Dostaneš, čo očakávaš…

Čokoľvek očakávame, že sa stane, závisí od toho, čo predpokladáme, a od intenzity emócií, ktoré sa s tým spájajú. Uvedomme si základné pravidlo: naše podvedomie nezisťuje objektívnosť údajov, ktoré od nás dostane. A každá naša myšlienka je preto preň platný údaj, “fakt”. Tieto fakty podvedomie spracuje a pritiahne k nám to, čo veríme, že nastane.

Ak používame vizualizáciu na to, aby sme zmenili situáciu, musíme v tej vizualizácii vidieť seba, ako konáme a reagujeme želaným spôsobom. Je jedno, ako sme reagovali dnes alebo včera – podvedomiu musíme poslať to, čo chceme, aby k nám pritiahlo, teda obraz seba konajúceho “po novom”. Len čo tento obraz “dôjde” do podvedomia, podvedomie odovzdá príkaz nervovému systému a my automaticky začneme konať po novom. (Už ste počuli slovo “autosugescia”?)

Dôležité je, aby sme si želané správanie vedeli predstaviť tak živo, že bude vyzerať ako skutočnosť. Podvedomie funguje spôsobom výsledkov. Keď teda prevezme nejaký obraz, postará sa, aby sa obraz premenil na realitu. My dodávame cieľ, podvedomie dodá cestu k nemu.

Podstatou úspechu afirmácií a vizualizácií (a teda aj sigilov a mantier) je vyvolať pocit, že cieľ sme už dosiahli.

Keď precítime, akoby sme cieľ už boli dosiahli, podvedomie, mozog a nervový systém nás začnú veľkou silou ťahať želaným smerom. Vizualizujme a preciťujme tak často, ako to len ide. Pre ten istý cieľ si vytvárajme nové a nové vizualizácie. Kašlime na detaily – opakovaním sa ich doplní dostatok na to, aby vizualizácia vyzerala pravdepodobne.

Ústredným hrdinom našej vizualizácie sme my sami. Všetky obrazy by mali obsahovať aj nás. Ak sa totiž do obrazu nevložíme, nemusíme byť ani v konečnom výsledku, ktorý podvedomie zhmotní. Predstavte si, že si želáte nové Porsche. Budete si ho stále vizualizovať, vložíte do toho emócie – len zabudnete na seba. A potom jedného dňa pozriete z okna a bude tam to nové Porschátko – lenže bude ho mať váš sused… Tomu hovorím nočná mora!

Takže nezabudnime – v našej vizualizácii želaného výsledku musí vystupovať ten, komu má výsledok nastať.

109 thoughts on “Dostaneš, čo očakávaš…

  1. Helar, to som este raz ja:) Chcela by som sa poradit este o jednom mojom sne, aj ked sa to do tohto bloku nehodi. Snivalo sa mi o pavukovi, ktory ma nahanal po nasom dome, bol celkom velky a biely. Viem, ze pavuk v sne znamena obrat k lepsiemu, ale dost dlho som hladala, co znamena biela farba a nasla som, ze smrt, koniec nadejam. Ako si mam teda vysvetlit tento sen? Prosim, skuste mi napisat nazor na to, lebo tie pavuky v mojich snoch su pomerne aste (dufam, ze to nebude preto, lebo mam z nich fobiu:)) Pekny den!

    Páči sa mi

  2. Ahoj,
    casto sa snazim pomocou takejto vizualizacie k sebe pritahnut nejake spravanie a nieco nove si osvojit. Niekdy ale potom celim aj depresii z toho ze veci v konecnom dosledku nejdu tak ako som si vizualizovala a len si na zoznam pripisem dalsiu vec ktoru som nezvladla a mam pocit zlyhania ;-( ako na to? vizualizujem zle alebo uz vizualizaciu neviem potom skombinovat so silou vole?

    Dakujem

    Páči sa mi

    • Sorry, že niesom Helar. Ale odpoveď na to poznám. Najprv sa musíš zbaviť depresie, až potom to bude fungovať. Návod na zbavienie sa depresie som tu dakde videl, ale tiež sa to dá zvládnuť silnou myšlienkou. Proste si po vizualizácii predstav, ako depresie odchádzajú preč. A najlepšie sa proti depresii da brániť tak, že už len pri príznaku depresii začneš robiť niečo iného (zapneš hudbu, telku, alebo pod.), alebo ak ich mávaš v noci, tak sa tým proste nezaoberaj, tým že si tu depresiu pripomínaš sa zväčšuje, proste si povec že ju nemáš a myslí na niečo iného.

      Páči sa mi

  3. presne tak Nika-odporucam ti precitat to navrchu este raz! Neveris tomu co robis,neveris sebe a tym vsetko svoje konanie a myslenie odsudzujes na neuspech…neboj tiez sa mi to stalo. Ked cosi vopred-aj podvedome-odsudis na neuspech ono sa neuspechom stane!

    Páči sa mi

  4. Veronika,

    sen o pavúkovi si musíte vyložiť sama… 😦 Ja totiž neviem, čo pre vás pavúk znamená. Pre niekoho je to symbol šťastia, pre iného je to hnus na ôsmich nohách, pre mňa je to ohrozenie (ale len keď sa hýbe). To, že bol biely, môže znamenať, že budete musieť pracovať s negáciou pôvodného významu, teda ak pavúk je pre vás hnus, teraz to bude čosi dobré.

    Ale môže byť ešte jedno – že ste sa v ten deň alebo deň predtým zamotali do pavučiny a to sa vám hnusilo. Potom by sen bol len tým, že sa podvedomie snažilo s týmto hnusom vysporiadať – napríklad tým, že vás ten pavúčisko, koťuha jedna, nechytil!

    Nika,

    tak, ako hovorí P, všetko je vec nezlomného prdsavzatia, presvedčenia, že to vyjde. Ak toto presvedčenie chýba, vysielate jeden jediný signál: “ach, aké by to bolo pekné, keby…” – a podvedomie urobí presne to: bude vám na šťastí iných ľudí ukzovať, “aké by to bolo pekné, keby…”.

    Prečo nie ste presvedčená, že dostanete to, čo si vizualizujete? Musíte odstrániť najprv toto presvedčenie, potom už pôjde aj tá vizualizácia.

    Páči sa mi

  5. Ahojte,
    dakujem Helar aj P za vase rady. Mozno naozaj bude problem v tom ze v seba malo verim, fuuh aj ked je to tazke priznanie. Ano naozaj som taka, vela ludi stretam a vela z nich mi hovori, aka som napr. inteligentna,sikovna, ako vsetko zlvadnem a podobne, ale do mna vtedy vojde uplny neklud a abslotne im neverim len sa pekne usmejem a podakujem. Ved ako by niekto iny mohol vediet o mne viac ako ja sama?
    Takaze na tom asi budem musiet zparacovat, vsak?
    Hm, a cosa tyka tej vizualizacie ked sa na to spatne pozriem naozaj je pravda ze som si veci vnimala z mojho pohladu ale samu seba som tam videla malo. Skusim to teda inak a odznova, snad sa to podari.

    Dakujem velmi obom za vase uprimne slova 😉

    Páči sa mi

  6. Nika poradim ti jedno-nauc sa snivat-s otvorenymi ocami-vyzualizacia,tak ako radi Helar-musis tam figurovat ty a potom to po com tuzis,napr,ja vzdy pred spanim snivam o muzovi svojich snov,presne akeho chcem,ako to chcem…tak casom presvedcis aj samu seba,ze si to zasluzis! V minulosti som zazila velmi skaredu vec,od vtedy som s tym mala problem i ja..neverila som v seba, ze si zasluzim dobro,lasku,stastie…neverila som tomu..a vazne sa mi take veci stavali…Musime zmenit myslenie,inak nic nedostaneme! Aj ty si zasluzis len to najlepsie tak ako kazdy z nas,mame chyby,ano! a kto ich nema? nauc sa seba milovat aj s chybami-nemysli na to,co ti chyba,skus sa zamysliet co mas v sebe dobre-vlastnosti,co mas na sebe pekne-mnohokrat to ako vnimame sami seba a ako nas vnima okolie su dve uplne odlisne veci-popros najblizsich nech ti povedia ako ta vnimaju a uvidis ten rozdiel a ak to vidi tolko oci,urcite na tom bude cosi pravdy! vela stastia!

    Páči sa mi

  7. Nika,

    vyzerá to, akoby ste mali problém sama so sebou – akoby ste nemali sama seba rada.

    Maličká rada: je jedno, akú predstavu máte o tom, aká by ste mali byť… Každý z nás je súbor unikátnych vlastností, ktoré mu na tomto mieste dávajú nejaké predurčenie. Napríklad nerozhodný človek môže sám seba vnímať ako neschopného babráka, ale asi bude vďaka svojej mäkšej povahe vedieť dobre pomáhať iným- a to je jeho predurčenie. Takže miesto toho, aby ste sa snažili naplniť predstavy seba a iných o tom, ako by ste mali vyzerať a konať, snažte sa odhaliť svoje silné stránky a z nich usúdiť, aké predurčenie máte na tomto svete vy. Skutočnosť je totiž taká, že všetci sme maličké kolieska vo veľkom mechanizme – a keď nefungujeme, ako by sme mali, celý ten mechanizmus začne haprovať. Nie je hanba byť malým a neviditeľným kolieskom – ale keď nefunguje mechanizmus, to už nie je hanba, ale poriadny problém pre všetkých!

    Páči sa mi

  8. Ahojte všetci.
    Mám jednu fajn knihu,ktorú by som vám rada dala do pozornosti. Možno niekoho osloví. Napísala ju Mária Szepes a volá sa MÁGIA KAŽDODENNÉHO ŽIVOTA. Nie je o mágii typu “čarujeme”,ale o tej mágii o ktorej v tomto odseku Helar písala- o tom ako my obyčajní(neobyčajní) ľudia vnímame svoj život, o našich každodenných problémoch,o myšlienkách ktoré vyslovíme a oni pracujú pre nás alebo proti nám……atď. Stojí za to si ju prečítať,aj keď zohnať ju bude asi ťažšie,vyšla dávnejšie.Je to len malá brožovaná kniha,len 84 strán. Ja som ju kúpila “náhodou” v antikvariáte. Je mi takým pomocníkom ,keď mám svoj problém,otvorím ju vtedy na hociktorej strane ,začítam sa a zrazu je ten problém iný,pozerám sa naň z iného uhla a snažím sa ho aj ináč riešiť (aj keď,… som tvrdohlavec,ale snažím sa).
    Myslím si,že ovládnuť svoje myšlienky,začať riadiť svoj život je veľmi ťažká vec a čaká nás všetkých mnoho roboty. Ale buďme šťastní,že sme na to prišli.

    Páči sa mi

  9. Tak v tomto ti poradím…kúp si knihu “Moc nášho podvedomia” od Dr.Murphyho…teraz je dokonca na sériu kníh od tohto autora akcia…no,a táto kniha mne osobne vééééľmi pomohla…je vážne “kúzelná”.
    Adrika

    Páči sa mi

  10. NIKA, P
    Vážne je to všetko pravda,ja som si takého muža už prisnívala,už je skutočný…trvalo to asi dva mesiace,odkedy som intenzívne večer čo večer pred spaním vizualizovala a hovorila som si,ako “Vidím,že ku mne prichádza muž”…a vymenovala som všetko,po čom som túžila…a to všetko prišlo v jednom mužovi,ktorého som mimochodom poznala z internetu už rok…jediné čo som nevizualizovala bol vek a tak je odo mňa “kapánek” mladší,ale chvala Bohu to nevadí.Želám aj vám dievčence a samozrejme aj chlapci,ktorí sem chodia,aby sa aj vám splnilo to,po čom tak veľmi túžite,je to prekrásne.Veľa šťastia
    Adrika

    Páči sa mi

  11. To je v poriadku.Ty asi tiež nie si Bylinka…Nooo,skúsim,len mne funguje práve táto kniha.V podstate je to asi jedno,len tá mojasadá zohnať bez problémov,vieš? Chcela som pomôcť hlavne v tomto smere.A prečo nie je milá tá kniha???

    Páči sa mi

  12. Ahoj Adrika. Nechcem aby to vyznelo tak,že ponúkam nejaký tip na “super jedinečnú a jedinú” knihu na svete,to nie. Každý z nás má svojich favoritov a je to prirodzené,preto som aj hore písala-“možno niekoho osloví”.
    Nie-milá táto knižka je v tom ,že nám predkladá naše časté ľudské chyby a to mi ľudia s egom nemáme radi.Žiadne medové fúziky. Kým si na to zvykneme,často takéto knihy zavrieme. Radi si pomáhame ľahšími cestičkami,nie tvrdou prácou na sebe,až na to prídeme ,že to inak neide. Tak potom začíname znova a znova….atď. Však vieš.
    Papa

    Páči sa mi

  13. Ahoj Bylinka!
    Tak to máš véééééľkú pravdu!!
    Naozaj ľudia nechcú pracovať na sebe a neuznávajú,že robia niečo zle.Napríklad moja dcéra…tá nie a nie robiť to čo by mala,len preto,lebo jej vravím ja čo je správne/ teda napríklad-neskáč do tej studne,lebo sa utopíš/ Nie,ona skočí,lebo má svoje “ego” a nedá si odo mňa “rozkazovať” a nechce uznať,že sa musí sama snažiť do tej studne nespadnúť.Hádam všetko raz pochopí vďaka takej knihe a že ju osloví./len jej ju nesmiem podstrčiť ja/
    Veľa šťastia,papa

    Páči sa mi

  14. Basta,

    malý tip: doneste si knihu domov, nechajte dcéru, nech sa o ňu potkne a potom jej ju veľmi rýchlo a veľmi tajnostkársky vezmite spod nosa a odneste na iné miesto (kam ovšem má prístup). Toto by malo vzbudiť v dieťati dokonalú zvedavosť a záujem 😛 …

    A ešte k jej povahe. To, čo vám dnes vyzerá ako tvrdohlavosť a veľké ego, sa jej raz môže hodiť. Sú dva druhy ľudí – jedni slepo uveria všetkému, čo im niekto iný povie. V živote neskúšajú nové cestičky, nikdy sa nevymknú zo stáda, okolie ich má síce celkom rado (lebo sú predvídateľní), ale horšie je, že oni sami nemajú radi seba… Stále žijú s pocitom obete.

    Takí “tvrdohlavci” ako vaša dcéra možno nemajú celkom ľahký život, ale po čase držia opraty pevne v rukách a žijú svoj vlastný sen, nie sen niekoho iného. Viem, nie sú príjemní na kontakt, ale stále sa učia, stále niečo objavujú a keď sa stane niečo nepredvídané, tak sa v tom oveľa rýchlejšie zorientujú.

    Koniec-koncov – a čo ak v tej studni, ktorú spomínate, bude poklad? 😛

    Páči sa mi

  15. toto je najuzasnejsia stranka aku poznam!!!!!uz roky sa snazim najst odpovede na svoje otazky,aj na nete a prave za cca tyzden mam odpovede na skoro vsetky otazky!!!!!!Helar,dakuuuujem aj P!!!!!ste super,nie ste tu vulgarni a “blbi”,kazdy tu ma sice problemy,ale snazi sa pomoct tym druhym!!!! :)))))Konecne som zistila,ze lubim svoje podvedomie,a ze je pre mna dolezitejsie ako cokolvek v mojom tele:))))dufam,ze sa pluca neurazia:o)))))))

    Páči sa mi

  16. je to zaujimave, to je pravda… ja som sa dozvedela o autosugescii z knihy brana k opravdovemu zasveceni od bardona…. a ono to skutocne pomohlo-davno som tuzila schudnut a podarilo sa mi to, len po case ked nastali stresove situacie sa mi vaha opat vratila-samozrejme mojou pomocou :))
    teraz by som sa chcela opytat ako mam postupovat, ked viem ako to funguje, ale ja uz v to neverim tak ako kedysi-mozno sa deje okolo mna vela veci ktore to blokuju… budem vdacna za odpoved a mozno pomoze aj niekomu inemu… pekny den…

    Páči sa mi

  17. Lomnicka,

    niekedy je jedno, či niečomu veríme alebo nie, ak si to len poriadne dlho opakujeme. Ono sa nenadarmo hovorí “strokrát opakovaná lož sa stáva pravdou”. Skúste afirmácie spojené s vizualizáciou. Ak do nich vložíte dosť emotívnej príťažlivosti a budete ich robiť pravidelne, zaberú.

    Urobte si jeden jediný text afirmácie – pár slov, nie viac. Toto si budete vizualizovať a opakovať každé ráno tesne po zobudení, pri umývaní zubov s očami upretými do vlastných (autosugescia), večer pred spaním a zakaždým, keď uvidíte svoj odraz na nejakej lesklej ploche. Okrem toho si túto vetičku nalepte na skrine, na dvere, na okno, proste tak, aby ste okolo nej dennodenne chodili. Napríklad na záchod vo výške očí, keď na ňom sedíte 😛 … Ja som mala v robote pred sebou stenu a na ňu som si nalepila plagát s afirmáciou. Vždy keď som zdvihla pohľad, čítala som afirmáciu. Takýmto spôsobom “zlomíte” odpor svojho vedomia a ono začne veriť tomu, čo všade vidí.

    V televízii raz ukazovali príbeh, ako jeden marketingový psychológ si zavolal dvoch marketingárov, aby mu urobili kampaň pre nejakú organizáciu na ochranu zvierat či čo (niekde tu na stránkach je aj video k tomu). Predtým si urobil slogan a logo na papier a ten vložil do obálky a zalepil. Nato marketingoví grafici vypracovali slogan aj logo, on otvoril obálku – a oboje sa krylo! Dosiahol to tak, že celou cestou k nemu do firmy prechádzali obaja marketingári okolo plagátov, ktoré im sugerovali presne tú istú symboliku a tie isté obrazy, aké on použil v svojom návrhu. Takže… takto to funguje…

    Páči sa mi

  18. Vazeni a mili!
    Aj ked trochu neskoro ako sa tak na datumy pozeram, ale niekde som uz pocul ako aj vela Vas ostatnych,ktore nazory su velmi putave a hodne zamyslenia sa-NIKDY NIEJE NESKORO.Ja sa k tematike ludske podvedomie vyjadrim strucne a jasno.Podvedomie je nasou sucastou a je len na nas sa rozhodnut ci tuto silu vyuzijeme v nas prospech,alebo to len tak prehliadneme a budeme sa topit v kazdodennych problemoch odkazani len na “seba”…Zakladom je pozitivne myslenie!!! Usmejte sa a zivot sa usmeje na Vas.K tomu Vam prajem vela uspechou a pocitu radosti zo samych seba.

    Páči sa mi

  19. Ja si myslim, ze pozitivne myslenie je uzasny sposob, ako si zmenit zivot. Minule som o tom citala clanok v casopise Vitalita a zacala som to trosku praktizovat a vysledky prisli az neuveritelne rychlo!!! Len si treba davat bacha na to, co si zelate…napriklad, ked si poviete, ze uz toho mate v robote dost a ze by ste chceli aspon par dni oddychu, tak Vase podvedomie Vam to splni (akurat nie vo forme vyhranej dovolenky, ale dost neprijemnej virozy)…to je moja skusenost…tak si teraz lenosim doma a uzivam oddychu, ktory som si chtiac ci nechtiac pricarovala :p.

    Páči sa mi

  20. dá sa to praktikovať aj v škole! 😀 a to veľmi príjemne… 😉 ja si jednoducho každý večer poviem- nuž, z tohto odpovedať nepôjdem, ani z tohto nie..z tohto už vôbec nie 😀 lenže ja to nevolám podvedomie, ale šťastie… je to pre mňa jednoduchšie . a navyše to dokonale funguje 😀
    až na jeden prípad, keď som bola hrozne vystresovaná a v hlave som už pred zač. hodiny videla profesorku, ako otvára zápisník a z úst jej vychádza moje meno… bohužiaľ- dve hodiny po sebe… 😀 a tak som dve hodiny po sebe dostala z odpovedí jednotky 😀 (ja si vsugerovávam aj to, že sa nemusím učiť, a že je to už vo mne… stačí mi, že si to raz prečítam… ľudia- funguje to :D)

    Páči sa mi

  21. Dobra si.
    Ja ked sa nudim tak robim cez hodinu firball alebo si zvysujem frekvencnu vibraciu mozgu.
    Ked sa da klesat do tranzu.Co potom ked robim stupanie?Dneska ked sme pisali diktat sa mi ta gramatika s podvedomia len tak kombinovala.A to troska vacsou rychlostou:-)
    Myslim ze bude 0Chyb co je pri mne nemyslitelne mavam diktaty 3,4,5:D
    Co som pozeral vsetko dobre.
    Takze verte
    funguje to!
    _______________________________________________
    http://WWW.HELARFORUM.TK

    Páči sa mi

  22. Gemina,
    To iste robievam aj ja, ale ja sa vzdy snazim v podvedomi rozpravat kladne a pozitivne… citala som, ze univerzum prijima slova, v ktorych nie je predpona ne… vraj ak si clovek hovori nebudem, tak vlastne budem… je to zvlastne…. ale funguje to… zrovna vcera sa mi tak podarilo dostat jednotku z matiky… co u mna byva zazrak… pocas toho ako to kontrolovala som si neustale hovorila “bude to lepsie ako trojka…” aj ked som vedela, ze tam mam chyby… no ucitelka mi dala jednotku… je to naozaj parada “vytvarat si vlastnu realitu”… 🙂

    Páči sa mi

  23. Moje podvedomie pracuje asi naopak ako by som chcela. Keď mám ísť napr. k lekárovi, poviem si: k lekárovi pôjdem zavčasu ráno, tak tam nebude aspoň veľa ľudí,budem tam čakať asi hodinu, potom pôjdem niečo vybaviť, tam tiež nebudem dlho, takže stihnem ešte aj autobus do roboty (robím v inom meste ako bývam). Ale skutočnosť je iná: lekár príde neskoro a ešte aj ľudí je v čakárni veľa, na úrade práve prestali ísť počítače a autobus akurát ten deň nejde, alebo mešká poriadne dlho. Keď si poviem: to zas bude ľudí u lekára, do roboty sa asi dnes nedostanem, ide všetko ako po masle: u lekára som vybavená za pol hodinu, na zastávku prídem zároveň s autobusom, takže len nastúpim a za chvíľu som v práci . A podobné veci sa mi stávali aj v detstve: keď som niečo vyviedla, bála som sa prísť domov, že dostanem bitku, nič sa nestalo, môj problém sa ani nespomenul. Keď som mala strach, že ma profesorka v škole vyvolá a hovorila som si v duchu “určite dnes pôjdem odpovedať”, nevyvolala ma. Vyvolala ma vtedy, keď som bola presvedčená, že nepôjdem odpovedať, lebo som odpovedala minulú hodinu. A toto je len malá vzorka, ako to u mňa funguje. Zistila som, že keď mám z niečoho strach, a vidím všetko v katastrofických farbách, stane sa pravý opak, všetko prejde v pohode a bez problémov a keď som presvedčená, že všetko pôjde hladko, vždy mi príde do cesty nejaký problém, aby to tak nebolo. Ako potom pracuje moje podvedomie, alebo že by nepracovalo? Alebo to nie je vec podvedomia?

    Páči sa mi

  24. Ahoj Alinka.. :o)
    Ja si myslím, že by si si mala vizualizovať samu seba s rastúcim bruškom :o)
    Prajem veľa šťastia, aby sa Ti podarilo otehotnieť.. :o)

    Páči sa mi

  25. heh ….akurat wcera som pozerala jeden film alebo dokument …presne o tom :D.. . volalo sa to ze :”the secret” .. :D.. videl to niekto ? :D..tam sa wrawi w skratke ze vsetko co chceme (aj nemozne) 😀 sa nam moze splnit..len w to musime werit chciet predstawowat si spolu s emociami 😀 .. a ze musi clowek mysliet iba pozitivne a take .. :D.. mna to weelmi zaujalo :D.. no

    Páči sa mi

  26. no na dvd 😀 ale dostala som sa k tomu nahodne..nam to pozicala krstna…kebyze si to nepozriem ani o otm neviem ze take je nieco..mozno nieco v duchu ze mame mysliet pozitivne a ze choroby si clowek privolava sam 😀 ale take no .. je to zaujimave..aj som to vyskusala 😀 zacla som so somarinkou ako je cokoladka..den na to ako som ju chcela som si na nej pochutnawala :D:D

    Páči sa mi

  27. Veru aj ja uz som s tym zacala a celkom sa mi dari…. napr. som vecer chcela mat co najkrajsi zajtrajsok, aby sa mi vsetko darilo a tak… a tak sa aj stalo.. tri jednotky, ziadne konflikty, dobra nalada…. uplne super…. 🙂

    Páči sa mi

  28. no super :D:. .ja som cchela este pred 2 dnami aby moj akorelka bola o kusok pritulnejsia :D..dneska ju skrabkam na hlawe a sedi na prste 😀 … len ci tato metoda funguje aj na ludi 😀 ..dufam aspon :D…lebo ked nestihnem zbalit jedneho stwrtaka do konca roka mozem ist do certa 😀

    Páči sa mi

  29. nie je moc dobre ovplyvnovat inycch ludi, ale da sa to… 🙂 no vzdy treba davat pozor, co si clovek praje, lebo z naseho uhlu pohladu sa to pre nas moze zdat dobre, ale neskor si v niektorych situaciach mozeme priat, aly sa to nikdy nestalo, aj ked sme si to zlali….ja to viem podla seba…

    Páči sa mi

  30. ja keď odpovedám a už sa mi ružová budúcnosť rúca pred očami, keďže som bola lenivá učiť sa, vždy si automaticky pomyslím “toto NEbude jednotka” …ako napotvoru- vždy to jednotka je 😀
    a keď zasa nechcem ísť k tabuli: “túto hodinu budem celý čas sedieť na zadku. celú hodinu presedím na mieste.” stane sa 🙂

    Páči sa mi

  31. no ja wem ze je to nic moc ovplywnowat ale tam to neuwadzali .. 😀 .. w tom dwd ..ze si mozme priat cokolwek a wyjadrowali sa aj o wztahoch a dotycnych osobach ..:D taze newiem 😀 ..ale aspon trosku..trosicku :DD mozem ne ? :D: … ooch :D…

    Páči sa mi

  32. samozrejme trochu sa ovplyvnovat moze, ako napr. aby sme s nejakym clovekom nemali konflikty, alebo taketo veci, no nemali by sme chciet aby sa do nas niekto zamiloval… to sa vacsinou vypomsti…

    Páči sa mi

  33. filip212,
    ale ide aj o to ci ta myslienka na lepsiu znamku prevladala nad myslienku, ze mozes dostat nieco horsie a ci si pri tom predstieral pocit, ako ze uz si tu lepsiu znamku dostal… ja napr. ked ide ucitelka skusat a cely cas si hovorim, ze vyskusa niekoho ineho a nakoniec ked otvori klasak a ja uz zacnem citit ze ma vyvola, je to ten silny pocit ze povie moje meno, tak uz viem ze je zle…. vtedy idem vacsinou odpovedat…

    Páči sa mi

  34. Gilthoniel,
    tj stalo sa mi to že keď nám rozdávala oznámkované rozbúšilo sa mi srdce a bál som sa problém je v tom že ten strach neviem udržať na uzde:(

    Páči sa mi

  35. Filip,
    ale nemyslíš, že keď už rozdáva oznámkované písomky, tak je už trošku neskoro? 😀 Známka na papieri sa už nemá ako zmeniť 😉 To musíš buď pred písomkou (to využívam ja- jednoducho VIEM, že na písomke budú ľahké otázky a dostanem jednotku 😉 ), alebo počas nej… ale PO nej už je neskoro :S

    dva krat sa mi stalo v jeden den, ze som si predstavovala, ako stojim pred tabulou a odpovedam…. už NIKDY nič podobné praktikovať nebudem xD poučlia som s

    Páči sa mi

  36. :D:D njn tiež pravda :D:D a fakt to funguje lebo so zemepisu som chcel mať počas a pred písomkou lepšie ako trojku mám hrozné známky a dostal som 3 a z projektu 2 :D:D

    Páči sa mi

  37. shark,
    ja viem… to je presne ten problem…. aj ked sa snazim hovorit si len pozitivne, vzdy mi kusok mysle odbehne a povie nieco negativne a nie a nie to zastavit…. ale uz sa snazim to ovladat a uz mam aj mensie usechy… ale chystam sa na nieco poriadne… uz teraz viem ze sa mi to vydari…. 🙂

    Páči sa mi

  38. No mala som velmi krasnu a vaznu znamost so zenatym….
    stale som sa obavala,ze sa mi vrati v podobe jeho co som ja urobila predchadzajucemu priatelovi,ze som ho nechala kvoli inemu..aj jemu som to vravela a vravel mi,ze ma nikdy nepodrazi…cim dalej ma vsak zacal klamat a vymyslat si hostorky…..a ja som si bola doslova ista tym,ze sa chce vratit k manzelke a nie ze by to bolo kvoli dcere…a napriek klamstvam,ktore mi podaval,vyslo na povrch ze je to tak…stale mi ale tvrdi,ze sa nevratil k zene ale je tam kvoli detom,aby som pockala a vydrzala ale ja viem ze nema dost odvahy podat o rozvod…. a ja som skusila kuzla lasky-KUZLO NA ZOSILNENIE LASKY v piatok na spln a SRDCE LASKY…ale ono sa jeho postoj po tychto kuzlach zmenil,prestal so mnou komunikovat…. ako je to mozne,predsa som nesla troti toku energie ked mi rozpraval,ako ma lubi a ze mi to dokaze atd…co mam robit? som zufala dakujem za radu…….a este je sice pravda ye stale mzslim na to,neviem to vzpustit y hlavz a najhorsie je ye tomu uy neverim ye bz sa ku mne vratil..som priam o tom presvedcena

    Páči sa mi

  39. simbia

    mne sa strasne paci cast Robime kuzla. tam je okrem inych dost podstatnych informacii o magii a kuzlach napisane, ze my sme len malicke sucasti niecoho velkeho a z nasej vysky, alebo skor nizky nemozeme vidiet celkovy obraz. preto mozno aj ak si myslis, ze si nesla proti toku energie, mozno si prave to urobila. mozno neist proti toku energie je nechat chlapa v rodine, ktoru zalozil a v ktorej stale zije…

    mozno si tym kuzlom len urychlila nieco, co by neskor tak ci tak stalo…

    Páči sa mi

  40. ..ale chcela by som sa este na nieco spytat ohladom toho tajomstwa:D…lebo citala osm aj ine fora o tom . .takze…: Nemyslite si ze w tom tajomstwe je maly hacik?….nikde sa to tam nespomina..ale citala som o tom niekde a hodnu chwilu nad tym uwazujem…ze co ked za swoje zelanie si wesmir zoberie aj dan?….co ked to nie je tak celkom zadarmo….ze si zmyslim na nejaku wec…po case ju dostanem a budem zit happy . 😀 .. niekto pisal na nejakom fore o tom ze je to ako w obchode… kupis si nieco..ale musis niecim platit…..bud ti wesmir zoberie milowanu osobu…alebo skazi wazny wztah.. moze to byt realne? 😀

    Páči sa mi

  41. Nefertiti, ano aj mna to zaujimalo a opytal som sa trosku skusenejsich na tuto vec a len mi potvrdili zatial moje doterajsie informacie. Preco by si za to mala platit nejaku dan, ked s tym nikomu neublizis a ked si to zelas nenasilne?
    Alebo ma niekto aj iny nazor?

    Páči sa mi

  42. Zdravím Helar,
    ja by som mal otázku týkajúcu sa sugescie slovami. Niekde tu na stránke si o tom písala myslím iný článok no dal som si vyhľadať že sugescia a našlo mi toto tak to píšem sem.
    neviem či som to teda správne pomenoval, ale mám namysli opakovanie vety želanej reality za sebou (napr. typu priberám).
    Veľmi som sa nehal inšpirovať no a aj v rôznych testoch mi vyšlo že mám výborný sklon k vsugerovaniu si, telepatií a hypnóze.
    je to niečo úžasné čo tie opakovanie viet dokážu. ja som si povedal že dnes som vysoko aktívny za sebou veľa krát (a vyšlo to aj pri iných veciach!) a na prekvapenie sa mi to splnilo až tak, že do šiestej ráno som nevedel zaspať. To avšak nebolo prekvapenie také veľké ako to že o osmej dnes ráno som sa zobudil a som aktívny takisto! ja som spal dve hodiny! 😀 neviem či sa ten šťastný smajl sem hodí ale celkovo ma to veľmi prekvapilo nakoľko som si tým istý, že to funguje. A tento pocit istoty som nadobúdal už dávnejšie a čím viac som tomu veril tým lepšie sa tieto veci napĺňali (to by mohla byť rada pre ostatných)
    Ja by som mal tieto otázky, bol by som veľmi povďačný keby si mi odpovedala :

    1. Je možné dávať podvedomiu sugestívny signál o veciach naokolo? Napríklad že “kamarát má nového psa” (čiste príklad)? Nieje to nebezpečné s tým manipulovať? preto sa radšej vopred pýtam.

    2. Aký máš na toto názor ty? Sú to iba náhody a ja som zle pochopil tvoje články alebo je to naozaj takto? pretože mne to úžasne vychádza a žasnem s toho (i keď to s tou aktivitou si už nabudúce dobre rozmyslím :D)

    3. Aké má spojenie sugescia s mágiou? Táto otázka ma zaujíma veľmi.

    Mám už veľmi preštudované tvoje stránky a keď mi to vôbec nevychádza pri channelingu a AP, ani pri snívaní.. som rozhodnutý naučiť sa narábať z vlastným podvedomím týmto spôsobom vsugerovania, rôznymi druhmi. Naučiť sa ho ovládať. Verím, že mi to pôjde.

    Inak ak by som mohol povedať svoj vlastný názor na niektoré s týchto komentárov ktoré sú tu, tak mnohé sú (podla môjho názoru) dosť mylné. Napríklad ja byť žena by som si nikdy nevizualizoval (vizualizácia obrazov a udalostí mi ani nejde, ale pracujem na tom) ako mám tehotné bruško. Niekto sa správne zmienil že môže byť chyba v partnerovi hehe no a nechcel by som skončiť nabúchaný od niekoho iného len preto že som si tajne želal mať dieťa 😀 Podvedomie asi totiž nerozlíši ako sa vec má stať keď mu nebude vykreslená úplne a vytvorí realitu hociakým iným sôsobom. Ďalej tu niekto písal o tom že si sám vravel aký bude mať deň. Skutočne naozaj nechcem nijak rýpať ale ak sa nemýlim tak povedať podvedomiu že budem mať pekný deň, si podvedomie vysvetlí úplne inak než by sme chceli.. Treba mu ukázať to čo je, nie to čo má byť.
    Čo sa týka postu od Nefertiti, myslím že keď s tým nikomu neublížiš tak ti univerzum nebude robiť nič napriek. Práveže podľa mňa ti bude viac naklonené..
    Ak to však je naopak a snažíš sa konať veci zlé, pravdepodobne sa ti to v živote vráti presne v takom rozsahu nas5 (hoci o tomto už trocha pochybujem pretože na svete máme veľa takých ľudí ktorý zlo konajú už od narodenia a žijú si dodnes jak králi, že? haha)
    Ach toto je tá moja aktivita heheh šak už tu píšem celý príbeh .

    Ajtak vďaka za odpoveď ak sa nejakej dočkám no a hlavne prepáčte za moju drzosť miešať sa do iných postov keď ani nemám také znalosti.

    Páči sa mi

  43. Amirakh,
    rada by som sa na nieco opytala… mysils ze by mohlo nejako uskodit, ak si prajem aby sa niekto druhy uzdravil zo smrtelnej choroby??? myslim, ze ci to nie je v rozpore s “bozimi umyslami ” … je to dost znama osobnost a jej smrt by bola pre mnohych ludi katastrofa… ale ako mozno zistit ci prianie niektorych ludi aby zostala zit prevysuje prianie ostatnych aby zomrela??? dost tazko sa mi to tu vysvetluje a neni som si ista ci rozumies co som mala na mysli… rada by som tej osobe pomohla, ale neviem ako…

    Páči sa mi

  44. Amirakh,

    odpovede na otázky (mimochodom, tie vety sa volajú afirmácie alebo mantry, ak ich zvukovo “skreslíme” – o mantrách je viac v Bosoráckom receptári):

    1. podvedomiu možno dávať signál, čo si má myslieť o veciach naokolo. Robíme to dennodenne. Naše presvedčenia nám robia “filter”, cez ktorý vnímame okolitý svet. Čokoľvek sa stane, naše vedomie na to reaguje istým spôsobom – hlavne cez vnútorný monológ. O tom zas je viac na Mračnej hore. (Ja viem, je to zložité, ale nechcela som zmiešavať veci a teraz sú rôzne časti ezoteriky na rôznych miestach.) Niekoho vidíme a povieme si “to je blbec” len preto, že sa nám niečo na ňom nepáči – a ten človek vôbec nemusí byť blbec. (Hoci často je.) Ale len čo si to povieme, v našom svete sme z neho urobili blbca a čokoľvek povie alebo urobí, budeme hodnotiť z tohto pohľadu. Takže denne si vsugerovávame istú realitu a potom svet tak vnímame. Poučenie: ak chceme zmeniť naše vnímanie sveta, potrebujeme zmeniť náš vnútorný monológ.

    Celá mágia sa zakladá na tomto princípe. Je dvojaký: A. mágia zameraná na seba samého (vtedy stačia mantry a afirmácie, lebo pracujeme výlučne s naším podvedomím, alebo B. sigily, rituály, kúzla, zaklínadlá, astrálna projekcia, šamanské putovanie (keď pracujeme cez naše podvedomie s podvedomím niekoho iného alebo s “nadvedomím”, teda s Univerzálnou Energiou v jej rôznych formách).

    2. už som povedala v 1.

    3. už som povedala v 1.

    Problémy s channelingom a manifestáciami (=zhmotňovaním) majú svoje korene väčšinou v nedostatku dôvery/viery a v tom, že niečo chceme, ale naše podvedomie je toho názoru, že si to nezaslúžime, že na to nemáme, že to od nás nie je pekné a podobne… Takže manipulácia podvedomia cez afirmácie a mantry je dobrá príprava na hocijakú inú aktivitu. Ale hlavne by som odporúčala poupratovať si svoje vnútro – buď cez osobný totem (na tejto stránke) alebo iné cvičenia (na Mračnej hore).

    Čo sa týka otázok od Gilthoniel, je to trošku zložitejšie… Nestačí náš dobrý úmysel. My si môžeme myslieť, že niekomu pomáhame, ale on to pritom môže vnímať úplne inak… Alebo to aj vníma ako pomoc, ale narúšame tým práve jeho karmickú lekciu, ktorú sa má naučiť. (O tomto budem musieť napísať viac. Ech, ten čas…) Takže odporúčam: ak chcete niekomu pomáhať, najprv si vyžiadajte jeho dovolenie. Už tam sa vyhnete jednej z možností, že nerobíte dobre. A celkovo sa spoľahnite, že toto tu je v “dobrých rukách”… Niekedy sú súvislosti také, že si ich nevieme ani len predstaviť, nieto do nich ešte zasahovať! Ak nemusíte babrať Prírodu, nerobte to! No a ak musíte (a v živote bývajú také situácie, kde jednoducho nemôžete inak), tak sa netvárte, že niekomu pomáhate, ale tvárte sa presne tak, čo robíte – že ste sa rozhodli babrať vyššiu moc a ak to so sebou ponesie následky, tak ste ochotní ich niesť. Nič lepšie vám nikto neporadí. Je to tak – bola som tam, videla som a tiež som dostala na kožuch… 😛 …a nebolo to zrejme poslednýkrát!

    Priať si môžete všeličo. Ale ak chcete robiť aktívne opatrenia, odporúčam vám radšej posielať danej osobe lásku, energiu a výdrž, optimizmus a čojaviemčoešte, ale nerobiť aktívne opatrenia – ak ide o karmický dlh, nepotrebujete ho sňať z tej osoby a naložiť na vlastné plecia! Alebo ak sa rozhodnete, že to predsa len chcete, tak potom si toho buďte vedomá.

    Veľmi pomáha, keď vidíte nešťastie a bolesť, posielať týmto ľuďom lásku a vedomie, že všetko bude najlepšie, ako to v danom okamihu môže byť. Pomôže to nielen danej osobe, ale aj celej Zemi v jej vzostupe.

    Páči sa mi

  45. Uz dlhsiu dobu sa snazim vyuzit svoje podvedomie na uskutocnenie niekolkych cielov a napriek tomu ze som velmi cielavedomy clovek nedari sa mi to. Potrebujem vsak donutit svoje podvedomie aby bolo take ako ja chcem a nie take ake je. Ked som mala okolo 5 rokov prvy krat som zazila vec prirodzenu akou je zvracanie. Od toho momentu sa toho bojim viac ako ihly v ruke. Uz len ked mam pocit na zvracanie zacinam z toho saliet. Moje podvedomie sa dokaze az tak vymknut spod kontroly ze si ani neuvedomujem co robim. Je to tazke lebo zvracanie je prirodzena obranna schopnost zaludku a ja sa s tym musim naucit zit. Navstivila som mnozstvo psychologov a dokonca aj psychiatrov pojedla som vela liekov ale napriek tomu sa viem dohnat az k sialenstvu. Neviem to ovladat. Neviete mi poradit co mam robit?
    Mozno som sa netrafila do temy ale zatial to tu nemam tak dokladne prestudovane.

    Páči sa mi

  46. Maskulienka,

    vyzerá to tak, že trpíte nutkaním kontrolovať všetko, čo sa s vami deje – najskôr z nejakého vnútorného strachu. Všimnite si, aké slová používate: “cieľavedomý”, “využiť”, “donútiť”, “ako ja chcem”, “vymknúť spod kontroly”, “ovládať” a podobne. To všetko hovorí o tom, že vo vašom podvedomí je zakódovaný strach zo straty kontroly, pretože pravdepodobne ju spájate so “stratou tváre”. Preto vás aj vec ako vracanie, celkom prirodzená bioreakcia tela, vyvádza z rovnováhy.

    Nemá význam bojovať proti prejavom – treba ísť na koreň veci a pozrieť sa, aké obmedzujúce presvedčenie je zdrojom problémov. Sadnite si s ceruzkou a papierom a sústreďte sa na to, čo vo vás zvracanie vyvoláva. Píšte si myšlienky na papier. Robte to hodne dlho (aj hodinu a viac nerozmýšľajte o ničom inom) a nebojte sa aj odbočiť od zvracania na iné strachy… Potom si pozrite, či v tom všetkom nenájdete nejakého spoločného menovateľa, nejaký detský zážitok alebo presvedčenie, ktoré k tomu vedie. Iný spôsob je prečítať si článok o Kodependencii v Mračnej hore (v časti Cesta prázdnoty), či sa v ňom nenájdete, a ešte ďalší spôsob je ísť do Bosoráckeho receptára a vyhľadať si článok o cielenom snívaní.

    Keď budete mať svoje obmedzujúce presvedčenie “priklincované”, treba ho integrovať. Musíte ho vnímať ako to, čo je – ako vec, ktorá vám v istých situáciách nesmierne pomáha, ale automatika zapríčiňuje, že ju používate aj v nevhodných situáciách. Presvečenie nepotrebujete vynulovať, len obmedziť na niektoré situácie. Ak má pôvod v nejakom traumatickom zážitku z detstva, tak ten zážitok odrekapitulujte (nájdete na Mračnej hore alebo ako kúzlo na navrátenie stratených kúskov duše alebo kúzlo na zrušenie zlozvyku v Bosoráckom receptári).

    A potrebujete si vytvoriť alternatívne správanie pre všetky iné situácie. To môžete cez afirmácie (hľadajte tu, v Poradni alebo na Mračnej hore) alebo cez mantry (Bosorácky receptár). No a potom začnete vyhľadávať v živote presne také situácie, ktoré vás dnes dovádzajú do šialenstva, pretože tento nový “psychický sval” potrebuje rovnaký tréning ako každý iný sval, ak má hladko fungovať… 😛

    Páči sa mi

  47. Dobry den Helar,prosim potrebovala by som vasu pomoc….chcela by som sa vas opytat:mam mierny stupen celulitidy a chcela by som sa jej zbavit a preto robim vsetko….cvicim,zdravo jem,masaze atd… ale bolo by mozne pomoct si aj “kuzelnou”cestou? Napr.nieco ako mantra,kuzlo….vyslo by to??? Dakujem vopred za dopoved 🙂

    Páči sa mi

    • Ahoj melisa. Moja celulitída automaticky zmizla,keď som schudla. Z ľudového,vraj pomáha káva,teda to spodisko,čo ostane,treba sa vymasírovať.Ale neviem to podľa seba,iba z počutia. A nechcem propagovať,ale údajne sú úžasné výsledky od Dr.Nona,sú to prípravky z mŕtveho mora a majú dobrý účinok. A treba veľa piť,i keď počúvam protiklady na pitný režim,mne pomohla voda.A treba sa tvrdo masírovať. Vlastne rozdrviť tie hrčky.Neviem či som ti pomohla,ale opíšem ti ešte jeden program,ide o vizualizáciu.Pohľadám a napíšem.

      Páči sa mi

  48. víš jak sa vraví moja! CICA,NEŽER! 😀
    myslím ale že mantrou by si si mohla zrýchliť metabolizmus ale neodporúčam takto zasahovať do organizmu.To keď som si ja chcel zmeniť oči zo *** na oranžove tak ma stopli anjeli že nemám to robiť.
    tak toto je čosi podobné.
    Môžeš skúšať bylinky a nie lieky.Myslím že dačo na celulitídu mám aj na bylinkach kukni ak nie tak ti najdem 🙂

    Páči sa mi

  49. Ahoj Aurawiewer,no problem je v tom,ze ja som dost stihla a to “CICA,NEŽER!” by mi asi nepomohlo 🙂 ja som skusala nasjt.ale nenasla….nemohol by si mi tu prosim hodit link? Dakujem 🙂

    Páči sa mi

  50. Helar,dávam tu jednu techniku.Ale asi ju presunieš,ja neviem kde to mám dať.
    melisa,tu je tá technika. Ale všetko je to v troch krokoch.Žiadať,veriť a prijímať.
    Žiadať = mať vo svojej mysli jasno,čo chceš
    Veriť= znamená konať,rozprávať a myslieť ,akoby si už dostala,o čo si požiadala
    Prijímať´= znamená cítiť sa tak,ako sa budeš cítiť,keď sa ti želanie splní.Dobrý pocit,ktorý máš už teraz,ťa naladí na frekvenciu toho,čo chceš.
    Ak chceš schudnúť alebo sa zbaviť celulitídy,tak sa nesústreď na zhadzovanie.Sústreď sa na svoju optimálnu hmotnosť alebo dokonalú postavu.Cíť sa tak,akoby to už bolo,a tak si to privoláš.
    A teraz pomocná technika,ale nielen na chudnutie.Je vlastne pomocníkom na všetko.
    Ako sa dostať na miesto psychického uvoľnenia
    Zhlboka sa nadýchnite.Počas výdychu si predstavte číslo 7 a červenú farbu.Uvoľnite si pritom hlavu.
    Hlboký nádych – počas výdychu si predstavte číslo 6 a oranžovú farbu.Uvoľnite si pri tom telo.
    Hlboký nádych – počas výdychu si predstavte číslo 5 a žltú farbu.Uvoľnite si pri tom brucho a nohy.
    Hlboký nádych – počas výdychu si predstavte č.4 a zelenú farbu.Uvoľnite sa pri tom psychicky.
    Hlboký nádych – počas výdychu si predstavte č.3 a modrú farbu.Snažte sa pri tom ešte viac uvoľniť.
    Hlboký nádych – počas výdychu si predstavte č. 2 a bledofialovú farbu.Vaša psychika je už zbavené napätia.
    Hlboký nádych – počas výdychu si predstavte č. 1 a tmavofialovú farbu.Váš duch je teraz už úplne uvoľnený.
    Prenesieme sa na príjemné miesto.
    A teraz Tabuľová technika,ktorá pomôže vyriešiť väčšinu problémov.Tak,sme na peknom mieste a nájdeme miesto,kde uložíme dve tabule.Čiernu a bielu.Obraz týchto tabúľ zafixujte do svojich predstáv tak,aby ste ich na tomto mieste vždy uvideli.Na tabuľu s čiernym okrajom opíšte situáciu,ktorú chcete zmeniť.Takže treba si to najprv premyslieť.Teraz zamerajte všetku svoju averziu a zlosť na to,čo ste napísali a plný nenávisti rozbite tabuľu na márne kúsky.Pre úspech je dôležité,aby ste sa do ničenia tabule pustili skutočne s nespútanou zlosťou.Lebo práve zničením tabule vymazávate zo svojho podvedomia neželané správanie.Keď je tabuľa zničená,počkajte,kým hnev a zlosť vyprchajú a potom zamerajte svoju pozornosť na tabuľu s biely okrajom.Na ňu napíšte,aká chcete byť.Potom odstúpte a viackrát si to prečítajte.Text čítajte so zvýšenými sympatiami a naplnený láskou.Precíťte to.Tieto obrazy si hlboko vryte do pamäti a s radosťou myslite na to,že ste svoj cieľ dosiahli.Tu však upozorňujem.MUSÍ SA JEDNAŤ O JEDEN PROBLÉM. Ak chcete odstrániť viac problémov,tak sa to musí opakovať.Toto treba opakovať 21 dní,ráno a večer.Ale čiernu tabuľu použiť iba 1x.Potom už iba bielu.Vyvarujte sa opätovnej predstave tabule s čiernym okrajom.Večer je dôležité,aby ste pri relaxácii zaspali s predstavou o tom,čo chcete dosiahnuť.Ráno hneď po prebudení zopakujte celý postup a až potom začnite odratávať,aby ste sa “vynorili”.Odpočítavanie je presne opačné,teda počítame od 1 po 7 a predstavujeme si farby.Dôležité je:Nevynechať ani jeden deň.Pretože po každom prerušení,musíte začínať od začiatku.
    Pochybovať znamená oslabovať účinnosť každej našej myšlienky.Preto očakávajte zázrak hneď teraz!A nepoužívame budúci čas,ale prítomný. A myslite na to,že každá vaša myšlienka má vlastný život a usiluje sa o vlastnú realizáciu.Preto,keď máte nejaký cieľ,chcete dosiahnuť istý výsledok,majte ho stále pred očami v dosiahnutej podobe,taký aký ho chcete dosiahnuť.A ak vopred ďakujete za to,čo si prajete,urýchľujete uskutočnenie svojich prianí a vysielate do vesmíru mocnejší signál.
    Viem,je to dlhé,ale ak sa to naučíte,tak to ide rýchlo.

    Páči sa mi

  51. Ahoj Helar 🙂
    Tvůj článek s názvem DOSTANEŠ, CO OČEKÁVÁŠ, mě naprosto fascinoval! 🙂
    Ani nevím, odkud začít,ale…mám teď hodně špatné oddobí a jediné, co jsem si hlavně přála, byla nová,upřímná láska. Minulý týden,jsem šla po městě a potkala kamarádku, která to v životě také neměla jednoduché.Tak jí říkám, co bych si přála a tak a ona mi odpověděla, že pokaždé, když se modlí k andílkům, přeje si tu věc, ale tak, jako by se už stala, né tak, jako že se má teprve stát.Vyprávěla mi, že chtěla koupit rodinný dům,ale stále se jí to nedařilo a tak se začla modlit k andílkům a pokaždé říkala, že jim děkuje za to, že ji dali ten dům, že takový přesně chtěla a hledala. Sice to prý trvalo delší dobu, ale splnilo se jí to ! Hodně jí v tom prý pomohla kniha s názvem : JAK SI SPRÁVNĚ PŘÁT , autorem je Pierre Franckh, už jí mám odjednanou 😀 Prostě a jednoduše….mám si věci přát tak, jako že už je mám, né že o nich teprve sním 🙂
    Bylo to zvláštní, protože po rozhovoru sní, jsem si uvědomila, že přesně takhle já už 14 dní vizualizuju nad svým přáním. A protože mým zájmem byl nový partner, hlavou mi neustále probleskávali myšlenky, kde se potkáme, jak to bude probíhat, dokonce i jak bude vypadat a co bude mít na sobě 🙂 ( V tom mi zase pomohla jiná kamarádka,která mi ohledně nové láska dala mnoho odpovědí díky aoutomatickému psaní, ktzeré jí naprosto vychází)
    Včera sem dokonce nemohla spát a i když byla půlnoc vstala jsem a měla sem hrozné nutkání vzít do ruky tušku a jeho tvář, kterou neznám, zkrátka namalovat. Až mě mrazilo v zádech, jakou rychlostí kresba vznikala. Po chvilce jsem se na potrét podívala a řekla si : ” Hmmm,hezká tvář, takovej muž by se mi líbíl” :)…i když sem si chvilkamam připadala jako blázen 😀
    Nevím, čím to je, ale od té doby, co si takhle vizualizuju svojí zatim ještě neexistující lásku, je mi po duši, tak nějak líp, cítím se líp a co mi příjde nevysvětlitelné, je to, že mám každý den touhu, mu říkat, že ho miluju, pociťuju “cosi”, co mi vytváří pocit, jako kdyby tu ON už semnou byl, jen není vidět, ale je mi dobře 🙂
    Ještě nemůžu říct, zda se mi přání vyplnilo, podle channelingu,osudné datum teprve přjde, ale já pak příjdu říct,jak to dopadlo 😀
    Ha, knížka JAK SI SPRÁVNĚ PŘÁT, právě dorazila, tak jdu do ní, když objevim něco, co by vás mohlo zajímat, písnu to sem 🙂
    P.s….Helar, zdají se ti moje stavy normální? 😀
    DĚKUJU ZA TVOJÍ ODPOVĚĎ! 🙂

    Páči sa mi

    • 🙂 Normálne. Úplne normálne. Tá kniha je výborná a ešte si pozri tuto článok k LOA a odkaz na EFT, aby si vedela ošetriť nejaké možné bloky, ktoré by ti odďaľovali naplnenie priania. Ak nejaké totiž sú, trvá to dlhšie. To ma napadlo, keď si písala o svojej kamarátke a jej domčeku! 🙂

      Páči sa mi

  52. Rhapsody,
    niesom sice helar,ale ak mozem odpoviem. Verim a citim,ze sa Tvoje zelanie naplni. Myslim si,ze vsetko co robis robis spravne a tesim sa stebou na vysledok… Potom napis ako si dopadla,vela stastia drzim palceky 🙂

    Páči sa mi

  53. A keď sa narodí dakto s mozgovou poruchou, a bude si myslieť, že je superman, tak sa ním môže stať? 😀 Alebo aspoň s časti sa mu môže dačo splniť? A ak áno, tak sa stalo už dačo také a pôsobí tak aj mozog autistov?

    Páči sa mi

    • Juročokoľvek,

      keď si niekto niečo namýšľa, tak zo všetkých udalostí okolo seba vyhľadáva tie prvky, ktoré mu toto presvedčenie budú potvrdzovať – a tie ostatné bude prehliadať.

      Neviem, ako to je s autistami. Mám kamaráta “takmerautistu” a u toho to funguje na 100%. Ja sama mám pevné presvedčenie, že niekde v sebe mám vtáčie krídla a keby som ich potrebovala, tak sa jednoducho otvoria a poletím 😀 … a tak celý život sa železnou silou vôle držím na uzde a nezačínam to “testovať” z 11 poschodia… 😛 Ale predpokladám, že aj ten “Superman” si povie – letel by som, keby bolo treba, ale zatiaľ ešte netreba…

      Páči sa mi

    • JUR0B3ZM3N4
      nie je to také jednoduché, tak jak na zemi existujú zákony ( fyziky )
      tak aj v ezoterike sú zákony, ktoré sa nazývajú ( kybalion ) a všetky časti tohto zákona treba brať v úvahu lebo spolupôsobia na všetko stvorenie,
      tak že aj ten najväčší mág musí poznať ” kľúče ” k tvorenu toho čo chce vlastne dosiahnuť svojou mágiou hi hi hi 😀 tak že nehľadaj, čo nie je zo zákona .. 😀 😕

      Páči sa mi

  54. Ked si autista pomysli ze je superman tak si maximalne rozbije hlavu z nejakeho padu 😀

    Clovek je v tomto slabucky a ma pomocne ruky z hora. Keby nas fyzicky svet tak pevne nedrzal bol by tu chaos. Najprv sa musime naucit kontrolovat svoje myslienky az potom moze vedomie prekrocit hmotu.

    Páči sa mi

    • Groover,

      zdvíham prst… Juro položil celkom zaujímavú a platnú otázku. Nemá význam ju zosmiešňovať. Najmä nie, ak je niekto presvedčený, že je tu v poslednej inkarnácii… no nie? 😛

      Páči sa mi

      • Tá posledná veta je zaujímavá…. ak je tu niekto v poslednej inkarnácií, nie je ešte 100% isté, že si to počas života nejako nepokazí! nič nie je isté…. a určite by som sa na to nespoliehala 🙂 rovnako, ako rýchlo sa dá stúpať hore, sa dá aj zletieť na nos!!!
        a hlavne nemachrovala, že som tu poslednýkrát, aj keď viem, že ja som!!!!

        Páči sa mi

  55. Mno ja som to dal len ako príklad, ževraj si treba veriť, a taký autista dokáže určite na niečo veriť viac, až tak, že si myslí, že to je. 😀 Keď všetko závisí len na viere, tak prečo tu ľudia, ktorí si myslia, že su Charizardi, nelietajú po oblohe? 😀

    Ale dajme tomu, že som to tak neprehnal, tak niečo také by bolo možné, že takým ľuďom by to šlo ľahšie než ostatným, či nie?

    Páči sa mi

  56. Náhodou môj brat je autista… A aj vyskočil z okna, aj keď už dávno asi keď mal 6 rokov a nič sa mu nestalo 🙂 možno to bude tým že to bolo len z 2. poschodia ale bolo to na betón a nemal ani žiadne modriny… Ale nie, to asi nebude tým že veril že vie lietať… ale aj tak je to rozhodne zaújmavé :))

    Páči sa mi

  57. Kazdy vnima len tu cast reality co chce..to zamena ze realita ako taka viac menej neexistuje…kazdy vnimame nieco ine a to je pre nas pravda – takze vlastne pravda neexistuje, len skutocna a Prava a tu pozna len Otec. S tym charizardom. Aj keby si to vyuzuailizoval a kazdy den by v tom ze je ten pokemon, tak…fyzycka rovina mu to nedovoluje aby nim bol, ale urcite mu Otec najde sposom aby sa nim ako tak stal. Napriklad bude mat nejaky pristroj co bude mat vlastnosti ako keby bol charizard (to je priklad) alebo hru na pocitac , ktora ho uplne ztrhne a bude sa citit ako keby bol v tej hre…takze tak to funguje…teraz ma napada ale to je mozno surove….Univerzum by mu dalo nejaku dusevnu poruchu, specialny druh, a ta dusevna porucha by spocivala v tom ze by sa vznasal, aspon by to tak citil a mal by vlastnosti ake by chcel mat – vlastnosti charizarda…ale stat sa to moze takze bacha, lebo Otec pojde len po nasom chceni a prinani, je mu jedno, teda ak to neni v karme a tak – ze stratite nieco, ved je to obeta…vzdy treba nieco obetovat

    Páči sa mi

  58. Ahojte!
    Prečítala som si článok aj komentáre a mne sa zdá zaujímavý práve ten fakt, že u niektorých ľudí to celé funguje presne naopak. Želajú si jedno a stane sa druhé. Tak to býva aj u mňa. Keď mám nenormálny strach zo skúšky, že ma začne chytať depresia a už vidím ako schytám FX, ako som na písomke a nič neviem a všetci okolo píšu, tak ako na just všetko viem a zo skúšky je A. Keď si poviem, že to zvládnem ľavou zadnou, tak to zvyčajne dopadne horšie. Alebo keď sa presviedčam, že dnes bude super deň, tak je všetko na prd, ale keď mám z toho dňa úzkosť už ráno ako vstávam, vtedy ide všetko ako po masle. Záhada!
    Ale mne sa zdá, že to funguje takto nejako: možno sa mi pri tých skúškach vážne vymažú tie predpony NE- (ja to ne-viem, ja to ne-spravím, ja to ne-dokážem) + pridá sa silná emócia (ale je jedno, či je tá emócia kladná alebo záporná – u mňa je to hrozitánsky strach až úzkosť). A úspech je zaručený. Ak však pristupujem k svojim myšlienkam laxne, napr. “dnes bude fajn deň”, ale nič okrem slov do toho nevložím, vystrelí to presne naopak. Čiže sa mi tak zdá, že je dôležitá sila a úprimnosť emócie – je jedno aká je to emócia (v mojom prípade kľudne negatívna), ale nemôže byť predstieraná.
    Ďakujem za pozornosť! 🙂 M&D

    Páči sa mi

  59. Ahojte,
    pozitivnym myslenim sa zaoberam uz viac ako 7 mesiacov. Nieco sa mi splnilo, ale len na kratke obdobie. Pred 7 mesiacmi som sa rozisla s priatelom, resp. on, po 9 rokoch. To ze som bola uplne na dne to je jasne, tak som objavila silu myslienok, zacala som sa o to dost aktivne zaujimat. A ked som sa pozrela spat do minulosti, tak som zistila, ze ten rozchod som si sama v podstate privolala. Dlhsiu dobu som rozmyslala, ci by mi nebolo lepsie s niekym inym atd. No po rozchode som si uvedomila, ze ho nechcem stratit, zacala som si kazdy den predstavovat ze sme sa zmierili a vratili k sebe. Bolo to dost tazke s kopou uzkosti a placom. No po 4 mesiacoch sme sa k sebe vratili, v podstate mojim pricinenim. A teraz zase po 3 mesiacoch sme zase tak kde sme boli. Zase prisli hadky a rozchod a zase som psychicky na dne. Aj ked sa snazim mysliet pozitivne, uz mi to nejde, resp. bojim sa, ze to bude zase mat kratkodoby ucinok. Mojim jedinym zelanim, je aby sme boli spolu, pretoze stale sa mame radi. Chcem strasne zmenit jednu vec na sebe, ktora jemu strasne vadi a mne uz tiez.

    Páči sa mi

      • 🙂 Skús si vpravo hore do vyhľadávacieho okienka hodiť zhmotňovanie alebo klikni na heslo “zhmotňovanie” pod článkom. Vyhľadá ti to všetky, kde sa o tom píše. A ak sa dozvieš niečo, čo nevieš, ako na to, zasa to hoď do vyhľadávacieho okienka… Je to tu všetko, ak sa chvíľku pohrabeš – 1. lekcia zo zhmotňovania. 🙂 Ak sa ti nechce hrabať, dostaneš to, o čo sa posnažíš – 2. lekcia zhmotňovania. Zhmotňuješ už teraz; všetci zhmotňujeme, aj keď niektorí podvedome, takže to nie je v “začínaní”, ale v uvedomení si procesu a potom v jeho využívaní.

        Páči sa mi

Povedz svoj názor