Očistný rituál ohňa

Na Tininom blogu som našla článok, ktorý sa sem náramne “šikol”: je to rituál ohňa, ktorý je čosi ako ekvivalent rekapitulácie, nástroj na vnútornú očistu:

Tento rituál je nielen podporou pri liečení, ale pomáha, aj keď sa trápite s negatívnymi vzormi správania sa, škodlivými návykmi alebo vnútorným zmätkom.

Napíš najprv všetky nepríjemné vlastnosti a vzory správania sa, ktorých sa chceš zbaviť, po jednom na kúsky papiera. Nechaj si k tomu dostatok času. Nesnaž sa nič prikrášľovať alebo dávať zodpovednosť za tvoje zlyhanie iným.

Priprav si veľký tanier, na ktorom budeš spaľovať papieriky.

Pre vytvorenie priaznivej atmosféry začni malým obetným rituálom: Obetuj dym z vonnej tyčinky, ktorú zapáliš nad sviečkou  štyrom hosťom.

Privítaj prvých hostí – bytosti, s ktorými spájaš “božský” princíp (Buddha, Dakini, Ježiš, Mária, Svetlo, Láska…). Sprítomni si intenzívne tieto najvyššie bytosti alebo sily a popros ich o ich požehnanie, pomoc a liečenie pre seba, blížnych a všetky vnímavé bytosti, teda ľudí, zvieratá a duchov.

Zakaždým, keď si predstavuješ skupinu hostí, obetuj dym s trojnásobným opakovním očistnej mantry OM AH HUM. Týmto bude dym premenený na esenciu.

Privítaj druhých hostí – bytosti, s ktorými spájaš ochranu (Dharma ochrancovia, zástup ochranných anjelov…). Niesú síce absolútne osvietení, ale predsa len disponujú úžasne veľkými pozitívnymi energiami. Popros ich o ochranu a liečnie pre teba a druhých.

Privítaj tretích hostí – bystosti prírody (duša stromov, vody, feng šuej energie…). Popros ich o podporu. Tak isto môžeš privítať aj karmické bytosti a poprosiť ich o odpustenie.

Nakoniec privítaj štvrtých hostí – duše zosnulých čo zostali medzi svetmi. Pošli im súcit a vyslov formulku: “Nech sú všetky bytosti šťastné!”

Nad pripraveným tanierom spaľuj jeden papierik po druhom a vyslov nahlas alebo v duchu prianie zbaviť sa danej vlastnosti (bezmyšlienkovitosť, nerozvážnosť, sklon ku klamaniu, výbuchov hnevu, zlosť, nemilosrdnestvo, bezohľadnosť, závisť, žiarlivosť atď.)

Na konci mysli na to, že nielen ty, ale aj všetky bytosti majú byť zbavené negatívnych vlastností, aby si bol šťastný a spravil aj iných šťastným.

Toľko Tina. Podobný rituál poznám od Alberta Villolda: robíme ho vonku, pod šírym nebom, a v mieste, kde si môžeme urobiť ohník. Hodinu-dve pred rituálom (najlepšie sa robí po zotmení) chodíme po lese. Premýšľame na veci, ktoré budeme v svojom živote “páliť” a hľadáme vhodný suchý konár, ktorý ich pripomína.

Potom si urobíme oheň. Premýšľame nad vecami pekne jednu po druhej, zosumarizujeme ich z toľkých uhlov pohľadu, koľkých sme schopní, potom vezmeme konár, ktorý danú vec reprezentuje, a priložíme ho do ohňa. Pozorujeme, ako oheň páli konár – a spolu s ním páli aj naše naviazanie na danú vec. Ako odlietajú iskry, odlietajú zvyšky danej veci/situácie/postoja/ublíženia do vesmíru, odtrhávajú sa od nás a strácajú sa z nášho života.

Ak sme sami, môžeme hovoriť k svojmu spirituálnemu vodcovi, čo sa v nás práve deje. Ak sme v skupinke ľudí, hovoríme len v duchu, aby sme energiu situácie nepreniesli na nich a cez nás aby sa k nám neskôr nedostala späť.

2 thoughts on “Očistný rituál ohňa

  1. Helar,
    chcem sa Ta spytat,nevies mi nahodou povedat,kedy mozno pozorovat prve zmeny po uskutocneni tohto ritualu ??? Niesom nedockava len chcem vediet..Ja som si ho robila v nedelu a da sa povedat akoby sa niektore veci zmenili uz teraz (myslim tie ktorich som sa chcela zbavit) a preto sa chcem spytat,kolko trva vlastne doba ked pridu aj ostatne priznaky na zmenu lebo ja som tam tich papierikov mala zhruba 25, nieje to vela??? Dakujem vopred za odpoved 🙂

    Páči sa mi

Povedz svoj názor