Zákon rezonancie nie je o veciach, ale o našom raste

Toto je výber z interview s reverendom Michaelom Beckwithom o zákone rezonancie (LOA). Beckwith hodne polarizuje verejnosť, jedni ho majú za šarlatána, pretože robí zo svojich vystúpení šou, ale iní ho nosia na rukách ko kedysi Anthony Robbinsa.

Videá s vystúpením sa mi nepáčili, ale toto, čo hovorí, nie je od veci:

Pre neangličtinárov: Hovorí sa o LOA, zákone rezonancie. Podľa Beckwitha naše chronické myšlienky, ktoré sa nám denne roja v hlave, majú tendenciu stať sa našimi skúsenosťami. O čom rozmýšľame, to si privodzujeme. Ak nad niečím premýšľame, stáva sa to naším presvedčením. Ak sme o niečom presvedčení, vnímame svet z tohto zorného uhla. A spôsob, akým vnímame veci, sa podpisuje pod naše skúsenosti. Naše myšlienky sú jednotky energie, ktoré sa stávajú skúsenosťami, zvyklosťami či dokonca fyzickými symptómami!

Zákon rezonancie je o pozitívnom prístupe. Beckwith ho nazýva afirmatívnym myslením. Cez afirmácie ľudia posilňujú radosť, moc, úspech – čo sú prirodzené stavy. Tým, že na ne myslia a dodávajú im energiu, Univerzum sa prispôsobí tomu, kam naša energia ide.

Nejde doslova o “hýbanie vecami”, ale ide o to, že môžeme si začať utvárať vedome svoj osud cez postoje, ktoré si zvolíme. Vedci majú technický termín “efekt pozorovateľa”, ktorý hovorí, že už len samotným pozorovaním experimentu meníme tento experiment na subatomárnej úrovni. Keď sa jednotlivci začínajú pozerať na svet či na svoj život s úmyslom vidieť v ňom viac krásy či šťastia, majú tendenciu nájsť, čo hľadajú. Ak beháte po okolí namosúrení a zlostní, vidíte vo všetkom nedostatok príležitostí a máte tendenciu vyžarovať to do svojich skúseností/zážitkov. Len čo však začnete meniť svoj pohľad na svet – a to dokážeme všetci, hoci niektorým to ide ľahšie ako iným – začneme vidieť nové veci: viac príležitostí pre to, aby sme mohli vyjadriť svoje potreby.

Ale je potom chudoba či choroba samozavinená?

Nemá význam hovoriť o vine a viniť ľudí z toho, aké zážitky majú. Rozumnejšie je upozorňovať ich na to, že nesú zodpovednosť za to, aké skúsenosti/zážitky majú… Jedinec sa môže nachádzať v situácii, kedy je chorý, nemajetný, nezamestnaný, ale je nezmyselné povedať mu “je to tvoje vlastné zavinenie!” Ale môžeme mu povedať: “Tak, teraz nastal čas prebrať zodpovednosť za vlastný život a začať robiť kroky vpred.” Inými slovami: môžeš prestať hľadať vinu u ostatných, môžeš sa pozrieť na seba a rozhodnúť, ako sa chceš zmeniť vnútri a potom sa už len pozeraj, ako sa život začne prispôsobovať tejto vnútornej zmene, ktorú si urobil…

Takže zákon rezonancie má jednu silnú ústrednú správu: ako sa vnútorne meníme, začína sa meniť aj náš život. To zahŕňa prosperitu, dobrú prácu, dobré vzťahy i dobré zdravie. Pomocou zákona môžeme stabilizovať štruktúry v našom živote, či už ide o peniaze, vzťahy, zdravie či čokoľvek iné. Zákon rezonancie nie je o konzume, o materializme, o veciach, ale je o spirituálnom raste, o sebarozvoji, o preberaní zodpovednosti..

41 thoughts on “Zákon rezonancie nie je o veciach, ale o našom raste

  1. Takže ak myslím na perfektného chlapa (myslím ako chlapa pre mňa,ideál)a celý deň o ňom snívam,časom sa mi zhmotní?Pretože to veľmi chcem a vkladám do toho veľa myšlienok,úsilia a energie?Už by mohol,lebo naňho myslím asi 3 roky.Či som to zle pochopila?

    Páči sa mi

    • Nuž ak si chceš pribosorovať chlapa,nepomože Ti stale mysliet …a ťahat universum “za paty”,že kedy to už bude:-)????

      Treba tam vyslat konkretnu žiadost zabalenu do darčekového papera túžby a dosť!

      Viac sa nestarať!

      P.S A čikitet,ty si priliš “abstraktný” skoro ako cukrová vata,…rozplynieš sa na jazyku,skôr než sa Ťa dá ochutnať.-)…narobíš len chute a zmizneš ako eter sa schovať manželke pod sukňu…:-)

      Po slovensky sa tomu povie,že LAGUJEŠ!
      Ale pekne:-)
      Po “Ezotericky”

      Páči sa mi

    • Poznam podobny problem. Ja som si nasiel chybu v Zákone nezaangažovanosti, na ktory som zatial nenasiel istu medicinu, vid. https://eprakone.wordpress.com/2009/10/25/sedem-zakladnych-zakonov-univerza/.
      Chciet nieco a zaroven to nechciet je dost tazke, ale da sa to, obcas mi to ide. Mam to spojene s doverou. Ked na 100% doverujem (co nebyva vzdy), tak neriesim “kedy uz”, lebo citim, ze to uz je na ceste. Netrpezlivost podla mna rezonanciu dost eliminuje.
      No, a u niekoho to este moze byt aj o Zakone umoznenia, alebo Zakone hojnosti, kazdy mame asi inde slabinku. Aj tam je to podla mna o dovere a uplnom potlaceni netrpezlivosti. Viem, ze ked sa zacnem na “to” tesit, lebo uz to ma “postar v kapse”, tak vtedy to funguje. Mam vtedy taky pocit stastia, pohody a rovnovahy, ze vsetko je tak, ako ma byt a nic uz nemusim riesit. Ani “to”.

      Páči sa mi

    • 😛 či nehľadala perfektného chlapa ? a nesníva len o mne ? každá… hi hi 😀
      a hádam ako vánok líčka pohladiť,možno ako spev čo z diaľky dolieha ?
      ó nežná krása ,či koberec rubínu vkladám pod nôžky jemných ciest?

      Páči sa mi

  2. Čiki,nepremeň!
    …robiš to prekrásne,len je fakt,že baby chcu realnych ČIKIKETOV a nie “cukrovu vatu” pri ktorej len naprázdno prehltnú…a ak sa niekto dá ezoterickou cestou,je ešte o to ťažšie nájsť spriaznenú bytosť…
    A aj pri sebadokonalejšej vizualizácii,,,,nuž uznaj?
    Dá sa to,prehltať donekonečna naprázdno…
    Teraz buď: “Babo raď!?

    Žijeme v realite,máme ,alebo nemáme partnerov…
    Láska “tam hore” prebieha úplne inak…tam už nezáleží na pohlaví, ani na ničom fyzickom,… každý má rád každého…? čo s tým??,
    Ako nájst mostík medzi realitou a “tam hore”
    keď láska pozemská je stále aj velmi hmotná a fyzická:-)????

    Páči sa mi

    • lenze v nasom svete je fyzicka laska tym najkrajsim vyjadrenim toho, co k niekomu citis a co mu chces dokazat… a je v nej hlboky vyznam. to, preco to tak je, nieco znamena, pretoze vsetko nieco znamena

      milujte lasku kvoli nej samej, nie kvoli niekomu, do koho si ju zhmotnujete

      Páči sa mi

  3. Mám overené na vlastnej skúsenosti, že to skutočne funguje! ale túžbu som obliekla do pocitu : viem (ale skutočne absolútne viem), že toho človeka stretnem, potrebujem ho stretnúť lebo mu chcem povedať, že… . A potom, asi o pol roka ku nám prišiel a keď som ho zbadala, okamžite som vedela, že to je ten človek, na ktorého čakám a že je tu kôli mne ( samozrejme, on prišiel kôli úplne inej veci). Pravdou je, že som nemamla žiadnu predstavu o tom ako bude vyzerať(a pravdou tiež je, že keby som si ho predstavovala, takto by určite vevyzeral), ale moje srdce sa “rozšťastnilo”…A keď nás predstavovali, a naše pohľady sa stretli, pohľad mal zmetený, ale jeho srdce tomu tiež rozumelo, on ešte stále nie, preto ten zmetok… No a dalej uvidíme….Ešte dodávam na upresnenie, že to prianie mi skutočne vyšlo zo srdca (v tom čase boľavom z Xdôvodov) a vložila som ho do kryštálu (samozrejme tvaru “tantrické dvojča”) a potom som ho nosievala na krku (občas)… Verím, že všetko máme skutočne vo svojích rukách, že všetko má svoj zmysel a význam… allleebo je to nááááhoda???? 🙂

    Páči sa mi

  4. Ešte dodávam, že toto bolo o spriaznenej ” duši, vibrácii, energii”… Volajte to ako chcete. Myslím, že v tomto prípade je vizualizácia trošku škodlivá lebo už stanovuje nejaké hranice. Veď predstavte si nejakého človeka…no a čo sa stalo?..dali ste mu tvár (a asi aj tvar, formu, pohlavie) a teda už nie je “nejaký” človek, ale bytosť definovaná…Ja osobne som si len veľmi priala stretnúť niekoho, kto by mi rozumel, kto by bol z “rovnakej planéty” ako ja.

    Páči sa mi

  5. Esme,
    to je pár (dva) kryštálov približne rovnakej veľkosti a vyrastajúce zo spoločnej základne. Sú spojené( jednou stranou), akoby do seba vrastené ale súčasne má každý hrot vlastné, zreteľné zakončenie. Tantrický znamená “spriaznený energiou”. 🙂

    Páči sa mi

  6. Nemám slov…Som zarmútená,asi bude zo mňa stará babizňa(vykompenzujem si to ezoterikou,ona bude moja jedniná láska)…Ale diky moc za názory…Čiki,ty už máš ženu?Ha,tak potom tebe sa ľahko hovorí,ty už nemusíš hľadať…

    Páči sa mi

    • Nemusíš být zarmoucena…není důvod, právě ti tady radili lechčí způsob. Vyšleš Universu svou prosbu a pak důvěřuješ, že ten pravej přijde. Ten čas, co teď tráviš myslením na prince můžeš využít na esoteriku. Když jdeš spát taky se netrápíš s tím, jestli ráno vyjde slunce. Věříš, že vyjde…a tak je to i s tvou požadavkou. Vyšli ji a víc se netrap. Svůj čas věnuj něčemu jinému a pak jedného dne, vyjde slunce, budeš kráčet po ulici a najednou do tebe vrazí ON. Tvoje žádost bude vyslišena.
      Takže Nino širokej úsměv a zkus tu tvou prosbu vyslat a víc se netrápit. 🙂 🙂

      Páči sa mi

    • ták stará babizňa 😀 každý deň sa postavíš na päť minút pred zrkadlo a budeš sa v ňom obzerať a hovoriť si “som krásna a príťažlivá pre mužov ”
      celých päť minút 😀 😛 jasnéééé … a začni sa o seba trošku starať.. hi hi 😀

      Páči sa mi

  7. Karlos

    Po tom,čo som si to prečítala som mala chuť povedať,že ťa milujem…Vlial si do mňa nádej,ďakujem ti veľmi pekne,si zlatý. A usmívám se:)

    Páči sa mi

  8. Ten clovek je neskutocny…kazdy mame ine pocity, kazdy iny vesmir a u kazdeho nieco ine vyvola uzasne pocity..u mna je to tento clovek – ked sa kuknem na neho vidim neskutocnost…vidim cely zmysel, ten clovek je uzasny. Vie co hovori….a ked sa na neho kuknem, aj ked mam depku alebo hoci co – hned si na vsetko spomeniem, hned vsetko pochopim a hned zistim cim chcem byt – dieta svetla, dieta Univerza…

    Páči sa mi

    • 🙂 Keď som toto video pozerala, hovorila som si: byť tak svetlejší a mať tak dlhší, ostrejší nos, vyzeral by ako Gabriel… 😛 (Zaujímavé, z iných videí s ním som už ten pocit nemala.)

      Páči sa mi

  9. Čiki
    Čo ti na to povedať?Nebudem sa na seba dívať v zrkadle ako nejaká šialená…Ale nápad je to dobrý,chvalabohu, že to ešte nepotrebujem…A vďaka Karlosovi ani nebudem…rozhodla som sa,že sa budem zaoberať iba svojim duchovným rozvojom…ale neboj sa,ak budem mať krídla,prídem ťa navštívíť:)))))

    Páči sa mi

    • takže už si si vybrala? hi hi 😀 aj ho tuším poznáš 😀 len vedieť ako na to…
      nič nezbabrať, ako sa ukázať v tom najlepšom svetle … nuž dievčatko ..
      to je to najkrajšie čo môžeš prežívať … niet nad krásnu romantiku v teplý letný podvečer za spevu cvrčkov , vánok nežne hladí líčka a pohráva si z vlasmi … mesiačik v očiach ihrá svoju tvár i pery bozkáva … 😕 asi sa narodím znovu hi hi 😀

      Páči sa mi

  10. Čiki,ty romantická duša…tie tvoje tušenia ma zarážajú.Nie nevybrala som si,ale ak mi je to súdené,tak on tak či tak príde.Ja si počkám…Dovtedy tu mám teba, no nie? ,,aj ho tuším poznáš” – vieš o niečom o čom ja nie?Možno som si ho už podvedome vybrala,len som si to nevšimla:))))Ak vieš kto to je,prosím daj mi tip:))

    Páči sa mi

  11. Ráz som hľadal kľúče a prezrel som celú obývačku. Následne celý priestor kadiaľ
    som chodil. 😀 Nato som sa vrátil do obývačky a kľúče som našiel na stole hi hi 😀 a pritom mali červenú stuhu… 😀

    Páči sa mi

Povedz svoj názor