Twinflame: dvojča duše a spriaznená duša

Tento článok a channeling nám poslala Daeduwen (zrejme po mojom náreku, že sa neorientujem medzi twinflameami 😛 ). Svoje prvé informácie doplnila ešte channelingom od Michaela:

Čo je „twinflame“? Na Internete som našla pomerne zrozumiteľné vysvetlenie, ktoré pochádza od dámy menom Antera, ktorá hovorí o tom, že twinflame, alebo twin soul, ako sa tiež nazýva, je dvojča vašej duše. Je to jedna z dvoch častí (alebo skôr polarít), na ktoré sa rozdelila duša predtým, než sa inkarnovala, pričom mužská a ženská polarita sa inkarnujú celkom oddelene a nezávisle na sebe, a pokiaľ sa stretnú, tak to znamená, že ich proces učenia je pri konci a nastal pre ne čas znovu sa spojiť. Antera tiež hovorí, že časti nie sú celkom polovicami; je to skôr mužská a ženská bytosť, sú to úplné duše. Vzťahy medzi takýmito bytosťami a inými dušami sú časté, pričom vlastne všetky vzťahy fungujú ako databáza skúseností, ktoré takéto dvojičky ťahajú hore a potom to naplno využívajú pri opätovnom zlúčení.

Na druhej strane hovorí Antera o spriaznených dušiach (soulmate); to sú zasa duše, ktoré sú „blízkymi príbuznými“ tej vašej. Pochádzajú z jednej rodiny; tu je na mieste termín „polovica“, respektíve časť, pretože takýchto spriaznených duší môžete mať viac než len jednu. Prichádzajú k vám ako pomocníci pri vývoji a odlišujú sa od ostatných ľudí, s ktorými máte len povrchové vzťahy, konverzáciou mimo bežných tém… sú to jednoducho ľudia, ktorí sa vyskytnú vo vašom okolí, zdieľajú s vami život viackrát za sebou a pomáhajú vám jednak vytvárať a jednak nulovať karmu.

Takže pár slovami: twinflame/twinsoul je duša, ktorá je presne ako vy. Vyšla z rovnakého zdroja; sformovala sa ako úplná a potom sa rozdelila na dva póly (čo mi pripomína ten príbeh o ľuďoch, ktorí kedysi mali štyri nohy, štyri ruky a dve hlavy a žiarliví bohovia ich bleskom rozsekli na polovice, takže sa musia znovu hľadať časti tej pôvodnej bytosti). Dva póly jednej duše tak zbierajú skúsenosti; hľadajú cestu k sebe, ale v skutočnosti je šanca, že sa stretnú viackrát za život, taká minimálna, že je takmer zanedbateľná (ledaže by tie dva póly už toho všetkého mali dosť a rozhodli sa, že sa im viac na tomto svete nechce otravovať. 🙂 ) Na druhej strane soulmate je členom vašej krvnej skupiny, čiže duša veľmi podobná vašej, ktorá ale vyšla z nejakého iného základu. Má vám pomáhať učiť sa, a na druhej strane vy pomáhate učiť sa jej. (Každý sme niekoho učiteľom a niekoho žiakom; ideálne je, ak pôsobíte v každom vzťahu obojsmerne.)

Ku každej z týchto duší cíti človek neodolateľné ťahanie. Je to preto, že cítite, že ten niekto vám môže pomôcť; môže vám pomôcť nájsť svoje skutočné ja. Každý ale v inom zmysle; podobné nie je rovnaké. Rovnako dvojča duše ako aj spriaznená duša sa môžu stať vašimi kamarátmi a milencami; podľa mňa je dokonca pravdepodobnejšie, že si budete viac sedieť so spriaznenou dušou ako s dvojčaťom. Ale akonáhle sa so svojím dvojčaťom stretnete, budete vedieť… pretože uvidíte seba. Ako v zrkadle. Nie doplnok; skôr presnú kópiu s prevrátenými stranami. Reči o tom, že ho stretnete, ale nespoznáte… no áno. Ak nie ste na dostatočne vysokej úrovni – tým myslím na dostatočne citlivej úrovni. Ale to ťahanie tam bude aj tak, pretože je to tak jednoducho nastavené.

No a pýtala som sa na to Michaela… a ten mi povedal niečo, čo s tým predošlým textom skoro vôbec nejde dohromady (klasicky, keď sa anjel vyjadruje k ľudským usporiadaniam… 🙂 ). Michael mi doslovne k twinflame povedal toto:

Niečo také ako twinflame naozaj existuje. Je to dvojča v duchovnom význame; to sme si tiež už hovorili. A tiež je pravda, že väčšina ľudí také niečo nemá. Preto je dosť zradné hovoriť o tom, že sa s nimi stretávaš a nespoznáš ich… pretože také niečo spoznáš. Nie je možnosť, že stretneš svoju twinflame a nespoznáš ju… pretože to ťahanie je neskutočné. Pretože tie dve duše sa dokonale poznajú. Splývali spolu tak dlho, že jedna je obsiahnutá v druhej a naopak.

Twinflame nie je milenec. Je to… duša, ktorá kedysi bola celá. A zahľadela sa do seba ako do zrkadla. Môžeš to nazvať syndrómom Narcisa. Twinflame je zúfalý pokus nájsť krásu v sebe tak, že si vytvoríš niečo, čo je presne ako ty. A keďže je to také, ako ty, tak sa dívaš do seba… a spoznávaš vlastnú krásu. Je to veľmi špecifický prípad. Je veľmi dôležité, aby to ľudia nehľadali. Môže sa stať, že to nikdy nenájdu… a vrhne ich to do zúfalstva.

Michael… zúfalý pokus? Nie je to trochu tvrdo povedané?

Nie. Je to povedané úplne presne. Preto sa to týka hlavne veľmi starých duší; ak sa im nepodarilo objaviť vlastnú vnútornú krásu počas života, tak si vytvoria „barličku“, aby sa tak dostali k pochopeniu bližšie… a takéto dve kópie sa zrodia blízko seba. Aby sa mohli navzájom podporovať. Komunikujú spolu… na intuitívnej úrovni. A keď sa stretnú, tak dieliky skladačky zapadnú do seba a oni sú náhle úplní… páčilo sa mi, ako tam napísala, že ten druhý jej povedal, že si na chvíľu vymenili duše. V istom zmysle áno. V istom zmysle obaja objavili to, že ich duše sú si tak podobné, že sú vlastne identické. Zdieľajú podobné podmienky… ale pamätajú si strašne veľa spoločných vecí. Pretože v mnohých životoch boli jednou jedinou dušou… a to sa trochu ťažko predýchava. A tak si to ľudia vysvetľujú ako osudovo určených milencov.

Nemôžem to hodnotiť; nikdy som nič také ako twinflame nestretla (a to sa týka všetkých mojich životov, ktoré si pamätám 🙂 ). Poznám veľa spriaznených duší; dvojča mojej duše možno vôbec neexistuje. Ale úprimne… pri všetkých tých identitách, ktoré si dnes vytvárame, by ešte jeden pohľad navyše do zrkadla bol už pre mňa asi trochu priveľa. 🙂

Nespochybňujem, že také niečo je; ale má to naozaj každý? Nemôžu niektoré duše byť úplné také, aké sú?

39 thoughts on “Twinflame: dvojča duše a spriaznená duša

  1. Ďakujem za článok. Aj ja som mala taký pocit, že keď človek stretne TF, tak to musí vedieť hneď, spoznať ju. Ako si môže nevšimnúť, že stretol človeka, ktorý mu je tak blízky?

    Spriaznených dušičiek som stretla už dosť, ale TF ani raz a keď sa tak nad tým zamýšľam, tak Daeduwen to vystihla. U mňa je to tiež tak, že ďalší pohľad do zrkadla…no…neviem 😀 .

    Páči sa mi

  2. … a sme opat pri tej uplnosti … ach jaj 😉 … ved len o to ide … uz sa prestavam opakovat, slubujem opakovane a opakujem slub … dakujem za clanok …

    Páči sa mi

  3. A ak sa smiem spýtať, väčšinou sa hovorí, že TF je opačného pohlavia ako osoba, ktorá ho/ju stretne. Aspoň tak som to vždy počula. Ale ak je to vlastne niečo ako pohľad do zrkadla, tak potom môže ísť aj o osobu rovnakého pohlavia, nie?

    Páči sa mi

    • tam nejde priamo o pohlavie; ide o polaritu. hore v clanku je to uvedene, ze povodna dusa sa rozdeli do dvoch polov, muzskej a zenskej, pricom pohlavie nemusi nutne zodpovedat polarite; ja si tak vysvetlujem gayov a lesbicky

      Páči sa mi

  4. A nie je duševné dvojča niečo čo človek stretne až keď sa sám cíti byť kompletný? Keď obidve duše dozrejú, a vtedy ich k sebe pritiahne život sám? A spolu ako dve naplnené bytosti tvoria niečo čo ich napĺňa? Čisto iba podľa môjho názoru nie je potrebné sústrediť sa na to či svoje duševné dvojča nájdeme… Každý by si mal svoju úplnosť hľadať predovšetkým sám v sebe, lebo hľadať svoju úplnosť v tom, či ho/ju nájdeme, to znie ako “nepodarený vzťah” vytvorený na závislosti od toho druhého…
    N.D. Walsh raz napísal veľmi trefnú vec ohľadom vzťahov, že vzťah nefunguje preto, aby jeden napĺňal druhého…ale aby dve naplnené bytosti tvorili spolu niečo čo ich teší, majú z toho radosť a cítia, že robia to, čo je túžbou ich vlastného srdca.
    Takže si myslím, že najprv vyriešiť a vnútorne vybilancovať sám seba a ostatné príde, keď bude správny čas…

    Páči sa mi

    • janusha,
      je to v článku všetko napísané a vlastne aj ty si si na to sama odpovedala 🙂 možno sa len na to pozeráš z nesprávneho uhla 🙂 … duša sa rozhodne vytvoriť si “prevrátenú kópiu”, lebo v sebe nenašla čo mala… a tá druhá polovička má slúžiť na niečo ako vlastný “preplesk”, aby sa uvedomila 😀 čiže vďaka nej POCHOPÍ, uvedomí si seba. Nie je to o závislosti, že bez toho druhého neznamená nič.

      Páči sa mi

      • ahoj boo bak:)
        ja tomu rozumiem, otázky boli len rečnícke:) ale chcela som reagovať len na úplný záver článku…či niekto má, alebo nemá duševné dvojča, že to asi netreba tak veľmi riešiť…
        Ja chápem spriaznenú dušu ako niekoho, s kým si rozumiem, kto má podobný pohľad na život, s kým sa môžem rozvíjať, snaží sa riešiť podobné životné otázky atď…
        Duševné dvojča (TF) kto je, tak ako to bolo v článku, keď stretneš budeš vedieť. Ja si myslím, že ho má úplne každý, len musí byť správny čas, teda duša musí dozrieť. A ak by nie, tak je to aj tak jedno, lebo to duša bude cítiť, že je kompletná…
        A máš pravdu o prevrátenej kópii:) ale ja sa týmto spôsobom pozerám, na všetky vzťahy ktoré ma dlhodobo iritujú:) a naučila som sa tak veľa vecí o sebe a v určitom zmysle aj zosilnela. Len teraz neviem, či som stretla toľko veľa TF alebo nerozumiem článku:)

        Páči sa mi

      • janusha,
        prepáč, ak som ťa nepochopila 😉
        ja už tu v tých slovíčkach mám guláš jak svet! každý chápe inak, hráme na slovíčka, už nevidím presný význam ani tam, kde som ho predtým tušila 😛
        … len mi ešte napadla jedna asociácia – ak by teda tá twinflame či ako sa to najnovšie volá, bola “rozkópiovaná” stará duša, ktorej chýba ešte posledný krôčik k “dokonalosti” = uvidieť vlastnú krásu, že je to akoby si vybrala život v prostredí bez zrkadiel či vody (skrátka látok, ktoré odrážajú ľudské telo), všetci jej/mu vraveli, aký/á je krásny/a, ale on/a si to nemal/a ako overiť, nemal/a sa kde vidieť… a potom prišla “polovička” so zrkadlom a on/a zvolala “Bože, to je krása!” – a vzápätí si uvedomil/a, že hľadí na seba… 😉

        moonica,
        som rada, že sa páči 😀

        Páči sa mi

      • suhlasim , takto to citim ja . mame od stretnutia par mesiacov, takže takto to vnímam , uvedomila som si seba,že všetko mám v sebe , aj jeho . moju TF mam v sebe.nemam potrebu ho vlastniť ani na neho žiarliť,ani ho mať po boku a planovať neviem ake vzťahy a poslať k vode to , čo budujeme každy na svojej životnej ceste . ba po tom ani netužim . vdaka stretnutiu s nim som si uvedomila jedno,že JA som , že mam žiť TERAZ -pritomnosť , a robiť to , čo mi robi dobre-čo ma bavi,neobmedzovať sa a snažiť sa naučiť byť na nikom ZAVISLA – hlavne duchovne ale aj fyzicky .

        ja si naš vzťah predstavujem PRESNE ako moj 3 dielny sen 😀 – čiže idem s mojou TW v jednom autobuse, listky mame kupene do rovnakeho ciela, ideme na rovnake miesto , akurat si sem tam v tom autobuse presadneme k niekomu inemu . ale stale vieme,že na konci vystupme spolu …

        Páči sa mi

    • Neviem ci je to nahoda,ale prave som nasla odpoved na otazku,ktora bola nepochopitelna pre mna a mojho partnera od vtedy co sa pozname..je to naozaj sila a nieco medzi nebom a zemou…aj ked sme mali pocit a podvedome sme patrali a bolo nam jasne ,ze sme stare duse ,ktore sa hladali cely zivot,prave je to definovane v tomto clanku..nieco nas k sebe velmi pritahovalo a hned som vedela ,ze je to ON..teda Twinflame..moja sucast..on to mozno nevedel hned,ale ja som si bola absolutne ista))sranda..hladala som asi rok a nikdy som nepocitila taku istotu..tazko sa to opisuje

      Páči sa mi

    • Dobry vecer, maly dodatok k prispevku, TF sa nestretavaju vtedy ked sa cita byt kompletny ale stretavaju sa preto lebo je uz spravny cas sa skompletizovat spolu, ale je to len velmi zriedka ze sa stretnu, az sa stretnu tak je to riadne namahave a tazke lebo maju za ulohu dozriet , nas TF sa neda vyprosit, pride az je pravy cas, mam dost skusenosti s TF mohli by sme napisat aj knihu, je to ozaj ako pohlad do zrkadla, nieco neskutocne a pekne no zaroven aj unavujuce a namahave pocas dozrievania, spiritualneho studia pre zdokonalenie vlastneho ja a duchovnej podstaty, ak mate zaujem mozem podat viac informacii, svoju TF som nasiel vo Francuzsku za neuveritelnych okolnosti a situacii.

      Páči sa mi

      • Jednému nerozumiem. Keď sa pozerám do zrkadla, vidím samú seba. Ale ak ma má twin flame kompletovať, tak by mala byť komplementárna (=doplnková) ku mne… to, čo ja nie som… takže by som ju v tom zrkadle asi nevidela. 😕

        Páči sa mi

      • Ono by to mohlo byť aj tak, že namiesto zrkadla použijem TF a postavíme sa proti sebe. Takýmto spôsobom si vzájomne môžeme ukazovať svoje silné a slabé stránky a bude ich veľmi jasno vidieť. Takto by mi celý koncept TF dával asi najväčší zmysel. Zosilnené zrkadlenie, v ktorom veľmi silné puto nedovolí povoliť zameranie pozornosti a sústredenie. Môžu podľa mňa spolu riešiť všeličo, sex, nenávisť, kreativitu, strach, odvahu, priateľstvo, bezmocnosť, partnerstvo, konkurenciu, prácu, atď. Najradšej asi prirovnávam(e) TF k vášnivému vzťahu, ale vášnivo sa dá možno aj nenávidieť. 😀

        Páči sa mi

  5. Twinflame móže by ť mužská a ženská,ale to nie je pohlavie,ja to beriem ako dve strany tej istej záležitosti. Ja móžem byť duša s mužským princípom,ale narodiť sa móžem ako žena pokojne. A vóbec nevidím dóvod hľadať svoju TF v živote. Hrubú schému toho,čo budeme v tomto živote robiť, s kým sa stretneme, s kým splodíme dieťa sme si načtrli už pred inkarnáciou a cielene vyhľadávať čokoľvek je zbytočné plytvanie energiou,pretože sily nás posúvajú tam,kam máme ísť,k tomu s kým sa máme stretnúť,tam,kde máme čo urobiť,alebo sa naučiť.Ja som v mojom živote stretla ľudí z rodiny mojej duše ,aj som ich poznala,proste som vedela,že týchto ľudí som už v živote videla,a nedá sa povedať,že mi boli všetci sympatickí.Či stretnem,alebo nestretnem v tomto živote svoju TF neriešim,nechávam sa viesť vyššími silami, s odstupom času vidím,že všetko,čo ma v živote postretlo,či dobré,alebo zlé , bolo vlastne dobré.

    Páči sa mi

  6. Ja dlhsiu dobu – asi 3, 4 roky stretavam osobu ktora ma stale pritahuje. Niekedy som mal obdobie az ked ma bolela hlava jak som na nu stale myslel. Uz sa to trocha sktotilo ale stale na nu myslim….nie kazdy den ale aspon raz za dva dni si na nu spomeniem….stretavam sa s nou pravidelne…ale ked sa s nou stertnem, necitim klud, mier ale skor mierne emocionalne napatie, ale v dobrom, strasne ma to taha k nej, ale ked sa jej dotknem tak je to uzasny pocit. Mslel som si ze som dajako len na nu citovo naviazany, vsetko som si precistil ale stale to prichadza, neda s branit…a ked sa na mna pozre je to super pocit… neviete co by to mohlo byt? Dakujem

    Páči sa mi

    • Samuel8

      No, podľa toho čo si napísal…tak z bežného ľudského hľadiska je to to najkrajšie čo ťa mohlo postretnúť-LÁSKA!!!! A ak by to bolo obojstranné…tak to bude nádhera!!! 🙂

      Páči sa mi

    • Ja timhle zpusobem nasla moji TF. Nevedela jsem, co se se mnou deje a jedna bosorka mi to vysvetlila. Byla to pro me tvrda prace, protoze jsem vdana… ale zvladla jsme to a nyni si s TF pomahame, davame na sebe pozor mluvime spolu – hlavne intuitivne a telepaticky. On je ted nekde v Australii a je i tady… Kdyz se vidime, mame uzasnou radost z toho, ze jsme se nasli a ze se mame.

      Páči sa mi

    • ja chcem ešte dodať,že mi to pekne zapada – nakolko sen pred stretnutím mi vlastne dal pohlad na to,kto je ten človek – že je to fakt moja TF . ja sa tu tiež teraz hram so slovičkami,miesto toho aby som si pozrela a precitila zas to,čo mi bolo ukazane . vidim,ako do mna skaču obrázky ako puzzle, tie obrázky su moje a pritom to je ON ,ta kniha je MOJA a pritom som sa rano zobudila,že ta kniha JE ON. http://etericka.wordpress.com/2009/11/23/moja-cessta-s-twinflame-a-nahlad-do-knihy/ no fakt nie je čo dodať , asi je to naozaj moja TF a teším sa na spoločnu starobu / nakolko obaja vieme,že ju prežijeme spolu 🙂 len do staroby ešte 2x tolko života si musim odmakať 😀

      Páči sa mi

  7. Ahojte,
    K tejto teme by som chcela poslat jedno video. Celkom sa k tomuto hodi vratane textu. Takze dufam, ze sa vam bude pacit.

    Dlhšie ako sú ryby v oceáne
    Vyššie ako kedy vták vyletel
    Dlhšie ako sú hviezdy na nebi
    Som do teba zamilovan‎‎ý

    Silnejšie ako katedrála pohoria
    Skutočnejšie ako strom, ktor‎ý v‎ýrastol
    Hlbšie ako prales
    Som do teba zamilovan‎ý

    Prinesiem oheň do zimy
    Ty posleš jarn‎ý dážď
    Spolu preletíme jesene a letá
    S láskou na našich krídlach

    Počas rokov, keď náš plameň začne slabnúť
    Vypáli riadky v knihe našich životov
    I keď sa väzba potrhá a stránky zažltnú
    Budem ťa milovat
    Budem ťa milovat

    Dlhšie ako sú ryby v oceáne
    Vyššie ako kedy vták vyletel
    Dlhšie ako sú hviezdy na nebi
    Som do teba zamilovan‎‎ý
    Stále ťa milujem

    Páči sa mi

  8. ja by som sa chcela spytat taku vec…pred 4 rokmi som sa zalubila do chalana a zacala s nim chodit…bolo to vsak take zvlastne,pretoze som sa tomu dlho branila,mojim pocitom voci nemu, ale nakoniec ma ta pritazlivost predsa len ovladla a tak sme spolu zacali chodit…po 3 mesiacoch som vsak zistila,ze robi nejake nelegalne veci, i ked sa za ne hanbi a tak som mu dala cas tyzden na to aby si rozmyslel,ze by mal zit inac…no on si vybral tak,ze sa so mnou radsej rozisiel,aby mi nenicil zivot…asi po mesiaci, ked som s tym uz bola ako tak zmierena mi vsak zacal volat a pisat a snazil sa ma presvedcit,ze chce zit normalnym sposobom zivota…ja som mu spociatku neverila,no po par mesiacoch sa ukazalo,ze to myslel naozaj vazne a tak som mu dala este jednu sancu,pretoze som ho stale hrozne milovala…nasledovalo asi najkrajsie obdobie v mojom zivote…a zda sa ze aj v jeho…po 4 mesiacoch chodenia sme sa prestahovali do bratislavy,ja som isla na VS a on si nasiel pracu.byvali sme sice zvlast ale ked sme spolu neboli,tak sme obaja trpeli…on sa staral o mna a ja o neho…nazory na svet sme mali sice o nieco odlisne,ale perfektne sme sa doplnali…tie moje boli prilis naivne a tie jeho poznacene smutkom a bolestou…dokazali sme sa spolu rozpravat do rana…a tak sme jeden druheho ovplyvnovali…prisli vsak do nasho vztahu problemy,co sa tykali financii a to prinieslo medzi nami velmi vela hadok a rozporov a vlastne dalsich problemov…uz sme mali obaja pocit,ze si prezivame takzvane “peklo” na zemi,no aj tak sme spolu stale boli…velakrat sme sa rozisli,no vzdy len na par dni,najviac na tyzden a aj ked nam vsetci naokolo hovorili,aby sme spolu neboli,my sme to nevedeli ovladat…nevedeli sme jeden druheho nechat…teraz po takmer 4 rokoch mi povedal jednu vec,ktoru predo mnou dost dlho tajil a z toho dovodu sme sa museli rozdelit…ale sme od seba len par dni a pritom si volame a akosi nedokazeme bez seba existovat…akoby sme neboli uplni,zrazu nevieme co robit…ja vsak citim,ze by sme mali nejaky cas skusit byt sami…no stale rozmyslam o co tu medzi nami vlastne ide…pretoze tolko bolesti,co sme spolu zazili by uz iste normalnu lasku prebilo,ale my sa stale milujeme…nedokazem si to vysvetlit…tak som zacala patrat po niecom vyssom…chcela by som vediet vas nazor…dakujem…

    Páči sa mi

  9. Hmm, toto je uz hodne stara diskusia aj clanky okolo tejto temy, ale som rada, ze som ju nasla …, neviem, asi stale potrebujem nachadzat dokazy o tom, ze mi totalne nepreplo …
    Moje stretnutie s mojim twinflame rozhorelo nieco, co mi doposial v dusi len tlelo, o com som mala len nejaku vzdialenu predstavu, tusenie, ze tam je … a ze to podvedome cely zivot hladam .. ,uplne to rozbehlo metamorfozu celistvosti, pochopenia dokonalej lasky, absolutneho splynutia .. pocitu takeho euforickeho stastia, ktory som v zivote nezazila … Som nesmierne vdacna za toto stretnutie, co bude dalej neviem .. a ako mi bolo povedane nemam ocakavat a predpokladat, mam nechat svoj vesmir konat a verit, ” lebo odteraz tvoj zivot bude krasny ..” … Mala som aj nadherny sen z momentu, kedy sme uz raz spolu boli, ale museli sme sa odlucit .. To fyzicke stretnutie bolo cele plne farieb, naplnene teplom, .. modra, bieleho a zlatisteho jasu a takych momentov, kedy naozaj som uplne ohluchla, alebo to vsetko ostatne okolo zastalo ..
    Ten, ktory sa so mnou zhovara teraz je Michael …, aj ten ktory prisiel ako dvojca bol on v nom .. , aspon som to tak pochopila resp. tak to citim.

    Páči sa mi

  10. Stretla som ho pred pár týždňami. Viem, že je to on. Nikdy som nič také necítila, nevidela, nepočula, že by to niekto iný zažil. Od prvého momentu v ňom vidím seba. Máme spoločné všetko. Je to úplne neskutočné. Ale obaja cítime nejaký nejasný strach. :-/ Neviem, čím to ja. Mali by sme byť dokonale šťastní.

    Páči sa mi

  11. Ja som tu dusu stretla a poprabde je to take silne ze to neviem spracovat to co citim to… Mam spriazdnene duse v zivote a mam osudovych ludi v zivote kyory splniki ukol a odisli ale toto ten clovek tkoreho som spoznala teraz a vlastne sme sa piznali od dectva len ja som ho akosi nezaregistrovala…je to nadherne a zaroven strasidelne ten clovek je doslova pravy opak a pritom to najblizsie co som kedy citila…a keby len to tie city zmena myskenia zivotne skúšky a ten pocit spriazhnenosti prepacte ja naozaj neviem ako to opysat jedine co viem ze som to nala je vtom trocha strach ake aj neuveritelny pocit toho ze ten clovek tu uz bude navzdy a je hedno v akom vstahu ta dusa je tu len premna a to je desive akrasne zaroven

    Páči sa mi

    • Jaj ludia moji este ze existuje toto forum kebo uz aj ja nechapem zo seba par rokov ….asi 4 roky.Mam velmi dobreho muza a dve krasne deti za nich som naozaj stastna a vdacna ze ich mam. No pred asi 4 rokmi sme isli na opekacku prvy krat po prvom dietati po roku von tak si viete predstavit jak som sa tesila ze konecne idem von….no isli sne aj s muzom a jeho kamaratmi a teda mozem povedat ze som bola sklamana vobec som sa nebavila aj som lutovala ze som sla von no a vtom sme prisli na miesto do lesa kde nas cakali dalsi znami.No a v tom som ho videla sedel chrbtom a uz vtefy som citila lasku a krasu co som zazrela nanho prvy krat.Bolo mi z toho divne….hovorila som si ci mi nesibe ze sak co paci sa mi no len ja som odctedy nemohla a nemozem ho pustit z hlavy je tak fascinujuci a mne podobny az ma ztoho vsetko boli.Chodievame obcas spolu von aj s muzom a ja sa s nim ani nemusim rozpravat staci ze je v miestnosti kde ja a vtedy mam pocit pokoja harmonie a lasky. Nikdy sme si nic nepovedali co citime ale ja to na nom vidim a citim ze to ma tak ako ja…..obaja respektujeme to ze mam rodinu inak by uz bolo vsetko uplne inak……no rozhodla som sa uz nechodit tam kde je on pretpze to uz nezvladam psychicky najradsej by som utiekla za nim a celemu svetu(hlavne jemu) vykricala ako moc chcem byt s nim….no tym by som prisla o rodinu a to nechcem.Cas ukaze ako to cele dopadne no jedno viem isto ze nikdy nanho nezabudnem a este dlho sa budem z toho spametavat …..ak sa mi to vobec podari jednoducho uz nemozem ho vidat bo potom nejsom schopna

      Páči sa mi

      • Fungovat normalne vsetko robim mechanicky a myslou som s nim. A tak bude lepsie nevidiet ho ….casom sa s tym naucim zit dufam …..ako sa hovori co ma byt budem.. prajwm kazdemu vela lasky tej mame malo

        Páči sa mi

  12. Ahojte.. ja som nevedela co sa mi to stalo.. len som zbadala tie oci a citila som akoby ma kopla tak zvladtne elektina… nie laska na prvy pohlad ..lwb ma strasne zaujmal.. nie je ani moj typ.. aj tak je dokonaly.. tuzim vediet o nom vsetko.. dokonca aj z detskych cias..Nikdy som nikoho takeho nestretla.. 20hodin na neho myslim.. na tie oci a na tu zvlastnu atmosferu.. urcite preziva to iste. Vzdy presne viem kedy na mna mysli najintenzivnejsie.. zo zaciatku som sa tesila ale teraz ma to skor boli.. ani jeden nemame odvahu si nieco povedat. To proste nejde, neviem co by som mala povedat.. zvazujem vsetko milion krat ako sa prihovorit ale napokon sa na to vykaslem aby sa nezlakol a neutiekol..

    Páči sa mi

  13. Ja som zase počula a čítala , že keď máme ten pocit, že sa s niekým poznáme celý život a to sme spolu ešte len pár minút alebo prvý-krát sme sa stretli, je to preto lebo
    je to duša z našho minulého života (otec,manžel-ka , sestra…) a vtedy sme si aj rozumeli.

    O tej rozpoltenej dvojhlavej a 4-rukej bytosti, teda našej polovičke duše viem zas to, že je to ozaj ono, mužské a ženské , doslova muž a žena..Ale stretnú sa až keď je to ich posledná inkarnácia v tomto svete . Spoja sa až po smrti oboch . Ale ak jeden z nich umrie skôr, tak ten druhý je pri nom zvyšok života nielen ako ” anjel strážny” ale aj ako duchovný sprievodca .Sú to ludia,ktorý maju dar jasnovidectva /média- k tým darom každý raz príjde, časom … duša sa k tomu inkarnáciami dopracuje .

    Podľa Carlosa Castanedu existuje dokonca toltécky nagual, ktorý nemusí mať pri sebe túto “dušu”, lebo je to v ňom, Najvyššia forma naguala, ktorý môže životom prejsť ako “vlk samotár”, no má vedomosti z neviditelného sveta ,ktorými poučí a učí páry .

    Len tak medzi nami dievčatami 🙂 myslím si ,že stretnúť svoju polovičku duše a svoju polovičku v láske ako človeka, je rozdiel. Veď človek si dokáže porozumieť (niekedy žiaľ aj “prežiť “) s hocikým.S kým si dokáže porozumieť resp.”spojiť sa ” naša duša, a aké to je , aj tak zistíme až po smrti :/

    “Veľký majstri toho vedia veľa, a tí ostaný iba trpezlivo musia počkať , kým aj oni dorastú “

    Páči sa mi

    • Vieš, ako neprívrženec reinkarnácie a duší putujúcich vekmi z jednoho života do druhého mám na to trochu iný pohľad.

      V mojom vnímaní sme všetci energia, poskladaná z rôznych energetických vláken (“čŕt”). Rôzni ľudia zdieľajú rôzne vlákna – napríklad vlákno “súcit” sa ťahá Jožkom i Miškom i Ferkom. A niekedy je iný človek hodne podobný na nás (=zdieľame spolu viacero vláken) a keď sa stretneme, prichodíme si, ako keby sme ho poznali už veky, ako keby sme sa pozerali do zrkadla. Mne sa raz podarilo natrafiť na takúto osobu a ja, homofóbny jedinec, som takmer zaplanula láskou k osobe rovnakého pohlavia! (Ale len takmer. A potom pol roka som sa z toho terapovala. 😉 )

      A potom sú ľudia, ktorí majú dobre vyvinuté tie vlákna, ktoré my pociťujeme u seba ako problematické – a my zas máme vyvinuté tie vlákna, ktoré pociťujú oni i seba ako problematické Vtedy máme pocit, že sme boli polovice jedného celku, ktoré sa našli. Zasa: je to nezávislé od pohlavia, pretože energia nemá pohlavie.

      To, čo popisuješ u Castanedu, je predpokladám “trojitý nagual”, teda to, čo bol Castaneda. Nesúvisí to s tým, že má pri sebe nejakú “dušu” – toltékovia neveria na duše ani reinkarnácie. Trojitý nagual znamená, že jedna energetická časť (najčastejšie vôľa) uňho nahrádza chýbajúcu, štvrtú energetickú časť – navonok vyzerá ako kompletný, ale to je len silná prevaha jednej z energií, ktorá sa tvári ako iná energia. Toto som popisovala v knižke Voľný pád a Buď vôľa tvoja.

      A myslím, že spájaš dohromady aj naguala a “človeka poznania” – teda človeka, ktorý má poznanie a energetické vnímanie na úrovni naguala, ale nemá potrebu obklopovať sa ľuďmi. Ale možno si mala na mysli celkom iný aspekt a ja sa hlboko netriafam. 🙂

      Páči sa mi

  14. od mojho stretnutia s TF prebehli tri roky, predtym som nic podobne nezazila. V tom momente som myslela, ze je to laska na prvy pohlad, bolo to velmi silne, ale zaroven zvlastne, pretoze v tom case som lasku ani partnera nehladala. Bolo to nahodne, hrave, perfektne nacasovane a tazko sa to opisuje. 2 roky sme mali vztah, ktory sa neda inak nazvat ako burlivy. Ten clovek vo mne vyvolaval milion pocitov, vytacal ma do nepricetna, fascinoval ma, videla som jeho chyby a akceptovala som ich, rovnako ako on moje. bol to velmi inspirativny vztah, ktory ma nutil ist dopredu, ako profesionalne tak aj sukromne, naucila som sa sama o sebe a o svojom vnutri velmi rychlym tempom. a ta pritazlivost bola magneticka, neda sa to ani opisat, u neho rovnako. Nie je to ako soulmate, soulmate je dusa ktora ta “chape”, citis sa dokonale pochopeny a akceptovany, aspon ja to tak mozem opisat, proste citis ze je vsetko ako ma byt, len je to omnoho menej intenzivne. twin flame je z mojho pohladu az neznesitelne blizky ale zaroven ta to “stve”, pretoze je to ako zrkadlo, ktore ti nastavuje. a potom sme sa rozisli, posledne mesiace som citila a myslela, ze mame tak velmi odlisne zivotne situacie, vztah na dialku, a ako som uz opisala, je to sustavny challenge. preslo viac ako pol roka a stale to citim rovnako silne ako v prvy den. uz som myslela ze som sialena, snazim sa krvopotne zabudnut, pretoze je pravda ze momentalne to fakt nema zmysel byt spolu, aspon z racionalneho hladiska, ale ide to len velmi tazko. a tak som natrafila na teoriu o twin flames a mozem povedat ze som bola v uplnom soku, pretoze porovnavali TF so soulmate a presne ako som myslela, vztah soulmate citis akoby si cloveka poznala sto rokov, vsetko plynie, vsetko ide ako po masle, TF sa buri cele tvoje ja a narazate na seba ako dva kamene. takze suma sumarum, neviem, ci je to pozitivna vec, najst svoj twin flame, pretoze ked ho spoznas a neviete byt spolu (podla toho co som vycitala to byva zlozity vztah skoro vzdy) ale vies, ze existuje, akoby bol ten clovek s tebou “prepleteny”, takisto velmi silna telepatia medzi vami existuje. proste ho “citis”. Neviem, ci som objasnila aspon trochu ale takato je moja skusenost.

    Páči sa mi

Povedz svoj názor