Potrebujem poradiť… od vás od všetkých!

question-manDnes som urobila niekoľko “vedeckých objavov”.

Po prvé, zistila som, že v niektorých diskusiách sa z našej strany objavujú útočné prvky. Nechcem, aby sme na niekoho útočili len preto, že sa nám nejaký jeho názor zdá smiešny. A už vonkoncom nepovažujem za zábavné komentovať jazykom, ktorému každý nerozumie (čítaj: španielčina). A tak som zaviedla postup mazania útočných komentárov. (A zopár čitateľov – REGINALD promine – som v poslednom týždni dala na listinu moderovaných príspevkov, pretože ma ich fekálne hlášky už unavovali.)

Potom som si všimla komentár pri jednom z článkov. Alex napísal: “Akoby to tu strácalo úroveň.” Podobne ako on mám pocit, že tento blog stráca svoju podstatu. Vyštartoval ako blog o ezoterike. Informácie v ňom by mali byť o ezoterike. A hoci si vysoko vážim Auríka a jeho vecné príspevky, ktoré to tu obohacujú, predsa len sem cez množstvo osobných článkov zaviedol trochu iného ducha… Mne ten duch veľmi nesedí – ale potrebujem poznať názor vás, ostatných čitateľov.

A tak moja otázka: Ako vnímate štýl tohto blogu dnes? Moje cukanie je prestať písať osobné vyznania (hehe, bude to ťažké, ja sa o tú depresiu taaak rada delím 😛 ) a články o bosoráckych stretnutiach, ktoré sú síce zábavné a zážitkové, ale nikomu nič nové neprinášajú okrem pocitu “aha, oni sa poznajú a ja k nim nepatrím“. Rada by som sa venovala znova téme ezoteriky a nie téme nás, ľudí, čo o nej píšu. Ale neviem, čo to urobí s vami: budete sem aj tak chodíť? A hlavne: diskutovalo by sa potom viac o veciach a menej o tom, ako je nám všetkým fajn a akí sme úžasní?

Možno som vás teraz nepríjemne zaskočila. Možno tí citlivejší už odhalili, že sa vás vlastne nič nepýtam, ale celkom tvrdo na vás tlačím… Dobre, priznávam to. Chcem späť vecné zameranie tohto blogu. Ak už mám robiť priestor pre istú komunitu, chcem, aby rástla, nie aby sa udržiavala v pocite “sme úžasní”.

A som ochotná dosiahnuť to aj za cenu, že návštevnosť tohto blogu drasticky klesne… Pretože ja som ho neštartovala kvôli návštevnosti, ale preto, že som chcela prijímať a odovzdávať poznatky, názory a postoje. (Čiže všetko to, čo nám je v konečnom dôsledku aj tak figu platné… 😕 Ale to už je irónia ezoteriky: nedostanete sa ďalej bez tých vecí, proti ktorým musíte v kuse bojovať.)

Takže čo: späť k ezoterike a o ezoterike?

161 thoughts on “Potrebujem poradiť… od vás od všetkých!

  1. Helar,

    mám pocit, že o ezoterike je to stále, ale od istého okamihu tu rezonuje návštevnosť, ktorá stále stúpa a vyberá si svoju daň, lebo tak ako stúpa tzv. anonymná návštevnosť, tak stúpa aj počet registrovaných glosátorov či iných prispievateľov, a teda intenzita, úroveň … je tiež pestrá, avšak v konečnom dôsledku by to malo pomôcť – každý jedinec má možnosť nájsť to, čo ho osloví a korešponduje s individuálnym stupňom úrovne spomínania si na podstatu … všetci vieme všetko, iba si na to spomíname každý jedinečným spôsobom …

    Samozrejme by to na takomto type blogu nemalo byť zárukou vstupenky pre tzv. fekálne príspevky 😉

    Ty však sama najlepšie vieš, čo a koho tu chceš mať a prečo … je to Tvoj ezoterický priestor, ale presne podľa Tvojho gusta by to bolo iba vtedy, ako by si tu súkromníčila na 100% – inak tu bude vždy aj to, s čím sa na 100% Ty nestotožníš, ale iní si tu nájdu to svoje buď v plnom rozsahu alebo iba ako stopu …

    Páči sa mi

  2. Stiahol som a vymazal 15 mojich článkov, ktoré by podľa môjho názoru mohli byť ,,odveci,, . Ďaľšie sú dané ako súkromné a čakajú nato, či ich niekto dá nazad alebo nie.

    Páči sa mi

    • Iba čo si mi pridal robotu (a sebe tiež). Nepísala som nič o vymazávaní… alebo si to niekde čítal? 🙂

      Pravidlá sú na to, aby platili pre budúcnosť, nie spätne do minulosti. Na menenie minulosti sme tu väčšinou ešte príliš slabí bosoráci.

      Páči sa mi

  3. Zapojím sa do tejto diskusie len ako “nezávislá čitateľka”. Zaujíma ma ezoterika, ale nie natoľko, aby som ju študovala, asi nie som vyvolená, ale je pravdou, že ma odrádza od čítania presne to, o čom helar píše, osobné kometáre, ktoré mi nič nedávajú, pretože sú úplne od veci (mení sa to na chat pre pár vyvolených). Ja osobne by som prijala skôr vecné komentáre k samotnej téme, aj keď občas nezaškodí aj osobná zainteresovanosť, aby som mala dojem, že aj vy ste len obyčajní ľudia (aj keď…). Mrzí ma skôr, že už to nie je stránka teba samotnej, Helar, ale mnohých iných ľudí a preto, akoby pre mňa strácala na vierohodnosti. Neviem, čo v reálnom živote robíš, možno nemáš toľko času sa tomu venovať, ale potom by bolo vhodnejšie, ak by si stanovila pravidlá pre tvojich hlavných “pomáhačov” ako je napr. Aurawiewer, akoby mu stúpla sláva do hlavy a robí z tejto stránky niečo iné, ako bol tvoj pôvodný zámer. Myslím si, že táto stránka mala ostať len pod tvojím velením, veď každý z nich ma svoj vlastný blog, kde sa môžu vyblázniť a viesť bezduché diskusie typu https://eprakone.wordpress.com/2009/09/13/bludne-duse-a-ako-na-ne/ Neviem, či sa mi podarilo správne vložiť odkaz, ale mala som na mysli trápnu debatu medzi Aurawiewerom a Filipom zo dňa 14.11. Takže ja vravím ÁNO, späť k ezoterike a jej podstate a k vierohodnosti tejto stránky pod Tvojím velením, Helar. A ďakujem, že si niečo také vytvorila.

    Páči sa mi

  4. Helar
    vieš,je to trocha úsmevné,ked čítam tvoje slová,ja som bohužiaľ z tých skorej narodených,aj ked sa cítim vyšinutejšia a dosť dobre zapadnem aj k mladým z týchto stránok,ale to,že sa to tu stáva debatou na kamarátskej úrovni a teda aj o všetkom možnom,čo by sem nemuselo ,ma už dávnejšie napadlo.Vtedy som si povedala,že asi múza spí,tak sa to vykryje aspon takto. Ked sem však zablúdi niekto,kto tu ešte nebol a má v komentároch hľadať nejaké odpovede na svoje otázky,musí sa preorávať jemu nič nehovoriacimi debatami o všetkom možnom,len nie o tom,čoho sa chcel dopátrať.Chodím na tvoje stránky už asi tri roky,aj ked som sa aktívnejšie začala do komentárov zapájať len tento rok,tak viem dosť dobre posúdiť,akou cestou sa tvoje stránky uberali a som ti veľmi vdačná za ne,lebo mi pomohli pochopiť mnohé veci,na ktoré som v knihách odpovede nedostala.Nech už urobíš čokoľvek,ja budem isto aj nadalej stálou čitateľkou.A k tomu včerajšiemu článku-Aurík,teraz prepáči-ani som nevedela,že mi bude vadiť ,byť stredobodom pozornosti.Necítila som sa dobre,skór trápne,všetko sa opísať nedá a ten , kto tam nebol asi nepochopí,čo nám tam bolo také smiešne.

    Páči sa mi

    • Jediná trápna zlato, si tu ty, pretože keď sa to tu dialo si ticho ako voš pod chrastou čušala a nič nenapísala a teraz zrazu ako hrdinka odsudzuješ posudzuješ 🙂 nepríde to trápne tebe? 😛

      Páči sa mi

      • Milá Boo Bak, moje komentáre sú už dávno odosobnené, a neemocionálne, vyjadrujú len hrubú podstatu toho čo si myslím. Nerieš, čítaj ďalej, ja som vpohode. 😛

        Páči sa mi

      • Aurik toto —> Jediná trápna zlato, si tu ty, <— povazujes za komentar odosobneny a neemocionalny?
        v tom pripade asi chapeme inak vyrazy :)..

        Páči sa mi

      • ja som radšej ticho, aby ma neubili 😀 nič v zlom na nikoho! 🙂 ale helar nie všetky komentáre potešia 😦

        Páči sa mi

      • ja som radšej ticho, aby ma neubili –> a prave tento pristup sa myslim Helar snazi odstranit. Podla mojho nazoru tu nikto nikoho neodsudzuje, neubije za jeho nazor ani nic podobne,len obcas sa snazime podat nase videnie veci tak agresivne,ze to moze vyzerat, ze utocime.
        Obcas mozno treba odpoved prehodnotit a pozret sa na nu z uhla citajuceho.

        Páči sa mi

  5. Helar,
    tymto clankom si ma prijemne prekvapila. Som tiez za navrat k ezoterike.
    Je samozrejme niekedy tazke odhadnut, ci osobne zazitky a pocity niekoho dalej dostanu – väcsinou som toho nazoru ze ano – ked to zazil jeden, je velka pravdepodobnost ze to zazije aj druhy. Takze za uplne NE-osobne nie som. Ale z komentarov si spravit chat ktory nema s temou nic spolocne (hlavne ked ti ludia su spojeni cez icq) jednoducho neprinasa nic nikomu.
    Drzim palce! A este nieco – mozno ziskas tym obratom par “starych” citatelov.

    Páči sa mi

  6. EZOTERIKA 🙂 je to priestor helar, na ktorom sa my ostatní len vezieme… takze ak sa niekomu nebude pacit, moze si zalozit svoj blog alebo ist inam, nie? 🙂 len nech sa tu nevytraca duch vzajomnej ucty, ochoty delit sa o svoje poznatky, skusenosti a vola pomoct tym, ktori to potrebuju/ziadaju.
    opis osobnych stretnuti, z ktorych neplynie ziadne ponaucenie tu byt nemusi 😉 a obcas mi vadi, ze niektori “machri” reaguju na poznamky tych neskusenejsich hned vrcanim ci utokom 😦 aj zo strany tych, co na tento blog prispievaju clankami si treba uvedomit, ze je ich tu uz obrovske mnozstvo a clovek ich nemoze predsta VSETKY citat (este aj s komentarmi k nim) – takze je normalne, ak sa urcite otazky opakuju. chapem, ze to ide obcas na nervy, opakovat dokola to iste (a niekedy je naozaj “vina” na pytajucom sa), ale treba to predychat… 🙂
    dufam, ze som nikoho neurazila 😛 prajem vela stastia a pozitivneho rozvoja tomuto blogu a vsetkym ludom dobreho srdca 😀

    Páči sa mi

  7. Ahojte ,
    uprimne , som velmi rada nápadu vrátiť sa k viac neosobnej zameranosti článkov na tomto blogu. Niežeby bol v takomto- komunitnom- štýle nekvalitný, naopak, aj takýto ako dnes je tento blog fajn, len iným sposobom. Ale z mojho pohladu sa takto sice otvoril vyššej navštevnosti, na druhej strane sa stal menej “prístupný”, “izolovanejší” pre ludí, ktorí do danej komunity nepatria. A tým aj menej pútavý, s menšou výpovednou hodnotou o ezoterike, pre tých, ktorých viac baví skor brúsit hore dolu po týchto témach nech patrit do nejakej úzkej komunity ludí a viac menej v rámci nej sa bavit.
    V prvých rokoch svojej existencie az priblizne do jari/leta tohto roku mne osobne táto stránka priniesla viac hodnotných informácii a viac inšpirácie vydať sa na duchovnú cestu a snažiť sa všeličo chápať, s čím som sa predtým nikdy nestretla (alebo som to povazovala za nemozne) . Velmi mi pomohla v mojom dusevnom rozvoji, podnietila ma neustále napredovať a zlepšovať sa. Vdacim tomuto blogu prakticky za podnet k velkej osobnej transformacii, ktora u mna prebehla a pomaly doznieva. Zacala som v tomto smere prakticky od nuly a mám pocit, ze keby som sa k stránke prvýkrát bola dostala až teraz, nebola by mi tolko dala, lebo by som bola cítila ze sem nepatrím, ze je to len blog istej skupiny ludi a uz by tam boli iste imaginarne hranice, za ktore by som sa nebola dostala .
    Samozrejme, komentáre k článkom o osobných skúsenostiach a pod. su skvela vec, tiez to niekomu moze mnoho dat, v niecom inspirovat…. Vsetko co som napisala sa tykalo osobneho zamerania článkov, NIE KOMENTAROV K NIM ! 🙂 a samozrejme, je to iba moj uhol pohladu.

    Páči sa mi

  8. Helar,na tvojich stránkach mám pocit,že som našla svoj domov.Chodím sem tak často ako viem a neodídem,kým ma osobne nevyhodíš 😀 .Mám to tu rada,veľa vecí som sa tu naučila,mne osobne sa páčilo čítať si o vás i keď ten pocit ,,nepatrím sem” sa dostavil,ale som rada,že aspoň trošičku môžem byť súčasťou tohto všetkého.Nevadí mi to,ale ak sa chceš vrátiť na staré koľaje,tak máš moju podporu. Mne sa tu páči tak či tak.Ale privítala by som ďalšie ezoterické články 😀 A nezabúdaj,že ťa máme radi 😀

    Páči sa mi

    • Aurik, nemas pocit,ze prave takyto komentar navodzuje pocit ,,Ja patrim do skupinky, vy nie.”? Ved ona si ten mail precita,tak na co to sem pisat?
      Prosim, neber toto ako utok na tvoju osobu,ja sa len snazim prist na to, PRECO ma vacsina ludi pocit ,,nepatrim k nim”.

      Páči sa mi

    • Už som odpovedala. Keep cool (to je ďalší cudzí jazyk, ktorému nie každý rozumie 😀 , takže v preklade: “zostaň v pohode”) a neodpovedaj na komentáre, na ktoré nemusíš odpovedať.

      Pre Sassenku:

      toto nie je o “ja patrím do skupinky”, ale o “prečo si sa so mnou vopred neporadila, babo blázniva?!” 😛 Zatiaľ to zvládame všetci bez odrenín 🙂 …

      Páči sa mi

      • Heli, ja som nemyslela samotny kontext toho co napisal,ale na co to sem vobec pisal,chapes :D? Ved ty si ten mail najdes :D.. ale to ze to sem napisal, – vyplyva z toho to,ze ste v uzsom kontakte a tvorite nejaku tu skupinku,do ktorej my ostatni nepatrime :D..
        ja uz neviem ako to vysvetlit :D:D:D:D..

        Páči sa mi

  9. Na Vašu stránku som narazila asi pred týždňom. Najviac ste ma vystihla vetou: “oni sa poznajú, ja k ním nepatrím”. A keďže nie som človek, ktorý sa rýchlo ,,udomácni,, nepísala som komentáre, hoc som možno aj vedela poradiť. Nie som nesmelá, len sa nerada vtieram tam, kde nie je pre mňa miesto (možno že tento dojem mám iba ja)

    S týmto problémom si však musíte poradiť sama. Koľko ľudí, toľko chutí. Keďže som bola vlastníčkou jednej stránky, viem že stále bude nejaká nespokojná menšina. A vyhovieť každému je nemožné. Je to však Vaša stránka, Vaše pravidlá. Ak máte určitú predstavu o vývine stránky, chodte za ňou 😉

    Nebojte sa o stratu návštevnosti. Rovnorodé sa priťahuje. Aká kvalita stránky, taká kvalita návštevníkov – síce výnimka potvrdzuje pravidlo.

    Páči sa mi

  10. Helar, si úžasná, že si s týmto vyšla von… 🙂 🙂 🙂
    Myslím si, že je to tak, ako píšeš. Tak ako napísal aj Alex. Tiež mám pocit, že to tu stráca úroveň. Je super, ak niekto napíše o niečom osobnom (a budem veľmi rada, keď tu bude viac osobných článkov, lebo ja pri ich čítaní pochopím mnoho aj o sebe), ale keď sa má čokoľvek objaviť na tomto blogu, malo by sa najprv premyslieť, či je to prínosné keď už nie pre všetkých, tak aspoň pre drvivú väčšinu.
    Ja osobne si rada prečítam aj Auríkové články podobného charakteru, ako sa tu objavili včera, ale len preto, lebo niekedy mám už tej ezoteriky plné zuby a beriem to ako príjemný relax. Alebo sa len klamem? V každom prípade, tak ako som už povedala, tieto stránky podľa mňa nie sú na toto vhodným miestom.
    A ešte to súťaženie, kto bude mať tých článkov viac…!!!??? Kvalita je predsa viac ako kvantita.
    Netvrdím, že moje komentáre sú dokonalé, lebo tiež sa len učím, ale som ochotná prehodnotiť akékoľvek pripomienky na moju adresu. Veď aj tou kritikou si navzájom pomáhame rásť…
    Je super, že je tu niekto taký, ako ty, Helar. Vážim si ťa teraz omnoho omnoho viac 🙂 A ĎAKUJEM 🙂 🙂 🙂

    Páči sa mi

  11. ja myslim, ze by nebolo od veci, znova sa vratit naplno k ezoterike. ale nemyslim si ze uroven tohto blogu klesla. len to je teraz trochu ine. a tiez mi to nesedi.

    Páči sa mi

  12. Ja by som Aurika neodsudzoval tak rychlo, ma obrovske poznatky, a co ze raz za cas napise srandovny clanok..alebo komentar…sak o com by to tu bolo keby vsetky komentre by sa museli schvalovat, nebola by volnost…vela krat sa na komentaroch milo zasmejem a zlepi mi to nanladu…..toto je to najhorsie co moze byt keby sme sa zacali hadat, ale zatial k tomu nedoslo. Obrovski osvieteni majstri, budhisti medituju uz vyse 20 rokov a teraz zrazu pocituju obrovske negativne energie ktore ich tlacia dolu….ti kotri sa chcu vivijat ti pojdu hore ale bude to tazke, ti ktori budu plni negativiti pojdu rychlo dole. A co chcem povedat? Ezoterika, to uzasne slovo, je svetonazor, zivotny styl. Obsahuje meditacie, aj bosoractvo, samanstvo, odosobnenie a vseobecnost a unierzalnost vo vsetkom co robite, channeling a co ja viem co….a obsahuje aj hravu a radostnu formu, ezoterika sa snazi o to aby sme objavili svoje JA a svoju radostnu formu a zacali skumat svet, byt stastni zo zivota…a zit tak aby z nas Univerzum malo radost. Toto je cele. Vysledok? Aurik moze psat usmevne clanky, ale mali by mat ezotericku pointu – na konci clanku napriklad hrubym pismom. Ked naozaj je nieco pekne a potesi nech sa to napise do komentarov a nech ty Helar, pises o ezoterike – o tomto svetonazore ktori obsahuje vsetky tieto elementy ktore som napisal. God bless you

    Liked by 1 person

    • Samuel8, pekne si to napísal, ale tu nejde o to, že Auríka chce niekto odsúdiť. Ide len o poukázanie na istú skutočnosť a ako vždy, je to o nás všetkých. Všetci robíme chyby, ale prečo sa namiesto toho, aby som druhého upozornil na jeho chybu (ak sa to samozrejme dá, lebo nie každý znesie pravdu… ale u Auríka to ide, aj keď to na prvý pohľad tak nevyzerá), tváriť, že je všetko v pohode a hovoriť mu, aký je úžasný? No veď kam by sme sa takto dostali? Máš pravdu, Aurík je ozaj veľmi múdry… a vie, čo má robiť… len niekedy túto jeho múdrosť predbehne jeho španielsky temperament… 😛

      Páči sa mi

  13. Helar , myslím že niet čo riešiť a aj tak si sa už rozhodla takže “hor sa do toho” .
    A čo sa týka ezoteriky a návštevnosti , dobre vieš že 1000 ľudí ezoterika zaujíma , 100 z nich sa jej chce venovať , 10 sú ochotný pre to niečo urobiť ale len 1 vytrvá , takže aj keby návštevnosť klesla o 90% myslím že “skalný” ostanú
    a pomôže to pôvodnému zámeru tejto stránky a možnosti rastu “komunity” .
    A čo sa týka “fekálnych komentárov” – “kto čím je, tak taký jazyk používa” …
    ďalej bez komentára .

    Páči sa mi

  14. Chodím sem už dávno,a vždy to bolo k veci.Prečítam si síce skoro všetko,urobím si názor, ale už radšej nekomentujem…A od istého času aj ja som nadobudla pocit,že som ďaleko od ” všetkého”. Malilinka kvapka , ale aj drobné kvapky nakoniec naplnia veľkú nádobu.

    Páči sa mi

  15. Všechno, co bylo napsáno a komentováno sem patří a nic bych nemazala.To je svoboda a riziko všech blogů. Je jasné, že komentáře jsou někdy k věci a někdy méně, někdy jsou osobní a někdy ne…. Jakmile někdo začne mazat, strácí každý blog na kvalitě a věrohodnosti.

    Páči sa mi

    • Bylo to moje rozhodnutí už žádné komentáře nepsat, protože se mi nelíbila ta úroveň, na které se komentovalo. A líbí se mi, že teď o tom uvažujete. To je můj subjektivní osobní názor. Usměrnit, vést a ne cenzurovat….

      Páči sa mi

  16. Súhlasím s týmto článkom 🙂 Články z týchto ezoterických blogov odoberám na WordPresse a už dlhšiu dobu som nenašla nejaký poriadnejší ezoterický článok, ktorý by ma nakopol trochu vpred. Dúfam, že sa vrátite do starých koľají, späť k ezoterike a svojej pôvodnej špičkovosti 🙂

    Páči sa mi

  17. Myslím že návrat k pôvodnemu účelu nie je zlý, sam som si všimol že sa to tu trochu zmenilo…a prečo nevytvoriť na stranke niečo take ako chat? nejaky ten program do stranky vložiť kde sa každy kdo chce može prihlasiť a patriť medzi tích “vyvolených” kde by mal každy možnosť sa porozprávať v nejakej tej diskusíí alebo tak niečo..v komentoch by bolo vždy k téme a hentam aj o veciach ktore sa do danej temy nedaju zaradiť…myslim že by sa tym napadom nevhodne komenty trochu zredukovali a každy by mal možnosť aj niekde inde…to je len moj osobny nazor =)
    čavte 🙂

    Páči sa mi

  18. Potrebujem poradiť… od vás od všetkých ?
    Je to blog alebo plebiscit ? 😀 Veď doteraz si práve nám radila a už sa ti nechce ?
    Asi sa cítiš zviazaná, že? Já sa cítim slobodný a práve to je podstata poznania múdrosti zákonov kybalionu . Dávajú slobodu v pravom zmysle a nikto nemá zodpovednosť za druhého lebo hľadajú pravdu vo vnútri a nie vonku aj keď pocit vonkajška je vlastne vo vnútri nekonečna hi hi hi hi 😀 tak že každá “jednota sa musí rozpadnúť aby mohla pozorovať samú seba”. Musí komunikovať aby sa mohla pozorovať a odovzdávať si skúsenosti a pohľady … a práve to je dôležité
    lebo som tu na to, aby som niečo zas zažila… vaša duša 😀

    Páči sa mi

    • Nie, Čikitet, práve že sa necítim zviazaná 🙂 … Doteraz som sa cítila, ale akosi už vo mne umrel asi aj ten posledný kúsok srdca a ľudského súcitu. Rozmýšľala som, ako tú situáciu, keď som sa necítila hepi, osloviť. Mohla som zaveliť, mohla som stránku uzavrieť, mohla som zakázať komentáre, mohla som prestať písať, mohla som sa hodiť o zem… ale to by riešilo môj momentálny pocit, že sa potrebujem odreagovať, ale nijakým spôsobom by to nezmenilo situáciu na blogu. A ja ten blog chápem (možno celkom mylne) ako svoju misiu na tomto svete. Neviem, kam povedie, ale na konci bude niečo dobré… pre mňa i pre ostatných. A preto ich nesmiem po ceste stratiť, však? Nepísať a nekomunikovať teda nebolo riešenie – a tak som si zvolila iné riešenie: komunikovať a rozbúriť vody. (Aj na to zrejme v Kybalione niečo nájdeš 😛 . Techniky sú vždy rovnaké.)

      “Ja už nechcem nič zažívať. Ja už chcem, aby sme zažívali všetci – a spoločne. Vaša duša.” 🙂

      Páči sa mi

      • len mi nehovor že ma už ….. hi hi 😀 neľúbiš , len dúfam, že ste niečo zlé na tom poslednom sneme “nevykývadlovali” …. idem to nakloniť, keď že techniky poznám… na tú lepšiu stranu…. asi to bude divoká jazda…
        držte mi palec… čudný mesiac,už vedia kde je tam voda … 😀

        Páči sa mi

      • Ja a neľúbiť teba, ó sen mojich bezosných nocí?! 😛 Naopak, už si ma s tým Kybalionom “nakrkol” do tej miery, že si ho konečne prečítam! 😀

        Páči sa mi

      • ahoj Heli,
        no myslim si, ze trochu humorneho odbocenia nemoze nikomu vadit. vacsina clankov a prispevkov je zamerana na ezoteriku a veci s nou suvisiace.

        a som velmi rada a vdacna, ze si nezavrela kohutik k tvojim strankam, ani neprestala pisat. 🙂
        inak, nemam pocit, ze by hadzanie o zem bol prave tvoj styl :mrgreen:

        Páči sa mi

      • no, no, no…pomaly, hadzanie sa o zem a tlcenie hlavou o mur mi neber :-P, to je moja domena :mrgreen:

        este jedna poznamocka, tento raz “k veci”, cloveka asi nemoze zaujat kazdy clanok na stranke, ale to neznamena, ze ineho cloveka nezaujme a nemoze mu nieco dat. 😀

        Páči sa mi

  19. […] Najviac ma tu bolia vulgarne slova a niekedy aj vysmechy,ved kazdy z nas ide po svojej ceste, je tu vela ludi, ktori si myslia,ze precitali a su ezoterici,nestaci precitat,ale aj rozumiet,je to dlha cesta,tak ako ked sme sa zacali ucit chodit,velakrat padneme na zadok,pokial pochopime, Ini su ezoterici a pomahaju nam,tam kde sa mi nevieme pohnut dalej,tym dakujem a prajem vela svetla. Mozno sa to sem nehodi v tejto chvili,ale tak to citim.

    Trochu som orezávala “hroty”. helar

    Páči sa mi

  20. Dakujem Helar,
    si odvazna zena, pravdovravna k sebe aj ostatnym. Aj ja som citila tu istu zmenu energie Tvojich stranok v poslednej dobe. Vseobecna sledovanost stupla, ale Tvoje stranky zacali byt o niecom inom nez ked som ich objavila asi pred rokom. Tento priestor na nete som nasla cez hladanie informacii o kamienkoch a fascinovalo ma ze dokazes priblizit tolko dolezitych a roznorodych ezoterickych tem v takzvanom “predzuvanomnom” a nenafukanom style, velmi pravdivo a osobne, ze sa s tym dalo lahko stotoznit a pochopit. Ziadne nic nehovoriace nabubrale ezotericke tlachanie o nepochopenych veciach.
    V poslednej dobe to bolo trochu take “kdo necika s nami, cika proti nam” a to uz nebolo tak zaujimave pre “hladajucich”. Najma nie pre tych co uz sa raz spalili tym, ze zazili vznik nejakych tzv. elitnych skupiniek v mene duchovnosti. Ale to je len moj nazor a urcite si svoj priestor zasluzia aj Aurik a ostatni. Len by sa malo trosku oddelovat to, co je ponuknutim vlastnych znalosti a skusenosti, od toho, co prebieha medzi priatelmi, ktori sa nasli vdaka tymto bajecnym strankam.

    Páči sa mi

    • Ďakujem, Aitri, myslím, že presne takto som to cítila – oddeliť jedno od druhého… len som to nevedela tak presne pomenovať. Jedno aj druhé je dôležité, poznatky i komunita, ale keď sa to zmiešalo, stratil sa “profil”. No a ťažkosť spočíva v tom, že na takéto veci človek vždy dôjde až vtedy, keď nastanú. Nebola to chyba – iba pokus, ktorý nevyšiel.

      Kedy-tedy tu budú aj “komunitné” pikošky, ale sa budeme starať, aby vždy mali aj črtu “omúdrievaciu”. Čestné klamárske. 😛

      Páči sa mi

  21. Zdravím Vás,
    tiež sam chodím už niekoľko rokov a spomínam si, že to tu skutočne bývalo “o inom”. Spomínate si niekto na Vlka? AJ dnes mi ešte chýba, ale on na to upozorňoval asi prvý… Helar, si fajn, a je skvelé čo robíš, ale občas mám pocit že to už nieje tvoj blog.(jemne vyjadrené) A ja som sem začala chodiť lebo sa mi tvoje názory páčili. Medzičasom si si “adoptovala” Awrawiewera a je to tu cítiť. A keď sa už pýtaš na naše názory, teda aj na môj, tak ja to vidím asi tak, že v poslednej dobe je tu toho málo “k veci”. A ešte si spomínam, že tu bývali skutočne zaujímavé diskusie. Myslím diskusie v pravom slovazmysle. Dnešné komentáre súúúú…. no ako to povedať aby si to nemusela “orezávať”… vyjadrila by som to takto…kedysi tu bývalo ako na prechádzke v lese….. a dnes sa tu cítim ako na školskej chodbe sekundu po zvonení na prestávku…. Ale stále sem chodím a (tajne) dúfam, že sa toho opäť pevne chytíš Ty, Helar. Možno nepribudne desať “článkov” za týždeň (typu “pichlo ma v hlave, čo s tým?”) ale mne by to nevadilo. Všetci sem chodíme pre niečo “iné”, pretože sa navzájom líšime, každí si za “iné” dosadí to svoje, ale kráčame po tej istej ceste… Skutočné poznanie je tiché, nemá slová, ale pokiaľ dospejeme k “nemosti” a tajomnému úsmevu MonyLízy, užime si to že sme “dôležití”, že máme názory a delme sa o ne, posúva nás to… ale s rešpektom a toleranciou! Ostáva mi len dodať, že Vás mám rada 🙂 a Tebe Helar, (už neviem koľkí krát) poďakovať a zatlieskať. Ďakujem 🙂

    Páči sa mi

    • Aby bolo jasné: toto rozhodne nie je proti “deckám”! Decká ja baštím. Vďaka nim sa na stránku dostalo trochu humoru a niekedy, keď mi už tiekli nervy zo všelijakých “ksichtov”, tak ich oni pár dobre mierenými slovami pekne uzemnili…

      Jediné, čo by som si priala, je viac zamerať diskusie na ezoteriku a témy článkov. (Hoci priznávam, že niektoré dobre uletené diskusie mi urobili hodne, hodne dobre… 😀 Človek asi nemôže mať všetko… Budeme pošmúrni, vedecky zameraní, odstáti ako jednodňová káva… 😛 )

      Páči sa mi

      • Hmm ja by som povedal, skôr, že by to mohlo byť raz začas ale nie takto ako sme to robili furt :D.Aby bolo hlavne k téme ale bola tam aj nejaká malá odbočka k humoru.

        Páči sa mi

  22. :-), nie to si nemyslím (to o tej káve), ale uznaj že “povrrrrrtať” sa v témach troch hlbšie, naozaj nazaškodí. A hlavne nezaškodí d i s k u t o v a ť k veci . Prepáčte? rada by som poopravila prirovnanie k ..prechádzke v lese…beriem späť a opravujem… bolo to tu ako v mestskom parku ( trochu živšie, rozhodne, áno) : -)

    Páči sa mi

  23. Niečo na tom bude,ani mne to nejde a keď si to dám do vyhladávača vypisuje mi, že blog je súkromný,pre zobrazenie sa musím prihlásiť.No čo už,možno že ma tam Aurík už nechce 😀

    Páči sa mi

  24. Ak smiem nieco pripomenut tak by bolo dobre doslova nehadzat kazdu vec ako clanok. Casto krat sa tu objavil clanok iba v podobe jedneho az troch videi mantry spolu s kratkym textom o recitacii alebo podobne. Niekedy to vyzeralo tak ze boli za sebou aj dva taketo clanky a pritom sa mohli radsej spojit do jedneho a nemuseli byt pridavane tak casto ze hlavna stranka vyzerala akoby bola zamerana iba na jedno odvetie. Inac si rad vypocujem aj take videa ale zas vydavat hordu takichto clankov tizdenne je nieco uplne ine nie ? Inac som spokojny s blogom. Aj osobne clanky davaju tomu pestrost a urcity nahlad. Hlavne ak su dobre rozpisane a maju zaciatok i patu 😉

    Páči sa mi

    • hi hi hi hi 😀 krása … to nie je panika… pohroma… či ako sa to dá..to …
      nazvať… biblická kataklizma …koniec sveta ? A že vraj je to len myšlienka, SLOVO a čo potom prinesie čin .. helar …ty si tam do tej stojatej vody hodila
      celú kométu… hi hi 😀

      Páči sa mi

      • možno je to katarzia, teda očistec už tu na zemi a potom bude v nebi už len pokojne pozerať, ako sa očisťujeme my ostatní … 🙂

        Páči sa mi

    • ahoj Helar,prosim ta napis mi na moj mail.dakujem.Chcela by som ta poprosit o pomoc alebo o radu.Moj zivot za posledne roky ide dole vodou…zacalo sa to tym ze mi zomrela mamka,….a.dakujem za odpoved.Z.

      Páči sa mi

  25. Vidím,že nie všetci pochopili,o čom Helar hovorila a celkom slušne sa rozhodli si prihriať polievočku tým,že súhlasia s článkom a zadupú do zeme práve Auríka.Ja som u Helar takúto snahu nepostrehla. Tak práve tým patria moje slová.
    Tento mladý muž si zaslúži všetku moju úctu,lásku,ale aj obdiv a vďačnosť.Aj vďaka nemu a jeho trpezlivosti som mnohé pochopila,naučila sa.Neváhal ani na chvíľu,ked som to potrebovala mi pomáhať aj v nočných hodinách.Som presvedčená,že jeho poznanie je veľmi veľké a ja sa musím ešte veľa učiť,aby som to všetko obsiahla.A články -citujem-typu Pichlo ma v hlave sem určite patria.Niečo sa deje a takéto príznaky majú mnohí,to je viditeľné z tých komentárov,koľkí reagovali s tým,že tieto príznaky majú tiež.
    Auríka zrejme veľmi zabolelo,čo sa tu zomlelo,ked stiahol aj svoje stránky,čo je samozrejme veľká škoda,pretože tam bolo mnoho múdrych rád.Ja len dúfam,že ich odblokuje.Áno,aj on má svoje ego,kto z týchto stránok ho nemá,ešte sme sa až tam nedostali.

    Páči sa mi

    • Hlavne vyznacene vety v clanku: Ako vnímate štýl tohto blogu dnes? Chcem späť vecné zameranie tohto blogu.

      Ak uz niekto vyjadril svoj nazor tak neviem co proti tomu mas. Myslim ze to ze vymazal clanky bolo od neho velmy pekne gesto ale timto sa to neriesi. Tak sa rozhodnite ci chcete naozaj nazor citatela alebo to co chcete pocut. Nikto tu nikoho nedupe. Clanok doslova vyzyva aby ludia vyjadrili co si myslia o style tohto blogu. A ked uz vyjadria svoj nazor tak by som cakal pochopenie a nie slova ako:

      “Vidím,že nie všetci pochopili,o čom Helar hovorila a celkom slušne sa rozhodli si prihriať polievočku tým,že súhlasia s článkom a zadupú do zeme práve Auríka.”

      Páči sa mi

    • My … alebo mozno lepsie povedane ja, nepochybujem o znalostiach a schopnostiach Aurawiewera. Ak som spravne Helar pochopila, tak jej okrem ineho islo aj o to, zbavit sa utocnych prvkov na tomto Blogu. A kedze je Aurik jeden z “expolodujucich” elementov – ak ho tak mozem nazvat – tak je teraz na muske. Myslim ze ale neni jediny, je to na kazdom z nas aby sme sa naucili stretnut a porozpravat sa so vzajomnym respektom, a pisat bez strachu byt vysmiaty alebo napadnuty. Peace…

      Páči sa mi

      • Nebylo by nejlepší nejdřív zavolet Auríka a jemu říkat co se nám nelíbí…o něj bez něj je dost špinavost, ne????? 😦

        Páči sa mi

      • Ak niekto chce aby ho nenapadali ( Co je len zbytocny uhol pohladu ) tak by sa mal sam krotit a nerobit to iste ostatnym ktori nemusia zdielat jeho nazory. Ak sa niekto citi ako napadnuty tak je to jeho problem. Prva myslienka napadnutia je v tebe a nie v danom cloveku s ktorym diskutujes. Ked na teba bude niekto na ulici vykrikovat nadavky tak je len na tebe ci si ich pripustis. V tom je krasa toho ze my sami sa vlastne odsudzujeme,nikto iny len my. Ja som si uz svoj nazor na stav blogu napisal tak adios amigo ide sa relaxovat 😀

        Páči sa mi

    • Ešte raz by som chcela vzdať hold Helar, pretože je veľmi múdra a keď sem dala tento článok, vedela, čo robí. Niekedy treba do stojatých vôd hodiť aj celú kométu, však, Čiki 😛 , aby nás to posunulo ďalej…
      A aj tie kritické hlasy, ktoré sa tu objavujú, sú na niečo dobré, lebo nesúhlas sa môže dotknúť len nášho ega… lebo duša proste vie a nepotrebuje ani kritiku ani útechu.

      Páči sa mi

    • Aj ja sa chcem Aurika zastat a podakovat mu. Ked som potrebovala pomoc, tak mu nerobilo problem mi odpisat vo vecernych hodinach. Mam pred nim respekt a uctu. A tak isto sa mi velmi pacia jeho clanky. Tak bude velka skoda, ak uz nebudu zverejnene…

      Páči sa mi

  26. Nedá mi nenapsat i svůj názor. Všichni se obuli do lidí, kteří jsou trochu víc vidět než jiní. A proč? Já si o sobě vytvářím svůj vlastní názor. Když mi kolegyně ukázala tenhle blog, tak jsem byl rád, že jsem našel svou rodinu. Rodinu lidí, kteří mají stejné smýšlení jako já. Nemusel jsem psát komentáře. Stačilo mi číst. Pak jsem jednou napsal a pak znova. A teď píšu pravidelně. Ty lidi, co tady byli, mě vzali do rodiny a nemusel jsem chodit s nima na kafe, kameny atd. Já jsem v tý rodině pořád a mám je rád. Když budu mít pocit, že sem nepatřím, tak je to jenom já jsem si ten pocit vytvořil.

    Vidím tady komentáře lidí, které jsem tady ještě neviděl. Začali se obouvat do Auríka a jiních, že to tady občas přepísknou, že do blogu motají i své soukromí. Oni by chtěli psát jenom k věci, jenom o esoterice. Jo, OK…jenže…proč se dosud neozvali opravdu k věci? Proč nediskutovali k ezoterice? Proč diskutují jenom tam, kde cítí, že se můžou úplně mimo esoteriku do někoho obout? Je tady spousta tém…spousta tém o esoterice…proč tam nevidím vaše komentáře. Nevyhovárejte se, že je to kvůly Auríkovi, či Filipovi…to je hloupost. Otevřte svou studnici a diskutujte tam, kde se stěžujete na jiné.

    Paní Helar poukázala na to, že nám to občas ujede…a je to na nás, jestli si příště dáme pozor. Nedělala to proto, aby dala šanci jiním špinit lidi.

    Tak se přestaňme brát tak vážně…a zahlubme se do esoteriky a do toho co nás baví… 😀 😀 😀

    Páči sa mi

    • karlos,

      mám podobnú skúsenosť – tento ezoterický priestor sledujem už dosť dlho pasívne, ale aktívne som prvý raz prispela komentárom na Angeláriu až tento rok 14.7.2009. Je to vec osobného postoja, lebo ja som pred prvým komentárom necítila, že sem nepatrím, práve naopak – cítila som a cítim, že tu je duchovnoduševná rodina, ktorej som súčasťou.

      Posudzovanie aktívnych i pasívnych členov ako – vyvolení, vedeckí, k veci, od veci, VIP, chcení, nechcení … je tiež možnosť, ale podstata stále uniká, pretože nikto nie je neomylný a aj práve preto je každý ľudský …

      Asi každý zažil to, že na vlastnej chybe sa naučil najviac. Ak každý prispeje svojou troškou pravdy, tak je tu priestor umožňujúci priblížiť Podstatu vo všetkých jej rozmanitých a jedinečných aspektoch a mám dojem, že tento blog úžasne nastavuje zrkadlo a nielen to, ukazuje aj cestu za zrkadlo a okolo neho 😉

      Osobne tu nikoho nepoznám, ale ako menejcenný votrelec som sa necítila a ani necítim – čím to asi bude ?! 😉

      A k Auríkovým výrokom len toľko, že jeho poznámky na moju osobu som tiež mohla pochopiť ako útok, avšak táto možnosť by mi v konečnom dôsledku nepomohla, a tak som si vstúpila do seba a pochopila som to ako špecifický spôsob výuky …

      Ja mám pocit, že Aurawiewer je jedinečný krištáľ, ktorý má v sebe všetky farby dúhy a dúha premosťuje Nebo so Zemou 🙂

      Páči sa mi

  27. Zdravím,
    chodím na túto stránku už nejaký ten rôčik a aj ja som si pocítil zmeny, že táto stránka už nieje tým čo bývala. Na začiatku keď som náhodou cez google našiel túto stránku, bola pre mňa hlbokou studnicou informácií no po čase sa z nej stala iba chat miestnosť pre vyvolených ľudí ako tu už bolo spomenuté. Nechcem sa obúvať do do moderátorov alebo čo to vlastnee ste ale niektorý majú pravdu. Články typu “puklo mi v hlave” alebo “oltár pre uš neviem koho” uberajú tejto stránke na úrovni. Odporučil som ju nejednej osobe s tým, že sú tu seriózne a pravdivé veci. Existuje cez 100 druhov takýchto stránok pričom lúdia ktorý do nich píšu o tom vedia len s filmov a príbehov z druhej ruky. Nebudem tu zbytočne viac rozpitvávať, myslím že úplne stačí ak poviem……chcem pôvodnú ezoterickú stránku …..čo s tým spravíte vy Helar je už vaša vec. Na obranu auríka a filipa…….pomohli mi ani nevedia ako aj napriek ich niekedy pre nás bežných ľudí nezmyselným debatám. No zase na obranu ostatných …… aj ja patrím medzi tých, ktorým to prekážalo a neozvali sa…aspoň z mojej strany to bolo preto, lebo som …..ja vlastne ani neviem prečo……a ešte niečo….keď už máte vy tie stretnutia, čo tak urobiť nejaké pre všetkých? 😀 ……ja viem ..veľa organizácie …..ale aspoň niečo jednoduché?….ja a som presvedčený že aj iný by sme sa radi stretli s tou slávnou bosorkou Helar a niečo sa priučili….som síce jednom “sabatíku” ale naše skúsenosti a vedomosti sa zakladajú len na zbierke mojich kníh a tejto stránke 😦 …….a ak by sa aj nieco zacalo ……čo tak začať niekde na východe v okolí Popradu? 😀

    Páči sa mi

  28. … asi by bolo iba to “utriedit” …kazdy zacina ci je v inom bode poznania a kazde slovo, veta, ci vecne/a, ci obycajne/a, posuva … jeden si najde to, co najst ma a v danej chvilke potrebuje … ale urcite aj to, aj ono a aj tamto ukazuje smer a pomaha ho najst … ako povedala Hanka Pachovi … aj to bolo treba aj to aj tamto … chi, alebo sa inak volala?
    DAKUJEM(E) (pisem aj za niektore osobky co citaju potisku tiez, vsak ony vedia ktore, chi …) … dakujeme mila Helar za to vsetko doteraz, i to buduce a aj za to, ze prisli i dalsi a delia sa o svoje … prinesie to vzdy cosi nove … ci oprasi starsie a dolezite …

    Páči sa mi

  29. No ako sa tak nato pozerám skutočná myšlienka toho čo chcela helar dosiahnúť týmto článkom sa naozaj asi vytratila…Jednou vecou z toho čo chcela helar dosiahnúť ak som to pochopil správne bolo odstránenie útočných prvkov v komentároch.Skúste si prečítať komentáre k tomuto článku a nájdete tých prvkov minimálne 10.Nemohla by sa urobiť jedna veľká čiara a žiť v prítomnosti a začať nejako od znova ezoetricky bez úrážania atď…?Aspoň to skúsme…

    Páči sa mi

  30. Ahoj Helar,
    Tento clanok presne vystihuje moj pocit. Ja to len neviem, tak dobre sformulovat a naservirovat.:) A tak trochu by som aj mala strach z tych reakcii, ktore by tu boli, keby sa to tu objavilo a este od niekoho neznameho. No je to tak ako pises. Teda aj ja to tak vidim. Predtym som si napr. rada citala komentare, teraz sa im radsej vyhybam, pretoze ma znechucovali. Predtym som aj ja rada sem tam nejaky pridala alebo sa nieco opytala, ale teraz uz ani nie. Pisali tu komentare stale ti isti ludia, ktori si skor dohadovali osobne veci, ktore s touto strankou nesuvisa. Tato stranka sa zmenila akoby na stranku nejakej komunity, ktoru, ked si clovek cita a tych ludi nepozna, tak sa citi vyradeny, pretoze nevie o com je rec, a nebol na tych miestach, ako ta dana skupinka atd. To s tymi stretnutiami je sice pekne, ze sa stretavate ale cudziemu cloveku to fakt nic nehovori.
    A Auraviewer prepac, ja ta nepoznam, ale niekedy su tvoje odpovede fakt prilis stiplave az sa vobec nedivim niektorym ludom, na ktorych si reagoval a aj prestali potom chodit na tieto stranky a pritom ti mas na svojej stranke par pravidiel a medzi nimi NEPOSUDZOVAT a NEODSUDZOVAT, ale ty sam to pritom robis. Ak neveris, precitaj si svoje komentare. Trochu citlivosti a empatickosti by nezaskodilo.
    Krajsie ako to vystihol Alex sa to hadam ani neda povedat, akoby to stracalo uroven.

    Páči sa mi

    • Alexov zmienovany komentar uz zial zmizol, ako aj dalsi nesledujuci. Neviem, ci cenzura, alebo nestastna nahoda, len mam z toho divny pocit. Nieco nedobre akoby sa dialo v kralovstve ….

      Páči sa mi

      • OK, pochopil som. Zmizol mi odtial bez vysvetlenia dalsi diskusny prispevok, ale asi ma kazdy autor pravo mazat pod svojim clankom, co uzna za vhodne a dotycny Auu… to naplno aj (vy)uziva, tak asi uz nema vyznam pytat sa nieco tam.

        Kedze sa to ale tykalo aj tejto temy, tak ked som sem skopirujem, snad to nebude uplne od veci. Aspon zaroven odpoviem Helar na otazky z tohto clanku.

        Ako bolo spominane, k clanku
        https://eprakone.wordpress.com/2009/11/14/co-to-bolo-brr/
        som napisal koment “Akoby to tu stracalo uroven”, na co mi tam bolo odpovedane, ze sem nemam chodievat, alebo nieco v tom zmysle. Reagoval som:

        “Aj to ma samozrejme napadlo, problem je vsak v tom, ze ja sem chcem chodievat. Myslim, ze nie nahodou som prednedavnom natrafil na tento blog. Bol som dost vyteseny, ze existuje nieco, co mi v danej chvili tak trafilo do noty v mojom “hladani”. Takze cez “nechodievaj” cesta nevede. Mozno cez “necitaj” by viedla, keby som dokazal identifikovat autora clanku skor, nez ho zacnem citat. Mozno by stacilo niekde nabok dat link s nazvom Helar, na ktory ked kliknem, tak budem mat istotu, ze vidim len jej clanky.
        Niekedy to dokazem uz podla nadpisu, ale nie vzdy sa to podari a ked sa nepodari, prichadza rozcarovanie, az rozladenie a nasledne strata energie. A ja som sem donedavna chodil energiu naberat, nie stracat. Kiez by sa to vratilo do povodnych kolaji.” (bolo vymazane)

        Lina spomina na akehosi Vlka, ktory tu uz na cosi podobne vraj upozornoval a nakoniec to radsej vzdal a nechodi sem. A mozno aj chodi, len nediskutuje. Tak isto som sa mohol aj ja nechat znechutit a prestat sem chodit, ci reagovat. Ale potrebujem tento blog, potrebujem citat o skusenostiach a posunoch Helar, lebo
        1. dobre sa to cita, niekedy ako detektivka
        2. je prijemne a inspirujuce citat, ako aj osoba s takymi skusenostami ako Helar sa stale posuva, meni, premysla, sebareflektuje, hlada, ponadava si, ako naletela, je transparentna a “uplne obycajna”.

        Mam dost podobny pocit, ako Alenka, ktora vyssie napisala:
        … mám pocit, ze keby som sa k stránke prvýkrát bola dostala až teraz, nebola by mi tolko dala, lebo by som bola cítila ze sem nepatrím, ze je to len blog istej skupiny ludi a uz by tam boli iste imaginarne hranice, za ktore by som sa nebola dostala…”

        Ja len dodavam, ze prist sem v tejto dobe, asi by ma nenapadlo pravidelne sa sem vracat, inak povedane, “namotat sa” na tento blog. Tot suche, i ked mozno drsne konstatovanie.

        Myslim si vsak, ze vyhadzovat nikoho netreba, staci mozno len technicky poriesit delenie blogu tak, aby si kazdy mohol najst to svoje, bez miesania jedneho cez druhe a nutnosti prekopavat sa haldou …. (dosadte si co chcete), ktore nepotrebuje. Ked uz nie kvoli inemu, tak aspon kvoli uspore casu.

        Páči sa mi

      • Avoj 😀

        Ak si mal pocit,že ťa chcem odtiaľto “vyhodiť”,tak to ma mrzí(neviem, ako dať previnilého smajla)

        nie som totiž “komunitná” 😀 (alebo,žeby každý,čo sem chodí bol?)

        cítila som to tak,tak som to napísala…ako si to urobil aj ty…nemusela som tak reagovať…ako si nemusel ani ty…mohol si napísať na e-mail majiteľke stránky…priamo Helar 😀
        tvoj názor by sa tak isto dozvedela a ty by si nemusel podráždene reagovať na Auríkove mazanie a ani na moje : “No tak sem nechodievaj 😀 “….hm?

        Ludkovia moji 😀

        všetko je tak, ako má byť…všetko sa vyvíja, mení, niekam smeruje…ako aj táto stránka, ludia, čo ju tvoria a komentujú, aj tí, čo ju čítajú 😀

        Myslím,že táto stránka je skvelá taká,aká je…asi aj preto má takú návštevnosť a také rôznorodé sú témy a diskusie k nim(od “ezoterických”, cez “neezoterické”, humorné, vulgárne,ale aj plné skúseností,poznatkov a pochopenia 🙂 )

        A myslím, že čím bližšie budeme k prechodu roku 2012, tým viacerými “bažinami” sa budeme musieť prebrodiť…ved predsa taký je celý tento náš ľudský život(a možno aj ten mimoľudský 🙂 )…stále preskakujeme a podliezame prekážky, kadejako sa s nimi pasujeme, hromžíme na ne, alebo sme potešení,ked ich ľahšie prejdeme ako sme očakávali 😀

        A do tretice myslím 🙂 (pre dnešok by aj stačilo hihihi)…že je super, čím viac je tu “článoktvorcov”,lebo potom je aj viac tém i “netém”(ako : Je T”aime 🙂 ) a následne aj viac rozmanitých “čítačov”…a potom možno aj viac “pracujúcich na sebe” a “postupujúcich vyššie” 😀 😀 😀

        A stránka Helar splnila svoj účel 😀 😀 😀

        Všetkým všetko dobré prajem : D

        Páči sa mi

  31. A Auraviewer,
    Hlavne to neber v zlom, pretoze zase za seba musim dodat, ze na moje otazky si vzdy odpovedal milo a naozaj si aj poradil, takze ja mam s tebou len dobre skusenosti a mozem sa ti len podakovat. Len ma obcas zamrzi, ked tam niekomu vynadas. To len na uplne dokoncenie obrazu.

    Páči sa mi

  32. Ľudkovia, veď vy všetci píšete o tom, čo vám vlastne vadí na vás samotných. Strhla sa tu doslova lavína toho, čomu sa snažíte vyhnúť, žiaľ iba slovami – posudzovania odsudzovania.

    Páči sa mi

  33. Kamen hodeny do vody zdanlivo pokojnych jazier, opat roceril ich hladiny Uz dlhsiu dobu sa viacere zdali velmi nervozne a nespokojne, ale preco? Ved vsetky sa snazia byt pokojne a prave naopak svoju rozcerenu hladinu upokojit a zda sa im, ze fyzicke a bezne roviny neprinasaju ten pravy pokoj, ze len pomocou nich nie su uplne a preto sa akoby nahodou znenazdajky zacali spajat…pretoze podvedome citia, ze tato cesta je to prave

    Rad by som Vam vyrozpraval moj pribeh 🙂

    Mal som hlavu plnu otazok a mam ju stale Prilis malo odpovedi…sa mi podarilo do dnes najs a zaroven prilis vela na to, ze moja dusa (alebo to bolo moje ego?) chodila po svete s ocami zatvorenymi….naschval….nemohol som sa na to co denno denne vidim dlhu dobu pozerat a tak som sa nepozeral Chcel som pomahat svojou mudrostou, ale nejako to neslo Ludia naokolo akoby nerozumeli mojmu jazyku, odmietali moje slova Bol som vtedy este dieta 🙂 a okruh cielov, ktory som sa svojou empatiou snazil zasiahnut a pomoct mu, boli moju rovestnici a kedze sa mi vacsinou smiali, tak som prestal s mojimi konstrukciami o moznej buducnosti a venoval sa len sebe a zameral sa mozno az prilis na tu ospevovanu buducnost 🙂 Moje srdce zacalo potom hladat lasku ale velmi sa mi nedarilo najst prave tu lasku, ktoru moje ego hladalo a tak som prestal hladat….a nasiel som ju prave vtedy ked som prestal s hladanim Moje ego dlho nevedlo pochopit…toto je ono? ved predtstavu som mal uplne inu….ale nieco mi vravelo, tento krat nepocuvaj svoje racio, ale ver mi, to som ja, tvoja intuicia…sice som tomu prihovaraniu vtedy uplne nerozumel, ale spravil som tak…. este dlhu dobu po tom ako som ju nasiel (moju lasku) mi ego nedalo pokoj a snazilo sa mi vnasat pochybnosti, alebo to boli moje zle skusenosti, ktore sa sa snazili vystrihat ma pred niecim co tam vlastne nebolo…oplatilo sa pocuvat svoju intuiciu 🙂 ale tato cesta nebola vobec lahka, aj ked nam obom bolo jasne, ze k sebe uplne jednoznacne patrime, skripalo to Nie casto, ale pravidelne a cim dalej tym sa zdalo, akoby to skripanie naberalo na razancii Zacali sa pouzivat vyrazi ako koniec a rozchod, nakoniec sme spravili presny opak a opat vypoculi “nasu” intuiciu a zobrali sme sa 🙂 Bolo to jedno z najlepsich rozhodnuti v mojom zivote a vedel som ze to tak ma byt…bolo to totiz ciste rozhodnutie srdca a na to som sa vzdy mohol spolahnut..teraz to uz viem…pred tym som len tusil…vdaka ze aspon to 🙂 Lenze aj tak som este nebol spokojny a citila to tak aj moja polocika Nehovorila o tom casto, ale videl som to na nej a naopak na sebe som zacal pozorovat nieco co som do vtedy vobec nevnimal (aj ked urcite to tam bolo) Vzdy som bol ja ten, co mal pocit, ze ma pravdu a ze mam na nu patent, lenze moja draha sa nedala a priebezne mi s rafinovanostou hodnou zenskej intucie podhadzovala pred oci, ze aj ona ma pravo na svoj nazor a na svoju pravdu a ze aj jej sa tiez mozu niektore moje vystrelky nepacit Zacal som patrat, najskor uplne nepatrne, ci nahodou nieje kusok pravdy na tom co mi naznacuje Ci nahodou nieje “kusok” problem aj v mojej “tvrdej palici” (som byk) a zrazu som si vsimol, ze moja nespokojnost ma pramene aj inde Sport, ktoy som tak miloval, mi vtedy dlhu uz dlhsiu dobu neprinasl to potesenie a euforia sa takmer uplne vytratila, az som zacal uvazovat ze si najdem iny, menej dynamicky Praca, ktorou som dovtedy zil svoj hlavny zivot, mi prestala prinasat potesenie a tiez som zacal uvazovat, ci je to ta spravna cesta, ale aj tak som ju pred svojou polovickou nadalej uprednostnoval, aj ked mozno iba v mysli Zacal som chodit po lekaroch, pretoze pri sporte, sa tie problemy uz zacali prejavovat prilis fyzicky Busilo mi srdce nevedel som sa nadychnut, kyslikovy dlh som vyrovnaval skoro hodinu (dychcal som ako Dunco), lenze lekari sa na mna iba skepticky pozerali a 1 po 2. mi tvrdili, ze som zdravy ako repa a len mi chyba kondicia, ale marne som im vysvetloval, ze som ju nemal kde stratit, pretoze stale pravidelne sportujem rovnako dlhu dobu 1 az 2x tyzdenne, akurat uz preslo zopar 5 rocnic od vtedy, co som s tym zacal…zeby to bolo vekom?, ale ved nie som este az tak stary, aby som sa musel prestat hybat… no hambil som sa ako taky pes, aspon vtedy som to tak vnimal…hlavne ze som im vzdy pred vysetrenim spravil prednasku, ako je to nepochopitelne, pretoze som predsa sportovec 🙂 ach to moje ego…je take krasne…velmi mu dakujem za vela…len az casom som prisiel na to, ze je len sucastou mojich rozhodovacich procesov a nie ich alfa a omega a to este neviem stale akou velkou….ked pride cas budem to urcite vediet….akoby “nahodou” som sa vtedy (je to 6 mesiacov dozadu) stretol s mojim kamaratom (teraz uz je aj mojim ucitelom) a vyrozpraval-vystazoval som sa mu Sedeli sme pri ohni a popijal som trochu viac ako by som mal, predsa len to bolo frustrujuce obdobie a alkol mi prinasal to tak velmi potrebne uvolnenie Stal za mnou a zacal mi prikladat ruky na siju, ramena, krk a popri tom mi rozpraval o liecivej energii, ktora prudi v nas vsetkych a vokol nas, v celom vesmire a ja som sa smial ako uz raz, ked mi pred asi 12 romkmi ponukal homeopatika a ja som mu stale vravel, ze na cari neverim a ze ked to jemu pomaha, tak nech si ich dava, ale ja to celkom urcite nepotrebujem Az asi pred 11 roklm, opat na jednej chate, som dostal z nicoho nic horucku a traisku, no totalne ma to priklincovalo do postele a ja som sa tak velmi chcel so vsetkymi bavit Ponukol mi opat tie svoje slavne kavpky proti chripke Zobral som si 12 kavpiek, tak malych a pritom tak silnych Nezasveteny clovek tomu jednoducho nemoze verit, teraz to chapem Do hodiny som stal na nohach a rubal drevo…poniektori tomu hovoria tusim zazrak :)…lenze toto bola len 1 z udiciek, ktoru som tak krasne odignoroval…1 z mojich majstrovskych diel…som tak trochu dost ignorant :)…podme ale naspat do roku 2009…v ten vecer pri ohni som az tak vela nepil ako som sa zvykol pysit ze vydrzim Zlozili ma nevinne 2 poldecaky fernetu a nejake to pivko…bolo mi zle ako konovi…zvracal som celu noc ako keby som vypil cely sud piva a k tomu aspon 2 flase fernetu, ked som to povedal svojmu kamaratovi, len sa zasmial a povedal mi, ze to je fajn a v ten vikend sme spolu vela rozpravali Po dlhej dobe som si opat z chuti pofilozofoval a on ked videl, ze prijimam ponuknutu ruku, nemal problem rozpravat a povedal mi vela veci o nejakej energii, ktora v nas od zaciatku vekov prudi a ktorej vieme povedat, ze co od nej chceme, staci len myslienka…tak malo a pritom tak vela…pravdu povediac, opat som bol ten skeptik a vela z toho, co mi povedal som sa posmesne snazil vyvratit, ale velmi sa mi nedarilo a jeho, ako keby sa to ani nedotykalo Nebol z toho ani nervozny a ani sa nesnazil nejako prilis obhajovat svoje nazory Jednoducho pokracoval a mne sa to vtedy velmi pacilo Nie vela ludi totiz dokaze moju kritiku prijat tak, aby sa ich nedotkla prilis hlboko To provokacne zpochybnovanie, ktore tak velmi dokaze zahambit Proste z casu na cas tresnem do eteru nemiestnu poznamku Dodava mi to pocit miernej nadradenosti a ten opaja celkom slusne, ale v spolocnosti ludi, kde mam pocit, ze niesom rovnocenny sumim ako pena a takmer ma nieje vidiet :)…asi by sa to dalo charakterizovat ako zbabelost…ano :)…Takze on rozpraval a ja som zpochybnoval, lenze ja som nieco potreboavl od neho, nie od odo mna a to bol ten podstatny zlom, ktory mi akoby nedal tento krat ignorovat jeho argumenty Ja som sa citil stale horsie a horsie a zacal som si uvedomovat, ze tym velmi silno ovplynujem cele svoje blizke a vzdialene okolie Moja zena, rodina, praca vsetko co mi bolo velmi vzacne a napriek mojej povrchnosti, ingorantstvu a zbabelosti, to bolo pre mna vzdy to najdolezitejsie na svete, takze logicky zaver bol, zacat nieco s tou mojou dilemou robit a kedze moderna medicine nepoznala odpoevd na moje otazky (co ma vobec neprekvapovalo, nebolo to 1. a asi ani nie posledny krat), tak som svojmu kamaratovi zavolal, ze ci sa mi nepozrie na zubok, no a on na to ze jasne…iba tak…a povedal mi, ze kedy mam za nim prist
    Posadil ma na stolicku a zacal okolo mna behat takymi disketami a ja som sa len cudoval, ze co to so mnou robi Stavi uskosti, bolest v prsiach, hrca v hrdle, trpli mi ruky…bolo to velmi zvlastne… vtedy mi povedal o blokoch, ktore si v sebe cely zivot nevedomky, alebo aj vedomky 🙂 vytvarame a co su zac a ako nam mozu skodit no a za ak mam zaujem, tak mozem prist opat za 2 dni a opat ma takto pobeha s tymi disketami…mal som pocit ze som u samana, este aj muzicku pustil taku ezotericku…opat to pochybovanie, ale bolo tam aj nieco ine…davno som to nemal…az prilis davno…zrazu opat pocit mieru a rovnovahy…aj ked iba naznak…vratil sa…mal som pocit, ze budem plakat, ale zahnal som ho :)…aky som bol len na seba pysny, ze sa mi to podarilo udrzat si ten chlapsky obraz a tvar sam pred sebou…viac krat som bol teda u neho o on okolo mna pobehoval Potom sme sa vzdy rozpravali aj s jeho zenou aspon hodinku, ze co si o tom myslim a ze ak mam problem udrzat svoje emocie na uzde, tak si mam opakovat taku formulku a ze ze ked mam problem s dychanim, tak mam skusit zase onu formulku si pravidelne opakovat… a ja hned ze “To si akoze co? iba tak, si to budem hovorit a zrazu to bude” (smiech, ale taky trochu zufaly) a oni obaja takmer naraz ze “ano, iba tak”, ale mal by si tomu aj trochu verit, ale sak uvidis Tak som skusil a do kelu naozaj to fungovalo Navyse tie diskety tiez nieco robili Z nicoho nic, akoby sa zacalo vkradat do toho tmaveho kuta mojej duse opat svetlo Po dlhej dobe som 1. krat spal celu noc ako na oblaciku a z prace som prisiel dobre naladeny Potom som dostal taky dost silny detox (moj 1.) Presedl som na zachode 2 dni, ale potom ako keby utalo a bol som opat fit Povedal som si…zaujimave…idem dalej, tato cesta je tusim ta, ktoru som tak dlho hladal…ozaj, ja som hladal…zase hladam…ja hladaaaaaam…bolo to uzasne…asi po 4. navsteve mi povedal, ze skusime 1 cvicenie…uvidime ci budes sam citit energiu…citil som…cvicili sme dalej a stale som citil viac a viac…co bolo ale este fantastickejsie bol som stale zdravsi a zdravsi a veselsi a dobre som spal az raz na 1 z navstev u mojho ucitel, liecitela a kamarata sme sa rozpravali o mojom nebohom otcovi a ja som opat raz spravil moju slavnu prednasku o jeho neschopnosti a potreboval som zdoraznit, ako som ho vemi nenavidel a moj priatel okolo mna behal opat s diketami a skusal na mne techniky roznych majstrov a zrazu…zrazu som citil nieco velmi silne pri srdci…vytiekla mi z oka slza a potom dalsia…moj priatel ma len povzbudil…”pust to von”…to bol posledny klinec…no plakal som ako maly chlapec…uvedomil som si ako velmi som svojho otca lubil a ako velmi som tuzil dostat kusok z tej lasky od nesho spat…zial tento dar bol mojmu otcovi akosi odprety a viac krat za zivot prekrocil svoj tien a povedal mi, ze toho nieje schopny…samozrejme odo mna dostal za toto priznanie spat iba vycitky…bol som presvedceny, ze opdstatnene…!nestihol som mu nikdy povedat ako som ho mal rad”, povedal som vtedy svojmu priatelovi, jeho manzelka vtedy nieco tusim akurat stukala na kompjutry a aj som sa za tie “chlapske” slzy celkom slusne hmbil, ale on okolo mna furt behal s tymi disketami a ja som akosi nemal kontrolu nad tym mojim zazracnym vypinacom…na stastie a vdaka za to, ze som nemal :)…ked skoncil povedal mi, ze ak chcem spravit mier medzi mnou a mojim otcom a hlavne mier v mojej dusi, mal by som mu odpustit…zase 1 z jeho uzasnych mudrlantskych myslienok…hned som kontroval…a to akoze ako mam spravit, ved je mrtvi… co si zabudol?…a on na to, “nie, nezabudol som, ale ver mi”
    Chod na jeho hrob a odpust mu, povedz mu to Tak som tak aj spravil Na to sa mi snival sen, ze dvere do bytu pootvorene a tak som dost dorazne zakrical na svoju polovicku, ze predsa dvere sa zatvaraju Ona na to, “ja som ale nebola vonku” Tak som zavrel a sam pre seba “pod fuzy” som si zamrmlal, ze tak to som asi ja potom nechal otvorene, vsak? 🙂 lenze ked som sa pozrel do obyvacky, tak na stole horela cirate v popolmiku (nemame v obyvacke poplnik a ani v byte nafkcime, nikdy) pozeram ako puk a tatalne nechapavo a podrazdene vycitam svojej manzelke, ze ci sa nezblaznila a ze preco si zapalila v obyvacke, ked sme sa vzajomne svojho casu uzniesli, ze ked sa bude u nas fajcit, tak jedine na balkone…ona samozrejme na to, ze ved ja som si nezapalila v byte…a ako tak blizsie pozeram na tu cigaretu vidim ze ved to je Zora (tieto sa uz teraz nevyrabaju a fajcieval ich moj otec)…zmrzol som totalne, ale ako keby znico nic hned na to som polozil otazku do eteru…”Otec ty si tu?”…nieco neviditelne ma zdvihlo, akoby objatie, velmi silne…a zrazu som videl jeho usmiatu tvar..davno som nevidel jeho usmev…uz som aj zabudol ako vyzeral…povedal mi tusim “dakujem Ti”, alebo si to len myslel a ja som pocuj jeho myslienky…no a potom som sa zobudil Povedal som si “aky krasny sen”…rano som bol lahky ako pierko a mal som velmi povzneseny a odusevneny pocit…Zase mal ten moj kamarat pravdu…tak na tom celom nieco je a nebude to iba humbuk…vtedy niekedy som sa sem k Vam dostal po 1.x…zistoval som si nieco o cakrach kedze som chel byt aj ja trosku mudri a zafrajerovat pred kamosom, ze doma nesdim iba tak, na vavrinoch, lenze to bolo asi tak vsetko co som si tu precital a napichol som sa este na zopar inych stranok aby som si potvrdil, ze ci si to tu ta teta, co o tom tak premudrelo pise, nahodou vestko nevymysla :), ale kedze aj ostatni pisal v principe to iste, uspokojil som svoje ego a porozpraval svojmu kamosovi, co uz davno vedel 🙂 nech aj ja niecim prispejem do nasich debat, resp. niecim z toho odbornejsieho sudka, aj ked mam problem si zapamatat detaily a vacsinou iba improvizujem myslienky, ktore som si nezapamatal doslova a dopismena No a asi tak pred tyzdnom som sa sem dostal opat, tie nahlaidnutia medzitym na preopakovanie si informacii o cakrach nebudem pocitat…necital som ziadne komentare ani som viac nestural po zakutiach tohoto blogu…no a nasiel som si prispevok od tej tety co tu pisala aj o cakrach, ku koncu sveta 2012 a ako snim vykyvat. Bolo to pisane celkom zujimavo a proste uz pred tym som cital o indianoch Hopi, ktory sa vyajdrovali k tomuto proroctvu a o Mayoch a ich kalendary, takze som cital az dokonca az kym som narazail na 1. komentar Cital som dalej a nemohol som prestat, pretoze sa tu roznili nazory na tuto temu a to ma zaujimalo Chcel som vediet, co si o tom myslia aj ostatni ja som to vnimal ako nieco, co bude asi parvda, ale chcel som si vypocut ako argumentuju skeptici, ved som dost dlho bol 1 z nich a bol som zvedavy ako im budu odpovedat ti “zasveteni”. ked som zbadal po hodine citania, kolko prispevkov ma este caka, uplne som sa zhrozil, ze to citat predsa nebudem, ved nie som blazon Ked som o 3 dni skoncil bol som rad, ze som neprestal
    Povedal som si, ze celkom cool, ako sa tyto ludia na to pozeraju, hlavne ked som pri prispevkoch o chanellingu citil velmi silne mravencenie a husia koza mi behala po celom tele Skusil som len tak rotopasne oslovit hned na 2. vecer mojich ochrancov, ze ci nedaju rec ked budem len tak spat, ze by to mohlo byt celkom fajn Od vtedy opat nespim velmi dobre a mam pocit ze som mal zopar slusne zivych snov a ze som posielal aj niekoho do svetla a ze mi to proste niekto robi naschval, ze od 1 rano uz nemozem poriadne spat, ale nevadi mi to…aspon zatial 🙂
    Mal som rozhovor s kamaratkov mojej manzelky prave o chanellingu a zistila ze nieje sama a ze sa asi predsa len neide uz 12 rokov zblaznit a ze sny s jej nebohym strykom nie su iba vyplod jej fantazie a ze ked jej v snoch vravi co ma a nema, tak to s nou mysli naozaj dobre…to bol aspon moj nazor a takto som sa jej to snazil vysvetlit…tak isto som jej poradil, aby sa sem prisla pozriet a opyatala sa na svoje starosti s nocnymi murami, ked ju niekto “akoze” traha z postele, ale ked sa obzrie, tak tam stale lezi a ze ho nikdy nevidela, iba citi jeho dotyk a jeho dych a velmi sa toho boji a ze ma sny ktore sa neskor stavaju realitou…a ze preto sa boji buducnosti…snazil som sa jej teda rozpravat o pribehoch, ktore som sa tu docital a ona pocuvala…hehe…mal som opat pocit, ze mozem pomahat…aj ked ten som mal uz ja niekolko mesiacv pred tym, ked som “donutil” moju mamu, aby zacal cvicit so svojou energiou a jej zdravotny stav sa zlepsil a citi sa ovela lepsie, ako sa citile pred tym a pomohol som aj mojim bratom, aj ked tam nejako cele este musi…dozriet 🙂

    Helar, tvoju stranku potrebujem(e)
    Je uplne jedno ktorym smerom sa bude uberat…mam pocit, ze tymto smerom sa zle ist neda a ty vies/tusis kade sa ma ist
    Tvoji pomocnici, su OK aj ked kazdy z nich ma svoje chyby, ale to mame kazdy a to nas cini dokonalymi, aspon tak ste tu o tom vsetci pisali a ja citim ze v tom je kus pravdy

    Toto je aj pre Vas ostatnych, ktory mate strach z kritiky, alebo sa bojite, ze sa Vam bude niekto smiat pre vase nazory
    Je to aj pre tych ktory si myslia, ze maju patent na pravdu a mudrost a nemusia respektovat nazory inych a len ta ich pravda je ta najlepsia
    a je to aj pre tych uzkocitnych, ktory si myslia, ze ak dostanu nie vzdy pochopenia plnu odpoved, tak to znamena, ze maju prestat hladat a mozu sa citit sa zle a zanevret na tento svet

    kazdy silny strom bol na zaciatku krehkym prutikom a svoju silu zskal vdaka svojej trpezlivosti rast a odvahe stat sa silnym a tak aj nasa mudrost, laska a rozhlad, potrebuju svoj cas aby dozreli a ziskalu sebeuctu, odvahu a silu prezentovat sa a ziadat o svoje miesto, kazdy ma na to svoj cas a svoje miesto a k tomu aj svoj zmysel a udel … Ten moj (aspon pre dnes:) ) bol napisat tento prispevok

    dakujem za Vasu trpezlivost, ak ste ho docitali az do konca a ti, ktorim to nieco dalo, tak za tych sa uprimne tesim
    Tym pre ktorych to bola strata casu, sa ospravedlnujem 🙂

    Páči sa mi

    • Iskra
      tak toto bolo dlhšie ako od helar, ale vďaka za svedectvo , keď som to prebehol očami tak som si myslel, že nebude stačiť kurzor naboku…hi hi 😀 ale podarilo sa to dočítať mne do konca, len by som rád vedel, čo to boli za disky… 😀 chcem ukojiť svoju “domienku” alebo istotu …rád si niektoré skutočnosti overujem aj osobne aby som sa utvrdil v niektorých pravdách..
      prosím.. 😀 😕 lebo som astrálny cestujúci, ale aj tieto veci si treba overovať..
      😀

      Páči sa mi

    • Hm, zaujimave. Najprv sa mi to nechcelo citat, ze co za mudrlanta sa tu prezentuje skoro clankom, ze to budu nejake teorie, ci poucenia, ale teraz som rad, ze som si to precital. Obohatilo ma to. Dik.

      Páči sa mi

    • tak toto mi dnes vybralo ako nahodny clanok.citam a nic moc mi to nehovori,kukam komentare a nic az tu zrazu tento tvoj koment.zaujal ma dost,bol si trochu iny,taky menej uceny,ale prave to sa mi pacilo.vobec mi nevadilo ze je taky dlhy,len ma zarazilo,to uz tak dlho mas tie zdravotne problemy?ci to teraz su ine?no ale co ma dorazilo nacisto,tesne pred tym som si vyhladala na youtube video koyaanisqatsi,lebo mi to poradil moj muz a vypraval mi o Indianoch Hopi.ja som o indianoch Hopi este predtym nepocula a on sa ma pyta,a tych na blogu neriesite?a ja ze ne.a kliknem vzapati sem,zacnem citat tento tvoj koment a ty tu o Indianoch Hopi!ja asi odpadnem.idem hladat o nich daco v googli asi….

      Páči sa mi

  34. Iskra

    Je od teba pekné,že si sa s nami podelil o svoju ,,cestu”.Bála som sa,že to nedočítam,ale podarilo sa a úprimne sa teším,že aj skeptikom sa môže zmeniť názor a vydajú sa na svoju púť a už viac nebudú skeptici ale tí,čo v toto všetko veria.

    Páči sa mi

  35. ahojte. citam tento web uz niekolko mesiacov, ak nie aj rok/dva. v posledne dobe som sa pristihla pri uvahach, ze mi tak nejak nic nedavaju clanky, v ktorych sa opisuju sukromne stretnutia “bosorakov”, hoci su urcite prinosne, ale nejak si z nich nic neberiem a stracam cas pri hladani uzitocnej informacie v nich. tolko nazor citatelky a zatial neuspesnej pokusatelky sa o nejaky vzostup. dufam, ze sa to nikoho nedotklo.

    Páči sa mi

  36. No náhodou,ja som sa na tých článkoch narehotala do nemoty 😀 Pobavilo ma,keď Snakebite povedala tej neznámej pani,že deti chutia ako ryby ale najviac som si zgustla na Saltinke (dúfam,že sa nenahnevá),ktorej manžel povedal,aby si do drúzy napchala hlavu a nabila si ju. Je fajn prečítať si o tom,čo stvárajú.Mne pripadá ako prínosný článok o samhainskom stretnutí,kde opisovali,aké veci tam mali,pretože ja neviem ako taký sabat vyzerá.Aspoň takto si môžem spraviť nejaký obraz.Som rada,že sa s nami podelili o svoje zážitky.

    Páči sa mi

  37. Heli, hovoríš mi zo srdca, to je dôvod, prečo NEČÍTAM tieto debaty a komentáre k článkom, ja totiž hľadám INFORMÁCIE a NÁVODY, súkromné správy si môžeme písať cez Skype alebo mailom

    Páči sa mi

  38. uau , koľko zrazu komentov o bezduchých článkoch , hoc do dnešného rána som poznámky alebo názor že takýto článok tu nepasuje alebo “je o ničom” som ani nezachytil …..
    ja sa snažím čítať všetko hoc viem že 95% bude len info ale “človek nikdy nevie kde na čo narazí” a čo ma chytí … , ale kua chlapi asi sme zišli z cesty ,
    Helar , hlavne Ty musíš vedieť ako by mala tvoja stránka vyzerať a akým smerom by sa mala uberať …
    Aurawiewer máš svoj blog a bola by naozaj škoda prísť o kopec vydarených článkov a komentárov . Blogy sú navzájom prepojené takže problém nevidím…
    nasadil si dobré tempo a vždy sa dá u teba niečo dobré nájsť ….
    a ak niekoho “škrie” keď sa píšu zážitky a poznania zo “spoločných seansí” na ktorých nebol , mal by si uvedomiť že táto ceste je hlavne cestou individuálnou a nie kolektívnou .
    Je to celkom zaujímavé prečítať si zážitky niekoľkých ľudí z tej istej “akcie” ….. takéto pikošky by mi naozaj chýbali,

    Páči sa mi

  39. Tiež som za, aby pikošky a všetko to „uletené“ z tohto blogu nevymizlo úplne… 😛 Len si myslím, že by sa to sem malo dávať s citom, aby sa to nezvrhlo na čisto osobný, a nezasvätencovi nič nehovoriaci, rozhovor dvoch či viacerých osôb… 🙂

    Páči sa mi

  40. Je to hrozné čo všetko sme tu popísali,úplne sa to zvrtlo a nabralo iný smer.Heli,týmto sme ti ani trošku nepomohli,že?Je mi to ľúto aj za ostatných, a najviac mi tu chýba Aurík,naše slniečko.Dúfam,že sa moc nehnevá.Heli,čo spravíš?Už Filip spomínal či by sme už mohli dať za tým čiarku…Môžme?

    Páči sa mi

    • nemôžme..lebo aurík to už cítil predtým, ale nedal na varovné signály a človeka dobehne presne to čoho sa obáva , hoc sa snaží o zvrátenie stavu ale nepozná správnu cestu ako to napraviť. Bol moc preťažený názormi iných a nemal čas na svoje záujmy a ” školu “hi hi hi ” pích” 😀 a človek nemôže byť až tak otvorený, lebo je ľahko zraniteľný … takže tibetské misky s vodou sa prevrhli a treba ich naplniť novou vodou ” a náhodou to prinieslo aj nové bytosti, čo prispeli do blogu “. Doteraz by nenapísali hi hi hi a vďaka aj auríkovi to prinieslo iný pohľad na vec príspevkov a postojov náhľadu do ezoteriky skeptikov hm 😀 😕 😉 a tie blogy spoj.. lebo ťa kusnem do zadku
      príšero.. 😀 boh stvoril aj tých iných hi hi hi 😀

      Páči sa mi

      • Čiki,
        máš pravdu s tým upozorňovaním… asi som mala viac zatlačiť na pílu. avšak mám pocit, že si len málo ľudí všimlo, aký pokrok od leta Aurík urobil. egúšika si osedlal a krotí ho oveľa viac ako predtým. avšak máš pravdu, že asi stačila pomyselná kvapka a pohár pretiekol.
        sktočne však bolo asi potrebné nahodiť takýto článok, pretože niektoré príspevky boli nie len vulgárne, ale absolútne nemali nič spoločné s danou témou. mrzí ma však, že sa to tu z časti zvrhlo do kritizovania Auríka a Filipa. akoby ste zabudli, čo všetko sem priniesli! sú obaja veľmi mladí a píšu tu o veciach,ku ktorým som sa ja dopracovávala x rokov! a vážení!!! ich duchovná úroveň je tak vysoká, takú niektorí nedosiahnu ani za päť životov! chýba im však životná skúsenosť a istý nadhľad, ktorý sa dá získať až s pribúdajúcimi rokmi. skúste vy kritici napísať nejaký podnetný duchovný článok, a každý týždeň o niečom, čo zaujme! pripadá mi, že niektorí zabudli na to, aké to je byť mladým (a pritom sa k mladým rátajú). skutočne sa tu na Zemi učíme, skúšame čo a koľko môžeme, keď narazíme, vieme, že tadiaľ cesta nevedie. každý si tým musí prejsť! neberme sa až tak vážne!
        včera som to tu čítala a rozmýšľala celý deň, či sa zapojiť do diskusie alebo nie. ale predsa mi nedá, aby som nezareagovala:
        – myslím, že to, čo chcela Helar povedať týmto článkom niektorí nepochopili, určite jej nešlo o kritiku “mladých”
        – na margo “dostojnosti a vážnosti” ktorú niektorí požadujú: nie sme vedecká komunita, kde by sa to možno vyžadovalo 😀 , sme úplne obyčajní ľudia, niektorí s obrovským zmyslom pre humor a iróniu … no beriem, že niekedy sa to preženie a píšu sa doslova blbosti … preto by bolo asi vhodné po napísaní príspevku skontrolovať obsah a vhodnosť uverejnenia
        – skupinky: Slovensko je maličké, keď máme s inými rovnaké názory, záujmy, chceme sa osobne porozprávať, tak prečo nie? ja si vyberám duchovných priateľov, komu pomôcť, s kým sa stretnúť, komu urobiť kurz podľa intuície a neraz skontrolujem rozhodnutie cez kyvadlo. ak sa máme s niekým stretnúť, určite sa aj stretneme! ale nemám pocit, že by sa tu vytvárala nejaká nedotknuteľná skupina, do ktorej nikto nemôže. to, že si tu strážime súkromie je myslím opodstatnené (časť je v mojom článku Z čoho som unavená).
        – som rada, že sa ozvali v diskusii aj tí, ktorých som tu ešte nevidela- dlhú dobu som k nim patrila aj ja. a možno bolo dobré to, že som rovnako ako títo ľudia začala písať na veci, ktoré ma vytočili a vedela som, že sú to hlúposti. preto prosím neprestávajte reagovať!
        .. toľko môj názor na článok 🙂

        Páči sa mi

      • Lenže mne auríkov blog chýba… 😀 lebo já potrebujem do niekoho rypnúť
        lebo som aj opičiak (sun) hanuman . Nepíšem práve preto, lebo viem že je ťažké napísať zaujímavú tému. A helar vie tiež ľudí podpichnúť aby zreagovali hi hi hi 😀 a všetko sa dopĺňalo lebo každý kmeň má dorastencov “filip hi hi”, 🙂 bojovníkov “aurík pitbulík :D” “radu starších ” “helar” náčelník hi hi hi hi 😀 a takých čo nedajú pokoj ” jáááá jeho vysokoblahorodie”

        Páči sa mi

  41. Ahoj Helar,

    veľmi sa teším, že sa chceš vrátiť k pôvodnej podobe stránky a zamerať sa viac na ezoteriku. Dosť ma mrzelo, akým smerom sa táto stránka začala uberať.. čítam ju už dlhšie..a páčilo sa mi, k akej veľkej výmene informácií tu dochádzalo v komentároch.. mnohokrát som si sem bežala po radu, páčilo sa mi, keď si sa snažila na každý komentár reagovať a poradiť.. ( vtedy si zrejme mala tých dotazov menej ako dnes a tiež chápem, že sa nedá asi zareagovať na všetko.) Pamatám si ako si mi raz pomohla vyložiť sen.. to bol pre mňa ako sviatok!!!
    Dúfam, že sa ti podarí opäť prinavrátiť tejto stránke pôvodnú podobu a úroveń!!

    Páči sa mi

  42. Ak dovolite….malo by sa striktne trvat na tom, aby prispevky boli len k teme clanku. Potom nie je priestor na to, aby sa kvakalo o niecom inom a diskusia je skutocnou diskusiou a nie pribehmi o tazkom vstavani rano do skoly a podobne. Rovnako dlzka niektorych diskusnych prispevkov….ludia, k veci, prosim. Moderovanim diskusii som stravil 3 roky svojho blogerskeho zivota. Na tento webik sa chodime zamysliet, vzdelavat, travime na nom svoj cas. Nie je len “ulohou” Helar, aby to tu malo uroven. Ved aj niektori spoluatori tu obcas “idu od veci” a pekne “hnoja”…. Je to skoda. Diskusia ma mozno este vacsi vyznam ako clanok, otvara nove uhly pohladu, snazme sa diskusie drzat ciste. Eguuusikov mame vsetci na pozore, ked sa jedna o diskusie, co? A este jedna vec…..s tymi smajlikmi tiez obcas opatrne, lebo ich mate v prispevku viac ako slov 🙂

    Páči sa mi

  43. Chodim sem raz za cas… Prides mi velmi otvorena a vnimava zena ktora ma fakt v hlave… Precitala som si nejake clanky atd.. Podla mna by si mala napisat knihu alebo robit aspon nejake seminare urcite by sa mnohí potesili.. drzim palec ako aj v osobnom zivote tak aj tomuto blogu.. a dakujem ze je… Ma svoju pointu aj ked sa Ti zda ze niektore veci su odobocenie od temy.. Podla mna nic neni nahoda.. Taktiez nepisem komentare ale toto mi nedalo 🙂

    Páči sa mi

  44. jaj, sory, neudrzala som sa, zjavne som si preniesla tvoj zdrb na mna z minula.

    no, co som chcela. ze sa dalo cakat, ze ludia spomenu aurika, mnohym uz zdvihol mandle, tak sa ozvali. Helar tu dala clanok, ze sa jej nepaci, kam sa jej blog zacal uberat. presne pomenovala, ako mnohi tento posun vnimaju, tak na to zareagovali.

    pre mna by tiez napriklad bolo prehladnejsie, keby autori davali svoje clanky radsej na svoje blogy, ved aj tak su blogy spojene, to je na tom super.

    Páči sa mi

  45. Esme,
    v poriadku,nemám problém s tým,že si ľudia vyjadria svoj názor,naopak,je to dobre.Len neviem,prečo čakali doteraz,ked sa im nepáčil sposob,ako sa tu komentuje a aké články sa dávajú.Len ked začne niekto iný,zrazu je tých nespokojních kopa.A ešte ak si možem pichnúť do niekoho kto mi nevonia… 😀
    Vlastne,len málokto odpovedal Helar na to,na čo sa pýtala.

    Páči sa mi

  46. Človek poznania žije v stave vnútornej rovnováhy,bez pripútanosti a odporu k čomukoľvek.Ak sa občas vyskytnú výkyvy,rýchlo sa spamätá a správne sa na ne pozrie.To mu umožňuje posúdiť príčiny výkyvov a rýchlo obnoviť rovnováhu.Nie je to však stav vyhasnutosti.Naopak,taký človek vníma svet omnoho citlivejšie,otvorenejšie a pravdivejšie než kedykoľvek predtým.
    Čo keby sme si poslali lásku a vôbec,vytvoriť jeden obrovský element lásky a pokryť tak celú Zem LÁSKOU… 🙂 ĽÚBIM VÁS

    Páči sa mi

    • Táňa,

      trefa 🙂 a keď som ja začala cítiť vnútorný pokoj ako následok rovnováhy, tak som si najskôr pripustila pochybnosti typu – mám väčšinu príznakov syndrómu vyhorenia 😉 …, ale trošku neskôr, Bohuvďaka, som pochopila i pocítila, že rovnováha rozumu a citu je jednou z príčin, ktorých následkom je vnútorný pokoj, a teda syndróm vyhorenia to nebol 🙂

      Páči sa mi

  47. Prepáčte, ale neviem kam sa dostala táto téma (či vôbec ostala) 😀 ,no napriek tomu by som reagoval na článok.
    Asi pred dvoma dňami mi táto myšlienka napadla tiež. Aj ja si veľmi vážim Aurawiewerové články, no niekedy fakt nie sú o podstate tejto stránky. Keď mám chuť rád si ich prečítam aký nový zážitok ste to zažili. Preto ak smiem, navrhoval by som nejakú sekciu kde by boli vaše zážitky. Komu sa tieto články páčili tak by si tam len klikol a komu to nebolo po chuti tam jednoducho neklikne (je to len môj súkromný návrh a ak ho už niekto poskytal tak sa znova ospravedlňujem no komentráre som nečítal).
    Prajem pevné nervy.

    Páči sa mi

  48. Takže nepridalo mi sem koment tak neviem či to najskôr prechádza cez schválenie alebo je to len nejaká chyba… Takže toto je tostovací komentár.. Ak sa pridá kludne ho môžete smazať…
    Ďakujem sa pochopenie..

    Páči sa mi

  49. toto je tu čistý chat, ludia čo nieste na čete ? inak ujetééé, to čo pišete nemá pomali s ezoterikou nič spoločnééé sakra si meilujte !!! nedá sa tu už vzdelavat ako kedysi nič sa tu nedozviem, chodim sem dlho, ale je to rozdiel ako pred 2-3 rokmi.. čikitet je doležitá jak prt a aurawiwer je protiva ani poradit normalne nedokaže…. škoda 😦

    Najprv som rozmýšľala, že to zmažem, ale povedala som si, že to tu nechám ako ukážku, že TAKTO, PROSÍM, NIE… Ľudia, povedzte mi jedno: čo na slove “vecne” nie je zrozumiteľné?! helar.

    Páči sa mi

    • a pýtal si radu ? 😀 alebo napísal si niečo čo nám prinesie pokrok v
      ezoterike ? Niečo konkrétne ? Rád sa nechám aj poučiť hi hi 😀 a ak sa cítiš málo dôležitý tak to skús s láskou ( posudzuje sa ľahko.. ale poradiť nevieš.. 😀 )

      Páči sa mi

      • neviem kam ma zaveje “asi navštívim “večer” už viem kto to je ” má problémy, nemá rád humor a myslí si život treba brať veľmi vážne ”
        a je dosť naklonený na temnú stranu… niečo stým porobím 😀

        Páči sa mi

    • Večer:
      Ja som na to tiez upozornoval, ale ktosi oponoval, vraj je to tak dobre. Ze je to zabavne ozivenie a asi nemam rad deti. Nuz, zabavam sa, az sa v pase od smiechu prehybam a slzy mi tecu od po licach. Tiez mi to ide na nervy, ale co narobis? To by sa museli asi pridat viaceri, co im to vadi, inak nie je sanca, aby mama deti vyhresila. Im samym nedojde, ze floodovanim znehodnocuju diskusiu, kedze netusia rozdiel medzi chatom, emailom a forumom a ze tym mozno odradzaju niektorych inych zaradit medzi ten humbuk nieco svoje. A niektore diskusie potom vyzeraju ako na detskom pieskovisku, ihrisku, ci smetisku. Keby po sebe raz za cas aspon upratali. Ale clovek sa tu uz pomaly vsade potkyna o rozhadzane hracky, vysmiatych medvedikov a zlte kacicky, kym na nieco zmysluplnejsie nadabi. A ak sa postazujes, dostanes akorat na frak, ze si mas skontrolovat ego. Nuz, neviem, co viac vypoveda o egu, ci prezentovanie sa za kazdu cenu, co najcastejsie, na co najviac miestach, alebo slusne poukazanie na virenie prachu.

      Páči sa mi

      • Alex,

        a nešlo by to vecnejšie? Menej osobne?

        Pretože mám pocit, že zrovna to odbočujúce, nevecné a osobné ti tu tak trochu vadilo… 😛

        Vážim si vaše názory – ale ľudia, netentujte ma.

        Páči sa mi

      • Ako este viac vecnejsie to mam napisat? Asi som nepochopil. A ako menej osobne? Ziadne mena? Odbocil som teda tym, ze som poukazal na premnozovanie odbocenych prispevkov, ktore sa tebe helar, kedze si na ne nereagovala, tak ako na tento moj, pravdepodobne nezdaju odbocene 🙂 Budem sa v tom musiet asi lepsie zorientovat 🙂

        Páči sa mi

    • Pekné, že sa ozývaš teraz a nie vtedy keď sa ti to nepáčilo :).Čikitet neni ona a Aurawieer vie poradiť veľmi dobre ale keď ho rozzúriš máš to s ním ťažké lebo sa nebojí ti šplechnúť pohár pravdy do očí čo je podľa mňa omnoho lepšie ako keby ťa híčkal či či či a v duchu si myslel lezieš mi na nervy ty individum…A Čikitet je dôležitý ako každý na tomto blogu ako ty,ja,a každý človek na svete a len preto, že to píše záhadne a niekedy nemusíš pochopiť čo tým chce vyzdvihnúť ešte neznamená, že sa robí dôležitým :).A aj ti neviem ale z toho tvojho príspevku ide strašne veľké ego tak natom skús popracovať :).

      Páči sa mi

  50. auraw.je neochotny a protivny-ty píšeš o niečom inom asi, vidim ze si zastavasl lebo sa poznate alebo..hm takže helar asi hička,kedže pišeš o tom lebo ak ich dvoch porovnam je to sto a jedno a to nieje dobre, lebo co sa tyka rady helar tá ťa primitívne nikdy neodpalkuje ak sa spytaš niečo, ak niesi znalec v ezoterike, ego ?presne tak teraz sa moje ego /ego na ego,nie? auraw ma predsa len viac ega v sebe než ja ako som sa dočítal / ozvalo lebo v komentare ine nenajdes len ako si auraw a čikit pochlebuju tak čo sa mam tešit ked sa tu nič nedozviem. … neva kašlem tu na to…lízete si tu vzajomne … asi nemusim písat aku čast tela. pochlebovanie a podobne veci hnus.

    a za celé 3 roky som písat nemusel, lebo bolo zodpovedané vždy a všetko v dostačujucej miere v komentaroch ale teraz.hmmmmmm

    pokusim sa už nereagovat, aj ked niekto napiše niečo na moj komentar,lebo je to ako vidim zbitočne.

    Páči sa mi

    • Áno zastávam ho keď viem aký skutočne je…A možno sa mýlim ale aj ak sa mýlim je to môj názor a vychádzam z neho tak isto ako ty vychádzaš z tvojho.
      A ako pekne posudzuješ to sa mi naozaj ráta a aká na******ť ide z tých riadkov 🙂
      .A možno má aj Aurawiever ego ale kto ho nemá?Snaží sa si ho znížiť a ak si všimneš v poslednej dobe ho dosť krotí.
      A ja som ťa nato len upozornil a snažil sa ti pomôcť ale je to presne ako napísal Aurík: “Ako bych hrach o scenu hádzal”.

      Páči sa mi

  51. … možno keby ste sa vrátili k duchu tejto stránky … napriek tomu , že som tu len 2 dni s cestou a nepoznám Vás osobne ani neosobne , začínam niektorých spoznávať vdaka tejto jednej dlhej ” debatke ” a veru, nerobi to dobrotu . uvítala by som viac pokory a sebareflexie …

    pekný večer , teda zvyšok čo z neho ostal a školopovinným zajtra pekné prázdniny , teda aj pracujúcim , ktorí si to zajtra odležia v pohodlí domova

    Páči sa mi

  52. Konverzacia Ala Hurikan 😀 A hlavne ze sa tu vyskytli mena ktore som tu este nevidel. Skoda ze som zmeskal tu dobru diskusiu z pred par hodin.

    Dufam ze vulgarizmy nebudu na dennom poriadku 😉

    Páči sa mi

  53. mno tak ja nejdem radsej rozpisovat sa, lebo by to zase nedopadlo dobre, ale musim povedat, ze aj ja som mala pocit ze sem nepatrim…A tesim sa tomuto clanku, lebo dufam, ze sa tak uz nebude citit nikto…mam tuto stranku strasne moc rada, vela mi dala. A niekedy potesili aj tie “odvec” komentare, ale niekedy uz ako ked clovek z nich ani vycitit o co tam slo, tak som mala pocit, ze to je len pre “zasvätencov”…Posielam vela lasky a dobra, nech tato stranka pomoze este vela ludom tak, ako pomohla mne. 😀 . A vsetkym dakujem za rady, moc mi pomohli! 🙂

    Páči sa mi

  54. Helar
    O.K takze ty vymazavas vulgarizmi ?
    A co je toto ?

    Aurawiewer (22:15:09) :

    ( ja som mal 158 neviem čo riešiš, a saltinka 5 démonov 😀 )
    Vidíš ako by ma chceli tie k***y odrovnať!!!??? 😀 ešteže mám laserový meč menom kyvadlo..

    Chodila sem moja sestra a fokonca aj moja mama, ,,BOLO,, TO TU KEDYSI FAJN,, !

    (Od nedele mažem vulgarizmy, kde ich nájdem. helar 🙂 )

    Páči sa mi

    • nie kazdy akceptuje vulgarizmi. helar ocividne prekazaju, ale je natolko slusna, ze to niekedy respektuje. ja patrim k tym ludom, co im nevadia vulgarizmi. myslim, ze su to normalne slova, ktore jednoducho reprezentuju nejake emocie. ale aj tak ich nepouzivam, lebo nie kazdemu to vyhovuje. helar vymazava vulgarizmi, ale jeden komentar je ako zrnko piesku. niekedy si ho nevsimnes.

      ale to je tiez super…chodilo sem pol tvojej rodiny, videlo ze sa tu pouzivaju vulgarizmi, vadilo vam to a nikto nic nepovedal. preco?

      Páči sa mi

  55. Helar vyjadrim len svoj nazor na vas clanok nie na diskusiu, podla mna sa venujte tomu co ste zacali, teda ezoterike a veciem s tym spojenym. Ako ludia prisli tak odidu ,ale dalsi vas blog len objavia (vid. ja). Kazdy z nas sem prisiel sa dacomu mozno poducit mozno si oddychnut a mozno sa skusit podla toho aj spravat. Mne osobne vase stranky dost pomohli… preto drzim palce 🙂

    Páči sa mi

  56. Moj osobny nazor na tento blog je z 95percent pozitivny, nasiel som tu vela informacii, a este vela najdem, jedine, co sa mi tu sem tam nepaci(to je tych 5percent) je, ze ked sa niekto vyjadri, dostane na to dost drasticky respond. Ale jak jeden povedal, nieje dolezite ofrflat, ale zobrat si to, co ma zaujima, a ostatok nechat bokom. 😀

    Páči sa mi

  57. Mila Helar, zvyknem chodit na Vasu stranku a tento clanok som si vsimla az dnes. Dakujem, ze ste to spravne vystihli a dobre sformulovali a ano, Aurik si moze zalozit aj vlastnu osobnu stranku. Mna tie clanky uz odradzovali od akehokolvek citania, radsej som sa uz len hrabala v knihe kuziel. Dakujem, K.

    Páči sa mi

  58. Ja som tu uplne nova a aj ked tato stranka ma uz svojich skalnych prispievatelov, verim, ze novacikovia nebudu odstaveni na druhu kolaj..od zaciatku tyzdna pomaly nic ine nerobim , len sa preluskavam temami a diskusiami a Wau!!! som unesena ..!! teme Ezoterika a duchovno sa venujem uz peknych par rokov, preluskala som mnozstvo knih ale co mi chybalo, to bola konfrontacia so zazitkami ostatnych ludi..je to zatial najlepsia stranka na aku som za tie roky natrafila, /netusim preco som sa k nej nedostala skor/ ale uz som tu a velmi by ma mrzelo keby mala skoncit, alebo prejst do nejakej velmi teoretickej roviny..samozrejme som v diskusiach natrafila na vymienanie si nazorov formou ktora nie je prijemna,/vulgarizmy, vysmech alebo utoky na niektore odpovede/ale to v sucasnej dobe je vsade na diskusnych forach..a nie je to neprekonatelny problem..pisem preto, pretoze ma oslovila prave ta ludskost a pozitivita ktora tu vladne a aj velmi cenne rady, ktore si moze clovek porovnat so svojimi skusenostami a zistit ze nie je blazon a ze je mnoho ludi, ktori maju podobne zazitky..pretoze ako to uz byva v blizkom okoli niet nikoho s kym by sa o takychto zazitkoch dalo diskutovat bez toho aby ho hned nezatvarali do blazinca.,alebo velavravne tukali prstom na celo.drzim palce a tesim sa na dalsie zaujimave clanky a bohate skusenosti a zazitky.

    Páči sa mi

  59. dobry den,
    nevedel som, ci napisat, ale ak by sa mi to stalo znovu, tak by som opat nevedel co..
    v noci som sa zobudit na to ako keby ma nieco vysava z tela, zaspavam dlho a vacsinou po case pocitujem uvolnenie, ale toto bolo hrozne intenzivne a z jedneho bodu mimo mna zboku, najprv som nic nerobil a cakal, ale zrazu som zacul hlas(y) z toho smeru, myslel som si, ze je to hovori brat, tak som sa mu snazil odpovedat, lenze som nebol schopny nicoho, pochytila ma panika a chcel som kricat, az som bol ‘opat v tele’ a zachrcal som 🙂 brat ale tuho spal a neviem, co sa stalo, ci som sa mal oddat ‘vysavaniu’ alebo co..

    Páči sa mi

    • vsak som zopar cital, ale nenatrafil som na nieco ako cudzie vytahovanie (tak som to pocitoval aa ak sa to niekde spomina, tak prepacte), samozrejme, ze ak to predsa len suviselo s tym, tak som len rad a nabuduce (ak nejake bude :-)) sa tomu poddam

      Páči sa mi

  60. ahojte, ja osobne som rada, že je stránka, ako táto. Prináša mi informácie, ktoré pre svoj duchovný rast potrebujem a obohacujú ma diskusie pod danými témami. Je pravdou, že ak si to človek zoberie k srdcu, môže mať pocit, že je ešte iba v plienkach, oproti iným prispievateľom v diskusiách a že akosi nezapadá do ich “sveta” a debata ide pomimo neho, ale to je normálne, nakoľko všetci napredujeme iným tempom. Dúfam, že aj keď je tu teraz trochu napätie, že to odzvoní, lebo koľko ľudí, toľko názorov. Tak sa prosím nehašterite a myslite na lásku k blížnym, ktorú nosíte vo svojich srdciach. Veď pravda je tiež irelevantný pojem a keď si to tak človek potom zoberie, môže mať pocit, že mu bolo ukrivdené, aj keď z pohľadu toho druhého, to tak byť nemuselo.

    Páči sa mi

Povedz svoj názor