Umelý energetický kameň – zlatý živec

slon-goldstone.jpgAJ: goldstone, NJ: Goldfluss 

Zlatý živec alebo “zlatý kameň” (a už som videla aj “zlatý aventurín” a “syntetický Slnečný kameň”) je umelý kameň. Je to vlastne sklo s drobnými vločkami medi, ktoré v ňom vytvárajú výrazné záblesky. Je to teplý a ľahký materiál. príjemný na dotyk a pekný na nosenie.

Túto fotku nám poslala Tiana25 a mne sa tak páčila, že som ju sem okamžite dala a pripojila k nej text… Asi som zaťažená na slony!

Mystické vlastnosti: Zlatý živec vzikol ako vedľajší produkt alchymistickej výroby zlata a hovorí sa mu “kameň ambície a motivácie”. Vnáša do života optimizmus, vitalitu a energiu. Učí človeka hájiť vlastné záujmy a pomáha pritiahnuť bohatstvo a lásku do života. Rozvíja pozitívny prístup k veciam a individualizmus. Upokojuje a osviežuje utrápenú myseľ.

Na psychiku pôsobí tým, že v nás vytvára pozitívny prístup k životu (toto môžem potvrdiť z vlastnej skúsenosti) a dáva nám silu akceptovať sa takí, akí sme. Tlstejších ľudí zbavuje sebaľútosti a komplexov a otvára oči pre ľudí, ktorí majú človeka skutočne radi a chcú mu z čistého srdca pomôcť.

Vďaka medi je dobre vodivý a pomáha nám do tela vtiahnuť vyššiu energiu a fungovať ako jej vodič – ako médium.

Červený zlatý živec sa spája s vitalitou a energiou.

Modrý zlatý živec sa používa pri meditácii.

Trošku povzbudzuje energiu solárneho plexu. Iné zdroje ho spájajú so sakrálnou čakrou. Vyrovnávaním energie v sakrálnej čakre pomocou zlatého živca vieme vraj zvýšiť sexuálny pud.

goldfluss.jpgLiečiace vlastnosti: Vďaka obsahu medi prevzal veľa jej vlastností: posilňuje krvný obeh, kosti a zmierňuje artritické a reumatické bolesti.

Má antidepresívny účinok.

Posilňuje kosti, uvoľňuje napätie v žalúdku a zlepšuje metabolizmus, čím mierne podporuje solárny plexus.

Použitím na sakrálnej čakre zvyšujeme sexuálny pud, potláčame problémy s rozmnožovacími orgánmi, ľadvinami a prostatou.

Podľa niektorých zdrojov lieči infekcie, posilňuje nervy a pomáha regenerovať väzivo. Má pôsobiť proti psychosomatickým poruchám následkom snahy po ideále krásy alebo iných ideáloch, čím sa nasadzuje pri prejedaní sa, obezite, bulímii a anorexii. Vraj tomu, kto ho nosí, v týchto prípadoch výrazne pomáha.

11 thoughts on “Umelý energetický kameň – zlatý živec

  1. Ahoj Helar.
    Som rada, že môj sloník sa môže vynímať na Tvojej stránke… Chcela by som sa spýtať, či sa z neho môže robiť elixír a ako potom účinkuje. Ďakujem

    Páči sa mi

  2. Tiana25,

    elixír bude fungovať asi na zvýšenie energie a celkové podporenie organizmu a na zlepšenie trávenia, prípadne detoxifikáciu fyzickú i emocionálnu. Rozhodne je to výborné antidepresívum (aspoň ja ho tak používam 😛 )..

    Páči sa mi

  3. ako moze mat umely kamen mysticke a lieciace vlastnosti? myslela som si, ze taketo vlastnosti moze mat len prirodny kamen. ale ak je to pravda, tak som tomu rada, lebo som sa nedavno dostala k srdiecku zo zlateho avanturinu a je naozaj kraaaaasne 🙂

    Páči sa mi

  4. Domca, napravo na stranke mas uzitocne linky, su tam aj internetove obchody na kamene. ale ametyst dostanes aj normalne skoro v kazdom kamienkovom obchode. s tyrkysom je to trosku tazsie, ale tiez sa da najst. no a potom najlepsie sa zhanaju kamienky na vystavach mineralov. vyskusaj najprv normalny realny obchod. je tu niekde sekcia, kde sa ake obchody s kamienkami nachadzaju, najdi si to.

    Páči sa mi

Povedz svoj názor