Nakoľko ste citliví na hypnózu?

hypnospirala.gifTento minitestík je vhodný, ak uvažujete o tom, že pre sebarozvoj použijete hypnózu, ale aj vtedy, ak máte obavy, že by vás niekto mohol nechcene zhypnotizovať. Vyskúšajte ho! Kliknite na túto linku a asi tak po dobu 30 sekúnd pozerajte na hypnotickú špirálu, ktorá sa vám ukáže. Potom sa pozrite na svoju ruku.

A teraz si prečítajte možné reakcie a vyberte si tú vašu:

  1. Nevidel som nič mimoriadne.
  2. Špirála sa akoby menila a vrátila sa späť do pôvodného. Moja ruka akoby chcela rásť.
  3. Špirála akoby sa opakovane menila. Moja ruka skutočne akoby narástla.
  4. Špirála sa sústavne menila rôznymi spôsobmi. Moja ruka skutočne akoby narástla.
  5. Špirála sa sústavne menila rôznymi spôsobmi a nakoniec akoby som videl farby. Moja ruka skutočne akoby narástla.

Podľa najpodobnejšej odpovede viete teraz určiť, nakoľko ste citliví na hypnózu:

  1. Ste pomerne odolní voči hypnóze. Ak budete chcieť hypnózu na sebe použiť, môže trvať aj mesiac, než sa dostavia nejaké výsledky.
  2. Ste dosť odolní voči hypnóze, ale dosť prispôsobiví na to, aby ste z nej po čase dokázali ťažiť dobré výsledky.
  3. Ste prístupní hypnóze na normálnej úrovni.
  4. Ste citliví na hypnózu, reagujete rýchlo a dosiahnete vrýchlo viditeľné pokroky.
  5. Ste mimoriadne citliví na mimozmyslové vnímanie a dokážate pomocou hypnózy dosiahnuť dramatické a takmer okamžité výsledky.

156 thoughts on “Nakoľko ste citliví na hypnózu?

  1. Bry vecer,

    mala otazka…dalo by sa pomocou hypnozy zmiernit alebo odstranit zajakavanie? A ked ano, nepozna niekto v okoli kosic nejakeho dobreho hypnotyzera?

    dakujem na sto krat

    Páči sa mi

    • Ahojky, ja som sa pozerala na tu spiralu a bola som zhrozena, videla som rôzne veci a nedokazem ich to vysvetlit. Rôzne pocity, uplne zmatena som bola, dokazala som sa neuveritelne sustredit a pozerat sa na to nebolo problem, dokazala by som to snad aj hodinu. Vabilo ma to. Potom zrazu ked som bola na vrchole svojich myslienok sa ten kruh zastavil… co to mohlo znamenat podla vas

      Páči sa mi

  2. Lucia, zajakavanie mozte odstranit aj tym, ze budete stimulovat Hrdelnu cakru, skuste na nej zacat nosit slabomodru satku, po pripade na nu prikladajte denne slabomodry kus latky, alebo prislusny kamen.

    Páči sa mi

  3. Lucia§,

    ja ešte doplním, že zajakávanie môže byť spôsobené nejakou minulou traumou (tento život, iné životy) a ak ho chcete odstrániť, mali by ste pracovať s touto traumou. Skúste si urobiť osobný totem (a prečítajte si aj komentáre, aby ste vedeli, ako sa veci vyvíjajú) a hlavnú pozornosť sústreďte na svoju hrdelnú čakru. Môžete poprosiť ostatné zvieratká, aby vám s ňou pomohli. Keď ju dáte do poriadku a zajakávanie bolo spôsobené jej blokádou, nie nejakým fyziologickým problémom, tak zmizne samo od seba.

    Inak, hypnózou sa možno zajakávania zbaviť. Hypnotizér s vami urobí niečo podobné, čo by ste robili sama so sebou použitím metódy osobného totemu.

    Páči sa mi

  4. Ahojte , skúsila som ten test no mne sa zalo ,akoby z mojej dlane zo stredu smerom von vychádzali v tvare špirly drobné lúče. Dosť ťažko sa to opisuje tak vlastne neviem nakoľko som citlivá.Hypnozu už na mne skúšali no nevedela som sa dostať cez svoje dectvo a vraj preto to nevyšlo.

    Páči sa mi

  5. Viktoria,

    hypnózu si musí každý otestovať sám – alebo sa potom musí nechať otestovať skúsenému hypnotizérovi. Inak to nejde.

    Melody,

    pomocou hypnózy sa dá aj prestať fajčiť, aj zbaviť strachu, aj schudnúť, aj vraj “vyformovať” telo – ale potrebujete na to skúseného hypnotizéra. “Samoobsluha” nefunguje.

    Marta,

    hypnóza buď vyjde alebo nie, na vás možno skúšali regresiu a tá sa mohla zastaviť na nejakom bloku z detstva, ale hypnotizovaná ste boli. Hypnóza v tomto prípade fungovala ako dopravný prostriedok a regresia bola cesta – a ak bola prerušená, dopravný prostriedok nepomohol.

    Ak chcete pokračovať, potrebujete odstrániť blokádu z detstva a potom sa cesta znova uvoľní.

    Páči sa mi

  6. Najprv vsetkym prajem krasny dnicek a teraz moja otazocka k hypnoze, k dobrym radam etc. Kde najst teda toho skuseneho hypnotizera? Helar pomoz predsa, Ty urcite vies o niekom 🙂 Fakt by som niekoho nutne potrebovala. Sama sa akurat tak zvladnem zhypnotizovat do uzasneho hlbokeho spanku, ktory ma sice jedno velke pozitivum, ze ked sa zobudim, by som najradsej vyobjimala cely svet, taka som s nim spokojna. Len potom nesmiem ist okolo zrkadla z tej postele … 🙂

    Páči sa mi

  7. a co znamena, ked som na ruke najprv videl hviezdu, potom kruh v kruhu a nakoniec monitor(no fakt so svoje lcedecko :D)? som extra citlivy alebo mam len zle oci? 😀

    Páči sa mi

  8. co je to ak pocuvame myslienky druhych o sebe…ako sa da nieco take uplne vymazat…zasahuje to do zivota ludi a moju osobu,zivot…pls…e-mail

    Páči sa mi

  9. Depressiah- jednoducho ich nepocuvajte! Viete my sami ale aj ini ludia nas, vnimame ludi ako nase zrkadlo- proste niekto vam je sympaticky a niekto nie a ani ho nepoznate- ma vlastnosti ktore sama na sebe mate rada a ktore nemate rada, s ktorymi si neviete poradit- vnimame to podvedome- vycitime to. To co o vas hovoria ini ludia nie je pravda- pravdu o sebe viete iba vy sama, ini ludia vas iba vnimaju ako vlastne zrkadlo. Jednoducho ked o vas niekto nieco hovori, usmejte sa a v duchu si uvedomte a povedzte, ze nehovori o vas ale sam o sebe. Niekedy staci iba poznanie- pravdy. Trosku nechapem vasu druhu otazku..Ak myslite to, ze myslienky inych v sebe vnimate, pocujete- bez toho aby niekto otvoril usta a nieco povedal- tak to nie su myslienky inych- ale vase. Vase ego vam cosi navrava- ego treba potlacit- podvedomie “preinstalovat” jednoducho tak- ze negativne myslienky ktore sa vo vas vynaraju, ihned zavrhnete a nahradite pozitivnymi o sebe. Tie si treba do hlavicky doslovne nabit- ako ked sa cosi ucite- opakujete si to milion krat, dovtedy kym si to nezapamatate- takisto je to aj s preprogramovanim nasho negativneho myslenia na pozitivne.

    Páči sa mi

  10. DEPRESSIAH,

    neviem, či presne chápem otázku, ale ak “počujete” to, čo si iní o vás myslia, patríte k empatom s komunikačným kanálom sluchovým.

    Empati sú precitlivelí ľudia, na ktorých sa prenášajú nálady iných (najmä, ak energia tých “iných” je vysoká). Cítite túto náladu a vidíte daného človeka a podvedome z jeho výzoru, správania, tónu reči, držania tela a čojaviemčoešte odčítavate, čo sa deje v jeho hlave. Dokonca to funguje aj vtedy, keď ho máte v svojej blízkosti, ale za chrbtom – ak už ste sa naňho vopred “nakmitali”.

    Ja som s tým nevedela dosť dobre existovať a tak som sa toho zbavila – tým, že som prešla Cestu prázdnoty (nájdete na Mračnej hore) a celkom potlačila emocionálne reakcie na veci v mojom okolí. Dnes ma už dokážu zaskočiť len ľudia s mimoriadne silnou energiou – na tých sa musím vopred pripraviť a umelo sa spacifikovať. Tak, ako hovorí P*veras – je to vec vnútorného monológu, ktorý nesmie pripustiť, že sa začnete zaoberať tým, čo z iných ľudí “odčítavate”.

    Páči sa mi

  11. Anka,

    bod 5 znamená, že človek je sugestívne nadaný a vie buď sám sebe niečo vsugerovať (napríklad “som absolútna kočka” – čo sa používa v bosorovaní, pri mantrách a afirmáciách), alebo že ľahko prijíma sugestívne nápady iných. To druhé môže byť dobre i zle – dobre vtedy, keď nám pomáhajú, zle vtedy, keď z nás vycuciavajú energiu.

    Páči sa mi

  12. Uz 20 rokov trpiim migenou vyskusala som temer vsetko myslite ,ze hypnoza by pomohla alebo aspon zlahcila moje problemy, prosim ak ano , dajte mi nejaky tip Kosice alebo okolie vrela vdaka som uplne zufala

    Páči sa mi

  13. Hankac,

    z vlastnej skúsenosti mám radu – k neurológovi a nechať ho skontrolovať, čo nie je v poriadku, a potom si nechať predpísať Imigran (to je jediné, čo mi zaberá). S týmto vedomím už sa migrény nebudete desiť a ona bude prichádzať oveľa zriedkavejšie.

    Hypnóza pomôže vtedy, ak nejde o fyziologický, ale o psychologický problém. Ale vtedy dokáže pomôcť aj pravidelná meditácia. A mám ešte jeden trik: keď príde, nebránim sa, ale sa snažím s migrénou “splynúť” a usmievaním ju rozkladám zvnútra. Najprv sa usmievam len málo (ono je to ťažké, keď máte migrénu), ale potom to zosilňujem a do bodu migrény posielam svetlo. Postupne migréna zoslabne a zmení sa na bolesť hlavy – a s tým sa už dá žiť…

    Páči sa mi

  14. na tej spirale som videla akoby sa menila neustale a potom som tie ciary videla take farebne, ale na ruka som nic nevidela, nijako nenarastla….je to dobre ze vidim tie farby alebo nie?

    Páči sa mi

  15. Prosí o odpove´d,či sa dá alkoholizmus vyliečiť hypnózov. Potrebovala by som spoľahlivého doktora,s certifikátom.

    Ďakujem

    Páči sa mi

  16. Jana,

    to vyzerá na bod 2. 😦

    Jana Brodnianska,

    hypnóza dokáže liečiť tieto problémy. Vie šloveku nasugerovať A. že nepotrebuje alkohol a B. že sa mu alkohol hnusí. Doktora hľadajte medzi psychoterapeutmi.

    Páči sa mi

  17. videla som aj tie farby aj rastucu ruku + v prvych 20tich sekundach aj akoby obvod stvorlistka alebo to boli nejake pismena greckej abecedy? alebo kusky toho obvodu, stale sa to zmenilo ked som klipla ocami…tak neviem vidite to tam aj vy?

    Páči sa mi

  18. hmm…ked som to skusala ja tak sa ten kruh vyzdy menil ….ked sm sa pzrela na ruku rastla ale nie len na ruku ale vsetko okolo mna ….donkonca ma to uspavalo 😀 neviem ci je to vobec normlane ….. hmm ked som sa na ten kruh pozerala som dokonca videla aj kvet hehe 😀 no aj ked som oci zatvorila tak som videla jasnoceveny obdlznik a v nom kvet ….to na ten kruh budem pozerat castejsie….heheh

    Páči sa mi

  19. Ja som videla v pozadí tej špiráli červené lúče, ale potom som ani nemusela pozrieť na ruku už sa mi akoby zväčšovala obrazovka. To potom znamena….?

    Páči sa mi

  20. hm ja o hypnoze aj tak priliš neviem, snažím sa začínať hej pochopila som:asi vďaka tomu, že som ľahko prístupna mi môže uškodiť…no hej existuje ale musim rozvijať a dik 🙂

    Páči sa mi

  21. Ahojte potrebovala by som zistit ako sa da pomocou autohypnozy schudnut a ci to ide. a este by som potrebovala poradit nejaky sposob akym by som mohla ziskat svoju lasku. on je presvedcený a rodicia sú hlavnou pricinou ze so mnou nemoze byt a namiesto boja za nasu lasku poslucha rodicov. dakujem

    Páči sa mi

  22. ahojte, ja ked som videl tu špirálu, tak istú dobu akoby smerovala ku mne a odo mna, a pritom som videl aj ako neaké čiaré vodorovné behajú hore dole ale to len niekolkokrát, občas išla rýchlejšie niekedy sa pomalšie točila a ked som sa pozrel na ruku, tak ako by v jej stede bol neaký kvet, ktorého lupene sa od stredu vzdalovali a stekali do okrajov mojej dlane, čo to môže znamenať? dakujem -)

    Páči sa mi

  23. Su ludia ktory dokazu hypnotizovat ludi v druhom state.
    Je to aj vedecky dokazane.
    Mam to tusim aj dakde zapisane .
    Ja ked som bol za jednym ,,psychosom” tak povedal ze ja som voci hypnoze odolny.
    takze celkom ma to tesi.

    Páči sa mi

  24. fiiiha, no tak to som nevedela, ja som zatial pocula o hypnoze len dobre veci, rada by som to aj niekedy skusila, ale veru by sa mi nepacilo, keby to je proti mojej voli… ale aj tak si myslim, ze by to asi proti voli neslo

    Páči sa mi

  25. Hypnoza
    Hypnotycky a autosugestivny spanok (cize hypnoza)

    Existuje moznost uspat sameho seba bez akehokolvek fyzickeho alebo dusevneho vplyvu inej osoby. dosiahneme to,ak sa dlhsi cas pozerame na nejaky nehybny alebo hybny najlepsie leskly predmet (ako horovi Helar-hypnotyzuje sa pohladom na kyvadlo-autohypnoza) alebo ak si to zivo zelame. Mozog cloveka sa pri tom napina, napatie ho unavuje, takze clovek upada do hypnotickeho spanku. podmienkou je ale zvlastna koncentracia ducha a pozornost. tento spanok sa dostavuje samovolne.

    hypnoza pod dusevnym vplyvom inej osoby-hypnotizera: pri hypnoze je clovek determinovany predstavami a citmi, ktore mu vstepi alebo vsugeruje, hypnozou pri umelo vytvorenych podmienkach uvadza do rozlicnych stupnov spanku-hypnozy (pozname 5 stupnov) od polospanku az k uplnemu hlbokemu spanku. pri hypnoze spoluposobia psychicke, fyziologicke a fyzicke cinitele. v hypnoze su zmysli pristupne len gestam a hlasu hypnologa.

    Hypnoticky spanok – pokusna osoba nazvyme ju “subjekt” je uvedena do hypnotickeho spanku iba hypnotizerovou volou, a hypnotizer ma na nu absolutny vonkajsi vplyv, ktorym v subjekte vzbudzuje urcite predstavy bud slovom, vyrazom tvare, pismom alebo iba myslienkou, podstrci mu svoju volu namiesto jeho a donuti ho k prebudeniu skrytych sil, ktore v nom driemu (tak si napriklad zoberme za priklad – pamatame si zo skolskych cias ked k nam prisiel kuzelnik a na co som nikdy nevedela prist asi tak ako vsetci ostatni – ako bolo mozne, ze jeho asistentka lezala vo vzduchu nehybne a on velkou obrucou prechadzal okolo nej cez nu vselijako a ona ani nemrkla) . pri tomto spanku(hypnoze) , ak je hlboky (letargia) nastava spojenie medzi subjektom a hypnologom fluidovou linkou odusia, pri hypnotickom spanku sa subjekt nemoze prebudit skor, ak si to hypnolog sam nezela.

    Autosugestivny spanok (autohypnoza) – autosugescia je podnet, ktory vedome alebo nevedome pochadza so samotneho subjektu, je dalekosiahla, a pri autosugestivnom spanku sa subjekt prebudza sam.

    5 stupnov hypnotickeho spanku

    I.STUPEN – zavrete viecka, nemoznost ich otvorit (hoci nie vzdy), pocit unavy, koncatiny mozno ovladat, vedomie je zachovane, subjekt ostava v necinnom stave, pozoruje, ze nie je schopny prekonat hypnotizerov vplyv

    II.STUPEN – ciastocne strnutie, viecka zavrete, ruky mdlo visia, ak zdvihneme ruku, zostava v danej polohe niekolko sekund, potom pada k telu, vedomie a spomienky su zachovane, ako aj spojenie s vonkajsim svetom

    III.STUPEN – lahke namesacnictvo, citlivost je zaniknuta, striedava neschopnost pocut okolie, OKREM hypnotizera, ktoreho pocuje VZDY, vedomie je zatemnene, zmysly su striedavo zachovane

    Tieto tri rozdielne druhy hypnotickeho spaku sa nazyvaju – VSTUPNE PODVEDOMIE

    IV.STUPEN – namesacny stav, uplne zaniknuta citlivost, ako aj vedomie so vsetkymi 5 zmyslami, ak poodhrnieme viecko, oci su “obratene stlpkom”, ak subjekt podrazdime nereaguje, ak zdvihneme ruku alebo nohu padaju ako mrtva hmota, uplna nemoznost po prebudeni si spomenut, na pokyn hypnologa moze uviest do cinnosti pohybove,hovoriace nervy, nastalo prebudenie cistej duse

    V.STUPEN – katalepticky stav, cize uplna strnulost , udy tuhnu a telo zostava uplne studene bez akejkolvek vlady, v tomto stave sa nesmie nechat subjekt dlsie ako 20 minut, dlsie trvanie je skodlive a u niektorych moze dosjt ak k odumieraniu tkaniva, k smrti

    Hypnozu a autosugesciu mozno pouzit na liecenie skoro kazdej choroby, a to vtlacenim obrazovej sugescie, zivej predstavy, do esplan (pomocou zmyslov dusa prijima pocity a vnemy vonkajsieho sveta, tieto pocity a vnemy drazdia zmyslove ustrojenstvo a sedu koru mozgovu, dusa ktora sidli v sedej substancii si uvedomuje prijate vnemy a tie sa rozumovo triedia podla obsahu a podla intenzity sa ukladaju na volne miesta do akychkolvek oblacikov (esplan), co su v nesmiernom mnozstve na oboch protilahlych stranach celej sedej kory), chory sa uzdravuje, lebo dusa sama dokaze telo uviest opat do zdraveho stavu.

    HYPNOZA, ak je spravne vykonavana je N E S K O D N A.

    A ako sa odnaucut fajcit, pit, schudnut a pod. neduhy

    na to ani tak nepotrebujeme hypnozu, staci pouzit sugescie, lepsie povedane autosugescie, maju velku silu a moc a my si to ani neuvedomujeme. nevedela som o tomto nic, pokial som sa nedostala ku knihe, z ktorej do dnes cerpam poznatky a ucim sa. z vlastnej skusenosti mozem potvrdit, ze autosugescia FUNGUJE na sto percent, zacala som na sebe pracovat skoro pred dvoma rokmi a dnes na sebe pozorujem zmeny a aj moje okolie (co je pre mna dolezite). je to velmi tazka praca, pracovat so sebou samim , menit svoje zaklady, presvedcenia a potom ich este aj rozvijat, uff, stoji to za to, svet je hned krajsi.
    je to vsetko o tom, aku mame silnu volu. silna vola ma obrovsku moc a ak nemame silnu volu, tak ju mozeme nadobudnut, a ake vlastnosti ma nasa vola, take vlastnosti ma aj nas charakter!!!!
    vedoma autosugescia ma velku moc – takze treba sustredit vsetko vedomie a vyvolat stav pozornosti cim sa uvedieme do stavu zvusenej aktivity, nas duch sa musi co najviac zhustit a sustredit na jediny bod a tu upneme nasu myslienku napriklad = prestanem fajcit = ktoru nahlas vyslovime a uputame ju tak k svojmu vedomiu na dlhsi cas, sucasne vzbudime zeravu ziadost a tuzbu, zivu predstavu a silnu vieru, aby sa myslienka stala zivou suciastkou nasho vedomia, bez viery je mrtvou predstavou, zvolene obrazne predstavy myslienok musia byt v nasom vedomi jasne , nesmu byt matne , aby mali vplyv na skore uzdravenie.
    OPAKOVAT stale dookola – tieto autosugescie – vety – ako chcete, vzdy ked mate cas, napriklad pri cestovani do prace ,pod sprchou, v cakarni u lekara a pod. denne sa venujte iba jednej sugescii aby mala vacsi ucinok, opakovat 20-30-50 krat stale dokolo, cim viac tym lepsie.
    opakovanie myslienky hromadi coraz viac vacsiu silu, az vedie k CINU!!!!! musime sa naucit viest svoju obrazotvornost, celu mysel obracat lek k nej, to je pravy zaklad.
    opakujem – zakaldom kazdej autosugestivnej liecby je vytvorit si v mysli jeden obrazn, jednu ideu t.j. sustredenie vsetkej energie na jednu vec a ak myslienky a predstavy vyplnia celu nasu mysel, stavaju sa skutocnostami, podvedomia cinnost ich sama prevezme a premeni na konanie a ciny.
    a ked to budeme robit mesiac dva tak zrazu zistime, ze nefajcime.

    dlhocizny clanok , ja viem, za co sa ospravedlnujem, len dufam , ze som s tym aspon niekomu pomohla. samozrejme , ze toto vsetko nemam z vlastnej hlavy a pouzila som slova – autorove slova – z jeho knih.

    knihy si mozete kupit aj na slovensku, su sice v ceskom jazyku, pretoze spisovatel pochadzal myslim z Cerveneho Kostelca, jeho meno je Bretislav Kafka a od zakladu zmenil moj zivot a ani netusi ako aj ked uz je davno po smrti.
    Knihy: Bretislav Kafka – Nove zaklady experimentalnej psychologie
    – Kultura rozumu a vole – Clovek zajtrajska
    – Parapsychologia
    – Zivot a dielo

    vela uspechov a krasne dni

    Páči sa mi

    • Skutocne dlhy prispevok k teme. Zdrzim sa komentarov, no odporucam ti venovat sa studiu podstatne novsej literatury, kde ziskas relevantne informacie k teme hypnoza. Nakolko citujes zdroje, ktore su zastarale a nazory v nich davno prekonane.

      Páči sa mi

      • hm 😀 😕 poznám pravdy staré miliardy obehov okolo oskara tejto planéty, zatiaľ prekonané neboli. Každé poznanie má základ na ktorom sa stavia a ktorý sa vetví do rôznych smerov. Tak ako bola zem, stredom vesmíru a plochá, bola aj zem predtým guľatá a obiehala okolo oskara…. jej obeh trval 360 dní a deň mal 20 hodín . Poznanie raz klesá a ustupuje..inokedy stúpa a pribúda. Mal si napísať novšie poznatky na ktorých staviaš….lebo z tvojho komentára osoh nie je. 😀

        Páči sa mi

  26. No ale nato nemusíš ísť len hypnÓzou.
    čo sa týka odborníkov na hypnÓzu dávaj si dobrý pozor.Viem o prípadoch kde hypnozer uviedol subjekty do hypnózy a sexuálne ich obťažoval a keďže boli bezbranné..

    Páči sa mi

  27. mirka,

    velmi ucinne sa to da pomocou regresnej terapie. tam ta “terapeut” dostane do, asi je to alfa stav, je to stav uvolnenia, pri ktorom si pri plnom vedomi, takze tam riziko ako pri hypnoze nehrozi. pracujes tam so svojimi spomienkami, az kym sa nedostanes po povodnu, ktora odstartovala traumu. velmi kvalitna pani funguje v BB, ak si z okolia.

    Páči sa mi

  28. ta to dooobreee, ale ona nie je oznacena, a treba sa u nej najprv telefonicky objednat. ja s nou mam velmi dobre skusenosti odblokovala mi nejake veci aj ma spajala s mojou mamkou, segra tam tiez chodi a je to uplne iny clovek, tiez sa zbavila par “uchyliek” :). akurat ma stve, ze som sa este nedostala do minuleho zivota ziadneho, ale zjavne zatial nebolo treba. segra, co sa nikdy nevenovala ezoterike, riesila na poslednom sedeni nieco, co malo povod v prenatalnom obdobi. par dalsim ludom som ju tiez odporucila a su s nou spoko.

    Páči sa mi

  29. ahoj esme,
    a mohla by si nám dať na ňu kontakt? O regresnej terapii uvažujem už strašne dávno, len nepoznám nikoho naozaj spoľahlivého. ani ja nemám do BB ďaleko.

    Páči sa mi

  30. rozalka,

    schvalne som sem ten kontakt neuviedla predtym, ako sa jej zajtra v ludskej 🙂 hodine spytam. nemala by mat s tym problem, ved sa tym zivi, ale tak, z respektu. tak ak s tym bude suhlasit, dam to sem zajtra. uz ju nechcem vychvalovat, ale podla mna je taka dobra, ze obycajne mam problem prestat o nej hovorit :), zienka sa do svojho remesla fakt vyzna. a kancelariu ma taku krasnu, ze sa mi odtial nikdy nechce odist 🙂

    ich je inak celkom dost, tychto ludi, co robia regres, obycajne su vyskoleni u patrika balinta, toho si najdete na nete, a je aj viac foriem regresnej terapie, jedna z nich sa vola tusim Rodinne konstelacie, tam fungujete pod “dohladom” 🙂 v skupine ludi, z ktorych kazdy na seba prebera osobnost z vasho okolia a takto sa riesia veci. kamoska na tom bola a dozvedela sa tam vela prekvapivych veci. ja by som s tym mala problem, ze by tie roly osob z mojho okolia boli ovplyvnene ludmi, ktori ich hraju. mna skor oslovilo toto, kde sa vam vybavuju len vase spomienky, tam vam vase podvedomie ukazuje presne, co kde kedy sa udialo, co bolo spustacim mechanizmom nejakeho bloku, traumy, ako z toho von, no zaujimave je to velmi. a hlavne nenormalne ucinne, jednoducho odtial odidete a uz vas ta vec netrapi.

    Páči sa mi

  31. No o Patrikovi Bálintovi som si už čo to prečítala, aj som uvažovala nad víkendovým školením, ale ešte asi nenastal ten správny okamih. A ďakujem, že sa spýtaš.

    Páči sa mi

  32. rozalka a ostatni,

    no, pozehnanie mam :), takze: je to monika beskydiarova, 0905 500 961, teraz objednava priblizne do dvoch tyzdnov od zavolania. jedna regres sešn u nej trva cca 4 hodiny, stoji to asi 33 euro. sidli na Hustaku v BB (Strieborne namestie sa to vola oficialne? pri Europa shopping centre). No a dostanete sa k nej tak, ze na tom namesti sa pozriete na budovu, ktora ma obrovitansky cerveny napis OCA. za nou, ked pojdete z lavej strany, je taka bezova budova, a tam na piatom poschodi je to. vola sa to lotosovy kvet.

    Páči sa mi

  33. Esme,

    a na čo je presne regresná terapia dobrá, len na vymazanie tráum? Alebo ju môže človek podstúpiť napr. ak by chcel vo svojom živote niečo zlepšiť? nemôže sa stať že si tým človek niečo pobabre?

    Páči sa mi

  34. Lima,

    toto som prekopcila z tejto stranky: http://www.regresnaterapia.sk/

    Čo je možné riešiť ?

    Problémy

    Bolesti – bolesti hlavy, krku, rúk, trupu, nôh, vnútorné bolesti, fantómové bolesti a iné
    Duševné problémy – fóbie a strachy, duševné poruchy
    Vzťahové problémy – rodina, práca, susedia, okolie
    Choroby a poruchy – alergie, astmy, ekzémy, rôzne poruchy orgánov, poruchy spánku, poruchy komunikácie, poruchy zmyslov, deviácie a iné
    Závislosti – drogy, cigarety, alkohol a iné
    Problémy s rozhodovaním – vzťahy, práca, financie, život

    Príprava na materstvo

    Z praxe regresnej terapie vyplýva, že prenatálne obdobie a pôrod je jedno s najdôležitejších udalostí života človeka.
    Môžeme povedať, že prežitky v prenatálnom období a pôrode nás môžu ovplyvňovať aj v našich životných prelomových obdobiach.
    Z praxe tiež vyplýva, že prenatálne obdobie je malým zhustením nášho celého života z hľadiska vzťahov a emocionálneho života a pôrod zasa môže ukazovať na telesné problémy a choroby.
    Všetky tieto skúsenosti z práce regresnej terapie potom môžeme zúžitkovať pri príprave matky, dieťaťa a otca na materstvo – obdobie pred počatím, prenatálne obdobie, pôrod a popôrodné obdobie, tak aby matka a dieťa prežili prenatálne obdobie pokiaľ možno bez väčších ťažkostí a pôrod bol pre matku a dieťa bez zbytočných tráum a bolestí.

    Rast osobnosti

    Ukazuje sa, že pravidelným a cieleným odstraňovaním problémov, ktoré nás trápia, dochádza aj k druhotným javom ako sú : rast Inteligenčného kvocientu, rast Emočného kvocientu, zlepšenie odolnosti voči vonkajšiemu prostrediu, vylepšenie zmyslového aj mimozmyslového vnímania.

    Pomoc našim blízkym a okoliu

    Svojím rozvojom a riešením našich problémov nepriamo pomáhame aj našim blízkym, ale niekedy prináša život problém našeho blízkeho človeka a riešenie nie je jednoduché ( nie je možné komunikovať – jedná sa o dieťa, kómu, pripútaného na lôžku, náš známy je odcestovaný a podobne ). Aj tieto problémy je možné riešiť pomocou regresnej terapie.

    Ďalšie možnosti

    Každý z nás skôr či neskôr začína hľadať odpovede na otázky : odkial prichádzame, kam ideme, prečo sme práve tu, prečo stretávame práve týchto ľudí, prečo sa nám deje práve toto, prečo práve toto nám ide dobre a toto zasa vôbec a mnoho iných. Áno, aj na tieto otázky je možné nájsť odpovede pomocou regresnej terapie.

    ja to vnimam takto: pocas zivota na seba nabalujeme traumy, strachy, formujeme nase presvedcenia, nazory a upevnujeme si vzorce spravania na zaklade prvej skusenosti. toto nam sluzi jednak na obranu, ale moze nas zaroven dostat do zacarovaneho kruhu a potom sa len cudujeme, preco sa furt borime s tymi istymi prekazkami. no a regresna terapia nas postupne zbavuje supku po supke tohoto balastu. takze ano, ked sa odstranime traumy, bloky a vselico ine, co nas tazi, jednoznacne sa nam bude zit lahsie. vela veci sa vyriesi a zlepsi samo od seba, budeme mat viac energie, ja sa vzdy po odchode odtial citim o 5 kil lahsia 🙂 a je to trvale. potvrdzujem aj zlepsenie mimozmyslovych schopnosti, lepsie mi uz ide aj autohypnoza, viem, kedy som v stave uvolnenia ako pri regrese a pracujem si s tym sama, vcera sa mi vytvoril prvy fantasticky zivy obraz, odpoved na moju otazku, joj, ako ma to potesilo!

    da sa takto dostat do prenatalneho obdobia, do obdobia, kedy si vyberame svojich rodicov (aspon terapeuti si tym presli), do minulych zivotov, ja som sa na jednom sedeni takto spojila s mojou mamkou po tom, co zomrela, na strasne vela veci mi odpovedala a lepsie sa mi zmieruje s jej odchodom a tak…

    Páči sa mi

  35. rozalka,

    nemas za co. nesil to, ked budes citit, ze mas ist, tak sa objednaj. a neboj sa, zeby ti to nejako ublizilo, tam sa ti objavi len to, co si trufas zvladnut. a monika vie aj dobre odhadnut, ktoru temu zvladnes a ktoru este nie, takze bez obav.

    Páči sa mi

  36. velmi ma zaujal clanok o regresnej terapii, tak som trocha brazdila po internete a nasla som jeden zaujimavy clanok – co si clovek moze predstavit pod pojmom regresna terapia, ako sa praktikuje a dalsie otazky spojene s touto temou.
    rozprava skusena terapeutka Nadezda Lindovska, Eva Borusovicova – nepoznam osobne, ale mala som velmi dobry pocit z citania clanku. urcite vyskusam.

    kontakt: http://www.inzine.sk

    Páči sa mi

  37. no a uz mi uplne vynechava 🙂 , je neskoro, clanok pod nazvom

    “Svojho vraha stretneme urcite” – nazov trocha podivny, ale clanok stoji za to

    tak pekne citanie

    na 4x – to je vykon o jednom clanku 🙂

    Páči sa mi

  38. Auraviewer

    regresna terapia v alfa je neskodna, ved to je PRESNE ako ked meditujes a s tym mas skusenosti tak coho sa bat? seba aj svoje okolie mas pod kontrolou, ja som si pocas terapie aj odbehla na zachod a potom kludne pokracovala

    Páči sa mi

  39. zeny a wecka… 😀

    Mhm tak to si alfu viem spravit aj doma staci mi lahnut na postel spravit iste cvicenie a alfa zarucena.
    ale tak v bb je vela liecitelov ja poznam dvoch a tato pani vidim je tretia.
    ale tak myslim ze hej alfa je celkom neskodna ked sa s nou pracuje spravne.
    sa pamatam ked ma v thete vyrusil zvonec.
    to ti bol sok!

    Páči sa mi

  40. ja som sa na to kukal minutu a zacal som jemne este pocas pozerania krutivo mikat hlavov ked som sa kukol na ruku tak narastla ale ciary sa tahaly dnu .. spotil som sa pod nosom a mal som velmy zaujimave pocyti vsetko bolo take pomale ..

    Páči sa mi

  41. caute,
    tak ja som na to pozerala ..skusala som par krat a nic som nevidela ked som pozerala na ruku. Az asi na 4 krat sa ruka trosku zvacsovala, to bolo vtedy ked som sa tej spirala vedome nachvilku podala ci ako to napisat..ale hned som to zastavila lebo mi to nebolo prijemne. Teraz ma len boli hlava..bolo mi to treba ? 🙂

    Páči sa mi

  42. Ahoj

    pozdravujem z Kanady, skoda len ze tato stranka nie je aj v AJ. Celkovo si myslim, zeby tu tiez niektory vyuzili dane poznatky a informacie. Ospravedlnujem sa za zly pravopis ale som ho nejako zabudla. Mam malu otazku – 1 krat v zivote som skusala regresnu hypnozu ktoru som si stiahla na Vasej stranke a pocas toho som zacala strasne nahlas dychat cez usta, velmi hlboko a silne a zacalo mi vybrovat cele telo, naprv zacali ruky a potom cela hrud a trup. Potom so videla seba akoby by som svojim dychom robila vietor a tmave mracna sa schadzali a bolo ako pred burkou a zdvihol sa vietor. A som vedela robit so vzduchom a vetrom. Radsej som sa prinutila prebudit, lebo som sa zlakla ze co bude dalej. Mozes mi prosim poradit co robit nabuduce? Lebo som sa zlakla ako moje telo zvlastne reagovalo.
    A este by som sa chcela spytat na nejake hypnoticke kuzielko na dobry job.:)
    Dakujem

    Páči sa mi

  43. no ja neviem ako to mam povedat ja som nevidel ani jednu moznost ked som sa pozrel na ruku videl som ju rozmazanu a kruhovity tvrar a moja ruka akoby naberala svoj objem

    Páči sa mi

  44. Musíš začať sama od seba a ak chceš vyskúšať chudnúť pomocou hypnózy, tak si nájsť správneho hypnoterapeuta, čo sa tomuto venuje. A hlavne mať pevnú vôlu. Našla som ti 2 stránky, ale možno si si už aj niečo o tom študovala.

    http://wanda.atlas.sk/hypnoza-a-chudnutie-vazne-zabera/wellness-a-fit/chudnutie/582009.html

    http://emma.pluska.sk/emma/clanky/wellnes-a-diety/diety/ako-som-chudla-v-hypnoze.html

    Tu je kontakt na toho Hypnoterapeuta, čo bol nedávno v reflexe 0905276172

    http://www.markiza.sk/osobnost/karasyova-michaela
    Tak veľa šťastia.

    Páči sa mi

  45. No ja to vidím trošku inak, a myslím si, že to patrí aj sem 🙂 Z vlastnej skúsenosti viem, že všetky opakujúce sa problémy, a to môže byť aj tvoj problém s hmotnosťou (neviem, nenapísala si, čo si preto už urobila, aby si schudla) sú len v našej hlave. Ide o programy v našom podvedomí, ktoré keď nie sú očistené, môžme „prebiť“ len tak, že musíme vynaložiť nesmierne úsilie, aby sme mali niečo tak ako chceme (alebo presnejšie, myslíme si, že niečo chceme, ale v podvedomí máme častokrát niečo úplne iné), a keď v našom úsilí poľavíme, automaticky sa vrátime do starých koľají.
    Ja mám veľmi dobrú skúsenosť s formulkami „Milujem ťa, Ospravedlňujem sa ti, Prosím odpusť mi, Ďakujem ti“, ktoré pomáhajú pri akomkoľvek probléme a v tomto prípade sa s nimi treba obraciať k svojmu telu… viac bolo napísané v tomto článku https://eprakone.wordpress.com/2009/12/05/joe-vitale-stretnutie-s-havajskou-liecebnou-technikou-ho%E2%80%98oponopono/
    Môžem ti tiež odporučiť knihu Kľúč, ktorú napísal Joe Vitale – je v nej vynikajúco vysvetlené, prečo niekedy zlyhávame aj napriek všemožnému úsiliu, ale čo je podstatnejšie – sú tam aj návody, ako to napraviť 🙂

    Páči sa mi

  46. Pozeral som sa nato, no nič extra akurat sa mi stoho pohybovali písmenka na monitore 🙂 a zrukou nebolo nič
    a ešte možem dodat že ten anglican Deren Brown je fakt dobrý stojí zato si pozriet par jeho dokumentov a pozriet si ako dokaže manipulovať z ľuďmi

    Páči sa mi

      • Čiki,

        potrebujem tvoju hlavu… Mám takýto text:
        TRI MENA NIKOHO
        RA JE PRVE (vôľa)
        HOR JE DRUHE (cit)
        SIR JE TRETIE (myšlienka)

        Hovorí ti to niečo? Nejaká asociácia? Ra mi pripomína egyptského boha Ra, Hor mi pripomína Hor(us)a, ale Sir mi nepripomína nič…

        Páči sa mi

      • moje milované žieňa
        RA … Vo vašom BOH Slnka čiže SVETLO —Sila plná lásky … domov
        HOR … Majster HORLET Sokol vševidiaca pravda .. VŠETKO je jednota..
        poznanie pravdy Mágovia poznali svojho Orla- HOrlet 😀
        SIR…. PÁN…. aké jednoduché hi hi 😀 je myšlienka pánom alebo nie…
        tvoríte pomocou nej … vaše zhmotnené sny žijete..všetko je veľkolepá myšlienka .. len ste sa zabudli radovať s tvorenia hi hi 😀
        proste a bude vám dané …je to to, čo usmerňuje energiu, ktorá je vám naklonená všetko splniť..len jej to musíte dovoliť..a to je váš problém..odpustiť sebe samému a radovať sa z prežitého hi hi 😀
        Dnes mi zhorela pračka.. a moja radosť bola v tom, že si na splátky kúpim novú hi hi hi:D

        Páči sa mi

      • TRI MENA NIKOHO
        RA JE PRVE (vôľa)
        HOR JE DRUHE (cit)
        SIR JE TRETIE (myšlienka)

        A teraz zhrnutie tvorenia
        RA .. svetlo života … jeho vôľa sila vesmíru prvotnej mysle ( vesmír je mentálny..Kybalion)
        HOR .. na tvorenie používaš cit..pocity ti ukazujú kam smeruješ vôľu..
        energiu tvorenia 😀 jasná vše vidiaca myseľ
        SIR .. každá myšlienka tvorí… je vypočutá a uskutočnená čaká na prijatie tvorcu.. je vibráciou, ktorá podporuje tvorenie a prežívanie vytvorenej situácie.. 😀 čiže pánom prežitého.. 😀
        A celé sa to nazýva CESTA… 😀 alebo Blahobytie alebo Blahozvesť 😀
        je to presne to, čo ukazovali mnohí proroci… nikto a niekto s tisíckami mien aj TY sama si myšlienka hi hi 😀

        Páči sa mi

      • Čiki čo ak to, čo videl bola jeho čelová čakra ? Ja som svoju videla ako kvet s lupenmi, ktoré sa točili. V strede sa mihotala energia. To vajce čo som predtým videla v mriežke vibrovalo a vychádzala s neho svetelná energia vyzerala úplne inak.
        Čo je vlastne tvojími slovami kvet života?

        Páči sa mi

    • Werka,

      to je síce pekné, ale IP adresa tvoja a DEPRESSIAH nie je totožná – ako viem, že ide o jednu a tú istú osobu? Vieš mi napísať aspoň mailovú adresu, z ktorej si písala ako Depressiah? Stačí tá časť pred zavináčom.

      Páči sa mi

  47. ty voleeeeeeeeeee…..

    tak skusil som to :D..

    na dlani sa mi spravil svetlejši kruh….

    vo vnturi som videl akoby z mojej kože sa stali male elektroblesky ktoré ju trhali na tisice kuskov do vsetkých strán…. mal som pocit ze sa mo roztka koza od stredu von…. v tom kruhu… brutalne to bolo…. asi to budem skusat furt… ma to zacalo bavit…. cooll….. 😀

    ale fakt… ako keby mi bunky / koža ožili a premiestnovali sa hehehe….
    tazko opisat 😀

    mehehe

    Páči sa mi

  48. Fuj, tak ja som potom viac nez 5 strasne sugestivna..Ale ja som o tom vedela aj predtym- niekedy to vyuzivam, inokedy ma ta sugescia privadza do neprijemnych veci…

    Chcem sa opytat kde sa kontaktovat na nejakeho hypnotizera? U nas sa to v psychiatrii, psychologii moc nevyuziva- okolie Martina a Zilina… Mam tazke depresie, OCD- obsesivno kompulzivnu poruchu, nutkavu neurozu- LIEKY NEZABERAJU….
    Tieto vsetky diagnozy sa zbehli nahle v priebehu piatich rokov- na zaciatku bol pricinou satanizmus- po exorcizme sa to zlepsilo…Casom som sa znovu zacala venovat magii…Hrabem sa kdesi medzi ezoterikou a krestanstvom, mam strasne zmatky… A chcem prist na klb toho vsetkeho, kde sa to spustilo, mozno traumy v detstve, traumy s duchovnych zazitkou..nechapem preco ma to zavalilo vsetko naraz, predtym som bola v poriadku!!! plus aj zhorsil zdravotny stav…mam strasne vypadky pameti…. Uvazujem nad samovrazdou.

    Páči sa mi

  49. Ahojte …no ja sa neviem rozhodnút medzi 3 a 4 heh.Ja by som chcela pomocov hipnozy zistit svoj minulí život ,viem že to može byt velmi nebezpečné na psichiku ale som tým posadnutá pekných pár rokov….Ak prosim vás poznáte niake hipnotízera v nitrianskom kraji prosím dajte mi vediet na email …..dakujem

    Páči sa mi

  50. ked som sa pozerala na tu spiralu tak po chvilku sa mi biele pozadie zmenilo na taku zvlastnu farbu a zdalo sa mi ze ten stred sa vzdaluje a ked som sa pozrela na ruku tak ako vlniace sa luce bolo to prijemne tak teraz neviem

    Páči sa mi

  51. jezis to su take k***** ze to az lady v antarktide lame !! , hento je obycajny mozgovy klam kde si domysla na zaklade pametoveho patentu a potom zavisi na tom ako je mozog vyvynuty v zrakovej oblasti aby mohol zasa vypnut patent uz bez podnetu o nejaky cas s ktorym sa tu hrate ako predpoklad na nejake “magicke” hypnoticke schopnosti ktore vyriesia vsetky vase problemy 😀

    Páči sa mi

  52. ak si si nevšimol, tá špirála tu nie je na to, aby vyriešila všetky naše problémy…ale aby ľudia zistili, či su ľahko hypnotizovateľní….treba pozornejšie čítať, ak už čítaš… a nemusíš nám prispievať ku každémmu článku rovnakým komentárom 🙂 maj sa pekne vo svojom realistickom svete….ani nevieš, o aké úžasné veci prichádzaš…ale tiež ti to nikto nevyčíta, tak ťa poprosím, nerob to ani ty 🙂

    Páči sa mi

    • Luna aj ja som mala nutkanie mu odpísť, ale zatrpknutým ľudom, ktorým duchovný rozvoj a podobné veci nič nevravia je škoda niečo vysvetlovať. Bolo by to len plýtvanie energie, ktorú môžme využiť aj lepšie.
      On na to príde oveľa nekôr… 😀
      Pekný dník..

      Páči sa mi

  53. hej a naco vam ta hypnoza pravdepodobne bude? asi tazko na vyliecenie komplexov alebo traum z detstva(potom sa mate na mna coho chytit) , myslite si ze existuje nejaka magia a vsetko je zahalene ruskom tajuplnosti a preto verite kadejakym kecom nudiacich sa ludi, jaj ako pekne spolu drzite,stavate sa arogantnymy nad ludmi ktory su “muklovia”, nebojte sa ja vas “svet” poznam 🙂

    Páči sa mi

    • Zaujimave,ze vraj nas najviac drazdi to co najviac nemame zvladnute,druhi nam ukazuju zrkadlo. Tak co keby si sa zobudil Ty? Dik,ze si ma pobavil.
      Aj mukel moze byt kuzelnik,ak chce,ale najprv musi pochopit A,potom moze pochopit Z. Najprv musis uverit,ze existuje nieco medzi Nebom a Zemou,ak si zacnes vsimat zvlastne nahody,ktore nemozu byt nahody,ktore nikto rozumne nevysvetli. Aj Einstein bol veriaci,a to bol genialny vedec,tak ako je to mozne? Mozno prave preto,ze nebol obmedzeny a nestacilo mu len vazit,merat,pocitat.
      Cim viac budes verit,tym viac zazrakov uvidis,pretoze je to zakon slobodneho vyvoja, kym si nepripustis,ze existuju Anjeli,skriatkovia a vily,neuvidis ich (cest vynimkam,ale vtedy to nie je nahoda)
      Skus len jednoduchu vec: skus mysliet na niekoho,koho si dlho nevidel,a ver tomu,mozes ho stretnut. Vyskusaj, otvori sa ti krasny svet, zamilujes sa do neho a budes chciet vidiet cim dalej viac. drzim ti palce, aby si ten nas svet poznal ako jeden z nas, ja osobne budem rada.
      Ps: Videl si Avatara? Paci sa mi viac ako Harry Poter

      Páči sa mi

  54. tak snad kazdeho drazdi vediet viac ako vie, ale to ma daleko od viery, Einstein sa zakladal na logike jednoducho rozume ktory jednoznacne potvrdzuje nevyhnutnost stvoritela,pre nho “boh” ale to skor povedal pre ludi.. videl ale to je len sen ludi vidiet nieco viac,co musi existovat,ale vy to nemusite vediet,preto je dost hlupe si toto namyslat,jasne ze kolko ludi tolko skusenosti a ja mozem byt len neskuseny ale pochybujem ze by sa tie “zazraky” nevysvetlitelne veci,vselijake pocity,zvlastosti atd mohli diat aj bez povedomia verejnosti,skor my to pripada ako sekta ludi zijucich vo svojom peknom “sne”,, len my odpovedz na otazku,kto tym kedy co spravil alebo dosiahol?

    Páči sa mi

    • Ahoj “zobudte sa ludia”,takze sustredim sa na otazku,”kto tym kedy co spravil,alebo dosiahol.”
      Chapem ta,si ako ja pred 20rokmi. Tiez som bola neveriaca,na ZDS som chodila do kruzku mladych ateistov,ale bolo to celkom fajn,chodil k nam astrolog,ukazoval Vesmir. ked som bola mala,babka ma vodila do kostola,dedo tam tiez klakal na kolena,farar hovoril o Bohu ako o niekom,kto ta sleduje,za hriechy budes potrestany,pojdes do pekla.Ale prisli sme domov,dedo bol k mojej milovanej babke kruty,fyzicky,aj psychicky ju tyral. Vsetci o tom vedeli,ale dialo sa to s tichym suhlasom(?) dediny,rodiny, bola som bezmocna a zufala. Takejto spolocnosti som nemohla uverit,vsade pretvarka,zavist.
      Potom som isla na Vysoku skolu, studovala som na Mat-Fyz. fakulte,odbor biofyzika a chemicka fakulta. Bola som prekvapena, ze 20% spoluziakov za totality bolo veriacich,zvlast na tejto skole. Pozerala som na nich ako teraz ty ,nechapavo,mozno som ich lutovala.Ale osud mi dal na internatnu izbu spolubyvajuce,ktore uplne zmenili cely moj pohlad na svet,oni mi prve pomohli uverit: Hovorili o ludoch,ktori prezili svoju smrt,klinicku smrt, teda zomreli,ale lekari ich znovu ozivili. Tito ludia potom rozpravali,co sa dialo po smrti,zaujimave,ze vsetci hovorili zhruba to iste: Videli sa nad telom,videli lekarov,alebo sa ocitli pri svojich blizkych,potom leteli do cierneho tunela,z neho vysli na biele svetlo, citili neuveritelnu a bezpodmienecnu lasku,takze uz sa nechceli vratit spat. ale nejaka laskava bytost ich poslala spat,ze este nenadisiel jej cas.
      pise sa o tom v knihe Raymond Moody,Zivot po zivote, film podla knihy je Flash,hra tam Eric Roberts. Samotny vznik zivota na Zemi nie je vedecky vysvetlitelny,pred par rokmi s tym vystupili vedci v TV.samozrejme,ze s tym nesuhlasia vsetci. Existuje len nepotvrdena hypoteza,ako z nezivej hmoty vznikla ziva. Ale nikde na svete,v ziadnych laboratornych podmienkach sa to nepodarilo. Sposob,ako to veda popisuje je rovnaky,ako vyhrat 10 krat za sebou hlavnu vyhru v loterii.
      Sucasna veda dokaze presne popisat,zmerat procesy v zivych bunkach,neuronoch,ale nedokaze vyliecit rakovinu,Aids, avsak ludia,ktori su veriaci sa dokazu vyliecit vierou.
      A ako mi teda pomohlo,ze som uverila? Ak existuje zivot po zivote,nebojim sa smrti,nesmutim,ak niekto zomrie,vie,ze na Zemi zanechal len telo,duch je uz slobodny aplanuje si dalsi zivot. Na Zem chodime ako do skoly,ucit sa a tiez pomahat.Kedze to viem,nemusim chciet v tomto zivote prezit a dosiahnut vsetko,rychlo si pre seba nahrabat co najviac,bez ohladu na druhych a na planetu,ci jej skodim,alebo nie.
      Viem,ze existuje vyssia spravodlivost,ako sa hovori,Bozie mlyny melu pomaly,ale isto,v dnesnej dobe uz rychlo. Viem,ze vsetko sa vsetkym vrati,to dobre,aj zle, je teda v mojom vlastnom zaujme konat dobro.
      Fakt sa mi velmi ulavilo,nechat sa viest silnym a dobrym laskavym Otcom,aj Matkou Prirodou.
      takto som sa rozpisala,dufam,ze ti moj osobny priklad pomoze,a tiez dalsim.

      Páči sa mi

  55. sak to je peklo,je to bludisko do ktoreho sa zamotavame lebo si ho vytvarame,nic nema odpovede lebo ich nikto nevie,nic okrem prezivania by podla toho nemalo zmysel,a toto prezivanie je jednoznacne teda len peklo..

    ale to je vsetko zalozene len na domienke ze nepozname najmensie castice ze su vsetko hologrmay atd,mozno je to len nizka ludska chapavost ktora nas dostala do slepej ulicky,ktora plodi taketo nonsensy..

    keby niekto mohol myslienkov menit svet ostatny ludia by to zaznamenaly,aj keby to bola realita co ludia stale tvoria niekto by to mohol spravit naschval vedome ako dokaz..

    verit tomuto je moc naivne na mna,moc zaujate do jednej neoveritelnej veci

    Páči sa mi

  56. A čo by si bral ako dôkaz vo svete, kde je podľa
    “Kybalionu” možné viac, než si dokážeš čo len predstaviť a vedomie, že vieš dosť, nestačí, lebo si zistil, že vieš veľmi málo, aby si vedel dosť? 😀 Jednoducho povedané, poznaním som zistil, že stále viac nepoznám 😀 a že tá hora toho, čo chcem poznať stále rastie 😕

    Páči sa mi

  57. Pripájam sa ku Grooverovi, veľmi dobrá reakcia, Debora, na myslím, že miestami dosť nejasné tvrdenia ” zobuďte sa ľudia”!Podľa neho alebo nej sú veci medzi nebom a zemou len výplodmi myslenia nudiacich sa ľudí a uvažovanie nad “tajuplnými javmi” strateným časom…. Zobuďte sa ľudia, možno potrebuješ len sa trocha zastaviť , stíšiť a dotknúť sa vlastného ja! Uvedom si a precíť svoj život, čo si ním dosiahol a ako sa citiš, ako sa cítia ľudia okolo teba? Samozrejme, že môžeme myšlienkou meniť svet, má totiž nesmiernu silu- už ti to vysvetlila Debora. Dá sa ňou liečiť, pomôcť, povzbudiť, ale aj, bohužiaľ uškodiť!Verím,. že nepatríš k tým, ktorí by chceli ubližovať, naopak , ja cítim , že si človek, ktorý je na na dobrej ceste za poznaním Pravdy. Je to namáhavá, dlhá , strastiplná cesta a ja ti na nej podobne ako ostatní z tejo stránky želám vytrvalosť a radosť. Zdá sa , že je to nekonečná púť, ako hovorí Čikitet, čím viac neznámych vecí objavíme a spoznáme, o to viac sa objaví ďaľších , nepoznaných….

    Páči sa mi

  58. debora tu knihu som cital a film videl,moze to byt hocico,nemusi sa to ztotoznovat s predstavou o bohu,je mnoho teorii a teraz si mozem z fleku vymysliet dve,v skutocnosti je sanca ze ludstvo trafilo do teorie skutocneho boha velmy miziva,mozeme byt len opice hovoriace o vesmire..

    sory ak to vyznie zle ale podla mna to co sa ti ulavilo bola tvoja rezignacia normalneho myslenia,to je presne to co riesia nabozenstva ,navravia ti ako to “proste je” a ty sa uz nechas zviest pocitom slasti naivitou, v tvojom pripade myslim ze si uverila priliz zatrpknuto jednej veci unavena z hladania a vytvorila si si model sveta a nadprirodzena pre ten pocit uspokojenia ze uz svetko vies,tak sa proste rodia nabozenstva..

    kornelia to o com rozpravas je uplne mimo rozum a uplne o citoch , dobre presvedcim osobu nech sa citi vynikajuco alebo tajuplne okolo jednej veci,to robi vselikto a nehovorim len o nabozenstve a manipulacii,dokazem naprogramovat tu osobu aby robila rozne veci totalne z “jej” presvedcenia,, city su nedoverihodne a pomynutelne prejavy nazho podvedomia mozno prenechane z davnich “zvieracich” casov,podstatne je ze na vrchole evolucie alebo hocicoho je rozum, a teda nemozes vysvetlit vetou “pozry sa na seba” , “skus precitit inych” atd otazku o smysle zivota a bohu,len tak podliehas rovnakemu patentu vytvoreneho modela ktory nesie “hlbku” v pocitoch ktore vyvolava len pre presviedcanie, skus pouzit rozum ked sa pozeras okolo seba ..

    Páči sa mi

  59. Tak na toto mam uz len 2 porekadla:
    1)komu niet rady,tomu niet pomoci
    2)vtaka poznas po peri,cloveka po reci
    Napriek vsetkemu,prajem vsetko dobre,a ak nechapes,toleruj,vsetci mame pravo na vlastnu cestu, cize ZI A NECHAJ ZIT

    Páči sa mi

  60. neverím v boha. ale verím v schopnosti. verím v ovplyvňovanie skutočnosti myšlienkami. skutočne obdivujem deboru aj “zobudte sa ludia”. ste obidvaja veľmi inteligentný ale nikdy toho druhého nepresvedčíte o opaku toho čo si myslí. v každom prípade ak toto bude ešte pokračovať tak sa teším.. 🙂

    Páči sa mi

  61. Ahoj Diana,zdravim ta.
    Nechcela som presviedcat,skor ukazat moj pohlad,moje poznanie s nadejou,ze snad najdeme spolocnu rec. Ale pocitila som,ze sme obaja niekde uplne inde a bolo by to zbytocne.
    Nepisala som len pre “zobudte sa ludia”,viem,ze je takych ludi vela,v podstate mam vela znamych a vadi mi,ze komunikacia s nimi je obmedzena na kazdodennu rutinu,preberanie znamych(v podstate ohovaranie).Az na jednu kamaratku,vdaka bohu za nu,chodime spolu s detmi do prirody,pochopila,ako velmi sa deti zmenia v lese.
    Pripadam si niekedy ako Irske cernice,rastu vsade,ale malokto z ludi ich obera,nemas sa s kym podelit,nie je zaujem.
    Zaujala ma tvoja veta:”neverím v boha. ale verím v schopnosti. verím v ovplyvňovanie skutočnosti myšlienkami. ” Odkial myslis,ze sa tie schopnosti vezmu? Mozes mi to vysvetlit?Snazim sa ta pochopit.

    Páči sa mi

  62. co je viera?

    jednoducho akceptovanie neovereneho co obvykle vzide z zmetenosti,kazdy sa boji byt zmeteny natolko aby nicomu neveril tak radsej kazdy veri dacomu..

    bohvieako inteligentny clovek co ma len trosku viery stale nema pravdu,zas je pravda ze bohvieako inteligentny clovek nema pravdu lebo pochybujem ze by ludska mysel mohla niekedy vobec celu pravdu obsiahnut..

    pointa je ze aj ked bohvieako inteligentny veri a vela vie,ale kona z viery ako u debory takze nema pravdu ale vie byt presvedcivy a tazko vyvratitelny,moze mat pravdu ale pravdepodobnost sa blizi k bode mrazu..

    viera je naivita,nieje racionalna,je to zahladenost jednym smerom takze cikitet ja zdielam presne tvoj nazor,nikdy proste nevies..

    Páči sa mi

    • Skúste si prosím prečítať knihu Fyzika víry,ak sa vám ju ešte podarí zohnať a veľa sa vám objasní.Aj knihy o Nikola Teslovi o tom veľa hovoria,preto kto chce vidieť vidí…S láskou a želaním peknéhé a úspešného dňa Zdenka.

      Páči sa mi

  63. Ahoj,zaujimalo by ma,ktory nazor Cikiteta to zdielas,pretoze sam sebe protirecis.
    neodpisovala by som,keby si to cital len ty,myslim,ze mas pred sebou este naozaj velku horu poznania,takze mi nerozumies.
    Mas o mne naozaj velmi mylnu predstavu,zmatena ako si dnes ty som bola pred 20 rokmi,ale presla som naozaj roznymi nabozenstvami,bez zamerneho vyberu,proste ako to zivot priniesol;brigada v kuchyni plna veriacich Siedmeho dna,vypocula som si dokonca aj Svedkov Jehovovych,ale len dokial mi vedeli dat odpoved. Citala som naozaj spustu roznych knih,cez manzela som spoznala duchovne poznanie bojovych umeni aikida,cesty meca,tai-chi, kolegyne ucitelky ma dotiahli na kurz Radza jogy-cesta ovladania svojej mysle. Rozne seminare,ale hlavne hladajuci ludia v roznych stadiach poznania.
    a moje skusenosti sa daju zhrnut do vety: Cim viac niekto nadava,stazuje sa a boji sa buducnosti,tym sa ma horsie a naopak,ludia-slniecka,ktori su spokojni a usmievavi robia stastnymi aj ludi okolo seba a dari sa im dobre.
    Mudrost nespociva v tom ziskat co najviac poznatkov,ale skutocne porozumiet,uviest ich do zivota,pomoct tymto vedenim sebe aj druhym.
    Po 20 rokoch hladania,porovnavania,skusania v praxi, je moja viera sposob mojho zitia,mojho myslenia,nepotrebujem na to kostol,staci mi slnkom zaliata zahrada rano,aby som sa citila stastna len tak,bez priciny,aby som citila velkost a krasu stvorenia a citila sa byt toho vsetkeho sucastou.
    A citim sa byt ovela silnejsia,pretoze pomoc a opora Duchovnych bytosti je len myslienkou daleko.
    Kto ma pozna osobne,uz zazil rozne neuveritelne nahody,ktore sa mi deju,aka pomoc sa mi dostava a ja mam len jedno vysvetlenie: anjeli……..
    Viera je nieco,co sa mi potvrdzuje na kazdom kroku,staci pocuvat,snazit sa porozumiet.
    Prajem vsetkym krasny nedelny den a slnko v dusi

    Páči sa mi

  64. S obdivom čítam tieto stránky.Dostala som sa sem náhodou a neviem odísť,nielen od článkov o hypnóze.O mne snáď len to,že hypnózou sa zaoberám asi 16 rokov,nejaký čas som robila aj regresy,ale… .Síce z toho čo som zažila,by sa dali písať romány niektoré zážitky klientov sa aj potvrdili,ale už to nerobím a viem prečo.Keďže mňa samu nikto nehypnotizoval bola som zvedavá a sama som sa pozrela na rotujúcu špirálu.Bolo to zaujímavé.Ja sama mám mimozmyslové vnímanie takže to čo som uvidela len zostrilo videnie energie a možno aj viac budem to skúmať.

    Páči sa mi

  65. ja neviem debora. takto som o tom neuvažovala. v každom prípade mám svoje dôvody prečo v boha neverím. ale všetko sa môže zmeniť. nikto nevie čím si prejdem ja a čo sa stane v mojom živote. možno neskôr pochopím to čo teraz nechápem. nechávam to na náhodu.

    Páči sa mi

    • ahoj Diana, nahody si ta najdu, maj otvorene srdce. Bud vnimava k svojmu okoliu,k prirode. Si slobodna, vyber je na tebe, ale daj sa viest laskou,je to najvacsia sila,ktora existuje.Naozaj verim, ze nakoniec vsetko dobre dopadne, dobro zvitazi. Prajem vsetko dobre,a mozno raz…ktovie? 🙂

      Páči sa mi

  66. dobrý den,
    potřeboval bych poradit, při pozorovaní světla v kombinaci se spiráláma, jsem objevil jakou si buňku, která je v závislosti na pocitech a mojí pozornosti, se samovolně vyvíjí, je to buňka která při pozorování spirály se formuje do středu v závislosti na frekvencích mozku..
    zajímá mě,:
    Co je to zač, je její vědomost dobrá?, Má nějaký vedlejší účinek?
    Pokud někdo z vás pozoruje stejné anomálie, tak mě prosím kontaktujte zde:
    Fukyuu.tatsu@seznam.cz
    FB: MichaEl von Shala (root)

    Páči sa mi

  67. esme…zdravím,chcel by som sa opýtať,či tá pani v bb ešte ´´ordinuje´´ ,či o nej niečo neviete. Volal som na to číslo a nik sa neozýva…za odpoveď vopred ďakujem…

    Páči sa mi

  68. Absolutna hlupost ten akoze test s pozorovanim spiraly. Nema to nic spolocne s hypnozou. Tak isto je blbost uvazovat o nejakej citlivosti na hypnozu.
    Pise sa 21. Storocie a uz by bolo na case zahodit tie bludne predstavy o hypnoze z 19 a zaciatku 20. Storocia a spajat ju s okultizmom a magiou.
    Definicia hypnozy: obijdenie kritickej funkcie vedomia a ustalenie selektivneho, akceptovatelneho vnimania.
    Takze ziadna magia sa nekona.
    Na zaklade tejto definicie je viac nez zrejme, ze obijst kriticku funkciu vedomia je mozne obijst u kazdeho zdraveho cloveka. A ustalenie selektivneho akceptovatelneho vnimania je dosiahnutelne tak isto u kazdeho.

    Priklad: sugescia na znecitlivenie. Kriticka funkcia vedomia vravi, ze znecitlivenie je mozne dosiahnut iba podanim medikamentov. Ak ju dokazeme obijst, pripustime, ze je to mozne dosiahnut aj inym sposobom, napr. Sugesciou na znecitlivenie. Ak taketo selektivne a nami akceptovatelne vnimanie dokazeme stabilizovat, skutocne sa dostavi efekt znecitlivenia.

    Podotykam, ze vsetko, co je dosiahnutelne v hypnoze, je dosiahnutelne aj v bdelom stave, samozrejme pri pouziti vhodnych technik na obijdenie kritickej funkcie vedomia.

    Páči sa mi

Povedz svoj názor