Larimar – kameň odpovedí z mora poznania

Tak tento kameň ma mátal posledných pár týždňov, doslova sa pýtal ku mne. Včera som ho dostala a tu je moja domáca úloha 😛 : 

larimar-hladeny.jpgAJ: larimar, lorimar, larimer, pectolite, Atlantis stone, NJ: Larimar, Atlantisstein

Larimar je pomerne drahý tyrkysovobelasý kameň, ktorý je známy len od 70. rokov minulého storočia a nachádza sa na jedinom mieste na svete – v Dominikánskej republike a na Bahamách. Je to odroda pektolitu a niekedy sa mu hovorí aj Kameň Atlantíďanov, pretože Dominikánska republika sa považuje za zvyšok Atlantis. Meno “larimar” je zas kombinácia mena dcéry dominikánskeho majiteľa bane Lari a španielskeho slova pre more, “mar”. Pred pomenovaním “larimar” sa kameň predával ako “travelina”.

Chemický vzorec NaCa2Si3O8(OH), tvrdosť podľa Mohsa je 4.5 – 5, čo je pomerne mäkký kameň. Triklinický kryštálový systém. Index lomu je 1.599-1.628 a špecifická hustota je 2.81. Najčastejšie sa využíva ako polodrahokam v šperkoch.

Mystické vlastnosti: Dodáva nám vnútornú žiaru – vynáša na povrch vnútornú krásu a intenzitu a do duše vnáša trpezlivosť a pokoj oceánu. Podporuje kreativitu a uvážlivosť aj v časoch veľkého tlaku.

Pomáha nám získať vnútornú múdrosť a vonkajšiu manifestáciu tejto múdrosti – nevedie len k zmúdreniu ako takému, ale aj k celkom hmatateľným výsledkom tohto zmúdrenia. Pomáha nám odhaliť reťaze, ktorými sami seba spútavame a obmedzujeme svoje možnosti, a pomáha nám zbaviť sa ich. Dáva nám pocit zmyslu a umožňuje nám zbaviť sa pocitu viny.

Jemným a citlivým ľuďom dodáva asertivitu (najmä ten s červenými škvrnami). Lieči traumatické zážitky (aj z minulých životov – preto spojenie s hrdelnou čakrou) a učí nás povzniesť sa nad minulosť. Pomáha nám prestáť časy hlbokých a prudkých premien (smrť, rozvod, strata majetku) a učí nás, že nové vzniká vždy z trosiek a bolesti starého. Pomáha nám rozlúčiť sa s minulosťou, jemne odstraňuje tie kúsky z nej, ktoré sa nám zažrali pod kožu, a umožňuje nám transformovať sa na vyšší stupeň bytosti. Podporuje tok energie cez nás a tým nás energetizuje pre rýchle zvládnutie potrebnej premeny.

Vynikajúci kameň pre odstraňovanie cudzích kúskov energie z nášho prostredia. Pomáha nám udržať si vnútornú energiu a nezávislosť spôsobom, ktorý nenaráža na odpor iných.

Pomáha nám spojiť sa s akýmkoľvek typom vody (sladká, slaná, slzy) a s vetrom a vzduchom, ktorý dýchame, ako aj s bytosťami, ktoré žijú vo vode alebo vo vzduchu. Zlepšuje komunikáciu s týmito tvormi. Dokáže priviesť vodu do tých najnepravdepodobnejších miest a práve vtedy, keď je potrebná.

Podľa Judy Hallovej nám pomáha nájsť si spirituálneho partnera (čo nemusí byť vždy citový partner!). Rozptyľuje negatívnu energiu a stres, ktorý sa nazbieral medzi partnermi.

Pri meditácii sa pokladá na solárny plexus, hruď alebo čelo.

Spája sa s hrdelnou čakrou, ktorú lieči, ale stimuluje aj srdcovú čakru, Tretie oko a korunnú čakru. V numerológii vibruje so superčíslom 55, čo je prístup k vyššiemu poznaniu (55) a jeho individuálne channelovanie (1). Číslo 55 je “priama linka” k akašickým záznamom a k centru univerzálnej energie.

Liečiace vlastnosti: Keď som včera larimar channelovala, tak mi jeho energia vchádzala cez rameno do hlavy, hlavne do oblasti uší a mozgu a išla vyššie. Zrejme sa snaží naladiť človeka na vyššiu vibráciu, ale v takom prípade treba mať spodné čakry už vyčistené!

Larimar je predstaviteľ modrého liečiaceho lúča; stelesňuje jeho najhorúcejšiu energiu. Dáva nám vnútorný plameň, ktorý pomáha bezpečne vylúčiť z tela toxíny a zvyškové látky. Dobre sa kombinuje s rastlinami ako Epilobium alebo podbeľ.

Pomáha liečiť nachladnutia, nádchu a zápaly nosovej sliznice a Eustachovej trubice. Chladí a zmierňuje zápaly, horúčky a úpal. Pôsobí priaznivo na štítnu žľazu.

Zmierňuje alebo odstraňuje bolesti kostí, svalov a šliach. Zmierňuje všetky alergické reakcie. Rozptyľuje energetické blokády v tele. Zvyšuje sebaliečiace schopnosti organizmu.

Upozornenia:

  • Kúsky larimaru, ktoré sú väčšie ako vajíčko, môžu spôsobiť človeku závrat a oťapenie. Menšie kúsky (napríklad v šperkoch) sú na denné nosenie alebo príležitostné liečenie vhodnejšie.
  • Pokiaľ nemáte larimar a potrebujete kameň s podobnými vlastnosťami, môžete siahnuť po oceánskom jaspise, ktorý má síce iné farby (nie je modrý, ale skôr zelený alebo žltohnedý), ale má podobné vlastnosti. Oceánsky jaspis sa ťaží na Madagaskare.

Stránka s larimarovými striebornými šperkami (potrebujete kreditku a angličtinu, ale sú rýchli, spoľahliví a kamene sú vysokej kvality)

39 thoughts on “Larimar – kameň odpovedí z mora poznania

  1. Heli,
    pre mna je larimar srdcovka cislo 1; neviem preco, ale ked zbadam larimar medzi kamienkami take stastie ma obleje. Malych larimarkov mam asi 12 a vacsinou za uplne smiesne sumy- 5,-Sk a podobne. Zvyknem ho najst medzi predavajucim lacnym odpadom. A mam z nich bujne sny

    Páči sa mi

  2. mňa celkom zaujímala kde sa dá dostať kúpiť (čo i len malilinký kúsok), pretože v kamienkových obchodoch (blízkych môjmu bydlisku) ho nemajú. Ja som donedávna ani netušila že taký kameň existuje, len pár dňami sa mi snívalo o niečom modro bielom a stále sa mi ozývalo v hlave slovo Larimar, tak som si to našla na nete, lenže ho nikde nedostať. Prosím, poraďte mi, kde by som ho mohla hľadať.

    Páči sa mi

  3. Ja som svoj malinký kúsok kúpila v jednom obchodíku v Nových Zámkoch. Volá sa Darshan tuším a majú tam úžasný výber, Bol síce na tak malý kúsok neskutočne drahý, ale som rada, že ho mám.

    Páči sa mi

  4. Veronika,
    larimary v obchode su velka vzacnost, ja to skor o stasti. ale vyskusaj burzy mineralov. Na kazdej burze som larimar videla a aj kupila. Teraz najblizsie je v Pezinku 27.9. v dome kultury. Nie som zrovna z Pezinka, ale v tom case tam byva aj vinobranie, tak vcelku vydareny vylet.

    Páči sa mi

  5. Larimar – dnes som si ho kúpila.
    Pred tým som ho nepoznala, ale musím povedať, že je to úžasný kamienok.
    Môj je leštený nebrúsený, približne 1×1.5 cm, ale je úplne krásny…
    a keď som v obchode videla cenu, priam mi vyrazilo dych 🙂
    ale neodolala som… priam na mňa “volal,” aby som po ňom siahla 🙂 nedalo sa ho nepočúvnuť 🙂

    Páči sa mi

  6. Helar

    ok, ďakujem. Totiž, keď som ho kupovala, predavač mi ho balil do takého mega obalu, vraj je veľmi krehký a ľahro sa rozbije. Tak ma napadlo, či nie je krehký aj ohľadom vody…

    Ďakujem za odpoveď 🙂

    Páči sa mi

  7. Dobry den,
    vcera som objavila v obchode 2 privesky s larimarom. Jeden bol dost mramorovany, bolo tam velmi vela bielych “ziliek”, vlastne ta biela prevazovala (bol osadeny v striebornom stvorceku), druhy bol v podstate cely svetlo tyrkysovy, biele ciarky tam boli len naznacene (tento bol v tvare slzicky). Pan v obchode mi rovno povedal, ze o ezoterickom ucinku kamenov moc nevie, ale ze vseobecne sa za vzacnejsi (kvalitnejsi) povazuje larimar s minimom bieleho mramorovania. Tak som si teda kupila tu celu modru slzicku. A neviem preco, nejako prilis rozmyslam o tom “nedokonalom” stvorceku, ktory bol takmer cely biely. Je to len tym tvarom, alebo sa ku mne viac hodi ten druhy? Ma sytost farby, resp. pomer modrej a bielej u larimaru vplyv na jeho ucinky? Je ten sytejsi modry aj ucinnejsi?
    Dakujum za odpoved 🙂

    Páči sa mi

  8. Nuž, neviem, ako sa to kategorizuje, ale čítala som, že larimary čistej blankytne modrej farby, ktoré sú bohaté na žilky a z nich povytvárané vzory sú považované za najcennejšie.
    Ale to je jedno- ved každý kúsok v sebe nesie informáciu larimaru bez ohladu na to, z ktorej časti larimarového bloku bol odfaklený.
    Už je to presne týžden, čo som si kúpila a nosím na krku larimarový prívesok- aj v noci. No a práve v spánku ho cítim najviac. Odkedy ho nosím, každú jednu noc sa mi snívajú zvláštne sny, ktoré bývajú dosť živé a niečo ma na nich núti premýšľať, čo jednotlivé detaily a náznaky z tých snových “story” znamenajú. Akoby to boli dáke pre mna dôležité infošky alebo “šifry”, ale vôbec im nerozumiem, len cítim, že to niečo znamená aj ked neviem čo. Zvláštny kamienok… Mám ho zatial len krátko, tak som zvedavá, čo sa neskôr od neho dozviem…Nie je síce tvarovo ani farebne úplne dokonalý (dokonca osadenie sa výrobcom akosi nepodarilo 😀 ) , ale čo na tom, ved je to skvelý sprievodca…:)

    Páči sa mi

  9. Vdaka za odpoved 🙂
    Niekde som citala, ze sila ametystu zavisi na intenzite fialoveho sfarbenia – cim tmavsi, tym ucinnejsi. Tak som si to preniesla aj na larimar – tie 2 privesky boli naozaj diametralne odlisne – jeden viac biely ako modry – same biele zilky, druhy naopak cely modry, jednoliaty. Myslela som, ci tie biele zilky nie su nieco ine, co prerasta samotny larimar – tym padom mi ako kvalitnejsi vysiel ten cely modry.

    Páči sa mi

  10. Mimi, fakt neviem, nie som na to kompetentný odborník…Zaujímalo by ma, či je možné pomocou larimaru komunikovať s anjelmi alebo či to nie je dáky “anjelsky” kamen a tak podobne. Tie vzory ktoré larimar tvorí žilkovaním sa v priereze často podobajú na postavy anjela s roztiahnutými krídlami- skús si kuknúť pár obrázkov. Kdesi sa písalo, že larimarové vzory tiež velmi často pripomínajú delfína- ale taký som nevidela. Sranda- je to vôbec náhoda? Edgar Cayce vraj predpovedal objavenie modrého kamena (v oblasti, kde je larimar) so silnými liečivými účinkami, ktorého popis zodpovedal neskôr objavenému larimaru. Zhodou okolností sa vraj v čase jeho objavenia nezávisle od toho začalo “diskutovať” o informáciách o zmiznutej Atlantíde. Náhoda? 😀
    Papa

    Páči sa mi

  11. Mona,
    verím, že to nie je náhoda… 🙂
    Inak – ten druhý, “nedokonalý” larimar mi nedal spávať, tak som ho šla ešte raz omrknúť… a už som s ním aj odišla :o) Tá milá pani v obchode ma sama vyzvala, nech si ich vymením. Mala som z neho úžasný pocit, “šteklilo” ma z neho niekde pri srdiečku, chodila som si ho pozerať, brať do ruky, tešiť sa z neho (potajomky, lebo oficiálne som ho dostala až pod stromček .o)
    Prosím Ťa, ako čistíš ten svoj prívesok? Dávaš ho normálne na 20 min pod vodu? Nevadí, že je to šperk? (rozmýšlala som, či mi to striebro nesčernie).
    Pekný večer 🙂

    Páči sa mi

  12. Ahoj! 😀
    To bolo velmi milé (pani v obchode, ale aj to ,ako si sa z potajomky z darčeka vytešovala 🙂 😀 🙂 )
    Časom stmavne každé striebro- ale to neva- strieborné časti šperku sa potom dajú opatrne vyčistiť napr. aj vatovou tyčinkou (na uši 🙂 ) namočenou v dákej chemikálii na čistenie striebra, ešte som to nerobila, tak neviem, ako sa prípravok volá.
    Moj larimar má strieborný háčik s uškom a čistila som ho tak, že som sa s ním v prvý večer, ked som ho dostala, poriadne dlho sprchovala- mala som ho na krku. A ešte predtým -cez den som ho podržala asi na 5 minút pod tečúcou vodou- dlhšie sa mi v kúpelni už nechcelo stáť-inak by sa asi zišlo aj tých 20 ako píšeš. Isto sa dá cez noc vybiť aj v sáčku s hematitovými kúskami- ako každý kamen. Popravde- do mrazničky by som ho radšej nedávala (aj tak sa dajú čistiť kamienky)- na to kolko stál by sa mi to zdalo riskantné-aby tam nepraskol.
    Nosím ho spolu s akvamarínom (náušnice) a navodzujú u mna taký stav vonkajšieho a vnútorného kľudu (fyzického a emocionálneho) a dosť zrýchlenej mentálnej aktivity a rýchlych skokov v myslení a intuitívnom reagovaní (na to čo v rozhovore ešte len má nasledovať:) ), takže mne to trošku komplikuje komunikáciu s blízkymi- zdá sa mi, že sa dlho vlečie. Ale je to fajn na učenie sa na skúšky a premýšľanie si- len tak pre seba- tam sa netreba prispôsobovať druhým. Ešte sa mi zdá že oba kamienky spolu pomáhajú hovoriť to, čo by bežne iných možno pobúrilo tak, že to dotyční prijímajú úplne v pohode (dokonca s úsmevom). Super šuter 🙂
    Maj sa krásne!

    Páči sa mi

  13. Ahoj 🙂
    Vidím, že aj Ty si nočné vtáča…
    To, čo píšeš, je super! Už sa teším, ako si ten svoj vytúžený larimar dám zajtra konečne na krk … momentálne tróni na kryštálovom zhluku 🙂
    Nad akvamarínom som sa zatiaľ nezamýšľala, po prečítaní Tvojich riadkov som si o ňom okamžite našla podrobnejšie info … a dám si poradiť, určite si ho kúpim. Na učenie som si plánovala kúpiť sodalit, príp. vraj celkom dobre účinkuje fluorit a ametyst.
    Nemáš skúsenosť s bustamitom a s amazonitom?
    Dík, maj sa 🙂

    Páči sa mi

  14. Tak aj ja prispejem svojou troškou 😛 : larimar je ako otvorený kanál “nahor” a dá sa s ním spojiť so všetkým, čo je zo Svetla. Nie je typický “anjelský” kameň, pretože k nám nič nepriťahuje/neprivoláva, ale naopak skôr otvára kanál smerom od nás.

    Larimar je odolný kameň. Žilkovanie patrí k nemu. Belšie kamene nie sú také pekné, ale majú rovnaký liečiaci účinok, kamene s prevládajúcou modrou a ostrým žilkovaním sa považujú za šperkovú kavlitu a sú síce krásne, ale aj patrične drahé.

    Ak sú osadené v striebre a striebro sčernie, možno skúsiť môj “recept”: vezmem vyslúžilú kefku na zuby, trochu zubnej pasty a poriadne celý šperk umyjem. Larimaru to nezaškodí, ale nie je radno automaticky tak robiť u každého kameňa – niektoré nemajú rady, keď im umývame zuby… 🙂

    Úplne najlepšie na kamene je mesačné svetlo, ktoré na jednej strane čistí a na druhej jemne nabíja. Mraznička mu nezaškodí. Nepukne, ale nie je to voči kameňu veľmi úctivé – a hlavne tam obvykle bývajú potraviny a mäso je napríklad zmarený život, čo nejako neprispieva k zvyšovaniu vibrácie. Umytie pod vodou je bezpečné a moja skúsenosť ukazuje, že larimar znáša aj mydlo.

    Bustamit je výborný kameň – upokojujúci, centrujúci človeka v jeho vnútornej realite a pocite vlastnej hodnoty. Zbavuje strachu a zvyšuje (aspoň mne) pocit kontroly nad situáciou, necítim potrebu konať za každú cenu a dokážem sa ľahšie spoľahnúť, že sa veci vyvinú mojím smerom. Akoby mi dodával trpezlivosť a dôveru. Napriek svojej farbe je výborný na spodné čakry, a to hlavne na koreňovú. A navyše je hodne odolný. Niekedy ho používam spolu s morganitom – kým bustamit odstraňuje bariéry ako strach, snahu kontrolovať, pribrzdenú sexualitu a obavy vystaviť svoje srdce iným ľuďom, morganit ich na srdcovej čakre pomáha spracovať a neutralizovať. Celkove morganit používam vtedy, keď veci sú strašné a potrebujem ich prežiť a nepoškodiť pritom svoju karmu nejakým nevhodným presvedčením alebo traumou.

    Páči sa mi

  15. Ďakujem za odpoveď 🙂
    … a tiež za trpezlivosť, s akou sa delíte s nami ostatnými o svoje ohromné poznatky, radíte nám, odpovedáte … možno niekedy aj 5x na tú istú otázku 🙂
    Na ten bustamit ste ma “navnadili”, hneď v pondelok si ho pôjdem pozrieť. Poradíte mi, čo by bolo najlepšie? – náhrdelník, prívesok, alebo náramok? – v tomto nemám nikdy jasno. U kamienkov, ktoré ovplyvňujú napr. srdcovú čakru (to sa píše aj o bustamite) by som podľa mojej “logiky” 🙂 zvolila prívesok. Alebo je to úplne jedno? V obchode mi núkali aj tzv. energetický náramok, vraj je oveľa účinnejší ako napr. náramok s drobných úlomkov.
    Pekný večer 🙂

    Páči sa mi

  16. Ahoj, Helar!
    prajem všetkým radostný a plodný další rok!

    Rada by som sa ešte opýtala k tomu larimaru- písala si, že tento šutríček je
    “…otvorený kanál “nahor” a dá sa s ním spojiť so všetkým, čo je zo Svetla”
    a že
    “…k nám nič nepriťahuje/neprivoláva, ale naopak skôr otvára kanál smerom od nás.”

    Myslíš tým niečo v zmysle: Ked nepríde Mohamed k hore, príde hora k Mohamedovi? (pričom my sme hora 😀 a to, čo je zo Svetla je Mohamed 🙂 ) že my sa za podpory larimaru priplazíme “hore” k Svetlu a nie ono k nám “dole” ?

    Pekný dníček snehovníček 🙂 !

    Páči sa mi

  17. Ahoj 🙂 rada bych se pripojila k milovnikum larimaru. Uz pred nejakou dobou jsem si ho vyhlidla jako kamen ktery bych moc chtela mit a konecne vcera se mne ho podarilo sehnat, tak jsem moc rada. Mam ho pouze jako volny kaminek s bilou kresbou a musim se podrobne podivat jestli mne ta kresba neco pripomina. Rada bych si koupila prsten s larimarem ale zatim se mne to nepodarilo, zrejme existuje moznost na Internetu, tak to musim prostudovat.
    preji vsem hezky den
    Cindy

    Páči sa mi

  18. Dobrý deň. LARIMAR je kameň, ktorý som do 23.4.2010 nikdy nevidel ani nepoznal. Počas pracovnej cesty v Dominikánskej republike sme zablúdili aj do provincie BARAHONA a dali sme sa nahovoriť na jednodňový výlet do hôr – do baní, kde sa ťaží LARIMAR. Po strastiplnej ceste sme dorazili do baníckej dedinky – vysoko v horách a spoznali sme ako ťažko sa LARIMAR dobýja. Boli sme aj v bani ( úzke štôlne, nedýchateľný vzduch, horúčava ). Po tejto skúsenosti má pre mňa LARIMAR oveľa hlbší duchovný význam. Preto som ani sekundu neváhal a nakúpil som si za posledné peniaze kúsky horniny a pár opracovaných kameňov….LARIMAR je úžasný – je to tá najkrajšia pamiatka z DR, z krajiny, ktorá navždy ostane blízka môjmu srdcu…LARIMAR Poteší nielen oko, ale hlavne dušu. Pre mňa predstavuje symbol harmónie, pokory, úcty k prírode a rešpekt k človeku – bez ohľadu na farbu jeho pleti, stav konta, pôvod… LARIMAR, ten krásny kameň mám stále pri sebe…

    Páči sa mi

  19. prajem príjemný deň!
    včera som si spravila obrovskú radosť, kúpila som si náhrdeľník a náramok z malých larimarových guličiek 🙂
    a teraz problém, kvôli čomu píšem: sú navlečené na hodvábnej nitke so strieborným zapínaním. ked som po kúpe spomenula v obchode, že to doma hneď opláchnem, predavačka ma upozornila, že to by som asi nemala. keďže doteraz som takýto šperk nemala, a veštky (aj strieborné) čistím (aj) pod tečúcou vodou, neviem čo mám robiť. neposlúchnuť? poslúchnuť?, ale potom ako čistiť…
    Ďakujem za každú radu
    s pozdravom klara

    Páči sa mi

  20. Vždy ma pritahovali kamienky takejto farby,Larimar mam doma ako privesok a ked ho mam na krku mam velmi dobry pocit..taky pokoj..este by som chcela daky vacsi kusok 🙂

    Páči sa mi

  21. Klara,
    larimar je je prilis vzacny kamen na to, aby bol nevleceny len na hodvabnej snurke. Nehovorim, to len kvoli vycisteniu vo vode, ale aj preto, ze snurka sa ti moze kedykolvek roztrhnut. Nedas si to radsej prevliect na nieco pevnejsie? Ja by som to urcite odniesla do nejakej opravy sperkov a popytala o radu.

    Páči sa mi

  22. Ahoj, práve dones som si kúpila Larimar a už sa teším ako ho budem nosiť. je nielenže pekný a jedinečný, ale oslovili ma aj jeho vlastnosti….

    Páči sa mi

  23. dobrý večer, práve tu čítam o tom krásnom kamienku larimar. Práve som si ho dnes kúpila, je prekrásny, moja dcéra ho dostala od priateľa ked bol osobne v DR, no ja som si ho kúpila až dnes, vybrala som si ten najkrajší kúsok, teda pre moje oči bol najkrajší, mám z neho obrovskú radosť 🙂 Som zvedavá ako bude na mna reagovať. Chcela by som povedať Klare, ak by chcela ten svoj nový náhrdelník prerobiť a dať na inú šnúrku tak nech mi napíše na môj mail Detulka@azet.sk, robím šperky z kamienkov, aj ked amatérsky, ale myslím, že dobre a pekne.
    Som veľmi rada, že existuje táto stránka, veľmi veľa som sa dozvedela o kamienkoch práve odtiaľto, z vašich otázok a odpovedí, som iba začiatočníčka ” v kamienkoch”, no možno o to bláznivejšia:))) Kamienky sú hotová závislosť, už so na ne minula skoro celý meinland, no stojí mi to za to.

    Páči sa mi

  24. A ešte by som sa chcela opýtať na kamienkok bustamit, vie niekto kde by sa dal zohnať? bola som na rôznych výstavách a burzách, nikto o nom nič nevie ani ho mnohí nepoznajú, akurát jeden kúsok má jeden pán, no pýta zaň 90,-€, čo sa mi zdá prehnané. Ak by niekto vedel o nejakom kúsku, alebo o predajni, kde by sa dal zohnať, tak mi prosím dajte vedieť. Dakujem.

    Páči sa mi

  25. Nedá mi nereagovať. Larimar ma zaujal už dávnejšie, ale nevedela som ho kúpiť. Až včera si ku mne našiel cestu. Mám pocit, že ho potrebujem, pretože som v období, keď prechádzam zmenami, hľadám si prácu, zomrela mi babka, som nachladnutá, trpím alergiou a potrebujem prečistiť čakry..Modré kamene všeobecne vyvolávajú vo mne pocit pokoja a kľudu, rada nosím tyrkys, lapis lazuli, sodalit, akvamarín i amazonit, V Košiciach možno larimar kúpiť na Štefánikovej v ezoterickom obchode- prívesok malý za 4,50eura, ale je tam dosť neochotná predavačka a obchod podľa mňa nemá príjemnú atmosféru. Tiež na Hrnčiarskej je obchod s drahými kameňmi, ktorý je dosť drahý. Má nadhodnotené ceny a čudujem sa, že sa vôbec uživí. Prívesky sú v cene od 17 euro vyššie. Sú malé a nevynikne na nich vzor. Ja som si kúpila môj prívesok v Eugenike kníhkupectve, ktoré sa inak volá Atlantída – aké príznačné nie? -atlantský kameň som si kúpila práve v obchode s týmto názvom- hneď ma oslovil. Akoby mi povedal, mi patríme k sebe. Je krásny a dlhší čas som si ho obzerala. Som rada, že mi ho nikto nekúpil, lebo som si naň šetrila. Má 2 cm, je tromblovaný, z jednej strany viac modrý, z druhej s bielymi žilkami a vzorom, ktorý mi pripomína anjelské krídla. Nádherný kameň. Pre milovníčku kryštálov- ako som ja- ďalší splnený sen. Teraz mám v merítku sugilit, krásny fialový kryštál s veľmi vysokými vibráciami, ktorý patrí ku kameňom archanjela Michaela.

    Páči sa mi

  26. Dobrý deň,
    chcem Vás poprosiť o radu.
    Veľmi sa mi páči Larimar a už dlhú dobu po ňom moje srdiečko veľmi túži. Avšak na retiazke na krku už nosím čierny turmalín. Nosím ho každý deň aj večer mám k nemu nejako blízko a malo kedy ho dávam dole. Teda okrem očistenia a nabíjania.
    Pani v obchode s kamienkami mi povedala že Turmalín a Larimar by som nemala nosiť pri sebe lebo su to silné kamienky.
    Je to tak? Nemohla by som nosiť jeden kamienok na krku na dlkšej retiazke a druhy na krátkej, tak aby sa navzájom nedotýkali? alebo jeden vzadu pri zapínaní retiazky a druhy normálne? U nás sa larimar ťažko zháňa a všade maju iba prívesky na krk.
    Prosím o radu, bolo by mi smutno ak by som sa jedného z nich musela vzdať. Vopred ďakujem za radu a odpoveď.
    Ďakujem Majka

    Páči sa mi

    • Majka, cez google som našiel zopár nádherných fotiek, kde sú spolu zapracované ako šperky. Veď skús pozrieť, aké sú spolu krásne 🙂
      …ale ako pri všetkých kamienkoch, je dobré si otestovať, čo na to tvoje telo.
      To je tým rozhodujúcim článkom, či ich spolu budeš môcť nosiť, resp. či má nejako obmedzený čas, ako dlho ich spolu budeš môcť nosiť.

      Páči sa mi

  27. Dobry deň,
    dnes som si kúpila náramok z kamienkov Larimar.Vsade čítam že je to drahý kameň a ja som zan dala len 5 eur, co sa mi zdá veľmi malo. Zaujimalo by ma, či má ten istý účinok alebo je to len nejaká napodobenina. Alebo je lacný z toho dôvodu že sú to úlomky ?

    Páči sa mi

Povedz svoj názor