Elixír na otvorenie Tretieho oka

Ametystový elixír na otvorenie Tretieho oka uvoľňuje naše psychické schopnosti  a buduje v nás dôveru a porozumenie pre úlohu, ktorú na tomto svete máme.

Na výrobu tohto elixíru budeme potrebovať ametyst. Dáme ho do pohára čistej vody (najlepšie pramenistej, bez prísad) a necháme ho cez noc stáť na mesačnom svetle.

Raz týždenne berieme 15 kvapiek pred spaním, alebo berieme 15 kvapiek pol hodiny pred meditáciou: pomôže nám dosiahnuť vyššie roviny vedomia.

54 thoughts on “Elixír na otvorenie Tretieho oka

  1. je potrebne tento ametyst pred tým očistiť alebo nabyť?a da sa to len za splnu, alebo pri hociakej faze mesiaca? ináč počula som o takýchto tzv. zázračnych vodach veľa a aj to že ak potrebujeme posilniť určitu vlastnosť tak si vyberieme prislušny kameň k tejto vlastnosti a postupujeme uplne rovnako ako pri tomto elixiru

    Páči sa mi

  2. Ivana,

    ametyst stačí umyť pod tečúcou vodou a potom dať do vody a na parapet. Nejako špeciálne ho čistiť netreba.

    K elixírom sa vrátim, ale v časti o kameňoch, len to chviľku potrvá 😛 (ako všetko na tomto svete)… Máte pravdu, používajú sa na posilnenie vlastností, pri mágii, ale najčastejšie na liečenie a prevenciu.

    Páči sa mi

  3. Ivana,

    pozerala som si to – a pociťujem nesmierny skepticizmus… Informácie o tom, čo to je a ako to vzniká, sú také zahmlené, že pôsobia nedôveryhodne. Okrem toho v referenciách je jeden človek, ktorý má “nepresný kontakt” (teda – nevie presne, kde vodu získať) ale “odporúča ju svojim pacientom”… Na základe čoho, ak sám nevie, kde ju získať?

    Nuž, ale ak to funguje, tak potom niet čo skúmať. Možno jedného dňa aj teké nedôverčivé mozgy ako ja pochopia, o čom to celé je!

    Páči sa mi

  4. Elli,

    ďakujem, pomohlo… Tak teraz som voči Diamantovej vode ešte skeptickejšia, keď som zistila, že je produktom channelingu a psychickej práce jedinca. Totiž channeling je dosť ošemetný – každá osoba môže kontaktovať (channelovať alebo po slovensky “kanálovať” 😛 ) len takú úroveň energie, na ktorú je sama pripravená. Aj informácie, ktoré “kanál” dostane, sú len z danej úrovne energie. A ak nedodržíme správny postup a natrafíme na nejakého “ezozáškodníka” (teda nižšiu úroveň s vlastnými záujmami – niečo ako “duch”), tak si myslíme, že robíme na dobro sveta, ale vlastne robíme len na dobro nášho momentálneho duchovného sprievodcu a jeho záujmov.

    Nepáči sa mi, že sú do vody dodávané informácie. Tie niekto musel vybrať. Ako vedel, že sú to tie správne informácie? Prečo vnucuje svoju predstavu prírode? To sú otázky, ktoré vo mne automaticky budia nedôveru. Podľa mňa príroda je vysoko komplexný systém a funguje milióny rokov bez zádrhelov a pochybujem, že jeden ľudský mozog má kapacitu na to, aby ju mohol korigovať (a namodelovať si všatky možné dopady svojich korekcií).

    Osvietenie je vysoko individuálna vec, nie masový produkt. Je ľahké myslieť si, že stačí si troška loknúť a človek už nemusí skúmať svoje vnútro a robiť si poriadok v duši a hodnotách. Pripomína mi to instantnú kávu: “instantné osvietenie”. Zamiešaš a ideš. Múdrosť v prášku. Krása v pilulkách. Príťažlivosť vo vôni. Bohatstvo lósom. Bohapustý marketing.

    Ak už chceme zvláštnu vodu, vieme si ju urobiť aj sami. Použijeme kameň našej voľby (buď taký, ktorý nás momentálne priťahuje, alebo nejaký s ezoterickými vlastnosťami, ktoré chceme na vodu preniesť) a postavíme ho do vody a cez noc na mesačný svit. Odporúčam “nepriamu” metódu, teda kameň uzavrieť do nejakej sklenej nádobky a tak postaviť do vody, lebo niektoré kamene (napr. malachit) obsahujú látky, ktoré škodia zdraviu a nemuseli by sa zrovna do vody vyluhovať. Takejto vode sa hovorí elixír a buď sa pije, alebo sa ňou potierame, prípadne ju používame na vykropenie priestoru.

    Mimochodom, najlepší “uchovávač informácií” a liečiteľ je číry quartz, horský krištáľ. Takže s jeho pomocou si naozaj môžeme vyrobiť “tekuté osvietenie” – ale nijako nás to nezbaví povinnosti poupratovať si pritom naše vnútro. Jediná výhrada – ak máte rakovinu, ruky preč od bielych a priesvitných ezoterických vecí!

    Páči sa mi

  5. čau, ja sa o toto dosť zaujímam a je to dosť fascinujúce,nuž a mám zopár otázok k tomuto, že tam je napísané, že mám brať 15 kvapiek raz z týždeň a otázka znie ako dlho to mám brať a ako mám večer zistiť kedy bude mesačná noc, však sa to nikdy nedá bohviako dopredu zistiť, ak sa nemyslí pod tým, ako spln alebo nejaká fáza mesiaca ? Díky

    Páči sa mi

  6. Dalibor,

    *ako dlho brať: kým sa Tretie oko neotvorí, teda kým človek nezačne predvídať budúcnosť.

    *mesačná noc: noc, keď svieti mesiac. Je jedno, ktorá fáza mesiaca to je, ale potrebuje byť bezoblačná noc, inak z mesiaca nebude veľa vidieť 😛

    Páči sa mi

  7. a…ked sa urobi ta voda tak si jej mam napriklad urobit 2 litre a potom ju piť kym sa oko neotvori,alebo si kazdy vecer robit novu??a co ak nejaku noc vynecham??dakujem:)

    Páči sa mi

  8. Espinasé,

    k tým elixírom spracovávam momentálne článok v časti Kamene, kde bude podrobný postup, ako ho urobiť a koľko vydrží.

    Ak sa vynechá jedna noc, to nevadí. Vadilo by, keby sa vynechal dlhší čas – potom treba začať odznova.

    Páči sa mi

  9. ako to mám brať často, teda tak teraz som z toho zmätený, lebo tam hore je písané, že jeden raz týždenne a teraz je tu otázka a tá píše, že sa to má brať každý deň, tak ako 😕 a ako mám ešte zistiť, že koľko je to asi 15 kvapiek v lyžičkách ? 🙂

    Páči sa mi

  10. Dalibor,

    odporúčam ešte článok o elixíroch (v časti Kamene), kde je podrobne popísané, aké individuálne je dávkovanie a ako postupovať, keď máme nejasno.

    V recepte hore je napísané, že 15 kvapiek raz týždenne alebo 15 kvapiek pred meditáciou – a toho by som sa držala. Mimochodom, 15 kvapiek je približne malá kávová lyžička… aspoň dúfam…

    Páči sa mi

  11. Pinky,

    elixír treba brať tak dlho, až sa Tretie oko otvorí. Býva to signalizované nezvyčajnými pocitmi v hlave – jasnejším vnímaním, videním vecí alebo počutím hlasov alebo jednoducho vedomím, že sa niečo zmenilo.

    Páči sa mi

  12. som velmi prekvapeny touto strankov,vela veci mi je ako tabu ,no podme k veci,mam problem s triaskov v tele,aj najst si pracu a vztah s dievcatom uz nemam od 2002,mam zevraj vela nepriatelov,dozvedel som sa ze som od mojich 14tich prekliaty,ako keby niekto vnikal do mojich myslienok,nevim este co vam napisat,pise sa mi velmi tazko ale cez vas bi som chcel najst riesenie,alebo kedy bi som vam mohol zavolat,to zas neviem vase cislo ja som na M.suhy@zoznam.sk,uz dnes som pochopil ze magia a cari nesu sranda,najhorsie je ak si clovek nevie sam pomost-tak som sa obratil na vas,ak mozte nejako mi poradte s tov kliatbov M.suhy@zoznam.sk

    Páči sa mi

  13. Rabl,

    ónyx sa nabíja rovnako ako iné kamene – na kryštálovom zhluku, na dopoludňajšom slnku, na mesačnom svite alebo zakopaním do zeme na 24 hodín (tým sa aj čistí aj nabíja), prípadne vystavením dažďu počas búrky (tiež čistenie i nabíjanie súčasne).

    Kamene by som nedávala do slanej vody, len na suchú soľ. Nikdy totiž neviete, ktorý kameň to neznáša. Ja so soľou pre istotu vôbec nerobím.

    Páči sa mi

  14. mam zopar otazok. Ten ametyst musi v tom pohari byt po cely cas? Ako sa ma ta voda skladovat? Ma sa ten elixir ked ho chcem podavat riedit alebo moze byt neriedeny? Ako dlho to mam uzivat?

    Páči sa mi

  15. Tomas,

    pokiaľ si nebudete elixír nejako konzervovať, dá sa to robiť tak, že ametyst necháte po celý čas vo vode. Inak ho pred konzervovaním vyberiete. Najčastejšie sa konzervuje pridaním alkoholu (napr. vodky), ale nie je to vhodné pre každého.

    Pokiaľ nepoužívate konzerváciu, nemusíte elixír riediť.

    Čo sa týka užívania, radila by som dovtedy, kým nespozorujete postupné otváranie sa Tretieho oka.

    Páči sa mi

  16. Hmmm zaujimave a este nejaky navod ako si tretie ocko otvorit? ja to moje asi uz preplieskam:D ale nezda sa mi ze len tak pre nic za nic by sa ocko otvorilo napriklad ja musim meditovat aby sa otvorilo a dojde niekto hodi si ,,carovny napoj” a kuka sa na koniec vesmiru.Nieje to nespravodlive?
    Inak helar pozrite si prosim cast o aure mam tam par prispevkov a ziadal by som vasu odpoved.
    ci to nevidim cakry…

    Páči sa mi

  17. Mila Helar:)
    vies co je zaujimave??
    neviem ci tou intuiciou alebo to “volakto” nevydrzal a potreboval ma kopnut aby som si vsimla veci ale pred chvilou som chcela vyuzit chvilku ze som mala sama pre seba izbu (kedze ju zdielam so sestrou ) no a chcela som skusit to “usmievanie” na chlapca ,potom na kozu atd.. a potom som chcela skusit channeling..
    no ked som si sadla zistila som ze nemam na krku moje nove kamienky +jeden kt. mam uz dlhsie.. tak som sa po ne postavila mimochodom je to amethyst, hematit a to tretie neviem to som dostala..nejaky biely kamen(ale ja zistim co to je..RAZ 😀 )
    no a k veci sadla som si ze si to idem dat na krk..amethyst chybal.. tak som sa znova postavila a isla som pozriet ci tam neostal a ano bol tam..kym som si sadla mi padol z ruky.. a potom este asi 5 krat mi bud padol alebo cela retiazka mi padla az som stratila nervy amethyst som polozila na stol a bolo po probleme..hematit som dala na retiazku na prvy sup a dala som sa do toho .. mimochodom to “usmievanie”(neviem to inak nazvat) vrelo odporucam je to super.. ten channeling mi velmi nesiel..teda po dvere som sa nedostala..ale to snad pride..
    no ked som skoncila hned som isla sem pozriet ze co mohlo byt s tym amethystom.. a hned mi UDREL DO OCI tento clanok ..a kedze mam problemy s tretim okom, viem co s tym 🙂
    ja len tolko heh 🙂
    mimochodom nemoze byt nejaky problem s tym ze mam na jednej retiazke aj amethyst aj hematit? mozu sa “nemat radi” ? lebo mam z nich spolu taky divny pocit

    Páči sa mi

  18. Aurawiewer,

    ako to vysvetľuje Ashley-Farrand, na korunnú čakru neexistuje zvuk. Goldman je tam iného názoru, ale on robí toning iným spôsobom (článok Hlasový toning čakier). Podľa Farranda je otvorenie korunnej čakry závislé nielen od pootvárania ostatných čakier, ale hlavne od rozvoja, ktorý jednotlivec dosiahne po otvorení Tretieho oka.

    Ja poznám OM ako zvuk pre Tretie oko.

    Páči sa mi

  19. Tak to ma zaujalo,mám zablokovanú srdcovú a hrdelnú čakru,ale najsilnejšiu korunnú čakru,pri meditácii to dosť silno cítim.A pomenili sa mi zvieratká v osobnom toteme,koťuhy,sú spokojné,ale sú ticho,keď sa ich niečo pýtam.

    Páči sa mi

  20. Jaaaaaj, ejno noci svietil meiac ako rožok, nádherne, tak som šupla ametyst do pohára a strčila na parapetu, aby naň svietilo mesačné svetlo. Lenže… Ako tak čítam, neurobila som náhodou chybu? ja som totižto ráno z pohára ametyst vybrala a chlipla si lyžičku elixíru, ktorý som potom preliala do menšej fľaštičky. S tým, že bduem piť – kvapkať alebo “lyžičkovať”… Ale je to dobré? Ametyst tam nemám, ten sa už pekne nabíjal na slniečku spolu s ostatnými kameňmi, ktoré doma mám. Idem ešte preštudovať tie elixíry, čo helar spomína. No, by ma totiž zaujímalo, či tá voda sa musí nabájať aj túto noc? Ci stačí jednu a už je elixír hotový? Kým ho nevypijem?

    Páči sa mi

  21. Začnem také kurzy asi robiť. Ja viem čím som prešiel a čo ma ešte čaká. Som svedkom tretieho oka. Aby si nemusel o tom uvažovať. Takže nazvať kurz “Pomoc mozgom v neporiadku” ? Aj by som sa prihlásil, ale bude to tak, že ho budem poskytovať. Aj tak neviem či to má zmysel. Rachel Copelanová – “Každý jedinec je vyzbrojený potrebným mozgovým aparátom na prežitie” A ja sa nechcem predvádzať, lebo som už raz spadol z úrovne.

    Páči sa mi

  22. Aurík,toto nie je riešenie,Teňo urobil jednu chybu v tom,že si neprečítal všetko,čo je k tejto tématike potrebné.Je to akoby vytrhnuté z kontextu.On je presvedčený,že my si myslíme,že na otvorenie tretieho oka stačí elixír,čo by som aj ja osobne považovala za poriadnu kravinu.
    Teňo
    trochu viac popátraj na týchto stránkach a zistíš,že ten elixír je len podporný článok v tom,čo práve robíš a kde si na duchovnej úrovni.Ametyst je veľmi mocný kameň a dokáže ťa naladiť tam , kam sa chceš dostať.

    Páči sa mi

  23. No vidíš, že sa dá i normálne. Som tiež len človekom a mám iba emócie. Je to vlastne každého vec. Mne včera tiež pomohla táto stránka a o 3:11 hod som vyriešil tiež niečo zo svojho života. Aj kresťan a svedok Ťa bude presviedčať o svojej pravde. Mne to dosť skomplikovalo život, myslím to “tretie oko” “vďaka” socializmu. Tak ako tretie oko má viacero podôb z hľadiska vierovyznania alebo spôsobu.

    Páči sa mi

  24. Marcus Teňo,

    no vidíte, že sa dá i normálne… 😛 Netreba hneď každému nadávať a robiť z neho blba. Viem, že človek kedy-tedy vypení, ale je to vždy výpoveď o ňom, nie o tom, na koho vypenil… Každý z nás má právo byť neinformovaný a dožadovať sa informácie bez toho, aby niekto nad ním vyniesol súd “si tupá”. Stačí povedať “nie, je to inak” alebo “ja to vidím inak”. Úsudky o mentálnej zdatnosti ľudí, ktorých nepoznáme, sú ošemetné…

    Nepíšem to preto, aby ste sa zahanbili. S tým, čo ste napísali, sa musíte vysporiadať sám – ja to totiž nezmažem a bude to tam svietiť donekonečna… 😛 Píšem to preto, lebo sám hovoríte, že vám tieto stránky pomohli. Tak s nami zostaňte a pomáhajte aj vy iným – len im, prosím, nenadávajte. To ešte nikdy nikoho neurobilo múdrejším.

    Páči sa mi

  25. Milá Helar, ospravedlňujem sa ešte raz. Nemôžem ani napísať, že neviem čo to do mňa vošlo, lebo viem. Je to moja chyba. Nechcem pomáhať, lebo ma to zaťažuje a potrebujem sa venovať sebe. Vlastne “tretím okom” som trpel už za socíku, lež 20 storočie bolo o inom a človek sa učí stále. Neviem prečo sa ľudia snažia o otvorenie iba jednej čakry. Stratil som pamäť, vedomie aj hanbu už pred desaťročím, takže mi to určite nebude vadiť ani dnes. Všetko dobre prajem

    Páči sa mi

  26. Díkes, ale moje zmeny osobnosti sú “vďaka” mechanickému poškodeniu, no podvedome som vedel čo robiť a to ma oslobodilo. Skrvácaniny na mozgu sa musia splaviť a to chce čas. Veda zatiaľ nato nemá žiadne techniky a keď chcem fungovať, musím zatiaľ dodržať zákon. To oslobodenie by bodlo, lebo s parazitmi sa nestretávam iba duševne, ale aj v “pravej realite”. :] Najviac čo pomáha je kultivácia. Je pravda, že som sa nezaoberal elixírmi, tak preto moja prudká reakcia na Helar.

    Páči sa mi

  27. ,,lebo s parazitmi sa nestretávam iba duševne, ale aj v “pravej realite”.,,

    Buhú mne to hovor, ja ich mám ešte aj na internete! 😦

    Na ten mozog skús techniku upravovania vody na liek cez obrazce. Nájdeš to u mňa na bylinkách .

    Páči sa mi

  28. Oj vážení, cítim sa nádherne, kultivujem a dostáva ma to do pohody znova. http://www.falungong.sk
    Ale naozaj, iba keď ste pravdiví, súcitní a znášanliví. Treba si to prečítať celé. Ja som už pracoval so sexuálnou energiou ako taoista a nemal som ani potuchy čo všetko sa dá dosiahnuť. Toto je zlúčenie taoizmu s budhovskými praktikami. Každý človek si uvedomí či mu to vyhovuje. Je to kultivácia bez elixírov. AVE

    Páči sa mi

  29. ahojte, chcem sa spytat na ten elixir pises ze celu noc na mesacnom svite, no ja som mal taku smolu, byvam na siestom, ked som dal von vodu s ametystom na parapet, no pozrel som sa von okolo deviatej a mesiac bol zakryty s panelakom pred nami, cize bol nejaku hodku, dve na mesacnom svite ale potom uz nie takze je vlastne nanic???

    Páči sa mi

  30. Dobrý večer,
    mám jednu otázku, mohla by som piť tento ametystový elixír aj viac krát za týždeň ako len jeden krát? Vopred dakujem za odpoved a prajem všetkým dobrú noc 🙂

    Páči sa mi

  31. Po dlhšom čase mi došiel e-mail, že tu niekto písal, ako sa máte ? :)) Ešte raz sa chcem ospravedlniť za moju zúrivosť, ale to som trpel niekedy až amokom 😦 Práve v septembri 2009 som začínal vesmírnou kultiváciou a naozaj sa dávam do poriadku 🙂 Bude to už 12 rokov od mojej autonehody a iba CT ukáže ako sa majú a či ešte existujú krvné zrazeniny na mojom mozgu. Preto príjmite moje ospravedlnenie ešte raz. Najviac sa mi darilo otvorením tretieho oka Taoizmom :)) Takže milá Helar ešte raz sa ospravedlňujem, ale už mám pod kontrolou svoje správanie konečne :))

    Páči sa mi

  32. Hlavne tomu veriť, lebo zbytočné sú nejaké návody..človek musí byť o tom presvedčený, nie iba čakať..takto to podľa mňa nefunguje. To je tak, akože prídem a chcem byť raz, dva tri..doktor a čakám…stane sa zázrak. Treba mať vnútorné presvedčenie, snažiť sa trochu zmeniť aj myslenie.

    Páči sa mi

  33. Mam par otazok ohladne ametystu. Ratam s tym ,ze musi byt dobre ocisteny. Skusal som cez rozne metody. Naposledy som to skusal v Kuchynskej soli na 24h. Da sa cistit aj dlhsie trebars 96h alebo 7dni v kuse? Ratam s tym ze ta sol sa nebude dat na nic pouzit,iba vyhodit.

    Pojde vyrobit elixir alebo nejaky olej nepriamou metodou , na potieranie cela.(Ak to pomoze.)

    Páči sa mi

    • Pre mňa je optimálny spôsob čistenia a zisťovania, či treba, netreba a koľko treba čistiť (čo koľvek) kyvadlo, resp. kyneziologický svalový test. Dá sa aj bez kyvadla – na priamo preveriť s VJ a tak isto je rozumné si zistiť, či to čo by si aktuálne rád riešil je to, čo naozaj momentálne najviac potrebuješ, aby tam bola nejaká “egokontrola” Je možné, že úplne iná čakra je momentálne mimo harmónie a preto zdanlivo nefunguje “6ka” 🙂

      Tú soľ by som už nepoužíval, nakoľko bude obsahovať negatívne energie očistené z kameňa, ale s tým nemám žiadne skúsenosti.

      Páči sa mi

      • Aha….Ja s kyvadlom sice moc dobre neviem robit. Ta VJ Metoda je co? Je mozne budu blokovane nejake ine cakry,prevazne spodne od srdecnej cakry dole aleo srdcena.
        Tu sol je mozne pouzit znova na cistenie kamenov? Alebo ju mam vyhodit.
        kyneziologický svalový test* citam na nete(cital som davnejsie aj v nejakej knizke ,ale uz som zabudol). ,potrebny su dvaja ludia.

        Ono vlastne , to tretie oko sice ide na silu. Bez Pouzitia kamenov nic necitim a tak tiez to aj dlho trva. Moze ist o hlbsie bloky. Bloky v inych cakrach , ked nieje tretie oko zasobovane energiou.
        **Zrejme zacnem riesit diagnostiku zablokovanych cakier a nasledne moznosti odblokovania alebo ocistenia. Kamienky niekedy nezaberu, chce to nieco silnejsie a intezivnejsie (pyramidova energia?).
        Alebo ist za liecitelkou / vesticou , tam sice zaplatim asi 50€. Doma by som to mal zadarmo.
        Nevyhoda ,ze sa vyhybam svojej minulosti a ludom. Alebo to moze byt nieco z Channelingu.

        Páči sa mi

      • VJ = vyššie ja
        Ak nevnímaš dostatočne silno-jemne svoju energiu, je možné, že sú bloky aj inde, ale tak isto je aj možné, že tvoja citlivosť na vlastnú energiu, ešte nie je dostatočne “vycvičená”. V tom prípade, by bolo fajn, začať pravidelným cvičením (napr. meditáciou, mantrami, atď.). Pri pravidelnom cvičení, si môžeš potom všimnúť rôzne reakcie tela…mravčenie, teplo, chlad, bolesť, smiech, plač) Je tu veľa článkov, z ktorých sa dá čerpať a trénovať – testovať a zároveň sa začne zjemňovať vnímanie a všetko ostatné. Môže pomôcť aj liečiteľ-ka, alebo tai-chi, cchikung, joga, žamžung…atď 🙂 Je veľké množstvo ciest a všetky vedú do cieľa, ale tú tvoju dokážeš nájsť iba ty sám 😀

        Páči sa mi

  34. Ahoj, eprakone. Mam uz vyse polroka problemy s ocami, zahmlene vidim a pada mi viecko. U neurologa nic nezistili a tak nejak tusim, po precitani viacerych indikatorov, ze je za tym siesta cakra. Mam aj slabsiu pamat a takmer neschopnost vizualizacie, co som nikdy pred tym nemala. Mam totiz dost strach z psychickych zazitkov, lebo som dost sensizitivna a nechcem zapinat kanaly a otvorarat sa spiritualite. Ale zase ani chora byt nechcem. Citala som o elementaloch, ktore sa spajaju so zavretim siestej cakry a takisto to na mna sedi, ako rit na serbel. Moja otazka je: mozem odblokovat cakru bez toho, aby som sa stala jasnovidnou/jasnosluchou atd? Vdaka za odpoved.

    Páči sa mi

Povedz svoj názor