Ako "vyliezť z tela"?

Z času na čas sa pri článkoch o astrálnom putovaní a čomkoľvek inom objavia otázky, ako to dosiahnuť. V poslednom pol roku som hodne experimentovala a než moja energia “pristala na dne” 😦 , mala som celkom dobré skúsenosti. Keďže si už sama nepamätám, čo všetko som skúšala, rozhodla som sa aspoň to, čo si pamätám, hodiť do článku. Možno ostatní máte iné spôsoby pohybovania sa mimo tela – ste ochotní sa s nami o ne podeliť?

Tak po prvé: budem hovoriť o “vyliezaní z tela”. Nemám na to nijaký iný názov. Neviem, či je to presne to, čo sa nazýva “astrálne putovanie” alebo “šamanská cesta” alebo čokoľvek iné. Nie som odchovanec žiadneho smeru a čo viem, viem len vďaka experimentovaniu, a tak často neviem, ako sa to “nazýva”… Takže budem hovoriť len o “vyliezaní z tela”. 🙂

Nevyhnutná podmienka – ľahký tranz

Pre tie spôsoby vyliezania z tela, ktoré poznám, potrebujeme dosiahnuť stav ľahkého tranzu. Spôsobov je viacero:

Niekto ho dosahuje pomocou meditácie alebo meditácie kombinovanej s pôstom. Čikitet niekde písal, že pôst nie je vhodný pre mladých ľudí, ktorí sú vo fáze rastu. Ja ani nemeditujem, ani nepôstim, takže k tomuto spôsobu sa neviem vyjadriť.

Zo Silvovej metódy poznám iný spôsob navodenia ľahkého tranzu. Človek sa uvoľní a obráti oči navrch hlavy, akoby sa pozeral do vlastného mozgu. Je to pohľad, ktorý často vidíme na obrazoch modliacich sa svätcov. Táto pozícia očí vedie k rýchlemu navodeniu tranzu.

Iná metóda je stav polospánku. To sa dá dosiahnuť manipulovaním dýchania (ak nemáte spánkovu apneu či jak sa to volá): vaše nádychy sú krátke a plytké a výdychy sa predlžujú. Čoskoro sa vedomie dostane do “spánkového módu”, v ktorom sa éterický dvojník ľahšie oddeľuje od tela. Tiež na to treba dobrú relaxáciu.

Ešte ďalšiu metódu poznám od Alberta Villolda: na obrázku dole sú zakreslené štyri body vzadu na hlave (1 sú priehlbinky, 2 sú výstupky), ktoré treba tlačiť nejakých 10 sekúnd a to nás uvedie do stavu ľahkého tranzu, teda zmeneného stavu vedomia. Táto metóda sa používa pri šamanskom liečení:

Ďalšia metóda je pomocou hudby. Šamani používajú šamanské bubnovanie, čo u mňa vyvoláva akurát tak stavy akútnej zúrivosti, ale rozhodne nie tranzu. Na mňa zas funguje lepšie iný typ hudby: Aeoliah, Mertlin’s Magic (Heart of Reiki), Shapeshifter (DNA.Activation.LevelOne) alebo moja základná “vyliezacia pomôcka” 😛 , CD Schamanische Heilung. Hudba sa dá niekedy kombinovať s meditáciou a rytmickým monotónnym pohybom (napríklad pohupovaním sa vpred a vzad alebo zboka na bok), alebo sa jednoducho uložíte a počúvate a dovolíte mozgu, aby sa “vypol”…

A keď už som popísala tak priibližne všetko k tranzu, čo poznám, poďme na jednotlivé spôsoby, ako vyliezť z tela:

Šamanské putovanie

Prvú metódu poznám od Hanka Wesselmanna zo šamanizmu. Zakladá sa na vizualizácii, čo nie je zrovna moja silná stránka a tak ju takmer nepoužívam. Predstavíme si svoje vlastné silové miesto – nejaké miesto, na ktorom sa cítime dobre. Je to “krajina našej duše”, teda ako to tam vyzerá, vyzerá to aj v našom živote. Každá zmena, ktorú na tomto mieste urobíme, sa premietne i do nášho bdelého života.

Na tomto silovom mieste hľadáme otvor v zemi – dieru, noru, bútľavý strom, proste čokoľvek, do čoho sa dá vliezť a cestovať cez to do iných svetov. Kam, to si povieme vôľou.

Pre mňa táto metóda nefungovala (nevedela som sa rozhodnúť, čo si zvolím za svoje “silové miesto” 🙂 ), ale neskôr som v Johnovi Perkinsovi našla inú, ktorá pre mňa bola schodnejšia: mala som si predstaviť, že som na nejakom opustenom ostrove, nájdem cestičku lesom a dostanem sa na nejakú čistinku, na ktorej je nejaké špeciálne miesto. Na tomto špeciálnom mieste (je to moje silové miesto) môžem hovoriť hviezdam nad hlavou svoje žiadosti a tie sa mi potom zhmotňujú.

Zasa vizualizácia – a zasa malý účinok. Všetko sa zmenilo, až keď som začala počúvať CD Schamanische Heilung. Používala som ho na lepšie zaspanie a relax, ale asi po týždni som zistila, že ma vždy berie na to isté miesto – ocitla som sa v akomsi lese nad nejakým údolím dole s dedinkou a hore so zelenou lúkou. Stála som pod stromami, bola tam nejaká pešinka cez papradie… išla som po nej a odrazu som sa ocitla na čistinke, ako to popisoval Perkins. Pozrela som sa nahor: bola noc, na nebi boli hviezdy a mesiac a v strede čistinky bol veľký peň. Tam som sa prvýkrát postavila a požiadala som, aby sa mi zjavilo moje silové zviera. Prišiel Efniel (ale to som vtedy ešte nevedela). Neskôr som sa presne touto metódou skontaktovala so svojím tumorom a zisťovala som, čo je vo veci, a dnes si tam privolávam anjelov podľa toho, s kým potrebujem hovoriť.

Odvtedy mi táto čistinka zostala ako silové miesto, odkiaľ môžem ísť ďalej. Neskôr som skúšala robiť na čistinke aj úpravy, ale nemyslím, že by sa boli okamžite preniesli do môjho života; ak sa však na to pozerám spätne, tak som svoj život a prežívanie vlastne istým spôsobom zmenila… 🙂

Osobný totem

Moja druhá metóda vyliezania z tela sa objavila, keď som si robila osobný totem. Mala som v ňom v jednej čakre labuť a v inej zas draka. Keď som niečo potrebovala liečiť, letela som buď s drakom alebo s labuťou späť v priestore a čase do bodu, kedy problém vznikol. Sprvu som na nich nasadla a viezla som sa, neskôr som sa popri labuti sama začala meniť na labuť (tzv. shapeshifting, menenie podoby alebo prevteľovanie sa) a letela som vedľa nej.

Táto metóda mi prišla vhod pri mojich cestách k anjelom. Prvýkrát som požiadala môjho strážneho, aby ma tam zobral, ale cestou som dávala dobrý pozor 😛 a druhýkrát som už letela sama. Najprv som pozorovala zem pod sebou, rieku a ľudské osady a lesy, potom som stúpala nahor do oblakov a v oblakoch (“napravo” 😛 ) bol taký špeciálny oblakový “vír”, do ktorého som vletela, vystúpila som nad oblaky a bola som na Oblačných schodoch pred (nebeskou) Bránou… Tento postup používam ešte stále, keď mi zlyhajú ostatné. Už na to nepotrebujem hudbu ani vizualizáciu, už mi jednoducho stačí vedieť, kde sa nachádzam a čo práve robím. Už sa ten svet nezjavuje ako obraz, ale ako myšlienka.

Amber

Ďalším zdrojom nápadov bol pre mňa seriál príbehov Rogera Zelazného Kroniky Amberu. Neskôr som sa v mojich channelingoch dozvedela, že informácie z tých kníh nie sú tak celkom vymyslené, že sú niečo ako “spomienky” – Zelazny bol vraj “ľudský život” jedného z archanjelov. No a z jeho kníh som vytiahla tieto dva spôsoby:

Prvý je cesta pomocou Tromfov. Predstavíte si, že v ruke držíte tarotovú kartu s osobou alebo miestom/situáciou, kam sa chcete dostať. Sústredíte sa na ňu, až sa pohne – a potom do tej karty jednoducho vkročíte. Podobným spôsobom som sa raz dobehla, keď som si pri počúvaní Shapeshiftera začala vykresľovať, ako budem narábať s jedným geinvenom – a odrazu som sa mu ocitla zoči-voči… To boli fofry!

Druhý spôsob je trochu náročnejší, ale funguje aj v bdelom stave, ibaže sa pomocou neho môžete dostať jedine na miesto, kde ste už boli a kde to poznáte. Jednoducho napríklad pri chôdzi po ulici začnete do svojho vnímania “pripočítavať” veci z prostredia, kam sa chcete dostať  – jednu po druhej, až pôvodný obraz ulice nahradíte obrazom miesta, kam chcete ísť. Odporúčam to však robiť ďaleko od áut, iných ľudí a priepastí 😛 , pretože by to nemuselo dopadnúť najlepšie… 

Obe techniky mám osvedčené a fungujú veľmi dobre, i keď sú náročnejšie na vizualizáciu. Pripočítavanie možno robiť aj v posteli predstavovaním si celej situácie, ale potom sa mi to zdá príliš zdĺhavé… lenže je dobre možné, že rôznym ľuďom zafungujú rôzne metódy.

Rozštiepenie vedomia

Toto je síce veľmi dobrá metóda pre vylezenie z tela v bdelom stave, ale žiaľ ju nedokážem vyvolať silou vôle: niekedy sa mi stane, že sa fyzicky pohybujem niekam, ale moja pozornosť zostala upätá na miesto, z ktorého som práve odišla. Vtedy dochádza k “rozštepu” pozornosti – časť sveta vnímam fyzickým zrakom a časť sveta vnímam éterickým zrakom. Medzi jednotlivými telami je istý fázový posun, ktorý mi v týchto okamihoch umožňuje vidieť záblesky sveta, ktorý ide priamo cez náš svet, ale zrejme na inej frekvencii… To, čo som doteraz videla, bolo skôr desivo-odpudivé, pokiaľ nemáte zrovna v obľube hnedosivooranžové slizovité vnútornosti, ale rozhodne je to tiež jeden spôsob, len by ho bolo treba zdokonaliť do schodného postupu… 😦

(Mimochodom, je to dosť nebezpečná metóda. Idete a vidíte napríklad jamu a neviete, či je vo fyzickom alebo mimofyzickom svete… Akurát keď som videla vedľa umývadla dieru v stene, vedela som, že tam nemám liezť, pretože v kúpeľni nijakú dieru v stene nemám.)

Vytláčanie vedomia

Tak toto je môj “vynález” z posledných pár týždňov a funguje mi pomerne spoľahlivo. Jediná podmienka je absolútna relaxácia a vyprázdnenie mysle skôr, než s tým začnem. Robievam to obvykle poležiačky, pri zaspávaní. Predstavím si, že z mojej korunnej čakry vedie svetelný lúč/šnúra priamo do stredy Univerza, do Zdroja. A keď ju už jasne vnímam, začnem odštepovať éterického dvojníka od tela: predstavujem si, že sa pozerám sama na seba niekde spod plafónu a začnem sa od svojho tela vzďaľovať. Keď dosiahnem tento stav, začnem opatrne vytláčať svoje vedomie z fyzického tela svetelnou šnúrou nahor a vnímam, ako sa menia moje pocity, predstavy a obrazy.

Metóda internej merkaby

O tejto metóde len viem, ale nikdy som ju neskúšala, pretože na to treba pravidelne trénovať a to je u mňa problém… Ak ju však chcete vyskúšať, tu je popis, ako na to.

***

Ak vy máte nejaké svoje osvedčené metódy, ako vyliezate z tela, tak ich sem napíšte pre nás ostatných. Píšte ich ako návod, aby sme ich vedeli skopírovať, keby sme sa pustili experimentovať. Možno tým pomôžete niekomu, pre koho moje metódy nie sú veľmi schodné, a možno nájdete inšpiráciu v niečom, čo napíše niekto iný. Každý z nás je jedinečný a tak si svoju “najlepšiu” metódu bude asi musieť vytvoriť sám!

P.S. 18.3.2011: Diskusia k tomuto článku bola rozhodne vášnivá a presiahla 750 komentárov. Článok sa naťahoval tak približne týždeň 😦 . Tak som sa rozhodla menej dôležité komentáre zmazať. To, čo tu zostalo, sú len komentáre, u ktorých som zistila buď náväznosť na tému článku, alebo nejaké doplnkové zdroje. Pretože som mazala, budú časovo pravdepodobne poprehadzované, keďže boli pôvodne zahniezdované a niekdy som mazala práve hlavný komentár a nechala len niektoré z “hniezda”.

157 thoughts on “Ako "vyliezť z tela"?

  1. U mna najlepsie funguje navod z Tarotu keltskych drakov v sprievode hudby

    mam spojenych viac casti dookola ako nekonecnu slucku. Najskor sa uvolnim pomocou pranickeho dychania a potom uvolnujem cele telo. Zacinam od noh a postupne kazdej casti prikazujem aby sa uvolnila pricom neskumam ci sa uvolnila ale postupujem dalej. Viac pozornosti venujem krku a siji lebo tie su vacsinou stuhnutejsie. Po uvolneni temena hlavy sa moje vedomie posunie nad moju hlavu a vtedy okolo seba vytvorim svetelnu gulu v ktorej sa nachadzam. Predstavujem si ako v tejto guli letim na kamenny most cez riecku na ktorom vzdy pristanem a s kazdym vydychom smerom do vody zo mna odchadzaju vsetky negativne myslienky ktore odnasa voda. Zotrvam na tomto moste az kym niesom uplne spokojny zo sebou. Odtial sa vznesiem smerom k vysokej kamenej hore popod ktoru pokracuje cesticka od mosta. Pristanem na vrchole tejto hory. Poobzeram si krajinu ktora sa rozprestiera okolo mna a vsimam si vsetky detaily ako su sopky s lavou v pozadi, burkove mraky s bleskmi, more na obzore, zelene lesy a jazera v ich okoli, vodopad ktory sa objavuje ponize mosta na ktorom som stal na zaciatku. Na vsetkych tychto miestach registrujem pritomnost roznych drakov. Ked si prezriem celu krajinu tak privolam myslienkou svojho draka ktory vacsinou prileti spomedzi oblakov. U mna je to bielo strieborny velky drak s velmi milou tvarou. Zosadne ku mne a bud sa len rozpravame alebo ideme spolu lietat ponad krajinu. Niekedy ked som zacinal tak som mal vytvoreny dreveny domcek na kopci nad lesom a tam som sa stretaval vtedy este s malym dracikom ale teraz tam uz nechodim. Pritomnost svetelnej gule mi dava pocit bezpecia aj ked stretnem inych drakov ktory nie vzdy su privetivy ale viem ze kedykolvek mozem odtial odist len samotnym hlbokym nadychom a uvedomenim si svojho fyzickeho tela. Vacsinou sa snazim takto drasticky sa nevytrhnut a necham sa drakom odniest k mostu kde som zacal a tam sa pomaly vratim do svojho tela.

    Páči sa mi

  2. Mám podobný spôsob ako sa dostať do prvotného tranzu pomocou ” pozeraním hore”. 😀 Ja začnem pod zatvorenými viečkami škúliť a ako keby sa mi pred očami vytvoril 3D priestor kde zbadám záblesky energie. Ako ich úpenlivo pozorujem, ucítim len jemnú triašku ktorá sa pomaly rozšíri po celom tele až prestanete cítiť váhu vlastného tela – ste oddelený od vlastného fyzického tela 😛

    A ako poslednú radu pre začiatočníkov: Ja som sa prvý krát dostala z tela vďaka ametystu. Keď som s nim pri meditacii otvárala tretie oko som sa sústredila vlastne namiesto medzi obočím. A zrazu ma preliala ta triaška a prestala som cítiť váhu tela.. trvalo tom len pár minút alebo bolo to! 😀
    Potom som sa to pokúšala bez ametystu a nič. Nakoniec keď som sa snažila vizualizáciou dostať do mojej záhrady som omylom zaškúlila pod viečkami a “hele” priestor 😀

    Páči sa mi

    • S tým škúlením musím súhlasiť. Aj mne akoby predstavivosť funguje viac priestorovo, keď “škúlim” očami za zavretými viečkami.

      Ja som zatiaľ zažil zrejme len to rozštepenie vedomia, pri počúvaní šamanského bubnovania a aj to len na pár krátkych minút.

      Páči sa mi

  3. Cítite niekto počas tranzu ako keby vám cez hlavu prechádzali nejaké ,,vlny”?Neviem či tlakové či ako by som to nazvala.Proste nejaké vlny z jednej strany na druhú…

    Páči sa mi

  4. A to brnenie mozgu je predzvesťou,že si už pripravená vyliezť z tela?Neviem či sú to vlny,neviem to opísať.Ale je možné že to je ,,brnenie” 😀

    Páči sa mi

    • Hej, presne. Keď sa dostaví “brnenie”, dá sa štartovať von z tela.

      Inak, podobný pocit mávame, keď sme veľmi unavení a takmer zaspávame pri telke – ešte sme hore, ale už takmer spíme. Tiež sa vtedy dostaví také “brnenie” a pocit, že sedíme vedľa seba a nie vo vlastnom tele… 😛

      Páči sa mi

  5. Ahoj nezbedníci… 😀
    já ak chcem astrálne cestovať musím držať hladovku, a tá trvá dovtedy pokiaľ
    neprestanem mať chuť na jedlo, niekedy mi stačí 6 dní ale niekedy potrebujem
    aspoň 25 dní, samozrejme už medzi tým cestujem, ale jesť sa mi nechce lebo sa cítim dobre hi hi 😀 . Pravdaže vyskúšal som veľa spôsobov ako sa zbaviť tela hi hi hi hi 😀 . Ale ak som hladný tak ľahúčko hybernujem telo a idem sa túlať.
    Moja hudba sa volá “Touching Grace” 😀
    prvé vycestovanie sa stalo náhodou “udička” a potom ma to chytilo a nepustilo ” vieš mám rád svetlá galaxii a hviezd vesmíru hi hi :D”
    Raz som sa zobudil tak skoro, že mi drkotali zuby od zimy. Musel som sa rýchlo ponoriť do teplej vody vo vani :D. Skúšajte a hlavne tvorte, je to “báječné dobrodružství “. Radujte sa z čoho len môžete a vesmír VÁM TO DARUJE… a nezabudnite poďakovať, lebo ste tvorcovia a sloboda je Vám vlastná … ak vás chytí temná myšlienka hľadajte svetlo a myslite na krásne veci (ženy a podobne 😀 😀 😛 )
    Čikitet

    Páči sa mi

  6. Zdravím všetkých čo sú tu doma aj tých čo sem občas zavítajú, každý má svôj dôvod.
    Stalo sa mi dva krát, že som sa pozerala na seba, teda na svoje telo a prežívala dianie mimo telo. Nespájam si to s pozitívnymi správami v môjom živote a vtedy som ani netušila, že sa to dá dosiahnúť cielene.
    To bolo už dávno a napriek tomu si to viem kedykoľvek oživiť. Zvláštne, lebo sen to nemohol byť, na ten si človek niekedy už ráno nespomenie.
    Ale niečo sa mi stalo pred rokom……….
    Vie mi niekto odpovedať, prečo musím chodiť na túto stránku skoro každý deň? (A to som ju objavila skôr omylom)
    Vlastne sa to chcem opýtať Helar, ak môžem, čo sa stalo s mojím životom ktorý som viedla rok dozadu? Prečo ma začali zaujímať veci okolo feng šuej, (to bolo prvé) potom som začala snoriť po kameňoch, natrafila som na mantry, tarot a potom ma pohltil celý obsah mračnej hory. Môj život sa otočil absolútne, už nemám len reálny život. Čo sa stalo s racionálne uvažujúcou osobou ? hoci (vždy som mala také iné vnímanie sveta, ale maskovala som to, lebo som si myslela, že nie som kompletná).
    Kto ma sem zaviedol a prečo až teraz?

    Páči sa mi

    • Gratulujem,

      na svojej križovatke Ste našťastie správne odbočili 🙂 Teším sa, že je o jedného “spiaceho” menej.
      To, čo sa Vám zdalo reálne, nemuselo byť reálne… 🙂

      Páči sa mi

  7. to zatlacenie na oci sedi,aspon v mojom pripade,odkedy zijem, vymyslam hluposti a utekam z tejto pseudoreality 🙂 ….taky pocit jak keby si si vtlacil oci do mozgu,neviem to rozumnejsie popisat,ale fungovalo to vzdy ked som chcela..len mamka zo mna mala stresy od maleho decka preco som jej odpadavala…bavilo ma to ale neviem ci to je skutocna “astralna cesta” ci jak sa tomu nadava..tazko sa v dnesnej dobe da bavit o tom co je skutocne a co nie…

    Páči sa mi

  8. Chcel by som vediet ci vazne astralne cestovanie funguje a ako to v konecnom dosledku vyzera… kazdy kto to skusal musi uznat, ze napriek tomu ako sa vsade pise, ake je to jednoduche, tak je to neuveritelne zlozite – aspon na zaciatku… a ked sa to uz cloveku takmer podari, tak ho v poslednej chvili premoze strach…. ale do tranzu sa mi dostat podarilo a je to taky uzasny, zvlastny pocit, ked clovek len tak lezi a vobec neciti svoje telo 🙂 obcas mi z toho bolo pekne zle (aj psychicky) ked som ukoncil tranz a vratil som sa…. taky zvlastny pocit.. clovek sa citi taky jak nesvoj a mozno aj vystrasene a pri tom na to nema ziadny dovod… hmm…

    Páči sa mi

  9. Ahojte,
    co sa tyka “vyliezania z tela”, ja rozlisujem dva sposoby. Pomenovala som si ich podla seba ako “vnutorne putovanie” a “vonkajsie putovanie”.
    Vnutorne vnimam tak ako opisala Helar pod samanskym putovanim – dostavam sa na miesta pomocou vizualizacie, “vidim” v astrale moj avatar ktoreho pocity su zaroven v mojej mysli. Kedze som sa tade dostala do minulych zivotov, alebo sa mi podarilo touto metodou pomoct ludom, viem ze funguje a ze skutocne v nejakom tom astrale som.
    Vonkajsie vnimam ako vystupenie z tela, ked telo spi a vedomie si ide na spacir (v Helarinom clanku “Vytlacanie vedomia”). Toto sa mi podarilo len raz.
    Chcela by som tieto dva sposoby porovnat a vyskumat to. Akurat preluskavam Buhlmanove knihy, podla toho co on opisuje tak tam rozdiely su.
    Chcela by som vediet ako vnimate tieto rozdiely vy.

    Páči sa mi

  10. já vnímam vesmír ako vnútorný , lebo tvary sú len naše vnímanie energie vibrácii
    😀 . Preto sa viac prikláňam na stranu “moudrost-deduška” 🙂 a pobudol som na miestach kde naše snaženie mi pripadalo len ako hra zmyslov , aj keď mám teraz pocit opačný 😀 Vonkajší,a preto možno beriem život ako putovanie alebo len cestu, a veci okolo seba ako následok tvorenia a procesu myšlienok hi hi 😀
    niekedy sa vrátim k moru pokoja a sledujem svoje bytie. No a potom zas do víru
    života hm 😕 😀 a rýpať do ľudí… nedať im pokoj, zobudiť z letargie ..hi hi 😀 aby sa nebáli žiť a nemali strach prežívať, to čo si vytvoril život ako taký 😀 proste a dostanete a nezabudnite poďakovať 😀

    Páči sa mi

  11. Zdravím, len jedna otázočka, …ako sa vrátim späť? Vždy keď to skúšam a uš uš idem do toho tranzu či čo, zavládne rozum a varuje ma, čo ak sa nedokážeš vrátiť? takže, ako na to?

    Páči sa mi

    • Neviem či sa ti bude chcieť vrátiť ale ak budeš mať len trochu strachu, tak ťa to vráti automaticky. Tak to funguje, vieš ste hviezdy uväznené v hore, ktorá je pripravená povoliť ak je zámer splnený… 😀 vlastne deti svetla 😕 😀

      Páči sa mi

  12. Pridam len poslednu vec :

    Pri SKUTOCNOM astralnom cestovani – je mozne si vymenit telo s druhym clovekom, to znamana, ked ja odidem zo svojho tela, a druhy clovek zo svojho tela, on na moje povolenie moze dostat plny pristup k mojmu telu, a ja na jeho povolenie k jeho.

    To znamena, ze sa clovek napoji do tela, a plne sa infiltuje do daneho systemu toho tela, ziska pristup k vsektym spomienkam, informaciam, vedomostiam, a v jedinom okamziku bude vediet vsetko co ten clovek v danom tele zazil. Zaroven bude moct plne s danym telom hybat, chodit, pozerat sa na svet skrz oci toho druheho tela. Plne ho vnimat a uvedomovat si. Jeden skrz druheho a druhy skrz prveho.

    Pokial nepochopite ze vy ste vsetko, ci uz telo alebo vsetko co vnimate, nikdy to nebudete vediet. Vzdy to zostanu len projekcie mysle.

    Smrt – a strach zo smrti, co je naozaj za smrtou 🙂 … Nikto nemusi zabit svoje telo na to, aby toto zistil.

    Telo aj bez bytosti dokaze dychat samo, ale nevie sa hybat, proste zostane tak ako ho nechate a len dycha. Ak ho nechate len tak prilis dlho, zomrie. Vy ale nie.

    Neni ale ziaden dovod nechat telo zomriet, ked uz raz mate k nemu plny pristup, je fajn si ho vychutnat 🙂

    Zaroven, pri plnom opusteni tela – Nevnimate svoje telo v ziadnom zmysle slova – Nevnimate ziadny strach, pocity, tuzby, sny, NIC, ziadne obrazky a ziadne predstavy !

    Vidite zcela inak – uplne inak a sposob videnia mimo tela sa neda popisat – pretoze ziaskate plny pristup ku kvantovemu casu a kvantovej realite.

    Nas cas a nasa realita – Je len derivaciou kvantoveho casu a kvantovej reality. To je to cim ste, to je to co je skutocne.

    Ale na to aby ste to pochopili, najprv musite byt uprimny sami k sebe, to je vsetko 🙂

    Ukazal som vam sposob, to je vsetko co mozem pre kazdeho z vas urobit.

    Ci naozaj chcete vediet kto ste a ci mste, to uz je na kazdom z vas.

    🙂

    Enjoy 🙂

    Páči sa mi

  13. No a aby som to zhrnul – Opustit svoje telo. Je mozne a jedine tak je to mozne – jednym jedinym nadychom a vydychom.

    Az tak moc jednoduche to je 🙂 Az tak moc simple … Len sa nadychnut a vydychnut 🙂

    To je vsetko … ale na to aby si to vedel – je nutna jedina vec – STOP THE MIND 🙂

    Pretoze – Mysel mysli, preto je. Ale to niesi TY 🙂

    Nikto z vas, nieje to co vam ukazuje vasa mysel. 🙂

    Páči sa mi

  14. wow, celkom sa tu v noci diskutovalo… 🙂
    ja to vidím tak, že aj Čikitet aj Wind Blows hovoria to isté (!) ale jeden po slovensky a druhý po polsky (to je len pre ilustráciu, aby bolo zjavné, že si v podstate rozumejú), len ani množstvo smajlíkov neobrúsilo ostrejšie vety Wind Blows-a. Ale snaha bola… Pani se to bardzo podoba… 🙂

    Páči sa mi

  15. hovoria to iste len jeden radí a druhy káže a v tom je velky rozdiel… 🙂 clovek odjakziva vzhiada k jezisovi, budhovi, supermanovi, neovi z Matrixu…. a chce byt ako oni. Otazka je aku cestu si k cielu vyberie a kym a cim sa na tej ceste necha viest … 🙂

    Páči sa mi

    • There is no GOD
      There is no GURU
      There is no MASTER
      There is no JESUS
      There is no NEO
      There is no BUDHA
      There is no SATAN
      There is no DEVIL
      There is no EVIL
      There is no LOVE
      There is no GOOD
      There is no BAD
      There is no …

      IT IS ONLY YOU !!!

      Páči sa mi

  16. Nieco zaujimave: 😀

    http://poliacik.blog.sme.sk/c/117575/Ako-sa-mi-z-kecky-parilo-alebo-Trening-mozgu-pohladom-na-nahu-zenu.html

    Je to cierna silueta zeny ktora sa kruti na jednej nohe. No nas mozog moze spracovat informaciu siluety tak ze bud sa toci smerom do prava alebo dolava. No nikdy nemozme vydiet oba sposoby naraz. Funguje to na tom principe ze tam kde je silueta v urcitom okamziku kde nevieme urcit ci zenu vidime z predu alebo zozadu tak si musime vybrat iba jednu moznost ak ju chceme chapat 3D a podla toho sa da zistit ktora cast nasho mozgu je dominantna 😀 Aspon tak to tam pisali..

    Páči sa mi

  17. Nie som slovak, tak ak sa niekoho dotkla anglictina budem pokracovat po
    slovensky. 🙂 Nemam s tym najmensi problem 🙂

    Zoberme to od zaciatku – pokusim sa vysvetlit co najjednoduchsie a bez zbytocne sofistikovanych vedeckych pojov ktore ludom povedia len malo…

    Narodis sa a nevies co je tento svet, vsetko comu dokaze tvoj mozog pochopit je to co mu niekto iny ukaze alebo vysvetli.

    Ked sme pri mozgu : Zmyslove organy, chut, cuch , hmat, zrak , sluch, su receptory mozgu. Z tychto receptorov, si mozog akykolvek vnem prelozi na elektricky signal, a tento elektricky signal, sa snazi interpretovat mysli.
    Cize vsetko co je okolo mna, vas, kohokolvek, v mozgu existuje len a LEN ako elektricky signal, v nicom sa nelisiaci od amplitudy napriklad oscilometra a podobne. Elektrina, ktora v mozgu koluje, jej charakteristika a vsetko co ju robi elektrinou, nema ziadne odlisnosti od akehokolvek ineho elektrickeho signalu alebo elektriny ako takej.

    Cize to co vidime – nieje to ake to je naozaj – je to interpretacia mozgu ake by to malo byt 🙂
    Ak vidis zelenu farbu na nejakej latke – Vnimas ju ako zelenu prave vdaka tymto faktorom:
    1. Ked mozog bol v procese ucenia sa rozpoznavat vnemy a nasledne ich interpretovat, vela krat mu bola ukazana nejaka farba, a povedane aka farba to je. To znamena, ze sa mozog naucil, dany elektricky signal interpetovat a rozoznat ako zelenu farbu.

    2. Realita je ale zcela odlisna – Zelena farba v skutocnosti neexistuje a to snad pochopi kazdy.

    3. Odraz svetla od daneho materialu, hovori len o tom a len o tom, ako sa zmenil naboj odrazenych castic od materialu. Nehovori ale o tom aky je material samotny. 🙂 BIngo, a sme pri tom.

    4. Cize vsetko co vidis, nehovori nic o tom, ake veci okolo teba su naozaj, hovori to len o tom, ako sa zmenil naboj kvantovych castic svetla ( fotony ) , o tom ako si tvoj mozog prelozil dany vnem na elektricky signal a ako spetne interpretovala tvoja mysel dany signal.

    5. Vzhladom na fakt, ze nase vnemove receptory dokazu zachytit pohyb kvantovych castic len v urcitom rozmedzi – v skutocnosti o realite ako takej ktora nas obklopuje vieme len velmi, ale naozaj velmi malo.

    6. Odrazene svetlo od materialu, zmeni svoju informacnu hodnotu, v zmysle,
    aka zmena danych castic nastala, ktoru nesie v celej skale svojho spektra – infracevene, ultriafialove…etc… Nase oci, su schopne z tohoto spektra zachytit len malu cast a tuto malu cas poslu do mozgu ako elektricky signal.

    7. Cize, nevieme v skutocnosti aky dany material je, ale pozname len malicke spektrum ktore zachytilo nase oko a ako sme si ho interpretovali. Povahu a podstatu materialu v podstate nepozname, pretoze drviva vacsina informacii o danom materiale nam unikla. Z kludom mozme povedat, ak sa pozerame na nieco co vnimame ako zelene, ze to vnimame ako zelene, ale NIEJE to zelene 🙂
    Cize : Vidim zelenu farbu. To je vsetko co povedat o materiale vieme.
    Nemozem povedat : Je to zelena farba, pretoze vieme ze proste a jednoducho to zelena farba nieje.

    8. Dostavame sa k jadru veci – O relite okolo nas, vieme povedat len ako ju vnimame a ako si ju interpretujeme, nie to, aka naozaj je 🙂

    9. Vzhladom na fakt, ze nase receptory nam neponuknu dostatocny pohlad na realitu, a uz vobec nie vysvetlenie reality, materialu hmoty, etc…musime sa pozriet na veci inak, aby sme vylucili interpretacne schopnosti mozgu ( mysle ) Pretoze nam z toho jasne vyplyva, ze nase receptory nas proste klamu.

    10. Nase receptory, proste nam dovolia vnimat len minimum toho co naozaj je, a este aj toto minimum podlieha interpretacnym vlastnostiam mozgu.
    Z toho jednoznacne vyplva, ze proste a jednoducho ak verime tymto interpretaciam, tak proste a jednoducho klameme sami seba, pretoze vieme ze realita a hmote je proste cosi ine, co nam nas mozog proste nebude vediet ukazat, lebo na to nema. Nema na to z titulu svojich receptorov, z toho, ako su navrhnute, ako funguju a ako vzajomne interaguju. Cize, v podstate vsetko co mozog interpretuje, je zcestne. Ak verime ze je to realne, proste jednoducho sami seba zavadzame.

    11. Na hmotu a materiu tym padom musime ist inak, tak aby sme pochopili co je to naozaj hmota. Sub-atomarna fyzika sa fenomenom hmoty zaobera desatrocia a v podstate v poslednych 15 rokoch dokazala z casti vysvetlit povahu hmoty a co to teda naozaj je. Tu druhu cast, ktoru fyzika vysvetlit nevie, je pritom zcela jednoduchy pojem a to je nekonecno. 🙂
    Na tejto planete je snad len par 100 jedincov, ktori takto jednoduche slovo chapu a ake to ma obrovske dosledky na vsetko co vnimame. Pokusim sa ale zcasti dat jednoduchy priklad. Podme poporiadku.

    12. Hmota – Atom a elektrony obiehajuce okolo atomu. ( model ktory bol dlho zauzivany a dokazatelny. Vzhladom na lepsie sposoby ako zistovat co hmota je, prisli ludia s novym a dokazatelnym popisom hmoty. Jadro atomu ( protony + neutrony ), elektrony okolo atomu. to ako sme sa ucili v skole, ze proste nakreslite bodku a okolo nej kruznicu, ze toto je atom, je mylny pohlad. Pretoze, ak si zoberieme proporcie jadra atomu k elektronom, a ak ich chceme zachovat, tak musime proste atom nakreslit nasledovne. Malu bodku v strede, a radovo vo vzdialenosti niekotlko sto metrov elektron na prvej valencnej vrstve.

    13. Co z toho vyplva, ked urobime taku jednoduchu zmenu v nakrese ? Ked nakreslime atom presne tak ako naozaj je. Ze v podstate, hmota je prazdna, pretoze medzi jadrom atomu a elektronom je niekolko sto metrov volny priestor. Ak proporcne zvecsime jadro k elektronu.

    14. Da sa povedat nasledovne – Hmota 99.9999 periodicke prazdny pristor, a 0.0000 periodicke jadra atomov a okolo nich elektrony. 🙂

    15. Dobre zaujimava otazka, co to potom je hmota ? Ideme dalej. Jadro atomu, v skutocnosti nieje pevne, a vo vnutri sa nachadza proton, neutron.
    Kedysi si ludia mysleli, dobre, toto su tie castice, ktore tvoria hmotu… ale ani to nieje tak. 🙂 Elektron, predstava ze obieha okolo jadra, ano platila dlho, ale aj tu vieme dokazat ze to nieje tak.

    16. Elektron neobieha okolo jadra, on sa nachadza na vsetkych moznych svojich poziciach sucastne. V tom pripade, hovorime o superpozicii elektronu. Proste on je vsade naraz, jeden a ten isty, preto qvantova povaha hmoty. Aj k tomu sa dostaneme.

    17. Mozete si to predstavit, jadro atomu ako vnutro klasickej ziarovky, a eletron v podstate vytvara svojou kvantovou povahou obal okolo jadra, teda podobne ako je sklo okolo ziarovky. Preto nam hmota dava pocit, ze je pevna, pretoze tak je nadizajnovany nas system receptorov.

    18. Ako je mozne ze sa jeden a ten isty elektron nachadza naraz na vsetkych poziciach . Jeho kvantova povaha, ktora nieje definovana casom. ak sa rozhodneme zmerat, kde sa elektron nachadza, dojde k nasedovnemu javu.
    Od obalu ktory elektron tvori okolo jadra, sa odrazia castice ktore zmenia svoj informacny charakter, a sme schopny ich zmerat, vieme ale zmerat ako sa zmenili dane castice ktore sa od elektronu odrazili, vzhladom na fakt, ze toto sa deje v lineranom case. Proste ci chceme alebo nie, okamzik kedy sa castica od elektronu odrazi a okamzik kedy ju zmeriame, podlieha casu ktory uplynul medzi odrazom a meranim. Ale ak uskutocnime dane merania naraz na urcitom atome, napriklad ideme v tom istom okamihu, roznymi sposobmi zmerat kde sa elektron nachadza, a pouzijeme rozne metody merania, zistime nasledovny fanomen. Vsetky merania nam ukazu ze sa elektron nachadzal na inom mieste vo sferickej vzdialenosti od jadra, z coho vyplva jednoduchy fakt, elektron proste bol vsade naraz.

    19. Co je to kvantovy cas a kvantovy priestor. Tento fanomen hmoty tazko popisat ak nerozumieme co znemana byt vsade naraz v akomkolvek case.
    Proste, atomy, v jedinom jednom okamihu, spolu s elektronmi, su proste vsade v tom istom case a len vdaka ” nekvalite ” nasich receptorov ich vnimame ako hmotu. Ako cosi pevne. Linearny cas pre hmotu neexistuje, pre hmotu plati cas kvantovy, kvantovy cas je proste len jeden jediny moment. Ziadna minulost, ziadna buducnost, len teraz. NIc ine v kvantovom ponimani neexistuje, len TU a TERAZ.

    20. Ak sa pozrieme do vnutra protonu a neutronu ,zistime ze su definovane rovnako kvantovym casom a priestorom, cize niesu pevne a su vsade a naraz. V ich vnutri, sa paradoxne nenachadza ziadna energia 🙂

    21. To ako my vnimame energiu, a ako ju definujeme, je pre nase potreby dostacujuce a aj ju vieme vyuzivat. Ale, podstata hmoty nieje ziadna energia v ziadnom slova zmysle ako ju pozname.

    22. Jadro protonu ci neutronu, je tvorene matematickym algoritmom, ktory vieme vypocitat, a vieme aj zobrazit ako to co je vnutri protonu vytvara dojem ze je to pevna castica. Dany algoritmus, je tvoreny kvantou povahou hmoty, a to znamena vsetky matematicke prepocty ake len su mozne v nekonecne vela sposoboch naraz. Nato, aby sme to vedeli aj vidiet, ho musime extremne spomalit ( nekonecne vela krat ) , ak tento prepocet nespomalime, uvidime proste protonovy obal. Pri spomalenom matemetickom prepocte tvorby protonu, zistime zaujimavy fenomen. v vnutri sa nachadza cosi, co nevieme definovat ziadnym sposobom, pretoze to cosi je nic, proste nic. Vyzera to ako nieco co buble ale len ak to nekonecne vela krat spomalime, ale vieme ze to tak nieje, pretoze v kvantovom case to proste je vsade v jednom jedinom okamihu.

    23. Vsetku hmotu, tvoria rovnake atomy, elektrony, protony, neutrony, je nedolezite v akom pocte alebo v akej konfiguracii.

    24. V kantovom case a kvantovom priestore, co je povaha hmoty, sa da povedat nasledovne. Existuje len jeden jediny proton, elektron, neutron, ale su vsade naraz v jednom jedinom okamihu. Nekonecne vsade na nekonecne vela sposob.

    25. Cize, relita hmoty je uplne ina, nez sme si mysleli kedysi.

    26. V nasom case a priestore vnimame hmotu ako ju vnimame a interpretujeme, ale uz vieme ze to nieje tak. 🙂

    27. Nase telo, ci sa to uz niekomu paci alebo nie, tvoria presne rovnake atomy , neutrony, protony. Mozog, detto… proste vsetko je jedno a to iste.

    28. Z hladiska hmoty, NEEXISTUJE ziadny rozdiel medzi casticami hmoty samotnymi.

    A par zaujimavych otazok na zaver 🙂 … ti ktori tento strucny popis vnimaju tak teraz tieto otazky dostanu zcela iny charakter 🙂

    Kto je to ten, co sa cez mozog pozera ?
    Co je to nekonecno ?
    Kto som ? Kde som ? Ako je mozne ze som tu ?
    Som tu ja alebo len interpretacie mojho mozgu ?
    Co je to zivot ?
    Co je to smrt ?

    …ak vsetko tvori jedno, znamena to ze vsetci sme jedno a to iste, manifestovane na nekonecne vela sposob naraz v jednom jedinom okamihu.

    To je zaver.

    …otazka… Ak mam hotel, s nekonecne vela izbami, mozme do neho ubytovat rodinu ktora bude mat nekonecne vela clenov ?
    jednoducho – kazdeho do jednej izby.

    ..mozme ich ubytovat tak, aby polka hotela bola prazdna ? ale ano :0 som zvedavy na vasu odpoved ako 🙂

    …mozme ich ubytovat tak, aby sa nikdy nestretli v danom hoteli ? ale ano, povedzte ako 🙂

    … mozme ubytovat 2 rodiny ktore budu mat nekonecne vela clenov ? Ale jasne ze ano, uplne jednoducho 🙂

    … a mozme to spravit tak aby sa nikdy nestretli, jasne 🙂

    …a mozme ubytovat do takeho hotela 1000 rodin ktore budu mat nekonecne vela clenov tak, aby sa nikdy nestretli ? ale jasne , uplne jednoucho, som zvedavy na vase riesenie 🙂

    … a mozme ubytovat nekonecne vela rodin tak aby sa clenovia nikdy nestretli ? Ale jasne, uplne jednoducho 🙂

    ti z vas, ktori vedia odpovedat na dane otazky, prave pochopili ake monstrozne obrovske nekonecno je, a co je to kvantovy cas a priestor 🙂

    A teraz si polozte poslednu otazku…

    Kto som ?

    Páči sa mi

  18. 3. Zákon umožnenia

    Neexistujú dvaja ľudia, ktorí by boli rovnakí. Ak dokážeme “inakosť” toho druhého nielen tolerovať, ale aj akceptovať, vtedy žijeme zákonom umožnenia.

    Ak sa zákona umožnenia nedržíme, tak veríme, že niekto by mal myslieť, cítiť, veriť a konať podľa toho, čo si my myslíme, že by “mal”. Tomuto sa hovorí mať perfektné predstavy a v našom živote tieto perfektné predstavy pôsobia veľa zla! Je to protiklad akceptovania iných – posudzovanie, a to je produktom hlboko zakoreneného strachu, že ak niekto iný myslí, cíti a koná inak ako my, je niečo s nami “v neporiadku”.

    Posudzovanie je emócia nižšej úrovne a ak vezmeme do úvahy LOA, budeme si takto priťahovať do života viac negatívnych ľudí, okolností a situácií. Ak potrebujeme, aby všetci a všetko bolo podľa našich predstáv, aby sme sa cítili na svete dobre a oprávnení, nikdy nepocítime voľnosť. Toto je presný opak voľnosti – je to zajatie vlastnými predstavami. A navyše sa nám nikdy nepodarí donútiť celý zvyšok sveta, aby sa správal tak, ako “by sa mal”. Z tohto dôvodu začínajú vojny…

    (Este ze tu je taka kniznica clankov) Keby tu mudrost uz len niekto pojedol 😛

    Páči sa mi

  19. wow,
    teda neviem kto sa tu o čom háda ( teda, až na predposledné styri komentáre), ale mne sa zdá, že sa nám to tu trošku oživilo. Teda, skoro som zaspala pri čítaní Wind Blovs-ovho dlháááánskeho komentára, a priznám sa zopár bodov som preskočila, lebo som naozaj nevládala, toľko fyziky som si dávno neužila aj keď som to teda značne odľahčila, …. 🙂 Inak, ak nie si Slovák, tak bombová slovenčina…

    narayan das,
    skús si, prosím ťa, ešte niekedy prísť “zasúťažiť”. S tým posledným komentárom si pre mňa na dlllllho jednoznačný víťaz !

    obom srdečne ďakujem. Mám vás rada 🙂

    A vy ostatní, čo ste zaspali ????? 🙂 Ja tuším, že mnohí stále nechápavo pozeráte na monitor a …. divíte sa , že čo to čítate ?! 🙂 hi hi 🙂 Aj Helar to okomentovala neobvikle stručne… Čím to je, čím to je….

    Páči sa mi

  20. ták helar
    a potom, že zákon príťažlivosti nefuguje dobre hi hi hi hi 😀
    vravel som že niet nad kybalion 😀 😕 😛 tam je to krásne vysvetlené… cmuk 😀

    Páči sa mi

  21. Perlicka: Toto napisali Aurikovy na jednom fore. Mozno ste uz citali

    Aurawiewer?

    ty si z tej crew hviesdny lide? To co za keci o vybracii a vedomi :D, to aj tvoja kopa hliny za domom ma ciste a jasne vedomie a po 2012 bude vybrovat laskou ? :D.

    A inac zrusil blog alebo co ? Neviem sa tam dostat 😛

    Páči sa mi

  22. Fu, ludia, sak som to ledva precitala. Vase vsetky teorie su sice pekne, mne sa lubi ale ten priklad so zapichnutou vidlickou v ruke… To ze je vsetko frekvencia, oukej..
    Ale nezabudajte ze ste v prvom rade ludia..ktori jednoducho maju obmedzene vnimanie (narazam na nase zmysly). A predsa sa len snazime zbavit sa nejakym sposom tychto obmedzeni… ako napriklad astralnym cestovanim. A kedze sa nim mozem dostat aj do stavu jedneho vedomia a nekonecna a absolutneho pochopenia, tak skusam teda ze ako. Myslim ze prave preto Helar tento clanok s navodmi napisala a par ludi pridalo svoje zazitky. Celu teoreticku fyziku sa pokusame na vlastnej “kozi” zazit akurat tymto sposobom… a pripada mi to lepsie ako cela teoria.. 😉 peace

    Páči sa mi

    • Ja osobne súhlasím, pekne si to zhrnula. Naše zmysly sú nedokonalé. To, že sme ľudia znamená okrem iného aj to, že sa dopúšťame chýb, sme jednoducho nedokonalí. Preto osobne neverím, že sa môžeme napojiť na Jedno vedomie, ktoré je plné poznania, blaženosti a je večné – ktorým je Boh, pomocou astrálneho cestovania, pretože jednoducho pokiaľ nie sme dosť očistení a zbavení materiálnych túžob, tak nás to jednoducho nepustí. Ten impulz musí prísť zhora, je to milosť, ktorá k nám príde najskôr v podobe pravého poznania a pomocou neho sa môžeme natoľko očistiť, že na konci života sa tam jednoducho dostaneme. Neprijmeme ďalšie hmotné nedokonalé telo. Astrálne cestovanie je vlastne cestovanie v jemnohmotnom tele, pričom naše hmotné telo odložíme, ale to vonkoncom neznamená, že sa dostaneme niekam vyššie. Dostaneme sa iba tam, kam patríme. Niektorí pokročilí jogíni sú schopní opustiť svoje telo kedy chcú a to tak, že stiahnu svoj životný dych, pránu, do najvyššej čakry a opustia svoje telo a je na ich vôli kam budú putovať. Takto môžu cestovať po vesmíre a inkarnovať sa na rôznych planétach, pričom ich staré telo samovzbĺkne a ostane z neho iba popol. To im stále ale ešte nezaručuje to, že sa dostanú mimo materiálny svet..A to sú naozaj pokročilí v ovládaní dychu, jóge, sebaovládaní atď. Ale stále to nemá nič spoločné s ultimátnym významom toho, prečo tu sme. Je to len ďalšia pasca ilúzie – mayi. 🙂

      Páči sa mi

    • neviem či by to dokázal on, keďže má iné spôsoby, ale stačí, že ty to vieš a ak to vieš ty, máš o tom aj predstavu a myšlienky sú jemnohmotné a pozorovateľné energie. Dajme tomu, že každé vedomie je spojené s nadvedomím, tak si to stiahnem z nadvedomia, alebo sa napojím na tvoju myseľ, alebo sa spýtam niektorej čistej bytosti, nech mi to povie, ak si chránený iba pred zlými bytosťami, alebo sa spýtam susedy 🙂 ktovie, koľko spôsobov sa dá použiť 🙂 Jednoduchý návod pre pokročilého: zavriem oči a poviem si: chcem vidieť koberec užívateľa narayan das, a on by sa mi zjavil. Lenže som proti takým veciam, pokiaľ nie sú prospešné Celku.

      Páči sa mi

      • Podľa mňa to nedokáže. Ja to tak isto nedokážem, a nikdy som netvrdil, že viem astrálne cestovať. Ja sa tým pravdupovediac nezaoberám, lebo to nepotrebujem a nevidím v tom žiaden význam momentálne, ani dlhodobo. Vedomie, jeho spojenie s nadvedomím, to je druhá vec, ale každý si pod nadvedomím predstavuje niečo iné. Informácie sa dajú čerpať z akáše, asi ale myslíme to isté. Je to istý typ elementu, ktorý je celkom obriažne definovať a v ňom sú ( pravdepodobne ) uložené všetky informácie. Aspoň tak to vnímam ja. Pochybujem, že sa niekto dokáže napojiť na moju myseľ, pokiaľ sa mu to podarí, tak mu gratulujem. Hovorím teraz o ľudských bytostiach, o iných nemám dostatočné informácie, o ich schopnostiach, atď. ale verím na nich na 100%. Sme obklopení neviditeľným svetom, o ktorom sa nám ani nesníva. Ja ale nie som schopný vnímať priamo tieto bytosti. Ale späť k tomu kobercu, pokiaľ to niekto vie zistiť, tak nech mi to napíše dopodrobna ako ten koberec vyzerá, nie len farbu, lebo tá sa dá tipnúť, odhadnúť teoreticky, a pod. Opakujem ale, že nie len že pochybujem o tom, že niekto z vás to vie zistiť, ale doslova som presvedčený, že to tak nie je. Každopádne nie je to dôležité. Dôležité je neklamať samého seba a nenamýšľať si veci, ktoré si vsugerujeme. Ovládam hypnózu do istej miery a viem, že sila autosugescie a sugescie ako takej je veĺmi silná.

        Páči sa mi

      • Nadvedomie beriem ako akašu. Spomínaš hypnózu, nečítal si náhodou Nové základy experimentálnej psychologie – Bretislav Kafka (čech)? Jeho média aké veci dokazovali v 4. alebo 5. hypnotickom spánku – rozprávanie cudzím jazykom, navštívil niekoľko desiatok kilometrov vzdialenú rodinu a opisoval, presne čo robia, sledoval odpájanie tiel človeka pri zomieraní a preto presne vedel, v ktorú hodinu zomrie dotyčný, keďže sa duša odpájala tri dni. Napojil sa na akašu a zistil, prečo sa nevrátil z frontu syn jednej matky – sledoval ho odo dňa kedy odišiel z domu, až po čas keď ho postrelili a povedal kde má v taliansku hrob a tam ho aj našla…. A to sa volalo hypnóza 🙂 kopu svedkov atď..

        Páči sa mi

  23. Myslím, že som o tom niečo čítal na internete. Ťažko povedať, či tomu verím, je veľa psychotronikov a tieto veci sú síce dokázateľné, ale aj vyvrátiteľné 🙂 Osobne mi teraz prišiel na um Edgar Cayce, ktorý sa dokázal napájať na “externé zdroje” iba v hypnóze. Každopádne, úprimne, mne tieto metódy a celkovo celá problematika okolo ezoteriky typu astrocesty, šamanizmus, channelig príliš nehovoria, lebo je to pre mňa zbytočná strata času a uberá energiu na naozaj dôležité veci. Kedysi som sa tým aktívne zaoberal, ale na nič prevratné som neprišiel. Napríklad v tomto prípade, na čo je komu dobre vedieť, kedy sa odpojila duša od tela, či kde je nejaký hrob? Každý aj tak umrie kedy má, a skôr by inteligentných ľudí malo zaujímať, ako funguje prevtelovanie, aké sú hriešne činy, ktoré nás môžu uvrhnúť do veľmi zlej inkarnácie, ako sa zbaviť karmy a čo je cieľ života. Treba ísť k jadru veci a nezamotávať sa do zbytočných “zaujímavostí”. Prečítaj si Bhagavad Gítu a 12 spevov Srímad Bhagavatam a nič iné nepotrebuješ. Pokiaľ sa zaujímaš o mystické sily, tak tie sa nadobúdajú spontánne s pokrokom, nemusíš sa o ne zvlášť usilovať.

    Páči sa mi

      • Tých BG je viac vydaní, osobne je najlepšia BHAGAVAD GITA TAKA AKA JE, od Srilu Prabhupadu, s Jeho výkladom. Keď si ju teda čítal, tak by Ti malo byť jasných dosť vecí, ovšem keď si ju pochopil. Najlepšie na nej je, že sa dá čítať stále dookola a človek v nej nájde vždy niečo nové. BG je ako stredná škola. SRIMAD BHAGAVATAM ako vysoká. Tam sa rozoberajú do detailu všetky veci a strašne veľa vecí je tam objasnených. Je to ale náročné dielo, ani nie tak na pochopenie, lebo to prichádza spontánne, ale Jeho rozsiahlosťou. Ja som to začal čítať asi pred dva a pol rokmi a teraz som na začiatku desiateho spevu. A či sa oplatilo? Nič v živote sa neoplatí viac 🙂 Môj život sa zmenil za ten čas od základov k lepšiemu. Predtým som bol namyslený na veci, ktoré som vedel, lebo prečítal som naozaj stovky kníh, nepreháňam, a myslel som si, že všetko viem. Omyl, toto mi otvorilo oči do takej miery, že môžem len pokorne a s radosťou sklopiť hlavu pred védskym poznaním. 😉

        Páči sa mi

      • Ak kliknes na moje meno užívateľa, tak tam je viac toho, čo je blízko môjmu zmyslaniu :-
        Ináč okrem malej bhagavadghity mam aj rozsiahlu mahabharatu, aj koran, biblie rôzne, konfucia, hermesa, veľa apokryfov, rôzne jogy…

        Páči sa mi

      • Ok, pozriem si to rád. Ja som si založil iba dnes blog na WP, tak pomaly sa tu orientujem 🙂 Čo sa týka malej BG, tak to naozaj odporúčam tú hore, čo som písal, je to PRIEPASTNÝ ROZDIEL, naozaj. Mahábharata je fajn, ale je strašne zdĺhavá a neobsahuje tú esenciu, ktorú by človek hľadal. Iné je prečítať si originálnu Mahábharatu, ale tú kým dočítaš, ošedivieš 😀 Ja som si tiež prešiel všetkými náboženstvami+buddhizmus, tak isto filozofie všetky, Kabala, Bardon, Abd-ru-shin, až po hŕbu okultných kníh, ale keď si to tak spätne rekapitulujem, tak aj tak som si vybral správne. Mám pred sebou ešte veľa kníh, ktoré chcem prečítať, konkrétne 11,12 spev SB, a potom CAITANYA CAITAMRTU 1,2,3,. Dúfam, že to stihnem, kvôli tomu sa aj chystám budúci rok do Indie na dlhší čas a potom do Nepálu, aby som mal svätý pokoj :))) doslova! xD Inak, keby si si ma chcel pridať a si na FB, tak facebook.com/Nrayn, môžeme podebatovať. Teraz idem ale spať už, jebo som veľmi nespokojný s mojim spánkovým (ne)režimom. Ďakujem za konverzáciu. HARI BOL. 🙂

        Páči sa mi

      • narayan das,

        máš vytýčené zaujímavé plány a ako prvé ma napadlo týchto pár slov zo ZEN-u :
        považuj všechna velká slova a učení za své nejhorší nepřátele. Vyhýbej se jim, protože musíš najít svůj vlastní pramen.
        Nesmíš být následovníkem, imitátorem. Musíš být originálním jedincem; musíš najít své nejvnitřnější jádro, bez návodu, bez pomoci svatých knih. Je temná noc, ale svým intenzivním ohněm zvídavosti musíš dojít k úsvitu.
        Každý, kdo zahořel touto intenzívní zvídavostí, našel úsvit. Ostatní jenom věří. Ti, kdo věří, nejsou nábožní, svou vírou se jen vyhýbají velkému náboženskému dobrodružství.
        Prajem Ti veľa pokoja a nielen v Indii a Nepále 🙂

        Páči sa mi

      • No, ja mám mp3 prehrávač Creative Nano ZEN 🙂 ale je už dosť ošúchaný, a ani neplní tie funkcie, ktoré by som očakával.. Podobne je to aj so ZENOM ako filozofiou v mojom prípade 🙂

        V podstate ten výrok, čo si sem dala..hmm, keby bol znegovaný do úplného opaku, asi by som s ním súhlasil, inak nie. Jednoducho, človek sám nedokáže dospieť k ničomu, keď sa spolieha iba na vlastný úsudok. Pretože aj ten sa vždy formuje z externých zdrojov a prebieha istá selekcia myšlienok. Celý ten ZEN mi príde ako také niečo neforemno zbytočné, podobne ako buddhizmus, ale zen je horší ešte v tom, že on nespeje k osvieteniu, je to skôr taký umelohmotný obal bez formy. Ale pravdupovediac celkom sa mi hodí k takému tomu Japonskému “fašistickému” zmýšľaniu.

        Ďakujem za prianie pokoja, posnažím sa 🙂 V Nepále je krásne, skôr sa bojím o tú Indiu, tam je to veeeeľkááá divočina 🙂 Tak isto Ti prajem veľa inšpirácie a vôle za duchovnou sebarealizáciou 🙂

        Prajem Ti veľa pokoja a nielen v Indii a Nepále

        Páči sa mi

  24. Osvieteny clovek vie vsetko ale nebude vam nic predvadzat ani dokazovat, lebo to nepovazuje za potrebne. Duchovno nieje kabaret. 😛 . Ale moze radit a pomahat.

    Páči sa mi

  25. Rajka mi zobrala slova z ust..poslednou dobou mam dojem, ze je tu pretahovanie sa o to, ktory autor nejakych myslienok ma viac pravdu..niet nic horsie ako nemat vlastny nazor..knihy su jedna vec, je to spracovana myslienka alebo trebars skusenost zase len ineho cloveka..ale kazdy by si tu svoju cestu k pravde mal najst sam, vo svojom srdci..nemam rada filozoficke teoretizovanie..preto chodim na tieto stranky, pretoze dufam, ze skusenost niekoho mi potvrdi alebo vyvrati skusenost moju..kniha moze urcit smer ktorym sa vydat, ale tu cestu, by si mal absolvovat kazdy clovek sam bez dalsieho ovplyvnovania cudzimi myslienkami..inak to sposobi len myslienkovy chaos, z ktoreho sa tazko vymanit..

    Páči sa mi

    • Dien,
      ale aj keď tu si porovnáme skúsenosti, tiež je to ovplyvňovanie zazitkami iných. Lenže si vezmime príklad, nebudem nič čitat a preto v každom živote budem robiť možno rovnaké chyby, lebo sa nedozviem nič z mudrych kníh. A nedostanem sa nikam. Možno si napísala v minulom živote nejakú knihu, aby pomohla ďalším generaciam neopakovat staré chyby… Čo je rychejsie, učiť sa na vlastných chybách, alebo chybách iných? Ale samozrejme, máš aj ty pravdu, sú rôzne správne cesty.

      Páči sa mi

    • Rozdiel je v tom, že tie knihy, ktoré som spomínal nie sú napísané človekom v pravom slova zmysle. Písali to osvietení ľudia, čistí svätci, presne ako povedal minnie, kvôli tomu, aby nám ukázali správnu cestu. Lebo poznanie prichádza vždy z hora, sám na neho prídeš len veľmi ťažko, a aj to po strašne dlhom čase, ktorý Bohužiaľ nemáme. V dávnejších yugách / dobách, v ktorých sa opakujú 4 cykly / ľudia žili doslova rádovo dlhšie, a mali väčší priestor na sebarealizáciu pomocou špekulácie, diskusií atď. Preto na konci poslednej ako tak priaznivej Dvapara yugy zostúpil Krišna a vyjavil Sanatana dharmu, učenie, ktoré je večné. Predtým tak isto mnoho krát.. Nedá sa preto povedať, že by to písal človek. Vždy to písali splnomocnené inkarnácie – Saktyavesa Avatarovia, takže je to prosté akýchkoľvek hmotných chýb a špekulácií. Predstav si to tak, že Ty by si sa chcel naučiť byť kardiochirurgom. Mal by si možnosť od splnomocnených autorít získať poznanie, t.j. vysokoškolské skriptá z medicíny, alebo by si si mohol spoliehať na to, že “svoju cestu k pravde nájdeš sám” a začneš si pomaly pitvať ľudí, a budeš sa učiť na vlastných chýbach. Táto cesta síce nie je vylúčená teoreticky, ale prakticky je to nemožné. Vždy je treba akceptovať autority.

      Páči sa mi

      • Narayan Das,

        trochu mi to zaznelo falošne… Nehnevaj sa, poviem ti môj postoj. Kto povie, ktorú knihu písal človek a ktorú “čistý svätec”? Potom každý za seba môžeme povedať, že tú našu obľúbenú písal rozhodne “čistý svätec” a všetky tie, čo sa nám nehodia, písali len ľudia… Dlhovekosť nie je zárukou kvality. O karme vieš zrejme dosť na to, aby si vedel, že vek niekedy súvisí s karmou a že niektoré duše si zámerne volia krátku inkarnáciu. Nemusia byť preto ešte “hlúpe”…

        Každú knihu písala len niečia ruka. Každá ruka bola prirastená k nejakému telu, ktoré malo svoju vlastnú cestu, svoj vlastný pohľad na život, svoje vlastné priority (aj keď ich možno počas života “vynegovalo”, ale pôvodne tu boli) a svoje vlastné skúsenosti. Všetko toto sú filtre, cez ktoré sa k nám musia informácie z akaše a vyšších vedomí prebíjať – a priepustnosť týchto filtrov je teda znížená. Dochádza k dvojakým skresleniam: 1. skresleniam daným našimi vstupnými filtrami a 2. skresleniam daným jazykom, s ktorým pracujeme. A nehovor mi, že sanskrit je “svätý” jazyk. Bol, kým nebol v písomnej podobe. To, čo poznáme dnes, nie je pôvodná podoba sanskritu, ale len zachytené texty “múdrych”. (To mám tiež od toho hinduistického kňaza, ak ťa trápi môj zdroj informácií. 🙂 )

        Ja na výber vhodnej alebo nevhodnej knihy používam zákon rezonancie – buď so mnou niečo rezonuje alebo nie. Robím to od narodenia: v BIOSe mám nejaký program, ktorý ma odjakživa výrazným fyzickým pocitom upozorňoval, keď som sa potkla o niečo pre mňa v danej chvíli dôležité. Všimni si: pre mňa + v danej chvíli. Nič nie je konštantné, všetko je v pohybe a filozofie i ľudia sa rozvíjajú.

        Aj v dnešných knihách sa dá nájsť veľa, čo človeka osloví. Možno nie teba – možno niekoho iného. A tie knihy rozhodne nepísali “svätci”, ale obyčajní ľudia, ktorí v tom okamihu mali celkom priechodný kanál na akašu a dostávali informácie, že sa nám len oči otvárajú. Celkom obyčajní ľudia. Len v jednom okamihu mali záblesk niečoho dokonalejšieho. Ale každú jednu z nich písala ruka prirastená k nejakému ľudskému telu. Či to vedomie bolo v danom okamihu ľudské, o tom sa môžeme hádať. Ale to v konečnom dôsledku nevie povedať vôbec nikto z tých, čo žijú v ľudskom tele.

        “Vždy je treba akceptovať autority.” To mi prináša niekoľko otázok: 1. Prečo vždy? A naozaj vždy, každý jeden raz bez výnimky? 2. Čo znamená “treba”? Musíme? A ak áno, tak kto? Ja, ty, všetci ostatní okrem mňa? 3. Kto sú autority? Kto rozhodol, kto sem patrí? 4. Čo znamená “akceptovať”? Preberať v plnom rozsahu a doslovnom wordingu? Preberať čiastočne? Vziať a rozvíjať? Otázky nad otázky… 😛

        Dlhej reči krátky zmysel: cítim z tvojich slov energiu nadšenca. Nadšenci majú tendenciu nevidieť nič iné okrem vlastného uhla pohľadu. Skús toto udržať pod kontrolou. Veď vieš, krišnuovec 🙂 , že v hinduizme sú rôzne vetvy: višnuovci a krišnuovci a čojaviemktoešte… Ja sa kloním skôr k tým višnuovcom, ale nebudem to presadzovať voči tebe. Vieš podnetne prispieť a veriť môžeš, čomu chceš – len prosím, nechaj trochu kyslíka aj pre iných! 😛

        Páči sa mi

      • Jasné, ok, pokúsim sa. 🙂
        Som nadšenec, ale nie možno taký, ako by si si predstavovala. Sú dva typy nadšencov. Jeden je taký, ktorý niečo objaví a zrazu…wooow…:) musím sa s tým zdôveriť ostatným, otvoriť im oči 😉 No. To sú takí rýchlokvasení nadšenci a ich entuziazmus u nich po istom čase opadne, a potom sa nadchnú pre niečo iné. Ja som bol presne taký istý, až na to, že entuziamus, ktorý som získal z Védskeho poznania zatiaľ akosi nevyprchal. Od môjho prvého kontaktu s ním ubehli viac ako tri roky, dá sa povedať že skoro 4, a moje nadšenie skôr rastie 🙂 Nie je to teda nejaké zanietenie v pravom slova zmysle, lebo to, čomu verím, aj žijem, dodržujem, chovám sa podľa toho a môj život sa tomu podriaďuje. Väčšina ľudí sa nechce podriadiť, lebo sú v ilúzii, riadi ich ich falošné Ego=ahankára, ale poviem Ti, že podriadenie sa, pokora, to sú presne tie kvality, ktoré sú dôležité.

        Ale späť k téme. V Hinduizme, konkrétne Višnuizmus=kult Krišnu, to je to isté, je jadro náboženstva. Je síce viac odnoží, ale všetky v podstate rešpektujú to, že Krišna a Višnu je Tá istá Najvyššia Osobnosť Božstva. Existuje tu Parampará, tj. učednícka postupnosť, ktorá je napísaná, nemenná, a stále pokračuje. V podstate pred neskutočne dlhým časom Vyjavil Višnu Védske poznanie Brahmovi-prvá živá bytosť vo vemíre, ten Bohovi Slnka, ten Manuovi, ktorý bol niečo ako otec ľudstva, ten svojmu synovi, ten svojmu. Doteraz sa toto učenie prednáša z duchovného učiteľa na svojho žiaka. V nezmenenej podobe, podotýkam. Táto parampará sa dá presne odsledovať v Śrímad Bhagavatame. Ide to od historických osôb, reálne doložených svätcov, cez ich svätých žiakov, prelína sa to s budúcnosťou a končí to ( čo sa týka SB ) v 15.storočí u Caitanyu Maháprabhua, ktorý je skrytá inkarnácia samotného Krišnu. On znovuustanovil, refreshoval 🙂 poznanie pre tento vek – Kali-yugu, vek plný hádok, pokrytectva a nevedomosti. Nebolo to vždy tak. On mal svojich duchovných žiakov, ktorí sú presne zaznamenaní a pokračujú ku Śrílovi Prabhupádovi, ( to je v nadväznej literatúre, ktorú zjavil Caitanya) / ktorý priniesol učenie na západ, ako mu to predpovedal Jeho duchovný učiteľ. SP má svojich žiakov doteraz a tí majú svojich a takto to bude pokračovať v JEDNEJ NEZMENENEJ LÍNII. Samotné učenie je pôvodné, vo Védskych prekladoch je text v SANSKRITE, je tam preklad doslovný k tomu, a komentár, ktorý vždy písali duchovní učitelia v parampare, aby sedel pre konkrétny vek, prirovnania ,vysvetlenia. Je rozdiel vysvetlovať tú istú vec žiakom, ktorí žili pred 500, 5000 a 50 000 rokmi a mladým zanieteným študentom z New Yorku v roku 2010 🙂

        Niektoré duše si volia krátku inkarnáciu.hm. Diskutabilné. V tomto veku žijú ľudia maximálne 100 rokov v priemere, takže všetky duše tu majú krátku inkarnáciu 😛 SATTVA YUGA – 100 000 rokov trvá ľudský život, TRETA YUGA – 10 000 rokov, DVAPARA YUGA – 1000 rokov, KALI YUGA -100 rokov. Z tých 100 rokov kvôli prostrediu žije človek asi 80. z toho prvých 20 a posledných 20 nemá dostatok energie a nevie sa úplne plnohodnotne uvedomovať ( ber s rezervou ), takže ostane Ti nejak 40 rokov, z ktorých väčšinu pracuješ. Kedy je potom čas na sebarealizáciu? Preto treba prijať hotový proces a nemárniť čas špekuláciami a vymýšľaním dačoho nového.

        Všetky inkarnácie, ktoré sem prišli so zámerom spísať, alebo obnoviť védsku literatúru nemali hmotné telá, ale duchovné. Je to zvláštne pochopiť, ale je to tak. My živé bytosti sme nútené inkarnovať sa podľa svojej karmy ( nie je to tak, že si vyberáme, to je omyl ), vyberá za nás príroda a polobohovia. Avatarovia, inkarnácie sa tu neinkarnujú v pravom slova zmysle, oni sa tu objavia z vlastnej vôle. Na nich nepôsobia kvality hmotnej prírody. Ich telá, správanie, činy, zrodenia síce imitujú náš spôsob fungovania, ale to je len ilúzia, je to rasa-lila, veľmi ťažko pochopiteľná transcendentálna zábava. Alebo aj ľahko, je to vec pohľadu.

        Čo sa týka rezonancie, tak veľký súhlas. Je to tak. Všetko funguje na tom princípe. Takže aj čítanie svätých kníh, spievanie mahámantry,atď, všetko, čo je spojené s duchovným svetom vibruje na duchovnej úrovni a keď sa na to sústredíme a vykonávame to, sme s tým priamo spojení a robíme citeľný pokrok.
        S autoritami, je to tak, ako som vysvetlil vyššie. Oni sú proste autority, lebo nevymýšľajú nič nové, iba opakujú to, čo tu bolo vždy, Sanatana dharmu vyrieknutú Bohom. Keď tvrdia niečo iné, čo sa dá vždy overiť, takú autoritu človek nie len že nemusí poslúchať, ale musí ju zavrhnúť. Nikto si nemôže vymýšľať vlastný výklad, všetko, aj komentáre, výklady musia byť v jadre totožné s pôvodným učením. Preto sú autority veľmi dôležité. Bere sa to tak, že oni prijali dokonalú dharmu od svojich učiteľov, a ich život je príkladom, že tak žijú. Ja sám som bol na prednáškach ľudí, ktorí patria do parampary a môžem to iba potvrdiť, že ide v každom ohľade o prvotriednych ľudí.
        Každý prijíma nejakú autoritu, ide o to, čo chce dosiahnuť. Keď niekto vyrastá bez otca a opýta sa matky, “kto je môj otec?”, tak matka je pre neho autorita, ktorá vie, kto je otec. Buď prijmeš matku ako autoritu a ideš ďalej, berieš to ako fakt a posúvaš sa, alebo môžeš pochybovať, chcieť vidieť dôkaz, chodiť od človeka k človeku a pýtať sa, “vy ste môj otec?” 😀 ..a takto môžeš prejsť pol zemegule a zisťovať a aj tak to pravdepodobne nezistíš. Preto je lepšie prijať autoritu a s ňou aj poznanie, ako sa spoliehať na svoju empirickú skúsenosť. Je to taký zvláštny príklad, ale lepší mi nenapadol 🙂

        Tak dúfam, že som to tu moc nezadusil 😀

        P.S.: Všetko, čo som písal je môj výklad, ale obsah som prebral z Védskeho učenia, nevymyslel som nič nové, nie sú to moje vlastné názory a presvedčenia. Sú to skôr názory SANATANA DHARMY, s ktorými sa stotožňujem v plnej miere. Netreba vymýšľať nič nové. Všetko tu už bolo a je. Treba len hľadať. 😉 HARÉ KRIŠNA 🙂

        Páči sa mi

      • Zaujímavé, celkom tomu verím. V SB je veľa príbehov, keď človek nie je viazaný na svoje telo. Bol tam napríklad jeden silný démon, ktorý sa snažil robiť obrovskú askézu a obeť Brahmovi tým, že 10 000 rokov meditoval bez akejkoľvek potravy, stojac na jednej nohe 🙂 Jeho telo bolo totálne rozpadnuté, boli to len vlastne úlomky kostí, navyše rozožrané termitmi, ale jeho duša proste prebývala v nich. Potom uspokojil Brahmu a ten mu dal nové telo, do ktorého sa hneď premiestnil, bolo to dokonalé telo zlatej farby. Tak isto od Brahmu dostal akékoľvek požehnanie, ktoré bude chcieť. On chcel nesmrteľnosť, ale Brahma mu to nemohol udeliť, pretože aj Brahma, ktorý žije nepredstaviteľné množstvo rokov, je predsa len v hmotnom tele a sám je smrteľný. Tak mu udelil požehnania, že ho nikto neporazí v súboji, atď. Jasné, že ten démon to tačal zneužívať a ovládol väčšinu vesmíru a všetkých terorizoval. Krišna ho ale v jednej z inkarnácií – NRSIMHADEVA, zabil :)) Ešteže tak 🙂

        K tým prirovnaniam. Niekde som čítal práveže rozpis ako to je, nebolo to ale vo Védach. Višnu každopádne nie je na úrovni nejakého archaniela, lebo On je Otec. Jeho energie sú všetky AJ osobné a to sú polobohovia, ako Indra, Varuna, Mitra, Agni, Ashvini-Kumarovia, atď. Podľa môjho názoru sa jedná o Michaela, Gabriela, atď. ale neviem presne atribúty kresťanských anjelov,archanjelov. Ale dalo by sa to pekne priradiť určite. Len tak zbežne som si teraz pozeral atribúty Archanjelov a vyšlo mi, ale nemusí to byť presné.

        MICHAEL = INDRA
        GABRIEL= YAMA
        URIEL = AGNI
        RAPHAEL = VARUNA

        Áno, a je možné, že ľudia žili dlhšie ako teraz. Matuzalem žil tuším až 700 rokov či koľko. Takže žil pravdepodobne ešte v DVAPARA YUGE. Ale len tak pre zaujímavosť, vieš koľko sa dožíva taký Brahma? 🙂

        4 yugy / veky / trvajú dokopy 4,320,000 rokov, kým sa vystriedajú.
        Pričom dĺžky 4 yúg sú 4:3:2:1, takže našťastie je náš vek najkratší :))
        ale sme iba na jeho začiatku Bohužiaľ, teda bude to stále len horšie a horšie 😛
        Deň a noc Brahmu trvá 1000 x 4 yugy. tj 4,32 miliardy rokov…
        Brahma sa dožíva 100 Jeho rokov. 😀 Nepredstaviteľné.

        Páči sa mi

      • Keď som si čítala tvoj komentár, napadla ma jedna vec, ktorá vôbec nesúvisí s hinduizmom, ale s tým, čo som sa kedysi dozvedela od anjelov. Môže to byť zašumené mojím stupňom poznania, takže to treba brať s rezervou, ale: keď som sa pýtala na čosi, čo mi oni označili ako “stobon” (premena žijúceho človeka na čistú energiu), tak mi hovorili, že takýto človek žije v svojej fyzickej podobe nejakých 350 rokov (alebo 380, už si fakt nespomínam) a potom sa zbaví fyzického a žije už len ako energia – a podobne ako ostatné energie môže robiť to, čo aj anjeli: zhmotniť si avatara s plnou pamäťou anjela/energie (ako to urobil Michael v prípade Babajiho) alebo sa “nasťahovať” do ľudského tela a odžiť si obyčajný ľudský život bez pamäte anjela/energie.

        Čo sa týka tých hinduistických božstiev, kedysi som zisťovala, kto je kto 😛 v prepojení na anjelov a potkla som sa o jeden “poznatok” (zasa treba brať s rezervou): Gabriel označil Višnua za Michaela (priamo), ostatní Višnuovi avatarovia boli “Michaelova energia”, ale nie nutne priamo Michael. Je to zložité a ja si z toho tiež momentálne neviem viac vyskladať, ale inde som sa potkla o označenie “skupina energií Uriel” a myslím, že to treba chápať takto. Problém je, že anjeli to označujú ako Michael v oboch prípadoch, pretože to je absolútne logické. Ešte logickejšie by bolo, keby o všetkom vyhlásili, že je to “Otec”, ale to už by asi na nás ľudských červíčkov bolo príliš silné kafe…

        A ešte späť k tým terajším 100 ľudským rokom: myslím, že niekde v Biblii sa hovorí, že Abrahám sa dožil 150? A vraj to vtedy bolo bežné?

        Takže bokom od hinduizmu, ale predsa akosi k téme 🙂 .

        Páči sa mi

      • Narayan Das,

        ak som to pochopila správne, na začiatku bol(a/o) Narayana a to spí a sníva. Z neho sa potom vytvoril Brahma, Višnuov vznik si nepamätám, ale potom obaja išli a našli Šívu – hinduistické Trimurti. Takže v mojom vnímaní sa Otec spája s Narayanom/ou (ono to totiž nemalo pohlavie) a Michael & co. sú jeho energetickí avatarovia v tomto systéme, ktorý sa mu sníva, kým Krišnu, Ráma & co. sú fyzickí avatarovia energetických avatarov v 3D. Toto je môj zorný uhol. Nemusí byť správny, ale som o ňom hodne presvedčená, pretože viem, že Gabriel je avatar čohosi, čo Otec videl inde a cez seba premietol do systému (tzv. space particum).

        K tým atribútom archanjelov: nepoznám dobre hinduistické božstvá a polobožstvá, ale jedno viem: Yama je Asrael a môžeš si ho zavolať oboma menami, príde vždy tá istá energia (hoci keď som čítala Zelazneho Lord of Light, nadobudla som pocit, že by mohlo ísť aj o Raziela, ale to mi rýchlo vyvrátili). Michaela som vnímala vždy ako mužskú časť energie a Gabriela som vnímala ako jeho šaktí. Sám mi hovoril, že je Saraswati i Gayatri, o tých druhých neviem, ale predpokladám, že to bude podobné.

        Podľa atribútu by mi Indra (boh vody) sedel najskôr na Gabrielovu energiu, Uriel mi veľmi na Agniho nevychádza, pretože nemá veľa spoločného s ohňom (ovšem v jednom channelingu vyšlo, že Rafael je “strážca tvorivého plameňa” – takže to by mohol byť náš Agni, if any 😛 ). Urielova energia mohla vytvoriť Káli/Durgu (možno v jej prevedení “Gaia”), Šíva by mohol byť Razielova energia… ale to sú všetko len špekulácie. Nikdy som to nevyzvedala ďalej za Michaela a Gabriela a ich skupinu energií.

        Páči sa mi

      • Podľa atribútu by mi Indra (boh vody) sedel najskôr na Gabrielovu energiu, Uriel mi veľmi na Agniho nevychádza, pretože nemá veľa spoločného s ohňom (ovšem v jednom channelingu vyšlo, že Rafael je “strážca tvorivého plameňa” – takže to by mohol byť náš Agni, if any ). Urielova energia mohla vytvoriť Káli/Durgu (možno v jej prevedení “Gaia”), Šíva by mohol byť Razielova energia… ale to sú všetko len špekulácie. Nikdy som to nevyzvedala ďalej za Michaela a Gabriela a ich skupinu energií.

        K tým archanjelom sa neviem presne vyjadriť. Michael bol opísaný na wikipédii ako vodca armády Bohov proti temným silám a kráľ polobohov, ktorý stále bojuje proti démonom je Indra. Uriel je ohnivý sa mi zdá, a oheň má na starosti Agni. Gabriel je niečo ako sudca, to je v hindu Yama a posledný Rafael mal niečo spoločné s vodou, tak som k nemu prisúdil Varunu. Naozaj som to robil iba pre ilustráciu, nestojím si za tým, môžem to ale zistiť z hodnoverného zdroja, keď budem mať čas. Naozaj mieša sa to, a je to určite zložitejšie, ako to vidíme my 🙂
        Indra je kráľ polobohov, nie vody. Ovláda síce búrky a blesky, má hromoklin, vajra, u budhistov dorje, ale on nezodpovedá za vodu ako takú. Śiva a Durga sú protipóly, mužský a ženský aspekt, ktoré sú ničiace, ovládajú kvalitu nevedomosti a Durga sama o sebe je príroda, tj. áno Gaia. A nie je to tak, že energia vytvára Osoby, ale naopak, tie Osoby reálne existujú a energia je ich výsledkom, prejavom.

        Páči sa mi

      • Sorry, netreba sa ponáhľať, som domrvil príspevok, lebo som si omylom vymazal časť svojho a nechal tvoju kópiu 😛

        K tomu stvoreniu :

        Na začiatku bol Mahá Višnu, ktorý potom Sám seba expanduje do ďalších úplných celkov, ako je Narayana, Aniruddha, atď. Leží v oceáne príčin a vydýchne nespočetné množstvo hmotných vesmírov. Do každého z nich sa inkarnuje Jeho úplna časť a to Ksirodakasay Višnu, z neho ďalší a to Garbhodakasay Višnu a potom samotný Višnu. On vytvorí Brahmu, ktorý je prvá živá bytosť v každom z tých vesmírov. Brahma existuje sám a nič okrem Neho. Začne meditovať o Višnuovi a ten ho inšpiruje a dá mu moc vytvoriť hmotný vesmír so všetkou tou rozmanitosťou. Tak to pokračuje, a sme tu 🙂 Na konci Brahmovho života zanikne vesmír. To je presne ten okamih, keď sa Mahá Višnu nadýchne. Potom je vesmír neprejavený istú dlhú dobu a potom sa to znova opakuje. Brahma je živá bytosť, hmotná. Nejde o inkarnáciu Boha. Je to postavenie. Každá živá bytosť sa môže teda kvalifikovať na Brahmu, ale po smrti sa musí znova inkarnovať…Je to najvyššie HMOTNÉ POSTAVENIE, ale stále je len hmotné. Duchovne sa dá dostať ešte vyššie. Tretí člen Trimurti Śiva, je zasa avatar Višnua, aj keď nie je to úplná časť, alebo iba čiastočná. Má na starosti ničenie, kvalitu nevedomosti a Jeho ženský protipól je Durga, zosobnená príroda.

        Páči sa mi

      • Nemám, necestujem, nezistujem, len som pochopila ako si to mylsel, že si podpísaný na smaragdových doskách, ked som to dočítala. Zavolajte ma , ked ma budete potrebovať a použite moje meno tri krát v poradí
        Čikitet,Arelič,Vomalites, na tým som si na teba spomenula. :o)

        U mňa funguje opak želaní, čo si želám nemám a čo si poviem, že by som nikdy neželala, tak sa mi prihodí. :o(

        Páči sa mi

      • Vieš, tvorenie nerozlišuje (chcem, nechcem) preto Kristus vravel” buďte deťmi”… dieťa má čistú hlavu bez predsudkov… a skúsenosti …treba si uvedomiť, že cesta je napísaná v každom v nás a hľadať vo vnútri 😀
        tam je ten tzv. BOH a iný podobný tvorcovia toho čo prežívame, hi hi hi 😀 sám hovoril… STE BOHOVIA ..a evanielium (Blahozvesť) je práve o tom,ako kráľovsky žiť a tvoriť, to čo je krásne a dobré… proste a dostanete…to znamená, že vlastne “tvoríte” a čo vytvoríte to aj prežívate …komplikované čo? a hlavne žiť v tom, čo vytvorili aj interakcie druhých hi hi hi … 😀 vlastne sme jedna bytosť. Pekná motanica čo? Alebo, že by kruh ? hi hi 😀

        Páči sa mi

      • Človek si je strojcom vlastného osudu, ale človek nikdy nebude Bohom. My sme časťami Boha, ale sme od Neho oddelení. Svojim spôsobom sme s Ním kvalitatívne totožní, pochádzame z Neho. Ale nie kvantitatívne. On je Najvyšší a Najväčší a my sme najmenší. Sme príliš nedokonalí. Boh je všemohúci a neomylný. Nemôže poklesnúť. To je dôkaz toho, že my sme nikdy neboli Boh a nikdy nebudeme. Iba sa o to snažíme, napodobňovať ho, a preto sme v hmotnom svete, ktorý slúži presne na to. Napodobňovať duchovný, dokonalý svet. V skutočnosti sa nič nedeje bez Jeho zvolenia, ani steblo trávy sa nepohne 🙂

        Páči sa mi

      • Nrayn,

        v tomto s tebou dosť nesúhlasím… Hovoríš o Bohu, akoby to bolo niečo “tam vonku”, nejaká osoba/vec/myseľ externá k nám… Ja to vnímam dosť odlišne. Ak pochádzame z Boha a sme s ním nejako kvalitatívne prepojení, kde je povedané, že každý z nás nie je “bunkou” alebo “atómom” toho, čo tvorí Boha? Poznáš termín “kolektívne vedomie” (ja to stotožňujem s akašickými zápismi)? JEDNO je množinou všetkých ODDELENÝCH a cez nich spoznáva seba a svoju schopnosť tvoriť, ale aj ich a ich schopnosť vnímať sa separovane.

        Prečo to píšem? Aby si si uvedomil, že hovoríš len svoj názor (=vieru), ale hlásaš ho hodne absolutisticky… 😛 Pomohlo by, keby si doňho vkladal vetičky ako “podľa mňa”, “v mojom vnímaní” alebo “ako to viem ja”… To je to, čo som ti už hovorila: nechaj trochu kyslíka i pre ostatných! 😀

        Páči sa mi

    • väčšina robí len jednu chybičku, vždy keď si niečo želáte alebo o niečo prosíte sa vám to okamžite splní (ale keby nebolo ale) lenže ste tvorcovia a vďaka skúsenostiam si hneď nato zavriete bránu ( no to som zvedavá čo sa stane :D) splnilo sa zostala si zvedavá hi hi hi …
      a to je to druhé želanie ktoré zavrie dovolenie niečo prijať ako samozrejmosť
      ( kúsok čokolády :D) takže sklamanie si prinášate vlastne sami svojim tvorením ( čiže treba sa znovu narodiť… úplne inak myslieť) a tak je to zo všetkým v tvorení a slobodnej vôli hm 😀 😕

      Páči sa mi

  26. Minne,
    mozno som sa zle vyjadrila..moj nazor je , ze ak ma clovek urcite presvedcenie podlozene vlastnou skusenostou i po precitani x-teho mnozstva knih, nebude o nom pochybovat ..to sa da ale precitit jedine srdcom, nie rozumom..citat knihy urcite ano, ale neprepadat im..treba si veci odzit a nie odcitat..a najlepsie sa uci na svojich vlastnych chybach..

    Páči sa mi

    • Dien,
      toto beriem, aj “srdce” bez toho by to nešlo.
      Ale ja sa radšej učím na chybách iných 🙂 hoci som rad, ak môžem aj ja svojou neprijemnou skusenostou niekomu pomôcť.
      Ja sa držím pravidla – ak pochopim nesprávne konanie včas, nemusím prezivat na vlastnej koži následky tohto konania, zmyslania…

      Páči sa mi

    • Súhlasím dien, slepo netreba veriť ničomu. Sú ale knihy, ktoré keď čítaš, tak cítiš, že je v nich pravda a sú niečím výnimočné. A vtedy im treba prepadnúť 🙂 Lebo pochybovať môžeš stále, človek je už raz taký. Len aby to pochybovanie nebolo brzdou, práve preto má byť podľa mňa výzvou ďalej a ďalej čítať a neustále si potvrdzovať, že to, čo čítam funguje na vlastnej koži. Je to vec pohľadu, či je pohár poloplný, alebo poloprázdny 😉

      Páči sa mi

      • Zvycajne nieco zoberies navedomie. Ak precitas x knih v ktorych sa bude pisat o tom istom z ineho prostredia a inak vysvetlene. Je to to iste ako ked verime v Ameriku hoci sme v nej nikdy neboli. Mame dost dokazov a spolocnost nas v tom utvrdzuje. Ak vela knih a ludi naraza na jednu skutocnost tak jej existencii lahsie uveris.

        Páči sa mi

    • no hej, ale niektoré sú už dlhšie ako článok Helarin. Radšej keby tie svoje myšlienky spracovali ako článok a zverejnili to tu… alebo neviem 😦
      ja ich osobne nečítam, iba prelietavam očami, ak sú také dlhé

      Páči sa mi

      • No vidíš, blog tvojho zamerania tu ešte nemáme, to je dobre, každý si vyberie, čo sa mu páči 🙂

        Škoda, že aj Čikitet nespraví svoj cikitet.wordpress.com, zatiaľ je voľný.

        Páči sa mi

      • To, co si pisal v tych litaniach si nauceny, alebo vies? O to ide. A vies preco ma India najviac duchovnych vodcov? Najviac lekarov je v nemocnici pretoze tam su chori ludia. Tak isto duchovnych vodcov je treba najviac tam, kde su ludia na slabej duchovnej urovni. Tak hovoril Osho. Bol ind. Ja som toho nazoru, ze sme sa narodili v tejto zemi -na Slovensku- preto, lebo tu su pre nas najlepsie podmienky pre nas duchovny rast. Tak je to s ludmi na celej zemi. Kazdy sa narodi tam kde potrebuje, co sa tyka spolocnosti, kultury, ci nabozenstva. Ja sa drzim ucenia Jezisa. Precitala som vela knih a uceni, ale toto mi je najblizsie. A dokonca som uz aj nieco zazila. 😛 .

        Páči sa mi

      • To, čo som písal viem, lebo som sa to naučil 😉 Nerozumiem tomu, na čo narážaš. Keby som sa mal bifliť celé Védske učenie, tak by som musel byť autista, a aj ten by mal s tým dosť problém. 😀
        Zaujímavé, takže tvrdíš, že na Harvarde je toľko unávaných profesorov, lebo ľudia sú tam extrémne sprostí, a potrebujú to ako soľ, hej? Fú, ešteže ma na ten Harvard neprijali. 😉 Osho je osho, nebudem sa k nemu vyjadrovať, lebo on nie je kapacita v žiadnom smere. Áno, každý sa narodí kde potrebuje, je to vec karmy atď. Ale druhá vec je, že označenia Slovák, Ind, Američan, atď. sú len hmotné pomenovania, nič to neznamená. Ale inak máš pravdu vo veľa veciach. Keby si študovala trochu históriu, vedela by si, že Slovensko má s kresťanstvom spoločné veľmi málo..

        Páči sa mi

  27. vieš , mám aspekt aj Hanumana a to je energia veľkého bojovníka proti temnote a démonickej sile (druhá polarita tohto sveta) preto sa rád aj smejem a škádlim druhých hi hi hi 😀 😀 a mám život bez starostí o cestu a nie som spútaná sila takže som večne niekde na cestách hm 😕 😀

    Páči sa mi

  28. Ked sa nieco naucim a nemam to prezite alebo nemam dokaz tak tomu mozem akurat tak verit, ale nie vediet. A na Harvarde studuju preto, lebo sa chcu naucit to, co nevedia, aj ked aj tam su urcite nejake teorie bez dokazov, ktorym musia len verit. Nepovedala som ze na Harvarde su sprosti ludia. To si nepochopil. Tiez vo vela veci verim, ale uz aj viem. Napriklad ze sa da vyliezt z tela, alebo zastavit burka.

    Páči sa mi

    • Neboj, ja to mám prežité, mám dôkazy, ktoré mi plne postačujú 😉
      No vidíš, a v Indii sa chcú naučiť, čo nevedia. Duchovné poznanie. Aj na Slovensku sa chcú naučiť, aj v Maďarsku, aj v Palestíne. Ale osud to nejak tak zariadil, že najviac duchovných učiteľov je v Indii. Ups. Sme nahratí, čo? :))) To máš ako s kresťanstvom. Ono hlása, že len cez Ježiša Krista môžeš dojsť k spaseniu. Takže celá Afrika, India, Čína, a ďalších asi 5 miliárd ľudí pôjde do pekla? Ajajáj. Tak to nefunguje. Sama priznávaš, že sa dá vyliezť z tela, zastaviť búrka, atď. Súhlasím. Žiadny hinduista, ani buddhista by sa pri tom, čo tvrdiš ani nepozastavil, lebo je to bežná vec v ich kultúre. Skús to povedať svojmu pánovi farárovi a pošle Ťa na spoveď za nečisté pohanské myšlienky. Nehovoriac o tom, že pred pár stovák rokmi by Ťa tí Tvoji kresťania upálili.. 🙂

      Páči sa mi

  29. Ja uznavam Jezisa, ale to neznamena, ze sedavam v kostole a chodim za fararkom. Viem ze cirkev vela veci poprekrucala a v mene cirkvi sa napachalo vela zla. Takze nie cirkev, ale Jezis. Ved aj on sa narodil ako zid. Je vela ciest ako dospiet k cielu a preto je tolko uceni. A mne vyhovuje Jezisovo. Mozno keby sa Jezis vratil v 16. storoci a robil zazraky, asi by ho cirkev tiez upalila. 😛 .

    Páči sa mi

  30. Prečo je v Indii najviac duchovných učiteľov?

    Teraz idem hovoriť z mojej pamäti, ktorá nie je najúžasnejšia, ale spomínam si na niečo o spirituálnej energii Gaie, ktorá vyráža vždy v istých cykloch na povrch na určitých miestach Zeme. Pred nejakými x rokmi vraj vyrazila v Indii/Tibete (pletie sa mi do toho číslo 7000, ale ruku do ohňa za to nepoložím). Predtým vraj v Egypte či kde? No a najbližšie okolo roku 2012 plus/mínus má vyraziť v Andách…

    Možno je to celkom od veci, ale možno to niekto bude vedieť doplniť a opraviť.

    Páči sa mi

    • helar,
      doplním, čo som pocítila po prečítaní – v súvislosti so zničením Atlantídy boli tri hlavné oblasti záchrany, ktoré by sa zjednodušene mohli zemepisne označiť Egypt /pôvodné duchovno žije v skrytosti/, Andy /pôvodné duchovno žije, ale je viac skryté, než odhalené/, Tibet /pôvodné duchovno žije a je asi najmenej skryté/ … a ďalší pocit je otec-matka-dieťa …

      Páči sa mi

    • BOMBA 😀 😀 KYBALION V PLNEJ KRÁSE 😀
      nrayn
      ďakujem, že si aspoň tú slobodnú vôľu prijal, ako možnosť akceptovanej pravdy hi hi 😀 a odteraz si každý deň zopakuj aspoň 10 ráz “Som stvorenie zo slobodnou vôľou” 😀 Možno boli deti špatným príkladom, ale také “fraktály” sa už len tak nedajú vyvrátiť hi hi hi hi 😀 bibliu som síce nespomenul, ale boha si spomenul práve ty, hi hi 😀 a já neviem v ktorej knihe je tiež spomenuté slovo “BOH” ,je veľmi ťažké si predstaviť že, nič nie je hore ani dole “ako hore tak dole” 😀 že helar hi hi hi, ten kybalion sa mi tu zase motá … a keď nie je hore ani dole, tak kde je ” tu je” 😀 nie som jeho rukou ani prstom ani ničím podobným, lebo môj prst nemá slobodnú vôľu (lebo by ma zbil za to že píšem kacírske myšlienky ) jednoducho a krásne som ” boží chrám” zbúrajte ho a do troch dní ho postavím “hi hi

      “som ktorý som” 😀

      Páči sa mi

      • Nemusíš ďakovať, ja neprijímam veci, alebo neodmietam na základe mojej nálady, alebo sympatie, ale podľa toho, či sedia do môjho konceptu. Koncept píšem schválne, lebo mám komplexný koncept, tzn. v mojom svetonázore nie je žiadna medzera, žiadna nezodpovedaná otázka. Aspoň nie taká, na ktorú by som mohol naraziť na podobných fórach a nie je moja vina, že niektorí z vás nemajú koncept, ale majú iba sčasti poskladané puzzle. Preto sa snažím pomôcť Vám skladať, a nie je to preto, lebo sa cítim nadradený, lebo všetci majú rovnakú hodnotu – sme duše. Väčšina moje poznanie neprijme už len kvôli faktu, že som si až príliš istý, to mi je jasné. Mám argumenty, a nie hociaké. Mám meč poznania, ktorý pretne každú pochybnosť, ale nie každému to môže byť príjemné.

        Neviem aký by malo zmysel opakovať tvoje rozmarné želania. O akých fraktáloch hovoríš? Asi mi niečo ušlo.

        Ak sa nemýlim, Ty si spomenul “božie deti”, parafrázoval si Boha, aj keď si ho nespomenul, a tie frázy sú odcitované z Biblie, tak o čom točíš?

        S tým hore,dole to máš mierne prekrútené. Originál znie, že – čo je dole, je ako to, čo je hore a čo je hore, je ako to čo je dole, pre tvorenie zázrakov je to jedno.. To je jeden zo základov hermeneutiky, ale hlavne, že vieš o čom hovoríš. Prečítaj si dielo F.Bardona, možno budeš chápať aspoň základy. Lebo mám taký pocit, že vieš všetko, aj keď nevieš. hi hi hi 🙂 a neodvolávaj sa na Helar. Máš asi pocit, že potrebuješ podporu vo fóre, ale radšej dávaj argumenty.

        Páči sa mi

  31. no ja astralne cestujem hlavne nechtiac, v spanku, proste sa moje vedomie zobudi vzdy okolo pol4 rano. Podmienkou u mna je lezat na chrbte, ruky vedla seba. teda aspon vzdy ked som sa vratil do tela tak som bol v tej polohe. Raz som tak videl stuzku ako nadomnou plapolala a tak som sa jej chytil a splhal po nej :). Inak uz nechcem astralne cestovat, stretavat kdejake energie mi uz nieje najprijemnejsie. O to horsie ked som videl film paranormal activity.
    Este ked som sa pokusal umyselne vyliezt z tela tak som volil polohu lezmo na chrbte a vo faze polospanku, hudba od shapeshifter, slo to ale nejak v polceste von ma vtiahlo spet.

    Páči sa mi

  32. bosorka
    skús to podľa desteni… 😀 wind blows tu nechal na ňu kontakt, Ja som to skúsil a funguje to celkom účinne hi hi 😀 a potom spoznáte kto vlastne ste cmuk.. 😀

    Páči sa mi

  33. ja nevidím v astrále , len ho používam ako cestovný prienik k iným svetom
    možno je to more éteru, čo sa týka tej hmly, to mám známosť ako strážcovia tohto cyklu do zabudnutia .. 😀 a duše mŕtvych som tam nevidel… 😀

    Páči sa mi

    • Čikitet,
      možno astrál vynecháš. Ja som tie sféry pochopil tak, že jedna je v druhej – tak ako naše telá sa prelínajú, čiže ak so svojím vedomím sa ?rozvibruješ? priamo do vyššej sféry, ako je astrál, nachádzaš sa priamo v sfére s vyššou frekvenciou, čiže ako sa naladíme, v takej sfére sa ocitneme – ako rádio FM nie? Ale to sa týka sfér Zeme, nepísal o sférach iných vesmírnych telies…

      Páči sa mi

  34. presne toto zažívam, aj pri začiatku astrálneho cestovania, pripisujem to práve tomu ako sa v časopriestore menia vibrácie nejakým smerom, tiež vnímam všetky tie sprievodné znaky cestovania hi hi hi 😀 len som si myslel že je to moje špecifické vnímanie… no a potom do tunela a v pravo hore hi hi 😀 no toto je bomba.. 😀

    Páči sa mi

  35. počujem také zvuky ako vzdialené zvonenie a šum príboja mora,štekot psa a pod. a vnímam ako sa mení svetlo do rôznych farieb a potom vidím tmu a taký nekonečný pokoj no a príde myšlienka na cieľ mojej cesty a vtom momente vidím zas svetlo a konkrétny obraz sa začne predo…mnou odvíjať . 😀
    Je to tak reálne ako keby som tam bol vo fyzickom tele 😀 až na to že svoje telo nevidím, len svetlo svojej hviezdy čiže tiene ktoré vytváram.. hi hi 😀
    možno že tam žiarim ako zjavenie hi hi 😀

    Páči sa mi

    • Neviem či astrálne cestujem alebo len snívam. Nechcem tu rozoberať svoje pocity, ale tie zvuky sú približne identické. Ja občas počujem aj tibetské misky, možno vtáčiky, nádhernú hudbu….. S jednou výnimkou, že ja tie zvuky počujem aj cez deň kedykoľvek sa trošku sústredím. Zo začiatku som prikladala svoje ucho k manželovmu a pýtala sa ho: ” počuješ to?” chichichi Teraz už viem že je to v mojom vnútri.

      Páči sa mi

  36. vieš ja tento život vnímam ako obraz, nemám pocit “od svojej smrti ako malý”
    že, toto tu je niečo na tvrdo dané a nedá sa s tým nič robiť, no proste si uvedomujem, že pre niečo som tu, ale cítim sa ako “avatar” žijem v tomto priestore ale môžem ho opustiť a isť zažívať niečo iné hi hi 😀 a preto vravím že mám dar tvorenia a slobodnú vôľu, lebo ma nič nezväzuje a ani nič nepokladám za zlé alebo dobré, a preto neviem koľkokrát posúdiť čo je pravda a čo nie ( ilúzia a pokračovanie…. je tam veľmi tenká čiara… pravda :D) preto sa snažím neposudzovať veci ale len žiť a zažívať niečo čo som ešte nezažil hi hi hi 😀

    Páči sa mi

    • Aby som bol úprimný, nie že by som niekedy nebol :), tak Ti poviem, že vieš na čo narážam a vyhýbaš sa odpovedi, lebo jednoducho žiadna nie je. Mňa nezaujíma ako vnímaš veci vo všeobecnosti, čo si všetko uvedomuješ, čo si myslíš o niečom a podobne, aký je tvoj názor na dobro a zlo. Samozrejme, že realita sa dá vnímať subjektívne, nie je viazaná na telo, napríklad keď spíš, žiješ vo svete, ktorý je vytvorený tvojím podvedomím, atď. atď.

      Mňa zaujímalo a stále zaujíma odpoveď na otázku, jednu a konkrétnu, nič viac, nič menej.

      OPÍŠ MI KONKRÉTNY OBRAZ TOHO, AKO VYZERÁ ASTRÁLNY SVET. KONKRÉTNY. Keďže je astrálne cestovanie stále len CESTOVANIE, musíš meniť miesta, a musel si toho veľa vidieť, navštíviť, atď, tak mi láskavo opíš, čo si videl, alebo rovno napíš, že si nie si istý, či to bolo AC, alebo sa Ti to snívalo, prípadne sa Ti zdajú rôzne veci, keď zatvoríš oči a podobné fantázie.. Dík, 🙂

      Páči sa mi

  37. môže byť že cestujem dimenziami a pocity sú rovnaké ale názvy (mená) má každý svoje, lebo sa tam neučíme jeden od druhého ale používame mentálny jazyk alebo vnímanie. Niektoré já tvrdí že bol som v jeho tele ale iné já vnímal som jeho myšlienky ale v podstate obaja hovorili to isté, len v inej farbe hi hi 😀

    Páči sa mi

    • Ja nechcem vedeckú výpoveď. On niečo napíše a ja ho mám akože spochybňovať? Veď on o astrále nenapísal nič a neverím, že zažil astrálne cestovanie. Poznám človeka, ktorému veril, že astrálne cestoval, lebo je šaman, a viem, že kým to dosiahol trvalo mu to dlhé roky, a nešlo mu to. Teraz má asi 45 rokov a precestoval celý svet, zvlášť Južnú Ameriku. Je to expert na Ayahauscu a podobne. On mi rozprával, že AC je cestovanie v hmotnom svete, ale v jemnohmotnom / astrálnom tele. Je to projekcia, keď zažívaš OBE, out od body experience/mimotelovú skúsenosť, vnímaš iné veci, dokážeš prechádzať stenami, pohybuješ sa vôľou, máš ale svoje astrálne telo, ktoré má presne taký tvar ako normálne. Tieto “výlety” trvajú rádovo niekoľko minút. Preto som sa pýtal Čikiteta, čo vlastne vidí, aby som tie výpovede porovnal. Prepáč, ale keď mi niekto začne tvrdiť o AC, že : “môže byť že cestujem dimenziami a pocity sú rovnaké ale názvy (mená) má každý svoje” – a podobné vyjadrenia, ktoré nemajú ŽIADNU výpovednú honotu, tak mu proste neverím a som si istý, že 1. Buď si vymýsľa, alebo 2. je tak mimo z toho cestovania, že sa nevie vyjadrovať. Príde mi ako človek na drogách, ktorého keď sa spýtaš, ako šľape ten hašiš a on ti povie : “tie farby, sú iné, ale sú rovnaké, bol som v tuneli, a bolo tam také svetlo, ale vlastne nebolo, lebo farby a potom som sa vymenil” 🙂 Tak nehnevaj sa, ale nebuď hlúpy. Myseľ človeka na drogách uvažuje presne takto, je to nízka vibrácia, vedomie má obmedzené a preto nevie rozlišovať realitu od fantázie. Naopak, v stave astrálnej projekcie je vedomie na vyššej, úrovni a vnímanie je jasnejšie, takže keď niekam cestuje, tak by mal vedieť KAM CESTUJE, ČO TAM VIDÍ. Čikitet podľa mňa astrálne necestuje, ale keď si myslíš, že je to také ľahké, že Ti nejaký chalan dá linku, tam si niečo za 10 minút prečítaš a opustíš hmotné telo – čo nebolo zatiaľ vedecky dokázané, že sa to dá, a študujú to vedci a psychotronici roky, ale jednoznačné výsledky nie sú, až na zopár výnimiek, tak neviem čomu veríš.

      Opravím Ťa, astrálny SA NEROVNÁ duchovný. Astrál znamená jemnohmotný, ale je stále hmotný, len vibruje na vyššej vibrácii, takže hmotné predmety sa zdajú byť priehľadné, a človek vníma jemnohmotné veci hrubšie, môže napr. vidieť duchov-v rovnakej úrovni, rôzne mentálne projekcie ako elementálov atď.

      Páči sa mi

  38. Čikitet – spomínam si, že si niekde písal, že pri AC sa máme pohybovať v kruhoch a nikdy nie v uhloch (tak nejako to tuším bolo)… Prečo prosím ťa???

    Páči sa mi

    • lebo aj tento priestor hoci je kvantovaný a je zvláštne temný ašte nie je to čo si mnohý myslia 😀
      je to len trojka pán skrytej mágie
      Trojka drží kľúč skrytej mágie, tvorcom on je Siení Mŕtvych… posielajúc vpred moc, v rubáši temnoty, zväzujúc duše detí ľudí; posielajúc temnotu; zväzujúc silu duše; riadi negatíva detí ľudí.
      a tá trojka má strážcov, “kustódi” a ak niekto hľadá svetlo a sám svetlo nemá
      “zapáľte svoje sviečky” a pohybuje sa prostredníctvom uhlov tak ho kustódi zajmú a držia dovtedy až myšlienka bude zabudnutá.. prepáč ale mám husiu kožu hi hi hi 😀 sú ako hmla …

      Páči sa mi

      • hm 😕 to svetlo je merkaba??? Alebo je to svetlo v srdci??? A nájdu ťa len vtedy, keď nemáš to svetlo, alebo vtedy keď ideš po uhloch???

        Páči sa mi

    • Nie je to tým, že pohyb po kruhu je vlastne pohyb po “mierne zahnutej” 🙂 priamke spájajúcej východisko a cieľ a je prirodzený pre pokrok, kým pohyb po uhloch znamená náhle rozhodnutie, zmenu smeru… a stratu pôvodnej orientácie? Koniec-začiatok-koniec-začiatok. Rohy vždy predstavujú stratu niečoho, priamky (aj tie ohnuté 😛 ) mi prichodia ako “beriem so sebou všetko svoje minulé do všetkého svojho budúceho”.

      Páni, zo mňa nikdy nebude filozof! 😀

      Páči sa mi

      • Pekné zhrnutie ..lenže neber minulé do budúceho.. lebo tak ako sa všetko mení v čase ..aj minulé je záťaž na budúce … 😀 lebo tam, kde niet času..niet príčiny a ani následku je len to, že “som ktorý som”
        vieš helar bol som sa pozrieť na svoje telo do astrálu ,nikdy ma to nenapadlo predtým ale vyzeral som ako súhvezdie hviezd, pospájaných nejakou plazmovou energiou hm 😀 pripomenulo mi to obrázky z KABALY vieš tie pospájané guľôčky , len sa v tom ešte nevyznám ako to funguje a čí to náhodou podľa sudcu “wind blowsa” zas nebude projekcia
        hi hi 😀

        Páči sa mi

  39. Cikitet, si prvy za celu dobu co zazil podobne ako ja..ty cielene, ja neplanovane, ale stalo sa..nemavas take stavy aj spontanne? mne sa to totiz aj behom dna stava..este to neviem ovladat, dost mi to zneprijemnuje zivot a neviem co s tym..priznam sa, ze ked padam do tmy, mam pocit ze umieram a bojim sa ist dalej..citim ako splyvam s okolim, neviem ci chapes, pritom vnimam aj svoje telo, ktore je akokeby prilepene k posteli a uvedomujem si ze sotva dycham..vtedy sa zlaknem ze uz sa nevratim a prerusim to..citim ako sa sila uvolnuje, ide to vzdy od lavej nohy, pribije ma to k posteli a jasne vidim kokteil farieb cakier ako idu rychlo za sebou, konci krasnou fialovou a potom ohromny vybuch svetla priamo v hlave, a samozrejme rozne zvuky..najcastejsie ta meluzina, ale aj anjelska hudba..neda sa to opisat..ked pride tma, je to akoby s clovek rozplynul do vzduchoprazdna..a co si uvedomujem, je absolutne ticho..akokeby sa cas zastavil..

    Páči sa mi

    • ták a si v astráli, dobré… ba výborné… 😀 a ak si tam tak si stačí pomyslieť na nejaké miesto, čo by si rada videla a stane sa , “také jednoduché” 😀
      len nemať s toho strach … 😀 tomu rozplynutiu hovorím… more pokoja 😀

      Páči sa mi

  40. Nevyjadrene veci su magicke. Najviac ma zaujima ta zakladna vec na com sa utvaraju vsetky ostatne veci. To je ta jednoducha vec ktora sa neda nazvat nijakym pojmom lebo jej zmysel je len taky aky jej urcis. Tvar sa meni no podstata prevysuje vsetko co len moze existovat. Dokonca je aj nad vedomim alebo zivotom a smrtou lebo ak dlho rozmyslate ake by to bolo keby ste nikdy neexistovali a nic nemohli ani vediet a zucastnit sa toho tak narazite na hutnu surovu vec tejto neprejavenej nicoty v ktorej niesu ziadne vstupne ani vystupne informacie. Je to absolutny zaklad nezavysli na nicom lebo sam neexistuje len potvrdzuje to ze existencia niecoho je mozna. Dokonca aj taka genialna vec ako je vedomie/pozorovatel je len jedna z nekonecnich moznosti. Tato vec nevznikla pricinou nicoho lebo ona je sama pricinou vsetkeho a ma nemenni zaklad. Vsetko je z nej. Tato absolutna vec existuje mimo vsetkeho. Aj samotna nicota sa musi prejavit az tim ze prejde cez tuto vec. Zaklad a potencial tejto veci je neobmedzeny. Logika by sa stala len nepatrnou castou celku. Vsetky veci ako cas,priestor,farby,myslienky a vedomie su prejavene formy. Vsetko co z toho vypadlo sa musi raz vratit spet a neskor sa to moze zas prejavit. Tim padom sa mozu vytvarat nove a nove veci do nekonecna a vzdy budu obsahovat nieco nove alebo zaujimave a pritom sa to nebude musiet diat ani na urovni vedomia. Co je pre nas ako ludi nepredstavitelne. Tuto vec mame kazdy v sebe a neexistuje nic co by ju nemalo. Mozte prist o telo,myslienky,pocity,pamet atd. no tento zaklad zostane ako platno pre vyjadrenie toho co sa deje. Je to sice samozrejmost. No najvetsiu vec ktoru potrebujeme uz mame a vsetko ostatne je takmer nicim ak si uvedomime jej hodnotu a vlastne moznosti. Je to proste ako velka giganticka hra 😛

    Páči sa mi

    • To mi pripomenulo jednu vec a to, ako som sa dozvedel aká je hierarchia živej bytosti. Najnižšie je prejavená hmota. Vyššie sú činné a nečinné zmysly, ktoré ju vnímajú. Potom je telo ako integrita. Ruka dokáže zobrať pohár vody, ovláda hmotu. Ruku ovláda myseľ, prikáže ruke, ona ovláda hmotu. Vyššie ako myseľ je inteligencia. Inteligencia dokáže rozkazovať mysli. Tvoja myseľ ti hovorí, že si máš zapáliť. Inteligencia ale zasiahne a povie,”Aj tak už fajčíš dosť, nie je to zdravé, mal by si s tým skončiť”.Vyššie ako inteligencia je falošné ego. Je to predstava, že Ty si svoje telo. Preto falošné, lebo sa stotožňuješ s hmotným telom, ktoré je Ti v skutočnosti podriadené, ide len o to naučiť sa ho ovládať.Stotožňovanie sa so svojou mysľou,zmyslami, hmotnými potrebami, je len ilúzia-preto falošné ego.Vyššie ako Ego je samotná duša, ktorá je hierarchicky najvyššie a kontroluje zvyšok – pokiaľ sú nižšie hierarchie podriadené, a to sa dá iba dlhoročným tréningom. Vtedy je človek sebarealizovaný, on rozhoduje o každej svojej myšlienke, čine, nie naopak. Myseľ a zmysly človeka sú vynikajúcim sluhom, ale môžu byť aj najhorším pánom.

      Páči sa mi

  41. nrayn
    ,,Chram boži je v nas.” tak povedal Ježiš. Nehladaj ho niekde mimo. precitala som vela tvojich komentarov, a zasnem ako vehementne sa drzis jedneho ucenia, nechces pripustit ze ciest je vela a kazdy ma pravo vybrat si tu co mu najviac vyhovuje. Podla teba -vsetci su blazni, len ja som lietadlo-. 😀 Neponizuj ludi, lebo kazdy clovek je dokonaly a jedinecny. Co Boh stvoril, vsetko je dokonale, len tu dokonalost musis vediet pochopjt. Urcite je vela ludi co este ,,spia”, ale kazdym dnom sa prebudzaju dalsi a dalsi. Ano, pomozu aj knihy a ucitelia, ale to podstatne zostava na kazdom z nas, co z toho prijmeme a co urobime so svojim zivotom. Vsetci spejeme tam, odkial sme vysli. Jeden skor, iny neskor. Je to ako to prirovnanie k moru. Najprv bolo more. Univerzum. Kvapky mora sa rozprskli lebo chceli zistit co su. Tak si na vlastnej kozi vyskusali radost, bolest,smutok, lasku, nenavist, atd., lebo bez vlastnej skusenosti by to nemohli pochopit. Ked sa kvapky vratili domov, splynuli s morom. Boli more, ale kazda kvapka uz si bola vedoma toho, ze je kvapka. Ked sme uz raz tuto cestu zacali, karma nas domov nepusti, pokial sa nenaucime, co treba. Ale potom to bude stat za to. 😛

    Páči sa mi

    • Ježiš nebol Boh, takže Jeho názory ma nezaujímajú, radšej si prečítam to, čo povedal Boh tisícky rokov pred Ježišom v oveľa zreteľnejšej, priamejšej a hlavne obsažnejšej forme. BHAGAVAD-GITA. Ciest podľa mňa nie je veľa, ale Tvoj názor Ti neberiem, je to len názor, tak ako ja mám svoj, Ty máš svoj, je to óká 🙂 Ja som nenapísal, že je niekto blázon, už sa mi to snažilo pár ľudí podsunúť, ale sám sa s tým nestotožňujem. Nikoho neponižujem, keď sa cítiš ponížená, je to Tvoj subjektívny pocit, ale ubezpečujem Ťa, že to nebol môj úmysel, ale Tvoja interpretácia. Ľudia nie sú dokonalí, Hitler nebol dokonalý, Fico nie je dokonalý, Ty nie si dokonalá, ani ja. Duše sú dokonalé, ale sú obalené mnohými nedokonalosťami, ktoré sa snažíme odstrániť, niekto úspešne, niekto “nikoli”. Boh nemusí zisťovať Čo , alebo Kto je, On je všemohúci. Tá teória o zisťovaní je mylná, sklamem Ťa. Inak s Tvojimi všeobecnými úvahami celkom súhlasím. Inak Ti poradím, ale nemusíš to prijať, aby si sa vyhýbala všeobecným frázam. Vety ako “podstat zostava na kazdom z nas” a 80% Tvojho príspevku. Buď opatrná pri formulovaní vlastného názoru. Nestačí napísať to, čo si myslíš, ak to nevieš zdôvodniť, podoprieť argumentom a zovšeobecniť.

      Páči sa mi

  42. Tak aby sme sa vrátili k pôvodnému zmyslu komentárov – pripájať techniky “vylezenia z tela”, ktoré nám zafungovali:

    Asi tak pred dvoma dňami som si večer líhala a bola som už totálne zmagorená. Chcela som sa vybrať k anjelom, ale na to potrebujem vyprázdniť myseľ. No a predtým som vyše hodiny spievala jednu mantru dookola, takže aj keď som zatvorila oči a snažila sa na nič nemyslieť, mantra mi stále bežala na pozadí. Už som z toho bola celkom nervózna, pretože mi bránila dostať sa na svoje silové miesto. Jednoducho nech som robila, čo som robila, stále som si v duchu spievala mantru.

    A vtedy som si spomenula na jedno videjko, ktoré som si kedysi pozerala:

    Dievčina tam začne tancovať k hudbe a tancovaním okolo seba vytvára nejaký svet. Tak som to použila ako inšpiráciu: naďalej som si spievala mantru, ale pritom som v duchu k spevu začala tancovať a robila som okolo seba stále širšie a širšie kruhy, v ktorých sa nič okolo mňa menilo postupne na moje silové miesto… a nepotrebovala som na to ani vnútorné ticho!

    Takže aj táto metóda funguje.

    Páči sa mi

  43. Ahoj helar ,
    O astralne cestovanie sa pokusam priblizne uz 2 roky, dokazem si uvolnit telo tak ze ho skoro necitim , teda okrem hlavy. Niekedy mam pocity ze sa kolisem zo strany na stranu niekedy zhora dole a vzdy mam taky zvlastny pocit a potom sa akokeby zlaknem, pred polrokom sa mi to dokonca podarilo teda myslim ze podarilo lebo som sa videla lezat na posteli po vylete do velmi zvlastnej buducnosti 😀 ale videla som sa z velmi divneho uhlu pohladu , ktory mi ostal aj po zobudeny ale len na chvilocku vazne asi len par sekund ale v kazdom pripade sa vzdy zlaknem aj ked sa o to pokusam a aj v tedy ked sa mi to podarilo som sa niecoho zlakla a zrazu som bola naspat. Dalej sa mi stava ze ked meditujem sa dostanem na niake pekne miesto a tam je vela zvieratok vacsinou milych ale podakotre su neni az tak zhovievave, no v kazdom pripade ma to vzdy zavezie k takemu obrovskemu stromu , teda lepsie povedane do neho a tam je Gaia a ja sa s nou rozpravam, teraz si spominam len na 2 razy co sa to stalo ale vzdy mi povie nieco co by som sama asi nevymyslela ale stale si nie som ista ci to je skutocne a vazne by som chcela sa vyvijat , tymto smerom kedze vazne od malickata malicka ma tu nieco taha a uz sa mi podarilo aj zbavit zopar neporiadnych duchov alebo energii alebo co za stvorenia to bolo lebo neboli velmi privetivy a v noci ma stale otravovali a ja ani neviem ci sa to da ale raz to kvazi napadlo moju priatelku a potom som sa nastvala a povedala dost spravila ritualik a uz to bolo prec a zatial sa znovaneobjavilo… 123, Anyway ja som vazne zmatana citim vela, viem ze mam ist tymto smerom ale vazne mam pred sebou este dlhu cestu. Mohla by si mi prosim poradit hlavne ohladne toho astralneho cestovania a skusit povedat ci moje stretnutia z Gaiou su “real” alebo vazne len niake matlaniny v mojej hlave 😀
    Dakujem za Odpoved

    Páči sa mi

  44. Ahojte , mohla by som Vas poprosit o pomoc?: )) Pred par rokmi u mna zacalo astralne cestovanie. 1x som sa o tieto veci nezaujimala, brala som to len ako sen. Ale potom, ked som sa zacala hlbsie ponarat do tohto sveta, svojho myslenia a pod., prislo to 2x. Ked to zacalo, prebehol mnou pocit:” Nechcem opustit svoju rodinu”. Vratila som sa spät. A odvtedy mam s AP problem. Max pocitim v nohach ihlicky ale hned sa zobudim. Prosim Vas o radu, neviet ako sa tohto ” bloku alebo co to je zbavit? : )) Dakujem krasne

    Páči sa mi

    • Ninde, ja som AP dostal do daru ako udičku. Zatiaľ sa mi nepodarilo navodiť si ho vedome. Takže možno aj u teba to bola udička, že sa s “touto” tematikou máš začať zaoberať 🙂 Samozrejme je na to viac návodov, ako na to a názorov je určite ešte viac 🙂
      Čo všetko potrebuješ na vyskladanie svojej skladačky sa môžeš dozvedieť iba ty sama 😀
      Ak budeš hľadať ďalej, určite nájdeš, ak ti teda tie postupy popísanie v článku nepomohli, ale ako som už písal, odpoveďou môže byť, že momentálne ešte vedome cestovať nemáš 🙂

      Páči sa mi

  45. Práve som sa pustila čítať Kroniku Amberu a došla som na miesto, keď sa píše o troch spôsoboch prechodu z Podstaty do Tieňov a tu -aha, udička ako na veľrybu. Asi vyskúšam tvoje dva spôsoby. Len ešte nemám karty, ktoré by ku mne týmto smerom prehovárali. Ale verím, že ďalšou udičkou bude práve ich objavenie.

    Páči sa mi

  46. Takze tu je slubeny test.
    Doma som do trezoru dal jednu jedinu vecicku. Kedze je Vas tam dost ” tulakov po hviezdach ” nebude problem zistit co? Ze? Aby niekto netvrdil, ze som nieco menil aby to nevyslo, prikladam md5 digest odpovede:

    ff95a08fb780fb472f63ea9b292f535e

    Dufam, ze tam hore namaju uz kvantovy pocitac 🙂
    Kludne ma mailom mozete oslovit aj o adresu bydliska alebo ako trezor vyzera ak Vam to uz nahodou ” Gabriel ” nepovedal. 🙂
    Ale teraz vazne. Nikomu sa neposmievam. Skusam len ci ste partia co to vie dotiahnut aj dalej.

    Páči sa mi

  47. Ahoj, helar (dúfam, že si môžeme tykať 🙂 ) Dúfam, že nevadí, že píšem tak dlho po vydaní článku.

    Pred dvoma dňami som ako každý deň kráčal domov. No, bol som o trochu viac unavený. Rozmýšľal som práve o tomto vyliezaní z tela a šamanských potulkách. Už som to predtým skúšal, ale nemal som najlepšie výsledky. No, každopádne, rozmýšľal som o tom, aj o tom, ako mi táto tvoja stránka moc pomohla, a na sekundu som zavrel som oči. Uvidel som most, priepasť a za mostom akási zeleň. Otvoril som oči a poobzeral som sa. Naokolo stále prázdna cesta a napravo sad. Znovu som zavrel oči. Zase som uvidel ten most. Díval som sa naň a cítil som… strach aj nadšenie. Išiel som pomaly po moste, vypadal nestabilný. Postupne som zrýchlil krok. Párkrát som sa potkol a raz som takmer spadol dolu, ale stihol som sa zachytiť a vyštverať rukami na most. Postupne som ho celý prešiel, dostal som sa na druhú stranu. Naokolo boli stromy, ale cesta, ktorou som chcel ísť, bola na akejsi slabozelenej tráve. Nezapadala tam (chcel by som poznamenať, že som stále cítil, ako kráčam po ceste, ale keď som si to uvedomil, scéna sa rozplynula a musel som sa znova dostať cez most na druhú stranu a “vypnúť” si mozog). Nuž, išiel som po tej cestičke, až som sa dostal na nejakú čistinku, vo veľkom kruhu bola tá tráva, vzadu bolo akési jazierko a kde sa končila tá slabozelená tráva, pokračovali tie tmavšie stromy. A pred tým jazerom stál akýsi… no, asi by som povedal anjel, ale… mal krídla, a nie také s perím, ale kožovité. Bol oblečený v bielom, ale nebola to žiarivá biela. Mal zvláštny výraz na tvári. Díval sa mojím smerom, ale nie na mňa. Držal v ruke meč. Nevypadal moc anjelsky, aj keď… ako si písala, môžu vypadať hocijako. Ako som sa na neho pozeral, zdvihol sa do vzduchu, ale nepohyboval krídlami. Dostal sa do istej výšky, zastal a pokrútil mečom. A vzápätí sa tým mečom prebodol. Trochu sa nahol, ale krv z neho nestriekala. Pozoroval som, ako sa prevrátil a padal na zem. Dopadol. A ja som k nemu podišiel. Ten anjel sa akosi rozplynul. Zmizol, zostal po ňom iba ten meč. Zobral som ho. Vyžarovalo z neho nejaké svetlo, alebo blesky… vtedy sa mi to začalo zahmlievať a zaseklo sa to. Nevedel som, čo je ďalej, nevedel som sa tam dostať. Otvoril som oči, stále som kráčal. Nemal som z toho dobrý pocit.
    No, a ja som sa ťa chcel spýtať, či to niečo neznamenalo, či mi niekto nechcel niečo povedať. Nemal som pocit, že to je moja fantázia. Viem, že nie… 😀

    Ďakujem za odpoveď,
    T.B.

    Páči sa mi

Povedz svoj názor