Akvamarín

Článok napísala Ambala:

Akvamarín je svetlomodrá až modrozelená odroda berylu.

Je vhodný k meditácii, jeho vibrácie vyrovnávajú a pomáhajú upevniť vzťah tela a duše. V centre krčnej čakry má vlastnosť odstraňovať blokády tvorené nečistými myšlienkami – prežiari ľudskú dušu a zaženie temnotu (mierni podráždenosť, agresivitu a depresiu). Výborne pomáha človeku vyjadriť svoje myšlienky. Vo forme elixíru podporuje komunikáciu. Jeho vibrácie pomáhajú rozširovať rozsah vnímania toho, čo sa okolo neho deje a toho, ako správne so svetom navôkol komunikovať. Pomáha navodiť hlboké vnútorné uvoľnenie.

Akvamarín podporuje dobrý zdravotný stav človeka – podporuje liečbu dýchacích ciest, sliznice a pľúc, tlmí kašeľ, astmu či sennú nádchu,  používa sa aj pri poruchách činnosti žliaz a zraku a v brušnej časti uvoľňuje kŕče. Vložením do úst utlmuje bolesti zubov, čeľustí a ďasien. Na kožnú alergiu sa odporúča používať akvamarínovú vodu.

Akvamarín by sa mal chrániť pred priamym slnkom, inak by mohol stratiť svoju krásnu farbu a navyše by sa mohli oslabiť jeho ozdravujúce účinky.

Farba: od svetlomodrej až po modrozelenú
Znamenie: Škorpión a Vodnár
Planéta: Venuša
Účinky: mágia, moc, ochrana, liečenie 
Čakra: hrdelná – 5. čakra

Linky:

Článok napísala Ambala.

 

13 thoughts on “Akvamarín

  1. Zdravim Michaela,

    ja s akvamarinom osobne skusenosti nemam, ale na stranke http://www.putnici.sk/newsread.php?newsid=1912 som nasla toto:

    OČISTA: pretože akvamarín na priamom slnku môže stratiť svoju krásne modrú farbu, čistíme ho pod tečúcou vodou a potom ho uložíme na nabitý kryštál, mimo priameho slnečného svetla. Ak nemáme horský kryštál, nabíjame ho na dennom svetle, mimo dosah priamych lúčov slnka.

    Páči sa mi

  2. Ja s akvamarínom intenzívne pracujem asi týždeň. Mala som ho predtým doma asi mesiac. Keď som ho kupovala bol bledučko modrý. Po týždni nosenia vo vrecku a pod vankúšom začal meniť farbu. Teraz je viac do zelena a je žiarivejší, čiže farba je sýtejšia 🙂 A čo som za ten týždeň na sebe spozorovala? Že som kľudnejšia, moja myseľ je čistejšia a vlastne celkovo sa cítim v pohode 🙂 Sny sú tiež zaujímavé, väčšinou krátke a pamätám si ich heslovite, ale ukazujú mi ako kráčam životom v súznení s mojim srdcom 🙂

    Páči sa mi

  3. Dobry den, nosila som akvamarin asi dva mesiace na krku..ked som si ho kupila bol krasne svetlo modry a ziarivy.No teraz je skoro uplne priesvitny, akoby bez zivota..v obdobi, co som ho nosila som ho cistila aj nabijala. Neviete preco tak zbledol a co sa mu stalo? Ked ho drzim, tak mam pocit akoby bol “mrtvy”.(pozn. nevystavovala som ho slnecnemu ziareniu)

    Páči sa mi

    • kombinacia tychto dvoch kamenov pomaha napr. pri problemoch s krkom. co sa tyka ich vzajomneho posobenia – krystal podporuje vlastnosti akvamarinu a doplna jeho energiu (dobija ho).

      Páči sa mi

Povedz svoj názor