Tarotová prax: Aký bude rok 2010?

Keďže sa nám rôčik končí a v telke išlo niečo o tom, že aj veštci kafrú do toho, ako bude budúci rok vyzerať, tak som sa rozhodla zostaviť si nejaký rozklad a hneď to aj oskúšať.

Rozklad som si urobila nasledovný (pre zväčšenie kliknúť na obrázok):

Jednotlivé pozície značia:

  • karty 1-4 prdstavujú ročné obdobia: jar (1), leto (2), jeseň (3) a zimu (4)
  • horný rad predstavuje príležitosti, ktoré rok prinesie (dajú sa interpretovať aj ako: na začiatku – v strede – na konci roka)
  • spodný rad predstavuje ohrozenia, ktoré rok prinesie (dajú sa interpretovať aj ako: na začiatku – v strede – na konci roka).

A aby to nebolo také “suché”, hneď aj prax… Urobila som dva výklady pomocou dvoch balíčkov. Prvý je náš obvyklý Divine Legacy tarot Cira Marchettiho a druhý je Sweet Twilight, ktorý treba interpretovať čisto vizuálne.

Tu je, čo mi hovorí tarot Cira Marchettiho (pre zväčšenie kliknúť na obrázok):

Rozpis pozícií:

  1. 3 Palíc
  2. Kráľovná Mečov
  3. Koleso šťastia
  4. 10 Mincí
  5. 5 Mečov
  6. 7 Palíc
  7. Kráľovná Mincí
  8. Kráľ Mincí
  9. 9 Palíc
  10. Veža

A tu je výklad pomocou Sweet Twilight (to skôr na brúsenie intuície, pretože záber nie je najostrejší…):

Rozpis pozícií:

  1. Kráľ Mečov
  2. 8 Mincí
  3. 4 Palíc
  4. Kráľ Palíc
  5. 6 Mečov
  6. 10 Mečov
  7. Kráľ Mincí
  8. 10 Mincí
  9. Kráľovná Mincí
  10. 10 Palíc

Tak do toho! 🙂

17 thoughts on “Tarotová prax: Aký bude rok 2010?

  1. Skusim teda, zacala by som sweet twilight :
    Nepozerala som sa na to, co karta znamena, len som sa snazila, ako si aj Helar pisala, intuitivne na seba posobit obrazky. Ak nevadi, tak nebudem presne rozpisovat pozicie, ale len napisem aky celkovy pocit som z toho mala: v roku 2010 budeme vystaveni roznym “uderom”, ktore budeme musiet prekonat, hlavne psychicky, a cez to vsetko najst vnutornu silu tomu celit, vyrovnat sa s tym a brat to ako skusku zivota, ktora nas niekam posunie, hlavne bude spoliehat sa sam na seba a nie na inych a byt na nich zavisly, pretoze az tak sa dostaneme dalej.
    Co sa tyka prilezitosti, mam pocit, ze tie uvidime az vtedy, ak sa zacneme spoliehat na svoju inuticiu, zvysne dve karty mi evokuju cestu, ktora sa otvorila a vedie k rozsirenemu sposobu myslenia,ktory nas obohati.
    Co sa tyka ohrozenia, tak tam hlavne vnimam vnutorny svet cloveka, to znamena, ak sa nedame stiahnut nasimi strachmi, pychou, utrapami, atd.. tak sa nam otvaraju moznosti, pretoze v pozadi toho vsetkeho je velky potenial nas ludi, kory je este stale nevyuzity..
    Takze asi tolko 🙂 ak je to trocha chaoticke, tak sa ospravedlnujem,mozno vyznamy kariet su ine, ja som sa snazila o cisto intuitivny vyklad 🙂

    Páči sa mi

  2. Co sa tyka tarotu Divine Legacy, tak tam este vnimam ako ohrozenie :ludi, ktori myslia len na materialno a na ceste za uspechom prevalcuju vsetko..veza ako karta mi evokuje este stale prebiehajucu krizu..
    Budem rada, ak aj ostatni napisu svoj dojem z toho, nech sa pripravime na dalsi rok :)ja som sa snazila dat strucny vycuc z toho, ako to posobi na mna
    Inak, Helar, ten tarot Divine Legacy je krasny, je dostat aj u nas?

    Páči sa mi

  3. ja som s tarotom nikdy predtym nerobil ale skusim ten twilight :

    co sa tyka tych rocnych obdoby (karty 1-4) –

    na prvek karte je nejaky muz. balancuje, nema sa coho chytit (bura sa mu realita) odpadavaju z neho vseliake veci (hodnoty) a vsimol som si tam tu korunu. ta by mohla symbolizovat take typicke materialisticke “ja mam, ja vladnem!” Takze na zaciatku roku 2010 budeme stracat stare hodnoty a budeme budovat novu “realitu”

    na druhej je dievca. je same a asi smutne. akobi vsetko stratila. rozmysla. ma totalne rozburanu realitu. za nou je nejaky “pekelnik”. ten symbolizuje nieco comu musi odolat. zacina znovu od nuly. Takze v tomto obdobi budu ludia zrejme vela zahlbeny do seba. budu viac premyslat.

    na tretej su dvaja ludia. to mi napadne pripomina nejaku predpoved ze v roku 2010 stretneme svoju dusu spriaznenu alebo tak. su tam jeden pre druheho aby si pomohli a utesili sa…

    na stvrtej sa ten muz zrejme raduje. je mu vsetko ovela jasnejsie. a tesi sa z jednoduchosti.nasiel nove hodnoty

    ostatne dva riadky nebudem rozpisovat, pretoze tomu velmi nechapem. mal by som trenovat 🙂

    tak co hovoris helar? mam aspon trochu stipky nadania na tarot, alebo som daval uplne od veci? 🙂

    Páči sa mi

    • Tomáš,

      si dobrý intuitívny čítač… Tú druhú a tretiu kartu by som síce čítala trochu inak, ale práve v tom spočíva krása intuitívneho čítania 😛

      Podľa Swwt Twilight to fakt vyzerá tak, že rok zle začne, bude ťažko pokračovať, v jeseni si vydýchneme a v zime bude dobre, však? 🙂

      Páči sa mi

  4. Zaciatok roka: 5 mecov – na obrazku stoji vitazne muz po boji. To znamena, ze
    konecne po minulom roku sa zacnu nove zaciatky, po boji nastane cas zmieru, nove moznosti.
    No nebude to len tak zadarmo ako ohrozenie je 7 palic, co znaci, ze clovek pri realizacii novych moznosti sa ich bude bat. Bude musiet „prestat“ svoj vlastny strach. Bude potrebne sa naucit verit v seba. Pokial sa mu tu nepodari, tak neprejde cez staru zenu /7 palic/, zosobnuje strach, obavy, ktore brania v pokracovani cesty.
    Stred roka sa bude niest v znameni hojnosti, na svete by nemali byt ziadne svetove krizy ci velke vojny. Ludia sa po materialnej stranke budu mat dobre. Obdobie prosperity i pre tych, ktori az tak vela penazi nemaju ci v minulosti nemali. V oblasti financii bude jedina vec, na ktoru si treba davat pozor necestny ludia – co zobrazuje kral minci.
    Koniec roka: deviatka palic: muz na obrazku sa snazi do zeme zapichnut palicu. Opat obdobie prekazok, ludia budu musiet prejst roznymi skuskami. Na udrzanie toho co mali, budu musiet aj nieco urobit. Navyse veza signalizuje, ze vela veci sa od zakladov zmeni. Ludia, ktori si stavali vzdusne zamky, tie sa im zrutia.
    Teraz uz len jednou vetou, co ma k tomu napada k radu v strede:
    Zaciatok roka (Trojka palic): ludia si od tohto roka vela slubuju, vela ocakavaju, maju rozne predstavy, ako by ten rok mal vyzerat.
    Jar (Kralovna mecov): na mna intuitivne posobi ta zena velmi chladne, chladne az vypocitavo, kto si neda pozor, toho prebodne. Na jar by sa preto mali mat ludia velmi na pozore, hlavne ti citlivejsi, by mali skor dat prednost rozumu, aby ich city, popr. otvorenost nezneuzili druhi ludia.
    Leto (Koleso): Kazdy dostane to, co si zasluzi alebo niektorych ludi, nahle postertne stastie, bud vyhra alebo nova praca. Len sa to moze kedykolvek otocit.
    Zima (desiatka minci): truhlica plna penazi pre mna napoly zakryta nad nou cervene tulipany. To pre mna predstavuje, ze ak si ludia uvedomia, ze peniaze nie su vsetko, tak ich za to caka odmena.
    Ja som v tarote zaciatocnik, stredny rad som pisala skor intuitivne, horny s dolnym za pomoci Helarinych vysvetliviek k jednotlivym kartam v predchadzajucich clankoch a potom som to dala dokopy, vratane svojho vnimania.

    Páči sa mi

  5. Ahojte,
    ja skúsim najprv ” klasiku”… Vyzerá to trošičku beznádejne až hrozivo, hlavne tá Veža nakonci, ale po poriadku. Ak beriem výklad ako návod, varovanie, či radu, vnímam ho ako opätovné zlyhanie ľudského chápania šťastia.. čo mi v celom obraze chýba sú hlavne poháre- city . Celé to je o zameraní sa na racionalitu, potlačovanie intuitívneho vnímania absencia lásky a pokory. Veľa driny a hnatie sa za materiálnym blahobytom, ktorý sa možno podarí vo veľkej miere dosiahnuť, hoci za cenu nesmiernej námahy aj osobnej neslobody a útlaku..neviem..Koleso síce naznačuje, že sa nám dostane blahobytu keď sa prevráti do Desiatky mincí, ale nemôžem si pomôcť..je to o hmote a zase len o hmote… zápase samých so sebou, vláčenie Kolesom v tej istej hmotnej rovine bez šance na zmenu myslenia..a potom Veža..Zlé základy=zrútenie.
    No a to isté mi asociuje aj intuitívny výklad.Žiadna neha a láska, priateľstvo a spolupráca. Každý sám za seba a hlavne pre seba.Sám v sebe stratený, ešte aj párik milencov (?) pôsobí depresívne. Postavy bez vnútorného svetla, prázdnota, nanajvýš šaľba a pretvárka, vystavovanie tzv. hodnôt, ktoré sú bezcenné. Pozérstvo.Bezduchá vystatovačnosť. Hmlenie. Zavádzanie.Tiež tá prvá( pozícia č.5 a 10) a posledná karta: Anjel Nádeje a Lásky je zranený, alebo vyčerpaný, tí ktorým zavadzia, ho radi odpracú z dohľadu a my tu zostaneme s holou… hlavne dušou. Cisárove nové šaty visia na pozícii č 1 ako výsmech aj výstraha pre nás všetkých.

    Páči sa mi

  6. P.S. Je to nesmierne super, že máte takéto stránky a je možné vymieňať si názory a konzultovať výklady…určite nielen mne padne dobre, keď zistím, že sa vlastne zhodujú a že to, čo mi kartičky hovoria, hovoria aj iným. Ďakujem, že ste vytvorili takúto možnosť je to neoceniteľná pomoc pre tých, čo sa venujú štúdiu tarotu. Všetko dobré!

    Páči sa mi

  7. Helar,
    jedna otazka. Nejakou “nahodou” som sa dostala k materialom so stromom zivota podla kabaly. Vsade sa tam spomina spojenie s tarotom. Vykladas aj tak, ze sa priklanas k stromu zivota?

    Páči sa mi

    • Nie… Je to na mňa priveľa informácií, ktoré by som si musela zapamätať. Ja som skôr intuitívny čítač. Ale niekde tu mám článok o tarote a strome života (to som vtedy veľmi poctivo prekladala).

      Páči sa mi

  8. Mne to skôr príde v podstate celé o ekonomike, lebo v blízkosti sú pentakle, mincové karty (kráľ mincí a 10 mincí) a tiež kolo osudu, čo sú tiež osudové zmeny. Po období istej stabilizácie v lete až do jesene, keď ekonomické prepady nebudú také hlboké a možno bude aj nejaký slabý rast HDP, príde na konci roka prudký pád, ekonomiky znovu začnú prudko klesať, bude narastať nezamestnanosť, chudoba, sociálne problémy… neviem, či to ľudia vôbec budú zvládať, vyzerá to neznesiteľné… keby to bolo vojnové, boli by tam skôr meče a palice… to nás čaká až neskôr…

    Páči sa mi

Povedz svoj názor