Máte svoj osobný totem?

totemovy-stlp.jpgKeď ste sa ma v minulosti párkrát pýtali, ako začať s bosorovaním, vždy som odporúčala začínať tým, že si “poupratujete” svoje vnútro. Je to dôležité preto, že rokmi sa v nás nazbiera množstvo emocionálneho balastu, nespracovaných situácií, nevhodných presvedčení, pokorujúcich skúseností a kdečoho, čo v nás vytvára mentálne bloky, ktoré nám zavadzajú pri cielenom používaní energie (a v horšom prípade vedú k vážnym poruchám a chorobám). Nemôžete si urobiť kúzlo pre novú lásku, ak niekde hlboko vo vás drieme presvedčenie, že si ju nezaslúžite… Svoje podvedomie neoklamete. Najprv si musíte byť na čistom s podvedomím, až potom má význam usmerňovať energiu – inak nemáme veľkú kontrolu nad výsledkom!

Tak som ja k vám múdro prehovorila… ale ani raz som vám nepovedela, ako na to. Ide o dlhšie rozprávanie a tak som si ho nechala na samostatný článok – na tento.

Na “vnútorné poupratovanie” vrele odporúčam metódu osobného totemu, na ktorú celkom náhodou prišiel Eligio Stephen Gallegos a dosiahol s ňou výborné výsledky. Tento pán je psychoterapeut a tak sa táto “svojpomocná” metóda celkom dobre hodí nielen pre budúcich bosorákov, ale aj pre ľudí, ktorí sa dostali do životných slepých uličiek a nevedia, ako z nich. Metóda totiž aktivuje naše vnútorné hojivé sily a nechá ich hľadať pre nás to najvhodnejšie riešenie.

Metóda pozostáva v tom, že sa pri čakrovej meditácii pokúsime nájsť v každej čakre nejaké zviera, ktoré ju riadi. Toto zviera a to, čo pre nás stelesňuje, vypovedá o energii danej čakry – ak je napríklad zdeformované alebo poškodené, máme v danej čakre problém.

Zvieratá, ktoré v čakrách máme, sú naši priatelia a pomocníci. V šamanizme mávame jedno silové zviera, pri totemovej metóde ich máme hneď sedem. Máme k dispozícii ich rozum a skúsenosti, ich výnimočné vlastnosti a schopnosti. Keď ich pravidelne navšetvujeme, dokážeme zažiť svet ich očami a nesmierne tým obohatíme náš vlastný život. Keď prídu zlé situácie, zavoláme si na pomoc jedno z nich a použijeme jeho schopnosti na to, aby sme situáciu zvládli.

Ako na to

Pri obsadzovaní čakier postupujeme tak ako pri ich čistení – od koreňovej ku korunnej. Uvoľníme sa, chvíľku relaxujeme a potom sa sústredíme na danú čakru (ja na to používam hudbu určenú na aktiváciu čakier) a pocity v nej a pokúsime sa v nej nájsť nejaké zviera. Pozrieme si ho, ako na nás reaguje, či je veselé alebo vystrašené, priateľské alebo nepriateľské, môžeme sa ho spýtať na meno i na to, čo preň máme urobiť. Takto postupujeme čakru po čakre, až už máme kompletný totem.

Zostavenie totemu sa niekedy nepodarí na prvýkrát – ak nebudeme vedieť niektoré čakry obsadiť zvieratami, nič si z toho nerobme, nabudúce sa to možno podarí.

Zapíšeme si, ktoré zvieratá kde máme a čo sme sa o nich dozvedeli. Niekedy sa totiž zvieratá presúvajú medzi čakrami, alebo sa premenia na iné zviera, ak sa nám podarilo blokádu čakry odstrániť.

S totemom pracujeme denne. Denne si nájdeme čas na to, aby sme za svojimi zvieratami zašli, porozprávali sa s nimi a nechali si poradiť alebo vysvetliť. To je totiž ich funkcia – majú nás naučiť to, čo nechceme alebo nedokážeme vidieť a čo bráni tomu, aby sme boli vyrovnaní a mali sa radi.

Buďte pripravení, že niektoré zvieratá budú nepriateľské. To vtedy, keď sa správate nepriateľsky vy k nim – keď ich nepočúvate, alebo keď ich dokonca potláčate! Vtedy na vás môžu aj zaútočiť, aby si vynútili vašu pozornosť. To je signál, že s danou čakrou treba niečo urýchlene robiť. Ak budete mať takéto zlostné zviera, nájdite si nejaké zviera, ktoré sídli v inej čakre a je priateľské, a požiadajte ho, aby spolu s vami išlo za tým zlostným zvieraťom a pomohlo vám.

Čakrová terapia

Keď vidíte, že sa niektoré zviera nemá dobre, pýtajte sa ho, čo máte preň urobiť – a potom to aj urobte. Ja som napríklad v srdcovej čakre mala labuť na peknom tichom jazierku, ale stále trepotala krídlami, akoby chcela odletieť. Keď som pozrela na oblohu, bola olovená a vedela som, že takto labuť nebude môcť odletieť. Tak som išla za zvieraťom mojej hrdelnej čakry, drakom, a poprosila som ho, aby sme spolu roztrhali olovené mračná nad labutiným rybníkom. Len čo sme to urobili, labuť odletela – a pretože som zvedavá, leteli sme s drakom za ňou. Vyletela na kopu holého kameňa, chvíľu tam zostala a potom sa vrátila do rybníka.

Takto pokračovala pár dní po sebe. Nechápala som, prečo z krásneho rybníka uteká na kopu kameňa, ale napadlo ma, že ak nechce byť na rybníku, bude lepšie ju uvoľniť. Bolo mi z toho smutno, mala som ju rada, ale nechcela som, aby sa na rybníku trápila, keď chce ísť preč. Tak som jej to pri najbližšej návšteve povedala. Labuť okamžite odletela a v tú ranu rybník zmizol a miesto neho mi v srdcovej čakre zostala kopa mŕtveho kamenia.

Pokračovala som pri očiste čakier smerom nahor. Dovtedy som mala obsadených len šesť čakier, lebo v korunnej som nevedela nájsť nijaké zviera. A v ten deň, keď som labuť uvoľnila, odrazu som ju našla v korunnej čakre na ešte krajšom jazierku a celá žiarila ako slnko…

Šamanské putovanie so zvieratami

Svoje zvieratá môžete použiť i na miniatúrne verzie šamanského putovania. Keď už hovorím o tej labuti, ešte kým sídlila v mojej srdcovej čakre, tak som ju raz požiadala, aby mi ukázala, prečo pri citovejších filmoch chytám záchvaty plaču. Ten príbeh nebudem popisovať, ale labuť ma vzala na chrbát a letela so mnou kamsi ďaleko preč a zrejme do minulosti a ukázala mi, čo je príčinou mojich slzavých záchvatov. Odvtedy sa už moje plače pri televízii neopakovali – cesta ku koreňu problému ma vyliečila.

Niekedy to nebude také jednoduché. Niekedy môžeme mať v sebe zviera, ktoré nechce spolupracovať. Vtedy je dobré ísť za zvieraťom v korunnej čakre a požiadať ho, aby zvolalo na poradu všetky ostatné zvieratá. Predložte im otázku, ktorú na ne máte, a nechajte ich, nech vám povedia riešenie.

Ešte jedna rada, než sa do toho dáte sami: vaše zvieratá potrebujú vašu lásku a starostlivosť. Dávajte im ju najavo. Doteraz ste si ich nevšímali, takže sa pripravte na istú nedôveru a neochotu. Ale dobre si všímajte aj to, čo sa deje so zvieraťom a s prostredím, v ktorom sa nachádza. Keď tam dôjde k nejakým výraznejším zhoršeniam, môže to byť signál, že sa chystá fyzický problém. Čím skôr vtedy zasiahnete, tým lepšie urobíte sami sebe – a tým radšej vás vaše zvieratá budú mať!

Nebojte sa experimentovať

Metóda osobného totemu je najúčinnejšia, keď vás ňou sprevádza skúsený psychoterapeut alebo šaman, ale ak ste podnikavejší a spoľahnete sa na svoju intuíciu, čoskoro dosiahnete výborné výsledky aj sami. Sústavnou prácou so zvieratami odhalíte blokády v čakrách a podarí sa vám ich odstrániť, čím sa vaša osobná energia zvýši, podvedomie sa zbaví obmedzujúceho programovania a vy budete mať jednak lepší pocit sami zo seba, budete menej závislí na citoch iných ľudí (lebo svojich najlepších kamarátov budete nosiť priamo v sebe), budete pôsobiť na prostredie pokojnejšie a to k vám možno pritiahne iný druh ľudí, ktorí vás na vašej ceste rastu a rozvoja dostanú zas o kúsok ďalej.

Nadväzujúci článok Lekcie od zvieratiek z osobného totemu

223 thoughts on “Máte svoj osobný totem?

  1. Ďakujem,ak som správne pochopila,tak ten totem by mal byť iba v mojich čakrách?Alebo si mám vytvoriť niečo materiálne.Písala som vám už o zvieratách,na ktoré sa premieňam pri relaxe,ale až teraz tomu rozumiem/dúfam/.Pri meditácii sa mi to nestáva.Stáva sa mi to iba pri istej relax.hudbe.Budem na tom pracovať a dám vám vedieť.

    Páči sa mi

  2. Bylinka,

    najprv som niekoľko mesiacov mala v srdci len kopu mŕtveho kamenia. Bol to nesmierne ukľudňujúci zážitok – a pochopila som ho až oveľa neskôr. Predtým som totiž bola prehnane citová – nemala som emócie pod kontrolou, všetko ma rozčuľovalo alebo rozplakalo, trpela som komplexmi a podobne… Aby som sa dostala na vyššiu úroveň, musela som sa odosobniť od svojich citov. Tá labuť mi v tom pomohla… No a po čase, keď už som sa odosobnila a zvykla si na to, (ďalšia dôležitá vec, tzv. stalking), odrazu sa moja kopa kamenia premenila na šťavnatý tienistý les a na konári vysokého stromu tam lenivo driemal veľký čierny panter a nezbedne na mňa vyplazoval jazyk… 😛

    ElementCrop,

    to zviera by vás malo napadnúť samo, neurčujte si nič vopred, lebo spadnete do stereotypov a všade budete vidieť orlov a jaguárov a vlkov! Ak sa to nepodarí na prvýkrát, nebuďte netrpezlivý. Niekedy je to len záblesk kožucha alebo peria a niekedy len zvuk… ale ak veríte, že ho nájdete, tak ho nájdete.

    Keď ho nájdete, rozprávajte sa s ním. Toto zviera je stelesnenie vašej čakry, jej ústa a jej múdrosť. Čokoľvek dané energetické centrum potrebuje – toto zviera vám to povie. A ak vy potrebujete poradiť od daného typu energie, spýtajte sa zvieraťa.

    A ešte niečo, čo som zabudla povedať: nemusia to byť vždy len reálne zvieratá! Môže to byť drak, jednorožec, fénix, centaurus, ten okrídlený kôň no-jakže-sa-to-len-volá… Čokoľvek. Vždy sa zamyslite, čo predstavuje – a potom viete, kde práve sa daná čakra energeticky nachádza.

    A druhé upozornenie: pozor na zvery, ktoré neznášate a napriek tomu ich tam nájdete – sú to vaše strachy, s ktorými prišiel čas vysporiadať sa.

    Táňa,

    všetko je v predstavách, netreba nič vyrábať, hoci niekedy nadviažete k niektorému zvieraťu taký hlboký vzťah, že si zoženiete jeho fotografiu alebo sošku. To nie je na závadu, pokiaľ ho nezačnete uprednostňovať pred inými alebo neprestanete navštevovať všetky svoje čakry. Ale nie je to podmienka. A rozhodne sa musíte zvieratám podriadiť – ak niektoré bude chcieť odísť, musíte ho nechať ísť, aj keby vám malo srdce puknúť. Miesto neho príde iné zviera a naučí vás niečo iné!

    Páči sa mi

  3. Ešte raz ja.Keď som ešte nevedela,že mesiac sa neozvete,tak som písala o tom,čo sa mi znovu snívalo.V krátkosti.Opäť ďaleký východ,opäť som pomáhala.A tiež sa mi snívalo so žabami,boli to divné žaby ,veľké a mali korunky na hlave,akoby všetky boli kráľovné,jedna ma opľula rovno na hlavu,nebolo mi to síce príjemné,ale rada by som vedela,čo to znamená.Viac v sekcii – sny.To,že som sa menila na zvieratá som písala v maily,od vtedy som sa tomu nevenovala.Ale teraz som pozornejšie čítala o čakrách.Štítnu žľazu mám vonku a zistili mi na ej 10 nádorov.Píšete,že by to malo určitý význam,.Priznám sa,že som bola pri veštici,ktorá mi povedala,že mám mimoriadne vyvinutý šiesty zmysel/tak som prišla na manželovu neveru/,a mám dané isté schopnosti,ktoré by sa mali u mňa prejaviť,až pominie celá bolesť,ktorú teraz prežívam.Myslím,že sa tomu začnem naplno venovať a zbierať informácie.Kurzy bohužiaľ nepripadajú do úvahy,kvôli financiám.Verím,že nájdem správnu cestu.Chcem sa vás ešte opýtať,ale záleží na vás,či mi odpoviete.Posielala som vám enegiu,neviem či ste niečo cítili,ale zaujímalo by ma,kde máte nádor,pretože keď som to začala robiť,tak som cítila pichanie v ľavom vaječníku.Možno to je nezmysel.Ale bola by som rada ak by ste mi odpovedali.Prajem vám krásny deň.A aby som nezabudla,nemusíte sa obávať,neposielala som svoju energiu,bola som iba kanálom.Asi som blázon,ale chcem tomu veriť.

    Páči sa mi

  4. Táňa,

    na tie sny som už odpovedala v auguste v článku.

    Nádor som mala na prsníku, ten mi vzali, ale zostali mi spiace ložiská na pečeni, s ktorými sa nedá nič urobiť, pretože na chemoterapiu paclitaxelom reagujem veľmi zle (začala som strácať sluch a odišla mi nervová koordinácia). Takže nič s vaječníkom – ale mohol by to byť signál, že tam máte problém vy? Pre istotu by som si to preverila.

    Páči sa mi

  5. čau, ja mám s týmto článkom problém, presne som to nepochopil ako si to myslela, má to byť forma nejakej meditácie a sústredenia sa na moje vnútorné zviera a tiež by som sa ťa chcel opýtať na tie čakry, no nie je mi to s nimi veľmi jasné a veľmi by som to chcel vyskúšať, ja už skúšam meditáciu a je skvelo upokojujúca a umožňuje využívanie predstavivosti, čo je úžasné sa dostať vyššie, ale zas nie som taký odborník a neviem, či to súvisí s touto témou.

    Páči sa mi

    • ak chces dobry navod k cakram skus si zohnat knihy od DR. Brenda Davies Cakri brany k dusi a prakticku prirucku k nim ako posilnim svoje cakri. Ja ich mam v nemcine ale skus sa na ne pozriet na slovenskom trhu. Je tam navod na meditacie aj na otvorenie

      Páči sa mi

  6. Zdravím,pani Helar.Ak dovolíte,tak tiež by sme si mohli tykať.Najprv chcem o snoch,odpovedali /zatiaľ vykám/ ste mi síce na jedny,ale zo 6.augusta nie a veľmi by ma zaujímali tie žaby.A teraz k tým čakrám.Chcem sa opýtať,či mám prejsť všetky čakry počas jednej meditácie,alebo každý deň inú.Včera som to skúšala,išla som od koreňovej/tam sa mi ukázal krokodíl/,ale pri niektorých sa mi neukázalo nič,a potom som sa vrátila.Pri druhej čakre sa mi objavil delfín.Neskúšala som to pri hudbe,ale dnes to skúsim a potom napíšm.Keď som vám písala mailom,že sa mením na zvieratá,tak ste mi poradili šamanizmus.Priznám sa,že doteraz som sa k tej oblasti nedostala.Mohli by ste mi prosím poradiť nejakú literatúru a nejaké cvičenie.Čítala som tu o Ľadovej kráľovne,ale nič mi to nehovorí.Nemám s tým žiadne skúsenosti.Ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň.I keď ja mám dnes depku/kvôli financiám,a do čoho sa pustím,tak mi nič nevychádza/.Ja už len pevne verím,že to skoro pominie.A ešte niečo vám chcem.Dostala som sa ku knihe od J.Cingroša:Sám sebe doktorem.Teraz mám ísť na vyšetrenie pečene/kontrolné/,kvôli nejakým zhlukom.Tak si robím očistu,pijem jablkovú šťavu tretí deň a dnes večer mám vypiť 2dcl ol.olej a 2dcl citr.šťavu,ale verím,že mi to pomôže.Píšem to preto,že moja kámoška mala ten istý problém,čo vy,po šiestich chemot.jej komplet odišiel imunitný systém,prestala veriť lekárke/sama bola lekárka/,ale predsa chodila ďalej,až jej to sadlo na pečeň.Odmietla robiť tie kúry/ako všetci lekári/,teraz sa len možno domnievať.Zomrela,vedela čo ju čaká a vraj to prijala s pokojom.Prečo to vlastne píšem,ani neviem.Môj otec mi zomrel v rukách a prvýkrát som videla zomierať človeka,veľmi sa bál a ja som dva roky myslela iba na jeho výraz tváre a začala som sa báť,ani nie smrti,ako umierania.Ale dosť o tom!Späť ku knihe,autor tam píše,že veľa ľudí sa vyliečilo.Autor dlho pôsobil v Rusku a zozbieral poznatky z týchto krajín.Rozpísala som sa,ale to kvôli depke,ospravedlňujem sa,ostávam s pozdravom.

    Páči sa mi

  7. Táňa,

    pozerala som sa na knihy k šamanizmu, ale nie som z nich celkom vytešená – nie sú to tie, ktoré by som len tak odporúčala (možno toho Harnera, ale ten je tiež stavaný na robenie v skupine): Michael Harner, Holger Kalweit, ale skús radšej nie celkom šamanské zameranie kníh od Miguela Ruiza Štyri dohody, Láska, vzťahy a priateľstvo a Prestaňte sa báť – je to rozumná “psychoterapia” na dlhé jesenné večery. To by mohlo pomôcť s momentálnou dezorientáciou. No a ak si trúfneš robiť Harnerove cvičenia sólo, sú dobré a pomerne podrobne popísané, len sa nedaj zviklať tým, ako sa stále dožaduje ešte nejakého spoločníka. Jednoducho si kúp CDčko so šamanským bubnovaním a rob sama.

    No a ešte som našla knihu od Johna Perkinsa, neviem, ktorá z nich to je, ale ak je to tá, ktorú ja mám ako audioknihu (Shapeshifting), tak je to presne to, čo potrebuješ! Len ju budeš musieť pohľadať v kníhkupectvách, pretože táto tu na linke je už vypredaná 😦 … Ešte existuje Hank Wesselman – to je “najsuperovejšia” kniha pre začiatočníka jednotlivca, len neviem, či ho vôbec preložili do slovenčiny alebo češtiny.

    No a teraz k tej čakrovej práci – treba robiť každý deň všetky čakry. To, že niektoré nebudeš vedieť obsadiť, nevadí; keď už budeš vedieť zvieratá väčšiny čakier, môžeš hociktoré poprosiť, aby s tebou išlo pohľadať zviera tej čakry, ktorú ešte obsadenú nemáš. Zvieratá budú tvoji učitelia – budú ti radiť a viesť ťa a poradia ti aj, ako to chýbajúce zviera nájsť. Jediné, čo treba, je spýtať sa ich.

    Páči sa mi

    • Ale moje zvieratká sa niektoré pomenili a asi týždeň došlo k zmene ich výzoru,v koreňovej,kde mám slona,urobila sa mu akási zlatá hviezda v tvare pentagramu.
      A v korunnej,kde mám orla,zrazu má na hlave zlatú korunu…Zdá sa,že sú spokojné…aj keď mi neporadia,vidím na prostredí kde sú,či je všetko v poriadku…
      Skúsim pozháňať tie knihy.
      Ďakujem
      A teraz zisťujem,že som toho popísala… 🙂

      Páči sa mi

  8. Čau, tak som sa vtedy trochu viac rozpísal, no išlo mi o to, aby som presnejšie pochopil tie čakry, čítal som si už ten článok o čakrách, ktorých si napísala a tak sa ťa pýtam, ako sa dá vidieť to vnútorné zviera, čo si písala, máš na mysli nejakú meditáciu ?

    Páči sa mi

  9. Dalibor,

    ja to robievam tak, že si pustím hudbu na aktiváciu jednotlivých čakier, sústredím sa na pocit v čakre a počkám, aké zviera ma napadne. Niektoré zvieratá prídu okamžite, iným to bude trvať. Keďže sme na ne my kašľali pomerne dlho, nečudujme sa, ak dnes kašlú ony na nás.

    Ak si typ, ktorý si veci predstavuje alebo vidí, tak to zviera uvidíš (čakrová meditácia sa robí s očami zatvorenými, takže ho uvidíš vnútorným pohľadom), ak nie si vizuálny typ, dozvieš sa o ňom nejakým iným kanálom. Mňa proste len tak napadlo, čo za zviera tam mám a ako vyzerá krajina okolo neho.

    Páči sa mi

  10. Dnes mám liečivý deň a pripravujem sa na večer a asi nebudem spať celú noc.Práve som sa sústredila na čakry.Neviem,či nepracuje iba moja fantázia,ale všetky čakry sú obsadené.Začnem menovať od spodu.Starý,ale múdry a dobrý krokodíl,v krásnom prostredí.Delfín,v krásnom mori a šantivý,vždy vysmiaty.Motýľ,na krásnej lúke plnej kvetov.Žaba,s korunkou na hlave,nie je zelená,vyzerá ako ropucha,ale farba je skôr oranžovohnedá,sedí na zlatom poklade.Nádherný biely žrebec,s krásnymi očami,v krásnej prírode.Labuť v peknom jazierku a veľmi kľudná a pokojná.Kráľovský orol,čierny s bielou hlavou,sedí na vysokých končiaroch,ako mi vysvetlil,na streche sveta.Možno ozaj pracovala iba moja fantázia.Neviem.Ale každé zviera sa mi priblížilo tak,aby som videla do ich očí.Snažila som sa s nimi komunikovať,ale ako vravím,možno si to iba namýšľam.Budem v tom pokračovať a dám vedieť.PS:Ospravedlňujem sa,ale neviem čo je dagr.Je mi ľúto.A ešte, v poslednom čase myslievam na Ugandu,neviem ako to prišlo,len som mala nejaký pocit a vždy mi to ležalo v hlave.

    Páči sa mi

  11. Táňa,

    tak ma napadlo – čo tak sa spýtať tej žaby na poklade, čo mal znamenať tvoj sen o žabách?

    Zatiaľ to vyzerá veľmi dobre, zvieratá sú ochotné spolupracovať. Skús poprosiť orla, či by ich nezvolal, a skús sa ich opýtať, čo máš robiť inak, aby si sa dostala zo svojich problémov. Pýtaj sa hlavne krokodíla – ten bude zodpovedať za financie a pocit bezpečnosti.

    No a dagr znamená, že keď som chcela do svojej odpovede vložiť linky na knihy, musela som ju najprv založiť s hocijakým textom a potom upravovať. No a hocijaký text bol práve “dagr” 😛 . Keď sa ma pýtaš, tak vlastne ani ja neviem, čo to znamená… 😛

    Páči sa mi

  12. Ahoj,Helar.Musím sa priznať,že moja fantázia asi pracuje príliš.To asi preto,že už sa chytám každej slamky.Keď som si prečítala to slovo “dagr” a vypla počítač,išla som no na vecko.Vždy mi to slovo znelo v ušiach.Spomínala som ti Ugandu,že mi z ničoho nič behá po rozume.A keď som na tom onom sedela,v mojom podvedomí sa vynoril africký šaman,vraj mi chce odovzdať svoju múdrosť,pretože z tohoto sveta odchádza.Nemám ho volať,ale vždy sa ozve sám.Sme v lese a robí akési kúzla,vraj to teraz nepochopím,aleže príde čas,aby som porozumela.Ale včera večer tiež som mala s ním kontakt a povedal,že sa mi prisnije a v sne mi povie viac.A čuduj sa svete,neprisnil sa.Mne už asi ozaj šibe,bol to asi iba výplod mojej fantázie.V čakrách moje zvieratka tiež nekomunikujú,ale vždy sa mi približia tak,aby som im pozerala do očí.Potom pracuje už asi moja fantázia,pretože ja sa pýtam a ja si tiež odpovedám,teda podľa mňa.Dnes som sa úplnou náhodou stretla v kníhkupectve s jednym pánom,a začali sme z ničoho nič komunikovať.Skončilo to pri reiky.Rozrávali sme sa asi hodinu,dokonca sme mali aj poslucháčov.Vlastne sa chcem opýtať,že aký názor na reiky máš ty.Vieš,že predtým som robila cchi-kung,a v ľavej ruke mám cit na diagnostikovanie,ale o reiky som sa nezaujímala.Viem,že sa pracuje s kozmickou energiou,ale nič viac.Počasie sa asi začína umudrovať a mňa asi prestanú užierať depky,od pondelka začínam predcvičovať.Tebe držím palce a drž sa ako len môžeš.

    Páči sa mi

  13. Táni,

    necenzuruj svoje myšlienky. Keď sa ti ten šaman zjavil a čokoľvek ti povie, ber to a nesnaž sa to opatriť nálepkou. Ezoterika je vykročenie do sveta, o ktorom človek nevie nič a preto musí brať veci ako sa mu javia, nie snažiť sa ich rozoberať. Až sa ti prisnije, teš sa z toho a nekritizuj, že neprišiel vtedy, keď si ho čakala. Máločo v živote prichádza vtedy, keď to čakáme.

    To, že pri rozhovore so zvieratami si odpovedáš sama, je úplne normálne. Zvieratá nerozprávajú – aspoň kým si neodvykneme pozerať na ne ako na zvieratá. Ale keď nám niečo chcú povedať, tak vieme, čo nám chcú povedať. Koniec-koncov, čo sa čuduješ, že sa rozprávaš sama so sebou, keď sa rozprávaš sama so sebou? 😛 Tie zvieratá sú predsa len symboly tvojich čakier (teda tvojho podvedomia a jeho rôznych podôb) a tie sú tvojou súčasťou!

    Takže pokračuj v rozhovoroch a uč sa. A to reiki je úžasná vec, ak sa to robí poriadne… Ak na to máš cit, daj sa na to!

    Páči sa mi

  14. Zdravím ťa Heli.Chcem sa vrátiť k tomu slovu “dagr”.Asi to naozaj bol nejaký spúšťač pre moje podvedomie.S tým šamanom komunikujem ďalej,ale ako sám tvrdí,veľa času mu už neostáva.Neviem z ktorej oblasti je,ani sa mu nepýtam,ale viem,že je to Afrika,v diaľke vždy počujem bubny/ináč bubny veľmi zbožňujem a počúvala by som ich 24hod.denne.Ale chcem o inom.Pri jednom stretnutí mi vložil po meditácii dva smaragdy do každej dlane jeden a nakonci mi ich kázal vložiť do očí.Je zaujímavé,že si ich tam živo predstavujem,aj keď sa pozerám do zrkadla.Nepovedal prečo,ale vždy tvrdí,že raz to pochopím.Ty sa vyznáš v kameňoch,čo znamenajú smaragady?A prečo mi ich vlastne vložil do očí?S mojími zvieratkami sa mi tiež spolupracuje veľmi dobre,bola to perfektná rada,za ktorú sa ti chcem poďakovať.A navyše orol mi povedal,že on ma doviedol k šamanovi,cítim ho stále keď som so šamanom.Dnes sa mi stala čudná vec,ráno som vyprevádzala dcéru do školy a keď som zatvárala dvere,ozval sa veľký buchot,otvorila som dvere,mysliac si že niekto došiel,ale pozrela som vyššie a bola tam rozkývaná podkova,/nevedela som o nej,asi ju mama pribila niekedy cez týždeň/,ale z ničoho nič sa začala kývať a bol to slný buchot,akoby s ňou doslova niekto búchal.Potom som cítila,že ma volá “Dagr”/vidíš šamanovi som dala toto meno/,povedal mi,že dnes dostanem dobrú správu,po ňom som navštívila zvieratká a tiež to potvrdili,vždy mi opakujú,že som postúpila do vyššieho levelu,a práve keď ti to píšem,mala som telefón,a konečne som dostala ponuku na predcvičovanie do fitka,síce som čakala stálu prácu,ale aj to je povzbudivé.Aby som to zhrnula,Dagr ma síce učí,ale ešte neprišiel čas,aby som tomu rozumela.Prestala som sa cítiť taká sama,pretože ak aj som,tak zájdem za zvieratkami.Urobila som si misku cieľov,a začnem na tom pracovať.Vidíš,ako som sa rozpísala.Ale verím,že ma chápeš.Keby si teraz bola pri mne,tak ťa vystískam od radosti.Skús mi niečo povedať o tých smaragdoch.Dík za všetko,posielam ti lásku,aby si sa cítila fajn.

    Páči sa mi

  15. Táni,

    k smaragdu si prečítaj článok. Podľa môjho úsudku ide o to, že ťa šaman pripravuje na prechod na vyššiu vibračnú úroveň – a keď sa to spája s očami, asi začneš veci vidieť inak.

    Inak, som rada, že to opisuješ – viem si predstaviť, že tvoje zážitky sú pre ostatných oveľa lepšie potvrdenie ako tá najzaujímavejšia teória 😛 . Mám z teba náramnú radosť! Tvoja intuícia pracuje na plné obrátky a začína hojiť tvoju auru!

    Páči sa mi

  16. Ahoj Heli.Minule som bola v saune,tak som si trochu pomeditovala a spojila sa so šamanom.Moje zvieratka mu poslali dary.Kázal sa mi pozerať do očí a tam som zrazu videla akoby film.Od čias dinosaurov,rôzne udalosti,ale zaujímavé bolo,že viacmenej mi ukazoval zlo,teda popravy,hon na čarodejnice,vojny,vlastne až po súčastnosť.Neviem,čo tým sledoval,stále tomu nerozumiem.Dnes ráno ma zavolal,dával mi svju moc do rúk,ruky som mala síce studené,ale v miestach/podľa cchi-kungu/ som cítila teplo,povedal mi,že reiki nebudem potrebovať/možno je to moja fantázia/,ale povedal,že to nebude potrebné,že budem vedieť čo mám robiť,nakonie mi do rúk vložil nejaké bylinky,vraj dary zeme a mala som ich vložiť do srdcovej čakry,cítila som tam chlad,ale hovoril mi,že to tak mám cítiť.Zase podľa cchi-kungu viem,že ak som prijímala energiu z vesmíru v dlaniach som cítila teplo a keď zo zeme,tak chlad.Preto tuším,že to asi je správne.Smaragdy v očiach stále cítim,viem,že sú tam.Dagr mi povedal,že jeho púť sa pomaly končí a keď to príde,tak všetka jeho moc prejde na mňa,ale vieš ako rozmýšľam,neviem,či to opäť nie je iba moja fantázia.Dnes chystám “bojovú poradu”so zvieratkami,dozvedela som sa totiž,že môj manžel /od kedy odišiel,neviem čo je s ním,ani kde býva,na SMS nereaguje.Podľa veštkyne u ktorej som bola,vraj je teraz na mňa naštvaný,pretože ma podvádzal celý život,ale teraz som mu na to prišla./ trúsi o mne také klebety,že vraj som celý život bola lenivá,nič som nerobila,nechcela som ísť do práce,a že ja som na vine,že začal piť.Preto sa chcem poradiť so zvieratkami.A,zmrazila som jeho terajšiu,pretože mám pocit,že ona je príčinou všetkého zla,presne pred 4-ma r. to začalo a robila všetko preto,aby ho dostala.Myslím,že súvisí to aj s mojimi chorobami,financiami a partnerstvom.Časovo to sedí.Neprajem jej nič zlé,ale dala som ju do mrazáku.Iba ma mrzí,že manžel stratil záujem aj o deti a vôbec sa nezaujíma ako sa majú,nezavolal ani synovi od kedy sa vrátil z nemocnice.Žeby ho až tak ovplyvnila?Ale už som sa zase rozpísala.PS:Nevieš robiť náhodou numerológiu?Chcela by som vedieť,či už budem konečne šťastná a či sa mi už začne dariť aj po finančnej stránke.Je to dlhé,ja viem,prepáč.Posielam ♥♥♥♥………………….

    Páči sa mi

  17. Pokušala komunikovať s čakrami a neviem,či nepracuje iba moja fantázia ale podarilo sa mi obsadit všetky okrem jednej hrdelnej čakri a chcela by som sa opítat , či je normálne že sa mi to zviera stále neukazuje .

    Páči sa mi

  18. Ahoj Heli.Pokračujem tam kde som skončila.Dnes po obede ma opäť kontaktoval.Ráno,ako som písala mi do rúk vložil nejaké bylinky,o ktorých hovoril ako o daroch zeme.Po obede mi kázal ľahnúť si/to sa deje “tam”/,zatvorila som oči a zrazu som mala pocit akoby ma obklopil lúč svetla /nevidela som,ale mala som pocit akoby bol svetlomodrý/.Zrazu som v srdcovej čakre cítila príjemné teplo a zrazu sa tam objavil jantár.Šaman povedal,dobre tak to má byť.Od vtedy tam cítim veľký žltý jantar a akoby svietil.Ráno som cítila veľký nepokoj,a odvtedy som kľudná.Ako tiež vieš,ľavú ruku mám citlivejšiu,mám pocit akoby som na dlani videla oko,iba obrysi,ale presne v tom mieste cítim teplo.Pravá veľmi nereaguje.Teraz som sa vrátila z lesa a keď som zdvihla k lesu ľavú ruku,tak som cítila teplo.A tiež som objímala dub,poprosila a poďakovala som.Vieš mi to celé vysvetliť?Díky za všetko.Teraz idem zvolať “bojovú poradu”.PS:Pre silasa:Mne sa síce podarilo v jeden deň obsadiť všetky čakry,ale dve sa mi hneď obsadiť nepodarilo,tak som postupovala ďalej a vrátila som sa späť na čakru,ktorá obsadená nebola,a podarilo sa.Tebe sa to nemusí podariť hneď,ale vracaj sa stále k čakrám a postupuj od spodu hore a ak by sa ti to nedarilo,tak popros ostatné zvieratká,aby ti pomohli.Je sranda s nimi komunikovať,najmä s delfínom,ten je šinter a stále sa smeje a chce sa hrať.Neviem,možno je to moja fantázia,ale aspoň sa necítim taká sama.Držím ti palce a napíš ako ti to dopadlo.

    Páči sa mi

  19. dnes sa mi podarilo obsadiť všetky čakry, od koreňovej nasleduju zvierata takto: ryba (asi pstruh), kobra, veľká modrá vážka, divá mačka a potom v hrdelnej čakre mam tarantulu a tu je moj problem. ja totiž mam z pavukov dost fobiu a tak v tej sekunde ako som uvidela ako sa na mna ruti tak som otvorila oci a uz som sa nevedela prinutit znovu nadviazat kontakt. ako mam komunikovat zo zvieraťom ktore najviac zo všetkého neznášam? potom nasleduje ešte zajac v tretom oku a fénix v korunnej čakre. ten zajac sa nechal pohladiť ale zdal sa mi smutný a stále menil miesto, až ma napadlo že chudák nemá domov. neviete čo by to mohlo znamenať?

    Páči sa mi

  20. Tak ja uz som tiez všetky čakry obsadila ale je tam toľko veci čo sa musia vyriešit . Táňa a to zvieratko ktore som nevedela obsadit bol to nakoniec potkan .

    Páči sa mi

  21. Ahoj Helar.Dostala som ďalšie kamene.Do koreňovej čakry mi dal šaman dva rubíny,sú jasno červené v tvare slzy,ale nie hladké,skôr hranaté.V sakrálnej čakre mám kryštáľ,a to včera večer ,mala som pocit akoby som bola vo vode/nevedela som sa veľmi sústrediť,lebo vystrájal susedov pes/,na konci mi šaman vložil do ruky priezračný kryštáľ a mala som si ho vložiť na čakru.Je zaujímavé,že v tej oblasti mám delfína.Šaman už slabne,orol je stále s ním,a ja som zvedavá,čo bude ďalej.Prajem ti pekný deň.

    Páči sa mi

  22. Ahoj,máš sa?Si OK?Večer som bola opäť so šamanom,v jeho očiach som videla krásne slnko a potom mi daroval kus zlata,a mala som ho vložiť do pupočnej čakry.Cítila som sa veľmi sama,a tak som ho poprosila,či nemôžem zostať tam.Kázal mi pozrieť k “dverám” a tam boli moje všetky zvieratká a prišli ku mne,snažila som sa na nič nemyslieť a tak sa mi podarilo zaspať.Nechcem brať už antidepresíva,a tak sa snažím nájsť si náhradu.V noci sa mi “nič “nesnívalo,iba som si zapamätala,že nemám brať Citalak/beriem ho ráno/.Mám teraz síce klepáky,ale snažím sa to nevziať.Sen asi mal niečo znamenať,ale pamätám si iba tento moment.Šaman mi ešte povedal,že buď vydržím tú bolesť /citovú/ alebo sa posilním.Nemám nič iné na výber.Snažím sa na manžela nemyslieť,ale veľmi mi to nejde.23 rokov je predsa dlhý čas a stále nemám od neho žiadne vysvetlenie,že prečo.Poraď mi niečo,aby som sa s tým čím skôr vyrovnala.Dík.A ešte niečo,motýľ v mojej pupočnej čakre sa zmenil na motýliu vílu a keď som sa pýtala prečo,tak mi povedala,že preto,aby bola lepšia komunikácia.Máš prosím ťa na to všetko nejaké vysvetlenie?

    Páči sa mi

  23. Táni,

    písala si, že ti šaman ukazoval zlo. To môže byť preto, lebo si dovolila zlu (alebo aspoň pocitu zla), aby prevládlo v tvojom živote. Potrebuješ začať hľadať protipól zla – tú druhú stranu ti šaman totiž už ukázal, aby si si nemyslela, že len tvoj život je “stíhaný zlom”. Šaman sa pokúša dávať zlo v tvojom živote do patričného pomaru k zlu v svete, aby ťa posunul k hľadaniu doba. Neviem, či je to dostatočne zrozumiteľné – akosi mi nefunguje “myslivna” 😛 …

    S numerológiou neviem pomôcť – možno niekto iný z čitateľov…

    Teraz k rukám. To, že zatiaľ ti pravá ruka ešte nefunguje, je znamenie, že nenastal ešte čas vysielania energie. Momentálne zrejme dopĺňaš svoju vlastnú. Okrem toho šaman pracuje na tvojom druhom videní, takže je to tak, ako som predpokladala, keď si spomínala tie smaragdy do očí. Zatiaľ ťa napája na zdroje energie v tvojom okolí (napríklad tá ľavá ruka, ktorá cíti energiu z iných živých bytostí).

    To, že šaman odchádza, si nesmieš pripúšťať. Ty už vlastne vieš, kam odíde – v jeho očiach si videla slnko. Vieš, že podľa amazonských Indiánov sme všetci deti Otca Slnka a Matky Zeme? Vôbec by ma neprekvapilo, keby motýlia víla bola symbol Matky Zeme a preberala teraz prácu od Otca Slnka – šamana.

    A ber celkom vážne to, že treba prestať s antidepresívami. Šaman ti ukázal, že máš všetky tvoje zvieratká na to, aby ti ich nahradili a pomohli ti dostať sa znova na nohy. To, že ťa krach manželstva bolí, je len prirodzené. Vždy, keď niečo končí, tak nás to bolí – aj keď išlo o vec, ktorá nebola až taká príjemná. Znamená to totiž nahradiť známu (hoci nepríjemnú) realitu za neznámu – a toho sa obávame. Ale vždy, keď niečo končí, niečo nové začína – a ty teraz zisťuješ, čo všetko v budúcnosti budeš vedieť urobiť pre seba i pre iných ľudí! Dostala si svoje “poslanie”. Nenaplníš ho zo dňa na deň, ale postupne. Ak prestaneš rozoberať minulosť a zmieriš sa s ňou, zostane ti viac energie na to, aby si rýchlo napredovala v svojom poslaní. A kašli na to, čo za klebety o tebe manžel rozširuje – je to výpoveď o ňom, nie o tebe! Keby sa necítil zlý, malý a zlyhaný, nepovažoval by za potrebné kydať špinu na teba. Také jednoduché to je. Basta.

    Silasa a ostatní, ktorí nedokážu na prvýkrát obsadiť všetky čakry,

    to chce len trpezlivosť… Nie všetky čakry máme rovnako energeticky naplnené a niektoré dokonca nevhodnými presvedčeniami potláčame alebo presmerúvame na iné čakry, takže ono to chvíľu trvá, než to naše zviera “vylezie”. Na urýchlenie procesu možno urobiť dve veci – pred meditáciou si prečítať, za čo tá čakra zodpovedá, aké orgány sa s ňou viažu a akú farbu má, potom pri meditácii si predstaviť danú farbu a požiadať zviera, aby sa zjavilo. Tá druhá vec je pomerne jednoduchá – poprosíme zviera zo susednej čakry, aby nám pomohlo nájsť to zviera, ktoré nevieme nájsť sami. Ale pozor – niekedy ho neuvidíme, hoci tam je! Keď mne odletela zo srdcovej čakry labuť a moja srdcová čakra sa zmenila na kopu mŕtveho kamenia, akosi ma napadlo, že v takom kamení žijú jašterice, hoci som žiadnu nevidela. A s tým sa mi spojilo, že keď jašterici pricviknete chvost, ona ho zhodí a narastie jej nový. Akosi mi to okamžite začalo dávať zmysel v spojení s tou mojou srdcovou čakrou a chorobou… Tá jašterica nebola viditeľná, videla som len kamenie, ale jašterica tam bola. Takže dávajte pri návšteve prázdnej čakry pozor, aké veci vás napadnú – možno vám napovedia, čo za zviera máte hľadať a v akom stave čakra je.

    Ell,

    pavúk je príznak, že s danou čakrou treba začať pracovať. Potrebujete zistiť, prečo tam máte tarantulu. Načítajte si o tarantuliach a ich schopnostiach – napovedia vám, čo s čakrou je alebo aké schopnosti nevyužívate, lebo vás desia (ako tá tarantula). A ak sa bojíte túto čakru navštevovať, tak najbližšie, keď sa tarantula na vás rozbehne, buď jej povedzte, aby zastala, a potom sa jej pýtajte, alebo vskočte do nej a zažite svet cez jej oči! (Toto druhé asi bude oveľa prínosnejší zážitok.) Tarantula je skokan a lovec, ktorý býva v dierach v zemi. Na svoju obeť skáče a pohryzie ju. Možno to opisuje niečo vo vašej komunikácii a vnímaní iných ľudí okolo vás – možno na nich zbytočne útočíte, lebo predpokladáte, že sú nepriatelia… Neviem. Bolo by dobré spýtať sa tarantuly. Ak to nezvládnete, choďte za zvieraťom v Treťom oku (=múdrosť) a spýtajte sa jeho. Ale z rozloženia zvierat, aké ste popísali, môžete byť prehnane citlivá na veci spojené so sexom a vzťahom k iným ľuďom – obe zvieratá sú dosť divoké a nevypočitateľné. Asi budete musieť chvíľu pracovať s vašou vážkou… potom sa asi tarantula zmení na niečo iné.

    Páči sa mi

  24. Helar, Tana

    sliedim uz dost dlho po kamenoch a mam ich uz doma dost vela a aj prestudovanych a mam taky pocit (nechcem sa starat) ale Saman Tanu asi lieci-alebo jej chce ukazat ako ma ist sama na to, dava ju komplet do poriadku,lebo ved kamene su na urcite cakry,je neskoro asi som od veci a ani nedycham aby som frajera nezobudila..chudacik prave sa otaca :-). Myslim ze Saman si vybral teba lebo v tvojom zivote nastane zmena, (mam toho tolko v hlave asi to nevymacknem zo seba tie moje teorie… ) v minulom zivote si robila asi nieco za co si dostala trest svojho manzela (je to hnusne napisane mozno je to blbost) a asi si si trest uz odpikala a mas byt poucena (aj ked ty nevies co s v min. zivote vykonala a kym si bola) a prave preto si vhodna, bud mas pomahat ludom alebo to ma nejake vyssie predurcenie,alebo mi preplo 😀
    Prave zacinam citat co Helar napisala 18 sep.pre Tanu toto som si len tak napisala ze ci sa moj vycuc bude velmi lisit od Helarininho, priatel siel do kupelne spat 😦 musim vypnut PC takze si to ani nemozem docitat, ospravedlnujem sa ak som napisala nieco nevhodne..

    Páči sa mi

  25. Ja tomu vobec nerozumiem, neviem kde zacat, ako na to a v podstate neviem ako mi do hlavy samo od seba pride zvieratko. Neviemporiadne ani kde je aka cakra. Pomozte mi, som uz uplne zufala.

    Páči sa mi

  26. Krasne dakujem za pomoc. Uz si pomaly studujem a vypisujem vsetko dolezite. V noci sa mi o zvieratach snivalo. Urcite viem, ze mam problem so siedmou cakrou, dokonca siestou tiez. Velmi silno a intutitivne to citim. Aj zdravotne problemy mi tam sedia.
    Sniva sa mi o mrtvej starkej. Sen je velmi zivy. V nom si uvedomujem, ze snivam, ze ona je mrtva a zhovaram sa s nou. Sice kratko ale minule som jej chytila hlavu do dlani a pobozkala som ju a povedala, ze aj napriek tomu, ze sme si neboli blizke ju lubim. Viete mi povedat, co to ma znamenat? Co sa v mojom podvedomi deje? V poslednom case velmi silne intutivne vnimam, dokonca aj zlych ludi dokazem. Dokonca myslim na nejaky film a on o par dni bezi v telke.
    Kazdopadne som nesmierne rada, ze som nasla tuto stranku. Precitala som si vsetky vase prispevky a su nesmiernne zaujimave.

    Páči sa mi

  27. Petra,

    Aky si mala pocit s toho sna ?Pozitivne na teba posobil ci negativne ?
    Mozno si Babke odovzdala to co si za zivota nestihla, sny mozu byt niekedy odroz toho na co clovek mysli cez den,alebo to co nestihol spracovat..niekedy to moze byt len obycajny sen, mne sa snivaju teke veci ze ja uz to ani neriesim :-). A co sa tika tvojej ,,predvidavosti,, mi vsetci mame od narodenia schopnosti,len zme ich vychovou stratili…to co prezivas je uplne normalne, ja to prezivam cely zivot..na tejto stranke sa dozvies viac…
    Co sa tika zdravotnych veci ak chces v tom si dokazem tvrdit ze som ,,profik,,maminka mala dlhe dlhe roky problemi a lekari jej nevedeli pomoct (ide o alergie na potraviny az vselice ine…zenskezal..)tak obehala liecitelou-co je niekedy lepsie nez lekary,lebo lekar ti da silny liek ktory jedno napravy,ale moze poskodit pri lieceni zaludok alebo oslabit ine organy..A ktomu zacala studovat literaturu, od A po Z liecenie,stravovanie,caje a ine.. doma mame vaznu kniznicu..vzdy ked precitala knihu pocuvala som 2-3 tyzdne co nemam jest s cim to nemam kombinovat-lebo to potom ,,hnije v crevach,, s coho vznikaju CISTY a kopec inych veci..
    V podstate su vsetky zdravotne problemi spojene zo zlimi stravovacinimi navikmi.. takze ak nieco napis ak je to moc osobne kludne na mail karkulka3535@azet.sk teda ak mas zaujem.. Niekedy je lepsie veci liecit prirodzenou cestou, nez drastickymi liekmi.

    Páči sa mi

  28. Karkulka, k tomu snu s mojou starkou. Je to pozitivny pocit pre mna, odovzdavam jej to, co som nikdy nestihla. Aj mam pocit, ze chce so mnou komunikovat ale neviem si to spojenie s nou dlho udrzat.
    K tym problemom mozem aj takto “verejne”:-)
    Trpim panickou poruchou, panickou uzkostou a liecim sa aj liekmi, aj terapiou. Zacalo mi to po porode dcerky (druhe dieta) a preslo do vazneho stavu. Lekari sice liecia ale ako si spominala (mozme si tykat?) ale vzdy si to odnesie iny organ. Tak sa snazim sama hladat pomoc, riesenia aby som sa dala dohromady.
    Dnes som sa pokusala meditovat a zostavovat si svoj totem. Musim povedat, ze je to velmi zaujimave, dokonca 3 cakry prekrasne dokazem priradit. Ostatne mi uz nejde a chce to cas. Skor mam pocit, ze vidim mnicha, takeho ako z filmu 7 rokov v Tibete, vidim jeho oblecenie aj oholenu hlavu. Ale len na
    kratko, neviem sa viac sustredit.
    K tym zmyslom, viem, ze kazdy clovek ich ma, len nedokaze a nevie pouzit. Len je to zaujimave, ze po odrobeni od kliatby jednej zeny, som to zacala vnimat citlivejsie.

    Páči sa mi

  29. Petulka-Petra,

    Kludne si Tykajme, Petka myslela som ze to bude nejaka fizicky problem-choroba, psychickeho tipu s tym mamina nemala az taky problem,ale pre teba by boli na zaciatok nejake kamienky dobre… (U sestri si pamatam ked sa jej narodina dcerka mala taky stav 2 tyzdne) ja uz mam nejake veci s tejto stranky prestudovane, tak ti do vecera kuknem nejaky s tych co sa daju lahsie zohnat len o kamienky sa treba starat,kukni sa aj ty na str.Kamene aby si aspon evedela co to. a mozno sama najdes nejaky vhodny, je tam presne napiasane ktory je na co ucinny. Kamene by som ti neoodporucala keby to nemam vyskusane, jeden co som skusala na detoxikaciu mi velmi pomohol, prebehlo to behom 24hod. nebola som nicoho schopna,znicena doslova rozbita depky, proste to na tele citit…link: https://eprakone.wordpress.com/kamene-kovy-a-drevo/ , chod sipkou dole tak su jednotlive kam. klikaj si na ne a citaj..Teraz nemam pocit ze by som potrebovala spat, staci mi raz za tyzden sa poriadne vyspat a inak hyrim do noci citam do 4 do rana a nemam chut ist vobec spat, este v posteli som hodinu a pol hore,pred tym som bola stale unavena, v depkach.. Aj s Cakrami som zacala pracovat,mozno aj to mi pomaha a na to najdes tiez odpovede link : https://eprakone.wordpress.com/cakry-a-energia-v-konstrukcii/ .Bude to vela prace,ale musis chciet, inak sa nepohnes. Zatial studuj,lebo musis najprv vediet co co znamena a potom mozes zacat aj sama z liecbou.
    Tak narychlo Tyrkys-zeleny je na vela veci ale je to kamen stastia, nebo na zemy..ma velmi vela liecivych ucinkou a
    Nechcem Helar zastupovat zda sa mi ze niekam prave cestuje 🙂
    Musim ist do pracovne na skok…

    Páči sa mi

  30. Petkaa,
    Snaz sa mat stale doma vit. C a vit B. ked lieky uzivas je to dost dolezite pre imunitu,aspon tieto 2 ! Ale kupuj prirodne v lekarni ti poradia viem ze od Jameison a Walmark a nejaky Natur..su prirodne.
    Uzivaj to do hodiny max. po jednle, elebo vit su rozpustne v tukoch, vela ludi vselico berie a uziva, ale ak spravne nevedia ako tak je to zbitocne,ako u mna lebo ja mam problemi s pankreasom a mozem uvazat aj 10 roznych vit. ale pretoze sa mi to nespracuva dole celkom tak ako by malo tak je mi to zbytocne vyhadzujem to von oknom..
    Ozaj a na cistenie krvy je dobry Zihlavovy caj vsede aj v potravinach ho maju, nieje najchutnejsi ale perfektne cisti krv od potravin co pojeme-tie hnusne emulgatory-jedy co su skoro vo vsetkych trvanlivych potravinach…
    Mala by si obmedzit CUKOR sladkosti..A pi vela vody,nie mineralky-lebo si premineralizujes rganizmus,ale cistu vodu,ak mate pobliz Studnicku ale o ktorej sa vie ze je cista, tak pi denne je to na vahu a neviem kolko vazis,ale v zime staci tak 1,5 l az 2litre, aby sa mohli skodlive latky vplavovat.. no a Kup si Medovku najlepsie sipany caj, je na depresie, uzkost, velmi ukludnuje pijavala som ho stale,no uz ho nepotrebujem..Co take by som ti este hmm skus zatial tu Zihlavu-maju ju ako Zihlavu dvodobovu ci ako s ato pise, Medovku a ten Tyrkys maly na krk na kozenke ti zatial postaci, Ametist by som ti tiez odporucila,ale ten este pretuknem a napisem ti, je hlavne na zavislosti- alkohol.. ale viem ze je dobry aj na ine veci..ja ti este napisem.
    No a co je najpodstatnejsie ked si nejaky kamienok kupis, doma ho daj do misky a nechaj nanho tiect prudik vlaznej vody asi tak 20min.-to je na vycistenie, vybytie kamena je to podstatne lebo tam kde bol do teraz nebol asi cisteny,takze bude nabity negativnymi vplyvmi z okolia (pardon za gramatiku niesom na SK), potom ho daj na PC na niekolko hodin aby sa nabil..aby mal energiu a mohol ti sluzit, toto opakuj raz mesacne, ak ale citis nieco neprijemne alebo ze na teba zle kamen vplyva opet ho vycisti a nabi, v pripade liesciveho kamena je to potrebne castejsie,asi vies preco..
    Napis ak ti nebude nieco jasne..

    Páči sa mi

  31. Petra,

    vraciam sa k tomu vášmu snu… Sú dve možné vysvetlenia. Karkulka už jedno pomenovala – niekde vo vás drieme vnútri pocit, že ste starkej nepovedali, ako ju máte rada, a tak to naprávate takto vo sne. Ale je tu aj druhá možnosť, ktorá mi prichodí dosť pravdepodobná vzhľadom na všetko ostatné, čo ste popísali: starká v sne predstavuje istú časť vašej osobnosti (môže to byť aj nejaká krivda z minulých životov), ktorej sa snažíte dodať energiu cez vyjadrenie citu. Vyzerá to, akoby ste liečili v sne sama seba.

    A teraz k zvieratkám a čakrám: máte prevdu, chce to len čas. A je dosť dobre možné, že v jednej čakre nebudete mať zviera, ale tibetského mnícha. Nečudujte sa tomu – spýtajte sa ho, prečo tam je. Je možné, že pre vás predstavuje nejakú vlastnosť/kvalitu, ktorú máte v čakre uloženú. Napríklad ja som mala v korunnej čakre bielu labuť, ale časom sa začala meniť, začala žiariť a potom z nej zostal anjel… Moc sa tým nezaťažujem, pokiaľ to vie lietať a vie ma to vziať, kam potrebujem, je mi jedno, či labuť alebo anjel 😛 … Ale vážne: zvieratá sú len symboly, preto je ich význam individuálny a keď nemáme vhodné zviera ako symbol, tak siahne podvedomie po niečom inom. Ako v tom vašom sne – keď podvedomie nemalo obraz pre dané poranenie, tak siahlo po vašej starkej.

    Páči sa mi

  32. Karkulka, mam mineraly s vitaminmi, uzivam jod, vecer pijem cajik z medovky a lubovnika, na tvoju radu primiesam aj zihlavu. Dakujem za tip 🙂
    K tym kamienkom. Mam ich kopec, totizto som chodila k jednemu maserovi, ktory za zaobera ezoterikou a nanukol mi kamienky. O tyzden som mu ich priniesla a cuduj sa svete-polovica z nich bola mrtva (hlavne tie drahsie kusy), takze som bola “nutena” si zadovazit nove k cakram, ktore silu vyuzili. Az som nadobudla pocit, ze to jeden z dalsich “SAMANOV”, ktorim ide o financne vycucanie cloveka (co si ja na MD nemozem dovolit). Takze som si pekne nasla informacie, aspon tie zakladne, o kamenoch, a pokial viem, kamen nemoze umriet, len stratit svoju liecivu silu. Samozrejme ma mozete opravit, ak sa mylim. Takze som s nim skoncila. Ale kamene mi ostali, mam togrie oko, kristal, a ostatne neviem pomenovat, ale mali by byt ku kazdej cakre. Vytiahnem ich, poumyvam a dalej co?????? Aj v tomto prosim o radu ale nenechavam vsetko len na Vas, idem sa aj ja dovzdelavat.

    Páči sa mi

  33. Helar, aj Vam dakujem za vysvetlenie a pomoc:-)
    Dnes som s meditaciou skoncila, zajtra sa tomu opat budem venovat. A idem si dobrat zakladne informacie aby som nebola medzi vami ako trn v oku.

    Páči sa mi

  34. Petra.

    Ja som prave meditovala a nist 🙂 zveri nikde stale som len zyvala a otvarala oci, ja som taky nesustredivy tip
    Vies ze si ma prekvapila ze vies o tom vselico a ze dokonca mas doma kamienky, to je dobre. Kamen nemoze zomriet skor moze prestat ucinkovat,alebo moze skodit su aj take pokial maju vela negativity v sebe,ale to nie vsetky ..
    Ozak cajiky nemiesaj ako bylinky, kazdy pi samostatne, len pre istotu pisem, moja mamina sa kedysi priotravila, otec jej nieco naordinoval a zmiesal a potom volal sanitku ! ale toto niesu take silne bylinky..
    Inak v obchodoch kde kamene predavaju byvaju vacsinou experti, kup si lepky a skus sa spytat ci by ti s tym pomohli,nalep si nazvy a budeme pokracovat 🙂 poznas nejaky dobry obchod ?Dufam,ze ti nevadi ze ti tykam 🙂 ved sme si pisali ze si budeme tykat …Si este tu ?

    Páči sa mi

  35. Idem najst clanok o kamenoch ktory ma dostal ! Nasla som to..tu je link :

    https://eprakone.wordpress.com/2007/02/19/naladujeme-sa-na-kamen/

    Ozaj pytala si sa ze co dalej ked mas kamen vycisteny a nabit:
    Takze vacsinou sa dava kamen do pravej ruky (u lavaka lava-neskor ti najdem clanok aby si pochopila…) a Programujeme, to co si precitas musis o prave tom kameni ktory chces vyuzit by si mala do neho vysielat,aby vedel v com ti ma pomoct..cez ruku mu vysielas ,,v duchu,, info 🙂

    Páči sa mi

  36. Ahoj Karkulka, uz som citala clanky ako na to s kamenom, vecer som zacala a vybrala som si kristal-neutralny. Aj som s nim spala.(dcerka sa na mna pozerala, ze co mi lezi na hlave 🙂 polozila som si ho na tretie oko. Postupovala som presne podla odporucania o kamenoch, len neviem urcit, ci ma liecivu silu alebo je uplne vycicany z nej.
    Pokusim sa sama zisiti, ake kamene mam. K tomu “SAMANOVI” , ktory mi ich predal nejdem, pretoze neverim, ze on lieci, len taha z ludi peniaze a strasne mam z neho zly pocit.
    Dobry ezotericky obchod nemam, ked potrebujem aroma olej, idem do kvetinarstva 🙂 ale ked budem musiet, najdem nejaky.

    Páči sa mi

  37. Petra,

    Ked si niesi ista tak ho daj pod vodu a nabi a nemozes nic pokazit, niekedy to nieje citit, ale ak sa citis lepsie vies ze pomohol 🙂 nasla som clanok ze ak mame rakovinu,alebo nieco co nechceme aby sa zvacsovalo, nemame siahat po kristali..hmm tak neviem, precitaj si , cim viac informacii tym lepsie..
    Ozaj a najlepsie na spanie je ho dat pod vankus..ale to asi uz vies.Ja uz kamene pri sebe v noci nemam,nemohla som spavat ked som ich mala pod vaznkusom.Som potom akasi hyperaktivna ako motorova mys 😀
    Jasne je vela takych ,,liecitelou,, ale dlho sa mu vodit nebude, to tak byva vsetky skutky sa nam vracaju 3x ci uz dobre alebo zle. Peti a z akeho si mesta ?niekedy byvaju take obchody dost zasite, aspon nas doma je, vola sa Sezam, ked vojdes dnu akoby si opustila realitu, aj tu mam taky je obrousky,len ta indka ma osklbe o vsetky peniaze vzdy, nema pevne ceny.
    Ked budem mat vacsi byt, chces si urobit taky kutik aj na meditacie je to dobre..tak sa drz a studuj pa pa

    Páči sa mi

  38. Viete mi poradit ake kamene su vhodne pri panickej poruche? Uz som vela o nich citala, mam aj nejake vypisane ale predsa sa mi neda neopytat skusenejsich. A druha vec je, kde zozeniem kvalitne kamene. Mam nejake ale bohuzial ich nazvy neviem. Takze som z toho opat jelen 🙂

    Páči sa mi

  39. Petra,

    pre panickú poruchu je najvhodnejší kunzit. Pokladá sa na solárny plexus alebo na srdcovú čakru. Nosieva sa pri sebe a v prípade paniky ho treba vziať do ruky.

    Ak nemáte kunzit, nahraďte ho tyrkysom alebo zeleným turmalínom, prípadne smithsonitom, ale ten som u nás ešte nevidela.

    Skúste si urobiť mantru proti panickým záchvatom, niečo v zmysle “pretože som kľudná a uvoľnená, beriem veci, ako idú, a zvládam ich”. Spievajte si ju na nejakú obľúbenú melódiu a spievajte si túto melódiu sústavne, aj keď ste v pohode, ale rozhodne vždy, keď idete do situácií, kde sa panika začína prejavovať.

    Páči sa mi

  40. Pera,

    kvalitne kamene najdes v takych obchodoch ako som ti pisala a sama si viberies ktory sa ti paci a najviac ta pritahuje, ide to aj cez internet,ale tam si samozrejme neviberies,len do objednavky ze ktory podla nazvy chces..
    Uz tie od 30-40 sk su prave a ak chces mat istotu spytaj sa ci su prave.
    Helar tu ma na pravej str. v liste internetove obchody s kamienkami aj knihami a pomockami.

    Páči sa mi

  41. Petra,

    Ku tej kvalite ti mozem nieco poradit, ide skor o velkost a opracovanie kamena, ak je kamonok malicky ma sice rovnaku vibraciu,ale ma pomalsie liecive ucinky. No ak ho nosime z nejakym ucelom (napr. liecenie, ochrana..) tak je vhodnejsie obstarat si vacsi kusok taky 4 cm. A dalsia vec, su kamene opracovane-hladke a potom su prirodne-neopracovane tie su hranate a su vhodnesie.Ale sama mam skor opravcovane. Tolko ku tej ,,kvalite,,
    Helar,
    ak by prekazalo ze niekedy niekomu poradim napis mi to. Ja pouzivam informacie ktore som si precitala od teba.
    Pa pa a pekny den vam vsetkym

    Páči sa mi

  42. Karkulka, napisala som ti spravu na tvoju adresu.
    Mam len opracovane kamene, najvacsi zo vsetkych je kri(y)stal 🙂 a uz je naladeny spolu s nefritom a na najblizsej ceste je aj tyrkys.
    Inak prajem vsetkym krasnu nedelu.

    Páči sa mi

  43. Petra,

    kolko ma ten kristal cm? ja sa ho chystam kupit, je to tu strasne drahe ale ja chcem ten zo spickami a trojuholnickami na koncech, je takk sisaty 🙂 a tyrkys je velmi dobry,kolko mas vlastne kamoenkou ?

    Páči sa mi

  44. Kristal ma aspon 4 cm, je taky podlhovasty. dohromady mam…idem poratat :-)…asi 13 kamenov. Ako som spominala, naprogramovane mam len 3, pretoze som nevedela, co s nimi predtym.
    Mna najviac taha nefrit a krystal s tyrkysom, este aj mesacny ma ohromne pritahuje ale ten nemam.

    Páči sa mi

  45. Dobry den.

    Chcem sa spytat na par veci : Je mozne z kamena ziskat aj negativne vplyvy? Mozem si clovek svojimi negativnymi podvedomymi myslienkami zle vplyvy kamena privolat?

    Dakujem za odpovede.

    Páči sa mi

  46. lulu.

    Ak kamen necistime moze sa stat ze nam moze byt zle s kamena,ale o kazdom kameni je podrobne napisane co s nim robit a ako sa starat, napr. hematit je samocistic takze tam vela roboty nieje…a horsky kristal co som sa docitala ma take posobenie ze pocity zdvojnasobuje takze ak nam je zle myslim psychicky tak sa to znasoby, je tam toho vela o kazdom jednom kameni neviem ake mas doma, klikni si na pravo v liste na Kamene a podla farbi si skus vyhladat..

    Páči sa mi

  47. Karkulka.

    Dakujem za rady.
    Zistila som, ze mam doma v sufliku ruzenin, ma asi 4 cm, nepravidelneho tvaru a citala som si o ruzenine na tejto stranke. Dokonca mi bol aj odporuceny, no zatial som s nim nic nerobila. Prvy den som ho iba nosila pri sebe, ale v ten den mi prislo hrozne spatne, chytila ma strasna migrena, musela som si doma lahnut. Viem, ze to nemusi byt vplyvom kamena, ale bolo to prve, co ma napadlo. Co si o tom myslis?

    Dakujem.

    Páči sa mi

  48. Lu,

    migrena byva aj s nedostatku tekutin, ja mavam migrenu ked nepijem dost vody, ale nie dzusi ale skor cistu vodu,alebo pramen. z hor… min. liter a pol denne musis vypit.. Mna hlava boli stale a vzdy ked rano vstanem, tak sa snazim pol litra vipit naraz do 10min bolest ustupi. Ale ak si viac precitas o jednotlivych kamenoch mozno zistis pricinu ( Helar to ma vsetko krasne opisane v casti kemene ) tam podla farbi najdes jednotlive kamene.
    A su aj kamene na bolesti, vlastne vacsina z nich su na liecenie, len ich treba naprogramovat presne na to na co potrebujes aby sluzili..

    Páči sa mi

  49. Lu,

    Teraz ma napadlo, ze ked som raz mala na sebe kamen na liecenie celi den mi bolo velmi zle, bolo to na detoxikaciu roganizmu mava to vedlajsie ucinky..ale ptom som sa citila ovela lepsie uplne ako vymenena.. mozno prebiehalo nejake liecenie…mavas niekedy migreny ?

    Páči sa mi

  50. Karkulka,

    Migreny mavam. Ano. Nemam pravidelne, ale par krat do mesiaca su. Mozno aj mojou pracou, mozno zmenou pocasia, alebo mojimi cockami, ked si nedam okuliare. Ale berie, to ako sucast mna. Tebletku vezmem v najhorsom pripade. Ale po tom kameni som ibuprofen musela zobrat. Nebola som schopna ani na nohach stat. Mam teda kamen najskor umyt pod studenou vodou a nejakym sposobom dobit? Pre do mnou ho mal moj velmi dobry kamarat, ale netusila som, ze ho raz budem potrebovat. Takze po dlhej dobe som ho so suflika vytiahla. Inak mavam dost casto take negativne myslienky, ze sa nieco stane, mavam obcas strach so vseliakych veci. Trapi ma aj nervozita, alebo mensi stres.

    Páči sa mi

  51. Lu

    ja mavam niekedy taku migrenu,ale liek si nedam, abubrofen je brutal ved poziera cervene krvinky, mensie zlo Paralen..
    Umyt ale nie v teplej vode, vlazna az studensia voda je idealna min. 5 minut.davam na 20 min. niekto dava kamen do chladnicky, no ja nie.. taktiez na Hematite sa da vybit kamen alebo na Ametiste to je k vibitiu, no a nabijame kamen rozne: najcastejsie,alebo najjednoduchsie na pocitaci, niekolko hodin.. mozes ho nechat aj celi den,alebo noc, dalej na horskom kristali na drobnych kamienkoch,alebo na zhlukoch, ked je burka jednoducho daj kamen do nadobi a vystrc ho na rimsu, tym sa vybije a aj na dlhu dobu nabije.. (ruzenin sa pouziva aj koli pocitacovemu ziareniu potrebujes vsak 4 ks aspon 4-5 cm velke a rozlozit ich,ale aj horsky krista je na to super.. ) ved pis ked nieco nevies, teda ak to nenajdes na stranke..

    Páči sa mi

  52. Lu,

    bolesti hlavy su aj z nedostatku mineralov v tele, kup si co najprirodnejsi komplex vitaminov s mineralmi. Na stres je dobry caj z medovky a lubovnika bodkovaneho (pred spanim) a relaxacia, prip. meditacia. Zrovnat si myslienky a priority. Nenechat negativne myslienky v hlave ale ich vypustit (treba sa to naucit) a naplnit telo pozitivnou energiou. Chod do prirody, do lesa a cerpaj silu z nej.
    Ja mam velmi tazke psychicke obdobie za sebou, liecim sa ale najviac mi pomahaju relaxacie, priroda a mam aj kamene. Tyrkys je uplne uzasny. Zrovnavam si myslienky v sebe, hladam samu seba a silu, ktoru mame od prirody.

    Páči sa mi

  53. Peti,

    dakujem ta rady.
    Caj z medovky som veru este nepila 🙂 Do prirody chodievam, ale nie casto.
    No zajtra sa chystam, trosku vyventilovat do rakuskej prirody.
    Mozno to na chvilu pomoze. Ale neviem ako presne vypustit negativne myslienky z hlavy, objavuju sa kazdy den, hocikedy.
    Snazim si hovorit, ze je vsetko v poriadku, nic sa nedeje, ale casto krat je to silnejsie ako ja. Ako relaxujes? okrem prirody a kamenov?

    Vdaka, maj sa krasne.

    Páči sa mi

  54. Lulu,

    je vela stranok na meditaciu, neskor ti ich popozeram. Najlahsie je zacat s uvolnovanim tela, postupne po kazdej koncatine, sustredit sa na dych. Opakovat kazdy den, najst si vhodnu hudbu pre relaxaciu. Niekto ma rad klasicku hudbu, niekto jazz ale odporucam zacat s takou, ktoru najdes priamo na meditacie. (anahata, mne osobne sa paci aj Enja)….
    A uvedomoit si, ze do hlavy sa ti dostane len to, co chces a najst silu odpudit negativne myslienky a naucit sa na ne vobec nemysliet, lebo oni potom ovplyvnuju nase podvedomie a pritahuju situacie, ktore nechceme.
    V prirode sa obklopuj zelenou farbou, uvolni sa, lahni si aj na travu a cit jej vonu, pocuvaj vtakov, sum listia, chod k nejakemu mohutnemu listnatemu stromu a objim ho, popros ho o silu, ktoru ma, popros ho o zbavenie vsetkych neduhov, co mas.
    Popis mi, ake stavy mas, co pocitujes. Aky typ nervozity mas a ake myslienky ti chodia do hlavy.
    Pa Peta

    Páči sa mi

  55. Ahoj,Heli.Ozývam sa až teraz,už druhý týždeň mám výrus na internete,tak píšem od susedy.Mám nové správy.Dagr “zomrel”,bol spálený a podľa jejo želania som jeho popol rozsýpala s orlom na “streche sveta”.pedtým mi na každú čakru dal ďalšie kamene.Čiernu perlu na hrdlo,tyrkys na čelo a diamant vložil do hniezda orlovi.Čo sa týka antidepresív,musím sa priznať,že moj stav mi nedovolil,aby som ich vysadila.Musela som ich začať brať zase.Dnes mám dokonca “samovražedné sklony”.Nič sa mi nesníva,to asi preto,že beriem lieky na spanie.Moje zvieratka ma ukľudňujú,ale mám zlé stavy.Dagr mi pred smrťou povedal,že príde čas keď sa všetko dozviem.Najviac na mňa posobí jantar,ktorý je na srdcovej čakre.Keď som so žabkou a ten jantár sa rozsvieti,tak je mi príjemne teplo v tej oblasti.Dúfam,že sa mi život zlepší,i keď to teraz nevyzerá.Ty sa drž,a ja sa ozvem až budem mať dobrý internet.Ešte k tým kameňom,začnem od spodu:rubíny,kryštál,zlato,jantár,smaragdy,tyrkys a diamant.Minule som sa sústredila na diamant a išla do mňa energia práve cez neho.Ak bude niečo nové tak sa ozvem.Bozkávam a prajem veľa síl.PS:ospravedlňujem sa za chyby,ale mám českú klávesnicu.

    Páči sa mi

  56. Táni,

    nevysadzuj antidepresíva úplne. Ale skús ešte jedno – ak môžeš, začni pojedať banány. Vraj obsahujú hodne serotonínu. Ja som si takto zlepšila stav, a to napriek tomu, že banány nemám rada. (Keď je človeku zle, poje všetko.)

    Skús poprosiť žabku, aby ti dala do srdca zlatý lúč proti depresii, nech rozžiari všetky farby, ktoré v tej čakre obvykle vidíš. To by mohlo pomôcť. A to isté urob so zvieraťom v koreňovej čakre, ale si pýtaj červený lúč (vychádzajúce ranné slnko) a oranžový lúč do sakrálnej čakry (ten možno zatiaľ netreba, ale pre každý prípad). Alebo si jednoducho predstav tie rubíny, ako začínajú svietiť do tvojho vnútra a posilňujú tvoju odolnosť voči depresii.

    Páči sa mi

  57. Ahoj Peti,
    nebola som na internete cez vikend, tak pisem az teraz.
    CO sa tyka prirody. Tuto sobotu som bola kusok od Viedne v Pernitzi, kde su krasne vodopady a tiez uzasna priroda, tura bola na taku hodinu :)) Uzasny vzduch, zelen. Nasavala som kazdy okamzik ako pises.
    CO sa tyka mojej nervozity.
    Naposledy som mala problemy so zaludkom, bola som aj na gastroskopii, mala som zapal pazeraka a v mojich 26 rokoch som sa dozedela, ze mam iny zaludok ako ostatni, takze su musim davat pozor, co zjem, na kyselinu a zahu, no ale podstatnejsie je to, ze ako to zacalo. Malo som jedla, lebo mi bolo spatne a 3 krat som bola na infuzii v nemocnici, z toho som si sanitku musela volat sama, lebo nebol nikto pri mne. Nejako sa mi tieto negativne veci zaficovali do hlavy a vzdy, ked mam divny pocit v zaludku, bojim sa, ze sa mi podobne stavy vratia, ze odpadnem, alebo mi bude na vracanie. Pritom je pravdepodobne, ze je vsetko v poriadku. Papam uz normalne a mam lieky pri sebe, keby mi prislo spatne. Teraz sa snazim uz len dohnat stratene kila, ktore som schudla. Okrem zdravotneho stavu mi prichadzaju aj rozne ine zle myslienky. Pred 3 rokmi som mala vaznejsiu autonehodu, takze doteraz ked sedim v aute, nie som v pohode, je to uz lepsie, snazim so to nejako zahnat, ale myslienok, niekedy aj smrtiacich myslienok sa obcas zbavit neviem. Mam k dispozicii aj tzv.autogenny trening, ktory je na uvolnenie, ukludnenie. No neviem, ci je to spravny sposob, ako sa toho zbavit.
    A co sa tyka vztahov, v partnerskom zivote sa bojim, ze ma priatel podvedie. Vzdy ked je dlhsie v robote, alebo naposledy bol na sluzobnej ceste, mam v hlave myslienky a predstavy, ze tam s nejakou nieco robil a mne bude rozpravat, ze sa nic nestalo. Je to dost neprijemne, pretoze tym dokazem zneprijemnit cely den sebe, ale aj jemu.

    Peti to je asi tolko k mojej nervozite a negativnym myslienkam.
    Ak mi viete dat nejake rady, budem vdacna.

    Pekny dnik.

    Páči sa mi

  58. Lu,

    sice nie som odbornik ale posnazim sa byt uprimna. Kazda zena (clovek) sa obava o svojho partnera a sem-tam myslienky na neveru pridu.
    Ale treba si uvedomit, ze ked partner chce, podvedie. Ty musis citit, aky hlboky je jeho cit k tebe a doverovat mu. Nevadi, ze je dlho prec, ked pride-objim ho, vystiskaj a ukaz mu tvoju lasku. Zadrz jazyk pod zubami 🙂
    Urcite je dovod preco je prave s tebou a nie s inou zenou. Aj ja sa obcas pristihnem, ako mi v hlave chodia myslienky tohoto typu….co ak….co potom….a preco?……treba si uvedomit, 1.ze svojim spravanim ho mozes donutit urobit prave to, co nechces. 2. Ze je dovod preco prave teba si vybral a nie nejaku inu. 3. Dodaj si sebavedomia a ukaz mu to, chlapi maju radi sebavedome zeny. 4. Tvoj zivot sa nikdy nesmie zrutit z jedneho chlapa , je ich este par miliard. 🙂

    Ku tvojmu problemu so zaludkom ti moc neporadim ale mam kamaratku, ktora mala nesmierne zaludocne problemy a pila nejaky drahsi pripravok a uzasne sa jej polepsilo. Ak chces, mozem sa opytat blizsie.
    Nehoda je urcite celozivotnou traumou, pokial si nevies sama poradit, skus zajst za psychologom. Ja chodim pravidelne a je to uzasne, ako mi vie poradit v tazkych situaciach a najst v sebe silnu, sebavedomu zenu, ktora sa kdesi stratila.
    Pravdepodobne budes trpiet nejakou psychickou traumou, ktora mozno presla do nejakeho silneho strachu z veci (jazda autom) a ked citis, ze je to nad tvoje vlastne sily a nejde ti nejako si najst cestu k dusevnemu pokoju a rovnovahe, zacni psychologom. Nauci ta dychat, zacnes pomalicky meditovat, a postupne sa sama zacnes venovat a hladat informacie. Ja som tymto sposobom nasla Helinu stranku a denno-denne som tu a citam si o velmi silnych veciach, kamenoch, laske a sile. Nase myslienky su nase podvedomie a musime sa snazit zmenit a preprogramovat nase myslenie aby sme nepritahovali zle veci, na ktore myslime.
    Ja trpim psychickou chorobou a na smrt som myslela velmi dlho. Nad vlastnou, trpela som strachom, premyslala preco……
    Zacni sa vyrovanavat sama so sebou, asi si trosku ziarliva a hovori sa, ze zierlivcom chyba sebavedomie 🙂 ja som velmi ziarliva hihihi. Vsetko chce svoj cas a prirodu hladaj tak casto, ako sa ti len da. Vsetko sa da do poriadku len si musis verit. A Hela R alebo ine skusene dievcence ti urcite pomozu, ja som zatial len zaciatocnik-amater.

    Krasny vecer prajem

    Páči sa mi

  59. Ahoj Peti.

    Ja som tiez dost ziarlivy typ cloveka 🙂 viem, ze muzi maju radi sebavedome zeny, ale vzdy ked som s niekym vo vztahu, tak sa to zmeni, nedoverujem si, namyslam si, vytvaram si rozne pribehy ako ma priatel s niekym podvadza, alebo ze ma klame. Hrozne sa bojim klamania. Dufam teda, ze si sa niekde uz posunula, spominala si psychologa, rozne meditacie, relaxacie. K psychologovi som isla prvy krat asi pred pol rokom. Mali sme 5 sedeni, ale nesadol mi ako psycholog. Celych 5 sedeni sme sa nikam nedostali. Viem, ze je to dlhodoba zalezitost, ale ja potrebujem trochu iny pristup ako mal on. Bol moc… akoby som to napisala…moc empaticky a neriesil moj problem. Niekedy potrebujem, aby mi clovek jasne povedal, co odo mna ocakava, co mam presne urobit, alebo vyskusat. Rozmyslala som, ze vyskusam psychologa ineho. Myslis, ze je to dobry napad?
    Rada by som konecne nasla dusevny pokoj, vyrovnanost a uzivala si zivota bez toho, aby som sa bala, ze sa nieco stane.
    Mozem sa ta spytat, ci beries aj nejake lieky?

    Maj sa krasne.

    Páči sa mi

  60. Ahoj Lu,

    samozrejme, ze beriem aj lieky. Ono dusevna choroba sa neda len tak odstranit ale robim velke pokroky, ktore aj sama citim. Vsetko ma svoj cas a nic nejde tak, akoby sme si priali. Aj ja som mala na zaciatku pocit, ze riesime iny problem, ale po case som zistila, ze si mam najskor uvedomit aka som, ako sa pravam k ludom, aky je moj zivot a prave z toho mi vznikaju problemy. Ja mam uzasnu psychologicku, pomaha mi s riesenim konfliktov, ktore mam v zivote, uci ma vidiet aj postoje inych, ktore som nikdy nerespektovala, je toho mnoho. Ale vsetko je len na zaciatku, takze mam este dlhu cestu pred sebou….
    Myslim si, ze by si si mala najst ineho psychologa. Popytaj sa po znamych, ci niekoho odporucia. Ten spravny sa najde 🙂
    A niekedy je dobre nevediet co od teba chce, co ocakava a co mas robit, lebo to pride samo. Nechaj sa len jednoducho viest tam, kam chce psycholog. Ani ja som nemala pocit, ze to niekam vedie, pretoze prve sedenie som hovorila o svojom zivote, druhe sme sa ucili dychat…a pytala som sa, “preboha !!! Vsak ja som sem prisla s panickou poruchou a nie dychat!!!” Ale, musim sa priznat, ze som sa mylila a pomalinky sa dostavame tam, kde treba. Aj ty vyskusaj.
    Zda sa mi, ze mas skvelu fantaziu a predstavivost (ked uz tolko premyslas, kde je partner a co robi, a s kym…..). Skus pouzit svoju fantaziu inde, v meditaciach. Precitaj si druhy meditacie a som presvedcena, ze to zvladnes perfektne. Alebo si predstav aky skvely vecer mozes drahemu pripravit, sviecky, dobra vecera, predstav si ako ho milujes, vas najkrajsi okamzik a vzdy, ked ta prepadny negativne myslienky, mysli na to, ako sa lubite.

    Kazdy clovek sa sklame, ver mi. Mna kazdy chlap vzdy opustil kvoli inej zene. Dokonca aj moj muz ma podvadzal (keby to tak cital, ze verejne na neho kydam 🙂 ) a doteraz mu neverim ani jedno slovo. Ale zmyslom zivota su moje deti a teraz hlavne ide o mna. Uzdravit sa. Po case sa v zivote priority zmenia.

    peta

    Páči sa mi

  61. dobry den!:)
    Objavila som tuto stranku asi pred tyzdnom,a velmi ma zaujala,pretoze odmala mam sklony a zaujem k ezoterike,vzdy ma tieto veci lakali,ale nikdy som sa k nim blizsie nedostala,teda az na jeden zazitok….dnes som chcela po vyskusat osobny totem,tak som si lahla a zapla hudbu na aktivaciu cakier….problem moj bol v tom,ze som po celu dobu mala telo v akomsi druhu napetia,ale nehybala som s nim,dalsie bolo to ze mysel mi dost casto odbiehavala od sustredenia na dychanie a prichytila som sa ako rozmyslam nad niecim inym…ale ako sla hudba na jednotlivu cakru,tak som mala vzdy taky akoby mierne pychlavi a tlaciaci pocit,pri korenovej ma tlacilo niekde pri rozkroku,sakralnej v okolo maternice a vajecnikov pri solarnom v okoli pupku…srdcovu som necitila ale hrdelna akoby som mala kamen v krku a potom mi to preslo do cela medzi oci…su to normalne pocity?alebo som si len nejako namyslala ze sa mi zacinaju aktivovat?

    Páči sa mi

  62. Helar, v prvom rade Vám chcem vyjadriť môj obdiv. Táto stránka je geniálna a veľmi mi pomáha. Chodím sem už dlhšie, ale zatiaľ som len zbierala informácie. Som totiž človek, ktorý skôr než sa do niečoho pustí, musí vedieť o čo ide.. Predvčerom som začala s totemom a chcem sa Vás spýtať na moje zvieratká. V koreňovej čakre mám hada,ale keď si ho chcem obzrieť,mení sa. Raz je to kobra, raz pytón alebo čosi také..ani prostredie neviem celkom určiť..vyzerá ako les, ale keď sa hada spýtam kde žije,tiež sa mení..objaví sa mi púšť,zasnežená hora no najčastejšie je to les..prečo neviem aký je to had a kde žije? V sakrálnej mám medveďa,ten je v pohode,ale keď som sa ho pýtala čo mám pre neho spraviť,akoby nevedel čo mi má povedať..len sa obzeral akoby nevedel či má ísť vpravo alebo vľavo.. V pupočnej je bizón,žije v ohrade,ktorá vyzerá,že by ju mohol kedykoľvek preraziť,ale nevie z nej odísť,Povedala som mu,aby z nej vyšiel,on sa rozbehol a zjavil sa pred ním múr do ktorého narazil..viem,že mu musím pomôcť dostať sa z ohrady..V srdcovej je včielka,tá je v pohode..V hrdelnej kôň,zatiaľ o.k. V čelovej mám mačku..zaujímavé je,že žije u nás. Keď som sa jej pýtala,kde býva,videla som ju kráčať po chodníku pred našim domom..ale ďalej nechodí.. asi to znamená,že mám s tou čakrou viac pracovať,aby sa dostala aj ďalej.. v korunnej je veverička,zatiaľ v pohode..zaujímavé je,že niektoré zvieratká žijú na miestach,ku ktorým mám silný vzťah..včela na lúke,kam často chodím,mačka u mňa doma a veverička v lese kam som často chodila keď som bola menšia-teraz tam chodím menej..inak,celý veveričkin les je listnatý a ona žije na jedinom ihličnatom strome ktorý tam je..
    Vopred ďakujem za Váš komentár k mojim zvieratkám a myslím,že teraz Vás budem chodiť “otravovať” častejšie 🙂

    Páči sa mi

  63. Apeswolf,

    osobný totem je na emocionálnu a spirituálnu podporu, nie na riešenie príkladov z matiky. 😛

    Kozenka,

    na to, že robíte prvýkrát, je to dobrý výsledok! Nenechajte sa odradiť. Ten tlak/brnenie je prejav, že čakry reagujú. Postupne budú reagovať silnejšie a silnejšie, potom sa prebudí aj srdcová čakra a dostavia sa aj obrazy zvieratiek.

    Myšlienka,

    had je symbol primálnej, živočíšnej energie (=kundalílí má symbol hada). To, že sa váš had mení, môže byť znamenie, že reagujete na situácie – niekedy sa cítite bezpečná, potom je to pytón alebo iný obrovský had, inokedy podráždená a zahnaná do úzkych (potom je to kobra alebo iný jedovatý had). Bude zaujímavé vidieť, ako sa bude had vyvíjať. Objevíte to jednak na samotnom hadovi, jednak na tom prostredí, v ktorom žije.

    Medveďa nechajte teraz tak – keď je v pohode, netreba sa ho vypytovať, čo máme preňho urobiť, ale sa s ním treba skamarátiť a klásť mu otázky, ktoré nám pomôžu riešiť naše vlastné problémy – s partnerstvom, sebaláskou, emocionálnym uvoľnením. Spýtajte sa ho, čo máte urobiť pre seba

    Na toho bizóna pozor – vyzerá to, akoby vaša osobnosť bola “ohradená”, teda obmedzená, a bez cudzej pomoci to nezvládne. Skúste vziať maca (ak je obmedzenie vovychovávaného charakteru) a požiadať ho, aby zboril ohradu pre bizóna, prípadne o to požiadajte koňa (a môžete ho aj požiadať, aby spolu s bizónom behal – mohlo by to posilniť vašu sebaprezentáciu pred inými ľuďmi).

    Tá mačka v čelovej čakre pravdepodobne znamená, že ste zatiaľ veľmi úzko spojená so svojím domom. Možno aj ona by vám vedela poradiť, ako máte dostať bizóna z ohrady. Ak predstavuje to, že spirituálne sa zatiaľ pohybujete len na známom teréne (a hore píšete, že skôr, než sa do niečoho pustíte, musíte vedieť, o čo ide), môže tiež predstavovať jednu z bariér, pre ktoré je bizón v ohrade. Skúste ju požiadať, aby sa viac túlala a ukázala vám, kadiaľ chodieva, keď nebýva doma. Možno to bude prekvapenie a nájdete nejaké iné zvieratká, ktoré vám budú pomáhať…

    Veverička žije medzi ľuďmi, ktorí sú všetci rovnakí, ale ona je iná – má iný strom, jediný ihličnatý v celom lese. Môže to byť prejav, že sa zatiaľ prispôsobuje prostrediu. Skúste sa jej spýtať, prečo má jediný ihličnatý strom v lese – či si to vybrala sama alebo ako k tomu došlo…

    ˇA čo sa týka toho “otravovania”… tak vám poviem: “trávte…” 😀

    Páči sa mi

  64. Dobry den !
    Tak moj prvy pokus so zvieratkami 🙂 vela sa mi toho nepodarilo 😛 no ale tak dufam ze to vazne len moja fantazia nepracovala. V korenovej sa mi zjavil kon,krasny hnedy stakym tym bielym pasom na cele medzi ocami,a prostredie bolo taka planina len s takou akoby suchou travou ci obilim ci co to je,a v pozadi take rozmazane hory a nejake naznaky stromov a na oblohe slnko,mi to prislo ako z filmu kde dive kone na takych planinach ziju…a bol ten moj kon zvlastny lebo najprv akoby ku mne prisiel a potom bezal cez tu planinu s takym slobodnym pocitom,ale mi to prislo cudne lebo som mala napriklad pohlad ako bezi s prava do lava a ptom sek,a potom zrazu nejak inac bezal….a nakoniec som nejak na neho skocila a sme cvalali spolu…ale ste jedna zvlastna vec,ze pred tym nez som zacala s celkovou meditaciou tak raz som sa sprchovala vo vani a len tak si predstavila korenovu cakru s otazkou nech sa mi ukaze zviera a som ho tam videla toho mojho kona lenze bol len akoby na bielom pozadi….ziadna meditacia……..no a pri sakralnej to bolo cudne tiez….najprv sa mi zjavila opica taka kreslena ako z animakov,a potom zrazu nejaky les s potocikom a v nom nejaka ryba,ako plava v smere prudu toho horskeho potoka,a potom sa to zmenilo na more,mi to cisto prislo ako z filmu hlada sa nemo:) presne tak ta voda vyzerala,a aj ryba,a ta ryba sa premenila na taku tu plosku co je taka zlto modra s takym pystekom:) cisto ako z Nema:) …a potom ma vyrusla moja macka takze dalej som sa nedostala 😛 heh…prepacte ze sa tu takto vypisujem,mam totiz nejaku vnutornu potrebu sa vyrozpravat,a ja este pritom velmi rada pisem.

    Páči sa mi

  65. Kozenka,

    ten kôň je výborný a to, že ste na ňom cválali, je doklad súladu a vyváženosti v tejto čakre. S tou druhou a zvyšnými musíte ešte pracovať – rôzne zmeny znamenajú, že je ešte vás pocit “nevykvasený” a treba viac času a sebaskúmania. Nemusíte obsadiť ihneď všetky čakry – niektoré pôjdu ľahšie, iné horšie, ale nakoniec pôjdu všetky.

    Páči sa mi

  66. Ahoj Heli,
    ani neviem akú dlhú dobu som nebola na Tvojej stránke…ale je to už dlho..Naposledy Ti volala tá moja kamarátka ohladne toho jej “známeho” , ktorý videl tých ludí- duchov pri ceste a čierneho psa…a iné. Odporučila si mu inú osobu, za ktorou podľa mojich info nebol… To už som nechala na neho. Heli,ako sa Ti darí? Zdá sa,že fajn. Je tu veľa nových mien, tak sa teším,že nás je stále viac a viac. Rada by som sa Ťa opýtala či môže mať nejaký vplyv na moje sny to,že som sa presťahovala do iného bytu…Je to tisíc vecí,ktoré by na vysvetlenie bolo treba uviesť,ale nemám už čas takže len také prosté slovíčko, že akokeby OTUPELO moje vnímenie, moje sny, moje predtuchy, a pocity vôbec… Viem,že moje drahí Anjeli sú stále so mnou a myšlienkami som s nimi spojená, ale nie je to to čo bývalo/hoci priznávam,že mám nato menej času/ a ten priestor, ktorý som vtedy mala pre seba už nemám… stratilo sa spolu s ním aj niečo iné??co sa týka kamienkov momentálne nosím stále Malachit… Tak aspom jednou vetou mi skús odpovedať. Ďakujem a prajem veľa šťastia. Lenka

    Páči sa mi

  67. LenkaS.,

    už som sa dávno neozvala 😦 (=som sklerotik). Ten čas, čo spomínaš, je asi na príčine toho “otupenia”. Priveľa stresu zosilňuje náš vnútorný monológ a keď ten brebentí, nemáme ako počúvať intuíciu.

    Sťahovanie do nového vždy spôsobí zmeny v psychike človeka. Najprv sa treba s novým prostredím zžiť, “zabývať” si ho a prispôsobiť sa jeho vibráciám (či už ide o celkom nový byt, kde ešte nikto nebýval, alebo byt po niekom inom so zvyškami starých vibrácií). Obvykle to trvá tak mesiac. Potom človek začne nové prostredie brať ako svoje teritórium a už ho neošetruje (ani podvedome) a tak sa zasa výraznejšie prejavia jeho psychické schopnosti.

    Najhoršie je, ak nemáš priestor sama pre seba, pretože vtedy ti vlastne sústavne tvoje “teritórium” narúša niekto iný. Bosoráci v takýchto prípadoch používajú tie najrozličnejšie taktiky: zoženú si kartón od chladničky, kam môžu zaliezť, alebo si vyčlenia nejakú veľkú skriňu 😛 … Dúfam, že až také zlé to nebude! Ak sa musíš o priestor deliť, vyčleň si v ňom časť, ktorá bude len tvoja – napríklad posteľ, kreslo, koberec – tak, že si jej rohy nejako “označkuješ” (kadidlom, elixírom, samolepkou, kamienkami). Mimochodom, ten malachit je pre obdobia zmien a prechodu od jedného stavu k druhému 🙂 …

    Páči sa mi

  68. dobry den

    prosim vas..stale nechapem, ze ako sa sustrediť na ti e cakry…..uz som tu aj hladal na stranke daco ale dajako sa v tom nevyznam….ze ako sa mam sustredit na jednu konkrétnu cakru..napriklad ked je to tá koreňova …nohy..boky…spodny chrbat …to ako sa mam na tu čast sustredit ? ..

    za odpoved dakujem

    Páči sa mi

  69. Milá Helka,
    ďakujem za odpoveď… skúsim si nájsť kúsok miesta pre seba… Inak čo je fajn je to, že z “bytíku” , z ktorého som sa odsťahovala som neodišla úplne pretože patrí mojej Mamičke a ja tam mám stále moje veci…dôvod bol, že som dala šancu nášmu manželstvu a nasťahovali sme sa celkom do Novostavby – novobytu. Keď mám niekedy pocit, že chcem byť “v Bezpečí” tak idem do Bytíku a som tam aj celý deň… Neviem,ale či to je úplne správne ,ale vždy tam načerpám energiu a círim sa dobre…bojím sa, však,že som si ho príliš obľúbila a stále mám pocit,že patrím viac tam ako do bytu ,v ktorom som s manželom…asi za tým bude niečo iné… Heli, prajem Ti nech sa Ti darí, nech zdravíčko slúži a som rada, že ťa máme…aspom takýmto spôsobom, tak pa
    Lenka

    Páči sa mi

  70. Heli, ešte jedna otázka ohladne čakier- Zvieratiek…
    S veľkým úsilím som predtým videla iba tri a najlepšie až “citeľne ” ku mne prišiel z koreňovej čakry veľký Hnedý Pavúk …vždy dobehol akokeby zhora na moje ľavé rameno a tam zostal-normálne som ho cítila…ale teraz ako som už spomínala úplne Otupená…a nevidím ani jedno zvieratko … ako by som to mala napraviť? Snáď sa na mňa až tak “nehnevajú” hm? Ďakujem za odpoveď. Maj sa krásne
    Lenka

    Páči sa mi

  71. Aldaron,

    obvykle si sadnete k meditácii a sústredíte sa na miesto, kde sa daná čakra nachádza. Ja som “neposedná” (syndróm ADD) a tak by som bez dodatočnej stimulácie neobsedela (či “neobmeditovala” 😛 ), takže používam Merlin´s Magic, hudbu na aktiváciu čakier. Kým mi znie hudba k danej čakre, sústreďujem sa na miesto danej čakry, na pocity v ňom alebo na obraz zvieratka. Jeden z čitateľov tu dal linku, kde sa to dá stiahnuť.

    LenkaS.,

    tá necitlivosť je daná tým, že ešte nie si “zabývaná”. Vieš čo, skús tú istú hudbu, ako radím Aldaronovi (alebo Aldarone 😛 ).

    Páči sa mi

  72. Ahoj Helar,

    Mam jeden taky problem, pokusal som sa o astralne cestovanie, hned nad ranom ani som nevstaval s postele, bol som pomerne dobre uvolneny, co sa mi stava malokedy, skratka nic som necitil, ani sa mi to nedarilo, no po case som zacal vnimat obrovsku energiu v oblasti srdecnej cakry, zistil som ze ju mozem aj presuvat, ked som ju presunul k noham nic sa nestalo ale akonahle som ju presunul do hlavy zacal som ju vnimat, zhmotnila sa v akusi ludsku bytost, schmatla ma pod krk a zacala dusit, snazil som sa od nej odtrhnut, ale ona i tak sa mi snazila ublizit, nevies poradatit co by to mohlo byt? Myslel som si, ze cakry
    maju len zvieraciu podobu, vies dost ma to vylakalo, lebo to bolo dost realne, hlavne v tom, ze to nebol sen, nespal som pri tom, len som zatvoril oci, dufam ze ma neposadol nejaky demon a ked zistil ze ho citim tak sa ma snazil zabit…

    Páči sa mi

  73. Igor,

    je možné, že ste si v hlave sústredili priveľa energie a rozospatý mozog okamžite vygeneroval obraz démona, ale v podstate len reagoval na pocit dusenia, ktorý niekedy pri zobúdzaní mávame.

    Nemyslím, že by vás niečo posadlo.

    Páči sa mi

  74. Dobrý deň Helar.
    Chcem sa spýtať na moje zvieratká. Pred časom som bola chorá a prestala som meditovať aj cvičiť. Potom som bola týždeň zdravá no nemala som čas kvôli škole a tak.. No a potom som znova ochorela. Moje zvieratká som nenavštívila asi mesiac,lebo som sa nedokázala sústrediť, vždy som to po prvej čakre vzdala. Konečne sa mi podarilo navštíviť všetky čakry a čakalo ma prekvapenie.. V koreňovej som mala predtým hada, no teraz je tam krokodíl. Ten hada zabil a usídlil sa mi v čakre. Nie je ku mne zlý, iba ma absolútne ignoruje. V sakrálnej je medveď a teraz mu robí spoločnosť sova. Zdá sa mi, že medveď pomaly odchádza a tá sova zaujme jeho miesto. Bizón z pupočnej čakry vyšiel zo svojej ohrady, párkrát som tam našla len prázdnu ohradu a bizóna nikde, no raz za mnou prišiel a je spokojný 😀 A ešte včela zo srdcovej čakry ma chcela niekam vziať, ale nedokážem ju nasledovať. Prestanem sa sústrediť a tak neviem čo mi chce ukázať. Prosím Vás, poraďte mi čo s tou včelou a čo znamená že sa tie zvieratá menia. Ďakujem

    Páči sa mi

  75. Igor,

    je možné, že ste narazili na nejaký emocionálny blok z minulosti, ktorý je usídlený v srdcovej čakre. Ťahanie energie “nadol” neurobilo nič, pretože zrejme ostatné spodné čakry neboli týmto blokom zasiahnuté, ale srdcová čakra patrí už k vyšším čakrám a keď je v nej blokáda, hrdelná čakra má tendenciu zatvoriť sa. Odporúčam vám energetizovať a vyčistiť všetky čakry skôr, než budete s nimi ďalej experimentovať.

    Myšlienka,

    premena zvieratiek vždy signalizuje zmenený stav v danej čakre. Hada zožral krokodíl, čo je zviera vyzerajúce nebezpečnejšie ako had – had uštipne, ale krokodíl odpudzuje a preto nemusí toľko hrýzť. 😛 Vyzerá to, akoby vaša istota a zábezpeka utrpela nejaký menší otras a tak dávate teraz možno viac najavo, že s vami neradno špásovať. (Hovorí sa tomu mimikry.)

    Spoluexistencia medveďa a sovy ukazuje na prebiehajúci proces zmeny. Zato u bizóna môže byť, že čoskoro odíde. Skúste ísť s ním (sadnite mu na chrbát), nech vám ukáže, kam chodí. To by vám malo napovedať, prečo chodí preč.

    Keď budete s včelou nabudúce, jednoducho sa premeňte tiež na včelu a leťte s ňou. Pri meditácii túto schopnosť máme automaticky.

    Páči sa mi

  76. Dobrý deň Helar!
    Veľmi by som chcela poradiť! V poradni -Problémy s láskou a partnerstvom sú moje dva posledné príspevky, resp. otázky zo včera, ale neviem, či ešte niekto tento sektor navštevuje. Včera som vyskúšala 3 kúzla, ale nie som si istá, či som konala správne a vôbec, či som ich nepokazila. Neviem, čo mám robiť. Rada by som sa s Vami nejako skontaktovala. Moja mailová adresa je – hulecjana@gmail.com
    Ďakujem!

    Páči sa mi

  77. Dobrý deň,
    objavila som túto stránku asi tak pred dvoma mesiacmi. Zatiaľ sem chodím každý deň a nasávam nové informácie. Je to niečo úžasné. Ale najúžasnejšie je, že sa mi podarilo včera pri meditácia, vidieť svoje čakrové zvieratká. Nikdy predtým som to neskúšala, aj keď priznám, sa o čistení čakier som už čo to vedela. Nebolo to síce hneď na prvý pokus, ale podarilo sa mi ich vidieť všetky.
    Tak po poradí: koreňová čakra – no tam to bolo akési hmlisté ale určite to bola mačkovitá šelma, niečo ako gepard a strašne sa hnevala. Videla som však len hlavu ostatné telo bolo akési zahmlené.
    sakrálna čakra – veľryba asi vráskavec, občas sa menil na delfína, väčšinou som ju videla odspodu.
    solar plexus – kormorán, celý čas lovil ryby a občas sa premenil na volavku alebo pelikána, celý čas sa to točilo okolo lovu rýb, ozaj ešte som si všimla že tam boli nádherné lekná
    srdcová čakra – tak tuto som celkom jasne videla krásnu bielu labuť, bola úžasná celý čas sa usmievala, dokonca raz aj vzlietla
    hrdelná čakra – mačka, tiež nádherná taká zvláštne sfarbená, len labky a krk mala biely, tiež sa správala priateľsky občas na mňa žmurkla a po celý čas si oblizovala labky
    tretie oko – no tak tuto som videla orla presne toho čo je na tom obrázku hore asi sa mi vryl do pamäte, cez víkend som to tu totiž čítala jedným dychom. Zo začiatku som videla len hlavu a veľký žltý zobák, ale potom sa mi mihol celý ako keby odlietal
    korunná čakra – tu som bola užasnutá, videla som nádhernú kvetinovú vílu v ružových šatočkách s priesvitnými krídlami, vrtela sa stále dokola a tancovala, v jednom momente ako keby sa mi zmenila na šaša, normálne klaun, ale to bol len okamih a zasa bola späť.
    Neviem či nezapracovala moja fantázia, ale to je jedno, ja tomu verím a pokúsim sa s nimi dneska komunikovať.
    Zdravím Vás tu všetkých a prajem veľa úspechov v dosahovaní svojich snov a túžob. Heli Tebe prajem ešte veľa veľa síl, posielam každý večer pozitívnu energiu a vrúcne si želám, aby tá Tvoja hnusoba choroba dostala konečne rozum a ustúpila.

    Páči sa mi

  78. A este, neotvori sa mi cakra casom sama? Je potrebne nasilne z vonku cistit a energetizovat cakry? Nema to nejaky vyznam, ze sa mi zatvorila? A ked pride spravny cas tak sa mi otvori, aj ostatne s nou?

    Páči sa mi

  79. Rozalka,

    tu sa netreba registrovať, tu sa treba hrabať v kope článkov 😛 …

    Igor,

    niekedy sa čakry otvoria aj samy, stačí počkať. Inokedy je lepšie vyvážiť si ich vopred, ešte než vzniknú problémy. Táto metóda je forma psychoterapie, ale dá sa s ňou celkom dobre urobiť aj mapa toho, či nás nečakajú nejaké choroby z toho, že čakry nemáme vyvážené. (Tak napríklad hnevajúce sa zvieratá, choré zvieratá alebo neprítomné zvieratá signalizujú problém.)

    Páči sa mi

  80. Milá p. Helar a ostatní ktorí sa vyznáte :),
    dnes som dala na vaše rady a musím vám povedať, že už keď k ničomu inému, tak to viedlo aspoň k tomu že som konečne začala myslieť na niečo iné…a strašne ma to teší….
    pred chvíľu som meditovala, inak perfektná vec, psychika je haluz…človek si dokáže naozaj navodiť kadejaké príjemné stavy ak chce.
    teda…som začiatočník…ale myslím, že sa to podarilo… stretla som všade moje zvieratka…dúfam, že som nebola ničím ovplivnená…lebo by ma to mrzelo…ale podľa pocitu a stavu v akom som sa nachádzala, tak mám pocit že to vyšlo a naozaj som moje milené zvieratka spoznala….hlavne viem to aj kvôli tomu, že cez deň keď som si predstavovala ako to budem robiť, tak som si predstavovala kadejaké zvieratka len nie tie ktoré sa mi zjavili 🙂
    takže idem od spodu…
    /mimochodom…toto bude dlhokánsky príspevok a ak tym niekoho zaťažím tak vopred sa ospravedlňujem/
    takže koreňová- tu som stretla krásneho jelenčeka…bol strašne milený moc 🙂 a mal nádherné parohy…a bol na lúke a za ním les a stromy 🙂 a len tak stál a prežúval a kukal na mňa..ale mala som pocit, že keby sa priblížim…tak utečie do lesa… 🙂 tak som šla ďalej…
    sakrálna /ja ju rozoznávam, že oranžová/ – toto bol zvláštny zážitok…videla som ježka…a chcela som vedieť kde je a bolo to ťažké lebo som len videla jak ten ježko na mňa dvíha hlavu a kuká…očičkami…a potom som si uvedomila, že ten ježko je v kartonovej krabici…takej malej! veď ani hýbať sa nemôže….chudák…a prečo je v krabici..chcem aby bežkal…jak ho mám vypustiť?
    Pupočná- tak tam som mala LIENKU /môže to byť aj chrobáčik?????/ a on bola taká pekná…ale uletela mi. sedkala si na lístočku v tráve a zrazu bzuuuk a uletela…
    Srdcová čakra – to bol najhorší zážitok…celé prostredie bolo tmavé a ponuré…nechcem aby to vyznelo ako…nejak divne…ale predstavte si obrázok z rajskej záhrady a tam na strome si lenivo visel odporný had…/akože…teda fakt neviem…bola to fantázia?/ prečo práve had???? a prečo sa mi vynoril obraz záhrady, jablone, jablka a hada????? 😦 som sklamaná…akože to mám brať doslova že som JA daaaaka EVA čo zhrešila???
    Hrdelná čakra – tak tam si na lekienku sedkala u rybníčka žabička 🙂 ropucha tučná zelená 🙂
    Tretie oko – tmavý les alebo noc v lese a tam som mala sovu…ktorá mi tiež zahúkala do uší a uletela…ale sova značí múdrosť nie? 🙂
    Korunná čakra – tam bola lastovička na drôte a viem presne kde si sedkala, u mojej babky na dvore…

    a čo teraz s nimi? ja som sa s nimi nedávala moc do reči, lebo som nevedela čo a ako…ale keď som už ukončievala moju expedíciu, tak som im povedala, že ešte dojdem…a všetky sa mi začali akoby naraz zjavovať…
    toť vsjo. 🙂
    dakujem každému za radu.

    Páči sa mi

  81. Malinka,

    jeleň v koreňovej čaká, ako sa k nemu postavíte. Koreňová stelesňuje váš pocit bezpečnosti, postarania sa o vás, zakorenenia v tomto živote – a možno ste ešte nemali čas vytvoriť si nejaké podstatné skúsenosti, tak ten jeleň len čaká, ako sa zachováte. Požiadajte ho, aby vás povodil po svojom kráľovstve – a ak niekde nájdete niečo, čo nie je najlepšie, pýtajte sa na to a ako to odstrániť.

    Ježko je v krabici – sexualita je zatiaľ uväznená a obmedzovaná. Spýtajte sa ho, či chce z krabice von. (To sa vždy v takýchto prípadoch pýtajte – ak nechce, asi je to v danom okamihu pre vás to lepšie riešenie.) Ukážte mu, ako má krabicku prevrátiť a vyliezť z nej, alebo požiadajte iné zo svojich zvierat (najskôr jeleňa alebo sovu), aby vám pomohli vyslobodiť ho.

    Čo sa týka hada, uvedomte si jeho vlastnosti: bez námahy sa pohybuje, vyzerá nenápadne, ale bleskovo dokáže zaútočiť, dokáže v svojom zovretí rozgniaviť slabšiu korisť, vystačí s minimálnou potravou a – na nikoho neútočí, ak ho nikto neohrozuje (alebo zrovna nevyzerá ako žrádlo). Čo z toho by ste našli v svojom citovom živote? (Mimochodom, v niektorých kultúrach je had symbol múdrosti, poznania, ale aj klamu.)

    Postupne sa so zvieratkami kontaktujte, rozprávajte sa, pýtajte si od nich rady vo veciach, ktoré potrebujete v normálnom živote rozhodnúť. Chodievajte k nim pravidelne – začnú sa správať oveľa kamarátskejšie, keď budú vidieť, že im pripisujete dôležitosť. Cez ne vlastne budete dostávať správy od svojho podvedomia.

    Páči sa mi

  82. Dobrý deň Pani Helar.
    Mám takýto problém:
    Neviem ako sa mám sústrediť na danú čakru.Napr.Ako sa mám sústrediť na koreňovú?Ja to robím tak že si stále opakujem jej meno ale nepomáha len niekedy vidím obrázky zvierat ale vždy je to biele na čiernom podklade a vidím len tváre.Čo robím zle?

    Páči sa mi

  83. No predstavuj si tu cakru ako vir rotujucej energie a pusti si hudbu na jej aktivovanie.
    Helar? a ak sa smiem spytat ako to mozte tak presne detailne letiet s drakom a vidiet labut vidite to len tak tak alebo kvalita ako HD film?
    lebo sa mi to nejak nezda.
    tym nic nespochybnujem ale keby som tuto stranku nepoznal tak si myslim ze ste na marihuane:D:D
    ( nebojte a o mne si to myslia ked sa divam na ich aury):D

    Páči sa mi

  84. Auraviewer,

    a. nie som na marihuane 😛 …

    b. kvalita videnia je rôzna; niekedy vidím skutočne ako vo filme, ale väčšinou vidím len schématicky, ovšem vždy vo farbe. Čiže Technicolor zvládam, ale HD je vec náhody. 😀

    Videnie pravdepodobne silno súvisí s energiou, ktorú má vaše energetické telo. Ak jej má málo alebo ju nejakým spôsobom odčerpáva, videnie sa podstatne zhoršuje. Raz som sa na svojich putovačkách dostala do situácie, keď som bola neviditeľná a chcela som, aby ma neobjavili, hoci dokázali čítať moje myšlienky – tak som sa musela sústrediť na nemyslenie… Vtedy som takmer ani nevidela, len podvedomie mi nejako našepkávalo, čo sa okolo mnňa deje. (Ovšem počula som výborne.)

    Obvykle keď letím ako labuť, tak celkom presne vidím jazerá a rieky a lesy pod sebou, ale po dlhšej dobe putovania sa mi videnie zhoršuje (to keď už začínam zaspávať). Niekedy sa to dokonca strieda – chvíľku vidím dobre, chvíľku len tak “krátkozrako”, potom zasa dobre… Neviem, ako to je u iných ľudí, toto je len moja skúsenosť.

    Páči sa mi

  85. No a kolko vam/ti trvalo kym si sa takto naucila tie veci vidiet?
    Mne videnie aury trvalo asi 4 a aj to vidim len oproti bielemu pozadiu a takych 15-30 cm farbu viac nie.Vo vani stale kukam na nohu a mam tam taky riadny zeleny plamen okolo.Vies ake je to pekne?? to sa proste neda popisat ale asi auru vidis.
    Inak som rad ze si mi odpisala za jeden mesiac aspon na jeden komentar:D
    co sa tyka aury budem pokracovat a doplnim ti info o nej s vlastneho pozorovania.
    Je inak pravda ze stromy maju dryadu ktora vytriskuje ako fontana s vrcholku stromu? nieje to u vsetkych ale len u par.
    Ked budes mat cas a chut tak pls renovuj troska poznatky o aure.
    tot vsio.
    dufam ze ti nevadi ze ti tykam:D mam kamosky co maju 27 a 30 tak dufam ze tebe to nevadi tiez.(kamosky su s normalneho zivota ziadne mamkine ani tatkove zname!:D )

    Páči sa mi

  86. Tak som sa dnes ráno po dlhej dobe pustila do pátrania po zvieratku v mojej koreňovej čakre. Bola to…dlhá cesta 😀
    Najprv som sa ocitla na nádherne zelenej čistinke obkolesenej lesom. Volala som ho, nech sa mi ukáže, lákala som ho na jedlo (čo mi nebolo platné, keďže som nevedela, či e to mäsožravec alebo nie) prehľadala som okolitý les, nič. Možno som postrehla nejaký pohyb, ale nevenovala som tomu pozornosť. Zrazu sa tráva na čistinke premenila na obrovské okrúhliaky a ja som sa do nich prepadla ako do tekutého piesku. Ocitla som sa v nejakej červenej krajine, až nesklr som zistila, že stojím na vrchole sopky. Zrazu sa akoby zatriasla zem a ja som sa šmykla po strane sopky, až som pristála vo vode (niečo ako sladkovodné more). Pustila som sa teda do plávania pod vodou a už som začala rozmýšľať, či moje zviera nemôže byť ryba alebo rak pustovník, čo mi prišlo dosť komické. Chvíľu som plávala skoro pri piesočnatom dne, keď- kde sa vzali tu sa vzali- obrovské okrúhliaky. Ani som nečakala a pustila som sa strmhlav do nich vediac, že sa opäť niekde prepadnem. Nuž, prepadla som sa opäť k čistine a z tej čistiny opäť do vody a takto sa to stále opakovalo, až kým som nezakričala STOP! a zavisla som vo vzduchu. Nepríjemný pocit. Toto sa opakovalo asi 2 krát, až som sa ocitla v priestore ako z Matrixu- nikde nič, iba biela. A zrazu zo zeme vykukol hríbik (sprevádzaný tým rozprávkovým puknutím, bolo to milé) a k nemu pricupitala veverička. Vzdala som sa. Ľahla som si k veveričke a sledovala, ako sa napcháva hríbom. Aj som sa jej spýtala, či nie je náhodou mojím zvieratkom, ale ani na mňa nepozrela. Keď som ju chcela pohladkať pohrýzla ma do prsta. “Ah, dopekla! Čo to robíš?!” Bolo jediné čo zo mňa vyhŕklo a vstala som. Ona mi niečo odpovedala, ale už neviem čo. Z prsta na tú dokonale bielu podlahu kvapla kvapôčka krvi a ja som zrazu zaznamenala obrovské množstvo krvilačných šeliem, ktoré okolo mňa a veveričky utvorili kruh a chceli ma zožrať. “No fajn.” Povedala som si a lusknutím prsta som okolo nás dvoch vytvorila železné mreže. Veverička len pokrútila hlavou a pozrela na mňa. “Jeden z nich je tvoj.” Povedala, na počudovanie ľudským hlasom, a opäť sa pustila do hríbiku. Tak som si vzdychla a pripravená na rýchlu smrť som mreže opäť odstránila. Všetky šelmy sa na mňa vrhli (bolo tam všetko, od mačiek po levy a tigre) a zrazu bola tma a cítila som veľký tlak. Čo som mŕtva? Nie… Tma ustúpila a nado mnou stálo čosi veľké. Veverička sa len zachichotala tým zvieracím piskotom a zdrhla. Ostala som sama s veľkým snežným leopardom… Spýtala som sa ho odkiaľ pochádza a on ma za tričko vzal do zubov a VEĽMI nepohodlným spôsobom sa so mnou rozbehol až k nejakej tundre. Tam som sa s ním rozlúčila. Mylsím, že to bolo v ten správny čas 😀
    Tak, ja iba toľko… Zdalo sa mi to dosť dlhé oproti tomu, akým spôsobom som si našla ostatné zvieratká 😀

    Páči sa mi

  87. Dobrý deň.. :o) skúšala som si vytvoriť svoj osobný totem, lebo cítim, že potrebujem pomôcťa zlepšiť svoj život… Podarilo sa mi to na prvý krát, až na to, že neviem identifikovať prostredie, v ktorom sa zvieratká nachádzajú… nevidím ho.. myslíte, že som robila niečo zle?
    Takže mám ich takto: idem od koreňovej čakry, labuť, krokodíl, kôň, tarantula, zajac, orol, kengura..
    V srdcovej čakre mám tarantulu, pritom to je zviera, z ktorého mám panický strach .. je to zaujímavé, môže to niečo znamenať?
    Prajem krásny deň.. :o))))))

    Páči sa mi

  88. dobrý deň, vštekých vás zdravím a ďakujem Helar za tento krásny výtvor, na ktorom sa už dva týžde preklikávam 😀
    Rada by som sa s vami podelila so svojimi objavmi so zvieratkami. Pracujem s čakrami ešte len tretí deň. Prvý deň som v 1.čakre videla len rozbúrený oceán a skaliská. Stála som na brehu a zvolala…kto tu býva? keď sa nik neukázal,tak som povedala, že ešte prídem a pokračovala som do 2.čakry-kráčala ku mne ťava Camelka :D, prežúvala a hrby mala ťažké, zvítali sme sa a napadlo ma že tie hrby sú z tuku…dohodla som sa s ňou na chudnutí, a hneď mi aj ukázala ako bude potom vyzerať, zmenila sa na lamu 😀 /potom sa vrátila do svojej pôvodnej podoby/. V 3.čakre som videla krásne zlaté slnko veľké ako puk a čierna bodka sa z neho zväčšovala a letela. Je to netopier!!! Sadol si ku mne a obzeral si ma. Moje predsudky z rozprávok sa rozplynuli a aj som sa mu ospravedlnila a povedala som mu, že ho mám rada 😀 ….a zaspala som až do rána.
    Druhý deň sa mi v 1.čakre ukázala Pani veľryba a v 4. Maco veľký a čokoládovej farby /mňam/. Meditácia bola taktiež ukončená spánkom u Maca v náručí.
    Tretí deň som obehla všetky zvieratká rýchlejšie, aby som nezaspala a v 5.čakre ma privítala velikánska chlpatá Tarantulka…teda rešpekt som mala poriadny, ale keď som si uvedomila že je mojou súčasťou napätie povolilo a aj som ju pohladila po hlave a bolo to celkom príjemné. V 6. mám zatiaľ raz tmu raz svetlo, v 7. mám neonovo diamantové svetlo a zazdalo sa mi že je tam slbučký denglavý stĺpik do hora, ale meditácia bola prerušená z dôvodu vonkajších vplyvov 😀
    Ďakujem, že som sa mohla vykecať, majte sa krásne :DDD

    Páči sa mi

  89. včera večer som v 6. čakre v tme objavila veľkého motýľo-vážku?volám ho podľa rozprávky-Emanuel, bol prikrytý zvonom a tak som ho vyslobodila, naľakal sa ma…potom už bolo dobre a konečne som začala vidieť aj keď iba útržkovité obrazy.
    Dnes cítim celý deň tlak na čakre a som šťastná, že sa mi pootvorila a idem s ňou pracovať.

    Aurawiewer pozrel si
    http://www.ranka.cz/medicina/all.htm
    karta číslo 43 pavúk? veď ty máš písmenká rovno v hlave 😀 skús ich použiť namiesto kyvadielka a tabuľky 😀
    skúšala som vykývať písmenká /tvoje heslo/ a dnes ma za trest bolí rameno 😀

    Páči sa mi

  90. To heslo je len moje.Mozno som svina ale LEN MOJE MOJE MOJE MUHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAA
    AHAHAHAAAAAAAAAAA
    JAJAJAAJHIHIHIHIIIIIIIIII
    ehm prepacte ale niekedy mojim dvojcatam sibe.
    ALE JA SOM NORMALNY A MOJE DRUHE DVOJCA SI TO MYSLI TAKTIEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😀
    ehm.. ja som to dovolil len jednemu cloveku a tomu to este bohuzial nejde..
    inym to nepovolujem.
    no a v srdcovej mam kona.Tak tomu ja hovorim KONSKY KUS lasky:D

    Páči sa mi

  91. Ja to nechapem chyba my tam postup
    HELARIN TEXT:ja to robievam tak, že si pustím hudbu na aktiváciu jednotlivých čakier, ))))))))))))))))sústredím sa na pocit v čakre(((((((((((((((((( a počkám, aké zviera ma napadne. Niektoré zvieratá prídu okamžite, iným to bude trvať. Keďže sme na ne my kašľali pomerne dlho, nečudujme sa, ak dnes kašlú ony na nás.

    Ako sa mam na ten pocit sustredit?

    Páči sa mi

  92. rabl,postupuj od koreňovej čakry,chvíľu tam zostaň.Nič sa nedeje,ak sa ti zvieratko hneď neukáže,choď ďalej a neskôr sa vráť na to miesto,kde zvieratko nie je,ale nič neznásilňuj.Príde samo.Mne sa niektoré časom pomenili.Držím palce.

    Páči sa mi

  93. heh tak ja neviem či som urobil to že som si našiel zveiratko v čakre.Ale včera keď som sa sústredil na oblasť tretieho oka aby sa mi otváralo… tak som videl ako sa vozím na peknom bielom tygrovi na peknej lúke kde boli stromi.Bolo pekne slnečno a páčilo sa mi to.A potom zrazu namňa ten lev zaútočil tomu nechápem…

    Páči sa mi

  94. tiger :D:D to s tým levom som sa pomýlil :D:D ale bol to krásny tiger bieli a mal také čierne pásiky a ak to bolo zveiratko z totemu tak je to potom moje zviera čo mám v treťom oku.Iba nechápem tomu že som naňom tak pekne išiel a zrazu mi zmizol obraz zase sa vrátil a útočil namňa…

    Páči sa mi

  95. Správa jasná: nemáš ho pod kontrolou. Ty robíš to, čo chce on – nespolupracujete. Nauč sa ovládať tigra – a začne ťa poslúchať aj Tretie oko… 😛

    Ovládanie začni tým, že s ním budeš často. Musí mať pocit, že za ním nechodíš len vtedy, keď niečo chceš…

    Páči sa mi

  96. heh ale je to zaujímavé.Tak dlho som sa snažil si určiť aspoň jedno jediné zvieratko a nič.Vykašľal som sa nato.A teraz robím cvik na otvorenie tretieho oka a stane sa to :D:D

    Páči sa mi

  97. Pred piatimi dňami som v 6 čakre, vľavo hore objavila dve hrubé laná. Vyzerali ako výťahové, celé čierne a zaolejované. Počas dňa som premýšľala čo s tým. Potom keď som relaxovala, povedala som si že to začnem čistit, aj keby mi to malo trvať rok. Emanuel mi strčil do ruky maličkú bielu handričku 😀 …no super! Pri prvých opatrných /aby som sa moc nezašpinila/ zotretiach olejového sajrajtu, som zistila že handra je stále biela, ruky mám tiež čisté a černota ide úplne ľahko dole. pridala som v leštení a zároveň sa šplhala hore…laná sú krásne z čistého striebra. Prechádzali cez niečo čo sa podobalo na obláčik a neviem či ešte pokračovali ďalej, tam som zostala, lebo ma tam čakal môj anjelik strážny. Lebedila by som tam asi až do dnes 😀 . Ale po chvíli som musela “zlaniť” dole, pretože cez pracovnú dobu by sa takéto veci nemali robiť:D

    Páči sa mi

  98. anjel mi odpovedá väčšinou len na otázky týkajúce sa mojej osoby, keď si riešim nejaký problém. A keď sa už moc vypytujem, nahodí úsmev a povie: “zvedavosť škodí”
    Väčšinou mi tie odpovede naskakujú /v hlave/, niekedy hneď, alebo aj o dva týždne a málokedy nejaké vonkajšie znamenie.

    Páči sa mi

  99. heh teraz pred chvíľkou som sa sústredil na moje retie oko a zrazu som videl okolo seba všetko bielo.Iba jedno miesto kde bola ta lúka a les.Chcel som tam ísť ale nepohol som sa ja prišlo to kumne :D:D a tam som videl ako si ten lev leží.Zrazu namňa zaútočil a ja som sa mu chcel vyhnúť tak som viskoči la naklonil sa dopredu.Zrazu som sa premenil na nejaké zviera tuším že to bol kamzík s dlhými nohami a spadol som na zem.Potom som sa z tade dostal preč.A inač je normálne to že nevidím cez vlastné oči ale vidím seba troška z vrchu?No ono je to tak že raz vidím akoby som mal oči.A raz vidím sám seba z vrchu.Tomuto nechápem.

    Páči sa mi

  100. helar neveiš prečo osm videl okol oseba samú bielu a tam bola tá lúka a potzom ďalej as idžungla s tým levom?A je normálne že niekedy vidím sám seba z hora?A ozaj dokázal so msa tam zmeniť načo som chcel :D:D:D:D

    Páči sa mi

  101. Filip212,

    neviem presne, prečo si videl, čo si videl… Ale nebol si to ty, kto videl Vodopád? Lebo ak áno, tak zas mám pre teba jeden z mojich “poznatkov” (vybraté z tej “knihy”, čo sme začali s anjelmi písať, a týka sa to okamihu, keď ma vzali “k sebe” – teda tam, kde je aj ten Vodopád):

    S mojím zrakom nebolo niečo v poriadku. Všetko vyzeralo akosi inak… Nikde som nevidela ani trávu, ani lesy, ani Gabrielov kopec. Stála som uprostred bielej hmly, pod nohami som síce cítila pevnú zem, ale nedovidela som ďalej než po členky. Chuchvalce striebristého dymu sa prevaľovali naokolo. Vedľa stál Michael a medzi obočím mu vyskočila ostrá brázda.
    […]
    Z hmly sa vynoril jeho otec. Vedela som, že je to on, ale nedokázala by som popísať jeho črty. Zdal sa mi akýsi priesvitný, bez obrysov, ako odraz človeka na rozvlnenej vodnej hladine. Videla som jeho tvár, jeho oči a ústa, ale zvyšok mi unikal. Začala sa mi točiť hlava.
    […]
    Poobzerala som sa okolo seba. Snažila som sa nezaostrovať pohľad. Chuchvalce hmly začali nadobúdať tvary. Týčili sa nahor ako vysoké stĺpy a prelievali sa navzájom, vzlínali zospodu a postupne nás zahaľovali až nad kolená. Zachytila som slabučké, takmer nečujné zvuky – vysoké, lahodné, i hlboké a upokojujúce, a do toho sa miešalo čosi ako tep srdca. Dotyk hmly na pokožke bol príjemne teplý, láskavý, nenásilný. Pochytila ma túžba ľahnúť si do nej a nechať sa unášať.
    “Ako to tu vyzerá? Kde som?”
    “U nás,” odpovedal starý muž a tajuplne sa pousmial.
    “A kde je tráva a kríky a stromy a kvety a srnky a nebo? Prečo je všetko plné tej bielej hmly?”
    “Prekáža ti?”
    “Nie, ale trochu ma desí… Je taká… nijaká…”
    “Nemá formu a farbu. Nerozptyľuje. Neodvádza pozornosť od podstatného.”
    “A prečo nevidím poriadne?” Pretrela som si nervózne oči.
    “To nie je chyba tvojich očí, dievča! Tá hmla je forma energie. Všetko naokolo je forma energie. Aj ty, aj my…”
    “A srnky?”
    “Všetko, čo si videla pri svojej prvej návšteve, bolo pripravené pre tvoje oči. Táto hmla je stav, v ktorom bežne žijeme. Pre teba by to bolo hrozivé a nepochopiteľné, takže sme ti ukázali taký svet, aký poznáš zo svojho života. Ale ten svet neexistoval – boli to len premietnuté tvoje predstavy o tom, ako by to u nás mohlo vyzerať…”
    […]
    “Ukľudni sa. Pozri pod svoje nohy… no pozri…” Pod nohami sa mi objavili steblá zelenej trávy, pár kamienkov, trochu hliny a drobné sedmokrásky. Hmla okolo mňa zredla a začala nadobúdať presnejšie tvary. Videla som krík, hmyz na zemi, malé mravenisko… Na koži som cítila slnko a vánok. Bola by som si prichodila celkom ako doma, keby všetko nekončilo v beztvarej bielej pene!
    “Keď ťa sem Gabriel priviedol, prvé obrazy vytvoril z tvojej hlavy on sám. Oznámil nám, že si tu a prečo ťa doviedol. Upozornil nás, že potrebuješ okolo seba vidieť svoj svet. Tak sme sa do toho pustili a priebežne sme ti z hlavy čerpali spomienky a predstavy a zhmotňovali sme ich pred tvojimi očami. Niektoré si dokonca zhmotnila sama. Pamätáš sa, ako ťa zaskočil ten traktor?” Prisvedčila som. “Tak ten si si zhmotnila sama! Bol som prekvapený, že sa ti to podarilo. Musela si tesne predtým pomyslieť na traktor a keď sme zašli za roh, už tam bol…”

    Mimochodom, zisťovala som, prečo Vodopád vidíme všetci. Je to miesto, kde dochádza k očiste energie, ak si to správne pamätám. Každý, kto tam príde, musí ísť okolo – a vtedy sa jeho energia čistí, inak by nemohol ďalej.

    Ale ak to s tým Vodopádom bol niekto iný, tak potom sorrrry za “mätenie nepriateľa”… 😛

    Páči sa mi

  102. Nie vodopádf som tam nevidel.Proste vieš ako by ťa niekto zatvoril do miestnosti ktorá je celá biela všetko bolo biele len to kde bol ten tiger akoby nejaký ostrovček.Chcel som tam ísť ale nechodil som ten ostrovček prišiel kumne.Nevidel som hmlu ani vodopád.Videl osm natom ostrovčeku peknú zelenú lúku slneičko pekne svietilo tiger lenivo ležal pod stromom a zazívalo sa mu.Zrazu sa kumne rozbehol asi šiel zaútočiť tak som skočil a prevrátil sa dopredu.Vtom som sa zmenil asi na srnku alebo načo a spadol na zem.Mohol som sa zemniť načo som chcel.Ale na srnku som ani len nepomysle la zmenil som sa.Tak tomu nechápem.A videl som na seba aj z vrchu aj som videl normálne ako kedy…

    Páči sa mi

  103. Fili212,

    A. keď ti ja tykám, tak som myslela, že si tykáme, ale niekde inde si mi zavykal – takže pokojne mi tykaj, už ťa mám zaradeného medzi “toho poznám” 😛 .

    B. Takže ten vodopád, to som poplietla ja, to si nebol ty ale Tomáš/Morphi41 v Poradni (linka je už nefunkčná). Mne sa to v hlave pospájalo a myslela som, že ide o jednu a tú istú osobu, ktorá bola dvakrát na tom istom mieste. Preto ten môj komentár. (Mala som si to overiť skôr, než som ho napísala.)

    Podľa toho, čo popisuješ, je možné, že si sa dopracoval presne tam kam Tomáš s vodopádom. Takto to funguje totiž “tam hore” – normálne je to len hmla a keď sa tam náhodou dostane “človečina”, tak sa z tej hmly pre ňu vyrába jej vlastný svet, lebo inak je to dosť veľký prevracák, pohybovať sa len v hmle.

    Páči sa mi

  104. heh D::D ani ja neviem prečo som ti zavykal :D:D:D:D:D ale tak ja neviem anjelov som tam nevidel.Len toho tigra a pítal som sa anjelov že či to je moje zveiratko v treťom oku tak že nie.Spítal som sa že kto to teda bol.A povedal mi že on(michael) tak ja neviem :D:D

    Páči sa mi

  105. dobre, takže o tom viem niečo viac :). Síce som sa tam snažil pred pár dňami dostať, nešlo mi to a dôvod neviem, možno som sa málo uvoľnil, možno je to kôli tej mojej chorobe terajšej, vážne neviem 😀 ale každopádne tam oôjdem znovu. A za toto info ďakujem :).

    Páči sa mi

  106. Ahoj Helar.
    OT som v minulosti skusala.Teraz som sa k nemu opet vratila.Pri aktivacii cakier mam fakt niekedy pocit ze mi zhoria jednotliv.casti tela a aj hlava..Pulzuje to strasne.V korenovej je konik,ten je taky ze sa na nom mozem vozit.Vozim,ale neviem kde som,to prostredie je velmi pomiesane.

    Len co ma prekvapilo..V sakralnej som zbadala 2 velke oci,az nakoniec to bol chrbat kobry a ta ma kusla do nohy.V ten den som sa este isla sprchovat a pozeram na nohu a na tom mieste 2 krvave ranky.Vie mi toto niekto vysvetlit?Sama si do nohy kusnut neviem a o potencionalych hadoch domacich nemam potuchy

    Páči sa mi

  107. Uf, tak som sa dnes rozhodla, že keďže už o čakrách aspoň zhruba niečo viem, tibetské misky používam (zistila som, že nemôžem každý deň, lebo ked to robím cez deň, tak sa strašne mrvím a večer mi to ide, ale pri korunnej furt zaspim), tak že si zhotovím ten TOTEM. Prečítala som, čo Helar kázala a dala som sa do toho. Trocha odbočím, ale mne pomáha hudba od ANAHATY, to je to pri čom fasa relaxujem a meditujem alebo všetko dokopy. Ale k totemu. Stala sa mi zvláštna vec. Sadla som si, pustila hudbu a trocha sa sústredila. Začala som koreňovou čakrou. Zo začiatku som mala problém, lebo sa mi videlo, že si začínam zviera vyberať a nie, že ono príde. Neviem prečo, ale furt sa mi tam miešala najskôr opica, potom pes u babky a nakoniec vlk. Tak som si povedala, že takto to nejde. Povedala som čakre, že si na zvieratko počkám a sadla som si na nejaký kameň (odrazu som bola na nejakej lúke, automaticky som tam byť chcela) a čakala som. Pozerala som na motýliky a obzerala sa, kto ku mne príde. A verte či neverte, veľmi nejasne videnie, ale isto som vedela, že je to pes. Taký veľký, sivý, huňatý. Stále len pobehoval a pobehoval, jašil sa a potom na mňa pozeral. Zo začiatku som mala problém vôbec s ním komunikovať, ale o to nejde. Ide o iné. Toto všetko sú predstavy, ktoré prišli samé, to chápem, nebola som v tranze. Ale akceptujem to, no odrazu, keď som si uvedomila, že v koreňovej čakre mám psa, ľudia, ja som začala plakať, neskutočne mi tiekli slzy, nechápala som to, no nevedela som sa zastaviť. Mám pocit, že aj keď ten pes sa nesprával smutne, stále behal, akoby mne bolo smutno, že som ho stratila a znovu našla alebo čo. Neviem. Pýtala som sa na meno, mihali sa mi hlavou rôzne mená, ale najviac sa mi páčilo Hary. Tak asi sa tak aj volá. Uf, aj keď tu toto teraz píšem, tak sa mi chce plakať. Ale už nie tak. Sľúbila som mu, že ho už neopustím a že s ním strávim každý deň nejaký ten čas. Potom som mu povedala, že idem k jeho susedovi, k sakrálnej čakre. A odrazu som vošla do lesa. Ja sa v lese bojím. Nebol to hustý les, dosť sa podobal tomu, kde som ako žiačka ZS chodila so školou na branné. Bola tam taká … ako sa to volá, keď musíte ísť strmo dole a hneď hore. Tak v tej doline som ostala trčať. Pri jednom strome. Odrazu bola jeseň a predomnou kooopa žtého a farebného lístia. Zviera nikde. Odrazu som v hlave počula, len nie HAD nie HAD. Snažila som sa ukľudniť, že šak počkám, možno príde kôň. Ale úplne panicky som videla, ako sa z kopy lístia na mňa pozerá KOBRA. No, ja sa hadov bojím, príšerne. Ale nemala som pocit, že táto kobra je ku mne nepriateľská. Ale furt som sa snažila presvedčiť, že tam hada mať nemôžem, že možno to bude PYTON. No išlo ma uchytiť. Nakoniec to skončilo tak, že som si povedala, že odhrabem to lístie. Ze skrátka to zviera je niekde tam a že nech tam nájdem čokoľvek, prijmem to. Ale akurát mi zazvonil telefon a ja som skoro dostala infarkt… Uf. Tak som zatial bola len na dvoch miestach vo svojich čakrách. Som zvedavá, čo nájdem, keď k tej sakrálne pojdem zas…

    Páči sa mi

  108. chcela by som sa opytat, je v kazdej cakre len jedno zvieratko? je to tak? pretoze, ja som po mesiaci a nieco cistenia cakier zistila, ze sa mi zvieratka v cakrach rozrastli a to o mladata,
    v korenovej cakre mam krasnu zdravu bielu no nadhernu tigricu, ktora mi priviedla ukazat svoje deturence a myslim, ze sa tam par krat objavil aj tatko, a to tak v pozadi,
    v druhej cakre mam pava – zelenomodreho, je krasny a ma korunku na hlave,
    v tretej cakre mam ciernu tarantulu – no, ja a pavuci “brrrr”- no a ta si tiez po case priviedla mladata, stale su tam s nou, a stale ju prosim nech ku mne nejde nejako blizko, a ona mojim prosbam vzdy vyhovie
    vo stvrtej cakre mam kona-teda ju ,je nadherna cela biela-kobylka, dlha hriva aj chvost a ona si pre zmenu preiviedla priatela cierneho mustanga a su spolu v tej cakre uz dost dlho, cvalaju po utesoch a lukach
    v piatej cakre mam hada – velkeho , silneho dokonca sa so mnou rozprava,ma taky hlboky has ako z rozpravky, stale ma zdrbaval za nieco, ale vcera ked som si cistila cakry a potom sa stretavala so zvieratkami, tak prisiel uplne vynoveny, v novej kozi, cierno-fialovej zo zlatymi vzormi a videla som ho v uplne inom prostredi,
    v siestej cakre som pred par tyzdnami mala jelena, ale jeho vymenil orol skalny, velky majestatny-totalne ma ignoruje, no a
    v poslednej siedmej cakre som prv mala vlka, ale potom sa mi zvieratko zmenilo na velrybu-kosatka, minule ma aj povozila, je vesela a velmi priatelska.

    Páči sa mi

  109. Ja som sa dostala žiaľ len ku tretej čakre..ale aj by som možno chcela trošku pomôcť. V korunnej čakre som mala krasny lesík a v ňom bol motýlik,s tým bolo všetko v poriadku, sedela som s nim v tráve.V sakrálnej čakre som mala vranu,ale lietala na jednom mieste a vlastne bolo tam nič, úplné prazdno a chcela odomňa aby som jej doniesla “niečo” ,tak som išla do pupočnej a tam bol medveď,chviľu na mňa len bručal ale potom keď som mu vysvetlila,že mu nechcem ubližiť trošku komunikoval,ale povedal mi len ” robiš chybu” a nechcel mi povedať v čom,povedal mi iba “dozvieš sa” .. skusim dnes znovu meditovať,dufam že skôr aby som mala čas aj na ďalšie čakry,ale chcela by som vedieť čo mám robiť ,lebo mi nepríde byť v poriadku ani sakrálna a ani pupočná čakra ..vopred ďakujem 🙂

    Páči sa mi

  110. Ahojte,
    precitala som si clanok – hovorim si, to musim skusit. Kedze som aj tak potrebovala pauzu v uceni (v pondelok mam skusku *brrr*), tak som si pekne dala lehatko na balkon a zalahla. Ak dovolite, tu je moj zazitok:
    Este som ani poriadne oko nezatvorila, uz som bola v prvej cakre a vidim jak mi tam jasterica beha pred ocami. Islo mi to trochu rychlo, ja by som radsej najprv meditovala, sustredila sa na cakru a taaaaak– a nie ze HOP! – jasterica! Ale co uz – tak tam teda behala taka zbesnena v trave, dala som jej tam velky kamen na vyhrievanie a aj aby sa pod neho mohla schovat, trochu upravila tu travu okolo nech ma akoze cistinku – a jasterica bola ovela spokojnesia, hned vyliezla na ten kamen a vyhrievala sa – povedala ze sa vola Lesana alebo tak nejak podobne. potom som isla do druhej, tam dlho nic – nakoniec sa mi objavil jastrab, na vrchole skal, mal tam aj hniezdo. Na moju otazku co by som tak mala pre neho spravit, mi ukazal krajinu pod nim a ze tam mam chaos, nech ju upravim. Co tym chcel povedat, som pochopila az na konci. Na solarnej chakre som zaspala – nieco sa tam dialo – len uz si moc (priam vobec) nepamätam co. zobudila som sa (asi za 5-10min) a ze idem dalej – srdcova. Tam bol kapor – a chudak bol v mori! tak som ho pekne premiestnila do jazera, este povedal ze chce cerstvu vodu – tak som mu pripojila nejaku riecku k jazeru, par rastlin do jazera a uz bolo lepsie. Hrdelna: dlho nic, potom vlk v lese – tiez pobehoval, sadla som si na pen a cakala kym dojde – co nakoniec aj spravil, trochu zastekal-tak cudne, a ze ho mam poriadne hladkat. lahol na chrbat a som mu masirovala brucho a laby 😉 nechcelo sa mi odtial ist, ani on ze nemal dost, ale chcela som ist uz dalej na mojej ceste. tak tretie oko: kukam kukam ze kto tam bude – a co sa mi zjavi? mimozemstan! ja ze wtf??? preco vsade zvieratka a tu mimozemstan! bol velky, priehladny, mal dlhe ruky a vznasal sa v priestore – tiez bolo vsetko priehladne. Hovorim mu, chcem vidiet kde si, on ze este by som to nezvladla. Zrazu ma zacne bolet uplne v hrdle – normalne som si ho az chytila – tak som isla za vlkom – on ze este som nemala odist od neho, ale kedze uz som prec, tak by som ho mohla zobrat za tym mimozemstanom. Zobrala som ho, po ceste sa zacal vlk premienat na tiez nieco priesvitne a spolu s mimozemstanom si odisli! No super – tak som isla na korunnu – zase dlho nic – potom som uvidela sovu. Tu som videla uz aj u vlka, ale hned zmizla, teraz mi povedala ze bola u neho len na navsteve. Ja teda ze co mozeme spravit? navstivit vsetky zvieratka po jednom.
    SAKRA AKE JE TO DLHE!! KTO TO BUDE CITAT??? no neva, pisem dalej- koniec radsej v rychlosti
    no isla som s tou sovou po jednom, k mimozemstanovi, ten povedal ze tam je – lebo ho akurat budem potrebovat (zaoberam sa akurat energiami hviezd), vlkovi bolo dobre, kaprovi tiez, v solarnej som nevedela kto tam bol – tak mi sova hovori ze vidis, tak sa pekne sustred – nakoniec tam bola srnka, potrebovala potöcik na pitie a este potok aby ju vlk nezozral – lebo ze to je vsetko jeden les. Ten potöcik isiel do kaprovho jazera – a uz bol aj jastrab spokojny, ze teraz je to pekna krajinka 🙂
    Dakujem Helar za toto cvicenie!!!!
    A som zvedava co bude dalej s tym mimozemstanom – este povedal ze je z ISIS, ISUS – take nieco

    Páči sa mi

  111. tina ja som si ale myslel že tam môžu byť len zvieratká a nie mimozemšťan.To s tým mimozemšťanom mi už pripadalo skôr ako astrálne cestovanie a že si sa s ním rozprávala a nie na čakru.

    Páči sa mi

  112. filip ja neviem .. je to mozne ze som to nejak poplietla sakra – ale snazila som sa ist na tie cakry. a este aj ten vlk z hrdelnej chcel ist za nim.. ja tomu nechapem 😦

    Páči sa mi

  113. snažím sa robiť toto cvičenie už asi piaty krat a nech ho robim akokolvek dlho ja stale nič nevidim, neviem sa ani sustredit na žiadnu čakru, pradi mi niekto prosim v čom može byť problém :-((neviem či nemam vyvinutá predstavivosť alebo čo?prosim poradte niekto 😦

    Páči sa mi

  114. Ach jaj, myslíš si že na prvý krát sa ti hneď všetko odhalí a všetci sa pôjdu potrhať aby si videl tretím okom až kamsi doriti?
    tréning, tréning, tréning..
    Ani ja nevidím bohviečo, ale mal som i víziu po roku

    Páči sa mi

  115. uiiiii tu je niekto nabruseny! 😉

    gt… ak sa nevies sustredit na ziadnu cakru tak by si mal ako ti auros radi trenovat vizualizaciu. nic neocakavaj, len na seba nechaj vplyvat dojmy, mozes si predstavovat farbu cakier ako sa postupne rozsiruju. existuju mp3ky ktore takymto cakrovym meditaciam robia doprovod, skus si nejaku zohnat.. a potom mozno budes vediet robit aj cvicenie so zvieratkami 😉
    facit: trening, trening, trening

    Páči sa mi

  116. Ahojte, chcela by som sa opýtať, na zviera a prostredie, ktoré mám v sakrálnej čakre. Je to dosť deprimujúce prostredie, v sivo čiernych farbách, ktoré vyzerá ako dávno vyhorený les. Len zem, veľké skaly a kde-tu spopolnený peň stromu. Stála som tam a dlho som nič nemohla nájsť a zrazu mi ponad hlavu preletel netopier. Bola som tam len dnes, prvý krát a po tom, čo mi preletel ponad hlavu som ho už nenašla.
    Čo znamená niečo také v sakrálnej čakre?

    Páči sa mi

    • Netopier je nesmierne životaschopné stvorenie… Orientuje sa aj tam, kde sa už iné neorientujú. Nájde si potravu tam, kde ju iné ani netušia. Je prízračný, nepolapiteľný a aby ste ho videli, musíte o ňom vedieť a hľadať ho…

      Netopiere žijú v kolóniách, kde si nezavadzajú, ale súčasne sa o seba starajú. Individualita spojená s tímovosťou. Tvor noci. Tvor “nadprirodzených” schopností. Nepotrebuje ideálne prostredie na to, aby prežil. Dobrodruh s nohami pevne na zemi a hlavou v oblakoch.

      Páči sa mi

  117. Dobry den Helar.
    Dnes som sa prvy krat pokusila si zostavit svoj totem zo zvieratiek.
    Chcela by som sa vas spytat ci by ste mi na mail nemohli poslat vyklad tych zvieratiek.
    V korenovej cakre mam delfina….ale je v jazierku… nemal by byt v mori? a jazierko bolo spinave a on skakal ako divy dokola..najprv som si myslela ze sa hra..ale on bol nespokojny.No ale co bolo cudne potom k jazierku pribehol cierny pes.No asi to bol pes.A zdalo sa mi ze pije vodu z toho jazierka.
    V sakralne mam vazku.Aspon myslim ze to bola vazka.Len lietala nevidela som v akom prostredi zije.
    v pupocnej mam slona.Ten bol spokojny dokonca som ho mohla pohladkat.Zije v lese a v tom lese je krasny vodopad.Kupal sa v nom a bol spokojny.
    V srdcovej mam pegasa.Aj jeho som mohla pohladkat ale vizeral ze neni spokojny.Kde zije neviem.
    V hrdelnej mam psa.Vyzera ako zlaty retriever.Bol spokojny.Aj jeho som mohla pohladkat.Dokonca viem aj jeho meno.Ale lezal na lavicke akoby zil v meste a to sa mi nepacilo.
    No a v tretom oku a korunnej cakre nemam nikoho.
    Ako mam potom dat ostatne cakry do kopy ked nemam nikoho v korunnej cakre?
    Dakujem

    Páči sa mi

  118. Mracna hora. hľadáme bariéry v našom energetickom systéme a pracujeme na ich odstraňovaní technikou osobného totemu – neexistuje ina technika tato my moc nejde

    Páči sa mi

  119. Ja len taku vec….ako nemam problem vybrat zvieratko pre tu ktoru cakru ale mam trocha problem s tym vystruzlikanym totemom 🙂 nestaci len ze ho budem mat nakresleny na papiery alebo tak..lebo ako z dreva to ako neviem ako by som si to robil…. 🙂

    Páči sa mi

    • omg ani v mysli nemusíš 😀 Jednoducho pôjdeš od korunnej po koreńovú či ako to je zapamätáš si kde aké zvieratko máš alebo si to zapíšeš na papier aby si nezabudol a potom ich navštevuješ :).Mne sa to ete nepodarilo len v treťom oku biely tiger ak to nebol michael… :D, ale nejako to neskúšam….

      Páči sa mi

      • filip, vraj to nie je michael… takze v tretom oku mas naozaj bieleho tigra (ticho zaaaaaaavidim, pretoze biely tiger je jedno z mojich oblubenych zvieratiek 🙂 )

        Páči sa mi

      • hihi 😀 ale to, že to nebol michael neznamená, že to nemohla byť moja fantázia a, že to je v treťom oku… 😀 Mylsím si, že to je v treťom oku lebo som s ním pracoval keď som ho videl…Ale prostredie mal len taký akýsi prízmený biely dym ako v tv keď pustia na podlahu ten ľad vipadlo mi ako sa volá… 😀 tak ja nvm no…

        Páči sa mi

  120. Ok toto chapem 😀 ale stane sa daco hrozneho ked sa omylom seknem v tom ktorom zvieratku? Ze na miesto vevericky tam bude daky lev tak co sa vlastne stane? 🙂

    Páči sa mi

    • Bude tam, čo tam uvidíš alebo inak vycítiš. A môže sa stať, že po chvíli tam bude niečo iné, lebo sa ti niečo v danej čakre zmení.

      Nechcem byť protivná, ale skutočne odporúčam čítať články! Veci potom idú oveľa ľahšie… 🙂

      Páči sa mi

  121. Hm, čo znamená ak mám v srdcovej čakre hada? -bojím sa hadov a tento je eśte k tomu nahnevaný… Možno tu o tom bolo niećo v iných komentárroch ale je ich tu dosť veľa a nechce sa mi to všetko čítať 😉 A ešte – v korunej čakre mi sedí žaba.. to sa mi nezdá ako príliš povzbudzujúce… Prosím o radu, dosť ma to zmiatlo 😦

    Páči sa mi

    • Samariel,
      to, ze je had nahnevany je znamenie pre Teba, ze sa mu nieco nepaci. Skus s nim nadviazat rec a spytat sa ho preco je nahnevany a co mozes prenho urobit aby bol spokojny. Ak sa nebude chciet s Tebou bavit skus poprosit ine totemove zviera aby islo s Tebou do srdcovej cakry a pomohlo Ti poriesit situaciu s hadikom. 🙂

      Páči sa mi

  122. Dobry den vsetkym ,neviem ako funguje toto forum , uz som z tejto stranky citala zopar clankou , pre mna je nova , doteraz som citala clanky s podobnym zameranim inde… a zacinam sa ucit nieco nove 🙂 s tymito vecami nemam vela skusenosti .. preto by sa vas chcela opytat ci by mi niekto poradil – pomohol: citim ze mam nieco v sebe , inak sa pozeram na svet ( mam 19r.) myslim ze su tu iba ludia kt. sa tymto veciam venuju , zaujimaju sa o ne,a tak si myslim ze ma nebudete brat za ,,choru,, . Velmi ma zaujal clanok zvieraci totem, problem vsak je ze s tym nemam ziadne skusenosti ani co sa cakier tyka , citala som si aj clanok (a tu je problem ako sa dostanem k cakram ? predstavim si ich aj s prislusnou farbou ? mam pocit ze niekt. este niesu otvorene asi ale je to iba pocit )

    -dalej mam niekedy velmi silny pocit ze v meistnosti niekto alebo nieco so mnou je aj ked tam nikoho nevidim … a velmi dobre sa mi ,,komunikuje,, zo zvieratami vo vseobecnosti) studujem biologiu a velmi ma ale zaujimaju aj clanky ohladom energii , nabozenstva , spiritualizmu , povodu ludi – ras, geometria atd.

    -vlastne len by som vas chcela poprosit skratene o radu ako a kde zacat ked citim ze ma to taha k takymto veciam (budem rada za kazdy napad-lebo naozaj neviem )

    kazdemu z vas prajem prijemne prezity den a dakujem za pripadnu odpoved , cenim si to .

    Páči sa mi

    • Tvôj komentár sa normálne dobre číta, vitaj medzi nami! Z tých mudrlantov ( vid komentáre ) ma už chytala koprivka. Fakt, pýtaj sa čo len chceš 🙂 . A ináč biológia celkom baví aj mňa. Študuješ už na výške, či? ( bo neviem jak si maturovala-ideš maturovať )

      Páči sa mi

  123. Aurik,akoza len dnes si mily??????
    Ja si myslim,ze si mily stale a pravom sa rozculujes ak sa niekto pyta nieco co je 100 krat napisane v komentaroch 🙂 Trosku som Ti pohladkala eguuuusika 🙂

    Páči sa mi

  124. Aurawiewer: Dakujem za mile privitanie. nebola som si vobec ista ci sa niekomu bude chciet odpisat cloveku kt. vobec nepozna 🙂 a dakujem aj za webovku urcite si ju pozriem a otazok by som mala taku kopu , ze taku si este nevidel 🙂 .Najprv si precitam ale stranku aby som sa nepytala veci kt. su v tych clankoch.Biologiu studujem na VS ( teraz 1 rok) este je to len take otukavanie ale ako som si pozeralal studijny plan budu tam cim dalej zaujimavejsie veci , a ty – o co sa zaujimas , comu sa venujes?

    Páči sa mi

  125. Ahoj Helar,
    v prvom rade dakujem za tuto stranku. Bola by som rada na Tvoj nazor na moje zvierata.
    1. korenova – vzneseny had s korunou na hlave, radil mi aby som cvicila na chrbticu – samozrejme som ho neposluchla. /ale budem – boli/
    2. biely zajacik, ustrachany na luke, ked som pochopila, ze ma suzuje strach prisiel mi na pomoc biely sarkan, ktory byva dalej od zajaca v bielom krasnom zamku.
    3. Statny jelen so srnkov
    4. parik vtacikov v hnizde – jeden z nich bol chori, tak som ho chytila do dlane a dala som mu energiu
    5. biela perska macka, ktora sa sem tam meni na Egyptsku bielu
    6. mudra biela sova, ktora sa so mnou nebavi
    7. vesela opica -ta sa mi niekedy posmieva

    Chcela by som este jednu radu, ako sa zbavit strachu. Mozno je to len v mojej hlave. Od mala sa bojim tmy /vlastne az doteraz / a velakrat som sa modlila, aby som nevidela nic z toho, co som citila. Ako dieta som zavrela oci a videla som rozne hrozostrasne tvare, nastastie to prestalo. Ked sme sa nastahovali do stareho domu. “Prisla” za mnou v noci jedna zena a mentalne sme sa dohodli, ze nas necha na pokoji v tom dome a my ju. /bolo to take neskutocne/ Ked citim v noci strach osvetlujem si cely dom – to celkom zabera. Pokazilo sa nam v priebehu roka 5 novych spotrebicov. Dakujem za radu

    Páči sa mi

    • ahoj lana
      …bola som raz na jednom kurze,kde sme sa učili odstraňovať fóbie… a bola tam jedná mladá dievčina,ktorá mala tiež problém s tmou…pán,ktorý nám prednášal jej povedal,že strach z tmy nie je klasická fóbia a ani sa nedá vyučovanou metódou riešiť,lebo je to v podstate strach zo smrti … a pomohol tej dievčine cez prestávku,kde s ňou pracoval za pomoci archetypov…v zmenenom stave vedomia sa stretla z bohom Hádesom (keď počula to meno celá sa roztriasla),prežila si (dosť intenzívne) tento mytologický príbeh a zmena bola okamžitá a úžasná…tá dievčina po tom bola ako vymenená-ožila,výraz tváre-akoby sa vnútorne usmievala…. bolo to pre mňa veľmi zaujímavé a poučné…týmto spôsobom pomohol ľuďom,ktorých v tom ktorom období ich života posadol nejaký archetyp,božstvo a sami nevedeli využiť kladné stránky,ktoré mohli od “bohov” dostať…s archetypmi pracuje aj veľa smerov mágie (pri invokáciách) a ak sa niekto chce nechať dobrovoľne posadnúť božstvom, musí mať určite na to “gule”,resp. aspoň dostatok energie 😉 …inak sa to môže zvrhnúť,ak to neustojí …moja rada by bola,prečítať si príbeh o Hádesovi a dať na svoje pocity pri tom príbehu…možno je tam pes (Hádesov 🙂 ) zakopaný…. tu je linka na človeka o ktorom som písala:
      http://www.vizemedia.cz/programy/vzdelavani/rodinne-a-archetypalni-konstelace/

      Páči sa mi

  126. Milá Helar,
    ak môžem, tiež by som rada poznala tvoj názor na zvieratká z môjho totemu.
    Dlho sa mi nedarilo priradiť k čakrám žiadne zviera. Ak som sa niektorej venovala a chcela k nej priradiť zvietatko, mala som dojem, že som si ho tam dala ” nasilu”.
    Až pred pár dňami sa mi večer pred spaním, keď som si mrmlala Gayatri mantru, ukázalo jedno zvieratko za druhým. Keďže som sa dočítala, že ich mám priradiť od koreňovej čakry, tak to vyšlo nasledovne:

    Koreňová – vlk, bol dosť hrôsostrašný, bála som sa ho
    Sakrálna – orol, tváril sa, že ani neexistujem
    Solárna – leopard, tiež dosť flegmatický
    Srdcová – delfín, ten bol rozkošný, veselý a hravý
    Hrdelná – holúbok, tváril sa doslova dôstojne
    Tretie oko – zajačik, bol pokojný, sedel na lúke akoby niekoho čakal

    Na korunnú už žiadne zvieratko nezostalo, ani sa mi pri sústredení sa na ňu žiadne nevybavilo. A skončím asi otázkou, ktorou som mala začať, a to, či môžem považovať tieto zvieratká za zvieratká osobného totemu.

    Páči sa mi

  127. Prosba o pomoc:
    Pri meditácii sa mi zvieratká v jednotlivých čakrách ukazovali v tom poradí, v akom sa mi vybavili prvýkrát. Keď som sa sústredila na koreňovú, vlk už nebol hrôzostrašný, ale ležal v snehu a necítil sa dobre. Roztopila som sneh, vlk vstal a volal ma do lesa. Priviedol ma k malému zámku a chcel aby som šla dnu. Celá miestnosť, do ktorej sme vkročili bola taká honosná, zo zlata. V strede stála obrovská posteľ, tiež zlatá, s červeným saténovým povlečením a vlastne to bol jediný kus nábytku, dookola boli už len stĺpy. Všade ležali skupinky vlkov a keď som sa rozhliadla prišlo mi zle a musela som ujsť. Ďalej som nemohla pokračovať. Neviem si to vysvetliť, vždy keď si na to spomeniem, vráti sa nepríjemný pocit. Bude tam problém, ale neviem si s tým poradiť.

    Páči sa mi

    • Najlepšie urobíš, ak sa vlka budeš pýtať. Totemové zvieratá s nami v pohode komunikujú, niekedy hovoria, inokedy len prenášajú myšlienky. Spýtaj sa ho, prečo sa cítiš tak, ako sa cítiš, čo to znamená a čo máš robiť, aby sa všetci zúčastnení cítili lepšie.

      Páči sa mi

  128. vôbec neviem ako na to 😦 čítala som aj článok o čakrách, ale neviem, či sa neviem dostatočne uvoľniť (hoci som pri tom pokuse skoro zaspala 🙂 ), alebo čo… neviem, ako sa k tým zvieratkám dostať, čo si presne predstaviť. ako by som mala nejaký blok alebo stenu okolo seba, cez ktorú sa neviem dostať 😦 keď si skúsim niečo predstaviť, dostanem sa max. po nejaké miesto v lese, kde sa snažím uvoľniťa skúsiť ten kontakt. no neviem si nič predstaviť a ak aj hej, je to sto obrazov toho, čo som o tom čítala, ale nič vlastné. neviem, ako sa z toho vymotať 😦 máte niekto dáku radu?

    Páči sa mi

  129. Boo bak,
    moc tlacis na pilu. nechaj volny priebeh. Aj ja som s tym mal..aj aj mam problemy. Moc tlacim na pilu pri energetickych cviceniach a podobne. Na nic nemysli, bars aj 10 minut. Potom sa nieco objavi, a ak nie tak o den, alebo neskor ale treba cvicit. Ked sa naprilklad objavi delfin, len sa na neho pozerajte a pozorujte co zacne robit…nemozete si zacat vymyslat ze zacne skakat a podobre. Nie. Treba na neho hladiet a usmievat sa na neho a on uz zareaguje.

    Páči sa mi

  130. Ďakujem za povzbudenie 🙂 práveže mám pocit, že asi málo “tlačím”, preto mi to nejde 😀 no ale skúsim ešte, aj nerozmýšľať… a nezaspať 😉

    Páči sa mi

  131. Ahoj Agate,

    dakujem za Tvoju odpoved a snahu pomoct. Je pravda – ja mam strach zo smrti. Bojim sa ze zomriem a nebude nic a to aj napriek tomu, ze som videla po smrti jasne ducha mojho dedka. Raz sa mi stalo, ze som prezila svoju minulu smrt uz si nepamatam, ci to bolo pri meditacii. Bola som chory stary muz na smrtelnej posteli, strasna zima okolo rodina a jedina myslienka, ze ked clovek umiera je v tom sam…. no a kurnik na tych krasnych anjelov, ktory mali prist po mna som si nespomenula… No tak, aby som nepisala iba tak bu,bu,buuuuuuuu…. zelam Ti vela slniecka a radosti na tej nasej krasnej planete Zem.

    /inak este raz diki, si ma rozhybala, aby som urobila nieco s tou mojou ducharinou/

    Páči sa mi

  132. V zakladnej cakre mam, psika…vlastne nie je to psik, ale riadny pes….ale je na retazi, a je velmi nespokojny….so mnou ani nekomunikuje, len na mna ceri zuby…bojím sa ho pustit, na slobodu, lebo si myslím , ze by mi mohol utiect….viem, ze keby som bola k nemu milsia a priatelskejsia, tak by si ku mne vybudoval vztah, a mozno po case keby som ho pustila, tak by mi neusiel, lebo mi ma mal rad…..ale nevedela som o nom ze je tam…..

    V druhej cakre mam , neviem, koho…zrejme je to vevericka, a je velmi pazrava, hnevam sa na nu….lebo vsade zbiera oriesky
    a na mna sa ani nepozrie…..naucila sa hladat to co potrebuje, inde, nie u mna….inak by asi umrela od hladu….nemala som s nou do teraz velky sucit….

    V solar plexe, mam sykorku, nou som si ista…je tam a tiez hlada potravu…je velmi mila…a je mi jej luto….lebo potravy je malo…a vsade je samy sneh…..

    V srdcovej cakre mam netopiera…a toho sa velmi bojím….nechcem sa k nemu priblizit…je strasidelny a nahana mi strach……/viem, preco tam je…../ Vela krat som sa sklamala, a teraz sa ho bojím…myslím vlastnej lasky…milovat niekoho…myslim si ze by som sa opat sklamala…zaujimave na tom je, ze pred tym to bolo mne nieco velmi srdcu blizke…ked si odmyslime, tie strasidelne zuby, a ktomu tie kridla….tak nam vznikne krasna myska…a ked si v konecnom dosledku odmyslime, aj chvost, tak nam vznikne skrecok, a ja som ich od malicka hrozne rada chovala…a mala som k nim velmi blizky vztach…….

    V hrdelnej cakre mam …ja ho nazyvam bzuciaka, lebo len bzuci…a furt lieta a ja sa ho snazim chytit, ale to sa mi nikdy nepodari…sada na ine kvety, okolo, ale ten moj je stale prazdny…pytala som sa ho preco nepride aj na moj…on mi povedal, ze az vtedy ked bude vidiet, ze sa on staram….myslím o ten kvet, a ked sa nebudem hnevat, ze sada aj na ine kvety….vraj potrebuje slobodu…hmm ale kto ju nepotrebuje, ze?:D

    V celovej cakre, ci ako sa to nazyva mam macku….zda sa mi byt velmi prefikana a neuprimna…..neviem, preco, ze by som nou sudila seba?aj ja som v cinskej astrologii, macka, alebo inde uvadzana ako zajac….to je ale nahodicka….na vonok sa snazi byt kludna, a pritulna, ale ja viem, ze vo vnutri ju nieco trapi….hlada samu seba……

    V najvyssej cakre…mam …neviem co to je je to nieco velke…ale neviem to konkretivizovat….hmmm to je asi vsetko o mojich cakrach-zvieratkach

    p.s nieco komicke na zaver…svoje zvieratka som hladala pomocou tiez hudby…..tibetskych misiek….ale ked som sa sustredila na hrdelnu cakru, sa mi zjavila zirafa, a nechapala som preco ju nemozem pohladkat, ze preco ma taky dlhy krk…nakoniec ked som skoncila som zistila ze som pocuvala, hudbu k celovej cakre…preto bola tak vysoko a nemohla som sa k nej dostat:D

    Páči sa mi

  133. waw. Tiez sa pokusam pracovat so svojimi cakrami. Su mierne a mile po srdcovu som ich otvorila v pohode na tej mam nejaky blok ten neviem najst zatial. Ale namam tam ziadne zvieratka. Pracujem pomocou farieb. Energia ktoru tam citim je prijemna a zamatova. Pracujem pomocou knih Dr. Brendi Daviesovej. Vie mi niekto poradit ako preburam ten silny blok kotry som si tam vystaala?
    Zierata sa mi zjavuju len v istej dimenzii meditacie. Vsetky su biele a strieborne ligotave. Dostala som od nich dari a ulozila v sebe. Je tam len jeden tmavi drak ale nic mi nepovedal to bude ten blok vie mi niekto povedat ako to odhalit?

    Páči sa mi

    • Berry,

      keď tam máš zvieratko, tak ho tam máš – a keď je to drak, tak je to drak. Najjednoduchšie je spýtať sa ich. A ak nemáš v niektorej čakre nič, použi zvieratko zo susednej, aby ti pomohlo hľadať.

      Páči sa mi

  134. ahoj helar,

    chcem ta poprosit o pomoc s vykladom mojich zvieratiek, ktore som objavila vcera po cviceni na aktivaciu eterickeho dvojnika. ani jedno so mnou este nechce “na rovinu” komunikovat a stale mam trosku problem chapat symboliku, takze mam svoje tipy, ale chcela by som pocut (citat 🙂 aj tvoj nazor.

    korenova cakra – mala myska, sedi v spajze a hryzka posledny kusok jedla, vyzera neisto, ze zvysok spajze je prazdny (ju som ako jedinu objavila uz predvcerom, kedy som bola roztrzita a nevedela som sa vobec na ostatne cakry sustredit)
    sakralna cakra – had, ovija sa okolo “stromu zivota” (zeleny kosaty listnaty strom) a hlada jablko, no ziadne tam nie je
    solar plexus – majestatny slon bezi krasnou slnecnou savanou (ten na mna asi najviac zaposobil)
    srdce – rozkosna macicka pradie v peliesku, hra sa s niecim packami (a je to najkrajsie maciatko, ake si viem predstavit 🙂
    hrdlo – bojazliva sykorka poskakuje po konaroch s bahniatkami
    tretie oko – tu som sa zlakla a nevedela som potom zaspat :), tretie oko mi zalepuje strasidelna chobotnica, spravala sa agresivne… este vo vcerajsej meditacii som poprosila slona zo solar plexu, aby jej so mnou isiel dohovorit – suhlasil, isli sme za chobotnicou, dost skaredo na nu zatrubil 🙂 a ta sa stiahla pod kamen pod vodou, ale stale na mna skaredo zazera
    korunna cakra – tu mam dve zvieratka – lev so zlatou korunou na hlave lezi na zemi a spokojne spi. zabka (tiez so zlatou korunkou na hlave) okolo neho netrpezlivo poskakuje, akoby sa ho snazila zobudit. a obaja ma statocne ignoruju.

    mohla by si prosim napisat co si o tom myslis? 🙂 inak mracna hora je uzasna, narazila som na nu uz asi pred rokom (cez liecive kamene), ale az tento tyzden som sa na cestu prazdnoty vydala naozaj. dnes sa idem pustit do spracovavania minulosti. dakujem ti za vsetky informacie a skusenosti, ktore si zozbierala 🙂

    Páči sa mi

  135. Ahoj Hellar,

    precitala som si Tvoj clanok, bohuzial nie celu diskusiu k nemu. Mala som velmi silne zazitky pri prvej a druhej cakre, vysli mi slzy. budem este na to mysliet, preco. zjavil sa mi krokodyl a opicka, v tretej cakre motyle, v stvrtej hnedy medved, v piatej straka, v siestej ladovy medved a v siedmej labut. pri ostatnych cakrach som uz bola kludna. samozrejme ze sa mi zjavilo viac, ale ziadne zvieratko so mnou nerozpravalo, ale vycitila som, aku maju naladu. zatial sa spoznavame. dakujem za radu.
    Iris

    Páči sa mi

  136. keď som toto skúšala, zakaždým neúspešne… teraz som si však robila tú motýlikovú meditáciu 2.krát a zjavili sa mi tam aj zvieratká… napadlo mi, či by to nemohlo mať súvis s osobným totetom… nie som si istá a tiež neviem, či to bolo “naozaj”, alebo len moja sugescia, no vychádza mi to (nie som si poradím úplne istá), že dole ako prvá je taká milá jašterička, tá je v jaskyni (pri tej meditácii s motýlikmi sa vchádza cez jaskyňu), potom trochu plachý králik, ešte plachšia srnka, kôň a vlk-toho mám najradšej, je to vlastne skôr ona ako on, aj keď je to nie úplne isté a je to môj miláčik 🙂 tu som skončila… keď mi napadlo, že to môže mať súvislosť s totemom, chcela som sa ísť pozrieť ďalej… uvidela som na oboch stranách lúky (tej časti, ktorá je stále taká mlhavá, akoby aj suchá) vlčie maky… šla som k tomu naľavo a pred ním nás zastavil útočný had ( z hadov mám panický strach ), tak sme sa vrátili… potom mi tiež napadlo, že nás nepustil možno preto, že tam ešte nemám ísť, alebo niečo nechápem… neviem…
    helar, zaujímal by ma tvoj názor

    Páči sa mi

      • Pozrela som si tú meditáciu, ale napriek tomu neviem posúdiť, čo to s tými zvieratkami znamená.

        Ale viem vysvetliť tvojho “hada” – je to tvoj vlastný strach, ktorý ti bráni pozrieť sa na isté časti sveta/života, pretože by si mohla neuniesť to, čo uvidíš… Je to výzva pracovať na sebe. Možno si hodne orientovaná na budúcnosť a to, čo chceš dosiahnuť, a tak nie si pripravená prijať hocijakú odpoveď, ktorú by si našla… Pokyn menej očakávať a viac prijímať s vďakou to, čo práve je? Neviem, tak mi to prišlo.

        Páči sa mi

      • hm, to by aj sedelo… naviac, keby som to dosadila na príslušné čakry, tak had je v treťom oku (a to by súhlasilo s tým, ako si to vyložila) a červený mak korunná čakra… a aj mak môže symbolizovať strach – lebo sa hovorí, že sa nemajú pretierať oči a tak… hmmm
        veľmi ďakujem 🙂

        Páči sa mi

  137. Asi pred mesiacom som si robila osobný totem a konečne sa mi podarilo obsadit vsetky zvieratka, lebo pred pol rokom mi to nešlo.
    Začnem menovať zospodu : v koreňovej čakre mám sokola. Nachádza sa v peknom prostredí, je tam vodopád, lúka a mohutný strom rozkvitnutá čerešňa. No proste krása. Vždy keď tam prídem sa postavím pod vodopád a voda zo mňa zmyje napätie a dobre sa uvoľním. Potom si sadnem pod strom a na kameň vedľa priletí môj sokol. Obloha je modrá a svieti tam slnko.
    – v sakrálnej čakre mám hada. Zo začiatku nebol priateľský tak som sa mu vyhýbala no už sme sa spriatelili. Bol zelenej farby, ale sa zmenil a teraz je z neho taká tmavšia kobra. Vždy ju nájdem v lese na jednom veľkom strome. Je to dosť hustý les a slnko tam preniká málo.
    – v solar plexus mám medvedicu, ktorá je veľmi priateľská a šantivá. Vždy sa teší keď za ňou prídem. Žije v lese kde má jaskyňu, je tam taký chodníček a rastú tam aj maliny. Medvedica mi pomohla nájsť zvieratá v srdcovej a hrdelnej čakre. Zvyknem jej vysadnúť na chrbát a tak sa spolu preháňame po lese.
    – v srdcovej čakre som mala kamzíka na skalnatom kopci, ale po asi troch týždňoch sa zmenil na krásneho jednorožca 🙂 . Je bielej farby so striebornou hrivou, modrými očami a volá sa Argo. Našla som ho na lúke okolo ktorej je les, je to skôr taká čistinka.
    – v hrdelnej čakre mám zlatú rybku 😀 . Je v rieke ktorá tečie cez les, má tam čistučkú vodu. V rieke žijú aj iné ryby rôznych farieb. Keď som bola minule za ňou premenila som sa na rybu a plávali sme spolu po prúde. Hovorila mi že každá rybka je iná a jedinečná. A aby som sa nebála sa prejaviť.
    – v čelovej čakre (tretie oko) mám sovu, presnejšie je to výr. Sedáva na vysokom strome a sleduje okolie.
    – v korunnej čakre som donedávna nemala nič, až keď sa mi v srdcovej čakre objavil jednorožec obsadila sa aj táto čakra. Jednorožec ma doviedol na miesto kde boli čisto biele schody a veľká drevená brána. Najprv som nevedela čo mám robiť tak som stála na tých schodoch a pýtala som sa ho či mam ísť dnu. Povedal aby som sa nebála a išla ďalej. Za bránou bolo také kamenné nádvorie a stál tam anjel v hnedom plášti ako majú mnísi, no nemal krídla. Povedal že je Uriel. Takže v mojej korunnej čakre mám asi Uriela 🙂
    Chcela by som sa spýtať čo znamená tá sova v treťom oku a zlatá rybka 😀

    Páči sa mi

  138. Ahojte 🙂
    potrebovala by som poradit.. v mojom toteme nastali v poslednych dnoch isté zmeny..
    sokol v korenovej čakre sa zmenil na zajaca, prostredie ostalo to iste len čeresna už nie je rozkvitnuta ale má plody aj ked ešte nie su uplne zrelé..
    had v sakralnej čakre sa vyhrieva na veľkom kameni, tak už je v krajšom prostredí ale zvliekol si kožu..
    a v hrdelnej čakre sa zlata rybka zmenila na delfina, ktory mi z vody priniesol červeny kameň..asi rubín
    neviete čo to asi znamená??

    Páči sa mi

  139. ahoj Helar a Vsetci.
    rad by som prostrednictvom MH poprosil o radu v jednej veci.
    jedna sa o moju hrdelnu cakru. citim v nej “hrcu” ako ked mate hrcu v hrdle, ale nie je to taka hrca ako ked vam je do placu skor je tak nizssie… emocne to zvladam ako keby tam nebola ale vadi mi “ten pocit”. ono to vznika ked si poviem, ze nieco je OK a vlastne na tom nezalezi… pride taky fajn pocit uvolnenia, ale od srdca vystupi taka bublina a zachyti sa v hrdle… az sa tazko prehlta…
    ked si zistujem co vlastne hrdlu chyba tak mi odpovie nieco ako “KRIC” nebud “slusny obcan” … ale co mam sefovi omlatit klavesnicu o hlavu? poradte co by to mohlo byt a ako z toho von… vdaka Vam vopred.
    adik z BB

    Páči sa mi

  140. Dobry den, v cervenom vire prvej cakry bol skovany maly slonik,ked z viru vyliezal, tak sa nesmelo rozhliadal okolo a ani ma pred virom nezbadal,siel na svoju lavu stranu,mne vpravo, bol cely nacincany, ako zatulanec z maharadzovho najmenej svadobneho sprievodu,aj na hlavicke aj na chrbatiku mal tie ozdoby aj s dekou krasne vysivanou, akoby zlatom a drahymi kamenmi, ale bolo to take batola,s neistymi nozkami,ked som ho zavolala, potrebovalo lasku,som ho potulila,sla do druhej cakry,tam som bola v lese, v jazere, potom som stupala k hladine a videla tigra,ale bez zltej, len bielotmaveho,ako pije,vzniesla som sa a sadla si na ponton,spod ktoreho som priplavala, pozrel na mna, ale nevenoval mi pozornost,pil dalej.V tretej cakre bol motylik v mlhe,takej milo oblacikovej,sla som za nim a sa zacal menit z bielosmotanoveho na oranzoveho, cerveneho az cervenocierneho a sa zvacsil akoby vystrazne mi zatrepotal kridlami do tvare,som sla na 4.cakru a tam zapriahnuti do noblesneho dvojkoleho koca slonica a slon,vsetko uplne kresne dokoracie na bolywoodsky sposob,vyzdobeni, vyobliekani, ale ziaden clovek, len oni si tahaju ten koc a slonica myslela na to male a slon ju utesoval, ze je isto v poriadku, ale oni maju svoju ulohu a tu musia doviest do konca, takze hladat sa nejde, tak som myslela na to, ze je maly v bezpeci v prvej cakre, ale uz som zaspavala.A zatial som tam nebola naspat. Mam trochu vycitky, ze preco sa vo mne trha taka pekna rodinka ? =o(

    Páči sa mi

  141. a co to znamena ked tam nemame len zvery ale aj ludi?ja som mala napriklad v korenovej cakre kozmonauta na inej planete,ktory chcel len trochu susenej potravy a vodu a jeho jedinym problemom bolo,ze nedokaze dupotat nohami,lebo tam bola mala pritazlivost a v celovej som videla tvar dievcata co sa menilo na starenu a naspat.ostatne som mala zvery(zabu ktoru stale zral bocian a ona sa musela stale mnozit v sakralnej,paradneho srandovneho zraloka ktoremu som slubila siltovku v pupkovej,vtacika zavreteho v jaskyni v srdcovej,divnu namyslenu sovu,co si chcela dat lakovat pazury v hrdelnej),okrem korunnej tam som sa este nedostala.

    Páči sa mi

  142. no fasa.tak v korunnej som videla najskor more z vysky akoby som kukala z dakeho kopca,nikde ani zivej duse,potom take biele vlakna to uz mi zacalo byt na vracanie,potom som na chvilu zbadala medzi tymi vlaknami nieco ako embryo ale to uz mi zacalo byt fakt na tycku,musela som otvorit oci a ist na zachod.tam ma parkrat naplo.uz mi je trocha lepsie.

    Páči sa mi

  143. vsetko dobre dopadlo jupijou:))),bola som tam este raz a to embryo bol maly klokanik u klokanici vo vaku.bolo tam paradne.klidek,bezpecie,klokanieho mliecka nadostac.ba dali mi do bandasky aj pre kozmonauta,aby nemusel furt len tu susenu stravu,z toho je cely neduzivy potom:))))fasa naladicka po tomto.tato bola nakoniec najprijemnejsia,este aj s tou zralocou,aj tam bola sranda,len tam to bolo take akcne a tu leharo:)))

    Páči sa mi

  144. Ahojte, aj ja by som sa chcela pochváliť so svojim zverincom :). V koreňovej čakre som si našla zvieratko, na ktorého meno som si absolútne nevedela spomenúť, myslela som si, že je to tapír alebo niečo ako panciernik (ak také niečo je :D). Zaujímavé je, že som vedela, že po anglicky je to armadillo (takže pásavec). Tento nemá žiadne prostredie, okolo neho je len tma a stále je mi otočený zadkom. V sakrálnej čakre som si našla veľmi prítulného netopiera. Najskôr som sa ho aj bála, ale potom mi prešiel na prst a bol úplne milý, prítulný, normálne vysmiaty. Bol v jaskyni, najskôr tam bola úplná tma, potom slabé svetlo, ako z ohňa. Solar plexus bol taký nejasný. Ešte som ani poriadne nebola na tretej čakre a už som videla spokojného leva s privretými očami, tak si vravím, že no iste, klišé jak noha, tak sa sústreďujem na žltú farbu a z nej mi vyletel kondor. Sadol si na kameň vedľa mňa, nevyzeral moc šťastne, aj to prostredie bolo dosť zúfalé, púšť, vyschnuté stromy. Pýtam sa ho, či náhodou nemá byť niekde v horách, čakám na odpoveď a zrazu je z neho pelikán a dáva si rybu. Tak solar plexus je zatiaľ nerozhodný. Srdcová čakra bola veľmi príjemná, žeriav letiaci nad jazerom (toto bolo dosť špinavé, žaburina), okolo je hustý ihličnatý les. Spýtala som sa ho, či môžem letieť s ním, nepovedal nič, tak som išla :). Zosadli sme v lese, pri potôčiku a tam sa čvachtal, tam mu bolo dobre. Hrdelná čakara bol poriadne ostýchavý krab. More bolo čisté, plytké, piesčité dno, len ten krab bol taký nesmelý (no celá ja :D). Tretie oko, tam som našla najpriateľskejšie zvieratko, zebru. Úžasná zebra na nádhernej savane, presne takto by mala vyzerať spokojná zebra. Teda aspoň podľa mňa. Bola hravá, aj som si chcela na nej zajazdiť, ale potom som si to rozmyslela, že asi sa to nehodí na naše prvé stretnutie, tak možno nabudúce. Išla som do korunnej čakry. Tam to bolo opäť zmätené, najskôr dlho dlho nič, teda záblesky mnohých zvierat, až nakoniec to zastalo na líške. Fajn, hovorím si, líška. No kým som si to stihla povedať, bola z nej líška polárna. Takže ďalšia radosť, jupí, mám severské zviera a zrazu hop a zase je z nej hrdzavá líška. Tak sa to stalo niekoľkokrát. Polárna je zádumčivá, ostražitá, uprene na mňa hľadí. Hrdzavá je naopak veľmi nepokojná, možno až hyperaktívna, ale totálne ma ignoruje. No, viem, že som sa trochu rozpísala, budem rada ak si to aspoň niekto prečíta, ak aj odpíše, budem ešte radšej. Hlavne by ma zaujímali tie premeny, či je to v poriadku. Čo si o tom myslíte? Ďakujem a všetkých zdravím.

    Páči sa mi

  145. Toto bolo pre mňa veľmi inšpiratívne, až do tej miery, že keď som sa pustila do vlastného totemu, naskakovali mi v mysli asi všetky zvieratká, čo sa na tejto stránke vyskytli – skrátka bujná fantázia namiesto čistej mysle. Tak som sa rozhodla dať si pauzu a dať šancu tým mojim ozajstným. Medzitým som za bieleho jasného dňa zistila, že moja dôležitá šelma je podľa všetkého čierny panter. Vytiahla som si ho z kariet na linke v článku. Potom neskôr mi kamarátka hovorila, že v noci vedľa svojej postele videla – skočila som jej do reči a povedala čierneho pantera – na čo sa cezo mňa prevalila neuveriteľná vlna energie. A že odkiaľ to viem. Skrátka som to zo seba vytresla bez rozmýšľania. Včera som sa jej zase len tak cvične spýtala, že ako sa má jej cica (zistila, že veľkú čiernu mačko-šelmu naozaj má) a následne sa asi tie naše mačky spolu začali jašiť alebo čo, lebo mi brneli končeky prstov a pery, a okamžite ma to donútilo vystrieť chrbát, nielen vegeťácky sa rozvaľovať na stoličke. A chodidlá pricuclo o zem. Čo ma však trápi, sú zvieratá, ktoré sa mi v poslednej dobe snívajú, alebo skôr okolnosti, za akých sa tam vyskytujú. Slimáky – krásne po francúzsky s cesnakom, bylinkami a maslom, prestreté na tanieri iba pre mňa. Hoci ich mám rada, v tomto sne som sa predsa len zháčila a na tanier som sa pozerala zhrozene. Predvčerom sa mi prisnil potkan, ktorého som sa zúrivo snažila zabiť a ktorý sa o to zúrivejšie snažil zachrániť si život. Keď som mu išla zasadiť posledný úder, zháčila som sa, že čo ak je to moje zviera a nedokázala som ho doraziť, dokonca mi ho prišlo strašne ľúto takého dokrvaveného. Sen sa mi nejako podarilo zastaviť práve v tom zlomku sekundy pred úderom, ale dlho mi trvalo prebrať sa z neho. A znepokojuje ma stále. Naozaj neviem, či slimák a potkan boli moji, ale ak áno, ako si mám vyložiť tieto “vražedné” sklony? Prípadne ako svoje zvieratá zahojiť?

    Páči sa mi

  146. Mila helar, suvisia zvieratá aj s nejakymi schopnostami ? ….len zacinam cestu draka, takze teraz budes mat asi na kazdom clanku spam 😀 ….ale tak aby som neco nepokzil ( inc dufam ze nevadi ze tykam, ale nekde som si cital ze to mas radsej 😀 ) pretoze byvalej frajerke som napriklad odstranil bolest pečene tak že som jej odtal tu zlu energiu vysal, krasne som si predstavoval jak to ide do mna ( nasledne som to vstrebal do seba a predstavoval si ako sa meni v neco pozitivne dufam ze vyslo 😀 ) no a bolest ju presla …. dalej niekedy sledujem keno klub …. alebo take neco …. no a nasledne som si zacal mysliet na cisla ktore pojdu dalej a po 4tom vydarenom co mi vyslo som sa radsej stopol ze nemozem byt az taky uzasny 😀 ….. takze otazka stoji takto ze ci to ma nejaky suvis tie zvieratka s nejakymi schopnostami, popripde mam pocit ze mam nizku energiu a aj tak taketo veci dokazem ze ako je to mozne ? 😛

    Páči sa mi

    • Neexistuje niečo ako “slovník schopností podľa zvierat”, ktorého by sa dalo držať. Najjednoduchšie je vždy spýtať sa… Každý človek môže mať celkom odlišné asociácie s daným zvieraťom a pre teba je dôležitejšie to, čo si s ním spájaš ty, než to, čo si s ním spája ktokoľvek iný. Pýtaj sa a bude ti odpovedané. 🙂 Nie odo mňa; od toho zvieratka. 🙂

      Páči sa mi

  147. Dobrý deň Helar,
    Myslím že som zistila všetky zvieratá v toteme. No je možné aby som ich zistila už na prvý krát? V koreňovej mám plameniaka, v sakrálnej chameleóna, v pupočnej hada, v srdcovej je fénix, v hrdelnej škorpión, v tretiom oku je nejaký čierny premenlivý tvor s žiarivými žltými očami a v korunnej je morča. Mám pár otázok s ktorými si neviem sama poradiť a budem veľmi rada ak mi s nimi pomôžeš 🙂 Takže prvá otázka sa týka toho hada, našla som ho pomerne ľahko ale objavoval sa mi aj v srdcovej, hrdelnej a korunnej čakre. V korunnej mi pomohol nájsť morča a ako by som sa pri tom vžila do neho. Nechápem ako je možné že bol vo viacerých čakrách. Potom tu niečo s tým škorpiónom, je pomerne zanedbaný a aj prostredie v ktorom žije vyzerá ako z nejakého horroru a ja by som mu s tým rada nejako pomohla. A ešte posledná otázka sa týka toho čierneho tvora, je to vážne divné najprv som si myslela že to je nejaká veľká húsenica ,ale potom to bol zrazu mravec, krysa a veľa iných zvierat. Žije to v nejakom kanáli a ide z toho vážne strach, nevieš čo by to mohlo byť?

    Vopred ďakujem 🙂

    Páči sa mi

  148. Dobrý deň prajem,
    chcem sa zo začiatku poďakovať p. Helar za úžasnú stránku, čerpala som a stále z nej čerpám veľmi veľa užitočných informácií.

    začínam cestu drakov, takže sa označujem za začiatočníka a preto Vás prosím o radu:
    už nejakú tú dobu si robím svoj zvierací totem, postupne si dopĺňam zvieratká, zatiaľ žiadne problémy neboli, až nejaké 2 dni dozadu pri počúvaní hudby na aktiváciu jednotl. čakier moje nohy nevedia obsedieť. neustále sa s nimi potrebujem vrtieť, hýbať, vykrúcať, čo mi niekedy spôsobí, že musím prerušiť meditáciu, prip. úplne skončiť. neviem si to dať do súvislostí, preto prosím, ak by Vás to neobťažovalo, že by ste mi poradili čo robiť/nerobiť.
    PS.: meditovala som aj po sediačky, aj ležmo – nič na tie nohy nepomáhalo.

    Ďakujem pekne za Váš čas 🙂

    Páči sa mi

  149. totem je vážne zaujímavý a akopíšete na začiatok asi aj dôležitý. Ja so svojimi schopnosťami chvíľku niečo robím, chvílu zase nie, ale ako na to pozeráma si by som mala sa tomu viac venovať. Začala som si robiť totem spolu s odporúčanou hudbou. K poslednej čakre som sa nedostala, prišla na mňa strašná únava, musela som si lahnúť.
    Ale tie ostatné boli asi takéto:
    Smädný lev v koreňovej čakre, Biely nervózny kôň v druhej čakre – najprv na slnečnej lúke, neskôr prichádzala búrka (neviem, či búrka súvisela s koňom pretože asi hosinu na to prišla reálna búrka, orol – lieta strašne vyoko, 4. čakra – škorpión na púšti, najprv ma chcel pohrýzť, 5. čakra – čierna labuť, žmurkala na mňa :D, 6. čakra – ľadový medveď s mláďaťom (chvílku sa ale menil medzi vlkom a medveďom), čo môže znamenať to mláďa? a siedmu zatiaľ neviem, pretože ma to strašne unavilo.
    ďakujem za návod, k totemu sa budem istotne vracať a snáď sa mi podarí aj bez únavy dopracovať sa k 7.

    Páči sa mi

  150. Včera večer sa stala úžasná vec 🙂
    Napadlo ma, že by som mohol opäť raz vyskúšať, či sa mi podarí spraviť totem, lebo do teraz sa mi to nepodarilo 😀
    No a išlo to tak hladko, že som myslel, že od radosti vyskočím z koče 🙂
    1.) v 1. čakre keď som na ňu zameral pozornosť, som zrazu videl hladinu oceánu. Úplne hladkú a nádherne belasú a zrkadliacu.
    No a zrazu, kde sa vzal, tu sa vzal môj kamoš delfín, čo ma viezol do siene Amenti. Ešte teraz ma napĺňa krásny pocit lásky, ktorý k tejto bytosti cítim. Vystrkoval hlavu z vody a veselo pískal tú ich delfíniu hatmatilku. Veľmi som sa tešil, že ho znovu vidím, ale šiel som ďalej, lebo som bol veľmi zvedavý
    2.) tu som potreboval na obraz trochu dlhšie, ako keby sa mu nechcelo úplne ukázať :D, ale po chvíľke som videl piesočnú dunu. Bolo tam veľmi teplo a vôbec mi to nevadilo, ale ináč nič viac, aspoň na 1. pohľad :). Potom som zaregistroval pohyb do S a vedel som, že sa pozerám na svet očami hada. Chcel som vedieť, aký had to je a môj pohľad sa ako keby zdvihol a bol som oblečený v drsnej hadej koži štrkáča, čo má také ako keby “anténky” na hlave 🙂 Vyliezol si na taký skalný výčnelok, čo trčal z piesku smerom k slnku a tam sa stočil do klbka a zostal sa vyhrievať. Pod skalou bol príjemný tieň a tak som si tam sadol začal meditovať, ale zastavil som sa len na chviľu.
    3.) V 3 čakre som na 1. pohľad videl lúčne kvety. Keď som stiahol “zoom”, videl som kopcovitú horskú lúku položenú medzi horami. Nádherne zakvitnutú a zelenú, ale nič viac. Až o chvíľu vyliezol spoza vŕšku môj indián, oblečený komplet v koži ako Vinetou :D, ale nebol sám. Na ruke mal nádherného orla s bielou hlavou. Veľkého a majestátneho a aj indián sa tváril absolútne sebaistý a hrdý. Stál tam na vŕšku, nohu predkročenú na takej menšej skale a díval sa do slnka. Bol som trochu zmetený, lebo s 2ma účinkujúcimi na 1 piesku som nepočítal a v tom momente sa orol vzniesol do vzduchu a letel smerom k oblakom až úplne hore ako boli vrcholky hôr. Stále mi to nešlo do hlavy, ale nechal som si to na neskôr a išiel som ďalej 🙂
    4.) všetko sa vysvetlilo, keď som sa prepol do 4ky a a zrazu som pozeral na zem z obrovskej výška a vietor mi strapatil perie.
    Letel som vysoko nad horami a videl som šíru zem a bol som pánom situácie. Orol, majster vzduchu. Bol som veľmi šťastný a aj stále som, z tohoto veľkolepého zážitku 😀
    5.) tu som mal opäť obraz trochu “skúpi na slovo” a nevedel som zamerať pozornosť na obsah a potom som zaspal, takže pokračovať sa bude až dnes večer :mrgreen:

    …aj napriek tomu, že som dobrodružstvo nedokončil, som veľmi šťastný, že sa podarilo všetko, čo sa podarilo 😀

    Páči sa mi

  151. Dobry den,
    ja som Kika, mam 12 rokov a skusala som si urobit svoj totem. Je normalne, ked sa mi vlk presune za noc z tretieho oka do hrdelnej cakry?? Nemoze to byt len vyplod mojej fantazie?? Nenasla som na to hudbu a tak som si ho vytvorila vcera bez nej. Moj totem: v 1 cakre mam delfina, v 2 mam cierneho pantera, v 3 mam vtacika, v 4 mam medveda, v 5 mam vlka, v 6 nic, v 7 datela. Moc dobre svoje zvierata nevidim, ani ich okolie, no domyslam si. Nevadi to?? Panter je stale utocny a ostatne zvierata sa boja mi pomoct. Nemozem mat len velku fantaziu?? Prosim vas odpovedajte co najskor. Za odpoved uz vo pred dakujem. Mozete mi ich posielat aj na mail: dominkika@gmail.com. PS: musi byt aj hudba pustena pri meditacii a pri navsteve zvieratiek?? Kika

    Páči sa mi

  152. Ahoj,vsade citam ponorit sa dovnutra,najst zviera,cakry,konunikovat,upratat mysel….vsetku teoriu viem,ale uprimne mam taky bordel v hlave ze nech mwditujem ako meditujem,neviem nic najst, ako na to ?zavrem oci a vidim to co kazdy clovek kwd zavrw oci.ked si chcem prwdstavovat ako vyzera cakra a zvoerata…nejde mi to proste.

    Páči sa mi

Povedz svoj názor