Aktivujeme éterického "dvojníka"

40183404_10211724956310393_5409933268373995520_nObvykle keď sa sami na seba pozeráme, rozlišujeme medzi hmatateľným telom a nehmatateľným duchom (mysľou). Ale pre bosoráka platí iné delenie – bosorák si potrebuje uvedomiť, že nepozostáva z tela a ducha, ale z fyzického obalu a éterického “dvojníka”, ktorý je nádobou pre všetku našu energiu.

Pri našom počatí a narodení ešte tieto dve časti nie sú rozdelené, ale po narodení sa začnú deliť: jedna energetická časť sa prederie navonok a vytvorí fyzické telo, druhá sa obráti dovnútra a vytvorí éterického “dvojníka”. Pri smrti sa ťažšia časť, fyzické telo, vracia späť do zeme, kým svetelná časť, dvojník, sa oslobodí. Pretože sme však dvojníka nikdy netrénovali, nevie sa sám udržať a splynie s ostatnou Univerzálnou Energiou.

Bosorovanie sa sústreďuje na trénovanie dvojníka – potrebujeme jeho energiu na to, aby sme dosahovali veci, ktoré by sme inak nedosiahli, ale ak ho trénujeme poctivo a dostaneme sa až k Mostu vtákov, tak vieme v okamihu svojej smrti skondenzovať svoju energiu a zachovať ju i s jej vedomím. Číňania tomu hovoria “nesmrteľnosť”, bosoráci a šamani “transcendencia”.

A teraz pragmatická stránka veci. Aby sme mohli s éterickým dvojníkom pracovať, potrebujeme najprv obnoviť prirodzené prúdenie energie medzi fyzickým a éterickým telom. Na to slúži nasledovné cvičenie, prevzaté od Taishe Abelar. Aby však zabralo, musí sa robiť pravidelne.

Sadneme si na zem s prekríženými nohami (starší a menej pružní jedinci môžu sedieť na kameni alebo nízkej stoličke). Chrbát prehneme dopredu. Pokúsime sa kolená dostať tak blízko k hrudi, nakoľko to len pôjde, bez toho, aby sme nohy zdvihli zo zeme. Predkolenia objímeme rukami, držíme kolená čo najbližšie pri sebe a priťahujeme ich na hruď. Hlavu nenásilne skloníme, až sa bradou dotýkame hrude.

Začneme krátko, plytko dýchať.  Zovretá pozícia nám tak-či-tak neumožňuje hlboké dýchanie. Takto plytko dýchame aspoň 10 minút.

Je možné, že sa nám po takomto cvičení bude chcieť spať alebo sa nám zmení vedomie.

Nakoniec sa uvoľníme – môžeme sa natiahnuť alebo oprieť a dýchame normálne.

Toto cvičenie zaberá, keď sa robí pravidelne každý deň, po dlhšiu dobu a v stave pokojnej mysle a hlbokého sústredenia na obnovenie prirodzeného prúdenia energie. Postupne buduje energiu nášho éterického dvojníka.

38 thoughts on “Aktivujeme éterického "dvojníka"

  1. Ollijanko,

    éterický dvojník je niečo ako astrálny dvojník, je to časť energie ZEP vyčelnená na to, aby nás “predstavovala” v istom energetickom prostredí. ZEP je “bublina” okolo nás obsahujúca náš životný plán a energetické rezervy (“nádrž s benzínom”), kým éterický dvojník je kópia nášho vlastného tela na vyššej vibračnej úrovni (“dve deci benzínu”) – ale je súčasťou ZEP, od ktorej sa vie odpútať, osamostatniť a pohybovať nezávisle na nej (a teda aj na fyzickom tele).

    Páči sa mi

  2. Sagal,

    neviem presne, čo označuje “turecký sed”, ale sedieť máme na zemi na zadku s nohami prekríženými v členkoch pred sebou… ak je toto turecký sed, tak áno… rozhodne som nemala na mysli jogistické prekríženie nôh!

    Páči sa mi

  3. Turecký sed to nie je, pri ňom sú kolená dolu a oddelené. V článku je opísané, že majú byť pri sebe a ako som dúfam správne vytušil, nemajú byť položené na zemi, inak by nemohli byť čo najbližšie pri sebe a nebolo by možné objať predkolenia. 🙂 Ja len pre tých, ktorí to nepochopia na prvé/druhé prečítanie podobne ako ja (aby to nemuseli čítať 10-krát :D).

    Páči sa mi

  4. ahoj Helar! to som ja Martin….. vies ten s piper… 😀 ….pocuvaj…. ja sa chcem spytat…. co ma etericky dvojnik s premiestnovanim ??? hm ???….

    Páči sa mi

  5. Dida,

    pri cvičení je najlepšie nemyslieť na nič – vyčistiť si myseľ… a sledovať, aké myšlienky prídu do toho vnútorného ticha, ktoré nastane. Tieto myšlienky majú vyššiu hodnotu ako náš obvyklý vnútorný džavot.

    Martin,

    éterický dvojník je akoby kópia fyzického tela. Niekedy je len taký beztvarý a bez veľlých schopností (ale už sa s ním dá premiestňovať), ale šikovný bosorák si vie vytvoriť éterického dvojníka, ktorý vyzerá ako fyzické telo, cíti sa ako fyzické telo a napriek tomu má schopnosti nefyzického tela. S takým dvojníkom sa už potom možno aj zhmoťňovať na inom mieste. A keď ho máme v takomto stave a prejdeme ním po Moste vtákov, tak sa staneme čistou energiou a fungujeme mimo tohto hmotného sveta. Viac k týmto veciam nájdete u Castanedu (myslím, že ide o Oheň zvnútra).

    Páči sa mi

  6. dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či môžem aktivovať éterického dvojníka aj keď sa nevenujem mágii. Budem to môcť nejako využiť vo svoj prospech (myslím duševný) ako obyčajný človek?
    Ďakujem za odpoveď

    Páči sa mi

  7. ivbi
    Nejde tu veľmi o využitie, ale skôr o to, že ak sa vám to podarí, tak uvidíte, že máte potom aj na viac a viac vás to chytí, rozhodne to skúste a posunie vás to ďalej. Nemáte tu čo stratiť, len získať.

    Páči sa mi

  8. Gemina
    Je to zaujímavé na zamyslenie, zlosť nám škodí ,čo som cítil, chvíľa zlosti človeka otrávi až na pár mesiacov, ale neviem ti odpovedať. Ak však chceš pridať energiu, skús cvičiť päť tibeťanov alebo podobne.

    Páči sa mi

  9. Ahojky,

    rada by som sa spýtala, približne ako dlho by som mala toto cvičenie praktizovať skôr, ako sa pohnem ďalej, napr. na zoznam krívd, meníme svoj vnútorný monológ, a tak? Ďakujem.

    Sláva

    Páči sa mi

  10. Sláva/polly,

    toto cvičenie sa robí priebežne – nie je to nutný vstup do ničoho ďalšieho, ale pomáha – ovšem potrebujeme ho až vtedy, keď chceme ísť na Cestu energie. Na Ceste prázdnoty je len ako podporné cvičenie, aby nám ľahšie praskali zabetónované mentálne štruktúry (teda cez “vonkajšok” uvoľňujeme “vnútro”).

    Páči sa mi

  11. A až teraz som si všimla otázku Geminy z 12. augusta… 😕 Každá emócia nás oberá o energiu. Pozitívne emócie nás síce vnútorne vzpružia, ale ak sa im oddávame príliš dlho, “ulietame” od sveta reality do sveta želaní (o tomto niekedy napíšem román 😛 ). Napríklad starí Egypťania vraj používali aj orgazmus na to, aby obnovili svoju energiu – viedli ju späť do tela, aby sa nevyžiarila do prostredia a nestratila. Nájdete to v Drunvalovi Melchizedekovi.

    Radosť teda našu energiu nezvyšuje. Radosť ako pocit výkyvu smerok k “dobrému” v sebe nesie zárodok výkyvu do opaku. (Ja som takto paradoxne liečila – a vyliečila – svoju depresiu: zakázala som si “kmitať” do plusu, čím som úplne zastavila výkmity do mínusu.) Čo našu energiu zvýši je vnútorná spokojnosť s tým okamihom, ktorý práve žijeme. Vytvoriť si takýto trvalý stav je cieľom všetkej vnútornej práce.

    Negatívne emócie vyslovene len užierajú z našej podstaty. Stavajú nás totiž do pozície “obete”, niekoho, kto chce, aby boli veci istým spôsobom, ale nedokáže to tak zariadiť. Tieto treba okamžite odrekapitulovať, pretože pre našu energiu sú ako keď sa vytiahne špunt z vane – len to tak zahrčí a odrazu je prázdna!

    Páči sa mi

  12. hm ja ku tomu sedu – ono to je podla mna tak ze nieco podobne ako turecky sed len kolena netlacite cim dalej ale cim blizsie – takto sa sustite telom dole a objimete si predkolenia… mne sa to podarilo, no je to dost namahave na dychanie… ja som na prvy krat po asi piatich minutach takehoto dychania musela doslova vyletiet hlavou hore a nadychnut sa zhlboka lebo toto dychanie je maximalne sklucujuce na pluca a aj sa pri tom spotite pri tych 10 minutach. ale vazne, je to dobre pretoze i ked to dychanie je tazke, taky zvlastny ale prijemny pocit mam pri tomto cviceni. a ked si sama seba predstavim, ako to asi vyzera zhora mam pocit akoby takej regeneracie a skutocne napajanie sa na nieco nehmatatelne, no predsa schopne so mnou istou formou komunikovat. je to super a ja to uz cvicim i ked som uz trocha dalej na ceste, s tymto cvicenim neprestavam 🙂

    Páči sa mi

  13. Ja tomu cvičeniu nechápem, ako mám dvíhať nohy, keď ich mám mať položené na zemi??? Alebo ako si mám objať predkolenie keď nohy musia byť na zemi??
    : )) dnes nenám svôj najmúdrejší deň

    Páči sa mi

  14. No, tak toto je premna dosť kruté cvičenie 🙂 Som totiž dosť neohybný a to sklánanie chrbta je dosť bolestive :-(….Chcel by osm sa spýtať ako budem vediet že to cvičenie robím správne, čo by som mal cítiť, ked ho dorobím?Mal by som cítit nejakú zmenu?

    Páči sa mi

  15. GT,

    neskúšajte za každú cenu! Ak ste neohybný v chrbte, len si tým ublížite. Existujú cviky, ktoré vám pomôžu “rozkývať” svoje zanesené energetické meridiány (tu nájdete 5 Tibeťanov) a existuje hudba, ktorá to urýchli (Shapeshifter, hudba na aktiváciu DNA, na minigrimi).

    Toto cvičenie robte až po tom, ako ste nadobudli určitú pružnosť. Mimochodom, malo by vám to pomôcť aj cítiť čakry, ako ste si ťažkali na minigrimi. 🙂

    Aurík,

    nohy nemáš dvíhať, tie môžu zostať pokojne na zemi. Ide o to, pokrčiť sa ako stará rukavica 🙂 . Ak si návod ešte raz pozorne prečítaš, zistíš, že to tam všetko je 😛 ! (Hehe, už fungujú znova pôvodné smajlíky!)

    Páči sa mi

  16. Ahoj Helar, rozhodla som sa vydať na túto cestu, rozhodnute mi trvalo dlho a v poslednom čase ma v tom utvrdilo pomerne dosť situácií v živote, mám ale otázku: som tehotná a neviem, či to je teraz najlepší nápad (napríklad toto cvičenie). Nemôže nám to nejak ublížiť?

    Páči sa mi

  17. Ahojte, mám len jednu otázku: pri tomto cvičení má byť vyrovnaní chrbát alebo môže byť aj zhrbený? Dakujem za odpoved a všetkým prajem dobrú noc 🙂

    Páči sa mi

  18. 😀 ja tiež nie, ja len, že napr. pri meditácii musí byť vyrovnaný chrbát alebo aj v iných cvičeniach a tak som celá z toho všetkého dopletená 🙂 Dakujem za odpoved. (a inak, môžem tykať? síce minule som bez opýtania tykala, ale hrýzlo ma svedomie, že som sa nespýtala 🙂 )

    Páči sa mi

  19. Martin,

    ak si to správne pamätám, éterický dvojník je plne funkčný vtedy, keď dokáže vyliezť z tela, pozrieť na telo, ako spí, a nerozhádže ho to a ide si za svojimi vecami. Vtedy je podľa mňa plne funkčný.

    Dodatočným snívaním potom doňho ešte vkladáme schopnosti a môžeme mu dať aj formu, akú chceme.

    Ale fakt si nespomínam, či tam bolo napísané, podľa čoho zistiť, že to cvičenie robíme správne. 😕

    Páči sa mi

  20. Ahoj Heli, chcem ťa poprosiť o tvoj pohľad ak môžeš. Dnes ráno som stála na zástavke, bola tma ešte a prišiel tam mladý chalan. Mal čiernu koženú bundu a na hlave mal bledú kapucňu. Nevidela som mu do tváre, lebo stál chrbtom ku mne a ja som bola od neho si 2,5m vzdialená. Za chvílu sa posunul kúsok bokom a ja som si všimla, že na tom mieste ostal ešte jeho eterický dvojník a za chvíľu zmizol. Viem, že naša aura sa s nami hýbe ako sa pohybujeme a energiu zanechávame na predmetoch, ale to bolo akoby tam ostal jeho duch a potom sa rozpustil . Akoby tam zanechal nejaký otisk zo seba. Vyzreral tak isto ako on, len bol oveľa bledší a vyzral ako hmla. Vieš mi objasniť toto videnie prosím? Zatiaľ sa mi takéto niečo nestalo. Ďakujem .

    Páči sa mi

  21. AnitraM ….. no podla mna kazdy zanechvame nejaky energeticky otisk na každom mieste kde sme, takze kludne si mohla vidiet jeho otisk …. mozno tam ostal este myslienkmi telo sa pohlo …… v niektorych situaciach dokazeme my obycajni ludia vidiet veci ktore vlastne nedokzeme …. npriklad mne s meni stav vedomia ked padne noc …. zacnem sa citit uplne inak a tak dalej … niekedy vidim nejake veci … raz som videl prejst tien vyzerjuci ako silueta loveka cez stenu jednoho domu a to som nemal v sebe nic 😀 …iba sme si s kamaratom pustali zvuky na 3tie oko 😀 ….. a raz som videl kamarata ako ide oproti mne na ceste, a pritom isiel uplne inou cestou, bol som z toho trosku zmätený 😀 …. a uz som zabudol co som sa xcel hela spytat 😀 … no mam 20 rokov a pamät jak 90 rocny dedko s alzheimerom 😀

    Páči sa mi

  22. Pamatuji si že jako maly to mi bylo asi 10 že se mi zdaly sny typu že ležím na poschodové postely a najednou z ní padam pokažde mě to probudilo ale dopře sem si to pamatoval myslite že se mohlo jedna o astralní cestovaní?’)

    Páči sa mi

Povedz svoj názor