Cítime cez dlaňové čakry

Tuto bol pôvodne Aurawiewerov článok, ktorý som na jeho požiadanie vymazala. Aby som zachovala diskusiu a možné prepojenia, idem vám obsah prerozprávať:

Začínal vysvetlením toho, čo je čakra, koľko čakier máme a s akými žľazami s vnútornou sekréciou sa spájajú. Viac nájdete v kapitole o čakrách.

Potom sa rozoberali dlaňové čakry ako veľmi dôležité sekundárne čakry. Veľmi dôležité sú preto, že aj ľudia so zdanlivo blokovaným energetickým tubusom (prepojením všetkých 7 hlavných čakier) mávajú pomerne citlivé dlaňové čakry. Mimochodom, tieto čakry sa nachádzajú v strede každej dlane a vieme nmi na diaľku prijímať i vysielať energetické vibrácie – teda vieme energiu poslať a vieme nimi vycítiť energiu niekoho iného.

Pomáha nám to predovšetkým pri sebaliečení a liečení iných (napr. reiki, kvantový dotyk, končeky prstov pri biorgonómii), ale aj napríklad pri programovaní kryštálov a amuletov, pri vyciťovaní, čo je pre nás vhodné a čo nie a pri práci s cudzou ľudskou/mimofyzikou energiou (aj keď v tom druhom prípade by som to veľmi neskúšala – nikdy neviete, čo na vás môže “naskočiť”! V šamanizme sa citlivosť dlaní využíva popri “videní” energií najčastejšie.

Mám dlaňové čakry otvorené?

Normálne je otváranie čakier súčasťou zasväcovania do prvého stupňa reiki. Pôvodný článok uvádzal test s kyvadlom:

Do jednej ruky vezmeme kyvadlo. Druhú ruku dlaňou nahor oprieme o pevnú podložku. Kyvadlo držíme nad dlaňou a pozorujeme, čo sa deje, ako i naše vnútorné pocity.

Potom ruky vymeníme a skúšame opačnú.

Dole v komentároch nájdete pocity, ktoré mali iní ľudia.

Tento test berte ako orientačný. Napríklad mne sa kyvadlo ledva hýbalo, ale obe čakry mám otvorené a normálne rukami liečim. Môj predpoklad: ak máte od prírody studené ruky (väčšina žien máva), môžete mať problémy rozkývať dlaňovou čakrou kyvadlo. Skúste si predtým ruky pošúchať alebo vopred zohriať.

A ak ste to už skúsili – ale skutočne až potom – tu  je výsledok:

  1. Kyvadlo sa točilo silno a rýchlo. V dlaniach boli rôzne pocity: chlad, teplo, brnenie, tlak, ihličky a podobné. Keď kyvadlo zostalo stáť, dlaň zostala teplá a sčervenela.
    Výborná citlivosť – používajte svoje dlane na práu s energiou!
  2. Kyvadlo sa točilo rýchlo a v dalniach sme mali pocit brnenia, prípadne “ťahania” (niekdy tento pocit akoby “nasledoval” kyvadlo). Dlaň po skončení zostala mierne teplá.
    Chce to popracovať na citlivosti dlaní, ale predpoklady sú dobré.
  3. Kyvadlo sa mierne točilo a cítili sme mierne brnenie, a to ešte aj potom, keď sa zastavilo. Dlaň sa však nezohriala.
    Treba hodne trénovať citlivosť dlaní.
  4. Kyvadlo sa pohupovalo alebo stálo a nič sme necítili.
    Ak liečiť, tak iné techniky, ktoré nepoužívajú citlivosť dlaní, sú pre nás vhodnejšie.

Ako si zvýšiť citlivosť prstov a dlaní?

Toto cvičenie patrí ku kvantovému dotyku. Nebolo v pôvodnom článku, ale rozhodla som sa ho pridať, pretože je také jednoduché.

Začína tým, že si natrénujeme citlivosť ukazováku. Vnímame celou svojou pozornosťou len ukazovák a nič iné.

  • Ruku zatneme a napriamime a vztýčime ukazovák (ako na obrázku vpravo). Dve a viac minút strávime tým, že preciťujeme pocity v ukazováku. Naladíme sa na pocity v ňom a snažíme sa ich zintenzívniť (alebo len intenzívnejšie precítiť, ak nám to prvé nejde).
  • Preciťujeme, ako sa nám koža na ukazováku napína, ako ho obopína. Skúsime zacítiť pohyb krvi v cievach ukazováku. Použijeme predstavivosť a predstavíme si necht, ako vyrastá z prsta a ako je v ňom ukotvený. Snažíme sa vnímať naše pocity pod nechtom.

To isté skúsime s dlaňou. Ruku uvoľníme a všetky prsty nenásilne vyrovnáme. Vnímame pokožku dlane, svalstvo dlane, pohyb krvi v dlani, snažíme sa cítiť kosti, kĺby a nakoniec sa sústredíme na stred dlane a snažíme sa intenzívnejšie precítiť energiu v tomto bode.

Nezabúdajme: energia nasleduje pozornosť!

Iné cvičenia

Na Mračnej hore je cvičenie na zvyšovanie citlivosti vo všeobecnosti. Pôvodný článok obsahoval ešte dve ďalšie cvičenia:

1. Cítime kameň

Dáme ruku nad vopred zvolený kameň. Dlaňou jemne zatlačíme smerom k nemu a pozorujeme zmeny pocitu v dlani. Môžee cítiť teplo, brnenie, tlak či chlad. Každý má svoj unikátny spôsob cítenia, takže zisťujeme, ktorý je ten náš.

2. Určujeme veľkosť aury (kameňa )

Položime ruku nad kameň. Jemne rukou zatlačíme na jeho auru. Začnime ruku pomaličky oddeľovať a pozorujeme pocity v dlani. Keď sa oslabia alebo zmiznú, dostali sme sa na okraj aury kameňa.

To isté môžeme skúsiť s veľkosťou aury nejakého “ochotníka”, ktorý sa nám postaví chrbtom.

Upozornenie: Komentáre k 31.12.2009 sa vzťahujú na pôvodný článok.

77 thoughts on “Cítime cez dlaňové čakry

  1. Úžasnej článek Auríku!!! Přesně před 3dny jsem zkoušel citlivost své dlaně s kyvadlem. Táákže jsi mi dal teď odpovědi na pár otázek, které mě trápili.
    Jsem rád, že jsi tady ještě vysmátější než předtím!!! 🙂

    Páči sa mi

    • A koľkatka ti vyšla, ak chceš prezradiť?:P

      No a samozrejme! Veď si videl včera toľko šťastných ľudí! No nedopraj im toho šťastia viac! 🙂 Sľubujem že ho tu budem pridávať čoraz viac aby sa od tej radosti zbláznili :).

      Páči sa mi

  2. 😀 😀 hehehe…no, tomu se opravdu říká štěstí…já jsem byl včera celkem vyděšenej z té “úpřimnosti” 🙂

    No, nejdřív to byla 2 a pak jsem si řekl, že se mi to nezdá a kroutilo se to jak zběsilé na 1 a pak opět dvojka. Takže tak… 😀

    Páči sa mi

    • Myslím, že k tomu včerajšiemu nepochopeniu článku tety helar sa nemusíme vracať, je to úplne jasné.

      Takže si medzi. Vynikajúco. Inak, je možné, že budem doplňovať lieč. kruh. Pretože sú v ňom cvičenia ktoré robievam i ja a takto by som mohol potiahnuť pár ľudí ktorí chcú. Ak budú členovia súhlasiť a ty budeš chcieť, privítam ťa tam!

      Páči sa mi

  3. moje pocity :
    ľavá dlaň – rýchly pohyb kyvadla, narastajúci pocit tepla až sa mi dlaň zarosila potom, kyvadlo sa otáčalo takmer vodorovne, zrýchlený tlkot srdca,
    pravá dlaň – to isté, ale kyvadlo reagovalo trošičku pomalšie.

    Páči sa mi

  4. Vynikajúco, vidím že sme tu viacerí citlivcii. Zmazal som ti horný komentár z dôvodu že ten včerajšok odmietam riešiť a spam naviac netreba.

    zAROsila sa ti dlaň???

    Páči sa mi

    • bolo to zvláštne – zrýchľoval mi tlkot srdca, zvyšovalo sa teplo až do bodu, že dlaň bola horúca a zrazu vystúpil pot akoby sa dlaň zarosila, ale spotila sa len dlaň … a kyvadlo a srdce akoby mali ten istý rytmus

      Páči sa mi

  5. … medzi dlanami je rozdiel … lava,asi tak 3 ot/sec, prava max 2,5 ot/sec … neviem posudit, ako to je, opisovane kruznice pre lavu ruku, vacsia, pre pravu o nieco mensia …

    Páči sa mi

  6. U mňa by som povedala niečo medzi 2-3… a ľavá ruka trochu citlivejšia ako pravá.

    A veľmi ďakujem za tento článok lebo pár krát som len tak cítila brnenie v dlani blízko nejakého predmetu a nevedela som čo to je tak teraz to už aspoň približne viem 🙂

    Páči sa mi

  7. pekný článok, nádherný obrázok 🙂 je aj iný laický spôsob okrem kyvadla? vlastné nemám – lebo každé, s ktorým som doteraz prišla do styku sa so mnou akosi nekamarátilo 😛 dalo by sa povedať, že mi doslova robili naprotiveň 😀 alebo som ja (zá)vadná? 😛

    Páči sa mi

  8. No, myslím, že som sa ledva-ledva prebojovala do bodu 3… 😦 Ale vieš, čo je divné? Skúšala som obe polovice tela: najprv ľavú dlaň a potom pravú, potom ľavú chodidlovú čakru a potom pravú. A kým na ľavej časti tela sa mi kyvadlo točilo, na pravej opisovalo také úzke elipsy, že to vyzeralo, akoby maľovalo kríž (ako to opisuje Filip)… a to rovnako na ruke i na nohe. Najprv som myslela, že to závisí od toho, v ktorej ruke držím kyvadlo, ale obe nohy som robila pravou rukou a napriek tomu tam bol rozdiel… Fčuľ buc múdry! 😛

    Páči sa mi

    • Inak ja som na bode 4. 😀 a boli tam aj semtam náznaky točenia ale nič moc :D.Inak bolo stále buď hore alebo dole a skúšal som to len na rukách a semtam som dačo aj ucítil.A ešte pred rokom keď som natočil ruku na strom cítil som z neho úžasnú pichľavú energiu také ihličky ale nie štipľavé a teraz nič.

      Páči sa mi

    • helar pravá strana je vysielač a ľavá prijímač ” , nefungujú ako hlavné čakry,
      ja ich používam na posvetenie “požehnanie” a fungujú ako výborný liečivý vyvažovač “jednu ruku na jednu stranu a druhú naproti aby to tvorilo kruh cez telo , takto sa dá aj posvätiť voda ..hi hi 😀 ale aj vyliečiť boľačky na tele..hi hi… Mojej kočke som tak napravil koleno ( doktor jej navrhol operáciu a ja som to zmenil, tak že na druhý deň už chodila (samozrejme potom sa vychvaľovala celej rodine … hm 😕

      Páči sa mi

      • treba si všimnúť božstvo ako majú ruky spojené pri meditácii na vyváženie tela ( aj modlenie v kresťanstve) hm.. 😕

        Páči sa mi

      • ČIki? o koľkej dneska cestuješ? Čakám .. 🙂 len sa prosím ťa ohlás ako minule nech viem, že mi nehrabe.

        Zatim

        Páči sa mi

  9. Vyskúšané. 😛 Ľavá ruka – 1 kyvadlo mi skoro vyletelo z ruky, tak sa rýchlo točilo.
    Pravá ruka bieda len sa kývalo hore dolu. Potom som vyskúšala odblokovanie pomocou angelitu ( podržala som ho chvíľku v ruke ). Kyvadlo sa síce netočilo, ale presne ako popisoval Filip aj Helar opisovalo akúsi elipsu a zároveň sa tá elipsa pohybovala do kruhu. Neviem to popísať najskôr hore dolu potom zboka nabok a tak dokola. Nohy som neskúšala, ale skúsim.
    Ešte som skúšala na synových dlaniach, tam to bolo niečo úžasné obe dlane opisovali maximálny kruh a rýchlosť odušu. 😛

    Páči sa mi

  10. Ešte som zabudla pocity. Takže na ľavej chladné končeky prstov, horúca dlaň, brnenie veľmi silné.
    Pravá ruka mierne brnenie, teplota primeraná, nemenná. 😛

    Páči sa mi

    • Asi to tak bude. Skúšala som nohy, tam to bolo medzi 2-3. Keďže sa nad obidvoma točilo tak som to skúsila aj ľavou rukou a točilo sa približne rovnako. 😀

      Páči sa mi

  11. Aj keď mám reiki, urobila som si testík
    Ľavá ruka – medzi 1 a 2, dlaň mi síce nesčervenela, ale ostala teplá.
    Pravá ruka – bieda. Asi medzi 2 a 3. Ale neboli to pekné otočky, také ciky-caky. Tiež zostala teplá.

    Druhý pokus:
    Pošúchanie rúk s myšlienkou otváranie lotosa na dlaniach
    Obe dlane po sekunde nabehli na 1-tku 🙂

    Páči sa mi

  12. Pred rokom som si spravila som si kurz Reiki I. stupen…zatial sa na II. este nechystam,ukaze cas. Reiki vyuzivam len na liecenie seba a mojho psika…robila som si test…pri lavej rike sa kyvadlo tocilo a nad pravou hore dolu…v poslednej dobe ma dost palia dlane hlavne rano a vecer….chodim na vasu stranku uz asi rok….vratili ste mi chut do zivota…ste uzasni…dakujem ze ste!!

    Páči sa mi

  13. Čikitet, pri odstraňovaní bolesti ide na boľavé miesto pravá, alebo ľavá ruka, alebo je to furt jedno? Mne test dopadol, ako väčšine ostatných: nad ľavou silný kruh a potom hore-dole cez celú dlaň, ale nad pravou sa len triaslo a potom tak mierne zboka nabok.

    Páči sa mi

    • najlepšie ak to robí niekto druhý, iná osoba, pokiaľ to bolí teba . Ale ak máš bolesť ty, tak si skús predstaviť ako sa to opravuje,tým že si predstavíš ako ti anjel alebo doktor to miesto ošetruje , lebo málokto si dokáže predstaviť ako mu tým miestom preteká opravujúce svetlo 😀 všetko je v myšlienke … hi hi …. 😀

      Páči sa mi

      • svojej kočke som dal ľavú ruku na ranu, ale cez kapesník predtým namočený v horúcom odvare od skorocelu.. keď sa dal udržať v ruke
        tak som ho priložil na ranu a ľavou dlaňou som ho z ľahúčka a nežne pritlačil a pravú som dal na opačnú stranu kolena a predstavil som si ako sa to opravuje . Keď prestali bolesti tak si ľahla spať… na kapesník som dal suchý uterák aby nezababrala posteľ… ráno bola vysmiata. 😀

        Páči sa mi

  14. u mna je to bieda, saaakris
    aj ked nemam kyvadlo ako kyvadlo, ale prste na retiazke ( z pana prstenov 🙂 )
    aj sa niekdey tvaril na pravej ruke, ze by sa aj chcel nejako hybat, ale nebol som si isty ci to len nemykam rukou, este som to s kyvadlom neskusal, ale snivalo sa mi ze mam vytiahnut tento prsten s retiazkou, tak mozno to bolo nejake znamenie, lebo den pred tym som rozmyslal ze ako si taketo kyvadlo zostrojit, ale mozno to s tym nemalo nic… hehe

    Páči sa mi

  15. Mne sa na ľavej ruke kyvadlo vychyľuje do strán asi na 10 cm,ale len slabé brnenie,mierne teplá dlaň, na pravej dlani sa mi vychyľuje len asi dva cm,tiež slabé brnenie.

    Páči sa mi

  16. No ja mám za 1 :o) Prsty mám skoro zmrznuté, dlane teplé… Cítila som nad nimi pohyb kyvadla. Aurík, mňa by zaujímalo to diagnostikovanie 🙂 Pred pár rokmi sa mi podarilo diagnostikovať myóm na tetinej maternici (to sa aj potvrdilo), maminej kolegyni nádor na hypofýze 😦 (o čom som nevedela, ona áno) atď…
    (viem, že keď tam cítim odpor – ako magnet keď ti odtláča ruku – tak je tam blok a je tam niečo…)

    Páči sa mi

  17. Dík, Čiki, nepýtala som sa kvôli sebe, ale sa snažím liečiť môjho psa – na ľudí si netrúfam, lebo ja sama mám tak málo energie, že keby som ju mala dávať iným ľuďom, tak ma vystrie.

    Páči sa mi

  18. Hanka – nám na reiki kurze hovovil majster, že zvieratá nemajú čakry, preto ich liečime hladkaním (po celom tele) – naberú si toľko energie, koľko potrebujú… A keď chcú odísť, treba ich nechať tak, stačilo im…
    A vraj mačky veľmi nemusia túto reiki energiu 😀 Stačí im pár sekúnd a utekajú preč. Netuším prečo…

    Páči sa mi

    • Neviem, či zvieratá nemajú čakry… ale tréner na čchi kungu hovoril, že je rozdiel medzi energetickým systémom človeka a zvieraťa, pretože zvierací “energetický tubus/kanál” je vodorovný kým ľudský je zvislý a teda dokáže naberať a transformovať energiu “zhora”.

      V jednej vetve bosoráctva (teraz si už nepamätám, ktorá presne to je) sa vravelo, že ľudia fungujú ako transformátor nižšej, “hmotnejšej” energie na vyššiu, “spirituálnejšiu” – napríklad aj tým, že konzumujú nižšovibračné veci. To z hľadiska otázky zvieracích čakier síce nie je dôležité, ale dokladá to názor trénera z čchi kungu.

      A späť k logike a zvieracím čakrám: tak mi to vychádza, že ak majú zvieratá energetický tubus, musia mať aj minimálne dve čakry: koreňovú pre vstup a nejakú hlavovú pre výstup energie. Sakrálnu by mať nemuseli, pretože tá sa vraj len “odštiepila” z koreňovej a oni to môžu mať ešte v jednom, ale asi budú mať solárny plexus, pretože inak by nedokázali žiť stádovo a nemali svoje hierarchie. Srdcovú a hrdelnú neviem ani približne odhadnúť, ale u Tretieho oka viem len jedno – zvieratá vnímajú energiu (čo je činnosť, ktorú ľudia zabezpečujú cez Tretie oko). Možno to robia nejakou inou čakrou… No a korunná čakra, ktorá nás napája na “hore”, u nich asi vyvinutá nebude, ale ju bude asi nahrádzať zátylková čakra, ktorá zas je podvyvinutá u ľudí a len teraz sa postupne otvára. To by sa mi celkom videlo, pretože ak je zátylková, tak je u zvierat orientovaná “nahor” a potom by napríklad energiu mohli vnímať vďaka tejto čakre.

      Podľa mňa všetko, čo sa vyvíja a rastie, potrebuje mať aspoň koreňovú čakru, v ktorej je uložená zárodočná energia potrebná na rast.

      Najjednoduchšie by bolo prísť k zvieraťu, keď spí, a energeticky si ho “ohmatať”. 🙂

      Páči sa mi

      • Helar, s takýmto logickým zdôvodnením celkom súhlasím… Každá živá bytosť je napojená na energiu, takže je logické, že bude mať niekde input a output… 😀
        Ale o tej zátylkovej čakre počujem prvý krát… Teraz sa to otvára u ľudí? Aj to bude na niečo slúžiť?!?

        Páči sa mi

      • Hehe, ja som aj vedela, na čo, ešte kým som si pamätala, kto som… 😛 Je to informácia z Drunvalo Melchizedeka. Pohľadám a ak nájdem, tak doplním.

        Páči sa mi

  19. white, vidíš, nad tým som ani nerozmýšľala, či majú zvieratá čakry. Na mojej fenke som odskúšala kúzlo na uzdravenie, zdá sa, že sa jej uľavilo /klop-klop-klop na drevo/ a keď som jej pritom prikladala ruky po celej chrbtici /má na nej výrastky a krívala/ a hladkala som ju, tvárila sa spokojne.

    Páči sa mi

  20. no:) dlanove carky 🙂 test som si sice nerobila ale v poslednej dobe robim termofor vsetkym co je zima na ruky:):):)len ake je na to vyuzitie by som rada vediet

    Páči sa mi

    • liečenie, obrana …. astrálna …. pomocou nich v astrále mením smer letu alebo pristávam… ohmatávam čakry … ionizujem vodu … kinetická energia
      … premiestňovanie predmetov… 😀 … meditácia

      Páči sa mi

      • Môj najmladší ich má také horúce, že keď robí na počítači moc dlho
        tak sa prehrieva myš a to až tak, že sa topí umelá hmota. Hi hi hi musím kúpiť na vianoce druhú myš, už ju má dokrivenú… 😀

        Páči sa mi

      • ja nemám kyvadlo 😦
        ale viem, že nemôžem mať v ruke čokoládu dlhšie, alebo niečo podobné, lebo sa mi roztopí od tepla čo vyžarujem a nielen z dlaní…
        ešte sa musím zdokonaliť vo veľa veciach, ale mám dar liečiť cez dlane a nielen ľudí…aj diagnózu som zatiaľ určila správne (alebo ruka si vždy nájde to správne miesto na hladkanie)..
        moja kolegyňa nemôže pri mne stáť dlhšie, lebo sála zo mňa teplo a jej je pri mne až veľmi horúco 😉
        viete ma niekto v tomto usmerniť? ďakujem 🙂

        Páči sa mi

  21. no, ja som skusala vcera aj dnes, a vyslo mi rovnako, skoro mi vyletelo kyvadlo z ruky, a to rovnako na pravej aj na lavej ruke, a pocity – citila som teplo v strede dlane a este aj chvilu po tom,
    a este zaujimave je, ze ked meditujem a som v klude, lezim a dlane mam otocene smerom hore, tak sa mi okamzite otvoria cakry v dlaniach a vyzaruje z nich neskutocne teplo , prsty mi tak horia, ze mam niekedy pocit, ze sa zapalia, no je pravda, ze mam neskutocne mnozstvo energie a neviem, co s nou

    Páči sa mi

  22. Helar, zaujímavé, že spomínaš 2 čakry u zvierat, lebo keď prikladám ruky na moju fenku pri odriekaní formulky pri uzdravovacom kúzle, kladiem jej ich automaticky na zátylok a na koreň chvosta /asi moje podvedomie niečo o tom vie, lebo rozumom som na to neprišla/.

    Páči sa mi

  23. Ozaj ešte by som sa chcela spýtať k tomu vyžarovaniu kameňov- znamená to čím väčšie vyžarovanie tým lepší kameň (akože myslím so silnejšími účinkami)? Alebo to závisí od toho či je nabitý? A keď už sa pýtam tak u môjho ruženínu ku mne tie pocity prichádzali akoby vo vlnách, silnejšie a slabšie atď. Čo to znamená?

    Ďakujem za odpovede 😉

    Páči sa mi

  24. Mne sa kyvadlo jemne hupalo asi 1 cm sem a tam miestami ako keby viselo na kuse dreva (tak strnula bola retiazka), nad miestom kde viselo som citila chlad – ako keby zavan + ako keby to kyvadlo prechadzalo cez moju ruku. Po skonceni ostala teplota ruky rovnaka, miesto nad ktorym bolo kyvadlo ostalo teple no nadalej som pocitovala chlad.

    Páči sa mi

  25. Vaša táto diskúsia ma vyprovokovala pridať sa do Vašej diskúsie, hoci na tieto stránky chodím dosť často a nachádzam tu veľa užitočných vecí. Chcem povedať, že mám kyvadlo bronzové a mne ide vyletieť z ruky a jedno nad ktorou dlaňou ho mám.V čakrách akoby som mala žeravé uhlíky a ešte hodne dlho po ukončení. Mám reiky I. a II.stupeň a pri zasvecovaní sa mi stali čudné veci. Pri I.stupni som mala asi 2 hodiny v mieste 3.oka červený rovnoramenný kríž, ktorý ma veľmi pálil. Pri II.stupni som mala tiež tam červené srdce. V obidvoch prípadoch boli tam viacerí, no toto nemal nikto. Vie niekto čo to znamená? Ďakujem. Ste perfektní a stále tu nájdem veľa zaujímavého a užitočného.

    Páči sa mi

  26. chcel by som sa svami poradiť ide oto že by som chcel chodiť na kurz reiki lenže neviem či to je vhodne ked mam 16 rokou. Bol by som rad kebyže sa ktomu vyjadríte. Ďakujem

    Páči sa mi

    • Myslím, že ti to dokonca môže pomôcť… aspoň nenachytáš všetku tú negativitu, ktorá ide s dospievaním! 😛 Ale to nie je len o chodení na kurz reiki a potom “mať” reiki, ale hlavne začať ju používať… Takže ak s ňou chceš pracovať, tak si urob kurz, neuškodí ti to.

      Páči sa mi

  27. No ja mam asi 5 dni reiki 1 ale co ma stve je ze nemam moc casu na praktikovanie. Rano a vecer robim kazdy den, a len tak raz za 2 dni mam cas na prereikovanie celeho tela. Rano a vecer robim ako keby zam zung ale namiesto cisteho statia cely cas cucam energiu/reiki cez korunnu cakru do tan tienu. Ale je to super, som viac uvolneny ale je to take neiste zatial….lebo nic nerobit a iba prilozit ruky….moc lahke, ale predsa niekedy som neisty ci prudi alebo neprudi 😉

    Páči sa mi

    • Samuel8,

      to budeš cítiť automaticky. Skús si niekoho položiť nad posteľ (lepšie niekoho, kto má malý problém, napr. je emocionálne rozhodený alebo nachladnutý alebo má reumu v kolene 🙂 ) a potom postupne, asi 20 cm nad jeho telom “skenuj” rukami. Použi to na to, aby si si všímal zmeny pocitov v tvojich rukách. Aj keby si na začiatku cvičenia nebol plne “rozprúdený”, to sústredenie počas cvičenia ti pomôže zvýšiť tok reiki. A v mieste, kde budeš cítiť, že si to druhé telo začína “cucať” energiu z tvojich dlaní, tam zostaň tak dlho, kým ten pocit neprestane.

      Páči sa mi

  28. Ano, snazim sa a dokonca som mal len tak vcera polozene ruky na kolene ked som tu cital nejaky clanok a zacalo to cucat energiu – ale poriadne! 😀 No dufam ze to nie je daka reuma, ale prereikoval som a pre istotu aj to druhe 😉

    Páči sa mi

  29. Ahojte,dnes som robila test na citlivosť dlaní sebe,manželovi a 9 ročnej dcére.Krátko po začatí točenia kyvadla nad jej pravou rukou pocítila chlad a ja som ten chlad tiež cítila na tvári v rukách a na prstoch nôh.Čo to znamená,môžete mi to prosím niekto povedať? Ďakujem.

    Páči sa mi

Povedz svoj názor