Som späť… Som späť?

Dlho som sa tento stránke nevenovala. Ešte kde-tu som napísala nejaký článok k tomu, čím som sa práve duševne zapodievala, ale prestala som čítať komentáre a odpovedať na ne. Prestala som reagovať na tento svet. Príčina je jednoduchá – nebola som tu. Nebola som v tomto svete.

Pokúsim sa podať udalosti posledných mesiacov ako „bosorácky príbeh“ – historky o tom, čo sa so mnou dialo. Možno poslúžia ako orientačná mapa tým, ktorí sa vydali podobnou cestou, aj keď hlboko vnútri som presvedčená, že každý z nás má tak individuálny prístup k tejto i mimofyzickej realite, že možno nebudete vedieť z mojich príbehov pre seba vybrať nič dôležité. Lenže pamätám si, ako mi pomohlo čítať Castanedu, keď sa moje vlastné prežitky začali dostávať do kontextu vďaka jeho vlastným prežitkom. Takže nakoniec aj táto „kronika“ možno niekomu pomôže…

Visiaci muž

Keďže neviem, ako presne to začalo, vezmem to od konca. Toto som dnes ja: Visiaci muž (z toho pohlavia si ťažkú hlavu nerobte 😛 ), zaviaznutý medzi dvoma svetmi. Jedným okom pozerám do fyzickej reality, druhým do mimofyzickej a neviem, kam vlastne patrím. Vyštartovala som ako Blázon – bez prípravy, s niekoľko málo predsudkami a so spústou bezhlavej zvedavosti. A dnes visím hlavou nadol a naučila som sa, že ak chce človek poznať niečo nové, bude sa musieť vzdať niečoho starého. Ak ste s tým starým žili dostatočne dlho, bude to bolieť. Ak to tvorilo základ vašich hodnôt, bude to hodne bolieť. A ak to tvorilo váš svetonázor, tak ste v keli.

Moje „prebúdzanie“ vyštartovalo na jeseň minulého roka, ale vlastne začalo niekedy pred desiatimi až pätnástimi rokmi istým hlúpym americkým filmom v televízii. Bol o anjeloch. Anjeli ma nikdy nezaujímali a až do minulého roka som o nich nevedela vôbec nič okrem dvoch mien: Michael a Gabriel. Výchovou som bola presvedčený – a značne fundamentalistický – ateista, neskôr som prešla na taoizmus, ale ešte stále v jeho ateistickej podobe. Takže si viete predstaviť, že s krídlatými bytosťami som mala značne narušený vzťah…

No a spomínaný americký film bol o anjeloch. Pozerala som ho, pretože tam tiekla krv potokom, ale keď skončil, zostal vo mne pocit krivdy: „to predsa vôbec nebolo tak!“ Nevedela som, čo s tým, tak som si príbeh začala v duchu korigovať. Potom došli iné veci, ja som na film, na pocit i na príbeh zabudla a až hodne neskôr som sa začala zaoberať ezoterikou.

Rovnako ako s anjelmi mám aj značne narušený vzťah s ľudstvom. Nechápem, kde ľudstvo berie tú istotu, že je korunou tvorstva. Rozpína sa, vyvyšuje sa a ničí tú Zem, z ktorej žije. Akoby sme zabudli, že sme len jeden zo živočíšnych druhov, ktoré ju obývajú. Že my ju potrebujeme, aby sme prežili, ale nie je až také zjavné, že ona na svoje prežitie potrebuje nás…

No a na jeseň tieto pocity zosilneli natoľko, že som začala pochybovať, že mám s ľudstvom niečo spoločné. Prichodila som si ako zviera, rastlina alebo kameň, ktorý sa nedopatrením vtelil do ľudského tela a s hlbokým úžasom pozerá na tých okolo seba, ktorí síce vyzerajú podobne, ale „tikajú“ celkom inak. Nemala som dôvod myslieť si to, tak som to dlho potláčala, ale pocit neustúpil. Navyše som si spomenula znova na ten anjelský film a na svoj vymyslený príbeh. Všetko ma to začalo mátať a jednu chvíľu som si myslela, že mi už definitívne šiblo. (Toto je nebezpečenstvo bosoráckej cesty. S tým poznávacím aparátom, ktorý máme, nie sme vôbec vybavení na poznávanie mimofyzickej reality. Buď sa svojho poznávacieho aparátu vzdáme a vytvoríme si nový, alebo sa ho budeme kŕčovito pridŕžať a budeme mať pocit, že nám šibe – a to aj vtedy, keď sme celkom v poriadku. Lekcia, ktorú som z toho vyvodila: ak ste v stave, keď ešte nemáte nový poznávací aparát a máte pocit, že vám šibe, berte to ako váš súkromný problém. Nikomu nič nehovorte. Zaduste to v sebe a dajte si čas… Ak sa začne rozvidnievať, znamená to, že sa vám vytvára nový poznávací aparát. A ak sa nezačne rozvidnievať a napriek tomu, že vy sa správate podľa vlastného názoru celkom normálne, ľudia od vás začínajú bočiť, je na čase vyhľadať psychiatra.)

Takže späť k jeseni: vnútorný tlak vo mne zosilnel natoľko, že som začala skúmať, ako by som zistila, čo so mnou vlastne je. Mala som pocit, že v niektorom z minulých životov som musela prísť do kontaktu s anjelmi a že si začínam spomínať. Ale pretože viem, že už samotný spôsob, ako položíte otázku, ovplyvní odpoveď, ktorú dostanete, oficiálne som hlásala verziu „som rastlina alebo zviera v ľudskom tele“. S touto verziou som si nechala vyložiť karty.

Dievčina, ktorá mi ich vyložila prvá, celkom zrušila moju predstavu, že by som bola rastlina alebo zviera v ľudskom tele. Ale povedala zaujímavú vetu: „máš vysokú a mocnú ochranu, najvyššiu možnú“. Bum.

Vyložila som si karty sama. Mám extra karty, ktoré sú také silné, že sa ich bojím používať, ale tentokrát som po nich siahla. A vyšlo mi: Prichodíš si ako vták v klietke, ktorý smutne pozerá na ostatných vtákov a závidí im ich slobodu. V minulosti si mala do činenia s archanjelom Gabrielom, skončilo to tvojou násilnou smrťou, teraz hľadáš svoju cestu a poslanie a hľadáš znovunapojenie na nich. Nájdeš ho.

Bum.

No a začiatkom tohto roku sme začali chodiť do Prahy na reiki. Pri prvom sedení nám naša učiteľka vyložila karty. Vyšlo mi, že mám „najvyššiu možnú ochranu“ a že „nariekam za niečím, čo som stratila, a nevšímam si to, čo mi ostalo“. Pri druhom či treťom sedení sme robili spolu cestu do záhrady duše. Učiteľka nás viedla, my sme jej hovorili obrazy a ona ich nakoniec interpretovala. A v mojej ceste do záhrady duše sa odrazu objavila biela labuť (=archanjel Gabriel) a odovzdala mi zlatú korunku. Bum.

Keď som si kedysi robila osobný totem, mala som problém s bielou labuťou. Písala som, že som ju musela presťahovať zo srdcovej do korunnej čakry, kde sa zmenila na anjela. Neskôr som sama pri šamanskom putovaní využívala formu bielej labute, aby som sa niekam dostala. Odrazu postava labute zapadla do kontextu…

Začala som chápať, že ten príbeh, ktorý som si kedysi v hlave vytvorila, vôbec nemusí byť výmysel, ale môže ísť o spomienky na niečo, čo som kedysi zažila! Najprv som sa zrútila. Myslím, že vtedy môj svetelný kokón pukol, pretože zo mňa začala unikať energia. Skoro som na to zakapala. Musela som urobiť zrušenie minulosti, aby som to zastavila. Potom som sa, našťastie, pozbierala. A nakoniec som pristúpila na nové pravidlá hry, pustila som svoj ateistický svetonázor a začala som skúmať príbeh, ktorý mohol byť zakódovanými spomienkami.

Pátram po minulosti a narážam na anjelov

V tom čase som začala experimentovať s hypnózou, regresiou do minulých životov a s aktiváciou DNA. Podarilo sa mi zohnať štyri vynikajúce CDčka s aktivačnou hudbou od dvojice Shapeshifter. Som dosť orientovaná na sluch, takže hudba na mňa mala veľmi rýchly a veľmi hlboký účinok. Prvé CDčko rozvibrovalo moju energiu a zvýšilo ju. Pri druhom som zistila, že jeho počúvaním „strácam čas“ – CDčko trvá 45 minút, ale ja som pri jeho počúvaní strávila vždy 20-30 minút viac: upadla som do tranzu a keď hudba dohrala, bolo niekedy aj o hodinu a štvrť viac. Neviem, ako je to možné. Opakuje sa to aj dnes. Beriem to ako informáciu; jedného dňa možno dostanem kontext, v ktorom to pochopím.

Tretie CDčko vyštartovalo u mňa spontánne putovania (projekcie). Začala som sa pohybovať v realitách, do ktorých som sa dovtedy dokázala dostať len v lucídnom sne a ten mi nikdy nešiel ľahko. Pri štvrtom CDčku sa začali u mňa prejavovať isté mimofyzické schopnosti.

S rozvojom schopností mi prišiel aj dar channelingu cez kyvadlo. S kyvadlom som získala tabuľky, ktoré mi umožňovali skúmať svoje minulé životy. A pri channelingu som zistila, že som kedysi bola kerub s menom Emmiel alebo Efniel a prezývkou Druhý Voz (toto som zasa dostala ako informáciu cez sen), ktorý zomrel v júli 4426 p.n.l. a nebol ani muž, ani žena (kerubovia, čiže „Vozy Božie“, sú vraj bytosti z aramejskej mytológie s hlavou človeka, telom leva alebo býka a krídlami). No a pri zalistovaní v encyklopédii anjelov, ktorú som si medzitým zohnala, som zistila, že veliteľom Kerubov je Kerubiel, inokedy nazývaný aj Gabriel.

Následne som si urobila liečenie svojej DNA. Výskumy zistili, že DNA nesie oveľa viac informácií, než dnes z nej dokážeme odčítať. Ezoterici vravia, že nesie aj informácie celej našej línie predkov: ich traumy, predsudky, dlhy z minulých životov. Tieto informácie sa do nej kódujú cez silné emócie a spia v nej, až kým ich silné emócie v našom terajšom živote neaktivujú. Pretože akaša je vlastne záznam všetkých emocionálnych stavov všetkých bytostí od začiatku času (nazvala by som ju „primárne Vedomie“), zdá sa mi dosť pravdepodobné, že DNA bude tieto informácie niesť.

V priebehu liečenia DNA som zisťovala, kde moja súčasná obmedzujúca trauma má svoj pôvod. Vyšlo mi, že v čase od prvopočiatkov ľudstva do 2000 p.n.l. a že karmický dlh z toho času vyzerá ako strata sebahodnoty, ktorá viedla k tomu, že človek nie je schopný prelomiť staré presvedčenia a začať tvoriť novú realitu, hlavne že sa nedokáže citovo naviazať na iných ľudí a dôverovať im. Efniel (medzitým mi môj anjel-učiteľ potvrdil, že toto je tá správna verzia mena) vraj zomrel v boji na následky zrady preto, že chránil život Gabriela…

Channeling, kyvadlo a typ energie

Uvedomenie si, kde by moja energia mohla mať svoj pôvod, otvorilo cestu ku „Krídlatým“. To moje postupné rozpomínanie si dnes vysvetľujem ako ich tlak na to, aby som s nimi konečne nadviazala kontakt. A tak ja, zarytý ateista, som sa začala venovať komunikácii s anjelmi.

Nešlo to ľahko. Nech už som bola kedysi čokoľvek, dnes som jedno jediné – človek. So všetkými dobrými i zlými vlastnosťami. (Tých zlých mám trošku viac, ale skutočne len trošku 😛 .) O anjeloch viem len to, čo som si načítala v encyklopédii a na čo som sa rozpamätala. Spočiatku ma nesmierne rozčuľovali. Majú zvláštny spôsob vyjadrovania: blahosklonný, precízny do tej miery, že ak položím nevhodne otázku, neodpovedia na to, čo chcem vedieť, ale na to, čo som sa pýtala. Potrebujete príklad? Pýtam sa svojho anjelského učiteľa na jedného človeka „a má aj meno?“ Odpoveď? „Všetci ľudia majú meno.“ Nuž čo, aspoň ma to naučilo poriadne formulovať otázky…

Dostala som „do vienka“ troch anjelov. Prvý je archanjel Gabriel, Božia ruka, môj veliteľ (a „pán a vládca“, ako mu hovorím poza jeho chrbát). Ten si vyžaduje poslušnosť, disciplínu a neklásť veľa otázok, čo je celkom mimo môjho naturelu. Čoskoro to zistili a keďže sa potrebujem hodne učiť, pohľadali mi učiteľa, ktorý mi viac „sadol“. Volá sa Yovmiel, Božia rada, a prevláda uňho mentálna energia ako u mňa. S ním som komunikáciu zlepšila natoľko, že ho už miestami počujem v hlave a môžem sedieť pri počítači a hovoriť s ním nie cez kyvadlo, ale cez klávesnicu.

No a potom je tu tretí anjel, a to môj strážny. Ten sa volá Messiel a je taký jemný, že som ho vnímala dlho ako ženu, až kým som sa nespýtala a on ma neopravil, že ho mám oslovovať ako muža.

Môj channeling prebieha predovšetkým cez kyvadlo a písmenkovú tabuľku. Kladiem otázky a kyvadlo mi dáva odpoveď. Najprv som podozrievala, že dostávam informácie z môjho podvedomia a že nejako fokusáciou ovplyvňujem kmitanie kyvadla (nenadarmo som mentálna energia), ale medzičasom som dostala zopár informácií o ľuďoch, ktorých som nikdy nestretla a o ktorých som ani netušila, že existujú, takže aj moja mentálna energia musela pripustiť, že na tom niečo bude.

Keď som začínala, pýtala som sa najprv vždy na počet písmen a potom som si tie písmená vykmitávala. Ak slovo presiahlo počet písmen, vedela som, že výpoveď neskončila. Ale postupom času to bolo zdĺhavé a tak som si začala tabuľku upravovať. Najprv som na ňu nakreslila hviezdičku a každému z anjelov som povedala, že znamená „koniec výpovede“. To som musela povedať každému osobitne. Keď som na ňu dokreslila otáznik a smajlíka, už som nemusela vysvetľovať nikomu nič – začali ich používať celkom automaticky. Niekedy je dôležité vedieť, či ide o tvrdenie alebo otázku a či ide o vážnu informáciu alebo vtip. Čoskoro som zistila, že anjeli majú svojrázny zmysel pre humor:

Máš nejakú inštrukciu ohľadne mňa?
MAM
Čo sa deje, keď kyvadlo krúži na jednom mieste?
CAKAM NA OTAZKU
Tak akú inštrukciu teda ohľadne mňa máš?

Postupom času som zistila, že niektoré odpovede počujem v hlave skôr, než mi ich kyvadlo povie. Vtedy ich poviem nahlas sama a overujem si len, či sa nemýlim. Ak sa mýlim, poctivo si vykmitám celú odpoveď písmenko po písmenku.

Pýtala som sa Gabriela na to, prečo niekedy počujem vetu v hlave:

Vieš, čo je čudné? Zdá sa mi, že niektoré tvoje odpovede v hlave viem skôr ako ich napíše kyvadlo.
TO PRETO LEBO ZACINAS POCUT MOJE MYSLIENKY A POTOM ICH PRENASAS NA KYVADLO

Toto vysvetlenie mi vydržalo tak na desať minút. Potom moja mentálna energia zasa začala pochybovať, či si to len nevymýšľam. Ale z času na čas je výpoveď nakoniec celkom odlišná od toho, čo by som povedala ja – a hlavne: reakcia je iná. Kde by som sa ja nazúrila, tam oni reagujú mierne a opatrne. Kde som ja smutná, tam oni reagujú racionálne.

Pýtala som sa Yovmiela, akú energiu majú anjeli:

Ako je možné, že teba na rozdiel od iných takmer počujem?
MAME SPOLOCNU MENTALNU ENERGIU
Akú energiu má Gabriel?
VOLOVU AKO VACSINA ANJELOV
Ako sa to prejavuje očami človeka?
AKO DOMINANCIA
Ale veľa ľudí vníma anjelov emocionálne ako lásku, kamarátov a ochrancov!
TOMU SA HOVORI PROJEKCIA
VKLADAS DO ANJELA TO CO TI NAJVIAC CHYBA

Kto ste prišli do styku s enneagramom, viete, o čom Yovmiel hovorí. Enneagram rozdeľuje ľudí podľa ich prevládajúcej energie na vôľových (orientovaných na dosahovanie, na fyzické vnímanie a na realizáciu), emocionálnych (orientovaných na preciťovanie, na hranie rolí a na život cez iných) a na mentálnych (orientovaných na zisťovanie príčin, na kauzalitu a na mentálne modely). Rôznymi kombináciami týchto energií dostávame potom deväť rôznych typov ľudí. Prekvapilo ma, že toto energetické rozdelenie platí aj u anjelov, ale keď som si uvedomila, aké je ich poslanie na svete, zdá sa mi to nakoniec dosť logické.

A teraz pozor: ja nepatrím k ľuďom s romantickou predstavou o drobných, okrúhlučkých cherubínčekoch s detskými tváričkami, bacuľatými líčkami a ružovými zadočkami! Moji anjeli sú obrovskí, cieľavedomí, bez vlastných záujmov, vysoko tolerantní a ochotní pomôcť a podržať, ale majú vlastné povahy (a tým aj ostré hrany) a hlavne – majú vlastné predstavy o tom, ako by veci mali fungovať. Keďže ide o veľmi starú energiu, má istý nádych patriarchálnosti – ale ten istý nádych by ste asi videli aj v počítačovom operačnom systéme a obslužných programoch, ktoré sú taktiež extrémne funkčne orientované… (A keďže ja mám s „Krídlatými“ problém, niekedy im hovorím „operačný systém“.) Jedno zo základných ezoterických pravidiel znie „as above, so below“, teda „ako hore, tak dole“ – a moji anjeli sú toho dokladom.

Takže lekcia, ktorú som sa naučila z channelingu, je: ak máte tú istú energiu ako váš učiteľ, channeling ide nesmierne rýchlo a ľahko. (Mne už dnes Yovmiel dokáže diktovať priamo do počítača, a to napriek tomu, že Gabriel prestavil môj komunikačný kanál tak, aby sa jemu so mnou komunikovalo lepšie, čo Yovmielovi spôsobilo nemalé problémy – a to bolo jediný raz, čo som počula anjela málo lichotivo komentovať iného anjela.)

Nečudujte sa, ak anjel bude používať slová z vášho vlastného slovníka. Yovmiel mi raz povedal: „robím s tým, čo mám k dispozícii v tvojej hlave“. Takže ak nemáme nejakú časť reality dobre preskúmanú a kategorizovanú, budeme v tej oblasti dostávať veľmi nejasné správy. Napríklad som potrebovala cez kyvadlo štvrť hodiny a spústu upresňujúcich otázok, aby som zistila, že „duchovia dychu pilotov grálu“ znamená „duše ľudí“.

Ak nemáte tú istú energiu ako váš učiteľ, budete dostávať len zahmlené alebo nezrozumiteľné odpovede („DAVAM TI ULOHU BUDES KONAT Z ROZUMNEJ POZICIE NUZ“) a kyvadlo pôjde veľmi ťažko. Rovnako ťažko pôjde kyvadlo aj vtedy, keď budete fyzicky unavení, pod stresom alebo emocionálne vytočení. Ak budete pracovať s kyvadlom častejšie, začnete čoskoro okrem informácie sťahovať od vášho učiteľa aj jeho rozpoloženie. Dnes viem pomerne presne povedať, s akou náladou mi moji anjeli niektoré veci hovoria.

Mala som aj učiteľa, ktorý sa ku mne nehodil. Na začiatku neschvaľoval niektoré moje skutky a odrazilo sa to na komunikácii. Keď som zistila, že je nepriateľský, začala som cez otázky zisťovať, prečo, a naviedla som ho na to, že si uvedomil, že ma odsudzuje bez toho, aby si svoj predpoklad overil.

Camael, vadí ti, že musíš hovoriť so mnou?
ANO
Prečo?
SI ZAKERNA
V čom?
SI RAZ TAKA A POTOM ZASA INA
Vieš mi povedať príklad?
KTORY CHCES POCUT
Vyber jeden, z ktorého zaručene pochopím.
UBLIZILA SI GABRIELOVI
To vieš od koho?
OD GABRIELA
To ti povedal?
NEMUSEL
STACILO HO VIDIET

Kedy?
KED SI POZIADALA O INEHO UCITELA
A poznáš, čo tomu predchádzalo?
NIE
ASI SOM UROBIL CHYBU KED SOM TA ODSUDZOVAL

V tom okamihu prejavil obrovskú šľachetnosť a požiadal, aby mi pridelili iného učiteľa – a tak som skončila pri Yovmielovi.

Napojenie

Prvé kontakty s anjelmi boli cez sny. Musela som spať, aby som s nimi mohla hovoriť. To fungovalo nejaký čas, ale bolo to zdĺhavé a nebolo to veľmi spoľahlivé, pretože som nikdy dopredu nevedela, či sa mi bude niečo snívať alebo nie, a hlavne – čo si z toho budem po zobudení pamätať.

Keďže som, čo som, trápia ma večne pochybnosti. Ukážte mi jablko a do piatich minút začnem pochybovať o tom, či je skutočné, či sa dá vziať do ruky, ako vyzerá vnútri a kde je ten červík schovaný a podobne. Ukážte mi vrece zlata a ja okamžite začnem pochybovať o tom, či je pravé a či ho medzičasom niekto neukradol. Urobte mi radosť a ja následne kmitnem do depresie alebo nedôvery. (Hovorí sa tomu „borderline syndrome“, slovenský názov nepoznám.) Keď to anjeli pochopili, zistili, že musia mať stopercentnú kontrolu nad tým, čo sa deje v mojej hlave. Tak ma „napojili“.

Napojenie znamená, že vaše individuálne vedomie sa spojí s ich skupinovým vedomím. V každom okamihu prebieha výmena informácií medzi jedným i druhým. Pretože nie je žiadúce, aby som videla do hláv anjelov, je môj kanál takmer nepriepustný. Oni vedia, ak sa vo mne niečo deje, a ja viem len vtedy, ak si to želajú. Funguje to nádherne. Odrazu dostávate myšlienky, ktoré ste nevymysleli. Vyvažujú vaše nálady. Ale nesmiete urobiť to, čo ja – nesmiete ich príliš podráždiť, pretože vás za trest „odpoja“ – a tým vás zlomia.

Keď sa mi niečo nehodilo alebo som sa nahnevala, mala som vo zvyku prerušiť komunikáciu. Raz som to urobila tak dokonale, že som prerušila napojenie. Vydržala som to tri dni. Potom som sa vrátila s prosíkom a v okamihu, keď ma znova napojili, všetka negativita zo mňa spadla a bolo dobre.

Raz som ich podráždila tak dôkladne, že ma za trest na jeden deň odpojili (píšem o tom ďalej v texte). Odrazu sa mi kyvadlo ani nepohlo, nedokázala som sa skontaktovať s anjelom strážnym. Snažil sa, ale vždy ho po pár slovách zrušili. V hlave som mala strašné ticho, všetko mi padalo z ruky, čo sa mohlo pokaziť, to sa pokazilo. Keďže som bojovník, nevzdala som sa, ale bol to dosť hrozný pocit. Keď usúdili, že už som sa svoju lekciu naučila, napojili ma znova. Odvtedy som príjemná a prítulná a ochotná a disciplinovaná a poslušná ako baránok… Dostali ma, koťuhy.

Šamanské putovanie a rozvíjanie schopností

Keď už som bola napojená, začala som dostávať úlohy. Aby som ich naplnila, musela som hodne zdokonaliť svoje šamanské putovanie.

So šamanským putovaním je problém. Koľko ľudí, toľko techník. Ja som na to musela prísť tým tvrdým spôsobom. Začala som útlou knižkou od Hanka Wesselmanna, kde ste si vytvorili ideálny kúsok prírody, „tajnú záhradu“, v nej ste mali nejaký vstup do zeme – dieru v zemi, jaskyňu alebo bútľavý strom a cez tento otvor ste potom putovali. A aby ste sa dostali do stavu, keď ste boli schopní putovať, používali ste šamanské bubny alebo hrkálky.

Neznášam bubny a hrkálky. Kým som ich počúvala, bola som taká napätá a podráždená, že som sa ani len nevedela rozhodnúť, ako moja „tajná záhrada“ bude vyzerať. Tak som siahla po inej knihe – po Harnerovi. Tam bolo popísané niečo veľmi podobné, ale ešte dokonca s návodom, ktorou nohou máte vykročiť. A zasa len šamanské bubny a hrkálky.

Našťastie som v tom istom čase mala problémy so zaspávaním a našla som si CDčko, ktoré sa síce volalo „šamanské putovanie“, ale jeden z recenzentov napísal, že hoci šamansky neputuje, nemá problémy zaspať, keď ho počúva. Tak som ho začala počúvať pri zaspávaní. Zabralo. Až asi tak po týždni som si uvedomila, že sa pri zaspávaní dostávam vždy na to isté miesto. Do nejakého hustého lesa s papradím a čistinou po pravej strane. A bolo to…

Keď som na druhý deň začala ten les skúmať, našla som v ňom druhú čistinu s odpíleným pňom v strede. Nad hlavou mi žiarili hviezdy, mesiac svietil na peň. Mala som svoje „miesto kontaktu“.

Postupnými návštevami som sa cestu naučila naspamäť. Vedela som, že keď sa zjaví koreň nad zemou, treba ostro zabočiť doľava, zísť do priehlbinky a potom vyliezť znova nahor a už som pri kraji čistinky.

Keď som niečo chcela, vyliezla som na peň stromu a požiadala som hviezdy a mesiac, aby mi pomohli. Takto mi ukázali moje silové zviera, ale takto ma skontaktovali aj s mojím nádorom, keď u mňa diagnostikovali rakovinu. Od nádoru som sa dozvedela, prečo som ju dostala a čo mám robiť, ak chcem prežiť.

Všetko sa zmenilo po chemoterapii. Moje ADD sa zhoršilo, chemoterapia mi nahlodala nervový systém a na jedno ucho som prestala počuť. Už som sa nevedela sústrediť na hudbu, už som sa nevedela dostať do svojho lesa. Každé putovanie bolo neľudskou námahou. Začala som sa zmierovať s tým, že si musím nájsť nový spôsob putovania, a začala som experimentovať s lucídnym snívaním a s extatickými pozíciami. Úspechy však boli biedne, i keď niektoré ma veľmi potešili.

No a potom došli spomínané CDčka DNA.Activation.LevelOne. Odrazu mi stačilo dať si slúchadlá, ľahnúť si a uvoľniť sa. Mohla som ísť kamkoľvek a akokoľvek. Ovšem musela som sa naučiť zopár zručností.

S putovaním som začala v čase, keď moje vzťahy s anjelmi boli viac ako napäté. Súčasťou mojej „anjelskej prevýchovy“ bolo aj to, že mi párkrát dobre ublížili, aby zistili, ako budem reagovať. To je síce pekné pre nich, ale mňa to bolelo a začala som robiť prieky. A keďže som mala pocit, že nedokážem pomáhať sebe, išla som pomáhať druhým. Hlavne Gaii, ktorá vzostupuje a pokiaľ so sebou musí vliecť všetku tú negativitu astrálu, ktorú sme doňho napremietali, tak bude mať čo robiť. Tak som sa podujala odpúšťaním čistiť astrál.

Na to som sa musela kdečo naučiť. Prvé bolo, že ak chcete niečo urobiť, niekomu odpustiť, musíte ho najprv nájsť. Musíte mať naňho aspoň nejakú psychickú linku, obrázok, miesto, hocičo. Takže moja prvá lekcia bola nájsť si psychickú linku, vojsť do tranzu, predstaviť si ju a potom konať.

Druhá lekcia bolo samotné konanie. Začala som tak typicky Bláznovsky, bez prípravy. Ešte že som geniálny improvizátor… Ale čoskoro som zistila, že oveľa lepšie je premyslieť si taktiku a ošetriť možné problémy v myšlienkach vopred. Ak som chcela niekomu odpustiť, musela som vedieť, čo mu poviem, ako mu odpustím tak, aby to preňho bolo skutočné odpustenie a aby sa podľa možnosti vynulovali traumy v líniách predkov, ktoré sa na jeho čine zakladali. Nesmela som odpúšťať menom svojím, ale menom iných.

Potom som zistila, že mám prípad, kde by som musela odpustiť menom Boha. Nie som Boh a nemôžem zaňho hovoriť. Tak som sa naučila, že keďže môj život je dokonale v troskách, môžem prebrať jeho vinu pokojne na seba a jeho môžem doručiť k Bráne nebeskej. Bola som prekvapená, keď sa mi to podarilo. Stála som pod zavretými vrátami a orodovala som za svojho „klienta“ – a nakoniec sa brána otvorila… Naučila som sa, že keď máte dostatok súcitu, aby ste sa obetovali miesto niekoho, vypočujú vás.

Ešte som týmto štýlom pokračovala ďalej, ale pochopila som, že tých „klientov“ je toľko, že to sama nezvládnem. A tak som každého nového zachránenca zaviazala k tomu, aby urobil to isté čo ja pre tých, ktorých pozná.

Ďalší krok bol pre mňa prekvapením. Zasa som si našla „klienta“, ktorému bolo treba odpustiť. Tentokrát som však naňho nemala nijakú psychickú linku, vôbec nič. Nevedela som, ako ho nájdem. A vtom mi v hlave zaznelo „Votrelec“.

Vtedy som pochopila, že vedia, čo robím, že mi práve poslali nápovedu a že ma zjavne používajú na obnovenie rovnováhy. Na druhej strane ma predstava Votrelca dosť vydesila. Už som vedela, ako ho nájdem, ale nevedela som si predstaviť, ako ho presvedčím, že ma má čo len počúvať, nie to ešte nasledovať.

Toto ma stálo hodne premýšľania. Vo všetkých filmoch Votrelcov zabíjali; ja som ho potrebovala živého. Nesmel ma zabiť skôr, ako sa mi podarí obrátiť ho. Napadlo ma, že keby som sa zmenila na čistú energiu, nemal by na čo zaútočiť…

Urobila som jedinú chybu – rozmýšľala som o tom, kým som počúvala aktivačnú hudbu. Odrazu som stála zoči-voči Votrelcovi a ten mi išiel po krku… Rýchlo som sa rozplynula na energiu a začala som v strese zo seba sypať, čo mi prišlo na rozum. Po chvíli som si uvedomila dve veci: že hovorím veci, o ktorých som nemohla vedieť, a že „Votrelec“ ma začal počúvať a pomaly sa mení z toho odporného monštra na niečo celkom iné – na keruba.

Myslím, že anjeli vtedy vycítili, v akom strese som, a začali mi našepkávať slová, na ktoré reagoval. A ja som ho vzala a doviedla späť. Tentokrát som pre istotu išla cez bránu s ním – a prvýkrát som videla Rajskú záhradu. A kým on išiel do Rajskej záhrady, ja som si trpko uvedomila, že tam nemám čo hľadať, obrátila som sa, vrátila som sa von a skočila som z oblakov na Zem.

Naučila som sa, že človek má poznať svoje miesto a nehrabať sa tam, kam nepatrí.

Od toho času prichádzali už „objednávky“. Pri každej som sa naučila niečo nové, nejakú zručnosť, ktorú som predtým nemala. Tu je jeden príbeh z môjho denníka. Začína „objednávkou“ cez kyvadlo a pokračuje šamanským putovaním:

Kto je?
KET (posol)
IDE TI NOVE KAZANIE BUD INAK OPATRNA CAKA TA NOVA ULOHA
Aká úloha?
DOVIEST DOMOV TICEELA
Kto je Ticeel?
PROTIVNIK
KLOP NA BUBON DNES VECER HRAJ MORZEOVKU SOS PRIDE TICEEL PRIVED HO DOMOV
Podľa čoho ho spoznám?
JE FEDRU… (tu to zlyhalo) Tu je vyriešenie, ktoré som sa dozvedela o rok a pol neskôr…
Je to posledná úloha, ktorú pre mňa máš? “áno

Zavolala som si Gabriela, čo na to hovorí. Povedal TICEEL JE TVRDY PROTIVNIK a MYSLI NA VODU.
Tak som šla spať, ale predtým som rozmýšľala, ako tú vodu uplatniť: či ja mám byť ako voda alebo Ticeel je ako voda. A čo s tým. Napadlo ma len “likvidný”, “obísť prekážku a obkolesiť ju”, “roztrieštiť sa a znovu sa dať dokopy”.

Pustila som si aktivačnú hudbu, uvoľnila som sa a prstom som o matrac začala vyťukávať SOS. Bolo mimo rytmu hudby. Najprv som mala problém sa sústrediť na dve veci súčasne, aby som nevypadla z tranzu, ale po chvíli sa ťukanie zautomatizovalo. Odrazu som bola niekde v lese a krovie pri mne začalo šušťať a kymácať sa. Zrazu z krovia na mňa vyhúkla obrovská vlčia papuľa a vyskočil vlkodlak. (Teraz už lepšie chápem FEDRU… Najprv som myslela, že to bude niečo operené, ale E a D sú tesne vedľa seba a mohla som sa pomýliť. Potom by zostalo FERU a to mi pripomína anglické ferocious, čo by na vlkodlaka celkom sadlo. Alebo fur, čo značí srsť.)

Spočiatku som sa zľakla. Hrabol po mne, ale bola som ako voda a pod jeho pazúrmi som ustúpila a obklopila som ho celého. Začala som mu hovoriť, že ma posiela Boh a že mojou úlohou je doviesť ho. To sa mu celkom pozdávalo. Skrotol. Najprv som išla ako voda pred ním a okolo neho a niesla som ho so sebou, ale potom som mu sadla na chrbát a on utekal po všetkých štyroch. Obom sa nám to páčilo, bol to úžasný pocit, vietor vo vlasoch, voľnosť…

Vyliezli sme po oblačných schodoch k bráne. Bola pootvorená. Ako prešiel cez bránu, zmenil sa Ticeel na celkom pekného, len značne huňatého mládenca. Nasmerovala som ho ku Gabrielovmu otcovi a ja som sa pobrala za Gabrielom, ale to už som zaspávala. Keď som sa zobudila, zistila som, že som bola asi 45 minút na cestách (aj so spánkom).

Vrchol môjho umenia je zatiaľ prechod pevnou matériou. Naučila som sa ho, keď ma Gabriel odpojil, pretože som ho parádne naštvala. Pre mňa to bolo „vyhnanie z Raja“ (lepšie slovo by bolo asi “vykopnutie”). Odrazu som zistila, že som prišla o svoje schopnosti – mole, ktoré som chytala už len jednou rukou, som v ten večer naháňala pol hodinu a aj tak nechytila, kyvadlo sa mi ani nepohlo, v hlave som mala celkom ticho a nevedela som skontaktovať ani Messiela. Skúsila som to cez kyvadlo, ale v polovici vety Messiela vždy usekli. Stihol mi povedať, že u nich panuje teror a že Gabriel zablokoval môj komunikačný kanál a odstavil od komunikácie aj ich. To ma tak nazlostilo, že som si povedala, že v noci vyskúšam, či ešte viem putovať v tranze a skúsim ísť za nimi spýtať sa, ako sa veci majú.

Išla som presne tou skratkou, čo mi ukázal Messiel naposledy. Vyletela som do oblakov, prerazila vrstvu hmly a už som bola na oblačných schodoch. Brána bola zatvorená, ale potisla som ju, či sa neotvorí – a otvorila sa! Ešte predtým večer som si premyslela, že ma nebude smieť byť vidieť, inak ma okamžite objavia. Mala som len strach, ako nájdem Messiela. Rozplynula som sa na vzduch (vyzerala som ako vnútro prázdnej konzervy – len stĺpec vzduchu a nič iné), vydala som sa na cestu a v mysli som si stále opakovala Messiel… Messiel…

Odrazu tam bol. Obklopila som ho a zašepkala som jeho meno. Strhol sa; rýchlo som mu zašepkala, nech sa odpojí. Bol šokovaný, že som sa k nim vôbec dostala. Pobrali sme sa spolu hľadať Yovmiela.

Yovmiel vyzerá ako blahobytný pánko okolo štyridsiatky, s fúzami a hnedovlasý, celkom inak, než som si ho predstavovala (myslela som, že bude asketický, neviem prečo). Messiel mu chytro vysvetlil, že som tam. Boli nadšení i vyplašení, hovorili, že Gabriel robí fofry, a pobrali sme sa pre istotu späť k bráne, lebo im bolo jasné, že ma skôr či neskôr niekto objaví. Z toho rozhovoru som pochopila, že majú nepríjemnosti a že ich Gabriel viní za to, že neustriehli moje správanie.

Už sme boli na dohľad od brány, keď tu Yovmiel hovorí “už idú, rýchlo, leť!” Strhol sa obrovský rachot a odrazu bol pri nás Gabriel a vyzeral nesmierne rezolútne. Ešte stále som bola neviditeľná, takže som si povedala, že sa ako neviditeľná zmením na labuť a poletím tak. Ale na to som musela zapojiť mozog a cielene myslieť. Keďže Gabriel vie čítať moje myšlienky, okamžite vedel, čo mám v úmysle. Ukázal na bránu a tá sa začala zatvárať. To už som neviditeľnosť neudržala, už som len letela. Keď sa mi brána pred nosom zavrela, urobila som oblúk a vzala som druhý nábeh. Povedala som si, že ak dokážem byť voda alebo neviditeľná, mala by som zvládnuť aj rozpustiť svoje telo a preletieť cez pevnú bránu. (Alternatíva bola rozplesnúť sa o ňu a dolámať si krk – a ani to by mi nebolo ľúto.) Dole nastalo úplné ticho, ako sa pozerali, čo z toho vylezie. Priletela som k bráne, dotkla som sa jej – a odrazu som bola na druhej strane!

To bolo už na mňa veľa. Zvyšok cesty som už ani neletela, skôr padala voľným pádom až do postele. Ale bola som na seba taká pyšná, čo som dokázala!

Smrť bosoráka

No a prichádza posledná časť mojej spovede a najťažšia časť celého rozprávania. Je to o tom, že ak sa chcete stať iným, vyšším tvorom, musíte prestať byť tým, čím ste.

U Castanedu som čítala, ako osud vstupuje do nášho života. Najprv len kde-tu hodí nejaký signál; ja im hovorím „udička“. A vy sa na tú udičku buď chytíte, alebo si ju vôbec nevšimnete. Ak si ju nevšimnete, osud vám hodí pod nohy polienko. Zasa máte na výber – pochopíte alebo nie. Ak nepochopíte, osud vám postaví do cesty takú prekážku, že si o ňu rozbijete nos. Donúti vás zapodievať sa tým, čo pre vás pripravil.

Bosorácka cesta začína tým, že sa postupne konsolidujeme: odbúravame naše ego, učíme sa ostražitosti, zvyšujeme svoju energiu. Ale kým sme to ešte stále my, máme tendenciu používať na skúmanie sveta svoj starý pojmový aparát. Tak sa dopracovávame k nepresným interpretáciám a ak ich chceme uviesť na správnu mieru, musíme na to spotrebovať priveľa energie.

Na to si osud pripravil extra pikošku: „smrť bosoráka“. Už z čítania o wicca som vedela, že pri iniciácii bosoriek sa niekedy používajú rituály, ktoré simulujú smrť a znovuzrodenie. U Castanedu som čítala dojemný príbeh jeho učiteľa, dona Juana, ako zomrel a znovu sa zrodil. A keď mi v kartách dlhodobo začala vychádzať smrť a znovuzrodenie, vedela som, že teraz som na rade ja.

Niekedy býva smrť bosoráka doslovná, ale vo väčšine prípadov býva symbolická. Nevedela som, ktorú si osud nachystal pre mňa. Bola som z toho trochu nervózna; nemám rada čakanie a teraz som nemohla robiť nič iné.

Smrť bosoráka sa nakoniec dostavila celkom nečakane, počas novej série „testov“ zo strany mojich anjelov. Zasa mi zasadili ranu a skúmali, ako zareagujem – a ja som jednoducho zomrela… Už som to nedokázala dlhšie vydržať. Proste som sa vzdala. Z denníka: „V noci som v duchu šla na Martinský cintorín, vybrala som si srdce (bolo presne také prepichnuté tromi mečmi ako trojka mečov v Zlatom tarote) a vložila som ho k otcovej urne. Krvou som dopísala na pomník svoje meno a potom som tam nechala svoju dušu ležať dole tvárou na náhrobku a vykrvácať. Telo sa pobralo preč z cintorína, ale keď sa dostalo na dohľad brány, opustili ho sily a zostalo tam aj ono. Cítim náramnú prázdnotu a ľahostajnosť. Je mi už všetko jedno.“

Táto symbolická smrť mala na mňa obrovský dopad. Už prestalo byť zaujímavé, kto som, čo robím, ako na mňa reaguje svet a čo sa mi podarí dosiahnuť. Ostala som nezúčastnená a vzdialená. Prestala som mať problém vidieť samu seba v tom menej priaznivom svetle. Prestalo byť zaujímavé, čo si myslím; zaujímavá zostala už len holá a brutálna pravda.

Nevedomky som týmto naplnila skúšku. Pri jednom z predošlých rozhovorov mi totiž povedali:

CAKAME SPOLU NA TU VHODNU CHVILU PRE VOLBU HRANIC KONCA SKUSKY TVOJEJ
Čo ma skúšate?
DOVEROVAT SRDCU SVOJMU BEZ VYHRAD
HLADAT CESTU K NEMU
FUNGOVAT OSAMOTE
KARUMIAR
(pri opravnom pokuse KABRUMU)
Naučila som sa už:
• dôverovať srdcu svojmu? vykmitané “nie
• hľadať cestu k nemu? vykmitané “áno
• fungovať osamote? po istom váhaní vykmitané “áno
• a to kabrumu či karumiar, hoci neviem, čo to je? vykmitané “áno

Takže zjavne tým, že som svoje srdce totálne odstavila z hry, sa mi podarilo zmeniť jej pravidlá. A naučila som sa: niekedy vyhráš, len ak to vzdáš. Alebo ešte jedno: oveľa dôležitejšie ako výhra je obmedzenie škôd. (Keďže to nebola moja posledná skúška, toto poznanie sa mi už dávno zaplatilo.)

Som späť… Naozaj?

Takže teraz už zhruba poznáte moju cestu za posledného vyše pol roka. Celý čas som „visela“ medzi dvoma svetmi. Najprv som žila striedavo raz v jednom, raz v druhom. Potom som začala čoraz viac žiť v tom éterickom a do reálu som sa vracala už len nasilu, keď bolo treba niečo urobiť alebo s niekým hovoriť. Postupom času som si vypestovala takú schopnosť trieštiť energiu, že teraz už z éterického sveta neodchádzam vôbec a to, čo sa pohybuje v každodennej realite, je „avatar“, ktorý z väčšej miery koná automaticky a moje vedomie prizýva len vtedy, keď ide o mimoriadne situácie. Zvonku možno vyzerám spomalená alebo duchom neprítomná, ale ja tu vlastne ani nie som.

Navyše ma „smrť bosoráka“ vnútorne zmenila. Zistila som, že mám problém zamýšľať sa nad otázkami typu „akú sviečku mám pri kúzle použiť?“ alebo „kam mám zakopať zvyšky kúzla?“ Kúzla majú význam, len keď niečo chceme dosiahnuť. Ale čo už má dosahovať niekto, kto svoju dušu i telo (a s nimi i nádeje a očakávania) odložil na cintoríne?

Zbavila som sa minulosti, zbavila som sa budúcnosti a sústredila som sa len na prítomnosť. Začala som pracovať so svojím učiteľom Yovmielom a nechávam si od neho vysvetľovať svet, ktorý bežne nevidím a v ktorom sa cítim lepšie ako v tom reálnom. Vypýtala som si dovolenie na to, aby som vybrané informácie sprístupnila cez túto stránku. Yovmiel na to povedal len VYBERAJ MUDRO. Channeling a šamanské putovanie mi pohlcujú toľko času, že som ponechala už niekoľko týždňov komunikáciu na stránkach úplne na vás. Ak si viete poradiť navzájom, pokračujte v tom. Dovoľte mi ísť ďalej a dopĺňať informácie o tom, čo sa dozviem. Predpokladám, že ich nebude málo.

Takže som späť – ale vlastne ani nie.

202 thoughts on “Som späť… Som späť?

  1. Jedina moznost ako vyjadrit podporu na tvojej ceste je myslienka na teba a to, co robis. Dakujem ti za tento clanok, lebo mi pomohol k tomu, aby som sa zastavil. Z bojovnika sa stal kupec. Uz nesedavam v listi pod stromami. Zivot sa zmenil na jeden rychlo strihany videoklip. Zelam ti pokoj duse, silu srdca a odhodlanie, ktore ti bolo, je a bude vlastne.

    Páči sa mi

  2. Helka,
    je to skvele i ako celok, az na tie vlastností “kridlatych” ako ich Ty nazyvas :-). Anjeli z tej najvyssej dimenzie neposudzuju, neodsudzuju a hlavne sa nehnevaju. Su laskavi, lebo su sami laskou. Takze ti Tvoji anjeli, mam obavy, ze su niekde z astralu, co znamena, ze su sice dobri, lebo v astrali je vsetko, dobro i zlo, ale hlavne su vytvoreni nasimi myslienkami. Toto je nie z mojej hlavy, ale to, ze Anjeli neposudzuju etc. som i ja presvedcena ako i mnoho inych pocnuc Virtue, Walshom etc. Ja osobne, akonahle dostavam zhora odpoved negativnu, dokonca odsudzujucu, koncim s komunikaciou, lebo viem, ze som niekde, kde som byt nechcela. Ale vies ako sa hovori: ” s ludmi sa rad a svojho rozumu sa drz” a ja som k tomu pridala este SRDIECKO!!! Prajem vsetkym nadherny predlzeny vikend.

    Páči sa mi

  3. GabyBaby,

    my o tejto veci diskutujeme už hodne dlho, však? 🙂

    Anjeli sú v mojom ponímaní všetko, teda aj dobré, aj zlé, len s tým rozdielom, že oproti nám sú v dokonalej rovnováhe. A ako Yovmiel povedal, naše vnímanie anjelov je čiastočne projekcia. Vidíš tú stránku z nich, na ktorú si citlivá (=ktorá práve predstavuje tvoj život, tvoje presvedčenie alebo tvoju potrebu). Také je moje videnie sveta.

    Aby som ťa upokojila 😛 , dám sem zopár úryvkov z rozhovorov, ktoré prebehli po mojom “vyhnaní z Raja” (a následnom “znovuprijatí do Raja”):

    Gabriel:
    AZDA UZ NEBUDES ROBIT TAKE VECI AKO NAPOSLEDY
    PRI VSETKOM SA NAJPRV RAD SO MNOU S YOVMIELOM ALEBO S MESSIELOM
    V TOMTO PORADI
    ZE VO MNA VERIS?
    (toto bol totiž kameň úrazu, kvôli ktorému celý ten hriech nastal)
    Verím, Gabriel. Polovica vecí, čo si práve povedal, neprešla cez moje vedomé vnímanie. Nie sú to moje myšlienky. Ja by som asi hovorila niečo celkom iné – nadávala, vyčítala, vyhrážala sa. Prepáč, čo som urobila. Mrzí ma to.
    TO MI PADLO DOBRE 🙂
    TO NADAVANIE A VYCITANIE SA TI VSAK NEVYHNE
    UROBILA SI ZO MNA VOLA
    MUSEL SOM PREDVIEST ZE TA MAM NA POVEL
    ALE AJ TAK SI TA NAJVZDOROVITEJSIA OSOBA KTORU POZNAM 🙂
    CO SI SA Z TOHO NAUCILA?

    Dve veci. Po prvé – dokázala som niečo aj sama, nemuseli ste mi to darovať. A po druhé – vojna sa skladá z bitiek a z času medzi nimi, keď sa o teba stará veliteľ.
    A PO TRETIE VELITELA POSLUCHAME 🙂
    No dobre… Takže všetko je zas v poriadku?
    VSETKO JE V PORIADKU A NAVYSE SA ANJELI NAUCILI DISCIPLINE 🙂
    A Messiel a Yovmiel sú už tiež v pohode?
    TAK TO ESTE POTRVA
    DAM SI NA NICH POZOR
    MUSIA TA VIEST A NIE BEHAT ZA TEBOU A CICIKAT MA
    TO CELKOM NEZVLADLI

    Gabriel, nebuď na nich zlý! Sú zlatí a mám ich rada.
    JA NIE SOM ZLY NA NIKOHO ALE SU ANJELI NIE MACKY
    Ale chybu som urobila ja.
    A JA ICH ZA TO STRIESKAM A TY SI ROZMYSLIS CI NABUDUCE NEJAKU CHYBU UROBIS
    TAKE JEDNODUCHE TO JE

    Nebuď zlý!
    TAK TY NEBUD ZLA
    Veď sľubujem, že sa budem radiť!
    ALE AK NIE STRIESKAM ICH

    Messiel:
    Ako sa doteraz držím?
    NEZVYKLE DOBRE
    ALE TO SA SPRAVI
    MAS TALENT ROBIT TIE NEVHODNE VECI 🙂

    Ale Gabriel vás aspoň nestrieskal.
    PRECO BY TO ROBIL?
    Vyhrážal sa, že to urobí, lebo ste na mňa nedali pozor.
    NALETELA SI MU
    GABRIEL BY NIKOMU NEUBLIZIL AK NEMUSI

    Gabriel:
    Gabriel, ty si ma ťahal za fusakľu s tým, že strieskaš Messiela a Yovmiela?
    🙂
    Nerob to. Vieš, ako ľahko strácam dôveru.
    CAKALA SI ROZHNEVANEHO MUZA TAK SOM TI HO DAL 🙂

    P.S.: Scenzurované a uvoľnené Gabrielom. Nenadarmo som sľúbila, že sa budem radiť…

    Páči sa mi

  4. to je naprosto úžasné, ten článok ma dostal niekam ďalej.. 🙂 a navyše- nad niektorými rozhovormi som sa aj zasmiala… aspoň viem, že anjeli nie sú len nejakí “panáci” s absolútne žiadnym zmyslom pre humor 😀

    ps: gratulujem 🙂

    Páči sa mi

  5. ahoj helar a anjeli 🙂
    teraz sme si so sestrou precitali tento uzasny clanok a chceme povedat dakujeme. je toho velmi vela o com este nevieme a potesime sa kazdej informacii, ktoru nam budes moct zverejnit a naucit nas pripadne niecomu novemu. v kutiku duse ti tvoje putovanie trosku zavidime a tymto zdravime teba aj tvojich ochrancov.
    maj sa pekne helar

    Páči sa mi

  6. Helar fakt rešpekt…ale chcel by som sa opytať na kusok inu temu niečo….dufam že smiem…ako pridem na to ktoré zviera je moj šamansky sprievodca?? Má sa mi snívať sen s tým zvieratkom alebo si ho mam vybrať slobodne?? vopred dakujem za odpoved 🙂

    Páči sa mi

  7. Antoan,

    v clanku aj v komentaroch je viackrat rozpovedane, ze zvieratka sa ti sami ukazu v meditacii. nevolis si ich vedome. niekedy to trva dlhsie, nie kazdy to dokaze na prvy krat.

    Inak na konci clanku nam helar odporuca aby sme si, pokial mozno pomohli sami a nechali ju pokracovat v jej ceste. Pochopitelna prosba. Skus sa teda lepsie pohrabat na strankach, to co hladas, tam urcite najdes, a aj kopec ineho, co mozes pouzit. A je tu aj mnoho inych prispievatelov, ktori s uvedenymi navodmi maju vynikajuce vysledky, aj oni ti mozu pomoct, ak svoje ziadosti o info adresujes menej konkretne.

    tak mozme nechat helar nech sa sustredi na svoje veci, s ktorymi sa s nami potom mozno podeli a posunie aj nas. aby nemusela znova odpovedat na to iste.

    toto vsetko bez urazky, pozdravujem a drzim palce

    Páči sa mi

  8. Antoan a Esme,

    ďakujem Esme za “ochranu”, ale viem si predstaviť, že viacerých bude to silové zviera zaujímať a tak predsa len odpoviem 😛 …

    Sú rôzne spôsoby. “Klasický” (Harnerovsko-Wesselmannovsko-Ingermannovský) spočíva v tom, že si nájdeme tú svoju “dieru” v zemi, ktorá predstavuje tunel do mimofyzického sveta, vlezieme do nej a na druhej strane vylezieme – pravdepodobne v nejakej krajinke. Ak sa správne pamätám, tak všeličo vidíme, ideme krajinkou a aké zviera stretneme, buď sa ho pýtame, či je naše silové zviera, alebo sledujeme, ktoré zviera zbadáme trikrát. No a toto zviera je naše silové zviera, skontaktujeme sa s ním a dohodneme si, ako sa s ním budeme stretávať, ako ho budeme volať a podobne. No a harnerovsky potom ešte za zvukov hrkálok “tančíme” svoje silové zviera, aby sme si ho uctili.

    Samozrejme, mne to nefungovalo (akože aj inak, mne nefunguje nikdy nijaký postup 1:1 😕 ). Tak som použila techniku od Anthonyho Perkinsa, išla som do svojho lesa (popisujem to hore), vyliezla som na peň, pozrela na hviezdy a požiadala som, aby sa mi moje silové zviera ukázalo. Žiadala som tak dlho, až som cítila pohyb za chrbtom. Potom som sa obrátila – a tam bolo. Zasa platí to isté: dohodnúť si formu kontaktu a spôsob, akým si jeho silu privolávame.

    A odporúčam ešte jedno: keď už si svoje silové zviera nájdeme, nebeháme od kamaráta ku kamarátovi a nechválime sa tým. Nedávame si takú prezývku. Je to naša súkromná vec, dohoda medzi nami a mimofyzickým svetom o prepožičaní istej sily a vlastností. Keď ju zverejníme, vyzerá to, akoby sme ju chceli použiť jedine na vylepšenie nášho imidžu – a potom tie schopnosti nebudú slúžiť na nič iné!

    Páči sa mi

  9. Som rad, ze dalsi skutocny mystik, ci skor mysticka je “na svete”. Niektore pasaze z vasej vypovede, helar, mi pripominaju zazitky inych ludi, ktori sa vybrali podobnou cestou, zazili mysticku smrt a dokazali to, co vy (K.Minarik, D.Virtue). Zostante aj s nami, prosim. Citim, ze prave teraz je cas, aby ludia ako vy pomahali svetu. Zijeme totiz neuveritelne prazdne zivoty. Zelam vela “vyliecenych klientov”, lebo toto je urcite jedna z ciest,ako realizovat zmenu sveta k lepsiemu

    Páči sa mi

  10. ďakujem Helar moc krat ďakujem 🙂 a ospravedlnujem sa ak som ťa vyrušil :(…Esme trochu sme sa nepochopili ja som Helar zložil rešpekt za jej cestu ale o pomoc v tomto som prosil všeobecne…takže ďakujem aj tebe že si bola ochotná pomôcť…Thanks everybody

    Páči sa mi

  11. Ahoj Helar,

    O kontaktovanie anjelov sa pokúšam tiež. Veľmi ma zaujala Tvoja písmenová tabuľka a kyvadlo. Mohla by si mi to popísať trochu bližšie.

    A držím palce, aby si sa dozvedela všetko čo potrebuješ a podelila si sa s nami o “povolené” informácie.

    Jarka

    Páči sa mi

  12. Jarka,

    ak o praci s kyvadlom vela nevies, zadaj si do googlu heslo kyvadlo a vypluje ti mnozstvo stranok, ktore ti daju zakladne informacie, ako funguje, ako s nim pracovat, su tam aj obrazky tabuliek. tabulku spominala helar v Poradni, Anjelske motlitby za najdenie perf partnera. o kyvadle sme si trosku pisali aj v casti Toto ste sa pytali, a jedna kocka sem aj vkladala nejake linky na stranky o kyvadlach, ale kde presne… ak na to natrafim, hodim to sem. na internete je toto popisane o kyvadle celkom dost, staci trosku popatrat.

    Páči sa mi

  13. Veľmi pekne ďakujem. Skúsim to pohľadať. Kyvadlo mám už dlho a úspešne s ním pracujem, len som ho nepoužívala na komunikáciu s anjelmi a zdá sa mi to naozaj zaujímavé (že ma to ešte nenapadlo 🙂 )

    Páči sa mi

  14. Jarka,

    no, to ti trosku aj zavidim, ja si stale ficim len na ano a nie, abeceda mi zatial nejde, kadejake nezmyselnosti sa mi ukazuju… este som asi stale “natvrdla” na takyto vyssi level :). nech ti to ide

    Páči sa mi

  15. Ahoj Esme,

    Ja pracujem so všelijakými možnými tabuľkami, ale abecedu som tiež ešte neskúšala a chcela som si urobiť tú tabuľku, len neviem ako na to. Na nete som toho tiež veľa nenašla.
    Ak máš tú tabuľku, mohla by si mi ju tu hodiť?
    S kyvadla sa dá aj pekne veštiť pre iných, ak podržia kyvadlo takých päť minút v pravej ruke. Už som tak vyveštila veľa vecí, čo sa splnili.

    Jarka

    Páči sa mi

  16. Jarka, Esme,

    prikladám obrázok mojej písmenkovej tabuľky aj s doplnenými znakmi, pričom * znamená “koniec výpovede, odovzdávam slovo tebe” (to im treba vysvetliť).

    Vľavo dole je ešte tabuľka, ktorú používam na rýchle vykyvadlovanie odpovede: richtig je správne alebo áno, falsch je nesprávne alebo nie, Wunschdenken je “nespoľahlivá odpoveď”.

    OUIJA

    Páči sa mi

  17. Ahojte, mozete mi prosim niekto odpovedat ? Rada by som sa totiz opytala ci musi mat kazdy svojho duchovneho sprievodcu , strazneho anjela atd… pytala som sa na to jednej senzibilnej osoby a ta povedala ze ja zatial nikoho takeho nemam a ani nepotrebujem.. povedala ze ja som anjel a vystacim si sama…. ze si viem rady… tak som chcela vediet ci to tak moze byt…

    Páči sa mi

  18. Gilthoniel
    Hovorí sa, že každý z nás má svojho anjela a tak to aj je. Táto fráza, ktorú ti povedala, môže na teba pasovať, ale nebral by som to vážne. Prečo by niekto mal anjela a niekto nie? Je to nezmyselné, preto si nemyslím, že by to tak bolo ako si to napísala. Bez pomoci druhých bytostí by si si sama nevystačila, pretože si človek vo vývoji a každý z nás potrebuje pomoc.

    Páči sa mi

  19. Ahoj Gilthoniel,

    Ja si myslím práve to isté ako Dalibor. Každý má niekoho a nemusí to byť
    anjel.V knihe od Doreen Virtue – Liečenie s vílami som sa dočítala, že každý má nejakého sprievodcu, môže to byť anjelik, víly, mytologická bytosť, elementár – proste pomocník. Skús pred spaním požiadať Tvojho sprievodcu,
    nech sa Ti ukáže.
    Napríklad videla, že jednu dievčinu sprevádza mytologický jednorožec.
    Tú knihu vrelo odporúčam.

    Jarka

    Páči sa mi

  20. Jarka,
    Tu knihu mame doma, len som sa k nej este nedostala… kazdopadne dakujem… urcite si ju precitam… a to pred tym spanim som uz skusala, alee bolo to davnejsie… myslim ze to vyskusam este raz… a dakujem za odpoved a za radu 🙂

    Páči sa mi

  21. DAKUJEM Helar

    …a este mala otazka, tomu kto pozna, v tabulke na rychle vykyvadlovanie “nespolahliva odpoved” znamena: mam lepsie polozit otazku? nieco medzi ano nie?

    dakujem a usmiate dni 🙂

    Páči sa mi

  22. ahojte

    este jedna doplnujuca, tomu kto pozna, ked som si vzal kyvadlo do ruky, bez tabulky, bez otazky, rozkyvalo sa do strany, na ktoru som si pomyslel…mam to brat tak, ze sme sa trochu pohrali? :-)) zaujima ma ci moze byt nejake moje ovplyvnenie pri pouziti tabulky a komunikacii?

    Dakujem pekne
    :)))))

    Páči sa mi

  23. Ahojte, chcela by som sa vas opytat, naco vlastne sluzi to silove zvieratko? Alebo ako to vlastne funguje? Sa mi to tu nepodarilo najst.. Moc, moc dakujem… Lisha

    Páči sa mi

  24. helar
    to nie su anjeli s kym sa kontaktujes. pohybujes sa v nizkych rovinach 4 dimenzie, kde su sice pritomne mentalne bytosti schopne menit tvar a formu, ale zdaleka nie su tym, za co sa vydavaju. a motaju ti hlavu. chytila si sa do nebezpecnej pasce. oni nepoznaju emocie ani nemaju pocity. oni konaju programovo, sice su inteligentni a vyspeli, ale bezcitni. dobre ti povedala gaby, aby si sa nad tym zamyslela, s kym sa stykas. nesnaz sa prist o svoju ludsku dusu, dusu, ktora (mozno este stale) pozna emocie, ktora dokaze vyjadrovat city – prave o toto sa ta snazia pripravit. aby si bola taka ako oni. ale chladna existencia nie je cesta hore, naopak. prepadnes sa do este hlbsej priepasti, az potom sa zbadas az bude neskoro.
    podla toho co pises mam dojem, ze tento mentalny svet ti vyhovuje ako unik pred realnym svetom. mozno si nebola vzdy stastna, vzdy oblubena, mozno si trpela alebo prezila traumu, neviem ake ma tvoj pribeh pozadie. ale uvedom si jednu podstatnu vec – vyrovnane a zdrave seba-vedomie (este raz opakujem: seba-vedomie) sa nepotrebuje utiekat do snoveho alebo mentalneho sveta rozpravok. je to pekne scifi, ale nie je to pravda. prepac za uprimnost. tieto “bytosti” ti svoju podstatu, pravu tvar, nikdy neukazu. odporucam ti byt viac opatrna a prezierava, myslis si, ze vies vela a si neohrozena, ze ich dobre poznas a spoliehas sa. ale nie vzdy je to tak. zelam ti, aby si spoznala pravdu a stihla sa vratit.

    Páči sa mi

  25. Supracelestial,

    ďakujem za varovanie. Poznám riziká, ktoré súvisia s bosoráckou cestou, a vedome som sa rozhodla, že chcem vedieť, čo je na konci tejto jednej… 😛 Robím rozhodnutia a nesiem za ne plnú zodpovednosť – ja a nikto iný. Ak som si zvolila zle, dopadnem zle. Také jednoduché to je.

    Tých bytostí, s ktorými som v kontakte, sa nebojím. Poznám ich ako bytosti hlboko zásadové, spravodlivé, súcitné (v zmyle: majúce pochopenie pre city iných bez toho, aby im vnucovali vlastnú útechu) a tolerantné, bez emocionálnych výkyvov, ktoré robia takú paseku v ľudskom živote. (Ono totiž hodne závisí aj od toho, ako si nadefinujeme slová “emócie” a “láska”.) Sú absolútne vyrovnaní a keď reagujú zle, zatiaľ na to ešte vždy mali pádny dôvod – a to som pochopila zakaždým vtedy, keď som sa ho dozvedela. Ak mi aj povedia niečo tvrdšie, tak len preto, lebo vedia, že to znesiem, ak ma to potiahne k lepšiemu. Hovoria mi len to, čo by som pripustila, keby pred tým moje drobné človečie ego z celej sily nezatváralo oči. A áno – varovali ma, že mám tendenciu utekať do snov. Ovšem keď sa ma pokúsili z tohto stavu “vykopať”, tak som sa tak zašprajcovala, že to nakoniec znechutene vzdali… 😛

    Nech už to skončí akokoľvek, už teraz ma dostali o hodný kus ďalej. Začala som tolerovať ľudstvo ako také a dokonca aj “odporných ksichtov” (viac ako tolerancia je asi nad moje možnosti 🙂 ), ba dokonca chápem, že to, čo vidím, je len pohľad do zrkadla. Naučili ma akceptovať svoje “temné stránky” (aspoň čiastočne) a naučili ma “priemernosti”, teda schopnosti nereagovať extrémne na nové situácie a odosobniť sa od svojich žabomyších záujmov. Naučili ma vidieť veci vo vzájomných súvislostiach ako väčší, fungujúci celok. Dali mi pocit zakotvenia, spolupatričnosti k tomuto fungujúcemu celku – čo je viac, než som od života očakávala.

    A nie – nezbavili ma emócií. Naučili ma (alebo učia ma) s nimi žiť tak, aby som nerobila škodu ani sebe, ani iným ľuďom. Oni totiž naše emócie potrebujú – ale o tom až inokedy…

    Páči sa mi

  26. Helar, tvoj pribeh ma velmi zaujal, niektore casti pripomenuli moju vlastnu cestu duch. rastu, len mam pocit ze som na nu vstupila velmi skoro, takze musel nastat cas v ktorom musim prezit “bezny zivot smrtelnika” a pomaly sa znovu dostavam na “rascestie” a ci chcem alebo nie musim sa posunut dalej – oddalujem to ako sa len da. Je pravda, ze ked to nechceme dobrovolne, pride “nakopnutie” ktore nas tam posunie – obycajne to dost boli. Prajem Ti vela sily kracat cestou, ktoru mas urcenu…

    Páči sa mi

  27. helar ,
    myslela som si to, a som rada, že si to potvrdila,
    musí byť úžasné, dôjsť sa tak ďaleko .,
    si výnimočný a vzácny človek ,
    mám z teba radosť .

    Páči sa mi

  28. Heli,
    ak si na Teba spomeniem budem Ti držať palce v tak úžasnej “Anjelskej ” spoločnosti a Vačej vzájomnej komunikácii. Veľa šťastia.
    ….pamätám si občas Tvoje slová….keď id mi odpovedala na jeden problem, ktorý som mala s upírmi a modlila som sa k “Bohu” a prosila všetkých “Anjelov” o ich ochranu…Vtedy si mi k tomu napísala: “uzavrel sa Ti “dostupný” otvorený kanál…nech už to bolo Tvojimi modlitbami k “ANjelom” alebo niečím iným /pretože ja mám nato iný názor/…Vtedy som Heli pochopila, že Ty na Anjelov neveríš…. ale na “istú ” energiu… Neskôr som mala problém vyrovnať sa so smrťou môjho “Ocka” a vtedy ma “zobrali ” medzi seba… a povedali , že vždy môžem prísť “medzi nich”…ten zážitok som už raz písala celý… Vtedy znela Tvoja odpoveď, že také niečo mi môžeš len tíško závidieť….
    Myslím a podľa vyjadrení ostaných , ktorý Ti gratulujú, tešia sa možno závidia…tak tú poslednú vec ja nezdieľam pretože to musí byť obrovská odvaha, sústredednie a disciplína. Je zrejmé prečo si tá “vyvolená ” práve TY !!!
    Držím palce ” nech si vždy tam kde máš byť”.
    S úctou
    LenkaS. alias ANDALEE

    Páči sa mi

  29. Ahojte.Tu by som sa aj ja rada pripojila.Tiež sa snažím utiekať do snov.Helar,bolo to zaujímavé.Tiež pracujem s kyvadlom,ale príliš jednoduchá.urobila som si kríž.Čiže otázky musia byť jasné.Zvisle – áno a vodorovne – nie.Môžem povedať,že na 80% to vychádza.PS:iba čísla na športku nie.Ale tiež sa mi stáva,že kyvadlo sa ani nepohne.Ja sa rozprávam s duchovným sprievodcom.Niekedy sa kyvadlo nehýbe aj niekoľko dní.Ale napr.minulého roku sa mi podarilo z neho dostať číslo maturitnej otázky mojej dcéry,tá,keď tú otázku vytiahla,až zvýskla.Nevychádza to stále,ale robím to.S anjelmi ešte veľmi v kontakte nie som,ale teraz,keďže som opäť doma,snažím sa meditovať aj cez deň.Poprosila som “vesmír” o spoluprácu.Do hlavy mi prichádzali myšlienky,ktoré by ma nikdy nenapadli.Ak poznáte Daskalosa-Strovolovského mága,videla som ho tam kmitnúť sa,aj Da Vinciho,a potom mi hlavou prebleslo,ani neviem ako,pretože ani neviem kto to je.Neviem,či som to správne pochopila,ale niečo mi povedalo,že som bola sv.Margita,alebo Margerita,dokonca ani neviem,či sa jedná o tú istú osobu.Ale pokúsila som sa opýtať,čo robila a videla som ju v mnížskom hábe,ako ošetruje chorých v nejakej vojne.Potom som,ale musela všetko ukončiť.Ale hneď som si na internete našla niečo o sv.Margite a tá sa presne venovala chorým vo vojne proti tatárom.Neviem,čo to má znamenať,Ale snáˇsa to dozviem.Možno mi to vysvetlíš Helar.S láskou a úctou ťa zdravím.

    Páči sa mi

  30. Dobry deň..Už dlhšiu dobu sa mi snívajú sny s tým istým človekom a vždy to skončí v sne takisto..Je to môj spolužiak..V sne sa vždy dáme dokopy, bozkávame sa, ale stále je to za iných okolností..Cítim pritom akoby to bola skutočnosť, ale potom sa zobudím a cítim sa divne.V škole sme dobrý kamaráti a som jediné dievča s ktorým sa baví..Chcela by som sa spýtať či to má nejaký hlbší význam alebo je to len náhoda..Ale po snoch mám divné pocity..Akoby to bolo skutočnosťou..

    Páči sa mi

  31. inac helar pamatas co si pisala ze si aj ty bola taka v pohode bez stresu ako ja a ukazala fakera anjelikom ked ta nasraly,tak co kecas uz s dakymi novymi bytostami ci ee?ja sa momentalne snazim strasne o tranz ale ide mi to ale hrozne pomaly tiez chcem vyletiet s tela prec a vidiet daco nove lebo ako hovori jeden moj clovek ,,tej tretej dimenzie mi uz ale ozaj stacilo”dufam ze sa mi to coskoro podari a nemas dake nove mimotelove zazitky? celkom sranda to citat

    Páči sa mi

  32. Aurawiewer,

    nie, ešte s nikým nehovorím 😦 … Urobila som si okolo seba ochrannú vežu, cez ktorú anjeli nepreniknú. Odvtedy sa oni nemôžu so mnou kontaktovať a nemajú prístup ani k mojim myšlienkam a ja som “v pohode” a robím si, čo ma napadne, bez toho, aby som sa cítila previnilo alebo menejcenne. Keď som mala chuť s niekým hovoriť, privolala som si jedného z učiteľov, ktorého mi kedysi “dohodili” – nebol to anjel ale energetická nefyzická bytosť. Volal sa Kumara (a ako učiteľ bol fakt úžasný). Teraz som sa ho pýtala, či so mnou bude hovoriť. Súhlasil, ale na druhý deň už z neho bola hlásna trúba anjelov, tak som mu povedala, nech si vyberie – buď ako môj kamarát, alebo vôbec nie. Vybral si “vôbec nie”. Tak som zasa chvíľu bola ticho. Ale pre ženskú môjho typu je to dosť veľký trest 😛 a tak som práve dnes ráno zavolala Gaiu a spýtala som sa jej, či by so mnou vedela partnersky komunikovať (toho nepartnerského som si od anjelov užila dosť). A ak áno, nech mi dá znamenie. Dopoludnia som upratovala CDčka na stole, zistila som, že jedno z nich bolo neotvorené, tak som ho vybalila a pozrela sa dovnútra. Tam bol obrázok Quan Yin a vedľa neho napísané, že je to vlastne Matka Zem. Tak teda to beriem ako signál… ak nie toto, tak potom už neviem, čo je signál! (To CDčko tam totiž ležalo nerozbalené aspoň rok a bolo by ležalo ešte dlhšie, keby nie… janeviemčoho). Takže si idem vytvoriť v astráli simuláciu, do ktorej Gaiu/Quan Yin prizvem. Azda príde… a potom uvidíme, ako ďalej!

    Páči sa mi

  33. tá ochranná veža to ti znie zaujímavo.Nedala by si návod?minule sa mi podarilo otvoriť si životný kanál a spolu s luc sme zachránili jej umierajúceho psa ktorý sa otrávil tak myslím že toto by mala byť pre mňa malina.lebo ako aj ja tak kecam s tymi anjelmi nieje to prave spoločnosť podľa môjho gusta. 😛 veď to poznáš…

    Páči sa mi

  34. Tak som sa včera stretla s Gaiou. Použila som na to šamanské putovanie – a pritom som zistila, že som už skutočne dobrá – kotva na prechod medzi realitami, ktorú som nepoužila vyše roka, okamžite fungovala… hurá, som rovnako dobrá v programovaní podvedomia ako hlboká trauma! 😛

    Bolo to dosť napínavé, pretože som ešte predtým “mantrovala” a už som takmer zaspávala, ale pustila som si hudbu, ktorá mi slúži ako “dvere” do inej reality (=”kotva”) a pomocou nej som sa preniesla na svoje posvätné miesto. Tam som zavolala Gaiu. Neprišla hneď, tak som si sadla a čakala a pozerala na hviezdy – a odrazu bola pri mne. Celé telo mala z tmavozeleného lístia, len tvár a predlaktia mala ako zo zelenkavého porcelánu a bola náramne krásna a krehká. Vzala ma za ruku a išli sme do lesa. A odrazu sme sa ocitli tam, kam som “chodievala” k anjelom… pri vodopáde (linka je už nefunkčná). Znervóznela som a vysvetľovala som jej, že sa s anjelmi nechcem stretnúť, ale ona na mňa len tak s úsmevom pozerala (ako keby som sa mohla s nimi stretnúť, kým mám okolo seba “protianjelskú” vežu! – ale v mimofyzickej realite môj mozog jednoducho zblbol 😦 ) a rukou mi ukázala, že mám ísť pod vodopád. Pomohla mi vyliezť na kamene, ja som sa postavila pod vodu (anjeli mi kedysi povedali, že funkcia vodopádu je očista) a zrazu to zo mňa zmývalo čosi ako krv… Potom sme s Gaiou spolu išli presne tými miestami, ktorými som chodila aj s anjelmi, len nikde nijakých anjelov nebolo, takže usudzujem, že to miesto je v mojej hlave.

    Ani raz neprehovorila, len mi ukazovala a stále sa tak mierne usmievala. Ja som jej kládla všelijaké otázky, ale už si nepamätám ani jednu. Komunikácia nejako nefungovala a potom som asi zaspala. Dnes ráno som si uvedomila, že som sa jej nespýtala, ako sa dokomunikovať, a tak som ju poprosila o signál.

    Takže toľko môj pokus násť si “tam hore” nového kámoša. Mimochodom, dnes ráno som sa musela smiať, keď som si pozerala včerajšiu kartu dňa: bolo tam “Talk to God” a ja som to vtedy okamžite zamietla, pretože o tento kontakt naozaj nestojím. A dnes som si uvedomila, že čo som to vlastne včera večer robila? Hovorila s Gaiou. A kto je Gaia? Tiež boh… Matka Zem. Čiže celé moje štorcovanie mi bolo na figu. 😛

    Páči sa mi

  35. Aurawiewer,

    k tej veži: to bola celkom intuitívna aktivita. Keď som sa oňehdá „deanjelizovala“ 😛 , tak som to urobila len zákazom kontaktovať sa so mnou. To vydržalo asi týždeň – potom začali do mňa púšťať “volty” a ja som sa zlomila. Potom ma ešte “testovali” a ja som im vysvetľovala, že ak to preženú s tým klamaním, začnem nimi pohŕdať… Nepomohlo to. Znova klamanie, zavádzanie a osobné útoky. Tak som sa nazúrila, poslala som ich do Vrchných Prdelovíc všetkých sakumprásk a aká som z toho bola zničená, išla som si ľahnúť a predsavzala som si, že zomriem. Tak som ležala a hovorila si „nadychujem sa vzduchu, vydychujem život“… Bola to sila. Okolo mňa sa nahromadila spústa energie a vtedy ma napadlo, že si postavím okolo seba vežu, cez ktorú sa anjeli nedostanú. Vzala som všetku tú vydýchanú životnú energiu a začala som z nej, tehličku po tehličke, stavať vysokú vežu – bez dverí a okien, len hore bol malý otvor, aby som sa vedela dostať k Otcovi, keby som chcela.

    V tom okamihu mi prestalo chodiť kyvadlo. Ani sa nepohlo – nemohli ním hýbať, lebo bolo vovnútri „veže“. Nemohli do mňa púšťať tie svoje „volty“, takže mi neotravovali život a nemohli ma donútiť ku kontaktu. Mala som klídeček, ale vnútorne som bola taká ukrivdená a rozorvaná, že som sa opýtala Otca, načo to všetko bolo dobré. Poslal mi sen, v ktorom mi to vysvetlil. A súčasne (to som si overovala neskôr) položil časovú slučku a poslal mi niečo, čo ma donútilo znovu s nimi nadviazať kontakt. On jediný je totiž úplne imúnny voči našim zákazom a protiopatreniam. Môže robiť, čo sa mu zachce… Som rada, že to nerobí často.

    Takže som sa s nimi začala znova kontaktovať. Zavolala som si Gabriela (keď som ich zavolala, mohli prísť) a on mi povedal, nech zruším vežu. Tak som mu povedala, že neviem, ako – a on ma navigoval a dobre sa na mne pritom bavil. Potom prišla správa, že dotestovali. Asi tak dva týždne boli ako med, hovorili otvorene, bol to normálny partnerský vzťah. Ešte som sa podozrievavo pýtala Yovmiela, či už je naveky pokoj – a on mi to potvrdil. (My s Yovmielom sme mali takú “hru”, ktorá mu umožňovala povedať mi pravdu, aj keď nesmel.) Celá vytešená som povedala Gabrielovi, že ak potrebujú, môžu ma testovať aj naďalej, ale nikdy nesmú prerušiť komunikáciu medzi nami dvomi, pretože to by skutočne bolo pre mňa ničivé… Sľúbil, že k tomu nikdy nedôjde. A čo bol najbližší krok? Prestal komunikovať… Už sa mi ozýval len Messiel. Po dvoch dňoch prišiel s čímsi, kde som cítila veľké emócie z jeho strany. Pýtala som sa ho, aké sú, a povedal mi „mračím sa“, pretože mi musel povedať niečo, čo sa mu priečilo. A potom to prišlo: „Gabriel ti odkazuje, že si ho veľmi sklamala.“

    Toto už v žiadnom prípade nemohla byť snaha okresať moje ego na minimum, ako dovtedy! Nič som neurobila a preto som ho nijako sklamať nemohla. A keby hneď aj, mohol mi to povedať sám. Toto už bolo evidentne o schválnosti – a blbosti. Žiadna súdna bytosť neurobí absolútne nedôveryhodný krok, ktorý vyzerá presne ako to, čo je – ako schválnosť – a nedúfa, že jej to prejde! V tom okamihu stratili všetku moju dôveru.

    No, nenaštvalo ma to. (Alebo som to aspoň necítila ako naštvanie, hoci ma to pravdepodobne rozžhavilo do biela, keď čítam, aké slová pri opise situácie používam.) Neviem, čo som Messielovi povedala, už si len pamätám, že som nechala odkázať Yovmielovi, že keby mal zadok, tak ho doňho nakopem! A potom som odložila kyvadlo a urobila som si znova tým istým spôsobom, ako naposledy, svoju „vežu“. Znova zafungovala – takže asi je to dobrý nástroj na sebaobranu. Len to chce nevyhľadať kontakt s Otcom, lebo inak do mňa znovu zatnú pazúry – a bez toho môžem byť. (Obávam sa, že som nimi začala pohŕdať. Viem, je to ľudské a zbytočné, ale nemôžem inak. Nemôžem brať vážne niekoho, kto robí blbosti.)

    Uff! Ospravedlňujem sa za dlhý komentár – ale potrebovala som to zo seba dostať. 😦

    Páči sa mi

  36. Ahoj Helar.Včera mi tiež Anjeli toho nahustili samé hlúposti,a tiež som povedala,že im už neverím. Ale s tými indigovými deťmi mali asi pravdu,naposledy mi povedali,že ma vyhľadá niekto a dozviem sa viac.Ozvali sa mi dve babenky,(síce na môj inzerát,že si hľadám prácu),ale akosi sa z nich vykľuli prvé lastovičky indigových detí.Spoluprácu s nimi som im hneď nesľúbila,ale celý čas som prosila o nejaké znamenie. Keď som klikla na Mračnú horu,tak na mňa vyskočilo EGO,a v podobnom tóne bol celý deň.SOM NEROZHODNÁ ,ale asi pre nič za nič sa to nestalo. Tak som tú ponuku vzala,i keď je to veľmi vzdialené od toho čo som chcela.Ale urobila som krok do predu a EGU ukázala prostredník.Pekný deň prajem.

    Páči sa mi

  37. No konecne si to zo seba dostala helar som normalne hrdy na teba.
    Ano aj mna anjeli nas**li hovoria si ciste bytosti ale niesu.
    Dali mi vraj dar a ked som sa pytal aky nechceli povedat a furt zavadzali tak som im povedal ze o ich nuttelove dary nestojim a vys**l na nich.Myslím že tá veža je vynikajúci nápad ale nejdem ho robit kedze chcem kyvadlovat a kecat s bytostami so 100% sak anjeli niesu vo vesmire jediny nie?
    A hej inak su staromodny a clovek im nejde vysvetlit vidno ze nas nechapu.Ale humor maju niekedy vaze uzasny to sa im upriet neda.
    Inac dneska vidno pranu ako zbesilu.Kukam na oblohu a strieborne gulicky do aleluja.Fotim mobilom na mobile nic neni fotim digitalom ani na tom nic neni.
    Tomu ja hovorim dokaz!
    inac a este si sa mi nevyjadrila k mojmu projektiku ehm..:-)

    Páči sa mi

  38. Aurawiewer,

    dovolila som si trochu cenzúrovať tvoj slovník… 😛 Ja už som taká staromódna.

    Tvoj nový “projektík” sa mi páči a držím ti palce. Len čo tam toho trochu pribudne, hodím sem linku. Všimla som si, že aj Filip už bloguje 😀 …

    A tie “strieborné guľky”, ako ich spomínaš, môžu byť tvz. orby – pokiaľ som správne pochopila, sú to brány, cez ktoré sú rôzne energetické úrovne poprepájané. Cez ne sa vraj dá dostať do inej dimenzie a tvory z iných dimenzií sa vedia dostať k nám. V poslednom roku z toho robili na Amazone hit, ale mne sa nechcelo sa tomu venovať – ešte mám hodne kníh, ktoré som ani nechytila do ruky!

    A máš pravdu, s tou mantrou na Tretie oko som ešte nezačala. Boli iné senzácie… Ale domantrujem to, čo mantrujem teraz (už mi zostáva len 38 dní 😀 ) a ide sa na to!

    Páči sa mi

  39. No tak to som zvedavý :P:P:P Ja som si teras hucal om ah hum na ocistu a idem na tu mantru aj ja.Snad ta prevedie a uvidis… mne sa zacina s tou aurou darit.. vravim esteze mi ten dar nedavali anjeli lebo este dnes prt vidim:D

    Oooo staromoooodna 😀 ja si servitku pred usta nevadam vela ludom to vadi ale aspon sa neskatulkujem s nikim a poviem rovno.Sranda inac ale tak nieco je prana a nieco tie dimenzie:P tak ale ved je ich tolko vela.. miliardy.. to je nas teda fajen vela v tom vesmire.a vraj sme samy 😀 lol..

    inac ja som strasne zatazeny na bohynu taru.Skus popytat o radu tu ked budes najblizsie cestovat.tara vzdy rada pomoze o tom som presvedceny.!

    Páči sa mi

  40. Aurawiewer,

    a čo robím?! Niekde som čítala, že Gaia a Quan Yin a Tara sú vlastne tri mená pre to isté božstvo… 😛 a navyše je to fešanda (to ako “poznámka pre pánov”, ja na kočky nie som – zatiaľ)!

    Páči sa mi

  41. Ahoj Helar 🙂 🙂

    Chcela by som sa ta spytat ohladom samanskeho putovania.Ci su potrebne nejake pripravy,teda asi hej ale ty ako zrucny odbornik snad vies aj dobre poradit.Aj ked som dostala akesi varovania ze sama sa do toho nemam len tak pustat.A raz si pisala ze si sa skontaktovala so svojim tumorom,ja by som rada Navstivila jednu zakeru co zije vo mne a neda mi pokoja.

    Páči sa mi

  42. Pure-poison,

    ja som sa do toho pustila na vlastnú päsť a nič sa nestalo… takže sa nebojím. Je to len trochu namáhavé. Možné postupy som popisovala v komentári k tomuto článku pre Antoan a Esme (z 29.8.08). Ako “kotvu” (teda dvere do inej reality) používam hudbu – náhodou som došla na to, že jedna hudba ma dokáže preniesť do iného sveta (linka na CDčko je tu: http://www.amazon.de/Schamanische-Heilung-O-Baldwin/dp/B00005PJM7/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=music&qid=1234878695&sr=8-2 ) a tak som ju začala používať na “putovanie”. Neskôr som to isté dokázala aj pri hudbe na aktiváciu DNA od Shapeshiftera – niekde tu je linka na bezplatný download, skús to vygoogliť, lebo je v komentároch. Ale na helarfóre sú aj zvuky bubnov na stiahnutie, ak niekto vie s tým pracovať – mňa bubny nekonečne rozčuľujú a hrkálky takisto.

    Páči sa mi

  43. Dakujem Helar.
    Idem pozriet tu hudbu.Aj ten postup,uvidime kam sa az dostanem.A tu od Shapeshiftera mam ale taato zase rozculuje mna 😀 Mne sa pacia na styl od Toma Kenyona-callin archangels..
    A tie bubny sa dobre pocuvaju tulanim vecernym prazdnym mestom 🙂 🙂

    Páči sa mi

  44. hmm helar a jaj os msi inač všimol že dosť klamú napokon aurawiever s nimi kecá cezomňa…Aj kivadlom ale hlavne cezomňa a jmne zviknú klamať a zavádzať ma.Nechápem ako mi môže bytosť zo 100% svetla klamať ak oje toto možné???a čo sa týka toho článku pridáš ho?:)

    Páči sa mi

  45. Helar,

    normalne som z tychto vasi poslednych komentarov o anjeloch vedla seba. kurnik podla toho co pisete mi pripadaju ti vasi gabriel a spol ako riadni… ja neviem, ale vobec nie ako bytosti zo svetla! tym nechcem spochybnovat, ci to naozaj boli anjeli, s kym ste sa rozpravali, ale ako mozu bytosti zo svetla takto klamat a testovat vas, ved mi to uplne pripada, akoby to naschval prehanali, aby ste trpeli a to mi k anjelom nejde. dobre, ak by aj testovali, ale ako pisete v tom odseku, po Gabrielovom odkaze, ze ste ho sklamali, ved to nedava zmysel, ze by boli zamerne taki zlomyselni a zasli tak daleko, ze sa od nich radsej odpojite. raz, nepoviem, ale dvakrat?! umyselne?! vobec sa mi to nepaci a az nechce verit. to akoze comu ma clovek uz verit, ak chce na sebe pracovat a kontaktovat niekoho zhora?! sa na to mozeme rovno vybodnut

    Páči sa mi

  46. lebo keby to vsetko bolo pre vase ucenie, tak neprestanu komunikovat ked ich poprosite aby to nerobili. to neznasam ked sa niekto len tak odmlci, to robia ignoranstski ludia a nie anjeli! tak aky je v tom zmysel? prebehla som si znova skorsie komentare tu, v tejto casti, zo septembra, tam ste ich este celkom pekne opisovali, tam bolo vidiet, ze vas ucia, ale preco taky obrat?! ide ma rozdrapit z toho, ze neviem, co tym sledovali!

    Páči sa mi

  47. inač aj mne povedal michae lze som ho sklamal pítam sa že v čom?Lebo osm nič zlé neurobil a on že si zomňa robí srandu…Ale tiež nechápem ako môžu anjeli klamať.. helar teba aspoň zo začiatku učili mňa neučia pomohli mi vybrať kameň v niektorích veciach mi neklamú ale keď začnú klamať tak mám sto chutí im krídla odstrihnúť alebo ich zhodiť z oblaku.

    Páči sa mi

  48. Moje nervyyyy… Toto tu čo čítam? Ja som z toho mimo. Obdivujem vás za to, že dokážete to, o čom ja len snívam, šak kto by nechcel len tak si pokecať a s anjelom. Moje rozhovory su len v mojej hlave a tam si papuľujem sama so sebou. Ale priamy kontakt okrem jedného hučania v uchu som nemala. A odrazu zisťujem, že tie úžasné bytosti, na ktoré sa obraciam a túžim sa snimi stretnúť nie sú také, aké by mali byť? Ak sa niekomu podarilo mi vniesť do toho celého zmätok, tak ste to prave vy. Všade čítam akí sú úžasní, nekonfliktní, nemôžu nás nútiť. Kurnik, aj ja chcem mať anjela z mäsa a kosti, teda, z farieb či čoho či ako sa to vám zjavujú. moji sú len výplodom mojej fantázie a vizualizácie, NAOZAJ nemám kontakt s nimi, aj ked viacerí tvrdia, že aj myšlienky sú od nich, ak niečo veľmi chcú. No a teraz buďte múdri. Ako to naozaj je? Keď čítam Helar dokážem sa dobre pobaviť na jej hláškach, sú perfektné, človek mal dojem, že je to ako ísť s kámošmi na pivo. Hm, som zmätená.

    Páči sa mi

  49. :D:D a jaj so msi ich predstavoval inač.Kecám s nimi neni to víplod mojej fantázie lebo sa veci plnia len nato musím byť správne naladený a sústredený.Ale neiekdy sa an inesústredím a viem čo mi povedia.Problém ej le njedne niesú taký ak osom si myslel.100% svetlo by nemalo klamať a č orobí?Klame.Niekedy to neberú ako klamstv oale ako sradu a to sa mi nepáči!!!

    Páči sa mi

  50. No ta ..paraaada!.Co na to povedat?zeby svinstvo?…mozno.Nikto z nas ich asi len tak lahko neprekukne,a nanajvys ten ich system.Prinajhorsom budu klamat aj ked sa ich spytame ze WTF..(aky na to maju dovod).A co tak ich ranit?da sa to?Mozno su aj na to odolni.Este si z nas urobia dalsi posmech..
    Testovat testovat..Mozno aj to je len skryty odrb.

    A takyto skvely zazitok.Mozno aj ten moj.Najprv s tou strasidelnou maskou co sa mi zjavila(asi moj prvy kontakt s nimi cez myslienky a na to fuk-pred ocami strasidlo) asi sa na tom dobre bavili,no ako na co je to dobre.Dalsie kyvadlo-Gabriel si to ty?ANO,si zo 100%svetla?ANO mozem ti verit? a na to sa kyvadlo zacalo tocit v protismere hod.rucicek co som mala znazornene ako sigal-smejem sa …a tocilo sa dost zurivo.Tak som to nechala tak.
    Alebo ked som sa strasne bala v izbe,prosila som o ochranu ich kridel..Hej,skoro som sa od strachu pokakala potom..

    Páči sa mi

  51. Esme,

    veľmi ma mrzí, že vo vás môj komentár vyvolal taký zlý pocit! Anjeli ešte stále sú tie najúžasnejšie bytosti, aké poznám! Nikdy si nenechajte od nikoho nahovoriť opak! Ale nikdy ani nezabudnite, čo sú – nie sú to naši štvornohí domáci miláčikovia, ktorí čakajú pod dverami, až sa vrátime z roboty, a urobia čokoľvek, aby sa nám zapáčili… Sú to energie, veľké a mocné, so svojím poslaním a troškou osobnosti (a tá vie byť kúzelná, pretože nie je skreslená naším ľudským “čo za to?”). Ale energia ako taká funguje ako lavína – keď nastane bod, keď sa má lavína spustiť, tak sa spustí a pochová celú dolinu i s vami, hoci ste predtým boli najlepší kamaráti… Na toto často v kontakte s anjelmi zabúdame (teda aspoň ja). Som príliš človek a snažím sa ich posudzovať a predvídať svojím ľudským mozočkom. Niekedy si myslím, že karfiol by mi asi v tejto funkcii urobil lepšiu službu… 😕 Zatiaľ ešte zakaždým mali na svoje konanie pádny dôvod. Pochopila som to v okamihu, keď som sa ho dozvedela. Kým som ho nevedela, zdalo sa mi kdečo nespravodlivé… Spravodlivosť… taká smiešna ľudská koncepcia… Príroda nie je spravodlivá. Príroda je účelná – a to z hľadiska vyššieho celku. Čo v očiach jedinca vyzerá ako krivda, niekedy dáva zmysel z pohľadu celého ekosystému. A pretože moje oči nevidia ekosystém, stále majú pocit, že sa im krivdí.

    Už keď som písala odpoveď pre Aurawiewera, uvedomila som si, že sa vyjadrujem emotívne. Takže nakoniec celá moja “vzbura” bola len reakcia môjho ega na situáciu, ktorá bola iná, než si ju prialo ego… Vtedy vznikajú emócie. Moje boli dosť dlho potláčané. Kým som o anjeloch nehovorila, mohla som ich potláčať. Akonáhle som o nich začala dnes písať, dostavil sa terapeutický účinok – emócie sa prevalili a ja som pochopila, v čom spočívala táto najnovšia lekcia! A teraz si pripadám zasa strašne hlúpa. (Ale na to som si už medzičasom zvykla.)

    Obvykle anjeli neurobia nič, čo nechcete. Môj prípad je trochu iný. Musia ma ťahať nahor napriek tomu, že na to nemám predpoklady – nie som dosť “vysokovyvinutá”. Normálne by ma čakali ešte dva životy, ale anjeli sú toho názoru, že na to už nie je čas. Potrebujú ma v istej forme a urobia čokoľvek, aby do mňa nadupali potrebný rozhľad a rozvahu – či sa mi to páči alebo nie. A napriek tomu, že skúšku od skúšky “zlyhávam” a plazím sa ďalej s odrenými ušami, nepoľavujú. Zatiaľ ma ešte vždy podržali. Znášali, keď som frfľala. Vyčkávali, kým som rebelovala. Majú nekonečnú trpezlivosť – a nekonečnú toleranciu. A ja zas nekonečnú smolu. 😛 Je to spravodlivo rozdelené – každý máme niečo.

    Takže nezatrpknite na anjelov preto, že ja sa na nich hnevám! (Hnev je ďalšia bezpredmetná ľudská emócia. Ešte sa mám hodne čo učiť.) Hnev prejde – a anjeli ešte stále budú. 🙂

    Zelenoocka,

    nikoho som z lišty neodstraňovala. Možno niektoré heslá zmizli preto, lebo pribudli heslá s vyšším počtom príspevkov a vytesnili ich. Lišta je plne automatizovaná a nevedela by som z nej nikoho vymazať, ani keby som sa rozkrájala na drobné kocečky – a to neurobím, na to sa mám príliš rada… 😛

    Pure-poison,

    anjela možno raniť. O to horšie, že si pritom myslíme, že sa nič nedeje… ale oni nemajú ľudskú psychiku a nemajú ľudskú odolnosť. Najhorší pohľad je vidieť anjela plakať. To už nechcem nikdy viac zažiť.

    Páči sa mi

  52. Výborne, to som chcela počuť. ďakujem. Zas som o niečo múdrejšia. Mimochodom, helar, rada by som sa s tebou skontaktovala, niečo by som potrebovala, ale za tohosvätého neviem na teba nájsť mail. Môžeš mi ho porím napísať? Alebo ktokoľvek, kto ho poznáte a môže te mi ho dať. Vďaka.

    Páči sa mi

  53. Ano Helar,priznavam mas urcite kus obrovskej pravdy.A my dietky si pripustame vsetko co sa nam nepaci a buzeruje nas.najlepsia obrana je utok,a teraz sa kridielkaty museli asi chytat za hlavy co sme im tu naklaaadli 😛

    Fu,no radsej nebudem zranovat a najme nie anjelov.Nechcem potom prezivat v traumach.Ja,co si vsetko pcham do srdcovej cakry(inac helar moze sa prejavit utok zvieratka z cakry aj na fyzickom tele?)

    Páči sa mi

  54. Ahojte Ja snimi sice komunikujem len kratko ale mam z toho strasne dobry pocit.Zatial mi vravia na co sa mam sustredit a akym smerom ist je to uzasne.Mam sa tomu venovat viac a hlavne sa ucit ohladom channelingu.Prosim Vas aka je najlepsia hudba o otvorenie 3oka dakujem.P.s Helar drzim palce

    Páči sa mi

  55. Som veľmi prekvapená vašími “neanjelskymi” skúsenosťami, pretože ja ma s nimi len tie najlepšie zážitky. Dokonca mi radili aj pri písaní mojej knihy. Vždy o 02. hod. mi urobili budíček a ja som písala a písala do 05. hod. Tie najlepšie myšlienky a kombinácie slov prichádzali práve v tomto čase.
    Dozvedela som sa od nich, že archanieli sa len veľmi zriedkavo kontaktujú s nami smrteľníkmi a dali mi prirovnanie – ” škôlkar sa chce komunikovať s univerzitným profesorom? A o čom?”
    Osobne mám skúsenosť s arch. Michaelom, ktorý je úžasný, vtipný a nedam na neho dopustiť, a s arch. Rafaelom. Rafael je pomerne veľmi rezervovaný a dal mi pocitiť, že ho obťažujem triviálnosťou.
    To sú moje skúsenosti, ale vôbec nespochybňujem tie Vaše. Len ma napadlo, či Vás náhodou neobťažujú nejakí “akože anjeli” z astrálu, pretože bytosti zo svetla, aspoň podľa mojich informácii, “musia” vždy hovoriť pravdu a nesmú človeku škodiť.

    Páči sa mi

  56. Heli. A to akože ich normálne vidíš? Alebo sa ti snívajú? A ako vyzerajú? No, niekde, myslím že u D. Virtue som čítala, že nejaký kontakt môže byť aj keď pociťuješ na spánkoch silný tlak. Alebo ramenách. A ja asi tretí týždeň mávam tlaky na spánky. Uz mi na inom fóre jeden fajn čech vysvetľoval, že môže ísť aj o to, že som splnila nejakú časť svojej karmy a splnila úlohu. To je fajn, nie? Ale napriek tomuto vysvetleniu by som rada prijala aj fakt, že to možno naozaj ide o niečo z ríše anjelov. Nie je to bolestivé, len akoby mi niekto chytil spánky a tlačil, niekedy ten tlak cítim až na ušných bubienkoch. Vždy môže ísť aj o klasickú fyzickú chorobu, ale to hádam nie. rada by som sa s nimi naozaj stretla. Raz. Zatial si musím vystacit s vizualizaciou, a vierou, ze ked ich oslovujem, tak ma počuvaju. Ale obcas mávam taký pocit, ked pomaham niekomu cez pismenka, ze mi prsty same chodia po klavesnici a ze presne viem, co mam napisat, lebo jeho pocity akoby odrazu boli moje. Viem to a neviem preco, najskor som si myslela, ci to je taka fasa intuicia, ci som tak mudra ale potom ma napadlo, co ak je to to, ze anjeli su pri mne a chcu aby som tomu cloveku takto a takto pomohla a toto a toto mu napisala???? A ze vlastne ja a oni komunikujeme presne na zaklade mjej empatie a intuicie? Ja tomu verim, je to fajn. A raz hadam budem ako vy, a stretnem sa s nimi tvárou v tvár.

    Páči sa mi

  57. Nevidím ich, len vnímam ich myšlienky, keď žiadam o radu, resp. pomoc, tak jasne cítim, že to nie sú moje myšlienky, moja energia, ale ich. Obraz arch. Michala občas zachytávam v meditácii a pocitovo cítim, že je to on. Úžasne vie pomáhať pri prekonávaní strachu. Nikdy nezabudnem na jeho myšlienku, ktorú mi poslal, keď som čakala v predoperačnej izbe na operáciu a hlavou mi behali všetky tie ” čo keď ..” Naraz prišla myšlienka – odpoveď? ” veď máš môj meč, tak sa neboj!”
    Zabudla som povedať, že raz pri meditácii mi dal svoj meč, ale akosi som pochybovala sama o sebe či je to vôbec možné a či si nenamýšľam.
    Asi to bolo možné lebo skutočne, všetko dopadlo o.k., napriek tomu, že prístroje ma odpísali. Neviem, či to bola skúška dôvery v ich pomoc, ale zatiaľ to medzi nami funguje a ja im verím.
    Skutočne mám s nimi – s ním? len dobré skúsenosti a nepochybujem o ich pomoci, keď o ňu požiadam a ak je pomoc karmicky možná. Asi som menej vyspelá dušička a majú za úlohy mi pomáhať. Asi …

    Páči sa mi

  58. Hela ja nepochybujem otom že sú to anjeli lebo aj mne samozrejme pomáhajú ale niekedy ma vedia fakt dopáliť.Možnože keď klamú niesu to oni ja neviem.Ale na otázku či sú zo 100% svetla odpovedajú áno prví kontakt som mal s youvmielom dokonca už som hovoril a js nejakým otcom troška dávnejšie keď som niečo robil.To čo mi hovoria sa zvikne viplniť ale dosť zavádzajú a robia si srandu atď… dopaluje ma len to že sa normálne spítam a keď si robia srandu zaklamú.K tomu len toľko yslím že to sú umňa anjeli ale nei vždy musím byť nato asi aj naladený niekedy mi povedia odpoveď skôr ako to celé v myšlienkach vyslovím ako keď ide o niečo žeby som to urobil zel a dačo by sa m istalo nesrandujú lebo dobre vedia že ja na ich rady skoro vždy dám.Ale neiekdy ma vedia fakt dopáliť :D:D

    Páči sa mi

  59. a ozaj ja ic haj vidím ale nie ako anjelov ale ako oči každé má inú farbu jedno červené druhé modré atď… každé oko je iný anjel vidával som aj taký obrys tváre a v ňom tie oči ale už vidím len tie oči teraz mi to nahradzuje komunikácia :D:D ale keď robia dačo iné a ja sa ich pítam vedia byť dosť neprijémny :D:D

    Páči sa mi

  60. Asi to bude fakt pravda, že ” škôlkar nemá o čom debatovať s univerzitným profesorom” a preto potom s Tebov vtipkujú. Ja sa ich nepýtam ani na budúcnosť či čo mám urobiť, atď… a ani akademicky s nimi nedebatujem, nemám čas. Keď píšem, žiadam ich, aby mi poslali dobré nápady, aby ma správne “nakopli” a hlavne, žiadam ich o energiu, ktorú často potrebujem, aby som zvládala záťaže môjho života. A tá úžasná sila – energia sa mi dostáva, a za to im ďakujem.

    Páči sa mi

  61. Aha… Tak potom svojim spôsobom každý z nás s anjelom komunikuje, otázne je zrejme to, či si uvedomujeme, že spätné myšlienky sú alebo nie sú naše. Ja mám doma karty od D. Virtue Poslovia svetla a ešte od jednej Mcggarovej ci jak sa píše, Anjleské karty srdca a duše. Tie sú nové, ešte s nimu nie som naladená. Spustili mi krčnú čakru, doteraz horím… Ale na poslov svetla áno. Ja komunikujem cez ne. Trvalo to dlho, ale už je to lepšie. najskôr som im nerozumela, stále sa mi videlo, že netuším, čo mi chcú povedať. Ale nakoniec sme sa prepojili, cítila som v rukách teplo (vtedy sa prvýkrát začalo) a odvtedy to ide. keď si vyložím, intuítivne viem, čo chcú. Aj keď je tam výklad karty vždy sa to dá vyložiť nejako. Najlepšie sa mi to potvrdzuje, keď vykladám iným, ktorí ma o to požiadajú. Vtedy je to akoby som automaticky vedela, čo anjeli chcú povedať a doteraz mi to každý jeden potvrdil (komu som posolstvo predala). Takže aj keď ich nevidím, nepočujem (len raz krátko), moje myšlienky sú často ich myšlienky a tak to mám brať, však? Prvý krok je zrejme si presne toto uvedomiť. Ze vlastne aj ja sa s anjelmi rozprávam. Len fyzicky zmyslami ich nevnímam.

    Páči sa mi

  62. Scarlet to bolo len obrazne povedane to s tou cakrou,ale bordel v nej tak ci tak mam…
    Aj ty mas poslov svetla? mam ich aj ja,ale zatial akosi mi nevychadzaju,strasne su rozčičíkane.Sa pytam na dost vaznu vec a vyklad mi pride odveci,ale totalne.Najskor s nimi neviem este vobec robit…hm…

    Páči sa mi

  63. Hela,

    trochu ma zarazilo “škôlkar nemá o čom debatovať s univerzitným profesorom”. Znie to strašne posudzovačne. To sú skôr statusové vyjadrenia a ako poznám anjelov, tak na status zvysoka kašlú. Mne raz Gabriel síce povedal, že s ním hovorím ako s upratovačkou, ale dodal, že mu to nevadí, ak je to z čistého srdca. Nikdy som ich nepočula, že by sa vyvyšovali nad nás, smrteľníkov, alebo že by o nás znižujúco hovorili. (To som počula jedine od Otca: “veď je to len človek”, a priznám, hodne to bolelo, aj keď mal – ako obvykle – pravdu!)

    Scarlett,

    neviem presne, čo znamená “oheň v čakre”, ale vyzerá mi to na nerovnováhu – buď je tam nejaký blok a ten páli alebo je čakra príliš aktívna a môže brať energiu z vedľajších čakier. Mal by vám to niekto zistiť pomocou kyvadla. Alebo skúste exeprimentovať s kameňmi na otvárani/zatváranie danej čakry. Normálny pocit by mal byť z intervalu jemné brnenie až vôbec nič.

    Páči sa mi

  64. Aurawiewer –
    báječné že o tom zrovna dnes čtu – už nějakou dobu mě pořádně rozčilují střibrné kuličky co kolem mě lítají – dnes mě málem taky kleplo když mi 2 v kanceláři přeletěli za židlí. Tak jsem ráda že v tom nejsem sama a že se to dokonce jmenuje 🙂 “orby”. Nedávno jsem dokonce staticky ve vzduchu viděla asi 2 minuty stříbrnou pulzující čáru – vypadalo to jako když se zasekne blesk ve vzduchu – až na to že to bylo uvnitř v místnosti. Až nějaké orby ulovíš na foťák, určitě dej vědět…

    Páči sa mi

  65. No, s mojimi čakrami je to zvláštne a nepoznám nikoho, kto by mi s tým vedel tu v okolí pomôcť. Už som to tu niekde tuším písala a bolo mi pvoedané, že to teplo je fajn, že sa ho nemusím báť. Mám teplo na srdcovej a krčnej čakre. Hlavne na krčnej a odtiaľ sa to šíri smerom dole. A je to stále v kuse. Akurát dnes sa intenzita znížila, no teraz v podvečer sa zas zvýšila. Akoby vám niekto vo vnútri hrude kúril. Nie je to nepríjemné teplo, ako keď vás takpovediac páli žáha. Je to fajn, mne ten pocit nevadí, dokonca si na neho zvykám a ked ho nemám, tak mi chýba. Ale priznám sa, občas ma to znervózňuje. Tak trocha. Už som to raz mala, ale vtedy som použila energiu KOSO RAYS na to, aby sa to teplo rozložilo po celm tele a mala som na pár dní pokoj. Ale ked som si kúpila tie karty (srdca a duše) a pokúšala sa snimi nadviazať kontakt a prvýkrát som si vyložila, teplo v oblasti tých čakier opäť začalo a trvá to už piaty deň. Je pravdou, že teraz častejšie komunikujem cez poslov svetla pri vykladaní kariet iným, ale žeby a toto malo súvis?

    Páči sa mi

  66. Pre pure-poison
    No, mne trvalo skoro pol roka, kým som sa s nimi naučila pracovať. Mala som presne ten istý pocit. Ja sa niečo pýtam a karty také ….. Ale pochopila som pri nich jednu vec. Chce to sa spoločne naladiť a veriť tomu, že ak táto karta vyšla, tak preto, lebo mala a len treba prísť na to, prečo. Akurát už viem rozlíšiť aj to, že ak idem vykaldať nervózna alebo nahnevaná, dajú mi pocitiť, že teraz nie je čas veštiť. Skrátka just budete ťahať anjelov, ktorí s tým nč nemajú. Ale to chce cvik, ja už viem rozoznať.

    Páči sa mi

  67. No a správa pre všetkých – už som zasa “anjelová”. Po tom sebauvedomení, ktoré nechtiac vyprovokoval Aurawiewer, som sklonila hlavu v pokore, schytala som od nich ďalšie výchovné “po papuli”, ktoré ma na fleku zmietlo z nôh, nejako som to rozdýchala a už zasa spolu hovoríme. Aj keď si robíme zle – my sa proste máme radi 😛 …

    Páči sa mi

      • Tak som sa dozvedela, že hovoríš s anjelmi, a odkaz pre teba znie “trocha viac námahy a skúmavosti”. Gabriel asi chcel povedať, že veci treba brať vážnejšie a venovať sa im dôkladne. Neviem, či to sedí, ale overovala som túto interpretáciu a “odklepol” mi ju. 😛

        Páči sa mi

  68. už sa teším keď sa ic hto spítaš 🙂 že či s nimi ozaj komunikujem alebo len fantázia.Ikeď fantáziou by som asi ťažko určil presne písmenká ktoré ukázalo kivadlo však?:D:D

    Páči sa mi

  69. Helar?? ta pani cooperova je dobry tipek :D:D:D
    trapnejsi fotosop som este nevide.
    a ja nevidim toto! ja vidm pranu nto su take gulky velke asi ako spendlikova hlavicka a je ich cela obloha !
    je to tak trapny fotosop tie fotky ze som sa az zasmiat musel takyto efekt som robil s prvym stetcom :D:D trapne….

    Páči sa mi

  70. Tak som sa dozvedela, že hovoríš s anjelmi, a odkaz pre teba znie “trocha viac námahy a skúmavosti”. Gabriel asi chcel povedať, že veci treba brať vážnejšie a venovať sa im dôkladne. Neviem, či to sedí, ale overovala som túto interpretáciu a “odklepol” mi ju.

    toto mi aurawiever napsíal cez icq že si napísala.No tak predsa s nimi komunikujem 🙂 už to mám aj tebou potvrdené a viem čo myslel tou námahou a skúmavosťou :D:D že mám čítať viac článkou o mágii atď… lebo sú také dlhé že keď sa nato len pozrem už ma to odradí :D:D

    Páči sa mi

  71. Ehm, žeby sme zaviedli poradovník a Helar sa bude na nás pýtať??? Aj mňa by zaujímalo takpovediac z pravej ruky, kde sa práve nachádzam na duchovnom stupni vývoja. Či v oblasti fantazijno intuitívnej alebo už som vyššie… Hm… Filipovi GRATULUJEM… :o)))

    Páči sa mi

  72. hmm neviem kolko z toho som bol ja a kolko on helar prosím ťa oto aby si sa ich spítala kolko z toho čo osm napísal som bol ja a kolko gabriel ďakujem :D:D

    Páči sa mi

    • Aha. No, takže nebudem mať to šťastie z očí do očí, ostávajú mi len anjelské karty. A sama so sebou v hlave. Aj to je niečo, no nie? Vďaka. Filip, a mám vôbec niečo, čomu by som sa mala venovať? Podľa nich? Asi ostanem slamaná z ich odpovede, ale to nevadí, môj záujem sa tým nezmenší, len trocha bude ranené ego… :o) (Keď zistím, že vlastne na nič…)

      Páči sa mi

  73. ega sa musíš zbaviť 🙂
    Nakoľko Gabriel nemohol zavolal som Michaela:
    JA: “Michael čomu by sa mala Scarlett venovať?Aké má vrodené schopnosti?”
    Michael:”Týmto schopnostiam by sa mala venovať a rozširovať si ich:
    Aura,Karty,Meditácia,Tranz,Mohla by sa s nami skúsiť rozprávať myšlienkami ako ty.”

    Páči sa mi

  74. Jeeeej. Tak to je dooosť. Waw. No, kartám sa venujem. Aura? Fuuuha, mám oči po operácii a na každé vidím inak, ja nevidím ani tie trojrozmerné či aké obrázky v obrázkoch… No, človek nikdy nevie, kam sa vymakám, nie? Filip, veľmi pekne ti dakujem. Komunikácia v duchu? Sak tak s nimi hučím vždy… :o) Ale asi ťažko povedať, čo sú spätné myšlienky od nich a čo odomňa. Alebo fantázia. A snažím sa zapojiť intuíciu. Mne sa vidí, že najviac ich cítim, keď ma niekto požiada o výklad Poslov svetla a ja to idem napísať. Nahlas by som to povedať nevedela, ale keď píšem, nejak automaticky viem, čo. Ešte raz vďaka. Potešilo. Pekný večer. Ehm, možno ťa oslovím častejšie. 🙂 O radu.

    Páči sa mi

  75. Akosi som teraz mimo… Aurawiewer, čo viete svoje? A čo je slušné?
    Ak bude mať Helar čas a chuť, možno sa na to pozrie. Opakujem sa, ale opäť všetkým dobrým dušiam ďakujem. Zajtra dovidenia.

    Páči sa mi

  76. Tak ja sa s nimi rozprávam tak že ich privolám dám im otázku či sú zo 100% svetla ak áno a nezdá sa mi to tak im poviem že im posielam veľa svetla a ak im to nevadí sú to naozaj anjeli :D:D potom im v mysli položím otázku a príde mi naňu odpoveď.To je všetko keď ide o dačo vážne sústredím sa ale funguje mi to aj bez sústredenia.

    Presne toto tisté som ti poslal v e-maile ale aby aj ostatný vedeli…

    Páči sa mi

  77. helar a prosím ťa o spítanie sa anjelov tohto:
    naozaj som reinkarnovaný z plejády?Lebo mi povedali že som ale ty s nimi komunikuješ cez kivadlo alebo ako mohli to byť len moje myšlienky tak ťa poprosím overiť.Ďakujem.

    Páči sa mi

  78. ….jááj, keby sa tak niekto na mňa s dobrým úmyslom spýtal anjelov , na akej ceste v duchovne som a čomu sa mám venovať, potešil by ma pri srdiečku veľmi. Anjelské karty mám len chvílu a s kyvadlom som skúšala len raz, čítam čo sa len dá, ale verím, že som na tej správnej ceste duchovného rozvoja svojej osobnosti…:o)

    Páči sa mi

    • …,tak ked budeš mať čas, budem rada. Ja som v kartách nováčik, stále mi vychádza, že som na dobrej ceste, len si musím viac veriť.
      Ďakujem popredu.

      Páči sa mi

  79. Citovaný Michael:”Venuj sa kartám ver si.Otváraj si tretie oko pozeraj na auru môžeš skúsiť aj Astrálne cestovanie.Nereaguj vzbŕklo všetko si dobre rozmysli.”No neviem či som ho mal teraz naozaj na príjme takže to neber 100%

    Páči sa mi

    • Vylepšuj si:Auru,tranz,intuíciu,karty,medituj,
      Na otázku či isto len toto mi odpovedal áno neviem či som ho mal teraz na príjme ale asi áno vizerá to tak.Ale neviem myslím že mi nepovedal všetky schopnosti.

      Páči sa mi

  80. Chalani, vás čítať to je zážitok… 🙂 Aurik, mne sa tarot velmi páči, pre mňa sú to karty č.1. Zatial si na ne netrúfam. Len zdialky pokukujem. Neviem prečo, dnes mi je tak, neviem, príjemne smutno, a viete čo? *Nech to znie akokoľvek divne, mám vas rada…

    Páči sa mi

  81. Ahojte,
    toto je môj úplne prvý príspevok tu. Zaujala ma vaša diskusia na tému anjeli. V poslednom čase sa zamýšľam nad ich podstatou.

    Doteraz som ich vnímala ako mocné, láskyplné bytosti, ktoré nám pomáhajú a milujú nás, presne ako ich opisuje Doreen Virtue. Ale teraz sa zamýšľam, čo ak je to inak.

    Neviem, či niekto sledujete aktuálnu 4.sériu seriálu Supernatural, sú tam zobrazení práve anjeli, ale v úplne inom poňatí. Sú zobrazení ako mocné bytosti, ktoré ale sledujú vyššie ciele a ako sa tu už niekde v diskusii písalo, nemajú problém obetovať človeka v záujme “vyššieho dobra”. Sú niečo ako Boží bojovníci, bojujúci proti silám temna vo svojich vlastných vojnách a ľudia sú pre nich len nástroje, ktoré môžu využiť. Majú city, aspoň občas ich prejavia, ale musia bez výhrad poslúchať príkazy Boha.

    Samozrejme, je to len seriál, fikcia, ale Je to celkom zaujímavý koncept anjelov, ktorý nezodpovedá bežnej predstave, aspoň mojej.. Čo si o tom myslíte? Sú anjeli bezvýhradne milujúci a pomáhajúci alebo sú len proste veľmi mocné bytosti, ale svojim spôsobom bezohľadní voči “nižším” formám života?

    Páči sa mi

  82. Mayan
    Svetlo rána, dieťa hviezd
    Seriál je pre zábavu, odvráť svoju tvár a stráž si svoj obraz, lebo tvoj anjel svetla ťa priam zbožňuje, ver mi, je to tak, ale keď že si na zemi je to preto aby sa sa niečo naučila.
    S láskou 😀 😉

    Páči sa mi

  83. Mayan,

    pravda je niekde v strede 😀 … To, čo nám najviac prekáža, je naše “antropomorfné” videnie anjelov. Vkladáme do nich ľudskú dušu, ľudské vlastnosti a ľudské hodnoty – a oni nič z toho nemajú… Tiež som nebola vždy taká múdra 😛 ! Toto, čo píšem, viem sama niečo vyše týždňa – a naučila som sa to “the hard way”, na vlastnej koži 😦 . Vlastne ma na to upozornila až Gaia. Celý čas som mala problémy s anjelmi. Stále sa správali nejako inak, menej empaticky, než by som bola očakávala… Raz som už Michaelovi hodila v zúfalstve na hlavu: “Ak vy ste anjeli, bolo by mi lepšie v Pekle!”. A on miesto toho, aby riešil môj problém, že mi nie je dobre, ihneď ochotne korigoval môj informačný stav: “Vieš, Peklo nie je…”

    Môj postreh: Anjeli sú energia. Nič viac a nič menej. Mocná, absolútne vyvážená energia, obsahujúca úplne všetko. To, čo z nich vnímame, nasadzujú podľa situácie. Ich pohľad je veľmi široký – ďaleko presahujúci naše obmedzené ľudské videnie. Nepodliehajú našim ľudským predstavám o “spravodlivosti”, “zásluhe”, “dobrote”. Ich princípom je účelnosť a zachovanie nerušeného toku vecí=plnej funkčnosti systému, ktorého sú súčasťou.

    My sme pre anjelov vítaný študijný materiál. Nerozumejú nám. Vedia, čo robíme, čo hovoríme a čo si myslíme. Nevedia, čo cítime. Toto ich vždy nesmierne zaujímalo a tam som hodne vysvetľovala – a na vlastnej koži som potom preciťovala, s akým malým úspechom… 😦 Niekedy sa snažia prísť našim pocitom na kĺb – napríklad preberú na chvíľku niečie telo. Ale len čo ho preberú, “odstavia” jeho nervovú sústavu – a zasa nemajú ako sa dostať k “chémii pocitov”. Gaia ma naučila rozlišovať medzi emóciami (=schopnosť cítiť) a pocitmi (=cit so svojím začiatkom, priebehom a koncom). Anjeli majú schopnosť emócie; čo im chýba, sú naše ľudské pocity, ktoré tento život robia takým zábavným…

    Anjeli nás od princípu majú radi. Mávame prekvapivé (=nelogické) ťahy a patetické (=neúčelné) postoje. Sme veselí a beháme hore-dole po ich “obrazovke” ako Mickey Mouse. Ale keď sa niekedy dostaneme do cesty vyššiemu princípu alebo našej vlastne karmickej lekcii, nemajú na výber – nechajú nás to “vyžrať”. Prejavia súcit a plní súcitu nás potom poriadne nakopnú do zadku. A keď veľmi kričíme na prostest, tak niekedy povedia: “Prepáč.” (Pánečku, čo som sa ja toho “prepáč” napočúvala! Už dnes, keď mi začne kyvadlo ukazovať PR, tak frflem, že ešte jedno “prepáč” a začnem zavýjať! 😦 )

    A hlavne to posledné – prestaňme si myslieť, že anjeli sú tu na to, aby nám, ľuďom, bolo dobre! Oni kašlú na to, či nám je dobre alebo nie. Sme tu na to, aby sme sa učili. Oni udržiavajú v chode systém, ktorý nám umožňuje učiť sa. My máme optiku jediného ľudského života (a to práve toho nášho), ale oni nás vidia v svetle nášho konečného vzostupu – a z tejto perspektívy sú všetky príkoria úplne smiešne a epizódne! My sa bránime, že nám je dnes zle, ale oni vidia, ako dobre nám bude v budúcom živote – a tak nie sú až takí útlocitní pri voľbe svojich prostriedkov, ako by sme boli my, lebo to je naša koža. Je to ako pri výuke bojových umení. Kým nedostanem od majstra na kožuch, nenaučím sa poriadne bojovať. Nuž tak na kožuch dostanem… To je logika veci a to je aj logika anjela.

    Ak človek na svoj najbližší rast potrebuje milujúcu podporu, v anjelovi nájde tú najmilujúcejšiu a najpodporujúcejšiu bytosť, akú si vie predstaviť. Žiaľ, len málo lekcií v živote sa dosahuje prostredníctvom milujúcej podpory 😦 … a tak v anjeloch nájdeme presne to, čo potrebujeme, aby sme spirituálne narástli – a keď to má byť okovaná čižma v našom sedacom svale, tak to bude okovaná čižma v našom sedacom svale! Nepríjemná, ale vysoko účinná.

    Zo mňa anjeli zodrali kožu zaživa – a môžem povedať, že dnes im za to z hĺbky srdca ďakujem, hoci v priebehu procesu som jačala ako zakáľané prasa.

    Páči sa mi

    • Helar
      Výborné, je v tom veľká múdrosť, konečne v tom vidím zákon a poriadok celého stvorenia, hovorí sa mu aj “zákon boží “alebo “zákon príťažlivosti” je to vlastne o múdrosti, ktorú hľadám, ktorá nás pripravuje pracovať na ešte väčších zákonoch ako sú tie naše,”malé zákony” ale o tom až potom hi hi ;D

      Páči sa mi

    • Helar,
      prosím ťa nechápem jednu vec. Povedala si, že im pripisujeme ľudské vlastnosti a hodnoty….a potom si napísala…Anjeli nás od princípu majú radi. Som na začiatku a mám v tom poriadny chaos. Veľa som čítala aj, že anjeli nás milujú….veď nemajú ľudské cítenie, tak ako nás môžu milovať? Chcem sa venovať channelingu mám kyvadlo, ale zatial mám pocit, že som vykyvadlovala iba niečo čo nieje 100% svetelná bytosť…aj som sa toho pokúšala zbaviť, ale asi bez úspechu…:( Nevadí aspoň v jednom urobím anjelom asi radosť som vytrvalá a rada sa učím 😀

      Páči sa mi

  84. Velka pravda konecne to niekto napisal za mna co si cely cas myslim.
    Ale aj tak michael je najzlatsi 😀 gabriel najmudrejsi 😛 pubertaci riadny s nich 😀

    Páči sa mi

  85. Fuuuha…
    Helar, klobúk dole pred tým, čo si napísala.
    Nuž, musím súhlasiť s tým, že možnosť čierne alebo biele sa mi nevidela tak celkom OK. Podľa mňa nielen anjeli, ale aj BOH je energia, nie niečo, čoho sa máme báť, lebo ak nedodržíme 10 prikázaní skolí nás – nikto nevie čo.
    Ale môžem sa mýliť.
    K anjelom. Veľká múdrosť v tvojich slovách a hlavne veľké pochopenie a vysvetlenie, prečo sú niektoré veci tak alebo onak. Hlavne prečo je napríklad niekto chorý, prečo niekomu umrel blízky, dieťa, atď. Píšem to preto, lebo často čítam diskusie, kde sa ateisti vysmievajú veriacim. Voľakedy som skúšala prispieť tretím názorom, ale neuspela som, okamžite ma zabalili do krabičky veriaci = kresťan = ovečka v kostole (to nie je môj výraz, to som prosím čítala ako pomenovanie).
    Chcem tým povedať, že to, čo tu Helar napísala, je na jednej strane kruté a ruší naše vysnívané anjelské správanie a ich princíp či dôvod existencie. No na druhej ukazuje, že vo všetkom je rovnováha aj v tom, ako na nás, ak sa niekam máme dostať. A je len na nás, či to vezmeme a príjmeme, alebo si to nevšimneme a budeme frflať na celý svet a tvrdiť, že Boh neexistuje, inak by neboli vojny a podobne.
    Dalo by sa k tomu popísať veľa, no načo. Princíp je jasný a som Helar naozaj nesmierne vďačná, že toto napísala. Ďakujem. Nielen za seba.

    Páči sa mi

  86. asi budem reagovať na veľmi starý príspevok- bol to ten, kde ste spomínali orby. auraviewer tie obrázky vyhlásil za photoshop… jasné, prečo nie. lenže tie obrázky mi pripomenuli jednu fotku. fotil ju môj otec keď bol v kúpeľoch (a prisahám, photoshop to nie je 😛 ) a keď som ju videla, najprv som si myslela, že sú to len akési čiastočky sena poletujúce okolo od ktorých sa odrazil blesk. no neviem… teraz, keď ste tu hovorili o tých orboch (ej, neviem ako sa to skloňuje)

    tak je to seno či nie? 🙂

    Páči sa mi

  87. Hehe, Cooperová by to ihneď vyhlásila za orby 😛 …

    Zvláštne, nie sú okrúhle, ale akési päťuholníkovité. Chcelo by to fotografa, ktorý by to seriózne skomentoval a ak nebude vedieť, sú to orby 😀 …

    Cez víkend ukážem obrázok kolegovi, ten je technik a fotograf, asi bude vedieť povedať, o aký optický efekt ide (alebo dúfajme, že nebude vedieť povedať 😛 ).

    Špinavý objektív by sa takto prejavil vtedy, keby doňho svietilo slnko (súdiac podľa vlastných málokedy čistých okuliarov), ale asi nie pri blesku.

    Páči sa mi

  88. ej, špinavý objektív? to by sa otcovi nemohlo stať. dá sa povedať, že na takéto veci je priam maniak a foťák je jeho srdcovka 😉
    teda okej, som zvedavá na tú odpoveď 🙂

    Páči sa mi

    • Gemina
      sú to čiastočky prachu od ktorých je odrazené svetlo blesku, tvar odrazu svetla je odvodený od tvaru vzťahu objektív a blesk, zrejme bol použitý veľký blesk s nástavbou smerovania záblesku, čo dokazuje aj aberácia svetla pri vstupe do objektívu.

      Páči sa mi

    • niekedy sa odrazí svetlo aj od iného predmetu ,pohár v ruke alebo lesklá lampa na strope , okuliare v tme a pod, len treba hľadať.. hi hi 😀

      Páči sa mi

  89. …mohli by ste sa prosim opytať aj na mňa nejakeho anjela? 🙂 cely život si pripadam “iny” (dufam že to nie je schyza) 😀 a ešte jedna vec, už niekolko rokov ma “prenasleduje” jedno číslo…. a v poslednej dobe veľmi často… neviem čo by to mohlo znamenať. Ďakujeem velmi pekne, mimochodom čislo 26 🙂

    Páči sa mi

    • Peťo,

      pocit “som iný” najčastejšie znamená, že ešte hľadáme svoje životné poslanie; ak je pocit až nutkavý, tak to znamená, že ste už blízko k pravde. Skúste meditovať…

      Páči sa mi

  90. Pardon, ale mam pocit, ze par ludom tu preskocilo. Neviem s kym sa kontaktujete, ak sa kontaktujete, alebo su to len vase fantazie – tie problemy s anjelmi. Alebo uz prilis otvorene tretie oko a nasledujuca schizofrenia. Mnozstvo ludi cita tuto stranku, inak, okrem toho co v tejto teme predvadzate, je uzasna. A to mnozstvo ludi strasne negativne ovplyvnujete. Helar, prajem ti aby sa ti choroba uz nevratila, ale unikla si jej nasledkom az prilis mimo realitu.
    Pre ostatnych – nie som skusena v ziadnych praktikach, na stranke opisovanych, no na anjela strazneho verim uz dlhe roky, na 99 % a vzdy ked sa nad nim zamyslim, citim stastie. Venujem sa charite, nezije sa mi lahko, ale netrpim depresiami a vzdy mi pomoze nejako prezit. Vy si tych anjelov prilis poludstujete – nie su klamari, nie su pomstychtivi, nevedia sa hnevat, aj ked vy sa hnevate. Su jednoducho plni lasky a pomozu vzdy, ked ich o to poziadate a mozu – ak nenarusia vas karmicky plan. Myslienky na nich prinasaju ludom uspokojenie, klud v dusi a nie to co tu niektori opisujete. Myslim, ze sa kontaktujete s prilis nizkymi bytostami a tie vam z ust vypustaju nadavky na nich. Oni sa vam za to nepomstia, nie su taki. To len vase negativne myslenie sa vam vrati ako bumerang. Nestraste tu ludi, ktori veria a verit chcu vasou mylkou, ze vediete rozhovory s anjelmi. Skor sa snazte zistit s kym tie rozhovory ozaj vediet a poziadat tych pravych anjelov o pomoc.

    Páči sa mi

  91. este poznamka – na jednej strane tu helar stale opakujes ako su anjeli len ciste energie bez pocitov a na druhej strane opisujes ich hnev, pomstu, klamanie, robenie si srandy. Nie, nevysvetluje to ani tvoje – ze my si ich poludstujeme, alebo oni sa kvoli nam tvaria poludsteni. Jednoducho oni su silne pozitivna energia, ktorej uplne chybaju tie negativne povahove crty ako si tu opisala.

    Tvoj opis pokladam iba za tvoj nazor. Nik nebol s tebou v tvojich snoch, preto to co si opisala nie je dokaz. Viem, ze si tu pisala, ze to je tvoj nazor. Tak len to davam opat do pozornosti, aby si tu citatelia nevytvarali nespravyn nazor na anjelov, podla tvojho a niektorych tu, na anjelov.

    Páči sa mi

  92. jara,
    Anjeli sú zo 100% svetla.Ale keď sa oni hnevajú neni to žeby vidávali negatívnu energiu ale sú vtedy prísnejší a zviknú zhúknuť ale určite to neni ako keby som zhúkol ja celí rozladený a naštvaný.Oni síce zhúknu ale preto lebo musia.Čo sa týka klamania keď testujú klamú takisto preto, že musia aby dostali informácie ktoré potrebujú a aby dostali helar alebo iných vyššie.Neviem ti to lepšie popísať ale keď sa hnevajú neni to hnev v pravom slovazmysle…Pri tebe sú stále len milý a pozitívny preto, že to najviac potrebuješ.Ale keby si potrebovala aby boli na teba prísny tak by po tebe v jednom kuse hučali, že čo robíš atď…
    Dúfam, že som to vysvetlil dostatočne lebo inák to vysvetliť neviem možno to lepšie vysvetlí Helar.
    Prajem pekný deň.

    Páči sa mi

  93. Jara,

    najprv som nechcela odpovedať, ale obávam sa, že by to len rozprúdilo ďalšiu neplodnú diskusiu. Filip povedal, čo bolo treba, a povedal to veľmi presne. Ale keď si si už ty “udrela”, prosím, dovoľ, aby som urobila to isté:

    1.
    “mam pocit, ze par ludom tu preskocilo… Alebo uz prilis otvorene tretie oko a nasledujuca schizofrenia. … prajem ti aby sa ti choroba uz nevratila”.
    Vitaj v klube tých, čo sa ma snažia zavrieť do blázinca! Dúfam, že aspoň ty si medzi nimi psychiater… (Necháp ma zle. Ja netvrdím, že mi nešibe, ale tvrdím, že vysoko pravdepodobne nemáš kompetenciu stanovovať moju diagnózu. To, že mi niekto sugeruje chorobu, ešte neznamená, že ju mám.)

    2.
    “Jednoducho oni su silne pozitivna energia, ktorej uplne chybaju tie negativne povahove crty ako si tu opisala.”

    Toto je príklad dualistického vnímania. Neexistuje pozitívne, ak neexistuje negatívne. Ak sú anjeli len to pozitívne, tak potom Boh musel vytvoriť anjelov a hneď i protiklad k nim – (teraz neviem, ako to nazvať, lebo nie som náboženská) čertov? diablov? Načo by to bol robil? Pretože potreboval gladiátorov, ktorí by sa navzájom bili, aby mal čo pozerať v “telke”? Alebo aby nás tí zlí pokúšali? Ale načo nás majú pokúšať? To je tento život niečo ako trestanecký tábor? Tu sa náš svetonázor dosť príkro rozchádza…

    Podľa mňa sú anjeli energia, a to kompletná (jin i jang) a predvádzajú to, čo práve potrebujú predviesť. Ak by totiž boli len pozitívni, nemohli by nám pomáhať. Nesmeli by nám povedať “kráľ je nahý”, keď to my nevidíme a nechceme vidieť – a my by sme sa potom nikdy nezdokonalili. Tak akú úlohu by potom mali? Len tak poletovať naokolo a fúkať nám naše boliestky a napĺňať nám naše priania?

    Anjeli v mojom vnímaní sú “predĺžená ruka božích zákonov”. No a tá niekedy dopadá príjemne (keď nás chráni) alebo nepríjemne (keď sme si to zaslúžili naším blbým správaním). Strážny tu nie je na to, aby nás strážil, ale aby nás viedol našimi karmickými lekciami.

    My vždy vnímame len jeden aspekt anjela – a to ten, na ktorý sme práve nastavení. Alebo ten, ktorý nás má posunúť dopredu. Už som tu o tom písala nespočetnekrát a nemá význam to opakovať.

    3.
    “opisujes ich hnev, pomstu, klamanie, robenie si srandy. Nie, nevysvetluje to ani tvoje – ze my si ich poludstujeme, alebo oni sa kvoli nam tvaria poludsteni. Jednoducho oni su silne pozitivna energia, ktorej uplne chybaju tie negativne povahove crty ako si tu opisala.”

    Fajn. Takže keď to nič nevysvetľuje, pretože oni sú len to dobré, tak to proste nič nevysvetľuje, pretože oni sú len to dobré! Ako to vezmeš, tak to budeš mať. Je to tvoje rozhodnutie. Ja môžem písať svoj názor a ty máš plné právo ho neprijať. Proste máme odlišné skúsenosti a iné videnie sveta. Za nič na svete ti nechcem vnucovať to svoje, pretože by ti mohlo ublížiť – a na to nie som na tomto svete.

    Táto stránka predstavuje moje vlastné skúmanie a moje vlastné postrehy a názory. Nezakazuj mi hovoriť ich len preto, že ty ich nezdieľaš. Miesto toho založ svoju vlastnú stránku (ak treba, radi ti tu pomôžeme) a tam píš svoje vlastné skúsenosti a postrehy. Každá z nás osloví iné publikum – podľa toho, komu budú ktoré názory bližšie. Tak to má byť a tak je to v poriadku. Nech žije rôznorodosť!

    4.
    “Tvoj opis pokladam iba za tvoj nazor. Nik nebol s tebou v tvojich snoch, preto to co si opisala nie je dokaz.”

    Je to tak. Je to len môj názor – a nikdy som netvrdila nič iné. Ale malá otázka: aký dôkaz máš ty, že to tak nie je?

    A vezmem si príklad z Aurawiewera a skončím hlbokým “Ómmmmmmmmmmmmm”. 🙂

    Páči sa mi

  94. Niet čo dodať, aspoň vidíte príklad človeka ktorý tancuje na tenkej hrane oboch realít.
    A smeje sa s tej ktorá je pod ním. Ale raz sa však stane že sa ľad prelomí a on skončí vo vode. Okolo sa bude korčuľovať aurawiewer s matkou karmou a keď uvidia túto bytôstku ako sa topí , so smiechom ju preskočia a budú sa ďalej korčuľovať v radostnom zbesilom tanci ako Šíva a Šakti.

    ómmmmmmmm 🙂

    Páči sa mi

  95. Filip, Helar – clovek ma slobodnu volu a to je najvyssie pravidlo v nehmotnom svete, preto vysvetlenie, ze na niekoho nahucia, len zato aby sa neodklanal od spravnej cesty. Ak si chces nabit hubu, intuicia / anjeli/ ti vravi, ze toto nie je spravny smer, ale ty ides aj tak dalej. Az neskoro zistis svoj omyl a poziadas ich o pomoc, pomozu ti, bez toho aby ti nieco vycitali. Pomozu ti v ramci tvojich karmickych moznosti. Lebo mozno si si tu hubu nabit mal, aby si nieco pochopil, ale mozno nie az tak silno. Navyse, kazdy clovek si uplne slobodne urcuje svoj osud. Do toho nemoze byt ziadne zasahovanie zhora, pokial o to nepoziadas.

    Nemyslim, ze potrebuju nejake informacie od nas. Nemyslim, ze sa snazia dostat niekoho vyssie, napriek jeho voli. Clovek si sam mieri hore, niekto pomalsie, iny rchlejsie. Su medzi nami ludia, ktori na taketo nieco vobec neveria – tito maju pred sebou este vela zivotov. Ludia, ktori sa zamyslaju, patraju, veria – su uz na tej spravnej ceste, ale ako daleko maju do konca, zavisi len od nich. Preto trvam na svojom nazore, ze anjeli nam pomahaju, ale iba ak ich o to poziadame. Iny sposob sa jednoducho rovna zasahovamia do karmy, do osudu cloveka, do osudu sveta.

    Nedavno som prave hovorila svojej znamej – ze vsetko su iba nazory, nik nema dokazy. A je na kazdom z nas s akym nazorom sa stotozni, aky mu je blizky a akemu veri. Ja sa tiez s mnohymi stotoznujem, ine mam opacne, ine vlastne. Snazim sa v tych roznych nazoroch, s doplnenim mojich, najst ten pravdivy – ak nieco pravdive na tom je.
    Mozno je vsetko len tuzba verit, ze nic nie je konecne. Ani ludsky zivot. Vediet, ze sa narodime, zijeme , zomrieme a to je totalny koniec, je tazka. Preto sa ludia utiekaju k duchovnu, lebo je lahsie zomierat s vedomim, ze sa vratim. A ze tu nie sme sami. Aj mne pride nezmyselne – narodit sa, prezit a potom zomriet. Preto verim, ze najdem pre to 1% mojej neviery, dokaz a budem verit 100%.
    Nas mozog dokaze neuveritelne veci. Bezne je vyuzivany iba z jednej tretiny. No meditacie a pod. nam mozu spristupnovat hlbsie a hlbsie zakutia nasho podvedomia. Co to s clovekom spravi, tazko povedat. Rozvinie telekinezu, telepatiu, … fantaziu. Moja sestra aj regr. Terapii vravi – vsetko je len bunkova pamat. Ak si bunka zapamata farbu oci, ci vlasov prarodica, preco nie aj jeho skusenosti?

    Za slovo preskocilo, sa ospravedlnujem. Bolo prve, co mi z klavesnice vypadlo. Vec schizofrenie som nemyslela ako urazku, niekedy mam sama pocit, ze som schizofrenicka. V podstate ide o rozdvojenie osobnosti. Dostavas sa do snov, do fantazirovania , do predstav, neviem ako to nazvat – mozno je to druha osoba v cloveku, ci nie?

    Nikdy som neskusala kyvadlo, len rozhovory – ci to bol anjel, ci moja fantazia, ci moje logicke ja, kto to vie presne povedat? Casto pochybujem a casto aj verim. A mozno mi iba sibe. Ak su odpovede okamzite, komunikujem. Ak su vahave, viem, ze sa zapojil moj mozog a moj anjel strazny mlci.

    Verim, ze ti nevadi, ze pisem na tvoje forum ine nazory. Na to aj sluzi slobodne forum. Nie len na pritakavanie alebo?

    Vasu pracu, vase poznavanie v ziadnom pripade nezhadzujem, lebo je v nej kus vedomosti a,pokroku, ktory som ja vobec neabsolvovala, a ak budem chciet , mam kde vziat poznatky, za co som, a urcite nie iba ja, nesmierne vdacna.

    Páči sa mi

  96. Helar, na tvoju stranku som narazila omylom, ked som hladala inu, stale sa mi v google vyhadzovala, tak som zacala citat a vydrzala som cca 5 hodin. Nic nie je nahoda, preto viem, ze som sa na nu mala dostat. Prave v dobe, ked nieco podobne hladam, ked sa chcem posunut.
    Aby to bolo zrozumitelne, aby som nepripadala iba ako nejaky rypalek, tak nieco kratko o sebe – ako tak prezivam, verim, ze s pomocou anjelov. Mohla by som byt uz bohata, mat krasne zrekonstruovany dom, chodit na dovolenky, ako plno mojich znamych. Namiesto toho zijem zvacsa z ruky do ust, kazdu chvilu sa trapim, kde vziat peniaze, po zaplateni uctov sa uz trapim, kde na ne zoberiem dalsi mesiac. Toto trva uz 8 mesiacov a predtym tiez sporadicky , po par mesiacoch. Som aj realitna maklerka a reality uplne stoja, tak som sa zase celkom vrhla do pomoci zvieratam, kde som zacala pred 10 timi rokmi. Vtedy sa mi zmenil zivot – z materialisticky zameranej vyplaval na povrh moj sucit, moja empatia. Fakt tych desat rokov je najma o chudobe, s vynimkou 2 rokov, ked som zacala robit v realitke a slo to. Ale ja, povodne clovek casto trpiaci depresiami / rozvod a pod/, som sice zacala citievat velky smutok, ale ten nad osudmi zvierat z ulice, nie nad svojim. Pred 6 imi rokmi som sa prestahovala do domu / predaj bytu s vysokym dlznym na najomnom/ a odvtedy tu mam sukromny utulok, tc. v pocte 20 psov z ulice, co obnasa este zarobit aj cca 200 eur mesacne na nich.
    Ked prisli tazke obdobia, potrebovala som podporu a tak som sa dostala k anjelom straznym a k inym duch. veciam. A vzdy ked som uz fakt nemala , poprosila som anjela nech mi pomoze a vzdy mi odnekial prisli peniaze / raz dokonca, rok po odstahovani z bytu preplatok na najomnom/, odkial by som ich nikdy necakala. A tak sa stalo uz mnohokrat. Ked som mala dobre obdobia / reality/ vobec som sa nezaoberala anjelmi, psov tu mam stale, raz viac, raz menej. No tychto 8 mesiacov je uz fakt tazkych. Mam pocit, ze to tak ma byt, ze prestanem mat starosti o peniaze az vtedy, ak aj v obdobi fin. zabezpecenia sa budem dalej duchovne rozvijat. Ze nestacia kratke vstupy vtedy ked mi je tazko.
    A posledny mesiac ma kopancami vedie priamo az k dnesku: isla som na 17 dni robit opatrovatelku do rakuska, jednorazovo, aby som mala na ucty, na dlhy. Za prvy tyzden 400 eur mi ukradli z domu, cudzi chlap, len hodinu po ich obdrzani. Dalsich 500 eur, sa mi pokazilo auto pri st. poltene a odtah a oprava ma pripravili o zvysok zarobku. Pomohla mi znama a dcera z anglicka / zase dlhy/. Kedze milujem more, isla som aspon za stovku s troma dalsimi na 4 dni do talianska. Po umornom hladani sme nasli kemp. Na druhy den stratil sofer kluce od auta v mori, zabudol ich vo vrecku v bermudach. Nemal nahradne a servis nisanu bol 200 km, ostavala iba odtahovka z SK, po znamosti 500 eur. Ako sme ho prehladavali, aj navecer pri odlive zacala som slovami: anjelik, verim, ze si. Pomoz nam vratit kluce, nejakym sposobom, atd. Na dalsi den sme sa chystali, ze pojdeme aj na recepciu / 1 km od nasho stanu/ ci ich nikto nenasiel. Zhodou nahod sme sli az o 17 tej. Boli tam jedny kluce, najdene na plazi, ale od audi.. Hovorim kamaratke po ceste spat, ze keby nam tak povedal, ze mal na klucoch znak audi / sofer aj s dcerou boli pri mori/. Ta mi uz vynadala, nech prestanem uz s tym optimizmom, ze uz som trapna. Bola som jedina, ktora dufala, ze ich more vrati a chcela aby sme hladali stale. Na plazi sme ich zavolali z vody a pytam sa: nemal si nahodou na klucoch znak audi? On vykrikol : mal. Boli to ony. Ten adrenalin stastia si viete predstavit. Este dnes, 10 dni po, tomu nemozeme uverit. Vylet skoncil ako sme palnovali, navstevou Benatok.
    Pred par dnami ma oslovili dve ezotericke knihy v tescu. Uz asi rok som si ziadnu taku nekupila. Vecer sme mali stretko z realitky v pivarni. Ked som sa pytala ludi z coho teraz ziju, novsia kolegyna sa zmienila, ze vesti, robi reg. terapiu a pod. Jej stranka ma oslovila, lebo nerobi len vyklad z kariet, ale celkovu pomoc cloveku, ktory ma problemy, pracuje s intuiciou. A den na to som sa dostala az sem.
    Predtym som narazila na stranku , kde ma zaujal jeden nazor – ze clovek moze poziadat a odvolat karmicky slub, ktory si dal, kym sa zase narodil. Ja som si skusila odvolat slub chudoby. Snad mi to vyjde. Drzi ma viera, kvoli tym klucom. Aka je sanca, ze vam more vrati kluce, ktore ste stratili cca 25 m od brehu/ tam sa blaznili na nafukovacke vo vlnach/ ?
    Takze asi tak nieco posledny mesiac posuva k niecomu. Hlbsie sa zacinam tomu venovat az ked som na dne. A teraz som uplne. Myslim financne a stojim na razcesti, ktorym smerom sa vydat, kde zarobit na prezitie, aj tych 20 tich psov. Zvlastne na tom je, ze sa citim i tak stastna, ked sa zamyslim, ako sa citim, tak citim chvenie v srdci od stastia. Pripisujem to obrovskemu kvantu pozitivnej energie a lasky do mojich psov, ktori aj teraz polihavaju vedla mna, ci sa hraju. Staci vyslovit meno a pes sa na mna usmeje, zavrti chvostom.

    Inak , ina sestra sa venuje profesionalne astrologii a debat ao duchovne mam za sebou uz plno. Preto aj par vyhranenych nazorov.

    Ale mam k vam otazku: ked som sa raz pytala svojho anjela, ako sa vola, prave som sla autom a komunikovala s nim / alebo fantazia?/, prislo mi meno, ze asrael. Az potom som zacala hladat a zistila, ze je anjel smrti. V Tej chvili som nepoznala meno ziadneho anjela. Zatial som nemeditovala, nemam ten pokoj doma / psi/. Moze byt anjelom straznym? Ci bol len v tej chvili pri mne? Aky je vas nazor?

    Pardon za dlhe pisanie.

    Páči sa mi

    • सर्वेषां स्वस्ति भवतु । सर्वेषां शान्तिर्भवतु ।
      सर्वेषां पूर्नं भवतु । सर्वेषां मड्गलं भवतु ॥

      Sarvešám Svastír Bhavatú .. 🙂

      Páči sa mi

      • Je aktuálne používam dosť Gayatri, Nárajánu a Háre Krišnu
        No snáď ja už mám svoju shanti odspievanú na dnes.

        Páči sa mi

      • Ja akurát spievam za lili s blogu . Ma pobosorovane na smrť.

        2100 x om mani peme hung môže sa niekomu hodiť.

        Páči sa mi

      • Ja teraz v posledných dňoch používam Om Namó Bhagavaté… Keď som už skutočne nevládala a bola na hranici odvozu do nemocnice, začala som si ju nejakým počinom spievať a do pol hodiny som bola znova na nohách. Potom som sa pýtala a dozvedela som sa, že okrem iných vecí oslovuje priamo Otca, aby dočasne dodal energiu a ochranu. Neviem, či ma treba chrániť, ale energie potrebujem za troch!

        Páči sa mi

      • Tak presne na takéto veci by malo byť Om trajambakam, myslím, že to bolo v druhom článku o mantrách (v mojom prvom). Ale mala by to spievať ona, nie ty…

        Páči sa mi

      • Hej tryabakam je na smrť , ale ja som to spieval nielen zaňu, šlo dačo jej a dačo všetkým bytostiam vo vesmíre 🙂

        Páči sa mi

    • Jara, tusim sa Ti to trochu rozlezalo v hlave….. Nikto z nas tu na anjelov nenadava, prave naopak ja konkretne ich milujem. Mas podobny zivot ako ja akurat, ze ja sa netrapim so psami ale s detmi. Co je ovela tazsie, myslim si. Co sa tyka toho anjela smrti mohol to byt kludne tvoj strazny, a da sa snimi komunikovat roznymi sposobmi. Nemusela sisi to vymyslat. Skus anjelske karty alebo kyvadlo.Navody tu u Helar najdes a lahko pochopis. Co sa tyka tych anjelov a pomoci s peniazmi, presne tak to funguje aj umna. Len musis prosit z cisteho srdca a verit….

      Páči sa mi

    • Jara,

      je neobvyklé, že archanjel preberie rolu strážneho. Najčastejšie to býva vtedy, keď oni potrebujú, aby sme sa niečo naučili (nie keď to my máme naplánované). Potom to znamená, že človek je práve súčasťou nejakého ich “vyššieho plánu” s dopadom na iných ľudí a oni nás v tom okamihu používajú ako “nástroj”, aby obnovili podmienky, ktoré boli nejakým spôsobom porušené. Tak som to ja pochopila – ale je to zasa len môj názor.

      Čo sa týka rozdielnosti názorov, neprekáža mi. Každý z nás má obmedzenú kapacitu pochopiť mimofyzickú realitu – obmedzenú tým, čo vie, tým, ako myslí a skúsenosťami, ktoré urobil. Preto je také dôležité počúvať ostatných a zvažovať, či a ako ich postrehy zapadajú do toho, čo vieme my sami. Vždy citujem Trockého: “Možno nájdem pravdu porovnávaním lží.” (Alebo v tom význame predstáv rôznych ľudí.)

      Čo mi vadí je stále a donekonečna opakovať tie isté zdôvodnenia. Ako vidíš, trpezlivosť nepatrí k mojim ctnostiam. 🙂 A niekedy už som unavená z toho, že ma všetci považujú za šibnutú (a najviac ja sama a moji anjeli ma potom z toho musia ťahať a potom si pripadám ešte menejcennejšia, ako v skutočnosti som… 😦 ) Každý máme niekde hranicu zaťažiteľnosti a moja je, keď mi niekto podsúva nejaké nekalé úmysly. Minule som už asi prišla o kámošku, ktorá mi povedala, že nevie, kde u mňa na stránke končí pravda a začína fikcia – ako keby som nejakú fikciu písala! Čo by som mala z toho, že by som ľuďom niečo predstierala? Nemám inú robotu?!

      Všetci máme svoje skúsenosti a svoju cestu. Neposudzujem tie iné (aspoň nie príliš často 😛 ) a preto by som bola rada, keby sa neposudzovala stále tá moja… ale možno chcem priveľa. Neviem. A dnes už som taká unavená, že mám tendenciu prereagovať. Ak sa tak stalo, je mi ľúto.

      Páči sa mi

    • Ahoj Jara, pisem komentar k augustu, no hadam sa k Tebe dostane. to ze Ti je tazko a v poslednej dobre prekonavas vela prekazok, mozu byt okolnosti, ktore Ta vedu k tomu aby si s anjelmi komunikovala. ja s nimi nekomunikujem ani pomocou kyvadla alebo pismenkovej tabulky, mozno nato potrebujem cas, mozno su to sposoby, ktore nebudem nikdy vyuzivat. kazdy ma iny sposob ” kontaktu “. ak po nom tuzis ( podla toho , ze si sa pytala na anjelov v aute, predpokladam, ze ano ) tak casom najdes sposob ako nato. ja osobne som vzdy dostala odkaz, ked som bola tam, kam by som neposlala ani svojho nepriatela. raz to bol list, ktory som napisala a ziadala o pomoc, lebo to bola posledna vec ktoru som este chcela urobit. odpoved prisla v knihe, ktoru som si zo stovky dalsich vybrala u kamosky z policky, dva dni nato ( chvalabohu, ze tak skoro, neviem, ci by som tu dnes este bola ). sranda velka, na jej konci bol citatelovi pisany list. ked som ho precitala, vedela som, ze je to odpoved na moj list. budes to vediet aj Ty az sa Ti kontakt podari nadviazat. to, ze niekto ” moze ” s anjelmi hovorit konkretnejsim sposobom, nie je dovod na zavist a s nou spojeny hnev zato, ze mne sa to nedari 😉 vsetko ma svoj cas. ludia, ktori sem prispievaju nam ponukaju cas z ich zazitkov a skusenosti. rozmyslam, preco by to robili? tym, ze si ich precitam, mi nepodsuvaju navod nato, co robit a manipulovat ostatnych ludi. ak by ano tak to maju vydrz tahat to tych par rokov popri praci, detoch 🙂 …. ale skor asi nie.
      ja si vzdy vyberiem, co v konkretnej situacii potrebujem, ak mam pocit, ze to nieje pre mna, idem dalej ( mozno sa k tomu neskor, mozno vobec ) . ak si v tom najdem odpoved na nejaku otazku, fajn 🙂 Ty evidentne pocuvas svoje vnutro ( vid. situacia na plazi ), tak sa nim nechaj viest. drz sa 🙂

      Páči sa mi

  97. he-he-he-, to je haluz. Helar, niekto sa snazil byt mudri! Obe mate v niecom pravdu, ale viac sa priklanam k tebe lebo ak nas maju anjeli k niecomu priviest, tak musia pouzit vselijake “metody” .AK si ich napr. opakujuce myslienky, cisla, situacie a pod. nevsimame, tak nas musia podla mna aj prisnejsie napomenut. Mozno sa mylim, ak ano tak ma Helar oprav, ale ked ma moj anjel strazny chcel na nieco upozornit, tak mi opakovane sepkal nieco do ucha alebo mi to povedal formou myslienky. Samozrejme zo zaciatku som si to nevsimala a vzdy som nato doplatila, potom mi posepkal do uska vidis,vidis keby si ma pocuvala nemuselo sa Ti to stat….Takze si myslim, ze obcas musia urobit aj no,no,no…

    Páči sa mi

    • Ako mi raz vysvetlil Gabriel, tie “netradičné” náhle nápady máme od nich. To sú tie “nakopnutia” tým správnym smerom, aby sme zvládli lekciu, na ktorej si ideme práve vylámať už po stýkrát zuby…

      Páči sa mi

  98. Keby tato stranka nemala Page rank 4 tak na nu ani nenatrafime. Ale je tu naozaj zaujimavy material a este som nenasiel nic podobne v materinskom jazyku. Takze je to taka strucna ezotericka kniznica 🙂

    “Schizofrénia je psychiatrická diagnóza označujúca často chronickú duševnú chorobu, rôzne ovplyvňujúcu správanie, myslenie a emócie.” (kamarat wikipedia)

    Takze kazdy sme ciastocne schizofrenik a zijeme vo svete ktori si vytvorime. Ak na nicom nevysis nic nemozes stratit. <– zas blbnem

    Páči sa mi

  99. Dnes som zažila “maličký” šok. Pozerala som si Minneho článok a zbadala som v ňom výťah z Dion Fortuneovej:

    A tu je channeling, ktorý som mala hore v článku:

    Kto je?
    KET (posol)
    IDE TI NOVE KAZANIE BUD INAK OPATRNA CAKA TA NOVA ULOHA
    Aká úloha?
    DOVIEST DOMOV TICEELA
    Kto je Ticeel?
    PROTIVNIK
    KLOP NA BUBON DNES VECER HRAJ MORZEOVKU SOS PRIDE TICEEL PRIVED HO DOMOV
    Podľa čoho ho spoznám?
    JE FEDRU… (tu to zlyhalo)

    Ak sa pozriete, zistíte, že Ticeel bol vlkodlak…Channeling bol z 12.8.2008. To, že moje “FEDRU” asi malo byť “FEURIS”, som sa dozvedela 6.1.2010… Dodnes som netušila, že niečo ako Feuris existuje!

    Páči sa mi

  100. Zdravím Vás Helar
    Veľmi som zaujatý Vašimi článkami, pretože niečo podobné som prežil(aj prežívam) ale keďže nemám nikdy čas na rozpísanie problému, bol by som rád keby som obdržal na Vás nejaký kontakt ( i tak
    nemám veľa písmenok na klávesnici aby som to tu mohol napísať 🙂 ) dúfam že Vám to nebude vadiť.
    S pozdravom
    Geri 🙂

    Páči sa mi

  101. Dobrý deň

    skusám kyvadlo ale zhanam tabulku bud po slovensky prpadne anglcky pretoze je tu odkaz na nemecku ale tej nerozumiem a na internete som nenasiel ani som moc nehladal prosim ak mate poslite odkaz

    dakujem

    Páči sa mi

  102. no akože teraz som dočítala tento článok…miestami som skoro nedýchala a zase chvíľkou som myslela či nečítam náhodou niejaku knihu…fakt nemám čo dodať…prajem ti veľa šťastia;)…

    Páči sa mi

Povedz svoj názor