Ktorá tarotová karta je "vaša"?

Na internete som našla stránku, kde vám povedia, ktorá tarotová karta je tá “vaša”. Zakladá sa to na princípe numerológie:

Zrátate si deň, mesiac a rok narodenia a potom výsledné čísla medzi sebou zratúvate tak dlho, až dostanete číslo od 1 – 22. Teda ak ste sa narodili 15. 6. 1974, tak postupujete nasledovne: 6 + 15 + 1974 = 1995. 1 + 9 + 9 + 5 = 24. 2 + 4 = 6. Vaša osobná karta bude 6, Milenci.

Z numerologického hľadiska je 0 zhodná s 22, pretože zratúvaním dátumu narodenia sa nám nikdy nepodarí získať 0 (a to by bola škoda, pretože moja osobná karta je Blázon 😛 ).

Význam karty máte napísaný síce po anglicky, ale viete si ho načítať v každej slovenskej príručke tarotu, takže nič sa nedeje.

A zdá sa vám, že vás karta nevystihuje? Tarot nie je o tom, aby vám povedal, kto ste alebo čo vás čaká v budúcnosti. Úlohou tarotu je priviesť vás k tomu, aby ste sa zamysleli nad svojimi zabehanými rutinami a ak treba, aby ste ich upravili. Každá karta rozpráva istý príbeh a ako ho vy použijete, to je už na vás…

69 thoughts on “Ktorá tarotová karta je "vaša"?

  1. Ja som sa zasa stretla s trochu iným druhom výpočtu, a to tak, že čísla dátumu narodenia sa hned zrátavajú, ale každé osobitne, čiže napr. v uvedenom prípade 1 +5 +6 + 1 + 9 + 7+ 4 = 33 = 6
    V tomto prípade to síce výjde rovnako, ale nie vždy je výsledok pri použití oboch metód rovnaký. Skúšala som to na viacerých dátumoch narodenia.

    Páči sa mi

  2. ja som zas zmatena tym, ze ak by mi nahodou vyslo 21, ci to bude Svet alebo Cisarovna… Ci to nechat ako 21, alebo este spocitat 2+1? A to nie je jedina zavadzajuca kombinacia.. Vyjde mi napriklad 15, tak diabol, alebo 1+5 milenci???? Alebo 18… alebo hocico dvojciferne do dvadsat.. No, vzdy som si totiz myslela, ze osobne cislo je len do desat. Vlastne do 9. Pretoze desat je jedna plus nula, cize len jedna.
    A s tym blaznom… strasne dlhe roky riesim, ze preco 22? Mna totiz uplne frustruje a rozculuje ked v niektorej sade ma namiesto nuly priradene prave toto cislo. Blazon je zaciatok a koniec, to, kde sa spaja ciklus, napriklad sialenstvo je stav energetickej nuly.. nehovori tato veta uplne jasne o tom, ake cislo by mal mat priradene blazon? Ze je to absolutna cistota, tabula rassa, ktora zacina od nuly? Viem, je to vec osobneho nazoru a badania kazdeho jedinca cisto subjektyvnym sposobom, tak som len napisala svoj vlastny subjektivny pohlad. Nikto z nas by nemal byt blaznom… A tiez som aj toho nazoru, ze ta karta, ktora nam je zo vsetkych najmilsia, by mala patrit nam a vystihovat nasu osobnost. Ja mam zevraj silu, podla mojho osobneho cisla 8. Ale odmalicka som vzdy najviac zmolila v rukach 9 – putnika. Tuto kartu som si vyvolila za svoju. Ta karta ma vzdy nabije najvacsou silou a vyzbroji ma do dalsich situacii. Ved by to malo byt ako s kamenmi, nekupuj si to, co ti kto odporuci na tvoj problem, tvoje podvedomie a telo si sami vyberu ten najspravnejsi, ten, ktory ta najviac oslovi… takisto aj ked tvoje telo ma niecoho nedostatok, napriklad vitaminu B, tak dostanes az neznesitelnu chut na nieco, co ho obsahuje – pivo, kvasnice… Alebo ti chyba zinok alebo vapnik, tak chlontas mlieko, aj ked ho cely zivot vobec nemusis, zo strasnou chutou…. tak to je, tvoje telo vie najlepsie, co je mu vlastne a co potrebuje, nemyslim si, ze je dobry navod, zratuvat nejake cisla zo svojho datumu narodenia, pride mi to take priliz priehladne a trochu aj nasilne… take nanutenie niecoho, co vobec nemusi zodpovedat nasmu obrazu.
    Tot moj skromny nazor 🙂

    Páči sa mi

  3. Evja,

    tak, ako je to tam napísané – do čísla 22 vrátane platí plné číslo a 22 znamená Blázna, pretože žiaden dátum narodenia nedá dokopy 0; od 23 vrátane sa začínajú jednotlivé číslice zratúvať. Teda 15 je 15, ale 25 je 2+5, teda 7.

    Páči sa mi

  4. Ahoj Heli
    kedysi dávno mi jedna pani povedala , že moje číslo je 9…že som ako svietielko a ľudia za mnou kráčajú… zdalo sa mi to trocho pritaihnute za vlasy…. teda okrem toho čísla od malička som milovalal číslo 8 a trošku neskôr aj 9… Teraz vvšak viem, čo tým tá pani chcela povedať 🙂 Pekný deň a ešte krajší úsmev praje
    Lenka S.

    Páči sa mi

  5. viete niekto co znamena The Hermit? je to na obrazku taky starsi pan s lampasom. karta ma cislo 9. do tarotu sa velmi nevyznam, tak keby niekto vedel potesim sa vysvetleniu. 🙂

    Páči sa mi

  6. Ahoooj, Mazalot!!!
    Ja som tiež devina- the Hermit- sme “Pustovník” . Máme ísť v živote svojou vlastnou cestou, nik iný s nami nepôjde. Máme sa naučiť veriť vo svoju vlastnú múdrosť, ktorá nám ako ten lampáš v rukách starca (akože nás- vraj máme za sebou mnoho životov) má svietiť na cestu. Máme sa naučiť našu samotu prijať a vystúpiť z nej kedy chceme, nebyť závislí od toho, čo je “vonku”. Ked na svojej ceste stretneme múdreho učitela, mali by sme s ním ísť bok po boku, až kým sa na nejakej križovatke zase nerozídeme- znovu si my Pustovníci budeme pokračovat dalej sami po svojej trase. A ked na nej stretneme bytosť, ktorá potrebuje našu pomoc, lebo sa stratila, mali by sme jej tým naším lampášom posvietiť na cestu, aby vedela, kam má ísť 🙂 podla mna to úplne vystihuje moj život. Je to krasne poslanie, ale velmi ťažké…

    Páči sa mi

  7. Bjukemen,

    s prekladom je to horšie… ale Milenci obvykle znamenajú hlbokú lásku dvoch ľudí, či už sexuálnu alebo duchovnú spriaznenosť. Veci citové v rovnováhe, vzájomné dopĺňanie sa a dosahovanie dokonalosti pomocou súladu a spoluexistencie s iným človekom. Voľby, ktoré niekedy musíme robiť – rozhodovanie sa medzi dvoma nerovnocennými možnosťami, ktoré sú však zdanlivo rovnako prístupné. Dilema medzi správnym a nesprávnym, boj s pokušením. No a potom lásku, intimitu, spokojnosť a šťastie naplnenia vo vzťahu s niekým.

    Inde: Volba mezi duchovním a fyzickým/materiálním. Vztahuje se k lásce a sexualitě, k oddělení a sjednocení. Možnost naplnění na všech úrovních. Čas k rozhodnutí.

    A ešte inde: Karta Milenci v inych tarotov pisana ako aj laska s rimskym cislom VI patri medzi najvyssie karty v celom svete tarotu na lasku. Obraz milencov alebo karta je plna symbolov. Hned ako si zoberiete kartu do ruky vidite kralovsku svatbu v krasnej katedrale alebo kaplnke,no lenze ked sa poriadne zadivame na tuto kartu uvidime,ze ta katedrala je nieco ako velky muz,Ja som si spociatku myslel,ze tento par specatuje svoju lasku u Boha a pred Bohom,preto som si vysvetloval tuto postavu bez tvare s natiahnutymi rukami,ze je to Boh,ale v knihe som sa docital,ze to Boh nie je,je to spolocne aj s anjelom ktory drzi sip v ruke milenecka extaza. Neviem ako vy,ale ja by som to nazval dve osobitne osoby jeden ako Boh a ten druhy anjel (Eros,Amor) ako zblizovatel. Cela karta ma v sebe prvky a symboly Svateho Gralu a tj. cerveny lev a biely orol s hadom,ktory je obtoceny okolo vajca. Co je este krajsie na tejto karte v hornych oboch rohoch mozete vidiet dve sochy nahe. Kto su tieto sochy…docital som sa,ze je to Adam aj Eva,takisto som sa docital,ze su to dve sochy z kostola,dvaja milenci…..docital som sa rozne veci no nikdy som sa nedocital co mozu znamenat a symbolizovat (ak chcete kontaktujte ma na moj mail v uvode). Pre tuto kartu sedi veta ako uliata (Shakespeare) “oci lasky su ako oci ducha”. Prvu vetu,ktoru chcem pre tuto kartu podotknut je tato “ak chceme niekoho ineho milovat najprv milujme samy seba,lebo “hladate cloveka s ktorym mozete vo vsetkom suhlasit? Ktory vam vo vsetkom rozumie?…atd….Ste to len VY!!! Takze ak chceme niekoho milovat ozajstnou laskou najprv sa spoznajme,pochopme nase tiesniste stranky,milujte sami seba a potom mozete milovat aj toho druheho. na karte to jasne dava na pochopenie,milenecky par jedna postava je cierna a jedna biela,z deti je jedno cierne a jedno biele. Cim vo vztahu su zretelnejsie rozdiely tym su plodnejsie zhody! Ujasnite si svoje predsatvy co pre Vas znamena “raj,dobra laska” a nehrnite sa hned do vztahu bez toho aby ste si nad tym nepremysleli,pretoze karta Milenci bez hlbokeho pochopenia je karta casoveho vztahu a ak vy nechcete mat casovy vztah bude najlepsie si o vztahu poriadne popremyslat a prist nato,ci je to naozaj to co chcete. (neplati to len pre vztahy) Pokracujte a pracujte na sebe,spoznavajte a sledujte sa! Z vesteckeho hladiska karta znamena materstvo,spolocny ciel ale akonahle je ten ciel dokonceny vsetko sa ruca…je koniec! (Viz preto rady o par riadkov hore) casove obmedzenie. Pri meditacci je za potreby sa pytat tuto otazku ” Co ohladom v ludoch,ktori mniluju a co pre mna znamena naplnujuci vzath?” Astrologicky karta zodpoveda podla Crowleyho tarotu Blizencom,ale ja sa priklanam ku kombinacii Venuse a Pluta.

    Páči sa mi

  8. Ja mám konečné číslo 27, teda 9, doteraz som si myslela, že som Pustovník, tu mi to vyhodilo 18, teda Mesiac a to mi na seba akosi nechce sediet, neviem čo je to za tarot

    Páči sa mi

  9. Saltinka,

    len mi nie je jasné, ako ste z 27 mohli dostať 18, takže si to ešte raz prerátajte. Návod je v článku hore – držte sa ho, pretože to je návod overený z viacerých numerologických zdrojov. Za tie ostatné neručím.

    Mimochodom, Mesiac je o pocite samoty zapríčinenom tým, že veci vyzerajú inak, ako sa zdajú byť, a život má plno tajomstiev, do ktorých vždy vhupneme po hlave, pretože obvykle pred nami zostávajú skryté. Pustovník je o zvolenej samote a pochybnostiach, ktoré začína upratovať a ako svetlo používa svoju vnútornú pravdu. Takže ak vás ten Mesiac veľmi znepokojuje, pozrela by som sa bližšie na svoju vnútornú pravdu, či je skutočne neotrasiteľná. (Z psychológie: veci, ktoré v nás vyvolajú neprimeranú emocionálnu reakciu, obvykle naznačujú, že v tomto mieste máme niečo, čo by potrebovalo bližšie preskúmať.)

    Páči sa mi

  10. Prajem pekný den, Helar, díky za odpoveď, ja som si klikla na tú stránku, v tej tabuĺke, čo je hore som si zadala dáta a vyšiel mi Mesiac,podĺa toho teda je to správne a aj by som súhlasila s tým čo ste mi napísala, tam kde kladieme najvačší odpor, tam by sme mali niečo so sebou robiť. A k tej 27-čke. Podla numerológie, mám doma viacero kníh, ked si spočítam dátum svojho narodenia, vyjde mi číslo 27, zredukované na jednociferné číslo je to 9. Takže som si doteraz preto myslela, že som Pustovník. O tarote toho vela neviem, naozaj len tak okrajovo-aby som nezomrela sprostá-ale tak, ako ste mi vysvetlili Mesiac, by som o tom aj mohla popremýšľat. Idem si pohľadať niečo viac o zmysle tej karty .

    Páči sa mi

  11. Ahoj,

    som z toho celkom zmatena – v navode sa pise, ze 22 znamena 0 a toto cislo mi aj podla uvedeneho postupu vyslo. Ked som vsak na prilozenej internetovej stranke zadala datum narodenia, vyhodilo mi to 4 – cisara.
    Osobne sa neviem priklonit ani k jednej karte, z kazdeho nieco sedi :).

    Ako to vlastne je?

    Páči sa mi

  12. daj datum narodenia vypocitam ti to ja ak sa hambis a nechces ho davat verejne tzak mi posli email na xbaroquex@gmail.com a ja ti to vypocitam.
    a nemusi ta ta karta charakterizovat skor ti ukaze ako by si sa mala riadit a ako sa spravat ale tak najlepsie je asi ked robis tak ako ty uznas za vhodne

    Páči sa mi

  13. Dobry den,
    ja by som chcela vediet,vyslo mi 5,teda moja karta je kral. No so mnou sa vobec nestotoznuje, je presnym opakom mna,co si mam z toho vybrat? Nepaci sa mi ani sa uberat tymto smerom.Nie som vobec za materialne veci a ani ich nedavam na prve miesto.Mozte mi vysvetlit teda este iny vyznam?
    mam pocit,ze by som sa mohla tarotom zaoberat,len ako zistim ze to nie je len namyslanie a skutocne mam takyto dar,stale sa s tym zaoberam,len som nenasla odvahu to skusit.Moj datum nar je 11.3.1980.Dakujem

    Páči sa mi

  14. Sranda, ja mám Koleso šťastia! Táto karta sa mi veľmi páči a myslím, že je to veľmi pozoruhodná karta – plná symbolov a tak… Ak mi padne pri výklade, nikdy neviem na čom som xD.

    Páči sa mi

  15. Ja som karta Svet – 21. Mimochodom, táto karta, keď som ju prvýkrát videla v mýtickom tarote na obrázku, mi bola okamžite známa. Mala som pocit, že ju poznám, že to bude ekvivalent karty Prasa z cigánskych kariet, ktoré používam. Po nalistovaní tej karty som zistila, že je to presne tak. Ale o to nejde, teraz už viem, prečo ma ako prvá oslovila presne tá karta. Jej význam si ale budem musieť naštudovať. Nájde sa ale niekto, skúsenejší v tarote, kto mi to vysvetlí v stručnosti? Nemusí, aj tak si to vyhrabem sama, ale pre zaujímavosť, ako to vyložíte vy. Vďaka.

    Páči sa mi

  16. Aurík. Ja viem. Nebála som sa ho v pravom slova zmysle. Len som mala pocit, ze najskor musím ísť za inými druhmi kariet. Kým som objavila tarot, musela som prejsť inou cestou. A teraz zacnem mýtickým tarotom. Mám stiahnutý aj Osho zen, ako ekvivalent, no pracovať chcm s mýtickým. Mimochodom, mám dve otázky, pre vás skúsených. Je dôležité vykladať karty aj s reverzom? teda, či sa mení karta ak je hore nohami? Niekde som čítala, že ak nechcem, nemusím to brať do úvahy. Ako to riešite vy? A potom ďalšia vec, keď ťháte karty z balíka, ako ich otáčate? Tak, že ak ju otočíte doslova od seba smerom von, alebo zľava do prava?
    Aurík, ako by si mi ty vyložil kartu Svet?

    Páči sa mi

  17. Ahoj!
    Veľmi dobre sa nám čítajú Tvoje stránky a tiež sme milo prekvapení z reakcií ľudí na ne/pozitívne/
    Všetci Ťa,ale viac menej uháňajú k ďalším komentárom a ty možno potrebuješ niekedy aj trochu vypnúť.
    Keď máš rada prírodu a veci s tým spojené,pozývame ťa aj s mojou manželkou stráviť jeden pekný veekend do hôr.Hacienda je v Dobšinej.Dosť dobre situovaná aby tu nikto nerušil.Program podľa ľubovôle.
    Keď chceš o nás vedieť viac,otvor si http//:picasaweb.google com/kisongokimo/
    tel.:0903 701 278
    /myslené grátis s plnou penziou/
    s pozdravom Ivan a Zita

    Páči sa mi

    • zdravim ja len chcem zareagovat na vas komentar . Ludia a priroda pokoj dusi treba dopriat a v prirode je tolko energie vela … ano musim aj ja pochvalit tuto stranku je ozaj super tak pekny den aj noc vsetkym prajem ..

      Páči sa mi

  18. čo robiť ak ak mi vyšiel výsledok 22-mám to považovať ako svet alebo 2+2 a to je cisár???prosím Vás o radu lebo ja som si to až teraz uvedomil a vždy som to bral ako cisár…ale teraz neviem

    Páči sa mi

  19. Zdravim vas. potrebujem radu, mam pocit ze sa mam venovat tarotu odkedy mi zomrela moja babka a mam stale chut kupit sochu aniela co to znamena? znamena to nieco? mal by som sa tomu venovat? porade mi niekto budem velmi povdacni .. bajkerremi@centrum.sk napiste mi niekto dakujem.

    Páči sa mi

Povedz svoj názor