Keď píšete komentáre…

3d_face_grin_md_whtČoraz častejšie vás trápi, ako dodať do komentárov smajlíkov, linky alebo ako zmeniť typ písma. Kedysi boli tieto inštrukcie priamo nad chlievikom pre písanie komentárov, ale ako sa WordPress mení, nejako sa vytratili. Nie som počítačiar a o HTML viem len to, čo som sa naučila na WordPresse, ale nie je to až také ťažké:

Smajlíky

Aby sa smajlíky zobrazili správne, treba mať medzeru pred smajlíkom, znaky smajlíku písať tesne vedľa seba a po smajlíku napísať znova medzeru. Vyzerá to takto:

medzera8Omedzera dá smajlíka 😯

Nižšie je tabuľka prípustných smajlíkov vo WordPresse. Ja si smajlov vyberám podľa momentálneho pocitu a môj stály sprievodca je 😛 , (musela som napísať medzera:-Pmedzera čiarka) ako ste si istotne všimli. Je nezbedný, veselý, šibalský. Netvrdím, že taká som; ale rada by som taká bola.

Vysvetlivky pre tabuľku: najprv, ako vyzerá smajlík : potom návod, ako ho napísať : druhá možnosť, ako ho napísať : a zrejme tretia možnosť, ako ho napísať. (Já se v tom neorientuji, ako hovorieva Václav Klaus 🙂 .)

smajlici

Takže teraz sa už môžete v komentároch rehliť do sýtosti!

Ako zmeniť typ písma?

Niekedy chcete dať v komentári niečo hrubým písmom alebo kurzívou. Na to budete potrebovať ostré zátvorky < a >. (A to ešte neviete, aký problém bol dať ich do tohto textu tak, aby ich WordPress nevymazal!)

A teraz: ak chceme urobiť hrubé písmo, urobíme to tak, že pred dané slovo dáme obe zátvorky a medzi ne bez medzier napíšeme strong a za dané slovo dáme znovu obe zátvorky a medzi ne bez medzier lomítko a strong:

<strong>TEXT CO MA BYT HRUBYM</strong>

Ak chceme použiť kurzívu, tak postupujeme celkom rovnako, len miesto “strong” tam dáme písmeno “i”:

<i>TEXT CO MA BYT KURZIVOU</i>

Ako vkladať video z YouTube?

Tak o tom som už písala, ale ešte raz, aby sme to mali všetko pokope:

Skopírujete si adresu videa. Idete do komentára, stlačíte Enter (t.j. vložíte prázdny riadok pred riadok, do ktorého idete vkopírovať adresu), vkopírujete adresu a znova stlačíte Enter (t.j. skočíte na nový riadok) a ešte raz stlačíte Enter (t.j. za riadkom s adresou videa vám vznikne prázdny riadok. Výsledok vyzerá takto:

PRAZDNY RIADOK
http://adresa videa
PRAZDNY RIADOK

(Dodatok z 3.12.2009: Zistila som, že v poslednom čase to s videami nejde tak hladko ako spočiatku. Zrejme sa niekde zmenil kód. 1. Ak chcete, aby sa video v komentári zobrazilo, dávajte ho úplne na koniec komentára. Ak budete za ním ešte písať, ukáže sa len ako klikateľná linka. 2. Ak dáte viac videí po sebe, zobrazí sa len to posledné – ostatné budú iba klikateľné linky. Preto dávajte každé video ako extra komentár, ak ich máte viac.)

(Dodatok z 28.12.2011: Už to zasa chodí a do komentára možno vložiť aj viac videí a ešte za nimi aj text, len nezabudnite na tie voľné riadky.)

Ešte jedna prosba – nerobte zo stránky skladisko videí, ale vkladajte len skutočne tie, ktoré niečo prinesú aj ostatným. Ak ich bude pri jednotlivých článkoch priveľa, budú sa články o to pomalšie naťahovať.

Ako vkladať obrázky do komentárov?

Tak na to zatiaľ zabudnite… 😦 Buď ich niekde na webe umiestnite a dáte k nim len linku, alebo obrázok pošlete mne a ja ho do komentára vložím ručne. Nikto iný to totiž zatiaľ nedokáže urobiť – musel by mať práva administrátora.

Linky v komentároch

Do komentárov môžete vkladať nespočetne liniek, ale systém je nastavený tak, že každý komentár, ktorý obsahuje dve a viac liniek, pozdrží na uvoľnenie. To slúži ako ochrana proti rôznym spammerom, ktorí sa mi snažia nanútiť proti mojej vôli viagru 😛 … Takže váš komentár sa nezobrazí, asi vám napíše, že čaká na moderovanie, a ja ho pri najbližšej návšteve stránky uvoľním a on sa vpíše presne na to miesto, kde ste ho písali (aj s časom aj so zanorením, ak ste odpovedali na komentár niekoho iného).

20 thoughts on “Keď píšete komentáre…

  1. super, aspon konecne viem ako zmenit pismo a pridat spravny :mrgreen:

    ps: a dik, ze si mi schvalila prispevok, teda 2, k clanku O minulych zivotoch 😉

    a este keby sa tie obrazky dali nejak vkladat, to by bolo SUPER

    Páči sa mi

  2. Ha, si poklad Helar,starký ma to nechcel naučiť,vraj aspoň v niečom musí mať navrch 😕 ,teraz budem machrováááááááááááááááááť :mrgreen:

    Páči sa mi

  3. prepac neviem sa tu zorientovatr,Helaar prosim ta o po moc,je mozne sa dostat do sna niekoho ineho,pretoze ten dotycny si zobral vysloveneho energetickeho vampira,ta baba ma plno negativnej enerii,ale on to nechce vidies,bojim sa o neho,mozes sa dostat do jeho sna a porozpravat sa s nim

    Páči sa mi

  4. som tu nová 😀 ale články čítam už dlhšie,,,,som sa chcela hlavne opytať k jednemu kúzlu na vyliečenie a neviem či sa tu možem opytať,alebo kde ,,,,inak veeeeeľmi dobrá stránka 🙂

    Páči sa mi

Povedz svoj názor