Merkaba a svet plný dimenzií

Momentálne čítam Boba Frissella: Nothing in This Book Is True, But It’s Exactly How Things Are. Frissell zrejme patrí k fanúšikom UFO a mimozemšťanov, ale má silný ezoterický nábeh. Pre mňa je kniha zaujímavé čítanie, hoci niektoré pasáže sa mi nevidia. Preto všetko, čo sem dám, budem konzultovať ešte s mojím učiteľom Yovmielom. (Ten by to mal vedieť 🙂 .)

Dnes som sa rozhodla spracovať kapitolu o dimenziách. Pre mňa to boli nové informácie, nemám ich spracované a tak som sa držala do slova a do písmena originálu a natvrdo som celú kapitolu preložila. Yovmielove komentáre sú písané kurzívou.

Dimenzie

Všetky dimenzné úrovne tohto sveta sú v tomto okamihu prítomné a vzájomne prepojené. Jediný rozdiel medzi rôznymi dimenziami je ich vlnová dĺžka. Vlnová dĺžka je kľúčom k celému Univerzu. Žijeme v realite tvorenej výlučne vlnovou dĺžkou. Vlnová dĺžka nášho trojdimenzionálneho sveta je 7,23 cm.

Dimenzie sú navzájom oddelené vlnovými dĺžkami rovnakým spôsobom, akým sú podelené hudobné noty. Každý tón hudobnej stupnice znie odlišne vďaka svojej vlnovej dĺžke. Každá oktáva na klavíri má osem bielych kláves a päť čiernych, ktoré dohromady dávajú chromatickú stupnicu. Trinásty tón je vlastne prvým tónom nasledujúcej oktávy, a oktávy sa opakujú oboma smermi. Medzi každým tónom a jeho susedným tónom je dvanásť harmonických, holografických bodov; z pohľadu dimenzií ide o nadtóny (overtones, do našej reči som ich videla prekladať ako harmonické tóny). Je to rovnaké ako prepínanie kanálov na televízii. Keď klikáte diaľkovým ovládaním, nalaďujete prijímač vlastne na rôzne vlnové dĺžky.

Medzi dimenziami je prázdnota, rovnako ako je prázdnota medzi dvoma tónmi. Medzi oktávami je viac prázdnoty – môžeme ju prirovnať k stene. Každá dimenzia je navyše oddelená od ostatných 90-stupňovou rotáciou. Keby sme vedeli zmeniť svoju vlnovú dĺžku a pootočiť sa o 90 stupňov, zmizli by sme z tohto sveta a objavili by sme sa v hociktorej z dimenzií, na ktoré sme sa „preladili“. Obrazy, ktoré by sme vnímali očami, by sa zmenili v súlade s vlnovou dĺžkou sveta, do ktorého sme vstúpili. Táto planéta má mnoho rozdielnych svetov; existujú všetky vedľa seba a cez seba, ale naše vedomie je naladené len na jednu určitú vlnovú dĺžku. Pritom existujeme doslova v mnohých dimenziách a naše prežitky v každej z nich sú diametrálne rozdielne.

Keby sme napríklad vystúpili o jednu úroveň vyššie, o čo sa v súčasnosti snažíme, zistili by sme, že čokoľvek si pomyslíme, sa okamžite zhmotní. V našej tretej dimenzii musíme počítať s časovým oneskorením. Aj keď naše myšlienky s neomylnou presnosťou aj tu vytvárajú našu realitu, zhmotňovanie tejto reality nie je okamžité.

Ak sa chceme naučiť premiestňovať z jednej dimenzie do inej, musíme začať tým, že sa oboznámime s elektromagnetickým poľom v tvare hviezdicového tetrahedrónu. Toto pole obklopuje naše telá.

Merkaba

Hviezdicový tetrahedrón pozostáva z dvoch vzájomne sa prelínajúcich tetrahedrónov, ktoré sa podobajú na trojrozmernú Dávidovu hviezdu:

Dva prelínajúce sa tetrahedróny predstavujú mužskú a ženskú energiu v dokonalej rovnováhe. Tetrahedrón otočený nahor je mužský, tetrahedrón otočený nadol je ženský. A okolo všetkého, nielen okolo nášho tela, existuje takýto hviezdicový tetrahedrón.

Yovmiel: Nie je pravda, že “tetrahedrón otočený nahor je mužský, tetrahedrón otočený nadol je ženský”. Energia ako taká nemá “pohlavie”. Informácia išla zjavne cez hlavu “pohlavnej” bytosti. Niekedy musíme vysvetľovať veci vašimi vlastnými predstavami a slovami a potom dochádza k skresleniam.

helar: Ako by si tie energie označil?

Yovmiel: Ako “tvrdú” a “mäkkú”.

Navyše je tu aj úzky kanálik, ktorý prebieha stredom nášho tela. Spája vrcholy tohto hviezdicového tetrahedrónového poľa. Keď sa naučíme dýchať cez tento kanálik a rotovať polia, vytvoríme tým merkaba, prostriedok pre vzostup.

Yovmiel: Zasa je to taký “fyzický” obraz. Merkaba je energetický stav, nie nejaký útvar.

Máme fyzické telo, mentálne telo a emocionálne telo a každé z nich má hviezdicovito tetrahedrálny tvar. Tieto tri polia sú poukladané jedno na druhé a jediný rozdiel medzi nimi je, že len fyzické telo je „uzamknuté“, teda nerotuje. Merkaba je tvorená proti sebe rotujúcimi energetickými poľami. Mentálny hviezdicový tetrahedrón je svojou povahou elektrický, mužský a rotuje doľava. Emocionálny hviezdicový tetrahedrón je svojou povahou magnetický, ženský a rotuje doprava. Až spojenie mysle, srdca a fyzického tela v špecifickom geometrickom pomere a v danej rýchlosti vytvára merkaba.

Yovmiel reagoval na druhú vetu: „Tieto tri polia sú poukladané jedno na druhé a jediný rozdiel medzi nimi je, že len fyzické telo je „uzamknuté“, teda nerotuje.“ Podľa neho je nesprávna. Keď som sa pýtala, v čom, nevedel mi odpovedať: „nemáš mentálny model“, teda zjavne v svojej hlave nemám obraz, pomocou ktorého by mi vedel dobre vysvetliť, čo mu vadí. Zistila som len, že problém spočíva v slovách „jediný rozdiel medzi nimi“. To znamená, že fakty sú v poriadku, ale ich súvislosť je nevhodne interpretovaná – a momentálne ju nevieme interpretovať lepšie 😦 .

Slovo „mer“ znamená proti sebe rotujúce polia svetla, „ka“ znamená dušu a „ba“ znamená telo alebo realitu. Mer-Ka-Ba teda znamená proti sebe rotujúce svetelné polia zahŕňajúce tak dušu ako telo a je to „dopravný prostriedok“ – prostriedok na prekonanie priestoru a času. Je to vzor podľa ktorého sú vytvorené všetky veci, geometrická sada štruktúr obkolesujúcich naše telá. Tento vzor začína pri koreni našej chrbtice a nie je väčší než pôvodných osem buniek, z ktorých vzniklo naše telo. Odtiaľ sa rozširuje až na 55 stôp v priemere (1 stopa je 304.8 mm).

Ešte raz: proti sebe rotujúce svetelné polia merkaba tvoria prostriedok na prekonávanie priestoru a času. Keď raz viete aktivovať tieto polia, môžete použiť merkaba na cestovanie vesmírom.

U väčšiny „pozemšťanov“ merkaba nefunguje. Drunvalo Melchizedek hovorí, že na tejto planéte je asi 2000 ľudí s fungujúcim merkaba a asi 8000 vzostúpených majstrov, ktorí existujú v inej rovine vedomia Zeme.

Melchizedekovia

Aj keď by ste mohli s pomocou merkaba cestovať do iných dimenzií, ak vaše vedomie nie je dostatočne vyvinuté na to, aby narábalo s vyššími vibračnými úrovňami, nebudete tam schopní zostať. Niektoré bytosti však zvládli pohyb cez všetky dimenzie (ktorých je 144) pri plnom zachovaní vedomia. Vidia veľký obraz a chápu, že všetko stvorenie sa sústavne opakuje.

V tomto bode sa musia rozhodnúť – buď idú späť do Zdroja, alebo tu zostanú. Ak tu zostanú, nazývajú sa Melchizedek. Život ich potom používa na to, aby liečili interdimenzionálne problémy.

Yovmiel nesúhlasí s poslednou vetou: Čo je „život“? To, čo robia, robia preto, lebo ich vedomie sa spojilo s vyšším vedomím a oni vlastne pracujú na odstraňovaní vlastných problémov. Melchizedekovia nie sú žoldnieri nejakej vyššej vôle. Sú súčasťou procesu. A dielo, ktoré robia, je podobné na dielo včely – nachádzaním nektáru opeľuje kvety. Tá včela nerozmýšľa nad opeľovaním, ale sa len chce nasýtiť.

V súčasnosti je v galaxii asi milión Melchizedekov a na Zemi je ich päť.

Yovmiel: Blbosť.

***

Z Wikipédie: Hebrejské slovo Merkabahמרכבה “voz”) sa vzťahuje na trón-voz Boží, štvorkolesový dopravný prostriedok ťahaný štyrmi chayotmi (z hebrejčiny: živé bytosti), z ktorých každá má štyri krídla a štyri tváre človeka, leva, býka a orla. (Moja poznámka: Pozrite si kartu Svet v tarote. Nájdete ich tam všetkých štyroch. Niekde som čítala, že reprezentujú archanjelov Michaela, Gabriela, Uriela a Rafaela.)

Melchizedek je podľa encyklopédie anjelov kráľ spravodlivosti, ktorého Pseudodionysius nazýva “panovník najviac milovaný Bohom”. Iný zdroj ho zaraďuje k anjelom z triedy Ctností. Vo fénickej mytológii je Melchizedek nazývaný Sydik a je otcom 7 anjelov (elohim) Božej prítomnosti. Niektoré okultné zdroje ho stotožňujú s Duchom svätým. V II Enoch Melchizedek vystupuje ako nadprirodzený syn Noemovho brata Nira, ktorý bol vysokým kňazom v období po Potope.

49 thoughts on “Merkaba a svet plný dimenzií

  1. vdaka najme za sprostredkovane informacie od Yvomiela…moje stretnutie z merkab-ou bolo dost zvlastne…pred 3 rokmi som sedel v milane na letisku na “scientific meeting” a rozmyslal som nad urovnou sucasnej vedy, nad mimofyzickymi javmi a pod…zrazu okolo siel sympaticky dlhovlasy (asi 40-45r) chlapik…presiel okolo mna, zrazu zastal, otocil sa a usmial sa na mna…tak som sa usmial tiez, ale po nedavnej skusenosti s jednym gay-om som bol nanajvys podozrievavy a trochu neprijemny…chlapik si ale prisadol (inde bolo plno miesta) a zacali sme sa bavit o beznych veciach…bol umelec, hudobny skladatel, velmi rozhladeny, ovladal niekolko jazykov…zrazu vytiahol fascikel nacrtov a zacal mi vysvetlovat ako stavaju dedinu niekde v amazonskom pralese podla urcitych principov (nepametam si presne) ale rozoznaval som tam DNA spiralu a tetrahedron…v tej chvili som bol z toho uplne uveliceny…rozmyslal som ved po niecom takom naozaj tuzim, pokojny zivot, meditacia, sebazdokobalovanie…chcel som tam ist zit…mali tam byvat vedci, umelci, rolnici…dedina mala byt sebestacna…doma som si to nechal vsetko ulezat a tak som mu napisal…samozrejme neodpisal…tak som googlil a zistil som ze ide o “merkaba”…este hodne dlho som bol z toho paf…uz som aj na to zabudol az ked si tu dala tento clanok 🙂 …ten chlapik sa volal (roberto?) spinelli…

    Páči sa mi

  2. Dakujem, ze si 🙂 mila Helar…citim ta…JE TO nadherne!!!!
    …pises o vsetkom, na co ja nemam cas…a dlho som si myslela, ze to vacsina bytosti na nasej planete Zem predsa vie!!!…:-)…viem dnes, ze nie je to uplna pravda (LEBO SI MNOHI ESTE NESPOMENULI)…ale kazdym dnom pribuda viac otvorenych aj zvedavych ludi 🙂 ozvi sa, ak si najdes cas…sme uz spojene hore…staci maly krocik a budeme aj tu dole :-)…kazdy z nas ma inu cesticku vyvoja…a je velkym stastim, citit spajanie nasich energii :-)…mam otvorene vedomie od malicka, vdaka klinickej smrti hlbokej urovne a tiez asi velky dar odmeny – smiet tu byt a spolutvorit nadheru bytia v laske na Zemi – lebo to je velmi podstatne…nestaci len studovat knihy 🙂 ale treba to aj zit…a hlavne pochopit ze cista pozitivna mysel a ciste srdce plne lasky bez podmienok, ma nekonecnu podporu Univerzalnej tvorivej energie (Laska, Boh, Stvoritel, Inteligencia vesmiru atd)…A TAK SA VSETKO VO VESMIRE STAVA MOZNYM 🙂 …dakujem vam vsetkym :-)…

    Páči sa mi

  3. Majoo,

    musím opraviť – Yovmiel nepatrí k archanjelom. Keď so mnou začal hovoriť, bola som taká vytešená, že som sa vôbec nepýtala, aký typ anjela je. Pred chvíľou som sa ho na to spýtala. Hovorí, že patrí k niečomu, čo mi nevedeli po slovensky vôbec vysvetliť a po anglicky sme sa dohodli na termíne “nodes of knowingness”, čo možno nie je gramaticky správne, ale v mojej hlave to vytvorilo dosť presný obraz “uzly, na ktorých nastáva stav, keď máme pocit, že vieme” (moja nevýhoda je, že o anjeloch neviem vôbec nič a preto majú problém natlačiť mi do hlavy hocičo zo svojho života a vnútornej hierarchie). Aj môj anjel strážny patrí k “nodes”, na čo som došla celkom náhodou, keď som hľadala niekoho, koho anjelskému slovu môžem dôverovať 🙂 … Aj také problémy bývajú.

    Yovmiel tieto “nodes” popisuje ako:
    VYTVARAME SIET KTOROU TECU INFORMACIE
    SME NEZAVISLI NA VOLI A ULOHACH OTCA
    (=slovo, ktoré používajú miesto Boh)
    Ja: Niečo ako internet?
    LEN OVELA DOKONALEJSIE
    NESKRESLUJEME INFORMACIE

    To s archanjelmi je asi omyl. Pokiaľ sa správne pamätám, existuje archanjel Jofiel, ale to je celkom iný typ energie.

    Páči sa mi

  4. Stopar,

    skús to s automatickým písaním. Do komentárov k článku Som späť som dala obrázok svojej písmenkovej tabuľky (ouija), dá sa stiahnuť a vytlačiť. Ešte na to potrebuješ kyvadlo – poslúži hocičo na šnúrke, aj kliniec. Lakeť si opri o podložku tak, aby kyvadlo bolo nad stredom ouija. Potom si skús sadnúť, celkom sa uvoľniť a započúvať sa do hlasu v tvojom vnútri. Zavolaj svojho anjela strážneho; každý máme nejakého a keďže ich nepočúvame, celkom sa potešia, keď hľadáme kontakt s nimi. Zapisuj si písmenká, kde bude kyvadlo kývať výraznejšie/dlhšie.

    Pre začiatok môžeš začať s odpoveďami áno/nie, potom prejsť na písmenká. A keď už budeš dostávať zmysluplné správy (potrebujú deň-dva, aby si “nakalibrovali” 🙂 tvoj kanál), požiadaj o učiteľa. Keď príde, jedno je dôležité – pýtaj sa, či je to najvyššia možná bytosť, s ktorou môžeš v danom čase hovoriť. Ak nie, žiadaj nového učiteľa. Alebo použi ako učiteľa svojho anjela strážneho. Anjeli majú skupinové vedomie, takže od neho získaš všetky potrebné informácie, ak máš v mozgu potrebný slovník.

    Nečuduj sa, ak budú používať aj slová z iných jazykov. Pre anjelov je primárna reč angelická (“enochiánska”) a pretože ja pár slov poznám, mala som spočiatku s nimi problém, lebo ich vydolovali v mojej hlave a tak so mnou začali rozprávať angelicky – čo vysoko presahovalo moje schopnosti, slovník angelického jazyka i trpezlivosť 🙂 . Až keď som ich požiadala, aby prešli na slovenčinu, začali moje správy odrazu dávať zmysel. Ale keď chcú byť protivní, tak mi ešte aj dnes odpovedia angelicky, aby odpovedali, ale potom mi to odmietnu preložiť: “to nemusíš vedieť”.

    Páči sa mi

  5. Ahoj, Helar!
    Mám takú “dilemu”.
    Dnes bol vo Švajčiarsku spustený projekt LHC ( Large Hadron Collinder) -urýchľovač častíc. Je to zatial najväčšie ludmi zostrojené čosi. Častice tadial majú prelietavať rýchlostou 99,9% rýchlosti svetla.
    Masmédiá nám tvrdia, že je to významný vedecký projekt aký doteraz nemal obdobu a má ľudstvu pomôcť odhaliť tajomstvo vzniku vesmíru-asi niečo také ako simulovať veľký tresk,…preskúmať ešte raz povahu energie, času,..a proste známe veličiny. Len to.
    Ale počula som aj vyjadrenie, že LHC je dielom svetových elít, ktoré má slúžiť (pod zámienkou vedeckého výskumu) odrušeniu nového vesmírneho žiarenia, ktoré na našu planétu prichádza. Proste má zastaviť náš duchovný vývoj- tak si to vysvetlujem. Má rušiť nové vibrácie, ktoré majú zvýšiť frekvencie Zeme a jej obyvatelov.
    Preto ma zaujíma, čo si o tom myslíš a či sa na to nemôžeš opýtať anjelikov- či nám všetkým kvoli tomu projektu nehrozí niečo zlé (zastavenie, skomplikovanie pozitívneho vývoja).
    Maj sa krásne!

    Páči sa mi

  6. Ešte je zaujímavé, že urýchlovač bol spustený v den, ked Mesiac vstúpil do znamenia Kozorožca (predstavuje hmotu) a pred očakávaným vstupom Pluta ( smrť, transformácia, moc, hlbiny, prapôvodná energia ) do Kozorožca (hmota). Jedna astrologička sa vyhadrila, že vedcom drží palce, že tento experiment zrovna v tomto období je taký “ric-pic”. Že možno budeme mať novú energiu a tiež možno bude síce nová energia ,ale nemusí to vydržať hmota 🙂 Uvidíme.

    Páči sa mi

  7. Mona,

    zatiaľ celkom za seba, bez anjelskej porady: mám trochu inú obavu. Vedci idú simulovať Veľký Tresk. Nevedia presne, ako sa počas neho hmota bude správať (inak by to nemuseli simulovať, aby to zistili, však? 🙂 ). A jeden bočný efekt môže byť vznik miniatúrnych čiernych dier.

    A tomu hovorím prú…. no, niečo také. To by bol totiž spoľahlivý koniec všetkého sveta, ako ho dnes poznáme. Neviem odhadnúť rýchlosť, s akou čierna diera nasáva hmotu a rastie, ale keď už raz existuje, začína byť všetko ostatné dosť bezpredmetné.

    Nemyslím si, že by sa niekomu podarilo zastaviť vzostup Gaie (Zeme). Ten ide zvnútra a je predprogramovaný. Kozmické žiarenie možno pôsobí na nás, ale Gaia si ide svojím vlastným tempom. Ak si aj niekto zmyslí zastaviť nás vo vývoji, nedosiahne nič iné, než že ľudstvo zhavaruje a Gaia si bude žiť ďalej.

    Aj keby sa “im” to podarilo, je pravdepodobné, že sa stretneme niekde na stromoch alebo v jaskyniach v nejakej inej realite. Ovšem aj keby hneď dnes skončila etapa Prebúdzania, ešte najbližších 900 rokov sa budú podmienky vyrovnávať, než začneme znova Zaspávať… takže nám, našim deťom a ich deťom to zatiaľ nejako výrazne nehrozí. Čo ma viac znepokojuje je, že sa ľudstvo púšťa do experimentu, ktorého vývoj a dopad nevie odhadnúť a ktorý možno pripodobniť k tomu, keď si niekto píli konár pod vlastným zadkom – alebo ako inak nazvať tunely vyryté do toho, na čom všetci stojíme a čo nás drží pri živote?

    Páči sa mi

  8. Díky, Helar.
    O možných komplikáciách s následkom vzniku čiernych dier vedci počítali ešte pred štartom. V tom máš ozaj pravdu. Dúfam, že sa to nejako nepokaká, lebo amen. Takže čisto hypoteticky- ak by k niečomu došlo- “sa stretneme niekde na stromoch alebo v jaskyniach v nejakej inej realite” ako si písala? Myslela som si, že vývoj funguje tak, že kde skončíš, tam pokračuješ. Čiže ak sa v tomto stave v akom sa momentálne nachádzam rozložím teraz v nejakej čiernej diere na kvarky, narodím sa do inej alternatívnej reality našej planéty- ale nie na strome-ale do druhu civilizácie, ktorá zodpovedá tomu, na čo sa dokážem duchovne naladiť. Alebo nie? Alebo ked rachneme všetci, tak zákonite všetci budeme kdesi nahí poskakovať okolo ohňa? To som nevedela. Myslela som si, že každý rozhoduje za seba kam sa vtelí…

    Páči sa mi

  9. Mona,

    s tými jaskyňami som nemyslela presne na nás… 😛 Ale keď sa Gaia posunie ďalej a my na to nebudeme pripravení, potom dostaneme pod nohy asi inú Gaiu a začíname z nuly alebo z bodu, ktorý sa na nulu hodne podobá.

    Tá čierna diera funguje tak, že pre teba sa jednoducho čas zastaví a tvoj svet sa začne komprimovať, až kým ťa celkom nezošrotuje (ale tým posledným si nie som istá). Ak nás čierna diera chytí, nič sa nedeje, my na to už asi neprídeme… len tí, čo by hľadali Zem, ju už asi nenájdu.

    Myslím, že sa predsa len budem musieť spýtať anjelov, aký “plán B” pre takéto prípady majú 😛 … Lebo oni nás potrebujú, to mi už povedali!

    Páči sa mi

  10. Mona,

    takže som zhrabla kyvadlo a išla sa pýtať. Dostala som na kyvadlo Gabriela a ten je skôr “posledný akčný hrdina” ako vysvetľovateľ, ale keďže som sa s ním v posledných dňoch vadila, od samej radosti, že je vôbec ochotný so mnou hovoriť, som sa nedožadovala Yovmiela. Prepis rozhovoru:

    IDES HOVORIT O CIERNYCH DIERACH 🙂
    No áno. Ako je to vymyslené? Čo ak nejaké vzniknú?
    PRECO SI MYSLIS ZE SA NECHAME PREKVAPIT?
    MAME SVOJICH LUDI VSADE 🙂
    AK NAS NEBUDETE POCUVAT TAK VAM TO NECHAME VYZRAT
    (ospravedlňujem sa za slovník, ale používa môj 😛 )
    ALE POTOM SA NAJDE NIEKTO KTO PRIDE SO ZAZRACNYM RIESENIM A ODVRATI ZAHUBU
    UCIT SA MOZNO MNOHYMI SPOSOBMI A AK SI ZVOLITE TEN BOLESTIVY MATE HO MAT 🙂
    ASPON BUDE ZMUDRENIE DOKONALE
    🙂
    Zmúdrenie… Moje meno… Ako sa povie?
    EPRAKONE
    SKRATKA PRKNE
    🙂
    Teda hovoríš, že máte niekoho vo vedeckom tíme?
    MAME DVOCH
    Niekto, koho poznám?
    NIE
    A ako je to s pokusom neutralizovať kozmické žiarenie?
    TO JE LEN PARANOIA
    A smiem toto zverejniť?
    CO UZ S TEBOU… PRKNE 🙂
    Za tú skratku sa vám strašne pomstím! 🙂
    NAPRIKLAD?
    Neviem…
    CHUDA DIEVCA NEVIE CO MA VYVIEST 🙂

    Takže asi toľko ústa anjela. A z tej skratky, čo má byť moje “anjelské” meno, ma asi porazí.

    Páči sa mi

  11. Helar a anjelici, DAKUJEM (e) ! !!
    Chvalabohu, že veci sú pod kontrolou rozumných tvorov a nie nás- ludí hugačaka 🙂

    Ešte pripájam astrologické kukátko na dnešný den:

    ” [23]
    Postavení planet dnešního dne mi přijde na krizi – konflikt mezi myšlenkami a hmotou. Ale jinak dobrý. Zemský trigon mezi Sl+Sa na LU+Ju je dobrý pro realizaci hmotných cílů, vzdušný Me+Ve+Ma v trinu na DH + Ne na ispirtativní myšlenkové pochody, jen se tyto principy vzájemně tlučou v kvadratuře. Takže spíš bych předpokládala, že hmotné výsledky budou jiné /nebudou takové / jaké pání vědci předpokládali, budou překvapivé a v rozporu s tradičními teoriemi o hmotě jako takové.
    Jinak bych s panikou nepřeháněla. Vesmírem se nepochybně prohání mnoho částic s vysokou energií, aniž by se kvůli tomu hroutil.

    Autor: Vanda, (10.09.2008 16:34) [85.70.142.xxx] ”

    Tak ešte raz velké díky za cenné informácie! Idem si v klude dalej žiť svoj obyčajný každodenný životný rozvrh 😀 zvyšok nech si riešia tí, čo to majú vo svojej moci. Normálne som sa tak zlakla, že som začala vysielať svetlo a lásku na súčasnú ludskú populáciu a náš osud. Asi mi to dnes švihlo! Chce to trochu športu 😀
    Krásny týžden

    Páči sa mi

  12. Helar, ešte mám jednu otázku- mohla by som tvoj rozhovor s Gabrielom skopírovať do astrologického fóra, kde sa LHC rieši? Aby nemali ani oni boja? Ak s tým nesúhlasíš, napíš a nedám to tam. Ak súhlasíš, stačí napísať len krátke “OK” , nechcem ta zdržiavať. Počkám s tým, kým sa neozveš 😀 Paa

    Páči sa mi

  13. Mona,

    rozhovor s Gabrielom mal ešte po štvrť na sedem pokračovanie:

    ESTE CHCES SO MNOU HOVORIT O CIERNYCH DIERACH? 🙂
    Máš ešte nejaké informácie?
    NIC TAKE NEHROZI
    PREDSA LEN NAS POCUVATE
    RISKUJETE VSAK AKO BLAZNI
    OCI UPIERATE NAVONOK MIESTO TOHO ABY STE SA POZRELI DOVNUTRA KDE MATE ODPOVEDE NA VSETKY OTAZKY
    ESTE ZE STE TAKI ZABAVNI INAK BY TO BOLA OTRAVA

    Pýtala som sa ho, či môžem zverejniť aj tento dodatok a či sa rozhovor s ním dá skopírovať do nejakého fóra. Ten druhý súhlas trval trochu dlhšie a tak navrhujem vybrať len podstatné pasáže, nie aj tie bočné povedačky, ktoré som použila na to, aby som ukázala, že tento anjel má výborný zmysel pre humor 😛 … Takže OK zo strany Gabriela.

    Páči sa mi

  14. Fajn… 😀 Mam tu zopar nejasnosti 😀 V tomto clanku sa spomina viacero dimenzii. Je ich naozaj plno :O… Akurat ze fyzikalne a matematicky bolo dokazane ze moze byt iba 10 + 1 dimenzii. Tou 1 je čas. To mam od hlavneho koordinatora zariadenia Atlas v Cerne- je to najhlavnejšia cast urychlovaca, v ktorej sa bude diat vsetko podstatne. Ten clovek mal prednasku v Kosiciach a ja som na nej bol… Cierne diery ktore vtedy vzniknu su iba naozaj velmi kratko trvajuce a po sebe nezanechaju nic, akurat malinku stopu a preletuju aj Zemou (myslim tym tie, ktore nevytvoril kolajder). Ta zrazka elementarnych castic sa deje realne aj na Zemi aj vo volnom vesmire… Ti ludia chcu spravit to iste len sa na to pozru trochu vacsim (teda najvacsim) “mikroskopom”. Dalsia hrozba je vraj antihmota… je to na usmiatie :D:D:D Vytvara sa len paru malickych atomikov, jej vyuzitie je prakticky nemozne, kedze sa iba vrati energia, ktora bola potrebna na jej vytvorenie… Ale jedninym problem je iba jedna teoreticka castica, ktora by mala po vytvoreni obrovsku hustotu a hmotnost a bolo by to MOZNO ako cierna diera, ale to je len DOHAD ale nic take sa nastastie neudialo a vstko je tak ako ma… sam som videl vysledky, ako sa meraju a ako to cele funguje. Hlavnym cielom je iba pozorovanie teoretickych resp. nedokazanych castic… napr. Bozska castica. A o samotnej energii sa toho vie najmenej. Jednoducho vieme, ze je pritomna a ze ma aj svoju temnu energiu, cize nieco ako ma hmota temnu (skrytu) hmotu 😉

    Páči sa mi

  15. Patrik,

    s tými dimenziami mám aj ja problém, pretože iné zdroje uvádzajú napríklad, že “Boh” je bytosť 50. dimenzie – a ono asi nemá veľký význam, aby ešte existovali dimenzie aj za touto, no nie? Takže asi si počkáme, než ich niekto pekne zráta, aby sme vedeli, ako to vlastne je…

    Ale veľmi by som sa nespoliehala na niečo len preto, že matematika a fyzika nepripúšťajú nič iné. Matematika a fyzika sú výborné pre “našu” realitu, ale nemusia sa úplne hodiť na postihnutie mimohmotného sveta.

    Ja mám len svoju intuíciu a tá mi hovorí, že ten pokus nie je 100% bezpečný, aj keď mi nehovorí, že by z toho mal byť nejaký veľký problém. Neviem to zdôvodniť, ale už som sa naučila intuícii dôverovať a tak čakám s napätím, kde ten “zádrhel” bude. 😛

    Páči sa mi

  16. Stopar, zaujal ma co pises …. tiez mam tendencie hladat nieco take ako ta komunita?-dedina? v brazilii, Ucenie o Merkabe ma fascinuje, citim, viem, ze je to ono, comu mam venovat svoj cas…

    Páči sa mi

  17. Prečo majú ľudia tendecie takto stádovito sa správať, vytvárať spolky, komunity, akýmkoľvek spósobom sa združovať dokopy. Je to z dóvodu pocitu bezpečia, túžby vyniknúť, alebo naopak schovať sa a viezť sa na cudzích chrbtoch?Aby v akomkoľvek spoločenstve čokoľvek fungovalo, musia zákonite vzniknúť u kohosi mocenské ambície a už sú tam potom rovní a rovnejší, niekto , kto sa má na úkor tých, čo ťahajú za kratší koniec. Alebo je to len náš ľudský alibizmus? Veď aj v tibetských kláštoroch existuje hierarchia a nech je to ako chce, zrejme nebude len poznatková, ale aby prežili, niekto musí aj pracovať, upratovať,prať a pod.Vzala som si chrobáka do hlavy a teraz sa neviem z toho vysomáriť 😀

    Páči sa mi

    • Saltinka,

      združovať sa je také príjemné a také pohodlné… Si na jednom mieste s ľuďmi rovnako zmýšľajúcimi. Zdieľate svetonázor, viac-menej máte rovnaké hodnoty a nikto a nič vám ich nenabúrava! Máte stále o čom hovoriť (=o tom, čo zdieľate), je to bezpečné a predvídateľné. Vieš, čo od okolia môžeš očakávať – a rozhodne to nie sú žiadne prielomové zmeny! Rovnaké prostredie je príjemne konzervatívne, je v ňom hierarchia veku, kde starší smú kritizovať mladších, a hierarchia moci, kde jeden rozhoduje a ostatní si nemusia lámať hlavu.

      Tak ti poviem… no fuj.

      Páči sa mi

  18. Beriem a čo už narobím, samému je zasa smutno, nemá komu ani vynadať a na koho vinu zvaliť, nemá sa pred kým povyťahovať alebo sa schovať za chrbát, že to ja nieeeeeeeeeeeeee , bratia Česi vravia, prašť, alebo uhoď :D:D:D

    Páči sa mi

      • Helar, prosím Ťa o názor na “zasvätenie” do energie Merkaby. Údajne toto zasvänie zrychľuje rozpúšťanie programov Matrixu- zákonov karmy. Ja to skôr vnímam ako biznis a príliš jednoduché prekonanie zákonov karmy.

        Páči sa mi

      • Hela,

        prichodí mi to ako “požehnanie z police pre každého”. Karma nie je na to, aby sa rušila inak než prácou na sebe. Zasvätenie je nanič. Karma sa odrába tým, že život nás stavia pred situácie, ktoré musíme riešiť. Ak sa vďaka meditácii alebo vnútornej práci pohneme dopredu, budeme ich riešiť inak a úspešnejšie, a hlavne – už nebudeme vytvárať nové… Ale to sa nezakladá na ničom inom, než na práci s energiou – a na to človek nepotrebuje zasvätenie, posvätenie, certifikát alebo čokoľvek, čo sa dá kúpiť! Karma sa nedá kúpiť. Karma sa dá len dostať pod kontrolu. A začať sa dá celkom nenáročne – (a teraz ide samoreklama 😛 ) čítaním a meditáciou nad Tao Te Ťing… Komentáre sú tam na to, aby si ľudia mohli vymieňať názory a interpretácie. Platí princíp Trockého: Možno nájdem pravdu porovnávaním lží (=jej interpretácií).

        P.S.: A keď ma niekto chce rozžeraviť do biela, odporúčam, aby začal používať slovo “matrix” 😛 … Je také jednoduché urobiť zo seba obeť v jednom obrovskom sprisahaní a hrdinu vzburového románu! Oveľa ťažšie je zvyknúť si na to, že som obyčajný blbec, ktorý si babre svoj život sám len preto, že podľahol fascinácii matériou a prejavuje vrcholnú neochotu spomenúť si na to, že základnou charakteristikou života je jeho ustavičné prispôsobovanie sa a zlepšovanie existujúceho! 😦

        Páči sa mi

  19. Ak si chceš čistiť karmu daj sa zasvätiť do Reiki I II III a stade potom do Karuny Ki. Tá je funkčná a karmické vzorce rozpúšťa neustále

    Páči sa mi

  20. Ďakujem Helar za názor, hovoríš mi z duše. Totiž , s reklamami o “zasvätení” do rôznych energií sa roztrhlo vrece a je veľmi ťažké niekomu vysvetliť, že ide o blbosť najmä vtedy, keď sa argumentuje: “veď nám to prednášala renomovaná ezoterička, ktorá sa predsa kontaktuje s …” Myslím si, že do roku 2012 budú na strachu a nevedomosti ľudí mnohí profitovaťz “predávania zasvätení”.
    Prepáč Aurík, ale rovnaký názor mám aj na zasvätenie do Reiki a Karuny Ki. To by potom ľudia, ktorí na sebe drú a sú nositeľmi pozitíva, ale nemajú prostriedky na to, aby si kúpili “zasvätenie”, boli bez šance?
    Pripadá mi to tak, ako keď cirkev v stredoveku ” predávala odpustky”, aby sa ľudia dostali do neba.

    Páči sa mi

    • Hela,

      v tom zasvätení reiki s tebou, žiaľ, nemôžem súhlasiť. Nie je to nutné, ale aby človek získal prístup k reiki, musel by vopred urobiť hoooodne veľký kus vnútornej práce, pôstoť sa a meditovať (teda, pokiaľ nemá kanál otvorený “od prírody”, aj také prípady poznám). Keď skúsený majster “pretlačí” náš kanál a uvoľní ho, urýchli tým náš vnútorný proces hojenia. Pamätám si, aký pocit to bol, keď zasväcovali do reiki nás s GabyBaby. Mala som blokádu v srdci a v solárnom plexe(akože aj inak, nedostatok sebalásky 😦 ) a energia mi tadiaľ nevedela prejsť a Anička Sádlová mala fušku otvoriť mi kanál. Potom mi popisovala svoje vnímanie procesu a plne sa krylo s tým, čo som cítila ja.

      My s GabyBaby sme urobili len jednu chybu – urobili sme si dve vyššie “zasvätenia” v ten istý deň. No a potom nás to skoro odrovnalo, lebo na ten proces čistenia, ktorý sa spustil, sme proste neboli pripravené. Fyzicky, mentálne, emocionálne. Takže na toto pozor, ale inak reiki “zasvätenie” (do kelu so “zasvätením”, ja tomu hovorím otváranie a kalibrácia kanálu) vrele odporúčam! Ale ľudia s mnohými potlačenými problémami by si mali dať aspoň pol roka medzi jednotlivými kalibráciami pauzu.

      A som presvedčená, že toto jediné “zasvätenie” stačí človeku na to, aby všetku ostatnú vnútornú prácu zvládol potom už sám, svojím tempom a podľa svojich preferencií. Reiki totiž vnútornú prácu nenahrádza (a ak niekto sľubuje opak, tak jednoducho nehovorí pravdu), len ju urýchľuje – ale tie fofry sú potom “hruškové”!

      Páči sa mi

  21. Zrejme je veľmi dôležité to, kto ťa “kalibruje”. Ja mám “zasvätenie” na Reiky I. a II. , ale žiadne pocity som pri tom nemala. Nevieš náhodou či nepríde p.Sádlová opäť do Blavy?

    Páči sa mi

  22. ja som myslel, že sme teraz v 4. dimenzii, ale telesá mi nepripadajú moc 4-rozmerné. A to keď sa zem presunie do 5. dimenzii, tak budeme vnímať 5 rozmerov telies?

    Páči sa mi

  23. “Mentálny hviezdicový tetrahedrón je svojou povahou elektrický, mužský a rotuje doľava. Emocionálny hviezdicový tetrahedrón je svojou povahou magnetický, ženský a rotuje doprava.”
    No nie je to sranda? Pozerám na ten obrázok a mením smer rotácie ihlanov ako sa mi páči… 🙂 ale možno je to iba otázka vnemu, očný klam.

    Páči sa mi

    • Ahoj Jarah,

      podľa mňa je to očný klam, tzv. reverzibilná figúra. Tiež sa mi smer rotácie darí otáčať, i keď smer doľava sa mi nedarí veľmi dlho udržať. Schopnosť otáčať smer rotácie značí myslím prepojenie hemisfér alebo ich využívanie. Ľavá je logická, pravá emocionálna, a myslím, že pracujú na kríž.
      Ja som to pochopila tak, že celý mentálny tetrahedron sa otáča doľava a emocionálny doprava.
      Ty vieš otáčať celý útvar alebo aj jednotlivé ihlany?

      Páči sa mi

  24. […] Najprv k tomu, čo si pamätám z predošlých kapitol knižky (teraz som na kapitole sedem a začínam to s tou DNA): ľudská DNA sa znázorňuje ako dvojitá špirála, ale nijaká špirála to nie je; podľa Kryona je to gundža vzájomne spolupracujúcich informácií či čoho. Z ľudskej DNA sa podarilo rozkódovať asi 4%, ktoré zodpovedajú za stavbu nášho tela a celkove náš fyzický zjav a život(nosť). Zvyšných 96% sa nazýva “junk DNA”, slovenský ekvivalent nepoznám, ale je to niečo ako “nepotrebná DNA”. A tu kamarát Kryon hovorí: Omyl! Toto je presne to, čo zodpovedá za to, ako tie 4% fungujú. Je to niečo ako “riadiaca jednotka” našej DNA a obsahuje v sebe všetko – kópiu Univerza a jeho zákonitostí a naše napojenie na ostatné dimenzie. DNA je vraj v svojej podstate multidimenzná a obsahuje aj stavebný plán pre aktiváciu našej merkaby. […]

    Páči sa mi

  25. […] Najprv k tomu, čo si pamätám z predošlých kapitol knižky (teraz som na kapitole sedem a začínam to s tou DNA): ľudská DNA sa znázorňuje ako dvojitá špirála, ale nijaká špirála to nie je; podľa Kryona je to gundža vzájomne spolupracujúcich informácií či čoho. Z ľudskej DNA sa podarilo rozkódovať asi 4%, ktoré zodpovedajú za stavbu nášho tela a celkove náš fyzický zjav a život(nosť). Zvyšných 96% sa nazýva “junk DNA”, slovenský ekvivalent nepoznám, ale je to niečo ako “nepotrebná DNA”. A tu kamarát Kryon hovorí: Omyl! Toto je presne to, čo zodpovedá za to, ako tie 4% fungujú. Je to niečo ako “riadiaca jednotka” našej DNA a obsahuje v sebe všetko – kópiu Univerza a jeho zákonitostí a naše napojenie na ostatné dimenzie. DNA je vraj v svojej podstate multidimenzná a obsahuje aj stavebný plán pre aktiváciu našej merkaby. […]

    Páči sa mi

  26. zdravim ..narazila som na tento članok lebo práve hladam informacie o tetrahedrone. totiž na bruchu sa mi pred nejakou dobou objavil práve tento symbol zlozeny zo znamienok, 3 usporiadne do trojuholniku a jedno uprostred, pričom vzdialenosti su uplne presne a celok he sumerny tetrahedron…rozmyslam preco sa mi to tam objavilo 😓😊

    Páči sa mi

  27. Prosím ťa, mohla by si mi zistiť k tejto záležitosti tieto ďalšie dôležité skutočnosti?
    1. Aký tvar má Merkaba fyzického tela? A akým spôsobom alebo smerom by mala alebo mohla rotovať? (keďže je uzamknutá – statická.)
    2. Približne akou rýchlosťou rotujú Merkaby astrálneho a mentálneho tela? A či sa zvýšením rotácie dosiahne nejaký efekt? (dimenzionálny)
    3. Aké veľké sú Merkaby? (Predpokladám, že také veľké, že ani pri rozpažených rukách sa z nich človek nedostane mimo.)
    Ak sa dá, pokús sa zistiť tieto skutočnosti a daj mi vedieť – môžeš sem alebo Emailom – ako chceš. Robím pokusy v tomto smere – keď sa mi podarí dosiahnuť nejaký dimenzionálny efekt, dám ti vedieť. Vďaka za informácie – želám ti všetko dobré.

    Páči sa mi

    • Ale uvedomuješ si, že sa snažíš napasovať pojmy sveta hmoty, tvarov a obmedzení na mimohmotný prejav, že? Merkaba nie je “útvar”, energetický ani iný. Merkaba je “efekt”, ku ktorému dochádza vo vírení energie, ktorej časť tvorí aj teba. Ak chceš vedieť, ktorým smerom sa otáča a aká rýchla je, máš jedinú možnosť – postaviť sa, roztočiť ju a vnímať.

      Páči sa mi

  28. S tou Merkabou ďalej nepohnem, pokiaľ neuvediem do chodu (zo statickej formy) tú fyzickú Merkabu. Preto potrebujem informácie na tie veci, na ktoré som sa pýtal. Ďakujem; a amozrejme počítam aj s rizikami. Podľa mňa sa všetky mimohmotné prejavy dajú aplikovať aj na svet hmoty a tvarov, len treba vedieť, ako – poznať kľúč – to je vše. Lebo predsa dočasne žijeme vo svete hmoty a tá má tiež svoje zákonitosti. A predsudky a názory, že nedá sa to, treba nechať bokom. Aj kvantové pole sa dá zhmotniť – to je tajomstvo alchýmie. Alchýmia je totiž náuka hmoty, nie duchovna, hoci duchovno je jej nevyhnutným predpokladom. (Afrodias – alchymista)

    Páči sa mi

Povedz svoj názor