Psychická intuícia – keď jednoducho vieme, čo sa stane

Psychická intuícia spočíva v tom, že vopred akosi jednoducho vieme, čo nastane – buď nás to napadne, alebo máme pocit, že sme to práve “vymysleli”. Preto je psychická intuícia veľmi ťažká na overovanie. Zle sa odlišuje, ktoré myšlienky sú naše vlastné a ktoré sú “záblesky budúcnosti”.

Psychickí intuitívci veľmi často fungujú vnútri oveľa rýchlejšie ako zvyšok sveta – čo ich nezriedka popudzuje. Rýchlo robia úsudky a rozhodnutia, ich mozog pracuje skokovito, majú záblesky poznania a narábajú s informáciami, ktoré si nikto okolo nich neuvedomuje. Vynikajúco spájajú aj zdanlivo nesúvisiace informácie. Často sa vám zdá, že dokončujú vaše vety miesto vás.

Na pohľad bývajú nekonvenční, často podľa posledných módnych trendov, sršia nápadmi a majú tendenciu veci robiť inak. Vďaka rýchlemu mozgu sú pružní, prví sa smejú na vtipe a prví dokončia krížovku. Vrhajú sa do každej novej skúsenosti v zlomku sekundy a nezdržiavajú sa obavami alebo neistotou.

Psychická intuícia je psychický zmysel, ktorý sa najviac upiera na budúcnosť a takíto ľudia sa často považujú za prorokov a veštcov. To preto, že psychická intuícia prichádza v ostrom záblesku vedomia, často bez podporných faktov, a tak najviac upútava pozornosť. Keď máme vízie budúcnosti cez psychické videnie alebo cítenie, veľmi často ich sami pred sebou znevažujeme ako “fantázia” alebo “vnútorné strachy”. Pri psychickom počutí zas často “hovoríme sami so sebou”.

Mimochodom, na toto posledné mám vlastný príklad: bojovala som s rakovinou. Šamanským putovaním som sa skontaktovala s nádorom a pokúsila som sa s ním dohodnúť, ale bezúspešne – vyhlásil, že ma dostane. Tak som sa s tým zmierila a pokúsila som sa urobiť aspoň časť z toho, čo som premeškala a čo on udával ako dôvod na moju likvidáciu – založila som stránku minigrimi. No a keď sa stránka rozbehla, jedného dňa som pozerala televíziu a odrazu som sa počula, ako nahlas zčistajasna hovorím “game over” (hra skončila). Sprvu som ani nechápala, prečo som to povedala a aký význam to má. Najprv som myslela, že môj čas práve vypršal… Keď som to však dostatočne dlho omieľala, došlo mi, že po “game over” v mojom podvedomí vždy nasleduje “new game” (nová hra) a tak že to bola správa pre mňa “túto lekciu si zvládla, ide nová”.

Psychická intuícia je mimotelové vnímanie (ESP, extrasensory perception), ktoré neprichádza ako vízia, hlas či pocit, ale ako vnútorná istota, vedenie. Toto vedenie sa môže vzťahovať rovnako na minulosť, prítomnosť i budúcnosť.

“Anténa” pre psychickú intuíciu sa nachádza na vrchole hlavy:

clairintuitive

 Ak ho chceme aktivovať, sústredíme pozornosť a myšlienky nahor. Predstavíme si, ako sa nám na vrchole hlavy otvára lievik a smeruje do stredu Vesmíru. Ak chceme intuitívne “ohmatať” osobu, miesto alebo budúcnosť, sústredíme svoju pozornosť smerom nahor a registrujeme naše prchavé prvé dojmy.

Neurobiologický základ pre umiestnenie psychickej intuície na vrch hlavy spočíva v tom, že v týchto miestach leží čosi, čomu sa hovorí “lebečný šev” alebo tak nejak – zrastenina lebečných kostí, ku ktorej dochádza až neskôr po pôrode. V podstate sa rodíme s lebečnými kosťami nezrastenými a na hlave máme “mäkké miesto”, cez ktoré aj po zrastení lebečných kostí zostávame prepojení so zvyškom Vesmíru. Toto miesto predstavuje najjednoduchší a najrovnočiarejší prístup ku corpus callosum, “môstiku”, ktorý spája pravú a ľavú mozgovú hemisféru.

Navyše ak sústavne presúvame pozornosť smerom k vrcholu hlavy, dochádza k zmenám mozgových vĺn – dostávame sa do stavu alfa, ktorý sa najčastejši spája so zmenenými stavmi vedomia a zvýšenou mimotelovou vnímavosťou.

Z metafyzického hľadiska sa tá oblasť aury, ktorá sa nachádza na vrchole hlavy, už tradične spája s otváraním sa smerom k vyššiemu vedomiu. Je to tzv.  korunná čakra, brána k našej spiritualite.

Nech už sa držíme hociktorého vysvetlenia, nemusíme čakať na to, až nás znova nejaká intuícia “osvieti”. Môžeme otvoriť tento kanál celkom vedome a vtedy, kedy to potrebujeme. Vlastne je to kanál, ktorý sa nám bude vždy najľahšie “zapínať”. Proces “myslenia nahor” doslova otvára dvere k univerzálnemu vedeniu (akaši).

Cvičenie 1: Otvárame kanál psychickej intuície

  • Uvoľnime sa, pohodlne sa usaďme a zavrime oči.
  • Predstavme si lievik, ktorého široký koniec vychádza z vrchola našej hlavy a rozširuje sa smerom od nás a nahor (ako na obrázku hore).
  • Jemne presunieme svoju pozornosť nahor a sústredíme ju tak, aby vychádzala cez lievik z tela. Buďme otvorení každému pozitu a zážitku.
  • Nesnažme sa príliš sústrediť! Prílišná snaha spomaľuje proces.
  • Skúsme si trénovať prepínanie sa medzi obvyklým stavom s otvorenými očami a “myslením nahor” so zatvorenými očami.
  • Registrujeme, ako sa nám do mozgu dostáva množstvo informácií a všimnime si, že sa cítime vo väčšom súlade so zvyškom sveta.

Poznámka: Psychická intuícia je najrýchlejší z našich mimofyzických zmyslov. Niekedy je však taká efemérna, že ju ťažko postihnúť. Podstatné je zachytiť svoj prvý dojem. Ak ho ignorujeme alebo čakáme na niečo precíznejšie, celkom premeškáme moment “osvietenia”.

Cvičenie 2: Vnímanie na diaľku

Psychická intuícia je  najvhodnejšia forma ESP, ak sa potrebujeme rýchlo naladiť na niekoľko rôznych miest. Presunieme svoju pozornosť nahor a potom si vykresľujeme jednotlivé miesta a zaznamenávame svoje dojmy.

  • Vyberme si nejaké miesto, ktoré si chceme na diaľku preskúmať.
  • Určime si, čo na tomto mieste chceme skúmať. Či tam niekto je? Čo sa tam deje? Či sa vaše príkazy dodržiavajú?
  • Potom zatvoríme oči a vykreslíme si miesto v duchu.
  • Presunieme svoju pozornosť nahor. Zaznamenáme prvé dojmy a zapíšeme si ich.
  • Overíme si to tým, že na dané miesto zatelefonujeme a zistíme, či sú naše prvé dojmy presné a nakoľko.

  

Cvičenie 3: Stopujeme minulosť

Ak máme pocit, že v našej minulosti môžu ležať vysvetlenia pre rôzne veci, môžeme to skúsiť s psychickou intuíciou. Vyvolajme si v duchu obraz záhadnej alebo nevysvetliteľnej minulosti a pomaly ho skúmajme. Snažme sa privolať si naše vtedajšie pocity, alebo sa jednoducho naň pozrime ako na film v kine. Okamžite si zapisujme všetky nečakané myšlienky a nápady, ktoré nám prídu na myseľ. Nesnažme sa ich okamžite analyzovať, len ich hoďme na papier v tom poradí, ako prichádzajú. Neskôr si prečítajme poznámky a pozrime sa, nakoľko dokážu osvetliť to, čo nám v minulosti zostalo nejasné.

Cvičenie 4: Intuitívne skenujeme problematických ľudí v našom živote

Ak sa v našom živote musíme potýkať s problémovými ľuďmi, môžeme využiť psychickú intuíciu na to, aby sme našli najvhodnejší spôsob, ako s nimi jednať.

  • Pomyslite si na problémového človeka, s ktorým sa doťahujete (šéf, svokra, sused).
  • Vykreslite si pred vnútorným okom vždy jedného človeka v čase a sústreďte sa na spôsob, ako zlepšiť vaše vzájomné vzťahy.
  • Presuňte pozornosť nahor a zaznamenajte svoje dojmy.
  • Buďte otvorení všetkým nápadom, ako s ním jednať, akú taktiku a prístup použiť. Pozrite sa aj na to, či vám intuícia napovedá, prečo daný človek reaguje daným spôsobom. Takto nebudete brať jeho správanie v budúcnosti osobne.
  • Zapíšte si všetky dojmy a využite ich pri najbližšej príležitosti.

   

Cvičenie 5: Skenujeme budúcnosť

Budúcnosť sa psychicky dosť ťažko modeluje, pretože obsahuje nespočetné množstvo možností a pravdepodobností. Tieto však vieme “skondenzovať” pomocou psychickej intuície na únosné množstvo. Keď uvažujeme o tom, aké možnosti máme pri riešení nejakej životnej situácie, jednoducho zapojíme svoju psychickú intuíciu:

Vyvoláme si v duchu rozhodnutie, ktoré musíme v najbližšej dobe urobiť, alebo problém, ktorý treba vyriešiť.

  • Urobíme si stručný náčrt možností, ktoré vidíme (konať teraz, vyhľadať pomoc niekoho iného, nechať veci vyvíjať sa samospádom, čakať prichystaný okamžite konať a podobne).
  • Berieme možnosti jednu po druhej a zamýšľame sa nad nimi.
  • Pri každej novej možnosti presunieme myslenie nahor. Vyciťujeme, ktorá z nich sa javí ako najvhodnejšia.
  • Všetky dojmy si zapíšeme a neskôr si ich prezrieme a rozhodneme sa, ako budeme konať.

Poznámka: Nebojme sa, že nám intuícia prinesie niečo, čo sa nám nebude páčiť! Žiadna budúcnosť nie je pevne vytesaná do kameňa. Budúcnosť je tok udalostí a my ho môžeme svojím konaním meniť. Psychickú intuíciu môžeme použiť na to, aby sme našli cestu najmenšieho odporu, ako budúcnosť meniť.

drakdrak

13 thoughts on “Psychická intuícia – keď jednoducho vieme, čo sa stane

  1. To mám z iných zdrojov (v tomto prípade sa zázračne nerozchádzajú 😛 ). Ale ten chlap, z ktorého knihy toto vyberám (Sanders), experimentoval sám na sebe a dospel k tomu istému.

    Páči sa mi

  2. Mne zatiaľ moja nerozvinutá intiícia vždy len oznámila niečo zlé. 😀 keď som bola vonku tak zrazu som si v hlave povedala “dneska to dopadne strašne” pritom všetko bolo fajn..začala som protestovať sama so sebou že “nie prečo by malo? dneska bude super”…a o takú hodinu sa somnou zrazu rozišiel frajer.

    Páči sa mi

  3. mne intuicia naznacuje vsetko mozne…najcastejsie bezvyznamne veci, len zrazu pride myslienka ze ide autobus a okamih nato ho zbadam…problem je v tom ze vedomie signaly z podvedomia (kde myslim intuicia sidli) meni v savislosti od vasich nazorov..aspon tak som to niekde citala, tak ze napriklad ked na ten bus netrpezlivo cakam, nenapadne ma- uz ide autobus, ale napriklad kedy konecne pojde? a zrazu je tam…alebo kde je mama? a chvilku na to sa objavi…neviem to ovladat ani dokonale rozlisovat, vsetko su to nakoniec len moje myslienky, ktore v tom momente neviem zaradit zkade pochadzaju, ci z mojej fantazie aleboje to intuicia…najlepsie to funguje ked nad tym nerozmyslam, nenutim to, len to proste pride…:)

    Páči sa mi

  4. Ak sa ma prihodiť niečo zle jednoducho to vopred cítim stiahne mi hrdlo a na hrudi zovretie .Poviem si čo sa deje veď sa mam dobre,počasie je fajn,spal som dobre, nevidim rozumny dôvod na nervozitu.Vždy sa v ten deň stane niečo zlé ,neočakávané.Ak mam zlý pocit zo zákaznika určite bude neskôr problém z platením.Táto moja intuícia ma nikdy nesklamala.Mal som možnosť pracovať pre Irskeho senzibila ktorý mal veľmi pozitivnu energiu,cítil som to.Liečil ľudi a vedel predvidať,mna osobne presvedčil ak mi dal ruku nad moju asi desať cm medzera a ja som cítil neskutočne teplo.Zvlaštne bolo že mi chlpy na ruke stáli jak pri zimnici a nie chlad ale to teplo takže nezvyčajna reakcia.

    Páči sa mi

  5. Keď otec dostal porážku, vedela som, že niečo nie je s ním v poriadku, aj keď som bola ďaleko od neho, vedela som, že zomrie a aj zomrel. Vždy keď sa niekto z mojich blízkych dostal do nemocnice, alebo zomrel vedela som o tom skôr, alebo vtedy keďa sa to stalo. Cítila som úzkosť, či strach o tú osobu. Najčastejšie vnímam citové rozpoloženie môjho brata a jednej kamarátky, aj keď niesu so mnou. Minule som s kolegiňou išla po chodníku a povedala som jej : pozri sa tam – a zrazu nabúrali do seba dve autá. Takýchto situácií bolo fakt mnoho, ale ani jednej z nich som nedokázala zabrániť. Hnevá ma to a tak sa to snažím potlačiť racionálnym myslením. Prichádzam však na to, že ani to vôbec nepomáha. Smola čo?

    Páči sa mi

  6. Neviem co somnou je =/ od 13 roku viem popredu…sniva sa mi sen ktory sa ten den uskutocny vsetko sa stane alebo ked mi ide nieco kamoska povedat viem to popredu nestava sa to casto ale pomali sa to stava casto myslite ze sa my vyvija intuicia?neviem co mam robyt mam 13 rokov…

    Páči sa mi

  7. neboj, podľa mňa je to prirodzené 🙂 a hej myslím že to môžeme nazvať intuíciou. aj ja keď som bol menší (a držím sa dodnes 😀 ) tak sa mi napr. snívalo že za mnou prišiel môj ešte nenarodený brat a o pár rokov už bol tu 😀 presne taký ako vo sne :), a aj dnes mám také “jasné” chvíľky že viem že sa niečo stane. Neboj sa toho, nie je to nič zlé 😉

    Páči sa mi

  8. JA si myslím že jasnovidectvo alebo nejaké vízie sa naučiť nedajú skúšala som sa sústrediť na dané miesto al. človeka ale nič som nepociťovala …. Myslím si že je to skôr DAR! čo si myslíte vy ?

    Páči sa mi

  9. Máš v sebe prirodzené schopnosti ako všetci ľudia. Máš vôľu. Nauč sa ju používať. Dosiahni, aby ti slúžila. Naostri svoje zmysly, ako ostríš svoj nôž… Nemôžeme ti nič dať. Vlastníš už všetko potrebné k tomu, aby si sa stal veľkým. (indiánske príslovie)

    Páči sa mi

  10. Ahoj. Mám menší problém s jasnovidením/cítením. Snívalo sa mi, že som cestou do školy stretla dievča menom Sam. Páčila sa mi, mala zaujímavé názory, proste sme si sadli. O pár dní na to, prišlo to dievča do umeleckej kam chodím vo voľnom čase. Ani som si to neuvedomila, to až po chvíli. V skutočnosti sa volá inak, ale bol to môj jediný sen z budúcnosti. Neviete čo by to mohlo znamenať? Tiež mávam podivný pocit deja-vu. Nastane situácia, a ja viem, že som ju už videla/zažila. Viem to, ale netuším kde som to videla. Keby sa mi to snívalo, pamätám si to…

    Páči sa mi

Povedz svoj názor