Astrálna projekcia

BalancedChakrasUž som sa dávno nevenovala téme astrálnej projekcie, hoci tu pár článkov je: článok1, článok2, článok3. Teraz mi prišla vhod séria článkov, ktoré v svojom newsletteri publikoval Jim McElwee z Unexplainable Store. Idem z nich urobiť výcuc:

Astrálna projekcia je stav, keď svoje vnútorné telo oddelíme od svojho vonkajšieho tela (inými slovami: uvoľníme svoje astrálne telo). Naše astrálne telo je nehmotná verzia nášho fyzického tela, ktorá sa v bežnej dennej existencii nachádza v našom fyzickom tele. V bežnom živote vnímame astrálne telo a jeho prežitky ako podvedomie a nazývame to “sny”. Keď máme dostatočné množstvo energie a keď máme schopnosť vnímať mimofyzickú realitu, naše vedomie sa presunie do astrálneho tela. Takto zažívame svoje astrálne telo napríklad v meditácii. Astrálne telo má schopnosť pohybovať sa mimo obmedzení priestoru a času.

V meditácii, keď sme dostali dostatok kozmickej energie, začína sa vedomie sťahovať k istému bodu v tele. Počas tohto “sťahovania” cítime fyzické záchvevy. Strácame pocit v rukách a nohách a naše telo sa stáva ľahké, akoby sa vznášalo a nemalo pevnú formu. Pociťujeme pohyby v rôznych častiach tela, niekedy máme pocit, že celé naše telo rotuje.

Ak má astrálne telo dostatok energie, má tendenciu opustiť fyzické telo cez prepojenie, ktorému sa hovorí strieborná šnúra (silver chord) a je to niečo ako externá pupočná šnúra. Je to trvalé a nezničiteľmé prepojenie medzi astrálnym a fyzickým telom, ktorým tečú obojsmerne informácie.

Keď sa astrálne telo osamostatní a začne sa pohybovať mimo fyzického tela, začíname hovoriť o astrálnom putovaní (astral travel; ja sa s tým slovom “cestovanie” nikdy nezžijem, pre mňa je to priveľký konzum 😦 ). Pri astrálnom putovaní naše astrálne telo dokáže prejsť cez každú hmotu, môže prejsť do hocijakej inej frekvencie bez obmedzení a vie sa bez problémov vrátiť späť do svojho fyzického tela. Pri tomto návrate meditujúci niekedy má “pohľad zvonku” na svoje vlastné fyzické telo.

Všetko toto je v angličtine názorne ukázané v tomto videu, ktoré som vyhrabala niekde na YouTube:

Autor tohto videa odporúča, aby sme sa pred samotnou astrálnou projekciou naučili meditovať, lucídne snívať a zapamätávať si sny. Pomôže nám to vraj vysporiadať sa so strachmi, ktoré by sme inak pri astrálnej projekcii mali.

Učíme sa astrálne sa osamostatniť

Astrálna projekcia sa sama o sebe deje celkom prirodzene. Náš trojdimenzný mozog však udržiava naše podvedomie “na krátkej vodiacej šnúre” a drží kontrolu v svojich rukách. Ak chceme byť v astrálnej projekcii úspešní, musíme sa naučiť vysadiť vedomé myslenie a prenechať opraty podvedomiu. To sa obvykle dosahuje meditáciou alebo jógou, ale existujú aj binaurálne nahrávky, ktoré pomáhajú dosiahnuť potrebný stav vedomia. Cvičenia v tomto článku celý proces urýchľujú. McElwee navyše predáva binaurálne nahrávky, ktoré pomáhajú dosahovať potrebné mozgové vlny a rýchlo zabudnúť, že máme aj fyzické telo, a tak sa rád o cvičenia podelil, aby podporil predaj nahrávok 🙂

Astrálnu projekciu sa treba naučiť ako čokoľvek iné – jeden krok v čase. Možno sa nepodarí na prvýkrát, ale s troškou snahy to nie je nijako krkolomný proces:

Krok 1

Hlavným odrazovým bodom pri astrálnej projekcii je dosiahnutie uvoľneného stavu vedomia, vysadenie myslenia a vnútorného monológu a len pociťovanie vibrácií.

Ľahnime si a nechajme všetky svetské starosti a podnety stíchnuť. Dovoľme mozgu, aby sa myšlienky pohybovali voľne, bez usmerňovania. Sústreďujeme sa na dýchanie a s každým dychom sa ponárame hlbšie a hlbšie do vlastného vnútra a do ticha, ktoré v ňom panuje.

helar: Mne pomáha predstaviť si, že sa vznášam v teplej morskej vode, že ma pohupuje a jediné, čo počujem, sú zvuky mora a môj vlastný tep. Niekedy používam na to relaxačnú časť z nahrávky regresu do minulých životov (ale je v angličtine), ale najviac mi pomohli nahrávky Shapeshifterov.

Po chvíli ležania bez pohybu prestanete vnímať prsty na rukách a nohách, potom celé ruky a nohy a nakoniec “odpláva” aj zvyšok tela. 

McElwee odporúča prehrať si najprv jeho nahrávku Free Flow a hneď za tým nahrávku Astral Projection.

Krok 2

Čakáme na zmenu vo vibrácii. Keď sa dostaneme do stavu, že prestávame cítiť svoje fyzické telo, mali by sme začať cítiť zmeny v našej vibrácii. McElwee hovorí, že uňho v tomto štádiu má pocit, že hlava a ruky sú inde, hoci nimi nepohol.

helar: Znova pripomeniem nahrávky od Shapeshifterov. Ak sa sústredíte len na počúvanie hudby, “vytrasú” vás doslova z fyzického tela – a pocit uvoľnenia vychádza od žalúdka, ktorý sa “osamostatní” ako prvý a začína sa vznášať nad telom.

Iným signálom je, keď telo začne vibrovať a máte pocit, že ste o pár centimetrov klesli alebo zdvohli sa nad svoje fyzické telo. V skutočnosti sme sa od neho ešte neodpútali, ale puto sa začína uvoľňovať.

Tieto dva kroky sú to najľahšie z astrálnej projekcie. Keď sa nám podarí dosiahnuť pocit “posunu” oproti fyzickému telu, budeme musieť začať experimentovať s rôznymi technikami skutočného odpútania sa od tela.

Krok 3

Než prejdeme na rozštiepenie astrálneho a fyzického tela, uvedomme si, že každý mozog je vysoko individuálny a bude preň fungovať niečo iné. Navyše každý z nás potrebuje iný čas na to, aby astrálnu projekciu zvládol, takže nečakajte “instantný astrál”!

Takže doteraz sme sa naučili relaxovať a cítiť zmenu vedomia. V tomto štádiu čakáme na “bod štiepenia” – u niektorých to bude vibrácia, u iných posun nahor/nadol, u iných pocit “som mimo”. Nech už je to čokoľvek, v tomto bode musíme nasadiť nejakú techniku štiepenia sa.

Štiepenie sa je najťažšia časť procesu – musíme dosiahnuť úplné odštiepenie bez toho, aby sme sa silili. Inými slovami: musíme urobiť niečo, čo oddelí naše astrálne telo od fyzického. Tomuto čomusi sa hovorí “spúšťač”.

McElwee má svoj vlastný spúšťač: Keď sa dostane do bodu štiepenia, predstaví si, že jeho posteľ je naklonená, že hlava postele sa postupne zdvíha a telo ako palacinka vo vyolejovanej panvici sa postupne skĺzava k nohám. Toto pomaly rozširuje náš štiepiaci bod, vždy každý raz o kúsok viac. Nesmieme to však robiť silou alebo vedomím – musí k tomu dôjsť automaticky, samo od seba. Ak sa prichytíme, že sa silíme alebo sme rozrušení, je lepšie prestať a vrátiť sa do relaxácie.

helar: K tomuto neviem dodať vôbec nič. Ja som si dokonca doteraz myslela, že astrálnu projekciu neovládam, ale keď som písala svoj zážitok z autobusu, v niektorom z komentárov ktosi napísal, že išlo o astrálnu projekciu… No, neviem. Urobila som to tak, že som si jednoducho predstavila, ako sa moja energia zväčšuje (cvičenie z Donalda Kraiga), až siahala nad strechu autobusu. Proste som sedela, pozerala z okna a ťahala svoju energiu chrbticou nahor a von z tela- a išlo to.

Iné cvičenie: Uprený pohľad (bonus z horného videa)

Toto cvičenie sa robí, keď sa ukladáme spať. Pozeráme na čokoľvek, len nie na otvorený oheň (napr. horiaca sviečka): na mesiac, na hviezdy, na kryštál, na obľúbený predmet… Proste niečo, čo je v našom zornom poli. Ľahneme si a pri zaspávaní naň uprene pozeráme. Spočiatku to môže byť frustrujúce a môžeme okamžite zaspať. Ale ak sa nám podarí nezaspať…

…naše viečka oťažievajú, ale my pozeráme. Naše viečka sa postupne zavrú, ale my ešte stále budeme vidieť daný predmet. Sadneme si alebo vstaneme a nebuďme prekvapení, ak zbadáme naše fyzické telo spať pokojne v posteli!

A teraz finále:

Mnohokrát počujete pokyn, že sa máte fyzicky pohnúť. Ak sa však budete snažiť pohnúť v nevhodnom čase, porušíte tým bezprostrednosť okamihu a vypadnete z tranzu. Preto sa musíme za každú cenu vyhnúť predčasnému pohybu. Náš bod štiepenia musí byť natiahnutý aspoň cez polovicu nášho tela (ak už nie cez celú jeho dĺžku), než sa pokúsime o skutočné odštiepenie astrálneho tela od fyzického.

Natiahnutie bodu štiepenia značí asi toľko, že viac ako polovica nášho fyzického tela je inde než jeho astrálny dvojník. Napríklad hlavu cítime niekde v oblasti solárneho plexu, alebo sa vznášame už trochu nad telom. Keď je telo viac ako napoly posunuté/oddelené, nastal čas pohnúť sa.

Fyzický pohyb

Keď sme už vyše 50% oddelení od fyzického tela, použijeme nejaký fyzický pohyb, ktorý odštiepenie dokončí. Ak to skúsime skôr, naše astrálne telo vkĺzne späť do fyzického a pohne sa celé naše telo.

Fyzický pohyb, keď už sme na 50% odštiepení, odtrhne naše astrálne telo od fyzického a preruší ich naviazanosť (s výnimkou striebornej šnúry). Keď sa pohneme, pohyb cítime ako hladký, bez ťažkostí. Vaša myseľ zavelí “vstaň” a vy ľahko, bez námahy vstanete.

Návrat do tela

Návrat do tela sa deje automaticky. Nemusíme na to vynaložiť nijakú námahu. Keď nastane čas návratu, vedomie si svoje astrálne telo vtiahne späť do fyzického tela. Až sa zobudíme, nebudeme si návrat pravdepodobne ani pamätať.

116 thoughts on “Astrálna projekcia

  1. ahojte,
    …cize v ziadnom pripade sa nemoze stat, ze by nam niekto pri tom putovani zahatal cestu spat…napr. nejaka bytost z astralu.
    …niekde som citala, ze ludia, napr. ktori neboli na to dostatocne pripraveni, mali problem vratit sa spat alebo, ze tam zazili rozne bytosti, ktore im ublizili a to si potom preniesli aj spat.
    …da sa napr. nechcene, ze sa na vas niekto nalepi a potom ho prenesiete sem, aj ked nechcete?
    … ludia, ktori su v kome maju vlastne fyzicke telo tu, ale ich astralne niekde cestuje? ak ano, preco sa potom ich astralne telo nevie vratit spat?
    …dava na nas pozor nas anjel strazny aj pri astralnom putovani?

    Páči sa mi

    • Leloa,
      takze pekne za radom:

      -myslim, ze zahatat cestu ti nemoze nikto (proste vratis sa vzdy ked budes chciet)
      -ano v astrali su rozne bytosti, ktore ta mozu psychicky napadnut, ale len vtedy ak sa ich zlaknes (inak pravdepodobnost ze nejake len tak stretnes je mala), a ako som uz hovoril ci chces alebo nie vzdy sa vratis spat
      -ano, moze sa na teba nalepit bytost, ktoru si nejako prenesies a potom ta otravuje (ja s tym skusenosti nemam, ale Helar ti urcite povie viac)
      -tak na tuto otazku neviem odpovedat
      -nas aniel strazny na nas dava pozor furt

      Páči sa mi

  2. Leloa,

    …cize v ziadnom pripade sa nemoze stat, ze by nam niekto pri tom putovani zahatal cestu spat…napr. nejaka bytost z astralu.

    Tak toto naozaj nie. Chcela by som stretnúť jedného, ktorý to zažil, nie len o tom “počul”…

    …niekde som citala, ze ludia, napr. ktori neboli na to dostatocne pripraveni, mali problem vratit sa spat alebo, ze tam zazili rozne bytosti, ktore im ublizili a to si potom preniesli aj spat.

    Niekedy si so sebou môžeme niečo priniesť, ale nemôže to ovládnuť naše telo, len nám to strpčuje život. Väčšinou sa to pri najbližšom spánku vracia domov, ak nie, tak potom treba od toho očistiť auru. Ak máte z toho strach, spávajte s lapisom lazuli na krku.

    …da sa napr. nechcene, ze sa na vas niekto nalepi a potom ho prenesiete sem, aj ked nechcete?

    Viď hore.

    … ludia, ktori su v kome maju vlastne fyzicke telo tu, ale ich astralne niekde cestuje? ak ano, preco sa potom ich astralne telo nevie vratit spat?

    Neviem. Nemám skúsenosti.

    …dava na nas pozor nas anjel strazny aj pri astralnom putovani?

    Áno, ten sa fláka spolu s nami. Ten môj mi vie aj povedať, kde všade som bola, a vždy vedel potvrdiť, či som niečo zažila alebo som si to len vymyslela – a to aj vtedy, keď som ho vôbec neregistrovala.

    Páči sa mi

  3. Helar, tomu čumeniu na jeden bod, nechápem! Jednoducho si mám ľahnúť a stále stále kukať na jeden bod až sa dostanem s tela??? mne to pride ako dobra blbost, ako to funguje?

    Páči sa mi

      • pomáha sústrediť sa na jeden bod. Vedma ju využívala na pozeranie do budúcnosi , čiže nevedomky si otvorila časopriestorovú bránu na astrálne cestovanie. Je z krištáľu kremeňa , čo je dobrý vodič pre éterickú enegiu a pomáha vyvážiť astrálne telo . Samozrejme je to len pomôcka… 🙂

        Páči sa mi

      • sklo je z piesku a piesok je kremeň.. takže mohlo … 🙂 by to byť osožné
        ide hlavne o sústredenie a odpútanie myšlienok … ja si niekedy počítam od 100 do 0 aj to pomáha .. 🙂

        Páči sa mi

    • Nie je to blbost, vyskusaj a uvidis. Napriklad jednou z moznosti, ked sa niekto chce dostat do alfa stavu tak je podobne cvicenie, s ktorym mam skusenosti. Napriklad v predstavach sa sustredit na svoje ruky pri lezeni hore po rebriku. Mozem potvrdit, ze to funguje. Sustredenie sa na jeden bod mi pride ako rovnaka technike len v bledozelenom.

      Páči sa mi

  4. Ja síce o astrálnej projekcii neviem,len čo som tu vyčítala, ale týmto spósobom pozerania na jeden bod sme na Silvovej metóde nacvičovali levitáciu,niektorým sa podarila, mne nie

    Páči sa mi

  5. Nie,nie levitáciu tela,len ruky.Týmto cvičením sa má dosiahnuť rýchlejšie sa dostať do hladiny théta. Len sa v sede uvoľníš, dominantnú ruku si polož na stehno dlaňou hore ,uprene sa na nu dívajte,pomaly ju mentálne urobte citlivou, mentálne ju dvíhajte až k tvári,potom zatvorte oči a ruku dajte pomaly naspať.

    Páči sa mi

  6. Levitácia fyzického tela,
    Návod: Brána k opravdovému zasvěcení, František Bardoň, str. 235, 236
    Dve metódy – cez živel vzduchu alebo cez elektromagnetické flujdum – teraz je + a – a je potrebné, aby póly boli rovnaké, aby sa odpudzovali…

    Páči sa mi

  7. Ahojte pred rokom sa mi stala divna vec a odvtedy sa zaujimam o taketo stranky. Rozmyslal som v noci o sebe a o zmysle vsetkeho kto vlastne som ako ma vidia iny a nejak som sa do seba zahlbil a prestal mysliet na okolny svet. Zaspal som ale moje vedomie bolo este hore. Mal som uz zavrete oci no cudne bolo ze som dalej videl miestnost a pribadala mi akoby v nej pulzovala nejaka tekutina a miesila sa. V nej sa nachadzali male svietive bodky.Potom som sa nahle prebral a citil som sa ako keby nieco puklo a strastne som sa triasol v bokoch. Bola to proste strastna triaska tak velka ze som sa strastne zlakol. Srdce my bilo strastne silno. Hned som vstal z postele a bezal za mamou. Najprv ma chceli zobrat do nemocnice ale potom sa to postupne upokojilo. Od toho dna ked sa pozriem na nejaky predmet a dlhsie na nic nemyslim vidim okolo neho svetlu ziaru. A pri slnku vidim padajuce gulicky a nieco ako zubrienky ktore poletuju vo vzduchu. Ak sa dlhsie sustredim na miestnost tak akoby zcervena niektore farby sa zvyraznia ba az biju do oci a pred ocami my poletuje nieco ako zelena zastera ktora sa miha zjedneho miesta na druhy v 4 sekundovich intervaloch. Uz som precital rozne knihy ale nikde sa nespominalo o tichto tvoroch. Aj ked sa nesustredim stale vidim okolo mna poletovat zvlastne lopticky v ktorich je cierny bod su priesvitne a nenachadzaju sa vo fyzickom svete lebo sa hybu v smere oci a su priesvitne a zvlast jedno zoskupenie v ktorom je ich asi 40. Stale ma prenasleduje ale vidim ho len asi 1/3 dna alebo ked chcem. Hlavne vnoci pri pohlade na tmavu stenu vidim vynarat sa rozne pulcujuce predmety akoby obalene farbenou penou alebo svietive lopticky malej velkosti. Raz v noci ku mne prisla dokonca aj cierna gula a cumel som na nu pokial som nezaspal. Zo zaciatku som sa toho bal ale pomaly som si zvykol. Sestra mi neverila. Prekvapuje ma kolko je na tejto stranke ludi ktory mali uz nejake podobne zazitky myslim ze pred 40 rokmi by to ani nebolo mozne. Cez internet takto mozme zdielat spolocne zazitky. Cital som mnoho kniziek od Junga, Freuda, Holotropne vedomi, Karma a prelistoval mnoho podobnich stranok aby som sa o tichto veciach co najviac dozvedel. Natrafil som aj na to ze ludstvo v tichto rokoch prekonava velku zmenu a ze postupne cele ludstvo prestupi na vetsiu formu uvedomenia. Ak vie niekto poradit naco su a preco existuju tie lopticky alebo ich vidi a ma nejake skusenosti nech napise. Velmy ma to totiz zaujima. Mam este vela zaujimavich zazitkov ale toto som napisal tak strucne. A bol by som rad keby mi niekto napisal ci to tak vazne je,alebo mam poruchu oci.

    P.S Rad pozorujem auru cloveka 🙂
    och a za chyby sa ospravedlnujem pisem to narychlo dufam ze sa niekto ozve a pokecame..

    Páči sa mi

    • tie lopticky by mohli byt sedé entity podla mna. U neurologa ste boli? Len sa pytam, lebo aj ja som mala moment ked som vidievala rozneakokeby elektricke naboje modre a docitala som sa, ze to moze suvisiet aj s nejakou neurotickou poruchou.

      Páči sa mi

    • Dokonca aj dopredu sa dá vidieť čo dotyčný vyvedie ho ho ho 😀 mám neter, ktorej som to vyviedol, ale moje varovanie pochopila až potom keď si spomenula čo som jej povedal pred jej trpkou skúsenosťou. Niekedy si človek musí naraziť čumák, aby sa mu cesta trochu zrovnala… hi hi hi 🙂

      Páči sa mi

  8. a neexistuje nic proti tomu aby ma niekto videl……chapete co myslim …. aby ma nemohol vidiet co spravim a tak…..neaky kristal alebo …. nieco co ja viem
    _???????_::???????????

    Páči sa mi

    • nie neexisuje, ale nie je to ani zaujímavé, lebo ak cestujeme tak preto aby sme niečo napravili, alebo sa niečo naučili a ak sa naučíš astrálne cestovať tak pohľad do fyzického sveta ťa nebude zaujímať a pokiaľ budeš sústredený na hlúposti tak ťa to vráti späť do tela hi hi hi 🙂

      Páči sa mi

  9. Groove

    ja vidím to čo ty, ale len cez deň proti oblohe,vidím tie potvory asi 25-3O cm pred sebou,teda v mojej aure,ale ked sa na ne sustredím,že ich chcem lepšie vidieť,tak sa mi skryjú mimo dohľad.Aj v noci potme vidím svoju auru ako sa vlní,ale tie útvary nevidím, len také iskričky.A vidím aj tie čierne zhluky,to som si uvedomila až teraz, ja som si myslela,že je to len nejaký očný klam.Dnes v noci sa im trocha povenujem, aby som to lepšie videla. Ako dlho to vidíš? Máš aj nejaké pocity?Ja ti potom poviem o svojich, ale nechcem ťa ovplyvniť, tak najprv ty.

    Páči sa mi

  10. V roku 1994 namerali frekvenciu elektrických vibrácií Zeme 7,83 hertzov
    V roku 2000 namerali frekvenciu elektrických vibrácií Zeme 13 hertzov

    By ma zaujimalo aky to ma vplyv na ludsku psychiku a vedomie.
    Ked to bude dalej rast tak to bude haluz ne ?
    Si zoberte ze sa to nemenilo niekolko stotisic rokov a v poslednich desatrociach sa to takmer zdvojnasobilo.

    Páči sa mi

    • A to este nevies ze na zemi su uz miesta s vibraciou ktoru bude mat 4 dimenzia, v nasom meste sa take nachadza a ja som aktualne na tom najvacsom a mozem povedat ze tie zmeny energii posobia citit to.
      haluz bude v 2012 ked nas oziari centralne slnko hehe

      Páči sa mi

      • A to som vobec neni v epicentre!! som takych 40 kilometrov od neho a aj tak, ziadny geinveni na kyvadle nic, vsetko ciste energie.

        Páči sa mi

      • A este aby som nezabudol slovensko je prvou krajinou ktora ma tich centier viac, vzostup zacina zo srdca europy – SLOVENSKA
        No zial americania teraz nebudu IN a FIRST ako obycajne 😀 😀 😀

        Páči sa mi

      • Aurík
        ty tu napíšeš, že na Slovensku budeme pri prerode prví a ja sa práve chystám odísť na čas žiť do Sev, Irska. No si ma potešil…hihi. Dúfam, že ma tam more nespláchne do svojich hlbín. Prepáčte mi moj čierny humor :O

        Páči sa mi

  11. Saltinka tiez to lahko vidim na oblohe alebo na pozadi jednej farby a lahko sa na to sustredi v noci. Ide len o to obmedzit ocni kontakt s fyzickym svetom. Zvycajne je nas mozog zamestnany prilis vnimanim bezneho sveta. Obvykle pritom nemam ziadne pocity a v noci sa to snazim ignorovat lebo potrebujem spat. Casto sa mi stava ze si myslim ze mam otvorene oci aj ked spim no musim ich naozaj otvorit aby som si to overil lebo izbu vydim normalne. A co sa tika kedy ich vidim to je neobmedzene staci sa zahladiet a nechat zrak na hocijakom bode par minut a nechat ist prec myslienky. V noci to funguje aj za par sekund. Je to akoby pad malej svietivej lopticky. Ale ked sa pozorne zahladis na celu miestnost vyzera ako nocna obloha.. Zvlast ma zaujima ta pulzujuca hmota ktora sa niekedy vynara z tmy.

    Páči sa mi

  12. Aurawiewer no myslim si ze zvysena vybracia zeme ma velky dopad na vedomie ich obyvatelov. Ludia maju na vyber ci pojdu spolu s vybracijou zeme a budu na sebe pracovat alebo sa jej nebudu jednoducho schopni prisposobyt. Napriklad nieco ako depresia alebo znudenie zivotom sa vyskytuje prave v ere ked by mal byt clovek najstastnejsi technickym pokrokom. Lebo v takich krajinach ako India su ludia v poznani na tom o dost dalej hoci ziju v chudobnich podmienkach. No v niektorich vyspelich krajinach sa stava to ze ludia sa stale snazia vylepsit veci vo svojom fyzickom zivote a ich rozum stale nieco chce a nikdy nieje spokojny. Clovek je v prvom rade spiritualna bytost a tiez ma v tomto ohlade svoje potreby, ide o to ich len prejavit a nebranit sa tomu. Udivuje ma aka je voci tomu dnesna spolocnost hlucha a do 14-tich rokoch svojho zivota som o tom ani nic nevedel. Potencial ludskej bytosti je este neprebadani a v poslednich rokov sa zacinaju na zemi rodit indigove deti ( maju otvorene chakry a podobne ) Napriklad clovek vobec nepotrebuje jest ak prijma energiu pravidelnou meditaciou. Telo cloveka nam len umoznuje byt pritomny na tomto svete vo fyzickom stave aby sme mohli pocuvat hudbu alebo ochutnat veci ako cokolada alebo zazit veci ktore sa daju iba na zemi. Asi ide len o tu skusenost =) A este ma udivuje ze vyvoj zeme a techniky v poslednich rokoch sa stale zrychluje. Zoberme si ze evolucia zeme trvala 4,3 miliona rokov. A clovek dokazal veci ako let na mesiac,internet,osidlenie celej planety a mnozstvo technickich pokrokov iba za ubohy zlomok tohto casu.

    Páči sa mi

  13. Groove
    okrem toho, čo vidím,ich dosť silno aj pociťujem.Cez deň v oblasti tretieho oka taký chladivý vánok,cez noc sa zmení na tlak.V mieste 7.čakry cítim hneď ako si ľahnem silný tlak prehŕňa sa mi vo vlasoch, sťahuje mi akúsi slučku okolo krku, to je dosť nepríjemné,lebo neviem zaspať.

    Páči sa mi

  14. No neviem ja som akurat strasne spoteny ked sa prebudim ale to bude asi tim horkom v tichto dnoch =)

    Tlak citim aj ja ale ked praktizujem prave meditaciu zvycajne je to vtedy ak mas dost otvorene tretie oko. Veci su viac ziarivejsie a mozes vnimat aury. Ale ja ho mam prakticky ciastocne otvorene cely den lebo tie lopticky vidim pravidelne vzdy ked idem von a pozriem sa na oblohu, takze som si uz na to asi zvykol a nepocitujem to zvlastne. Ale niekedy sa mi stava ze cez neho vydim rozmazane veci ako koberec alebo predmety ktore nerozoznam atd. A ked ti nieco stahuje slucku okolo krku tak sa asi bojis. Zo zaciatku som sa bal a vzdy som preglgaval ked som uvidel nieco cudne ale treba si len poriadne lahnut a spat to je proste vsetko. Nedavat to na velku vahu. Je to ako telka proste =P

    Páči sa mi

    • Zdravim
      Ja tie svietiace gulicky vidim asi 10 rokov, radsej som o tom nikomu nehovoril, aby si nemysleli ze som mimo. Vidim ich pri vysokom jase napr ked pozeram na monitor najlepsie pri bielej farbe, alebo oproti oblohe .Najpr som ich vnimal ako body ktore sa tocia okolo seba a teraz ich viem aj pozorovat , neviem ich ovladat v podstate si robia co chcu lietaju ako sa im zachce. Ostatnych chcem vyviest z omylu ze to niesu klasicke defekty v oku ktore by som prirovnal k nejkej priesvitnej zretazenej bunke . Zatial neviem co to je ale som rad ze niesom jedine co to vidi. Raz som mal sen s tymi hviezdickami , stretaval som ludi a vedel som im povedat co ich boli , tie gulicky sa sustredovali v mieste bolesti . Aj ja vidim auru zatial iba tu zakladnu prvu vrstvu okolo tela . Taktiez mavam lucidne sny , sny pri plnom vedomi, kde musim kontrolovat ci spim pretoze inak to nespoznate . Niekedy mam sny ktore mi ukazuju co sa stane, v podobe hlasu, ohlasil mi chorobu ktoru som dostal o mesiac . Pre mna bol vedomi sen zatial navacsim zacitkom aky sa mi podarilo zazit , som si isty ze to bolo astralne cestovanie pretoze sa zobudim “do sna” presne v izbe kde spim . Je to uzasny svet ktori ovladate kopletne svojimi myslienkami ,tam nieje ziadny cas medzi pricinou a dosledkom , kazda vasa myslinka sa realizuje okamzite bez ohladu na co myslite , moze to byt vec, situacia ,clovek, ked som mal takyto sen 1 krat bol som dost mimo a chvilu mi trvalo kym som sa ukludnil , ked si uvedomite ze mozete uplne vsetko tak to s vami poriadne zamava , vytvaral som si veci nechal som ich zmyznut ,vytvarate hudbu obrazy vsetko co chcete a vsetko je dokonale a pohyboval som sa aj v case videl som svoju sestru a rodicov pred cca 35 rokmi ja som vtedy este nebol na svete. Najvacsi problem pri vedomom sne je nevzrusit sa s toho ze ste si uvedomili skutocnost ze spite a mate plne vedomie. Je potrebne sa ukludnit a pripadne skusat testy reality ak si nieste isty, mne pomaha test gravitacie , jednoducho vyskocite a ked padate nejako divne alebo az ked chcete je jasne ze ste v sne Je to dolezite pretoze som si uvedomil “co ak nespim a spravim nejaku hlupost” mal som nutkanie vybehnut von cez okno takze by bolo blbe skakat a nebyt v sne . Zatial som astral neskusal vedome dostal som sa tam iba ked som isiel spat . Kazdopadne to cele suvisi s 3 okom , Groove odporucam mediataciu na auru . Ale navacsia haluz co sa mi pri tom stala je ze po niekolko min. meditacii na vlastnu auru (pozeral som na auru okolo ruk zopnutych ako pri modlidbe) my z oblasti 3 oka zacalo vychadzat nieco ako spirala ako stoceny had a vchadzal do ruk bol ako z dymu . Nemam potuchy co to znamena mozno mi tu niekto da odpoved co sa stalo.

      Páči sa mi

      • Ahojte vsetci,
        na tychto strankach som vlastne prvy raz, ked som zacala patrat po informaciach o astralnom putovani… doposial som si totiz vobec neuvedomovala, ze mozno aj ja zazivam nieco, co vsetci opisujete prave ako tento jav. Takze sama vlastne neviem, ci ide alebo nejde o astralne putovanie…najma z tychto dovodov: moje “odlucovanie sa” od fyzickeho ja je uplne odlisne, ako to, co sa tu doposial opisalo…vobec nevidim svoje fyzicke ja, nikdy som nevidela miestnost, v ktorej sa nachadzam, nikdy som nechodila, ale zacalo sa to hned lietanim… dokonca si ani nepamatam na pocity, ze ma taha gravitacia alebo podobne… ale urcite viem, ze ak chcem lietat musim sa odrazit, nedokazem to vsak priamo zo zeme, musim mat vzdy vyvysene miesto a odtial to uz ide velmi lahko… vsetko sa to deje pocas spanku… Citala som niekde vyssie, ze clovek dokaze prechadzat dokonca stenou, no poviem, asi nie som dostatocne psychicky silna, skusala som to, ale neslo mi to, musela som stenu obist… podarilo sa mi ale dostat sa cez sklo, nie vsak huste… Dalej pisete, ze sa mozno stretnut s roznymi bytostami, mne sa zatila stalo to, ze kazda a jedna ma nahanala, raz sa mi stalo, ze som sa stretla s akysimi strazcami, teda to bol len pocit, ale urcite viem,ze boli odo mna mentalne omnoho omnoho silnejsi, vedeli ma rychlo dobehnut, vedeli prejst akoukolvek hmotou roznej hustoty, a viem, ze som z nich mala strach.. tento strach ma zobudil zo “sna”…
        Tak mi prosim vas vie niekto povedat, su to haluze, ci je to astralne putovanie, alebo co to vlastne zazivam pocas snenia? budem rada 🙂

        Páči sa mi

      • matilda
        to sú strážcovia tohto cyklu, preto hľadaj pohyb v kruhoch ,kustódi sa pohybujú cestou uhlov , a hľadaj svetlo… a nemaj strach ,je to tvoj najväčší nepriateľ.. 😀

        Páči sa mi

  15. To co ti vychadzalo z oblasti 3 oka sa nazyva elemental. Aspon Daskalos to tak nazyval. Cela tvoja aura je potom nimi nabalena a ma charakteristicky vyraz ( odtien ) vybracie. Elementalov vyzarujeme roznej sily podla toho ako na urcitu vec silno myslime. Nie je dobre byt na niecom upety lebo aura sa tim stava tachsia a brani prieniku svetla. Clovek si moze vytvorit prilis silnich elementalov do vlastnej aury a ti ho potom nutia robit veci ktore uz napriklad nechce ale stale ma ich vo vlastnej aure. Uvediem priklad: Clovek si zapali cigaretu. Vo vedomi sa vytvori pozitok z cigarety a vytvori elementala ktory ma informaciu co prave zazivam a obali auru. Postupne sa to opakuje a elemental v aure sa nabaluje a hustne az budeme mat s nim takmer vzdy priamy kontakt. Po smrti sa clovek musi zbavit vsetkich elemtalov ktori su na nom nalepeni aby mohol postupit vyssie. Ludia ktory boli pocas zivota prilis zavysli na kazdodenich veciach sa budu od nich odputavat ovela tachsie. Uvediem jeden typicky priklad ako funguje elemental v nasej aure. V minulosti ked sme nieco poplietli alebo pokazili tak sme zazili od spolocnosti negativnu reakciu za ktoru by sme mali niest zodpovednost. To prezijeme niekolkokrat a vytvorime si staleho elementala. Teraz sa nam to stane napriklad zase. Co ja viem prdneme si hlasno v spolocnosti. Tak mame pocit hamby a podobne lebo elemental zacne posobit na nase vedomie. Ale ten kto toho elementala nema tak to bere proste ako nahodu a nazor inych ho nezaujima. Ludia si prilisnim zberanim elementalov vytvaraju personu. Masku za ktoru sa kryju a neotvaraju sa pred svetom ale robia si rozne masky a podobne. Patri tam hlavne pocit hamby,potupenia a sklamania.

    Páči sa mi

  16. Otazocka. Teraz si sa chcem pustit do aktivacie dna pomocou tych hudieb od shapeshifterov. A teraz po aktivacii ked tuto hudbu budem chcet pouzit aj na astralne cestovanie, dajme tomu prve CD nepokazi to nieco ked uz budem mat aktivovanu dna?

    Páči sa mi

      • Mec,

        pýtala som sa na tých astrálne cestujúcich, že čo to má znamenať. Dozvedela som sa, že sú to Otcove “predĺžené ruky”, teda ľudia konajúci v jeho záujme. Pýtala som sa anjelov, prečo tie veci nerobia oni, ale vraj preto, lebo my sme na to vhodnejšie uspôsobení – máme slobodnú vôľu. Takže som pochopila, že to sú veci, kde chodíme po “systéme” a ak sa nám zdá, že niečo nie je v poriadku, tak to “opravíme” a nepotrebujeme od nikoho príkaz, aby sme tam šli a urobili to.

        To mi dáva zmysel, pretože môjmu dračiemu naturelu sa anjeli tiež náramne vytešovali práve z tohto dôvodu – že vycítim, kde je nerovnováha, idem tam a niečo s tým urobím. Preto potrebujú Drakov a asi potrebujú aj ľudí presne z tohto dôvodu.

        Takže tí astrálne cestujúci musia byť ľudia, ktorí majú dostatočne dobrý úsudok, aby nerobili blbosti, a vnútorne ich musí viesť vyšší záujem, nie ich vlastný, individuálny. Nemusia sa navzájom poznať – stačí, ak vedia vychytávať miesta “neporiadku” a dokážu ich opraviť. A týmto ich krstím na Otcovu légiu 😛 , aj keď nemám žiaden šampus!

        Páči sa mi

      • dík máš pravdu , opravujem príbehy ktoré sa majú stať, ale aj sa snažím pochopiť následok a zmierniť ho alebo ak sa dá tak ho zmením, lebo ten čo nám dal slobodnú vôľu, tvrdí že nám dal aj silu TVORIŤ je to (moc tvorenia)
        ktorú má aj on a tvrdí že bez tej moci by sme boli bez slobodnej vôle. Aj keď ho mrzí, čo stým darom robíme ale slobodná vôľa je tiež dar. 😀

        Páči sa mi

      • hm ok to beriem ale prečo ich je okolo mna len v tejto oblasti vyše 20 čo poznam…osobne čiže rodina a blizky priatelia čo je mi trochu divne rozloženie sil ked si to tak zoberem…aurik prosim ťa možeš mi poradiť? na foru som ti napisal dík =)

        Páči sa mi

    • Áno , je to na tom v akých vibraciach je jeho vedomie a či sa vedome niekam chcel dostať alebo je vo fáze vyučovania, alebo je to skúsený cestovateľ a vie že ešte nad nami ( iné dimenzie, svetlo atd… 😀 ) je niekto kto ho naučí iné dôležité vedomosti a praktické poznatky 😀 Ale ak spí a učí sa, tak na teba nereaguje.

      Páči sa mi

    • nepoletuje len tak, ale aj to je možnosť, lebo viem len tak poletovať a relaxovať
      pri mori alebo si pozrieť budúcnosť,alebo pozrieť z mesiaca na zem atď…
      pri poletovaní si tak trochu odtiahnem ruky od tela a okolo žalúdka sa vytvorí taký pocit energie … a lietam si 😀

      Páči sa mi

  17. človek musí byť vyvážený aby si niečo pamätal, a ja na vyváženie používam pôst, dovtedy až prestanem byť hladný a to trvá aj niekoľko dní :(11až 30) a to ešte pijem žihľavový čaj na vyčistenie krvi, plus ezoterická hudba na uvoľnenie, hlboké dýchanie, počítanie po zadu od 100… 1 a predstavujem si kam chcem vycestovať 😀 hi hi hi …

    Páči sa mi

  18. Ak si smädný ,tak krv hustne a telo sa nečistí. Je to ako hybernovať. Aj medveď na zimu naberie tuk a potom prečistí organizmus trávou a ide spať… 😀 A preto aj Indiani
    medveďa považovali za matku národov lebo medveď im pripomínal ako vycestovať z tela ako šaman… 😀

    Páči sa mi

  19. No a ked zomrieme tiez to bude take trochu tlmene ? Lebo som cital ze to je ako keby sme sa preduli zo sna cize realny zivot na zemi musi byt trochu viac tlmeny. Mozno je to naopak lebo mozog a 5 zmyslov nas pevne zasadia do reality a dost sa tu vzivame do toho.

    Páči sa mi

    • Faire,

      ja naozaj neviem, či to, čo robím, je astrálne putovanie – jednoducho niečo robím a funguje mi to. Vlastne som to robila už od dieťaťa, len som si neuvedomovala, čo vlastne robím. Učila som sa tak, že z kníh som vedela, čo by bolo treba urobiť, u mňa to nezafungovalo a tak som formou pokus-omyl (a náhoda 😛 ) vypracovala svoj vlastný postup. Nie, nebrala som info z tejto stránky 😛 – tu je presne to info, čo u mňa nefungovalo! Ale u iných to vraj funguje, takže treba skúšať. Bez skúšania sa ešte nikto nestal majstrom… 🙂

      Nie je to ťažké, ak máš pevný úmysel a neprestaneš po prvých neúspechoch.

      Páči sa mi

  20. čavte mam taky menši problem už som sa dostal do astralu ale na druhi den si nepametam čo som robil čo mam spravit aby som si to pametal? možno sa pitate ako viem že som bol v astale? no jednoducho čaka ma tam kamoš čo tam už bol a porozpraval ma celi časo čo som tam robil snim a ja som si to nepametal pomohol by mi stimto problemom niekdo ? popripade poradil

    Páči sa mi

    • Treba trénovať svoj “snozapamätací sval” 😛 … Založ si “senník”, do ktorého si budeš pravidelne po isté obdobie písať všetko to, čo si zo snov budeš pamätať. Takto podvedomie začnš učiť, že nemá snové zážitky premazávať. Mne trvalo vyše pol roka denného zapisovania, než som bola schopná zapamätať si aj 4-5 snov za noc – takže varovanie: nie je to rýchla vec!

      Páči sa mi

  21. no to mi povedal aj daeduwen ked som sa pital nato že prečo si nepametam sni. Ale nevedel som že to bude to iste, tak som sa radšej opital. Ďakujem velmi pekne.

    Páči sa mi

  22. Velmi pekne Ti dakujem Cikitet za odpoved,
    ale priznam sa velmi tomu nerozumiem…
    čo znamená strážcovia tohto cyklu, čo strážia? sú zlí, ja som mala z nich velmi zlý pocit, a dalej, ako som opísala, cítila som ako su mentálne takí silní, že ja som im nesiahala ani len po clenky 🙂 A čo znamená, že sa pohybujú cestou uhlov- okolo stien ???, alebo, ako tomu mam rozumiet… a tiez sa ospravedlnujem za nevedomost, no netusila som, ze aj ja mozem astralne putovat, az dovtedy, kym sa to nezacalo diat castejsie a castejsie 🙂

    Páči sa mi

  23. Dobry vecer, dnes som sa pokusil o astralnu projekciu . Rátal som do 100 , telo som mal stuhnuté -akoby mravcenie ,vybrovanie, a asi pri 40 nádychu som mal taký pocit ako keby odpadnem,oddeliť so mi nepodarilo,budem skusat.ten pocit bol normalny?

    Páči sa mi

    • ak ti bolo nevoľno… tak to nie je dobrý pocit … 😛 treba upokojiť myseľ
      čiže vypnúť … potom príde uvoľnenie ..dá sa postupne uvoľňovať trebárs od hlavy až po päty … 😀 a dobre je držať predtým pôst…. 😀

      Páči sa mi

    • Nasilu sa to neda. Netreba sa do nicoho nutit. Proste relaxovat a uvedomovat si pritomnost a potom to raz pride. Svalstvo sa dokaze niekedy az tak uvolnik ze si budes pripadat ako kus horniny 😀

      Páči sa mi

  24. Ahojte,

    chcem sa spýtať majstra Čikiteta, ako to, že vidím len auru farby aqua alebo cyan neviem presne ako sa to hovorí. Vidím to na kvetoch, na prstoch, na ruke aj na niektorých predmetoch.
    A od detstva som videl všade tvár, skôr lebky v každom obrazci. V tráve, v oblakoch, keď vám zrní obrazovka, v rôznych profiloch vecí, na nábytku ako náhle nie je jednofarebný, v rôznych fľakoch. Neviem čo to bolo, ale prestalo to asi pred rokom.

    Páči sa mi

    • a som zabudol dodať to hlavné s touto témou. Mal som viac krát divný zážitok. Pred spaním som myslel na vesmír a chcel som ho vidieť a viac spoznať. Neviem čo sa stalo, myslím, že som zaspal a zrazu otvorím oči, akoby som sa prepadal do postele, nemohol som pohnúť rukami ani nohami a videl som okolo seba viac obrysov bytostí ako na mňa pozerajú s každej strany, čo bolo divné keď mam postel v rohu.
      Chcem sa spýtať na názor. Ďakujem

      Páči sa mi

  25. Bože..teraz som sa dostal do takeho stavu že som si necitil ruky a som si myslel že proste neviem že mam asi nechtiac zodvyhnutý palec a potom som sa normalne prebudil..a ruky boli na posteli..:D ako je to trošu trapne ale bože dnes som to skušal asi 3 krát..a je to premna niečo super..:O :)))

    Páči sa mi

  26. Ahoj, chcel by som sa zveriť s jedným mojim zážitkom. Jedného slnečného dňa som prišiel domov zo školy a ako prvé čo som urobil, ako vždy, zapol som počítač a šiel mrknúť čo je nové na vašom webe a našiel som tento článok, pozorne som si ho prečítal a povedal som si že to teda skúsim. Ľahol som si na posteľ a pustil som si Merlin’s magic – Heart of reiki. V priebehu 5 – 10 minút som už o sebe nevedel. Nepamätám si že by sa mi niekedy v živote podarilo tak rýchlo zaspať. Zrazu som sa vznášal asi meter a pol nad posteľou, bol to úžasný pocit, necítil som si telo, akoby som bol iba čistá energia. Vtom sa predo mnou objavil akýsi kruh, otvor či portál, na druhej strane bolo zväčša prázdne prostredie, prázdnota zafarbená do fialova. Od portálu viedol dlhý kamenný chodník (všetko sa len tak vznášalo v priestore) a na jeho konci bol kamenný dom. Približoval som sa k tomu portálu, už som bol na jeho hranici keď zrazu sa predo mnou objavila tvár staršieho muža, bol trochu škaredý 😀 Pozeral na mňa, neotvoril pusu ale ja som počul ako mi hovorí “Ešte nie si pripravený, nieje tu pre teba bezpečno”. Vtedy som sa začal od portálu vzďalovať, až som sa úplne prebral. Celé to netrvalo viac ako 20 minút, viem to podľa hudby ktorá mi hrala. Snažil som sa ten portál trochu načrtnúť: http://portal.6f.sk/portal.png .. Dlho som to chcel niekomu povedať len som nevedel komu, tak ma napadlo že to napíšem vám. Aký máte na to názor?

    Páči sa mi

Povedz svoj názor