Vzostup: aspoň raz zrozumiteľne a pre všetkých :-)

mahasamadhiZ newsletteru od Shapeshifterov (zrejme ide o channelovanú informáciu):

Otázka: Majstri, môžu ľudia dosiahnuť stav vhodný pre vzostup bez toho, aby sa im ich kundalíní energia zdvihla? Môže niekto vzostúpiť bez toho, aby dosiahil osvietenie? V akom slede prechádza duša týmito udalosťami? Zažijeme ich všetky?

Odpoveď: Predovštkým je dôležité prebrať si terminológiu, s ktorou otázka pracuje. Mnoho rôznych skupín a autorov použilo termíny ako vzostup, kundalíni a osvietenie množstvom spôsobov, z ktorých niektoré priamo protirečia použitiu u niekoho iného. Aby sme mohli odpovedať, povieme vám, ako my používame tieto termíny v tejto správe:

Pod vzostupom chápeme schopnosť duše, ešte kým je naviazaná na fyzické telo (inkarnovaním alebo neabsolvovaním procesu umierania) oslobodiť sa puta na ťažkú, teťodimneznú energiu ega a negativity a dostať sa do stavu, v ktorom dokáže komunikovať so všetkými ostatnými dušami, ktoré nie sú viazané na fyzické telo. Takáto duša je schopná v plnej miere sa podieľať na poznaní univerza. Keď vzostupuje, rozhoduje sa duša, či si svoje fyzické telo ponechá alebo či sa ho zbaví a stane sa nefyzickou, netelesnou energetickou bytosťou. Toto sa deje, keď duša zavŕšila svoje “lekcie života” v danom cykle. Môže zostať v kontakte so Zemou a pomáhať iným bytostiam na nej.

Kundalíní je vlastná životná energia (esencia našej duše), ktorá zostáva schúlená v tele, až kým sa ňou nezačneme zapodievať, a potom ak nie je obmedzovaná ľudskými konfliktmi, začne stúpať a premieňať sa na čisté vedomie. K tomuto môže dôjsť stimulovaním prepojenia medzi nami a Zdrojom energie univerza, teda spojením s bezpodmienečnou láskou a toleranciou (v anglinčtine bolo bliss, “požehnanie”) nášho pôvodného (v angličtine bolo true, “neskresleného”) stavu existencie. Toto môžeme dosiahnuť prácou na sebe, ale deje sa to aj spontánne pri zavŕšení lekcií života.

Proces, počas ktorého ľudia dosahujú úroveň vzostupu, teda plného zdvihnutia sa kundalíní, sa nazýva osvietením. O ľuďoch možno povedať, že sú do istej miery osvietení, keď spoznali svoju vlastnú podstatu, a to aj vtedy, keď neprešli celým procesom až po úroveň vzostupu. Všetky duše sú schopné dosiahnuť tieto štádiá počas jednej inkarnácie, pokiaľ si na seba nenakládli priveľa životných lekcií alebo príliš komplexné učenie sa.

77 thoughts on “Vzostup: aspoň raz zrozumiteľne a pre všetkých :-)

  1. Presne. Čím viac channeluješ, tým viac sa zdvíha tvoja vibrácia (až na úroveň toho, s kým hovoríš). Navyše ťa počas channelovania “čistia” od negativity.

    Páči sa mi

  2. 15 a 16 augusta Rasťo Briestenský Hotel TATRA Kurz SEICHIM niečo ako stúpanie
    kundalíni na spôsob Egyptských pyramíd “Lotos” možno to niečo objasní o podstate svetla v nás a o zabudnutých technikách atlantských anjelov hmm… 🙂

    Páči sa mi

  3. ahojte.
    zaujimava stranka, dost som sa tu nacital,mam trosku obavy sem pisat ale inde neviem kam by som mohol.
    v piatok sa mi stala nieco nezvycajne, sedel som v kancli a zrazu mi prislo cudne, taky pocit akoby bol vomne nekonecny hnev, dostal som krc do celleho tela, nevedel som rozpravat nevedel som sa pohnut, na hrudi som mal tazivy pocit, cely som sa potil, mal som tam veduceho a priatelku, mal som taku silu v sebe co neviem opisat jednym slovom, mal som taku fyzicku silu ako nik iny v miestnosti.
    zobrali ma do nemocnice, namerali mi tlak 170… lekari skonstatovali ze tato triaska s krcom boli len od stresu a prepracovanosti. no ten hnev nebol obycajny nikdy som nic takeho necitil. co sa mohlo stat? naozaj len prepracovanost ale ten hnev to bolo nieco ine, viete mi s tym poradit? mal uz niekto podobne ? alebo skusenosti s niecim takymto?

    Páči sa mi

  4. Hmm nerad vynasam het mystiku ale:
    kedy si mal naposledy dovolenku?
    mas nejake problemy v rodine ci doma?
    alebo sa nenachadza tvoje pracovisko niekde na nejakom negativnom mieste?
    Napriklad u nas v meste je fizlica postavena na zidovskom cmiteri. A ked som si tam bol vybavovat strateny obciansky skoro ma vyrutilo, na kazdeho to posobi inac. je este mozne ze ten hnev bol sposobeny astralnou larvou alebo zmenami ktore sa teraz deju.
    Lebo ta sila moze byt aj s dvoch veci
    pritomnost demona
    posadnutie ale to vylucujem pokial si bol pri zmysloch
    Nestrachuj sa hned ze ta prisiel satan zobrat do pekla 😛 najskor rozmyslaj racionalne a ked to nejde zacneme riesit vsetky mozne sposoby, pomozu aj iny.
    PS: a coho sa bojis sem napisat? aj ostatny? ja vas neuhryznem 😀

    Páči sa mi

  5. Ahoj Helar a Aurawiewer. Mám na vás pár otázok.. vopred vďaka za odpoveď.

    Zomrel mi brat.. ževraj to vyzerá na samovraždu.. ale to sa asi ani nedozvieme. Chcel by som vedieť ako skončí jeho duša keď si zobral právo na život (ak si ho zobral), nakoľko náš zákon Karmy mu dal dvakrát šancu žiť pri autonehode.. Nejak sa to nakopilo na neho.. ja sa snažím na to moc nemyslieť, smejem sa že bol a neplačem že neni i keď niekedy sa mi spustia potokom. Ale stále cítim veľkú lásku. Ten pocit neviem definovať no ale je tu niekto somnou..(channeling mi ale nejde a už sa tým zaoberám tak dlho 😦 ).

    druhá otázka by bola tá, že čo myslíš tým “stať sa netelesnou energetickou bytosťou”. Prídem o svoje telo nie? Život zariadi aby som zomrel alebo čo?Táto otázka mi behala v hlave strasne dlho a stále som sa ju chcel spýtať.. nakoniec to vidím tu znova v takom kratučkom článku a pýtam sa to 😀

    hehe aj tretia : posledne noci moc nespavam..a v noci mi v hlave bezia rozne veci. máme možnosť byť čím chceme a toho som si plne vedomý, môžem byť čiastočne mojim bratom? Uf vyzerá to asi čudne ale skutočne ma to veľmi zaujíma.. veď všetko je len energia preto všetky jeho pozitívne vlastnosti – proste čiastočne jeho ako človeka – ktoré zostali niekde v nejakej prázdnote alebo čo 😀 by som mohol zobrať na seba? Chcem s ním žiť. Viete, čítal som to už mnohokrát a viem že je to pravda – Predstavy vodnára(ja) zo silou kozorožca(brat) v jednom spojení dokážu maximum. Nemyslím to nijak sebecky, ale stalo sa priveľa “náhod” okolo jeho smrti a nebola to iba jedna tá, že som bol 50 metrov od neho keď sa to stalo a vôbec som to netušil.. o pol piatej rano. A ešte mnoho vecí sa okolo toho stalo ale tak to nechcem rozoberať, nemá to význam a som si toho vedomý. Celkovo som pred niekým vyzeral chladne, ale snažím sa držať krok s mojim vzostupom a jednoducho to zahadzujem za hlavu.

    Heh, dnes ráno som si aj nakreslil jeden obrazok. Bol to chodnik pri ktorom boli krasne vznesene stromy (pekne veci mojho zivota) a aj jedovate rasliny na druhej strane(urcil som si to ako symbol zla v mojom zivote). Bratova smrt a este jedna udalost ktora citim ze ma brzdi vo vzostupe “ležali na chodníku” a ja som bol o par krokov pred nimi. Proste som si ich “hodil za hlavu”. Hneď som to aj spálil v popolníku, a išiel som na záhradu a hodil ten popol s popolníka za hlavu. Efektívne nie? :D:D:D:D:D:D ale no tak neviem

    k tretej otazke (skôr k strofe:D:D)by som chcel dodat ze sa to stalo vcera, cize podla toho co som cital sa este spametava s toho ze neni v hmote (bol dost materialisticky zalozeny) a je to aj nejak viac.. kontrolovatelne.. nie? Neviem heh.

    este raz vdaka za odpoved.

    Páči sa mi

    • Pmc,

      teraz idem rozprávať, čo si myslím ja a nikto iný (teda nemám to vôbec overené): keď ide duša do tohto života, robí si nejaký “game plan”, plán hry, ktorú v tomto živote bude hrať. Niektoré duše chcú zvládnuť veľa a potrebujú na to dlhý život, iné potrebujú zvládnuť málo a preto tu nemusia “vegetiť”, ale odchádzajú rýchlejšie. Nehoda, choroba, samovražda, to všetko sú “rýchle odchody”. A ešte existujú duše, ktoré majú “game plan” v tomto živote naučiť iných niečo – a keď to dosiahnu, nemajú prečo zostávať.

      Ale je aj iný dôvod na samovraždu – nezvládnutie karmickej lekcie. Veľmi často v takomto prípade samovražda nevyjde a duša je nútená žiť nielen so svojím pokusom, ale aj s jeho následkami – a tie väčšinou bývajú dosť drsné.

      Neviete, čo bolo poslaním vášho brata a či samovražda bola “zlyhaním” alebo “ukončením hry” (game over). Teraz sa už očisťuje od spomienok, spracováva ich a plánuje si novú hru. Ak samovražda bola “game over”, tak sa ide na novú úroveň (next level). Ak bola zlyhaním, zopákne si tento “level” ešte raz (už som zabudla, ako sa to v hrách nazývalo; je to už dááávno…)

      Jeho karmu už nemôžete vziať na seba a odpracovať. Na to je už neskoro. Ale môžete mu posielať lásku do jeho budúceho života, ako ja posielam lásku môjmu otcovi, ktorý je už znova v ľudskom tele. Touto láskou dokážete vyvážiť všetky príkoria, ktoré by zažíval… ak ju pocíti a prijme.

      Je normálne, že po smrti blízkeho človeka niekto z okolia preberá jeho “črty” a “rolu”. Tak sa zo mňa, zasmušilej devuchy, stal po otcovej smrti vtipkár… Je to psychická “substitúcia” – nahradíte to, čo vám chýba, svojím vlastným správaním. Nie ste váš brat – ste iná duša. Nežijete jeho život – žijete svoj. A zasa sa v niektorom živote stretnete…

      Neviem, či som odpovedala na všetko. Odrekapitulujte bratovu smrť a nepútajte ho k hmote tým, že odmietnete sa s ňou zmieriť. Proste veci sa stali istým spôsobom a možno po 20 rokoch zistíte, že mali zmysel tak, ako sa stali… Spoľahnite sa, že tie osudy bývajú niekedy dosť neuveriteľne popremotávané. Žite svoj život ďalej a snažte sa o svoj vlastný vzostup. Nezabudnite – neviete, či váš brat mal skončiť samovraždou alebo nie… a keďže na tom nič nezmeníte, verte, že to bol jeho “game plan”!

      Páči sa mi

    • PMC,
      ja ešte k tej prvej otázke…
      Musíš prestat nanho mysliet, i ked je to ťažké ,on sa potom nemůže odpútat z tejto zemi a odíst preč.
      Tak isto aj frajerka jeho ak ho vidí, nech mu povie, že musí už odíst na večnost, lebo ich láska ho tu drží a jeho čast tu stále je. Ty sa máš o nu postarat a slúbit mu to nech je spokojný, že je o nu postarané . On ťa myšlinkami počuje, len nevrav jeho meno, duše to velmi bolí….
      Viem akú máš bolest odišli mi dvaja bratanci a kamoška, mala som ju rada ako sastru.

      Páči sa mi

  6. Ja aktualne nerozmyslam moc ale viem ze samovrahovia sa vracaju spat na zem expresnym balikom do este horsich problemov aby ich prekonali. takze jeho dusa ak sa zabil sam uz bude davno zapisovat co spravil a co nie do akase. ale vzdy existuju vynimky kedy nieco tak malo byt ako to je a mohla to byt skuska, aj dusa sa uci ake smrte existuju, ja som tusim v stredoveku ci kedy umrel ze ma upalili ako bosorku 😀 neviem ale mal som kadejake smrte a nielen moje o ktorich som zial musel vediet..
    prenes sa ponad to a uvolni jeho dusu do svetla ver mi bude mu tam fajn. Viac ti napise helar ona je este vacsi specialista ako ja, len to si chvilku pockas.

    Páči sa mi

  7. Uf, ja len že nechcem aby takto skončil. Ja neviem.. rozmyslal som , neda sa za neho nejak odpracovat ten karmicky dlh? Len si neviem prectavit ako by som odpracoval samovrazdu..

    No budem musiet si pockat heh.

    Páči sa mi

    • pmc
      kozoroh je najstaršie znamenie na zemi, jeho snom a túžbam nikto nerozumie, jeho múdrosť je veľká a málo kto ju pochopí. A preto že my mladšie znamenia nevieme čítať myšlienky, tak ich čudné správanie nemôžeme pochopiť. Moja matka bola Kozoroh, a učila ma čítať myšlienky a keď tragicky zahynula, tak sa mi narodil syn Kozoroh hi hi hi 🙂 tak že znova som tam kde som bol ale tento krát som na tom lepšie, lebo matka ma veľa naučila o tom ako pristupovať s láskou a pochopením pre najstaršie a najmúdrejšie bytosti na zemi. Oni by mali byť už posledný krát na zemi, a sú tu preto aby mám ukázali cestu k zdokonaleniu našej cesty životom a preto ich odchod nám spôsobuje takú neznesiteľnú bolesť, lebo bez nich sa cítime ako keby sme za všetko mohli čo sa stalo. Ale ich odchod má účel nás pripraviť na našu cestu, tak aby sme sa snažili vcítiť aj do iných bytostí bez toho aby sme povedali čo len slovíčko.
      Stačí pohľad, či myknutie plecom alebo iná drobnosť, aby sme pochopili situáciu v ktorej sa nachádzame a čo potrebujeme pre nový vzťah, pre pokračovanie svojho vzostupu … veľa úspechov na tvojej ceste… lebo ty ešte aj keď si z budúcnosti prišiel nás učiť novej ceste, musíš pochopiť že, len poriadkom sme na správnej ceste za svetlom života a naša matéria je nám akosi bližšie ako duševná dokonalosť vodnára z budúcnosti času. Tak že, želám veľa zdaru a pochopenia aj pre nás nižšie bytosti… 🙂

      Páči sa mi

      • Čikitet,ospravedlnujem sa naposledy som Ti trošku skomolila meno…

        už dávno som tak zaujímavo o kozorohoch nečítala…máš prosím na to nejaký zdroj?.najma to,že sme na zemi naposledy a sme najstaršie znamenie.??..

        ja som tiež jedným z nich:-)

        Páči sa mi

      • predstav si človeka ako sa narodí až po smrť a tak je to aj zo znameniami
        ryba a kozoroh sú starci ale v opozícii ,kozoroh je zem, a ryba je voda
        a vodnár je vzduch ,baran je dojča dieťa s ohňom a helar je rak s vodou hi hi hi 😀

        Páči sa mi

  8. nemámpocit, že channeling by mi dvíhal vibrácie, skôr mi dvíha tlak, mám pocit, že všetky odpovede sú nezmyselné, alebo iba mňa nemajú radi 😦

    Páči sa mi

    • Prepáč, Snakie, ale to nie je vec “mať rád” alebo “nemať rád”. Ak usúdili, že sa niečo máš naučiť, tak sa to naučíš – či už vezmeš do ruky kyvadlo alebo nie! Oni si k tebe svoju cestu nájdu… (z vlastnej skúsenosti 😦 )

      Ak ti klamú, skús to prijať ako hru “Ako zistím, kedy mi klamú a kedy nie? Nachytám ich?” Z toho, čo vieme, si pomerne mladá duša závratným tempom idúca nahor. Môžeš mať problém s odtrhnutím sa od hmoty, hmatateľného, overiteľného, predvídateľného… Už vidíš, kam tým mierim? Keby som bola anjel 😛 , tak z teba svojimi klamstvami a neistotami vytrasiem dušu ešte skôr, než nadobudneš príliš vysokú osobnú energiu a nebudem ťa z tej hmoty vedieť “vylúpnuť”!

      Páči sa mi

  9. Aj mna minule oklamali anjeli o minulom zivote mojej mamky, neriesim, preto radsej volam moju milu a ta povie vzdy pravdu, ale anjeli vedia preco to robia, a vibracie ti to dviha tak ci tak. a mne klamu malo alebo klamu ked je nejaka informacia nebezpecna ze to nemam vediet.. a vtedy sa uz pytam a zahanam ich do uzkych , alebo pouzijem helarinu techniku ,, zuby v ksichte,,

    Páči sa mi

  10. Ahojky, prosim, mam taky problem, ze raz som pouzila dve kuzla. jedno na pritiahnutie cloveka aby sa do mna zalubil lebo jeho vtedajsia laska by ho bolela a druhe na odstrasenie nechceneho napadnika…neviem, ci vysli, ale mam STRASNE ZLY pocit, ze sa obratili proti mne…prosim, nevies ako by som sa tohto mohla zbavit? Odvtedy mam v laske, vztahoch atd len smolu…PROSIIIIIIIIM. moj mail je ghotitschqa@gmail.com prosim, pomoz

    Páči sa mi

  11. Čikitet
    aj mňa by zaujímal zdroj, odkiaľ si čerpal, ja som vo viacerých zdrojoch vyčítala, že na zemi sú poslednýkrát Ryby alebo numerologicky- osudové 9. Ale presne ti nepoviem z ktorej knihy to bolo, lebo veľa kníh som mala z knižnice.Tiež som mala záujem nejako si to overiť, ale bol to len jeden zdroj, inde som to nenašla.

    Páči sa mi

    • Áno aj ryby, ale osudová 9 je tu aby sa učila a aj vyučovala ale hovorí sa jej
      “zotrvávajúci” (to znamená že má učiť aj po iné inkarnácie ja som zatiaľ s druhej inkarnácii ako 9-ka na tejto guličke po roku 0 aktuálneho kalendára kresťanského sveta. A ešte ich bude asi 10 takže teraz som ( lezuň po zemi )

      Páči sa mi

      • prosim ta napis zdroj odkial to mas,ja by som rada zase zitila cosi o Levoch…bo moc pozitivneho na toto znamenie som teda nenasla 😦

        Páči sa mi

      • Mám doma aj Leva
        ó deti slnka , majú najšľachetnejšie a najvznešenejšie povahy . Vzbudzujú úctu hoci o to neusilujú , nepoznajú pocit strachu a menejcennosti. Majú vysoké ciele ich živlom je oheň v plnej sile, sú výborný vodcovia a nemajú radi nespravodlivosť. Je to bytosť mladej náčelníckej duše a dokážu rozveseliť svoje okolie a nepotrebujú ani veľa vtipov a ak niekoho obdarujú tak je to na ich možnosti veľkorysí dar, ba až márnotratný. Sú výborný v každom ohľade a to hlavné sú to deti s veľkým srdcom a ak by som volil vodcu tak Len LEVA .
        Má porozumenie pre iných, hoci mu srdiečko plače jeho úsmev mu ihrá na perách. Já im hovorím ” Malé šťastíčko” a ak by mohli tak by pozdvihli na svojú
        úroveň všetky bytosti okolo seba hi hi 😀

        Páči sa mi

      • dakujeeeeeeeeem :):):) ani nevies ako si mi zlepsil naladu 😀 normalne sa zas citim ako to male hrave dieta co je vo vnutri

        Páči sa mi

  12. Ja mám v živote veľa dočinenia s 9. Aj osudové ako som povedala,ale aj životné číslo mám 9.A o toto číslo som sa v róznych situáciách veľakrát potkla.

    Páči sa mi

  13. Ahojte,
    som ryba, aj moja dcéra. To sa sem už nevrátime? Asi mi bude smutno za mojím manželom vodnárom 😀 A ešte máme aj osudové 4 a 8. To je vraj karmické zaťaženie. No, ale čo už. Ked sme si to vybrali, dajako sa s tým popasujeme. Ak mám učiť, môj vnútorný hlas mi niečo také už dosť dlho hovorí, len ja mu to nechcem veriť. Moja lenivosť a tvrdohlavosť mi zabraňuje učiť samu seba, nie ešte iných… 😀
    Zatiaľ som sa zamerala na rozvoj intuície a rozhovory s Michaelom. A samozrejme čítanie tejto skvelej stránky ( do toho čítania vôbec nie som lenivá, je to pre mňa oddych ) 😀
    Všetkých srdečne zdravím a želám krásne dni.

    Páči sa mi

  14. Začínam byť trochu zmätená… To, kedy sa narodíme (=znamenie), hovorí niečo o našej povahe, bojovnosti, schopnostiach – ale nie o tom, koľkýkrát sme na Zemi… Sorry, že vás sklamem, ale môj sused je to isté znamenie ako ja a jedno viem – sme na hony od seba vzdialení (a každý si to vysvetľuje v svoj prospech 🙂 ).

    Ako to ja viem, jediné, čo o vzostupe rozhoduje, je naša vibrácia v momente, kedy sa otvoria kanály na prechod medzi dimenziami (a možno už sú otvorené, neviem). Nie zásluhy, nie pokora, nie kopa dobrých skutkov – jednoducho vibrácia. Čím vyšší súlad s prostredím, tým vyššia vibrácia. Žiť a nechať žiť a pomôcť prežiť a nechať zomrieť, ak treba… Nie Panna, Ryby alebo Hrdzavý fúrik. Nič také, čo sme nemohli ovplyvniť, nebude o našom vzostupe rozhodovať. Kundalíní musí byť v hlave, inak sme v … (no, radšej nepoviem 😀 ).

    Páči sa mi

    • Helar,
      vdaka za odpoved.
      Uf, ale som si vydýchla, asi som to potrebovala “počuť” od fundovaného človeka. Ja som vyrastala v dosť puritánskom a materialistickom prostredí, no a ešte k tomu fanaticky katolíckom. Nesťažujem si, len sa ešte stále vyhrabávam z tých modelov zmýšľania a správania.
      Ako malá som sa dozvedela, že ak je niekto lev a ešte k tomu chlap, má v živote vyhraté. Takýmito bludmi ma krmili a ja to teraz postupne vypratávam zo svojej hlavy…

      Páči sa mi

    • Si si ista ze musis mat aktivnu kundalini? Ja si to nemyslim . Staci ked do seba privedies tolko svetla a vibracii kolko pozaduje dana dimenzia, kundalini ti len pomoze lepsie sa vysporiadat so zmenami. Ved uz teraz niektori mame tie vibracie na urovni 4D takze ked mam 4D vibracie a este k tomu by som dodatocne aktivoval ,,om mata om ma,, kundalini tak mam vibraciu taku ze kto vidi auru mohol by si pri tej mojej citat knihu 😀

      Páči sa mi

      • Aurík,

        pokiaľ viem, ide o to, aby sme mali ako-tak aktivované všetky čakry – a to znamená, že aspoň tenučký prúžok kundalíní sa musí dostať za hrdelnú čakru, ináč ešte stále väzíme v našej fyzickej realite a nevnímame iné energie. Nemusíš mať otvorenú korunu, ale Tretie oko je asi podmienkou. Môžeš mať v sebe v spodných čakrách nejaké menšie bloky, ale kundalíní by sa podľa môjho uváženia mala v každom prípade dostať do Tretieho oka – inak spiritualita je na úrovni misionára, ktorý iných obracia na svoju vieru, a jednota so zvyškom toho, čo je, je nulová. Pokiaľ sa nevieš odosobniť od svojho “ja chcem, ja chcem”, nemáš vo vyšších dimenziách čo hľadať. Túto jednu sme naším “ja chcem” zdevastovali – tak nevidím dôvod, prečo by nás mali pustiť vyššie… A to je jedno, čo ja vidím – ale Gaia nevidí dôvod, prečo by nás mala vziať so sebou, ak neprestaneme konečne kričať “ja, ja, ja”!

        Vidím, že involúciu duše som síce v ktoromsi článku rozobrala, ale evolúcii som sa asi nepovenovala. Doplním, až bude voľnejšie.

        Páči sa mi

      • Hmmmm ked sa tak zamyslim, tak ja som celkom spokojny a to ,, ja chcem neviem ze by som nejake mal,,
        ja aj teraz som spokojny nic mi nechyba vsetko je dobre tak ako je, a ked nieco chcem tak pohnem ritou a ziskam alebo si to spravim sam
        tak to aj ma byt nie?
        ked sa chcem vyliecit tak nekricim ,,ja chcem,, ale nakopnem reiki kanal a pustam do seba volty. Od tohto som sa pomerne dobre oslobodil , ale uz ako dieta ja som nikdy nebol taky ze by som furt vrravel ja chcem, ine deti sa bili mlatili hadzali o zem a ja nic ja som si kludne kracal 🙂 takze myslim ze tuto pasaz mozem pomaly uzavriet, este mi to anjeli par krat stuchnu a zazenu to este za hranicu ako nejake besne zviera 😀 a mozme ist dalej,
        PS: ja ked channelujem , tak mam vlastne kundalini az v korune nie? To by vysvetlovalo tie moje ,, viem a neries ako to viem ,, ked viem ze nieco je proste tak a ma to tak byt a nieje to intucia. tazko sa mi to vysveltuje, Idem zobudit jednu osobku mame masaz 😀 ja sa este vratim!!!!!

        Páči sa mi

      • Aurík,

        veď ty si “špeci”… ale uvedomuješ si, koľkokrát si použil v svojej odpovedi “ja” a boli to tvoje osobné výpovede? Teda výpovede nie o veci, aká je, ale o veci, ako ju posudzuje Aurawiewer? 🙂

        Všetci máme nejaké “škraloupy”. Ak by sme ich nemali, už dávno máme harfu a krídla a nechýba nám vôbec nič okrem slobodnej vôle 😀 …

        A vieme 🙂 , že o vzostup sa báť nemusíš. Ale je tu spústa iných ľudí, čo sú frekvenčne nastavení odlišne a bola by chyba nehovoriť aj k nim, nie? (Nehnevaj sa, nemohla som si to odpustiť. 😛 )

        Páči sa mi

      • 😀 harfy a pekne ruzove zadocky, porozmyslam 😛

        Hmm ved okej ja viem ze v viaceri sme tu speci a ideme dalej to viem od januara ale skor sa snazim prist hlbsie na to ze ako to vlastne prebieha a aj taky clovek co to v zivote nevidel uz teraz vie ze zaklad je mat kundalini aspon trocha aktivnu . ja sa pytam ked mi nieco nieje jasne alebo ked chcem ist hlbsie do odpovede, a je pravda ze niekedy pisem inac ako myslim ale ale radsej nedokonalí ako bez slobodnej vůle 😀 ..

        Páči sa mi

    • aj keď je v rovnakom znamení ešte sú tam dekády, a rôzne postavenia planét ,
      potom prežité a nepochopené príhody atď… ani jednovaječné deti nie sú rovnaké
      veď by to bolo proti prírode a náhodnému výberu prežitia.. hi hi

      Páči sa mi

  15. Helar,
    ani to nemusíš dopĺňať, to vieme 😀 . Ja som to vyčítala v ktorejsi numerológii,že 9 alebo Ryby končia inkarnačný proces na zemi, o vzostupe sa ešte vtedy, keď boli písané tie knihy nehovorilo nič. Čo sa týka vzostupu si myslím aj ja,že záleží na vibrácii v tom momente. A v žiadnej inej literatúre som o tom nečítala. Zaujalo ma, že spomenul Čikitet tie znamenia, tak som si na to spomenula a chcela som vedieť, či o tom vie niečo viac, či to móže byť pravda. Vieš čísla sú nesmierne zaujímavé a mnoho odhaľujú. Ja túto otázku pre seba nechávam otvorenú.

    Páči sa mi

    • keď sa niekomu podarí zbaviť sa temnoty, čiže vojde do svetla, nemusí inkarnovať do života naspäť trebárs aj od tejto sekundy hi hi .. 🙂

      Páči sa mi

  16. Uz som davno pisala na tieto stranky, ale denne sa k nim vraciam niekolkokrat, je fantasticka!Pise sa tu o zablokovani 5.cakry a ja si myslim, ze ju mam poriadne zablokovanu od minuleho roku od aprila.Vtedy som na 2 mesiace stratila uplne hlas a odvtedy chraptim, niekedy je hlas cisty.Lekari mi nic nezistili, ani zapal hlasiviek, ani uzlinky, ani alergiu.Mne zial velmi meditacia nejde, skor sa energetizujem pomocou reiki.Priznam sa, ze mam obavy z duchovneho sveta, snazim sa pochopit , ze existuje aj tento “svet” a velmi ma zaujimaju tieto informacie, ale ked pride vecer, neviem sa uvolnit a bojim sa, preto sa mi velmi tazko zaspava. Mate niekto podobny problem ?ako prekonat toto napatie ? Skusam aj kyvadlovat,kontaktovat sa s mojim vyssim JA .Naposledy som na moju otazku :“Co spravit pre moj zivot aby bol lepsi „som dostala odpoved : Chciet pokoj a modlit sa .Na dnes sa mi zasa snivalo, ze som v kostole na nejakej dobrovolnej akcii…Nie som krestanka a nemam pocit, ze by to bola moja cesta.Hladam sa ,
    Co moze u mna blokovat moj duchovny rast, chcela by som si zvysovat vibracie, ale ako na to ?Mohli by ste mi poradit ?

    Páči sa mi

    • A coho sa bojis? Nemas sa predsa coho 🙂 tak to jednoducho prekonaj a odosobni sa od toho strachu a nedovol viac tvojmu vnutornemu demonovi ta ovladat. Tento demon toti vznika v cloveku zo strachu, avsak ked ho pevne chytis pod krk viac budes ovplyvnovat len ty jeho a nie on teba.
      Skusala si bidzamantru Hamm? ta pomaha
      Ako nato myslim ze helar dala jasny navod aktivna kundalini je cestou k vzostupu, nemusis ju mat stopercentne aktivnu ale natolko ab aspon daco pretekalo 6 alebo 7 cakrami, ale myslim ze helar ti to vysvetli lepsie ako ja, ja ti radim len jedno, nedaj as ovladat strachom ale ovladni ty jeho.

      Páči sa mi

    • Strelkyna,

      stačí hovoriť so svojím Vyšším Ja. “Modlenie” je iné označenie hovorenia s “princípmi”, “anjelmi”, “energiami” alebo ako si to nazvete. Takže to neznamená chodiť do kostola, ale venovať denne čas tichému rozhovoru s niečím vyšším ako vaše individuálne vedomie.

      Toto “niečo vyššie” začne po čase odpovedať a povedie vás automaticky ďalej. Ak máte strach z mimofyzického sveta, nebojujte s ním. Príde čas, keď strach sám od seba ustúpi a váš ďalší rast automaticky poskočí na vyššiu priečku.

      Páči sa mi

  17. Strach ide s pocitom bezmocnosti, neistoty alebo nevedomosti v mozgu takze jedina moznost je mu postavit sa celom a potom zistis ze sa bojis niecoho co je len v tvojich predstavach.
    A zvysovat vybracie sa da aj bez meditacii alebo podobnich veci. Staci ak si vypocujes svoju oblubenu hudbu pri ktorej sa citis dobre alebo aj z dobrej nalady a optimizmu. Dobre naladeneho cloveka nezaskoci ziadna zla udalost a vie si stale zachovat chladnu hlavu. Ide o to harmonizovat zivot a prijat ho taky aky je. Lebo bez zla neni dobro a naopak,ked sa rovnovaha narusi mozu prist choroby a podobne.

    Páči sa mi

  18. Ahojte,musim povedat, ze tato stranka je fantasticka! vzdy sa tu dozviem kopu uzasnych veci, uz nejaky ten cas sa zaujimam o duchovno, najblizsie su mi asi anjeli,mam aj anjelske karty,ktore mi neraz pomohli, ale ako som tu uz viackrat citala, viaceri z vas tu chanelujete s anjelmi a tymto s nimi komunikujete, velmi by ma zaujimalo ako na to? kyvadlo doma mam ,ale neviem postup ako sa do toho pustit,ako zacat..velmi by som si priala zlepsit komunikaciu s nimi,pretoze castokrat su jedini,ktori ma vedia pochopit a ktorym sa mozem zdoverit..Vopred dakujem za rady 🙂

    Páči sa mi

      • Ale nebuc nanu hnusny je tu prvy krat to este beriem , dobre ti poradil kukni si to a pytaj sa tam co ti neni jasne 😛 ja napisem bleskuryychle som na tejto stranke prakticky vkuse ovsem ak si nevalam dade sunky v prirode 😀

        Páči sa mi

  19. Coho sa bojim ? no..ked citam prihody inych ludi o stretnuti s duchmi , rozne zjavenia v noci pri posteli…V minulosti som si myslela , ze to ini len tak strasia roznymi prihodami o duchoch, ale duchovny svet skutocne existuje a prejavuje sa. Ze by som nebola dost zrela na tieto fakty? Dakujem Aurawiewer a Groove za rady, mantru HAMM mam opakovat hocikedy ked ma napadne ?Budem skusat smiech i dobru hudbu.

    Páči sa mi

  20. Mila Helar,
    teraz vidim ze ste mi venovala cas a poradila ste mi, dakujem.Asi mam chapat ten sen tak, ze mam skusat komunikaciu s mojim VJ, ako pisete Vy.
    Ten strach mam uz velmi davno, raz je to slabsie, raz silnejsie.Dufam, ze skutocne ustupi.

    Páči sa mi

  21. Aurawiewer mna pred dvoma rokmi jeden neustale v noci otraval a tak som v mysli nanho krical nech vypadne a zabralo to. Zvycajne to bolo tesne pred spankom. No predtim robil sarapatu a zostaval po nom len pach syry. Vlastne jemu mozem podakovat za zvysenu senzibilitu lebo vzdy ked sa priblizil tak som sa velmy chvel a dostaval panicke dychanie.

    Páči sa mi

    • Aj takato forma pomaha, my sme mali tiez nejakeho poltergeista v byte ale toho som vyhodil niekolkohodinovim spievanim mantier 😀 nevydrzal to a zdrhol.
      Ale duchovia su v pohode to mas ako s ludmi ani tu nemas samych budhov a jeziskov 😀 😀
      Ked vies ktoreho ducha zavolat tak je to uplne v poho. Vravim staci niekolkominutova vizualizacia a duch je prec, ja som minule s Angie online vyhanal ducha , nemal som ani miesto ani meno nic, len som sadol a spolu s anjelmi ho uvolnil s angie do svetla. a uz iba chalan napisal ze sa viitelne zmenila atmosfera a duch unho dodnes nestrasi.
      Takze vravim ak ma dakdo problem posielat do svetla alebo prosit anjelov aby ho zobrali tam kam patri, su to chudaci, ci ti dobry ci ti zli.
      Ja mam s nimi dohodu, oni mi pomozu s jednou vecou a ja ich zato dorucim expresnym balikom priamo do svetla. Mozno sa teraz niekto pohorsil ale verte mi ta vec je tak nezistna a oni to nerobia pre cudzich ale pre vlastnu rodinu ktoru opustili kedysi davno a verte ci nie oni to robia nie kvoli tomuto uvolneniu 😛 fakt i medzi nimi sa najdu charaktere skutocne.
      a dobre kyvu kyvadlom 😀 D 😀 10 15 cm ako nic.

      Páči sa mi

  22. Vďaka za odpoveď helar (ešte na začiatku v komentároch, o bratovi)
    ale neodpovedala si mi na otázku co sa tyka vzostupu – ked cem zit ako energia a pomahat ludom, zbavia ma tak tela že?

    A mal by som ešte jednu otázku.. čím skor to potrebujem totiž vyriešiť a viem že by to bola jeho veľká prozba.. jeho dievča, ktoré ho našlo. Je na psychiatrii a stále ho vidí ako jej podáva ruku a hádže prstšň alebo niečo, podorbnosti neviem a nevie ich nikto-nedá sa s ňou hovoriť. má úplne vidiny a každý to pokladá za vidiny, a ja si niesom istý ako to naozaj je keď sa pohybujem v tejto oblasti. nevieš ako sa to dá riešiť, odstrániť tú negativitu nech je to AKOKOĽVEK?

    Páči sa mi

    • Pmc,

      vykopírujem vetu z horného článku: “Keď vzostupuje, rozhoduje sa duša, či si svoje fyzické telo ponechá alebo či sa ho zbaví a stane sa nefyzickou, netelesnou energetickou bytosťou. ”

      Je to dostatočná odpoveď na tvoju prvú otázku?

      A druhá otázka – záleží od toho, s akými energiami narábaš. Môžeš požiadať nejakého anjela, aby sa pozrel, či sa jej dá pomôcť. Ak to má byť z nejakého dôvodu karmická lekcia, tak jej nepomôžu; ak je to dočasný stav, môžu to urobiť.

      Alebo pohľadáš niekoho, kto robí SRT, aby ju zbavil tej záťaže. Alebo nájdeš šamana, aby jej priniesol späť ten kúsok duše, ktorý zavrzol v danom okamihu.

      Páči sa mi

    • Helar
      ale ak bude pmc zbavený tela tak sa vráti do svojej budúcnosti, ak chce pomáhať
      ľuďom tu a teraz tak to môže len inkarnovaný vo svojom tele.. 🙂

      Páči sa mi

  23. Vďaka za odpovede ešte raz, (Bosorka tebe píšem zajtra.. dnes už mi padá hlava od únavy)
    No nakoniec sme sa dozvedeli správu, že ona je tehotná! Mnohým ľuďom to náramne zmenšilo žiaľ a to som veľmi rád.. hehe. Avšak to je zatiaľ jediné.. jej psychický stav je nám zatiaľ neznámy.. vie o ňom iba jej najbližšia rodina no a to sa rieši zasa inak..
    Každopádne, Čikitet. Nechcem nič vravieť dopredu, ale pravdepodobne to vychádza na kozorožca 😀 Som prekvapený..
    Ešte raz vďaka za odpovede, a Helar prepáč mi že som si to nevšimol.. až teraz vidím že to tam je čierne na bielom 🙂

    Páči sa mi

  24. Ahoj vsetci ,kratka otazocka.

    Sedim na lavcke,pod oblubenym sad 200 rocnym stromom, kde zvycajne chvilku meditujem.Pozeram na na zelen pred sebou a vydim nieco ako nariaty vzduch okolo krikov v popredi.Co to moholo byt? Bolo pod mrakom cely den tak o vzduch asi neslo.

    Páči sa mi

Povedz svoj názor