O našom „programovaní“

Dnes som do Mračnej hory pridala článok Láska, strach a naše „programovanie“, v ktorom sa rozoberá, prečo máme v živote a vo vzťahoch problémy. Odporúčam, aby si ho prečítali všetci, ktorí sa chystajú na kúzla lásky (hlavne tú časť o ideálnom psovi). Výsledok celého textu je, že “šťastie v láske začína sebaláskou” – a prečo, to je už zdôvodnené v článku.

Tu je úryvok na koštovku: “A presne toto sa stane s naším životom – čo očakávame, to aj nastane. Ak chceme zmeniť ten neželateľný stav, v ktorom sa nachádzame, musíme zmeniť naše správanie a náš postoj (stať sa bolesťou bolesti). Musíme si prestať niečo predstierať a vytvárať okolo seba príbehy, v ktorých sme obeť, agresor alebo záchranca v žiarivom brnení. Musíme sa na seba pozrieť a pravdivo priznať, čo sa nám na našom položení páči a čo sa nám nepáči – a potom robiť viac toho, čo nás vedie ku šťastiu a spokojnosti (spokojnosť je oveľa dôležitejšia v živote človeka ako šťastie) a menej toho, čo nám prináša zlé pocity. Potrebujeme sa naučiť vidieť veci také, ako sú, bez nánosu našich emócií a sústavného vnútorného monológu, ktorým večne hodnotíme sami seba. Keď sa zbavíme tohto nánosu, preberáme plnú zodpovednosť za náš život.”

A pretože som sa tentokrát hodne oháňala taoistickými citátmi, pridala som vám tam aj linku na české vydanie Tao-te-ťing (je oveľa lepšie ako slovenské). Taoizmus je “toltécke učenie s čínskymi očami” 😛 .

77 thoughts on “O našom „programovaní“

  1. potrebujem nejaky naozaj uceínne kuzlo na lasku, lebo paci sa my jedne baba ktora je naozaj skvela a velmi by som chcel snou chodit…najlespie nejake lahke a ucinne lebo asi uz bez nej nevydzim…prosim o rychlu odpoved dakujem

    Páči sa mi

  2. Ellie,

    moja odpoveď bola: “problem nie je v kuzle. Mozes si vybrat hociktore, ktore je na stranke, alebo si mozes vybrat sigil alebo mantru. Problem je v tom, ze tomu musis verit, ze to vyjde, a musis to chciet celou svojou dusou, ked bosorujes. Ak toto dokazes, potom kuzlo zarucene vyjde. Len ti nemozem prislubit, ze zajtra.”

    Páči sa mi

  3. Helar,

    som tak troska skeptik, co sa tyka magie a kuziel. Ale sadnut si k netu a vyhladat nejake info o tom ma pritiahlo, ked sa mi zrutil 10 rocny vztah.Dovod?Prestala lubit, milovat, nevidela so mnou uz ziadnu buducnost, co si protireci s jej 10-rocnym tvrdenim a snahou byt stale so mnou.Zrazu nema jasno, ci ja som ten pravy.??Moje vysvetlenie: sklamala sa vo mne, alebo je v tom niekto druhy, vplyv okolia,nova praca, knihy (autor Maxim E. Matkin)…. pravdu vie len ona samozrejme. Moja otazka: Ma zmysel to nejako riesit z mojej strany??Pouzit nejke kuzlo? viem ze ma ma stale strasne rada..ale co ked jeden chce a druhy uz nie.
    Dakujem.

    Páči sa mi

  4. nie peri,nema to zmysel riesit kuzlami,pokial ona uz nechce,ovplyvnujete jej slobodnu volu,ona sa rozhodla,takato vyslana energia,sa od nej odrazi,je zablokovana,a vrati sa vam pekne krasne spat,v akej forme,za to nik neruci. To co mohlo fungovat krasne 10 rokov,dnes uz nemusi. peri,vsetkych ludi,ktorich v zivote stretneme,nestretneme nikdy nahodne,toto co napisem sa moze zdat byt hnusne,sebecke,ale tak to je,kazdy clovek nam cosi da,odovzda a potom nejakym sposobom z nasho zivota odide,proste dal a uz viac nema co dat. Ludia sa menia,vyvijaju na duchovnej urovni,mozno sa zmenila ona,mozno vy. Ako duchovne rastieme,rozvijame vyssie cakry, ludia s ktorymi sme si rozumeli na tych nizsich urovniach-cakrach,zrazu si s nimi nemame co povedat,alebo nam nerozumeju,najdeme inych ludi. Zivot ide dalej,posuva nas vpred,presne tym smerom,ktorym mame ist,niektori ludia su tu pre nas iba ako zastavky,prechodne stanice,su tu pre nas na isty cas,niektori na cely zivot. Tie “zastavky”nas nieco naucia,vdaka nim vystupim o schodik vyssie, k tomu,co tu pre nas je. Vyvijame sa,ucime sa,aby sme si tak povediac zasluzili vlastne stastie a pravu lasku. Vzdy ked nieco alebo niekoho stratime,uvolnujeme cestu k tomu pravemu. Bohuzial musime vzdy cosi stratit,aby sme cosi ziskali. Cosi musi opustit svoje miesto,uvolni tym miesto tomu co ma prist. Berte to takto,nevycitajte si nic. Pokial to nie je iba male nedorozumenie,a jeden z partnerov sa rozhodne vo vztahu viac nepokracovat,lebo mu tento vztah,partner,nic nedava,nema uz co ponuknut, ideme dalej. Laska je energia,ktora sa meni,preto su rozne stupne a formy lasky(mat rad,lubit,milovat).

    Páči sa mi

  5. p*veras,

    myslim ze mas pravdu, ale pre mna je tazko sa s tym vyrovnat, pretoze ja som tomu cloveku velmi pomohol a dostal ju tam kde je, vlozil som do neho vsetku energiu za celych 10 rokov. Ale vzdy som citil ze mam miluje, ale teraz mi povedala ze neciti lasku, ja som tomu vobec nerozumel, ma vsetko o chcela mat, a zrazu nechce byt so mnou. Kuzla som chcel pouzit preto ze okolie na nu vplyva omnho vacsou energiou a je tam vela neprajnikov a ludi, kt. nam zavidia nas vztah. Proti tomu som chcel zakrocit…lebo viem ze ona sa so mnou nerozisla len tak z jedneho dna na druhy… ale s placom ze ju stracam. Tak som sa snazil a daval som tomu nadej, robil som vsetko co chcela, ale nepomohlo…stale tam bolo nieco(niekto) co jej hovori ze nie…. a ako ju ja poznam je to velmi citlivy clovek. Neviem teraz ci sa mam na nu hnevat, alebo sa snou s kamaratit ako to ona chce. Myslim na nu kazdu minutu, je to velmi tazke. Ako mam zistit, ci naozaj nieco ku mne citi este??Lebo ja to stale citim ze ma lubi, ked ju stretnem vidim jej to na ociach.Tlacia sa jej slzy, ale snazi sa to zakryvat….a hovori nie je to jednoduche ani pre nu, ale ked je sama je jej dobre. Stale tomu nerozumiem.
    Dakujem

    Páči sa mi

  6. Peri,

    problém s naším životom je ten, že ho berieme príliš osobne 😛 … Šťastie a láska nie sú odmena za to, že je človek “dobrý” alebo “zlý” podľa nejakej spoločenskej normy, ale sú reakcia na to, čo v sebe máme a čo do hry vkladáme. A pretože vzťah vždy pozostáva z dvoch ľudí, tak obaja potrebujú vkladať veci/pocity/presvedčenia/prístupy, ktoré sa navzájom dopĺňajú a ktoré pozdvihujú pocity/prístupy/presvedčenia toho druhého o úroveň vyššie. Takto sa potom dvaja ľudia po sebe “popínajú” ako liany a jeden je oporou toho druhého – a opláca to láskou.

    Ak u jedného z partnerov zostane nejaký pocit/presvedčenie/prístup nenaplnený, vzťah sa skôr či neskôr rozpadne. Alebo sa rozpadne, keď v priebehu vzťahu partner zmení svoj pocit/presvedčenie/prístup. To sa asi stalo vašej priateľke.

    Teraz si predstavte, že prizvete k dielu mágiu a “pričarujete” jej nejaký pocit/presvedčenie/prístup, ktorý nie je jej vlastný. Tým ju zmeníte. Tak ako je to – koho to vlastne chcete? Ju, živého človeka, alebo svoju predstavu o nej? Väčšinou sa ľudia pri kúzlach lásky domáhajú toho, aby ten druhý naplnil ich predstavu o ňom – a preto radím k veľmi opatrnému používaniu kúziel lásky!

    Nie vždy v živote dostaneme to, čo sme chceli. Ak tam bol nejaký rozdiel vo vašom očakávaní a jej ochote dávať, je to z dlhodobého hľadiska vo váš prospech, že ste sa rozišli. Alternatíva by bola trápiť sa jeden vedľa druhého po celý zvyšok života s vedomím, že ste možno mohli dostať niečo lepšie, 100% toho, čo potrebujete… Ale aby to nebola zbytočná bolestivá lekcia, snažte sa z nej odvodiť nejaké poučenie: kde to zlyhalo, prečo to zlyhalo, kedy ste mohli zistiť, že to zlyhá, čo môžete nabudúce sledovať, aby ste videli signály zlyhania… a také veci.

    Psychológovia hovoria, že človek zostáva radšej v situácii, ktorá mu nevyhovuje, lebo sa bojí tej novej, pretože ju ešte nepozná a nemá záruku, že to bude lepšie. Preto rozchody bolievajú. Z minulosti vyberáme to dobré a márne to hľadáme v novej situácii. Jedného dňa v nej však nájdeme niečo dobré, čo sme predtým nemali – a odrazu začneme zabúdať a zmierime sa. Podstatné je, aby sme sa “nehádzali o zem”, ale mali oči otvorené pre dobré nové veci, ktoré s novou situáciou prídu.

    Nič na svete nie je definitívne. (U bosorákov už ani smrť.) Môže sa stať, že sa dievčina dostane z prostredia, ktoré ju dnes ovplyvňuje, a vráti sa k vám. Ale potrebujete, aby sa z neho dostala z vlastného presvedčenia, nie preto, že ju niekto pobosoroval. Ak ju totiž pobosorujete, nepoučila sa zo situácie a nabudúce sa to môže zopakovať znova. Kamaráti zostaňte, ale neviažte sa na ňu – ona potrebuje urobiť ten skok vo vývoji svojimi vlastnými silami.

    A tak ak chcete bosorovať, tak sa venujte uspokojeniu svojich potrieb – urobte si kúzlo pre perfektného partnera alebo na ľahšie zabudnutie, a pozerajte, čo dobré nové vám nová situácie dokáže poskytnúť…

    Páči sa mi

  7. Helar,

    dakujem, to co ste mi napisali je asi ten najspravnejsie pre mna. Len moj pohlad je asi z obidvoch stran. Ja som v znameni Braran, som bojovnik a budem bojovat. Ale nebudem nic robit na silu. Chcem len aby pochopila co vlastne vo mne mala. Kuzlo som nechcel pouzit na prinavratenie lasky, ale na zistenie jej skutocnych citov… ku mne, alebo k niekomu inemu. Moc nechem bosorovat, len som chcel vediet ci take kuzlo existuje.?? Pretoze si myslim ked sa zene vytrati laska k muzovi, v takom dobrom vztahu tak tu lasku zacina presuvat niekde inde… a s tym sa mi tazko vyrovnava….

    Páči sa mi

    • Vies, ona pochopi, co v tebe mala, sama a a inak. To, co jej Ty chces povedat, je Tvoja pravda, nie jej, inak by ste to videli spolu uz vtedy, ked “to este bolo dobre”. Velmi to boli, zazivame/zazili sme to vsetci, ale prave tym si vieme potom vazit to nove. Lebo uz vieme, co nechceme, aj ked este mozno nevieme presne, co chceme. A nemozes s snou byt kamarat, to su len pekne predstavy a cele pozitivne fantazie. Z kamaratstva sa moze vyvinut laska, ale naopak to nejde. Ked sa totiz rozpadne vztah, je to preto, ze v nom nefunguje to priatelstvo, ktore ho ma drzat. Vzdy je jeden viac ublizeny ako ten druhy, preto nevieme ostat kamarati. Mozes sa snazit spominat vdobrom, ale neznasilnuj sa na kamaratstvo, zbytocne sa vystavis – vzdy totiz budes v sebe zivit nadej, ze sa to zase prehupne do lasky. Ak tam laska nie je, tak neprehupne. Nestracaj tym cas, ani energiu. Vela sil Ti prajem.

      Páči sa mi

  8. peri ako najednoduchsi sposob nahliadnutia do myslienok inych osob, pouzivam sny. Bolo to tu uz popisane,jednoducho si napiste otazku modrym perom na papierik ten vlozte pod vankus,tu otazku si pred spanim opakujte a myslite na nu. V sne dostanete odpoved,mnoho ludi sa vsak divy,ze nedostanu tu odpoved v takej forme akoby ocakavali, pri tomto je velmi dolezite vsimat si pocity,ake ste pri tom sne mali,co ste citili??
    toto je moj sposob,ostatni vam poradia iste ine sposoby.
    Helar to vsak napisala uplne krasne a presne,niekedy ja sama svoje pocity a myslienky takto presne-tak aby ich ludia pochopili spravne-cize tak ako ich myslim,podat zial neviem.
    Podelim sa s vami dnes s jednou svojou skusenostou,az rok,som zotrvavala v “nestastnej istote”-ako to nazyvam ja,podrobnejsie to opisala aj Helar vyssie,citila som ze to nie je spravne,vsetky okolnosti,zhody nahod,vnutorny hlas,vsetko mi hovorilo “Chod odtial prec”!!! kedze som Byk tvrdohlavy, ignorovala som to a diali sa mi veci,coraz “tvrdsie”aby som to konecne uvidela,dnes som to spravila,netusim kde sa vo mne nabrala odvaha,alebo nazvyte to ako chcete,proste som to razne ale s laskou ukoncila. Neviem vam ani opisat ten nadherny pocit slobody a volnosti,odputania,ktory teraz v sebe mam-akoby som cely ten rok nosila na svojom chrbte neskutocne tazky balvan,dusil ma,nicil ma,bolo tak jednoduche sa ho zbavit !!! teraz mi je trosku aj smiesne,ako som sa zubami-nechtami drzala tejto situacie,ako som sa ju bala opustit,ze ostanem sama…proste som volna a viem,ze pride cosi lepsie a tesim sa na to 🙂 bolo by to prislo uz davno,mohla som to mat uz pred rokom,keby som tuto situaciu bola opustila. Kedysi mi priatel povedal mudru vec OPUSTI VSETKO CO TI UBLIZUJE A CO TA ROBI NESTASTONOU,OPUSTI TO BEZ VYCITIEK A POCITOV VINY. MAS PRAVO SA ROZHODNUT. NEUBLIZUJ SI RADSEJ SAMA,AKOBY SI MALA UBLIZIT NIEKOMU INEMU!!
    pocuvajte svoj vnutorny hlas peri,svoje pocity….aj keby sa k vam vratila,uz nikdy by to nebolo ako pred tym…

    Páči sa mi

  9. Ahoj, ja by som sa chcel spýtať, či neexistuje nejaký spôsob, ako sa zbaviť nejakých fóbií. Či na to existuje nejaké kúzlo alebo či sa na to musí odhodlať, viem, že človek by sa s tým mal vyrovnať, ale niektoré fóbie sa ťažko liečia. Ďakujem

    Páči sa mi

  10. Dalibor_,

    odporúčala by som mantru alebo sigil, ktorý by konštatoval stav, kedy už fóbiu nebudete mať. Najprv si ho urobiť a potom vyhľadávať postupne častejšie situácie, v ktorých by sa fóbia inak dostavila.

    Páči sa mi

  11. Ahoj Helar, tato stranka je naozaj skvela a je super že odpisuješ tym čo potrebuju.. 🙂 ja mam tiež taky “problem” alebo ako to nazvať… taketo veci medzi nebom a zemou ma zaujimaju a fascinuju… noo moj problemik sa tyka samozrejme 1 chalana… paci sa mi a mozno aj ja jemu ale niesom si ista…. bola by som velmi rada keby mi poradis co mam robit… a prosim e-mailom… noo a k tym vseliakym caram a zaklinadlam, hmm ja neviem, …. ked uz tak nic zlozite… ale aj tak dakujem za odpoved :))

    Páči sa mi

  12. Ahoj Helar,
    chcel by som poradit v jednom probleme ktory mam. Velakrat mi chyba sebadovera pri jednani s ludmi a velkrat im zo strachu pred ich hnevom a pod. ustupujem. Dokonca aj osobam, ktore fyzicky o mnoho prevysujem. Pri kontakte s nimi som nervozny a ako by mi chybala odvha a samozrejme ze oni to vycitia a podla toho dominantne som mnou jednaju. Dokonca niekedy mam strach strach ludi stretnut. Vazne nechcem byt v pozicii otlkanka ( sloveneho ), ale zaroven viem ze je to moja chyba pretoze su tak silni ako ja som slabi. Je takisto pravda, ze mam relativne dost velke muzske ego a som nerad, ked pri slovnych konfrontacich taham za kratsi koniec.

    Páči sa mi

  13. Mimushka,

    nejako mi unikla vaša otázka, takže až teraz: skúste sigil (časť o sigiloch a mantrách vpravo na lište). Myslím, že je to tam celkom dobre popísané.

    Iná možnosť je cielené snívanie: na papierik si napíšete presnú otázku, na ktorú chcete odpoveď, dáte si ju večer pod vankúš, pred zaspaním na ňu intenzívne myslíte a zapisujete si, čo sa vám prisnije. Tak dlho, kým sa vám niečo neprisnije. To potom interpretujete a hľadáte v tom odpoveď na otázku.

    Risul,

    kontakt s ľuďmi si môžeme natrénovať jedine kontaktom s ľuďmi. Pre začiatok je vždy lepšie pohybovať sa v skupine, kde zdieľame záujmy, lebo potom je o čom hovoriť a nepripadáme si ani čudní, ani znevýhodnení a vytrasení.

    Na podporu môžete použiť kamene: ruženín, larimar, achát Belasá čipka budujú v človeku sebavedomie a sebestačnosť.

    Ak chcete urýchliť vývoj, kombinujte to s pozitívnymi afirmáciami, napríklad si každé ráno do zrkadla opakujte “mám rád kontakt s ľuďmi, lebo som v ňom úspešný”. Alebo si urobte takú mantru (v časti o sigiloch a mantrách).

    A čo sa týka tých slovných konfrontácií – keď sa o niečom rozprávame, tak aby sme dosiahli nejaký cieľ/výsledok, nie aby sme pestovali svoje ego. Ak prehra v slovnej potýčke slúži dosiahnutiu cieľa, tak je absolútne prijateľná a potrebná, nie? Veď by bolo trápne, keby ste mali byť ten najmúdrejší človek na svete… to by ste si nemali už ani s kým “skecnúť”! 😛

    Páči sa mi

  14. Helar,
    Problem je asi v tom, ze som mozno zbabelec. A neviem ludom povedat co citim a neviem prejavit svoj hnev,potom som ako tlakovy hrniec a vtedy zacnem nenavidiet, pretoze mam vzdy obavy ze sa urazia a ja ich stratim. Totiz ti ludia su kamarati. Uz mam z toho take depresie a strach, ze niekedy mi totalne chyba elan vitae a chut do zivota. Furt im totiz ustupujem a ako som povedal oni to potom zneuzivaju, bud vedome alebo nevedome.

    Páči sa mi

  15. milá HelaR, myslím, že toto je dobrá rubrika…aj ja som sa bála rozchodu, ako som Vám písala do mailu…. ale už je to za mnou..a som z toho smutná..máte asi veľa robotky a na kartičky nie je čas..ale nevadí…ale prosím aspon sa ozvite..dakujem. 😦

    Páči sa mi

  16. Keď som si klikol na túto rubriku čakal som že tu budete rozoberať liečenie fyzického charakteru. Som viacmenej vyťažený človek a snažím sa svoje otlaky modriny natrhnute svalstvo atď. riešiť meditáciou ale veru kym dojdem k tomu že budem meditáciou liečiť musím prísť na niečo čo by mi to zatiaľ umožnilo. Prosím hocikto poznáte nejaké spôsoby liečenia bolestí (fyzického) ktoré by mohli zabrať? Vopred vám ďakujem.

    Páči sa mi

  17. Zdravim aj ja:)…k tejto sranocke som sa dostala asi pred tyzdnom, no az teraz sa mi naskytla moznost si ju lepsie prestudovat:) Ja som sa rozisla asi pred dvoma mesiacmi:/hmm..Problem bol v tom, ze dotycny obluboval skor jednu rastlinku o ktorej tu nechcem nejako verejne polemyzovat…a teda sa tym vsetko pokaslalo (ex priatel ma 30rokov a stale to praktizuje://btv ja mam 21)..:((..Boli sme spolu 2 roky…najviac ma mrzi to, ze ma teraz po rozchode ignoruje a ledva sa mi pozdravi:( Takyto pristup by som nepriala nikomu zazit! Je to hrozne, fakt !…No co je na tom najhorsie, ze ten clovek vobec nie je v podstate zly, velmi sme si rozumeli a velmi mi aj chyba:(..a ked ho teraz po case stretavam,tak este stale vidim a aj citim, ze si nie sme lahostajni hmm. Ibaze sa nedokazeme porozpravat ako ludia..pretoze on to riesit nechce, snazi sa mi nejakym svojim sposobom vyhybat, najnovsie zvykne odist z podniku, bez toho aby sa mi aspon pozdravil…a teda sa to nikam nemoze pohnut. Ak hovorim o pohnuti, mam na mysli tu komunikaciu medzi nami..som z toho zufala;(..Chcela by som vediet v com je problem, preco sa tak zacal chovat?! :(((. Mozno je to muzska jesitnost,ze ma takto ignoruje, no mna takyto sposob velmi ubija. Neverim, ze ma uz nema rad, urcite mu chybam aj ja, tak ako chyba on mne. Ved to na nom vidno, ked sa nam stretnu niekedy pohlady. Nedavno som skusala kuzlo z knihy/Nova kniha kuziel/ na zlepsenie komunikacie…a stale cakam na jeho ucinok..bolo tam napisane,ze do dvoch tyzdnov by sa malo nieco zmenit..zatial presiel len tyzden od vtedy co som toto kuzlo uskutocnila. On bol v tom case v nemocnici (kvoli mandliam) ako som sa od nasich spolocnych znamich dozvedela, kedze on so mnou nekomunikuje:( a teraz je uz vraj doma. Som v znameni blizencov a velmi ma to mrzi ked nemozem s niekym komunikovat, len preto, ze dotycny trucuje alebo ako to mam nazvat. Mega problem vidim hlavne v tom, ze ma asi problem sam zo sebou, kedze ako som spominala na zaciatku, nedokaze sa zbavit svojho navyku.:((( Ja som mu chcela velmi pomoct, ale on zjavne pomoc nechcel a ani nechce…no stale ho mam rada a casto na nho pocas dna myslim..hmm..prosim skuste mi nejako poradit..zaujimalo by ma ci sa da v tejto veci nejako pomoct prostrednictvom magie..ak ano..tak mi prosim poslite na mailik nejake to kuzlo..uff, vopred dakujem.

    Páči sa mi

  18. ach boze uz je to tu zase…
    matuš, ty asi vobec nevies co taketo kuzla sposobuju.. ak mate byt spolu, budete.. ovplyvnovat druhych ludi nie je spravne.. a keby si si aspon dal tu namahu pohladat nejake to kuzlo sam, lebo sak ich je tu dost, ale nie.. zboznujem ludi, ktori si cosi vymyslia a hned to chcu mat naservirovane rovno pod nosom, pritom sami nehnu ani prstom a ani nevedia co to obnasa.. najskor si nastuduj co treba a potom zistis, ze ovplyvnovanie druhych sa nevyplaca.. ale ak chces, je tu este dalsi sposob ako to zistit a to poucit sa z vlastnych chyb… takze rob ako myslis..

    Páči sa mi

    • prosim ta nemohla by si mi poradit niejake ucinne kuzlo na lasku? lubim jednu slecnu velmi a aj ona lubi mna ale ma blok koli ktoremu so mnou nemoze byt.. velmi ju lubim je uzasna a koli nej by som obetoval aj vlastny zivot..prosim ta napis mi na email modreocko29@azet co mam urobit niejake kuzlo alebo radu.. dakujem velmi pekne

      Páči sa mi

  19. Dobrý den milá Pani Helar 🙂 Chcem Vás pochválit je to naozaj skvelá stránka..:)Mám rada ezoteriku a vasa stránka mi napomaha vidiet veci v inom svetle…:)
    Chcela by som sa opýtat o karmických vztahoch 🙂 Pretože ani ja niesom výnimka…. Po 4 rokoch celkom nahodou som sa ozvala cloveku na ktoreho som uplne zabudla…zacali sme sa stretávat …. Nepohodli sme sa potom si nasiel druhu a boli sme priatelmi … potom bol sam…. zacali sme sa znovu stretavat …. a ked sa mal rozhodnut znovu si nasiel inu a mna to zranilo .. tak sme to ukoncili … lebo zostat priatelmiako to chcel by bolo absorudne…kedže som nechcela živit v sebe nadej….aj tak nevedel co chce…. pretože s nou zacal chodit a mna chcel ako kamosku ..viem ale že to nebola pravá láska mala som ho len rada …ale bol to clovek ktoreho som si vážila pre jeho vlastnosti … a pritahoval ma…ale stava sa mi že stale na nho myslim aj ekd nechcem….. a dokonca s ami neikedy aj sniva o nom … hm..snažim sa ho vymazat zo svojho života… pretože musim posilnit svoju vieru že pride lepsi 🙂 ktorý naplni moje srdiecko 🙂 dokonca som sa s nim bala aj milovat asi to bolo zakorene v mojej intuicii že to nie je správny clovek ..ale chcem sa opýtat ako poznam že je to ten pravý …??ked pride… a aký su to ludia ktorý nevedia čo chcu a po com tužia…???? dakujem velmi pekne

    Páči sa mi

  20. chcela by som vedit ako ziskat staru lasku, nejake rychle a lahke kuzlo bo on vie co chce ale sa boji, ze ja ho po case opustim dakujem mozete i emailom

    Páči sa mi

  21. on nevedel co chcel pre to nase nedorozumenie ktore bolo :(((( ale citim že ma ma rad ….aj ja jeho ….aj ked viem že mat rad alebo je rada je ine ako lubit a milovat :(( prosim mohla by som dostat odpoved ….?? :(((( prosim pani helar..:(((

    Páči sa mi

  22. Dobry den Helar,ja tiez by som mala na teba velku prosbu o pomoc.Mam 33 rokov a 1dieta.s manzelom sme mali pekny vztah,aj ked sme sa niekedy pohadali.Uz asi rok ma manzel ignoruje,ma mladych slobodnych priatelov,s ktorymi travi vela volneho casu.na nas casto zabuda.uz si ani nepamatam kedy mi povedal,ze ma lubi.ostal citovo velmi chladny. neviem co ho trapi,je dost uzavrety.Velmi tuzim po druhom dietati,ale manzel nechce.som z toho smutna a neviem ako dalej.dakujem Ti za skoru odpoved.

    Páči sa mi

    • Žena ktorá neľúbi seba, nezaslúži si aby ju ľúbil aj niekto iný 😀
      Každý deň sa tajne postav pred zrkadlo a hovor si aká si krásna a že ťa každý obdivuje a cítiš sa sexi. 😀 a ver že tvoj čas práve prišiel , posielam božtek hi hi 😀

      Páči sa mi

  23. Dobrý večer pani Helar potreboval by som poradit s kuzlom lasky dake jednoduchšie a účínné, . Veľmi lubim svoju priatelku teraz už bývalú uvedomil som si čo pre mna znamená, a že ju potrebujem a chcem s nom prežiť zvyšok života – ked sme spolu je nám spolu výborne, cíti sa pri mne užasne ked sme sami spolu, ale nie je si celkom ista čo ku mne teraz cíti. Ja mam taký vnútorný pocit že ona je tá prava a chcem o nu bojovat, prosím poradte mi ako postupovat a poradte mi kuzlo.
    Mohli by ste mi to prosim poslat na mail dakujem

    Inac stratka a blogy su super pokracujte v tom.

    Páči sa mi

    • Rado,

      bez kúzla. Budovať príležitosti, aby ste boli spolu, aby sa z toho stal zvyk, bez ktorého žiaden z vás nechce byť. Čím viac sa dvaja ľudia spolu nasmejú, tým ťažšie si hľadajú iného partnera.

      Páči sa mi

      • Dakujem za radu Helar potreboval by som to svami prebrat bližšie čo sa týka mojho problemu bud mailom alebo ak by to bolo možne aj telefonicky, potreboval by som sa svami o tom porozprávať, ako postupovat a ak by bolo možne dačo na urýchlenie toho procesu neviem ci daku mantru alebo sigil.
        Proste by som to potreboval s vami cele rozobrat dakujem za odpoved.

        Páči sa mi

  24. no a este sa tam tlaci tretia osoba nejaky chalan su kamosi nechodia spolu tak velmi by som potrebol aby sme boli spolu poradte dajake ucinne kuzlo prosim Helar

    Páči sa mi

  25. Rado,
    vpravo na lište bosorácky receptár,tam si nájdi, čo potrebuješ, Helar ti už poradila,nič osobne s tebou nebude preberať, takto to tu nefunguje, toto je straánka, kde sa ľudia pod jej vedením učia robiť a nie aby niekto za nich urobil, alebo vyriešil.

    Páči sa mi

  26. Salnitka
    Ale ja som nemyslel robit to za mna len usmernit a poradit a co sa tyka stranky dost veci som si tu pocital ale aspom odporucit ci by som si mal spravit sigil a plus to skombinovat s dakym ucinnym kuzielkom napr Kúzlo lásky Bielej Dračice. Kde ak som to dobre pochopil pise biela dracica ze medzi nimi to bolo na spadnutie a u jej kamaratky rozpad a teraz je tam presny opak cize su spolu. A este ake rozostupy maju byt pri kuzlach napr 3 dni alebo 7 dni a ci mozem kuzlo od bielej dracice zopakovat viac krat a este o ake kuzielka topripadne doplnit aby to malo co najsilnejsi efekt dakujem

    Keby sa ktomu mohol dakto vyjadrit co ma s tymto kuzlom alebo podobnimi skusenosti a ak by sa dalo keby sa vyjadrila aj biela dracica
    Dakujem

    Páči sa mi

  27. Nepochopil si to ešte? Láska sa znásilniť nedá tak nalupkaj do toho receptára a skús to, všetky kúzla lásky sú ti na vieščo keď vám proste nieje súdené byŤ spolu jednoducho sa premůž a prečítaj a skúšaj nikdo ti tu nič nedonesie na tanieri niesme reštaurácia!

    ADIOS

    Páči sa mi

  28. Ok pochopil som ja ju nechcem znasilnovat len dopomoc k tomu jedno som uz vyskusal to od bielej dracice len som chcel vediet kto s akym kuzlom ma skusenosti a ktore sa najlepsie osvedcilo, alebo ktore je vhodne na moju situaciu a ci mozem to kuzlo spravit este raz.
    A co sa tyka lasku nechcem znasilnovat neni to medzi nami este uzavrete proste myslim ze sa rozhoduje a myslim ze ku mne urcite daco citi ked pred cca 3 -2 tyzdnami mi povedala ze je to uzasny pocit mat osobu ktora vas tak velmi miluje, a a ked sme obcas spolu tak je nam spolu velmi dobre a ked sa jej na to spitam tak aj jej,len proste nie je si ista. Ja som si isti co ja citim k nej spravil som dake chyby a to mi otvorilo oci co ta osoba pre mna znamena, a keby som nemal ten vnutorni pocit ze nemame byt spolu tak by som to uz neriesil.

    Hlavne viem treba verit a verit a neocakavat nic a pride to samo, len obcas je to tazke ale kazdy sa uci.

    Páči sa mi

  29. A este by som sa chcel spytyt ostal mi popol a kusok sviecky ale cela vyhorela a horela rovnomerne jasnym plamenom. Ten popol a kus sviecky nebyvame v jednej domacnosti ci to mozem napr zakopat pod jablon u nas na zahrade, zatial to mam odlozene v zapalkovej skatulke dik

    Páči sa mi

  30. Rado
    Mám taký pocit že tebou zmieta žiarlivosť, čo už patrí k temnej strane sily, ak jej budeš brániť mať priateľov a ona to pocíti ako obmedzovanie slobody výberu, tak ti odíde aj tak, v prvom rade musíš byť sám sebou, a snaž sa byť príjemným a veselým spoločníkom. Práve toto je tá najlepšia cesta k láske medzi partnermi. Ak sa s ňou dokážeš porozprávať o hoci čom a aj zasmiať sám na sebe, tak ver že tvoj vsťah pretrvá veľmi dlho hi hi hi 🙂 a ak vás stretnem ešte o paličke oboch, ako sa smejete na niečom tak ste nadarmo nežili spolu … o tomto ja život… 🙂

    Páči sa mi

  31. Nie to by som nerobil a ani nerobil pocas vztahu cca asi 2 roky sme spolu boli ja jej uplne doverujem, ked sme teraz obcas spolu alebo pride ku mne proste je nam spolu dobre ako by som sa rozdal pre nu je to pekny pocit ked dakoho velmi milujete.
    Aj ked obcas mam nervy ale snazim sa, je to obcas tazke ale dufam ze nas teda stretnes a nemusi byt zrovna o palicke.

    Ps toho chalana nepoznam ani som ho nevidel len viem ze on by snou chcel daco riesit.
    A nic jej urcite nezakazujem, nechcem urcite robit dake veci zo ziarlivosti a podobne.

    A este ked budem meditovat kazdy vecer o tom co k nej citim a skusit sa o tom porozpravat s podvedomim hadam tim nic nepokazim, alebo skusit zapalit si cervenu sviecku a mysliet na nu ako nam spolu bolo dobre, alebo spravit mantru alebo sigil pod.
    Proste dako dopomoc tomu aby zistila co pre nu znamenam, ona vie ze pre nu by som spravil vsetko a zalezi mi na nej.

    Nechcem to urcite ZNASILNOVAT ALE TROCHU DOPOMOCT TOMU ABY SME BOLI ZAS SPOLU NIC NECHCEM ROBIT NASILU.

    A este co s tym popolom mam ho teda zakopat dik

    Páči sa mi

  32. Dobrý den,chcela by som sa spýtať či existuje nejaké kúzlo,ktorým by som si dokázala udržať partnera len pre seba a na celý život???..vopred dakujem:)

    Páči sa mi

  33. Ahoj Helar.Mam obrovsky problem.Uz naozaj neviem od kial kam. V kratkosti.Milujeme sa s jednym muzom, ma zenu aj deti, zena ho nemiluje su spolu len kvoly detom a ona ho stale len uraza a odsunuje bokom.Pomoz mi ziskat ho k sebe na plno, nech jej dokaze ako prvy povedat ze to tak dalej nepojde.Prosim ta, pomôz mi. Dakujem

    Páči sa mi

    • Anjelikj,

      Áno, zas odpovedám namiesto Helar a zas dúfam, že to potom urobí miesto mňa 🙂 , ale nedá mi nereagovať.
      Opýtam sa ťa takto: bola si tam, keď ho žena urážala a odsúvala bokom? Poznám chlapov, ktorí sa rozvádzajú roky… vždy pri inej milenke a vždy je to o tom istom. Ale hádaj, kto nakoniec zostáva? Manželka… to je jediná ženská osoba, ktorá sa popri jeho boku nezmení. Nehovorím, že to tak musí byť, len hovorím, že je to dosť pravdepodobné.

      Pekný deň

      Páči sa mi

      • Dakujem….uz vazne neviem ako dalej pokracovat….situaci sa vyostruje a vsetko je tak tajne neiste….bojim sa o seba aj o neho…..

        Páči sa mi

    • Do dnesneho dna sa cela situacia nejako vyostrila….trapenia mam stale viacej…uz sme sa rozpravali na rovinu, ci sa oplati cakat a trpiet…odpovedal ze mam este pockat…vraj nedokaze robit tak radikalny rez v zivote…bojim sa o neho a aj o seba,ze budem zasa ta oklamana a budem trpiet este viac….neviem co mam robit,,,,,

      Páči sa mi

  34. Kornelia1…dakujem za radu, hej bola som pri tom, lebo ona o nas samozrejme nevie, videla som aj pocula ako sa k nemu sprava, viem vela veci aj od jeho rodiny….samozrejme nepriamo ako posluchacka. Viem, ze sa pri nej trapi.Poznala som vela muzov, hlavne po kamaratskej stranke, ale on nepatri do tej “zlej” skupinky chlapov. Je naozaj velmi mily a dobry clovek v srdci, kazdemu len pomaha, aj ked skoro vzdy z toho vyjde ako ten najhorsi. Proste jeden z mala chlapov, pre ktorych sa oplati bojovat. Len, nikto o nas nevie a sme v naprostom utajeni a cakame na jej prvy krok.Len to cakanie je velmi bolestive…..

    Páči sa mi

  35. Tana:…aj on aj som bola toho svedkom ako sa k nemu sprava…pozname sa uz 2 roky a viem o nich vsetko tak ako aj on o mne. Prvy rok sme boli kamarati a potom sa to v nas tak nejak odohralo a citim aky je pri mne uvolneny a stastny a ked sa zjavi ona tak je ako vyplasene kura, smutny, utiahnuty a ona mysli len na to ako ona vyzera, ake ma vlasy, nechty a tak….je mi ho luto a viem ze sa trapi, …no,….len tie deti….

    Páči sa mi

  36. ahojj chcela bi som kuzlo na lasku lebo us vzivote som niekolko krat spadla a musela som sa postavit na vlasne nohi fakt je to taske ket ste na to sam ,pret 2mesiacmi som sa rozisla s priatelom chodili sme spolu rok ,zo zaciatku to bola super ale po case som sa citila ako vo vezeni nebola som sama sebov nic ma snim nebavilo ,nevedela som povedat svoj vlasni nazor mislela som si ze je to normale ale nie,dusila som to vsebe as kim to zomna nevibuchlu us som snim nechcela mat nic spolocne aa tak som mala odvahu mu povedat ze us ho nelubim ta laska co vomne bola vprchale ale nevjem preco ja tomu nechapem ale som rada ze to tak skoncilo ..a teras mam noveho priatela na ktorom mi zalezi mame to ho vela spolocne citim sa prinom ako v siedmom nebi konecne som pocitila lasku tu iskru ktoru som nigdi nepocitila pri nikom len prinom strasne mi nanom zalezi mozno aj jemu na me stretli sme sa 2krat a bavila sme sa o veciach ktore nas bavia ,,chcela bi som kuzlo na lasku chcel abi som vedjet ci mu name zalezi a ci misli to somnov vazene lebo ja snim ano ..ale on tu niej on ocestoval a zije v anglicku bude kuzlo ucinkovat ak tu nieje ..to je asi vsetko z mojho zivota ,,dik

    Páči sa mi

  37. Dobrý večer Helar 🙂
    Velmi pekne chcem poprosit o radu, pomoc, albo nazor…
    Pred par rokmi som na skole chodila s jednym chlapcom, on maturant, a druhacka.Mali sme sa velmi radi, no on ako som zistila neskor mna ma viacej ako ja jeho.Velmi som mu ublizila ked sa s nim zo dna na den rozisla.Jednoducho som ho az tak nelubila a mala som ako sopláčka ine naroky.Neskoro som sa od jeho tirednej dozvedela ze skoncil v nemocnci a maturitu mu prelozili kvoly tomu ze sa psyhicky zrutil.
    Ndavno som stretla jeho kamarata a ten mi povedal ze zije v Nemecku, a ma vraj dieta uz.Ja v Nemecku ziem tiez. No po nom som mala 2 vztahy ktore skoncili nie moc dobre ale pre mna.Obaja ma ododili zo dna na den. A ked tak spominam, tak zistujem ze ktoremu som ublizila mi strasne chyba pretoze sa choval ku mne ako k princezne a vazil si ma.Vtedy som bola hlupa no teras by som zanho dala čokolvek, aspon ho vidiet. Poznas sposob ako by som ho mohla strenut alebo sa nieco o nom dozvediet? Velmi by som sa mu chela aj ospravdlnit a do očí.Prosim

    Páči sa mi

    • Tinka,

      píšeš, že máte spoločných známych. Tak použi spoločných známych na to, aby mu dali kontakt na teba – a potom akceptuj aj to, keď sa ti neozve. Je to jeho život a začať sa mu do neho miešať len preto, aby si sa ty cítila lepšie, môže byť dosť nevhodné.

      A ešte jedna rada, ktorú som počula kedysi od svojej kolegyne: “Ohrievaná polievka už nechutí.” Máš ísť dopredu, nie dozadu. Máš sa naučiť nájsť si toho vhodného partnera, nie hovoriť “prepáč”. Máš zosilnieť, nie poddať sa svojej slabosti. Možno si čakala povzbudzujúcejšie slová. Ale moja rada je: vmysli sa do neho. Kedysi si mu urobila zle. Už sa cez to dostal. Chceš mu znova jatriť staré rany? Keď sa z toho zrútil, zrejme nie je najpevnejší. Chceš si to skutočne vziať na triko… ešte raz?

      Páči sa mi

      • Zrejme máš pravdu.Asi by mu to vynorilo stare spomienky mozno aj pokazilo tento terjší vztah.To necem samozrejme. Vlastne by som asi pokazila zivot trom ludom.Fuu radsej nie.
        Ale mysls ze sa mi to mohlo presne takto vratit? mne uz z toho tak trocha aj šiblo pretoze po nom som mala dva vztahy ktore boli fajn.Ae obaja ma opustili den pred Silvestrom. Ja som toho chlapca nehala tiez tak….Ak sa mi to vracia, ta dokedy este? brzdi ma to pretoze sa bojim dalsieho vztahu ze zase skonci rovnako. 😦

        Páči sa mi

      • Tvoj strach to priťahuje. “Energia nasleduje pozornosť.” Keď budeš svoj vzťah stále kontrolovať, či sa už nekazí, budeš z neho vnímať len to zlé a to dobré ti unikne. A ak sa nakoniec nejakým ťahom osudu predsa len pokazí, budeš mať menej dobrých ako zlých spomienok a tým si pritiahneš ešte horší vzťah.

        Miguel Ruiz hovorí jedno: keď sa veci pokazia, zvieratá vezmú na vedomie a idú ďalej a žijú akoby “z nuly”, ale človek si zapamätá a potom sa k tomu v spomienkach vracia – a trestá sa za to znova a znova… Toto potrebuješ prelomiť. Potrebuješ sa vnútorne nastaviť nie na očakávanie priekaku, ale na vyhľadávanie a vychutnávanie toho každodenného dobrého – a “energia nasleduje pozornosť” – začne sa ti to dobré v živote hromadiť… 🙂

        Páči sa mi

  38. Pekne rano Helar,
    klobuk dolu pred Vami, ked vidim z ako pomahate ludom ktori Vas poprosia o pomoc.Super ze takyto ludia ako Vy este jestvuju 🙂
    Snad by ste mi vedeli tiez poradit, pretoze to co tu citam naozaj stoji zato vam napisat.Stranku mam uz prelistovanu ako Bibliu, no ostavam zmätena pretoze neviem ku ktoremu kuzlu sa priklonit s mojim problemom.
    V decembri minuleho roka som spoznala neskutocneho chlapca s povahou a vystupovanim ake som doposial nezazila.Kolegyna ma vzala do svojej partie a okazite sme si padli do oka.No nedavala som to najavo.On vsetko zacal ze ma pozval na svoj koncert a to sme sa videli iba raz a aj to par hodin.Nevahala som, isla so to vyskusat aj ked som vobec nevedela co je to za cloveka Vyzdvihol ma pretoze som sa vobec nevyznala v okoli ako nova.Prekvapenie bolo ze ked som prisla a predsavila som sa jeho kamaratom, vsetci o mne vedeli.Nechapala som. Bolo vyborne , bavila som sa super, no ked ma priviezol domov,pytala som sa ho peco ma vlastne pozval.Bol hamblivy a ostychavi a mlcal.Ked som otvorila e-mail, nasla som od neho spravu ze ma chcel este vidiet.
    Potom sme sa dlhsiu dobu nevideli.Az po vianociach som prisla k nemu do baru kde robi.este viac super vecer 🙂 Prisiel po sichte ku mne domov s tym ze chce byt iba pri mne, nic viac po mne nechce.tak sme iba spali.Vravela som si ze konecne niekto komu nejde iba o jedno.No potom sa zo dna na den vsetko zmenilo.bol namna drzy, neprijemny a obvinoval ma z veci ktore som vobec neurobila.Napisal mi ze mu mam dat pokoj.pritom to bolo on co mi stale pisal.nehala som ho tak.po dlhej dobe sa opat ozval pred dvoma tyzdnami ci sa nemozme videt a ci nepridem za nim.Nevahala som.Ale on prisiel uplne opity a vobec som ho nespoznavala.Iba ma pozdravil a ignor.Prisli do baru jeho kamarati a ked videli ako sa ku mne chova, vzali ma k sebe a bol pokoj.samozrejme prisla tema na neho.Jeho najlepsi priatel mi povedal ze ho ani on nespoznava.No vie ze je v skutku srdecny clovek a dobry.No hraje to na tvrdeho.Vraveli mi ze kamkolvek on prisiel vsade o mne rozpraval.vsetci jeho priatelia ma poznaju aj ked ja ich nie.Zvlastny pocit.Vraveli ze a ma rad a vsetko no ani oni nevedia ako to somnou mysli.On mi zavolal a ospravedlnil sa za ten nezdareny vecer no ja uz neviem co si mam mysliet.Co mam od neho ocakavat.Vraj ma velke problemy v rodine.Co mi povedala aj kamoska ktora nazrela do kariet.Vraj tam laska je len z jeho strany prichadza nejaky blok.
    Neviem preco si to vsetko odnasam ja ked on ma problemy.A vseobecne neviem co sa v nom zmenilo, no chcela by som mu pomoct.lenze on o svojich problemoch rozpravat odmieta.
    prosim, uz som trocha s nervami v koncoch pretoze ho mam velmi rada a co viem tak ani ja mu niesom lahostajna.
    No neviem.Skusala som byt naladena na pozitivne zmyslanie a energiu, ale ked sa stane nieco zle tato viera a pozitivne pocity opadnua ja prestavam verit ze to niekedy medzi nami bude dobre.Chcem vediet co odomna vlastne on ocakava a chce.
    Naozaj prosim o radu.ako sa mam k tomuto celemu postavit
    Velmi pekne vopred dakujem a prepacte za zdlhavy popis 🙂

    Páči sa mi

      • Veronika,

        asi som niečo pochopila nesprávne. On mi nie je ľahostajný. Ja mu nie som ľahostajná. Tak aké kúzlo? Proste ísť na kávu alebo ja neviem, kam dnes mladí chodia, a hodiť ľahký flirt. Z ktorého sa môže vyvinúť ťažší flirt. Z ktorého sa môže vyvinúť vzťah. 🙂

        Moje obľúbené: “na konzervy je otvárač, nie mágia”.

        Páči sa mi

  39. ahoj tiez potrebujem pomoc s laskou,sme obaja zamilovany do seba,ale problem je ze nechce opustit priatelku koli tomu,ze maju spolu dceru,i ked obaja vieme,ze je s nou nestastny…chceme byt spolu,ale ta jeho nerozhodnost a zdrzanlivost ma ubyja…dakujem za radu

    Páči sa mi

    • Ako to vidím podľa toho, čo si napísala, chcete byť spolu, ale on by sa k tebe najradšej nasťahoval aj s priateľkou a dieťaťom. Celé zle. Kašli na to, či je on šťastný alebo nešťastný s inou, a postaraj sa, aby si ty bola šťastná s iným. 🙂

      Keď ťa niekto vo fáze zamilovania nechce natoľko, aby urobil rozhodnutie, ako sa zachová, keď zamilovanosť po čase prejde? Alebo bude mať dcéru ešte aj s tebou a nejaká tretia nám napíše, že je s vami dvomi nešťastný, ale nevie sa kvôli deťom rozhodnúť… Sorry, ale stojím mimo tej kaše a preto možno vidím veci ostrejšie ako ty.

      Liked by 1 person

  40. …alebo musíš byť ráznejšia a veci sa pohnú. Jeden môj známy, inak skvelý chlapík, iba trochu sukničkár. A raz sa mu stalo, že jeho aktuálna milenka zavolala jeho manželke a cez telefón ju poriadne sprdla, že teda nech nerobí pánovi XY doma peklo, lebo ona potom s ním nevie vydržať. 🙂 🙂 🙂 To jednoducho nevymyslíš to je život 🙂

    Páči sa mi

Povedz svoj názor