Máte ako skladovať kamene?

Keď niekto prepadne zbieraniu kameňov, má jeden veľký problém – kam s nimi? Pamätám sa, keď už sa nezmestili do jedného košíčka, potom ani do dvoch… a niektoré z nich som chcela mať pekne popísané, aby som nezabudla, čo sú zač… Vtedy som mala geniálny nápad – dávať ich do prázdnej bonboniéry. To som si dala! Moja váha išla utešene nahor a stále som potrebovala nové a nové bonboniéry…

Nedávno (tak 2-3 týždne) robila GabyBaby pochôdzku po obchodoch a v jednom našla čosi, čo okamžite nakúpila a hneď mi aj poslala fotografie. Sú to krabičky a vrecúška, do ktorých možno poukladať tak kamene, ako aj šperky. Krabičky majú tú výhodu, že na ich obsah sústavne vidíte, a navyše väčšina kameňov nemá veľmi v obľube úplnú tmu (ale pozor na orpiment/auripigment a realgar!). A do kameňov nesadá toľko prachu, ako keď ich máte na polici alebo v košíčku.

Krabičky predáva naša známa, Lidka. A tu je pár obrázkov na inšpiráciu:

Prvý ukazuje krabičky na šperky i na kamienky, aby ste si vedeli predstaviť ich probližnú veľkosť, pretože z obrázkov nižšie to už také zrejmé nebude:

Druhý sú okrúhle krabičky na šperky. Výhoda týchto krabičiek je, že sa dajú štósovať, teda nadstavovať jedna nad druhú:

Tretí obrázok ukazuje krabičku na kamienky – spolu s kamienkami GabyBaby, takže jej máme čo závidieť… 🙂 :

No a sáčky sú zobrazené na hornom obrázku – sú rôznych veľkostí a dajú sa do nich dať kamene, šperky alebo aj tarotové karty.

A teraz kontakty:

Lidka má predajňu v Bratislave, v OD Slimák (je to Bižutéria na 1. poschodí vedľa Pizzerie). Keby ste jej chceli písať a objednávať písomne, má túto poštovú adresu: RIBON bizuteria, Halkova 1, 831 03 Bratislava a tento e-mail: lydial@post.sk. Dá sa jej aj telefonovať (0907 380 413) a vie poslať veci aj na dobierku.

A ako je to s cenou?

  • vrecúška stoja 15-50,- Sk (rôzne veľkosti, materiál satén matný, zamat, hladený silon)
  • krabičky stoja  15,- Sk guľatá malá plastová; 45,- stredná, 99,- Sk väčšia plastová

24 thoughts on “Máte ako skladovať kamene?

  1. ahojte
    Som na stránke prvý krát a velmi ma zaujíma všetko okolo liečivých kamenov. Pred niekolkými dnami som dostala strieborný náramok so vsadenými dvoma krásnymi ametystami. chcela som sa opýtať ako sa o ne starať a aký majú účinok.

    Páči sa mi

  2. Ahoj kamienka, prosím pošli foto. Chystám sa práve dáko pekne uložiť svoje kamienky a inšpirácia by prišla vhod. Zatiaľ ich mám v krabičke od bonbodniéry ako spomínala Helar, niektoré v sklenených téglikoch od pleťového krému a neopracované mám rozložené na okne. Sú krásne len sa na ne práši tak rozmýšľam nad dákou skrinkou.

    Páči sa mi

  3. Ahoj, začni ak chces tak, že sa na chvílu zašiješ do nejakého kamenového obchodíku a vyberieš si to, čo ti bude najviac lahodiť. Čo ťa najviac osloví, to si zober domov 🙂 Väčšinou to býva správny výber. Potom si možeš o kamienku niečo zistiť a usúdiť, prečo ti zrovna ten a nie iný v tom období skočil do rúk. A vlastne- Helar tu má super návod, ako začať: “Vyberáme si vhodný kameň”.
    Príjemné chvíle s minerálikmi, paa

    Páči sa mi

  4. Rozalka,
    ak mi poradis ako, ja sem obrazok mojej skrinky s kamienkami dam. v tomto ja mam dost medzery, preto som to adresovala Hele co ma tuto stranku, lebo ona sem dava obrazky. a rozalka, skrinka by sa ti pacila.

    Páči sa mi

  5. Kamienka,
    no tak na toto som aj ja antitalent. Ja som sa zaregistrovala aj na wordpress a akosi sa tam neviem dostať. Ale zajtra by sa mal vrátiť syn domov, tak dačo spolu hádam vymyslíme a dám vedieť. Sa teším na tú skrinku, chcela by som si dať niečo urobiť na mieru pre svoje kamienky a hľadám inšpiráciu. Ak by to inak nešlo, vedela by si to poslať na e-mail?

    Páči sa mi

  6. Kamienka/Evi,

    pošli mi fotku na mail. Ja viem, už si mi ju raz posielala, ale než by som ju našla… Bude jednoduchšie, ak mi ju pošleš znova a ja ju pripojím k tvojmu komentáru. Nikto iný ju sem asi dať nemôže (alebo o tom neviem) 🙂

    Páči sa mi

  7. Helar,
    ty si poklad, ja som tu niekde čítala, že od roboty ani nedýchaš tak som to ani nechcela nejako rozoberať však ja si počkám. Nik iný sem fotku pridať naozaj nemôže, už mi to syn vysvetľoval. No zdá sa, že sa ešte musím veľa učiť xixi.

    Páči sa mi

  8. úúúúúúžasné, nádhera, nemám slov. Máš to naozaj krásne. Heli, Kamienka ďakujem. Nemám síce takú peknú zbierku, ale keď raz budem veľká aj to bude. Kamienka, prajem Ti aby sa Ti Tvoja krásna zbierka rozrastala o kúsky, po ktorých ešte túžiš. Heli a Tebe len to najlepšie a veľa pozitívnej energie, aby si nám mohla napísať ešte kopec pekných článkov na svojej stránke.

    Páči sa mi

  9. Ponukam,kto by mal zaujem postriebrenu retiazku s priveskom s troma vymenitelnymi kamienkami sodalit,aventurin a ruzenin v tvare srdiecka,dlzka retiazky je 38cm + moznost nastavenia do 47cm.Retiazka je uplne nova,nikdy nenosena,dostala som ju ako darcek,lenze ja kamene nenosim.Zaujemcovi poslem foto,cena je €8 + postovne.

    Páči sa mi

  10. kamienka ,naozaj mas zaujimavu a velmi peknu zbierku(skrinku).Vsimla som si,ze mas tavu dole z originalnej taviej kozi,aj ja mam taku s Tuniska,len na stojato.Napadlo ma,ci mas alebo poznas kamen so sahary.Je s piesku a ma tvar ako kvet ruzi,ked je rozkvitnuta a myslim,ze ten kemen aj tak volaju.Su v rozmernych velkostiach,zalezi na rokoch,ma taku karamelovu farbu.Teraz ma napadlo,ze by ma aj zaujimalo nieco o nom,hlavne ze ho mam 3 roky doma.Inac poznam velmi dobru predajnu v KE len s kamenami,ked tam vojdem tak neviem co skor by som kupila alebo pozerala,nadhera.Ten pan chodi do Afriky pre objednavky osobne ked sa nemylim a aj sam roby na objednavky vybrusi kamenov,ake len nechces. naposledy,ked som bola na slovensku,tak som si kupila sponu do vlasov z ruzeninu a aj nausnice vybrusene do kvetu.Ten pan sa vola Molnar a ma predajnu v ulicke starych remesiel v KE pri Miklosovej veznici,no presnu adresu ked mas zaujem musim zistit uz si nepamätam vela nazvov a ulic po mene. Mam aj stromcek stastia s ruzeninu,ktory mi darovali kolegovia pri odchode do zahranicia.Neako som sa ti rozpisala dneska,uz asi staci zatial.tak,pa.

    Páči sa mi

  11. ahoj Skuliky, ty asi myslis pustnu ruzu. ano mam ju, kupila som si ju na vystave v Bratislave. a j ked som si ju mohla kupit v Tunise – odtial mam tu tavu, uhadla si. ale tolko ti predavaci vymyslali, ze som si povedala, ze da sa lahko zohnat aj u nas. Skoda ze kosice su tak daleko od Bratislavy, hned by som zbehla do toho obchodiku co si opisala, ale nastastie tu v BA mame naozaj dost obchodikov a navstevujem vsetky vystavy.
    tento text ma Sting o pustnej ruzi –

    Táto púštna ruža
    Každý z jej závojov, tajný prísľub
    Tento púštny kvet
    Žiadny sladký parfém ma nikdy nemučil viac ako tento

    A ako sa otáča
    Týmto spôsobom sa hýbe v logike všetkých mojich snov
    Tento oheň páli
    uvedomil som si že nič nie je ako sa zdá.

    ja myslim, ze je to dost velavravne. A Skuliky, ty si kde, ked nie na SK? vsetko dobre a nech sa ti dari. Pa

    Páči sa mi

  12. ahoj kamienka,ja zijem momentalne v nemecku-berlin,pitala som sa tuniscana,velmi dobreho kamosa na tu pustnu ruzu.Momentalne uz rok zije v prahe,ale v Tunisku zije dost blizko pri sahare.On mi nazval Saharskou ruzou,ten kamen.Povedal mi,ze ta ruza rastie na sahare pri burkach.Voda s pieskom(ma sol) sa zmiesa a stava sa s toho nieco ako sklovity kamen a tvaruje sa pri pieskovych vychriciach.Potom mi este poradil tu ruzu,co mam dat ju do crepnika s pieskom(nezalezi na tom aky lebo v kazdom sa nachadza sol) a polievat ju ako izbovy kvet.Za tri mesiace by mala vyrast cca. o dva krat tolko,aka bola.Neviem,ci v to mam verit.Ale,ked mi to povedal on tak to skusim spravit v najblisie.Co ty na to?Aky mas nazor?pa.

    Páči sa mi

  13. od kedy rozpravam 3 recami denne uz ani neviem v slovencine spravne vyrazy a stale ked si precitam za sebov moj text,tak zistim,ze to gramaticky je pokolomene.Manzela mam greka,doma rozpravame iba grecky.Syna mam rocneho,tak s nim rozpravam slovensky a vonku nemecky.Niekedy som naozaj unavena s toho a nechce sa mi uvazovat.Ta,tak.

    Páči sa mi

  14. Skuliky,
    to je v pohode, netrap sa gramatikou, ved rozumiem. s tou ruzou by som to vyskusala, samozrejme ak by som mala iba jeden nadherny kusok tak by som to neriskovala, ale ak by som mala viac, tak s jednym by som urcite pokus urobila. ale aj tak si myslim, ze ta ruza sa vytvara hlavne aj tym ako ju ten vietor unasa a ona sa toci a nabaluje ten piesok. to ju mas v tom kochliku obracat? a to asi nemoze byt hocijaky piesok. vyskusaj a daj nam potom vediet. pekny den

    Páči sa mi

  15. Ja by som mala takú otázočku – veľmi sa mi páčia kamene – používam ich aj ako liečebnú podporu, ale zaujímalo by ma, či sa môžu nejako navzájom negatívne ovplyvnovat, keď sú uložené pokope.

    Páči sa mi

  16. Chcela by som sa ešte spýtať ohladom tých vrecúšok na fotke: tie najnižšie sú asi najmenšie ale čo tie hore tie sú stredné alebo veľké? Informojte ma o tom prosím bližšie. Predom ďakujem

    Páči sa mi

Povedz svoj názor