Znova sny – tentokrát poďte analyzovať vy!

Čitateľka Iveta sa s nami podelila o mnoho svojich snov (v dvoch komentároch k úvodnému článku Sny a ich význam). Pretože momentálne stojím “mimo času”, prenechávam priestor na ich analýzu vám. Pozrite sa na ne a čo vás napadne, napíšte do komentára! (Pri odvolávke na jednotlivé Ivetine sny používajte ich číslo.) Nebojte sa robiť úvahy aj o symbolike – nakoniec si to pekne rozoberieme… 😀 A dúfam, že Iveta bude čítať vaše komentáre a odpovedať na vaše otázky…

  1. Snivalo sa mi, ze bol sneh a nejaky stroj, vyzeral ako nejaky pluh alebo nieco take, mal vpredu nejaku lyzicu, zabil jedneho chlapca. On kracal a zrazu, uz si nepamatam, ako to bolo, ho ten stroj ako keby zrazil. V tom sne to bolo strasne, hrozne som to prezivala. Ten chlapec asi zomrel, zostal pod tym strojom.
  2. Raz sa mi snivalo, ze ma zastrelili, ja som padla na zem, zomrela som a potom som sa postavila a zila som dalej.
  3. Viackrat som videla v sne mamu dvojmo.
  4. Inokedy zase v spalni bol mimozemstan v cervenom aute.
  5. V snoch sa mi sniva o jednom chlapcovi, ktoreho som mala rada, mozno este stale mam. V tych snoch som s nim a prezivame spolu krasne chvile, vsetko, co by som chcela zazit v skutocnosti – v sne sa mi to splni. Nikdy sme spolu nic nemali, sme iba kamarati, ale ako keby som niekedy citila, ze aj on ma ma rad. No ked sa riadim rozumom, myslim si, ze to tak nie je.
  6. Snivalo sa mi, ze v zahrade pri starkej bol had, mama ho chcela zabit, strelila donho a vtom ju ustipol. Ja som jej vravela, aby isla do nemocnice, lebo potrebuje protilatku, ale ona nechcela.
  7. Raz sa mi snivalo, ze mi popalili ruku, prepichli lytko vidlickou, ze som mala na nohach strasne krcove zily, ale napokon to bolo len nieco prilepene. 
  8. V snoch si casto tajne farbim vlasy – asi to ma suvis s o skutocnostou, pretoze by som to chcela niekedy urobit.
  9. Co znamena strata batoziny? Vlak, ktory sa prevalil nabok?
  10. Casto ma v snoch niekto porani, nozom napriklad. Ked sa zobudam, este to citim.
  11. Raz ma uhryzla do paty macka. (Toto neviem, či je sen, alebo to Iveta dodala ako doplnok.)
Článok je súčasťou minikurzu výkladu snov

100 thoughts on “Znova sny – tentokrát poďte analyzovať vy!

  1. Ahoj, Heli.

    Takže, Iveta má podľa mňa dosť veľa snov s tematikou ublíženia niekomu, či už jej, mame (mackovi) 🙂 . Podľa mňa to súvisí s tým, čo prežila v daný deň (možno pozerala nejaký triller, alebo horor ).
    Ivetka,teraz nič v zlom.
    A aj s tým , že má možno trocha nevyrovnanú osobu, málo sebavedomia a strachu, čo na to povedia jej blízky, ked sa niečo odváži vykonať. Asi sa jej jej podvedomie snaži naznačiť, napr. v sne 7, že je to len zdanie a na daný problém sa treba pozrieť aj z trocha inej strany.

    Takže, neviem, či sa to môže, ale pokúsila som sa urobiť na všetky sny jeden súhrn:
    Téma – ak chceš niečo doisahnuť, musíš si viac veriť.
    Otázky – čoho sa v živote bojíš?
    – čo ťa v poslednej dobe straší (nejaký problém) ?
    – kedy sa cítiš ako rozdvojená osobnosť (mimozemšťan)?
    – kedy si sa cítila v ohrození?
    Emócie – prevláda strach. To je asi symbol strachu z neúspechu v niektorých situáciách

    Podľa mňa sa ti tvoje podvedomie snaží naznačiť, aby si si viac verila.

    PS: HELI, neviem či to je správne, ale dúfan, že aspoň niečo z toho určite.
    Papa, začiatočníčka sa lúči. 🙂

    Páči sa mi

  2. Ahojte
    podľa mňa by si Iveta mala viesť svoj vlastný snárik a analyzovať si to sama…tej symboliky v jej snoch je viac ako dosť…treba poznať obdobia , dátumy snov a postupnosť, prípadne počuť je vlastnými slovami bližší popis… Netrúfala by so si niečo k tomu napísať. Držím Vám palce, prajem pekný deň,pa. LenkaS.

    Páči sa mi

  3. ahojte,
    tak idem vyskusat aj ja:
    1. zaujimalo by ma preco tomu chlapcovi nepomohla. Ten chlapec moze byt ona sama a ten pluh je problem, ktory ju tlaci a vzhladom na velkost pluhu pocitam, ze aj ten problem je dost velky
    2. Taketo sna nas podla mna len upozornuju, ze nie je vsetko take hrozne a definitivne ako sa na prvy pohlad zda
    3. Mama dvojmo – ak mam byva daleko, je to tuzba mat ju pri sebe a zaroven strach, ze mam bude na obtiaz
    4. Nemate auto? tak by ste brala cervene Ferrari trebars aj s mimozemstanom. Zartujem, naozaj netusim.
    5. Toto je myslim kazdemu jasne. V snoch sme odvaznejsi a robime veci, ktore normalne nerobime. Snivajte dalej
    6. Pri hadovi mam predstavu pomsty, ale netrufam si ani len hadat. Mali ste konflikt s mamou?
    7. pekny hypochondricky sen. Bud sa ti nedari v robote a beries si to prilis k srdcu, aj ked nakoniec vies, ze ti pomozu ini ludia, ktorym mozes verit.
    8. Sama si to vysvetlila, aj ked ja si myslim, ze to vobec nema suvis s farbenim vlasom, ale s tuzbou po zmene (nie vlasov, ale partnera, priatela, kamaratky, zamestnania…….)
    9.Strata batoziny je upozornenie, ze nieco nerobime do bodky spravne, ze sme na nieco podstatne zabudli. A ze na to prideme neskoro.
    Vykolajeny vlak – nemam rada katastroficke filmy ani sny. Neviem
    10. Toto mi pripomina, ako keby chcela byt trestana, cize nieco zle robi a aspon v sne si vycisti svedomie. alebo proste jej ludia ublizuju a nevie sa branit. Potrebuje viac sebavedomia. Tazko povedat.
    Som Heli zvedava.

    Páči sa mi

  4. Heli,
    napadlo ma ci ten vykolajeny vlak nemoze znamenat, ze sa ubera jej zivot zlym smerom, alebo ze nieco vykonala na co nie je pysna a chcela by, aby sa problem “vykolajil”.

    Páči sa mi

  5. Ahojte. Čakala som viac ohlasov. Nuž čo, nič sa nedá robiť, tak idem na to:
    1. tu sú dôležité emócie. Cítila sa strašne, čiže sa to týkalo časti jej ja. Asi v časti svojho života kráčala bez toho, aby si uvedomovala nebezpečenstvá , ktoré bz jej hrozili v úplne nečakanej situácii.Ako kebz prechádzala cey prechod pre chodcov s klapkami, čiže by hľadeľa iba pred seba a nevidela by rútiace sa auto.Keď chlapec umrel a ona to tak silno prežívala, tak asi jej podvedomie naynačilo to, že nastal čas rozhliadnuť sa a začať konať.
    2. tu ju yasiahla strela, ale ona sa znova postavila na nohy. Čiže problém zvládla a nemá sa už čoho báť.

    Nateraz by bolo dosť, končím. Ale nie nadlho. 🙂

    PS: HELI, poslala som taký malé fotky na rozveselenie mailom. Dúfam , že potešia. 😀

    Páči sa mi

  6. Dakujem za analyzy, boli zaujimave, dufam, ze nie som prilis otravna, ale tak ma to zobralo, ze v tom musim pokracovat. Velakrat sa pozeram do snara, no niekedy tam jednotlive symboly vobec nenajdem, alebo je to vysvetlene velmi jednoducho a strucne. Asi na to potrebujem osobu, ktora ma dokonale pozna, alebo si s tym musim pomoct sama, pretoze najlepsie sa poznam ja sama. Aj tak dakujem za rozbor a tesim sa na dalsi.

    Páči sa mi

  7. A mimochodom, trillery pozeram, ale nemam z nich strach, takze pochybujem, ze sa mi to prenesie do spanku, skor moj zivot niekedy pripomina horor. Jedna moja znama ma zle sny z takychto filmov, pretoze ma z nich strach. No ja strach nemam. S tou mackou, ktora ma uhryzla do paty, to bol sen, nie skutocnost. Chvalabohu.

    Páči sa mi

  8. Tak, decká,

    idem zaujať stanovisko… 😛 Po prvé, viedli ste si dobre, snažili ste sa použiť to, čo bolo v článkoch, a niektorí majú skutočne talent na interpretácie… Všetka česť, ste dobrí!

    Takže sen 1: tak, ako hovoríte, nejde o chlapca, ale o nejaký aspekt Ivetinho života, niečo, čo sa jej hlboko dotýka. Zaujímavý je kontrast bieleho snehu a červenej krvi, ktorý je asi kľúčom k tomu, čoho sa sen skutočne týka. Motív je dosť zrejmý: niekoho v nepozornosti zagniavila ťažká technika v červeno-bielej situácii. Môže to byť strach Ivety zo šoférovania (ak skutočne majú to červené auto zo sna 4 😛 ), ale vôbec sa to nemusí týkať áut. Bager je niečo na odstraňovanie prekážok, takže to môže byť kľudne aj výpoveď, že niekoho nejaká červeno-biela prekážka prigniavila.

    Sen 2: ako ste zistili, “veci nie sú také strašné, ako sme si pôvodne mysleli”. Ten istý motív máme v sne 7 – vždy ide o vnútornú neistotu Ivety, ktorá sa nakoniec ukáže ako zbytočná. Iveta je asi dosť úzkostlivé stvorenie a má pocit malej kontroly nad svojím životom (sen 6) a vysokú potrebu vyhovieť nárokom iných ľudí.

    Sen 3: Pri tomto sne ma napadá, akoby to bola výpoveď o mame ako kamarátke a mame ako prísnej ničnedovoliteľke 😛 … Akoby Iveta vnímala, že mama má rôzne tváre. Ale môžem sa mýliť, lebo nepoznáme dej sna.

    Sen 4: Ak sa Iveta neučí šoférovať a nestretáva sa s červeným autom, odsunula by som tento sen ako následok prílišného pojedania ostrých vecí pred spaním 🙂 .

    Sen 5: V snoch sú naše erotické výboje bez následkov, preto nám sny nahrádzajú “tréningové” situácie. Asi Iveta potrebuje ten pocit intimity (mohla by mať problém kontaktovať sa s chlapcami, ale nie je to nevyhnutné) a sen jej tento pocit dáva. Možno je tam aj túžobné povzdychnutie podvedomia, aké by to bolo pekné, keby…

    Sen 6: Iveta vníma mamu asi ako dosť rezolútnu osobu, niekedy možno nemysliacu na dôsledky. Ale sen má ešte jeden podtón – v našom kultúrnom kruhu had je symbolom zakázaného poznania, toho, čo mladých priťahuje. A čo robí mama? Rezolútne to zatrhne dobre mienenou strelou. Lenže had sa nenechá len tak odkrágľovať a ešte predtým štipne. Neviem, koľko rokov má Iveta, ale môže to byť príznak postupného osamostatňovania sa od matky.

    Sny 7: som už skomentovala.

    Sen 8: správne ste odhalili, že je to túžba po zmene. Iveta nie je s niečím na sebe spokojná a snaží sa to napraviť – aspoň vo sne.

    Sen 9: Iveta, to je VAŠA symbolika, nepýtajte sa nás, čo pre vás znamená čokoľvek! To vie jediný človek na tomto svete – vy. A Eva má zas pravdu v tom, že vykoľajený vlak môže znamenať, že nie všetko v živote sa uberá podľa našich predstáv. Tomu by nasvedčovala aj stratená batožina, ktorá predstavuje nepríjemnosti na ceste.

    Sen 10: pocit ohrozenia, zraniteľnosti

    Sen 11: ak má Iveta mačky rada, môže to byť výpoveď, že jej niekto známy vpadol nečakane do chrbta (napríklad jej zabránil ísť svojou cestou – to kvôli tej päte).

    Takže všetci, čo ste sa tu potili so mnou, ak vás po mojich komentároch ešte napadá niečo ďalšie, poďme to rozdiskutovať!

    Páči sa mi

  9. Reagujem na výzvu, Heli. 😀

    Sen 1: teraz, keď to Hela napísala, tak ma napadlo k tomu, že biela obvykle znamená nevinnosť, panenstvo, nepoškvrnenosť a tá červená je farbou krvi, vášne, zloby, čiže dosť veľkého kontarastu oproti bielej. a keďže ten chlapec ostal ležať, asi to jest, že tvoja dôvera a naivita utrpela nejaký otras, šok a u to nebude ako predtým.

    Páči sa mi

  10. Lucia§,

    to by mohlo byť… Ten kontrast je rozhodne zaujímavý. Máš pravdu, biela je čistota, ale aj pokoj a predvídateľno, červená je agresívna farba, ale aj nekľud a nepredvídateľné, prípadne pudové a neovládateľné. A zas máme posun… možno sú v hre podvedomé pudy, ktoré sa dostávajú navonok a začína ich byť vidno – a značia zánik starého, predvídateľného “ja”.

    Páči sa mi

  11. ahojte,
    Heli a mohlo by to byt aj opacne? ze sneh je nieco studene, nieco z coho nas mrazi a ta krv je nieco teple, je to sice morbidne, ale mohlo by to byt aj nieco dobre, cervena je tepla farba, kazdy ju vnima inak. takze v konecnom dosledku by mohla krv na snehu znamenat vitazstvo a pluh je to riesenie, chlapec problem. zrazeny chlapec – vykupenie.
    a to kusnutie mackou vo mne evokuje zradu, intrigy, zakernost. Macka zakusnuta v pate, to je horsie ako ten sen co opisovala, co nam viacerym pripominal zly scenar k nejakemu katastrofickemu snu.

    Páči sa mi

  12. Evi,

    môžeme to vnímaľ aj takto; sneh=studené, krv=teplé. Potom máme obraz, že niečo studené je poškvrnené/presýtené niečím teplým, ale niečo pritom musí “zomrieť”. Máš pravdu s tým víťazstvom, niečo teplé zvíťazí nad niečím studeným. Nech robíme, čo robíme, vždy sa točíme okolo toho istého významu…

    A to s tou mačkou je presne tak, ako hovoríš – zrada, nečakaný útok, bolesť zo strany, od ktorej by sme to nečakali. Väčšina ľudí má “tŕň v päte”, Iveta má zjavne “mačku v päte”. 😛

    Ale pred pár dňami som sa dozvedela, že slovo “mačka” môže mať pre horolezcov celkom iný význam – sú to nejaké železá, čo sa pripájajú na nohy, aby sme sa bezpečne dostali po snehu na vrchol (alebo dole). Ak by bola Iveta vrchárka, môže ísť aj o tento obraz – a potom sa nám dosť podstatne mení význam výkladu! Miesto zrady dostaneme výzvu, aby sa dala na cestu, lebo práve nadobudla nejakú zručnosť, ktorá jej s tým pomôže.

    Páči sa mi

  13. Heli,
    ja viem presne o ake macky ide. Tie by naozaj znamenali bezpecie a pomoc, ale nasu Ivet kusla do paty predpokladam normalna chlpata macka. Z Ivety vyzaruje taka neistota a balans, ze by som sa necudovala, keby sa ta macka len branila, lebo by proste citila tu nervozitu, tak reagovala. A uz vobec by som sa necudovala keby sa to stalo naozaj. Ja viem ze sa jej to snivalo. Ale je taka roztekana, ze sa to neda nekomentovat.

    Páči sa mi

  14. Evi,

    všetko je OK, len keď sa nám sníva o chlpatej mačke, ešte to nemusí znamenať, že naše podvedomie má na mysli skutočnú chlpatú mačku. Niekedy využíva aj slovné hračky: napríklad sa nám sníva o bezhlavom človeku a podvedomie nás upozorňuje, že sme v danej situácii “stratili hlavu”. Takže niekedy je dobré urobiť aj tento krok, ak chceme prísť snu na kĺb (hlavne vtedy, keď nám pôvodný obraz veľa nehovorí).

    Páči sa mi

  15. Dakujem za vsetky komentare. Pokusila som sa trochu analyzovat sen mojej mamy, teda nebolo na tom vela prace, lebo to bolo skor ocividne. Mame sa snivalo, ze jej chceli vytrhnut zub a ona sa branila. Takze som postupovala takto. Tema mohla byt: Chcu ti vziat nieco, co je tvoje a ty sa tomu branis. Vztahuje sa to na oblast prace, lebo ked sa opytam, co v zivote, co je tvoje, ti chcu vziat, a ty sa tomu branis, tak je to mamina trieda v hudobnej skole, pretoze jej hrozilo, ze o nu pride a velmi jej na tej triede zalezalo. Asi to bolo dost amaterske, ale mohla som mat pravdu, nie? Napokon jej triedu naozaj vzali, ale vyrovnala sa s tym a zvykla si na novu. Ked sa vratim k tomu snu s mackami, ja mam macky rada, takze ako ste povedali, mohlo to znamenat, ze mi niekto znamy vpadol do chrbta, ale teraz sa tym uz nejdem zaoberat, lebo to bol velmi davny sen. Chcela by som vas vsetkych poprosit, ak vas to bavi, ci by ste sa nevratili k poslednym dvom prispevkom odo mna na stranke, na ktore som nenasla odozvu. Budem vam velmi vdacna. A este pridam jeden sen, ktory ma vydesil, pretoze som sa z neho zobudila. Bola som v tom sne v obyvacke a asi som sa chystala spat. Akoby bol v kute budik, tym si nie som ista, ale viem, ze to bol budik a zrazu zacal silno bit, udery boli ovela silnejsie, zlakla som sa a vsimla som si, ze v byte sa este svieti, v skutocnosti to naozaj tyk byva, lebo niekedy oco ide spat posledny a svetlo svieti. Potom zhaslo. Ja som isla spat, neviem, ci pod vplyvom toho budika, alebo preto, lebo som to mala v plane. Potom v spalni boli dva budiky, je to tak aj v skutocnosti a silno bili. Zobudila som sa a sledovala som ich. Bala som sa. Potom sa mi podarilo zaspat. Nemohlo to byt varovanie, ze si mam davat na seba pozor, lebo moje zivotne hodiny sa o chvilu zastavia? Alebo mam svoj zivot prezivat viac naplno, lebo nebude trvat vecne a na konci si uvedomim, ze som nestihla zit? A este jeden hrozny motiv z mojho sna: Spadla som na koleno a na rifliach sa objavila cervena skvrna od krvi. Budem rada, ak mi pomozete a slubujem, ze sa budem usilovat naucit sa sny analyzovat aj sama. Majte sa.

    Páči sa mi

  16. Snivalo sa mi o mojom starom otcovy ktory umrel pred rokom.Sniva sa mi o nom casto. V tych snoch je uplne iny nez byval, myslim povahovo…V tych snoch je najprv mrtvy ako na pohrebe.Potom ozije ale s tym ze zostane taky iny ako byval. vsetci su z toho v tom sne smutni. Pomozte mi to vyriesit nechapem to a trapi ma to.Dik..majte sa

    Páči sa mi

  17. Iveta,

    ten sen s budíkmi asi nebude až taký drastický, že by išlo hneď o život – skôr ide o “život” v prenesenom zmysle – čosi vám uniká a je čas, aby ste to vzali na vedomie a začali s tým niečo robiť. Alebo to môže byť celkom jednoducho dané tým, že ste na niečo zabudli a podvedomie vás burcovalo, že nemáte čo spať, keď ste ešte neurobili to-a-to… Sama povedzte, čo je pravdepodobnejšie.

    Inak by som sa chcela ale vrátiť k tomu snu s mamou: je tam totiž ešte jedno vysvetlenie. Keď nám trhajú zub, vždy je to preto, že nie je funkčný. A vždy sa tomu “bránime”, lebo máme strach zo zmeny. Takže správa pre mamu mohla byť aj “nebráň sa, je to krok k lepšiemu”.

    Ten sen s krvavým kolenom vyzerá skôr ako spracovanie nejakého zážitku. Takto, bez kontextu, to ťažko povedať.

    Jaja,

    Keď ľudia zomrú, ich duša veľmi často ešte po nejakú dobu zostáva pri nás – nevedia sa odpútať od tých, pri ktorých sa cítili dobre a bezpečne. Nie každý hneď prejde do iného stavu. Bez potrebnej rekapitulácie na konci života sa duša ešte často pokúša vrátiť do tela, ale telo už nefunguje, ba dokonca ho zahrabú alebo spália.

    To, čo zostane, už nemá emócie, ale má spomienky a pocity spriaznenosti a lojality. Takéhoto človeka potom vnímate ako “čudného”, lebo žijúci ľudia sa dovolávajú práve emócií, ale “duša” už emócie nemá a tak sa správa nejako ináč. Takže je možné, že ste videli “dušu” starého otca v sne. To je to ezoterickejšie vysvetlenie.

    To normálnejšie je, že sa potrebujete vysporiadať s jeho smrťou a robíte to cez sny. Takto si zvykáte, že starý otec už nie je.

    Pre prípad, že by išlo o tú ezoterickejšiu skúsenosť, keď sa vám s ním bude nabudúce snívať, rozprávajte sa s ním. Spýtajte sa ho, čo zostalo nedoriešené, prípadne si nechajte porozprávať jeho spomienky. To by mu malo uľahčiť odpútať sa od tohto sveta a dokončiť túto etapu znovuzrodenia.

    Páči sa mi

  18. Mali ste pravdu o tom sne s budikom, mam jednu zalezitost, ktoru odkladam, a branim sa tomu, lebo sa mi do toho nechce, asi ma ten budik mal na to upozornit. Viem sice, ze nejde o zivot a tu zalezitost v podstate este stiham urobit pozdejsie, ale moje podvedomie to skrie a stale mi pripomina, aby som to zacala riesit uz teraz, aj ked je este kopec casu. Aj s mamou mate pravdu, ze je to krok k lepsiemu, to s tou triedou. Ako som spominala, vysporiadala sa s tym dost dobre a ma to aj svoje pozitiva, ako vsetko. Co sa tyka toho krvaveho kolena, tak v tom sne som chcela cestovat spat domov a zistovala som si informacie, no pracovnicky nenasli nijaky vhodny spoj pre mna a dost ma to zarazilo, cize islo tam o to, ze neviem, ako sa dostanem domov. Hladali to na internete a na vypise nebolo nic, co by mi pomohlo. Za tym som si objavila tu skvrnu na kolene. Neviem, ci to pomoze pri vyklade. Nespominam si, co mohlo vyvolat ten sen, nejaky zazitok, bolo to uz zopar noci dozadu.

    Páči sa mi

  19. Este by som Vas chcela poprosit, ci by ste sa nevratili k mojim snom, ktore som opisala v troch poslednych komentaroch k uvodnemu clanku, a nikto mi na ne neodpovedal. Boli to komentare z 3., 5. a 7. augusta, asi styri sny (o plavarni, odtrhnutej podosve, stratenej batozine, kazetach na kope pred cinzakom, liceni…). Dufam, ze to najdete a trochu mi to objasnite, lebo by som nerada ostala bez vysvetlenia.

    Páči sa mi

  20. nikde som tu nenasiel takuto moznost myslym ze je to vrodena schopnost a to “predvidanie” ci “dezavu” ale skor k tomu predvidaniu mam tuto schopnost ale nejak ju neovladam ani nic skor je to len nahoda ked sa nieco dvolezite sniva a potreboval by som pomoc ako tuto schopnost pouzivat lebo by bola skoda ju zahodit a preto by som poprosil o nejake poucenie a cvicenia alebo navod ci trening velmi mi na tom zalezi

    Páči sa mi

  21. este len k tomu dodam nemam tie sny nejak zasifrovane ze sa mi sniva o pohary z vodou a potom zistim ze v skole netece voda ale moja prva predtucha prisla neskor nez dezavu ale bola takato bola som u babicky ta sa venuje tiez magii a snivalo sa mi ze si balim veci a normalne poobede dosli nasi a musel som ist domov.

    Páči sa mi

  22. Martin, precitajte si nieco o karme, ale hlavne o minulych zivotoch, v poradni do tipy na citanie som hodila jednu dobru knihu, ktoru si mozte na nete stiahnut a precitat zadarmo o Minulych zivotoch.
    dejavu- su totiz spomienky na minule zivoty- idete niekam a mate pocit ze ste tam uz boli, hoci v tomto zivote naisto viete, ze ste tam prvy krat- naozaj ste tam uz boli, na tom mieste- ale v minulom zivote, alebo stretnete nejakeho cloveka ktoreho vidite prvy krat v zivote- ano, ale v tomto- ale v minulom zivote ste s danym clovekom mali silny vztah.
    Je to vyborne, ze sa vam tieto spomienky vynaraju- ze ich tak silno citite, oni sa nevynaraju iba tak, pracujte s tym Martin, mate s tym pracovat- vela si postudujte a odporucala by som vam podstupit hypnozu- regres- regresnu terapiu- vylet do minulych zivotov- pozor iba u kvalifikovaneho certifikovaneho cloveka- obvykle lekara. Nieco sa tam stalo, nieco co sa vas snazi silno upozornit, mate cosi napravit, vyriesit.

    Páči sa mi

  23. ambiguous( desne tazky nick, snad som ho napisala spravne, ak nie tak sa ospravedlnujem)
    ziadny sen ktory sa vam sniva neznamena smrt, taketo sny maju iba vyvoleni- vestecke sny- “laik”nie. Sen je vlastne list, ktory vam posle vase podvedomie. Podvedomie k nam obvykle prehovara vo forme symbolov- preto boli vymyslene snare 🙂 pretoze aj nejake zviera vo sne moze symbolizovat nejakeho cloveka vo vasom okoli, alebo nejaku vasu vlastnost atd.
    Zalezi na tom ake zuby- biele, pokazene, krvave, co ste robili atd. aky ste mali pocit a tak. Ale ja nevykladam sny inym, moja zasada je, ze sny sa naucte vykladat sami sebe- iba vy viete o co ide, co sa deje vo vasom zivote.
    “porovnaj pribeh svojho sna s pribehom svojho zivota” obvykle je totozny- vsetko co vas trapi sa odraza v snoch….Pretoze ziadna bolest, ziadny problem len tak nezmizne- tym ze ho potlacite- podvedomie vam ho bude vracat prave vo forme snov. Vyrieste to a problemi prestanu…problemi totiz musime riesit- aby sme predisli nasledkom.

    Páči sa mi

  24. p*veras, nick je napisaný dobre, ďakujem za odpoveď a ešte mám jednu otázku..Každý sen musí niečo znamenať? Aj keď sa mi sníva úplná blbosť?

    Páči sa mi

  25. Ambiguous,

    ešte k tým zubom: pokiaľ si ich chcete nejako vysvetliť, tak chóďte podľa toho, čo pre vás znamenajú. Mali ste v blízkej minulosti do činenia so zubami? Aká to bola situácia? Máte problémy so zubami? Nebol to pokyn podvedomia, že by bolo dobré znova raz sa zavenovať svojmu chrupu? Alebo sa zuby spájajú s úsmevom, s pohryzením, s rečou (a teda aj s klamstvom). Bolo by treba vedieť, aký bol dej sna. Samotný symbol nikdy nepomáha…

    Sny sú rôznych druhov. Niektoré len spracovávajú vnemy z predošlého dňa (dní), iné sú signály podvedomia, iné sú návody na riešenie situácií a iné sú zas predpoveď budúcnosti. Umenie je rozlíšiť, o ktorý sen práve ide. A… “blbosti” neexistujú – existujú len veci, ktoré v danom okamihu ešte nevieme interpretovať!

    Páči sa mi

  26. Davno som tu nebola, na niektore otazky som nedostala odpoved, ale uplne to chapem, nic vam nezazlievam. Teraz by som sa chcela opytat na jednu temu, ktora patri k najcastejsim v mojich snoch, zaroven by to bola aj taka psychologicka, mozno karmicka otazka, neviem, ci sa to sem hodi, ale skusim to. Stale sa mi sniva o jednom chlapcovi, o ktorom som uz asi pisala, bolo to ale davnejsie. Ide o to, ze uz tri roky nie sme spolu (boli sme spoluziaci), stretneme sa nahodne tak raz-dva razy do roka, ale stale neviem na neho zabudnut (bola som do neho zamilovana, mozno este som, nie som si ista) a stale sa mi o nom sniva, ako spolu chodime a podobne pekne veci, vsetko to, o com som kedysi snivala. Je vobec mozne, ze na neho niekedy zabudnem? Ved tri roky su dost dlha doba. Mozno by som si mala niekoho najst, lebo s nim to nema buducnost, asi by ma ani nechcel, ale raz som s niekym chodila a stale som myslela iba nanho. A mam este taky problem, bude to asi nejaka fobia, alebo nieco take. Vzdy, ked idem po ulici, alebo aj ked som doma, mam pocit, ze ma vidia ludia, ktorych nemam rada, alebo sa ich bojim, mam strach, ze ich stretnem a budem sa musiet s nimi rozpravat. Preto sa vzdy obzeram okolo seba, ci na mna neciha nebezpecenstvo. Tyka sa to len ludi, ktorych poznam, a ktorych by som nerada stretla. Stale mam pocit, ze ma sleduju a ked som sama a robim nieco, co mozno robit len osamote a myslim si, ze je to nieco zle, myslim si, ze ma vidia a strasne sa hanbim. Nedokazem sa presvedcit o tom, ze cokolvek urobim alebo poviem, je to normalne, nikto ma zato nepotresta, ani sa mi nevysmeje. Najviac sa bojim zlyhania, ze sa pred niekym strapnim, ze mi niekto vynada a podobne. Mozete mi pomoct?

    Páči sa mi

  27. Iveta,

    tie sny s tým mládencom vyzerajú ako vyjadrenie vašej túžby po blízkosti a láske. To, že v tých snoch vystupuje práve on, je len náhoda – on tam zosobňuje tieto dva pocity.

    Tá druhá vec vyzerá na maličký komplexík… 😦 Akoby ste chceli vyhovieť niečomu veľmi úžasnému a máte pocit, že na to nemáte. Hodnotíte sama seba a to vo vás vytvára pocit, že vás hodnotia aj iní ľudia. (Otázka: nemáte prísnych rodičov?)

    Prestaňte sa posudzovať. Je jedno, aká ste – presne taká, aká ste, máte totiž na tomto svete nejaké určenie. Skúste zistiť, aké určenie to môže byť, na základe vlastností, ktoré máte – či už “dobrých” alebo “zlých”.

    A potom ešte jedno: obávam sa, že ste veľmi vzťahovačná. Svedčí o tom veta “úplne to chápem, nič vám nezazlievam”. Prečo si myslíte, že by ste niekomu mohli niečo zazlievať? Znie mi to, akoby ste boli ponechaná hodne sama so sebou. Skúste ísť medzi ľudí, skúste sa dostať zo stredobodu vášho sveta, aby ste sa v ňom neuzavreli. Nerobte veci sama pre seba, ale spoločne s inými ľuďmi a pre iných ľudí. Takto čoskoro zistíte, ktoré veci si na vás vaše okolie váži, zistíte, že vás nesledujú a neposudzujú a hlavne dostanete odstup od toho “vzoru dokonalosti”, ktorý vás dnes máta… Viem, ľahko povedané, ťažko urobené!

    Páči sa mi

  28. Prisneho mam iba otca, mama je pravy opak, ale to tiez nie je dobre, lebo ma vychovavali inak a teraz sa citim ako rozdvojena osobnost. S tymi komplexami ste to vystihli, ja som si vzdy myslela, ze nie som dost dobra, kazdu reakciu na mna vnimam prehnane, beriem ludi za slovicka, ked niekto povie nenavidim ta, pre mna to znamena nemam ta rad, a nie som na teba momentalne velmi nahnevany. Nechapem ale slovo vztahovacny, stale, ked ho pocujem, neviem, co vlastne znamena. Je to nieco ako domyslavy, kriticky, alebo tvrdohlavy? Mozem byt zaroven malo sebavedoma a zaroven sebecka alebo nieco take? Teraz neviem, ci to dobre chapem. Tie veci o ludoch su pravda. Ja to tiez takto beriem, len potrebujem, aby mi to povedal niekto iny, lebo ako keby som sama sebe neverila. A o tom chlapcovi sa mi nielen sniva, ale nanho stale aj myslim. Na sen ste mi odpovedali, no existuje nejaka metoda, ako na niekoho zabudnut? Urcite sa to nedava zrovnavat s inym typom lasky, napriklad laska ku kamaratovi, k matke a podobne. Ked mame niekoho radi, je tazke zrazu ho nemat rad a zabudnut nanho, iba ak by nami nieco otriaslo, napriklad by nas ten priatel sklamal alebo zradil. Do akej miery je pravdive prislovie Zide z oci, zide z mysle? U mna to nefunguje. To by som musela stratit pamat, ale tym by som zabudla aj na vsetko pekne. Asi sa nikdy neda uplne zabudnut, len spomienky potlacit a mysliet na pekne veci. Mozno by mi prospelo najst si niekoho, ale obavam sa toho, ze zase budem mysliet len na toho predtym.

    Páči sa mi

  29. Iveta,

    “vzťahovačný” značí len toľko, že všetky veci tohto sveta dávate do súvisu so sebou – a to aj vtedy, keď tam ten súvis nie je. Často sa to prejavuje tak, že ráno utekáme na autobus a on nám ujde pred nosom – a nás napadne “určite ma videl a urobil mi to naschvál!” A on pritom bol vodič len ospalý, s niekým sa bavil, nevidel nás, lebo nás zastrel nejaký predmet… Ale nám to pokazí náladu, lebo sme si to dali autoamicky do súvislosti so sebou a niečím, čo sme urobili/neurobili. Druhé štádium zmeškaného autobusu by mohlo vyzerať napríklad: “To bol asi ten vodič, ktorému som minule vynadala, lebo ma zacvikol do dverí, a on mi to tentokrát opláca.” Potom chvíľu uvažujeme a napadne nás: “Keď ho uvidím nabudúce, znadám mu, až bude čierny!” A nabudúce mu znadáme, hoci vtedy v tom autobuse vôbec nesedel on, ale iný šofér, a navyše nás ten iný šofér vôbec nevidel… Takto to funguje a hodne nám to strpčuje život.

    Ďalší prejav vzťahovačnosti: Idem po ulici a zlomí sa mi opätok. Iste to všetci videli! A tie dve kočky, čo idú po druhej strane – aha, smejú sa mi! (Pritom tie si len rozprávajú vtipy.) Ja sa prepadnem pod zem!

    A teraz k “zíde z očí, zíde z mysle” – ak to neberiete celkom doslovne, je to pravdivé. Kým máme len toho jedného mládenca a malú záťaž, nemyslíme na nikoho iného. Aj keď ho nemáme priamo na očiach – ale stále naňho myslíme. Keď však nám praskne vodovodné potrubie a byt stojí pod vodou, auto nám práve na kúsky rozbil opitý bratanec, v škole sme zrovna vyleteli od skúšky a niekto nám ukradol mobil a odvčera urobil na ňom dlh za 30.000,-, ide naša pozornosť na celkom iné veci a mládenec nás nebude mátať, aj keby behal okolo nás ako dunčo domáci! Preto sa “zlomeným srdciam” odporúča ísť medzi ľudí a niečím sa zapodievať, čo nie je zrovna jednoduché. Preto som si ja, keď som ochorela, navalila na seba trojnásobnú záťaž. Kým nemáte čas rozmýšľať nad zlými vecami, nedeprimujú vás. Keď vás nedeprimujú, zostáva vám energia na riešenie problémov. Keď riešite problémy, čoskoro sa dostavia prvé pozitívne výsledky. Keď sa dostavia prvé pozitívne výsledky, vaša chuť pobiť sa s celým svetom vzrastie. Keď vzrastie… atď., odrazu každý chlapec vyzerá ako zaujímavý “kandidát”… 😛

    Páči sa mi

  30. To slovo vzťahovačný som už pochopila, som naozaj taká, budem sa to snažiť eliminovať. Aj v tej druhej veci máte pravdu, treba svoju pozornosť zamerať mimo toho, čo nás trápi, inak sa z toho zbláznime. Ja to všetko viem, len to neviem realizovať. No pokúsim sa o to. Ešte sa chcem opýtať, čo to znamená, keď sa mi sníva, že som muž, neviem celkom, či som len taký hybrid, ako sú nejakí transsexuáli, alebo som úplný muž. Moje pocity v tom sne sú hrozné a cítim sa zvrhlo. Sníva sa mi to často.

    Páči sa mi

  31. Iveta,

    v sne často meníme pohlavie – to preto, že v povahe máme mužské i ženské vlastnosti a ak sen potrebuje budovať nejakú z našich mužských vlastností, kľudne nás môže “strčiť” do mužského tela a nechať nás s ňou experimentovať. Berte to ako “tréning zadarmo” 😛 .

    Páči sa mi

  32. Trikrat sa mi stalo, ze som bola vo sne paralyzovana. Prvykrat sa mi snivalo, ze spolubyvajuca je upir a potom som lezala na posteli, chcela som sa branit, ale nejake zle sily ma znehybnili. Druhy raz som citila, ako keby nieco hybalo mojim paplonom, bolo to take vlnenie vzduchu alebo nieco podobne a treti raz som tiez citila, ako ma nieco znehybnilo. Nikdy sa mi to nestalo. Mohla to byt ta spankova paralyza, o ktorej pisete na tejto stranke? Neviem, ci sa mi to stalo pri zaspavani alebo pri zobudzani, ale predpokladam, ze v strede spanku.

    Páči sa mi

  33. O tých Upíroch ma to bude zaujímať čo Ti odpíše Helka pretože som mala obdobie keď som mala také sny,ktoré ma desili až som nechcela ani zaspať…ale akokeby to zmenili moje modlidby zúfalé a prosebné k Bohu a všetkým Archanjelom aj Anjelom…. zdá sa , že môj takzvaný otvorený kanál “UZAVRELI”….Odvtedy to prešlo, ale ver mi,že som si svoje vytrpela…a naozaj by som to nikomu nepriala …občas pocit,že som Blázon… Tak držím palce, určite sa to dá do poriadku… Heli pozdravujem Ťa,pa
    LenkaS.

    Páči sa mi

  34. Mne sa o upiroch casto nesniva, asi to bolo len raz, co som uviedla, ale mari sa mi, ze to bolo este raz. A horsie, ked upir bol clovek, ktoreho poznam. Ale musi na tom nieco byt. Ja tu osobu nechcem odsudzovat, ale nemam ju rada a citim, ze mi nie je dobre, ked som s nou, ako s kazdym clovekom, ktoreho nemam rada. Mozno mi naozaj odobera energiu. A vcera som pozerala triller Oko, uz som to raz videla a snivali sa mi podobne sny, neviem, ci z toho, ja s tym nemam problem, ale mozno sa to tam odrazilo.

    Páči sa mi

  35. Iveta,

    spánková paralýza nastáva pri zaspávaní, nie počas spánku. Toto sú pravdepodobne celkom normálne sny, ktoré asi ukazujú na vnútorný pocit ohrozenia a straty kontroly (upír, nemohúcnosť, strach).

    Mimochodom, sny bývajú rôzne. Niektoré z nich sú pokračovaním toho, čo sme videli cez deň alebo v telke – podvedomie si to potrebuje “dospracovávať”. Nemajú nič spoločné s prorockými snami.

    LenkaS.,

    to s tými upírmi je vždy prejav ohrozenia. Prejav toho, že na nás číha niečo mocnejšie ako my, čomu sa nevieme vzoprieť. Tie tvoje motlitby ti dali pocit bezpečia a tým sa kanál “uzavrel” – alebo ti ho anjeli skutočne uzavreli, podľa toho, ktorá verzia je ti príjemnejšia.

    Páči sa mi

  36. Teraz sa mi snivali asi tri sny. Jeden bol o tom, ze mama v spalni zacala rozkladat riad ako pre navstevu, bol polozeny aj v polici. Je na tom zvlastne to miesto a dovod, ktory nepoznam. Boli tam asi aj ini ludia, to neviem isto, bola som tam aj ja a viem, ze sa mi to nepacilo, a tak som zariadila, aby ten riad spratala. Neviem, ci to moze byt spracovanie zazitku z predosleho dna, boli sme u rodiny na oslave, takze sme aj jedli. V druhom sne som videla ihrisko na nasom sidlisku, na ktorom stavaju nieco pre deti. V tom sne bol jeden muz, ktory verboval ludi, aby sa zapojili do prace, a objavili sa tam dake deti, vyzeralo to ako keby sa oni mali toho zucastnit. V tretom sne sa objavil znova ten byvaly spoluziak, ktorym som tak posadnuta, bolo to nieco take, ako keby sme sa navzajom na seba hnevali, ale zaroven som mala pocit, ze to nie je spravne, ze sa uz coskoro pomerime, citila som, ze pod tym hnevom je presny opak, ale neda sa to presadit, na detaily tohto sna si velmi nespominam, cely sen si pamatam len zhruba, skor tie pocity, podstatne je to, ze tam boli nejake zmiesane emocie, ale je mozne, ze aj tento sen spracovaval zazitok z dna, lebo sme sa dlho do noci rozpravali s mamou o vztahoch s muzmi, neviem, ci robim dobre, ked sa snazim za kazdu cenu spomenut si na sen. Poradie snov si az tak nepamatam.

    Páči sa mi

  37. Heli
    sníval sa mi sen , na ktorý nikdy nezabudnem…. začalo sa stmievať a ja som bola nechranená na zelenej lúke….niečo ma vsotilo do lesa…už bola tma…začala som vnímať iba mesačné svetlo a nejaký hlas mi povedal, že za trest musím ostať v lese sama celú noc…myslela som si, že zošaliem-fakt som sa bála /a to ja sa často nebojím/- zrazu som však zazrela mńa húpajúcu sa na hojdačke zavesenú na strome, nikdy nezabudnem ako som sa pozerala sama na seba – v bielej košeli s dlhými vlasmi – mali však popolavú farbu , v pozadí som vnímala tú tmavú noc, mesiac a zrazu ten ničím nenahraditeľný “spev”…bol taký nádherný,že sa to nedá nijako popísať…nie je pozemský…a v tom mi iný nežný hlas šepkal, že mám odísť, že si ten trest za mňa odpyká to “druhé Ja”… a tak som začala bežať…počula som psov a bála sa, odrážala som sa od Zeme, ale ťahalo ma okol krku dieťa…neskôr som zistila, že je tomôj syn…ale keď mal 2roky… Odrazila som sa od Zeme už ma nikto neťahal…a uvidela som niečo zvláštne.. Boli pri mne ďalšie dve osoby-asi ženy, nevidela som ich iba viem,že leteli vedľla mňa. Videla som celé naše sídlisko, polia, stohy… a letela som do druhého mesta pri Piešťanoch- kde býva moja mama. Bola tma,ale ja som sa úplne skvele orientovala a rozpoznávala veci zhora…akokeby som to robila často…Upozornila som tie osoby, že vidím aj dalších ludí …ako vzlietavajú ,bála som sa ,že nás uvidia a oni mi odpovedali- Keby si ty vedela koľko takto ľudí stále lieta…Zrazu som pristávala… /aha dôležité- neviem kde sa vzala ,ale letela som na metle,vyzerala staro…/ videla som ,ktoré svetlo mojej mame na verande svieti..pristátie bolo tvrdšie a nedokonalé, ale tešila som sa…. tie osoby mi ešte stihli povedať, že to pristávanie sa zlepsí… Hneď ráno som sa Mamičky pýtala,ktoré svetlo jej svietilo a ona mi povedalo “to” ktoré som videla v sne… P.S. o lietaní sa mi sníva často…a Milujem to pretože mi to dáva neskutočnú slobodu a akúsi istotu… Heli, ja tie domy, polia, lesy,lúky naozaj vidím tak reálne , viem aká je farba strechy, alebo akí ľudia sú na balkonoch…. často mi to lietanie ide tak dobre, že sa občas tej rýchlosti bojím…je to taká obrovská nárazová sila… nechápem však, že niekedy lietam sama bez všetkého – používam ruky aj nohy, ale niekedy mám metlu takú starú-vždy je rovnaká… skúsiš mi nejakou vetou odpovedať? Ďakujem a prajem všetko dobré,pa
    LenkaS.

    Páči sa mi

  38. Lenka S.,

    to lietanie “sama” – “s pomôckou” môže súvisieť od tvojho momentálneho stavu. Keď máš pocit, že zvládaš, tak lietaš aj bez metly. Keď ťa čosi ťaží alebo sa cítiš zneistená, siahneš po “tradícii” a upaľuješ na metle…

    Sen mi prochodí ako istá forma sebaočisty. To tvoje druhé ja prebralo na seba tvoj trest. Neviem, ale mám pocit, že nejako súvisí s pocitom, ktorý máš voči svojmu synovi – akoby si sa hanbila za to, že si ho kedysi považovala za príťaž. Tie ženy, ktoré ťa sprevádzali, mohli byť pokojne rôzne aspekty tvojej duše (máme ich vraj 12 a viac) a dodávali ti pocit bezpečia, tak ako nám naše nepoužívané ale latentné talenty dodávajú pocit bezpečia v neznámych situáciách.

    Celkovo mi to vyzerá na zmiešanie sa dvoch snov – jedného normálneho a jedného lucídneho, možno astrálnej projekcie. Asi oba prebehli v tú istú noc a spojili sa ti do jedného.

    Páči sa mi

  39. Heli
    ďakujem…budem o tom premýšlať… nemám to jednoduché, ale to asi nikto… svojho syna zbožňujem a je jediný človek na svete, ktorému verím a bez ktorého by to tu občas asi ani nemalo význam… keď sa narodil bola som veľmi mladá. občas si myslím, že som na neho asi až príliš naviazaná…aj on na mňa…všeličím sme si prešli a to nás zrejme tak silno spája…neviem. Všetko dobré Helka Ti praje
    LenkaS.
    P.S. nevieš čo môže predstavovať v sne moja vlastná ruka… stále ju vidím načahovať sa za niečím…do prázdna…. avšak v jednom / z viacerých snov/ som ju podávala do hrobu môjho Ocka,ktorý zomrel pred dovma rokmi a čakala som,že ak sa náhodou prebudí tak mi ju chytí a ja mu budem z “hrobu” môcť pomôcť…. Nechápem to /pretože sa dal spáliť- teda želal si to, vždy mal strach,že sa v hrobe preberie../… Ďakujem za odpoveď.

    Páči sa mi

  40. Lenka S.,

    keď teraz hovoríš, že si pri jeho narodení bola veľmi mladá, tak to môže byť presne ten pocit “visí mi na krku a bráni mi v pohybe”. Viem, neznie to pekne, ale obávam sa, že každý v sebe nosíme panoptikum aj tých pocitov, ku ktorým by sme sa normálne za nič na svete nepriznali…

    Tá ruka: zdá sa, že ti niečo chýba (siahanie do prázdna) a možno to bude pocit bezpečia alebo porozumenia, ktorý ti dával tvoj otec. Preto siahaš za ním do hrobu – nechceš pomôcť jemu, ale sebe… Navyše máš možno pocit, že si svoj život neodžil do konca, a chcela by si mu dať novú čancu. Ale on ju dostane, ver mi… Všetci ju dostávame, vždy a znova.

    Páči sa mi

  41. Heli,
    až mi vyhŕkli slzy…. čo sa týka toho sna… Dnes mi je nejak smutno za ním už od rána…a naschvál chodím na miesta, ktoré boli jemu známe a ktoré si ja pamätám ked som bola s ním… Takže si výklad toho sna totálne vystihla a Ďakujem Ti zato….
    Niekedy keď si čítam Tvoje slová mám pocit, že ich poznám…akokeby som si pritom rozspomínala na knihu, ktorú som už v minulosti niekde čítala…myslíš, že je to možné?? Vždy sa udivím…keď viem približne povedať čo bude v texte ďalej… si mi ako nejaká vzdialená známa,ktorú vlastné nepoznám , ale aj poznám… viem, že by si mi aj napísala…,že ak na bolestivé myšlienky spomíname…vlastne dávame energiu, aby nás to bolelo viac a viac… len niekedy potrebujem myslieť na minulosť s Ockom… Chýba mi.
    a čo sa týka syna….možné je všetko….ale dnes viem a vždy zato ďakujem Bohu, že ho mám…je mi takmer všetkým. Heli, nejak som sa rozpísala…vždy chcem písať krátko a výstižne , aby to nebolo pre Teba náročné na čas ….a v poslednej dobe sa mi to nedarí… asi starnem 🙂
    Tak sa maj krasne
    Lenka S.

    Páči sa mi

  42. Lenka S.,

    keď na otca spomínaš a chýba ti, bolestivé emócie sa naňho naväzujú a robia z neho problém do tvojej (a možno i jeho) budúcnosti. Skús si ho predstavovať, ako mu je teraz dobre, aký by bol pyšný na to, čo sa ti podarilo… Jednoducho sa donúť spájať s ním nie bolesť a osamelosť, ale pýchu, hrdosť a nádej.

    Niekde som počula, že naše myšlienky a emócie na ne nabalené vytvárajú v astráli patričné bytosti. Bolo by dobré, keby si v astráli vytvorila šťastného a pyšného Otecka, nie smutného a bezradného.

    Páči sa mi

  43. Práve som dočítala všetky články týkajúce sa výkladu snov. Chcem napísať len toľko: Ďakujem za túto tému.
    Cvičenia som tiež skúšala a myslím, že sa mi ich podarilo interpretovať podobne ako Evke aj keď nie na 100%. Musím sa ešte veľa učiť a sľúbila som si že si prečítam aj všetky komentáre k tejto téme.
    Heli, ešte raz ďakujem za celú túto skvelú stránku a aj za stránku o kamienkoch.

    Páči sa mi

  44. Heli 🙂
    ďakujem, prekonávala som to naozaj ťažko , ale je to teraz oveľa lepšie:) Keď zomrel mala som strašné stavy, nemohla som sa s tmy absolutne zmieriť a stala sa mi taká zvláštna vec keď som plakala…:( za ním v mojom byte zastrela som všetko hoci bol máj a svietilo slnko- nenávidela som aj Slnko… a dokola sa pýtala Prečo… už som naozaj nevládala … zrazu som pocítila, že ma niečo zobralo do dlaní : možno to bude znieť “šialene” ,ale zrazu som bola akoby blízko k hviezdam v nočnej oblohe… opýtala som sa kde som ? zrazu som ucítila “nesmierny” pokoj nedá sa to ani popísať a uvidela som nad mojou hlavou obrovský lúč, ktorý sa ťahal ku mne a cezo mňa ale nevidela som odkial alebo od koho pochádza, bol žlto zaltej farby mal však tak obrovskú silu pokoja, kludu , lásky a čo ja viem čoho, že som ani nepotrebovala dýchať.. zrazu som uvidela tunel taký ako z kráteru a tak som sa ťahala za ním , ale on sa stáčal a stáčal.. pýtala som sa kam vedie???…. zrazu mi hlas povedal, že ešte nie je môj čas … v tom som zase bola v tých dlaniach a pri hviezdach..
    Heli , taký pokoj som nikdy v živote necítila akokeby ťa uzavreli do vzduchoprázdna a Teba nič netrápi, nebolí a na ničom konkrétnom Ti nezáleži…z tých hviezd sa tvarovali obrysy sediacich postav…neurcite…usmievali sa a..tak sa pýtam kto ste? Ste anjeli? hlas mi povedal : môžeš medzi nás kedykoľvek prísť … a začalo ma to ťahať dolu…. ešte v sekunde mi hlas povedal…a teraz Ti zavolá Tvoj manžel… a v tom Heli, to bolo odporné akokeby ťa niekto zhodil do vody…proste rana, a ja som sa takmer zadusila…mala som sucho v ústach akokeby som sto rokov nic nepila…v tom začal zvoniť mobil : manžel… a ja som sa ledva nadýchla letela k umyvadlu a pila, pila, pila..potom som išla do sprch y už sa mi aj prestala točiť hlava a zrazu som pocítila taký klud, vyrovnanosť a pocit, že o Ocka sa niekto tam Hore postará a je v poriadku…Odvtedy som presvedčená, že sú sily, ktoré neviem vysvetliť, ale verím v ne… Navyše ocko zomrel z 2 na 3.5.2006 a mne sa z 20 na 21.3.2008 sníval sen ako v pozadí som uvidela kopec a Ocko bol pred tým kopcom , usmieval sa na mňa …Ja som mu hovorila nahnevane, že sa nám mohol skôr ozvať, že je v poriadku a že vlastne Nezomrel…. a on ma objal okolo pliec, vždy to tak robil…normálne som to fyzicky cítila a hovorí mi : Lenka prosím Ťa odkáž všetkým , že som v poriadku a že mi je už dobre… a sen skončil.
    Heli , vtedy som pochopila, že odišiel asi až keď som sa s tým lepšie vyrovnávala a asi aj ostatní a že už naozaj odišiel ďalej … pretože dovtedy sa mi snívlao často, že mu je zima a ja ho vždy s niečím zakrývam… Ak nebudeš mať vážnejšie “prípady” ako ja …prosím odpíš jednou vetou, ďakujem, všetko dobré Tebe aj ostaným praje
    Lenka S.

    Páči sa mi

  45. Milá Helka 🙂
    chcem Ti ešte raz poďakovať za Tvoju odpoveď… a za “okienko”, z ktorého sa teším. A taktiež chcem povedať všetkým ostatným , že so životom sa vždy lepšie kráča s úsmevom, túžbami, nádejami a s Láskou.
    Prajem Vám aj Tebe Heli – Krásny upršaný deň a veľa šťastia 🙂

    Páči sa mi

  46. Dobry den,
    ja by som sa chcela spytat na jeden sen. Potesilo by ma, keby som dostala odpoved aj na moje predosle komentare, ale to uz necham na inych. V mojom sne sa objavila kniha, bolo to nieco ako akasicka kronika, nasla som tam svoje meno a bolo tam napisane, ze som uzavrela pakt s diablom, respektive bola uzavreta nejaka zmluva, o ktorej som mozno ani nevedela a bolo tam nieco v tom zmysle, ze asi v roku 2012 (ak sa nemylim, detaily si nepamatam az tak dobre, ide tu hlavne o zmysel celeho sna), ma ma zozrat nejaky dinosaurus, neviem, ci nie kamenny, nejako tak to bolo v tom sne, proste mala sa stat nejaka katastrofa, ktora ma ma pripravit o zivot. Potom som tam myslim nasla aj meno svojej mamy, ale asi nic viac, alebo si to uz nepamatam. Vedel by mi niekto vylozit tento sen? Dakujem.

    Páči sa mi

  47. Tento sen píšem už tretíkrát. Neviem,čo sa deje,niekto,alebo niečo akoby nechcelo,aby som to napísala.Ale ja som škriepna:D.
    Bývala som s manželom v nejakom byte,boli sme v obývačke,ked do izby s veľkou razanciou vletela lopta.Vnútri izby bolo okno,taký ten troják,ako bývajú na starších domoch,bolo čierne,ako ked je tma.Lopta prerazila sklo,zostala po nej okrúhla diera,aj tak okno zostalo čierne.Ja som vravela mužovi:Čo sa dívaš,pofoť to,aby sme mali fotodokumentáciu.Potom sme boli zrazu v kuchyni,bola tam pracovná doska v tvare obráteného J,bola zo šedočierneho melírovaného kameńa. Na jej dlhšom konci boli dve vykysnuté žemličky,tak krásne snehobiele,tešila som sa z nich a vravela som mužovi,že ich upečiem.Kým som sa zbadala,tak ich mój muž už vyprážal na panvici.Boli spľasnuté a také fľakaté,akoby niečím čiernym pofŕkané.Veľmi som sa na neho hnevala.
    Rada by som bola,Helar, keby si ty, alebo aj iný mi povedali,čo si o tom myslíte. V poslednej dobe spievam Ganéš mantru, zaoberám sa tretím okom a študujem knihu od Laury Day-Praktická intuícia. Ja potom poviem tiež svoj názor,ale nechcem vás ovplyvniť. Díky

    Páči sa mi

  48. Snivalo sa mi ze je noc a ja so svojim synim 1 r. na rukach stojim vonku na dvore a zrazu som zapocula kroky pred branou,dostala som strasny strach.Cupla som si pri tej brane ,ze sa schovam az zrazu som pocitila tepli prud tekutiny ako my tecie na hlavu.Asi ma sprepacenim pomocil,tak to bol asi muz a nato som sa prebudila.

    Páči sa mi

  49. A este by som chcela poprosit o radu.Mojej dcerke 4 r. sa kazdu noc sniva o bubovy.Nic nechce od nej,len ze sa pohra v izbe s hrackami,uprace veci saty aj tie hracky a odyde,len ze ma na krku krvavu ranu.Uz sa mi boji zaspavat,a place.Uz som rozmyslala vydymit izbu,a dat do rohov sol.Ale pockala by som radsej na vasu radu.Dakujem.

    Páči sa mi

  50. No pokiaľ sa vám toto deje odporúčam dcérke do izby umiestniť runu
    Eihwaz najlepšie niekde na stenu aby sa k nej nedostala a urobiť ju s medeného drátu.
    Runa čistí vzduch od zla a zároveň tvorí blokádu pre zlé sily.
    Taktiež odporúčam vydymiť izbu šalviou
    do rohov dať sol a pritom recitovať otčenáš
    môžte dať nad vchodové dvere do izby ochrannú mantru Óm mani padmé húm
    rozhodnite sa

    ak by to pretrvávalo naďalej dieťa má v sebe blok ktorý sa dá odstrániť cez srt.

    Páči sa mi

  51. Srt je technika pri ktorej pracujeme s kyvadlom. Je to fajn ja som si cez kyvadlo napríklad zatlačil myšlienky ktoré nechcem aby mi behali po rozume.

    Ak budeš robiť runu tak daj pozor aby bola urobená predcízne a naozaj sa dať záležať na jej výrobe.
    Je to energetický vzorec , uzol ktorý potrebuje tiež svoje. Nech sa dcérke darí

    Páči sa mi

  52. Ahojte, viete mi poradit, co tento sen moze znamenat: bola som na starom zamku a musela som tam zostat spat, ked som tam spala, citila som, ako nieco do mna stucha a tak som sa zobudila, ale pokracovalo to dalej, Tak som sa spytala, ci tu je nejaky duch, na stenu napisal ano, na otazku kedy sa narodil napisal nejaky rok rimskymi cislicami, potom som sa v sne optytala ci potrebuje pomoc, ze ano a potom ze ako, dat sluzit omsu za Marianku. Myslite, ze to bol len sen alebo naozaj nejake spojenie s duchom. Tu poslednu odpoved neviem ci som si uz sama nedoplnila, lebo som citila, ze sa prebudzam a spojenie slabne a chcela som nejake rozuzlenie.

    Páči sa mi

  53. Potrebujem vediet co znamena ked sa mi kazdu jednu noc sniva o tom ze lietam…kazdu jednu no….ako velmi sa mi to paci..ale nuiekedy by si to priam ziadalo zmenu…lietam stale..proste si len tak vzlietnem…potrebujem od vas vediet co to znamena….Dakujem..:)

    Páči sa mi

  54. EE skúšal si meditovať? môže to byť aj to čo hovorí filip že nastal čas vzlietnuť a astrálne vycestovať.
    Nemáš nejaké problémy? Možno ti to radí pozvniesť sa nad ne( doslova)

    Páči sa mi

  55. andrej
    máš taký zvláštny pocit a ruky šikmo od seba dlaňami nadol ? ak je to tak, tak to vieš aj naštartovať aj pristávať, na lietanie netreba cvičiť. Len netreba v tom zostať uspokojený a skús sa s niekym aj skontaktovať, ale nesmieš mať strach, potom prídu aj iné skúsenosti 😀 a ak sa budeš báť, stačí dať dlane pred seba a dotyčná bytosť odletí …. 😀

    Páči sa mi

  56. a co prosim Vas znamena ked mate pocit..alebo ste si takmer isti ze ste hore…ale vy nakoiec len spite….ale vobec o tom neviete…potom ked som skusal lucidne sny mi to nehrozilo lebo ja som v kazdom nse tak ze mam pocit ze som hore..niekedy je to fakt strasne..

    Páči sa mi

    • Gabriela,

      Filip má pravdu, ale nie celkom 😛 … To, čo popisuješ, je začiatok, predpoklad pre lucídne snívanie. Samotné lucídne snívanie je vedomé pohybovanie sa snom a ovplyvňovanie jeho priebehu vôľou. Takže talent už máš – teraz ešte vhodné techniky (pozri si Mračnú horu alebo počkaj na Filipov prisľúbený článok).

      Páči sa mi

  57. Ahoj,

    Pracujem na otvarani 3.oka a to kombináciou mantier a pouzivania krystalu amnetistu,vcera som skusal krystal polozitit na 3.oko a nejako som vypol,asi som niekde odletel ale nepamatam sa na to, po prebudeni asi o 1 hod som mal kamen stale na cele, na koniec noci som dal kamen pod vankus, mal som nepokojny spanok a tesne pred vstavanim sa mi premietli obrazky ako vo filme bol to zlty valec a potom dookola sa tociace lode-plachetnice,na konci mi este prisiel hlas aby som z hub ktore som vcera videl v parku a nevzal ich vytvoril vzorec ,vyslo mi nieco podobne ako salka,ci pohar s malym uchom,
    Kazdopadne dakujem za rady co som sa tu docital prvy krat som mal uplne jasne ze to prichadza odniekial…? a nieje to vyplodom mojej fantazie.

    Neviete mi poradit ako ist na tie symboly???

    Dik za kazdu infosku…

    Páči sa mi

  58. mila helar, chcel by som ti napisat o tom co sa mne stalo a snivalo. a strasne by ma zaujimal tvoj nazor na to…budem ti vdacny ak mi na to odpises a obetujes kusok tvojho vzacneho casu..

    takze aby som zacal moja najoblubenejsia sesternica mi raz vravela ze ak by som chcel zacat meditovat,tak by som mal skusit sa okupat a obliect do cisteho a bieleho, lahnut na postel na maly vankusik a zapalit sviecku do stredu izby a poprosit ju o to aby zbavovala izbu negativnej energie, potom tri krat zhlboka nadychnut a poprosit aniela o pomahanie pri ceste meditaciou a zivotom a aj mu podakovat a potom uz proste len cistit cakry alebo zvyknem aj mysliet na to ako sa prechadzam prirodou po luke, a v strede je obrovsky strom ktoreho objimam a vnimam zvuky a farby prirody okolitej, no a ze by sa malo denne meditovat asi len raz a maximalne 20 min, a tu zacina nieco co sa mi stalo ked som bol na intraku sam v izbe a musim sa priznat nemal som co robit tak som neditoval asi piaty krat, ked som uz zaspal a snival sa mi sen, ako stojim v mojej skole byvalej zakladnej a pozeram sa z okna a vedla, bolo dalsie kridlo spojene s mojim v 90 stupnovom uhle a ako som pozeral z okna videl som ako dvaja nejaky chalani, asi ziaci vyhodili z okna jedneho chlapa a hned na to vyskocilo z toho isteho okna jedno dievca, ale uz dobrovolne sama, neviem ci ju niekto nutil ale asi nie. mozno to bolo aj viac dievcat to si uz presne nepametam ale zlakol som sa ked som to videl a zisiel som dole…ked som sa ocitol dole tak tam sedeli tri baby na stolickach na skolskom travniku a ja som si zobral stolicku a sadol som si oproti tej co sedela v strede. podisiel som este blizsie k nej a zacal som ju balit a predstavil som sa, potom som ju zacal bozkavat po ruke ,ale to neni dvolezite ,najdvolezitejsie je ze som pocul strasny hrozostrasny zvuk ktory vydavala ako samo zlo, vtedy som sa strasne bal, bol to monotonny zvuk aky som este nepocul a prisaham bohu som mal pocit ze ak sa nezobudim okamzite tak sa stane nieco strasne zlee.tak som sa snazil prebudit z toho sna, az kym som sa uz nedostaval do fazy polospanku a z nej kym som sa prebudil preslo par sekund ale poslednou sekundou ako som sa prebudzal som citil ako nieco odomna vstava, ako keby z polovice niekto alebo nieco na mne lezalo a ked som sa prebudil vstal zo mna a odisiel, nevymyslam si to a naozaj sa to stalo, viem co som citil, bol som cely mokry a skusil som napodobnit potom ten zvuk a ked som sa o to pokusal tak mi hned prisli zimomriavky..asi par hodin som sa citil ako necisty, ako keby som bol zneucteny alebo znasilneny…

    Páči sa mi

  59. ale to neni ten sen co som myslel,
    snom co som mal bol iny, ktory sa mi snival potom ako som so spolubyvajucim prekecali o anieloch demonoch a roznych zaujimavych veciach a tak podobne az do nejakej jednej v noci a ked som zaspal snivalo sa mi ako som sa zrazu ocitol vo svojej detskej izbe a s bratom sme sa hrali s vojacikmi a sme akurat planovali nejaku bitku ,ale ked som sa otocil tak v izbe nebol nik a setko bolo poprikryvane plachtami,od stolov, posteli skrin a skriniek a zemi, neviem co sa stalo potom ale hned na to som sa ocitol v obrovskom dome s dvoma kamaratmi, neviem kto to bol ,tvare som nepoznal ale viem ze boli kamarati pretoze som to citil ze su moji znamy a blizky mne, a hrali sme sa spolu na sermiarov, sermovali sme sa s mecmi ked zrazu neviem ako prisla do mojho domu nejaka stara zena a povedala mi ze mam ist na zachod..tak som vosiel do zachodu a ona drzala dvere a uz uz ma tam chcela zavret a zamknut a neviem co chcela so mnou urobit ale som rukou zadrzal dvere a ona sa potom priznala a zistil som ze je to duch stareny co nas chce z domu vystvat, napadlo ma ze ju prebodnem mecom ,napadlo ma ze ju tak odozeniem alebo znicim,to som este stal v tom zachode, a uz uz som to siel spravit, ked ma v poslednej chvili napadlo ze co ak posadla nejakeho mojho kamarata a snazi sa aby sme sa pozabijali v tom dome navzajom,tak som sa zastavil a ona vtedy zmizla na chvilku a naozaj hned za nou stal moj kamarat a len tak tak ze som ho neprebodol..vtedy som sa prvy krat zobudil v noci cely spoteny…ked som si znovu lahol, sen pokracoval ako serial a presne pokracoval tam kde som prestal…bol som zrazu ale v inej miestnosti bez tych dvoch kamaratov ale vo velkej izbwe a vela znamych ludi a kamaratov sedelo v takom obdlzniku rovnomerne. bol tam aj brat a ja som vystupil a snazil som sa im vysvetlit ze je v dome duch zeny ktory nam chce ublizit a ze by sme si mali davat pozor,vtedy som sa v tom sne pred nimi dostal do akeho si tranzu a ona tam prisla a zase som sa snazil mecom ju odohnat,rukami nohami ale neslo to,az kym som nepadol nejako na zem a vratil sa tym do reality a setci v miestnosti na mna pozerali ako na blazna co robim, nik ju nevidel ale viem ze tam bola len oni ju nevideli…snazil som sa to aj rodicom vysvetlit ale ani oni mi neverili..potom viem ze este som sa nejako snazil ju vyhnat z domu, behal kade tade po dome a roznymi vecami a sposobmi snazil vyhnat to si nepametam to bolo uz nie moc podstatne, viem ze aj som sa ju snazil prehovorit , aj nejaku dohodu ale ona si nedala povedat, a mala aj psa presne rovnakeho ako mam v skutocnosti ale jej bol trosku sivsi a zlovestnejsi..aj ma hryzol ..chcem este nieco povedat ze v tom sne som mal obrovsky strach a sam sa divim ze som nedostal nejaky infarkt ,neviem ako a preco ale i napriek obrovskemu strachu som mal pocit ze musim ju nejako dostat prec aj ked sa bojim a vzoprel som sa strachu,teram mam pocit ze sa uz menej veci bojim v skutocnom a realnom svete po tomto sne..no a potom ako ma hryzol jej pes a snazil som sa ju nejako prehovorit a ukecat som sa zboduil takisto strasne vystraseny a spoteny,ked som si lahol tak som si v duchu hovoril ze ak si v miestnosti nejaka bytost tak ti nepodlahnem a nebojim sa ta,som silny a odolam ti az kym som nezaspal s tymito myslienkami,ked som zaspal tak sen zase pokracoval a ocitol som sa na sikmej luke schovany s tymi dvoma kamaratmi co som im nepoznal tvare ale poznal ich a schovavali sme sa za mensou zrucaninkou a niekto z vrchu kopca po nas strielal, oni dvaja mali zbrane ale ja nie,a chvilku sme rozmyslali ako sa zachranime a strasne sme sa bali az sme sa rozhodli utekat az kym sme nedobehli do mojho domu…do vstupnej haly ktora bola velka a cely dom bol vtedy tmavy…ked ma zrazu zo zadu nieco schytilo za nohy a tahalo prec od nich..vtedy som sa asi najviac bal a nepozrel som sa do zadu a nevidel co to bolo …az nakoniec som sa zachytil o dvere a pustilo ma to a ja som sa vratil ku kamaratom alebo oni prisli za mnou to si uz nepametam ,vtedy som sa akurat zobudil uz fakt strasne vystraseny a strasne ma boleli nohy od kolien dole..neviem preco ale citil som divnu strpnutu bolest a inou bolestou este…potom som uz to nezuvladol a zapalil si tri sviecky a prebudil sa poriadne,ovlazil vodou a az potom lahol a spal az do rana…uz sa mi nic nesnivalo mrzke..a ku podivu rano som vstal aj vyspaty a po kave a cigarete som mal cely den taku dobru naladu ako dlho nie…
    hm ani toto si nevymyslam ale uz si pripadam niekedy ako blazon a dufam ze som vam moc neubral toho casu vaseho dakujem za odpoved ak mozte dopredu

    ak mozem..este jedna vec sa mi stala ale mozem to napisat, ak mi na to odpoviete

    Páči sa mi

  60. Ja som mal dneska LD !! ( vedomý sen )
    Ja som tak natešený!! Vôbec to netrénujem a už viem ako nato. Stačil mi cez noc zapnutý telefón a pár zobudení a LD bol na svete!
    Ale viete aké je ťažké na prvý krát sa udržať v tom sne?

    JoooJ paráda, ani som nevedel že sny sú taká sranda nepamätal som si ich totiž už 7my rok. Napíšem aj článok ako ich dosiahnuť ľahko,rýchlo a spontánne!

    Ja utekám na vlak, mám kurz , kde nepoviem ale utekam papa!

    Páči sa mi

  61. Ináč to bolo vtipné, pretože ten LD som docielil vdaka filipovi a Lucii
    snívalo sa mi s nimi na letisku ako sme utekali pred tornádom 😀 a ako sme bezali mne proste len trklo, DORITI VED TOTO JE SEN! a už sa to rozbehlo.
    Ináč bolo dosť ťažké získať nad snom kontrolu.. to viete keď utekáte pred tornádom.. 🙂

    Páči sa mi

  62. Hej a najlepšie bolo že som v tom sne neviem koho už volal a padla mi na posteľ vúdú bábika 😀 😀 😀 😀

    a také zaujímavé to bolo. chcem si to zopakovať.

    Páči sa mi

  63. To si mal fajne keď bábika. Mne prednedávnom capol na rameno šuter-kryštál, keď som sa otáčala na druhý bok 😀 😀

    Šup šup, nech čoskoro bude aj ten článoček k tomu čo si spomínal 🙂
    Ináč, Aurík, ty a škola, nič? Či ešte sa ani neučíte? Tsss… 😀

    Páči sa mi

  64. dobry den,
    môzem sa opytat co to znamena ak v sne casto lietam a robim nezvicajne veci a som dost silny…. 😀 😀 😀 😀 alebo ohldom sestri stale sa jej sniva zew ju chcô zabit a v obyvacke v tme vidi postavy a casto i vie ze su tam… no nie je mala a preto sa pytam,
    dakujem

    alebo casto sa mi sniva o tom ze vsetci okolo mna ma nemaju v laske aj v skole ucitelia,a este jeden naozaj posledny co znamena ak sa mi snivaju 5 snov naraz a preto si nic nepamatam

    Páči sa mi

    • Ahoj WordWoog,

      mne to skôr pripadá ako AC- to lietanie a a viac snov. Ako sa ti sníva? Jasné farby, hlasy, vône, zmyslové pocity… ? Myslím tým, či sú to veľmi reálne sny?

      Páči sa mi

  65. WordWoog

    “casto lietam a robim nezvicajne veci a som dost silny….”
    Tvoje ego ma vela tuzieb ako sa prejavit.

    “vsetci okolo mna ma nemaju v laske aj v skole ucitelia”
    Mozno len nemas rad sam seba. Svet je v tvojej hlave, nie v hlave ucitelky alebo spoluziaka.

    Páči sa mi

  66. Ahojte 🙂
    Rada by som tento svoj sen rozanalyzovala aj sama, lenže to skutočne nejde. Je jednoduchý krátky, a predsa pre mňa nepochopiteľný.

    Boli to útržky, nič viac. Tváre priateľov, nejaký smiech, nejaké slzy, ale zapamätala som si IBA posledný útržok. Na stole bol položený list. Bol napísaný na akomsi žltom papieri, mám pocit, že to bol pergamen. Čítala som ho pri svetle sviečok, čiže sa to možno odohrávalo kedysi dávnejšie. Pamätám si presný obsah listu:

    Lenka,
    ublížil som ti a teraz to chcem napraviť. Prosím, odpusť mi to. Svoju chybu napravím.
    Saturn

    Nemám potuchy, prečo práve podpis “Saturn”, prečo chce naprávať chybu a AKÚ chybu chce vôbec naprávať. V mojom okolí mi v posledných dňoch skutočne nikto neublížil, aspoň ja to nebadám…
    Je to síce jeden z tých osobnejších snov, ale i tak- dokázali by ste mi pomôcť? Prosím 🙂

    Páči sa mi

    • Gemina,

      podstatné je, čo Saturn znamená pre teba… V mantrách napríklad zodpovedá za karmu. Ak tento poznatok máš, tak potom je možné vysvetlenie, že nejaká nepríjemná karmická lekcia sa ide skončiť.

      Ale skutočne všetko stojí na tom, čo “Saturn” pre teba znamená. Skús hodiť aspoň zopár asociácií…

      Páči sa mi

  67. uf, mňa astrológia ani nič s ňou spojené veľmi neťahá, Saturn je jednoducho obrovská planéta, mocná, s prstencom, pieskovožltá
    … to je asi všetko. Saturn je podľa mňa najkrajšia planéta slnečnej sústavy… 🙂
    ale i tak ma k nej niečo ťahá, hoci netuším čo :S

    Páči sa mi

  68. Ľudkovia, vie niekto, čo znamená, keď vidí v sne samého seba a túži ho ešte k tomu aj zabiť. Mne sa to snívalo túto noc ale ja som to len netúžil spraviť ja som sa, teda toho druhého ja aj zabil, a teda dosť brutálne niečo strašné to bolo lebo som mal pocit že aj jeden aj druhý som ja len som tam bol dvakrát takže keď som sa “zabíjal” tak mi to spôsobovalo strašné muky. Vie niekto o čo môže ísť?? Ďakujem

    Páči sa mi

  69. Drew
    myslím,že si zabil svoju minulosť,teda zrejme si zmenil svoje názory,staré presvedčenia,dospel si k nejakej životnej zmene,premýšľaj,pretože len ty sám si móžeš dať odpoveď.

    Páči sa mi

  70. no,chcem sa opýtať – čo znamena ked iným chodím do sna ? alebo ináč – asi to predsa niesom ja, lebo každy človek v sne predstavuje vlastne dotyčneho snivajuceho …. len ja som u mnohých teraz nejak dosť oblubena . hladaju ma, idu za mnou, stretavaku sa so mnou,
    dokonca žiju moj život – to čo zaživam ,prsote oni su vo svojích snoch “JA” a vedia že su “JA ”

    ináč,dnes som mala zvlášny sen, ešt to vidim pred sebou – videla som inu dimenziu tu na nešej zemi , ukazala sa zio svetla hviezd,ktore sa spojili,zažiarlili a odkrila sa akoby “hmla” ktoru žijeme my a pod tým bol uplne iny život,same svetlo, klud,harmonia …. 🙂 vychutnala som si to ,potom sa to opäť zatiahlo do šera dnešnej dimenzie? alebo ako to nazvať,neviem ….

    Páči sa mi

    • žeby prirodzený (podvedomý) inštinkt ísť za vodcom “stáda”? 😀 hihi
      … v spojitosti s inou dimenziou – asi “obyčajné” astrálne cestovanie 😛 možno preto sa aj snívaš ostatným – nevedomky za nimi v noci chodíš 😉 ale to len tak… nápad 🙂

      Páči sa mi

  71. dlho som hladala stránku kde sa niekto venuje takýmto veciam.
    mne sa nesnívajú až také zvláštne či zaujímavé sny.. no skôr stále na podobnú tému a sama asi tuším čo mi tým chcú predpovedať..ale chcela by som názor človeka , čo sa takým veciam venuje..
    mne sa dosť často sníva o mužoch, chlapcoch čo sa vyskytli v mojom živote.. tak napríklad všeobecne v láske čo sa týka rodiny, priateľov alebo vzťahov všeobecne som nemala a nemám šťastie od malička.. som ešte velmi mladá, čo by som asi mala poznačiť, takže o vážne vzťahy napríklad s mužskou stranou nemôžem hovoriť.. no skôr to myslím všeobecne.. často sa mi sníva , že keď mi človek ublíži, kt. premňa veľmi znamenal tak vždy v tom sne je , že ma opustí a akoby mi v heslách chcel naznačiť, že som mohla v minulosti tomu zabrániť..lenže ja viem , že zabrániť som ja ani tak tomu nemohla, aby sa ďalšie priateľstvo, vzťah a iné neskončilo ..lenže o tých čo sa mi sníva viem , že ma len využili aby niečo dosiahli (hlavne zo sebectva).. no napríklad s otcom mám veľmi zlý vzťah už asi 4 roky sa nerozprávame odkedy mi začala prvá puberta a s ním sa mi absolútne nič nesníva a pritom mi ubližuje každý deň veľmi, preto nerozumiem , že o ľudoch , kt.tak nepoznám ako vlastného otca sa mi sníva a oňom nikdy..
    Taký ale najčerstvejší sen a úplne nový sa mi stal včera ráno..
    v mojom živote sa vyskytuje jeden dospievajúci muž.. absolútne ho nepoznám, nič oňom neviem a myslím, že to s ním ani tak nesúviselo.. skôr asi podvedomie chcelo poňať tú pointu cez neho pretože premňa je veľmi atraktívny a tajomný..jednoducho by som sa dokázala stále rovnako s úžasom pozerať naňho každý deň..to je jedno prejdem k pointe..
    v tom sne (nepamätám si ako začal) sa spriatelíme, no on stále cíti voči mne averziu. najskôr mi to nechce povedať, no po čase to vycítim sama a neskôr mi to povie jedna žena. jedná sa pravdepodobne o to, že si myslí , že som od neho mladšia(čo v tom sne viem , že niesom) a aj napriek zbližovaniu nedokáže prejsť k ďalšej hranici. mám pocit, že sa zľakol toho veku a chce vycúvať, no uvedomuje si, že je už neskoro.. mne prechádza trpezlivosť ničí ma to , pretože namňa keď je niekto dobrý tak veľmi lahko sa naňho naviažem aj keď navonok to nepripúšťam vo vnútri to cítim a presne taký pocit som mala aj v tom sne keď ma začal odmietať..bála som sa , že ma nechá ako každí, tak som sa tým chcela niečo urobiť. stretla som sa s ním niekde, no nepovedala som mu prečo.. on si len myslel, že je to také bežné stretnutie aké mávame..hneď ako ma zbadal zistil, že sa ho chcem pýtať to načo mi nechce dať odpoveď.. napriek tomu som sa ho to začala pýtať.. vysvetlila som mu , že som v jeho veku a niesom mladšia ako sa obával.. v tom sa zarazil akokeby sám dostal nejaký o tom dôkaz(celé to bolo popletené pretože ja som mu to vysvetlila a hned som vedela, že ešte pred mojím vysvetlením to sám zistil, no neviem ako, ale vycítila som to).. hneď som videla, že to oľutoval, ako sa správal a vyhýbal sa mi a bol kumne odmeraný.. no mňa sa to dotklo, sklonila som hlavu a začali mi tiecť slzy..mala som z toho v tej chvíli pocit, že všetko je aj napriek vysvetleniu pokazené, no v tom ma objal, zvdihol mi bradu, položil si ju na rameno a chílu ma tak držal. potom ma pobozkal a ja som bola v šoku, ako sa to nečakane zvrátilo, no mala som nepríjemný pocit , že to je len sen, lebo mne sa také niečo nemôže stať..potom sme odišli spolu a už si len pamätám, že všekto sa zmenilo o 360 stupňov a bolo mi fajn ,no nepríjemný pocit ma stále obklopoval, že čo ak ma zase opustí kvôli niečomu..preto som napísala asi aj tie moje medziľudské vzťahy, či to náhodov nesúvisí s tým snom.. inak z toho sna som mala najprv ten negatívny pocit, no potom ako sa to všetko zvrátilo , tak sa zmenil v pekný a tak som sa aj prebudila.. sen mal príjemné svetlé a teplé farby.. ostatné sny sa mi líšia v tom , že vždy v nich mám nádej ako v tomto no všetko sa končí rovnako teda zle..
    ak mi niekto pomôže tak budem vďačná , ak nie tak aj tak ďakujem:)

    Páči sa mi

  72. Dobrý deň, Helar! Som rada, že som našla na vašej stránke aj túto sekciu o snoch. Mne sa dnes v noci totižto snívalo s vami. Neľakajte sa, nič strašné. 🙂 V tom sne som bola na internete, na nejakej medicínskej stránke (mala biele pozadie a zelené, možno zeleno-žlté lišty). Čo si pamätám, autor stránky mal prezývku Melar, vraj skomolenina “Me”-dicínske stránky a He-“lar”. A dotyčný Helar pozdravoval :). Včera som sa pri meditácii snažila o kontakt s Rafaelom, neviem nakoľko úspešne, ale možno s tým mal niečo zrovna ten sen. Čo si o tom myslíte (a nielen vy, ale aj ostatní)? A ešte sa chcem spýtať, v poslednej dobe spávam tak, že pod vankúšom mám tigrie oko, býčie oko a jastrabie oko. Je takáto kombinácia “do postele” vhodná? Ďakujem za každú odpoveď. Pekný deň.

    Páči sa mi

    • Dobrý deň. Sníval sa mi sen kde bolo moje osobné číslo 317. Neviem čo by mohlo to číslo znamenať, lebo všetci sa ma pýtali, aké je moje osobné čísli a nie méno. Vie mi prosím niekto poradiť?
      Ďakujem za každú odpoveď.

      Páči sa mi

  73. Dobrý deň,príbeh skrátim,ale pointa je toto: v sne ma uhryzlo “zvieratko” a ráno som mal fyzicky dohyzenu ruku,ale trošišku,malo to male zubky čo to znamená?

    Páči sa mi

    • Že by… ploštice? 😉 Nie, teraz vážne: podvedomie nerozlišuje medzi realitou a predstavou. Môže byť, že ten sen vzalo ako pokyn, že sa telo má správať, ako keby bolo pohryzené. Stigmy fungujú na tomto princípe.

      Páči sa mi

    • Alebo ťa niečo hrýzlo v skutočnosti,a bolesť , keď že si sa nezobudil, sa ti preniesla do sna a tam si vnímal zvieratko podľa sna 😀 (občas objímam vankúš :D)

      Páči sa mi

Povedz svoj názor