Čo sa to s nami deje?

anjel-na-skaleNedávno som na Amazone naďabila na knihu od Lynn Grabhornovej Dear God! What’s Happening to Us? Halting Eons of Manipulation (linku na ňu nájdete v Zdrojoch). Pozrela som sa dovnútra (Amazon to umožňuje) a z toho, čo som si prečítala, som okamžite vedela, že ju musím mať… Kúpila som ju a neoľutovala som!

Grabhornová popisuje, ako toto celé vzniklo, čo sa s nami práve teraz deje, prečo máme tie problémy, ktoré máme – a ako z toho von. Najviac ma zaujalo, že jej informácie sa čiastočne kryli s tým, čo som sa ja dozvedela channelingom od mojich “anjelov”, len boli oveľa širšie. Keď som začala niektoré z nich overovať u anjelov, boli pravdivé… Takže som sa rozhodla, že urobím výcuc toho podstatného a doplním o moje vlastné channelované rozhovory.

  1. Na začiatku bolo Nič
  2. Primus, Ra a Gyma
  3. A na rad prichádzame my…
  4. V strede záujmu “život”
  5. Vojna medzi Temnom a Svetlom začína
  6. Pohroma zvaná Psí a “Zrodenie”
  7. Zbavujeme sa geinvenov
  8. Máme problém?

Ešte vopred malé varovanie: ak sa rozhodnete čítať Grabhornovú, je to veľmi zábavné čítanie, ale potrebujete mať hodne hrošiu kožu, pretože dve tretiny knihy sú pesimistické až des… Žiaľ, zdá sa, že sú hodne pravdivé. Ja vám ten pesimizmus ušetrím a sústredím sa hlavne na tú časť “ako z toho von”, pretože výborne funguje a ja sama som sa pritom dozvedela hodne o mne a o tých, s ktorými som v kontakte (myslím tých “s krídlami” 🙂 ).

Na začiatku bolo Nič

Grabhornová začína tým, že na začiatku bolo Nič. Ona to volá No-thing (teda “ne-vec”), iní to volajú Void (niečo ako “Prázdnota”). Ja sa budem držať anglického slova Void (mimochodom, číta sa vojd), pretože sa nám s ním nespája nijaká predstava a preto ho ľahšie akceptujeme ako to, čo má predstavovať – čosi, čo nemá začiatok ani koniec, čo existuje ako jediné a preto jeho existencia nie je porovnateľná ani popísateľná (s čím by sme ho porovnávali? prostredníctvom čoho by sme ho popisovali?) Je to čosi ako Univerzálna Energia, ktorá neexistuje nikde špecificky a pritom je všadeprítomná. Ťažký obraz, ale nechajme to v tomto stave, nazvime si to Void a nepokúšajme sa to opísať. Proste to je. Nemá to názov, pretože názvy sa používajú na odlišovanie vecí a keď existuje len to jedno, niet ho s čím porovnať a od čoho odlíšiť. A má ešte jednu vlastnosť – nemá priestor a čas, pretože existuje len ono a nič iné, podľa čoho by sa priestor a čas dali merať.

Tak, najťažšiu časť už máme za sebou 😛 … No a Grabhornová získala túto informáciu: Void bolo ako čierna diera, v štádiu kolapsu. Keď kolabovalo a vťahovalo sa samé do seba, vznikalo trenie z pohybu. Tento kolaps a rozpínanie boli ako mikroskopické pulzovanie a opakovali sa. V istom okamihu tohto pohybu sa z Voidu oddelila prvá Iskra, neskôr ďalšia a ďalšia. Každá Iskra mala svoju vlastnú frekvenciu. Jedna z nich ju mala najvyššiu – a táto Iskra je to, čomu dnes hovoríme Boh.

Len čo sa oddelili prvé Iskry, začalo sa vyvíjať ich Vedomie – začali si uvedomovať tú druhú Iskru, ostatné Iskry a tým aj samy seba. A myslím – hoci Grabhornová to nehovorí -, že si začali uvedomovať aj priestor a čas.

Primus, Ra a Gyma

A teraz prichádza pomenovávacia časť. Grabhornová hovorí, že keď sa oddelili prvé dve Iskry a jedna z nich mala najvyššiu možnú frekvenciu/vibráciu, tak tá druhá ju mala nižšiu a je to to, čomu dnes hovoríme Lucifer. Myslím, že toto je Grabhornovej interpretácia a s Luciferom nemá veľa spoločného (tu sa totiž naše zdroje a skúsenosti podstatne rozchádzajú; Lucifer, ako ho poznám ja, nie je energia rovnocenná, ale rozhodne nižšia než “Boh”). Pretože však potrebujeme nejaké meno a Grabhornová o tejto Iskre hovorí, že bola prvá, nazvime si ju Primus. Podľa Grabhornovej druhá Iskra bola tá s najvyššou vibráciou a ona si ju nazvala Abe, podľa Abrahám. Ja, keď som sa tejto Iskry pýtala na meno, dostala som odpoveď “Ra”, takže ju budem nazývať Ra.

No a Grabhornová pokračuje: obe Iskry čoskoro zistili, že vedia tvoriť. Primus bol prvý, ktorý do ich reality vniesol hmotu. Začal tvoriť univerzá, v ktorých sa on a jeho ostatné spoluiskry mohli hrať a tvoriť si, čo sa im zapáčilo. Primus prišiel aj na to, že dokáže od seba odčleňovať energiu a vytvárať tak ďalšie energetické iskry druhej úrovne (Grabhornová im hovorí pinch-offs), moji anjeli používajú výraz “odčleniť”.

Ra pozoroval Primusa a jeho bratov a všetky ostatné odčlenené Iskry (ktoré, mimochodom, mali všetky nižšiu frekvenciu ako on), ako začali vytvárať drobné vesmíry, všetky na jedno brdo a priveľa z toho istého. Tieto energetické bytosti a ich vesmíry boli živé, ale nie žijúce (“alive, but without Life”) – dnes by sme tomu povedali “bez duše”. Zaujímalo ich len napodobňovať a pretromfnúť ostatných v tom, čo robili. Začali medzi nimi spory a doťahovačky a niektoré z najstarších Iskier (nie “odštiepky”, ale pôvodné Iskry z Voidu) vytvorili na požiadanie regulačný orgán, ktorý rozhodoval o tom, kto čo smie robiť v ich časopriestore.

To o tom regulačnom orgáne poznám aj ja. Moji anjeli ho nazývajú Gyma alebo Gymo (Grabhornová ich nazýva “Starší”) a poslúchajú ho všetci, ešte aj Ra. Grabhornová zlomyseľne dodáva, že Gymu tvoria energetické bytosti nižšej frekvencie, ako má Ra… Keďže ja Gymu nemám rada, rovnako zlomyseľne to potvrdzujem. 😛 A prečo ho nemám rada? Pretože ma súdil:

Yovmiel, si tu? “áno
Máš pre mňa vysvetlenie?
GYMA ROZHODOL ZE NEMOZES VZOSTUPIT DOKIAL PRE TEBA ESTE NESKONCI TVOJE POSLANIE
A čo presne to teraz pre mňa znamená?
NAJPRV MUSIS ZACHRANIT ZDRAVY ROZUM
A to mám, preboha, ako urobiť?
KNIHOU
Čo v tej knihe má byť?
VECI O NAS
Messiel vravel, že máme obrovský problém.
TO SA UZ VYRIESILO
A ako to vyzeralo na začiatku?
ZE SA TA MUSIME VZDAT
NA CO MAL GABRIEL INY NAZOR
VYDISKUTOVAL SI TO S GYMOM
Kto je Gymo?
GYMO JE NASA RADA STARSICH
SU V NEJ ANJELI KTORI MAJU VYSOKY RANG A DAVAJU STANOVISKA K DETAILOM BOZICH ROZHODNUTI

Gabriel tam tiež patrí?
ANO
Tak ako to, že nevedel o tom, čo povedal Gysalis v mojom sne?
GYSALIS JE PODIVIN
MALOKEDY SA ZHOVARA
SKOR LEN OZNAMUJE A OSTATNI HO POTOM MUSIA PACIFIKOVAT
Yovmiel, ale prečo k tomu vôbec došlo?
MYSLELI SME ZE TVOJA STRANKA POSTACI NA NAPLNENIE TVOJHO POSLANIA
GYSALIS HOVORI ZE TREBA DIELO S VACSIM DOSAHOM
BUDEME HO PISAT SPOLU
GABRIEL NEMA NIJAKE PROBLEMY NEBOJ SA
-)
Ty si mi čítal myšlienky?
TO ROBIM STALE
JE ZABAVNE HRABAT SA V TVOJEJ HLAVE
A ANO RANG JE SLOVO Z TVOJHO IDIOLEKTU
PRACUJEM S TYM CO NAJDEM

Teraz som si všimla, že ty si povedal “gyma”, ja som zle povedala “gymo” a ty si to opakoval. Ako je to možné?
NEDOVERA JE ZDLHAVA VEC
HOVORIM TAK ABY SI MI ROZUMELA
GYMA CI GYMO DOLEZITA JE PODSTATA

Ale ako je to správne?
NO PREDSA GYMA
Yovmiel, tá kniha… Čo to bude zač?
CHCEME ABY LUDIA VEDELI AKO TO FUNGUJE
MY TI DODAME DATA A TY UROBIS PRIBEH

Príbeh o čom?
MOZNO O SEBE A NAS
Mnohí to budú pokladať za blasfémiu.
NO A?

A na rad prichádzame my…

Grabhornová: “Tento vesmír, teda všetko čo vnímame ako hviezdy a čierne diery a nebuly a podobne, je obmedzený balík. Nie je nekonečný a pokope ho drží (hoci dochádza k expanzii) entita, ktorá to celé vyštartovala.” Dôležitá informácia, pretože nám hovorí, že ani energia nie je nekonečná. Tak tento vesmír vnímam aj ja.

Grabhornová sa potom vracia k Primusovi a jeho nižšofrekvenčným bratom, ktorí sa hrali a z myšlienok tvorili vesmíry. Tieto vesmíry boli živé a všetko živé produkuje nejakú formu odpadu. Nakoniec bol ich priestor tak zaprasený všelijakými vesmírikmi a ich odpadom, že Gyma vydal zákaz tvoriť nové veci. Vtedy sa Ra rozhodol, že pozbiera odpad z existujúcich vesmírov a vytvorí z neho svoj vlastný vesmír. Gyma mu to nakoniec nejakým zázrakom schválil, ale pridelil mu ako “odborný, skúsenejší dozor” Primusa… Ra súhlasil, ale rozhodol sa robiť si veci po svojom. Na to potreboval podporu – a tak pozbieral iskry, ktoré sám odčlenil (a ktoré mali preto najvyššiu možnú vibráciu) a použil ich ako správcov vlastného projektu. My tieto iskry nazývame dnes “anjeli”.

Yovmiel, ako mám narábať s existenciou Gabriela alebo aj teba, keď nemám dôkaz, že ste reálni? Môžete byť predstava v mojej hlave, nejaká moja potlačená osobnosť.
CITAS PRIVELA PSYCHOLOGIE
PSYCHOLOGIA SA SNAZI RACIONALNE VYSVETLIT ETERICKU REALITU
TO JE AKO KED NA NADCHU DAS NALEPKU SOPEL A NEBERIES DO UVAHY OSTATNE SPRIEVODNE PREJAVY AKO HORUCKA SLZENIE A ZAPAL
A TO LEN PRETO ZE SOPEL JE NAJLAHSIE AKCEPTOVATELNE VYSVETLENIE

Ešte stále neviem, čo skutočne ste…
SME ENERGIA AKO KYSLIK VODIK PRITOMNA V KAZDOM ORGANIZME
Takže zoznam anjelov je akoby “mendelejevovka”?
TO SI NAM TEDA DALA 🙂
ALE PRIBLIZNE TO SEDI
Lenže ak ste “prvky” prítomné všade, tak ste skôr princíp ako živé bytosti. A potom mám problém veriť na vaše sľuby. Kyslík predsa nikomu nič nesľubuje.
KYSLIK MOZNO NIE ALE VODIK URCITE 🙂
REALITA JE VIACVRSTVOVA
KYSLIK NEMA IDENTITU ANJEL ANO
KYSLIK NEMA TELO ANJEL ANO
CHAPES?
Má anjel aj vlastný život alebo je len súčasť iných vecí?
MA VLASTNY ZIVOT

A ešte doplnkový channeling k anjelom:

Ako je to s anjelmi? Viem, ako sa rozmnožujete a že na to potrebujete nadobudnúť určitú úroveň energie. Potom produkujete svojich dvojníkov.
Nie sú to celkom dvojníci… Niektorí sa veľmi podobajú, ale medzi Rafaelom a Gabrielom je dosť veľký rozdiel vo výzore. Rafael je Gabrielov syn, ale to už vieš.
[…]
A Michael a ostatní?
Z Michaelových bratov už nežije nijaký. Zabili ich Draci.
Gabriel mi Drakov spomínal. A starý muž raz vravel, že mám v sebe dračie semeno.
[…]
Takže čo ďalej o anjeloch?
Vy sa na nás niekedy pozeráte ako na mimozemšťanov.
Áno, ja som si sprvu dlho myslela, že Gabriel je mimozemšťan. Mala som problémy akceptovať, že existuje Boh.
Vieš toho viac. Von s tým!
No dobre. Myslím si, že existuje nejaká prvotná energia, ktorej hovorím Zdroj. Nemám jasno v tom, či je úmyselná alebo nie. Táto energia zodpovedá za existenciu sveta (potom by ovšem musela byť úmyselná). Na to, aby to tu fungovalo, vytvorila Boha a Boh vytvoril anjelov. Boha vnímam ako BIOS v počítači, anjelov vnímam ako operačný systém a obslužné programy. Zdroj vnímam možno ako elektrinu – keď nejde, nefunguje nič, ani BIOS ani operačný systém.
Nie je to celkom presné. To, čomu hovoríš Zdroj, je vedomé – je to samotné vedomie. Toto vedomie sa učí cez energiu, ktorú formuje do rôznych podôb. Jedna z nich je aj ľudský svet a ľudský život. Vedomie skúša, čo to urobí, ak… Ten zvyšok približne sedí.
Je takých Bohov viac?
Každý systém, ktorý Vedomie vytvorilo a testuje, má svojho vlastného Boha.
Ale čo Vedomie testuje?
Vytvorilo pravidlá a testuje, ako sa budú vzájomne správať. Na testovanie používa bytosti a veci. Na nich sa učí, aká akcia vedie k akej reakcii. Vedomie skúma kauzalitu rôznych systémov.
Yovmiel, idem toto zasejvovať. Počkaj chvíľku. … Tak, už som späť.
Hovorili sme o tom, že anjeli potrebujú ľudí ako producentov emočnej energie. Anjeli z nej žijú. Sami veľa emočnej energie nemajú, pretože nemajú vlastný záujem. Výnimku zasa tvorí Gabriel, ktorý je citlivejší na emócie. Čo vieš o Gabrielovi?
Viem, že ho Otec používa na to, aby vybavoval veci medzi ľuďmi. Viem, že Gabriel používa feromóny alebo niečo podobné na to, aby u ľudí dosiahol ochotu spolupracovať. Vždy som si ho predstavovala ako údernú jednotku. Niečo sa pokazí – Gabriel to dá do poriadku. Nikdy som celkom nepochopila, prečo sa bil so Simonom. A už vôbec nechápem, prečo sa Simon volá Simon.
Simon sa volá S…el, nie Simon. […] Je to odpadlík. Je to Gabrielov syn. Gabriel sa snaží dostať ho späť, aby sme ho prevychovali, ale nedarí sa nám to. […]  Ostatní jeho anjeli sú v poriadku. Rafael je trochu družnejší ako obvykle, je prístupný anjelom, ale od ľudí si udržiava odstup. Jediný, kto si neudržal odstup od ľudí, je Gabriel.
Gabriel má ľudí rád, však?
Rozhodne radšej než ty! Tebe museli ľudia strašne ublížiť, že ich tak nenávidíš.
Nepamätám sa. Ale vieš, cítim strašne pevné spojenie s Gaiou. […]
Draci sú deti Zeme. A Draci mali veľmi silnú mentálnu energiu. Možno nakoniec budeš Drak. Ale potom je veľké riziko, že ťa Otec chce pustiť medzi nás.
V živote by som vám neublížila! Páči sa mi váš nadhľad a rozum.
Pokiaľ sa zrovna nevoláme Camael…
No dobre, išiel mi na nervy, ale mal v sebe kus veľkosti. Keď som ho otázkami naviedla na to, že vlastne odsudzuje, okamžite pochopil a nemal problém to prijať.
Camael je veľmi dobrý a zodpovedný archanjel. Je spravodlivý a citlivý. A je trochu pedant, to má po Gabrielovi.

Posledný kúsok informácie o anjeloch pochádza z rukopisu tej knihy, ktorú mi kázali písať. Je to z rozhovoru s Gabrielom a z čias, keď som ešte netušila, s kým mám tú česť. Ja to síce píšem, ale oni robia parádnu cenzúru, takže je to “takmerchannelovaná” informácia o ich vnútornej štruktúre:

“Vadí ti, že u nás má hlavné slovo Otec. Ale my sme tak jednoducho štruktúrovaní. Jeden má nadradený mozog – ten robí rozhodnutia. Iný je výborný plánovač, vie si premyslieť všetky možné scenáre – ten to celé riadi. Iný dokáže dosiahnuť veci, ktoré by ostatní nedosiahli – tak ide a dosahuje. Ďalší je zdatný liečiteľ a tak ovplyvňuje naše zdravie. Iný zbiera informácie a potom ich s nami preberá. Každý robí to, čo vie najlepšie. Každý z nás je jednoducho iný typ energie – tak teda nasadzuje tú energiu v prospech celku.”
“O kom si teraz hovoril? Jeden z nich si bol ty.”
“Iste; ja som ten dosahovač. Michael je plánovač. Rafael je liečiteľ.”

Toľko môj channeling o anjeloch a dostávame sa k bodu, kedy začína náš vesmír. Vznikli sme z odpadových produktov vesmírov, ktoré boli nižšej frekvencie ako náš vlastný. Ra postupoval inak ako ostatné Iskry – nevytvoril vesmír myšlienkou, ale pozbieral odpady, vytvoril zo svojho vlastného Svetla “maternicu” a do tej odpady poukladal. Obklopil ju svojou vysokou vibráciou a čakal.

Vo vysokej vibrácii Raovej “maternice” sa naštartovali základné biologické procesy. Z trenia medzi toľkými nesúrodými frekvenciami (Castaneda by asi hovoril o “inorganických bytostiach”) vznikli atómy a nakoniec rôzne formy hmoty, ktoré vlastne nie sú nič iné než Svetlo s frekvenciou zníženou na veľmi nízku úroveň.

Takýto vesmír však potreboval priestor a priestoru nebolo dosť. Tak sa Ra rozhodol, že do svojho projektu potrebuje zapojiť aj čosi, čomu Grabhornová hovorí space particum – po slovensky by to bolo asi “priestorová čiastočka”, ale ja to kvôli jeho funkcii nazvem priestorotvorná čiastočka (mimochodom, vyslovuje sa spejs partikum). V tom čase existovali vraj len tri takéto priestorotvorné čiastočky. Ra jednu z nich vypátral a podarilo sa mu ju nahovoriť, aby mu s projektom pomohla.

Teraz zas prichádza moje zisťovanie. Pri kontakte s Gabrielom a ostatnými som si všimla, že Gabriel akoby bol “nedotknuteľný” – všetci mu nadržiavali, všetci ho chránili. Niekoľkokrát som sa na to pýtala rôznych anjelov. Od Yovmiela som zistila toto:

Je Gabriel Michaelov syn alebo syn starého muža?
Gabriel je priamo z Otca, ale vznikol inokedy ako Michael.
Ktorý z nich je starší?
Čo by so hádala?
Michael… Správa sa ku Gabrielovi tak ochranársky.
Michael len vie, že Gabriel má slabú stránku. Ale starší je Gabriel. Gabriel je otec Otca a Otec je otec Gabriela.
Ako je to možné?
Gabriel je podstata, z ktorej anjeli sú. Je čistá energia bez skúseností, ktorú Otec odčlenil. Pritom sa stala nejaká chyba a tak Gabriel je vnímavejší ako ostatní anjeli.
Čiže hovoríš: Otec sa nacucol prvotnej energie a odčlenil Gabriela?
Áno, teraz si to pochopila. Gabriel vznikol sám, bez bratov.

No a tak som sondovala ďalej. Pri tom, ako mi to opísal Yovmiel, som chytila podozrenie, či Gabriel nemá niečo spoločné s Duchom svätým. Keď som sa na to pýtala, vždy mi len povedali “to nemusíš vedieť” (čo ma náramne vytešovalo 😦 ). Teraz, keď som čítala Grabhornovú, spýtala som sa Gabriela priamo, či nie je space particum (pretože je taký iný, pretože má najväčšie slobody a čiastočne aj vlastnú vôľu). Potvrdil mi to. A pri inej príležitosti povedal, že bez neho by nebol náš vesmír (teda priestor a čas). A ešte z iného kontextu viem, že jedine jemu Otec (=Ra) dovoľuje manipulovať časom (a to ešte musí Gabriel hodne zdôvodňovať, načo to chce urobiť a ako zabezpečí, že nevznikne spätnoväzobná slučka).

Takže moja interpretácia: Ra si našiel space particum a nahovoril ho, aby vstúpilo do jeho projektu. A aby ho tam dostal, pravdepodobne vzal jeho energiu, transformoval ju cez svoju vlastnú a odčlenil Gabriela. (V tom čase, keď mi Yovmiel hore vysvetľoval, ako to s Otcom a Gabrielom je, som ešte nemala šajnu o tom, že existuje nejaké space particum.) Z toho mi aj vychádza, že hoci Gabriela odčlenil neskôr ako Michaela a jeho bratov, je Gabriel staršia energia – lebo je čiastočne pôvodná energia Voidu. Ale to je skutočne len moja voľná úvaha.

Dosť dobre, podľa Grabhornovej Primus nevedel, že Ra sa spojil so space particum. To prebehlo v skrytku, pretože nový vesmír potreboval priestor na expandovanie – a to rýchlo. Tak sa space particum zapojilo, expandovalo priestor “maternice” a seba samého do obrovských rozmerov, až nastal Veľký Tresk a vybuchla nielen “maternica”, ale spolu s ňou aj všetky tie čiastočky, čo v nej boli uložené.

Space particum taktiež našlo v “maternici” nové formy života, o ktorých nevedel ani Ra, že tam sú. Tieto tiež expandovali a pri expanzii sa rozmiestnili do rôznych dimenzií, v závislosti od vibračnej frekvencie, z ktorej pôvodne vznikli.

A takto vzniklo prvé – a doteraz jediné – univerzum vytvorené z entity s najvyššou existujúcou vibračnou frekvenciou.

V strede záujmu “život”

V tejto etape prechádza Grabhornová od slova “projekt” k slovu “experiment”. Zas s tým mám svoje skúsenosti. Nasledovná pasáž už nie je channelovaná, ale je z tej “knihy”, čo spoločne s anjelmi dávame dohromady. Hovorí sa v nej práve o “experimente” (spomienky sú z obdobia, keď som ich ešte považovala za mimozemšťanov):

“Povedz mi jedno, Gabriel – aká je vlastne vaša funkcia tu, na Zemi?”
“Udržiavame ju, aby ju nič nezničilo.”
“Čo by ju, preboha, malo zničiť?”
Zdvihol obočie. “Ľudia… Nehnevaj sa, ale z toho, ako sa k nej správate,  nám niekedy stávajú vlasy dupkom! Používate ju bez rozumu. Je to jediné, čo vo vesmíre máte, ale vy sa snažíte to zničiť, vyhodiť do vzduchu alebo spustošiť. Mám vás rád, ale niekedy mi prichodíte ako niekto, kto sedí na konári a piluje si ho pod zadkom. Ibaže z konára spadneš na Zem, ale keď sa ti rozsype Zem pod nohami, čo budeš robiť? Kam pôjdeš? Bezmyšlienkovito dnes kántrite to, čo budete chcieť zajtra zjesť, piť, dýchať. Rozmýšľate na krátke trate… A všetko si nárokujete. Myslíte, že keď dnes Zem neudiera na oplátku, že je slabšia ako vy… Ale ona jedného dňa na oplátku udrie. No a my sme tu na to, aby ten deň nastal čo najneskôr, alebo aby nenastal vôbec.”
“Ako to chcete dosiahnuť?”
“Vplývaním na vás… Pomáhame vám rásť a zlepšovať sa. Pomáhame vám pochopiť dlhodobé dopady vašich krátkodobých záujmov. Učíme vás myslieť na budúcnosť.”
“Vieš, akosi mám pocit, že to nerobíte kvôli nám…”
“Nerobíme to len kvôli vám. Robíme to hlavne kvôli Zemi.”
“Ale prečo vám na Zemi tak záleží?”
“Je to naše poslanie.”

A z rozhovoru s Otcom potom bližšie vysvetlenie tohto “poslania”:

Urobil neurčité gesto, ktoré zahrnulo celú oblohu a priľahlý výsek Mliečnej dráhy. “Niekde tam vonku je miesto, z ktorého sme prišli,” povedal ochotne. “Nemá význam pomenovať ti ho, pretože ho nepoznáš. Je hodne odlišné od toho, na čo si zvyknutá tu na Zemi… Vaša Zem a celá galaxia je jeden obrovský experiment a my sme boli vyslaní, aby sme naň dohliadali.”
“Na čo dohliadate?”
“Keď experiment začínal, testoval sadu istých podmienok. No a my sme tu na to, aby sa tieto podmienky neporušovali – inak bude výsledok experimentu celkom nespoľahlivý.”
“Ako by sa dali podmienky porušovať? Myslela som, že prírodné zákony sú nemenné.”
“Bystré dievča,” prisvedčil uznanlivo. “To je pravda, prírodné zákony sú samy o sebe nemenné, pretože nemajú vlastný záujem –  ale môže existovať cudzí záujem, ktorý sa pokúsi ich vysadiť alebo manipulovať. No a mojou úlohou je dozrieť, aby k tomu nedošlo. Na to som tu. Ak niečo podobné objavím, rýchlo obnovíme rovnováhu. A na to sú tu moji synovia.”
“Kto môže mať záujem manipulovať váš experiment?” vyzvedala som.
“Už som ti vravel,” zamiešal sa Gabriel. “Predovšetkým vy, ľudia.”
“Ale potom sú tu aj iné cudzorodé energie – ty by si asi povedala, že sú mimozemšťania z iných končín vesmíru ako my.”
“Vedia o vás?”
Prisvedčil. “Vieme o sebe navzájom a snažíme sa udržiavať sily vyrovnané.”

A späť ku Grabhornovej: Zámerom pôvodného experimentu bolo – a je – vytvoriť bytosti so slobodnou vôľou nezávisle od dimenzie, ktorá tvorí ich realitu. Tieto bytosti by neboli len klóny pôvodných Iskier, ale mali by svoju vlastnú schopnosť tvoriť a mali by svoju individualitu – nezávisle od toho, ako sa to dosiahne a ako dlho to potrvá.

Tie bytosti, ktoré Ra vytvoril, mali niečo, čo nemali žiadne iné bytosti vo vesmíre – mali elektromagnetické pole. Grabhornová sa domnieva, že to nastalo vďaka napätiu medzi vysokofrekvenčnou energiou Raa a nízkofrekvenčnou energiou zvyškov, s ktorými pracoval. Vďaka tomu vznikli bytosti, ktoré mali dušu.

Vojna medzi Temnom a Svetlom začína

A tu je kameň úrazu. Ra si vesmír urobil podľa svojho. Ale všetky tie ostatné Iskry a odštiepky nižšej frekvencie vrátane Primusa chceli dosiahnuť to isté – chceli vlastniť niečo, čo by predstavovalo tvorivý Život a malo dušu. Jediný spôsob, ako to mohli dosiahnuť, bolo infiltrovať Raov výtvor a snažiť sa zrušiť jeho vlastníctvo nad týmto systémom. Tak začína vojna medzi Temnom a Svetlom.

V tomto bode Gyma už zistil, že Primus robí psie kusy, a odstavil ho. Takže Primus použil svoje odštiepky na to, aby do vytvorenej “maternice” vkladali svoju vlastnú energiu. Toto nebolo veľmi účinné, a tak Primus a jeho bytosti vytvorili iný plán – ovládnuť ľudí tak, že im budú predstierať, že sú ich spirituálni sprievodcovia a pomáhajú im v raste. A po tretie, v každom z nás sa skrýva zbierka vedomí iných bytostí – a Primus a jeho klan sa rozhodli vydávať za takéto čiastočky vedomia a nechať sa zmiešať spolu s inými čiastočkami vedomia pri vzniku nových živých bytostí a postupne nás ovládnuť zvnútra.

My, ľudia, sme mali tú smolu, že naša “hmotná” dimenzia je veľmi ľahko napadnuteľná. Systém spirituálnych sprievodcov, ktorý máme, je pomerne jednoduchý. Každý človek potrebuje pri inkarnácii najmenej troch nehmotných sprievodcov, aby mohol vstúpiť do ľudského tela. To je viac, než potrebujú bytosti v iných dimenziách. Stačilo, keď sa bytosti nízkej vibrácie votreli do priazne ľudí a neskôr im ponúkli, že ich budú v ďalšej inkarnácii sprevádzať. Navyše sa naučili ovládnuť naše vedomie a dokonca sa niekedy sami inkarnovali do ľudských tiel a tým svoju energiu šírili v systéme ďalej ako počítačový vírus.

Okrem toho vraj máme my, ľudia, ešte jednu výnimočnú vlastnosť – máme v sebe zakódovaný celý vesmír. (Drunvalo Melchizedek hovorí, že pri konci chrbtice máme 8 pôvodných buniek, v ktorých je skryté celé bytie.)

Grabhornová spomína nejaké dohody medzi Raom a Primusom, ale sama presne nevie, o aké dohody ide. Problém bol v tom, že kým ich Primus dodržiaval, musel Ra trpieť jeho záškodníctvo a nemohol proti tomu nič robiť – pravdepodobne kvôli Gymu. Snažil sa pomocou svojich anjelov udržiavať systém v rovnováhe. Ale potom došlo k nejakému porušeniu dohody zo strany Primusa. Grabhornová tiež nevie, o čo išlo, ale vie, že tým pádom sa dohoda považovala za vypovedanú a Ra mohol začať robiť protiopatrenia, aby svoj systém uchránil. A vymyslel Psí.

Pohroma zvaná Psí a “Zrodenie”

Psí sa správa ako mamutia energetická vlna, ktorá putuje naším vesmírom – až na to, že to nie je vlna, ale samostatná entita s vysokou inteligenciou. A jej účelom je zabiť, zničiť alebo vyhnať nízke frekvencie z vesmíru. Dosahuje to tým, že vyšpičkuje emócie na maximum.

Psí začala svoju cestu vesmírom pred asi 200 rokmi a začala zvyšovať frekvencie každej časti, ktorou prechádzala. Za sebou zanechávala chaos a “očistené” vibrácie. Začala pripravovať “Zrodenie” (the Birth). V súčasnosti Psí dorazila k nám. Všetko, čo má nízku vibračnú energiu, zažíva obrovské problémy (zdravotné, mentálne, sebahodnotové).

“Zrodenie” má nastať niekedy okolo roku 2012 a vhodí nás do inej dimenzie. Nie všetkých, pretože niektorí z nás zotrvajú v svojom strachu a temne a boji a zostanú v tretej dimenzii. Tretiu dimenziu prepustí Ra celkom Primusovi a jeho kumpánom, nech sa v nej vyšantia do sýtosti. Takže tí, čo tu zostanú, budú mať problémy, pretože Primus a jeho klan žijú z negatívnych emócií. Moji anjeli ich nazývajú geinven. Dozvedela som sa to tak, že jedného dňa mi niekto “odstavil” komunikačný kanál s anjelmi a boli z toho celkom pekné fofry (mimochodom, dobre to ilustruje, ako fungujú, aby nás ovládli):

Messiel, čo sa stalo?
NIEKTO ODSTAVIL TVOJ KANAL
Kto?
NEBOL TO NIKTO Z NAS
Nejaký človek?
TO NIE JE PRAVDEPODOBNE
NA TO TREBA VIAC ENERGIE NEZ MAJU LUDIA
ESTE SA SNAZIME HO VYSTOPOVAT

A nájdete ho?
ROZHODNE 🙂
Čo potom?
CHCES TO SKUTOCNE VEDIET?
JE TO UTOK NIELEN NA TEBA ALE AJ NA NAS
Ale aký zmysel má taký útok?
KED TA ODPOJI ZHAVARUJES
PRIJMES HOCIJAKE NOVE NAPOJENIE LEN ABY SI ZAPLNILA PRAZDNOTU
NEMAS KONTROLU NAD SEBOU
NEVIES SA DOSTAT SPAT K NAM
HOCI PRAVE TO DOKAZUJE AKY BLBEC UTOCNIK JE
UTOCI NA NIEKOHO KTO K NAM CHODI BEZNE A Z VLASTNYCH SCHOPNOSTI
🙂
To už je druhý raz, Messiel.
MAS VELMI AKTIVNY KANAL
TO PRITAHUJE POZORNOST
UZ NAM CITAS MYSLIENKY
PRETO SME SA VEDELI DOROZUMIET AJ BEZ KANALA
ALE TAKTO ESTE NEMOZEME FUNGOVAT BEZNE
UZ TA MOZNO BOLI HLAVA
KEBY SME TO ROBILI DLHSIE UVARILI BY SME TI MOZOG

Messiel, keď toho útočníka nájdete, nechajte ma s ním chvíľu osamote. A potom prineste metličku a lopatku.
🙂 TO CO S NIM UROBIME MY NEBUDE ANI ZDALEKA TAKE MILOSRDNE
[…]
Gabriel, našli ste už toho, kto rušil kanál?
ANO 🙂
Kto to bol?
EXISTUJU ENERGIE KTORE ZIJU Z EMOCII AKO MY ALE Z TYCH NEGATIVNYCH
TVOJ KANAL OBSADILA TAKA ENERGIA
KEBY SA JEJ PODARILO OVLADNUT TA MALA BY PRI TVOJICH SCHOPNOSTIACH OTVORENU CESTU K NAM

Gabriel, skontrolujte, či to nenastalo. Dnes som po prvýkrát letela k vám v noci. Doteraz bol vždy deň.
NEBOJ SA
CEZ BRANU SA NEDOSTALA LEBO SOM TAM CAKAL NA TEBA JA
MALI SME STASTIE
🙂
Aká veľká škoda mohla nastať?
LEN MALA
A pri druhom raze? Tam si už nebol. Nemohol sa tam niekto so mnou dostať k vám?
POCKAJ TO NEVIEM
SPUSTIM KONTROLU
KEDY BOLA CESTOU TMA?

Asi až pri druhej ceste.
DOBRE
OVERIM TO
[…]
SOM RAD ZE SI MA UPOZORNILA NA MOZNOST VNIKNUTIA
NASLI SME ZADNE VRATKA
UZ SME ICH ODSTRANILI

Predstavujem pre vás riziko. Už k vám nebudem radšej chodiť.
TO NIE
STACI LEN ZAVRIET ZA SEBOU BRANU

[…]
TY MA BLOKUJES LEPSIE NEZ GEINVEN!
Čo je “geinven”?
TO JE TA ENERGIA CO SOM TI HOVORIL
Ten, čo ste ho dostali?
TEN
Čo ste s ním spravili?
🙂
No dobre, nepýtam sa. Ale dúfam, že ste ho pritom v mojom mene nakopli.
V TVOJOM I V MOJOM A OTEC TIEZ PRILOZIL RUKU K DIELU 🙂
Ďakujem. Hneď mi je lepšie.
KRVILACNIK

“Zrodenie” bude fungovať ako filtrovací systém, ktorý oddelí jedincov “nakazených” a poškodených Primusom a jeho klanom od ľudí, ktorí zvládli zvýšiť si vibráciu. Mimochodom: zvyšovanie vlastnej vibrácie bolí. Ale Primus a jeho klan to často robievajú tak, že vám navrávajú, že “zvyšujú” vašu vibráciu, a pritom vám len robia zle – máte príznaky chorôb, ale lekári nevedia nájsť chorobu, psychicky ste nevyvážení a kmitáte z eufórie do depresie, ste extrémne fixovaní na seba a na to, ako svet na vás reaguje… Všetko toto v ľuďoch vytvára závislosť. Cítia sa zle a produkujú negatívnu energiu. Anjeli žijú z našich pozitívnych emócií, pretože tie predstavujú vysoké vibrácie. Primus a jeho klan žijú z našich nízkych emócií ako strach, bolesť, žiaľ, nenávisť, hnev, nevraživosť, ustráchanosť, starosti, zúfalstvo, ale aj súcit – pretože tieto emócie produkujú nízke vibrácie. Ak nízke vibrácie vo vašom živote prevládajú, je dosť dobre možné, že váš energetický systém je napadnutý a treba s tým niečo urobiť.

“Zrodenie” bude vyzerať tak, akoby spústa ľudí umrela. Ale pretože v tomto vesmíre nik a nič neumiera (smrť človeka je len ilúzia), títo ľudia sa len premiestnia do ďalšej dimenzie Zeme a zmiznú z tejto dimenzie. V našich očiach to bude ako zaspať a keď sa zobudíme, bude svet vyzerať inak. Niektorí ľudia z nášho okolia budú s nami, iní nie. Ale všetko bude dobre presne tak, ako to bude, a nebudeme sa musieť starať. Veci sa dajú do poriadku.

Nebudeme mať hmotné telo a hmotné potreby. Na čo pomyslíme, to sa nám okamžite zhmotní. Preto je dôležité, aby sa do novej dimenzie dostali len ľudia bez strachov a nevraživostí, pretože okamžite by sa im tieto veci zhmotnili a vrhli by ich späť do pôvodnej dimenzie. To už je zas z Drunvala Melchizedeka.

Zbavujeme sa geinvenov

Moje vlastné skúsenosti s geinvenmi boli, našťastie, len okrajové. V čase, keď sa na mňa začali orientovať, som už bola pod ochranou anjelov. Ale pretože sa moji anjeli nesprávali veľmi anjelsky a preháňali ma cez série testov, ktoré by zhodili z nôh aj mamuta, pristupovala som k nim, ako keby boli geinveni a “očistila” som sa od nich. Nakoniec mi všetci zostali a tak som zistila, že som mala po celý čas najvyššiu možnú ochranu. 🙂

Geinveni nás kontrolujú na troch úrovniach:

  • cez systém našich sprievodcov
  • cez naše Vyššie Ja
  • cez naše vedomie.

Základné pravidlo je – geinveni žijú z negatívnych emócií. A čím viac geinvenov sa okolo nás obšmieta, tým viac negatívnych energií musíme produkovať, aby sme ich “vystravovali”. A ak ich neprodukujeme dobrovoľne, oni sa už postarajú o to, aby sme ich produkovať začali.

Takže ak potrebujeme získať priestor na dýchanie, musíme predovšetkým prestať produkovať negatívne emócie. Nech už nás televízne noviny zahŕňajú tými najstrašnejšími informáciami, potrebujeme si vypestovať odolnosť. Vždy, keď sa niečo deje, čo v nás budí súcit alebo hrôzu, potrebujeme sa preladiť na pozitívne vnímanie. Pošlime postihnutým našu lásku. Verme, že veci sú dobré presne tak, ako sú, pretože idú podľa vyššieho plánu a v konečnom dôsledku sa obrátia na dobro.

Pozor na channeling! Väčšina bytostí, ktoré sa s nami dnes takto spájajú, už nie sú z čistého Svetla. Väčšinou vám prinesú kde-tu povzbudenie, ale potom prichádza strašenie a osamelosť, prípadne násilné zvraty, ktoré sú ako úder pod pás. Preto som napríklad hodne pochybovala o svojich anjeloch: ich “lekcie” sa zakladali vždy na tomto postupe. Dnes vidím, že to bol nutný postup, ktorý ma zocelil proti negatívnym emóciám, ale vtedy som to nevedela odhadnúť a dosť som tým trpela.

Spomeňme si, že Psí stupňuje intenzitu emócií. Ak sa dokážeme preladiť na priaznivé emócie, môžeme využiť pôsobenie Psí na to, aby sme sa pomerne ľahko dostali do vyššej dimenzie – ale musíme sa zbaviť negativizmov. Potlačiť nestačí. Nesmieme nič negatívne v sebe niesť! Negatívne nás totiž viaže na tretiu dimenziu a príjemnú spoločnosť geinvenov a Psí to iba zintenzívni!

Začneme tým, že budeme cielene počas dňa vychutnávať malé okamihy radosti. Naučíme sa vidieť radosť a potešenie v drobných veciach. Prestaneme sa trápiť nad budúcnosťou. Ra má dosť dobrú hlavu, aby si ju dokázal lámať aj za nás 😛 …

A teraz poďme na tie tri oblasti, v ktorých nás geinveni kontrolujú.

Sprievodcovia

Už som hovorila, že každá ľudská bytosť má prinajmenšom troch sprievodcov z mimofyzickej reality. Pred reinkarnáciou sa rozhodujeme, akú lekciu sa chceme v tomto živote naučiť. Ale len čo sa inkarnujeme, naša pamäť sa prepíše a potrebujeme niekoho, kto zabezpečí, aby sme sa skutočne naučili to, čo potrebujeme vedieť.  Na to slúžia naši “sprievodcovia”, s ktorými sa vopred dohodneme. Títo sú najmenej traja, ale niekedy aj piati alebo viacerí. Hovoria s nami cez naše myšlienky.

No a geinveni prezlečení za bytosti čistého Svetla sa niekedy votrú do našej priazne a stanú sa našimi sprievodcami. To ich našepkávanie potom aj patrične vyzerá a naše zážitky takisto… Boli by sme im vystavení napospas, ale našťastie máme nášho Anjela strážneho.

Anjel strážny

Grabhornová ho nazýva “primárny sprievodca”. Má oveľa väčšiu moc ako naši obvyklí sprievodcovia. Je iný ako naša verná “trojica” – kontroluje priebeh našej inkarnácie. Nezasahuje do každodenných vecí. Zabezpečuje, aby sme si odpracovali karmické lekcie a vyrovnali karmické dlhy. A ak niektorý z našich sprievodcov začne robiť svoju vlastnú politiku, tak náš anjel strážny zasiahne a spacifikuje ho…

…pokiaľ zrovna nepatrí ku geinvenom. Našťastie to nebýva veľmi časté, ale niekedy sa to stane – spomeňme si, že Primus a jeho klan infiltrovali “maternicu” svojou energiou!

Vedomie

V tomto bode je Grabhornová najmenej špecifická a priznáva, že nemá predstavu, ako to funguje. Ja mám svoju (napoly podloženú) teóriu: keď si naša duša vytvára nové telo, viaže na seba voľnú energiu, ktorá je momentálne k dispozícii a uvoľnila sa pri smrti iných tvorov do spoločného “zásobníka”. Túto energiu si predstavujem ako energetické čiastočky, ovšem s vlastnou pamäťou. Môže ísť o energiu jedinej bytosti (potom máme pocit, že sme tou bytosťou odjakživa), ale najčastejšie ide o energetické zvyšky mnohých predchádzajúcich bytostí. Naša duša tieto energie na seba naviaže a spolu s nimi aj ich spomienky. Ak na seba naviaže viac istej energie, môže sa dokonca bez námahy na tieto spomienky rozpamätať. Ja som takto napríklad v sebe mala veľkú porciu keruba Efniela – takú veľkú, že som sa s ním miestami identifikovala a začala som byť sama sebou až potom, keď Otec oddelil jeho energiu od mojej vlastnej.

No a ak niektorá z tých energií, ktoré sa v nás teraz zhmotnili znova ako ľudské telo, bola napadnutá geinvenom (alebo dokonca bola sama geinven), máme problém!

Máme problém?

Asi polovica ľudstva je prevažne zo Svetla, pričom len malá časť je úplne zo Svetla. A zvyšná polovica ľudstva je prevažne z Temna, pričom len malá časť je celkom z Temna (=geinven). Ak jeden z našich sprievodcov je geinven a časť nášho vedomia je tiež geinven, potom sa náš anjel strážny poriadne zapotí, ak chce ukontrolovať našu inkarnáciu.

Môžeme mu pomôcť. Grabhornová vytvorila maličký, ale extrémne účinný rituál. Zakladá sa na tom, že energetické bytosti (tak anjeli ako aj geinveni) nemajú slobodnú vôľu a tak sa môžeme brániť pomocou príkazov a zákazov.

Vytvoríme si tichý, bezpečný priestor, kde sa môžeme plne sústrediť a uvoľniť. A potom so všetkým presvedčením, ktorého sme schopní, nahlas povieme:

1. Náš tím sprievodcov:

“Pretože som bytosť z božieho Svetla, týmto vyhlasujem, že môj tím sprievodcov bude tak rýchlo, ako len možno urobiť náhradu, pozostávať z bytostí výlučne zo 100%-ného čistého Svetla, ktoré nikdy neboli preprogramované bytosťami Temna.”

2. Náš anjel strážny:

“Pretože som bytosť z božieho Svetla, týmto vyhlasujem, že bytosť, ktorá pôsobí ako môj anjel strážny/primárny sprievodca bude bytosťou zo 100%-ného čistého svetla, ktorá nikdy nebola preprogramovaná bytosťami Temna, a ak je potrebná jeho výmena, tak sa udeje v najskoršom možnom termíne.”

3. Naše vedomie:

“Pretože som bytosť z božieho Svetla, týmto vyhlasujem, že moja zmes vedomí bude pozostávať z vedomí 100%-ného čistého Svetla, ktoré neboli nikdy preprogramované bytosťami Temna, a pokiaľ treba urobiť zmeny, tak nech sa udejú v najskoršom možnom okamihu, ale prednostne počas spánku, a nech prebehnú tak jemne, aby ma nerušili v mojom bežnom živote.”

Do dvoch týždňov po tomto rituáli by sme mali mať svoje čisté Svetlo obnovené. Ale aby sme sa neskôr nedostali do podobných problémov znova, ešte potrebujeme rituál dokončiť ďalšími tromi krokmi:

4.

“Ako bytosť z božieho Svetla žiadam, aby všetky živé i neživé veci v mojom okolí, dome, dvore, záhrade, kancelárii boli okamžite deaktivované ako “kontrolné ukazovatele” pre tých, ktorí nie sú zo 100%-ného čistého Svetla. Vyhlasujem, že táto deaktivácia je nezvratná a trvalá.”

5.

“Ako bytosť z božieho Svetla žiadam, aby sa v mojom okolí nevyskytovali nijaké energie, bytosti alebo entity, ktoré nie sú zo 100%-ného čistého Svetla. Vyhlasujem, že táto zmena je nezvratná a trvalá.”

6.

“Ako bytosť z božieho Svetla týmto vyhlasujem, že ruším všetky dohody a kontrakty, ktoré som urobil(a) s hocijakou bytosťou v hociktorom čase a hociktorej realite, ktoré neslúžili mojím najlepším záujmom a najvyšším záujmom Svetla alebo ktoré boli urobené s bytosťami, ktoré neboli zo 100%-ného čistého Svetla. Vyhlasujem, že toto zrušenie kontraktov a dohôd je nezvratné a trvalé.”

A potom nám už zostáva posledný krok: Kedykoľvek channelujeme (či už cez kyvadlo alebo priamo), nikdy sa neraďme, kým sme nezabezpečili, že hovoríme s bytosťou, ktorá je zo 100%-ného čistého Svetla!

163 thoughts on “Čo sa to s nami deje?

  1. Tak fajn teda uz sa ani nedivim ze mas viac ako milion pozreti.
    ty mas teda riadne dobru reklamu:D
    inac a tvoji anieli si mozu citat aj komentare??
    lebo je to vazne pekne :}

    Mam otazku helar.
    Mozem ocistu urobit aj mantrami??
    pretoze mi dost dobre idu
    opytaj sa nato pls svojich anielov ze ci sa to da.
    A ak hej tak akymi.Oni ti uz daju mantru.nemusis ju davat sem staci ak mi ju posles na email.

    prosim…….

    Páči sa mi

  2. milujem citat tvoje rozhovory s anjelmi 😀 ten zmysel pre humor a vyjadrovanie ..:D
    kazdopadne som velmi vdacna za tento sice dlhy ale poucny clanok .. ja som bola totiz v tom ze sprievodcovi mozem 100% verit:D nuz dam si bacha 🙂
    a som vdacna aj za to ze mame takmer z prvej ruky “vznik sveta” 🙂
    bolo to fajn citanie 🙂

    drz sa helar a vela zdravia do noveho roku prajem!! a aj vam ostatnym samozrejme 🙂

    Páči sa mi

  3. Aurawiewer,

    neviem presne, čo myslíš pod mantrami pre očistu. Ja si mantry robím sama, vždy podľa účelu, na ktorý ich potrebujem. Viac o tom píšem v Bosoráckom receptári v časti o sigiloch a mantrách.

    Ale možno ti pomôže táto informácia: existuje CDčko Tibetan Master Chants od Lama Tashi, ktoré pozostáva z mantier spievaných technikou overtones (harmonických tónov či ako sa to povie po slovensky). Pozrela som sa, je tam aj mantra na očistu: OM AH HUM a zjednocuje univerzálne, všezahŕňajúce telo (OM vibrované v korunnej čakre) s čistým tvorivým prejavom (AH v hrdelnej čakre) a osvietenou mysľou (HUM v srdcovej čakre). Kombinuje sa s Dhyani mudrou (popísaná v článku o tvorení internej merkaby). Spieva sa tak často denne, ako len vieš, pretože niekde som čítala, že tieto mantry musia odoznieť nejakých 10.000-krát, aby začali pôsobiť.

    Ja mám ešte jednu obľúbenú, ochrannú OM TARE TU TARE TURE SWAHA, ale dá sa použiť aj na liečenie (prekonáva nebezpečenstvo bez toho, aby niekomu škodila). Ja to TURE hovorím dvakrát, pretože v nápeve, podľa ktorého to robím, to tak bolo. Dá sa spájať s vizualizovaním farieb alebo striedaním mudier, kde spájame palec s inými prstami. K tým mudrám sa ešte v budúcnosti vrátim.

    A ešte k tým anjelom: písanie cez počítač je svojím spôsobom tiež komunikácia s nimi. Cez moje oči vidia a cez moju myseľ počujú moju stránku komentárov. Často robia cenzúru presne tak, že ma nechajú čítať napísaný text a keď sa dostanem k nejakej časti, čo im nesedí, tak vyšlú signál a cez kyvadlo to potom korigujeme. (Toľko o slobode prejavu. 😛 )

    A všetkým, čo to budú čítať – veľa spokojnosti do nového roku, pretože so spokojnosťou prichádza aj šťastie a zdravie a ak sme spokojní, nechýbajú nám ani tie prašulky… 😀

    Páči sa mi

  4. Om tare tu tare ture svaha je aj moja oblubena:}
    Maju tie potvorky pekny zmysel pre humor
    10 000 krat? nieje problem.
    Mantry si robim sam aj ja ale tibetske sa mi pacia najviac.
    zevraj sloboda prejavu:D..
    a pytala si sa ich ci ti niekedy pomohli k tolkej navstevnosti??
    Lebo ako vidim helarforum podporujes…:}
    Co sa tyka mantier este ta ja pouzivam aj OM MANI PADME HUM ale viac mi sedi ta om tare.
    Je to asi individualne…
    Tu co si mi napisala poznam.
    Inak a co mame kuriozny pripad v mantre tak filipovi212 som spravil mantru.po jej opakovani sa dostaval do roznych stavov a nakoniec sa mu vraj zacalo vsetko vlnit.
    Mama zacala channelovat po jednom precitani mojej mantry.
    preto vas uz neviem ako mam poprosit helar vysvetlite mi to preco mam take silne mantry alebo preco sa to stalo.
    Lebo ja potom tie mantry davat nemozem ak robia toto.. prosim ta toto jedine mi vysvetli ine neziadam.Ani o aure nic.Len toto.
    PF 2009
    zapoj aj tych anielov prosim.ja sam to nedokazem.a stale stale sa pytam pytam a furt tieto otazky obchadzate vsetci co o tom daco viete.Nikdo mi nikdy o t0mt0 nechcel nic prezradit. a ani ten liecitel co mimochodom auru mojej mamky urcil dobre furt odbocoval od temy ako by nechcel hovorit o mne.Iba horkotazko som s neho dostal ze mam dar vidiet auru a mam taktiez dar telepatie.
    tak prosim uz nechodme okolo horucej kase a skusme to a ja dam potom pokoj..{aspon ciastocne} :}……

    Páči sa mi

  5. Hmm zaujímavý článok keď som bol menší mával som také problémi že ma bolela hlava mával som horúčki a lekári nevedeli prísť nato že čo to bolo.Už je to našťastie preč.Aj isté veci som moc prežíval a keď bolo dačo neikomu z rodiny strašne som to prežíval a vytváral toľko negatívnej energie že potom z toho bolo zle mne samému.Ale už sa to kľudní a dúfam že do roku 2012 sa to úplne vitratí aby som prešiel spolu so zemou do ďalšej dimenzie.

    PF2009 nech sa darí tejto stránke aj helarfóru (linka na lište vpravo – pozn. od helar 🙂 ) kde som moderátor a všetkým ľuďom.

    Páči sa mi

  6. Aurawiewer,

    nechci vedieť všetko hneď a zaraz!

    Z toho, čo píšeš, mám dva poznatky: po prvé, každý máme nejakú svoju “mimoriadnu” silnú stránku (aj psychickú) – a tvoja sú zrejme mantry. Tie ostatné ezoterické schopnosti potrebuješ menej. Môže to byť dané tým, že hoci som to nenapísala hore v článku, niektorí z nás sú umiestnení na energetickej mriežke Zeme tak, aby cez nich prúdila energia “zhora” a napájala energetickú mriežku Zeme a pomáhala jej tak urobiť skok do štvrtej dimenzie. Ty môžeš byť jeden z takýchto bodov (ja ním som tiež). Máme k dispozícii vyššiu energiu, než ktorú dokážeme svojimi schopnosťami zvládať, hoci je len “prepožičaná”. Ja som si to uvedomila, keď ma dostala z rakoviny v štvrtom štádiu do “takmerzdravého” stavu takmer okamžite. Z tohto dôvodu mi asi aj moji anjeli zakazujú liečiť (mám reiki, ale nepoužívam ho). Mohla by som tú energiu nedostatočne ovládať. A to sa asi stáva aj tebe, keď robíš mantry pre iných. Môžeš ich nabíjať aj energiou, o ktorej ani netušíš a možno je aj prisilná pre toho, kto potom mantru používa. Takže ak chceš s mantrami robiť ďalej, mal by si asi využiť svoju schopnosť vidieť auru tak, že budeš s človekom, pre ktorého mantru robíš, najprv pracovať a energeticky ho “naladíš” tak, aby bol schopný ju používať bez vedľajších efektov.

    A trénuj si trpezlivosť… 😛 Z nejakého dôvodu (ktorý absolútne nechápem 😕 ) je to v anjelskom svete nesmierna ctnosť. Mňa utýrali takmer na smrť, než sa im podarilo nadupať ju do mňa. Preto napríklad channelujem cez kyvadlo a automatické písanie ani nič “rýchlejšie” mi akosi nejde. Starajú sa, aby som sa trénovala v trpezlivosti… haúúúúú!

    To je ten môj druhý poznatok. Veci (a informácie) k nám v živote prichádzajú v troch podobách: priskoro (vtedy si s nimi nevieme čo počať a je to, ako keby k nám vôbec neprišli), v pravej dobe a prineskoro (a vtedy sú nám už len na to, aby sme “nezomreli blbí” 😦 ). Ak sa všetci vyhýbajú istej odpovedi, tak asi preto, že ešte nenastala tá správna doba. Možno ti neodpovedajú, lebo na to musíš prísť sám… Dôveruj trochu “tým tam hore” – väčšinou sakramentsky dobre vedia, čo robia! (A keď nevedia, my aj tak nemáme šancu im na to prísť… 🙂 )

    Páči sa mi

  7. ahojte..,trochu som na tom clanku pobavil,neviem odkial autorka cerpa info z akeho zdroja,ale nie je to celkom tak..:),najma ten uvod , primusom ,ra..atd 🙂 ,ono to je trosku inak ,teraz nechcem Heli nejak znevazovat tuto knihu ,pretoze takychto kniziek o pociatku ,o nas , o vzniku je spusta ,ale ak chces ,alebo ktokolvek iny ,odporucam si precitat nove zjavenie pana jezisa krista ,ta kniha ti vselico osvetli ,ozrejmi mnohe veci ktoru su skryte..,este trochu k tim ..”anjelom ” s ktorymi Hela komunikuje..z toho co tu pise,maju na mna az prilis ludske komentare..,uvazovanie..,nazory..:)..vlastnost :)..povahu..:)..,moze to byt zaujimave citanie ,ale..o tom ako to vsetko vzniklo je na mile daleko..:)..tot moj nazor..:)..,je to moj subjektivny nazor, s ktorym sa nemusite stotoznit..

    Páči sa mi

  8. Jasne jasne dalsi svedok jahodovy.
    Ano vsetko vzislo vdaka jezisovi.bez neho si uz ani usrat asi nemozem cak?

    Helar

    Hm ale mam na teba otazku.Kedze ma moja mamka bielu auru.tie moje mantry by mohla zvladnut nie??Ak ces teda tak ti na majl daku moju poslem a kukni sa na to co je to.ci je to len odrb alebo ja neviem..Ale daco natom zrejme bude ak dokazem spiacim detom hybat s auruou.Moj synovec to uz nevydrzal,prudko sa zobudil a tou rucickou mi zabil jednu po tvari a po cele.
    Odvtedy mu s aurou nehybem.Ale mala by si to vidiet zlate je to hrozne.
    No ja ked si hovorim mantry tak po tichu v mysli.
    A myslim ze pomahaju lebo som vcera videl auru trosicka inac.
    Mame ktora ma take hnedo cervene vlasy by som mal normalne vidiet zelenu nie? a ona tam mala taku krasnu jasnu zltu.
    Takze to bol shok teda.
    No dobre tak dajme tomu ze som aj ja kanal cez ktory zem ide skocit.
    co nastane potom? bude mi ta sila vzata?nieje to trosicka nespravodlive?? akym pravom mi vlastne oni mozu zasahovat do zivota??
    teda niezeby mi to vadilo skor naopak :} ale len cisto fylozoficky

    Páči sa mi

  9. Cau Heli a kolektiv,

    tesim sa na knizku! Velmi sa mi pacia tvoje rozhovory!! Aj ked som tiez dost zmatena..z tvojich vysvetleni, opisov, asi som mala uz vzitu predstavu ako to tam hore funguje..umm
    Inak aj mna by zaujimalo ako je vnimana postava/ ake miesto ma postava Jezisa Krista… niedke je nazyvany nanebovzaty majster.. Mozno by bolo zaujimave keby napises aj nieco o tom

    Aura viewer, chcem sa ta opytat, ci dokazes vnimat farby aury aj nadialku???:))
    Lebo raz som spoznala osobu, ktorej brat mal tiez tuto schopnost a farbu dokazal precitii aj na dialku.

    Páči sa mi

  10. Aurawiewer,

    tak teda čisto “fylozofycky” 😛 – ak skočí Zem a my skočíme s ňou, budeme mať úplne iné “sily” ako dnes: dostaneme sa do štvrtej dimenzie, kde všetci sme energetické bytosti a ovládame okamžité zhmotňovanie myšlienok, takže nám môže byť fuk, či sme kanál pre cudziu energiu alebo nie… To je ako dožadovať sa vody v mori len preto, že si pamätáme, že kedysi sme boli vodovod… a vlastne si to možno ani pamätať nebudeme!

    Ber to ako výsadu, že dnes si “kanál”. Tiež do tej roly nemôžu obsadiť niekoho, kto nemá dostatočne silný systém na to, aby tú energiu uniesol… Grabhornová popisuje, že aj títo ľudia majú problémy, ale iného rázu. Podľa toho som vlastne zistila, že ja k nim patrím. Jednoducho máme energetický systém skonštruovaný tak, že unesieme cudzorodú energiu, ktorá cez nás preteká. A robíme tým službu Zemi, ktorá nás živí a chráni. To je pekné, nie? A ak už potrebuješ “titul”, tak sa nám nadáva “Urielova légia” 😛 … Takže nefrfli, legionár!

    S tou aurou ti ja veľmi nepomôžem. Patrím ku generácii, ktorá sa narodila s neaktívnym Tretím okom, a idem dušu vypľuť, aby som ho spojazdnila. Keď mám dobrý deň, začínam vidieť v aure slabé farebné nádychy – nič viac. Ale mám rozčítanú jednu knihu aj o farbách aury a ak tam bude niečo rozumné, tak to sem hodím.

    Ešte jedna poznámka, zasa ju ber priateľsky: nemyslím, že treba znehodnocovať presvedčenia iných ľudí! Stano má právo veriť v to, v čo verí. Všimni si – ani raz na mňa nezaútočil. A preto si zaslúži rovnako tolerantné správanie zo strany ľudí s iným presvedčením… Koniec-koncov, nikto z nás nemá patent na múdrosť a je celkom dobre možné, že ja sa mýlim a niekto iný má pravdu. To je totiž problém ezoteriky – kým na debaty o nej potrebujeme počítač a internet a nestačí nám telepatia, tak nemáme šancu povedať, ako tá “ezoterická realita” vlastne skutočne vyzerá…

    Takže poprosím aj ostatných – viac tolerancie k odlišným názorom… o rok sa môžu stať tými našimi! (Alebo aj nie, ale to je jedno. Jediné čo zaváži, je pravda samotná, nie náš názor na to, čo pravda je.) Nemusíme súhlasiť. Musíme však pre tých druhých vytvoriť priestor, aby si mohli povedať svoje. Inak by sme dávali najavo, že sa bojíme názorov, ktoré sú iné ako ten náš – a teda že pestujeme skôr “velebenie ega” ako “velebenie pravdy”.

    Stano,

    nemôžem zodpovedne vyhlásiť, ako to je… môžem len hovoriť to, čo si myslím. (A to aj robím.) Ale môj postreh z komunikácie s tými mojimi anjelmi je, že oni sa nastavujú na dve veci: na naše očakávania, ako bude taká komunikácia vyzerať, a na to, čo máme v hlave. Takže budú hovoriť s nami naším vlastným jazykom a formou, ktorá bude kopírovať naše vlastné myslenie. Ten istý anjel bude s rôznymi ľuďmi hovoriť rôzne. Z tých mojich jediný, kto má vyslovene tvrdý archaický štýl, je Otec. Po ňom nasleduje Camael s vetnou štruktúrou niekde z 19. storočia (snáď sa nenahnevá 🙂 ), potom Michael a “najnormálnejšie” hovoria Messiel, môj anjel strážny, Yovmiel, ktorý používa výlučne moje myslenie, a Gabriel, lebo ten je večne vylezený niekde medzi ľuďmi. To je moje anjelské panoptikum, ako ho vnímam ja. Myšlienky za slovami sú šľachetné, a tak mi je jedno, ak niekedy povedia aj trochu tvrdšie – nerobili by to, keby nevedeli, že to bez problémov znesiem.

    Takže si myslím, že ak s niekým anjel hovorí vyslovene archaicky alebo šraubovane, tak je to preto, že A. daná osoba tento štýl považuje za dôveryhodnejší, “anjelskejší”, alebo B. daná osoba ho sama používa.

    Ja sama nemám k Ježišovi nijaký vzťah a preto som ani nikdy nezisťovala u anjelov, ako to vlastne bolo a čo bude. Ak to bude treba vedieť, nejakým spôsobom sa to dozviem, o to sa už život postará… Zatiaľ všetko v ňom fungovalo takto, takže sa spolieham, že to tak bude fungovať i naďalej.

    Páči sa mi

  11. hm..aura viewer ci ako sa volas:)..nie som svedok jahodovy:)..ani katolik ani ziadny clen akehokolvek nabozenstva..,cirkvi su ludsky vymysel..,ja na vieru nepotebujem ziadnu organizaciu..,tak nesud popredu ,ked nevies ano..?..takze ked chces ,si precitaj ,ked budes mat moznost ,o com pochybujem,pretoze ani netusis o com hovoris..ja som len povedal aky mam nazor..,ak Hela chce moze sa pozret na to z druheho pohladu..,celkom by ma zaujimalo ,ked teda komunikuje s anjelmi ,spytat sa ich na na jezisa ,kto to podla nich bol..je..,by ma to zaujimalo..:)

    Páči sa mi

  12. Velmi pekny clanok.
    Myslim si, ze ludia maju este jednu “vynimocnu” vlastnost a to je LASKA. A takisto aj smiech a plac. Pre Helar to bude nie celkom exaktne pomenovanie, ze smiech a plac su vlastnost a preto sa opravujem, ze schopnost!:))
    Ak sa ti bude chciet odpovedat na otazku, tak co sa stava s anjelmi, ked umru…mozu sa tiez reinkarnovat?
    Prajem pekny den a este vela, veeeeela takychto clankov.

    Páči sa mi

  13. A este jedna otazka, ale moje myslienky a to co sa chcem opytat, sa formuje utrzkovito a este kym si rozmyslim, ci to sem mam napisat, prejdem v mojej hlave aj trikrat. Takze, ja som si nemyslela, ze sucit (a aj smutok?) su negativne vlastnosti. Praveze si myslim, ze to robi z cloveka citiacu a teda ludsku bytost s pozitivnou energiou. Pretoze si nemyslim, ze ludia s negativnou energiou su schopni v tomto smere nieco citit a uz vobec nie s ohladom na druhych ludi. Kazdy, kto ma sucit to znaci, ze je schopny brat ohlad aj na city druhych. A tym padom aj citit lasku nielen voci sebe.

    Páči sa mi

  14. leloa neviem či je to čo ti teraz napíšem úplne správne najlepšie bude asi keď ti odpovie helar ale napíšem to:
    Keď s niekym súcitíš alebo smútiš vitváraš si okolo seba negatívnu energiu pretože s ním súcitíš zaberáš sa jeho problémami a potom je z toho zle len tebe.A smútok je na 100% negatívna energia lebo plačeš napr. za niečim čo už neni nedá sa to vráiť a pocituješ ľútosť neviem ti to vysvetliť lepšie ale sú to negatívne emócie lebo sa zaťažuješ a nemáš vtedy dobrú náladu.

    Páči sa mi

  15. Ja Filip neviem,
    Dik za odpoved. Ale neviem. Ja viem, presne, co tym myslis, vyjadril si to celkom pekne a neboj aj zrozumitelne.
    Ale ked sa pozriem na svet a vidim tolkych trpaicich ludi a nikto by im nepomohol, keby nebolo toho sucitu, bolo by na zemi iba viac zla. Vies, co tym chcem povedat?

    Páči sa mi

  16. Viem čo tým myslíš.Ale tým ľuďom môžeš pomôcť láksu im preukázať môžeš.Pomôžeš im ale nebudeš sa tým problémom nejako extra zaoberať.Jednoducho napr. bezdomovcovi pomôžeš ale nebudeš ho ľutovať že je chudák jednoducho mu dáš rožok alebo peniaze ale nebudeš sa jeho problémami zaťažovať.Vieš čo tým myslím však?

    Páči sa mi

  17. hmm tak skúsim dáky príklad na súcit:
    Toto je len príklad: Budeš mať dajme tomu brata.Je chorí na nejakú vážnu chorobu a keďže ste rodina súcitíš s ním že mu je zle.Stále si pri ňom a myslíš nato že mu je zle čo chudák musí všetko preživať lenže keď na toto myslíš uvoľňuješ zo seba negatívnu energiu.

    Páči sa mi

  18. Stanko :-)))….. myslim ze sem ani nemusim nic pisat a je ti jasne ze nase cesty sa tak rychlo rozisli ako zisli.

    Helar

    Plne s tebou suhlasim.Neaktivne tretie oko? nezavidim….Tak teda to ti dik
    ze nefrfli… 😀 Urielova? A to je do uriel?
    Tak cojaviem helar chces teda daku mantru odomna na skus?Alebo ja neviem..
    Ale je to pekne ze vlastne zemi pomahat…

    leloa

    No takze takto.Ja vidim auru na vsetkom.Etericku…Farebnu vidavam len ked sa posnazim a poprosim tretie oko.To sa nachvilku rozcapne ako ked zmuris rano oproti svetlu a zhasne.Som moc lenivi ho otvarat ale ratam ze v juni(pri mojom tempe)Budem vidiet auru uz normalne 🙂
    Nebodaj chces auru urcit?Urcim v juni.Mam to nacasovane cca kedy by sa to mohlo otvorit.dufam len ze sa na mna teras nenasere no ale snad ne sak je moje:) vzdy ma najdes na helarfore. prezyvka Admin ak by si nevedela:)

    Páči sa mi

  19. No, tak už som sa vyhrabala z lístia a prečítala som si vaše komentáre 😛 …

    Leloa,

    to s tými vlastnosťami ako láska, šťastie a smútok je pravda – v tom sme zriedkaví, ale nie jediní… Tieto ľudské vlastnosti sa spájajú s naším egom. Najprv poďme na šťastie a smútok: sú to produkty nášho polarizovaného vnímania. Človek nevie povedať, čo je šťastie, kým neokúsil nešťastie. Takisto smútok – kým som nebola veselá, neviem, kedy som smutná. Všetky tieto stavy sú extrémne prejavy niečoho, čomu sa hovorí rovnováha, vyváženosť (a ja tomu hovorím spokojnosť).

    U lásky je to trochu ťažšie, pretože rôzni ľudia si lásku vysvetľujú rôzne. Skutočná, hlboká láska srdca, ktorá nie je viazaná na nijaký objekt, je v mojom ponímaní tolerancia. A to je vlastnosť, s ktorou som sa u anjelov stretla v takej miere, že ma zakaždým zhodí z nôh…

    A teraz k súcitu. Súcit je prejav nášho dobrého srdca, spojený vždy so smútkom nad tým, komu sa vodí horšie. Smútok/ľútosť je, ako už povedal Filip212, nižšia vibrácia. Preto Grabhornová i budhisti odporúčajú miesto súcitu posielať ľuďom lásku – bezpodmienečnú, založenú na presvedčení, že všetko bude lepšie a všetko má svoj zmysel (aj keď ho zrovna teraz a zrovna my nevidíme).

    A či anjeli zomierajú? Áno, aj anjeli môžu zomrieť, keď ich niekto zabije – ale my, ľudia, na to zďaleka nemáme. Nereinkarnujú sa – reinkarnácia je vlastnosť pre “bludné duše”, teda pre zvieratá a ľudí. Anjeli nemajú “dušu” a tak nemajú čo inkarnovať. Ako to ja viem, keď “zomrie” anjel, jeho energia sa vyžiari, ale nestratí. Niekde som spomínala, že som v sebe mala energiu keruba Efniela. Tá sa cajdala vyše 6000 rokov po svete po rôznych telách, než sa zišla na jednom mieste – a to u mňa. Najprv som myslela, že anjeli majú o mňa záujem práve preto, aby dostali Efniela späť k sebe. Ale keď som začala robiť psie kusy, tak ma pustili k vode so slovami, že keď čakali 6000 rokov, počkajú ďalších 6000. To sa mi zdalo voči Efnielovi hodne nespravodlivé a tak som sa ho pokúsila uvoľniť sama, aby sa mohol vrátiť. Nato som potrebovala dostať inú energiu, pretože strata takého množstva mojej energie by ma bola zabila. Ale anjeli sa zmilovali a tak som ešte stále tu, hoci Efniel je už späť doma… Niekedy sa s ním rozprávam. Hodne ma naučil a hodne mi dnes chýba.

    Filip212,

    ideme o harmonický tón vyššie, teda do štvrtej dimenzie, hoci kdekto hovorí do piatej a do štvrtej sa obvykle napcháva astrál; aj Grabhornová sama na dvoch miestach udáva dva rôzne údaje. Ja z toho mám maglajz a tak sa držím toho harmonického tónu – a ten pre mňa znamená štvrtú dimenziu. Myslím, že to mám z Drunvalo Melchizedeka. Ale v podstate je mi fuk, kam ideme, pokiaľ tam bude viac rozumu a tolerancie ako tu v tretej dimenzii… 😛

    Aurawiewer,

    Uriel je jeden z archanjelov, ak sa dobre pamätám, zodpovedá za energiu solárneho plexu.

    Ak chceš, môžeš mi urobiť mantru – napríklad na to, aby sa mi to Tretie oko konečne otvorilo? 🙂

    Tie problémy iného rázu súvisia s neovládaním cudzej energie. Tiež nám býva zle a máme emocionálne výkyvy (ide Psí, pamätáš?), ale neprejavujú sa dlhodobými chorobnými stavmi. Jednoducho sa niečo stane, my sa z toho vylížeme a ide sa ďalej, kým ostatní “napadnutí” sa len veľmi pomaly dostábajú z problémov a teda oveľa dlhšie produkujú negativitu. Čiže aj nám sa dejú zlé veci, ale máme vyššiu odolnosť – ako to povedal jeden známy, “ten tvoj optimizmus je horší ako kyselina sírová”. 😀 A mám pocit, že toto šírime aj do okolia – na onkológii sme boli jediná izba, kde sme sa v kuse smiali a uťahovali si zo všetkého, ešte aj zo smrti…

    Páči sa mi

  20. Ahoj Helar,pekne zdravím.A zároveň chcem všetkým popriať do Nového roku všetko najlepšie,pevné zdravie a veľa lásky.Chcem sa tiež podeliť si zážitkom.Keď som čítala o tom,že máš svojho anjela – učiteľa,tak som to chcela zistiť i ja,či niekoho takého mám.Ale nestalo sa nič,iba raz po cvičení,keď so ženami relaxujem,tak som v hlave začula meno Nathaniel.Vôbec som nevedela,že taký anjel existuje,ale našla som to na internete.Akosi som pochopila,že to má byť môj učiteľ alebo sprievodca.Ale akosi neviem načúvať,neviem si pri mojich problémoch uvoľniť hlavu.A ešte niečo sa chcem opýtať.Keď meditujem doma,je to iné ako keď meditujem v telocvični po cvičení.Keď sa spustí hudba,tak sa akosi vždy mením na nejaké zviera,ale vždy biele.Neviem si to vysvetliť.A nakoniec.Som rada,že si späť.

    Páči sa mi

  21. Táni,

    najväčší problém je vypratať si hlavu od toho sústavného vnútorného džavotu, čo v nej prebieha. Kým ten neskľudníš, budeš mať problém nastaviť sa na komunikáciu s anjelom. Mne pomáha kyvadlo. Spočiatku to nejde, vychádzajú somariny, ale netreba to vzdať – oni sa tiež potrebujú nastaviť na teba ako na kanál. Potom už nevadí ani, ak v duchu hovoríš – lebo budeš hovoriť s nimi.

    Tá zmena na zviera môže byť podvedomá, pretože si z minulosti zvyknutá pracovať s osobným totemom. Nič si z toho nerob, to časom prejde.

    Biela je dobrá farba, znamená potenciál, nevyužité možnosti.

    A aj tebe ŠNR! 😛

    Páči sa mi

  22. A správa pre Filipa212: práve pred chvíľkou som dostala ďalší newsletter, tentokrát od Shapeshifter, a v ňom stojí doslova: “following the path of ascension into the 5th World of Light” (čiže: na ceste vzostupu do piateho sveta Svetla). Tak nech si potom človek vyberie… 😦

    Páči sa mi

  23. Hmm tam píšu 4 tam 5 a veď je v podstate jedno do ktorej ideme to že sa tam dostanem neni 100% a ak sa tam dostanem a bude mi lepšie tak mi môže byť jedno aká to je dimenzia.

    Páči sa mi

  24. Ahoj Helar, raz ked som bola mensia sme robili jednu meditaciu, (mala som lezat na zemi a oproti mne stala osoba ktora citala co si mam predstavovat) no a ako sme skoncili tak som pomaly otvarala oci a videla som na jej mieste stat vysoku postavu celu v bielej dlhej plachte, zrejme mojho anjela strazneho a ked som sa mu chcela pozriet do tvare, akoby bol stale vyssi, takze som jeho tvar ani nevidela a potom som zmurkla a on zmizol… a rada by som sa spytala ako mozem zistit meno toho anjela, ak to teda bol anjel.. vopred dakujem za odpoved:)

    Páči sa mi

  25. Helar,mám k tebe ešte jednu prosbu.Nesúvisí to tu s ničím,ale možno mi budeš vedieť pomôcť.V črevách mám stále vodu,bola som aj u lekára,ale ten mi predpísal iba nejaký sirup,ale voda stále tam je.Je to nepríjemné a neviem sa toho zbaviť.Nepomáhajú ani klistíri.Kolonoskopia neukázala nič,iba ak tú vodu,ale doktor nič na to nepovedal,iba ak,že tam mám vodopád.Dalo by sa stým niečo urobiť?Ďakujem,ak na niečo prídeš,budem rada.

    Páči sa mi

  26. ja som sa snazila vyzistit meno mojho anjela prostrednistvom Kyvadla.. moj otec ma otvoreny kanal, pracuje s kyvadlom, vyuziva ho najma na liecenie.. ale raz som ho nahovorila aby sme vyskusali sa na nieco spytat..prostrednictvom abecedy, teda postupne aby sme vytukavali pismenka, skladali tak odpovede..
    A tak som sa dozvedela meno mojho ochrancu Myslim ze vyslo nieco ako Deahe.. 🙂
    Niekedy sa ho pokusam volat vo sne teda, chcem sa s nim rozpravat, ale akonahle zhasnem svetlo tak sa zacnem bat a nemozem zaspat, takze asi tolko z mojich snah mi vyplyva ze ako velmi chcem aby sa mi zjavil, rozpraval sa so mnou, moj strah mi nedovoli pokrocit dalej.. co je velka skoda.

    Páči sa mi

  27. Na toto musi ist mantra.ale tejto by som dal aj 10 000 opakovani.
    Zda sa ti vela??V tibete je jedna slavnost kde sa mantry odriekaju 1 000 000 krat.

    Páči sa mi

  28. No takze

    Presne aj ja hovorim ze lutost este nikdy nikomu nepomohla.
    Tak dobre skusim ti spravit mantru teda.Mne pomaha a vidim silnejsie.Ale poslem ti ju na email.v predmete budes mat MANTRA.
    Ale akoze neaktivne.Kazde tretie oko sa musi dat spojazdnit.Ked sa aj to moje lenive ako ja:D…
    Inak som ta chcel poprosit ci by si sem nepridala dake navody ako otvorit jednotlive cakry.Lebo ja hladam hladam a hovby hovby.
    Akoze vnutorne zmenene stavy??Omg..
    viac uz len do emailu.vis ktory som ja xbaroquex..

    Co sa tyka ostatnych.Je jedna vec.Osvietenie alebo inak nazvane nirvana.
    A je viacero ciest ako sa do nej dostat.
    Sak aj tie krestanske opakovacske modlitby zalmy ci kere su to.Su vlastne mantry ktore si europania ukradli s vychodu a juhu.Je o tom vela dokazov staci si zapnut google.Prvotna cesta k osvieteniu vznikla na dalekom vychode.A zavistlivy ludia potom ukradli jej ucenia a pretransformovali to do dnesnej viery v jezisa krista.sak jezisko je okolo roku nula nie?No a ak si zoberieme ze prve ucenia su s vychodu.Nemam dovod pokladat jezisovo ucenie za opodstatnene.Ani mesiasove proroctva ani ten alah ani nic.
    Je na kazdom ktoru cestu si vyberie.Niekto tu lahsiu s jeziskom.A niekto tu tazsiu a urodnejsiu.Ale o tomto by sme mohli diskutovat donekonecna ze by helar musela spravit este jeden blog.
    Nikoho neodvadzam od jeho viery a nikoho neprivadzam na moje ucenie.
    Rozhodnite sa kazdy sam ako sa dostanete k osvieteniu.
    NO SPAM PLEASE

    Páči sa mi

  29. ahoj helar a vospolok:)
    prave prechadzam krizou vo vztahu, rozmyslam o buducnosti, o sebe a svojich cinoch, a to ma aj viedlo na tvoju stranku, resp. ak mozem, nasu…:)
    Vsetky informacie ku ktorym som sa v poslednom case dostala sposobili chaos. Som velmi precitlivena, som rak, a mam pocit ze uz som dlhe roky uzavreta do seba. Ako dieta som bola velmi stastna, neplakavala som, zevraj som sa stale len usmievala, este aj ked som zaspavala. Stal sa zo mna ale presny opak. Pred ludmi som uzavreta. Viem o skodlivosti negativnych pocitov, a v puberte som podlahla strachu z buducnosti. Neviem sa ho stale zbavit. Dnes v noci sme sa rozisli s priatelom. Je to bolestive, ale viem ze nevyhnutne, tak sa namiesto truchlenia (na rozchod som uz pripravena, a v tom vztahu som sa sebatryznila dost) snazim zamerat na nieco pozitivne. Dnes v noci sa mi dokonca snival iny muz, doktor, do ktoreho som sa v momente zalubila a on to hned pochopil a opätoval. Len som ho skryvala pred rodinou, comu nerozumiem… Neviem co to bol za sen, ci nieco znamena… Mozno ty vytusis. Som este mlada, a este stale prebiehaju v mojom zivote velke zmeny. V charaktere, vnimani… Chcem byt na co najlepsej ceste. Len mam v sebe privela negativnych emocii a potrebujem sa z toho vymanit, ziskat iny pohlad na svet. Teraz sa citim tak trochu sebecky, ze sa tak velmi riesim.:) Ak budes mat chvilu na mna, verim ze zareagujes.
    Dakujem

    Páči sa mi

  30. TÁŃA,
    nerozumiem, v hrubom čreve máš vodu? To sa mi nezdá pravdepodobné. Možno len obsah čriev je riedky. Nemávaš hnačky? Aké ťažkosti máš?

    Páči sa mi

  31. Sustred sa na oblasť medzi očami.Tam sídli tvoje tretie oko.A postupne túto oblasť mentálne zdvíhaj ako keby si otvárala oči.Len nesmú sa ti nijako svaly na očiach pohnúť.
    A ako ked otváraš oči tak tak otváraj aj túto oblasť.
    Prajem veľa úspechu:-)

    Páči sa mi

  32. Ciastocne:) vsetko chce svoj cas.Uz som nato prisiel.
    Bud chces alebo nie.Nezalezi natom kolko to bude trvat.
    Proste cvic a jedneho dna to pride samo:-)

    Páči sa mi

  33. Helar?? a vies co je ten pocit tej teplej chrbtice ked prebudzas kundalini? tak ja som ho zazil pred chvilkou.Ale preco mi to nechcelo postupovat dalej?
    Najskor mi zacala brniet rit neskutocne a potom som pocitil krasne teplo v oblasti kostrce.
    Nevies mi poradit ako tu kundalini vyviest von?

    Páči sa mi

  34. Skini,tie problémy už mám rok.Neviem prečo tá voda tam je,ale vždy ma to blokuje v oblasti pupka.Nebolí to,ale je to blbý pocit,akoby tam niečo bolo.A keď si stlačím brucho,tak tú vodu počuť a veľa.Skrátka mám pocit,že celý metabolizmus je v háji,pretože mi vôbec netrávi.Je to ťažké popísať.Pokúšam sa rozprávať sama so sebou,ale neviem prísť na príčinu.A ak by niekto povedal,že neviem stráviť minulosť,tak myslím si,že to už prešlo.Tak,ak niekto vie pomôcť budem veľmi vďačná.Ďakujem .

    Páči sa mi

  35. Máš teda problém s koreňovou čakrou.
    Skúsila si nato ísť bylinami ako je čaj zlatobyľ?
    Ak ti nepomohla medecina odporucam uznavaneho psychotronika.
    Mne pomohol tymi jeho nechutnymi zbrndami:-)
    Ale moze to byt aj v strave kludne..

    Páči sa mi

  36. Tana,
    nepíšeš, či máš aj iné problémy s bruchom( nafukovanie, hnačka), ibaže máš vodu v bruchu. Ja som zdravotník, ale o takom niečom som nepočula. Na taká problémy, ako nefukovanie, prelievanie v črevách by som odporučila dietu bez mlieka a mliečnych výrobkov, nejess ovocie a zeleninu, ktorá má veľký odpad a môže nafukovať : kapusta, fazuľa, šupka z jablk, slivky. Užívala by som nejaké probiotiká ( dostať v lekárni) na úpravu črevnej flori. Neviem čo si skúšala na nápravu tvojich problémov.

    Páči sa mi

  37. Gilthoniel,

    ja som sa meno svojho “strážneho” dozvedela pri jednej riadenej meditácii (ale je v angličtine, hoci dobre zrozumiteľnou angličtinou) – Diana Cooper: Meditation to connect with your guardian angel (odporúčam cez britský Amazon, je to lacnejšie). Nájdem linku a dám ju do Zdrojov.

    Funguje aj to, čo popisuje Tinky, len to chce trochu zručnosti v kyvadlovaní. Písmenkovú tabuľku nájdete v článku Ako som objavila špiritistickú doštičku, kyvadlo si môžete urobiť aj sama, napríklad z prívesku na retiazke.

    Tinky,

    ten strach skutočne môže byť prekážkou. Skúste si pohľadať medzi článkami “osobný totem” a pozrite sa na metódu, ktorá vám dokáže pomôcť odblokovať čakru, v ktorej ho máte usadený. Dobrá priepustnosť čakier totiž pomáha kontaktovať sa s anjelmi, pretože ich energia je taká silná, že ak máme v niektorej čakre energetický blok, mohla by ho ešte zhoršiť a oni nám predsa nechcú poškodiť, tak sa môžu kontaktu vyhýbať.

    Táni,

    s týmto ti naozaj neviem pomôcť, je to pre mňa absolútna novinka, ale kočky sú skúsenejšie a väčšie odborníčky a držala by som sa toho, čo radia. A ak ešte niekedy “totemuješ”, skús sa spýtať svojich zvieratiek.

    Sandra,

    sen hovorí o tom, že podvedomie je nachystané na nový vzťah a ochotne ho privíta (možno ho už aj hľadá), len sa asi bojí, čo na to povedia ľudia naokolo. Možno mali toho predošlého radi. Nerobte si starosti, nechajte veciam voľný priebeh a ak sa chcete zbaviť svojich zlých zážitkov, choďte na Mračnú horu a nájdite si články k rekapitulácii (alebo linku nájdete aj v článku o karme tu, v minigrimi). Ak sa rekapitulácia (čo i len tá blesková) robí pravidelne, podvedomie sa naučí, že naším cieľom je nepripúšťať si veci a tešiť sa zo života.

    Aurawiewer,

    to teplo na kostrči vyzerá na kundalíní, ktorá však z nejakého dôvodu nejde nahor. Môže to byť blok v sakrálnej čakre (na solárny plexus mi to u teba veľmi nevyzerá 🙂 ). Tiež odporúčam vyvážiť si čakry (cez hudbu alebo cez “osobný totem”) a prípadne si zohnať kameň serpentín, ktorý ťahá kundalíní nahor do hlavy.

    Filip212,

    tvoj pocit môže byť spojený skôr s pokusom o kontakt. Takéto pocity (dotyky, mravenčenie, “ihličky”, brnenie) na rukách, nohách a tvári vznikajú, keď sa s nami snaží skontaktovať nejaká energetická bytosť.

    Páči sa mi

  38. Helar,pýtam sa ich každý deň.Písala som o tom.Niečo sa mi pomenilo a niečo ostalo.Dnes pri meditácii vyzeralo všetko OK,len neviem prečo mi nechcú povedať kde aký problém mám a ako sa toho zbaviť.Budem sa snažiť naďalej.A niečo sa začína diať.Dagr sa mi dávno neozval,ale minule som naďabila na nick dagger a na fotke bol totem z peria.Neviem,či je to znamenie a Dagr sa so mnou asi bude kontaktovať.A ako čítam o tých pocitoch pri meditácii,tak to mravenčenie mám poslednú dobu aj ja.A dnes sa mi konečne podarilo ukľudniť hlavu.

    Páči sa mi

  39. Helar

    :D:D:D to mi nerob taketo soky.Som tu smiechom vybuchol v obyvacke ze sa mi notebook skoro rozbil :D.
    Nepripada ti to u mna na solarny plexus???????/Heeeeeeeeeeej? a dohvie preco……………. :D:D
    Jedna stvrtina blogu ma nenavidi,dalsia stvrtina neznasa a zvysok bud onemel alebo so mnou suhlasi 😀 …
    Hm a co by to mohlo byt v sakralnej??Sidlisko citov a vasni.Tak je pravda ze ja sa rozvasnim skoro vzdy alebo inak povedane naseriem jak hovado ale uz to miernim.Lebo aj mne sa to zda na kundalini.Lebo take teplo a zrazu to zmizne a zrazu sa objavi a tak…
    A co mantra?? funguje? :}
    ja dufam len ze sa mi kundaliniho podari vytiahnut az po korunnu. i ked by otvorila tretie oko aj tam by stacilo… ale toto bude boj helar.
    korenova ta je fajn.Sakralnu prejdeme dako.Solarny plexus tam neni problem.Srdcova by tiez nemal byt problem hrdelna… no ak bude treba vypustit tu zlost a kazdemu povedat pravdu do oci… tak sa na mna naserie asi dost ludi 😀 …
    A c sa tyka tretieho oka.Nejako stagnujem na mieste a nejde to ani cihi ani hota…Nemal by som sa upriamit na jeden pripadne dva body??
    Pozdravuj gabriela… nech mi pomaha ked sa uz tak snazim…

    Páči sa mi

  40. Táni,

    nepýtaj sa veľmi na príčiny, pýtaj sa, čo máš robiť inak. To by mohlo zabrať.

    Aurawiewer,

    sakrálna čakra je o “ja chcem!”. Je to o nárokovaní si toho, aby bol svet podľan našich predstáv – ale nie silou, za každú cenu, ale jemnými spôsobmi. Je to o dávaní a braní, o pocite vyváženosti a bezpečnosti v tom, že môžeš prejaviť presne to, čo v tebe je. A až potom prichádzajú na radu všetky tie chtíče a sexy a čojaviemčoešte. Vezmi si to ako Maslowovu pyramídu potrieb – celkom dole je bezpečnosť a fyzické prežitie (koreňová čakra), potom emocionálne prežitie, začlenenie sa, pocit spolupatričnosti (sakrálna čakra), potom potreba odlíšiť sa v rámci davu a robiť si so svojim životom čo, čo ja chcem, ale bez negatívnych dopadov na prostredie – tie sú skôr v sakrálnej čakre (solárny plexus) atď.

    Ak tušíš problém s hrdelnou čakrou, tak táto veľmi často signalizuje nerovnováhy práve v sakrálnej čakre a v solárnom plexe, pričom niektoré môžu byť z minulých životov neodrobené traumy. A zlosť je produkt sakrálnej čakry a solárneho plexu, takže bacha! 🙂

    Páči sa mi

  41. ved uz sa miernim ale si ma riadne rozosmiala … 😀
    Ja to uz nejako vytiahnem na hor tu kundalini.Nech si nemysli ze nebude posluchat!…Teeeeeeeeeda.ju velmi pekne poprosim nech sa vynie dalej 🙂
    Ona je vlastne matka nie??Takze postupne by mi mala tie cakry otvorit vsetky ak sa mi ju teda podari vytiahnut az celkom hore.
    a traumu s minuleho zivota mam… ale budem ju vediet odstranit.ja si svoj minuly zivot pamatam…
    chvalabudhu:) takze tak.. ale myslim ze casom sa ho naucim aj ovladat ked cvicim 5 tibetanov…

    Páči sa mi

  42. ja len tolko pre vsetkych tretieho oka otvorenia chtivych :),

    ze sa treba venovat vsetkym cakram, nielen sa zamerat na jednu z nich, lebo nevyvazenost tych ostatnych si odskacete v podobe minimalne bolesti hlavy, podrazdenosti a kadejakych inych nepeknych sprievodnych javov.

    podla mna sa ani velmi daleko neposuniete, pre posun musite byt vyladeni celi, nielen mat otvorene tretie oko, nie, Helar?

    okrem toho, Helar, podla mna to bude haluz, ak to chapem spravne, tak dajmetomu polka ludi prebehne do 4. dimenzie, tam si budu poletovat ak ciste energie, hopping around, minding their own business, ako hovoria stari Montypytonovci:D:D a ta zvysna polka, ti chudacikovia, co to s vyvojom nestihnu, sa akurat dostanu do riadnych stavov depresie ked im odide polka ludi, ktorych maju radi, lebo ti predsa odidu umretim nie?

    Páči sa mi

  43. Esme,

    ako som to pochopila ja, tak dokonca “odchádzajúci” možno ani nezomrú, len jedného dňa zmiznú… Niekde (už si nepamätám zdroj, ale asi to bude Grabhornová) som čítala, že netreba smútiť za tými živočíšnymi druhmi, ktoré už vymreli, pretože sa len “premiestnili” o harmonický tón vyššie, do podmienok, v ktorých dokážu existovať… Nuž, človek si o tom môže myslieť svoje (vyzerá to skôr ako ekologický alibizmus: my ich nevytĺkame, my im len umožňujeme prechod na lepšie), ale možno aj časť ľudstva sa jedného dňa “vyparí” a zdrhne “na lepšie”!

    Grabhornová aj Melchizedek hovoria o zaspaní a zobudení sa. Grabhornová to berie doslova, Melchizedek hovorí o tom, že to trvá dlho (nejako sa mi do toho pletú 3 dni, ale to je veľmi nespoľahlivá informácia) a človek je v “ničote” a môže sa báť, takže je lepšie, ak to “presníva”… Žiaľ, vlastnú skúsenosť – zatiaľ – neviem pripojiť. (Ale už sa na tom pracuje. 😛 )

    Páči sa mi

  44. Ďakujem Ti, Helar,
    dlhšie som tu nebola….ale dnes som sem prišla s pocitom, že ma tu čosi čaká…a čakalo…Veľmi ma teší Tvoja cesta a som šťastná, že sa delíš aj s ostatnými….je to potrebné a radostné… na pery sa mi usadil úúúúsmev a v hrudi sa rozlialo sladké teplo …Ty nemusíš mať otvorené oči aby si videla… mám tak veľkúúúúú radosť, ď a k u j e m

    Páči sa mi

  45. Helar,

    viete, mna ani tak netrapi, aky bude ten prechod, furt je to cesta k 4 dimenzii, navyse len docasna, tak nech sa to udeje ako chce.

    ina vec ma trapi, dam ako priklad seba, to bude najzrozumitelnejsie:

    1. moznost: budem na sebe makat, ale nic sa v 2012 neudeje. tak si poviem, ze som sa asi nevyvinula dostatocne na prechod. fajn, nevadi, dako sa s tym vyrovnam, lebo vedomost o tychto veciach mam, akurat smola, nevydalo. hadam este bude sanca.

    2. moznost: prejdem do 4 dimenzie. hura. teraz co ma trapi je, ze tym zarmutim niektorych mojich blizkych, ktori sa tymto veciam nevenuju a jednoducho budu povazovat nespravodlive, ze som odisla tak skoro, lebo si budu mysliet, ze som zomrela a basta. pod zemou, zhasla fajka, oci pre plac.

    pisem to preto, ze prave v rodine mame taku vec, kedy nam odisiel jeden clen rodiny, a ja sa tym zmierujem ovela lepsie, lebo patram, co a ako, dokonca som sa s touto osobkou aj po jej smrti spojila, ale moj oco napriklad neveri, ze dusa existuje, takze to ma ovela tazsie. velmi by som chcela, aby uveril. davkujem mu info postupne, ale naozaj, uvedomi si ich az v pravy cas, skor nie.

    takze skor ma tato neveriaca skupinka zaujima, ak by ste o tom nieco vedeli, rada si precitam odpoved. diky

    Páči sa mi

  46. Helar,

    alebo si napriklad predstavte, ze mate deti. male, co este nevedia rozpravat. so stupnom rozvoja, aky ste uz dosiahli sa uz tesite, ze pojdete do 4 dimenzie. ale co vase deti, tie predsa nebudu vediet, kam ste im ufrngli a sup maju traumu na cely zivot.

    tu mi to pripada nespravodlive. da sa u vasich sprievodcov vyzistit, ako to bude? alebo je este prilis skoro, aby sme vedeli? d
    akujem

    Páči sa mi

  47. Budeš sa nad to musieť preniesť.V tomto stave to nechápeš ale s otvorenými čakrami a kundalíni volne behajúcou po tele budes troska inac rozmyslat.

    Páči sa mi

  48. esme….
    no neviem ci ti co sa dostanu do 4 dimenzie sa “vyparia”…. zda sa mi to trochu divne…. naviac teraz sa rodia deti s vyssou duchovnou urovnou… tak by som sa az tak neobavala ze sa do 4 dimenzie nedostanu… a ten kto sa nebude snazit o rozvoj bude mat problemy… jeho telo a psichyka to nebudu zvlaadat…. ti co na sebe pracuju budu to mat lahsie… je treba tomu nechat volny priebeh…. povedat si, co ma byt, to bude…

    Páči sa mi

  49. Esme,

    ten prechod do vyššej dimenzie nie je založený na tom, či niekto vedome vie, kam ide, alebo či v to verí alebo nie. Stačí, ak je dostatočne otvorený a prispôsobivý (teda bez strachov, nenávistí a nevraživostí), aby ho nezmietlo z nôh, až Psí vytočí jeho emócie na maximum. Tí, čo sú PREVAŽNE zo svetla, prejdú… Teda podľa toho, ako som to pochopila ja.

    Ovšem odvčera som v ťažkej depresii. Potkla som sa o nové informácie, ktoré som ešte nemala možnosť overiť – a sú také strašné, že ich odmietam prijať. No, uvidíme. Dnes večer pôjdem zisťovať…

    Páči sa mi

  50. Rada čítam rozhovory-komentáre na tejto stránke. Z času na čas ma sem priveje dobrý vietor. Nemám žiadnu zo schopností, teda o žiadnej neviem, ale cítim z týchto riadkov “dobro”. Preto aj môj komentár. Helar, na Tvoju odpoveď sa vždy nesmierne teším. V mojej rodine teraz riešime rozvod. Aký máš názor na rozvod ty. Vieš, keď prisaháš pred Bohom, že budeš pri druhom človeku stáť v dobrom i v zlom a po niekoľkých rokoch si povieš. Stačí. Už takto nemôžem, už nechcem takto ďalej. Je to ťažké. Nepýtala si sa anjelov, či je to správne? Porušiť sľub a ísť za svojím šťastím? A ešte jedna vec. K otázke Ježiš, v jeho vieru a či je to tá ľahšia, alebo ťažká cesta. Ja osobne si myslím, že Ježiš naozaj prišiel na túto Zem ako posol od Boha, aby človeku otvoril oči. Svojim spôsobom rozdával lásku a učil ľudí dávať ju. Tak ako aj niektorí iní vyvolení. Ibaže ON mal viac danej Božej energie, ktorú umocňoval svojimi skutkami. Boh je v každom z nás. Aj my sme súčasťou Boha. Na mnohé veci žiaľ nepoznáme odpoveď, lebo máme rozum, ktorý zatemňuje to duchovné (a možno aj z iných dôvodov – nepátram po tom). On bol v spojení s anjelmi a jeho dobrá energia sa stelesňuje v nás. Aj Ježiš bol svojím spôsobom “rebel” proti ľudským spoločenstvám cirkvi, za ktorými sa častokrát skrývala aj zloba. Preto chcel ukázať ľuďom, že ľudská duša je naozaj nesmrteľná. Nemôžte sa na mňa hnevať, ale ja osobne si myslím že Ježiš je stopercentné svetlo a čistota. Lebo je súčasťou Boha, ktorý sa stelesnil v ľudskú bytosť. A tým, že sa dal dobrovoľne ukrižovať, aby nám ukázal nesmrteľnosť duše nám preukázal toľko dobra, že pri pomyslení na Ježiša mi je sladko a cítim pokoru a lásku. Toľko k tomu.

    Páči sa mi

  51. od boha ktoreho.
    aj budha dosiel.
    aj mohamed dosiel
    aj iny dosli…. nebol to len jezis samotny… .
    Boh je v kazdom s nas- Boh v kazdom s nas nieje v nas je akurat to bozske :).
    Bohov mas tolko ze nevies s ktorym sa skorej poradit.
    Neni iba ten jeden…ja ti napriklad s prepacenim kaslem na jezisa.ja radsej poprosim taru alebo sivu aby pomohli.Nie kazdy totiz ide s tvojim bohom..
    Co sa tyka rozvodu tak aj ten boh by si radsej prial nech sa rozvedu ako by mali stagnovat.
    A to nieje na bohu ci sa pred nim vzali a kraviny.Je to o kazdom ako to dokaze zniest…
    Na anielikov by som sa tiez moc nespoliehal …ty maju tiez svoje maniere,az na gabriela 🙂 a vynimky.
    ale to sa neoplati riesit …..

    Páči sa mi

  52. Súhlasim s Tebou, že boli aj iní. O tom som písala. Každý sa obracia na Svojho Boha. Ja Ti to vôbec nezazlievam, že sa radšej obrátiš na iných s prosbami. Je to tvoja vec. Dôležitá je viera, čisté srdce a láska. A môj spriaznený anjel je takisto Gabriel. Podstata Boha je v nás. Preto je v nás kúsok Boha. A je úplne jedno, ako ho pomenuješ. A ešte jedna vec. Ježiš je Boží syn. Aj keď je to v stopercentnej čistote jednota. Nemám nič ani proti iným Bohom. Je na každom z nás, kam sa obráti, ktorým smerom. Ved máme slobodnú vôľu. Ja viem, s ktorým Bohom sa mám poradiť. V tom mám jasno. Len o jedno ťa prosím. Nebuď vzbrklý a nezatracuj vieru, ktorá sa možno nestotožňuje s tou tvojou. Bude Ti to osožné na Tvojej ceste.

    Páči sa mi

  53. Vidno ze si dosla po dlhej dobe 😀 a asi este nepoznas…
    To ze je boh v nas je hlupost.V nas moze byt to bozske a nechapes ako to myslim.
    Omg……. dobre moja 😀 ja ze som zbrkli?Nie kdeze ja mam len taky malicky temperament.
    A o tom bozskom sa mi nechce rozoberat.. nechce sa mi vysvetlovat ako to myslim bud to pochop alebo kasli nato….
    odveci:
    ake mas ty schopnosti?? alebo co take ovladas?s ezoteriky..

    Páči sa mi

  54. Maličký? Nie, máš riadny temperament. :-)) Nečítaš ma pozorne. O tom, čo ovládam, som písala vo svojom prvom príspevku. Hneď v tretej vete. :-)) Prekvapený? Nemyslím si, že je dôležité mať nejaké magické schopnosti. Mnoho ľudí ich má ani o tom nevie. Myslím, že mojím posolstvom je pomáhať ľuďom, rozdávať lásku….a možno ani nie, len si to nahováram. Cítim ale, že mám pri sebe dobrých anjelov a že musím ešte veľa pracovať na sebe, aby som splnila svoje poslanie. Vtedy, keď som si myslela, že umriem, sľubovala som Bohu, že budem lepšia a splním to, na čo som sem bola poslaná, že viem, že som ešte veľa neurobila. No neviem, čo presne to je, len hádam. A ezoterika ma zaujíma. To je všetko.

    Páči sa mi

  55. Ja nemam temperament… vsak ludia? :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
    NO A CO.JA SOM PROSTE TAKY MALI REBELKO.A CO? MA DAKDO PROBLEM??? COOOOOOO?HNED MU DOKAZEME PRAVY OPAK.JA,NICK MAY A OSTATNE DVOJCATA
    AHAAAAAAAAAAAAAA
    AHAHAHAAAAAAAA
    JAHAHAHAAAAAAAAAAA
    IHIHIIIIIIIIII
    JOHOHOOOOOOOOOOAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAA HA!
    ehm??… cheche nevsimajte si:-)

    Páči sa mi

  56. Janka,
    myslím si, že si krásna bytosť a je v tebe pokora, múdrosť i iné cnosti. Čisté, láskavé a radostné srdce, ochota pomáhať druhým sú oveľa potrebnejšie ako nejaké “zvláštne” schopnosti. Dávam to slovo do úvodzoviek lebo podľa mňa až také zvláštne nie sú. Ty ani netušíš (aj keď si myslím že opak je pravdou), že ich máš a dokonca aj denne využívaš. Som presvedčená, že sa denne rozprávaš so svojím srdcom a to je nádhera…dnes, keď si ľudia myslia, že srdce je len sval…Ty ho dokonca aj počúvaš…dôkazom je Tvoja úprimná viera !!!Tá neprišla z rozumu. Tvoja viera je zo srdca. Veľmi by som si priala keby niektorý ľudia mali radšej namiesto “zvláštnych schopností” ozajstnú, úprimnu vieru! Dnes je zvláštna doba…najviac ľudí potrebuje “zvláštne schopnosti” aby si vyveštili výhru jackpotu!…Väčšina tých, čo majú “zvláštne schopnosti” ich predáva, speňažuje….Česť vínimkám ! Je správne predávať čosi, čo sami dostali ako dar?? Jedna “jasnovidka” povedala že si účtuje preto aby “vyrovnala energiu”…Dá sa na toto niečo povedať??…Dnes sú zvláštne schopnosti devalvované, myslím tie ozajstné lebo je čoraz viac ľudí, ktorý sa ich učia! Dá sa talent naučiť?… Milá Janka, v tejto umelej a neustale sa pretvatujúcej realite si ako maják ktorý ukazuje tie pravé hodnoty a schopnosti..schopnosti nzištnej pomoci, Lásky, Viery, Múdrosti (srdca nie rozumu) a iných cností, ktoré sa dnes veľmi”nenosia” ….Prajem Ti veľa radosti a svetla v srdci

    Páči sa mi

  57. k tym schopnostiam.
    Ty zrejme ziadnu nemas ked o nich takto hovoris.A ja auru ked zahliadnem farby poviem rovno ja ju nespenazujem.Len sa nedosyp.. janka nieje jedina ktora vie milovat.
    A ze niesu take zvlastne??Som zvedavy co by si povedala nech pred tebou niekto zapali sviecku len pohladom.
    Ale to ze su zvlastne a dolezite pochopis az sa nejaku naucis pripadne ju dostanes.
    :-* bytie vie preco a komu ich dava.
    pekny den

    Páči sa mi

  58. Milá modrá ada,
    neprežívaj sa tak….nepíala som práve o Tebe, ale keďže reaguješ asi si sa tam troška našiel, čím samozrejme nemyslím nič zlé, ale mala som to predsa vedieť že Ty vidíš auru a na rovinu o tom zadarmo hovoríš…prepáč, skutočne som o tom netušila….Mimochodom, odkaz je pre Janku a napísala som ho v tom duchu preto že ako človek je vínimočná aj keď nezapaluje sviečky pohľadom. Ty sa asi cítiš byť lepší, nadčlovek alebo čo, ale veľkosť a kvalita človeka je podľa mňa o niečom inom. Aj Ty to raz pochopíš…teda aspoň dúfam. Zatiaľ zjavne najväščie je Tvoje ego…Prajem Ti veľa pokoja v duši…
    P.S. Nie som nepriateľ

    Páči sa mi

  59. Decká, mám návrh – čo tak prestať analyzovať jeden druhého? Bolo by trápne, keby sme boli všetci rovnakí – oveľa zábavnejšie je, keď sú ľudia takoví aj makoví… Nemusia nám všetci “sedieť”, ale to ešte neznamená, že im zastavíme prívod kyslíka 😛 !

    Každý z nás má svojím spôsobom pravdu. Janka má právo orientovať sa na Ježiša. Aurawiewer má právo sa naňho neorientovať. Ada má právo držať stranu Janke. A ja som sa zámerne doteraz z tejto diskusie vyberala, pretože som “neježišová” a k tejto téme nemám absolútne nič povedať. Všetci máme pravdu – v našom súkromnom svete.

    Ovšem nemusí to byť nutne súkromný svet tých ostatných – a preto sa pokúšam túto diskusiu v tomto bode useknúť.

    Páči sa mi

  60. Spam – nevyziadane spravy ktore posielaju najcastejsie ludia menom spammeri.Jedna sa o prispevok v ktorom sa nachadzaju vyrazi jj ok nn jasne alebo jedno slovo ci vyraz.Nema ziadnu hodnotnu funkciu preto je oznaceny za nevyziadanu spravu ktora sa maze.

    Páči sa mi

  61. Ahoj,chcem sa podeliť o tom,čo v poslednom čase mi nejde do hlavy a nie že by som to nevedela stráviť,len akosi neviem ako ďalej.Tak postupne.Asi pred ani nie týždňom pri meditácii sa mi stalo toto:Prišli pre mňa nejakí ľudia v niečom som letela,ale nebála som sa.Doleteli sme k jaskyni,vošli sme dnu.tam stáli okolo kamenného oltára,alebo stola ľudia v kapucniach,nevidela som im do tvári.Zrazu som sa videla ležať na tom stole,oni niečo robili a potom som videla,ako mi do oblasti srdcovej čakry dávajú lotosový kvet.Ďalej už viem iba to,že som sa vrátila späť.To som tu aj písala,ale príspevok akýmsi zázrakom zmizol.Nedalo mi to,a tak som sa išla rozprávať s Natanielom.Keď som sa mu pýtala,kto boli tí ľudia,nevedela som to rozlúštiť,ale spojené niečo s Atlantídou.A na otázku,čo mám urobiť,bolo odpovedané,že sa máš postarať o naše deti.To,že tam bolo,že si vyvolená,to je asi môj výplod fantázie.bol to samozrejme pre mňa blud,fantázia.Ale včera som tu čítala o deťoch,ktoré sa rodili v 80-tych rokoch,dnes sa mi dostal do rúk článok o indigových deťoch.Náhoda?Neviem,ale môj syn tomu zodpovedá.Keď bol malý,nemohol zaspať pokiaľ som mu nešúchala v oblasti tretieho oka/vtedy som to nevedela/akosi intuitívne.Cítim,že niečo v ňom je.Dnes som mu hovorila o indigových deťoch a tak zvláštne sa usmial.Ale vzápätí sme sa rozprávali o peniazoch,povedal,že nech nad tým nerozmýšľam,mám to nechať tak.Potom ma zavolal k internetu a ukázal mi stránku,kde je popísané o týchto deťoch.Boli tam napísané presne jeho slová,čo mi povedal.Musím to preštudovať viac,pretože je to pre mňa nové.A zatiaľ si s tým neviem rady.Budem rada,ak ma niekto privedie k rozumu….Krásny deň.

    Páči sa mi

  62. Indigove decko som aj ja:D tiez mam indigo v aure a to som uz dobre stary nato.(tiahni mi 16rok)
    Netrap sa tym.Ak si dostala lotos do srdcovej cakry zavidim..
    😛 netrap sa to je dobre:-)

    Páči sa mi

  63. HeGi
    Satanael bol prvým anjelom mal najväčšiu moc začal sa chovať nadradene voči ľudom. Boh mu odbral koncovku el…atd. 😀
    Najprv by si mal poprosiť o pomoc pri očiste a keď to myslíš naozaj úprimne, pomôžu.
    Oni ťa počuť budú určite hneď, ale či aj ty ich???
    Držím palce 🙂

    Páči sa mi

  64. Ywet,

    pokiaľ viem, nie je “Satanael”. Toto slovo označuje “protivník (=satan) Boha (=el)”. Slovo satan je z ľudského jazyka (myslím, že z hebrejčiny) a používalo sa na označenie hocijakého nepriateľa. Neskôr sa používalo na označenie Prvého Voza (keruba v podobe napol býka, napol človeka), ktorého odvtedy označujú ako Satana. Ale to nie je jeho skutočné meno. Pýtala som sa na jeho skutočné meno, ale povedali, že “to nepotrebujem vedieť” 😛 … Je to vlastne dobré takto, pretože ľudia sú divní a vzývajú kdekoho. Na to, aby bolo vzývanie účinné, potrebujete mať skutočné pôvodné meno bytosti, ktorú vzývate. Preto prvý krok na “zneškodnenie” nepriateľa je vymazať jeho meno…

    Asi rok mi trvalo, než som vydolovala od nich meno Lucifera – druhý častý omyl, ktorý sa robieva. Lucifer a Satan nie sú jedna a tá istá bytosť!

    To, čo som napísala, je len môj názor, ale mám potvrdené, že Satanael neexistuje a že tá bytosť je Prvý Voz (čo je jeho funkčné označenie, ale nie meno 😛 ).

    Páči sa mi

  65. chcel by som sa opytat ci vie niekdo co to vlastne je okultizmus lebo docital som sa azujimave prihody ludom ktory sa mu venovali a potom sa z nich stali az posadnuti a oslobodili sa len vdaka Bohu ktory ich z toho dostal ked zacali verit…ma nieco okultizmus proti krestanstvu alebo opacne?? naozaj predstavuje okultizmus diabla- protivnika boha ktori nas laka na svoju stranu proti nemu??

    Páči sa mi

  66. tak…satanismus uctieva satana ako zastancu všetkeho čo krestanvsto zakazuje (a pritom je to prirozdene)možno obratene kríže a tak….ty normalny satanisti maju krestanov v **** …len maju nazor že bez satana by žiadna krestanska cirkev nebola lebo by nemali čím zasrašovat ludí…odporučam : ZO SATANISOM ZACAL LEN KED NEMAS CO STRATIT…len vždy je čo stratit

    Páči sa mi

  67. Helar
    dočítala som sa to v knihe Andělé Atlantidy a tam bol autorov názor na anjelov.
    S tými menami robia fakt okolky 🙂 asi z bezpečnostných dôvodov. Chcela som vedieť svoje meno a nechali ma dve hodiny trápiť sa s “menom” Zuanalyj. Nepáčilo sa mi ale stále mi niečo pripomínalo. Potom som použila prešmyčky…a že analyzuj…
    Keď chcem vedieť niečo čo nemám vedieť, takto ma opinkajú 😀
    Ďakujem Helar za podrobnejšiu analýzu 😀

    Páči sa mi

  68. HeGi, najprv si niečo prečítaj o relaxácii a meditácii a keď to ideš robiť prvý krát, ľahni si abo sadni, zavri oči, pravidelne dýchaj, zameraj svoju pozornosť na pravidelné dýchanie, myšlienky čo ťa napadajú si nevšímaj. Predstavuj si ako do teba vstupuje čisté svetlo od hlavy až k nohám. Toto svetlo ťa očisťuje. Keď budeš meditovať častejšie, potom si vymýšľaj sám svoje techniky. Návodov je tu dosť. 😀

    Páči sa mi

  69. Aurawiewer, už len to že sa niekto snaží byť dobrým človekom a skľudní svoju myseľ, nastupuje na cestu očisty a keď v tom zotrvá bude mu odpustené a dokáže si aj sám sebe odpustiť. Veľká väčšina z nás má viac mínusiek v karme a preto sme tu aby sme ju svojimi pluskami vyrovnali.
    HeGi čisté svetlo očisťuje. Predstavuj si, že ťa napĺňa a vyžaruj ho do okolia.

    Páči sa mi

  70. ale, veď som písala o vyrovnaní karmy nie o mazaní. Očista duše nie je vymazávanie karmy. Podľa mňa keď niekto začína a medituje na čisté svetlo, postupne stáva sa lepším človekom a to sa zaznamená v karme ako +
    A raz tam bude toľko plusiek ako mínusiek a koleso sa dotočí 😀

    Páči sa mi

  71. Fíha. No tak mám zasa viac info o Gabrielovi a zdá sa že niečo som už aj tušila. A zároveň mi dáva zmysel aj výstraha anjelov, že mám byť opatrná. Tento odkaz som doteraz nechápala. Uff musím si nechať ten článok prejsť hlavou a ešte pár krát prečítať.
    Helar teším sa na tú knihu, viem, že mi veľa vecí, ktoré stále nechápem, objasní.

    Páči sa mi

  72. bolo to fakt depresivne a v mnohych veciach mi to nesedi. Moj nazor na nehmotny svet sa zaklada hlavne na nazoroch Dr. Briana Weissa, ktore mi mnoho objasnili a tento clanok mi vsetko len poprehadzoval, ale myslim si, ze ak je pravdivy tak je to pekne nespravodlive. Podla mna by kazda dusa mala mat sancu sa ucit a napravat svoje chyby. A ked len tak zrazu zmiznu vsetci ludia, kt sa niecoho boja, tak tu vela ludi neostane, lebo takmer kazdy sa niecoho boji. Podla mna by vyvynutejsie duse mali pomahat tym menej, aby ich naviedli na spravnu cestu a nie sa od nich separovat. Ten Ra tento svet v podstate vytvoril, tak nech teda dovoli kazdemu najst cestu a nie len niektorym vyvolenym.

    Páči sa mi

  73. Ahoj,dnes som sa opäť pokúsila kyvadlovať.Niekto sa mi predstavil ako Ianakiel alebo asi skôr Yanakiel a povedal,že je anjel tmy.Neviem prečo,ale povedal,že mám byť pripravená.Moja komunikácia s nimi ide naozaj skôr cez hlavu a až potom to kyvadluje.Inokedy tie odpovede nepočujem.Ale mám taký dojem,čo mi vlastne aj potvrdil,že to súvisí s babkou,ktorá práve dnes má 95 rokov a pol roka už iba leží.Vlastne sa chcem opýtať,či taký anjel existuje alebo je to opäť iba moja fantázia.S tými babenkami,čo som sa rozprávala a majú otvorené tretie oko,tak mi potvrdili,že kanál mám otvorený.Tak neviem.Ale moja komunikácia s nimi je niekedy fakt divná.Musím asi viac pracovať.Prajem pekný deň.

    Páči sa mi

  74. Velmi pekne napisane,
    paci sa mi, ze aj na najvacsia depka sa da pretocit a da sa najst cesta k svetlu,
    text ktory si opisovala mi velmi rezonoval s materialmi od Wingmakers.com (je to vacsinou po anglicky, ale ich starsie veci sa daju na webe najst aj prelozene)

    Páči sa mi

  75. Ahoj HELAR,
    perfektný článok…mohla by som ťa poprosiť o vysvetlenie…ked robím ten rituál na 100%-né bytosti svetla,platí to aj na tie,s ktorými som sa dohodla pred pobytom tu na zemi a teraz s nimi žijem?…neviem,či som to správne pochopila…a v tej 4 je v úvodzovkách “kontolné ukazovatele”…nemajú byť “kontrolné”?…vopred dakujem za odpoved…prajem veľa síl a chuti do daľšej práce…táto stránka je skvelá.

    Páči sa mi

  76. Aatina,

    rituál odstráni vraj všetky negatívne bytosti – je tam niečo aj o rušení urobených dohôd, takže aj také, s ktorými sme sa dohodli v dobrej viere, že sú “naši”. (Neodstránilo to len mojich anjelov. Asi preto, že neboli geinveni – ale natieram im to pod nos denne. 😕 )

    Ďakujem za upozornenie, má to byť “kontrolný”, už som to opravila.

    Páči sa mi

  77. Prosim toto je pre mna velmi dolezita otazka. Ja mam troska problem pochopit duchovno a nadprirodzeno, takze da mi asi mesiac dokym pochopim novu informaciu. Toto je poriadna palka, to musite uznat, co sa tyka informacii, ale vela veci to objasnuje..takze toto moj mozog mude dost dlho spracuvavat a riesit stale sa k tomuto clanku budem vracat a preberat ho, ale ked dojdem na riesenie a ked konecne pochopim Univerzum, bude to nadherne a okolie pociti moju lasku, pretoze ju budem rozdavat a konecne budem vyrovnany so svetom. Ja nepotrebujem taketo knihy co mi hovoria ako maju ludia mysliet a ako byt stastni, podla mna si to kazdy clovek musi nad tym dlho hutat ale potom dostane poznanie vo forme pochopenia Univerza. Ide o to ze teraz mam ale zatial malicku no mozno aj velku depku, boli ma hlava trochu a stale rozymslam nad svetom, Bohom a anielmi a tak… A preto sa chcem spitat ci je to ok, to ze teraz len prechadzam urcitim obdobim ,,pochopenia,, a ze ma moze aj trocha pobolievat aj hlava koli tomu. Pretoze stale na to musim mysliet. Dakujem

    Páči sa mi

  78. Mal som asi 16 keď sa so mnou začali diať rôzne veci, opisované v mnohých článkoch a komentárov ,ako rôzne chvenia nadviazanie rôznych komunikácii a nezmyselných viet niekde v podvedomí. Nedávalo mi to žiaden význam a vzbudzovalo to predo mnou veliký strach a rešpekt. No na druhej strane mi to ukázalo že na druhej strane riek predsa je druhy breh a ja stále som tu s vedomím že musím splniť nejaké poslanie a keď ho splním viem že sa nemusím báť že na druhej strane nieje nič. Zažil som aj astrálne vymrštenia s tela strašne to bolelo najprv ruky a strach ma nútil vrátiť sa späť . Ale zvedavosť ma lákala znova skúsiť vlastne vibrácie ktoré sú jedinečne pre toto prepojenie z druhou stranou sa nedajú predsa pomýliť zo snom. A vtedy sa to stalo objavil som sa v zástupe mnohých lúdi videl som jasne sprievod ,je ťažké popísať či išlo o súčasnosť alebo minulosť resp budúcnosť ktorú som videl tak jasne aj napriek tomu že je tomu už asi 12 rokov stalo to mam jasne pred ocami. Bol som v zástupe lúdi ktorý očakávali nejakého mesiáša alebo ja neviem koho nejakého svätca ktorý sa zrazu objavil v zástupe. Vtom sa všetci rozostúpili a svätec prechádzal popred dav a zrazu sa zastavil rovno predo mnou a v ruke mal obrovskú palicu zvláštne natočenú ako v biblických príbehoch nosil Mojžiš priložil mi ju na tvar a vtom som sa zrútil na zem bez sil bez možnosti sa hýbať obrovsky tranz no plne pri vedomí toho čo sa deje a stále pretrvávalo to chvenie keď v tom som počul DO TVOJICH RÚK PANE PORÚČAM SVOJHO DUCHA. Na to som sa vrátil späť do reálneho života bolo asi jedna hodina ráno a strašne preľaknutý s mnohými otázkami na ktoré si neviem dať odpoveď dodnes čo to bolo a čo sa mi to snažilo povedať. Až neskor som prišiel na to že tieto slova boli posledne Ježišove kým žil. Vie mi niekto povedať svoj názor na to …. Po tomto incidente som prosil do prázdna aby som už nič podobne nezažíval aj keď som cítil vnútorný pokoj. Po prosbe so zo všetkými podobnými zážitkami ako keby zľahla zem a až po niekoľkých rokoch sa znovu začali objavovať nejaké náznaky toho jedinečného chvenia na ktoré som sa v podstate tesil zo zvedavosti. teraz mam 30 a už dlho som nič podobne nezažil a laka ma to aj keď v podvedomí mam stále strach. rok 2012 ??? ktovie no nedáva mi to chuť ani pomyslieť že sa stane niečo zvláštne ale ak áno tak budem mat 33 tzv Krstové roky zvláštne. ďakujem za názory

    Páči sa mi

    • strach je veľkou prekážkou. Je to temná strana sily , všetky vojny, krízy , a ostatné
      zlé veci vznikajú na základe strachu, je to počiatok temna, maj upreté oči k svetlu
      a múdrosti , a všetky strachy uletia 😀 a ak to nezvládaš tak prepni na lásku to ti pomôže ale nie na ľútosť, to nie je láska …. človek by mal pomáhať… lebo to je cesta mágov … cestujúci v ohni života a astrálu hi hi 😀

      Páči sa mi

      • Ciki Ty hovoris ako majster Yoda… 🙂
        “Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.”

        Páči sa mi

  79. Ahoj Helar,
    precitala som si tento clanok a hned som si povedala, ze tu knihu od Lynn Grabhornovej musim mat 🙂
    no chcela by som sa ta spytat na par veci…pise sa tam, ze v roku 2012 ci 13 pride nejake precistenie Zeme a ludstva, vsade na svete je na to milion odkazov a vlastne staci otvorit oci a vidiet co sa deje okolo nas a nieje tazke tomu uverit. No mna by zaujimalo, ze ako sa da zbavit strachu, ked ani nieje iste ci uspejeme…ci sa dostaneme do dalsej dimenzie.
    Asi ako si to ty predstavujes? Je treba absolvovat tu cestu, ktoru absolvujes ty? Alebo staci, ze sa zbavime negativnych energii, strachu a pod. A ako zistim, ci som zo svetla alebo mam cast temnoty?
    Proste mam pocit, ze keby som mala absolvovat to vsetko, co si napriklad ty zazila, tak mi na to moj zivot ani nestaci a nieto, do roku 2013 🙂
    Ja som velmi citliva osoba a mam pocit, ze keby sa mam prizerat skaze ludstva a nemozem proti tomu nic urobit, asi tazko budem mat pozitivnu energiu…
    Co si o tom myslis?

    Páči sa mi

    • Podľa mňa je zbytočné to riešiť.Čo sa v ten deň mám stať sa stane a nikto tomu nezabráni.Ak sa tam nedostaneš teraz dostaneš sa tam inokedy možno ako iná bytosť.Samozrejme tým nechcem povedať, že sa netreba pokúšať dostať sa tam.Ale ak tak pre to napr. počúvať shapeshifter a nie sa toho báť :).

      Páči sa mi

  80. Mila Helar,

    … ked Psí spickuje emocie na maximum, predpokladam, ze ide iba o vysoko pozitivne emocie, vsak? … preco sa pytam? pretoze rozhodnutie zvladat a nenaplnat sa negativnymi emociami (ako sa da, inak to neviem definovat, lebo nie som stroj, aj ked oproti minulosti a vzhladom na svoju povahu si to posledne tyzdne myslim, uff), brat aj za beznych okolnosti stresujuce veci v pokoji ako sa da a riesit ich, avsak cez to vsetko citit pozitivne “veci” celkove a aj akosi podvedome vedome citit, ze bude len lepsie, (i napriek videniu ako vsetko “ide”…) su vlastne tym, pozitivnym, cim byt maju, tak?

    vdaka vopred za odpoved …

    Páči sa mi

    • Jana73,

      ako to chápem ja (a dokladajú to už aj channelingy od daeduwen), PSÍ špičkuje všetky emócie, čím zvýrazňuje našu schopnosť vzostúpiť alebo zostať v ďalšom cykle (myslím, že sa tomu nadáva yuga) v hmotnej dimenzii.

      Asi v každom človeku sú aj jedny aj druhé emócie. Podstatné je, myslím, či fungujeme prevažne v nízkovibračnom alebo prevažne vo vysokovibračnom móde. Inými slovami, či našimi hnacími silami sú strach, negativizmus, závisť, pocit krivdy, nevraživosť, chamtivosť alebo pohoda, uvoľnenosť, dôvera (dnes sa za týmto slovom nejako vrtím ako pes za chvostom), vyrovnanosť a optimizmus. To preto, lebo v štvrtej dimenzii, ako som to pochopila, získava duša schopnosť svoje myšlienky okamžite zhmotniť a bol by dosť veľký priekak, keby sme začali zhmotňovať niečo z tej prvej kategórie… To by sme veľmi rýchlo štvrtú dimenziu zmenili na zrkadlový obraz tretej!

      A mám podozrenie, že vzostupová podmienka medzi štvrtou a piatou dimenziou bude asi absolútna kontrola svojej mysle/emócií.

      Páči sa mi

  81. Mila Helar,

    este raz … reagujem na “starsiu” vec, ale … Vas koment z 5.01.2009 … druhy paragraf … zrejme (co je vaic ako mozne), mi nejake to vysvetlenie v inej casti stranky uniklo, alebo? venovali Ste sa tomu niekde, resp. mozem vediet viac, co sposobilo dany “stav” ? staci mi “odkaz”, najdem si …
    A este mi napadlo, the temple of peace, tajov, navstivili Ste, pripadne Ste v kontakte s osobami tam zijucimi (ci ako tam funguju, priznam sa, zvedavost a ine ma tam viedli, ale je potrebne sa tam “dostat”, takze urcite idem, ohlasim sa u nich, tak som bola instruovana)… resp. aky je Vas nazor na to?
    vdaka opat 🙂

    Páči sa mi

  82. Jana73,

    najprv k tomu Temple of Peace – ja som o tom nevedela, kým ste mi to nepovedali.

    Môj problém, ktorý mám so Slovenskom nasledujúcim Théuna Maresa je, že keď som čítala slovenský preklad jeho Cesty bojovníka (či ako sa to volalo), mala som miestami pocit, že čítam Mein Kampf! Pre istotu som si zohnala originály, pretože som chcela vedieť, či je to vec Maresa alebo prekladateľa… Proste obávam sa toho, čo bežný, “normálny” Slovák so svojou klanovo-vzťahovou orientáciou a dvojakým metrom urobí z bosoráckeho učenia!

    Neviem vám povedať viac. Potrebujete tam ísť a zistiť na vlastnej koži a ak by sa vám nepáčilo, čo uvidíte, len si pripomínajte, že Slováci nie sú Mares a Mares nie sú všetci bosoráci tohot sveta! Ja si Maresa vážim, je to mozog, ale o tom zvyšku okolo neho neviem veľa a od prírody cítim obrovskú nechuť k hocijakému “združovaniu sa”.

    Čo sa týka toho môjho komentára, neviem, čo presne vás zaujíma. Ak išlo o ten depresívny pocit, tak toho som sa zbavila vďaka tomu, že moja láska k ľudstvu klesla medzičasom na svoje historické minimum 😛 … Gaia mi kedysi povedala, že nepustí do vyššej dimenzie nikoho, kto by tú dimenziu mohol poškodiť. To je vlastne to, čo som písala v dnešnej prvej odpovedi. Predpokladám, že Gaia vie, čo robí. Keby som ja bola Gaia, asi by som sa zachovala rovnako.

    Páči sa mi

  83. … uz len v “skratke” k temple of peace … podla info, co mam (takmer osobne ziskanych, zatial iba takmer a vdaka praci) i manzelka Mr.Mares byva osobne pritomna – Elizabeth, takze myslim, a aj viem (co viem doteraz), ze sa naopak nejedna iba o slovakov … takze myslim, a dufam, ze i cely “duch” bude ako byt ma, ale ako pisete, osobna skusenost je osobna a veru i na tej nejake tie “zavery” jedine postavit (aj ked, hmm, iba moje videnie to bude, ine nie) … ukaze sa … a inak, kladiem si otazku, preco prave na Slovensku, myslim, ze nic podobne v okolitych krajinach nie je, neviem ale isto, samozrejme…

    … k laske k ludstvu … “neviem” (viem), co sa porobilo, ale iba musim a suhlasim s vyjadreniami, kazdemu, co jeho je … ked to nejde a nechapeme, tak to nejde, co uz (vratane seba, tak to vnimam, citim, ze viem, odkial to prameni, ale nechcem to tu takto rozoberat 🙂 ) … co vsak neznamena, lahostajnost … ani nahodou… urcite, este su zachvevy, ked vidim to/toho/tu, ci ono, atd… ale … a suhlasim, na to sa neda nic povedat … vyssie zaujmy su vyssie zaujmy, jednoducho, tak si to poviem v sebe a v podstate som to aj vzdy tak citila, len bolo velmi nehorazne vkladat to do istych vyjadreni … uz mlcim …

    Páči sa mi

  84. Dobry den Helar,

    chcem sa opytat, ci je mozne (preferujem) hovorit o veciach ohladne stretnutia s p.Maresom a o ostatnom s tym suvisiacim sukromnejsie, nie takto (uz mam urceny termin stretnutia a aj ine 🙂 ) …

    vdaka za odpoved 🙂

    Páči sa mi

  85. to Helar
    Ahoj paradny clanok, klobuk dole (aj ked ho nenosim) 😉 Co sa tyka prechodu do 4D/5D co myslite ako Gaia vyselektuje ludi? Myslite si ze selekcia na urovni Tsunami kde zahynie velke mnozstvo ludi resp. hurikan/zemetrasenie je selekcny proces? Aby ste ma spravne pochopili chcem sa Vas opytat ci takato postupna eliminacia ludi ktory dosledkom tychto udalosti zahynu, sa tyka ludi ktorí su na duchovnej urovni vyzsie alebo su to Tí ludia ktorí su naviazany na hmotu tak silno ze nie su schopní prechadzat do vyssej vybracie spolu so Zemou?
    Zjednodusene:
    ad 1.) Poberiem dobre ovecky do kosiara a prenesiem ich do inej dimenzie kde budu tvorit novu realitu svojim chcenim a myslienkami…

    ad 2.) Znicim tuto haved neschopnu zvysovat svoje energeticke JA =) uz teraz tu na Zemi a ostanu na mojom povrchu len Tí Ktorí si to ozaj zasluzia / tak oddelím plevy od zrna a nastolím novy zaciatok pre Ludí.

    ….. Comyslite ako funguje tento proces? Alebo je to nejaka zlata stredna cesta, ktora ma svoju pravdu v skĺbení tychto DVOCH princípov ?? Daju sa vobec tieto dva chody zlucit do jedneho? …. som z toho trochen zmetený. Opytal by sa niekto svetlej bytosti za mna? Ja ju este nie som schopny vynimat ale verim ze je somnou.
    PS: Rano si kludne miesam svoju zalievanu cofee a ako si tak miesam na jej povrchu sa zacala tocit spirala z peny -vsak to poznate ked si miesate kavu. Po chvilke sa z tociacej spiraly vykreslila krasna 5 ka /moje tarot. cislo …. co mi tym chcelo moje JA povedat? hmm… tazkopovedat ked s nim neviem komunikovat.

    Páči sa mi

    • Amfortas, haluz, presne rovnake otazky mam aj ja. Ale asi by som ich tak drsne nepolozila heh.
      No myslim si, ze to ako sa to udeje by ma ani vo sne nenapadlo, pretoze strasne vela veciam nerozumiem a cisto uvazovanim by som na to neprisla.
      Bola som na filme z festivalu Jeden svet a tam som si uvedomila, ze uz by sa take nieco mohlo udiat, myslim ten prechod do inej dimenzie, lebo tolko zla co je na tomto svete nieje normalne. Ale je tu aj obrovske mnozstvo dobra, o ktore by mi bolo luto prist. Resp. pozitiva a negativa, lebo ako niekto mudry raz povedal.,,nic nieje zle ani dobre, to len my sme si to tak pomenovali.
      Proste asi treba dat emocie stranou a zaoberat sa tym, kto sme, kto som a ako nalozit s experimentom, ktory tu na Zemi prebieha 🙂

      Páči sa mi

    • Ako to poznám ja (a to nemusí byť nutne pravda!):

      Existuje “kópia” Zeme na nejakej vyššej vibračnej úrovni. Ona existuje už dlho, možno odjakživa. (S fenoménom času som sa ešte nezoznámila a zrovna keď som mu začala rozumieť, prestala som rozumieť všetkému 😦 .) Na túto “kópiu” Zeme sa dostanú len bytosti s istou vibráciou a vyššou. Vraj sa tam dostávajú už priebežne a zrejme svoje reinkarnácia dokončievajú tam… neviem. To značí: keď človek dosiahne istú vibráciu a vyššiu, stáva sa schopný “prejsť” do 4D. Neviem, či prechádza automaticky. Nikto, kto túto vibráciu nedosahuje, nikam prejsť nemôže a tak zostáva v 3D so všetkým jej negativizmom. T.j. podľa tohto existujú paralelne 2 Zeme, jedna v 3D a druhá v 4D a niektorí ľudia, ktorí “zmizli” alebo umierajú s vyššou vibráciou ako X, sa znovuzrodia v 4D alebo sa tam jednoducho jedného dňa zobudia či čo…

      A tá vibrácia X je daná tým, že v 4D sa zhmotňuje okamžite, takže tí, čo sa tam dostávajú, nesmú mať negatívne myšlienky/prístupy/postoje/očakávania a ani negatívne sny. (Toto bola posledná informácia, ktorú som v tomto živote dostala od anjelov. Kým sa mi snívajú zlé veci, nemôžem “preč”, pretože v 4D by som ich okamžite zhmotňovala – a to tam nikto nepotrebuje.

      Neviem, či som odpovedala na to, čo bola otázka. Nemala som čas čítať celý komentár.

      Páči sa mi

      • dakujem Helar, nejak som tusila, alebo uz inde od teba citala, ze to bude takto. Dlha cesta ma teda caka, aj inych asi 🙂

        Páči sa mi

      • To Helar and ALLLLL 😀

        Hmm.. vcelku zaujimave, nachadzam tu istu analogiu s jednym nabozenskym materialom /asi ta tym slovom že ,,nabozenskym,, odradim Helar !! A L E !! .. aj ja som bol skeptik ked som to zacal počuvať (mimochodom dost trva kym sa to cele rozbehne …cely ten pribeh) v konecnom dosledku urob si na to nazor ty SAMA a vlastne vsetci Vy ktorí sem chodíte: http://www.eurohranoly.sk/kristus/Stretnutie%20s%20Bohom%20mp3.zip
        Urobte si na to svedectvo svoj vlastny nazor, mate svoj vlastny cit a intuiciu, mne zanechalo silny pocit a velku vypovednu hodnotu. Ved si vsimnite KTO je v tom pribehu ustredna postava. Vlastne ide o mladíka ktorý je bezstarostný, uziva si zivota plnymi duskami, je sebecky a obcas sa mi zda ze spomenul ze okusil zmenenu realitu prostrednictvom drog 😉
        Taktiez hovori o Novej Zemi a zastupe ludskych dusi ktore ju maju obývať. Chcete si taktiež ako aj ja chytiť najlepší flek? 😉 xi xi Je to pekna predstava a povedal by som motivacia byt lepsi a cistit svoju KARMU ako sa len da. Budem rad ak sa podelite o svoje pocity a nazory somnou?
        Ludia čeknite aj http://www.kristus.sk/video/ …ved odtial to v podstate vsetko je.
        hmm…

        Salute by Amfortas ,… priatelia 🙂

        Páči sa mi

      • tak toto nie je možné !??? už inde som tu písala, že som sa voľakedy s niekým rozprávala. Mala som asi 14/15, bola som veľmi otvorená Bohu, paradoxne cez cirkev 😀

        a ten niekto mi povedal mnoho vecí, ktoré som si nezapísala a len útržkovito si ich pamätám, mnohému som vôbec nerozumela a jednou z nich bolo, že existuje ako keby paralélna zem (čo s ňou bolo ďalej si teraz neviem rozpomenúť). Jedného dňa som tento hlas prestala počuť. Vie mi dakto poradiť, ako ho znovu započuť? Viete vtedy som sa absolútne nevenovala ešte ezoterickým veciam a prihovoril sa a ako tu čítam články (teda skôr komentáre), začínam si na niektoré veci rozpamätávať, presne tie ktoré mi vravel ten hlas…uau toto je neuveriteľné

        ja ho chem znovu počuť 🙂

        Páči sa mi

  86. Janka
    chcem zareagovať len na tvoje slová-toľko zla,čo je tu na zemi.
    Ked sa chystáš urobiť si v dome veľké riadenie,tiež najskór vyhádžeš veci von,urobíš ešte väčší neporiadok,ako si mala,pretriediš,staré vyhodíš,čo je dobré si pekne poukladáš naspäť. Myslím si,že takto sa čistí aj Gaia. Tí,čo sa nemienia prisposobiť a zvyšovať si vibrácie,nutne umierajú.Ale asi je to zložitejšie,lebo však máme aj karmu a kto s akou sem prišiel,to nevieme.Vieme len jedno,my sami sme si vybrali možnosť narodiť sa do tejto doby a teda tu máme svoju úlohu,niečomu sa naučiť,niečo vykonať,očistiť si karmu a podľa možnosti si nevytvárať dalšiu.Ja to takto vnímam a vóbec sa nezamýšľam nad tým,ako to bude prebiehať,ja sa len snažím si zvyšovať vibrácie a čistiť sa.

    Páči sa mi

  87. to Janka
    -Vies nechcel som zaposobit drsne a tobôž už nie nejako negativne, som optimista a viem ze ako clovek vnima svoje okolie a udalosti ktore ho postretnu vo vsedny den taky druh spetnej energie sa mu aj vrati spat k nemu. Je to jeden z vecnych zakonov. Takze chcel som tým len DOBRE vysvetlit moje otazky a polozit ich tak aby boli pre kazdeho jedno-jednoznacne 😉 xi …
    … a to ze mas rovnake otazky ako ja? … vsetci sme napojení na jednu mysel ktora je spolocna pre vsetkych ludskych duchov… cudujes sa ze vela ludi ma podobne otazky? Ja uz nie =)

    to Saltinka:
    -vies to s tym upratovaním a narobením najprv vacsieho neporiadku a potom postupneho vyberania tých ktorí k niečomu este poslužia (do buducnosti)…. to nie je zlý nápad, je to na zamyslenie.
    -to ze sme sem prisli vyrovnat karmu a ocistit to je pravda. No myslim si ze ked sme boli v Barde a planovali sme s ostatnymi dusami scenare nasho zivota tak si myslim ze ta hlavna crta ta hlavna uloha pre kazdeho ostala niekde zaznamenana… podla mna nie je na skodu sa spojit s vyssim JA a poziadat ho o poodhalenie skusok ktore som si naplanoval tu v hmotnosti zvanej Zem.

    Za dalsie, ide hlavne o zbavenie sa Dualitneho vnimania sveta okolo nas. Ak sa nam toto podari potom budeme stat nohami pevne v dalsej Dimenzii si myslim. Ale je to tazke byt nad vecou pocas tohoto zivota. Cudzopasnici nas tlacia do situacii z ktorých mozu profitovat oni.. tlacia nas do situacií kedy vytvarame negativne energie a parazituju tým na nas. Kym si to clovek uvedomi ze je v takej situacii je uz casto neskoro… ale nikdy nie je neskoro podla mna. Je dolezite ale rozpoznat to kedy svojim vnutrom vytvarame negativne energie, a rýchlo s tym prestat. No nie?

    Toto su dobre stranky, pacia sa mi, asi tu chvilku s Vami pobudnem 😉 …. ak by som mal povedat tieto stranky maju srdce… a oplati sa kracat len na ceste ktora ma srdce, pretoze ziadna cesta aj tak nikam nevedie … že don Juan ?

    Páči sa mi

  88. Amfortas, uplne s tebou suhlasim ohladom tychto stranok, su uzasne 🙂 no je tu toho mrtne a ja mam precitanu asi iba jednu stotinu heh. Ale oplati sa po tejto ceste-neceste kracat.

    A Saltinka, to je naozaj tak, ze sme si vybrali, ze chceme zit v tomto obdobi? wow, to som necakala…neviem ci sa to este niekde tu na strankach spomina, ale ak ano, velmi by ma to zaujimalo. Lebo nechcem rozvadzat inu temu aka uz je, len keby ma vies odporucit na nieco, kde sa o tom hovori, tak by bolo fajn 🙂

    Páči sa mi

  89. Jedna z veci ktoré sa môžme tu a teraz naučiť je aj, že nie je potrebne vytvárať inštitúcie ktoré by sa mali starať o poriadok (úrad/škola/peniaze/politika/zákony..atď) teda aspoň v materializme pretože to potom vyzerá ako neporiadok aj keď sa tvári ako poriadok 😀

    Páči sa mi

  90. Janka
    nevedela som,že si tu nová,že nepoznáš tieto stránky.
    Ak sa chceš o tejto téme dozvedieť viac,skús najprv Eldhwenin blog,nájdeš ho napravo na lište,v ňom si nájdi článok-Odkiaľ sme a kam smerujeme. A potom si popozeraj všetky články o duši a o karme,napravo na lište si klikni na index článkov na minigrimi,tam ich je neúrekom. Tak nech sa ti tieto články zapáčia a nech ti prinesú to poznanie,ktoré hľadáš.

    Páči sa mi

  91. Ahoj helar, skvelý článok. Ja som včera skúšala ten rituál a dnes, keď som sa pýtala kyvadla s kým hovorím, prihlásil sa mi Rafael a tvrdil, že je môj anjel a sprievodca. Pýtala som sa ho asi 4-krát či pochádza zo 100% svetla a vždy povedal áno. Je to možné alebo sa so mnou rozprávala zase nejaká nízka energia?

    Páči sa mi

  92. Tak tento clanok som necitala,ked bol povodne napisany…to som este o tejto stranke nechyrovala. A tak dakujem za update 🙂 pospajal mi bodky mojich ciastocnych informacii do celeho obrazku 🙂 uzasny clanok.

    Páči sa mi

  93. po novom a novom čítaní na týchto stránkach mám pocit, že do decembra to jednoducho nestihnem 😦 ak som to správne pochopila prechod do ďalšej dimenzie by mal skutočne byť 21.12., vždy som si myslela, že tento prechod už začal a bude trvať aj po tomto dátume, že ide len o nejaký stred tohto medziobdobia….po tom, čo som si prečítala z tvojich rozhovorov Helar s anjelmi to chápem tak, že niekto tu zostane a niekto nie po tomto dátume…a ja že sme na rovnakej lodi všetci a po skončení tohto obdobia tam postupne prídeme všetci. Asi to tak teda nebude a podaktorí tu stvrdneme dlhšiu dobu 😦

    Naozaj ďakujem za poučné články. Rôzne náhody ma už roky ťahajú k podobným veciam, aj vždy začnem a potom zase prestanem, totiž s trpezlivosťou nie som kamarátka a ego alebo tá horšia stránka zo mňa ma stiahne späť na zem do “reality”, keďže nejde všetko hneď. Posledná roky sa však snažím venovať sa duchovnu, hoci s prestávkami (kvôli škole, práci, cestovaniu) a ide to dosť pomaly. Možno len tí anjeli ma celé roky utvrdzujú v tom, že všetko o čom sa píše tu (a o mnohom viem ani neviem odkiaľ, len viem, že viem, respektíve mi to je veľmi známe) je skutočne pravda a samozrejme aj Boh (ja ho volám stále takto) a aj Ježiš (ktorý mám pocit je so mnou dáko spojený, zdá sa mi že odjakživa). Ale zaspala som na vavrínoch a už to asi ani nestihnem, škoda, že som všetky tie znamenia nepochopila skôr.

    Tak ale lepšie začať neskoro ako nikdy 😉

    Páči sa mi

    • Ak je neskoro, je neskoro 🙂
      Ja by som Ti ale najprv, než sa na túto realitu naladíš, doporučoval pozrieť si niečo o zákone zhmotňovania 😛 Ako tu už niekto spomínal (Čiki požičiam si :D), tvoje prianie je pre vesmír rozkazom a teda Tvoja vôľa, staň sa! Preto by “bojovník” mal mať “kontrolu” nad tým, čo sa deje v jeho “hlave” a robiť len “vedomé” rozhodnutia.

      Páči sa mi

      • ďakujem :)…zákon zhmotňovania (príčiny a následku, akcie a reakcie…) poznám – ale len teoreticky (hoci občas sa mi darí pritiahnuť, čo chcem, respektíve prísť na to, prečo sa stalo, čo som nechcela, ale na 100% vedomom rozhodovaní a kontrole to ani zďaleka nie je) 😀

        Páči sa mi

      • Eva,

        nehnevaj sa, ale ak napíšeš, že “občas sa mi darí pritiahnuť, čo chcem” a “prečo sa stalo to, čo som nechcela”, tak zákon rezonancie nepoznáš.

        VŽDY priťahuješ to, na čo sa sústreďuje tvoja pozornosť a dávaš tomu dostatočnú emocionalitu.

        Páči sa mi

      • nenapísala som to potom správne – Darí sa mi uvedomiť si to, že som konkrétnu situáciu pritiahla, ale nie vždy, nie vždy trvá len krátko, možno pár mesiacov, kedy si uvedomujem, že vlastne všetko v mojom živote je mojou “vinou” nie niekoho iného (pretože som si to pritiahla) . A slovíčko “poznám” explicitne neznamená, že viem okolo danej tématiky všetko a poznám to dokonale. Je to niečo čo mi nie je úplne neznáme a nepočujem o tom po prvý krát.

        Páči sa mi

      • a to “občas sa mi darí” “znamenalo, že vedome som si pritiahla niečo a vedome som vedela, že som to urobila ja. Inokedy to až také vedomé a jasné nebolo, hoci je pravdou (keďže vždy priťahujeme), že som to sama urobila, ale nie vždy viem kedy som tak urobila.

        Páči sa mi

    • Eva, ono je to podľa mňa stále iba otázkou interpretácie – uhla pohľadu 🙂 Ak si toho názoru, že je to tvoja “vina” (mea maxima culpa), tak sa nalaďuješ na túto vlnovú dľžku a ty naozaj za všetko môžeš. Podstatné je to, čo si ty o tom myslíš a ako sa v danej situácii vnímaš. Pretvárka nepomôže nič, lebo tvoje JA vie, ako to “chceš” mať a patrične túto požiadavku komentuje do éteru, aj keď samotný proces posúvania “dát” môže vyzerať ináč, ale to nie je pre mňa až také podstatné :).
      V tomto bode, by som Ti okrem dôkladného štúdia zákonu “príťažlivosti” doporučil ešte aj Ruizových 5-dohôd, aby si mohla ošetriť a možno lepšie pochopiť, ako sa na to môže s tou “vinou (sudca-obeť)” nahliadať aj ináč 😀
      Ja tiež ešte na vedomej úrovní mám prešľapy a tiež riešim otázky viny a brania vecí osobne, atď a to podľa mňa aj úplne v poriadku. Podstatné pre mňa je to, že už si následovne viem uvedomiť, že toto pre mňa nieje želaný stav, nerobí mi to dobre a začnem následovne pátrať ako Colombo, že kde to má začiatok, aby som to mohol “uzavrieť” 🙂

      Páči sa mi

      • To mi pripomína to čo študujem, asi preto sa s tým stále stretávam – naučiť sa správne a korektne vyjadrovať :D. Vinu som dala z toho dôvodu do úvodzoviek (malo znamenať – viem, že som si to pritiahla, viem, že na čo myslím, vytvára moju budúcu realitu a teda aj to zlé ale aj dobré a teda, človek, ktorý vedome dokáže kontrolovať to čo sa mu honí hlavou má tak trochu vyhraté – takto to momentálne chápem na základe získaných informácií, ktoré samozrejme nie sú úplné a sú skôr zatiaľ povrchné), ale je pravdou aj to, že som mohla použiť pozitívnejšie naladené slovíčko.

        Nepochopila som úplne, ako bolo myslené “ak si názoru, že je to tvoja vina, tak naozaj za všetko môžeš”. Ak sa naladím na to, že to moja vina nie je, tak už za to nebudem môcť a kto teda? S týmto ešte nie som stotožnená, keďže si myslím, že si našu realitu vytvárame my sami a môžeme ju teda sami ovplyvňovať.

        Samozrejme je všetko o uhle pohľadu, veď v podstate čo si napísal ty aj Helar, s tým úplne súhlasím a je to tak, že vždy priťahujeme, ale je rozdiel vedieť o tom a reálne si to uvedomovať. A to nadväzuje na tvoju poslednú vetu, ktorú chápem, ale sama, aj keď si to uvedomím, ešte sa nedokážem vždy presvedčiť o tom, že je to pre mňa neželaný stav a už vôbec dopátrať sa príčiny. Občas to moje ludské, egom poháňané sa v tomto stave zdržiava rado, ako chuďátečko, ktorému chce každý ublížiť. V tomto bode sa dá vysvetliť tá “vina”, ktorú som myslela, a teda, že to chuďátečko som zo seba vlastne spravila ja sama, nie niekto iný a je len na mne, aby som to zmenila. A takto si ja vysvetľujem to, že VŽDY priťahujem to na čo sa sústreďuje moja pozornosť a dám tomu dostatok emocionality – zákon príťažlivosti, zhmotnenia, rezonancie a pod., či ide o veci mne prospešné alebo neprospešné, záleží, čo vyšlem, to sa mi aj vráti. Ale možno sa mýlim a časom (štúdiom) prídem na niečo iné, veď nikto nevedel všetko hneď z večera do rána a každý sa vyvíja a aj jeho názory ;). Som však aj názoru – kto sa nepýta a nevyjadruje svoj názor, ani sa nič nedozvie, pretože v interakcii s ďalším človekom sa dokáže pozrieť sám na seba.
        Že si o zákone príťažlivosti musím naštudovať je mi jasné, veď som ani nikdy nepovedala, že to naštudované mám, len mi to nie je neznáme. Poznám Ruizove 4 dohody, 5 dohôd nie, takže na to istotne mrknem. A aby sme sa chápali, to že ich poznám znamená, že som ich pred niekoľkými rokmi čítala a vlastne so všetkým v nich súhlasila, ale v tom čase som ich nedokázala aplikovať na svoj život (možno teraz je ten správny čas), takže sa k nim ešte istotne vrátim (vlastne už zopár dní ich mám položené vedľa postele).

        Páči sa mi

    • Interakcia je pre mňa dôležitá tiež. Bez nej by som nemal potrebnú spätnú vezbu, resp. získavala by sa mi asi trošku komplikovanejšie :). 5 dohôd sú len rožšírené 4 dohody o dohodu Buď skeptický, ale načúvaj/pýtaj sa 😀
      Ruiz to o tej vine celkom pekne vysvetluje. Ja to chápem tak, že vo svojej hlave, svojim naladením, si vytvárame svoj postoj a len na nás záleží aký bude (každá situácia má 2 póly). To je trochu komplikovanejšia predstava (“predpoklad”), alebo aspoň pre mňa to tak bolo. No a teda, ak sa ja uznesiem, že som vinný, tak tým pádom sa spúšťa na pozadí u mňa automaticky celá mašinéria nasledovných konsekvencií z toho vzplývajúcich – TREST/Y. Ruiz tomu hovorí systém sudca-obeť (také pekné 2v1 :))
      “Musím” je pre mňa trochu zvláštne slovo, ja radšej chcem, alebo nechcem, toto je ale dosť kontroverzná téma aj na tejto stránke 😛

      Celé sa to ale voláko točí okolo tých dohôd. Len keď pozrieš na to, o čom si teraz píšeme, hneď sú tam takmer všetky zastúpené:
      1.) Používaj správne svoje slovo (Nehreš slovom)
      2.) Neber nič osobne
      3.) Nerob predpoklady
      4.) Vždy rob všetko najlepšie ako vieš
      5.) Buď skeptický, ale načúvaj/pýtaj sa
      Ak sa tohoto dokážem držať, tak nemám dôvod na žiadne pochybnosti svojim smerom a to pre mňa znamená absolútna sloboda 🙂

      Páči sa mi

      • s tým chcem a musím to vnímam podobne. Len zase si to nie vždy uvedomím, keďže som napísala “musím” 🙂

        vďaka. Tie dohody sa odrážajú snáď vo všetkom. Hoci som o nich len čítala a ďalej s nimi nepracovala, nie raz som si v živote uvedomila, že to tak reálne je a ich aplikácia na svoj život by bola oslobodzujúca.

        Páči sa mi

  94. a ešte btw,: tento článok – zatiaľ posledná časť ktorú som si potrebovala prečítať a odniekiaľ sa odraziť a vedieť, že komunikujem zo Svetlom, hoci väčšinu času som niečo podobné, aj keď nie takýmito formulkami a tak obšírne, robievala podvedome (ak som mala pocit Dobra bolo to ok, ak som sa cítila nesvoja, pociťovala strach, nervozitu z komunikácie, tak som to poslala preč).

    Páči sa mi

  95. a chcela som dodať na koniec komentáru :D, že tento článok mi veľmi padol vhod a dal mi zase dáku odpoveď, ako väčšina článkov, čo tu máš. ďakujem 🙂

    Páči sa mi

Povedz svoj názor