Angelit ako liečiteľský kameň

Článok napísala Ambala:

Liečitelia používajú angelit k odblokovaniu energetických cestičiek.

Angelit podporuje emocionálnu stabilitu a vytrvalosť. Pomáha preklenúť obdobie, kedy je človek extrémne zaťažený v práci alebo súkromnom živote. Tým, že likviduje utkvelé a škodlivé myšlienky, mierni schizofrenické a nutkavé predstavy. Zlepšuje celkovú komunikáciu. Poskytuje ochranu prostredia okolo človeka, ktorý ho nosí; zlepšuje astrologické chápanie; zvyšuje schopnosť telepatie; uľahčuje spojenie sa s duchovnými bytosťami.

Angelit aktivizuje obličkovú činnosť, čím normalizuje hospodárenie tela s vodou (telesnými tekutinami) a podporuje redukovanie opuchlín a zrazenín. Môže sa použiť na úľavu pri zapálenom hrdle, na vyrovnanie porúch štítnej žľazy a je veľmi užitočný na reguláciu hmotnosti. Mal by tiež byť nápomocný pri akútnych (ľahkých!!!) otravách (pri látkach rozpustných vo vode).

Farba:

bledomodrá & biela

Čakry:

hrdelná – 5. čakra
Tretie oko – 6. čakra
korunná – 7. čakra

Element:

Vietor – element vetra (otvára cestu do duchovnej sféry)

Účinky:

láska, liečenie, sila, ochrana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

Článok napísala Ambala.

27 thoughts on “Angelit ako liečiteľský kameň

  1. Vidim, ze o angelite sa tu prilis plodna diskusia nevedie 😉 Rada by som vediet, ako mam tento mne nadmieru sympaticky kamienok vybijat a nabijat… Kupila som ho pre svojho kocurika 🙂

    Páči sa mi

  2. ahoj, ambala

    angelit by mal priaznivo posobit na oblicky a minuly tyzden sa mu na jednej oblicke zistili nejake deformacie – vysledky /t.j. cinnost obliciek/ boli chvalabohu OK, ale treba to kontrolovat… Tak som sa rozhodla, ze to takto podporim 😉 Takze vdaka za tip, mrknem na to!
    Mackovite selmicky su uzasne zvieratka 🙂 Ake mas doma?

    Páči sa mi

  3. Ahoj Helar, – koupila jsem si angelit a našla jsem o něm informaci, že podporuje léčivé účinky zvuku. Dala jsem si ho na svůj cd přehrávač, který má drobnou závadu už asi rok, když ho zapínám, naskakuje “oklikou” Asi za hodinu mi připadalo, že bych si měla něco pustit, přehrávač naskočil normálně a od té doby funguje. Náhody být mohou, ale tahle mi připadá dost zvláštní. Dovedeš to nějak vysvětlit

    Páči sa mi

  4. Ahojte, neviem nikde nájsť adresu na email Helar. Potrebujem sa niečo opýtať ohľadom Angelitu. Mám doma jeden krásny kúsok. Svetlo modrý a keď som ho dostala, mal na sebe asi tri biele škvrnky, čítala som, že sa hovorí, akoby to boli anjelské krídla alebo čo. Zvyknem s ním pracovať pri meditáciách, vždy ho pekne očistím a tak, lenže dnes som si všimla, že tie malé výrazné biele škvrny akoby zmizli a namiesto nich sa vytvárajú matné biele veľké mapy, ako keď cez oblohu idú krásne biele mraky jemné, nie husté. Viete mi niekto povedať, čo sa s tým kameňom deje? Po meditácii je vždy horúci ten kameň. Ďakujem za odpoved, prípadne mi hoďte niekto na seba mail, vďaka.

    Páči sa mi

      • Ambala, vďaka za odpoveď… Ten článok som čítala myslím už skôr, ale nezaškodilo mi občerstviť si pamäť. V podstate môj angelit nezmenil farbu základnú, teda modrú, len sa mi na ňom vytvárajú biele škvrny, niečo ako hmla, ale zmizli výraznejšie škvrnky. Hm, možno je to dobré, možno nie a možno je to nejaký spôsob komunikácie medzi mnou, kamienkom a anjelmi, ťažko povedať… Ešte si ho prebehnem kyvadlom, či je v pohode a uvidíme, ale na dotyk cítim, že kamienok žije.

        Páči sa mi

      • Scarlett,
        este som si co to precitala o angelite na nete (brrr…v anglictine, co ja teda moc nemusim…) a nasla som tam nasledovne informacie:
        – pri ponoreni do vody straca lesk
        – ak je kamen matny alebo sa na nom tvoria “mracna”, ci ked ste si ich vezmete do ruky a citite otupenost kamena (resp. necitite jeho vybracie), s najvacsou pravdepodobnostou je potrebne ho vycistit
        – angelit je citlivy na vodu (nemali by sme sa s nim kupat ani chodit plavat)
        – je citlivy aj na dlhsi pobyt na slnku
        – teplom meni farbu
        – angelit sa neodporuca na kazdodenne nosenie
        – ak je zasadeny do sperku, nesmie byt pri cisteni ponoreny do chemikalie ani sa nesmu pouzit ultrazvukove cistice sperkov, ma sa len prelestit jemnou handrickou na sperky alebo velmi makkou navlhcenou handrickou
        – angelit vycistime umiestnenim na selenit (napr. podstavec zo selenitu)
        – nabit ho mozeme na slnku alebo v mesacnom svetle po dobu par hodin (na slnku kratsiu dobu ako na mesacnom svetle) alebo ho dame na kristalovu druzu na cca 24 hodín

        Páči sa mi

  5. Amnabala, vrelá vďaka… Už ani neriešim. Kyvadlo ukázalo, že Angelit je v pohode, mne je s ním fajn, najnovšie ho mám pri Moqui… Mimochodom, ak sa venuješ kamienkom, nemohli by sme si vymeniť mail adresy a popisať o nich? Teda, ak budem mať nejaké otázky, ja vždy čosi mám… 🙂 Ak chceš, teda. Moja adresa je scarlettka@sarweb.eu Pekný deň prajem.

    Páči sa mi

  6. Moj novy poznatok – angelit je jemnozrnny celestin. Chcela som si kupit oba a zrazu mi geolog povedal toto, takze kto mate rovnake chutky ako ja, postaci vam len jeden z nich 🙂

    Páči sa mi

  7. dobry den prajem, chcem sa opytat, minule som si v obchode kupila dva kamienky. Myslim ze to je Angelit a Zlty jaspis. Oba mi nejak tak skocili do ruky. Myslite ze ich mozem nosit spolu? Mozu sa kombinovat? A preco sa nemoze Angelit cistit vodou…ja som ho ocistila pod prudom vody a nic sa snim nestalo. Dakujem

    Páči sa mi

    • Denca,
      angelit patri medzi maksie kamene a preto ho mozu tekutiny (vratane vody) lahsie poskodit. Nemyslim si, ze jednym oplachnutim pod vodou by sa mal hned rozpadnut, ale castejsie taketo cistenie by mu zrejme velmi neprospelo.
      A co sa tyka nosenia so zltym jaspisom, tak v tom nevidim problem. Ak citis, ze je to pre Teba spravna kombinacia, tak ju pokojne mozes nosit.

      Páči sa mi

  8. Ako sa kamen Angelit nabija a ocistuje?uz som ho dal do vody to je asi problem?
    tak co mam s nim robit staci ho utriet nejakou jemnou handrickou?
    Angelit je najlepsi kamen co mam.

    Páči sa mi

    • Tromlovanie je technológia, ktorou sa opracovávajú kamene v špeciálnych bubnoch spolu s leštiacimi prísadami. Výsledkom sú kvalitné, vysoko leštené kamene.

      Páči sa mi

    • Môj názor.

      Tromlovaný kameň má zbrúsené hrany, je príjemný na dotyk, ľahšie sa nosí, prikladá na bolestivé miesta, je lepšie vidieť vnútornú štruktúru, a jeho energia sa rovnomernejšie dá rozptýliť od miesta dotyku. Je pánom kruhu.. kladnej energie.. rôzne zbrúsenie …rôzne vyžarovanie.
      Surový kameň, má ostré hrany a jeho energie tečú po hranách, horšie vidieť vnútornú štruktúru a trhá vrecká pri nosení. Je pánom uhlov.. zápornej energie …
      Otázka znie, aký druh energie chýba a aká je jej vibrácia. Extra trieda sú prírodné kryštály. Najväčšie sústredenie energie, býva na špičkách a najväčší úbytok v rohu (napr. hranatá miestnosť).

      Páči sa mi

Povedz svoj názor