Sny a ich význam: Prvé dva kľúče – emócie a téma

Je to asi týždeň, čo som uverejnila prvý článok na tému interpretovania snov. Obsahoval stručné informácie a jedno úvodné cvičenie. Aj keď reakcie na cvičenie boli skôr vlažné (s čím som veru nerátala 😕 ), budem týmto spôsobom pokračovať aj ďalej a kto má chuť, môže sa potrénovať vo vykladaní snov!

Tentokrát sa budem venovať prvým dvom kľúčom, ktoré nás dovedú bližšie k významu sna: emóciám, s ktorými sa sen spája, a ústrednej téme sna/snov.

Emócie zo sna

Ak sa chceme pustiť vážne do interpretácie snov, začneme niečím, čomu nepotrebujeme rozumieť, ale napriek tomu to budeme jasne vedieť. Ide o pocity, ktoré v nás sen vyvolal. Ako sme sa cítili počas sna a ako pri zobudení? Boli sme otrasení, potešení, vyvolal v nás pocity, o ktorých sme nevedeli?

Niekedy je významom sna emócia, ktorú v nás sen vyvolal. Podvedomie s nami totiž rozpráva cez emócie, ktoré sú naviazané na isté obrazy. Obrazy do sna vyberá podľa emócií, ktoré sú na ne naviazané – a preto majú emócie zo sna vyšší význam ako samotný dej. Sú prvým ukazovateľom toho, ako treba sen interpretovať. Ak nás naplnil radosťou, pôjde o dobrú správu. Ak nás zaskočil a nechal na rozpakoch, musíme správu interpretovať ako niečo, čo si potrebujeme uvedomiť. Ak nami otriasol, vyžaduje sa okamžitá pozornosť a rýchle konanie. A tak ďalej.

„Som stavebný robotník. Naliali sme betón do debnenia a keďže sa ponáhľame, ostatní chlapi už debnenie rozoberajú, hoci betón ešte nie je suchý. Pozerám na to a cítim ohrozenie.“

Toto je sen chlapca, ktorý sa po liečbe rakoviny plánoval vrátiť späť do práce. Hlavná emócia bol pocit úzkosti a ohrozenia. Podvedomie mu posielalo správu, že ešte nie je na to čas…

Hlavná téma

V úvodnom článku sme si už povedali, že za noc sníva človek niekoľkokrát a že väčšinou sny spracovávajú a rozvíjajú tú istú tému – niekedy z rôznych pohľadov, niekedy ju rozvíjajú v čase. Dlhý sen býva niekedy dva kratšie sny s po sebe idúcim dejom.

Keď si pozrieme, o čom boli všetky sny našej noci, hľadajme v nich niečo ako „spoločný refrén“ – opakujúci sa námet. Niekedy nie je ľahké ho spozorovať. Začneme tým, že si zozbierame deje snov (a nič iné; ešte zatiaľ neinterpretujeme), ľudí a veci nahradíme slovami „niekto“ a „niečo“ a zhrnieme dej do jedinej vety. Postupujeme, akoby sa nás niekto spýtal, o čom je náš obľúbený film alebo kniha.

„Vidím na okne kvetináč s mojou najnovšou kvitnúcou orchideou. Je nádherná, zdravá, má lesklé listy a žiarivé mnohofarebné kvety. Odrazu vidím, ako po stopke lezie húsenka a začína ohrýzať púčiky. Viem, že ak nič neurobím, zničí celú kvetinu, ale neviem, čo mám narýchlo robiť, aby som tomu zabránila. Zobudím sa celá podráždená, že niečo mne také drahé je v ohrození.“

Hlavná téma tohto sna by sa dala opísať ako „ak nezareaguješ rýchlo, prídeš o niečo tebe drahé“ alebo pohľad z opačnej strany: „ak si chceš niečo udržať, musíš rýchlo konať“.

Všimnime si, že v téme sa nehovorí nič o orchidei ani o húsenke. Obvykle detaily celkom vynecháme – či už zahmlením cez slová „niekto“ a „niečo“, ale aj popisovaním deja cez iné slovesá, než cez ktoré ho popisujeme v sne. Tým sa postupne cez „obal“ prepracovávame k skutočnému významu výpovede sna.

Ak máme za noc viacero snov, je dobré zapísať si ich v poradí, v akom sa nám snívali, a každej časti dať osobitne tému. Potom sa pozrieme, ako témy na seba nadväzujú, a robíme z toho úsudok o význame všetkých snov.

Cvičenie: Ako podľa vás vyzerá téma tohto sna? (Na odpoveď použite komentáre/comments)

„Niekam som šla s mamou. Z nejakého dôvodu som sa vrátila z polcesty a mala som mamu počkať v byte, lebo nemala kľúče. Dole v dvore som však niekoho stretla a zakecala som sa. Potom som sa výťahom odviezla hore a mama tam už bola. Prekvapilo ma to, lebo som nemyslela, že som hovorila tak dlho. Navyše nemala mať kľúče, ale ukázalo sa, že si ich predvídavo vzala (zdá sa, že vedela, s akým nepoľahlivcom má do činenia). Nebola ani naštvaná, len rezignovaná. U mňa pocit zahanbenia a ľudského zlyhania.“

 

Článok je súčasťou minikurzu výkladu snov

30 thoughts on “Sny a ich význam: Prvé dva kľúče – emócie a téma

  1. Milá Helar,
    chcem sa Vás spýtať,či ma nejaký význam aj to,že ja si nepamätám žiadne sny.
    Vôbec žiadne,ani ráno po zobudení,ani nech lovím v pamäti ako chcem. Viem,že každému človeku sa sníva ,ale mne nič neuviazlo v pamäti.. Ani pocity,ani obrazy.
    Ďakujem.

    Páči sa mi

  2. Bylinka,

    to, že nemáte pocit snívania, súvisí pravdepodobne s tým, ako sa budievate – nikdy neprerušíte sen, ale sa zobudíte až po úplnom dospaní. Tomu sa hovorí zdravý spánok! 😛

    Ak si chcete sny pamätať, bude to trochu trvať. Nachystajte si zošit a pero, akoby ste si ich zapisovali (a pre prípad, že si bude čo zapísať). Veťer pred spaním si vsugerujte: “Budem si pamätať, čo sa mi v noci prisnije.” Po týždni-dvoch by to malo začať fungovať. Len sa nenechať budiť budíkom, nepozerať do okna a nerobiť po zobudení náhle pohyby (napr. nevstávať hneď z postele).

    A ak ani to nezaberie, ozvite sa a siahneme po “väčšom kladive” 😛 .

    Páči sa mi

  3. Ďakujem za odpoveď.
    Máte pravdu spím ako medveď v zime,málo kedy mám problém z nespavosťou (občas maté urobí svoje).
    Vyskúšam vašu radu.
    Ďakujem. Všetko dobré.

    Páči sa mi

  4. Heli,
    k tomu snu s matkou a dcerou.
    podla mna to tiez nema nic spolocne s matkou, ide len o uvedomenie si vlastnej nezodpovednosti. A ta mama znamena, ze vzdy to nejako prejde, ale my by sme sa chceli o to sami pricinit. Byt dolezitejsi. Byt ta, ktora tej mame otvori dvere, lebo si nevzala kluce. Ta zodpovedna. Ta dolezita v zivote niekoho ineho.

    Páči sa mi

  5. Evi,

    absolútne presne! Tento sen patrí k snom, ktoré nás upozorňujú na nejaký náš nedostatok – a to spôsobom, aby sme s nimi zaručene niečo urobili (vysoko emotívny). Hovorí sa im aj “krivé zrkadlo” a veľmi často nebývajú o nás, ale skôr o iných ľuďoch (tam ľahšie spoznávame nedostatky).

    A teraz späť k tréningu: ako by si naformulovala hlavnú tému? (Ja len, že keď je to “kurz”, tak potom trénujme! 😛 )

    Páči sa mi

  6. Helus
    ako rozmyslam, tak rozmyslam, neviem. Je to odkaz, ze nema nieco zabudnut, ze sa ma sustredit a nebyt roztekana, ze sa ma sustredit na to co prave robi?

    Páči sa mi

  7. Evi,

    ja by som to nazvala “niekto niečo z dobrého úmyslu prisľúbi a potom pre vlastnú nedôslednosť nedodrží” alebo, ako ty hovoríš, “už zasa ti bolo niečo prednejšie?!” A z toho potom vyplýva aj ten zlý pocit po zobudení.

    Takéto sny majú dva dopady. Jeden je ten, že neželanú vlastnosť zmeníme, pretože nás naštve to, čo v sne robíme. Druhý nastáva vtedy, keď ešte nemáme vnútorné zdroje na to, aby sme vec zmenili. Utrpí náš pocit sebahodnoty a cítime sa depresívne. Veľa depresíí vzniká z toho, že dostávame i v spaní signál, čo treba zmeniť, ale nevieme to zmeniť. A miesto toho, aby sme sa sna spýtali, ako na to, poddáme sa skľúčenosti a začneme sami seba nenávidieť za vlastnú neschopnosť.

    Mimochodom, tá žena, ktorej sa to snívalo, je asi veľmi impulzívna a neplánuje, ale koná z okamžitého popudu.

    Liked by 1 person

  8. Tlieskam ti.
    Nase stretnutie bolo pre mna vynimocne, lebo sa mi s tebou snivalo, ale kym som si nasla pero, tak som si len zapisala – Hela, oligoklas, watermelon turmalin. Ja si vacsinou pamatam sny, ale tento som si chcela tak pamatat a vyfucal mi z hlavy.
    E

    Páči sa mi

  9. Evi,

    to bol asi profetický (veštiaci) sen: práve pred chvíľou som sa na internete zaoberala oligoklasom (inak aj Slnečný kameň), len ten turmalín mi do toho nejako nepasuje… 😀

    Páči sa mi

  10. Heli,
    pozerala som ako ten melon turmalin vyzera a je nadherny a urcite som ho este v ziadnom obchode nevidela, ale musela som o nom citatm aj ked som napisala water a ma to byt wasser. Zvlastne. Uzivas si slniecko a zahradku?

    Páči sa mi

  11. Evi,

    ide o melónový turmalín, zelený na krajoch a ružový vnútri, ako dobre vyzretý melón. Po anglicky water melon tourmaline, po nemecky Wassermelonen-Turmalin alebo tak nejak. Je to superaktivátor srdcovej čakry a vynikajúci pomocník pri poruchách imunitného systému a životu nebezpečných nemociach. A keď som si to tak prečítala a snívalo sa ti o ňom v súvislosti so mnou, už viem, aký kameň mám nosiť v najbližšom čase! 😛

    Páči sa mi

  12. raz sa mi sníval sen o konci sveta a keď som sa prebudila nemohla som od strachu dlho zaspať :-)….
    Sedeli sme s kamarátkami na lavičke bolo pekne a v pozadí bolo vidieť mračná, začal pofukovať poslabšie vietor. Zrazu som mala zlý pocit a na to v rozhlase oznamili, že prichádza apokalypsa. Rýchlo som volala otcovi ktorý bol s bratmi preč, ozval sa, ale signál sa porušil pohla som sa aby som našla signál, vietor bol silnejší a v pozadí bolo všetko tmavé, už to neexistovalo….
    Rýchlo som utekala domov, ku mame bála som sa o ňu, všetci ostatný utekali opačným smerom ako ja. Ked som už vyšla na kopec ku susednej bytovke z neba z jednej strany začali ku nám zlietavať, skôr prelietavať, ponad naše hlavy, v bielom rúchu odetý , nejakým znakom na odeve a biskupskou čapicou na hlave biskupi 😀 ,vedeli sme, že ich poslal Boh kôli zlu na zemi (bola to vlastne ako v biblii potopa, tj zomierali aj nevinny aj keď som nikoho nevidela umierať 🙂 ) . za tými mužmi v bielom rúchu sa začali objavovať tak isto oblečený biskupi len v čiernom, s tých som mala zlý pocit, všetci sa dívali a čakali čo sa stane. Keď sa zmizli zrazu v okolí nik nebol pofukoval slabý vetrík, počasie ako v peknú jeseň neaký maly pes tam bol 🙂 a pom sa objavil nejaký človek a povedal niečo v tom zmysle, že už je koniec( koniec toho zlého)som si spomenula na mamu tak rýchlo som sa ponáhľala za ňou, u nás v okne sa svietilo tak som si aj oddýchla, ale začal ma cestou do bytovky niekto prenasledovať bol odetý v hnedom kabáte a vyzeral skor ako tieň keď som vošla do bytovky z “tieňom” za chrbtom do bytovky rozhodla som sa isť po schodoch aby ma náhodou nechytil… pom, som sa zobudila 😀
    Kedže sa mi to snívalo v dobe keď spadli dvojičky moja interpretácia by bola, že som sa strachovala , ale zbytočne?…. v skrátenej forme 😀

    Páči sa mi

  13. Alexandra,

    máte pravdu, celé je to o strachu – neopodstatnenej úzkosti: keď jedno zlo pominie, druhé sa objaví. Vyzerá to, akoby ste mali pocit, že sa vám život vymyká spod kontroly. Keďže to bolo v čase útoku na dvojičky, je to pochopiteľné – pre mnohých z nás to znamenalo koniec starých, osvedčených hodnôt a začiatok niečoho nového, nevypočitateľne beštiálneho. (V sne najprv biskupi v bielom, potom biskupi v čiernom, pamätáte?)

    Páči sa mi

  14. ahoj helar,
    chcel by som ta poprosit o pomoc.vyse pol roka som nemal ziadne sny,ale uz od puberty sa mi stava,ze sa mi napriklad sniva ako pozeram napriklad na sporak,na ktorom je panvica a na nej sa robi volske oko napriklad do tvaru U.rano sa zobudim,fungujem,vecer si idem uvarit jedlo,uplne bez vsetkeho zapnem sporak…a az ked pozeram na tu panvicu a vidim volske oko presne v tom tvare a uhle,vtedy mi to cvakne – toto som uz predsa niekde videl! – a spomeniem si ze sa mi to snivalo…mam vela takychto snov,ale spomeniem si na nich az ked sa na nich pozeram presne z uhla v ktorom sa mi snivali…neviem ako si to vylozit,a neviem ani najst nejaku vykladacku takychto snov….
    a este som sa chcel opytat ci je normalne ked sa mi v poslednej dobe /posledne 3 tyzdne/ snivaju takmer vylucne iba sny o mojej smrti…presiel ma vlak,zabodli do mna sekeru,zastrelili ma,padal som z budovy…vzdy je to pre nejaku malickost,raz preto ze zabudnem vyhodit naboj z okna,druhykrat preto ze som sa nevyzul…netusim co sa mi tym sen snazi povedat…

    Páči sa mi

  15. Milá Helar,
    na tvojej stránke som bola naposledy, ešte keď fungoval minigrimi a vtedy si mi veľmi pomohla…a musím povedať, že to bolo asi v najhoršom období mojho života..Nezanevrela som, len je to asi tak, že človek ak mu je dobre pomoc nehľadá ani vedome ani nevedome. Ruženín sa stal mojím najobľúbenejším kameňom a na hodne dlhú dobu neoddeliteľnou časťou mňa hoci aj na obyčajnej šnúrke /kľudne v kombinácii s večernými šatami, vážne som ho nedávala nikdy dole/.
    Ani neviem ako, zase som sa sem preklikala a pritom som vôbec nič konkrétne nehľadala…
    V poslednom čase sa vnútorne zaoberám vlastnými snami. Prvé to boli sny, ktoré sa mi snívali asi po dobu jedného roka a dosť času..bolo to potom čo mi zomrel moj milovaný otecko..nešťastne po transplantácii srdca, nám boli dopriate iba 3 mesiace…život niekedy nie je fér…
    Stále sa mi o ňom snívalo a ja som sa nesmierne z toho tešila../Nikde na tvojich stránkach neviem nájsť nič o snoch s mrtvymi…ak som slepá prosím o nasmerovanie:)/ V mojich snoch niekedy otecko vedel, že je mrtvý a niekedy to nevedel…Už som trošku po internete pátrala a dospela som k záveru, že to môže byť preto, lebo moje podvedomie nie úplne prijalo fakt, že zomrel..preto niekedy si on svoju smrť uvedomoval a niekedy nie…V podstate som celý rok dusila všetko celú tu svoju bolesť v sebe…až jedného dňa, aj problémy ťažké v rodine, neschopnosť ich vyriešiť..akoby stratou nášho generála /otecko/ ktorý rodinu chránil a držal po kope všetko išlo dole vodou a ja ako v blúdnom kruhy neviem nájsť riešenie..Dosť často sa mi snívalo v nadvaznosti na problémy doma s ním, že sa hnevá, alebo je smutný, alebo plače…Niekedy prišiel ako hrdina objal ma a sľúbil mi, že tu bude a bude na mňa dávať pozor, aby som sa nebála…inokedy sa na mňa hneval, prečo musí tak dlho na mňa čakať kým mu donesiem vodičku /keď býval v nemocnici, každý deň som za ním chodila a nosila mu vodičku :)/ a ja som sa divila čo tu robí, keď zomrel…
    Tieto sny akoby uťali…dňom, keď som aj ja prvýkrát zo seba nechala všetku bolesť, zlosť, strach vypustiť a nechala voľný priechod všetkým emociam…musím priznať, že priateľ mal vtedy so mnou veľmi ťažkú noc..plakala, kričala, hnevala som sa tak asi ako nikdy v živote…Neviem teda s určitosťou posúdiť, či niečo sny s oteckom majú znamenať a či to ako si to vysvetľujem..alebo to bolo len moje podvedomie…neprejde deň, aby som na neho nemyslela…
    Bohužiaľ /i keď viem, že mrtvým treba dať pokoj, som i trošku sebecké malé dievčatko a chýba mi/ sny ustali a ja som sa vrátila späť k starým snom, ktoré ma sužuju…Neviem prečo, ale snívajú sa mi hrozne zlé veci..V budúcnosti skúsim viac študovať a pracovať so svojími snami…podľa tvojho návodu…A dúfam, že prídem nato prečo sa mi také škaredé veci stále snívajú…
    Ospravedlňujem sa, že som sa tak rozpísala 🙂

    Páči sa mi

  16. ahoj Helar,

    prosím ťa chcela by som sa spýtať, či by si mi nevedela poradiť čo znamenajú moje sny, ktoré sa neustále opakujú. Mám priateľa, s ktorým som veľmi šťastná no v mojich snoch sa pravidelne opakuje že sa ideme vziať a vždy na poslednú chvíľu nemôžem nájsť pre seba šaty, či kaderníka a nakoniec nie som spokojná alebo sa nikdy svadba nekoná. Asi dva krát sa mi snívalo, že ma priateľ odmietol tesne pred svadbou a potom sa mi neustále snívalo o tom ako sa zo dňa na deň rozhodneme že sa zoberieme ale ja ešte v sobotu hľadám šaty a kaderníka a vždy som veľmi nešťastná, že nič nezoženiem. Môže to byť dáke znamenie aby sme sa my dvaja nezobrali? 😦

    Páči sa mi

    • veronika, nie som síce helar, ale tak ak dovolíš malú otázočku … si s ním naozaj šťastná? nie je nič čo by ti vadilo na ňom či jeho správaní a ty si mu to nikdy nepovedala? … toto mi vyskočilo ako prvé, keď som ťa čítala …

      pohádali ste sa už? a ako to u vás vyzerá? kto ustúpi väčšinou? … boh mi je svedkom, že nemám rada farárov a inštitúcie podobné cirkvám, ale ten farárko, ktorý poradil môjmu bratovi keď sa chcel ženiť, lebo veeeeelice bol zaľúbený, 😀 … žee dobre, ty casanova … si zaľúbený, a už si sa so svojou nastávajúcou aj pohádal? .. Nie? Tak to rýchlo urob! Potom prídi a ak budeš nástojiť na svadbe nadalej, zosobášim Vás! 😀 …. ( samozrejme, žienku o ktorú sa jednalo, v hádkach tíši iný muž, nie môj brat 😉 .. ) tak skús uvažovať, čo ti tvoja dušička chce povedať, keď ti v snoch hovorí nestihneš tú svadbu snov?

      ako si vieš krásne odpovedať .. aha … Môže to byť dáke znamenie aby sme sa my dvaja nezobrali? … môže 🙂

      veľa šťastia veronika, … 🙂

      Páči sa mi

      • Ahoj Lilah 🙂

        ďakujem ti veľmi pekne za odpoveď :-))ja som v našom vzťahu veeeeeľmi preveľmi šťastná a mam pocit ze viac sa ani nedá, s priateľom sme uz mali jeden cas taku menšiu krízu ked sme sa casto hadali ale uz je to za nami a sme spolu vyse roka a je to nadherne 🙂 neviem si predstavit zivot bez neho a velmi sa bojim ze ho stratim, mozno preto sa to v mojich snoch zobrazuje takto, ze sa bojim ze nam ta svadba nevyjde alebo sa nieco stane…

        Páči sa mi

    • Beriem to ako náznak, že sa snažíš byť perfektná a možno máš v kútiku duše strach, že to nezvládneš a že to tvoj priateľ uvidí a bude sklamaný (=odmietnutie pred svadbou). Ale problém vidím silne v tvojom sebavnímaní; ako keby si neprijímala sama seba, ako keby tvoj pocit hodnoty pochádzal z toho, že máš vedľa seba presne tohto človeka. Možno máš vnútri pocit, že si ho nezaslúžiš?

      Ak sa mýlim, tak sorry. Ak sa nemýlim, skús popracovať na sebaprijatí.

      Páči sa mi

      • ďakujem Helar :-)) myslim si že mas pravdu, stale rozmyslam nad sebou a stale nie som so sebou spokojna, akoby ma stale nieco trapilo a chcela by som to hodit za hlavu… stale ma trapia veci, ktore mi niekto povedal uz velmi davno a nedari sa mi na to zabudnut… hoci to co povedal je velka loz…

        Páči sa mi

  17. Mozem nieco ??.. dnes sa mi snival sen ako kazdy iny uplne v pohode nic zle ale zrazu sa to uplne obratilo v tom sne som si lahla na postel a bola tam tma jedine svetlo ktore tam akoze svietilo , svietilo cez okno ktore bolo zatiahnute podvedome om citila ze je niekto v rohu a tak som si pomyslela ze mozno niekto zo surodencou elnze po chvili som pocula ze ten niekto kraca a chcel sami dostat do postele aja som ho tam pustit nechcela ta sooba mala rovnaky hlas ako ja, az na to ze ona bola plesata a tusim bola oblecena v nemocnicnych handrach . K ed , som sa spytala ze kto to je odpovedal iba tolko ze sa to nikto nikdy nedozvedel kym ho neuvidel . ! A ja som sa snazila dostat ku svetlu a on ci ona neviem ma nehccelo pustit drzalo ma a zacala som citit tu bezmocnost .. potom to dodalo ze jke to moje svedomie ibaze s toho siel hrozny strach plakala som ksusala som kricat ale nevedela som zo seba dostat ani kusok hlaska stale ma drzal a mala som tym vecsi a vecsi strach vedela som ze ej to len sen ale aj napriek tomu som sa nevedela zobudit tak ako zvycajne ekd sa neico zle sniva a tak by som sa chcela opytat na blizsi vyznam tohto sna…dakujem

    Páči sa mi

  18. Dobry den,
    chcela by som sa spytat, preco sa mi stale snivaju take sny, ze sa stretnem s nejakymi samanmi, jasnovidcami a podobne, oni ma uvedu do tranzu, rozpravaju mi o minulych zivotoch, hovoria o pricinach mojich terajsich problemov a najhorsie na tom je, ze vsetko, co povedia, ma logiku a zda sa mi, ze je to pravda, presne to sedi s realitou. Naposledy v takomto sne mi jedna zena zistovala kyvadlom, ci som nebola prekliata a potom zistila, ze som bola prekliata 39 krat. Nato som sa dostala z tranzu a hned som sa aj prebudila tesne pred piatou rano, Vacsinou sa z takychto snov hned zobudim, strhnem uprostred noci, zlaknem sa neviem zaspat.

    Páči sa mi

  19. Dobry deň mila Helar
    Ubližila som jednemu chlapcovi …je to dosť dlhy pribeh …začalo to od minuleho roka na konci prazdnin…a ťahalo sa to vlastne až do včerajška…jednoducho to bola dosť dlha cesta plna padov a bolesti,ale vďaka tomuto som neuveritelne vyspela…a dokonca som sa o sebe aj onom dozvedela take veci,ktore by som sa nikdy nedozvedela,keby sa vtedy nestali tie udalosti,ktore mu ubližili…a včera sa mi snival sen oňom …veľmi divny…
    Bol večer a šla som s najlepšou kamaratkou von,ktora zavolala toho chlapca…bola som cela bezseba taka som bola štastna,že ho vidim,hneď som utekala za nim a objala som ho.On mi to opätoval,ale bol nejaky divny až moc roztatareny :D…taky ako keby mu preplo v kocke 😀 …no a potom si nepamätam moc toho,ale viem,že sme smerovali na stanicu a zrazu BUM …začali po nas strielať…on sa šiel skryť do kontajnera,kde hodili ďelobuch…v sne sa objavili aj ďalši blizky ľudia ale nepamätam si ich…len viem,že sme sa šli skryť do nejakeho obchodu a ty neznami utočnici všetkych postrielali…ja som sa tvarila,že ma zasiahli tiež a zrazu zo mna bolo male dievčatko mohla som mať 3 roky…bolo to take žive velmi som sa bala…ale čo bolo divne bala som sa viac o neho ako o seba…a niekto z nich povedal ,,ten chlapec v kontajnere je mrtvy ? a niekto mu odpovedal,,ano,hodili sme tam rozbušku´´ale ja som vedela,že nieje mrtvy,že sa zachranil …neviem ako ale vedela som to …chcela som ist za nim ale zase jeden z utočnikov povedal že nech ma pre istotu strielia,ale tak aby ma netrafili …ten naboj mu buchol pri uchu ..no a potom prišla ich šefka,alebo kto to bol a ujala si ma..zobrala si ma do naručia a zrazu sme boli pred nejakym zrkadlom a potom som sa zobudila…
    Ja viem ten sen nedava vobec zmysel,ale Helar chcela by som vedieť tvoj nazor,čo si otom mysliš..z toho sna som mala zmiešane pocity…bola som štastna že ho vidim po viac ako pol roku,ale ten koniec ten strach o neho a zaroven zase pocit štastia,že nezomrel ale zachranil sa …naozaj Helar,bola by som ti moc vďačna,keby si mi povedala otom svoj nazor :)..vieš take sny sa mi snivaju raz za čas…a chcela by som vedieť čo to wtf malo znamenat 😀

    Páči sa mi

  20. Dobrý deň, chcela by som vás poprosiť o radu. Stále sa mi sníva o cestovaní -autobusom, občas vlakom. Naozaj, takmer každú noc. Neviem čo by to mohlo znamenať. Najčastejšie je to, že nestihnem autobus, že mi ujde, alebo že nastúpim a niečo sa stane v tom autobuse. Napríklad dnes sa mi snívalo, že som nastúpila do zlého. Predvčerom sa mi zase snívalo o cestovaní vlakom s babkou. Možno je to tým, že som začala cestovať do školy autobusom. Lenže cestujem už dva roky a sny sa mi stále opakujú, minimálne trištvrte roka/rok. Hľadala som v tom rôzne významy ale naozaj neviem čo by to mohlo znamenať. Poradili by ste mi prosím vás, čo mi tým chcú sny naznačiť?

    Páči sa mi

Povedz svoj názor