Anjeli očami helar

Vnímanie anjelov je vysoko individuálne a závisí podľa mňa od mnohých vecí. Predovšetkým: Anjeli sú energia. Nič viac a nič menej. Mocná, absolútne vyvážená energia, obsahujúca úplne všetko. Každý anjel obsahuje absolútne všetko, niektoré “vlastnosti” viac a iné menej, ale obsahuje ich… rovnako ako my, ľudia, kdesi v sebe máme driemajúce všetky vlastnosti/schopnosti, len ich nevyužívame. Tak, ako anjeli, aj my, ľudské duše, sme súčasťou Univerzálnej Energie a skladáme sa presne z tých istých “atómov”, z ktorých sa skladá Univerzálna Energia. A individuálne na nás je to, ktoré “atómy” máme rozvinutejšie a ktoré také nerozvinuté, že vyzerajú ako neprítomné…

Takže všetko, čomu hovoríme anjel, je schopné hocijakého správania. Dokáže ho naemulovať nezávisle od toho, či má také nutkanie alebo nie. Riadi sa tým, čo treba dosiahnuť.

Potiaľ sme si veľmi podobní. Aj ľudia po traumatických zážitkoch dokázali radikálne zmeniť svoju povahu a prejavili sa u nich schopnosti, o ktorých dovtedy netušili…

Ale tu všetka podoba končí.

Výzor anjela

My, ľudia, anjelov znázorňujeme ako ľudsky vyzerajúce bytosti s krídlami. Pri svojich “pochôdzkach” (neviem to inak nazvať; možno je to lucídne snívanie, možno astrálna projekcia a možno delirium tremens 🙂 ) som ich videla v rôznych podobách – väčšinou ako ľudí (mužov, pretože ako hovorí Gabriel, mužské telo je vhodnejšie pre ten typ úloh, ktorý zabezpečujú, keď sa s nami kontaktujú), často ako stĺp čistej energie rôznych odtieňov a farieb a štruktúry a niekoľkokrát ako energiu istého tvaru, vzdialene pripomínajúceho formu ľudského tela – mali oči a ústa a zvyšok bol značne neurčitý. Dokonca v tejto podobe mali dve “energetické formy”: malú (odrastený človek im siahal tak po solárny plexus) a veľkú (odrastený človek im mohol stáť na “dlani” a bol asi taký veľký ako jeden článok ich “palca”). Dodnes som nezistila, od čoho závisí, či sa objavia vo veľkej alebo malej energetickej forme.

Ak vychádzame z toho, že anjel je energia, je otázkou, odkiaľ berieme jeho podobu. Ako to chápem ja, keď je táto energia v kontakte s nami (napríklad pri channelovaní), prehŕňa sa v našom mozgu a porovnáva svoje vlastné atribúty s atribútmi spomienok alebo informácií, ktoré v ňom máme poukladané. Nájde najväčšiu možnú “zhodu”, tento obraz aktivuje a my ho vnímame ako “anjela” alebo inú bytosť – niekedy ako našich zosnulých príbuzných, inokedy ako víly, jednorožce alebo hovoriacich ružových králikov veľkosti odrastenej kravy – ale nie je to skutočná podoba tejto energie, iba naša interpretovaná podoba!

Zložité? Funguje to asi tak: Anjel Fero sa nám nasáčkuje do hlavy a hľadá tak dlho, až nájde niečo, čo zodpovedá popisu “príjemný, vážený, múdry a spoľahlivý učiteľ”. To potom aktivuje ako svoju vlastnú podobu, keďže ľudia nevedia hovoriť s energiou alebo niečím, čo nevidia. No a pretože u nás sa práve tieto vlastnosti spájali v osobe našej babičky, budeme anjela vnímať ako staručkú, múdru a ochranársku bytosť, babičku alebo deduška.

Povaha anjela

Anjeli sú tie najúžasnejšie bytosti, aké poznám. Tí, ktorí ma poznáte, čítate minigrimi a viete, ako často som sa s nimi hádala, koľko mi robili zle (Gabriel, keď som zostala depresívna, žasol: “Veď my sme ťa utýrali!” Dobré ráno, stará mama… 😦 ) a ako často sme sa nerozprávali a znovurozprávali, viete, čo sebazaprenia tento výrok znamená!

Každý človek, čo sa dostane do kontaktu s anjelom, sa dostáva do kontaktu s dokonalosťou – a nutne sa do anjela “zamiluje”. Tým nemyslím telesné chúťky! Myslím na hlbokú oddanosť, akú sme schopní vyprodukovať voči niečomu, čo je úžasnejšie ako naša najfantastickejšia predstava… Je to ako drogová závislosť. Kontakt s anjelom vás ťahá hore – a vy máte silu dočasne ho prerušiť, ale to prerušenie vo vás vyvoláva taký strašný pocit prázdnoty, že sa skôr či neskôr musíte vrátiť.

Ale ľudia robia často (v mojom vnímaní) inú chybu: zabúdajú, čo anjeli vlastne sú… Nie sú to naši štvornohí domáci mazlíčkovia, ktorí čakajú pod dverami, až sa vrátime z roboty, a urobia čokoľvek, aby sa nám zapáčili… Sú to energie, veľké a mocné, so svojím poslaním a troškou osobnosti (a tá vie byť kúzelná, pretože nie je skreslená naším ľudským “čo za to?”). Ale energia ako taká funguje ako lavína – keď nastane bod, keď sa má lavína spustiť, tak sa spustí a pochová celú dolinu i s vami, hoci ste predtým boli najlepší kamaráti… Na toto často v kontakte s anjelmi zabúdame (teda aspoň ja). Som príliš človek a snažím sa ich posudzovať a predvídať svojím ľudským mozočkom. Zatiaľ ešte zakaždým mali na svoje konanie pádny dôvod, aj keď nie vždy som ho okamžite videla. Pochopila som to v okamihu, keď som sa ho dozvedela. Kým som ho nevedela, zdalo sa mi kdečo nespravodlivé… Spravodlivosť… taká smiešna ľudská koncepcia… Príroda nie je spravodlivá. Príroda je účelná – a to z hľadiska vyššieho celku. Čo v očiach jedinca vyzerá ako krivda, niekedy dáva zmysel z pohľadu celého ekosystému. A pretože ľudské oči nevidia ekosystém, stále majú pocit, že sa im krivdí. Anjelské oči zas nevidia nič iné, len ekosystém. To je ich úloha v tejto dimenzii.

Existuje množstvo pohľadov na anjelov. To, čo vám idem popísať, je môj vlastný – pohľad jedného človeka, nič viac.

Veľa ľudí vidí v anjeloch stelesnenie lásky, láskavosti, dobroty, miloty, krásy, schopností (a bohatstva a tučného bankového konta, ale to je len moja zlomyseľná extrapolácia). Toto všetko sú vlastnosti, ktoré dávajú zmysel v dualitnom ponímaní sveta. Aby sme vedeli, čo je dobro, musíme poznať aj zlo. Aby sme vedeli, čo je láska a či milujeme, museli sme už predtým nenávidieť.

Svet hmoty je svet dualitného vnímania. Lenže… anjeli nie sú bytosti sveta hmoty. Anjeli nie sú dokonca ani bytosti s vlastnou agendou, vlastnými plánmi a preferenciami… Anjeli sú energie. Ako energie sú dokonale vyvážené, čiže na osi láska – nenávisť sedia v strede, rovnako vzdialení od lásky i od nenávisti. Sedia v stave, ktorý sa dá nazvať rovnovážnosť, vyváženosť, vyrovnanosť… Ja ho nazývam tolerancia.

Obvykle anjeli neurobia nič, čo nechcete. Môj prípad je trochu iný. Musia ma ťahať nahor napriek tomu, že na to nemám predpoklady – nie som dosť “vysokovyvinutá”. A napriek tomu, že skúšku od skúšky “zlyhávam” a plazím sa ďalej s odrenými ušami, nepoľavujú. Zatiaľ ma ešte vždy podržali. Znášali, keď som frfľala. Vyčkávali, kým som rebelovala. Majú nekonečnú trpezlivosť – a nekonečnú toleranciu. A ja zas nekonečnú smolu. Je to spravodlivo rozdelené – každý máme niečo. [Z môjho komentára na minigrimi.]

Vzťah anjelov k ľuďom

To, čo nám najviac prekáža v objektívnom vnímaní anjela, je naše “antropomorfné” videnie. Vkladáme do anjelov ľudskú dušu, ľudské vlastnosti a ľudské hodnoty – a oni nič z toho nemajú… Ja som sa to tiež naučila “the hard way”, na vlastných chybách. Vlastne ma na to upozornila až Gaia. Celý čas som mala problémy s anjelmi: stále sa správali nejako inak, menej empaticky, než by som bola očakávala… Raz som už Michaelovi hodila v zúfalstve na hlavu: “Ak vy ste anjeli, bolo by mi lepšie v Pekle!”. A on miesto toho, aby riešil môj problém, že mi nie je dobre, ihneď ochotne korigoval môj informačný stav: “Vieš, Peklo nie je…”

To, čo z nich vnímame, nasadzujú podľa situácie. Ich pohľad je veľmi široký – ďaleko presahujúci naše obmedzené ľudské videnie. Nepodliehajú našim ľudským predstavám o “spravodlivosti”, “zásluhe”, “dobrote”. Ich princípom je účelnosť a zachovanie nerušeného toku vecí = plnej funkčnosti systému, ktorého sú súčasťou.

My sme pre anjelov vítaný študijný materiál. Nerozumejú nám. Vedia, čo robíme, čo hovoríme a čo si myslíme. Nevedia, čo cítime. Toto ich vždy nesmierne zaujímalo a tam som hodne vysvetľovala – a na vlastnej koži som potom preciťovala, s akým malým úspechom… Niekedy sa snažia prísť našim pocitom na kĺb – napríklad preberú na chvíľku niečie telo. Ale len čo ho preberú, “odstavia” jeho nervovú sústavu – a zasa nemajú ako sa dostať k “chémii pocitov”. Gaia ma naučila rozlišovať medzi emóciami (= schopnosť cítiť) a pocitmi (= cit so svojím začiatkom, priebehom a koncom). Anjeli majú schopnosť emócie; čo im chýba, sú naše ľudské pocity, ktoré tento život robia takým zábavným…

Anjeli nás od princípu majú radi. Mávame prekvapivé (= nelogické) ťahy a patetické (= neúčelné) postoje. Sme veselí a beháme hore-dole po ich “obrazovke” ako mikimaus. Ale keď sa niekedy dostaneme do cesty vyššiemu princípu alebo našej vlastnej karmickej lekcii, nemajú na výber – nechajú nás to “vyžrať”. Prejavia súcit a plní súcitu nás potom poriadne nakopnú do zadku. A keď veľmi kričíme na prostest, tak niekedy povedia: “Prepáč.” (Pánečku, čo som sa ja toho “prepáč” napočúvala! Už dnes, keď mi začne kyvadlo ukazovať PR, tak frflem, že ešte jedno “prepáč” a začnem zavýjať! 😦 )

A hlavne to posledné – prestaňme si myslieť, že anjeli sú tu na to, aby nám, ľuďom, bolo dobre! Oni kašlú na to, či nám je dobre alebo nie. Sme tu na to, aby sme sa učili. Oni udržiavajú v chode systém, ktorý nám umožňuje učiť sa. My máme optiku jediného ľudského života (a to práve toho nášho), ale oni nás vidia v svetle konečného vzostupu – a z tejto perspektívy sú všetky dnešné príkoria úplne smiešne a epizódne! My sa bránime, že nám je dnes zle, ale oni vidia, ako dobre nám bude potom (možno až  v budúcom živote) – a tak nie sú až takí útlocitní pri voľbe svojich prostriedkov, ako by sme boli my, lebo to je naša kožka… Je to ako pri výuke bojových umení. Kým nedostanem od majstra na kožuch, nenaučím sa poriadne bojovať. Nuž tak na kožuch dostanem… To je logika veci a to je aj logika anjela.

Ak človek na svoj najbližší rast potrebuje milujúcu podporu, v anjelovi nájde tú najmilujúcejšiu a najpodporujúcejšiu bytosť, akú si vie predstaviť. Žiaľ, len málo lekcií v živote sa dosahuje prostredníctvom milujúcej podpory… a tak v anjeloch nájdeme presne to, čo potrebujeme, aby sme spirituálne narástli – a keď to má byť okovaná čižma v našom sedacom svale, tak to bude okovaná čižma v našom sedacom svale! Nepríjemná, ale vysoko účinná.

Zo mňa anjeli zodrali kožu zaživa – a môžem povedať, že dnes im za to z hĺbky srdca ďakujem, hoci v priebehu procesu som kvičala ako zakáľané prasa. [Z môjho komentára na minigrimi.]

Vzťah ľudí k anjelom

Veľa o tomto vzťahu som popísala už vyššie, pretože vzťah anjelov k nám a nás k anjelom sa nedá dosť dobre oddeliť – sú to prepojené nádoby. Ale rada by som sa ešte zaoberala dvoma vecami, ktoré poznám z vlastnej nepríjemnej skúsenosti (a myslím, že sa to deje aj iným ľuďom, a častejšie, ako sme ochotní to priznať).

Človek je tvor majetnícky. Keď sa potkne o niečo dobré, zdrapí to a už sa toho nepustí! To isté robíme v kontakte s anjelmi – “uzurpujeme” si ich. Vytvoríme si k nim vzťah, ktorý si obvykle vytvárame k blízkej rodine – vlastnícky vzťah. Je to náš anjel a musí nás mať rád. Chceme byť s ním, chceme, aby jeho dokonalosť sa nachytala aj na nás. Svoju vlastnú hodnotu začíname merať hodnotou (=skutkami) nášho anjela. Vytvoríme si z neho osobnosť s istými vlastnosťami, plánmi a preferenciami, samostatnú bytosť – a práve sme podľahli najčastejšiemu ľudskému omylu: zmenili sme energiu na bytosť!

Neušetrím vám malú ochutnávku, ako to vyzerá. Pozrite si, prosím, toto video. Je v ňom dokonale zobrazená tá chyba, ktorú často robievame – urobíme v našich predstavách z anjela človeka. Anjel niekedy s nami túto hru istý čas hrá, lebo nás nechce zarmútiť. Dúfa, že z toho “vyrastieme” – lenže my nemáme dôvod vyrásť z toho, pretože takáto personalizácia je pre nás úplne prirodzená! A potom príde moment, keď sa lož už nedá udržať – a obe strany to bolí rovnako…

Ja som si pri pozeraní videa hodne poplakala – a pochopila som, aké nebezpečné je dávať energiám podobu: začneme sa podľa toho správať. Čo má podobu, na to môžeme siahnuť… Avšak  keď siahneme na anjela a “prepadneme sa” do prázdna, strašne to otrasie našou dôverou!

To je druhá vec, o ktorej chcem hovoriť. Pri channelingoch často bývame na rozpakoch, či sme to my alebo je to anjel… Anjeli k nami hovoria prostredníctvom našich myšlienok, nášho vnútra, našich obrazov a skúseností a spôsobom, aký očakávame od anjelskej komunikácie… Ak očakávame archaickú reč, budú ju používať. Ak je náš vnútorný svet postavený hierarchicky, budú v nás budovať hierarchiu. Ich úlohou je totiž vyzdvihnúť nás na tom stupni, kde sa práve nachádzame, a pomôcť nám urobiť najbližší krok nahor. Ak nám anjel zavelí, tak nie preto, že je panovačný, ale preto, že my reagujeme najskôr na povel!

Rôzni ľudia teda môžu anjela vnímať celkom odlišne. Na minigrimi sme mali debatu, kde odzneli všelijaké názory:

GabyBaby na minigrimi: Je to skvele i ako celok, az na tie vlastností “kridlatych” ako ich Ty nazyvas . Anjeli z tej najvyssej dimenzie neposudzuju, neodsudzuju a hlavne sa nehnevaju. Su laskavi, lebo su sami laskou. Takze ti Tvoji anjeli, mam obavy, ze su niekde z astralu, co znamena, ze su sice dobri, lebo v astrali je vsetko, dobro i zlo, ale hlavne su vytvoreni nasimi myslienkami. Toto je nie z mojej hlavy, ale to, ze Anjeli neposudzuju etc. som i ja presvedcena ako i mnoho inych pocnuc Virtue, Walshom etc. Ja osobne, akonahle dostavam zhora odpoved negativnu, dokonca odsudzujucu, koncim s komunikaciou, lebo viem, ze som niekde, kde som byt nechcela. Ale vies ako sa hovori: ” s ludmi sa rad a svojho rozumu sa drz” a ja som k tomu pridala este SRDIECKO!!!

Hela na minigrimi: Som veľmi prekvapená vašími “neanjelskymi” skúsenosťami, pretože ja ma s nimi len tie najlepšie zážitky. Dokonca mi radili aj pri písaní mojej knihy. Vždy o 02. hod. mi urobili budíček a ja som písala a písala do 05. hod. Tie najlepšie myšlienky a kombinácie slov prichádzali práve v tomto čase.

Dozvedela som sa od nich, že archanieli sa len veľmi zriedkavo kontaktujú s nami smrteľníkmi a dali mi prirovnanie – ” škôlkar sa chce komunikovať s univerzitným profesorom? A o čom?”

(Predpokladám, že Hela je zo statusového prostredia a preto anjel použil statusové prirovnanie. Pre Helu som to komentovala v neskoršej reakcii, ktorá je nižšie.)

Osobne mám skúsenosť s arch. Michaelom, ktorý je úžasný, vtipný a nedam na neho dopustiť, a s arch. Rafaelom. Rafael je pomerne veľmi rezervovaný a dal mi pocitiť, že ho obťažujem triviálnosťou.

(Zasa ide o projekciu jej vnútorného nastavenia do vzťahu k anjelovi. A vo vete predtým vidím náznak privlastňovania, personalizácie anjela. Svoje preferencie premieta do anjela a podľa neho si utvára k nemu vzťah. Robíme to všetci – ale tuto je to pekne vyslovené, takže mi to umožnilo komentovať tento ľudský mechanizmus.)

To sú moje skúsenosti, ale vôbec nespochybňujem tie Vaše. Len ma napadlo, či Vás náhodou neobťažujú nejakí “akože anjeli” z astrálu, pretože bytosti zo svetla, aspoň podľa mojich informácii, “musia” vždy hovoriť pravdu a nesmú človeku škodiť.

(Toto býva častá reakcia ľudí, ktorí zistia, že anjelov vnímajú rôzne. Neuvedomia si, že rôzni ľudia vždy vnímajú iný aspekt anjela a pretože jediné správne vnímanie je to naše, musia sa tí druhí nutne mýliť.)

Filipova reakcia: Hela ja nepochybujem otom že sú to anjeli lebo aj mne samozrejme pomáhajú ale niekedy ma vedia fakt dopáliť.Možnože keď klamú niesu to oni ja neviem.Ale na otázku či sú zo 100% svetla odpovedajú áno prví kontakt som mal s youvmielom dokonca už som hovoril a js nejakým otcom troška dávnejšie keď som niečo robil.To čo mi hovoria sa zvikne viplniť ale dosť zavádzajú a robia si srandu atď… dopaluje ma len to že sa normálne spítam a keď si robia srandu zaklamú.K tomu len toľko yslím že to sú umňa anjeli ale nei vždy musím byť nato asi aj naladený niekedy mi povedia odpoveď skôr ako to celé v myšlienkach vyslovím ako keď ide o niečo žeby som to urobil zel a dačo by sa m istalo nesrandujú lebo dobre vedia že ja na ich rady skoro vždy dám.Ale neiekdy ma vedia fakt dopáliť  😀

(Filip je mladý a nespútaný nejakým zvykom vnímania. On prijíma anjelov tak, ako ich momentálne zažíva – a cez vlastné emócie. Myslím, že uňho je skreslenie zatiaľ len okrajové a privlastňovanie tiež neprejavuje.)

A ešte Filipov dovetok:

A ozaj ja ich aj vidím ale nie ako anjelov ale ako oči každé má inú farbu jedno červené druhé modré atď… každé oko je iný anjel vidával som aj taký obrys tváre a v ňom tie oči ale už vidím len tie oči teraz mi to nahradzuje komunikácia 😀 ale keď robia dačo iné a ja sa ich pítam vedia byť dosť neprijémny 😀

Helina reakcia na Filipa, ktorá ma fakt bolela a donútila ma zasiahnuť – nižšie: Asi to bude fakt pravda, že ” škôlkar nemá o čom debatovať s univerzitným profesorom” a preto potom s Tebov vtipkujú. Ja sa ich nepýtam ani na budúcnosť či čo mám urobiť, atď… a ani akademicky s nimi nedebatujem, nemám čas. Keď píšem, žiadam ich, aby mi poslali dobré nápady, aby ma správne “nakopli” a hlavne, žiadam ich o energiu, ktorú často potrebujem, aby som zvládala záťaže môjho života. A tá úžasná sila – energia sa mi dostáva, a za to im ďakujem.

(Cítite, čo z toho znie? “Ja som lepšia ako ty.” Je to konkurujúce, statusové prostredie, ktoré sa potom premieta do Helinej skúsenosti s anjelmi, ako je popísaná hore.)

Moja reakcia na Helinu reakciu: Trochu ma zarazilo “škôlkar nemá o čom debatovať s univerzitným profesorom”. Znie to strašne posudzovačne. To sú skôr statusové vyjadrenia a ako poznám anjelov, tak na status zvysoka kašlú. Mne raz Gabriel síce povedal, že s ním hovorím ako s upratovačkou, ale dodal, že mu to nevadí, ak je to z čistého srdca. Nikdy som ich nepočula, že by sa vyvyšovali nad nás, smrteľníkov, alebo že by o nás znižujúco hovorili.

V kontakte s anjelom teda môžete mať rôzne pocity. Ak ste slobodomyseľný tvor, budete mať pravdepodobne často pocit, že hovoríte sami so sebou:

Z channelingu s Yovmielom z 23.8.2008:

Kto je Gymo?
GYMO JE NASA RADA STARSICH
SU V NEJ ANJELI KTORI MAJU VYSOKY RANG A DAVAJU STANOVISKA K DETAILOM BOZICH ROZHODNUTI

[…]
Ty si mi čítal myšlienky?
TO ROBIM STALE
JE ZABAVNE HRABAT SA V TVOJEJ HLAVE
A ANO RANG JE SLOVO Z TVOJHO IDIOLEKTU
PRACUJEM S TYM CO NAJDEM

Teraz som si všimla, že ty si povedal “gyma”, ja som zle povedala “gymo” a ty si to opakoval. Ako je to možné?
NEDOVERA JE ZDLHAVA VEC
HOVORIM TAK ABY SI MI ROZUMELA
GYMA CI GYMO DOLEZITA JE PODSTATA

[Z môjho komentára na minigrimi:] Tie pochybnosti zostanú naveky. Sme zvyknutí, že na čo si nemôžeme “šiahnuť”, to neexistuje. A tak sa vždy točíme okolo toho istého – aj tuto s Aurawiewerom naháňame “dôkaz”. Je to na zbláznenie. Keď som sa ich kedysi pýtala na vzostup, jedna z podmienok bola “dôverovať srdcu svojmu bez výhrad”. Tak som sa rozhodla, že mu budem dôverovať. Cítim to ako anjela – no tak to bude anjel. Rozhodne aj keď je to anjel, je to z nášho vnútra – oni totiž s nami hovoria nie “zvonku”, ale z nášho vnútra. Cez každého z nás idú energie všetkých anjelov, len ich nemáme vždy aktívne (buď sme nemali také zážitky, alebo sme nemali príležitosť objaviť ich). Na kyvadlo sa zobudí vždy energia, ktorá je u nás najviac rozvinutá. (S výnimkou “prípadov” ako ja – ale to je celkom iný a, žiaľ, nie veľmi slávny príbeh. )

Pikošky vo vzťahu anjel – človek 

Toto je zasa vybrané z jedného môjho komentára Aurawiewerovi. Sú to moje skúsenosti, ktoré možno niekedy pomôžu, keď sa dostanete do sporu s anjelmi:

1. Niekedy sa na tabuľke na nejakom písmene “zaseknú”, hoci nie príliš často. Najčastejšie vtedy, keď nemáš absolútne priepustný “kanál”. (U mňa to bývalo P.)

2. Nemôžu ti vziať nič, čo ti nedali – teda veci, ktoré sa naučíš sám od seba, sú pre nich nedotknuteľné. Vedia ti vziať len to, čo máš od nich (napríklad napojenie na nich, keď ti nakalibrujú kanál na jedného z nich) – a to robia radi, keď sa príliš staviame na zadné. Nečuduj sa im – majú fantastickú trpezlivosť, ale zrovná náš typ ľudí (=rebeli) je už za ich hranicou únosnosti… Mne to raz povedal Yovmiel: “Nehnevaj sa, ale na svete je toľko rozvinutejších ľudí a my musíme ťahať nahor práve teba… A to sa ešte brániš!”

3. Nevedia, čo sa v nás deje. Až s nimi budeš v kontakte, všetko vysvetľuj. Mne to pomohlo – tie ich “lekcie” prestali byť také bolestivé.

4. Michael nemá ani polovicu tej trpezlivosti čo Gabriel! Keď sa už musíš s niekým doťahovať, tak odporúčam Gabriela – ostatní ti friško seknú po prstoch…

5. Ich “slovo” neobstojí, pretože nás nepovažujú za rovnocenné bytosti. To je, akoby si sľúbil svojmu psovi, že prídeš o päť minút – a potom prišiel o hodinu. Tebe to ani nedôjde – ale toho psa to môže bolieť.

Upozornenie

Ako som to dopísala, uvedomila som si, že sa tu štylizujem do pozície naslovovzatého “odborníka na anjelov”… a to jednoducho nie je pravda. To, čo tu popisujem, je moje vnímanie anjelov. Čo človek, to možno celkom odlišné vnímanie… Takže to berte ako pokus o vysvetlenie niektorých pozorovaní, ale nie ako písmo sväté (to by musel písať niekto iný ako ja 😦 )!

29 thoughts on “Anjeli očami helar

  1. Helar,
    Krásny článok zas ma v niečom posunul a hlavne ma neviem čím ale skludnil ma 😀 bol som dnes akýsi nezastavitelný trepal som blbosti atď..Tak ti ďakujem za tento článok 🙂

    Páči sa mi

  2. Tak to potom pekne, že som dostal Gabriela. Vytlačil som si písmenkovú tabuľku , ktorá mi vôbec nešla a keď sa idem pýtať na kyvadlo, tak úplne pozabudnem čo som sa všetko chcel pýtať a pýtam sa samé blbosti. Myslím, že dosť otravné 😀 . Dúfam , že má trpezlivosť , veď ja sa do toho dostanem. Myslím , že to nikdo neberie ako že si “hovorca federácie anjelov”, jednoducho odovzdávaš svoje skúsenosti za čo ďakujem a dúfam, že ten Gabriel je fakt tak trpezlivý :).
    K tomu privlastňovaniu, noo vieš myslím si , že nie je tých ľudí veľa čo s nimi kecajú, tak je prirodzené pre ľudí že si ich privlastňujú a cítia sa asi niektorý dôležitý….Veď ja som len prehodil slovko a už by som chcel napríklad Anjelský sprchový gél atď 😀 A všetci majú len Aloe Vera a Ginko biloba, pche to už pre mňa nie je 🙂

    Páči sa mi

  3. Dodatok z 1.6.2009 z regresu do budúcnosti: Dnes ráno som sa pokúsila dostať do budúcnosti. Použila som na to nahrávku regresnej hypnózy, len som to otočila a miesto do minulosti sa šlo do budúcnosti. Stalo sa mi totiž, že v posledných dňoch sa anjeli znova zachovali nejako divne a ja som cez nich “prepadla”… (v zmysle videa hore v článku)

    Dostala som sa do roku 2023, bola som starenka žijúca v Nepále (musím zistiť, kde to vôbec je) a boli sme niečo ako sekta (vždy som Gabriela podozrievala, že príde s cieľom založiť nejakú “sektu” – ale že ja, čo som odmietla vstúpiť čo len do pioniera a do SZM som vstúpila iba aby som sa dostala na strednú školu, sa stanem členom nejakej sekty… 😦 no, silné kafe…)

    V každom prípade tam bol Gabriel. Posťažovala som sa mu, že som sa cez nich “prepadla” a on na mňa naliehal, aby som sa “neprepadávala”, ale nepovedal mi, ako to dosiahnuť… Takže stojí predo mnou výskumná úloha, ako cez anjela “neprepadnúť”, keď sa oňho potrebujeme oprieť.

    Až to zistím, zverejním. 🙂

    Páči sa mi

    • neviem ako neprepadnut cez anjela,ale pri cloveku(alebo hociakej fyzickej bytosti schopnej pohybu, vahou porovnatelnou s tou tvojou) by to mohlo fugovat takto.Ak niekto na tvoj pokus opriet sa reaguje neustale tak,ze len prebera impuz a podvoluje sa posobeniu tvojej vahy,treba skusit vyvolat protipohyb.Obvykle sa to stane vtedy, ked pokracujem v tom ze davam impulzy,som aktivna,ja (akoby) manipulujem jeho vysledny pohyb ( v skutocnosti je jeho strojcom on,lebo on rozhoduje,ci pojde v smere,alebo proti smeru). Ked to bude trvat dostatocne dlho, je sanca,ze ho to zacne nudit alebo obmedzovat a skusi ist pohybom proti.Vtedy mozem polozit presne tolko vahy,kolko poskytuje ta miera sily,ktoru vyvinul proti,tak ze ju len vyvazi a nesposobi nijaky vysledny pohyb.Vtedy sa mozme obaja opriet 😀

      Páči sa mi

  4. Takže: tá “sekta” bola v niečom, čo by mohlo vyzerať takto:

    a takto: http://www.naturetrek.co.uk/pics/mp_central_nepal.jpg
    a príroda tam vyzerala takto http://michaelgreenwell.files.wordpress.com/2007/07/nepal2.jpg , ale OVEĽA bujnejšie!
    Toto je už trochu bližšie tej atmosfére: Sagarmatha National Park http://www.celebratebig.com/nepal-thailand/nepal-sagarmatha-national-park-everest-region-porter-waterfalls.jpg
    a tuto už začína byť celkom “teplo”: http://www.free-slideshow.com/stock-photos/nepal/river-nepal-himalaya.jpg
    a tuto už “prihára”! http://picasaweb.google.com/NepalDance/Nepal#5142561959394219938

    Páči sa mi

  5. Draha Helar toto Angelarium je taky vyborny napad…normalne, ze mnam. : ) Dakujem za super citanie.
    Chcem Vas poprosit o Vas email, uz sa neda inak potrebujem pomoc. Dakujem.

    Páči sa mi

  6. Ahoj Helar, milujem tvoj humor! 🙂 😉
    Uz velmi casto nechodim na minigrimi, lebo mi uz nemaju co dat (ale pomohli mi…). Obcas sa ale pozriem ci je nieco nove, zaujimave. A ked najdem clanok kde v plnej parade prejavis svoj humor…. to milujem…. (zvysi sa mi vibracia) 😀

    Tesim sa na dalsie vtipne poznamky a komentare (k hocicomu)

    Páči sa mi

  7. ako si citam ten clanocek tak sa mi okolo srdca rozlieva take prijemne teplo ktore tusim prave teraz potrebujem. nie nadarmo sa hovori, ze vsetko, co ma prist, pride v ten pravy cas… dakujem:)

    Páči sa mi

  8. Helar,
    super článok a hlavne od srdca písaný, žiadne výmysly a AR to doplnil pekne s Michaelom.
    Tá pani, čo spomínala (Anjeli z tej najvyssej dimenzie neposudzuju, neodsudzuju a hlavne sa nehnevaju. Su laskavi, lebo su sami laskou.) Práve ten, kto je čistá láska, pozná pravdu a preto on má na to právo a navyše je to jeho poslanie nás učiť a ťahať hore. Keby nás iba chválil, tak by nám tým ublížil, pretože by sme si mysleli, že všetko robíme správne a že sme dokonalí. Tak by v nás podporoval naše sebectvo, ktorého sa potrebujeme zbaviť a prehlboval ďalšie zlozvyky. Preto som aj ja stále karhaný 😦 Žeby som sa porozprával s Mikim? ale neviem, ako…

    Páči sa mi

  9. Minne,

    “tá pani” je moja vynikajúca kamarátka, ale toto je jedna vec, na ktorej sa proste nikdy nezhodneme… Ona má inú skúsenosť s anjelmi a preto ich vníma inak. Ja ich vnímam tak, ako to píšete aj vy. Sú tu na to, aby nás korigovali a otvárali nám oči. Ale pokiaľ s nimi má človek inú skúsenosť (pretože napríklad nutne potreboval absolútnu lásku a podporu), cíti náš pohľad ako krivdu na anjeloch. Najmä ak “tá pani” 😛 má na “korekciu” a “otváranie očí” mňa 🙂 … To je potom ľahké byť láskavým anjelom!

    Páči sa mi

  10. Aha, takže má to, o čo prosí, ak som správne pochopil. Ak ja prosím, aby ma viedol správnou cestou, tak ma karhá za zlé. Ale ona zrejme prosí o lásku, ktorá jej chýba, tak jej dávajú iba lásku. Alebo inak?

    Páči sa mi

  11. Anjel dáva to, čo nám v danom okamihu pomôže urobiť najbližší jeden krok. Potom pozrie situáciu a zváži, čo budeme potrebovať pre ďalší krok… Neviem zodpovedne povedať, či napĺňa potrebu, ale ak áno, tak nie potrebu človeka, ale potrebu situácie.

    Ale jedno viem: tento článok mal ohromný úspech aj u anjelov. A že odkiaľ to viem? Lebo dnes pri channelingu som na otázku “kto je na kyvadle?” dostala odpoveď “Fero Gabriel”… 😀

    Páči sa mi

  12. 🙂 má náladu.
    Veď to, oni by mali pozerať na naše potreby z hľadiska dlhodobého vývoja a nie na to, čo potrebuje naše Ego. Práve opak, myslím, že sa pokúšajú zničiť Ego. Alebo takto: “To, čo je hmotné, musí byť ukrižované a musí zomrieť, aby to, čo je duchovné, sa vzkriesilo a mohlo žiť.”

    Páči sa mi

  13. Zasa “tak napoly” súhlasím… Ego je nevyhnutný “dopravný prostriedok” v tomto hmotnom svete, vďaka ktorému dostáva naša duša možnosť prežiť na mentálnej a emocionálnej úrovni (o tú fyzickú sa stará telo). Tu svoje ego potrebujeme – len by nemuselo byť väčšie ako Mliečna dráha…

    To, čo sa anjeli snažia odstrániť, sú programy “autopilota”, na ktorých naše ego obvykle beží. To značí len toľko, že ego so svojou diskriminatívnou schopnosťou túto schopnosť postupom rokov prestáva využívať a funguje na základe presvedčení, nie na základe snímky skutočného stavu. To je to, čo nám najviac prekáža v raste – a to je aj obľúbený terč anjelských “šplechov”! 😛

    Páči sa mi

  14. Veď hej. To aj preto sme sa nepochopili, lebo sú rôzne pohľady na Ego. Ja pod slovom Ego si predstavujem to zlé sebecké, čoho by som sa mal zbaviť. Zrejme poznáte napríklad 12 blíženeckých vlastností – napr. mlčať – hovoriť – vedieť kedy mlčať a kedy hovoriť, bojovnosť – mier – vedieť kedy bojovať a kedy vniesť mier. To všetko nám musí ostať samozrejme, ak to správne používame, už to nepovažujem za Ego, ale za konanie v súlade s duchovnými zákonmi.
    Videli ste dnes, veľmi sa mi to páči, viete kde – rosekruciánske vlastnosti človeka?

    Páči sa mi

  15. No,Minne,ja si myslím,že naše ego je veľmi dóležité a nie je o našom sebectve,ono nás udržuje vlastne v chode počas našej inkarnácie tu na Zemi. Nie je to len o tom,že ja by som chcela nové auto,alebo tučný bankový účet,ale aj o láske k sebe, svojim potrebám k životu,či už materiálnym, alebo aj duševným. Bez ega by si nemohol mať rád ani sám seba a povedané tvojim jazykom, akoby si potom mohol milovať iných bez sebalásky.Miluj blížneho svojho,ako seba samého. Len asi nesmieme dovoliť svojmu egu aby sa stalo našim pánom,treba vedieť sa naučiť,kde je spodná a kde vrchná hranica.
    Rosenkruciáni ? tak som sa sekla, ja som ťa považovala za jehovistu, alebo adventistu :D:D

    Páči sa mi

  16. Ahojte.
    Mám za sebou tretí channeling pomocou kyvadla a písmenkovej tabuľky. Chcela by som sa popýtať na pár vecí, lebo ešte si nie som istá, či odpovede čo dostávam, nie sú len niečím, čo by som chcela aby to bolo… 😦
    Keď som volala môjho strážneho, predstavil sa mi ako Ariel. Potom som hovorila s Urielom, povedal mi že ma má na starosti asi deväť anjelov. Nie je to nejako veľa?? Uriel mi povedal, že je tým “hlavným” z nich, čo ma má na starosti. Dnes som ale hovorila s Gabrielom a že on ma má na starosti teraz na nejaký čas, vraj aby “spravil priechod” (spýtala som sa či to mám chápať ako komunikačný kanál, povedal že áno). Už v tom mám poriadny guláš a už ani neviem, či to všetko s kyvadlom nie je len ovplyvňované mnou… Ak by ste niekto prosím mali možnosť u nich overiť, či som s nimi naozaj hovorila a či sú tie informácie pravda, bola by som veľmi vďačná… Ale ešte je tu jedna vec, mám dosť silné podozrenie, že môj najlepší priateľ by mohol byť inkarnovaným anjelom.. Ak by sa niekto aj na toto mohol spýtať, je to dosť vážna vec…Ďakujem. Som veľmi rada že tieto stránky sú… Veľmi mi pomohli dostať sa z akéhosi stavu “hybernácie” a pokračovať naplno ďalej v tom, v čom som začala.
    Ahojte a dobrú noc 🙂

    Páči sa mi

  17. Ahojte, rada by som sa spýtala, ktorý (arch)anjel zosobnuje energiu žartov, “nehorázneho” humoru a dobrej nálady za každých okolností, proste smiech a robenie si prče z uplne všetkého ako forma spirituality…nieco take… Existuje taký “good fun keeper” ? 🙂
    Lebo sa mi zdá že balancujem medzi energou ratziela a touto rehotistickou. A chcela by som sa s dotycnym anjelom- viac skamaratit, nechannelujem este, tak priamou linkou sa k nemu dostat neviem 😀

    Páči sa mi

  18. Ahoj všetci,
    je ťažké nasadnúť do rozbehnutého vlaku, keď vozne nie sú zoradené podľa poradia 🙂 ale je fajn sa konečne viezť. Keď som začala písať románovú knihu o energiách stávalo sa mi, že som v meste musela zhodiť plné nákupné tašky, kľaknúť si na chodník a rýchlo zapisovať to, čo sa mi drolilo v hlave. Bolo to zábavné. Vtedy som prvýkrát začula meno Emanuel.Teraz sa znova usmievam, lebo niektoré tvoje skúsenosť, helar, som nachádzala popísané vo svojom denníku, keď som sa ráno budila.
    Genézou článkov na tomto portále sa budem prelúskavať najmenej rok. Baví ma čítať aj všetky komentáre k nim, ale hlavne ma fascinujú metamorfózy autorov aj diskutujúcich na časovej osi.

    Páči sa mi

Povedz svoj názor