Keď sa pri spánku nemôžeme hýbať

a-woman-dreaming-shutterstock-800x430

Za posledný týždeň sa ma niekoľkokrát ľudia pýtali na stav, keď zostali počas spánku ako skamenelí, bez možnosti hýbať sa. Pretože už si z toho pamätám len to, že ide o spánkovú paralýzu (sleep paralysis), tak som naštartovala wikipédiu a pozrela som sa, čo tam o nej je popísané.

Čo to je?

Spánková paralýza je stav, keď je telo dočasne neschopné hýbať sa. Tento stav nastáva pri zaspávaní (hypnagogická) alebo pri zobúdzaní (hypnopompická) – tá druhá býva častejšia.

Fyziologicky je spojená s paralýzou (ochrnutím), ku ktorému dochádza počas tých fáz spánku, keď máme živé sny (tzv. REM atónia). V REM fáze náš mozog účinne funguje, ale telo by malo “spať” a nehýbať sa. Spánková paralýza teda vlastne slúži na to, aby sa naše snové pohyby neprenášali na naše fyzické telo, teda aby sme si počas spánku neublížili. (Predstavte si, že sa vám sníva, že škrtíte partnera. V sne je to veľmi uvoľňujúce 😀 , ale bol by problém, keby telo nebolo “ochrnuté” a prenášalo naše sny do vlastných pohybov… Väznice by boli preplnené!)

Pri zaspávaní môžeme pociťovať paralýzu spojenú s halucinatórnymi obrazmi. Ešte nespíme, ale už sa nám “akoby” sníva. Toto sú dvere do lucídneho snívania.

Niekde som našla, že za spánkovú paralýzu zodpovedá nízka hladina melatonínu v organizme. Logicky mi z toho vychádza, že keď s tým máme problém a chceme sa ho zbaviť, mali by sme si dávať pred spaním melatonínový potravinový doplnok. (Navyše vraj omladzuje.)

Kedy je pravdepodobné, že pocítime spánkovú paralýzu?

  • Keď spíme s vysoko nastlanými vankúšmi.
  • Keď spávame nepravidelne, zdriemavame si medzi jednotlivými časťami dňa alebo trpíme nedostatkom spánku.
  • Pod vysokým stresom.
  • Tesne po lucídnom sne. (Mimochodom, umelé navodenie spánkovej paralýzy sa používa na vstup do lucídneho snívania, tzv. metóda WILD.)
  • Pri požití halucinogénov.

Ako tomu odpomôcť?

Keď nás spánková paralýza zaskočí, skúsme sa pohýbať trochu očami alebo svalstvom tváre. Väčšinou sa ľudia sústredia na ruky a nohy, ale tie bývajú spánkovou paralýzou zasiahnuté najviac (logicky; predsa nemáme mykať nohami, keď sa nám sníva o behaní, no nie?), preto je tam malá nádej na úspech. Svalstvo tváre nepredstavuje pri snívaní až taký problém, preto ho spánková paralýza nezasahuje naplno. Keď sa nám toto podarí, ochrnutie veľmi skoro prejde.

150 thoughts on “Keď sa pri spánku nemôžeme hýbať

  1. Chcela by som sa spytat ohladom jednej veci. Partner mal uz dva krat zly sen a to taky, ze citil akoby jeho dusu niekto tahal prec, on ma volal ale len vo sne a ja som ho nemohla pocut a ani zobudit. Ako sa da tomu predist? je to nieco podobne ako ked sa clovek nemoze hybat ked spi?

    Páči sa mi

  2. v snoch sa velmi lahko ovplyvnuju ludia Katka-pretoze ich podvedomie sa nebrani, treba porozmyslat, kto by mu chcel ublizit, kto na neho mysli s hnevom, nenavistou, ja mam na to dobry recept a ten je- tri !!! struciky neobielene cesnaku pod vankusom- nebojte nesmrdi to a ked ozltnu treba ich vymenit, nechytat do holych ruk, ale do papierovej vreckovky a splachnut do wc a dat nove. Zachytavaju negativitu plus chrania pred vniknutim do podvedomia. To je moj recept

    Páči sa mi

  3. Katka,

    môže ísť o nočné mory. Zrejme sa mu dostáva nejaká správa, ktorú nechce alebo nevie spracovať. Odporúčam začať pred spaním meditovať, počúvať relaxačnú hudbu alebo čítať niečo dobre uspávajúce (rozhodne nejsť od telky do postele). Dávať si len striedme večere a nejsť spať s plným žalúdkom. Piť dostatok tekutín, ale žiadne kofeínové alebo teínové pred spaním. A začať si zapisovať sny, či sa v nich nejaký motív neopakuje.

    Páči sa mi

  4. boze tento clanok a fakt pobavil… to moja babka ked spala u svojej sestry tak ju “zalahlo”…. a ona sa chuda neohla hybat a si myslela ze to nejaky zly duch ju ovada:D:D:D:D:D:D:D:P:P:P

    Páči sa mi

  5. Mám skoro dvadsať rokov a tiež som raz zažil tento stav. Asi keď som mal 14 sa mi stalo ze som sa akoby “zobudil” a nemohol som sa pohnúť. Vôbec neviem ako dlho to mohlo trvať, no pre mňa to bol veľmi nepríjemný pocit. Tiež sa mi opätovne stalo, že počas snívania som si uvedomil , že spím a dokázal som ovplyvniť svoj sen. Bol to zvláštny pocit, akoby som vedel ovplyvniť neaký iný život, pretože som vedel, že spím!

    Páči sa mi

  6. Mávam dosť často desivé sny,ktoré sa my neustále opakujú.Práve kvôli mojim snom prehľadávam stránky a hľadám pomoc.Ak niekto vie co znamenajú moje sny tak nech my poradí čo znamenajú.
    Ležím v posteli úplne paralizovaná, nemôžem sa pohnúť,plne si uvedomujem že ležím v posteli a vnímam všetko okolo seba.Začne my hrozne hučať v ušiach,nepríjemný zvuk.Cítim sa uplne bezmocná a zo všetkých síl sa snažím zobudiť.Niekedy mám pocit že už to nedokážem a niečo ma núti sa tomu úplne poddať.Potom sa začnem modliť a na to sa zobudím.Cítim že ma niečo ťahá preč ale ja stým stále bojujem.Inokedy sa zobudím na to že sa pokúšam kričať ,ale nejde to.Nedokážem to riadne opísať,vždy je to iné ale zakaždým to isté.Nemôžem sa pohnúť,prosim o pomoc,ale vždy sa snažím zobudiť,lebo cítim v tom sne zlo.
    Tieto sny mávam veľmi dlho,niekedy sa opakujú často,inokedy mám aj dva mesiace pokoj a potom to začne znova.poradte my prosím,prešla som už snáre,stránky zo snami atď.Zuzana

    Páči sa mi

    • Ja mam presne to iste do bodky, a za posledne 14 dni co denne. Strasne tak isto, myslim si ak sa poddam tak sa nezobudim. Mal som to uz mnoho krat, ale ani raz som sa nepoddal a sa zobudil.

      Páči sa mi

      • ja mam to isté…. a zakaždým sa zobudím a za noc sa mi to stane aj 20 krát…. a nemožem sa vobec pohnuť a hučí mi strašne v ušiach a ako keby lietam alebo čo..

        Páči sa mi

    • Mne to zacalo extremnym hucanim v hlave. Prvy krat som to zabrzdil mimikou tvare. Druhy krat tiez, bal som sa nechat to zajst dalej. Treti krat som sa vedome rozhodol ze to necham tak. Na sekundu som stratil vedomie a potom sa zase uvedomil. Bol som v izbe, mal som pocit ze asi pol metra nad sebou. Okolie som vnimal neurcito, nevidel som normalne a pomyslel som si: a som tam, zomrel som. V tom som si uvedomil ciernu postavu vudla seba. Nebolo to prvy krat co som to videl. Ale prvy krat som sa jej nebal. Potom som zase stratil vedomie a rano sa zobudil, pocity skor pozitivne zo zaujimaveho zazitku.

      Páči sa mi

    • Ja mam presne to isté.. Akurat ze uz niekedy by som sa tomu chcel aj poddať. ;DD ČO je asi uchylàctvo ale.. Niekedy mam pocit že keby sa to nemalo diať tak sa to nedeje..

      Páči sa mi

  7. Zuzana,

    stav, ktorý popisujete, je bežný pri zaspávaní – len my si ho nepamätáme, pretože naše vedomie už driemká… Vy si to pamätáte, pretože vaše vedomie má problém pustiť kontrolu z rúk. Môže to byť prílišným stresom, môže to byť nutkavou povahou, slovom – môže to byť veľa vecí (tak to bolo až 5 slov).

    Skúste pred spaním svoje vedomie skľudniť – čítať niečo značne romantické, až z toho odkvapkáva sirup, alebo skúste meditovať, prípadne počúvať relaxačnú hudbu. Na tieto účely je vynikajúci Aeoliah (Angel Touch), ale je toho viac, takže si vyberte čokoľvek, dokonca i klasiku – len nech je to veľmi pomalé a veľmi harmonické. Mne sa dobre zaspáva i pri spevoch tibetských mníchov (no teda, “spev” – furt dookola opakujú jednu vetu v jednom tóne, pri 64. opakovaní už neviem, či spím alebo bdiem 😛 ).

    Páči sa mi

  8. ahoj Helar, mam na teba jednu prosbu. Asi pred vyse mesiacom som sa ti pokusala ozvat s mojim problemom (co si aspon ja myslim, ze je problem). Mohla by si sa mi k tomu prosim ta vyjadrit, ze co si o tom myslis?? Dakujem ti vopred, posielam ti teda ten moj dotaz, ktory som ti pisala…..vid nizsie

    Pred 6 mesiacmi to zacalo…spala som sama v spalni a manzel v obyvacke (lebo chrapal a som ho tam poslala – ale milo 🙂 ) a stala sa mi taka vec, ze zrazu som sa nemohla pohnut, oci otvorit…ked som aj chcela, tak ma stipali a zrazu som z chodby zacula muzsky hlas, ktory poznal meno mojho manzela a povedal : Peter, teraz som tu s tvojou manzelkou sam….a zacal sa tak hnusne smiat a mal taky desivy, ironicky hlas. Aj som chcela zakriknut na manzela, aby prisiel alebo aby ma zachranil ale nic. Nevedela som ani hlaska vydat zo seba.
    Neviem co to znamena, tak dufam, ze mi vies poradit ale nebol to sen. Lebo ako keby som sa videla….len …
    Potom asi mesiac na to, sa mi stala taka vec, ze bolo rano okolo 8.00 hod, a zrazu som zacula klopanie na dvere, take ozvenove…potom taky divny hukot, ci hucanie a citila som, ze si drzim usi…lebo ma to bolelo…proste u nas v byte na chodbe som zacula maleho chlapca, ktory si za sebou taha kacera dreveneho, ale on ku mne neprisiel lebo ho predbehla nejaka pani zo 16 ci 17 st. s tymi dobovymi satmi, co nosievali volakedy. Ja som sa ako keby videla ze som stary umierajuci pan a ta pani prisla za mnou, dala pusu na lico a odisla. Ja som jej povedala, (povedal, lebo som bol stary pan) ze : Zbohem ma draha….a myslim ze som kyval(a). Takze to bolo po cesky.
    Ale opat viem, ze to nebol sen, lebo citila som ze som to ja, ale ten stary pan ako keby do mna vstupil… neviem, ci mi rozumies…ako keby ma ovladol
    Chvilu na to sedel pri okne mlady doktor, hovoril na mna po madarsky a ja som mu odpovedala, ze milujem svojho muza. Neviem, co to bolo ale….to som mu odpovedala. A citila som, ze ma boli v podbrusku a on sa mi na to chcel pozriet…ale ja som sa zlakla, hovorim taketo volaco sa mi este nestalo…a instinktivne som povedala, ze uz stacilo, nech odidete…a zrazu som sa zobudila……
    Teraz neviem, ci to boli duchovia, ci sen….ale bolo to strasne zaujimave, a zaroven som sa bala.
    Odvtedy totiz neviem sama existovat v nasom byte, bojim sa aj zaspat…je to zle hlavne vtedy, ked mi manzel odcestuje na sluzobnu cestu a som sama doma. To som schopna mat cely byt vysvieteny a byt hore a pozerat radsej TV. Mozes mi prosim ta povedat, poradit…co sa deje???
    Dakujem ti pekne…velmi ale velmi by si mi poradila….nemam sa s kym o tom poradit…..pobavit….
    Dakujem za tvoju odpoved.

    Páči sa mi

  9. Milá Helar,pred pár dňami som Vám písala o mojich desivých snoch,poradili ste my ukľudniť myseľ pred spaním.Ale teraz Vám chcem napísať nie o mne ale o mojich deťoch a kamarátke.Ja som bola na nočnej v práci,a kamarátka my opatrovala deti u mňa doma.V noci všetci spali keď sa moja dcéra z krikom dorútila z detskej izby,že tam niekto chodí a že sa veľmi bojí,ostatné deti spali a tak ju kamarátka uložila k nim.Keď opäť všetci zaspali,pribehli všetky deti k nej a to bolo trištvrte na štyri ráno.,Boli vyplašené ,lebo sa im samo osviecovalo svetlo a zhasínalo,stále jej tvrdili že niečo je pri nich počuli kroky.Zvonkohra ktorú má syn v jeho detskej izbe sa ževraj sama rozkrútila.Volali my do práce a ja som okamžite bežala domov,vtedy už bol doma klud ale deti boli hrozne vydesené a do rána už nespali.Rozprávali sme sa o tom a vtedy my dcéra rozprávala že sa bojí spávať doma,lebo vo sne na ňu padajú kocky a nemôže potom dýchať,dosť ma to prekvapilo lebo my kamarátka povedala že ma nechce plašiť ale ona tiež mala u mňa v byte takú skúsenosť,že nevedela či spí alebo bdie a nemohla sa zobudiť,ako by ju niečo držalo v spánku.Milá Helar toto už nie je asi len moje vedomie,ale obávam sa o moje deti.Prosím pošlite my svoj názor a radu čo robiť.Naozaj Vás veľmi prosím o preskúmanie celej veci. Ďakujem Zuzana

    Páči sa mi

  10. Zuzana,

    skúste si zohnať bielu indiánsku šalviu alebo kopálovú živicu a dôkladne vydymte celý byt – všetky miestnosti súčasne.

    Aby ste ukľudnili deti, kúpte im do izby aj “lapač snov” a vysvetlite im, že odteraz sa všetky zlé sny v lapači zachytia a nebudú ich trápiť.

    Keby problémy pokračovali, najlepšie bude obrátiť sa na nejakého odborníka (šamana), ktorý vám priestor zbaví negatívnych energií.

    Páči sa mi

    • Zdravym Helar, k tejto odpovedi o vzhladani pomoci u samana, alebo niekoho kto vie napravat energie…ohladne tzch energii som to skusal u skusenych ludi no i tak sem tam sa to vrati – dokazali ma zbavit vracajucich sa postav, bytosti atd…no obcas sa stale stava ze nastane presne ta situacia ako opisuje Zuzka…

      Páči sa mi

  11. aahoj helar dnes som mala niekolko snov naraz ale jeden mam stale pred ocami takye sivalo sa mi toto:ja s rodinou(sestra, mama, otec) sme boli v nejakom hoteli, nebol to hociaky hotel ale bol dost prepychovy a asi bol pod zemou..neboli tam totiz ziadne okna len vela svetiel a schodov. hladali sme svoju izbu ale nemohli sme ju najst no nakoniec sme junasli.. hned pri nej bola kniznica a pred nou knihy.hotel bol niekde v zahranici mozno v anglicku…..pred tou kniznicou bolo niekolko knih. boli v anglickom jazyku no jedna z nichh bola pisana po slovensky tak som ju zacala citat. zo sna som mala dobry pocit.. neviem ci tie sny nejako suvisia tak ti ich radsej poviem:v dalsom sne som bola u nejakeho kadernika v panelaku, nebola som sa ostrihat len zapliest vlasy(ako to nosia väcsinou cernosi)ked mi ich zaplietol bola som spokojna.a dalsi se bol taky:bola som v skole na obede ale moj obed jedol oco chcela som si vziat dalsi ale nedali mi ho. potom som sla do telocvicne pozeraz na zapas…….tak to boli moje sny, neviem v akom poradi sa mi snivali ale prosim ta neviem co znamenaju????

    Páči sa mi

  12. Anka,

    neviem presne, s čím sny súvisia, ale poďme aspoň na hrubé rysy: prvé dva sny majú spoločnú väzbu cez angličtinu (knihy, afro účes). Hotel nemal okná, to znamená, akoby ste boli uzavretá vnútri v nejakom umelom svete bez kontaktu s vonkajškom, cítite sa tam dobre a boli ste s rodinou, takže mi to vyzerá, že žijete v umelom svete vašej rodiny. Bolo by zaujímavé vedieť, o čom bola tá kniha, čo ste čítali – či nie náhodou o tom, že pôjdete svojou vlastnou cestou. To by nasvedčovala aj tá u nás neobvyklá frizúra z druhého sna a v treťom sne by potom otec, ktorý jedol váš obed, mohol predstavovať vysoké nároky rodiny a vy ste šli radšej do telocvične na zápas.

    Viac z toho pri najlepšej vôli nevyťažím.

    Páči sa mi

  13. helar neviem presne co bolo v tej knihe ale viem ye som zclaa citat nejakz pribeh..precitala som len 2 strany…..to s tu anglictinou a afro ucesom moye zamenat ye pprijdem niekam do cudziny?nedavno sme boli v Londyne kde byva moja teta …. neviem preco ale stale ma to tam tahalo a ked som tam bola nechchela som ist domov..taha ma to tam stale viac..a este k tomu ucesu……….mam velmy rada cernochov

    Páči sa mi

  14. dobry den,
    chcela by som sa na vas obratit s radou. taketo sny mam uz asi dva roky. prvy sen si pamatam velmi zivo a mala som pri tom pocit ze pri mne niekto stoji, nejaka osoba. potom sa to dost casto opakovalo, v sne som sa casto vznasala nad zemou. celkovo mam neskutocne zvlastne sny, niektore su strasne neprijemne. napriklad nedavno sa mi snivalo ze som mala oci zalepene a na nich akoby boli osie hniezda, ktore sa nedali dat dole z oci. dnes som mala zasa po dlhsej dobe paralyzovany sen..a bol dlhsi ako obvykle, bolo to neskutocne neprijemne. pocula som aj, ze sa to stava ludom ktori sa zacnu zaujimat o nadprir. veci, ale neviem co je na tom pravdy. chcela by som sa taktiez dopracovat k lucidnym snom a chcela by som sa spytat ci s nimi nemate nejake skusenosti….neviem, ale mne osobne pridu tie paralyzovane sny tak skutocne ze mi to nejde do hlavy ze je to obycajny sen…a neviete co by mohol znamenat ten sen s ocami? dakujem vam velmi pekne za odpoved

    Páči sa mi

  15. Anka,

    celý váš sen môže byť ovplyvnený tou cestou do Londýna. Potom je to spracovávanie zážitkov, nie signál podvedomia.

    Lelaaa,

    sny nebývajú paralyzované – my sme paralyzovaní pri zobúdzaní alebo zaspávaní. Pritom spánková paralýza nijako nesúvisí s tým, či sa zaujímame o nadprirodzené veci alebo nie.

    K lucídnym snom nájdete návod na Mračnej hore.

    K tým osím hniezdam na očiach: vyzerá to, akoby sa vám niekto zvonku snažil zabrániť niečo vidieť. Vaše podvedomie to vidí, hoci vedomie to nevníma, a preto vám podvedomie posiela signál.

    Páči sa mi

  16. Mila zuzana dob re viem o co ide a nie je problem vo Vas ani vo Vasich snoch. Problem je v niecom inom a je to dot velky problem a nieco ako lapac snov tu nepomoze. Napiste mi na joeyvykukal@centrum.sk a napisem vam co a ako….
    Chcel by som Vam velmi pomôct

    Páči sa mi

  17. Milí Joey ,pokúšala som sa Vám napísať na Vašu adresu, ktorú ste my nechali ale žiaľ sa my nepodarilo s Vami skontaktovať.Poprosím Vás nechajte my odkaz na jedveget@azet.sk Ďakujem za ochotu a Váš čas Zuzana

    Páči sa mi

  18. Tiez mavam velmi casto zive sny, ktore ma vzdy upozornia na nasledujucu udalost.Aj to sa mi stava, ze ma zosnuli tahavaju za perinu a niekedy sa v noci prebudim na to , ze v spalni mi navodzuje niekto nepokoj.Ale o tom som nechcela pisat.Skor by som vas chcela poprosit o vysvetlenie tohto mojho sna.Snivalo sa mi pred nedavnom, ze som so svojim,,viac nez kamaratom-no nie milencom,,stala oproti sebe a okolo nas oboch sa vytvarali obruce z travy zelenej aj slamenej.Hladeli sme na seba s laskou-ja som ju citila velmi silno. za mnou sa ale v tom zjavila Panna Maria a ked som sa na nu otocila, obruce zmizli a ja som citila strach. Ked som sa otocila spat ku kamaratovi,cele sa to zopakovalo 3x aj s Mariou.Ked som sa prebudila,moja prva reakcia bola: Jej, mne sa zjavila Panna Maria.Bola som stastna ale toto po chvili preslo a vznikli mi v hlave otazniki.Chcela ma varovat, nechod do tohto vztahu alebo naopak, neboj sa ved si citila velku lasku? Nechapem to.Viete mi prosi odpovedat vy? Dakujem

    Páči sa mi

  19. helar dnes osm mala takyto sen: bola som s rodinou v nejakom bazene moj dado(ma problemy so srdcom) zomrel a plaval tam ale nemal svoju podobu vyzeral starsie a mal aj dlhsie vlasy no vedela som ze je to on. ked som vysla z bazena vydela som tam viac mrtvol ktore tam plavali. mala som dalsi sen neviem ci pokracoval alebo mal s prvym snom nieco spolocne ale bola som u deda s ktorym sa mi snivalo v prvomsny. boli Vianoce a boli tam ucitelia davali sme si pusy a priali si stastie ucitelia tam boli len moja triedna ucitelka a ucitel zemepisu(minule mi povedal ze si musim opravit znamku a mam ist odpovedat aby som si ju opravila)prosim ta vies mi vysvetlit tento sen?? dakujem

    Páči sa mi

  20. ahoj Helar!Píšem až teraz k tejto téme ,neviem či sa to spája so spankovou paralýzou ale stala sa mi raz takato vec a odvtedy neviem čo to znamena stale sa s tym trápim ,prosím ťa nevieš mi poradiť ,že čo to mohlo byť?Dosť som vtedy fajčila a ako zdravotníčka som si pomyslela ,že to bude asi infarkt pľúc (15 cigariet denne)Prisnil sa mi sen ,že ma niekto drží za ruky a oči mu žiarili ako keby mi niekto svietil s baterkou do očí tak to na mňa pôsobilo keď na mňa pozeral.Hneď po tom ako som sa zobudila som cítila ako keby ma nejaké male ručky tlačili na hrudníku nemohla som sa ani nadýchnuť ,potom ma tri krát hodilo o posteľ,roztriaslo sa mi celé telo a začala som plakať neviem čo to malo znamenať .Bala som sa tam potom spať tak som zavolala k sebe kamaratku nech spi pri mne.To bolo na druhy deň.Spali sme dobre .No presne o 6 dní pripomínam ,kamaratka spala opäť u mňa doma,bolo to o tom istom čase o pol štvrtej ráno strašne sa jej rozozvučalo v ušiach postupne sa jej ten zvuk zosiloval až to bolo na nevydržanie…..A potom nastala ta triaška tela a mala ju 2 krat po sebe.S plačom ma zobudila.Utiekli sme spať do obývačky a to sa mi 2 týždne pred tým snívalo ,že budem spať v obývačke a to som sa smiala ,že prečo keď mam vlastnú izbu!Naozaj nechápem ,poraď mi prosím.

    Páči sa mi

  21. Kacenka,

    to, čo píšete, je už na úrovni symbolov – a tie si musíte ozrejmiť sama. Čo to pre vás znamenalo? Čo vám to pripomínalo? Ako ste sa cítili?

    Anna,

    to isté ako u Kacenky – už je to na úrovni symbolov a to je individuálna úroveň. Jediné, čo vidím ako “správu”: mŕtvoly znamenajú niečo pokazené a oprava známky znamená niečo pokazené. Teda niečo treba dať do poriadku. Ale na to ste asi prišli aj sama 😛 …

    Salisi,

    toto mi vyzerá na návštvu nejakej nefyzickej bytosti – buď nejaký “bosorák v zábehu” skúšal, kam sa až jeho éterické telo dostane (o tom by svedčili tie žiarivé oči) alebo šlo o nejakú inú bytosť. Zrejme od vás nič nehcela, keď sa stratila, takže už nad tým veľmi nerozmýšľajte.

    Páči sa mi

  22. Ahoj..
    Tiež mavam spankovu paralyzu,niekedy aj 3x za tyžden, a vidim take veci že vela krat nechapem ani ja. Volakedy mi to vadilo,ale už som si na to zvykol a musim povedat že je to haluz!:) Ne každy si može povedat že večer videl niekoho v izbe,alebo počul nejake hlasy. Niekde som čital že ludia ktory maju tuto poruchu spanku,maju nejaku zvlaštnu moc..LOL tomu ale neverim:)
    Takže odkaz pre tych ktory si nevedia rady: ZVYKNITE SI!:) je to len sen,aj ked sa vam zda že nie je. A hladat nejaky zmysel v tom,že ste počuli hlas ktory vam niečo hovoril..prosim vas! šak to už by som asi 100x vyhral v lote:)

    Páči sa mi

  23. 😀 raz sa to stalo aj mne a bola som doma uplne sama ..nevedela som sa prebudit..az som zacala panikarit a stresovat a vvobec som sa nemohla pohnut…bol to dost blby zazitok ked normalka nevem ci spim ci co ..raz pozeram po swojej izbe a raz sa mi sniva ..ale kym som otvorila oci nebolo to sto krat prijemne 😀 …ako keby som mala sto kilowe zavazia na wieckach….a vobec kym som sa pohla esste 5 minut som predychavala :D.

    Páči sa mi

  24. ahoj helar stale sa mi sniva ze bud sedim na zachode a niekto ma vidi alebo ze ho len vidim ale nikdy nieje zakrity..teda niekedy je asle castejsie je len niekde volne polozeny…napr. raz sa mi snivalo ze bol na balkone a ja som na nom sedela…prosim vies mi povedat co to znamena???

    Páči sa mi

  25. Mne sa to stalo tiez.. zatial iba raz ale je to brutal a chcem to zazit znova.. Skusala som aj naschval sa nezobudit z nocnej mory.. Tie desive pocity su take uzasne..Krasne a strasne… 🙂

    Páči sa mi

  26. Ja to mavam pravidelne a uz ma to fakt otravuje XDDD koho to bavi dopekla stale .. aj sam si to dokazem navodit ked sa zo sna prebudim .. ale je to zaujimave ale strasne neprijemne .. a nebavi ma to uz 🙂

    Páči sa mi

  27. tak mne sa stavalo to ze som sa vecsinou zobudil a rukami som nemohol hybat a hrozne som sa bal ze mi uz ochrnuli na furt a tak som vzdy ked sa mi to stalo bezal do kupelky a len tak pohybom alebo svihom trupu som prehodil ruky do umyvadla a ustami som pustil teplu vodu. pomaha to ale az po takych dvoch minutach :))

    Páči sa mi

  28. kenan,
    to sa stava aj mne, ale vacsinou len preto, ze mi do nej neprudila dobre krv, a tak mi strpla 😀 to ju potom vzdy prehadzujem na druhu stranu postele ako handru 😀

    Páči sa mi

  29. Ahoj Helar,
    píšem k trochu staršiemu článku, ale verím, že sa to k tebe dostane. Poprosila by som o názor k jednému snu čo sa mi sníval. Bol taký zvláštny pretože to bol sen v sne. No prosto v sne sa mi snívalo, že snívam, presne o čom to bolo si nepamätám. Pamätám si len ten stav “pri prebúdzaní z toho sna v sne” Bola to taká paralýza, ktorá trvala dosť dlho. Teda dlhšie než obvikle, z času na čas sa mi niečo také prihodí, len toto nie a nie prestať. V tom sne som sa nemohla prebudiť, počula som akýsi šepot v jazyku ktorému som nerozumela, Pred očami sa mi mihali akési znaky, hieroglif alebo kresby, bola to veľmi silná vibrácia, ktorá mi rozvibrovala celé telo. Potom keď som sa akože z toho sna v sne prebudila tak som mala ústa plné krvi. Takže až potadeto to bol sen v sne o kotorom sa mi snívalo. Tak trochu horšie sa o tom píše, keďže je to sen v sne, ale verím, že sa to dá pochopiť. Keď som sa z toho sna prebudila do reality, tak som chíľu nevedla kde som, ale potom to už bolo OK.
    Veľmi pekne ďakujem.

    Páči sa mi

  30. Mne sa raz stala taka cudna vec.Lezala som vecer na gauci a nemohla spat tak som len premyslala o zivote a zrazu som mala pocit ako keby omdlievam a citila som ako mi odchadzaju z tela sily a nemohla som sa pohnut.Ale bola som myslou pri plnom vedomi,viem ze som nespala,som sa zlakla ze zomieram,ze takto sa zomiera prirodzenou smrtou.Ale zrazu ma zaujala ina vec,osoba ktoru som uvidela sedet na operdale gauca,som nechapala co to je a chcela som sa pohnut a odplasit to ale nedalo sa mi pohnut,tak len ocami som sa snazila poriadne sa prizriet kto to je a co tam robi ta osoba.Ale cim vacsiu snahu som davala do toho vidiet viac tak sa ta osoba zrazu rozplynula a zmizla.Viem ze to sen nemohol byt lebo som mala cely cas otvorene oci a ked to zmizlo vratila sa mi hned sila a mohla som sa pohnut.

    Páči sa mi

  31. A este by som sa chcela spytat na jednu vec.Kedysi som pracovala v zahranici a o dceru sa mi starala mama.A z nicoho som zacala mavat v noci zle stavy,budila som sa so strachom aj ked sa mi nic zle nesnivalo,citila som uzkost a srdce mi islo vyskocit z hrude,mala som strasne zle pocity a nevedela som z coho.Tak ked uz som bola z toho na dne zavolala som mame a povedala co sa mi deje,potom som sa spytala na moju dceru ci je v poriadku,ako sa ma a dozvedela som sa ze uz tri dni mala vysoku horucku a ze ma zapal pluc.Vtedy som pocitila ulavu,ako keby to bola odpoved na tie stavy ktore som v noci mala.Potom som uz spavala kludne.A odvtedy ked som sa v noci takto budila vedela som uz,ze nieco nieje s malou v poriadku ze je asi chora.Chcela by som vediet ako je mozne ze som to takto citila ked dcera bola chora.

    Páči sa mi

  32. Dnes som si povedal že idem skúsiť ac. Avšak som ležal na bruchu a keď som jednu chvíľu žmurkol už som bol v dakom stave kde som vedel o sebe a upriamil som pohľad na rúčku z nočného stolíka v ktorom som videl odraz ako ležím a zbadal som že nado mňou je dáka postava. V tú chvíľu začala akoby cez mňa prúdiť ,energia, či prúdila, prechádzala,vychádzala, neviem presne, no telo som necítil a bol to mistycký pocit 😛 tak som si povedal že veď to je príjemné budem to ovládať a vtedy to neskutočne zosilnilo a pribudol ďalší pocit silnejší. Keď sa som už prebudil zahľadel som sa na tú rúčku a odraz nebolo ani vidieť..neviem či to vnímať ako signál podvedomia alebo to bude iba tým že som ležal na bruchu??

    Páči sa mi

  33. mne sa stala paralyza asi tak 3 x vzi to bolo pri vstavany bolo to ako zly sen taky polovicny v ktorom som mal nejaku zlu polohu ze som si chcel prelahnut som si lezal na ruke ale zistil som ze sa nemozem pohnut v tom mi doslo ze spim a nemozem sa hybat tak som si povedal za pokusim sa zobudit a konence stanem ale neislo my to potom za chilku som sa sam uplne neocakavane zobudil zasmial som sa ze to co bolo potom sa mi to stalo tako este park rat ale chcel som povedat toto … tak ja som tento piatok skusal pervitin aj sa my to lubilo ale po tych 14 hodin super energie eufori a selijakych zazitkov rozpravania jednou vetou zadruhou v hlave 10000 myslenok stoho si vybrat jednu a hovorit v skuse a nezul zuvacku s cigaretov v hube a pritom tep 340 xD (to bolo obrazne povedane) a aby som nezabudol pobehovania hore dole cez cele mesto zpoznal som asi 1000 ludi ale meno som si nezapamatal ani jedno 😀 potom zme si povedali ze nas to uz v trnave nebavi boli sme tam asi do 01 00 autobus nam do vedlajsej dediny isiel za pol hodinu ale nechcelo sa nam tam cakat ani bit tak sme si tich 7 km presli pesi ani sme nestopovali dobre sa nam islo pesi 😀 taky naspedovany pohodka pekna prechadzka inac xD a zatu pol hodku sme aj dosly dost rychlo inac neviem kolko taka cesta trva normalne a to me sa este aj zastavovaly no proste v piatok o 20 00 som snupol a v sobotu o 10 00 mi zacala dochadazt energia po tom pobehovany som si v sobotu o 11 00 isol lahnut ale nemohol som zaspat tak som sa na spanok vykaslal nerobilo mi to zadny problem mame som povedal ze som spal u kamarata nemohol som jej povedat ze mne sa nesce spat 😀 v sobotu o 18 00 som bol uz unaveny a pritom som este od piatka rana nic nejedol ked som v tich stavoch pomyslel na jedlo bolo mi zle tak v sobotu vecer som isiel jest uz som to chcel ale dost tasko sa mi jedlo lebo som celu noc zuval a cela huba ma bolela no ale najedol som sa 😀 vecer som zaspal o 24 00 bol to taky spanok bez snou taky rychli o 8 00 som sa zobudil a ti krute dojazdy nevladall som sa ani postavit z postele 😀 tak som to nejak z vladol 😛 este som bol stale unaveny hovoril som uz ze to bol taky sitny spanok sak po bielom 😀 poobede som si povedal ze si idem zdriemnut bol som dost unaveny tak v nedelu o 14 00 som si lahol na bok na postel dobre sa mi lezalo uz som zaspaval a obcas som pocitoval taky nepopisatelny pocit predtim sa mi to este nikdy nestalo tak som sa pvrevracal este taka minutka a spal by som uz som bol tak skoro v polspanku ale potom zase ten pocit to ma zase zo spanku prebudilo a isiel so sa otocit ale zistil som ze sa neozem pohnut skusal som hybat najprv rukov hned som skusal otvorit oci ale neislo to ani ma to najprv nenapadlao sak som hcel spat tak ma potom hned napadlo ze jak budem dichat ale to mi islo automaticky tak skusam pohnut pravou rukou a nic ruka lezala mala v pici potom som skusal otvorit pusu a nieco povedat neislo to krical som ale v skutocnosti som ani trosku nepipol kopal som nohamy a nic dost som sa vystrasil napadlo ma ze ci sa mi neco nedojebalo v hlave z toho pervitinu hned som rozmyslal ze uz to nikdy nescem ze je to pordel atak no a potom to len tak necakane preslo postavil som sa spostele tak som sa uz upokojil porad som si isol zapalit na balkon a tam som si potom v izbe v simol ze vidim take vlnky ako ked pozerate na ohen tak nadnym alebo nad cestou v lete len troska ine a kolo predmetou som videl tu auri ci jako sa to hovori vo vzduchu to bolo priesvitne aj okolo predmetov pozrel som si na ruku a vyzeralo to tak isto lenze modrej farby a koncilo to asi pol centimetra od ruky proste take modre okolo tak som stal v izbe a pozeral si na ruku 😛 a zistil som ze tu auru mozem ovladat cital som si vselico na tejto stranke o telekineze alebo psy ball tak ma hned napadlo ze teraz ked tu auru vidim to mozem viuzit ona akoby tiekla smeromod ramien a potom sa roztahovala dalej hlavne z konca prstou roztahovala do priestoru v izbe tak ssom si spomenul na ten navold na psy bal az nato ze som si tu energiu nemusel predstavovat ale som ju videl dala sa docela lakho ovladat tak ta energia mi isla z konca prsov a sustredil som sa nato ze znej spravim gulu a islo mi to mal som medzi tukamy modro priestytnu gulu a potom ma to uz nabavilo tak som tu gulu hodil von oknom a normalne som videl na balone ako tam okolo bytovky leti modra svietiaca gula leti a pomali sa zoslabovala a rozpustila sa v priestore hned som si mohol vyskat snou aj hybat a hned by som si vyskusal aj telekinezu ale to ma v tej chvili nenapadlo ado teraz sa cudujem najprv som chcel napisat len o tej paralyze ale napisal som vsetko tak toto som mal najviac zazitkov za wikend najviac sa mi pacilo to stou gulov to sa mi stalo pred hodinu este teraz trochu vifdim tie auri ale uz si to ani nevsimam fuuuu uz ma bola ruky tak citajte ked sa vam sce 😛 a mozte sa aj vijadrit

    Páči sa mi

  34. a este nieco k tej gule potom asi mi to par ludi verit nebude ale mne staci ze viem ze som tu bol avidel som to 😀 a tieto auri som videl aj predtim ked som mal lysiny lenze to som mal take halucinacie ze som nad tim ani nerozmyslal 😀

    Páči sa mi

    • PS: väčšinou keď si zabiješ halucinogén do seba odblokujú sa ti takéto schopnosti takže to nieje nič výnimočné pod vplyvom drog vidieť auru, to môžem i ja 🙂 ..( fuj )

      Páči sa mi

  35. No takže ja ti k tomu poviem asi toľko:
    1.Na tomto webe sa nenadáva a keď tak nie tak ako si tu nadával…
    2.Načo si dávaš drogy?zbytočné úplne aby si bol “in” s*r nato…
    3.Gratulujem ku schopnostiam keby ti to šlo tak ešte bez drog…

    Páči sa mi

  36. Hmm to je super že to vieš vážne, ale asi si si zmýlil blog.Tento blog sa volá:

    MINIGRIMI: EZOTERIKA A MÁGIA a nie FEŤÁK: UPPERS A DOWNERS

    ak chceš pokecaj si o tejto zábavke na http://www.shroomer.cz tam je tebe podobních plno a to ti vravím v dobrom 🙂

    Páči sa mi

  37. Dobry vecer pani Helar….Ospravedlnte ma ze takto neskoro… Ja by som skor chcela nezvycajnou vecou sa obratit ku Vam. Neviem ako mam Vam napisat, pretoze toto sa mi nestalo, aj ked by som radsej Vam napisala niekde inde, len neviem kde… :/

    Páči sa mi

  38. Okej, na rovinu sem napisem. A nech sa to niekomu zda cudne, pretoze mne nie. Nikdy som pani Helar nevidela, neviem ako vyzera, ale mala som ju vo svojom sne uz ako starsiu zenu so skusenostami, tak okolo 55… Sedela s nejakou zenou, ponorena do vazneho rozhovoru a aj ma videla, len si ma ani nevsimala 😀 a niekto mi vravel, ze je to Helar, neviem kto, nevidela som ho…
    Nedalo mi, tak som sa pristavila a spytala sa:” Ste pani Helar?” Sa len postavila, prikyvla a odisla. V tom ten hlas zase nieco vravel ohladom Helar, nie pozitivne, skor ze nieco s tym ze ma tazkosti a potrebuje pomoc…Ale dobre som nepocula :/ (to sa ani divit netreba, ked mi od narodenia nepracuju usne bubienka 😦 ) No proste z jej strany o nadviazanie kontaktu bol nezajem 😀 .Prostredie nebolo priatelske.
    Vlastne naco toto riesim? Nevidela som ju v skutocnosti, tak si asi zacinam mysliet ze fantazirujem ju vo svojich myslienkach 😀
    a ked toto pisem, tak v podstate neviem co tym chcem povedat… 😀 Ze som ju mala v sne? Ze je k cudzim ludom odmeranejsia (chapacka) ? Ze ma tazkosti? Potrebuje pomoc? A co ten hlas?
    Jedno viem, ze to nebol obycajny sen…….

    Páči sa mi

    • Klaudia,

      toto nevyzerá na sen o mne, ale na sen pre vás… Zrejme vo vašom vnímaní moje “krycie meno” sa stalo zástupným za istú oblasť informácií. Je možné, že vnútorne nemáte celkom vyčistený vzťah k ezoterike, že sa časti z nej bojíte (“helar” sa nekontaktovala, ale nebola priateľská) alebo ju dokoca odsudzujete (“helar” mala problémy). Ten vnútorný hlas, to bolo pravdepodobne vaše podvedomie.

      Nerobte si z toho všetkého ťažkú hlavu. Ak máte z ezoteriky alebo jej časti horší pocit, počkajte – možno potrebujete viac skúseností istého druhu, aby vaša nedôvera poklesla. A čo sa týka helar – tá má furt nejaké problémy, takže to je bežný “stav hmoty” 🙂 , na ktorý je navyknutá. Jedného dňa, keď sa zobudím a nebudem mať problémy, budem vedieť, že som počas spánku uhynula 😛 …

      Páči sa mi

      • No to som ja… Ano po dlhej odmlke aby som porozmyslala nad Vasimi slovami pani Helar… Aj viem ze mate dovolenku:)
        Tak vlastne prosim niekoho kto mi rozlusti tuto vec…. Patri do ezoteriky aj hladanie svojho anjela?viem ze je to angelarium, ale ci to nahodou nieje spojene, ked si to vyzaduje silne citenie a meditacie a tak….

        Páči sa mi

  39. Mirko TT
    a nemohol by si nám o tom napísať? Aj nám sa kadečo stáva a práve takýmto spósobom,keď každý napíše svoje pocity a dojmy tomu rozumieme čím ďalej lepšie a učíme sa na tom,samozrejme,len ak by ti to nevadilo

    Páči sa mi

  40. Jej, pani Helar….. Aj som si vydychla, este Cikitet mi znasobil usmev 😀 😀 😀 😀 😀
    Uznavam, ze este sa neviem cela ponorit do ezoteriky, lebo na druhej strane si uvedomujem, ze si to vyzaduje aj obetu. No a ja som radsej, ked mam obetovat tuna na “Zemi” a nie dusevne :D… Ved si este len svojho ducha musim dat volako dokopy 😀
    Inac, aj si myslim, ze ste to nemohla byt vy, lebo isto vyzerate v skutocnosti lepsie 🙂

    Páči sa mi

  41. Ano má šošovicu na nose a sedí na metle 😀 pristáva na streche a potom nechce zo strechy zletieť dole na dvor, je to proste bosorka jedna ……. hi hi hi 🙂 😀 😛

    Páči sa mi

  42. Zaujimala ma hlavne ta diskusia hore o halucinogenoch. Aurawiewer odsudil drogy a zaskatulkoval ich. Ezoterika ma vela spolocne s touto temou. Nechcem povedat ze ich podporujem,ale ze tu niesu pre srandu kralikov. Cital som o tom mnohe knihy a publikacie. Dnesny svet sa snazi mladezi stiepit vedomost ze drogy byvaju zle a len si pokazia zivot. Pri tom su dovolone drogy ako alkohol a cigarety. Mnohi vedci v amerike testovali LSD v malich davkach a bolo dokazane zvysenie vedomie v mnohich oblastiach ba spojenie s celym universom. Niektory ludia ich potrebuju ako startovni krok pre ich cestu. Je rozdiel byt fetakom a vyuzivat ich ako krok k ulachceniu cesty za poznanim. Ludia ktory ich pouzivali ich mavali iba par krat rocne alebo na mnohich posedeniach. Bolo dokazane ze aj v starovekom grecku sa konali velke zhromazdenia kde sa pouzivali omamne latky k dosiahnutiu zvyseneho vedomia a pomocou toho boli objavene mnohe mytologicke bytosti a bozstva. Takze netreba nic odsudzovat pokial tomu poriadne nerozumieme.

    Páči sa mi

    • Téma: “Drogy a ezoterika” 🙂

      Poďme sa na drogy pozrieť bez nálepky “dobré” a “zlé”. Halucinogény poznáme z minulosti – pomáhali šamanom dosahovať zmenené stavy vedomia a robiť veci, ktoré bežný človek nedokázal. Potiaľ dobre.

      Na druhej strane, bez nich sa šaman ani nepohol… Potiaľ menej dobre.

      To bolo v minulosti, keď vibrácia Zeme bola ťažšia, hmotnejšia a neumožňovala človeku “vyliezť z tela” vlastnými silami. A tí, ktorí to robili pomocou halucinogénov, sa rozpadli do dvoch kategórií – u jedných to ich psychika uniesla a u iných nie. To, kam ste sa zaradili, ste zistili jedine tým, že ste to vyskúšali a skončili buď na “tróne” alebo v “blázinci”. Potiaľ zaujímavé a napínavé.

      Dnešná vibrácia Zeme umožňuje ľuďom s istou osobnou vibráciou “vyliezť z tela” celkom bez pomoci halucinogénov. Nepotrebujú ich a nie sú na nich závislí. Jednoducho vylezú z tela, pretože je ich psychika na to prispôsobená. To sú tí, ktorí v minulosti končili “na tróne”.

      No a potom sú ľudia s nižšou vibráciou, ktorým vibrácia Zeme neumožňuje vyliezť automaticky z tela. Majú dve možnosti: buď si zdvihnú vibráciu a môžu sa na halucinogény vykašlať, alebo to nedokážu a musia ich použiť. A to sú tí, ktorí v minulosti končili v “blázinci”. (Mimochodom, použiť halucinogén je menej namáhavé ako sa o niečo snažiť. Je to “len tak, for fun” – takže si viete predstaviť, aká sorta ľudí túto cestu zvolí!)

      Videla som rozklad osobnosti u niekoho, kto nebol pripravený na kontakt s mimofyzickou realitou a napriek tomu si ho vydupal (nie cez halucinogény, ale cez hypnózu) – a nikomu neprajem, aby dopadol podobným spôsobom!

      Ja si dovolím halucinogény odsudzovať – a to preto, že umožňujú nepripraveným ľuďom kontaktovať niečo, čo im premení psychiku a oni nie sú nastavení na to, aby to dokázali spracovať… Poznáte slovo schizofrénia a paranoia? Tak o tomto hovorím!

      Páči sa mi

    • Zhrniem ti to v krátkosti. Niesom fetak ani sockos aby som potreboval drogy k opusteniu tela. Nesuhlasim s ich pouzivanim v sucasnej ezoterike. Presne je to o tom co povedala helar. Dam ti len taky prakticky priklad.
      Vypuklo povstanie, vsade panika a nedostatok jedla nieto este drog. Nevies bez nich vyliest s tela a pozriet sa ci ta za dva dni nezastrelli nejaky sialenec pri rabovani obchodu. Trochu drasticky priklad. Povies si sak mam zasobu. PS: 6 rocne zasoby drog by si asi tazko zohnal bez toho aby ti ich niekto slohol. Dobre povedz si dalej ze stale je les a mas tam kopu lysohlavok, durmanu, rulika zlomocneho.. tak si zober priklad ze je zima a kopa snehu…
      A taky clovek co to poctivo cvicil a nefetacil si lahne na zem uvedie sa do tranzu vytiahne sa s tela kukne sa a ide nazad a prezije lepsie ako ty.

      Co sa tyka halucinogenov este som ochotny tolerovat salviu divotvornú a durman horský. Aj to v prípade ze si to date raz za rok i to kvoli niecomu smrtelne vaznemu. Inac je to presne to ako to opisala helar.

      Pouzivali to aj v minulosti. Myslim ze poznas ,, ucim sa s chyb druhich, na vlastne nemam cas ,, ale tak kazdy si musi narazit vlastny zobak sam 😀 😀 .

      🙂

      Páči sa mi

  43. “A taky clovek co to poctivo cvicil a nefetacil si lahne na zem uvedie sa do tranzu vytiahne sa s tela kukne sa a ide nazad a prezije lepsie ako ty.”

    Naznacujes ze som fetak alebo co ? Drogu som nikdy nemal..
    Snazil som sa vysvetlit ze niekde sa pouziva ako bezny material. Nie kazdy to dokaze sam. A pouzivaju tak minimalne davky ze nehrozi ziadne predcasne prebudenie ale iba blizsie oboznamenie sa s inym vedomim. Ako vravim v rukach odbornika je to spravna vec ale nepatri to do ruk tinedzerov a podobne. Dokaze ta to pobudit tim spravnim smerom. Samozrejme treba byt na to pripraveny a nebrat to na lahku vahu. Islo len o to stimulovat vedomie. Ale ako sa uz spomenulo, vibracia zeme je uz dostatocne silna a netreba uz tak za tim siahat. Vetsina ludi ich pouzivala ako zdroj blazenosti a nie tim spravnim smerom v tom spocival problem niektorich generacii.

    Páči sa mi

    • blab blab nepochopil si. hovoril som to ako priklad, pozornejsie citaj a hned zistis ci to bolo myslene na teba…
      uz pisem ako cikitet nikto ma nechape 😀 ..

      Páči sa mi

  44. Jo konecne som zistila co too je 😀 mne sa to totizto stava velmi casto… skoro kazdy tyzden ..ide mi to na nervy! je to hrozny pocit! fakt super clanok!

    Páči sa mi

  45. zdravicko,
    mam potrebu napisat sem jeden z mojich zaujimavejsich snov (aspon z mojho pohladu 🙂 ) tak ked sa niekomu zachce odpovedat budem len rada 🙂
    je ich viac ale tento na mne zanechal dost dlho cudesne pocity:
    na chodbe v bytovke v ktorej som kedysi byvala sa zhromazdili asi vsetci ludia co tam byvali; lebo pred nasou bytovkou pristalo ufo. ludia neboli vystraseni skor by som povedala ze velmi zvedavi a vsetci sa rozpravali. mala som pocit ze tam stojime uz niekolko hodin, ked zrazu som sa nejako dostala na vrch tej lode. nepamatam si presne ale bolo tam viac bytosti, a akoby styri velke “kotly” , boli akoby v takej kocke a kazdy mal v sebe nieco ako “tekutinu” inej farby. tie bytosti tam boli a ja som sa mala ponorit do kazdeho z tych kotlov; schulena do klbka som akoby levitovala z jedneho do druheho. kazdy krat ked som sa ponorila som pocitila taky neuveritelny pocit co prebehol uplne celou mojou bytostou a pamatam si ho doteraz.. neviem v akom poradi, ale mam pocit ze tie tekutiny mali cervenu zelenu a modru farbu a nieco mi vravelo ze symbolizovaly styri zivly..ked som sa ale mala ponorit do posledneho, aj ked to boli jedne z najnadhernejsich pocitov ake som kedy zazila, zrazu som si len v mysli uvedomila “pockat, ale ja nechcem zomriet” a tak som sa zobudila. neviem ako by bol skoncil ten sen ale velmi sa my zaryl do mysli a casto nad nim premyslam. bola tam aj jedna cista hlupost 😀 pamatam ze jedna z tych bytosti co sa na mna pozerali pri tom procese bol brad pitt /ale nakoniec som dosla k zaveru, ze on symbolizoval smrt v tom filme joe black a celkom mi to tam sadlo/
    tak co vy na to?

    Páči sa mi

  46. Ahoj. Dufam, ze mi este niekto odpise.. viem, ze je to stara tema, ale pre mna je teraz dost aktualna.
    Teraz vecer som si zdriemla a snivalo sa mi toto: zobudila som sa, ale citila som, ze nieco so mnou v dome je. Mala som divny pocit, hovorila som si, nech to ide prec, chcem byt sama. Najprv sa pohybovala zaclona, potom mi zvonil telefon. Zdvihla som, ale na druhej strane bolo len ticho. Ovladace na telku nefungovali, ked som chcela dat tichsie, lebo som chcela pocut dalsi zvuk z chodby-stale, ked som dala hlasitost na minimum, zvuk som pocula dalej. Ktosi dokonca zvonil pri dverach, ale nebol tam nikto. V bratovej izbe sa svietilo a boli otvorene dvere-prisla som tam a tam isla telka, ktoru nema. Uvedomila som si, ze to bol ten zvuk, co som stale pocula. Zrazu buchot hrncov v kuchyni.. stal tam moj brat a varil si veceru. Nechapem, ako prisiel bez toho, aby som ho nevidela.
    Co je vsak dolezitejsie a smeruje to k mojej otazke a dovodu, preco pisem: Pocas celeho sna som mala intenzivny pocit, ze som mnou v izbe nieco/niekto je. Bola som si uplne ista. A dalsia vec je, ze ked som sa zobudila (v tom sne), nemohla som sa najprv hybat, resp.to slo velmi tazko. Stale som bola unavena a chcela som len mat zavrete oci, lezat. Ked zazvonil teln telefon, zdvihla som ho, ale pocuvala som to ticho na druhej strane s uz zatvorenymi ocami od unavy.. Dalo mi to hroznu namahu ist sa pozriet, kto zvoni pri dverach. Hrozna unava, pocit pritomnosti niekoho a pocit, ze cosi tu nehra sa tiahlo celym snom.
    Po zobudeni som si uvedomila, ze tento vzorec sa mi uz raz snival v case, ked som si zapisovala svoje sny. (nastastie :)) Tiez som bola doma, od unavy som nedosla ani do postele, ale lahla som si v chodbe na zem. Vedela som, ze nie som sama, ze sa nieco cudne deje. Prisla som do kuchyne, musela som sa horko tazko postavit-zdalo sa mi, ze pri mne ktosi stoji. Pozrela som sa a bola som to ja sama vedla mna…
    Mala som este jeden sen, v nom sa vsak vyskytoval len ten pocit hroznej unavy, keby som najradsej nerobila nic, len spala, mala zavrete oci.. Ja viem, nie je to paralyza, ale nema to s tym nieco spolocne? Popripade co mozu znamenat tie prve 2 sny a opakujuce sa znaky v nich?
    Dakujem za odpoved 🙂

    Páči sa mi

  47. Mne sa ta spankova paralyza parkrat prihodila. Je to velmy neprijemne. Vzdy sa mi to stalo ked som si poobede zdriemol (vecsinou v nedelu). Zrazu, po urcitej dobe spanku som sa prebudil do akehosi polospanku, nemohol som hýbať takmer celým telom okrem hlavy, aj to len velmy malo. Ale ked som nou trochu pohol tak to zrazu preslo a ja som sa doslova prebudil. A este ked som v tom polospanku/paralize zavrel oci tak som mal pocit ze za sekundu zaspim, ale vzdy som ich otvoril lebo som mal z toho blby pocit.

    Páči sa mi

  48. hladam vysvetlenie ako tu viacerý pisete o spánkovej paralýze. začalo sa to asi tak 4 roky dozadu v taliansku v jednom byte v blízkosti lesa. zaspával som a v určitom bode my zacinala bit zima od nôh a srdce mi zacinalo silne buchat a oblieval ma studeny pot. nespal som lebo oči som mal otvorene ale napriek tomu som sa nemohol pohnut, a pocul som zvuky ako ked sa dvaja ludia rozpravaju obcas som aj presne rozumel slova. cele to bolo trochu nejasne a tak strasne zly pocit si predstavujem asi pred smrtou. a cele sa to stupnovalo az som nevladal poriadne dychat citil som ze ak s tym nieco nespravim bude zle, silno som sa strhol a vsetko postupne prestavalo. zvlastne na tom je ze oci som mal cely cas otvorene a vsetko okolo som vnimal. to bolo asi prvy krat co sa mi to stalo a od vtedy sa to stava v roznych intervaloch a na roznych miestach niekedy castejsie inokedy dlho nic….
    mam pocit ako keby bolo nieco stale somnou a dobre to teda nieje.
    dakujem za nejake reakcie….

    Páči sa mi

  49. ahoj, chcela by som sa spytat ohladne jednej veci. teraz v noci sa mi snival sen proste uplne normalne. jedine co si pametam bolo ze som stala pred skolou otocila som sa najskor za seba a potom do lava, tam som sa zahladela a zrazu to setko zmizlo okolo mna bola sama bielota a ja som neuveritelnou rychlostou klesala dolu ako nejaka babika. newem ci som mala oci otworene alebo zavrete mala som pocit ze otvorene. potom to prestalo a ja som sa zobudila a snazila sa pohnut neslo to tak som chvilu lezala a nevedela co mam robit, nevedela som ci to bol sen ci skutocnost pretoze to bolo take realne. asi po minute som nabrala uplne vedomie a mohla sa pohnut .chcem sa teda spytat co to bolo za stav.

    Páči sa mi

  50. a este som zabudla dodat ze skor nez som sa pohla som pocitila ulavu najskor od noh potom to preslo do kolien a postupne do celeho tela. proste ako keby do mna nieco vchadzalo alebo co.

    Páči sa mi

  51. Mne sa to s tou paralyzou stava v poslednom čase strašne často, a tuto noc sa mi to stalo asi 3x za sebou..začne sa to vždy v sne pocitom akoby niekto zo mna vysaval dušu, ako už spominala uplne hore katka..asi mi neostava nič ine ako si na to už zvyknuť 😀 inak neviem či to je len u mna, ale stava sa to vždy len ked ležim na chrbte..

    Páči sa mi

  52. a ešte často sa mi sniva že som doma v byte, všade je tma a ked chcem zažnuť svetlo tak sa vobec neda zažať ako ked neni prud a zrazu si nejak uvedomim že v byte je duch , tak neviem prečo vždy ho chcem chytiť a ked bežim k nemu a som asi meter od neho alebo niekedy na nho skočim a držim toho ducha.. tak všetko sa zrazu spomalí a potom už len nasleduje ten pocit s vysavanim duše a paralyzovanim pri prebudzani..nemam šajnu prečo sa mi to stale sniva 😀

    Páči sa mi

  53. Mne sa to stava priblizne 4 dni zo 7 . Stavali sa mi 2 veci.. prva: kedy kolvek pocas spanku niekedy pri zaspavani, inokedy pri zobudzani som vnimal uplne vsetko okolo mna..dokonca som sa pozeral na spalnu na priatelku ako pozera do pocitaca no nemohol som sa pohnut a mal som pocit ze sa nemozem ani nadychnut. oci som nemal uplne otvorene ale tak cez mihalnice som videl. najhorsie je ze som sa nevedel prebrat a nedostal som zo seba skoro ziadne slovo okrem ‘mmmm’ ‘hmmmm’ eeeee’ a podovne vzdychi. vzdy mi pomohlo ku prebratiu ukludnit sa snazit sa nadychnut a poriadne zakricat. potom som bol hore ale musel si nehat oci otvorene vzdy aspon pol minuty inak sa stav vratil. to preslo a teraz to je inac. deje sa to rovnako v spanku ale zacina to inac.otvorim oci a ked ich chcem zavriet tak vsetko okolo akoby ztmavne, zosedne telo mi strasne vibruje ako ked si sedite na nohe a potom su v nej mravce ibaze to mam v celom tele tiez sa nemozem pohnut , zo zaciatku ani nejde dychat (mam pocit) ale uz nevidim co sa deje, ale snivam. uz dokonca nevidavam ani tie vzdychy pri ktorich ma priatelka vzdy prebrala a sniva sa mi ako sa nasilu preberam , ako nasilu hadzem veci co su po ruke na zem aby si ma niekto vsimol a zobudil ma. je uz ovela tahsie sa prebrat sam nadychnutie a skriknutie nepomaha na prvy treba nato hrozne vela energie. a toto mam tak 4 noci zo 7. kam s tym mam ist? ku akemu doktorovi? dakujem za odpovede. PS: vzdy som chcel skusit nic nerobit, iba tak ostat lezat pri tom stave ale nikdy to nevidrzim nieco ma podvedome nuti sa preberat a myslim ze je to strach 🙂 myslite ze by som mal skusit nic nerobit?

    Páči sa mi

    • Ondrej, v tomto ti doktor nepomoze, akurat ta nadopuje liekmi, ale to nic neriesi. Ked ides spat, urob si ochranu, a popros svojho anjela strazneho o pomoc. A precitaj si clanky o astralnom cestovani. 😛 Niektori ludia roky trenuju kym sa im to podari. Tebe sa to deje spontane a asi to ma nejaky dovod.Tak studuj, cakaju ta uzasne zazitky. Budes nielen verit, ale aj vediet, ze nie sme len fyzicke telo. 😛

      Páči sa mi

    • toto sú príznaky návratu z astrálu… ak ten stav pretrváva aj počas bdenia,
      treba sa zohriať v teplej vode, lebo telo kmitá, len ak sa chce zohriať…
      a trénuj na zapamätanie … aby si si zapamätal, kde si sa túlal 😀 hneď po zobudení si zapisuj kde si bol a čo si zažil 😀

      Páči sa mi

  54. Sice spankovu paralyzu som nezažil. Ale zazil som “Lucid Dreaming” a musim povedat, ze to bol na jednej strane uzasny a zaujimavy zazitok a na druhej strane desivy.Pretoze sa mi to stalo prvykrat a ovladat svoj sen je nieco vynimocne. Ale mam otazku , je nejaky sposob/metoda nato aby som vedel kazdy alebo aspon skoro kazdy sen ovladat?

    Páči sa mi

  55. mne sa stalo už neraz tieto veci … dokonca že sa mi podarilo už zdvihnut aj hlavu no zrazu prudko padla ako keby mi do nej niekdo buchol .. prvy krat ked sa mi to stalo som kričala na kamaratkynu sestru lebo ležala najbližšie pri mne a chcela jej povedat vraj že tam niekdo je no nakoniec ma to prestalo paralyzovat a nedokazala som zase zaspat… no teraz prednedavnom som spala a za vidna ked už už ktokolvek kto prešiel bolo vieidet tiene som videla aj citila ako sa niečo ku men zohlo .. v tieni to bol muž a nedokazala som kričat aby mi niekdo pomohol ani otvorit usta citila som jemne vybrovanie zvukov pri mne ako keby mi niekdo chcel niečo povedat no nerozumela som nič a ja som vnimala všetko okolo moju maminu zasvietene v kupelni pračku a chcela som povedat mamina no nedokazala som to neviem či je to v tom paralyzovanom sne … možno by som tomu verila len tien som potom chcela zistit premavla som rukov nad mojou postelou a presne to vyhcadzalao ako keby sa ku mne niekdo zohol … neviem či to mam brat ako ken sen … lebo sa mi to čoraz viac opakuje a vždy ked sa mi to stane citim ako keby mužšku pritomnost nejaku inu … neviem ako to brat ..

    Páči sa mi

  56. Čiki
    nemáš pravdu,toto nebolo astrálne cestovanie.Ona si bola vedomá toho,že je vo svojom tele,len nebola schopná sa pohnuť.Mne sa to stalo dve noci po sebe asi pred 5 rokmi.

    Julia

    ničoho sa neboj.Nijako ti to neublíži.Sleduj svoje pocity tela,zvuky,čo nové,nepoznané sa objaví.Ja som ešte za tých 5 rokov neprišla na to,čo to je a to sme s priateľmi prebrali všetky možnosti,ktoré sa dali.A napíš,neboj, môžeme sa o tom porozprávať.Predpokladám,že si mladá dievčinka,ale neviem,či sa venuješ ezoterike a niečo už o týchto veciach vieš.Ked pôjdeš spať,tak popros svojho anjelika strážneho o ochranu,že si neželáš byť nikým a ničím rušená.

    Páči sa mi

    • ezoterike ?.. venujem ked sa mi niečo stane …verim na tieto veci a preto ich neprehliadam lebo mi to nepride že by to bolo len tak … stava sa to čoraz častejšie a čoraz inšie veci prichadzaju najprv ma to ako keby dusi potom zatlača do postele potom nadvyhuje nakoniec vidim ako keby tien … som mlada a preto to niektory ludia neberu do uvahy skor si povedia že som paranoička lebo verim na tieto veci … hladala som všetko čo sa dalo …. nikde nič nepíšu a platit niekomu peniaze za to čo si možu dakedy aj vymysliet .. neviem … pokusim ho poprosit o stražnu ruku no už neraz som sa modlila a raz to neprišlo a raz ano … uvidim či to pride znovu alebo to nepride ….

      Páči sa mi

    • Saltínka tento stav zažívam vždy keď sa vrátim z astrálnych ciest ,problém je v strachu, lebo telo je ešte v hybernácii a ty sa snažíš rozhýbať telo ale máš pocit paralyzovania po návrate do tela , ba niekedy celý vibrujem, až kým sa zohrejem v teplej vode ..treba si pamätať, to čo bolo pred paralyzáciou tela. Takto isto to vnímam aj po rozšírení vedomia keď sa stiahnem naspäť do seba, tiež neviem rozhýbať telo na prvý krát a čakám na zosúladenie vibrácii
      tela a srdca , tento stav mám vždy po návrate keď sa snažím opäť ovládnuť telo hihi a ráz som sa vrátil tak, že som zletel z postele.. 😀 tak to so mnou škublo ..já mam iný problém..považovať telo za svoje hi hi 😀 cítim to ako väzenie 😀 a pokiaľ niekoho vnímala , mohol to byť astrálny cestovateľ s ponukou výmeny tela, ale bez povolenia sa nič nedeje 😀
      skôr opačne …nepustí ťa z tela von hi hi hi 😀

      Páči sa mi

  57. Čiki

    vyzerá to podobne,ale si nemyslím,že je to ono.Mne sa to stalo už pred piatimi rokmi,ako písala Julia,videla som aj ja taký tieň,siluetu.Dodnes si nie som istá,či som vôbec spala,viac sa prikláňam k tomu,že nie.Odvtedy cítim chladivý vietor v treťom oku,do siedmej čakry akoby mi niekto chcel vyvrtať dieru a stále sa to stupňuje,začína to byť pomaly bolestivé,neviem kvôli tomu zaspavať.Cítim,ako mi niekto chodí rukou po chrbte,po hlave,prehrabáva sa mi vo vlasoch,fučí mi do ucha,počujem hudbu,v každom uchu inú,šumenie,pískanie,ja už ani neviem,ako vyzerá ticho.Niekedy sa mi stane,akoby mi v hrudi nafukol balon a potom praskol.Aj ma raz napadlo,že to vyzerá,akoby niekto zo mňa,alebo do mňa vyskočil. Mám SRT,reiki,každý den si zatváram prístup z iných dimenzií,paralelných svetov,čistím sa od všetkých negatívnych energií,som si istá,že to nie je žiadna dušička,čo netrafí do svetla.Sú dni,ked mi ani kyvadlo nejde spojazdniť,alebo mi tára blbosti.Ja naozaj neviem,čo to je,ale pochybujem,že by to malo niečo spoločné s astrálnym cestovaním.Nejde to odohnať ani láskou,ani poslaním do …ved vieš kam.

    Páči sa mi

    • Práve preto vravím že si treba zapáliť vlastné svetlo .. 😀 Aby ste nemali strach 😀 lebo ste tvorcovia a preto si vytvárate niečo, čoho sa potom bojíte 😀 Já som mal vždy radosť, ak som niekoho stretol a porozprával som sa o tom čo som ešte nepoznal . A pozor.. 😀 nie sú tam tvary, tak tomu niekomu hovorím moje vyššie alebo nižšie JÁ ,lebo tak ako nižšia dimenzia sa vytvára pre potrebu vyššej dimenzie tak je to aj s vyššou dimenziou a v každej žijete
      súčasne a To chodenie po chrbte tiež pripisujem vibráciam ktoré cítiš spontánne treba začať cvičiť a hlavne sa nebáť, ste hviezdy nad slnko v tele 😀 strach je veľkou prekážkou 😕 nezabudni zapáľ svoje vlastné svetlo 😀

      Páči sa mi

      • Boh je milujúca bytosť a nedá sa mu ublížiť a preto ani netrestá … 😀 trestáme sa sami a to by sme naozaj nemuseli 😀

        Páči sa mi

      • ja som ešte zvedava nestalo sa to vela raz ale zato teraz sa to už stupnuje … momentalne neviem rozoznat či je to niečo čo ma prenasleduje alebo sa niečo deje .. chcela som zistit či existuju ludia čo maju podobne pocity a že či to nejako riešia alebo apson vedia čo to je .. sama som zvedava čo ma čaka a či niečo nove zažijem alebo skor sa budem bat zaspat čo už mam aj teraz ak som sama doma 😀 .. tak uvidime ale uričte dakujem a ak sa niečo stane hned sa otočim na tuto stranku 🙂

        Páči sa mi

  58. Veľmi zaujímavé veci som sa tu dozvedela. Teraz viem, že mávam lucidné sny a nie som v tom sama, ak sa neviem hýbať a kričať, keď sa chcem zobudiť. Začala som sa báť, lebo sa mi to začalo stávať často. Po prečítaní informácii na internete som si však uvedomila aj to, že sa mi to stáva, keď som unavená, ale ešte si nepripúšťam čas na spanie, keď sa vedomím bránim spánku, ale telo a myseľ sú unavené. Viac sa musím sústrediť na to, prečo som taká unavená, prepracovaná a eliminovať to, lebo sa obávam, že to môže viesť ku poškodeniu zdravia.

    Páči sa mi

  59. .. newem stalo s ami to teras po prvy krat .. a newiem co to je ….išla som si lahnut a zaspala som a zobudila som sa nato ze som sa hrozne triasla a chcela som aj kričat len som nemohla vydat zo seba ani zvuk a ani sa pohnuut … asi po 5 sekundach som sa konečne mohla postavit…. predtym som to skušala ale ako keby ma nječo tahalo naspet na postel… :((

    Páči sa mi

  60. Tak ak to nebolo trasenie od zimy, tvoje astrálne telo sa chcelo vydať na výlet. Niekto sa dostane von ani sa snažiť nemusí a my čo snažíme, tak sa nám to podarí horko ťažko, alebo vôbec ! 😕 Ja to vibrovanie pociťujem pri sústreďovaní na tretie oko a potom tras tela a …nič. 😦

    Páči sa mi

  61. ahojte…vedeli by ste mi prosím niekto vysvetliť čo znamená, keď sa mi snívalo, že ma zasypal piesok??Bol to vcelku živý sen, stála som na dne pieskovej priepasti a keď som sa pozrela hore, zo všetkých strán sa začal piesok na mňa valiť až ma úplne pochoval zaživa. Bola som v tme a chytila ma panika a prebudila som sa na to, že skutočne šermujem rukami vo vzduchu a snažím sa vykopať…ďakujem:)

    Páči sa mi

  62. Martina

    Piesok symbolizuje pudový život orientovaný do sveta, či života plný hmotných tužôb a nesplniteľných prianí, bolestí a strach, ohrozenia a neisté pomery, preto je piesok vítaným symbolom mnohých pudových personifikácii viac na http://www.medo.cz/jaromir/kniha_snar/index.html toto je dobrý výkladový snár.

    a tým že si bola zasypaná je to zbavenie sa nejakého citového pudu v tvojom živote.

    Páči sa mi

  63. sen čo sa mi sníval si skoro vôbec nepamätám, ale čo si pamätám, sú slová, ktoré som hovorila. Sedela som na stoličke v miestnosti podobnej ako v reštaurácii, pristúpil ku mne muž v obleku a pýtal sa ma čo má robiť a ja namiesto odpovede som začala ako keby odriekať slová “UA LOA KA HIM” Musela som sa nasilu zobudiť, lebo som bola v spánku paralyzovaná, ale počas prebúdzania som stále opakovala tie slová (ak sa to dá nazvať slovami). Aj keď som už bola hore, slová sa mi stále preháňali hlavou. Aby som mohla pokojne znovu zaspať a neopakovať ich stále dookola, začala som si v duchu spievať. Ráno, keď som sa zobudila, slová som si stále pamätala, ale už mi nevírili hlavou ako v noci. Ak tie slová niečo znamenajú, prosím napíšte mi čo. Ďakujem

    Páči sa mi

  64. preniesli sa k tebe slová šamana z ostrova Havai .niečo ako keby si bola ním ..ale na to by si musela vycestovať na Havai lebo havaisky neviem hovoriť 😀 Pripomína mi to pozdrav duši bieleho muža 😀

    Páči sa mi

  65. ivbi – UA LOA bude dlhý dážď,
    KA samotné – je člen, ktorý sa používa pri pluráli
    a HIM je anglické slovo…
    jedine keby to slovo bolo KAHI – a to je magický dotyk, ktorý lieči (myslím, že nastal čas zverejniť ten článok o kahi) 🙂
    Takže si z toho sprav nejaký obraz… 😀

    Páči sa mi

  66. Ďakujem za odpoveď white82 aj čikitet. Nevenujem sa šamanizmu ani mágii, tak mi bolo čudné, prečo hovorím slová ktorým nerozumiem. Možno čas ukáže, čo to malo znamenať.

    Páči sa mi

  67. Istú dobu som mala dosť často nočné paralýzy a bolo to nadmieru nepríjemné. Vždy som mala pocit akoby ma to vyčerpávalo , takže vždy keď som z takého stavu precitla , chvíľu mi trvalo kým som vôbec bola schopná sa postaviť. Jednoducho som bola strašne ale strašne unavená a nemohla som sa nijako prebrať. Keď som potom viac menej odpozorovala kedy sa mi to stáva , naučila som sa tomu stavu podľa možnosti vyhýbať , i keď nie vždy.
    No ale teraz nastáva moja otázka , ktorá možno nebude súvisieť s danou témou ale risk je zisk.
    Takže ako som vravela po nočnej paralýze som bola vždy ukrutne vyšťavená , ale teraz som unavená takmer stále. Je jedno čo spím 5 , 8 alebo viac hodín , jednoducho som vždy unavená , a cez deň ma začne premáhať na spánok. ( Vždy keď som bola cez deň grogy a ľahla som si , mala som tú paralýzu , nemohla som sa pohnúť , celé telo mi tŕplo , počula som taký prapodivný zvuk ).
    Neviete čo to môže by ? Lebo naozaj mi je nepríjemné to , že som aj napriek výdatnému spánku vycucnutá .Už mi to príde , že dakto alebo dačo ? so mňa vedome vysáva energiu. Možno to má koreň niekde inde , ale keďže mi príde , že je to úzko spojené s tou paralýzou , nedalo sa mi neopýtať.

    Páči sa mi

  68. Hodne zelených potravín ..cez deň sa treba hýbať
    a noci nechať svoje práva na spánok 😀
    a zmeniť poradie stravovania ráno najviac, na obed menej a na večeru nič 😕 a hodne piť (nie 😀 alkohol) aspoň 2,5 l vody denne a zmeniť svoje myslenie …zaoberaj sa peknými vecami ..ste tvorcovia toho čo prežívate hi hi hi 😀

    Páči sa mi

  69. Reagujem na tuto temu,pretoze aj ja mavam take stavy ako opisuju ludia vyssie.Zaspavam a zrazu mam pocit,ze sa nemozem pohnut,ze nieco na mna tlaci a niekedy somnou aj silno trasie a ked chcem otvorit oci a pohnut sa,tak nemozem a vidim len nieco cierne ako je nadomnou.obcas mi pritom huci v usiach a pocujem rozne hlasy.zacnem v duchu odriekat otcenas a po chvilke to prejde.potom sa uz bojim zaspat.niekedy viem dopredu,ze to pride.nechapem tieto stavy viete mi povedat ci je to ta paralyza alebo ma navstevuje nejaka dusa? co chce a ako si s tym poradit?

    Páči sa mi

  70. Sny bývajú kruté. Ako malý som mával nočné mory. Bolo to pestré, ale spomínam si hlavne na jeden obrovský meč, ktorý na mňa vystrelil a letel. Raz som mal sen, v ktorom otec zabil mamu v kuchyni. Alebo som raz v jednom inom sne vošiel do jednej miestnosti v dome a oproti mne vykročila nejaká škaredá postava, akoby mimozemštan. Zrazu sme si čupli a ona mi začala pichať injekciu nad dlaň. Ja som tú ruku chytil a vtedy ma tá bytosť chatila pod krkom a pichala ďalej. Prebudil som sa spomený, vystrašený, striasalo ma ešte dobrú polhodinu, svetlo som nechcel vypnúť. Skontroloval som si ruku samozrejme, ale nič tam nebolo. V posledných troch rokoch mávam tak trikrát za rok v ktorom ma dakde v meste, alebo inde na verejnosti nejaký chlap chyti medzi nohami a stlačí. Mňa to riadne bolí a potom to dopadne tak, že ho riadne zmlátim. V sne si ruku pred rozkrom zvyknem dávať aj preventívne ako ochranu pred ľuďmi. Kedysi som v sne chodieval iba vo vrchnom diele pyžama normálne so spolužiakmi na zš či sš, normálne sme sa rozprávali a nikto si nevšímal, že som holý. Najviac ma hnevá to čo sa mi deje v poslednej dobe. Prebúdzam sa v noci na pocit, že sa nemôžem nadýchnuť. Kričím na mamu, ktorá ku mne zatiaš vždy pribehla, pričom som ju ja vnímal, ale nemám pocit, že som sa aj prebudil. Na nemožnosť nadýchnuť sa ti spomínam dobre. Snáď to nie je zo žiadnej choroby…

    Páči sa mi

    • áno …tá choroba sú tvoje strachy..treba si uvedomiť, že žijete večne 😀 a na čo myslíš to prichádza ..a je jedno, či dobré alebo zlé ..jednoducho splním, na čo ľudia myslia hi hi 😀
      ak je špatné pridám 😀 ba znásobím
      ak je dobré pridám 😀 ba znásobím
      a to preto aby ste si uvedomili, na čo teraz myslíte..to prichádza …to tvoríte a to žijete
      .spomeň si na chvíľky, keď sa ti zdalo, že si toto už zažil ..to je pripomienka vytvoreného 😀
      náhľad do vytvoreného, ktorý si si zapamätal 😀

      Páči sa mi

  71. Saltinka:

    To co popisujes je docela jednoducha zalezitost.

    Len ti odporucim, ze sposoby ktore pouzivas na “zbavenie” sa tebou popisovanych prejavov, ti proste nikdy nepomozu.

    Problem je totiz zcela niekde inde. A je sranda ze to sama nevidis, kde je ten problem 🙂

    Ale to nevadi, ak chces o tom pokecat napis mi na mail. giachir@azet.sk

    Páči sa mi

  72. Ked spominate sny tak… mne sa casto snivaju sny typu ze lietam… kade tade a ide mi to prefektne 🙂 Niekedy akoby som pred niecim/niekym unikala /obcas nieco zase hladam/, a za normalnych okolnosti by som sa mozno aj bala, ale v tom sne mi to pride take… akoby normalne a vobec nie nebezpecne, pritom sa hocikedy predieram stiesnenymi priestormi, co by mi v beznom zivote asi robilo mensie psychicke nepohodlie /akoze netrpim klaustrofobiou ale plazit sa po dierach cez ktore ledva prejdem zrovna nie je moja oblubena cinnost :)/. Niekedy sa mi po dlhsom case objavi v sne nejake miesto o ktorom sa mi uz volakedy snivalo ale v skutocnosti to miesto nepoznam /nejaky… podoba sa to na hrad ci co, kadejake uzke tunely…?/.
    Vzdy pred spanim meditujem v leziacej polohe, ale stava sa mi ze to ani nedokoncim a pri tom jednoducho zaspim kedze som unavena, a niekedy si sny vobec nepamatam, ale s urcitostou viem ze to nie su ziadne horory :). Jedine 2x ma vyplasila taka zvlastna vec, prislo mi to neuveritelne skutocne – prebudila som sa, vlastne som sa strhla na pocit, akoby som lezala na niecom drevenom /v prvom momente mi napadla truhla :(/ a niekto z nej na mna bucha, citila som to /tie otrasy/ v celom tele, mari sa mi aj nejaky busiaci zvuk. Prvy krat som to pokladala len za nejaky “vyplod” a bolo uz rano, vonku svetlo… takze pohoda. Ale druhy krat ma to zobudilo uprostred noci a tmy, bola som sama v izbe a mala som fakt nechutny pocit, ktory mi branil len tak jednoducho sa otocit na druhy bok a pokracovat v spanku.
    Mozno je to bezpredmetne, ale pre istotu sa pytam: VIETE MI K TOMU NIECO POVEDAT?

    Páči sa mi

  73. Ahoj Kika, je mozne, ze su to nejake zazitky z minulych zivotov, ktore mas v podvedomi, nieco,co vyvolalo silnu emociu,a ostalo to nespracovane.
    Tiez mam podobne sny, letela som a pacilo sa mi,ze mozem zrychlovat,ako chcem,potom som pristala na nejakom dome,ale bola som fakt obor,mam pocit,ze to bol drak,takze som ten dom poskodila. V inom sne som z vody vyskakovala do vysky,ale to som nechapala,az kym som nevidela v TV,ze takto skacu delfiny.
    A tiez si pamatam,ze ma ako cloveka zozral zralok,posledna spomienka je neuveritelna sila tohto tvora a moja bezmocnost.
    Su to take silne pocity,nemoze to byt len sen.

    Páči sa mi

  74. Dobry vecer chcem sa spytat ci niekto z vas pred spankovou paralizou zazil utok Psa (cierneho) alebo vlka popripade Mora alebo aj staru zenu so psom. Alebo dalsie priznaky este pred samotnym spanim pocutie velmi vysokych a silnych tonov v hlave.

    Páči sa mi

    • ano… bol si v astrále a to sú strážcovia
      cyklu..je dobré, že si sa vrátil 😀 inak ťa čaká zajatie a zabudnutie…potrebuješ zažať vlastné svetlo 😀 toho mora sa báť nemusíš. Ak zbadáš hmlu, tak nepokračuj a vráť sa do tela ..a nato cítiš paralýzu ..a to zvonenie poznám hi hi hi 😀
      vtedy je povolené cestovať ale ak počuješ škripot a brechot psa …necestuj, vyvažuj a obožeň telo kruhom a pokojne spi 😀

      Páči sa mi

      • Neviem ci som sa vratil pravdu povediac v tom momente mi je ako keby jedno nepocitujem ani strach.. ale posledna paraliza bola dost odlisna Stara zena a Mora sedeli vedla mna zrazu Mora prisla ku mne a vnikla do mna presneisie do brucha! Nasledne vznikla paraliza a ja uz som bol uplne pri vedomy v nasom realnom svete ale citil som v tom bruchu obrovske teplo az horucavu.. potom to postupne preslo.

        Pred spanim ale nebol umisel ist do astraalu.

        Páči sa mi

      • viem, že nebol úmysel 😀 ale to sú udičky,
        a ponuky spoznať niečo iné ako tento život 😀
        ale treba sa na to pripravovať…aj spontánne cesty existujú..v určitých životných situáciach .. možno únava..alebo premáhanie spánku 😀

        Páči sa mi

  75. Stalo sa mi uz ze som spala u starkej na gauci a snivalo sa mi ze som doma vo svojej izbe a vsade bola husta hmla tak neviem ani ako ma to napadlo vytiahla som mobil ze si zasvietim aby som lepsie videla no a vtedy som zrazu citila pod sebou gauc a deku a chcela som si sadnut ale nedalo sa mi a potom som citila ako keby sa moje astralne telo vracalo do mojho tela ale strasne pomaly skokeby po kuskoch nikdy pred tym sa mi nic take nestalo ani potom uz nie tak neviem co to mohlo znamenat ?

    Páči sa mi

  76. Akurat sa mi to stalo tak som bežala sem… Strašne často sa mi to stava.. Prene tesne po tych snoch (väčšino su to zle sny) ked bdiem ked zaspavam.. A ja si všetko uvedomujem akoby som už bola hore, ale iemozem skoro ani oči otvorit. Snažim sa niečim pohnut ale všetky moje časti tela akoby boli zamrznute… A keď si v tom stave spomeniem,na,nieco zle tak je to ešte horsie.. A vždy počujem take zvlastne šumenie v usiach. Strasne…….. V vždy sa toho bojim….

    Páči sa mi

  77. No tak tento stav zažívam dosť často no ešte mi popri tom hučí v hlave strašný zvuk ako nejaký hlučný generátor =D teraz sa mi smeje ale ked sa mi to dialo hlavne ked som bol mladší tak ma to fakt desilo, mal som pocit ako keby mi chcel niekto ukradnúť dušu a stále som cítil nejakého zlého ducha pri mne ale nemohol som sa pohnúť a pozreť sa na neho lebo som bol samozrejme paralyzovaný, paradoxne som mal niekedy pocit že je to môj vlastný duch mimo môjho tela a stále neviem ale už to nejak neriešim ked sa mi to stane počkám kým to prejde a normálne zaspím. =)

    Páči sa mi

  78. Dobrý deň, neviem či táto diskusia funguje ako má, ale veľmi v to dúfam, lebo potrebujem radu. Mám teraz veľmi zložité obdobie, nikdy som nemala ľahký život, no to sa zmenilo, keď som sa pred pol rokom zaľúbila. Všetko bolo ideálne, úžasné ale 4.1.2013 sme to obaja s priateľom pokašlali a teraz máme zakázané stýkať sa. (Ja mám 17 a on 19.) Spravili sme vážnu chybu a od vtedy nič iné nerobím len plačem a premýšľam aké by to bolo vrátiť čas alebo sa aspoň posunúť na jún … stále prosím Boha aby posunul čas.. aby sme už spolu mohli v lete bývať. Včera som šla zaspávať s plačom, opäť… a zase som prosila a presne o tretej v noci som sa zobudila na to akoby mi niekto potlapkal po posteli. Celú noc sa mi snívali nočné mory a neskôr nad ránom som si uvedomila, že len snívam a chcela som sa zobudiť, Snažila som sa kričať, lenže sa nedalo, nejako som sa napokon “zobudila” posadila sa, postavila ale akoby ma niečo ťahalo do postele. Desivý moment bol keď som sa pozrela do postele a ležala som tam ja… v tom momente ma akoby vtiahlo znovu do tela a šklbnutím som sa zobudila. Čítala som niekde, že sa dá v astrále cestovať do budúcnosti, aj minulosti a taktiež som sa dozvedela že je to nebezpečné a neviem akú sú následky. Niekoľko krát som si povedala v tomto období, že chcem zomrieť. Čo sa týmto stačí moja duša naznačiť?

    A taktiež mám problémy (hlavne v stresových obdobiach), s lucid dreamingom. Teda myslím, že ide o neho… keď som v hladine alfa tak vidí pred očami rôzne strašidelné výjavy… satana, ľudí na vozíčku a veľa krát aj plačúceho Krista alebo pannu Máriu (čo je dosť prekvapivé, keďže nie som takmer vôbec veriaca) … čo to môže znamenať? ..

    A posledný dotaz… rok po tom čo som sa veľmi opila a skončila v nemocnici .. presne 6.7.2012 (a 6.7.2011 som sa opila) sa mi snívalo tiež s Ježišom, rozprávali sme sa a ja som bola dva roky nešťastne zaľúbená, smutná a zúfalá… a v tom sne som sa ho za plného vedomia pýtala na otázky na ktoré som dlho hladala odpoveď… zodpovedal mi, no na jednu otázku mi nezodpovedal: “Kedy si nájdem priateľa?” .. Usmial sa a proste zmizol. Rozplynul sa. O dva dni som sa zoznámila s chlapcom s ktorým som doteraz a narodil sa 6.7. 🙂 Viem že to nie je otázka, skôr som sa o to chcela s niekým podeliť. 🙂 ďakujem za skorú odpoveď…

    Páči sa mi

  79. najprv zacitim taky mraz po tele a potom uz sa neviem pohnut ale misel mam ako by som bol este hore ale neviem sa pohnut ani zakricat aja kricim lebo som hore co to je

    Páči sa mi

  80. mne sa stáva..pomerne dosť často v poslednom čase keď prídem domov s rannej tak poobede zaspím pred telkou, a v tedy to začne normálne vnímam všetko okolo seba alebo sa mi to iba zdá a nemožem pohnúť nićím …až po nejakom čase sa naraz strhnem a som hore … neviem čo stým…neviete mi poradiť ..

    Páči sa mi

  81. mne sa to dakedy stáva ,že počujem bzučanie v ušiach,ale je to len vo mne nie je to v miestnosti ,lebo ked otvorím oči ktoré sa mi velmi ťažko vtedy daju otvoriť tak v izbe je dokonale ticho:-) ale ked je tam to bzučanie počujem aj take pipanie prirovnal som to k mimozemským zvukom. samozrejme nejde o mimozemske zvuky. telom nemôžem hýbať ,ale pocitujem ako keby som z neho vychádzal vnímam sa kusok nad telom napr: hlavu mám von aj s rukou nie hned cele telo a vtedy sa pokúšam otvoriť oči a ked ich otvorím zmizne to. a vzápeti repete zavrem oči a zas pcitujem bzučanie a vychádzanie z tela ako keby ma nadnašalo . je to zaujmave . dakedy to chcem skusiť nehať volne plynuť čo sa stane ,ale blokuje ma strach .

    Páči sa mi

  82. Dobry den, chcela by som vediet vas nazor….. dnes som si lahla okolo siedmej vecer, bola som strasne unavena…. lahla som si na pravy bok a chcela si oddychnut….a zrazu som sa zacala akoby “prehybat” dozadu….citila som, ze sa moje telo “ohyba” dozadu, citila som ako sa hybem na posteli,ako sa so mnou hybe aj perina…… stale som pri tom lezala na pravom boku….. otvorila som vtedy oci a bola som si toho vedoma, no nic som nespravila a lezala dalej a citila, ako sa nadalej “ohybam”….strasne mi zacalo hucat v usiach, v hlave,,,taky divny a zvlastny zvuk….a potom, som bola akoby priputana k posteli… ked som zmurkala, videla som nad sebou tmavu postavu … mala akoby cierny plast na sebe… a ja som chcela krikat a odist, vstat, utiect z postele, no nemohla som… aj som si to uvedomila, ze kricim z celej svojej sily no nevysla zo mna ani hlaska…vedla v izbe bola svokra so svokrom a pocula som ako sa rozpravaju a strasne som chcela na nich kricat aby prisli a pomohli mi, no neslo to…tak som buchala niecim o postel, nepamatam si uz cim…bol to strasne neprijemny pocit, velmi zle som sa citila…stale som si uvedomovala ze oni su vedla v izbe a ja som priputana k posteli a potrebujem ich pomoc, lebo ta tmava postava je nadomnou a ja nemozem kricat… potom to pomaly prestalo a ja som sa pomaly prebrala….a svokra bola v kuchyni so svokrom a naozaj sa rozpravali…bolo to velmi neprijemne, bala som sa potom dalej zdriemnut si… je to len z nedostatku spanku, stresu ?…..bola to len nocna mora?….. a este by som sa chcela spytat na sestru… raz davnejsie aj zo styri – pat rokov do zadu sa stala taka vec, ze sme normalne zaspali este v detskej izbe vtedy… a vtedy v noci viem, ze bolo presne 03.24 som sa zobudila ako strasne krici, doslova vrieskala na plne hrdlo.. tak som rychlo k nej vstala a ona lezala na posteli, drzala sa na hrudniku a kricala ze ju nieco tlaci, ze nevie dychat, ze ju to strasne boli… velmi som sa zlakla a kricala na nu nech sa preberie, ze sa jej to len sniva…vtedy sa prebrala cela vystrasena, nevedela co sa deje tak som jej povedala ze mala len nocnu moru, nech dalej spi…zaspali sme a rano vstala s tym, ze ju strasne boli hrudnik,,,nepamatala si co sa deje… ja som jej potom povedala, co sa v noci stalo… casto na to od vtedy myslim….co to mohlo byt? chcel jej “niekto alebo nieco” ublizit? dakujem za odpoved,

    Páči sa mi

  83. To bol strážca. 😀 Tvoj strach ti nedovolil astrálne vycestovať . Ak to pretrváva, zober soľ a sprav okolo postele kruh..alebo sa obleč do purpurového plášťa, ktorý bude až po zem, zo zlatým okrajom dole. Ako tibetský mnísi 😀 Ten hluk bol hluk tvojich myšlienok a vibrácii, lebo tvoj mozog sa vtedy rozdelil na dve časti. Tá čo mala na starosti pohyb, ešte spala, ale tá časť, čo má vedomie, už bola hore 😀 A ten škripot je následok tejto nerovnováhy. Je to aj únavou 😀 Strážcu môžeš prekonať iba svojim svetlom..ale musíš sa ho naučiť zapnúť 😀

    Páči sa mi

  84. Ahoj chcem poprosiť o váš názor…už asi 6 x sami sníva takmer identický sen…som niekde..alebo doma..tentokrat sa mi to snivalo tak ze som niekoho pocula ze je doma,,a nakoniec som zistila ze vidim len ciernu siluetu za dverami a chcela som rychlo odist a normalne ma ako keby tá silueta tahala k sebe a nemohla som sa prebrat..ako keby proste viem ze sa musim zobudit ale neslo toto bolo uz asi 6ty krat tuto noc… mna ako keby nechce pustit ten duch, tá čierna silueta z toho sna normalne ale uz ma to celkom začína desiť lebo nikdy sa nemozem prebrat je to hrozny pocit ja to nvm ani opisat normalne mam pocit chvilu ze niesom ani sama v izbe potom… ako keby ta vec vo mne vytvarala pocit strachu a nevidim ani čo to je, celkom len čierna vec proste osoba alebo silueta a normalne ma drzi ako keby, ani nvm akou silou normalne ma to tak taha ze nemozem kracat az a uz je to tak blizko ze sa strhnem neviem ci sa mi tym niekto, niečo pripomina alebo co, ako si to vysvetlit, ja mam pocit ze musim od toho odist ale zrazu ako keby sa ma to uplne zmocnilo a nemozem sa zobudit aj ked viem ze musim, desí ma to lebo mam pocit ze ma to drzi..ja neviem opisat ani len ten stav ale nestalo sa mi to raz.ale dost krat a vzdy tomu predchadza rovnaka situacia ze kracam alebo som sam niekde..a zrazu nieco taketo na mna ja citim ako keby aj telo v sne mam uplne paralyzované..proste neni sance aby mi uplne vyplo nervovu sustavu a ani som sa nepohla..az ked ma to pusti alebo tak vydesí az sa zobudim….prosím o radu, o váš názor lebo naozaj som z toho vydesená a neviem si to nijako vysvetliť. Ďakujem

    Páči sa mi

  85. Dobrý den,

    mám občas stejný problém jako mnozí lidé v komentářích se živým snem, který okamžitě poznám, že není v pořádku a chci se vzbudit, což většinou nejde a je to horší, čím více se o to člověk snaží. Dnes mi pomohlo naopak se uvolnit a přestat s tím bojovat a po chvíli jsem se probudil.

    Mám spíš dotaz, zda někdo z těchto lidí nespí s mobilním telefonem u hlavy, protože začínám mít pocit, že to s tím může mít něco společného. Já tak nespím často a mám dojem, že tyto sny mě přepadnou právě tehdy, když mám mobil vedle polštáře.

    Děkuji za odpovědi a všem přeji klidné spaní. 🙂

    Páči sa mi

Povedz svoj názor