tá blízka budúcnosť sadla, podobne som si to vyložila aj ja. 😛

      Páči sa mi

  18. Zdravím vás všetkých, veľmi pekne vám ďakujem že ste sa venovali môjmu rozkladu. Ja viem, že je ťažké niečo povedať človeku ktorého nevidíte a necíte jeho emócie.
    Tak odkryjem karty. Poviem niečo čo môže pomôcť aby som porozumela čo mi chcú karty povedať. Som už zrelá žena – vo veku Helar.
    Mám za sebou dve manželstvá a tri deti. Dvaja synovia si žijú svoj vlastný život. Som sama 15 rokov. Vzťahy neriešim. Žijem s dcérou v pubertálnom veku a na veci okolo lásky (to môže byť iba skrytá túžba).
    Našla som sa aj vďaka tejto stránke, prehodnotila som priority vo svojom živote a snažím sa kráčať inou cestou. Nechcem sa vracať do minulosti a riešiť veci, ktoré už boli ale snažím sa odstrániť negatívne črty zo svojho správania. Viem, že som tlačila na pílu a snažila sa, aby bolo všetko “lebo som povedala”. Vo veľa článkoch som našla nastave zrkadlo a bolo mi z toho smutno. Veľa pracujem, jeden PC v práci vypínam a druhý doma zapínam, bože aká som bola vďačná, že som vás objavila. Tešila som sa každý deň keď dokončím svoju prácu a kuknem čo sa u vás deje. Veľa radosti, veľa poznania, úžasní ľudia a veci na zamyslenie. Každý očakáva od života, že sa niečo zlepší, možno preto si niektorí z nás napr. ako ja vyberáme barličky ktorými sa podopierame, aby sme vládali kráčať ďalej. A táto stránka mi dala obrovskú barlu, za čo veľmi ďakujem.
    Z tých mojich kariet som si to vysvetlila tak, že som naozaj prehodnotila svoje vzťahy odstránila zo svojho života “digestorov” tí čo mi odsávali energiu a sa mi črtajú lepšie časy, či ?:-)

    Páči sa mi

    • Ľudmila, ďakujem za spätnú väzbu, i takto sa človek učí 🙂 Tak potom tá karta dieťa (tehotenstvo) môže znamenať aj tvoju 15 ročnú dcéru 😉 a veci či situácie s ňou spojené. Bol to všeobecný rozklad, alebo si mala aj nejakú otázku, keď si karty vykladala?
      Takže to políčko city, by som teraz (keď už viem že máš 15 ročnú dcéru) vyložila tak, že premýšľaš o ráznej či dôležitej zmene napr. vo výchove alebo vzťahu k dcére.
      To eso pohárov sa mi teraz vidí ako posilnenie vzťahu s dcérou… (ak to nebude nový partner 😛 ) Takže to čo som tam písala že dieťa, môže platiť na dcéru 🙂

      A áno, to najhoršie je už za tebou 😉

      Páči sa mi

      • Ďakujem White ,ja som nemala nijakú otázku. Jednoducho to tak vyšlo, že som bola doma sama a vedela som, že je otvorená GAP tak som skúsila. Mám voči týmto aktivitám obrovský rešpekt.
        Máš pravdu v tom, že to bude o mojej dcére . Hurá, už som sa bála že zasa bude niečo s mojim milostným životom . Stačilo !, Mám svoje za sebou. Vieš uvedomila som si , správanie voči nej, poučovanie, zákazy, príkazy a všetko čo som nenávidela u svojej matky. Je ťažké si to priznať ale chovala som sa ako debil, “opičia láska”. Nehovorím, že je to už úplne inak ale robím pokroky. Snažím sa dôverovať. Chem mať s dcérou dobrý vzťah, aby mi mohla povedať čokoľvek.
        Milujem pozitívne správy!

        Páči sa mi

      • takže sem celkom sedí to, čo som písala:
        Nastane:
        Pred tebou je posledná prekážka, ktorú treba prekonať skôr, než ti to prerastie cez hlavu (ale opatrne, lebo by si sa mohla zraniť – fyzicky alebo emocionálne).
        Držím palce!!! 😉
        Ani nevieš, ako si ma potešila – konečne viem, že mi to už ako-tak ide 😀
        Huraaa, aj ja milujem pozitívne správy!!! 😀

        Páči sa mi

  19. dobrý večer :-))))
    chcel by som sa Vá s helarik a aj ostatných ktorý pracujete s tarotom spýtať
    1–či prikladáte niaky význam tomu keď miešate karty a niake vám pri tom “vyskočia..”mne sa to stáva pravidelne a priznám sa že už mnoho krát sa mi vlastne potvrdilo v živote že nie tak samotný výklad ale to čo mi tie karty chceli povedať dali takto na vedomie…
    2–vyskočili mi tri karty a sice eso pohárov,dvojka pohárov a cisárovna(zlatý tarot)
    už dlhšie sa trápim s jedným mojim vzťahom -snom..no je to komplikovane a musel som to ošetriť aj niakym bosorovním…
    chápem správne že prichádza nový začiatok vzťahu s týmto človekom ktorý nás bude naplňať a MATKA ZEM alebo univerzum NA TO DOHLIADA???
    a čo znamená v tomto prípade ak ide o takýto kompliovaný vzťah karta dvojka pentaklov..tomu teda vôbec nerozumiem…ďakujem

    Páči sa mi

    • aniel, tie skákajúce karty si všímam hlavne pri anjelských kartách (od Doreen Virtue). Pri tarote sa mi to väčšinou nestáva a keď hej, tak tú kartu beriem na vedomie jedným okom – môže mať poradnú funkciu… (neviem ako u ostatných)
      Ja by som tie tvoje karty interpretovala ako túžbu po naplnenom vzťahu, kde tá druhá polovička spĺňa všetky naše ideály – krása, inteligencia, spiritualita a zároveň s ňou môžeme vytvoriť spoločný domov…
      Matku Zem by som do toho určite nezaťahovala 😀 (keď už, tak skôr tvoju vlastnú mamu, niekedy tá karta neznamená tvoju vysnívanú ženu, ale tvoju mamu…)
      2 mince by v tomto prípade možno znamenali, že by si chcel vyjasniť túto situáciu. Treba zvážiť všetky pre a proti.
      (a ešte jedna poznámka, mne osobne by sa nepáčilo, keby si ma niekto chcel stoj-čo-stoj k sebe pripútať… Čo sa má stať, stane sa 😉 )

      Páči sa mi

    • K tým vyskakujúcim kartám – prikladám im obrovský význam, pretože niečo chce, aby som si ich všimla… Keď sa v rozklade neopakujú, tak v ich zmysle vykladám ostatné karty (napr. ak mi vypadne veža alebo smrť, tak potom celý výklad je o zmene a nestabilite). Ak sa daná karta navyše vyskytne ešte aj v rozklade, tak potom ju veľmi zdôrazňujem – je to vlastne niečo ako “reflektor” do určitej oblasti, ktorú treba urýchlene spracovať.

      A už sa mi stalo, že mi pri miešaní vypadli tri karty a všetky tri sa potom našli aj v rozklade (3 z 5, robila som “anjelský”). To bola sila! Bolo treba okamžite konať… 🙂

      Páči sa mi

      • ďakujem Vám Helarik veľmi pekne..potvrdila ste i niečo čo mi našepkávala aj intuícia…a tie poháre mi veru skáču a potom aj vo výkladoch sa objavujú pravidelne…a dnes som len tak okrem iného na ten môj problém vytiahol tri karty minulosť prítomnosť a budúcnosť(pripadalo mi to najjednoduchšie )
        minulosť -7 mečov
        prítomnosť eso pohárov
        budúcnosť veľkňaz
        chápem to tak že po predchádzajucej a nie práve najpríjemnejšiej dobe nasleduje niečo akoby satisfakcia ktorá bola pre mňa svojim spôsobom aj skúškou …
        7 mečov -útoky zo strany druhých ľudí a zneužívanie situácie
        eso pohárov svojim spôsobom nové začiatky alebo vyriešeni eveci k spokojnosti a veľkňaz…nevie…snáď svadba?:-))))

        Páči sa mi

  20. ďakujem veľmi pekne WHITE82.
    nuž neviem..ale v mojom prípade o ženu nejde))) a tie skákacie karty sa mi dejú aj pri cigánskych aj pri tarote…ale to je nepodstatné-viem že sa musím naďalej učiť a je to tak správne..veľmi sa mi páčia tieto cvičenia a to ako si tu môžme vymeniť vedomosti)))
    krásny dník Vám všetkým:-)))))

    Páči sa mi

    • a neobávaš sa toho, ako by tento vzťah prijala tvoja mama??? aj to je jeden z možných odpovedí… treba popremýšľať…
      Skús si spraviť poriadny rozklad na vzťahy a uvidíš.

      Páči sa mi

  21. mama práve o tomto všetkom vie a moc mi to želá…dokonca sa aj sama pýta či mi nevolal alebo tak:-))))
    problém je v tom že sme sa rozišli pred niekoľkými mesiacmi a to kôli tomu že sa do nás stále montovali druhý ľudia z jeho minulosti a nepriali nám byť spolu..mne to občas vadilo a vybuchol som a žiarlil…teda to bol výsledok..
    povedal že ešte budeme spolu ale ja sa mám uvedomiť komu verím a podobne..
    výklady som si robil viac krát a aj som navštívil vešticu ktorá mi tiež potvrdila že síce máme byť spolu ale je ta veľmi silný vplyv neprjných a zlých ľudí…
    neviem už ako to mám celé chápať a čo ešte mám spraviť..tiež sme od seba dosť ďaleko takže náhodu vytvoriť asi nedokážem…prípadne mohla by si mi prosím poradiť správny rozklad na túto situáciu???

    Páči sa mi

  22. Prajem Vam vsetkym prijemny vecer :o)

    Dlhsie som tu nebola a som prijemne prekvapena vystiznymi interpretaciami kariet. Da sa tu vela naucit, doplnit nove informacie, pripadne “oprasit” to, co uz clovek vie….Skvele :o)

    Rada by som Vam polozila zopar otazok a budem velmi vdacna, ak si najdete cas odpovedat na ne:

    1. Ako interpretujete pri vyklade dvorne karty? Nie vzdy mi je pri vyklade jasne kedy sa jedna o situaciu a kedy ide o urcitu osobu.

    2. Poznate aj karty, ktore analyzuju cloveku jeho zdravotny stav detailnejsie?

    3.Nasla som clanky od Helar , kde je interpretovany vyznam celej malej arkany, existuje aj vyklad velkej arkany?

    4. Co znaci vyklad svet a sestka poharova? Pri tomto vyklade mam pocit, ze ide o vztah z minulosti, kt. sa nejakym sposobom stane opat funkcnym s pozitivnou prognozou do buducna. Aj ked iny tarotovy vyklad na rovnaky vztah koncil fiaskom (diabol, 2mecova). Nechcem kamaratku zavadzat, ale nie som si ista, ako spravne interpretovat vyznam.

    5. Je pravda, ze pokial pri vyklade ako prva karta padne koleso osudu nie je vhodne aplikovat vyklad danej osobe?

    No dobre, uz Vas nebudem dalej trapit mnozstvom otazok :o).
    Este raz dakujem za Vase pripadne rady, postrehy :o). Rada sa od Vas skusenejsich nieco naucim :o)

    Páči sa mi

  23. ashleymaria, skúsim odpovedať 🙂
    1. dvorné karty vykladám podľa situácie, či intuície… Tak, ako sa mi to hodí do príbehu.
    2. Zdravotný stav analyzovať kartami neviem… Aj keď veža mi už pár krát potvrdila niekoho depresiu…
    3. veľká arkána je tu: https://eprakone.wordpress.com/2009/10/31/novacik-v-tarote-3-vyznam-kariet-velkej-arkany/
    5. toto som ešte nepočula… ja si skôr myslím, že to značí zvrat situácie a ostatné karty ukážu, ktorým smerom – či bude horšie alebo lepšie…
    Ale to je iba môj názor, možno vie niekto aj viac… 🙂

    a nad otázkou 4. porozmýšľam… 🙂

    Páči sa mi

  24. Dakujem velmi pekne White82 :o)

    Bola som pozriet velku arkanu, asi som bola slepa, ked som ju prehliadla :o)…

    Este raz dakujem za ochotu, je skutocne fajn, ked existuje moznost vymenit si s niekym skusenosti, pripadne sa dozvediet nieco od ludi, kt. sa zaoberaju tym istym :o)

    Páči sa mi

  25. dobrý večer Helar aj vám ostatným)))))
    chcem sa spýtať keď sa precuje s Tarotom,môže sa pri tom piť napríklad teplý nápoj ako čaj ??nevadí to sústredenie alebo neblokuje to niako energiu??

    Páči sa mi

  26. ahoj hELAR.PROSíM ŤA mohla by si mi poradiť niaky “jednoduchý”rozklad kde si zistím presne túžby moje,túžby druhého a a aká je realita resp.blízka budúcnosť?

    Páči sa mi

  27. veľmi pekne ďakujem,,,ale ešte sa chcem spýtať tú prvú kartu na vrchu mám tiež ťahať intuitívne alebo ju vybrať podľa signifikátora teda tú ktorá vyjadruje človeka na ktorého sa potrebujem spýtať?

    Páči sa mi

  28. Leloa, obrátená karta je karta hore nohami 😀 Čiže keď vidíš pred sebou kartu a spodná časť (tam kde je napísané jej meno – napr. hviezda) – ten nápis je hore- čiže karta je hore nohami… 😀 Snáď mi rozumieš.
    Preto si treba dávať pozor, ako tie karty pri vykladaní otáčaš, keď ich odhaľuješ. Ja ich zvyknem odhaliť smerom doľava 😉

    Aniel – neviem čo si presne myslel tou otázkou, ale karta Mesiac je spájaná so snami a niekedy aj Veľkňažka…

    Páči sa mi

  29. Ahoj white 82,
    dakujem za odpoved. preto si treba asi davat pozor, ako tie karty vykladame, ale ked si clovek najde zauzivany sposob, tak potom sa asi casto nestava, aby karta bola obratena hore nohami, vsak? napr. ked ty obracias karty smerom dolava, tak potom sa nemoze stat, aby bola karta hore nohami. a potom vlastne, ale aj pri miesani si davas pozor, ako karty mas? myslim, pozries sa na spodnu, ci je o.k. a az potom zacnes miesat?

    Páči sa mi

    • Leloa, môže sa pri miešaní stať, že sa tá karta otočí… 😉 A tá “náhoda” tak má byť 🙂 Zvyknem si pred miešaním kuknúť spodok, to je pravda… Ale potom už neriešim. (snáď sa to môže 😀 )

      Páči sa mi

  30. ahoj Helar…už dlhšie naberám odvahu ŤA o to požiadať,ale teraz…no proste potreboval by som výklad tarotu a viem že Ty si v tomto super…mohla by si mi prosím Ťa pekne pomôcť???

    Páči sa mi

  31. Ahojte…pracuje tu niekto s LEGACY OF DIVINE TAROT od Marchettiho?potreboval by som sa poradiť…ja som po ňom dlho túžil a konečne som ho dostal…
    mimochodom už je aj v češtije jeho DREAM TAROT…tiež sú nádherné,už si brúsim zúbky:-)))

    Páči sa mi

    • Aniel, aj ja zhanam LEGACY OF DIVINE TAROT. Ked som ho zbadala na tejto stranke hned ma oslovil-je prendaherny!!! Mozes napisat kde si ho zohnala, kolko stoji? Asi je to v anglictine, ze?

      Dakujem

      Páči sa mi

  32. Ahoj Tarotka:-)
    1-som chalan:-)))))))))))
    no ja som ho dostal a kamarát ho objednával cez internet…stáli ho okol 30 eur približne…ano je to v angličtine ale to na veci nič nemení…myslím že význam je ten istý ako pri ostatnom tarote…
    no a skús sa ešte pozrieť na DREAM TAROT..je tiež nádherný a dokonca vyšiel už aj v češtine….prípadne ZLATÝ TAROT …oba sú tiež od Marchettiho…

    Páči sa mi

  33. Ahoj Boo Bak, dakujem za pomoc,to co opisujes
    ako “možno sa niečo zničilo, aby mohlo prísť nové” suvisi
    s ukoncenim jedneho (prveho vazneho vztahu) v minulosti vdaka
    comu som mala zrazu kopec volneho casu a celkom slusnu depku
    tak som sa dala na studium na VS,co mi celkom dobre vyplnilo cas
    pocas piatich rokov 🙂 Trafila si sa celkom dost … 😉

    Páči sa mi

    • tak to som rada 🙂 pôvodne tam bola aj veta “nehľadaj lásku u iných, skutočné šťastie ti neprinesie láska k inému človeku alebo jeho láska k tebe, ale “všeobecná” láska v tvojom vnútri” – ale to som zmazala, lebo som zistila, že princ je páža, nie rytier, trošku som v tom mala chaos 🙂 ak teda ide o vzťahy, ak necháš starý minulosti, poučíš sa z neho a pôjdeš ďalej, nájdeš inú lásku, to tam tiež bolo 🙂 inak sú to celkom pekné karty, najťažšie obdobie driny je za tebou, už len udržovať pracovitosť a bude dobre 😉 príp. nedostatky s tým duchovnom – nič nie je dokonalé 😉

      Páči sa mi

      • no, teraz vidím, že som to tam aj napísala, hlava moja deravá 😀 ale možno som to mala znova napísať, aby si si to lepšie zapamätala, ktovie, ja už rozhodne nič! 💡

        Páči sa mi

  34. ta stara laska je uz uzavreta;) ( ved by sa aj patrilo po piatich rokoch : )) ale uznavam ze mam urcity blok co sa tyka muzov hoci sa snazim ho nemat zo vsetkych sil 🙂 asi by som mala skusit prestat sa snazit tolko v tomto smere pre zmenu :0)

    Páči sa mi

    • netlač na pílu, pracuj sama na sebe, rob si radosť, hľadaj lásku v sebe a k sebe, ono to potom (podľa kariet čoskoro) príde, keď bude mať prísť 😉 veľa šťastia 🙂

      Páči sa mi

    • Ahojte vsetci,ahoj Boo bak.Interpreracia predosleho vykladu bola viac nez trefna,spravila som statnice takze som sa fakt nenudila a musela dost makat aj ked pri vysledku mi viac pomohla stastena nez rozum 🙂 ale hlavne ze je to uz za mnou. Nasla som si super pracu ani sa mi nesnivalo ze by mi nieco take mohlo vyjst a stale tomu neverim.mala by som nastupit od 1.januara,ale stale mam pochybnosti ci vsetko pojde tak ako ma.spravila som si tento vyklad dnes a vyslo mi:
      Minulost: princezna diskov,sila,eso mecov
      City: sud,pohare10,velknazka
      Tuzby: kralovna holi,disky3,pohare6
      Nastane: rytier holi,voz,rytier poharov
      Nenastane: princezna mecov,eso poharov, hole4
      6mesiacov: princ diskov,eso hole,mece5,hole3.

      Mohli by ste mi prosim pomoct s interpretaciou? A.

      Páči sa mi

      • Dobry den, chcela by som vyskusat rimsky rozklad. Tarotom sa zaoberam asi tri roky, ale potrebujem sa este vela ucit. Viac som pracovala s Rider-Waite tarotom, ale od minulej jesene skusam vykladat aj Crowleyho. Ktory z nich je vhodnejsi na rimsky rozklad?

        Vopred dakujem za vsetky rady 🙂

        Páči sa mi

      • Calieen – Crowleyho karty nepoznám… no je asi jedno, ktorými vykladáš… Dôležité je, že z nich vieš “čítať”… Vidíš, čo ti chcú povedať… U každého je to individuálne. Mne sa strašne páči Legacy Divine (už pol roka si na neho brúsim zuby – to je ten čo máš ako obrázok 😀 ). Ale ide mi to aj s Rider Waite tarotom. 😉

        Páči sa mi

  35. White, ďakujem,
    viac menej som si to myslela, ale za opýtanie nič nedám:)
    Crowleyho – Thothov tarot Alistaira Crowleyho, tuším tak je to oficiálne:)
    je krásny, ale nejak tej symbolike nerozumiem, Rider-Waite je mi bližší, asi ze je taký jednoznačnejší.
    A Legacy Divine Tarot je fakt nádherný, aj mňa láka ho kúpiť 😉
    Uvidím, či sa mi dnes poradí si ten rozklad urobiť:) som zvedavá, prípadne si môžem odkonzultovať interpretáciu?:)

    Páči sa mi

  36. uff, práve som vyložila, toľko Veľkých Arkán pokope som už dlho nevidela:)
    1 8 mečov 8 SÚD 15 4 pohárov

    2 SMRŤ (obrátená) 9 5 palíc 16 6 palíc

    3 HIEROFANT(Velkňaz)10 MIERNOSŤ 17 3 diskov

    4 9 palíc 11 2 diskov 18 2pohárov 🙂

    5 VEŽA (obrátená) 12 páža palíc 19 VOZ

    6 Kráľ palíc 7 SILA (obrátená)13 CISÁR (obr.)14 Kráľovná pohárov 20 páža diskov (obr.)
    21 4 mečov (obr.)

    otázka sa týkala vzťahu, ktorý sa sa akoby zasekol, partner prestal náhle komunikovať, ptoom sa komunikácia trochu obnovila, ale nie je jasné, či to má ešte šancu p´pokračovať vo forme partnerského vzťahu alebo už iba priateľstva.

    mám prikladať význam obráteným kartám? doteraz som pri výkladoch obrátené kraty nebral do úvahy, ale tu ich je nejako priveľa….tak neviem

    Páči sa mi

  37. ja tiež velmi o kartach vela neviem pomohol bi mi niekto z vykladom?
    1,8,15-9minci,2mince,paža minci
    2,9,16-5minci,4pohare,pustovnik
    3,10,17-cisarovna,9palic,rytier palíc
    4,11,18-2pohare,10poharov,3mince
    5,12,19-10palíc,kralovna mečou,páža palíc
    6,7,13,14,20,21-2palice,5poharou,kráľ mincí
    ,7mincí,cisár,3meče
    potešilo by ma keby mi to niekto lepšie vysvetlil niečo som z toho vičitala no chcela by som si to potvrdiť.dakujem

    Páči sa mi

  38. Dobry den,nasla by sa dobra dusicka, ktora by mi vedela objasnit vyznam mojho rozkladu?
    1,8,15 – 7 mecov,6 palic,Hviezda
    2,9,6 – 9 mecov,7palic,Mesiac
    3,10,17 – 10mecov, 8 palic, Slnko
    4,11,18 – paza mecov, 9 palic, Sudny den
    5,12,19 – rytier mecov,10 palic, 5 minci
    6,7,13,14,20,21 – 4 palice, 5 palic, paza palic, rytier palic, kralovna palic, kral palic

    vopred velmi krasne dakujem.

    Páči sa mi

  39. Ahojte 🙂
    prave zacinam s vykladom a moj prvy vyklad je asi takyto:
    1,8,15 – paza mecov, kralovna palic, slnko
    2,9,16 – eso mecov, 7 mince, paza poharov
    3,10,17 – rytier kalichov, 4 mince, cisar
    4,11,18 – 7 mecov, 5 mecov, 9 mince
    5,12,19 – 10 palic, 5pohar, miernost
    6,7,13,14,20,21 – veza, kralovna minci, eso pohar, sud, diabol, hviezda

    potrebujem konzultaciu ci som uplne mimo alebo som sa aspon trosku trafila, DAKUJEM

    PS: Helar citam tuto stranku uz od leta a som uplne nadsena, je jednoducho fantasticka!!! (dokonca som zacala vykladat karty :-)))) )

    Páči sa mi

Povedz svoj názor