Portály vedomia: ako ich využívať?

dweller_withinZ newsletteru Shapeshifterov, z článku Gateway 2009: Accessing and Energizing Portals in Consciousness od DLZeta z knihy Portals of Spirit: Multidimensional Doorways for Healing and Transformation.

Tohto leta vraj vytvorili kozmické energie portály k vyššiemu vedomiu, ktoré nás povedie k najbližšiemu stupňu osobného i planetárneho rozvoja. Aby sme tento portál vedeli využiť, potrebujeme si ozrejmiť, ako takéto portály fungujú.

Portály pre putovanie vedomím

Keď sa naučíme vnímať a využívať portály, môžeme putovať do okamihu svojej smrti alebo do okamihu svojho narodenia. Sme schopní pozrieť sa na rozhovory, v ktorých sme ešte pred narodením plánovali obsah a zmysel tohto nášho života. Sme schopní navštíviť naše budúce životy. Vieme zistiť, kde sa zrodilo naše primárne “poranenie” a podobné veci. Môžeme vstúpiť do portálu, aby sme vytvorili posuny v čase, ktoré urýchlia alebo spomalia jeho beh.

Cesty cez portály nám umožnia navštíviť budúcnosť nášho súčasného života alebo naše budúce životy na Zemi a pomôžu nám odopnúť udičky, ktoré držia časti z nás zaviaznuté v istom čase. Portály nám umožňujú navštíviť niekoho v inom priestore a čase a umožňujú nám robiť cesty, z ktorých prinášame späť informácie pre iných. Pomocou portálov vidíme na diaľku a zlepšujeme svoju intuíciu. Môžeme pracovať v iných dimenziách a pomáhať iným dušiam alebo tým aspektom seba samých, ktoré existujú v iných časových rámcoch a realitách.

Pomocou kozmických portálov sa vieme stať naším vlastným “anjelom strážnym” a cestovať časom a pomáhať si pri ťažkých a komplikovaných problémoch budúcnosti.

Keď sa naučíme pracovať s portálmi, získame oslobodenie emócií, aktivujeme vnútorné vzostupové procesy a pohneme sa smerom k majstrovstvu. 

Povaha cesty časom

Pretože čas ako taký je mentálna konštrukcia, je veľmi pružnej povahy. Portály vo vedomí prekonávajú linearitu času. Takto sa dostávame vlastne do iných dimenzií a dôb.

Veľa sa hovorí o tom, že by sme sa mali sústreďovať na to, aby sme s vedomím boli vždy v prítomnosti. Tvrdí zástancovia tohto považujú cesty časom za nevhodný nástroj, pretože odpútava našu pozornosť od “tu a teraz”. To je však omyl. Ak sa budeme báť odpútať čo len na okamih od “tu a teraz” stávame sa otrokmi “tu a teraz”, nie jeho pánmi!  Dokážeme predsa zostať v súčasnosti aj vtedy, keď vidíme trošku do blízkej budúcnosti – fyzickej či spirituálnej. Ak ich dokážeme obe spojiť a harmonizovať, máme “raj na zemi”. Ak sa budeme úzkoprso držať zotrvávania v “tu a teraz”, prestaneme konať z pozície “tu a teraz” a vlastne sme postavili celú dobrú myšlienku na hlavu…

Ak hovoríme o “tu a teraz”, hovorí sa “kamkoľvek ideš, tam si”. Pre naše účely je lepšie povedať “kamkoľvek sústredíš svoju pozornosť, tam si”. My sami si určujeme, kde budeme sústredení v každom jednom okamihu nášho života! A ak prítomnosti najviac pomôžeme, ak sa sústredíme s pozornosťou na traumu zažitú v minulosti, ktorá ešte stále v sebe viaže časť našich emócií, tak tam leží práve naše “tu a teraz”. Ak práve teraz robíme nejaké dôležité rozhodnutie, môže nám pomôcť vysledovať budúce možné vývoje nášho rozhodnutia a rozhodnúť tak, aby sme rozhodli v súlade s naším najvyšším poslaním.

Portály sú polia možností

Portály sú energetické frekvencie, obsiahnuté v každom okamihu. Každý portál predstavuje pole možností poskytujúce prechod k skúmaniu vedomia. Portály prítomné v danom čase sa mania podľa podmienok ako náš fokus, perspektíva, presvedčenia, emocionálny stav a úmysel.

Práca s portálmi môže byť veľmi intuitívna – stačí sa uvoľniť a nechať sa viesť vnútorným pocitom do portálov, ktoré vibračne rezonujú s najvyššími a najvhodnejšími momentálnymi možnosťami. Tieto najvyššie a najvhodnejšie frekvencie sú vždy naladené na najbližší krok na našej spirituálnej ceste.

Ako vstúpiť do portálu a energetizovať ho

Do portálov možno vstúpiť tak, že sa na ne sústredíme. Na portál sa nalaďujeme naším úmyslom, pozornosťou a túžbou.

Náš úmysel vstúpiť do iného portálu vedomia sa môže sústreďovať okolo niečoho, čo chceme dosiahnuť, vytvoriť alebo zhmotniť. Môže to byť pokus liečiť alebo túžba pochopiť, čo sa to práve v našom živote odohráva. Môžeme vstúpiť do portálu nemoci a objaviť jej príčinu – teda myšlienky, presvedčenia a postoje, ktoré k nej viedli. Môžeme vstúpiť do portálu, aby sme objavili novú verziu seba samého a vyžiadali si vedenie (od slova “viesť”). Portál sa može stať miestom, kde sa stretávame so svojimi duchovnými sprievodcami alebo kde cestujeme na naše “silové miesto” a tam si oddýchneme, meditujeme a regenerujeme.

Portály sa energetizujú (“nabíjajú”) silou predstavivosti. Ak chceme aktivovať nejaký vybraný portál, predstavíme si ho ako obraz alebo symbol. Obklopíme ho svetlom. Predstavíme si pocity, ktoré s ním spájame. Zakotvíme ho v našej prítomnosti a ako sa deň bude odvíjať, portál pôjde s nami a otvorí sa nám v okamihu, keď budeme uvoľnení. Vždy, keď nás tento obraz zastihne, otvoríme sa mu a odovzdáme sa toku informácií a pocitov, ktoré z neho prichádzajú.

Ja mám niekoľko spôsobov, ako portál zaktivovať. Buď sa premením na svoje šamanské zviera a letím k nemu, alebo sa prenesiem na svoje silové miesto a pokračujem odtiaľ. Po prečítaní Zelazneho Amberu (vrelo odporúčam) som začala používať ešte dve techniky. Tú prvú už zvládam dobre: predstavím si kartu (napr. tarotovú) s obrázkom daného miesta a potom do toho obrázku jednoducho vstúpim. Tá druhá technika je ťažšia a mám s ňou ešte problémy (bodaj by aj nie, keď väčšinou siahnem po tých jednoduchších! 😦 ): ako sa pohybujem v normálnej realite, začínam do nej vizualizovať prvky mimofyzickej reality, stále viac a viac, až sa realita celkom zmení na mimofyzickú. Dobre sa to dá urobiť v autobuse, ak máte pred sebou dlhšiu cestu… 🙂

Portály sú brány do mimofyzickej reality a paralelného vesmíru

Cez portály možno prejsť do nekonečného množstva paralelných realít. Tieto reality existujú v časových líniách paralelných k našej súčasnej časovej línii. Prechod do nich si však vyžaduje väčší výdaj energie a väčšie “čistenie”.

V takýchto portáloch môžeme sledovať pravdepodobné časové línie (=možnosti budúceho vývoja) celého poľa možností. Pretože všetko, čo je a čo kedy bolo, existuje simultánne (a nepýtajte sa ma, ako to je možné, pretože túto kapitolu ešte zďaleka nemám absolvovanú 😦 ), môžeme vyberať z nepreberného množstva možností. Ak chceme fokus upriamiť na istú realitu, jednoducho rozšírime svoje vnímanie natoľko, až začnem rezonovať vo vibrácii danej reality. Ak takúto realitu “vymákneme”, môžeme sledovať jej časovú líniu spätne až do prítomnosti a zistíme, aké kroky viedli k vytvoreniu tejto reality – a teda aké kroky budeme musieť urobiť, ak ju chceme dosiahnuť!

39 thoughts on “Portály vedomia: ako ich využívať?

  1. Hmmmm….vo vela knihach, aj vo vela clankoch hovorite ze zi s pritomnym okamzikom, ze tu a teraz je to jedine co skutocne mame…….a tu zase pisete ze sa nemame zameriavat na tu a teraz a ze treba ,,rezonovat,, s tym co chceme, s tou realitou co chceme a do ktorej chceme vstupit pocas meditacie…tak ako to je? 😕

    Páči sa mi

    • Áno… ale aj tam si tu a teraz je to také zvláštne, ale tam nie je čas, len pohybom vzniká čas , skús si prečítať trebárs (Hovory s Bohom od Walsch ) je dosť podané jednoducho na lopate ale veľa ti to vysvetlí.. 😀

      Páči sa mi

  2. Vítaj v mojom svete… 😀 takže takto sa dá pochopiť následok príčinnosti, a vidieť veci budúce v nekonečnom rade možnosti prežitého, možností skúmania rastú na druhú každým krokom a emóciou , tak že ja preto pokladám tento život za virtuálny, lebo si ho tvorím sám ako chcem… hi hi hi 😀 Takže ak dokážeš nazrieť na následok, môžeš zmeniť príčinu a vieš prečo vzniklo to a to a môžeš to zmeniť ak chceš … 😀 dobrodružstvo no nie… držím palce lebo čas je v nás, hľadajte v sebe …. sme zhluk vibrácii a energie … nájdite kvet života … 😀

    Páči sa mi

      • Áno … presne tak to robím.. ba dokonca idem na miesto kde sa to má odohrať a zmením to aby to prebehlo inak.. hi hi :d

        Páči sa mi

    • .. vnutorne citim, ze je to “logicke, prirodzene”, zhluk vibracie a energie, jasne … i ked urcite nie v takych mierach ako mnohi z vas, ale precitujem energiu – uniky, prichadzanie atd, to je samozrejme … tak isto pricinu i nasledok, tak isto “zhmotnovanie” (vdaka vyslanym myslienkam s energoiou – to retrospektivne v mnohom vo svojom zivote vidim zretelne) … len akosi netusim, ako tak zit – ze nazriet do nasledkov a potom vybrat pricinu (teda konanie predchadzane rozhodnutim). Alebo tak zijem? hmmm, niekedy mam pocit, ze ano, ale potom si zase poviem, je to moj rozum, co to “planuje” a vidi – ked A tak X.. ked B, tak Y … ??? (hlupe otazky, ake uz si ich dlho kladiem 😉 … dakujem, ak sa dozviem o5 viac 😉 …

      Páči sa mi

      • musíš si uvedomiť čím chceš byť.. ak vyšleš lásku tak prichádza láska atď
        ale sú aj iné zákony kybalionu , tu sa veci zhmotňujú neskôr ale si predstav pri tom, myšlienkovom zmätku okamžité zhmotňovanie ,a následky a iné pod situácie hi hi hi hi 😀

        Páči sa mi

    • treba si pripustiť aj príčinnosti ostatných stvorení, čiže na čo človek myslí to priťahuje, vďaka vibráciam myšlienky. Takže otec, syn, duch, … myšlienka, slovo ,
      reakcia alebo čin alebo tvorba situácie hm .. 😕

      Páči sa mi

  3. juuj, spisem, tesim 😉 … ale tie naj,,, je to v sulade s prirozdenym chodom? nie je to zasah? ked to hodi spat, ak vobec, je to iste “bolestive” ,,, hmm , tak? … a ked vidim dosledok, tak ho vytvara mysel? ako alternativu alebo ?
    … ostatne ako vravim sa este iste opytam … a … vyssie som nechala taky dlhsi koment, v podstate o tom, ako to u mna funguje, je to takto? ako je tam napisane? nuz, ja veru nie velmi viem, lebo ja sa iba spatne v istych “veciach” nachadzam ( ak spravne vidim,,, hmm)… dakujeeeem 🙂 🙂 😉

    Páči sa mi

    • je to v súlade… lebo máme slobodnú vôľu .. a dar tvoriť, len sa to deje podľa vôle aj iných žijúcich.. hi hi 😀 musíš si uvedomiť, že všetko si tvoríme sami, a stvoriteľ
      by nám nedal slobodnú vôľu , lebo sme vlastne ním..hm.. 😀

      Páči sa mi

  4. … este predsa cosi dolezite … povedzme, vidim alternativu (ak je to teda s alternativami) a citim, ktora je prvdepodobnejsia … ale viem to i napriek tomu ovplyvnit , tak? ale potom, je to opat v sulade s prirodzenym chodom ? hmmm

    Páči sa mi

      • … zakony vesmiru … chcelo tym byt povedane, ze zakony vesmiru nie su totozne s tym, co jeden sam povazuje za “pravepodobnejsiu alternativu” , tak? ona sa moze iba pre neho javit ako pravdepodobnejsia a tej vlozi energiu (lebo slobodna vola), tak? … no zakony vesmiru to napravia, tak? 😉 (a preto i ten neusmievavy smajl 😉 ? hmm) …
        …a … myslienka ,,, zhmotnenie (na zaklade alternativ, slobodnej vole a zaroven akceptacie zakonov vesmiru – ked sa to spravne podari, to najma jedneho z naj “beriem len co nevyhnutne potrebujem”, atd) i napriek tomu vsetkemu sa to deje v zivotoch (ako stadii vyvoja “duse” ) , tak ? 😉 …

        … objavenie teplej vody zrejme riesim 😉 ale … v podstate si to ukladkam 😉 … a preferujem tych smajlov smajlovitych , chichi a dakujem, samozrejme, za odpovede i tie buduce (btw, uz si ich videl 😉 ? chichiiii) …

        Páči sa mi

      • ty tie zákony akceptuješ stále, len nie vždy ti vyhovujú. Problém je v myšlienkách, “to sú tiež vybrácie” a podľa zákona rezonancie priťahuješ “podobné vybrácie aké vysielaš … 😀

        Páči sa mi

  5. 1.zákon… všetko je myseľ= stvoriteľ, vo všetkom ťa podporí čo je zo zákona “chí”
    čiže vše vedúca energia, zákon zachovania energie je platný aj tu “dole”
    aby vzniklo to čo je, má ta energia dve polarity vďaka vibrácii (frekvencii) “hore dolu”
    niektoré kmity trvajú aj niekoľko tisícročí a všetko sa vráti aj za minulé životy
    a tomu hovoríme “karmické” problémy hi hi hi , a mág toto všetko vie predpokladať
    na základe ” trebárs kalendára Máyov” a vďaka týmto kmitom vznikla aj hmota a život.
    Treba si uvedomiť že nič nie je, čo nie je zo zákona 😀

    Páči sa mi

    • … “zbehnem si cez portal do minulosti” a napravim karmu ? alebo jednoducho “len prist na, pochopit, prezit (napr. i len v zmysle uvedomenia si danejho omylu, ci nevhodneho rozhodnutia a konania) a inak riesit danu situaciu” ? tak ? …

      Páči sa mi

      • treba si predstaviť, že všetko je len ilúzia , ak príde temnota …naladiť sa na povznesenie a odísť od toho …zn. niesť sa na vlne hore.. nie dolu, je to ťažké ale ide to… a tým sa karma napraví hi hi 😀

        Páči sa mi

  6. … zmen seba, zmenis svet …
    … co zasejes, to zoznes …
    ATD… donekonecna … vsetko a nic … a tak … mnohe iba citim, mnohe je tak logicke … rozum niekedy nestaci, chichiii a super, ano, smajly smajlovite su spravnejsie 😉 … este stale ciiiiitam, hmmm, a ved si to i najdem tu, takze ciitam a dalej sa dozvedam (ked bude co a napsises 😉 ) … dakujem 🙂 …

    Páči sa mi

    • Jednu techniku používa NLP. Tá sa priamo volá “kotvenie” – vnoríš sa do toho pocitu, ktorý v tebe portál vyvoláva, prežívaš si ho naplno a potom (alebo pritom) stlačíš nejakú časť tela (takú, čo sa obvykle netlačí). Urobíš to viackrát po sebe. A keď ten portál a jeho energiu potrebuješ vyvolať, robíš to stlačením toho miesta, na ktorom si ju “ukotvila” (často sa používa malíček alebo ušný lalôčik).

      Iná technika je vizualizácia. Proste si portál vykreslíš, až má nejakú konkrétnu podobu, precítiš si ho a potom si vyvoláš tento obraz pred vnútorným zrakom. Zdatnejší bosorák môže časti z tohto portálu premietnuť do sveta okolo seba jednu po druhej a tým ho vlastne zhmotňuje vo fyzickej realite (to je tá technika zo Zelazneho Amberu; mne ešte moc nejde).

      Páči sa mi

  7. aha, ja som to cele pochopila tak, ze ked si teda ten portal vytvorim, a potom zhmotnim, tak potom sa mi on sam v potrebnom momente pocas dna “otvori” a mne uz staci len sa do neho ponorit alebo uvolnit a sledovat obrazy alebo odpovede, cokolvek, co obsahuje. Ccize sa to spusti samovolne, hocikedy, mimo meditacie, vies? ako to pises v casti Ako portal zenergetizovat, v tretom odseku. Preto ma zaujalo to zakotvenie.

    No ale teraz zase to vyzera, ze si ho vytvorim a po case spustim sama… cize nechapem rozdiel medzi riadenou meditaciou, ako su napriklad regresne nahravky a portalom…

    Páči sa mi

    • Esme,

      teraz nehovorím z článku (to je preklad s mojimi doplnkami), ale z vlastnej skúsenosti. Keď portál zachytíš a “otvoríš”, zostáva obvykle aktívny tak dlho, kým si v ňom. Možno nabudúce sa naň budeš vedieť rýchlejšie “naladiť”, pretože už máš predstavu o tom, ako vyzeral, ako si ho cítila… Proste už máš nejakú kotvičku, ktorej sa môžeš chytiť. Ale to vyvolávanie portálu je ešte stále zdĺhavé.

      Ak použiješ kotviacu techniku, je vyvolanie portálu okamžité. Na tréningu NLP som s figurantkou dokázala vyrobiť kotvu za dve minúty. Závisí od intenzity prežitku a “nezaťaženosti” miesta, kde ju umiestňuješ (teda či tam už náhodou nie je uktovené niečo iné). Niekedy ako kotva poslúži aj určitá hudba (takto mám ukotvený prechod do zmeneného stavu vedomia na niektorých skladbách od Nialla).

      A rozdiel k riadenej meditácii? Ak si urobíš kotvu, aktivuješ portál okamžite. Riadená meditácia chvíľu trvá. Ale v podstate riadená meditácia je ďalšia technika, ako sa naladiť na vibráciu istého portálu. Bude to ovšem portál “vnútený”, ktorý popisuje niekto iný, a môže sa odlišovať od tvojej potreby.

      Neviem, či som bola zrozumiteľná. Môj problém je, že veľa vecí neviem pomenovať a vôbec neviem, že ich viem – kým o tom nečítam nejaký článok ako ten hore. No čo som ja vedela, že používam portály? Ja som si proste labzila, ako ma napadlo… 😕

      Páči sa mi

      • Praveze si to perfektne dovysvetlila, Helar, dakujem. Ja zase viem o technike, ktora je velmi podobna Taninej, tej na programovanie podvedomia, s cierno-bielou tabulou.

        Ta technika je zalozena na tom, ze aby si sa nemusela uvadzat do alfa stavu pracne odpocitavanim , v zmenenom stave si urcis gesto (ako ten lalocik napriklad), ktorym sa nabuduce do zmen stavu dostanes okamzite a potom aj protigesto na rychlye dostanie sa do bdeleho stavu.

        ale mne inak celkom vyhovuje ta pomala odpocitavacia metoda, ved to je par sekund a lepsie sa pri tom skludnim.

        Takze aj ja pouzivam portaly, hura, a funguje to perfektne, uz som sa takto par veci dozvedela. Len zatial to robim tak, ze nech mi je ukazane to, co momentalne potrebujem, alebo co potrebujem vediet. Vtedy je to celkom zrozumitelne, ak uz nie obrazovo, tak vacsinou pocujem presnu odpoved.

        Asi je uz cas zacat ich pouzivat konkretnejsie 🙂

        Páči sa mi

  8. Asi si na niečom sedím,ale potrebujem vysvetliť pojem portál.Je to prechod,niečo ako tunel,alebo je to “realita” v ktorej chcem byť? Alebo teda kde by som chcela byť.
    Niečo podobné poznám od W.W.Hewitta ako Pláž času. Jedná sa o vytvorenie nadzmyslového miesta,na ktorom môžete duchovne pracovať v prítomnosti,minulosti i budúcnosti…

    Páči sa mi

  9. hej, podla mna je to presne ono. portal – brana do “ineho” sveta.

    a ja si tiez este stale sedim na nejakych miestach :), lebo este neviem, ci rozdiel medzi normalnou vizualizaciou (ako LOA) a portalom je taky, ze pri vizualizacii si vykreslujem emocie a konecny stav, a pri portali emocie aj stav sucasny? a portal ma potom odpichne k odpovedi? cize ho na rozdiel od meditacie neovplyvnujem ale ho necham nech mi sam ukaze, co mam vediet?

    Páči sa mi

    • Esme,

      ako to chápem ja, “portál” je istá vibrácia (napr. emočná), ktorú zachytíš a držíš. Alebo vyvoláš umelo a držíš. A LOA používa presne to isté – “napichneš” sa na emóciu a držíš sa jej ako kliešť.

      Nesnaž sa to príliš pochopiť. Nájdi portál a experimentuj – to je podľa mňa najlepšia odpoveď, ktorú ti môžem dať. Rob so “želateľným stavom”, nie súčasným stavom – súčasnosť niekedy môže byť hodne deprimujúca. Spomeň si na niečo povzbudivé (v zmysle “želateľného stavu”) z minulosti, “napichni” ten pocit a frčíš…

      Páči sa mi

  10. Helar

    Neviem ci sa to tu hodi ale poslednych par dni sa mi sniva ako vchadzam do zrkadla vidim tam muza potom zmizne ja sa vratim von a vidim zablesky z mojej minulosti potom mi ten muz vezme nohu alebo inu koncatinu a ja sa zobudim…
    Mne sny vacsinou ukazuju co sa stane je to taka moja schopnost …Teraz citim ze tento sen je sucastou mojej fyzickej buducnosti ale nerozumiem co mi che povedat..Nevies mi nejako pomuoct???

    Páči sa mi

Povedz svoj názor